Új privát üzeneted érkezett!

Volt a kórházban egy kislány, neki már ott volt fülbevalója, hogy hogyan, azt nem tudom...
Vendég

Gratulálok a kis Zoé születéséhez! :D :D :D

Most tudok először jönni, mióta betegek lettünk. A betegség nálam már elmúlt, Tündinek még néha szívni kell az orrát. Viszont nekem kötőhártya gyulladásom lett, elsején ügyeleten is voltunk vele este, még sosem volt ilyenem, de nagyon durva. Most már kezdek kilábalni belőle, remélem más baj nem jön már.

Visszaolvasni majd máskor, még eléggé ég és szúr a szemem, nem akarom leterhelni.

Tulip, fülbevalót mi sem rakatunk be, a nagylánynál sem tetettünk ilyen kis korban. Hiszünk benne, hogy az ő teste, majd ő eldönti, hogy ki akarja-e lukasztatni a fülét azért a kis fémdarabért. Iskolás volt már, mikor egyszer úgy jött haza, hogy szeretne. Még aznap elvitte az apja (én nem bírtam volna végignézni a kilövetést).

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jobbulást Pókica neked és a picinek is!
Vendég

Kicsinek és Zoénak nagy-nagy gratula, kivárta a pici lány a januárt :)

Akellaról nincs hírünk? Neki is már meg kellett volna szülnie.

Domi üdv közöttünk! Igen, összeszokott kis társaság vagyunk, de szívesen látjuk az újakat. Ha van időd, írhatnál szülésedről, hétköznapjaitokról.

Üdv. Gabi
Vendég

Csillag kitartás a hasfájós ordításhoz, sajnos keveset lehet segíteni ilyenkor a babákon. De ha ez elmúlik, akkor jön a szülő következő próbatétele, a fogzás. Na, akkor biztos leszünk olyanok, akik emiatt fogunk panaszkodni, és emiatt nem lesz időnk fórumozni :(

Üdv. Gabi
Vendég

Jaj Gabi, ne is mondd, és a fogzás, hosszabb idő, mint a hasfájás.
De tudtuk, mit vállalunk, ugye??
Én mondom, és nekem van a legtöbb "panaszom" :lol: :lol:
Vendég

Pókica, jobbulást!!

Áronnak 5-kor kellett volna enni, de még alszik. Keltsem, ne keltsem, megint este nem fog elaludni, majd csak 2-kor :shock:
Vendég

Mártinak gratulálok Zoé érkezéséhez!

Judy! Nekem meg pont az a problémám hogy Noel nagyon hamar ébred és szinte 2 óránként enne. Ha anyatejes lenne akkor nem lenne ez baj, de 70%-ban tápszert eszik. Félek hogy túleszi magát. Ma például szinte megállás nélkül egész nap sírt. Neki is a hasa fájt pedig nem sűrűn szokott. Hány órát szoktál kivárni az ébresztéssel?

Domi! Üdv közöttünk!
Vendég

Kedves Kismamik!

Elnézést a zavarásért!
Olcsón eladnám a link képén látható csajos pihenőszéket!
http://www.minimano.hu/termekeink/ottho ... 06-25.html
(Nemrég vettük a Minimanóban, alig használtuk, mert közben kaptunk egy másikat is)
Pestiek vagyunk, helyben átadom (vidékre + postaköltség).

Akit érdekel, privit kérnék!

tillidian

Fmelinda, Áron most is alszik, pedig fél órája ennie kellett volna. Max 1 órát szoktzam hagyni. Ez napi2x van, úgyhogy csúszunk rendesen. Jó lenne, ha éjjel aludna így. Akkor nem teszi, hanem engem foglalkoztat.

Lekopogom, de 2 napja nem olyan sírós...lehet, bejött az első 10 ml tej lefejése?

Hú, de kár, hogy csajos ez a pihiszék. Nekem kellett volna. :cry:
Vendég

Nagy gratula Zoé születéséhez! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok én is!

Domi, üdv közöttünk!

Megjöttünk a has és koponya uh-ról. Minden ok, nem is kell többet menni. Zéti nagyon ügyi volt. A váróban elaludt, de ennek ellenére egy szemet sem sírt, hogy felkeltettük, és macerálták. Kis köldöksérve van csak, de arra azt mondta a dokinő, hogy elmúlik magától, szépen behúzódik a kis köldöke. Megkérdeztem mitől van, mert örök parám, hogy esetleg valamit rosszul csinálok, és emiatt lesz baja szegénynek - kismamapara :D . Azt mondta ez gyakori, mert a kicsiknek még gyengék a kötőszöveteik. Ez nekem is feltűnt, mikor erőlködik a kaki/puki miatt jobban kitülemkedik a kis köldöke, szerintem ez váltotta ki. Holnap csípőszűrés, remélem ott is minden ok lesz.

Lányok pihi széket mennyi idős kortól használtok, ha nem dönthető a háta? A védőnő 2 hónapos kort mondott, van ismerősöm, aki már újszülött kortól használja.

Szerdán meg a 6hetes kontrollra megyek. Na azt hogyan fogja viselni Zéti nem tudom, ugyanis cumisüvegből nem eszik. Hiába van időpontom, a múltkor is 3 órát odavoltam. Magammal meg ugye nem vihetem.
Vendég

Ja, nálunk sincs már hasfájós sírás (lekopogom gyorsan). A kakispelus mennyisége jóval kisebb lett, így én arra gondolok, hogy már jobban tud emészteni, így csökken a pocifájás is. Tegnap napközben viszont alig aludt, csak nyűglődött szegény. Előjött a kórházi oltás helye, vagy az viselte meg, vagy az időjárás. Vagy a 6hetes fejlődési ugrás? Este viszont 10-kor kajált, utána reggel négykor, addig alukált.
Vendég

Sziasztok Lányok!

O'hara, mi is pont ma voltunk uh-on, minden okés nálunk is!
Én is azt hittem,h sérve van, de állítólag nincs.

Képzeljétek, pont ma vettem én is pihenőszéket, rezgőset, mert azt olvastam a neten, meg másik fórumon ajánloták, hogy ezzel nagyon jókat pukiznak a babák, és nem fáj úgy a pocijuk...
majd elmondom az eredményt.
Bár a hasfájásunk nagy része abból adódik szerintem, hogy borzasztó sokat eszik, aminek nincs ideje kiűrülni szerintem sokszor, mert újra tátog és üvölt néha 1 óra múlva újra kajáért...

m&g, megírom holnap a szülésünk, most szólít a kötelesség, aztán meglátogatjuk a nagymamit! :D

KépKép[/url]
domi06

Sziasztok!!!

Üdv Domi!!!!Az én Gergelyem is majdnem Dominik lett,de apa vétózott :lol: :lol:

Nálunk is volt egy hasfájás.Én hülye,ettem palócleves levét :cry: :cry: olyan idiótának és amatőrnek érzem magam,mert tudhattam volna,de annyira kívántam és azt hittem a leve nem gáz...Szegénykém szilveszter este sírt 1,5 órát,aztán egy nagy trotty és aludt 5-öt 8)
azóta persze jobban figyelek...

Csillag,amit te írsz,az valami horror,hogy a fenébe bírod????Még jó,h nincs nagyobb gyerek még....
Nem próbálod ki a hordozókendőt???Lehet,hogy nálatok is beválna nappal,azzal tudnál teregetni,mosogatni,akár főzni is...persze előbb rendezd az éjjeleket.Nekünk is van egy nandunk,de még nem használtam.Akkor akarom,ha jobb idő lesz,azzal sétálnánk.

Többen írjátok,h a gyerekek felcserélik a nappalokat az éjszakákkal.Nálunk ez sosem volt,Dénessel sem,de nekem vannak szabályaim,amiket ilyen kis korban elkezdek és betartok.Bocs,ha valaki okoskodásnak veszi,az ugorja át.Nálunk bevált és talán másoknak is jó tanács.

-Mindig minden este ugyanabban az időpontban fürdetünk.Előtte lehetőség szerint egy órát minimum ébren tartjuk.Nem nehéz,Dénes ezerrel pörög és millió decibellel kiabál :lol:

-Nappali altatásnál mindig,ha besötétedett akkor is világosban altatom és nem suttogunk,zajos a lakás,szól tv,zene,stb.Most is szunyál és égetem a lámpát.

-Éjjel ha nem cserélek pelust,akkor sötétben veszem ki és soha nem beszélek hozzá.Szopi,büfi,letesz.Ha sír,akkor újabb kör,vagy szelíd csitítás.Többnyire beválik.
Minden éjjel egyszer hajnalban általában kicserélem a pelusát.Általában nem kakli éjjel(Dénes minden szopikor
:? )de félek,hogy a sok pisi kifolyik és felfázik tőle.Az a tapasztalatom,h egy pelus ilyenkor még nem bír ki 12 órát.Egy éves kora körül hagytam el Dénesnél az éjszakai peluscserét.

-Reggel mindig átöltöztetem,leveszem a pizsamának nevezett rugit,vagy hálózsákot és ráadok egy itthoninak nevezett rugit.Érezze már most,h van különbség.És mindent kommentezek neki.Sokan ezt hülyeségenk veszik,de nálunk beválik,meg mondjuk Dénes kérdez is mindent és akkor már el is mondom úgyis.

Ezek nem mindenkinél válnak be,de nálunk úgy tűnik működik....remélem segítettem vele valakinek...

Ami nálunk abszolút nem megy,az az én pihenésem.Hiába van fenn csak 2x és egy szopi után alszik,de olyan hangokat ad ki álmában,h egyszerűen nem lehet mellette pihenni.K kiskecsének hívja és valóban,mintha mekegne,olyan.Mellette krákog és reszel a torkával,miközben pukizik és utána elégedetten sóhajtozik.Halál röhejes és nem lehet aludni tőle.Most készülök visszaköltözni a hálónkba,eddig nála aludtam a szobájában,de már nem sokáig bírom....

Kép Kép
meli1118

Meli
nálunk pl. a rugdalózó cserét leszámítva minden úgy megy ahogy írtad. És egyet is értek vele!
Mégis tágra nyílt szemekkel szemléli a világot éjjek a kiccsajunk :shock:
Úgyhogy egyelőre nincs 5letem mit lehetne tenni. A férjem mondta, hogy álljak át, aludjak nappal, tegyek-vegyek éjjel.... 8) Férfiagy... :)
Vendég

Meli, nekem tetszik amit írtál, én sem beszélek hozzá éjjel, legfőképp azért, mert olyankor azt sem tudom, melyik bolygón vagyok... :lol:
Délután nálunk is megy a tv, pedig én nem nézem, csak a széf-től kezdve, és ég a lámpa is, így télen, már elég korán.
De a reggeli átöltözés jó ötlet. Bevetem holnaptól.

Gio negatív lett a kaki :lol:
Én rendben volt az uh is. Bár Áron nem volt olyan ügyes, mint Zéti, oda és vissza is aludt, de mikot rátolták a zselét, akkor visított a végéig. :lol:
Kb. 5 perc, csak annak, aki még nem volt, ha nem kell várni, hamar lehet végezni. :)
Utána Tesco-ztunk egyet,(kevesen voltak) én élvezetem, pedig inkább Auchanos vagyok, Áron viszont jól megéhezett a végére.

Ohara
mi is pont most akarunk pihiszéket. Az tetszik nekem, amit linkelt a lányzó, asszem még ezen az oldalon, csak nem pink-ben :lol:
De persze látni kell. Olyat szeretnék, amit sokáig leht használni.
Vendég

Meli, az én gyerekem is ezt csinálja, pont ilyen hangokat ad ki, plusz még csuklani is tud álmában, aztán mikor végre elmúlik, rém elégedetten kiengedi a levegőt, ami tök hangos és úgy hangzik, hogy "hhheeeeee", és amitől általában újrakezdődik a csuklás. :lol: Kiakasztó, de lassan kezdek hozzászokni. Én a saját ágyunkból is hallom...

/
lemonsong

JAJ DEJÓÓÓÓÓÓ JUDY!!! Nagyon örülök!
Akkor csak szoknia kell a kintlétet a fiatalúrnak :-)
Vendég

De jó Judy! Nagyon örülök a jó hírnek!

Zéti is csuklik ezerrel. Először a szülés után még néztük, milyen kis édesen csuklik. Ma már nagyon sajnálom érte. Ha nem a pukik keltik fel, akkor a csuklás. Ha nem régen kajált, bukik is a csuklás miatt. Úgyhogy az első nyekkenésnél már veszem ki a kiságyból, és mellre teszem, attól elmúlik. De ez a kis heeeeee is ismerős! Azt imádom! :D

Judy, mit tudsz, mikortól használhatók a pihiszékek? Használtan vették anyósomék, így nincs leírás, hogy tudjam mikortól használható.
Vendég

Csillag
hogy vagytok? Férjed már dolgozik?
Vendég

Rita, azt olvastam, hogy igazán 2 hós kortól értékelik a széket és a játszószőnyeget, de sztem nem baj, ha már másfél hónaposan szokják :lol:
Vendég

Hát Meli, zombi üzemmódban vagyok... több gyerekkel tuti nem bírnám! :shock: Kendőm nincs és ahogy olvasgattam itt róla, olcsóba nem is éri meg beruházni, nem tudom egy nandu mennyit kóstál újan? Egyébként lehet, hogy megnyugtatná, főleg ha nem hasfájás miatt sír "csak" nyűgös vagy karban szeretne lenni, de kicsit félek, hogy ha "rászokik" utána mindig ott akar majd lenni és egy 10 kilós gyerkőcöt hurcolgatni egész nap... bár lehet alaptalan a félelmem (és önző). :oops:

Judyka! Örülök, hogy minden rendben nálatok! :wink:

Lemon! Olyan jót nevettem ezen a "hhheeeee"-n és magunkra is ismertem. :)

Gio! Igen, férjem már dolgozik, ma nővérem volt itt, de mivel neki van egy 15 hónapos rámolós kiscsaj -aki most a nagyira volt bízva- ez ritka esemény lesz. Valahogy nekem kell megküzdeni a feladattal. Remélem a gripe water segít majd a dolgon és akkor az éjszakázások is csökkennek vagy legalább a szopira korlátozódnak.
Neked sem lehet könnyű, ha éjjel pattan ki a kiscsaj szeme. :shock: Mégis nappal kellene pihenned, mert különben kibuksz. Én is próbálkozni fogok holnap, ha elpihenne egy-két órát a gyerkőc. Ma ugye tesó itt+védőnő is jött, pedig tudtam volna aludni 2 órát! :D
csillag25

Tényleg jó lenne ha rendeződnének kicsit az éjszakák, mert érzem hogy apa is kezd türelmetlenebb lenni, hogy tudja kelnie kell reggel és már nem alhatunk délelőtt egy brutál éjszaka után. :?

Tegnap leszedtük a fát és mikor már nagyon ordított kismanó beizzítottam a porszívót és tényleg megnyugtatja a monoton zaj. Míg kiszedegettem a tűleveleket a szőnyegből szépen nyugodtan volt, aztán mikor kikapcsoltam újra rázendített. :twisted: Este 8-kor elkezdtem főzni, addig apa karjában volt (kiságyban nem maradt meg) aztán 10-kor szopi, majd felmostam és kiteregettem és akkorra már újra ordított. Elszórakoztunk így éjjel 2-ig, akkor sikerült beszöknünk aludni. Kicsit fárasztó, hogy mire végzek a dolgokkal már megint ki kell nyitni a tejbüfét, nincs szabadprogram. De hát mit panaszkodok, mi akartuk. :lol:
csillag25

Csillag,
és akkor te délelőtt szoktál aludni?
Én nagyon nem bírom alvás nélkül, de délelőtt pl. nem tudok elaludni. Max. délután. De este 10-re mindig KO vagyok... Onnantól kómás fejjel közlekedek.. :?

Annyira büszke vagyok rátok,hogy ilyen bátran közlekedtek a babákkal! Pedig mi az "legöregebbek" közé tartozunk, de eddig még csak 3 negyedórás sétával büszkélkedhetünk... Jövő hétfőn megyünk majd nőgyógyászhoz, valószínűleg oda visszük majd Rékát is, kicsit izgulok. Nekünk a szűrésekre csak februárra lesz időpont!! :shock:

Kép
apkata

Hello Anyukák!!!!
Szia Domi!

Gyerek megetetve, alszik, a lakás úszik, de egy mosást már elindítottam.
Valahogy nem akarja végigaludni az éjszakát. PEdig minden éjjel úgy ébredek a hangjára, hogy hátha már reggel van...de nem. Na mindegy, majd eljön ez is. Éjszaka én se beszélek hozzá, bár magamhoz se beszélnék, mert alig látok ki olyankor a fejemből. Gyorsan megszoptatom, aztán böfi és vissza aludni. Ha nagyot rotyogtat, akkor pelenkázom. Ilyenkor nem célom felébreszteni.
A csuklás nálunk is megvan, meg a röfögés. Úgy tudom sajnálni, mikor csuklik: lehet, hogy most csúnya dolgot mondok, de én olyankor megvárom, amíg elkezd sírni, és akkor abbamarad a csuklás szinte azonnal. A múltkor persze a férjemmel egy fél órán át vártuk, hogy sírjon, de ő elvolt a csuklásával. :lol:
tedorka

Sziasztok.
Bocsi, hogy ismételten eltűntem. :oops:

Judy
Az elkötést, így, hogy spontán szültem nem hüvelyi úton végzik.
Hanem hasfalon keresztül. Most voltam a dokimnál, hogy a vizsgálatokat megcsináljam előtte.
Annyi mondott, hogy kb 20 perces műtét amit altatásban végez és nem jár nagy vágással kb 3 pici "lukon" keresztül.
Nekem 21.-én lesz a műtét.

manocskak

Ja, és egy kérdés!
Meli! A palóclevessel kapcsolatban...a leves leve is gáz? Mármint azt se szabad? Csak mert én ettem bableves levét, meg zöldségeket belőle, meg persze a csülköt, de nem tudom, hogy volt-e tőle baja. Mármint nem figyeltem, de a gyerek nem ordított, de ha ordított volna se hoztam volna összefüggésbe. Most akkor még a leves levét se szabad???
tedorka

Manocskak,
úgy össze fognak nőni a fiaid mintha ikrek lennének!! :lol:

Kép
apkata

Boldog szülit, Joelnek!!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Meli, a krákogós, röfögős hangok nálunk is megvannak, nagyon jókat nevetünk rajta, közben elégedetten nyújtózkodik, merthogy mindig kaja után csinálja!
Nekem is tetszik a napi programotok, próbálkozunk mi is lassan kicsit nagyobb rendszert beiktatni...

Abba adjatok nekem tanácsot légyszi, hogy hogyan csökkentsük le a szopik idejét! Nappal is nehezen viselem, de éjjel meg pláne, h 1 órán át tart a szopink. Na persze közben 2* bealszik és böfiztretem, h felébredjen, mert ha nem ébresztem és leteszem aludni 10 perc múlva kel és követeli a kaját, amíg nem lakik jól ordít....Mondjuk sokat eszik, mert 150ml-t, volt, h 180-at evett, nem akartam hinni a szememnek :shock: :shock: :shock:
Vagy csak türelmesnek kéne lennem, és magától lecsökken :?: :?: :?:

KépKép[/url]
domi06

Ja, tegnap kipróbáltuk a rezgős pihiszéket, nagyon élvezte, ilyen képet, amit benne vágott, és amikor a párom lekapcsolta a rezgést, kikérte magának, vissza kellett kapcsolni! :D
És 4-5 puki is volt tőle pár perc után.... :)

Persze ha megéhezik akkor rezeghet bármi... :lol: :lol: :lol:

KépKép[/url]
domi06

Engem ma lecseszett a védőnő, /mert megjelnt váratlanul/, hogy minek adtam tápszert, biztos nem maradt éhes az a gyerök. Hiába mondtam, hogy csak 70-eket tud szopizni, na jó, ma 2 ciciből összehoztuk a 110-et, de az kevés. Szerinte nem.
Pedig az, mert még keresné a cicit, csak ugye üres, és simán bepuszilja a tápszert, kiegészíti magának 120-130-ra.
A védőnő szerint tök rendben van a fejlődése, de olyan fura, hogy ő csak 900gr-ot hízott a hazajövetel óta, mások meg már 1.5, majdnem 2 kilónál vannak. Azt is mondta, hogy már akár 2 nap után is rájön, hogy a cumi jobb és kevésbé fog rákapni a cicire. Már nem tudom mit tegyek.
A másik, hogy azt is mondta, hogy etessem akár 1.5 óránként, amikor csak akarja, mert ha nem akarom, hogy elmenjen a tejem, akkor tegyem rá minél többet. Na igen, de ha nem jön, akkor nem is kell neki.
Ezzel szemben, mások azt mondják, nem szabad ráetetni, meg hogy legyen rendszer.
Most mi a jóistent csináljak. ? Nem szertném, ha elmenne a tejem, de a lényeg, hogy Manó ne maradjon éhes.

Domi, mennyi volt ez a szék? Ha nem tabu. És kb mekkora helyet foglal, mert kicsi a kecó :(
Vendég

DOmi
nálunk is ugyanez a menetrend kajálás terén. Ettől csak mi anyák fáradunk ki:-). Ugyanakkor most a másfél órás evés hirtelen lecsökkent másfél napja 30 percre és ugyanúgy megszívja magát a kicsike. Úgyhogy én azt mondanám türelem és magától beáll. Bár látom Te már előrébb jársz 2 héttel mint mi, de én úgy vagyok vele, hogy próbálom mostmár tartani a 3 óránkénti evést, de ha igényli akkor sűrűbben is cicire teszem

Judy
ez olyan ördögi kör. Mert pl. az én gyerekorvosom is ugyanezt mondta mint a védőnőd, hogy amíg lehet ne tápláljam mellé, akkor sem ha nem gyarapodik. Egy hónap türelmi idő van, addig ne. Mondjuk ti már pl. túlvagytok a 4 héten.
Könnyű kívűlről dumálni, mikor az ember látja hogy a kisemberke mindenhol a cicit keresi még szopcsi után- Mondjuk én azt észrevettem hogy a szopóreflex akkor is működik ha már nem éhes Dóri. Nálunk ilyenkor jön a cumiteszt. Ha ttól megnyugszik, akkor márpedig nem éhes, egyszerűen kell neki a cumizás-érzés.
Vendég

Judy, 17 ezerért vettük, húztam is a szám, de remélem megéri...
az első pár perc után pukiztunk 4-5-öt, úgyhogy biztos jó érzés neki,ma is beültettem egy órája egy 15 percre evés és büfi után, annyira jófej volt, látszott, h élvezte, és ezerrel nézegette a csüngő játékokat, miközben ezerrel rezgett! :lol:
Amúgy nem nagy, kis helyen elfér, amit mi vettünk 9 kilóig jó, de később, mikor nekiáll járni, már úgysem fogja ez érdekelni...

Gio'ia, nem annyira a sűrűség zavar, meg az tényleg alakult, de az szerintem nem normális, h 1 órán át egyen, mások azt mondják kész a szopi 10-15 perc alatt??? :?:
Nekünk is volt 2-3 napunk a 3.-4. hét környyékén, de szerintem ez a növekedési ugrásnak volt köszönhető, mert a többi, mint sírás vígasztalhatatlanul, folytonos szopási kényszer, stb. is jelen volt, azóta meg újra a régi nóta...
És ha nem adok neki mikor kér, akkor üvölt, nem hagyja abba, néha már levegőt is alig kap úgy hisztizik..
Tényleg nem tom mit csináljak vele...

KépKép[/url]
domi06

Jövök a sorstársakhoz... :)

Úgy utálom már, hogy semmi jót nem tudok írni, de megint brutál éjszakánk volt. :shock: Este 8-tól hol apánál, hol nálam, volt hasfájás is meg sima nyüglődés, néha már azt gondolom nem elég a tej mert még szopi után is sírás és keresés, cumi kiköpés... Hajnal 4-kor már nem túl szép dolgokat mondtunk neki -amit így utólag szégyenlek is- de már tényleg karban is volt egy csomót és mikor letettük sírás. :evil: :cry: A mi ágyunkba is próbáltam bevinni 2-kor, de tovább nyüglődött, végül 5-kor mikor kidőlt ott aludt el. Én persze mozdulatlanul, nehogy felébredjen. Anyukám már a kórházba küldené kivizsgálásra, meg a tápszert nyomatná, hogy ha attól este jóllakik majd bealszik szépen és én már mentem is volna érte, de a férjem próbál kitartani a szopi mellett, főleg, hogy ma még szopi után is tudtam kipréselni tejcit, akkor nem lehet kevés neki vagy ki tudja. :roll: Biztos engem is lecseszne a védőnő, minek önállósítom magam, de lehet egy idő után nem fog érdekelni.
Judyka, át tudom érezni a helyzeted. Már én sem tudom mi lenne jó??? Délután már gripe watert adtam, hiába hogy még nincs egy hónapos, de hát ha enyhítene a szenvedésén. (Na meg a miénken is, mert apa ma már munkából is elkésett miatta, egyszerűen az 5 órás fekvés után nem bírt felkelni időben...)

Kata, igen délelőtt pihenek, mert egy ilyen éjszaka után ha beájul hajnalban, akkor 10-ig általában alszik és én is. Bár még ezt is kevésnek érzem. :x Régen 12 órákat tudtam aludni. :oops:

Domi, nálunk is 3/4 órákat szopizik a kölök és néha már nagyon fárasztó tud lenni, főleg ha leveszem róla és még akkor is cuppog. :shock: Pedig 1 óra elteltével már ő engedi el, de büfizésnél megélénkül és újra keres. Akkor jön a kiságyban a cumi, amit kiköp vagy egy idő után kiesik és megy a sírás-rívás. Akkor fölveszem, megnyugszik (vagy nem ha a hasa fáj) mikor letenném és hozzáér a popsija az ágyhoz, kipattan a szeme és kezdődik minden előlről...
csillag25

Nem igaz, tudok jót is írni: tegnap szopi közben akkorát rottyantott babó, hogy ő maga is megijedt. :lol: El lehet képzelni, szépen csöndben szopizik, mi beszélgetünk nővéremmel és hirtelen olyan hangos rotty, hogy mi is megijedtünk és ő is elengedte a cicit és összerezzent. :oops: :D Mivel mostanában 2-3 napig sem volt kaki -főleg nem szopi közben- így nem is számítottunk rá, úgy megörültem neki, hogy újra magától kakilt. Ráadásul ma reggelre is volt egy kisebb kaki a pelusban, így már ez sem bánthatja. :arrow: Még tanácstalanabb vagyok...
csillag25

Csillag, azt nem próbáltad, hogy fekve az ágyban szoptatsz? Így te is elalhatsz, a baba attól kiszolgálja magát, ő is megnyugszik, hogy nyugi van, ehet ameddig akar, érzi a közelséged, és ha el talál aludni nincs megbolygatva a lefekvéssel. Nekünk volt egy idő, mikor ez bejött, az esti szopik után eleinte együtt aludtunk és ez volt a módi. Aztán ha már nincs gond a pocival, talán nem fogja ezt igényelni, és mehet a kiságyba. Nálunk a pár hét együttalvás után az esti szopik után szépen alszik a kiságyban. Ha úgy teszem le, hogy még ébren van, vagy felriadt a letételnél, cumi a szájban, nézelődik és elalszik magától. Csak nappal kell altani, ha a szopi után nem alszik be.

Domi, de jó, hogy kipróbáltad a pihiszéket. Akkor holnap én is beüzemelem. Hátha az esti nyugtalanság így elmúlik.

Ma voltunk csípőszűrésen, ott is ok volt minden. Szintén nem volt sírás, csak a bundazsákba betételkor. Viszont tegnap a kórházban úgy tűnik beszedtem valami vírust. Úgy fájt este a lábam, csípőm, derekam, combom, hogy este 1-től nem aludtam. Reggel 37,7-et mértem, tiszta pánikba jöttem, hogy mi lesz, ha belázasodok, és nem szoptathatok? Majdnem elsírtam magam. Voltam dokinál, írt fel valamit, de egész nap sajgot mindenem. Lázam nem lett, légyszi drukkoljatok, hogy ne is legyen. Még jó, hogy van tejcsi a hűtőben, de a cumisüveget eddig nem fogadta el Zéti, így nagyon aggódom mi lesz, ha rákényszerülünk. Valószínűleg kiaskanál.

nálunk is előfordulnak hosszabb etetések, nem tudom mitől függ. Van hogy elég 10 perc, de van hogy közel egy órát vagyunk ébren. Ezek általában az éjszakai etetések. Talán lasabban szopizik, nappal sokkal mohobb, ez a különbség. Büfi eddig száraz volt nekünk, tegnap és ma viszont jön vele vissza a kajcsi. Folyamatosan, bármi van rajtam, a két mellem között landol a kaja. Hogy csinálja? Szerintetek ez a változás mitől van?
Vendég

Szia Csillag,
az altatással kapcsolatban nekem is az jött be, amit O'hara is mondott, amikor nagy a nyűglődés nálunk, és már nekem is fogy a türelmem (ugyanis borzasztó vagyok, ha éjjel nem aludhatok...), akkor én is azt szoktam, hogy szopi közben amúgy is bealszik 2-szer, akkor megbüfiztetem, aztán mikor újra bealszik, akkor hagyom ott aludni velem, általában így a következő szopi után már a saját ágyában is elalszik...
Mellesleg egy szopis tanácsadó is ezt mondta nekem.

O'hara, mi is ma voltunk csípő vizsgálaton, és mi is ügyesebbek voltunk a szokásosnál, alig volt nyafi! :D
Remélem nem lesz nálad semmi gond, de ha az reményt ad, én túl vagyok 2 oldali mellgyuszin, jó magas lázzal, és rengeteg tejem van....

KépKép[/url]
domi06

Hírek Akellától:

Tegnap 14.02-kor megszületett Leonóra 3015 g., és 52 cm.

Azt hiszem, megtelt a táblánk. Majd jövök vele, de egyelőre még nagyon méltatlankodik egyszem csöppünk.

Üdv. Gabi
Vendég

Itt is szakad, és ma mennünk kell 1 hónapos lejelentkezésre a dikohoz. Nem is tudom, hogy induljak el vele, igaz, csak 10 percre van, de babakocsival sem mererk, autóval meg végképp nem. Le kéne előtte takarítani :)
Na, hátha addig eláll.

Ancsa, nagyon nagy gratula!!!! Jól ráhúzott a kislány!
Vendég

Akella!
MI IS NAGYON-NAGYON GRATULÁLUNK!Csak előbujt a csajszi :D
Vendég

Csillag, te mérsz 1-2 szopit?
Ha nem, szerintem éhes még Pistibence. Én is nehezen jöttem rá, miért is ordít és miért dobja el a cicit. A védőnő azt mondta hagyjam sírni és 1 óra múlva tegyem újra cicire. Na, hát szép tanács. Nem fogom annyit sírni hagyni, és 1 óra múlva sincs annyi tejem...
Én sajna bevetettem a tápot. Még kell neki a cici is, de nem elég sajna a tej.
2 mellből hoz össze 90-et, az kevéske neki, és nem mindig van ennyi sem. :(
Amiket írtok itt, hogy 7-800-at esznek a babák, el is vagyok keseredve, nem kicsit.
Vendég

Judyka! Ne legyél elkeseredve, én olyan boldog lennék ha még 90-et tudna szopizni Noel. De nálunk szopi egyáltalán nincs már. És amit kifejek az is csak napi két adagjának felel meg. Ebbe a tápszeres dologba nagyon nem tudok beleszólni. Én sem tudtam a sírását hallgatni amikor éhes maradt. És nálunk megy is a tápszer rendesen. Abból viszont tényleg jól eszik. Azt mondta védőnő, hogy 120-nál ne adjak neki többet egyszerre, de 3 órát is alig bír ki. Olyankor megy a kamillateás átverés, és cumi. Persze nem mindig jön be. Tegnap este Johnsons aromaterápiás olajjal fürdetővel és testápolóval kentem be. Levendulással, amitől állítólag jobban alszanak. Most nem tudom hogy attól-e vagy nem de teljesen végigaludta az éjszakát. Igaz 3-4 óránként evett, de egy hang nélkül visszaaludt. Ma is megpróbálom ezt a fürdetőt, hátha beválik. Ja, és nem szárította a bőrét.

Akkellának gratulálok Leonórához! Sok boldogságot!
Vendég

Melinda kamilla tea :?: Próbáltam én is, de csak fintorog neki és kiköpi :( de én ezen próba közben fennhangon nevettem, annyira aranyos volt közben :P

Judy fel a fejjel, az a lényeg, hogy ne éhezzenek babáink! Én is nehezen dolgoztam fel, hogy kevés a tej, de már beletörődtem, hiszen egyre aranyosabban hörcsögképű a csöppünk :)

Üdv. Gabi
Vendég

Gratulálok Akellának!
Vendég

Gabi! Nálunk simán megissza a kamillateát de nem adok sokat neki, alkalmanként 30-at. És nagyon jól rendberakta a székletét. Előtte csak 3 naponta volt. Most minden nap!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?