Na, végre! Vannak mások is!
Sikerült legyűrni. Hát, nekem nem volt egy élmény. Kíváncsi vagyok, hogy mikor fog hatni...
Hát, az volt a kórházban, hogy reggel megvizsgált a doki, továbbra is bő 1 ujjnyi a tágulás, semmi változás. Aztán mentem ctg-re, de közben elsírtam magam, mert azt mondták, hogy kb. 50%, hogy beindul a szülés, és pangott most a húsvéti hétvégében a kórház. Ismerősebb szülésznő sehol... És én csak tesztre készültem fel és nem szülésre, indításra.
A CTG-n kicsit aludt a baba, mondták, hogy hát, kicsit beszűkült a szívhang, azt nem szeretik. Pedig jó 130-as volt a szívhangja. Hiába mondtam, hogy persze, mert alszik.
Aztán bevittek az egyik szülőszobára, teljesen előkészítettek úgy, hogy akár szülés is lehet a dologból. Kaptam hálóinget. Hirtelen azt sem tudtam, hogy egy ilyen hülye kötős hálóingbe hogy kell belebújni. Bevallom, először kényszerzubbonyszerűen vettem fel, mert a hátán volt a kórházi felirat. Azt hittem, az kell elöl legyen...
Aztán rájöttem, hogy az úgy mégsem lesz jó. De azért még a bugyit magamon hagytam...
Persze azt sem kellett volna... Ott a csuklómba kaptam egy kanült, vért vettek és bekötötték az infúziót. Fél óránként jött a doki ellenőrizni és olyankor emelgették is az adagot. A baba jól bírta. Nekem meg rendszeres, keményedés jellegű "fájásaim" voltak. Igazából nem tudom, hogy milyen fájást kellett volna érezzek.
Minden esetre reagált a méh, bár nem tudom, hogy eléggé-e...
Láttam szülésznőn és a dokin is, hogy legszívesebben már végig csinálnák a szülést, de én nem voltam indításra még feélkészülve lelkileg. És mivel nem volt 2 óra elteltével sem jelentős fájás erősödés, sem méhszáj tágulás, végül hazaengedtek. Én meg megkönnyebbülten, de rosszhangulatban hazajöttem.
És most reménykedem, a mai oxytocinban és a bábakoktélban, hogy meghozzák a hatásukat.
Férjecském végig velem volt. Nagyon édes volt. Fogta a kezem, puszilgatott, simogatott, vízzel, csokival kínálgatott, derekat masszírozgatott. Jó kis főpróba volt. Talán arra jó, hogy lelkiekben jobban felkészülök az elkövetkezőkre.
Holnap du. 4-re kell mennem újra. Szerintem már nem fognak elengedni... Mondjuk azóta is vannak keményedéseim. Milyen kellene legyen a fájás?
Nanó! Akkor majdnem szomszédok vagyunk!
Én viszont a szüleim lakásához közeli Kútvölgyiben fogok szülni. Nagy valószínűséggel tényleg a nyuszi fogja hozni a babát, nem hiszem, hogy kivárják az ünnepeket. A szülők vigyorogva azt mondják, hogy a húsvéti ajándékot most nem a nyuszi, hanem én fogom tojni... Na szép!
Na, mire megírtam ezt a választ, szerintem már megint nem lesz senki...