Új privát üzeneted érkezett!

Köszi csajok, persze, beletörődök, csak azért szaaaar...
Annyira szeretem a közös kis intim szopikat.

Melinda, kiváncsi vagyok, téányleg bejön-e a levendula. Nekem a drnő azt mondta, ne használjak egyenlőre, csak gyógyszertári cuccot, mert múltkor Gabi babaolajjal masszíroztam kicsit, attól lettek a kiütései, állítólag. Kis szenzi, mint apja.
Vendég

Kamilla, nem tudom, a Mecsek teában is van, attól is görcsölhet, babafüggő. Én 3. hét óta nem azt adom, hanem édesköményt és ánizsmagot.
Vendég

Gio, rájöttél már mi a gond a mellszívóval?
Vendég

Sziasztok Anyukák!

Végre jó hírekkel jövök! :D Nem tudom minek köszönhető (gripe water?) de este a fél 9-es szopi után nyüglődtünk 11-ig, aztán már éhes sírás volt nem hasfájós, újra szopi és éjfélkor szépen elaludt a kiságyában reggel 6-ig!!! 8) 8) 8) Akkor hami, megint elszenderedett fél 9-ig, szopi, levegőzés a kanapén és azóta CSENDBEN nézelődött, semmi sírás. Most kért megint délben kaját, már a kiságyába tettem le, ott szöszmötöl. Jaj, bárcsak így maradna! :oops: Tudtam tőle reggelizni, tenni-venni és nyugodt vagyok. :) Ez így egész jóóóóóó!

O'hara, Domi köszi a tanácsokat. :wink: Kezdetben én is fekve szopiztattam -igaz utána kivittem a kiságyba-, de mióta úgy eszik mint egy kismalac (orrából is folyik a tej) azóta szopipárnán feltámasztom a fejét, ne az orrába menjen a tejcsi. Biztos fekve is föl lehet emelni a fejét, ha újra kezdődik a nyüglődés, bevetem majd a trükköt.

Judyka, nincs mérleg így nem tudom mennyit hamizik. :roll: Néha azt gondolom, hogy elég (mivel még szopi után is tudok kipréselni) néha mikor még a vállamon is cuppog bepánikolok, hogy kevés. :? Szerintem az is baj lehet, hogy a végére szépen beleszunyál, büfizésnél felébred és rájön még éhes. :lol: Mert volt már, hogy visszatettem és utána csönd lett (max. jött a hasfájás).
Nálatok mennyire tartós a gripe water hatása? Úgy érzed megoldotta a problémátok vagy csak ideiglenesen volt jó? Hogy telnek most az éjszakáitok?

Hát ezek a védőnők nagyon okosak tudnak lenni! :evil: Nekünk meg azt mondta biztos túleszi magát (a 3/4 óra alatt) azért fáj a hasa...

Akellának nagy gratuláció a csöppséghez!
csillag25

Hát Csillag, én most megint Infacolt adok neki, mert úgy vettem észere, hogy a gripe-től többet bukik, pedig csak evés végén adtam. Nekem eddig az használt a legtöbbet, hogy a tej elejét nem adtam neki.
De mostmár ezt is meggondolom, merthogy kevés van.

Egyik élszaka ilyen, másik olyan. 2x egymás után még nem volt jó.
Ha napközben van séta, vagy sokat éber, akkor jó az éjszaka, de tegnap pl, nem bírtam ébren tartani délután, ilyenkor rosszul alszik. Meg sztem a táptól is fáj a pocija.
Vendég

Csillag,
úgy örülök hogy végre nem fáj neki a hasa! Nekünk is ekörül (3-4. hét) volt a fordulópont. Igaz, mi az Espumisan-ra fogtuk. :D

Judy,
ne add fel!! Amit lemon írt jan. 4-én a levlistán, az hidd el igaz!! Megéri az erőfeszítést!!

Kép
apkata

Hát igen, én is ettől félek. Egy jó éjszaka után mindig gázosabb jön. :roll: Lehet már a sok nyüglődéstől is le volt fáradva, de azért bízok a gripe waterben. Próbálom én is napközben ébren tartani, megy a tévé is, beszélek hozzá, hogy érezze nappal van, de most a déli kaja után bealudt és nem volt szívem felébreszteni. Remélem nem bosszulja meg magát. :twisted:
Egyszer én is próbáltam, hogy nem adtam oda a tej elejét, de úgy meg nem volt elég neki és a másik cicit is kérte, ami nem volt lefejve és így ugyanúgy kapott előtejet is. :oops:

Te milyen tápit adsz neki? Keresgéltem, hogy ha szükség lesz rá milyet vegyek amiben kevés a vas és nem fogja meg még jobban, általánosan azt írták pre/probiotikusat kell választani.
Vannak külön bukós babáknak sűrűbb tápik is, csak attól nehezebben megy a kakilás ahogy olvastam.

Kata, espumisant, infacolt adtunk eddig, de olyan számottevő javulást nem vettünk észre, persze ki tudja mi lett volna anélkül... :shock:
Szuper, hogy nektek (is) megoldódott a probléma. :)
csillag25

De irigykedek, akinek átalussza babó az éjszakát. Nálunk Dóri 2kor még minidg megébred és imázom, hogy kaja után visszaszenderedjen, de hajnal 6ig nem teszi meg. Nézelődik, tekergeti magát, abszolut dajkálás-igénye van.
Kicsit már fáradt vagyok...Pedig sztem nem fáj a hasa, mert amikor odaadom neki a cumit vagy a cicit lehiggad pillanatok alatt.
Remélem vmikor átáll a normál üzemmódba-
Férjem szerint azért van , mert mi is állandó éjszakai életet éltünk kismamiság alatt, így ne csodálkozzunk. Hát...igyexem nem csodálkozni, de attól még aludni szeretnék...:-)
Vendég

Mi az a gripe water?
Vendég

Jah,
van olyan akinek a kicsi cicije meg van duzzadva? Kis csomócskát észleltem mindkét mellében. Úgy olvastam ez normális jelenség, de nyilván nekem mint első babásnak aggasztó
Vendég

Gio, alapból nálunk sem aludja át, csak egy-két brutál ordítós, hasfájós éjszakázás után. Inkább lemondanék róla és kelnék 3 óránként szoptatni, csak ne fájjon a pocija.

Mi is éjszakai életet éltünk terhesség alatt, lehet ez köszön vissza. :shock: Tegnap rájöttünk, hogy első héten teljesen tévémentesek voltunk, aztán este bekapcsoltuk, hogy ha már nyüglődünk, legalább fél szemmel/füllel halljunk valamit, ne érezzük úgy, hogy csak miatta éjszakázunk. Persze mikor elaludt akkor kikapcsoltuk besötétítettünk, de ez hajnal 2-3 körül volt. Lehet, hogy épp azért nem aludt, mert gondolta ha mi is fenn vagyunk akkor ő is fent lehet. Szóval magunknak csináltuk a bajt... :oops: Bár a hasa sötétben is fájt amikor megpróbáltunk bemenni aludni, de ki tudja. Mától este 9-től sötét és csönd lesz az tuti ha alszik ha nem!

Gripe water: angolvíz, hascsikarás elleni gyógyvíz kapormagolaj és nátrium bikarbonát tartalmú. Csecsemők szélgörcsének és ezzel kapcsolatos fájdalmának kezelésére ajánlott gyógyhatású készítmény.
csillag25

Gio és ha nappal próbálnád ébren tartani, lefárasztani? Tudom ha bealszik nincs szívünk felébreszteni, de én most azzal próbálkozok, hogy ilyenkor érje sok inger, megy a tévé, színes forgókát teszek elé nézelődni, beszélek hozzá, levegőztettem és majd meglátjuk az éjszakát. Lehet holnap már mosolyogni fogok ezeken a próbálkozásokon mert semmit nem ér, de az ember míg él remél. :D
csillag25

Nálunk egész nap megy a tv. Habár nem vagyok híve, és mindig reklamálok, mennyi vacak műsor van, valahogy szeretem, ha háttérzajként megy a tv. Így nálunk este sem zavaró. Csillag, nálatok napközben hogy van? Annyi, hogy az esti altatásnál lejebb halkítjuk, hogy legyen különbség.

Tegnap a fáradtság miatt este 6-ig semmit nem ettem, alig ittam, helyette aludtam, csak szoptatni keltem. Estére szerintem kevés volt a tej, mert nagyon nyűgősködött és háborgott szopi alatt, hiába adtam mindkét mellem oda. 5 perce ittam egy csésze szopiteát, és máris érzem a munkálkodást. Remélem a tegnapi kevés tejcsi csak átmeneti volt.

Megvolt a 6hetes kontroll, és minden ok, mehet a házasélet is. Kicsit félek, hogy fájdalommal fog járni, de már vágyom rá egy ideje. Hát igen, a 30 hetes terhes voltam amikor eltiltottak tőle. Az már 3,5 hónap.

Tegnap mi is kipróbáltuk az esti éber időszakban a pihiszéket, és bejött. fél órát totál nyugisan elnézelődött Zéti, pedig ilyenkor az sem mindegy milyen pózban tartja az ember. Úgyhogy nálunk rendszeres napi program lesz a pihiszékezés.
Férjem átvette a dm-ben a kezdő kuponcsomagot. Van benne 50%-os C&A-s kupon is, meg pár 1Ft-os kupon (pl. szopiteára, cumira) szerintem elég jó. A tbbség viszont 100-200 Ft-os kedvezmény, de az is jó, valamint '%% kedvezmény a köv. vásárlásból.

Zéti apa mellett aludt egy párnán. Olyan mélyen szundít, hogy legurult róla, de észre sem vette. :)

GRATULA A LEGIFJABB FÓRUMBÉBINEK ÉS CSALÁDJÁNAK!
Vendég

Csillag! Állítólag nem jó a babákat kifárasztani, mert minél fáradtabbak, annál nehezebben alszanak el. Nálunk az egész napot átalussza Zéti, és a fürdetés után nem hajlandó csak nézelődni, ölben lenni, ha letesszük, vagy nem olyan pózban van sír. Ez tart 3-5 órán át. Általában éjfélre elalszik. Utána 3 óránként szopi. Akkor alszik viszonylag sokat (kb. 5 órát), ha nagyon sokat volt ébren, de akkor már szinte végig sír, mert láthatóan szenved a fáradtságtól, és attól nem tud elaludni. Én jobb szeretem, ha kevesebbet van fent, utána alszik és kel 3óránként kipihenten, mintha nyűgösen van ébren, és után alszik 1-2 órával többet. Persze nyilván ez is babafüggő.
Vendég

Persze nem szó szerint kifárasztom és nem hagyom aludni, déltől aludt most is 3-ig, de ha fent van akkor próbálom szórakoztatni. Bár a sok ingertől is nyűgös lehet egy idő után és akkor már a fáradtságtól nem alszik, erről hallottam én is. Meglátjuk...
csillag25

Sziasztok!

Megpróbálok mindenre reagálni...

Csillag nekünk gyerekdoki írta fel a tápszert, nemvolt választási lehetőségünk. Milumil HA start, amit kaptunk. Nem a legolcsóbb :( de biztos oka van annak, hogy miért ezt írták fel.

Az estékről. Én azt tapasztalom, hogy nem a tejem kevesebb, hanem az étvágya nagyobb esténként a kislegénynek. Nekem szinte mindig ugyanannyira kevés a tejem, és esténként több pótlás kell. Igaz, ez lehet azzal is összefügg, hogy én is mindig esténként eszem többet, mivel nálunk ez a fő étkezés, így már a pocakomban is ehhez szokott.

O'hara valahogy nálunk is így működik. Ami biztos, hogy az éjszakák este 10-11 körül kezdődnek, mondhatni, velünk együtt fekszik Zalán, mint a pocakos korban is :)

Nekem jövő héten esedékes 6 hetes kontroll... hihetetlen, hogy telik az idő :)

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi, lehet, hogy megpróbálok majd én is íratni vele az 1 hónapos látogatáson, de ahogy megismertem -hasfájáshoz való hozzáállása- nem fog írni, csak okoskodik majd, hogy rendesen gyarapszik bla-bla, nem kell tápi, tegyem sokat mellre...
Ezért önállósítom magam adott esetben, mert a védőnő és gyerekorvos is csak okoskodik, semmi valódi segítség! :x

Milumil HA startról jókat olvastam, nővérem Nestle beba HA startot adott. Azt olvastam a hipoallergének jóval drágábbak, de biztos ami biztos alapon ilyet írnak a dokik. Viszont mikor tesómnak akartam venni, kérdezték, hogy allergiás-e a gyerek, mert egyébként nem indokolt hipoallergén tápszert adni ilyen pici babának. :shock:
csillag25

Sziasztok!

Hát a tegnapi du és az éjszaka szörnyű volt....
És néha olyan szörnyűnek érzem magamat is, iszonyú hisztis tudok lenni egy átvirrasztott éjszaka után... :oops:
Aztán meg lelkiismeretfurdalás, hogy hova kívántam szegény gyereket... :? Pedig úgy imádom...
Mikor álnak be már a hormonok, mert folyton bőghetnékem van?!

Tápszert én is irattam fel, és mi is hypoallergént kaptunk, de azért, mert én allergiás vagyok, a páromnak meg bronchitise volt gyerekként, ezért azt mondta a doki, bizti, ami bizti ez legyen.
Hálisten nekünk még nincs rá szükségünk, csak legyen itthon, ha esetleg...

KépKép[/url]
domi06

Domi
megértelek...én is hasonlóan érzek reggelente...Egyrészt lelkifurdim van, másrészt kóválygok mint a hülye a nemalvástól, miközben szerelmes vagyok a kis bestiába 8)
Vendég

Nkem ma írtak milupa laktózmentes tápot, de nem próbáltuk, mert elég volt a tejci, majd este biztos kell. Fele akkora mint a többi és majdnem ugyanannyiba került. De mindegy, csak jó léegyen.

Azt mondték, nem befolyásolja a laktázenzim kialakulását, és majd 3 hó körül kísérletezi kell, bírja-e már, AHOGY OLGA ÍRTA-Köszi,

De az is lehet, hogy nem csak kinövős az allergia, hanem végleges :( De remélem, nem, ááá, biztos nem!!!!! :lol:
Vendég

Igen, én is szerelmes vagyok!!!! És tegnap éjjel negyed 4-kor én is sírtam, hogy miért nem alszik máááár!
Vendég

Ja, mérték a Manót, aki már nőtt, tuti, mert van olyan rugija, ami jó volt és most már nem az.
De! 55 centit mértek, holott 57-tel született :?: :?: :idea: :idea: :?:
Vendég

Az ember totál meghülyül az egészségügyben...Tulipnak ugye 10 centivel mérték el a babát :shock: Vicc az egész ami itt van
Én még a kórházban irattam fel tápot, hogyha kellene, mert akkor még nem indult meg a tejem és izgultam mi lesz . éhen hal a gyerek. Milupa HA-t írtak nekem is. Még fogalmam sincs melyik lehet a jó, melyik nem. Reméljük ha sor kerül rá nem lesz tőle baja a kicsinek.
Vendég

Gio a Milupa Ha jó,enyém baba is azt issza/eszi!Jó fajta tápszer!

Judy a nagyobbik pedig a Milupa som tápszert issza!Neked is gondolom...!Sajna lemaradtam..,neked mi volt,van a babáddal,hogy ezt kell adnod?

Tényleg durva ez az elmérés dolog....de azthiszem mi vezetünk a +10cm-rel!Elképesztő,hogy így elmérték Ajsát! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Tulip, Milupa pregomin, és ételallergia és intolerancia esetén adható.
Azért kell, mert valószínű, hogy nem bírja megemészteni a tejcukrot. Csak még azt nem tudni, hogy végleges-e, vagy csak míg nem tud laktázenzimet termelni. :shock:

Meg, mert kevés a tejem :(

Igen, vezettek a 10 cm-rel :lol:
Vendég

Nekünk Humana HA-t írtak fel mondván hogy anyatej mellé tökéletes pótlásnak. Ez annyira nem drága és nekünk eddig bejött, nem bukik, kaki is van már minden nap és nem hasfájós igazából, és gyarapszik is szépen.
Vendég

Judy! Hát nem semmi hogy kevesebbet mértek. És mondtad hogy 5 hete már 57 cm volt!! :D :D
Vendég

Melinda, meglepődtem rendesen. Arra gondoltam, 54-et értett félre valaki 57-nek. Itthon meg nem nértük, mert csak az a fém mérce van, és túl éles, nem mertem.
Vendég

sziasztok!
Írigylem a nézelődős babákat!!!
Maja vagy alszik, vagy eszik, vagy sír :(
És ha sír, akkor ölben is sír, teljesen mindegy mit csinálok vele, riszálom a popsiját, táncolunk, énekelek, semmi nem számít...
Most már minden nap egyre több időt töltök vele az erkélyen, alig várom, hogy jövő héten rendesen menjünk sétálni.. de lehet már a hétvégén megyünk, a sírós időszakot talán így jobban kezeljük...

A pocija már nem fáj annyit, viszont csak 2-3 naponta van kaki a pelusban, pedig adom neki a Mecsek teát is (annyira nem ízlik neki, de ettől is jókat pukizik!). A kaki probléma miatt gondolkozom azon, hogy ha elfogy a Humana, Milumilt veszek, hátha az jobban beválik...

Nálunk egész nap megy a tv - háttérzajként szintén... és a kiscsaj úgy alszik mellette!!! A kiságyában nem alszik ilyen jót... arra fogom, hogy talán "velünk" akar lenni, esténként is...

GRATULÁLUNK LEONÓRÁHOZ!!!
Gratulálunk Leonórához!!!
Vendég

Na, most nézem, szakad a hó, most nem viszem ki Áront. :(
Olyan rossz, hogy nincs erkélyünk, így csak ablakban tud levegőzni, pedig határozottan jobban alszik, ha levegőn van napközben.

Talán, ha még sötétedés előtt eláll, leviszem.

Kata, neked elég a tej a 2 fiúcskának?? Bár, ők még picit esznek.
Áron nagyot nőtt, mióta kap tápszert is. :lol:
Vendég

Azért nem semmi, amit az orvosok művelnek. Így félreméricskélni, ennyire oda nem figyelni... Még jó, hogy nem fontosabb dologban tévednek (remélem)

Most látni milyen sok baba eszik már tápszert, hogy ez lett a téma. Azért ez olyan szomorú. Csak ha itt a fórumon ilyen kis közösségben ennyire általános probléma a szoptatás, úgy hogy szerintem mindent jól csinálunk, kíváncsi vagyok a kismamák hány százaléka tud kizárólag szoptatni legalább a gyerek féléves koráig.

Én Zétit nem merem kivinni a hideg miatt. Ráadásul nagoyn béna lehetek, de az overállt lecseréltük egy bundazsákra (74-es), mert nem tudtam a sok ruha miatt begyömöszölni az overállba. Erre a bundazsák kezébe szintén nem tudom bepaszírozni. Mondjuk olyankor elég mereven is tartja magát.
A doki azt mondta, mínuszba ne menjünk ki, én be is tartom. De már alig várom a jobb időt, amikor egyfolytában kint lehetünk.
Vendég

Judyka, itt is esik a hó, bár én nem is terveztem ma sétát. Nekünk sincs erkély, így a kanapén bebugyolálom babót és kinyitom az ablakot. Remélem ez is ér valamit...

Ahogy írtuk egy jó éjszaka után egy kevésbé jó (de szerencsére nem túl durva) következett.

Most megszereztük az első apró sérülésünket is. Eddig csak a saját kicsikarása volt a buksiján, hiába vágom 3-4 naponta a kis körmeit, a hasfájós kapálózásban kikarmolja magát. Az előbb pelusozásnál addig mocorgott, tornázta feljebb magát, hogy a popsitörlő dobozásnak szélével valahogy lehorzsolta a fejét. Ráadásul észre sem vettem akkor -igyekszem minél előbb visszacsomagolni, mert nem tűri jól- csak később a kiságyban. Gyorsan ki is vettem a dobozból a popsitörlő csomagot, pedig pont azért vettük, hogy milyen praktikus lesz, de hát kicsi a hely és mozgékony a baba...

Jut eszembe, már kétszer írtam a levlistára, de nekem nem jött meg az üzim. Oda legalább elment???
csillag25

O'hara! Nekem meg pont az a bajom, hogy nagy overállt vettem, hogy kitartson tavaszig, de szinte elveszik benne. :shock: A kezét sem tudom beletenni olyan nagy, így a teste mellett van és úgy húzom össze a cippzárt, a lába sem ér végig, szinte csak a lábközéig. :oops:
csillag25

Most jöttünk meg a dokitól. Születése óta 790 g-ot hízott a pici lány. Egy ruhaméretet nőtt is, már 68-ast hordunk. :D
Viszont lett egy új szokása: tegnap este csinálta először, hogy elkezdett csak úgy sírni, de hallatszik, hogy nem igazi sírás, inkább méltatlankodás. Odaadtam neki a cicit, hátha szopizni akar megint, pedig evés után volt. Nem kapja be, viszont a száját csukva hozzányomja és már alszik is. Ha elveszem tőle, újra hisztizik. :D :shock:
O,hara, az overállal én is kínlódom mindig, alig várom, hogy melegebb legyen.
Tulip, nálunk a fiunkat születésekor mérték el, nem centire, hanem súlyra. 4050 grammot mért a csecsemős éjjel 2-kor mikor született, de estére már ennél többet mértek, így nagyjából tippelték meg, hogy 4250-4300 g körül lehetett. Akkor nem is foglalkoztam vele, de most már bánt a dolog.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Póki
790 gr? Azta!! Gratulálok! EZ nagyon szép! És meggyógyult már mindenki nálatok?
Akartam kérdezni hogy betegen lehet azért szoptatni ugye? Gondolok itt taknyi-torokfájás állapotra. Lázasan?
Mi 3900 grammnál tartunk pucéran kaka után evés előtt, 3450 volt a születési és 3300 grammal jöttünk ki a kórházból 17 napja, tehát 600 grammot végül csak felgyűrt magára a mi kisasszonyunk is:-)
Vendég

Sziasztok!

Pókica hiába, a kezdeti egyenlő méretek, bőven megelőztetek :) de lesz még a fiamból "szép szál legény". :) Ma mértem, 4530 gramm, és holnap lesz 6 hetes.

Hihetetlen számomra az is, hogy sokan arról panaszkodtok, hogy kicsik a ruhák. Nálunk még mind jó, igaz, amit vettem, az mind 0-3 hósra valók, és még van ami most is nagy, a többit örököltük, de az is még mind jó, sőt most kezdenek pont jók lenni :)

Volt ma nálam a védőnő. Ő még nem tudott róla, hogy tápszerezem, ma szembesült a tényekkel. Azt mondta, hogy 2 óránál sűrűbben nem szabad szoptatni, de fejni se fejjek, csak akkor ha marad a ciciben, mert egyébként az nem növeli a mennyiséget, csak a sűrű szoptatás... Így nem lehet okos az ember semmiben, ami gyerekneveléssel kapcsolatos
:?

Melinda megpróbáltam ma kaja előtt sima kamillateát adni Zalánnak. Ismét nagyívben kiköpte :( pedig örülnék, ha sűrűbben lenne kaki, még akkor is, ha tápszeres babánál teljesen normális 3 naponta is.

Domi Neked akartam írni, hogy remélem nem vagy csalódott a társaságot illetően, de most nagyon áll a fórum :( gondolom, belendülünk majd újra :)

Üdv: Gabi
Vendég

Overál nekünk is nagy még, nem is szenvedek vele, csak úgy adom rá, mint Csillag, de ha kocsivalm megyünk, akkor van vastag plüssös, azt adom rá, aláöltözve, azt csak 1x kell visszahajtani az ujját.
Végül levittem, rossz volt a lift, gyalog a 7.-ről, hordozóban, reméltem, mire jövünk, jó lesz a lift. Hát nem.
Viszont, mikor lementünk, még nem esett, csak szállingózott, negyed óra múlva szakadt. De azért jó volt, nekem legalábbis.

Most letettem Áront játszószőnyegre, hát olyan ari, rendesen szemléli, ...amit lát. :lol:

Remélem, hétvégén beszerezzük a pihiszéket is, itthon nem szeretném a hordozóba tenni. Annyira nem jó, pont elég belőle amit benne van :)
Vendég

Csináltam tegnap rántottlevest. Hátha segít, Anyám mondta. Még sose ezelőtt. Hát, hogy ez milyen szar! Pedig, bizti ami ziher, tettem bele krumplit, de nem segített.
Ja, és a krumplifőzit is rántással csináltam, pedig az tejfölösen a tuti, hát az is szar.
Tegnap vettem magambnak laktózmentes tejet, de még nem estem neki, valahogy, ez olyan, mint ...nem is tudom, a guminő :lol:
Vendég

Gabi, érdekes a védőnőd, mert azt mondja két óránál sűrűbben ne tedd mellre, aztán meg szorgalmazza a gyakori szoptatást. A két óránkénti szopi egyáltalán nem gyakori. Nálunk éjjel pl óránként van szopi, nappal két óránként is, irdatlan sok tejem van, az egyik cici simán el tudná látni a babát 24 órában. Két hét múlva kezdjük a védőnővel a tejtestvér keresést. Persze adottság is, de én még sosem szoptattam egyik gyereknél sem olyan ritkán mint a védőnőd mondja, vagyis két óránként. Muszáj is vagyok egy nap csak egyik ciciből szoptatni, hogy ne mindig csak az előtejet kapja és ne legyen pocifájás. A másik addig majd kidurran és ki kell fejnem belőle, azt kiöntöm vagy hagyom, hogy kifollyon a sok felesleg, kis törülközővel fogom fel.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Póki, de jó neked :shock:
Vendég

Sziasztok!
Micsoda öröm lehet egy ilyen meglepetés szerű védőnő látogatás. Szerencsém van, hozzám csak nagyon ritkán jön. A jövő héten is megyünk orvoshoz, és mondta, hogy akkor ott találkozunk. NÉha felhív, és megkérdezi, hogy minden rendben van-e.
Akkor én mondom, hogy minden rendben, és megállapodunk, hogy nem kell jönnie.
Hú, Judy, nem irigyellek a laktózmentes tejjel. Egyszer vettem, mert le volt árazva, és nagyon olcsó volt. Aztán kávéba akartam tenni, de kávéval együtt ki is öntöttem...az egészet. Ja, és minden elismerésem, hogy a hetedikről lecipelted a gyereket.
tedorka

Judy
anyum is csinált rántott levest de az nagyon finom volt, még a férjem is evett belőle 3 tányérral. :shock: Hogy csináltad?
Vendég

Olaj, liszt-rántás, köménymag, paprika, só, vegeta, víz.+krumpli.
Lehet, béna vagyok. :shock:
De egyébként sem vagyok oda a rántásért.
Vendég

Gabi! Nekem még azt mondta védőnő a kamillára, hogyha nem issza meg simán akkor tegyek 20-30-at a tápszerébe a víz helyett. De ha nem fáj a pocija nem múszáj, de szerintem jobb ha minden nap kakilnak.

Póki! Én is nagyon irigyellek. Kár hogy nem mifelénk laktok! Mi örülnénk az anyatejnek!

Mi is ma 2 órát sétáltunk. Meg sem mozdult (nem mintha meg tudna, ha be van öltöztetve :) ) olyan jót aludt. Nálunk talán (bár nem merem elkiabálni) beválik a Johnsons levendula aromás fürdető. Ma is jól aludt éjjel. Csak egyszer ébredt és evés után vissza is aludt. Imádkozom, hogy így maradjon!!!! Egyébként én is ettem rántottlevest, tojáslevest, madártejet, de nem igazán vált be...
Judy! remélem neked használni fog!
Vendég

Sziasztok, fúúúú nagyon kivagyok :(
vagyis most már jobb...
tegnap Maja egész nap ordított... reméltem, hogy este alszik, de nem, éjféltől végig sírt, összvissz 1 órát ha aludt, azt is ölben, tehát mi semmit.. hiába váltottuk egymást T-vel, már azon voltam, hogy kihívom az ügyeletet... ez a keserves sírás ma is folytatódott.. kaja után flé óra nyugi és aztán szakadt a cérna, torka szakadtából üvöltött, de nagyon durván..
Felhívtam a gyerekorvost, nagyon rendes volt, házhoz jött, és mondta hogy nem beteg Maja, csak már túl fáradt és ezért nem tud lehiggadni, illetve nagyon fáj a pocija (nem felhúzta a lábát, "csak" rángatta, de már rekedtre sírta magát..)..
Írt fel germicid kúpot, ebben van nyugtató, egy felet adtunk neki fürcsi után, aztán infacol és espumisan helyett ajánlotta a sab-ot, azt tettük a kajcsiba... A Humana helyett írt Milumilt és mindezek mellett a napi kis teájába kell tennünk normaflort...
Ez a pár új dolog potom 8ezer Ft-ba került, de nem érdekel, csak hasson...
10kor tettem le aludni, azóta szundít és én úgy érzem magam mint akin átment egy tehervonat...
Vendég

Gombi
de most tápszereztek is?
Kicsi drága Majának jobbulást és nyugodt éjszakákat.
Vendég

Melinda köszi a tippet, így próbálom meg a kamillát adni neki. Nem fáj igazán a pocija, de nyugodtabb lennék, ha lenne minden nap kaki. Igaz, a drága védőnőm szerint normális így is, de a szoptatás témát is tegnap írtam, hogy nem feltétlen értek vele egyet.

Pókica én sem értem végülis védőnőt, csak azért van, hogy bosszantson. Másikat nem lehet választani, így tűröm.

Gombi, Gio milyen volt az éjszakátok? Az első hetekben volt olyan éjszaka, amikor a mellkasomon aludt Zalán, mert sehogy másképp nem volt hajlandó. Szerencsére már ez elmúlt.

Hallom, szólít. Felébredt, és iszonyú éhes :)

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok.
Mi is jól vagyunk, bár én a Joakimnek a hasfájására Infacolt adok, úgy veszem észre, hogy használ is neki.
Én a Gergő fiamat 25 hónaposan szoktattam le a szopizásról, emellett már ő mindent evett, de még volt tejem és kellett neki.
Nekem a Dávid fiam szopizott 6 hónapos koráig.
A Joelt is 4,5 hónapos koráig szoptattam, mert ugye ő nála már közbe jött a Joakim így abba kellett hagynom ebben a korában, mer görcsölt a hasam.
Remélem a Joakimot sokáig tudom majd szoptatni, szerdán mentünk volna méretni, de nagy volt a hó és nem tudtunk elindulni, majd talán a jövő héten eljutunk.

manocskak

Sziasztok!

Képzeljétek 2x4 órát aludt az éjjel a kis Pöcsösöm!
Igaz az első este fél héttől fél 11-ig volt, ekkor még tv-ztem, de akkor is nagyon örülök[img]! :lol: :lol: :lol:
Aztán reggel megint hasfájóssak voltunk... Nem igazán értem, mert éjjel nem ettem ugye, és tegnap egyáltalán nem fájt neki egész nap :shock: :?:

Gabi! Aranyos vagy,hogy érdeklödsz, érthető a pangás, majd pár hét, és biztos alakul :!:
Pókica, tök jó, h ennyi tejci van, hálisten nekem is elég még egy cici általában, azért annyi nincs, hogy ladjam a többit, amit lefejek elrakom néha, később jól jöhet!

Judy, jótanács,
ha érzed, h kakis a pelus, ne tedd rezegni a pihiszékbe a gyereket, mert a kaki egészen a nyakáig felrezeg :shock: :shock: :lol: !

[/img]

KépKép[/url]
domi06

Gombi,
kitartás, bár ezt könnyű egy jó éjszaka után mondani! :D

Nem tudom ti hogy látjátok, de a tavalyi évben szerintem rengeteg állapotos kismama volt, erre most 2 barátnőm jelentette be megint, h terhes. Baba bummmm van!!! :D
Ebből az egyikük 3 éve próbálkozott, a másik meg szegény sírva hívott fel, mert fél éve elvesztett egy kisbabát, és most menzi szerint már 7 hetes kéne legyen, de csak 4 és fél az UH szerint, így még nem volt szívhang!
Szegény, biztos én is görcsölnék, pedig az nem tesz neki most túl jót!!! :?
Bár emlékszem, nekem is nagyon lassan ment el az első 12 hét, mert nekem meg PCO szindrómám van, ahol gyakori a vetélés...

KépKép[/url]
domi06

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?