Új privát üzeneted érkezett!

Macianyu, én úgy értettem Popper Péter előadásából, hogy az összes orális dolog ide tartozik (nassolás, dohányzás, piálás, túlzabálás, orális szex, túlzott szövegelés, több évig fenntartott cumiztatás stb... mindezt a ki nem elégített csecsemőkori szoptatás miatt).
Különben lehet is benne valami.

Vikcy6, én pl. azért nem akarok sietni a hozzátáplálással, mert meggyőződésem, hogy az én túlsúlygondjaim a gyermekkorban gyökereznek. És most úgy érzem, hogy amit a szüleim és nagymamáim elrontottak, azt én nem szeretném a gyerekemnél elkövetni. Beszédes a hozzászólásodban a mindennel "tömik" kifejezés. Hogyhogy? Te beleegyezel ezekbe a tömésekbe? Vagy azért engeded, hogy nehogy megszóljanak?

Nálam is próbálkozik a rokonság egy kis része, csak éppen nem hagyom: teljes vétójogom van mindenféle etetéssel kapcsolatban, és nem érdekel, hogy hülyének néznek, mert ugyan lehet, hogy most nem lesz annak a gyereknek semmi baja egy kis tehéntejtől, de majd ovis korában 4-5-ször kell felszúrni a fülét...és tinédzser korában már 5-10 kg súlyfelesleg lesz rajta, mert ízfüggő lesz a sok felesleges kóstoltatástól és töméstől.
Amíg nincs Gergőnek foga, addig teljesen feleslegesnek érzem, hogy gyümölcspépen és anyatejen kívül mást is kapjon. Később jöhetnek a magtejek is. Hús, tejtermék 2 éves kor körül, ha egyáltalán adok neki.
Különben pedig tényleg ahány anyuka, annyiféle elgondolás. De nem magunknak neveljük a gyereket, ezzel is tisztában kell lennünk.

Kép
szöszke

Macianyu!
Köszönöm szépen!!!!! :lol: :lol: :lol:
Neked pedig nagy-nagy gratula a második babóhoz!!!!! :lol: :lol: :lol: Gyorsan összehoztátok! :wink: :oops: Vagy direkt így akartátok,hogy a két gyerkőc között ne sok legyen a korkülönbség? :lol:

További kellemes délutánt mindenkinek! :lol: :lol: :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29

LKata!
Tök furi amúgy,hogy nektek azt mondta a védőnő,hogy paradicsomot egyáltalán nem ehettek,mert nekünk meg azt mondta,hogy csak párolva,de kaphat. Mondjuk én még nem adtam Tominak,de nem is fogok egy darabig azok után,amit írtál.
a meggyet viszont én is héjastól adom Tominak,az elejétől kezdve,és semmi baj nincs tőle ;)

Szöszke!
Jó az a link,amit belinkeltél a tejtermékekről. Próbáltam megkeresni én is egy cikket,de nem találom,abban meg az van,hogy viszont mindenképpen jó,ha találkozik vele 1 éves kor előtt,mert ha túl sokáig nem kap,az is növeli a valószínűségét annak,hogy allergiás lesz rá :roll: :roll:
A gluténallergiával ugyanez a helyzet,most az a legújabb álláspont,hogy mégiscsak hamarabb kapja.

bettyna!
Tündéri Szabika! Jó lehetett a kikapcsolódás.

Ildi!
Én meg 25 ezerért vettem a menyasszonyi rucimat + harisnyakötőt + hajcsattokat,Pesten egy nőcitől,aki Oroszországból hozza a szebbnél szebb ruhákat. Szalonokba viszi őket,de nála is meg lehet venni. Gyors és precíz,én egy hónap alatt próbáltam vagy háromszor,úgy,hogy a pocakom folyamatosan nőtt (6,5 hós terhes voltam), és pikk-pakk meglett a ruci esküvőre.
És drukkolok,hogy a lakásra is találjatok vevőt!! Nyáron többet vesznek lakásokat,úgyhogy hátha!

Kép

Kép
borkaby

Borkaby!

Hat ez az! :( Mert az ok, h mondjuk, h anyaink idejeben ugy volt, most meg igy... De mi van, ha mar most is ellentmondasosak az ajanlasok :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

Szoszke!

Mennyire vagy Popper fun? Pontosabban mennyire gondolod ot komolynak, tudomanyosan megalapozottnak?

bangham

Szoszke!
Ne is mondd! Ha arra gondolok, h miota az eszemet tudom a teankba 4 (negy!) kanal cukrot tettek! :shock: Meg szerencse, h amikor en voltam gyerek nalunk nagyon nehezen lehetett hozzajutni edessegekhez, felkesz kajak sem voltak, igy maradt anyu sutije, foztje. Nagyjabol bio :wink: Lehet, h te sem ugy gondoltad, de en nem tudok haragudni ezert anyumekra, akkor mast mondtak, ok meg voltak gyozodve, h jol csinaljak. Anyum engem nem is szoptatott, mert "nem volt teje". Most, h velem atelte a gyermekagyas idoszakokat, mar nem biztos benne o sem, h igy volt...

bangham

Nymalac:? szegény Bori…utánad próbált mászni, vagy hogy esett hasra? Ágy mellett kapaszkodva? Lili látta? Ha igen, nem ijedt meg? Mit mondott? Magyarázta a kis édes hangján, hogy ügye anya elesett Bori? :(

Zsuzsu72, nem hinném, hogy szeparációs szorongás, mert engem is, a férjemet is simán nélkülöz még. Egyszerűen apukám úgy ráijesztett és megjegyezte Gergő, hogy egy kis időt igényel, mire kiengeszteli. Csakhogy nem találkoznak sűrűn…
Édesek a kapaszkodós képek! :)

Inez, micsoda jó ötlet az az összecsukhatós kosárban ücsörgés! Épp jó magasságban tud kapaszkodni. A kutyus mopsz, igaz?

Mtücsök, az alsó képen produkált arcot mi „csőrike” arcnak hívjuk. Milyen aranyos!! Azon gondolkodtunk, hogy minél több foga lesz a babának, annál kevésbé fog tudni ilyen arcot produkálni.

sz.veronika, ne aggódj, majd Pálmi is csinál mindenfélét, ha megérik rá! Lehet, hogy 2-3 hét alatt annyit fog fejlődni, mint más gyereke 1 hónap alatt. Nem kell kétségbe esni. Gergő is hasal, csúszkál, de inkább csak a köldöke által képzett tengely körül. Nem jött rá, hogy a lábujjaival tudná magát előre rúgni. De jó így is. Lehet, hogy a mászást teljesen kihagyja majd.

Vicky6, nagyon szép Fannika! És milyen aranyosan gyömöszöli a medvét.

Sziszkó29, nagyon irigyellek, olyan szép időszakban vagy!!! Érzed már a picurkádat? Én 18,5 hetesen éreztem először. :D

Torna: végre rászántam magam kézi súlyzóval /Gergő :lol: /. Nagyon élvezte a kis csibész. Iszonyat izomláz gyötör azóta. Teljesen elszoktam a mozgástól, de vissza kell nyernem a régi önmagamat, mert így nekem nem jó.

Kép
szöszke

Kata!Linh!
Szép az esküvői fotótok!
Én is esküvő párti vagyok,imádok rá visszagondolni,annyira meghitt volt, 35-en voltunk és csak vacsi volt. Mindenki jól érezte magát,tényleg szuper volt. Csak házasságkötő teremben esküdtünk,templomit nem akartunk,pénzünk se nagyon lett volna rá.
Balatonon tartottuk az esküvőt,mindkettőnk szíve csücske :)

Marcika nagyon ügyes! :)

LKata!
Tomi is a parkettán gyakorol,lemászik a habtapiról,ráadásul az egész lakást nem tudom vele beteríteni :P
Szerintem nem fázik meg,mi földszinti lakásban lakunk és Tomi jól van,nem beteg,pedig nem öltöztetem agyon.

Teszteltél?

Én már elkezdtem mondogatni Tominak,hogyha valamit nem szabad,sőt,el is magyarázom,hogy miért nem. Biztos,hogy már most kapiskálja,hogy mit mondok neki. Ha véletlenül elengedi rá az adott dolgot,akkor nagyon megdicsérem :) ha meg nem engedi el,akkor adok neki valami mást,amivel játszhat.

Ildi!
De édi Lotti!
Tomi is ezt csinálja,csak neki más egy kicsit a technikája,ő behajlított könyökkel,az alkarjával húzza magát. Lotti igazi csajos módszert választott :)
De a kajára,tálcára ugyanúgy vadásznak :lol: :lol:

Éva!
Nem semmi Lora rucija,nagyon nagyon szép!!
Áron :D

Rizs:
én rizspelyhet főzök Tominak,aztán összeturmixolom a gyümikkel/zöldségekkel.

a krumplit nem hajlandó megenni,bármilyen kicsit is teszek az ennivalójába. Elvileg most,7 hós kortól lehetne már használni olajat a főzéshez. arra gondoltam,hogy pár hét múlva grillezek neki krumplit,hátha úgy jobban ízlik neki. Bár,az sem baj,ha nem szereti,elvagyunk nélküle :)

Nymalac!
Gratula a fogyókúrához!!!
Én most kezdem majd,remélem sikerül :roll:

Tercsi!
Mihamarabbi felépülést!!

Valahol olvastam,hogy szó esett az orális fixációról. Hát,szomorú,de nem csak attól lehet,hogy nincs kielégítve a szopási reflex,attól is,hogy nagyon is kivan,túlságosan is vagy hogy félrehangoljuk a gyermeket és akkor is cicit adunk,mikor nem is cicit kér. Illetve,ha valami valami trauma történik az első két évben,akkor is lehetséges az orális fixáció - mert ugye az első két év szól az orális örömökről :wink: :)
és hát nagyon ijesztően hangzik,de az emberek 99 % fixált szerintem,ha nem orálisan,akkor análisan. És hát alkoholista azért nem csak emiatt lesz valaki,sem túlsúlyos - ez elég meredek elképzelés lenne (és elavult is) :lol:
Bocs,ha túlmagyaráztam,nem tudom már,hogy pontosan miért is merült fel témaként, csak félszemmel elkaptam.

Kép

Kép
borkaby

Szöszke!
Hogy súlyzóztál Gergővel? És hányat?
Én párszor felemelem Tomit és már érzem is a karom. Nagyon el vagyok tunyulva :(

Kép

Kép
borkaby

Borkaby, hát igen, lehet, hogy egész életében allergiás lesz a tehéntejre. Akkor kérdem én: embernek való a tehéntej? ;-) A tehéntej-lobbi jól elültette az emberek fejében, hogy az anyatej után okvetlenül be kell vezetni a tehéntejet. :D Hány olyan élőlény van, amely az elválasztás után más élőlény tejét kénytelen inni?? :D Én is kizárólag feldolgozott formában tudom emészteni, ezért hanyagolom.
Az a baj, hogy tényleg sok-sok dolog csak utólag (20-30 év !!!) derül ki... :? Ja, és pl. nagymamám egy külön kategória, mert háborús generáció, és ő pl. azt gondolja, hogy amit ma megehet, azt meg is eszi. :( Így fordul elő, hogy már csak napi 300 lépést tud tenni járókerettel, de a napi legalább 4-szeri evés (nevezzük evésnek) azért megvan. A 160 cm-éhez kb. 95 kiló... tropára ment térdek, bokák, csípőizület, rossz vérkép, szív-problémák stb. és minden nap eszik húst, amitől köszvényes is. Amikor kérdőre vonjuk, hogy miért eszik ennyit, az a válasz, hogy tudjuk is mi, hogy mi a nélkülözés. Szóval most azért "zabál" szegény, mert 65 éve nélkülöznie kellett. :? Idén 86 éves lesz, ha megéri...de egyre jobban lerobban fizikailag szegény emiatt az álláspont miatt.

Kép
szöszke

Bangham, Popper Pétert eléggé elfogadom, olvastam pár könyvet tőle, nagyon elgondolkodtató dolgokat ír. A Youtube.com-on pedig vannak fent videók a mesterkurzusról, azokat szeretm nézegetni. Az ironikus, jól időzített humorát nagyon szeretem.

Kép
szöszke

Borkaby, azt csináltam, amit fénykoromban: a férjem beizzította Jamiroquait és aerob jellegű tornába kezdtem, az ölemben Gergővel. Magamhoz öleltem, hogy ne lötyögjön a feje. Vállszéles terpesz, és testsúly-áthelyezés jobb oldalról bal oldalra, közben az ellentétes láb kinyújt. Minél mélyebbre guggol az ember, annál fárasztóbb. Aztán magam előtt tartottam Gergőt, hónaljánál fogva arccal szemben, és csak a könyökömet emeltem fel le, egyszerre és váltott kézzel is (közben az előző testsúly-áthelyezés ment).
A talajon már cikibb a dolog: ülve az ölemben van, görbe háttal hátradőlők, majd vissza előre, a láb mozdulatlan...nagyon kínzó...stb... Schobert Norbi összes DVD-je megvan, azokat a feladatokat alakítottam át. :D:D:D És persze nem volt több 15-20 percnél. De elsőre nagyon jó volt...

Kép
szöszke

Szoszke!

Mar megijedtem, h a ferjem baromsagait el is kuldte. Most is szovegel itt a hatam mogott, h miket irjak :lol: Ezennel mindenkit megszolitok: ha valami nagyon hulyeseg jon itt az en nevemben, irjatok az o szamlajara! 8)

Jo, h irod ezt a mesterkurzust, meg kell nezzem. mostanaban kiestem belole, kivancsi vagyok, mik a legujabb dolgai. A humora es az ironiaja engem is megfogott. Anno rola irtam az allamvizsga dolgozatomat :wink:

Izomlaz:
tenyleg nem akarlak ijesztegetni, csak valahol itt a forumon olvastam egy cikkben, h az izomlaz a felelos a tejmennyiseg csokkeneseben, es h eppen ezert nem ajanljak a sportolast. valami anyagok szabadulnak fel, ami gatolja a tejkepzodest, v mi :roll: Olvasta meg valaki, mert igy a link nelkul eleg suta?

bangham

Szöszke!
Még sajna nem érzem,hogy rugdosna! :shock: De remélem már nem kell sokat várrni rá! :roll: :lol:
Neked is cuki pici fiad van! :lol: :lol: :lol: :wink:

Sziszkó

Kép
sziszkó29

Szisztok!!

Macianyu:nem vagyok egy kultúrálatlan ember és ha figyelmesen elolvastad a hozzászólásomat leirtam hogy ez az alergiásokra és arra hajlamosakra nem vonatkozik.
És elég csunyán fogalmaztad hogy nekem milyen jó mert én tudom mi kell a gyerekemnek.Szerintem mindenki érzi.Még ha te ezt nem is igy gondolod.
Én is odafigyelek a kislányomra nem tömöm mindenféle marhasággal.Teáját nem cukrozom.Nem adok neki pörköltet nokedlivel.Meg semmi olyant ami neki még nem kell.Csak arra akartam kilyukadni hogy a védönök kicsit túlzásba viszik ezt a dolgt hogy milyen zöldséget mikor adjál neki meg hogy gyümölcsöt is mikor milyet.Amelyik gyermek birja és a pici gyomra meg tudja emészteni és nem fáj a hasa annak nem ártanak a dolgok ha nem mindent a leirtak szerint csinálunk.

Szerintem a túlsúlyról is nem a szülök tehetnek.Ha csak nem tömnek mindenféle édességgel.Az én kislányom is egy husi gombóc márpedig nem etetem túl.A szopi az elsö héttöl kezdve öt percig tart.Azon kivül napi kétszer kap zöldséget vagy gyümölcsöt.Igény szerint.Van hogy 90-100mlt van hogy 200at megeszik pépes kajcsit. folyt.

vikcy6
Pákozd

Nem akartam itt okoskodni de leirtam amit gondolok.Kár hogy ezt te igy vetted.Ezek a fórumok szerintem arról szólnak hogy megosztjuk a véleményünket.Vagy nem?

Azért mert valakinek más a felfogása dolgokban mág nem kell elitélni.

Na ennyit akartam.Bocsi ha valakinek felhúztam az idegeit. :oops:

vikcy6
Pákozd

Sziasztok!

Nem volt időm jönni a hétvégén, de most végre bealudt a kiscsaj.

Először is, Bettyna, nagyon jók a képek, látszik, hogy jól elvoltatok és Szabi is élvezte az egészet, édes a vízben és a parton is :lol: Amúgy ha nem vagyok indiszkrét, mennyibe kerül így ez a Kopling? Mert úgy emlékszem, hogy anno valaki akart menni, csak marha drága volt, tényleg nagyon vészes az ára?? :roll:

Szöszke - köszi az infót, megnéztem, tényleg nem kell összeházasodni a szocpol miatt :o :lol: Ennek kifejezetten örülök, mert valahogy így olyan erőltetett lett volna a dolog, úgy nézett volna ki, hogy "csak" azért vesznek el, mert kell a szocpol :roll: Pedig nem így van, csak hát mégis, más ez így.
Sajnálom, hogy Gergő fél apukádtól :? Biztos túllendül majd rajta, nem? Nálunk ilyen nem volt, azaz ilyen szinten nem. Volt, hogy régen nem látta a nagyszülőket (persze akkor 1 hét is régen volt, neki legalábbis) és amikor megérkeztünk és közelebb jöttek hozzá, nagyon elkezdett sírni, de aztán hamar feloldódott és minden olyan volt, mint régen. Biztos Gergő baba is túllesz ezen, szegény apukád, biztos rossz érzés volt ez neki :cry:

Zsuzsu
- Lotti is beveri a fejét többször az ágyrácsba :?
Karfiol infót köszi, én holnap próbálom ki először, vettem mirelit répát is, bébirépa jellegű és van mirelit karfiolom, úgyhogy krumpli-répa-karfiol főzeléket csinálok neki, remélem ízleni fog!
Mi a baj a vérképeddel? Bababörze milyen volt?
Tüneményesek a képek!!!!

LKata - gratulálok a negatív teszthez! :wink: Gondolom, hogy mennyire megkönnyebbültél :lol: Nagyon cuki a kép Norbikáról (mint mindig), nagyon mosolygós (mint mindig :lol: )
Én a meggyet nem szívesen adnám héjastul, annyira egyszerű leszedni a fagyasztott meggyről a héjat, hogy nem is gondoltam rá, hogy azzal együtt adjam neki.
Tejet 1 éves korig nem szabad adni, a tejtermékek közül 8-9 hónaposan lehet (legalábbis a kisokos táblázatomban ez áll) adni: kefír, natúr joghurt, túró, sajt kis mennyiségben főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként).
Az 5 kaki tök normális, nekünk is volt olyan nap, hogy volt 4 kaki. Főleg, mióta eszik mást is.
Szegény após, miért fél tőle Norbika vajon? :shock:

Adri - annyira gyönyörű képeket hoztál, nem csoda, hogy nem tudtál választani, Julcsika nagyon-nagyon aranyos és a kis meztelen popós kép... meg mindegyik, imádnivaló!!
Szájpenész :cry: Mihamarabb múljon el!

Bettike
- szerintem örülj neki, hogy Máté ilyen jó étvágyú, ez tök jó, gondolj bele, ha nem akarna enni! :roll:

Veronika - nekem is anno úgy mutatta a gyerekorvos, hogy a lábait toljam fel és majd ő kitolja magát. Hát ennek ellenére így indultunk el :lol: De a lényeg, hogy már kúszik :lol:

Ne ezt elküldöm és folyt. köv., mert félek, nehogy lefagyjon itt a babanet vagy valami :roll:

Kép

Kép
nusildi

Már megint vita van. :roll: Pedig nem is voltam erre mostanában... :roll:
Én most ebbe nem is szólnék bele. Illetve csak annyit:
Egy dologra tuti ugranék: Ha valaki bármivel is megetetné a gyerekemet. Ebben annyira szigorú vagyok, hogy nálunk nagyon-nagyon sokáig meg lesz tiltva, hogy a gyereknek csokit, túró rudit, vagy bármi ilyesmit vegyenek. Már nem harapok, ha elfelejtenek kezet mosni (illetve de, de nem olyan durván), már nem harapok, ha a kezét simogatják, már akkor is csak magamban káromkodok, ha anyós kiveszi a kezemből (főleg, hogy tudom, hogy úgyis elkezd üvölteni, úgyhogy kénytelen lesz visszadni :lol: ), de ebben az etetés dolgban nagyon szigorú vagyok, és ezt mindenki tudja, és talán egy időre elfogadták, hogy ez tabu.

Köszi a tanácsokat az anyukámmal kapcsolatban! Mostanában azért is nem jövök, mert megpróbálok nagyon kiokosodni a témában, hogy együtt fel tudjuk venni a harcot a betegség ellen. Most még az az első, hogy anya lelkét ápolgassam, hogy ne adja fel, meg, hogy higgyen magában, de ez nem egyszerű...
Ha bármi szakirodalmat tudtok daganat témában, mármint olyan, ami érthető, akkor szívesen veszem a linket, vagy a könyv címet.
Még valami erről a témáról: Anya 12 éve találkozott egy természetgyógyásszal (egy rokonunknál találkoztak), aki ránézett, és azt mondta, hogy a jobb oldaladon van valami. Hát ott van a daganat, legalábbis ott kezdődött. Tehát már több, mint 12 éve elkezdődhetett ez az egész, valószínűleg egy polip formájában, és valami lelki dolog (vajon mi :cry: ) aktivizálta a rákos sejteket. Ha akkor hallgat a természetgyógyászra, akkor most nem tartunk itt, de ki gondolta.

Egyébként nem tudom, hogy mi van Borival mostanában. Vagy észrevette, hogy valami megváltozott, vagy csak egyszerű fogzás, de iszonyú nyűgös mostanában. Tegnap este legalább 10-szer keltem, ebből kétszer nem tudtam, csak cicivel megnyugtatni. Iszonyat! És ez már nem az első ilyen éjszakánk.
Még csak 10 óra, és már volt ébredés. Lehet, hogy rögtön az ő szobájába megyek "aludni", hogy ne kelljen óránként kétszer vonulni.
Szóval nagyon kivagyok... :cry:

Megyek is. Mindenkinek jobb éjszakát kívánok! (mármint az enyémnél jobbat)

marek

Mtücsök - nagyon cuki a kép, amit feltettél! Tüneményes a kisfiad!!!

Lihn - mi Dunakeszin a Dombliget lakóparkot néztük. És sétáltunk a Tóliget lakóparknál is, gyönyörű mind és csodás házak vannak, persze a mi maninkból nem olyan lesz, de az is szuper, amit mi néztünk. A Duna utca merre van?

Timi - sajnálom, hogy híztál, biztos rossz volt látni, hogy feljött plusz 2 kiló, de lemegy majd, nyugi, legkésőbb a szoptatás befejezése után már beleadhatsz apait-anyait :lol:
Próbáld meg azt, hogy este már nem eszel (vagy nem is szoktál?), én most 3 napja csinálom, 6 után már nem eszek és napközben megpróbálok minél több zöldséget enni és gyümölcsöt is.
Próbálj meg esetleg mozogni kicsit, bár én sem merek nagyon, mert félek, hogy a tej rovására menne :roll:

LKata - anya fénykorában? :lol: :lol: Nagyon szép menyasszony voltál!
Nekem a védőnő mondta a tejterméket!!!! Ugye írtam, hogy a kisokos táblázatomban is van, de a védőnő mondta múlt héten amikor itt volt, hogy majd lehet adni ezeket később, 9-10 hónapos kor környékén, de persze a cikkben is az van, hogy csak max. főzelék kiegészítéseként adjuk, ott is azt írják, hogy az a rossz, ha egy egész étkezés abból áll, mondjuk egy egész doboz natúr joghurt szerintem is túlzás lenne vagy 30 dkg sajt, hasonlók,szóval szerintem fő a mértékletesség és a fokozatosság!

Nyugtonmalac - jaj szegény kis Borika, hogy történt ez az elhasalás? Júj de rossz lehetett, sajnálom, biztos kivoltál, hogy a kis ínye így vérzett :cry: :cry: :cry:
Olyan rég raktál fel képet a csajszikról :cry:

Vikcy - szia, tényleg rég nem voltál, gyere sűrűbben!!! Nagyon aranyos Fanni, gyönyörű szép kék szemei vannak!
Szerintem így felültetni nyugodtan lehet, nem lesz baja tőle, ha nincs kitámasztva, nem erőltetett az ültetés. Nálunk az van, hogy nagyon fel akar ülni már (csak még nem tud) és a minap felültettem kíváncsiságból, letámaszkodott a kezeivel és aztán eldőlt :lol: Szóval még nem érett meg rá, hogy üljön, de most már menni fog neki lassan magától is, mert látni, hogy nagyon akarja.

Jaj, most látom, gyűlnek a sötét fellegek :shock:

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy részben igazad van Vikcy, az pl. baromság, hogy felsorolják, hogy alma, őszibarack, meggy, szilva és akkor azt add ilyen sorrendben, mert ezt találták ki és nálunk a védőnő tényleg így le is írta, sőt, a zöldségek sorrendjét is, és ez náluk mondhatni olyan szentírás féle. Én nem tartottam ezt így be, pl. előbb adtam a meggyet, mint a barackot és nem vittem végig ezt a sorrendet, már adtam krumplit is... és a védőnő azt is mondta, hogy szoptatás előtt kóstoljunk, én pedig még mindig szopik után adom a kajcsit neki (és így is megeszik pl. egy egész banánt :shock: :wink: )... DE! Azért az durva, ha 3 hónaposan már azt eszik a babák, amit a felnőttek (bár nálunk ez nem így volt anyum szerint) és szerintem nem szabad figyelembe venni, hogy anno mit csináltak az anyukák (nagyik, dédnagymamik...), mert pl. régen simán adták már az 1-2 hónapos babáknak a felestejet is, mert nem voltak tisztában azzal, hogy milyen következményei lehetnek és gondolták, jobb a tehéntej, mint a tápszer... Persze mindenki azt csinál, amit akar, DE!!! pl. én nem engedném meg, hogy idézlek, mindennel megtömjék Lottit! Sőt, szerintem úgy lecseszném a családtagokat, ha gorfit és joghurtot dugnának a gyerek szájába, hogy utána többet nem csinálnák vagy megsértődnének, nem érdekelne. Én ebben elég szigorú vagyok, de a normál kereteken belül. És az nem normál keret, hogy megtömik a babádat mindennel, nem szoktál ezért szólni? Hiszen írod, hogy a hajad is égnek áll emiatt...
Annak az ismerősödnek, aki Danoninoval eteti a 2 hónapos babáját, hát gratulálok, hogy jut eszébe? Nem is értem, nincs teje vagy nincs tápszer?????????????? Én nem ítéllek el, biztos imádod a kislányodat, DE nem biztos, hogy nagyon-nagyon tudod, hogy mi a jó neki, ha hagyod, hogy kenyérrel és gofrival tömjék meg annak ellenére, hogy téged is nagyon zavar.

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Szöszke,
pont ma taliztunk Pálmi unokatesójával, aki nála majdnem fél évvel idősebb és ő meg a semmiből hirtelen állt :) Még mielőtt kúszott, mászott vagy ült volna :) Persze azóta már tud mindent :)

Hozzátápi:
az óvatosságból baj nem lehet... viszont az ellenkezőjéből lehet... semmibe nem kerül kivárni az 1 éves kort bizonyos dolgokkal, van bőven olyan, amit lehet adni, akkor meg minek olyat adni ami esetleg nem jó? És nem mindennek jön ki azonnal a hatása...

Én is parlagfű allergiás vagyok, amikor iszom tejet akkor erősebben kijön, amikor hónapokig parlagfű-szezon előtt nem ittam, sokkal jobb volt... Terhesen a baba miatt kezdtem újra tejet inni, mert azt mondták, hogy kell a csontfejlődéséhez... mostmár abba kellene hagynom, de reggelente olyan fini az a kakaó :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziszkó - gratulálok a kisfiadhoz!!!! További boldog babavárást és kitartást a nyárra a nagy pocakkal!

Macianyu - júj, tök jó, gratula a kis 5,6 mm-eshez :wink:
Nagyon aranyos Zengő a képen, látszik, hogy bejön neki a babakeksz :lol:

Borkaby - szia, tényleg jól eltüntél, emlékszem, hogy írtad anno, hogy anyukádnak a lábával gondja van, de örülök,hogy megoldódott! Margitszigetre kettesben jártál Tomival?
Anyósoddal min vesztél össze?

Szöszke - szerintem nagyon is jól csinálod, hogy nem érdekel, ha hülyének néznek (amúgy miért néznek hülyének???), hogy nem mindenfélével eteted Gergőt! Nálunk egyelőre nem próbálkozik a rokonság semmilyen etetéssel kapcsolatos tanáccsal, de nem is hagynám. Húst hogy-hogy ilyen későn szeretnél adni neki?
Kézi súlyzó :lol: :lol: :lol:

Hús - mi szombaton ettünk először, aza Lotti :lol: Pipimell egy kicsi, krumplival és almával, megevett 140 grammot belőle, ma is kapott még. Én egy héten kb. 3-4X fogok neki a főzelékbe keverni csirkemellet (egyelőre csak azt).

Móni - én is olvastam valahol, hogy az izomláz megváltoztatja a tej ízét és a kimerítő tornától csökkenhet a tej mennyisége. De ahhoz tényleg nagyon oda kell raknia magát az ember lányának, úgyhogy szerintem a lájtos torna belefér.
Férj szövegel a hátad mögött, hogy mit írj :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
nusildi

Marek - jaj, sajnálom, nehéz lehet :cry: Sajnos nem tudok semmi okosat, nem ismerek ilyen szakirodalmat :?
Nem lehet, hogy Bori érzi rajtad, hogy anyukád miatt szomorú vagy és azért nyűgi ő is? Ja, írod is, hogy lehet, észrevette, hogy valami megváltozott. :? :cry:

Kép

Kép
nusildi

Rólunk: hétvége nagyszülőzés, Lotti megkapta első húsadagját (mint fentebb írtam), nagyon-nagyon szereti a Milupának a vaníliás tejbepépjét, ezért vettünk neki csokisat is és azt is nagyon-nagyon szereti, szopi után uzsira bevág egy egész adagot!
Amúgy azt vettem észre - és aki még szoptat, attól várok reagálás - (de a többiektől is szívesen veszem a véleményeket), hogy nem érdekli a cici! :shock: 1-2 hónapja még ált. 20-30 percig szopizott, most pedig intenzíven szopizik kb. 2-3 percet, aztán felül az ölemben és nézeget ide-oda :roll: Visszarakom, eszik kb. fél-egy percet és újra felül. Átteszem másik cicire, ott is ugyanez. Olyan, mintha minden jobban érdekelné, mint a cici, imád kanállal enni, imádja a kajákat amiket kap (a brokkolit is megette múltkor krumplival és répával), de én még nem szeretnék kiváltani szopit étkezéssel, mert nem eszik meg azért ebédre mondjuk 170-200 grammot. Viszont nem értem, miért nem kell úgy neki a cici,mint eddig? Gondoltam a fogzásra is, hogy talán fáj neki, ahogy szopizik, de arról is olvastam, hogy a fogzás miatt többet ciciznek, mert jólesik az ínyüknek. Gondoltam már arra is, hogy unja a cicit, vagy un ott feküdni, míg enni kell, mert nem látja a világot... nem tudom, megmértem, 3 perc alatt evett 50 grammot, majd 2 perc alatt 30 grammot, de az még csak 80 gramm, az nem épp nagy mennyiség. Olvastam, hogy most már ha megindul a HT, legalább kell, hogy 500 dl tejet igyon. Annyi megvan azért, de mégis, mi lehet ez???
Kúszik előre, meg sem áll egész nap, napközben alszik még 3X,de tegnap és ma még füri előtt is aludt, mert nagyon pocsék éjszakáink vannak a fogzás miatt, jaaaaaaaaa, PEVA, szerettem volna megkérdezni tőled, mert te homeopátia guru vagy :lol: hogy meddig lehet adni a homeós bogyót neki? Nekünk ez a chamomilla van és abból adjuk neki ált. egy nap 4-5X az 5 db bogyót kis vízben feloldva... meddig lehet ezt így adni? Vagy egy határ, ahol már nem szabad tovább??? Köszi előre is!!!

Szóval így vagyunk mi, teszel fel búcsúzóul egy képet, aztán elhúzok aludni, mert nagyon fáradt vagyok, csak már akartam írni, mert hétvégén nem volt időm, jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Sziszkó - Gratula a pocaklakóhoz! Kívánom neked, hogy legalább annyi örömed legyen a babádban, mint nekünk. Gyere bátran máskor is!

Marek - Köszi, az érdeklődést! A 2. tenéyszétsünk is negatív lett, szóval passz, hogy mitől volt a véres kaki. Azóta hál'isten nem volt többször. Nyálkás, meg híg volt, de azt a Bonolakt helyretette. A Kolpingban jól belekortyolgtott a vízbe (ez óhatatlan sajnos), akkor is segített. Azóta, ha krumplisat eszik, úgy kell kirobbantani belőle, egyébként minden ok. De tejet nem iszom, és nem is akarok adni neki ilyesmit, míg a dokink rá nem bólint. Nálatok mi a helyzet kaki ügyben?

Ny.malac - Szegény Bori!

Ildi - Köszi a bókot, átadom Szabinak. :lol: Nem vagy indiszkrét, elárulhatom mennyibe került. A szálloda része valóban csillagászati. Ezért kerestük ki a lehető legolcsóbb megoldást: nem kiemelt szezonban, bioház önellátással + az összes térítésmentes szolgáltatás, egy másik barát családdal együtt. Így a ház 72e Ft-ra jött ki / család. Enni itthon is eszünk, így azt nem számoltuk bele. A büfében nem érdemes üdítőt inni, mert a boltaban annyiért több litert kapsz, de legalább megmelegítik a gyerekeknek. :wink: Szóval, ha az ember odafigyel, akkor azért nem olyan vészes, csak nem szabad bedőlni minden csáításnak. Maga a hely pedig gyerekkel nagyon jó. Ha nagyobbak lesznek még jobb lesz, mert minden sarokn van egy játszótér vagy trambulin, a főépületben játszóház, ovi, bölcsi, mozi, kézműves....szóval pár órára le lehet passzolni a lurkókat, hogy anya és apa is pihenhessen egy kicsit vagy valami :wink:

Veronika - tej-parlagfű? Na, kíváncsi leszek, nálam is működik-e.

Rólunk - Szabi tök stabilan ül. Felülni nem tud, de sokszor fekve nem jó semmi, ülni meg úgy ül, mint a cövek. Sőt két kézzel játszik közben, rázza, tépi az az újságot pl. Néha már összeütöhget dolgokat, de ez nagyon rikta. Ülésből kapaszkodva fel is áll minden nehézség nélkül. Illetve ez attól függ, hogy mibe kapaszkodik. Kúszás-mászás semmi. Remélem azért nem hagyja ki ezt a lépcsőt, mert később a tanulásnál fontos lesz. Enni szépen eszeget, hol jobban, hol kevésbbé. Vettem neki babakekszet, azt nagyon szépen elnyammogja. Nem kell hozzá a Brendonos csodaszerkentyű. Még jó, hogy nem vettem meg. :wink: A két felső foga nagyon beindult. Szerintem hamarosan kibújik, mert az ínyén a perem már eltűnt. Talán emiatt is, vagy nem , még mindig legalább 2x kelünk éjjel. És csak cicis visszaalvás van. Sokszor elég, hogy a szájba kerüljön és már meg is nyugszik, alszik vissza 3-5 szavás után. A védőnőnk azt mondta, ne aggódjak miatta, majd, ha már kevesebbet szopizik és nem csak 2 nagy cici leszek neki, akkor el fogja hagyni. :roll: Hát remélem, hogy azért már most is több vagyok 2 cicinél....
Jó éjt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem. Intéztem a pelusüzletemet, amivel volt gubanc, és Lilla apu itthon volt 5 napra, ma reggel ment vissza Londonba. Szal nem volt időm jönni. Most nem tudok bőven reagálni, mert hulla vagyok, egész nap csongrádon voltunk, de azért pár dolog a végéről.

HT vita...Először is, senki ne szabadkozzon, mindenki jó anyuka, aki a legjobbat akarja a gyerekének. Innentől kezdve meg már ízlések és pofonok. Másodszor, nekem is van véleményem róla. Az óvatosság sztem nem paramami vonás, hanem egyszerűen a legújabb kutatások újabb és újabb dolgokra mutatnak rá, amit nem árt megfontolni. Elvégre egyszer a tejleves helyett is bevezették a tápszert, és a 3 hós HT-t is kitolták 6hóra, stb, stb. Ha úgy nevelnénk gyereket, h hát "nagyanyád is így-úgy csinált, mégis élek", az baj lenne. És rosszul is vagyok, amikor ezt itthon néha megkapom. Nem véletlen, hogy mennyi allergiás, és ilyen, olyan betegségtől szenvedő ember él manapság. Valószínűleg az sem véletlen, h 18évesen, egyik napról a másikra lettem tejérzékeny, egészen addig nyomtam rendesen a kakaót, fagyit, tejcsokit, joghurtot, mindent. Norbi pedig huszonegykét évesen lett parlagfű allergiás. Ezek a dolgok nem csak úgy jönnek az égből. Szerintem... Természetesen semmi baja nem lesz a gyereknek másnap, ha túl korán eszik dolgokat, az én lányom valszín egy tenyérnyi (az övé) zsíroskenyeret is elmajszolna, ha hagynám...de nem hagyom. Nyilván hosszútávra óvatos az ember.
Másik téma, ami foglalkoztat mostanában, h vajon miért van ennyi rákos beteg Magyarországon. Nagyon sok helyen nem tartják be az utasításokat, gondolok itt főleg gyümölcs és zöldség termesztésre, h aktuális legyen a dolog. Én már semmit nem merek adni Lillának, ami nem bio, így bébiételt eszik kizárólag, ebből is 80%-ban bio-t, rosszul vagyok attól, h milyen vegyszerekben forognak ezek a dolgok, mi meg megesszük. Nem mérgező, persze, nyilván nem akad el a lélegzete az embernek, és esik össze egy harapás után, de ki tudja, h mitől van az a sok durva betegség évtizedekkel később...
Ugyanez van most nálunk az oltásokkal. Nagyon, de nagyon örülök, h Lilla fél éves elmúlt, és a héten kapta élete első oltását, a BCG-t. Minimum 8 hónapos lesz, amikor elkezdjük az infarixeket, és valószínűleg az MMR-t 3 éves koráig nem engedem beadatni. Félelmetes, h miket lehet olvasni az ész nélküli, jó kis oltási rendről, meg magukról az oltóanyagokról. Mind1, erre most nem térnék ki, nagyon elkalandoztam...

Marek!
Kitartás kívánok anyukádnak, és nektek! Nagyon fontos, h anyukád higgyen abban, h meg fog gyógyulni, szurkolok!

Ildi!
Nagyon édi-bédi Lottika. :) Lillus is most kapott ilyen könyvet... :) Figyi, Mo-on is van baby Marks&Spencer? Vagy honnan szereztétek ezt a rucit? Én nagyon szeretem, most hozattam Lillának is rucikat onnan az apjával (persze tuti nem azt hozta, amit kértem :P). Szopi...Lilla is dettó ugyanezt műveli. Sajnos kezdik elválasztani magukat, készülj fel rá...én még nem szeretném. :(

Szöszke!
Tegyél légyszi tornázós képet, aranyos lehetett! Élvezte Gergő? Nekem is van baba-mama tornám, és szeretnék Lillussal tornázni...csak attól tartok, h nem bő 7 kilósan kellett volna ezt kezdeni, már tartogatni is alig tudom. :P Na meg még sajna a tornával várnom kell, h nagyanyám végre lelépjen, és mi is élni tudjunk végre a házban. :roll:

Na sajnos ennyi fért bele most, majd jövök mostmár... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

És pár bónusz kép... :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!!

Adri!
Nagyon magas a lányod!!! Előre is boldog névnapot Neki!!!

Honnan jött a szájpenész???????? Tudtommal az újszülötteknél szokott lenni....
JOBBULÁST!

Bettina!
Tényleg szuper a Kolping, de innen a "prériről" :lol: :lol: nagyon messze van... (350-400km kb. csak oda..)
szavaztam
.......

Tücsök!
Lécci már most helyezd készenlétbe az elkergetős eszközöket, mert annyira helyes a fiad, h hamarosan nem győzöd elzavarni a udvarló kislányokat!!! :) :lol: :wink:

SZISZKÓ!
örömmel látunk körünkben ! :lol: Én is szoktam nosztalgiázni.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Jó egészséget, boldog babavárást kívánok!

Macianyú!
Gratu a dibidobihoz és a "nagytesó kekszevéséhez"!!! :lol: :lol:

Borkaby!
Jó, h jöttél, képeket is szeretnénk!!

Ildi!
Konstinál előfordul, h SZÁNDÉKOSAN!!! úgy hintázik, h veri a fejét a kiságyba.... :o :o :o :evil:

Amit a szopival kapcsolatosan irtál, azt én irtam!! Vagyis pár napja ugyenez van nálunk!!!! A tejem is apadóban, barátkozom a gondolattal, h eddig tartott a szopi. ...

Sensi!
Jó, h jöttél!!! Lillus mit szólt apának????

Köszönöm a kedves szavakat, dícséreteket!!!
A vérképemmel az a gond, h az értékeim vagy alacsonyak vagy magasak (5-10%-os eltérés, de van ahol több.). Nem fáj semmim, de szerintem ez így nem normális....

bababörze: egész jó volt, főleg játékokat akartam venni és ez sikerült is. APA SZERINT MEGVOLT A GYEREKNAP :lol: :lol: :lol:
Vettem kirakót, össze kell párosítani az "állatszülőt" az "állatgyerekkel". Ábel nagyon szereti az ilyeneket.

HT: Az én véleményem: ha allergiás valamelyik szülő vagy a testvér, akkor tényleg óvatosan. Ha nem, akkor sem árt az óvatosság, de nem jó átesni a ló.....
Középút............ én elhiszem, h vannak szakemberek, szereztek tapasztalatokat, tanultak, de nem lehet minden fekete vagy fehér.....

Én próbálok az érzéseimre is hallgatni na meg a józan eszemre. Igaz az is, h egész élet áll előtte, h egyen ezt+azt, így nem kell elkapkodni.

Nekem az a félelmem, h Ábel megeteti Konstit olyannal amit nem szeretnék, így állandóan résen vagyok.

tejtermék: túróval (egy teáskanálnyi 1dl főzelékbe) , natúr joghurt ugyanennyi ugyanennyibe... ezzel kezdem, majd valamikor....

képzeljétek, kaptunk levelet, kell vinnünk Ábelt "tanulási képességeket vizsgáló biztottsághoz" felmérésre. ja és vinni kell a füzeteit, ellenőrzőjét.... :o :o :o :lol: :lol: :lol:

Kinyomoztam, ovielőkészítős vizsgálat lesz, csak előrenyomtatott, rossz , papirt küldtek....

Lehet, h Ábel mégis megy oviba.... Indul olyan minicsoport, ahol csak ebédig lesznek a kicsik. A másik minicsopiba az egésznaposok. Még megvárjuk a bizottsági felmérést, aztán beszélek az óvónővel.....A logopédusunk és az egyéni fejlesztőnk nagyon javasolja, , és úgy gondoltuk megpróbálhatjuk....

Ja és rájöttem, nem az én fiam szeleburdi, rosszcsont..... egy nála 2 hónappal fiatalabb KISLÁNY!!!! lazán megkergette a játszótéren és meg is rángatta, úgy ahogy Ábel szokta a kissebbeket.... :) :o :evil:

Szép napot mindenkinek!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Hali!

Köszönöm a kedves szavakat Bori balesete miatt :)

Nem látta Lili mert éppen el volt foglalva a szobájában... :) Bori meg csak a napi körbe körbe szaladgálását végezte volna... Apa letette, ő nagy hévvel nekiindult a világnak, és bumm, a keze biztos a pocak alatt volt még... :S

Volt nagy sírás, én meg akartam kérdezni apát, hogy a Lili adott e epret a gyereknek, mert tiszta piros a szája, és akkor leesett a tantusz...

Mosakodás a csapnál, Lili is előkerült, minden áron meg akarta nézni, ogy vérzik Bori szája... Meg mutattam, ahogy tudtam...

Mindenki megnyugodott, Borit letettem a földre ismét, és már rohant is Lili után :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Anyukámat ma műtik! Viszér műtét a lábán :( Drukkolunk neki :D

Lányok, ma 10-től korosztályos mamamini tali lesz a margitszigeten... Ha valakit érdekel... Hordozós, mosható pelenkázós anyukák tömege, és a 2008 2. felében született bababik...

Ebbe mi is beletartozunk :D Ha van kedve valakinek csatlakozni, hívjon a részletekért!!!

Hordozós anyukák: Bettyna, Linh, Tücsök, Adri???? Kit hagytan ki?
Mindenki? Sensi és Kata messze van :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nyugtonmalac 2009.05.18 05:53-kor.

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Nyugtonmalac!Drukk anyukádnak!Én is hordozó anyuka vagyok csak messze vagytok :cry: Csajok,hogy vannak?

Kata!Gratulálok a negatív teszthez!Édes Norbika! :lol:

Ildi!Köszönöm a köszöntést nagyon jól esett! :wink:

Sz.Betty!Szabi magától ül fel? 8)

Vikcy!Gyere sürübben!!!! :D

Macianyu!Gratulálok a kis lurkohoz!Család mit szólt?

Sensi!Édes Lila!Apa meddig marad?

Para:Tény,hogy rengeteg infonk van és sokat olvsaunk a dolog utána ami elöbb utobb az eredményezi,hogy para szülök leszünk.Azókat megértem akiknek van a családba allergiás de szerintem muszály egy kicsit lazábnak lenni mert különben be kattan az ember ha mindent be akar tartani amit most "elvárnak"a védőnők és egyese gyerekorvosok.Nem lehet mindennek megfelelni és betartani.Mindenki csinálja úgy ahogy neki és babának a legjobb és ne bántsuk mást aki esetleg bátrabb egy kicsit Ő se rosszat akar a gyerekének :!:

Túlsúly a szülök/nagyszülök hibája:Szerintem ez alkat függö én ha vízen és levegőn élnék akkor is nagy seggem lenne és vékonyabb felső testem,ha megbolondulok is soha nem leszek 56-60kg ez van ilyen az alkatom erről nem a szülök tehetnek hanem a genetika.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Kata: köszi, jól vannak.... nagyjából :) Bori kicsit taknyos, Lili kicsit fájlalja a fülét... :( De amúgy minden jó ;)

Para: én sem parázom túl magam :)

Túlsúly: én sem vagyok nádszál kisasszony :'( De nem is érdekel már :) Végülis 2 szép gyerekem van :) Nem? Nem volt kis feladat a szervezetünk részéről két kis sejtből összehozni ezeket a gyönyörű egészséges gyerekeket... ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Vikcy...üdv újra itt! :D Nagyon édes Fannika! :D

Nahát, már megint vita van? :( Neee máááá.
Szerintem sem szabad ilyen szinten beleszólni abba ki-mit ad a gyeremekének, mindenkinek joga ezt eldönteni.
Én nem fogok mindennel 1 éves korig várni, szeretnék Norbinak tejterméket adni 8-9 hós kortól heti 2-3 alkalommal.
Csak a tejjel várok 1 éves korig.
Nem cukrozok, még nem adok babapiskótát, nem adok pudingot, Danoninot...ilyesmit.
Én ezekkel még várok! De nem paráztam be mikor Norbi szájában jobban megázott a háztartási keksz,
de babakekszet vettem neki.és adok banánt, sárgabarackot már 2 hónapja(mert szereti)....
Szóval az arany közép utat választottam.....szerintem :wink:

Mindenkit elolvastam, de nem tudok most reagálni sajnos, Norbika közben felébredt! :(

Lehet nem tudok minden nap jönni, mert sütnöm kell lagzira.

Ildi, Sensi...nagyon szépek a képek! :D
Pussz!

Kép
Kép
lovaszkata

Szerintem megoszthatjuk egymással a véleményünket itt, mindenkinek más és mindenki más, ezt a múltkor is megbeszéltük már. Szerintem a stíluson van a hangsúly, nem szabad a másikat megbántani, remélem, hogy Vicky nem haragszik meg!

Vicky - amúgy kérdezni akartam, hogy nálatok a bukás elmúlt??? Emlékszem, hogy írtad, hogy Fanni sokat bukik (jól emlékszem?). Bár gondolom a kenyér és a gofri után nem jön fel a tej :wink: :lol: Na viccet félretéve, megvan még nálatok a bukás? Mert mi még mindig adjuk a gélt neki szopi előtt napi 3X, de a HT miatt már csak néha-néha bukik, bár vannak napok, amikor mindegy, hogy mit adok neki, kijön belőle :roll:

Sensi - de jó, hogy jöttél! Szegény Lilla apu már haza is ment. Lillus mit szólt hozzá, megismerte???
A rugi turis :lol: :wink: Most már sajnos csak turis van, mert nincs semmi manink, de a nagyszülők és nagynénik/bácsik mindig hoznak, vesznek, turiznak, mi már nem veszünk sajna babarucit, annyira kevés így a mani, hogy már GYED-et kapok :cry:
Lilla tünemény, nagyon-nagyon jók a képek!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nekem az tetszik nagyon, ahol kis kópé fejjel néz az ágyából, nagyon kis huncut.

Na majd jövök még, megyek altatni, mert már visong a habitapin.

Kép

Kép
nusildi

[quote="nyugtonmalac"][ írta:nyugtonmalacTúlsúly: én sem vagyok nádszál kisasszony :'( De nem is érdekel már :) Végülis 2 szép gyerekem van :) Nem? Nem volt kis feladat a szervezetünk részéről két kis sejtből összehozni ezeket a gyönyörű egészséges gyerekeket... ;)

Tök egyetértek!Persze én is szeretnék pár kg-val kevesebb lenni és tenni is fogok érte.Bár már bele nyugodtam soha nem leszek olyan mint a 2szülés elött :oops:

Csajok!Ki milyen mosható pelust használ?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Sensi, Zsuzsu, erre gondoltam ám én is :cry: Már nem kell neki annyira a cici. De viszont a tej meg kell, akkor??? Bár párom azt mondja, hogy megeszi azt a tejből, amennyi kell neki, tényleg így lehet? Mert olvastam, hogy most már 500-800 dl tej kell nekik egy nap. Bár Lottika amúgy sem evett hatalmas mennyiségeket, mégis szépen fejlődött végig, most pl. hogy megy a HT, kb. 1,5 hét alatt 200 grammot hízott, ami szerintem tök jó, most hogy már elviekben le kéne lassulnia a hízásnak. De azért elkeserítő, hogy lassan nem kell majd neki a cici :cry:

Már csinálom neki a karfiolt, ma kóstol először belőle! Répa és krumpli lesz hozzá.

Sensi, megértem, hogy miért adod a bébiételeket, de nem félsz, hogy Lillus rászokik és nem eszi majd a házi kosztot? Én is szoktam adni bébiételt, de marha drága, szóval inkább főzök itthon és azt is nagyon szereti. Próbálok szép árukat venni, de nem tudok biot, mert arra sajnos nincs pénz :?

Bettyna - köszi az infót! Azért így nem olyan vészes és biztos nagyon nagy élmény lehetett, a képeken látszik, hogy mennyire jól éreztétek magatokat mindhárman. Tényleg, a tatai tali már tuti? Páromat már jól rábeszéltem, bár nagyon nem kellett, szívesen jön! Tényleg, akik még jönnek a tatai talira, hol jön az apuka is??? Csak hogy legyen azért pasi is, ne uncsizzon egyedül szegény Zoli :wink:

Közben elaltattam, kiporszívóztam a lakást, de annyira gáz, nálunk nagyon-nagyon meleg van, már most 26 fok van mindkét szobában! Lotti már csak rövidujjúban van és rövidgatyóban!!! Iszonyat és még nincs is itt az igazi nyár, én is totál kivagyok, nagyon gáz így takarítani és még a fürdőszoba hátravan :shock: Megyek is :cry:

Kép

Kép
nusildi

Nusildi,Szbettyna,Zsuzsu72!
Köszönöm szépen a szíves fogadtatást!Nagyon arik vagytok! :lol:
Néha majd benézek! :lol: :lol:

További jó babázást! :lol: :lol: :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29

Nusildi,
nálunk is Pálmi már egyáltalán nem akar tejcsit... hiába kínálom (nem cici, tápszeres, de a lényeg ugyanaz)

A cumisüvegbe bele se szív, de rögtön utána ha adok neki gyümit, abból meg 150 ml-t bevág! :shock:

Így nálunk nem jön össze az 500 ml tej naponta, max 340, mert azért 2-szer sikerül megitatni vele egy nap 160-160 ml-t. De semmi mást nem iszik egész nap, se vizet se semmit...

Kép

Kép
sz.veronika

Húúúúú látom jó nagy port kavartam na mindegy.

Én sem szeretem ha ezt azt tömködnek a szájába de nem ordithatom le állandóan a fejüket.Én sem hagyom de néha már nem tudok rá mit mondani.
És persze nem etetem ilyenekkel Fannit ök is csak egy egy falatot adtak neki.Bár babapiskotát már adtam neki saját önállóságomból.

Az ismerösöm aki danoninoval eteti a gyerekét öneki már a negyedik gyermeke van.

Mondjuk belátom én is mindig arra gondolok hogy ááááááá semmi baja nem lett töle de késöbbiekre nem is gondoltam.Hogy ez nem most jön ki rajta. :oops: :oops:

Nusildi:Fanni már nagyon ritkán bukik.Söt szinte sosem.De szerintem nem a gofri miatt. :lol:
Csak két pici falatot kapott. :lol:

Kérdésem lenne akiknek van foguk és szopiznak nem harapnak?
Mert Fanni nagyon és én már néha csillagokat látok.Szörnyü!!!Már arra gondoltam hogy csak lefejve adom neki.De csak kézzel tudok fejni.
Van tt melszivom de nem tudom használni mert azon keresztül nem jön a tej.Ki érti ezt.

vikcy6
Pákozd

http://www.youtube.com/watch?v=T0L0VM31V_A

ez nagyon jó nézzétek meg.Meg lehet zabálni ezt a kis kölyköt.

vikcy6
Pákozd

Vicky
A TT nekem sem műkszik, csak a gépi Medela, bár mostanában eléggé lusta vagyok, használni, meg van már egy tíz liter fagyasztott tej, és már anya se hajlandó többet tárolni.

Ildi
Bori sem eszik normálisan. Ő fekves szopizik, és rögtön hasravágja magát, sürög-forog, szóval elvan. Csak az a baj, hogy ő kanalasból minimálisat eszik, ha eszik egyáltalán, szóval neki nagyon kellene még a szopi. Mondjuk azt gondolom, hogy ha éhes szól, szóval elég neki annyi, amennyit megeszik...

Nyugtonmalac
Engem kifelejtettél a hordozós körből... :cry: Sebaj, úgyse tudnék menni... :lol:

Kata
Én Coolababy pelust használok. Illetve nem én, hanem Bori, én csak mosom őket. :wink:

Lányok
Én el sem tudom képzelni, hogy mibe öltöztessem Borit. Kinn meleg van, benn pedig hűvös. ÁÁÁÁÁ

Megyek, mert Bori ma is zizi...

marek

GYors leszek, bocsi. ezer a dolgom, pakolom a heti ramatyunkat.

Tali tuti!!! MEghívó megy Ny.malacnak!

Szabi a kocsiban felül magától, de egyébként nem.

Rohanok, bocs.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Marek - én úgy vittem le Lottit, ahogy itthon is volt, csak ráadtam egy háromnegyedes ujjú vékony pólót és egy kis satyekot, de amúgy nálunk a lakásban is nagyon meleg van (most 26 fok), úgyhogy mindegy, itthon most is rövidgatyóban van és rövid ujjú bodyban.
És te már nem fejsz amúgy?
Én néha szoktam, hogy ilyen furán eszik és beleteszem a főzelékbe neki.

Vikcy - ne is mondd, Lotti is harapott már úgy csöcsön, hogy üvöltöttem egyet. Persze mondanom sem kell, szegény úgy megijedt, hogy elkezdett nagyon sírni :? De hát basszus, nagyon fájt :evil: :roll: Aztán egy ideig nem harapott, azt hittem, felfogta, hogy ez nekem fájt, de azóta volt már párszor, hogy megint sikerült jó nagyot (vagy kisebbet - de az is fáj) belém harapnia. Sajna nálunk nem vált be az, hogy mondom neki, hogy nem szabad, ez anyának fáj... :x :shock: :cry:
Amúgy én is csak kézzel tudok fejni, de mivel már olyan rövid ideig eszik, reménykedem benne mindig, hogy abban a pár percben csak nem harap meg.
Youtube-os videó tünemény, milyen hihetetlen fejeket tudnak vágni a babák, nagyon cuki a kisfiú!!!

Bettyna - de jó, hogy lesz tali!!! Remélem jó idő lesz!!! Ha nem, akkor? Na nem leszek vészmadár :lol: Bizti jó idő lesz 8)

Veronika - biztos inna, ha kéne neki, nem? Lotti az elején nem ivott, de most pl. teából 70 ml-t magába döntött lent, amikor sétáltunk, persze biztos nagyon melege volt.

Megette a karfiolt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Répával és krumplival adtam neki és kb. 30 ml anyatejjel és bevágta. Nem csináltam túl sokat (100 gramm), és mikor elfogyott, szegény úgy nézett,hogy felbontottam neki egy bébiételt, alma-őszibarit és abból is evett :roll: Van ám étvágya!!!

Teszek fel egy videa linket mindjárt, nézzétek meg, hogy mit csinált az én "ügyes" lányom (majdnem orra bukott négykézlábból)!

Kép

Kép
nusildi

Ildi, a cicizés vonzóvá tételére: Gergő ugyanezt csinálta, mint Lottika, rövid szopizások, erre egyre hosszabb időket vártunk 2 szoptatás között, beiktattunk kamilla-teáztatást, és azóta újra 10-12 perceket szopik. A tegnapi etetési rendünk ez volt:

2:55 155 ml kamilla tea (pár napja cici helyett kamilla teát kap éjjel)
5:30 10 perc szopi jobb cici
9:15 10 perc szopi bal cici

12:25 45 ml alma-meggy pép
13:10 13 perc szopi jobb cici
15:00 125 ml alvás után kamilla tea
18:15 5 perc bal cici
20:40 10 perc bal cici, 6 perc jobb cici
23:50 10 perc bal cici

De persze az is lehet, hogy elkezdte leválasztani magát Lottika... :(

Kép
szöszke

Kép

Kép
nusildi

Ildi, nagyon ügyes Lottika!!!!!!!!!!!!!!! Micsoda egyensúlyozás! :D:D

Kép
szöszke

Ildi:nagyon édes Lottika. :lol:

vikcy6
Pákozd

Vagyok!
Képek cukik mindenkiről!!!!

Ildi - Nagyon édes! És milyen ügyi!

Fogas, harapós téma - Amikor jöttek az alsók, akkor harapdált egy kicsit, de már régóta nem csinálja hál'isten.

Megint ébred! TIszta nyűgi ma!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Köszönjük a dicsiket! :wink:

Nyugtonmala, szegény Bori! :( De az olyan jó a picikben,h hamar túlteszik magukat az ilyen dolgokon! :D

A talit nagyon sajnálom,pedig tök szivesen mennék,de megint nincs autóm!:(

Linh,nektek milyen pelusaitok vannak még?

Macianyu,gratula a szívhanghoz!Olyan jó érzés lehet! :D És gyönyörű hajasbabátok van!!! :wink:

Sziszkó, üdv!Gratula a babához!!Jaaj,annyiszor gondolok viszza én is a tavaly ilyenkorra!Akkor nehéz volt elhinni,h milyen hamar eltelik! :lol:

Vikcy, jó,hogy jöttél!Nagyon édes szép kislány Fanni!
És amúgy én is mindenfélét adok már Julcsinak!Múltkor írtam is,h rakottkrumplit kapott!Ma meg csokis gofriztunk!Mindent imád megkóstolni! :lol:
Julcsinak még csak egy fél foga van és ő is szopizik,de ő csak akkor harap,ha már nem éhes csak hülyéskedik! :roll:

Szöszke,jó kis edzést találtál ki! :D Amúgy a kosár sztem is jó!Abból nem tud megszökni amég terigetek!A kutyus mopsz igen! Olyan kis bolond még!Folyton incselkedik,Julcsi meg el akarja kapni! :lol:

Sensi, Lilla gyönyörű szép,főleg a közeli alvós képen!És nagyon király az a pöttyös lepedő! :wink:

Zsuzsu, szájpenész állítólag attól van,h már mindent a szájába vesz! :? de nem nagyon akar múlni,pedig folyton tisztogatom neki ilyen gyógyszertári cuccal!
Ovi ,hajrá!!!:D

Ildi, haláli ez a videó!Nagyon édes,olyan jót nevettem!Egy igazi akrobata lett Lotti!!!:D

Súlykérdés: és mi van azzal,aki nem hízik,hanem fogy???Én pl eszek egyfolytában és nem hogy nem hízok,hanem fogyok!
egyik reggel rááltam a mérlegre és 44,6-oz mutatott! :shock:
Mondjuk este már egy kiloval több volt,de ez akkor is durva!Na mind1!...

Kérdés:(vegyétek úgy,h szinessel van :lol: )
Akinál volt,ki hogy mulasztotta el a szájpenészt?És mennyi idő alatt?mert nálunk nem nagyon akar múlni! :(

Képzeljétek anyukámnak lassan elfogy a vére!Nagyon durva!A haemoglobin szintje 71.90 és a normál érték alsó határa 120!:(
Egyszerűen nem is tudjuk,h kihez kéne menni!Nincs egy normális orvos itt szolnokon!:(
Vendég

Köszönjük a dicséreteket! :)

Zsuzsu!
Lilla nem ismerte meg az apját, először csak vizsgálta, nézte, h ki a fene ez :D…aztán nagyon jókat játszottak, és vigyorgott neki egyfolytában. :)
Szerintem is jót tenne Ábinak az ovi, hajrá, hajrá! :) Biztos helyre fogják pofozni gyorsan a vérképed, egy kis vitamin, meg ilyenek.
Ti általában mikor értek rá? Itt a jó idő, szeretnénk talizni mostmár veletek.

Nymalac!
Sok puszi a Boribibire! Remélem minden oké volt anyukádnál!

Kata!
Apa már visszament tegnap sajna, rövid volt a látogatás. Lilla főleg bumgeniust használ, de van még pár blueberry minky (ez kívül olyan, mint egy plüssállat), pop-in, swaddlebees eco. És most rendeltem kipróbálni egy fuzzi bunz-t, és egy zsbese tots bots-t. :) Te is szeretnél moshatózni? Dejóóó! Ha gondolod, szólj, és tudok neked hozni Londonból olcsóbban, mint itthon, most ezzel üzletelek. :)

LKata!
Tegyél majd légyszi képet a művekről! Csorgatni akarom a nyálam! :D

Ildi!
Zsuzsunál írtam apuról…:) Ja értem, sajnálom az anyagi helyzetet. :( Nekem van egy tippem esetleg, otthoni játszós rucit tudsz úgy gyártani, hogy a hosszú kezeslábasoknak levágod a kezét, lábát rövidre, ebben még elvan otthon egy darabig, nem? Vagy még deréknál is le lehet vágni, és akkor póló lett belőle. :)
Jajjj, de ééédes ez a video, hogy nyomja Lottika! :D Tök ügyes, mi még nagyon messze vagyunk ettől. Lilla hason nagyon nyomja már, közlekedik, pörög-forog, de innen nem akar mozdulni sehova, négykézláb vagy valami. :? Na majd….
Nekem is a huncut ágyból kinézős a kedvencem. :D
Na nekem is ez a parám, hogy ha nem lesz több szopi, akkor mi a fenét fog inni Lillus? Mármint tejet…mert a tápszert még mindig nem issza meg. :? A tejpépet azzal csinálom, és úgy oké…de nem issza. Vettem pedig direkt vaniliásat, ez volt az uccsó reményem, de nem ivott belőle értelmes mennyiséget, csak pár kortyot. :? Az viszont szerencse, h a vízzel nincs gond, tegnap is 250ml-t lenyomott egész nap, amikor Csongrádon voltunk, egész nap kint.
Nem tartok anynira attól, h nem fogja megenni a főztömet, mert eddig mindent megevett, nem válogatós…egyetlen egyszer csináltam neki krumplit én, azt is benyomta, vagy 140ml-t. De majd meglátjuk.
Sajnálom, hogy nem tudsz biot venni, de ha ajánlhatom, akkor próbálj olyat venni, aminek épp szezonja van (esetleg nyáron majd fagyassz le jóóó sok gyümit, zöldséget), és kerüld az üvegházas cuccokat, mert az a legveszélyesebb. :?
Én már hetek óta csak rövidbe öltöztetem Lillát, nálunk is meleg van, megy a klíma egész nap. :?
Én is fejek még este, és az megy reggel a tejpépbe, meg általában este is, de nem mindig marad.

Veronika!
Tuti, h nálunk sem jön össze az 500ml tejcsi, talán 250 körül, meg kb 150ml reggel és este tejpépbe keverve. Az nem jó viszont, ha nem iszik semmit Pálmi, nyáron veszélyes lehet, próbáld kitapasztalni, h mi az amit meginna. Gyümilé esetleg? Az is jobb a semminél.

Vikcy!
Örülök, h azért elgondolkodtál a későbbi hatásokon. :) Én általában nem beleszólni akarok a véleményemmel, csak segíteni, ha esetleg valaki lát benne igazságot. :)
Jajj, a harapásoktól én is félek, de nálunk még nincs fog. Ínnyel már harapott meg, az is nagyon fáááájt! :?
Hehe, nagyon édei ez a kiskölök, imádom a félvér gyerkőcöket! :)

Marek!
Mi a véleményed a moshatózásról így tapasztaltabban? Bejött? :)
Hmm….esetleg van egy tippem rucira, body+harisnya bent, kint meg csak gyorsan lekapod a harisnyát.

Szöszke!
Nem akarok beleszólni, de én úgy tudom, h a kamilla teával nagyon vigyázni kell, babának csak max egy hétig szabad adni, mert tönkreteszi a bélflórát, mert ugye van egy kis baktérium ölő hatása.

Velünk semmi különös nincs, Lilla hason már nagyon durván nyomja, de innen tovább nem akar csinálni semmit egyelőre. A pihiszékében ő is simán felül már. Na mennem is kell, ordítás van

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Megint hoztam képet! (nagyon beindultam) :lol:

A hétvégén hirtelen nem tudtam hovatenni Julcsit és beleraktam a fűnyíróstraktor kocsijába és mire visszamentem érte így aludt! :lol:

Kép

Kép

Ma délután pedig így aludtak a rosszaságok:

Kép

Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?