Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!!!!!!

Pumperka!!!!!! Hatalmas nagy Gratula nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó egészséget!!!!!!!!!!!!!

Ja és Pumperka apuka nagyon köszönjük a képeket!!!!!!!!!!!!

Jim!
Nagyon édi babóka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bosek!
Mekkora nagy csajszi, és milyen édes!!!!!

bnesz.evi Panny!!!!!!!!
Majd lesz valahogy!
Csak nem akarnak bent maradni!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Nekem vasárnap kell menni Nst-re! Ja és 2 naponta!!!

Na puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!

Panny, Zsu, Évi, zsombi, Rima, Renyo!!!!!!!!!!!!!
Kellemes fájdalmakat Éjszakára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Márti!....már azt véltem túl is vagy a baba-érkezésen :lol: :lol: ..még egy nap....csak-csak kihúzod :lol: :lol:

mzx..már egy hónapos Laura?....hogy szalad az idő!

Zsu, Évi..Lassan Ti is sorra-kerültök :lol: :lol: :lol:

Nagyon szorítok minden babaváró kismamának...

Pattikám, Édes Tyúkanyóm!

Holnap mennék...most végeztünk a vége nem-látható munkával...megláttam a végét :lol: :lol:
A kispasik nagyon hiányoznak...Nortira rá sem ismerek..Nikinek küldtem hipike-anyagot..Tást vigyek holnap? és mikor jó Nektek?
imádlak...egyetlen magzatom-következménye :lol: :lol: :lol: :lol:

Kellemes babázó húsvéti ünnepeket kívánok Mindnyájatoknak :lol: :lol:

Kép
nanó:))

Márti!....már azt véltem túl is vagy a baba-érkezésen :lol: :lol: ..még egy nap....csak-csak kihúzod :lol: :lol:

mzx..már egy hónapos Laura?....hogy szalad az idő!

Zsu, Évi..Lassan Ti is sorra-kerültök :lol: :lol: :lol:

Nagyon szorítok minden babaváró kismamának...

Pattikám, Édes Tyúkanyóm!

Holnap mennék...most végeztünk a vége nem-látható munkával...megláttam a végét :lol: :lol:
A kispasik nagyon hiányoznak...Nortira rá sem ismerek..Nikinek küldtem hipike-anyagot..Tást vigyek holnap? és mikor jó Nektek?
imádlak...egyetlen magzatom-következménye :lol: :lol: :lol: :lol:

Kellemes babázó húsvéti ünnepeket kívánok Mindnyájatoknak :lol: :lol:

Kép

Mit szúrtam el???????????? ..a korral jár(hat) :oops: :oops: :oops: elnézést :lol: :lol: :lol:

Kép

Mni!
Köszi! Mindjárt visszaolvasok, mi is történt.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jim! Szép nagyon a kisfiad!

Pumperka, gratulálok, nagyon szépek vagytok Ti is! Sok boldogságot!

Mézgombi, Boszi Nektek is nagyon nagyon sok boldogságot kívánok!

Lányok!
Köszi a tanácsot! Én hamar feladtam a dolgot (legalábbis ma).
Már óránként evett de 40 grammnál nem jött több (egy ciciből), ezért adtam neki 60 ml tápszert, hogy egy kicsit ne gyötörje a mellbimbómat.

Holnap, ill. már ma éjszaka újult erővel próbálkozok!
Lusie! Remélem nekem is úgy lesz mint neked. A férjem azt mondta, hogy végül is még csak egy hetesek vagyunk biztos nő majd a mennyiség. Soha nem voltam tejcsárda, mindig nehezen jött össze Levivel is az "emelt" adag.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

sziasztok!

itt vagyunk mi is, tegnap jöttünk haza a kórházból!
Mindenkinek nagy nagy gratula a babákhoz, és köszönjük mi is a jókívánságokat!
Aki pedig még elötte vannak sok-sok +++++++ és nagy nagy drukk!!!!!!
Vendég

Szia Csujzi!

De jó, hogy otthon vagytok már ti is!
Csinálj majd vonalzót, és tegyél fel képeket! :lol:
(Én még egyben! :roll: )

Márti, Nanó, Kölyök, köszi a drukkokat, már nincs sok vissza! Ezt már féllábon is...
Vendég

Sajnos visszaolvasni nincs időm, se energiám, mert már most kész hulla vagyok, mert a baba nem volt velem a kórházban, mert lekerült a korára (késöbb majd leírom, miért), de mégis már lassan két hete nem alszok, mert a szobatársam ugy horkolt, mint a medve, a folyoson lehetett kint hallani. A tegnapi éjszakánk meg azért húzos volt!
ugyhogy bocsi lányok, nem is probálkozom a visszaolvasással!
Vendég

Sziasztok!!!

Hú de jó babaeső!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HATALMAS GARTULA, PUMPERKA, JIMM,MÉZGOMBI, BOSZI!!!!!!!!!!olyan édik a képek!!

velünk minden ok azt kivéve hogy eddig fájt a hasam a méhösszehúzódásoktól, aztán a mellem következett, most meg alul teljesen begyulladt mindenem, és az érdekes hogy nem a gátam hanem a szeméremajkam mellett :cry: és iszonyatosan fáj...Mi jön még!?

Eszterxx!

hogy áll a tejcsi?

GYÖNYÖRŰEK a BABÁK NAGYON JÓK A KÉPEK!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Mézgombi, Boszi, Pumperka! Gratulálok a babákhoz, minden jót kívánok!

Judit18,
egyetértek az előttem szólókkal, szerintem is mindent megtettél, hogy többet tudj szoptatni. Ne gyötörd magad, nagyon jó anyuka vagy, maximálisan törődsz a picúroddal, hidd el!!!

Mzx,
ez nálunk is így van, hogy Dóri az apukája mellkasán jobban megnyugszik, mint amikor nálam van, mert érzi a tejci illatát, nálam folyton cuppog, amikor apa átveszi, akkor meg fél perc alatt bealszik.

Monaszisza,
köszi a mosdókenőcsös tanácsot. Majd később ki fogom próbálni, most még esélytelen, hogy be tudjam kenni fürdés előtt vele a babát, végig sírja szegénykém a vetkőzést, fürdetést.

Pati,
nekem azt mondta a dokim, hogy 3-4 hétig is eltarthat a vérzés. Nekem mensiszerű.

Niki,
a császár oka: EDA beadása után lement Dóri szívhangja, arra gyanakodott a doki, hogy a nyaka köré tekeredett a köldökzsinór. Sajna így is volt.

Juditkecskeméti,
nekem is mindkét cicimre szükség van egy-egy etetésnél. Én éppen a 70 ml-t tudom produkálni a kettőből, ami most elég Dórinak. Egyébként úgy csinálom, hogy az egyik cicimből szopiztatok, mert a másik kisebesedett. Abból lefejem a tejet és cumisüvegből adom neki szopizás után. Már javulgat a sebesedés, ajánlom mindenkinek a Lansinoh mellápoló krémet. Pár nap alatt helyrehozza a sebes mellbimbót. Amiből most szopiztatok, az is ki volt sebesedve, asszem 3 nap alatt gyógyult meg a krém segítségével.

Márti,
megy a drukk, hogy vasárnap bújjon ki a picikéd! ++++++++++++

Biribon,
holnap drukkolok, hogy hatásos legyen az oxytocin terhelés és minden oké legyen! ++++++++++++

Pété,
ezt a moremilk kapszulát hol lehet kapni és mi ez? Még nem hallottam róla.

Melinda

Kép
melinda80

Valaki segítsen légyszi! Hogy kell képet beilleszteni a vonalzó elé?

Melinda

Kép
melinda80

Köszönjük a babákról a képeket! Ebben a topikban csak szép babák születtek, komolyan! Olyan jó a Zsu által készített fotóalbumot nézegetni! :)

Melinda

Kép
melinda80

Teszek fel képet a kis Lujziról: Kép
Kép
Vendég

Na mennem kell, ébredezik a csöpp lány, majd ha lesz időm megírom a szüléstörténetemet is, és azért igyekszem majd jelentkezni is!

Jó éjt!
Vendég

Sziasztok!

Lekicsinyítene nekem valaki egy képet? Nem tudom olyan kicsire hogy a név alá jó legyen.

köszi

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Na, egy jót aludtam délután! :oops:
Jól lehagytam a gratulációkból Pumperkát! Pedig neki nagyon drukkoltam!

PUPERKA NAGYON NAGY GRATULA! SZÉPEK VAGYTOK!!!

MÉZGOMBINAK is nagy gratula!

Bosek nagyon édes, szép nagy bbád van már!

Zsu neked is drukkolok. Nagyon hasonlóan állunk, bár én pár nappal előtted. Szerintem az oxytocin terhelés után, ha működöm és nem lesz gond és nem szülök meg hirtelen :wink: ... akkor az én dokim is kb. keddi, vagy max szerdai indítás mellett dönt majd.

Nálatok oxytocin terhelés nem volt? Ki tudja, hogy mire számíthatok?

Melinda 80! Szerintem a vonalzó típusától függ, hogy lehet-e képet rakni. Nézd meg, hogy milyen vonalzónál van kép és azon az oldalon csinálhatsz újat, képpel együtt. A babafalvánál biztos lehet képet feltölteni.

Na, tényleg megpróbálok tételesen reagálni.

biribon

Ja, most látom a saját vonalzómon, hogy a lilypie.com-on is lehet képet feltenni.
Nem ismerem a nőivonalos vonalzót, hogy ott lehet-e. Nálam a vonalzó készítésénél megjelent ez az opció is.
Pepike én megpróbálhatok kicsinyíteni, bár a kedvenc kicsinyítős képszerkesztő programom sajna nincs fent a gépen.

biribon

Csujzi!

Édes kiscsajszi!! :wink: :wink:

Szilvánusz!

Pedig annyira nemvagyok az az "ősanya"típus... :wink: ismernéd a nővérem...na ő az!Otthonszült,2,5 évesen most választotta el a kisfiát a cicről meg ilyenek... :? :wink:
Én csak megpróbálok mindent megtenni ami jó a babának,de ne hidd hogy elvetemült vagyok azért...
Egyszerűen hiszek ezekben az elvekben,csupán ennyi :wink:
Te se vagy semmi hogy már ennyit ténykedsz...ügyes vagy de azért tényleg vigyázz magadra!!...én is ilyen típus vagyok de az első baba után nem nagyon volt erőm meg időm...aztán a másodiknál már én is egy hetesen nagytakarítottam :oops: :roll: :wink: Valszeg most se nagyon tehetem majd meg a srácok mellett, hogy ne essek vissza a régi kerékvágásba lassan, csak épp ott lesz a kis babucika is :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Biribon,
köszi a segítséget! Elkészült a vonalzó! :)

Melinda

Kép
melinda80

Nem győzöm ismételni gyönyörűek a babák! Egytől - egyig!!! :D :wink:

Melinda!
Nekem is kettőből jön össze a 140 ml. Nagyon fáj a mellbimbóm de nem sebes. Én ezt Garmastan krémmel előztem meg, az is nagyon jó.
A fürdést mi is végigsírjuk. Nagyon éhes a Nimi, ma úgy próbálom ki, hogy szopik az egyikből utána fürdés, majd jön a másik cici.

Lányok!
Olyan jó a "túloldalon" lenni már. Kívánom a türelmetleneknek, hogy már ne sokat kelljen várniuk. Olyan jó az elégedett mosolygó babát a kézben tartani. Nimi állandóan mosolyog, sőt szinte nevet, ha jól van lakva. Ha éhes ordít.... :wink:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja és a kórházzal nagyon elégedett voltam, mindenki nagyon kedves volt. Egyszerűen nem is emlékeztetett a múltkori benntöltött napokra....
Minden szuper volt, nagyon jó volt a babával egy szobában lenni is. Egy - két csecsemős nővér beszólás esett csak rosszul. Meg a higiénia nem javult még meg. A WC szörnyű...
Majd azért én is leírom az élményeimet...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jajj lányok! Annyit írtam már mindenkinek és elugrott az oldalam, ahol irogattam és minden írás odaveszett. Az utolsó hozzászólásom óta irogattam. :evil: :evil:

Lehet,hogy most nem lsz rá energiám újból. :(

biribon

Pepike, nekem küldheted a képet, szívesen lekicsinyítem. :)
Biribon, Szilvánusznak is volt oxytocin terhelése... Őt kérdezd! :)
Csujzi, örülök, hogy már Ti is otthon vagytok! Jók a képek, érdekel, miért került le a korára a kis Lujzi...

Lányok a csuklással mit lehet kezdeni? Szegény Lilla minden evés után fél órát csuklik... hogy lehet elmulasztani?

KépKép
KépKép
mni

Melinda! Örülök, hogy sikerült a vonalzó! :D Nagyon jó lett!
Mni: Szilvánusznál olvastam, hogy gyengült az oxytocin terhelésre a baba szívhangja és azért császározni kellett... :( Félek is tőle.

biribon

Mni
Csuklás a babáknál teljesen természetes... nem kell vele semmit csinálni...
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=2 ... ikkid=6055
Vendég

Olyan szép babák születnek itt a topikban :lol: :lol: :lol: :lol:
Mert mindegyiket hatalmas szeretet veszi körül.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gyönyörű babákkal büszkélkedhettek :)
Az áprilisiaktól (április-májusi topic) jelentem, mi jól bírjuk .. még csak 1 fórum-babánk van :) abszolút nem sietik el a dolgot a manók :lol: :lol: :lol: :lol: De már alig várjuk, hogy nálunk is záporozzanak a csöppségek!

Nektek sok-sok egészséget és boldogságot :)
Mindig beolvasgatok .. végülis 1 hónap lépéselőnyben vagytok . .sok a hasznos info :P

Aki pedig még 2in1, annak kitartás :) nemsokára érkezik a baba :)

Kép
szösszenet

sziasztok!

nahát, egész nap alig voltam.... :roll: bocsi, és most a hétvégén kicsit kevesebbet leszek.
most nem leszek hosszú.... mindenkitől elnézést, akinek nem írok, csak két dolgot szeretnék:

Csujzi, rettentően örülök Neked, nagyon édes a kis Lujzi és nagyon vártunk már vissza!!!!! ne is olvass vissza csak gyere minél gyakrabban!!!
illetve Juditkecskemét!
[quote]L írta:ányok!
Olyan jó a "túloldalon" lenni már. Kívánom a türelmetleneknek, hogy már ne sokat kelljen várniuk. Olyan jó az elégedett mosolygó babát a kézben tartani. Nimi állandóan mosolyog, sőt szinte nevet, ha jól van lakva. Ha éhes ordít.... Wink

ezt annyira jó olvasni!!!!! köszönjük, és tudjuk hogy megéri várni türelemmel. Annyira örülök, hogy ez írtad, köszi!!!
na megyek aluszni :)
szép álmokat,
és Biribon, kedvenc betöltött 41hetesünk+++++++
meg most már szinte mindenkinek lehet ugyebár +++ küldeni :)
jut eszembe....Monácska hová tűnt?????

ja és tudjátok mi jutott eszembe, hogy Jim megszült tegnap :) még a végén eltud menni a tárgyalására :)

najó, az éjszakai baglyoknak megint egy születési sorrendes táblázat :)
Kép Kép
(mint Zsu felhívta a figyelmem még a napokon belüli sorrendet is lehetne órák szerint.... most jelenleg a kiírás szerint van a másodlagos sorrend, de majd a jövő héten lehet ezt is megcsinálom! Zsu köszi a tippet :) ja és szuper az album :) köszi :) )

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!!!!

Kicsit eltűntem, de majd ljól leírom miért!!!! :)

Pumperka! Mézgombi! Gratulálok nektek, sok boldogságot a kicsikhez!

Szóval mostan én.... :oops: :oops: :oops:
TEgnap éjjel nem sokat aludtam, ez vár most is rám szerintem! 15-30 percenként ébredtem fel egy-egy összehúzódásra! Bár nem akartam eredetileg menni, mégis felkeltem hajnalban, lezuhanyoztam, és beautóztam a kórházba. T-nek szóltam, hogy bármire is készüljön, mert ez nem a szokásos dolog! Az úton széééééééép 3 percesek érkeztek, amik még bőven viselhetők voltak, de a jóslókat azért már túllépték! CTG, ezen is látszottak, 5 percesre változott, mire beértem. dokim megvizsgált, méhszáj totál zárt! 1000-es!!! Puhul, de semmi jele, hogy szülnék még ma. A szülésznőm szabin, dokim is közli, hogy elutazik az ünnepekre, és hát az ünnepek azok midnig ilyen bizonytalanok. Kicsit berágtam, mondom rendben, akkor majd megdumálom a lánnyal, hogy ne most akarjon kijönni!
Ritát (szülésznőmet) felhívom, azt mondja egy Caullophyllum eldönti a kérdést, vegyek be egy adagot, és majd hívjam.
A szép rendszeres összehúzódásokat szétzilálta, kiritkította és elgyengítette napközben, ennek örömére T-vel töltöttem a napot, nem akartam otthon egyedül lenni! Jó is volt, legalább elfoglaltam magam!

Estére megint fellendültek az összehúzódások, erősebbek és ritmusosabbak. De nem megyek még be......... Lezuhanyoztam, a forró víz valami fenomenális! 3-6 percenként érkeznek, simán bírhatóak, szóval szerintem én még ma és holnap biztosan nem szülök! De húsvétra, a hétfői nagy frontra talán meg lesz Nóri!!! Készülődik a lány is és a testem is!

Boldog vagyok. Nem félek, várok, vágyakozom a szemeközé nézni ennek a kisfrancnak.
Mivel nehezen tágulok, így nem kapkodok sehova. Csak gondoltam megírom a mai napomat, és megpróbálok elpihenni!

Ha megyünk be, úgy is azonnal jelentkezem! Patti az áldozat Te leszel!!!!

Szép holnapi napot nektek, és szép ünnepet, ha nem jönnék addig!

Puszka!
Vendég

MÉZGOMBI, PUMPERKA, BOSZI, HATAAAAALMAS GRATULA!!!!!!!!!

Kvaszévi, Bosek, Pumperkaapu, köszönjük a képeket, tök aranyosak! Ide tényleg csak gyönyörű babák érkeznek!

Zsu, Monácska és mindenki, akinek kell az energy, mennek a +++++++++++-k!!!!!!! Legfőképp már Biribonnak a sok-sok napjával!!!!! Olyan könnyű ideátról energiát adni, ránézünk a mosolygó (/üvöltő, beszart, nyíakig hugyos) gyerekünkre és máris semmi baj nincs a világon! O.lyan jó lesz, amikor már mindenki ideát lesz, de addig is rengeteg ++++++++++, én emlékszem, milyen sz.r volt várni...

Panny, áprilisig akarnak várni??? Na ne má'!!!!!!! Mondta valaki a dokinak, hogy még csak március 21 van???

Csujzi, üdv itthon, édesek a képek nagyon!

Melinda - kérdezted a Moremilket... patikában lehet kapni, csak gyógynövényt tartalamz, 60 kapszula 6400 Ft. Van benne görögszéna mag, bwenedekfű levél, csalánlevél és édeskömény mag. 80 kg. alatt napi 4 tabletta kell, a felett napi 6. Nem tudom, mikor kezd el hatni, én még csak ma kezdtem szedni, kiváncsian várom Mni vagy más, régóta anyukák véleményét

Mni, Andris is állandóan csuklik, én csak sajnálom és simogatom, próbálom mellre tenni, az semmitz nem használ meg testhelyzetet változtatni... az sem... a dokinéni szerint ez nem jó, kell neki vagy egy kanál vizet vagy citromlevet adni, attól jól megijed és abbahagyja. Hát, majd egyszer kipróbálom, de jelenleg ott tartok, hogy babaneten kivül semmi véleményt nem fogadok el :lol:

Császár: nálunk 9 órán keresztül voltak 2 perces fájások és 0 tágulás, a szivhang folyamatosan gyenge volt az utolsó órákban (de itt csak reggel 6 után indithatják a császárt, addig jó volt az a 80-90-es pulzuas is neki, csak utána lett probléma...), belekakilt a magzatvizbe és állitolag a végén el is tűnt a szivhang, na erről hál istennek már nem tudok, csak elmesélésekből

Pepike: nem tudom, irta-e, de a kórházban együtt voltunk és átjártunk egymáshoz szomszédolni... na, amilyen szobában ő volt... brrrrrrrrrr............. viszont Aliz milyen gyönyörű kisbaba!!!!! Kérünk képet róla is, nekem persze könnyű, hogy már láthattam.

Tej: végig fejtem és mértem, hogy mennyit eszik és mennyi a tej...340 ml. a napi tejadagom (szóla Riska), 610 kell Andriskának...
És ez már az emelkedett mennyiség, megnyugodva, kialudva... vajon miért is nem volt elég szegénykémnek... szóval én most igény szerint tápozok és fejek egyfolytában, cicin csak párszor van, mert nem akarom, hogy a fájdalom miatt ne szoptassak. Szerintem hétfőre rendbejön a mellem, akkor már szoptzatni fogom, a tápszer miatt nem vagyok hajlandó parázni. Persze volt kinn védőnő, orvos, mindenki, mindkettő lebaszott, hogy egyrészt szoptatni kell, nem lehet gyógyulni hagyni a mellet, másrészt a táp mennyire rosszat tesz. Oké, az éhezés és állandó sirás nem? Áhhh, nem is érdekel már...

Kölyök - most számolj még gyorsan mindent ki, mert az ember agya csökken vagy beszűkül szülés után. Legalábbis az enyém tuti... a táblázatban hosszan néztem a 260-290 közti számokat, hogy az vajon mi lehet... rájöttem, hogy ha IQ, akkor oké, mert én nyertem... aztán leesett, hogy a terhességi napok száma, úgyhogy IQ-ban vesztettem :lol:

Na, jó éjszakát mindenkinek, két óra múlva újra olvasó üzemmódban itt leszek a fejőgép mellett :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kölyök
Nagyon szuper a táblázat :lol:

Hihi... Joseph volt a legkiváncsibb gyerek... ő bújt ki a legkorábban, de nem a legkisebb méretekkel :lol:

(jöhettek éjszakázni :wink: )
Vendég

Mommy, kérünk itthoni éjszakákra Joseph képeket!!!!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Szasztok hétalvók!!!

Még itthonról, de az előbb könnyes búcsút intettem a nyákdugesznak, szóval tényleg szülök basszus, nincs mese!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ákos fiamnál kierőszakolták belőlem, mivel kézzel nyitották a méhszájat, simán elbőgtem magam örömömben, hogy magától távozott!

Hajnali 2-3 óráig forgolódtam, jártam wc-re, sétálni a konyhába, szegény T-m is csak amolyan félálomban volt mellettem. Aztán ájulat szerűen elaludtam, és szerintem ezért lelassult a folyamat kicsit. Viszont kellett pihenni, mert kivoltam már nagyon a fáradtságtól!
Most felébredve hasmenésem van, és megint elindultak szépen a görcsök.

Nóri nem mocorgózik.................. Ez ugye tök normális ilyenkor? Most meg ezen parázok! Sosem voltam normális nő.........................

Végszóra, bemozdult a lány!!!

Nos, innentől nem tudom, hogy fogok-e majd írni, ha elindulunk. De sömit küldök!

Szép napot nektek!
Vendég

Jut fejembe!!

Biribon!
Még akár bent össze is futhatunk!!! Hátha elindul majd neked is!!!!

Szóval:

Hajrá Biribon!
Vendég

Monácska és Biribon!

Asszem most nektek kell a legtöbb drukkkk!!!
Úgyhogy HAJRÁ!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Évi,Márti,Norco!

Szal 40.hét....
Én azt hittem eddigre már simán itthon leszek a babával...és erre.....na mindegy!!

Ja és nálunk szakad a hó óriási pelyhekben...tiszta kész vagyok mint anno Jim..tegnap vetettem el a borsóim :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Mona, normális, ha kevesebbet mozog!!! Drukkolok Neked, és ne kapkodd el az indulást. :P

potyka

Jó reggelt!

Csujzi, nagyon édes a kis Lujzi! Kíváncsian várom a beszámolódat is.

Köszönöm az album dícséreteket, de most nem is érdemlem meg, mert nagyon el vagyok maradva. :oops: Még szülés előtt (talán ma du.) felrakom a már meglévő képeket.

Monácska, Biribon, megy a drukk!!! +++++++++++++

Melinda, az avatarod friss fotó rólad? Csak mert úgy ragyogsz rajta! :D

Eszterxx, mi az, hogy reggel 6 előtt nem indítanak császárt??? Akkor mitől volt sürgősségi, ha ennyire nem siettek vele???

Csuklás, citromlé: emlékeztem, hogy ezt nem javasolják, és rákerestem. Ezt találtam a Magyar Gyermekmentő Alapítvány honlapján:
2008- 02- 14
Citromlevet csepegtettek egy 4 napos újszülött szájába, hogy csuklását megszüntessék. A csecsemő légzése a citrom adagolását követően átmenetileg leállt. Tekintettel arra, hogy több alkalommal vonultunk már hasonló esethez, szeretnénk ennek a történetnek a kapcsán felhívni a figyelmet arra, hogy citromlé alkalmazása csecsemőknél a csuklás elmulasztására nem megfelelő, sőt veszélyes módszer!!

Szösszenet, jó olvasni, hogy benézegetsz hozzánk, és te is drukkolsz nekünk! :D

Én most megyek CTG-re. Semmi kedvem! :( Szar az idő is! Még jó, hogy talán a szombat miatt nem kell sokat várni, csak az lesz bent, akinek feltétlenül muszáj.
Majd délután jövök. Puszi!
Vendég

Monácska, Biribon, HAJRÁÁÁÁ! még összehozhattok egy Kútvölgyis babanet szobát húsvétra!!

Dany, te mikor kezdtél tápot adni? és honnan tudtad, hogy kell?? a tejet fejed, vagy ciciből adod?

Eszterxx, jó, hogy ilyen lazán tudod felfogni - pedig engem nem is basztatta, hogy szoptassak. nem értem ezt a baromságot, hogy nem kell begyógyulni hagyni a mellet. nekem 1 órákat volt mellen és egyáltalán nem tudott gyógyulni és a végén már csillagokat láttam, pláne ha nem kapta be elsőre akkor annyiszor ahányszor próbálkoztam. ettől persze ideges voltam ő is, na és nem csoda, hogy egy idő után nem akart már szoptni. ennyit erről....

neked hogy számolták ki Andrisnak a 610-et
nekem azt mondták, hogy a jelen súlyát szorozzam min. 120-al
nálunk így jött ki a 460, de ez a minium, normálisan 150-el kell szorozni

most én is adom a tápot és fejek... ez van, aztán megpróbálom újra a szoptatást ha begyógyult a mellem, hátha...

Kellemes Húsvétot Mindenkinek!
pont gondolkoztam, hogy idén nem lesz nagy húsvéti ebéd amit szoktam csinálni. max Attilát elhajtom vegyen egy kis sonkát azért... meg csokitojást Esztinek :)

KépKép
judit18

én is a citromlé trükköt hallottam, nálunk már párszor bevált.
csak én nem csepegtetem a szájába, az lehet, hogy tényleg nem jó, csak bemártom az ujjam a citromlébe és hagyom, hogy lenyalja az ujjamról. az csak nem árthat....

KépKép
judit18

Monácska és Biribon: nagyon drukkolok, könnyű szülést kívánok!!!!

Panni, Márti, Norco: igen, 40+0, azt hittem a vonalzónk azért fog csak ilyent írni, mert a babókától nem lesz időnk átállítani, és megy tovább magától...ÉN KIS NAÍV!!!!!

Nekem a nyákdugesz folyamatosan távozik, barnás folyásban, ami a pipiben is néha benne van. Bius változatlanul eleven, de az idő nálunk is pocsék, esik az eső.

KépKép
bnesz.eva

Ja, és a legfontosabb:

KELLEMES(babás) HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

KépKép
bnesz.eva

Csuklás: nálunk mindkét gyereknél a következők váltak(nak) be:
1: arra a mellre teszem szopizni, amiből jön is gyorsan nagy mennyiségű tejcsi, és akkor a rekeszizom a folymatos nyeldekléssel kap egy másfajta ingert, így leáll a csuklás
2. hagyom sírni, mert egy pár perc után elege van a csuklásból és sírni kezd. Kb. 2 perc sírás, és vége a csuklásnak.

Citromlé: allergén, a baba most aktuális álláspont szerinti hozzátáplálási sorrendjében is viszonylag hátul van, így jobb elkerülni az adását. Pár évvel ezelőttig viszont mindenhol ezt nyomatták, szóval mi is citromlés csukláselmulasztással nőttünk fel :).

Erről jut eszembe, anno készítettem 5 forrás összehasonlításával egy baba hozzátáplálási táblázatot. Úgy csináltam, hogy az 5 forrást összevetettem, és minden ennivalót ahhoz a hónaphoz írtam, ami az arra vonatkozó legkésőbbi időpont volt közöttük. Remélem érthető, amit írtam. Magyarul ki lehet belőle keresni, hogy pl. a tehéntúrót, narancsot, káposztát, stb. hány hós kortól ajánlott bevezetni a baba étrendjébe, amikortól valószínűleg már nem okoz problémát. :D No, szóval ha valakit érdekel, akkor priviben írja meg a mail-címét, és elküldöm.

Kép

Kép
mzx

Mona nekem se mozgott, készül.
Te menj menjél szülni.
És TESSÉK NEM FÉLNI AZ ÖSSZEHÚZÓDÁSOKTÓL!!
LÉLEGEZZETEK, MŰKÖDIK!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

A hozzátáplálásos táblázatot én nagyon szígorúan betartottam, mert rajtam kívül mindenki allergiás valamire mindkettőnk családjában, és az allergia megjelenése nagyon valószínű a gyerekeknél is. A legfrissebb kutatások szerint ennek az esélyét nagyban csökkenti a megfelelő hozzátáplálás, vagy legalábbis sokkal később, és kevésbé súlyos formában jön elő.

Kép

Kép
mzx

Jó reggelt :P

MONÁCSKA +++++ hajrá, csak ügyesen!!! A szülésznőd ugye azért bent lesz Veled a szabija ellenére???
És Biribon +++ tök jó lenne, ha együtt babáznátok!!! +++++

Eszterxx, azt hittem az időm lesz kevesebb, az agysejteket azt hittem az alkohol öli... vagy a sok bábakoktél miatt csökkent volna az agyműködésed? ;) nem hiszem, amúgy eddig azokat a számokat szépen eltakartam, hogy ne okozzanak zavart, erre tegnap este elfeledtem.... :roll: valóban a hetek, igy könnyebb számolni az átlagot :D
Andris etetésével kapcsolatban meg igazad van, hallgass az ösztöneidre :)
Ez a 9órán keresztüli 2perces fájás, ez nagyon dúrván hangzik.... nem is értem, hogy hagyhatták.... :evil: :evil: :evil:

Panny, +++ bár most már jobb szeretnél otthon húsvétolni?

Zsu, remélem a CTGn már hullámok lesznek és megéri érte bemenni :)

mindenkinek boldog húsvétot!
Kép

(( Ezt tegnap loptam egy másik topikban megláttam :) ))

Kép

Kép
kolyok28

Jim hogy fog menni a tárgyalásra??? Viszi az egy hetes bébit, és közben megeteti??? :shock: Biztos iszonyú lesz ott idegeskedni a bébivel, meg a császáros hegével... :roll: :cry:

Kép

Kép
mzx

Mzx, szerintem nyugodtan rakd fel ide mellékletként a táblázatot, (hacsaknem védjegyes :P )
biztos vagyok benne, hogy sokunkat érdekel!!!
köszi :)

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?