Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olvasni nincs időm sajnos, bocsi. Csak bekukk. Meg egy kérés:
Nagyszülői nyomásra benveztem Szabit 2 babaszépségversenyre. Jövő héttől indul az az egyik, 20-ától a másik a Női Portálon. Légyszi szavazzatok rá!
Ez a jövő heti:http://www.kemma.hu/verseny/111#9455
Regisztrálni is kell hozzá, de kb. fél perc. Előre is köszönöm a kis lurkó nevében!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sz.bettyna, erről a babaszépségversenyesdiről volt előadás az előző félévben az ELTÉn. Inkább nem írom le, hogy milyen célt szolgál. :shock:

Kép
szöszke

ja, csak annyit akartam ezzel, hogy óvatosan kell az ilyesmit kezelni...de ezt úgyis tudod. :)

Kép
szöszke

Milyen célt szolgál? :roll:

marek

ez engem is érdekelne...

Kép

Kép
sz.veronika

Marek, sz.veronika, és még akiket érdekel egy kis XXI. századi eszmefuttatás ám legyen... :)
A tantárgy "A gyermekkor változásai" címet viselte, amelyben feldolgoztuk, hogy az ókortól kezdve milyen szerepe volt a társadalom életében a gyermeknek. A baba/gyermekszépségverseny a posztmodern gyermekkor kategóriának az egyik jellemző kortünete.
Cél: "kis felnőttek létrehozása" a profit érdekében.
Ez a folyamat a 2. világháború utántól már nyomon követhető (virágzás: USÁban a 60-as évektől, Európában a 80-as évektől...mára kb. utolérte Európa USÁt).
Eszközök:
Az átalakuló marketing következtében a kislányokat szexualizálják: erotizált babákkal játszanak, ki is festhetik magukat olyanra, mint a baba (Bratz babák, Barbie-aki egyébként az emancipált nő szimbóluma is. Ajándék smink-készlet, körömlakk-készlet gyerekeknek, szépségversenyek. Ez már rég nem az anya minta követése-hogy anyukánk sminkjéből kenünk magunkra, meg felhúzzuk a ruháit, mert ezzel nincs is baj.)
Ami engem megdöbbentett az a statisztika, hogy melyik évtizedben milyen korosztályt célzott meg reklámokkal és cikekkel a játékipar. 12 évről lejjebb szállt 8 évre a reklámipar célcsoportja, és ma már 2-6 éves (!!!) korosztályt is bombáznak...nem a szülőket, hanem a gyerekeket... :( Pl. számítógép-használat 2 éves kortól, márkahűség kialakítása 2-3 éves kortól (márkák felismerése).
És még egy érdekesség: a szülők vásárlási döntései mögött a gyerekek kunyerálása áll. A 12-17 év közöttiek átlagban 9-szer kérik a reklámozott terméket, és a szülők több, mint fele meg is veszi. Ezt úgynevezett "dinamikos duó"-nak hívják: gyerek=diktál, anya=megvesz

Visszetérve a szépségversenyre: nagyon nyitva kell tartanunk a szemünket, mert ezek mögött az akciók mögött valószínűleg anyagi haszonszerzés áll. Nem tudok elég furmányos dolgokat kitalálni, de onnan kezdve, hogy a regisztrálás során keletkezett adatbázist eladják, odáig, hogy egy nyilvános szépségversenyen nevezési díj, stb. van, mindent el tudok képzelni, ami a gyanútlan szülők, nagyszülők anyagi forrásainak megcsapolásához vezet.

Kép
szöszke

Sziasztok!

Képzeljétek, szegény Lottika füri előtt elkezdett sírni nagyon-nagyon, a fülét-fejét dörzsölte, az ínye durván fel van púposodva, biztos nagyon fájt neki :cry: Sírt végig a füri alatt, a törölközés közben, kivéve, ha felvettem és ringattam :? Aztán cicin elaludt, de előtte adtunk neki Nurofent. Valakinek volt már ilyen esete a babájával? Nagyon rossz volt :shock:

Az étvágya viszont durván jó, a cukkinit ma almával pároltam, megette mind, aztán ebédre főzelék kb. 70-80 grammot megevett (alma-krumpli), majd du. egy alma 2 babakeksz, mindegyiket szopi után!

Szöszke - milyen célt szolgál? Én sem tudom, mire gondolsz :roll:
Nálunk az éjszakai szopi már nagyon régóta nincs. Magától nem kért, persze voltak visszaesések, pl. anno a fogzásánál, amikor kelt hajnali 3-4 között és akkor evett, de amúgy nem. Alszik kb. fél 10-től reggelig, ált. 6-7 között eszik először. Mi is egy szobában alszunk Lottival, ágyunk mellett van az ágya, és ált. ha felkelt éjjel, próbáltam altatni és ha már nagyon nem ment (cumival se), akkor jött a cici. De szerintem mindig van oka, ha mindig ugyanabban az időpontban ébred, akkor rossz szokás, ha nem, akkor éhes, asszem ezt írta a Suttogó, nem?

Ültetés - nekünk sokszor ül az ölünkben Lottika, úgy játszik vagy csak elvan, szerintem az nem baj, mert hátra dől és megtámasztja a hátát, úgy gondolom, hogy az az igazán rossz, amikor valaki úgy ültetni, hogy direkt módon felülteti és úgy hagyja vagy ha a baba dőlne el, visszaállítja. A babahordozóban nem ül, hanem félig fekszik, nem hiszem, hogy ártana.

Plussz súly - rajtam még 5 kiló van, most vagyok 60 kiló, minden hónapban lejött egy, de engem nem csesztet párom, sosem szól be, sőt, azt mondja, hogy jól nézek ki és azt, amit Bettyna írt, hogy még csak ekkor és akkor szültem. Amúgy minden hónapban lement 1 kiló és nem tettem érte semmit.

Éva
- te jó ég, anyós :evil: Zserbó??? Kidobni a kaját? Szapulni a hűtőben talált dolgokat? Én már kidobtam volna, akármilyen jószándékú is máskor! :roll: Amúgy az a mondás tök igaz, hogy a pokol felé vezető út is jószándékkal van kikövezve :wink: :lol:

Peva - jaj szegény Dorka, hogy vagytok??????? Mit mondott a doki?? Dorka nagyon cuki ahogy a kádban hasal :lol:

Sensi - fentebb írtam pont a fogzásról :cry: Most fáj neki, az tuti, pedig eddig nem volt vészes, de ma úgy sírt szegényke :?
Durva, hogy 4 fog jön egyszerre, tiszta puklis az ínye.
A sárgabaritól nektek nem jött ki semmi Lillán? Mert Lottika miután bevágta az egész üveget, kissé pöttyös lett este az arca egyik oldalán. Majd másnak kapott italt, amiben volt sárgabari is és megint pöttyös lett. Azóta nem...
Cukkini bejött? Nálunk nagyon-nagyon. Te mivel adod???
Gratulálok az 5-tel kezdődő súlyhoz, én is azt várom, minden nap ráállok a mérlegre, de még sajna 6-ossal kezdődik :? Te tornázol valamit Sensi, vagy mozogsz vagy kevesebbet eszel?

Marek - mit főztél, amit megevett Bori? :lol:
Jaj, cumi szájba dolog ismerős, nálunk is volt, hogy 3 körül kelt és kb. 1-1,5 órán át dugdostam vissza a szájába a cumit, mert vagy kiszedte vagy kiesett. Annyi a "szerencsém", hogy mellettem van az ágya.

Bettike - rizst milyet adtál Máténak? Én is gondolkoztam, hogy lassan azt is kéne próbálni, mert főzelék gyanánt elég uncsi már a mindig krumpli-alma-répa és ezek varriálása :roll: Bár most már a cukkini is felkerült a listára.
Nekem nincs párolóedényem, sima lábosban csinálom, aminek átlátszik a fedele, ez kifejezetten Lottié, ma is abban pároltam a cukkinit és az almát és simán ment minden, de biztos jó, ha valakinek van, de plusszban erre nem költenék.

Clau - nagyon csini vagy a képen, egyáltalán nem túlvékony, szerintem pont jó! Én anno, mikor én hülye bőszen fogyóztam, voltam a 170 cm-emhez 48 kiló is, az már tényleg vékony volt.
A fogzásról fentebb írtam. Még egy se jött ki, de szerintem napok kérdése, annyira fel van dagadva az ínye.

Mtücsök
- sajnálom a folyamatos hasmenést, biztos nem lehet egyszerű, ha csak a tápi oké :? Majd jelezd, hogy mi volt a Madarászban!

Adri - úrég, te anyósod se semmi! :x :evil: Én már ott kilennék, hogyha kikapnák a kezemből a gyereket, szóval nem is panaszkodom az én anyósomra, de tényleg! :roll: Te édes kis kurva???????????? Ne mááááár, ez kész, nem csodálom, hogy begőzöltél Adri, én is totál kilennék ettől! Én akkor vagyok kissé ideges, amikor após azt mondja Lotti helyett, hogy Lotyó vagy Lotyóka és már párszor jeleztem neki, hogy nem tetszik, de múltkor is mondta :evil: Te nem szoktál finoman beszólni anyósnak???
Lehet, azért csak cicizik, mert jön a foga! Olvastam, hogy olyankor sok baba nem kéri a HT-t, csak a cicit.

Na ennyi fért bele mára, megyek, mert kifárasztottam magam, palacsintát sütöttem, hajat mostam, epiláltam, sétáltam Lottival... valahogy kivett belőlem ez a nap mindent, jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Elírtam valamit "dinamikos duó" helyett "dinamikus duó"

Ildi, nagyon ügyesen megnyugtattad. Nekem még nem volt ilyesmi. Ha hirtelen felsírás van, az Gergőnél kivétel nélkül fájdalom miatt (általában pocakfájás, vagy hason fekvésben lefejeli a műanyag játékot).

A Suttogó szerint 2-3 hónapos babáknak már illik átaludniuk az éjszakát. A Spock könyv szerint pedig 4,5 kiló felett nem indokolt az éjszakai etetés... Köszönöm szépen, és ezt megmondták a gyereknek is?? :D:D Arra gyanakszom, hogy esetleg kevés a tejem napközben. De nincs mérlegünk, úgyhogy passz.

Ma vettem Viburcol kúpot, és egyet már adtam is neki. Kíváncsi vagyok, fog-e hatni.

Mtücsök, gondolom próbáltál olyasmit adni, ami kenőcsösebbé teszi a kakit...banán, körte, stb...de ha az sem használ, akkor mi irritálhatja a kis beleit? :? És a kedélye milyen?

Macianyu, az éjszakai leszoktatáshoz vegyes érzelmekkel állok. Egyrészt bennem van, amit Éva írt, hogy olyan jó találkozni vele éjjel is, másrészt szeretném azt hinni, hogy szülőként van némi ráhatásom arra a mostani irányítgatásom kapcsán, hogy milyen szokásokat fog felvenni később. Így vagyunk pl. az ökölrágásból ujjszopás esetével is (kivesszük a kezét a szájából: rágókát, textilpelust rághat, de az öklét így natúrban nem hagyjuk hosszú ideig tömögetni).
Aztán valami be fog jönni, valami meg nem. És persze mindent úgy kellene csinálnunk, hogy az ő személyiségét szem előtt tartjuk.
Szóval nem tudom, hogy ő ilyen-e, vagy csak rossz szokás az éjjeli szopi.

Kép
szöszke

Na folyt köv…:)

Bettyna!
Nagyon édesek a képek, nagyon ügyi már Szabi!
Jaaj, ez a majálisos kép különösen nagyon drága! :)

Tercsi!
Sajnálom, h ezzel kell megbírkóznotok, de csak pozitívan, minden jól alakul! Szurkolok! Nagyot nőtt Nórika, nagyon édes! :)

Veronika!
Lilla is kb azt tudja, mint Pálmi! :)

Nymalac!
Jó munkát! :)

Ildi!
Nagyon sajnálom a kutyust! :(
Lilla is szerette ma a cukkinit, igaz ő üvegeset kap, mint mindenből.

LKata!
Ne aggódj, Norbika is halad majd szépen a saját tempójában!

Éva!
Áron is nagyon édi, mennyit változott már megint!!??
Anyós, úristen!!!

Marek!
Ez a Pécsi túra bosszantó! De örülök, h minden rendben Borival! Ohh, az altatással jól megjártad! :?
A babakocsiban félig fekvés sztem nem ültetés.

Lilla is nagyon ülni akar, fekvésből emeli magát hasizomból, erölködik, persze még nem sokra megy vele. De ha vmvel fel tudja magát húzni, akkor pikk-pakk ül. Meg félig ülésből is segítség nélkül. Viszont ő nem tud még ülni magától, nagyon imbolyog. És ha egyszer valahogy sikerül felülni, utána nagyon akarja még. :?

Peva!
Dorkának jobbulást! Mi a baj? Nagyon édes ez a fürcsis kép! :)

Szöszke!
Igazából nem tudom. Először elmaradoztak a vacsik, mert mire Lillát megfürdettük, megetettem, letettem, én tusoltam, fejtem, már olyan fáradt voltam, h inkább lefeküdtem, nem ettem. Aztán elkezdett Lilla 10-11 körül kelni, így a reggeli is elmarad néha. Kb naponta 2-3x eszem így. Járunk sétálgatni, mostanában hordozóban cipelem néha, egyre többször, és kb ennyi. Eddig tudatosan nem tettem semmit érte, de mostmár el akarok kezdeni tornázni is.
Sztem ha ti úgy szeretnétek, akkor simán tartsatok ki, is próbáljátok leszoktatni az éjszakai szopiról Gergőt. Egy fél éves gyerektől ez már simán elvárható. Persze ha nagyon nem megy, akkor nem kell eröltetni, de ennyi idősen már sikerülnie kéne egy kis idő után. Lilla magától szokott le róla, nem is emlékszem már mikor, de talán 4 hónaposan már csak 5 körül kelt, majd 6, és mostmár 6-30-7, néha 8. És ezután még visszaalszik. Én úgy csináltam még korábban, h este elég sokat evett a nappali adagokhoz képest, adtam lefejt tejet is szopi után, így egyre tovább bírta. De ő már nagyon pici korában is csak 1x kelt éjjel.
Epidural…nekem is iszonyatos tűfóbiám van (a terhességi vérvételek és epidural után azért enyhült), de én előre tudtam, h biztosan kérni fogok. Reggel 7kor már magamon kívül voltam, és epidurálért könyörögtem, végre kaptam szobát és be is adták…és este 9 után született meg Lilla. Én nem éltem volna túl sztem enélkül. :?

Na most ennyire futotta, muszáj lefeküdnöm…hnap folyt köv. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Szöszke
Azt gondoltam, hogy nem felebaráti szeretetből szervezik az ilyen versenyeket... :lol: Viszont féltem, hogy valami durvábbat fogsz írni.. :roll:

Adri
Akkor a te anyósod is olyan, mint az enyém. Gyűlölöm, ha kiveszik a kezemből a gyereket... :roll:

Ildi
Miért nem próbálod ki a Holle rizspépet? Abba rakhatsz mindenféle gyümit, meg zöldséget. Ráadásul fino. Én anyatejjel szoktam csinálni, és Bori szereti, pedig eddig csak gyümi nélkül kapta...

Tücsök
Írj majd, hogy mit mondtak! Mondjuk nem értem.... általában a babák a tápszerben lévő tejre szoktak allergiádak lenni, nem pedig minden másra... :roll:
Hogy kell ezt elképzelni? Adsz neki gyümit, és rögtön átszalad rajta? :roll: És a háziorvosotok eddig nem küldött sehova? (pedig már egy ideje írod, hogy valami nem ok) Mondjuk én ne szóljak semmit, a véres kakival két hónap után jutottunk el gasztroenterológiára... :roll:

Képzeljétek, a háziorvosunk azt mondta, hogy Bori kövér... :shock: Hát kösz! Biztos tömöm. Mondjuk nemtom mitől kövér, amikor nekem alkatilag már rég nincs tejem, mást meg nem nagyon eszik... :roll: Nem akartam neki mondani, hogy az ő 30éves fia...az kövér...de ő már úgy is marad. Az én gyerekem meg majd kinövi.... :lol: Tény, hogy Bori jó súlyban van (több, mint 8 kiló), de ennyi erővel elég sok kövér csecsemő van az országban... :evil: Szóval nálunk mostantól update diéta van. Mondtam is Borinak, hogy hat után már nem eszünk, de nem nagyon érti meg az érveimet... :)

Sensi
Bori is próbál fekvésből felülni, de az csak akkor fog sikerülni, ha lesz olyan hasizma, mint Rubint Rékának... :lol: márpedig olyan még nem van neki...sőőőőt :lol:

marek

Sziasztok!

Újra vagyok, bocsánat megint eltűntem, szörnyű hetünk volt.Mind a négyen tök lázas betegek voltunk, alíg tudtunk kikeveredni belőle.Na de most kezd jobb lenni.Nagyjából tudtam olvasni, de nem mindet.

Éva!

Ez az anyós story elég kemény lehetett.Nekem nagy mázlim van, semmi ilyesmit nem csinál, sőt semmi olyat nem csinál, amit előtte nem beszélt meg velem.De örülök, hogy le tudsz higgadni, nekem nem lenne ennyi önuralmam.

Marek!

Kövér a Bori??????????Ekkora baromságot.Nehogy elhidd.Emma 9 kiló, édes gömybölyűség...Én sem tömöm, annyi kaját kap amennyit kér.Nem fogom hagyni ordítani éhesen, csak hogy karcsúbb legyen, ezt a hülyeséget.

Emma időnként már elfogadja az almát meg a banánt kanállal.De nem mindig.egyik nap tök szépen megeszi, másnap meglátja a kanalat, becsukja a száját és nem nyitja többet ki.:-)szóval haladunk, de lassan.

Tegnap voltam az oviba beíratni Ábelt.Hihetetlen, hogy szeptembertől ovis lesz.Előtte voltam szülőin, hát horror.Ebbe az óvodába a legnehezebb bejutni, pedig ez a körzeti ovink.Sok a gyerek, egyre több anya menne vissza dolgozni.Emma januárba váltja a böliben Ábit. júniusban derül ki, hogy kit vettek fel az oviba.Már a bölcsis bejutáshoz is protekció kellett, most is van egy erős hátszelünk, különben esélyünk sem lenne bejutni.Döbbenet, hogy a gyerek épp hogy megszületik, már mindenféle protekciókat kell keresni, ha bölibe meg oviba szeretném adni.Mi lesz itt később?????

Ábinál megy a szobatisztaság projekt, nem pisil a wc-be, inkább egész délelőtt visszatartja és mikor alváshoz kap pelust, ott intézi el.Persze ez nem a legjobb, de legalább vissza tudja tartani.

Az én fogyókúrám is halad, épp ma álltam rá a mérlegre, lement 2 kiló, még hátra van kb. 5.Akkor elégedett leszek.

most mennem kell, emma visszaaludt, rengeteg dolgom van...
emmalena

Sziasztok!

Marek
Ne is foglalkozz az orvossal, szerintem Bori egyáltalán nem kövér, és különben is ez a plusz, ami rajtuk van csak csecsemő háj és az lemegy majd róluk. Áron is már szerintem 9 kg körül van és még nem mondta rá az orvos, hogy kövér. Majd ma viszem a 6 hónapos státusz vizsgálatra és kiváncsi vagyok mit mond rá??

Adri
Nem semmi az anyósod!! :twisted: Azért az enyém sosem beszél csúnyán és nem is veszi ki a kezemből a gyereket, ő inkább csak távolból csodálja.
Mára már javult a helyzet nálunk, megszelidült úgy néz ki, most is éppen füvet nyír, este pedig már megy is haza, szóval már nincs harag.

Emmalena
Sajnálom, hogy betegek voltatok, jobbulást!!!

Szobatisztaságról jut eszembe, egy ismerősöm kislánya is már teljesen szobatiszta volt, de a kakilás csak a pelusba ment neki, máshová nem volt hajlandó, és most figyeljetek, 6 éves koráig pelenkába kakált!!!! Azért ez durva, ez már szerintem szülői gyengeség, egy idő után csak kakilt volna, ha nem vettek volna neki több pelust, dehát nem vagyunk egyformák.
Ezt nem riogatásként akartam írni, csak ilyen is előfordult már.

Szöszke
Igen, sajnos a szépségversenyekben,- mind gyerek mind felnőtt- csakis a pénzzé a főszerep.
Mi egyszer elvittük a Lorát egy reklámügynökségre, mert egy barátnőm ott dolgozott és nagyon megtetszett neki Lora és megfűzött, hogy menjünk el egy válogatásra, és Lora is nagyon szeretett volna a tv-ben szerepelni, hát ott szembesültem vele, hogy nem a szépség számít, hanem a protekció és a pénz, olyan kislányokat választottak ki,akik (legalábbis szerintem) sokkal csúnyábbak voltak Lorától, így szerencsére Lora is csalódott az egészben és nem mentünk többet hiába hívtak. Ezzel legalább elvettük a kedvét tőle.

Tücsök
Hogy van Áronka? Mit mondtak a kórházban? Szorítok nektek nagyon!!!

Peva
Jobban van Dorka??

Sensi
Nagyon ügyi vagy, hogy így halad a fogyókúrád!!! Eddig mindegyik terhesség után én is magamtól fogytam le, remélem most is így lesz. Ezen a képen kb. 60-62 kg voltam, legalább ilyenre szeretnék visszafogyni, ez a kép kb. 2 éve készült rólam, így néztem ki a terhesség előtt:

Kép

Ildi
Szegény Lottika, biztos a fogai miatt sírt annyira.
Nálunk Áron éppen az ellenkezőjét csinálta tegnap este, ő meg szopni nem akart, csak a cumin nyugodott meg.

Na megyek, mert már dumál ...

Éva

Kép

Kép
éva75

helyzetjelentés: vírusos torok, nem fogzás :cry:

Homeós bogyók, lázcsillapítás, pisit kell gyűjteni a biztonság kedvéért (lányok könnyen kapnak hugyúti fertőzést).
Rátettem a zacsit, de kifolyt felette...most vehet Apa hazafelé másikat (ezt a doki adta). Ez a pisi begyűjtés mégsem olyan egyszerű.

ma csak hőemi, de brutál nyafogós. kaja nem kell, csak cici - val.színűleg a torka miatt.
Tanulság: fogzás alatt is jó, ha ránéz a doki, mert már vasárnap is nyügi volt, de a fogacskákra fogtuk. :oops:

Ildi! remélem Lottika nem beteg! Mi is nyügivel kezdtük.

Annyit írtatok! Igyekszem majd pótolni.

Éva szuperül nézel ki!
Rajtam van még +10 kg - 160 cm, 65 kilóval...fujjjjjjjjj. 2 este gyümiztem, de leeresztettek a cicik...diétáról ennyit. marad a mozgás. majd. :wink:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Marek, igyekszem finomabban fogalmazni, mint ahogy szeretnék, hogy ne sértsek meg senkit, de bizony bennem van, hogy a baba/gyerek szépségversenyesdi egy köpésre van a pedofil ipartól. :shock: Ez már így elég durva, nem? :(

Éva 75, Emmalena képzeljétek, egyszer egy 3 órás vonatúton egy kisfiú 1,5-2 órát sírt, mert nem mert a vonat wc-jébe pisilni. Félt a száguldó lyuktól, amibe bele kellett volna pisilnie. Erre a vele utazó nagymamája kitalálta, hogy pisiljen az ásványvizes üvegbe (!!!). De oda sem akart. Vajon miért? :shock: Aztán egy állomáson sikerült rávennie, hogy mégis inkább a vonat wc-be pisiljen. Nem volt rá sok ideje, max 1 percig állnak a vonatok (IC). Az egész fülke fellélegzett, hogy végre sikerült a dolog. :D

Kép
szöszke

Éva75, emlékeztem rá, hogy ilyen csinos vagy! Már mutattál régebben is képet. :)

Fogyás: tyűha, mindenki elkezdett gőzerővel fogyni...na akkor én is megnézem majd a mérleget, hátha én is fogytam :D:D:D

Éjszakai szopi leszoktatás: sztornózzuk a dolgot. Gergely baba kicsinált engem éjjel. :evil: 1:40-től 3:10-ig ráztam a seggét, simogattam, tisztába tettem, gyümölcstea (130ml) ...és mégsem tudott visszaaludni. 3:10-kor megelégeltem, kapott 10 perc cicit, és utána 1 perc alatt visszaaludt. Szóval Macianyu, kiderült, hogy Gergő ilyen, nem rossz szokás, hanem igényli. És nem érett meg még rá, hogy éjjel ne kapjon.
Talán egy hónap múlva újra próbálkozunk. :)

Kép
szöszke

Peva, mi tegnap kipróbáltuk a Viburcolt, az tény, hogy a beadás után 4 órán keresztül tök nyugodtan aludt Gergő.
De nektek gondolom valami erősebb hatású lázcsillapító kúp kell....?

Kép
szöszke

Szöszke
Aranyos vagy :lol: De jó lenne megint ilyennek lenni, mint a képen (pedig akkor meg ott nem voltam elégedett magammal), de nem kesergek, majd lemegy még az a pár kg. Nekem egyszer azt mondták, hogy 9hónap alatt jönnek ránk a kg-ok és kb. 9 hónap alatt is mennek le..... hát nem hiszem, hogy 2,5 hónap alatt lefogynék 6 kg-ot.

Én is mindig kerestem a kifogásokat, hogy majd leszoktatom a gyerekeket az éjszakai szopiról, de majd ha már nem jön a foguk, aztán meg majd ha már...... stb. stb, és végül amíg szoptak, addig éjjel is ment a cicizés, mert ugye nekem itt vannak a nagyok, akik miatt nem bőgethetem egész éjjel a babát, mert akkor fáradtak lesznek másnap az iskolában és itt van Áron köldöksérve is, ami miatt nem szabad nagyon sokat siratni..... szóval kifogást ismét bőven találtam. :roll: :roll:

Éva

Kép

Kép
éva75

Lányok!

Már olyan izgatott vagyok, május 29-én megyünk Zalaegerszegre
Ide:
http://www.balatonhotel.hu/index.php

és ide is:

http://aquacity.hu/magyar_1024.htm

Biztosan szuper lesz, a gyerekek is nagyon várják már, remélem Áron is jól bírja majd az ottlétet, két éjszakát töltünk ott, kiváncsi vagyok hogy fog aludni éjjel???

Kép

Kép
éva75

Szöszke
Én is valami ilyesmitől féltem... :roll: Nem mintha bármikor eszembe jutott volna benevezni... :roll:

Peva
Szegények! Gyógyuljatok meg gyorsan!!! Azt tudod, hogy mielőtt felragasztod a zacsit, nagyon-nagyon alaposan le kell mosni a nuni környékét? Legalábbis nekünk a kórházban így csinálták... Lehet, hogy különben nem ragad oda rendesen? Vagy azért, hogy semmi ne kerüljön bele a vizeletbe, ami hamis eredményt mutatna?
Szerintem apa ne egy zacsit vegyen hazafele, mert állítólag ez a gyűjtés nem olyan egyszerű... :roll:

Éva
Az ikrek után ennyire visszament a hasad? Vagy nem is volt nagy?
Mert én attól félek, hogy az én hasam, már örökre ilyen gáz marad... :roll: Vagy azért van remény? :roll:

Emmaléna
Az nem túl jó, hogy Ábel egész délután visszatartja a pisit... Én lehet, hogy raknék rá pelust, hogy pisiljen, persze én nem értek hozzá...

Szöszke
Van, hogy Borit is csak cicivel lehet éjjel elaltatni. Néha meg elég a cumi. Néha (pl. ma éjszaka) meg alszik kilenctől hétig. :shock: Csak sajnos sose tudom, hogy éppen melyik éjszaka következik... Amíg minden éjjel cicizett éjfélkor, akkor nem lepődtem meg. Most meg eléggé zsákbamacska az életünk, sose tudom, hogy mire számítsak... :roll:

marek

Marek!

Nem délután, hanem délelőtt a böliben nem pisilt Ábi.Utána a délutáni alváshoz kapott pelust, oda intézte el a dolgát.Ha itthon leveszem böli után róla a pelust, simán bepisil-kakil, nem szól.Csak akkor hamár jön a cucc.Akkor viszont igy:nya!!!!!!!!!Aj-jaaaaaj!!!!!!
:-) kis husom.Annyira nem aggódom, még van 4 kerek hónapunk, hogy megtanulja.
emmalena

Sziasztok!

Nagyon ügyik vagytok hogy így fogyiztok! :D Én nagyon nehezen tudok! :oops: :( Nincs akaraterőm. :(

MÁS: Keresztallergia ...hallotatok róla?
Pont ma olvatam hogy nem szabad banánt adni sokat mert keresztallergiát okozha a fűfélékre. :roll:
Ez tényleg így van?
A paradicsomról már hallottam ilyet, hogy az meg parlagfűallergiát okozhat később :(
Hát én mind kettőt adom Norbinak! :roll:
Szerintetek mennyire kell ezt komolyan venni???

Norbi felfedezte az ágy másik végét! :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Tercsimamát ma műtik :( Drukk-drukk!!!!!

Kép
Kép
lovaszkata

LKata
Ha van allergiás a családban, akkor komolyan kell venni.
Én baromi allergiás vagyok, úgyhogy nekem nem árt... :roll:

marek

Sziasztok!

Most nem olvastam vissza, csak egy gyors kép :)

Pálminak odaadtam a kekszes zacskót játszani amíg reggeliztem, mire visszafordultam már a kekszet tömte a szájába :lol:

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok lanyok!

talan m eg emlekszik ram valaki, megerdemlem, ha nem :roll: Annyira gyors volt mostanaban az eletunk, h egyszeruen nem volt alkalmam irni. Sokszor nekialltam olvasni, de a vegere nem jutottam, igy irni sem tudtam... Az olvasassal azert eleg jol allok.

Nagyon megnottek a babak, csak alltalanossagban tudok beszelni, de mindegyik kulon-kulon gyonyoru. Csak ugy kapkodom a fejem, h mennyi mindent csinalnak mar, igaza van Mareknek, h egy kicsit ez bezavar az itelokepessegunkbe. :roll: Nekem is, mert Miki meg nem is forog, megis most mar ugy erzem minden rendben vele, probalok nem erre gorcsolni ra.
Palmi egy gyonyoruseg a szempillaival, Norbika vagany a nyari szerkoban,Gergo sarmos, Lottika csini, Lillus bajos, NYmalac Borija ugyes, Mareke valoszinuleg zugevo (maskep hogyan lehetne magyarazni :lol: ), sanyika zugolvaso, Konsti egyre inkabb Abi, Aron, Marcik, Julcsi... lehetetlen felsorolni, mind ugyes es aranyos :wink:

Tercsi!
Drukkolok nagyon, minden rendben lesz! varunk a hirekkel!

macianyu!
Gratula, minden jot tovabbra is! :wink: En is remelem, h nem lesz nehez a terhesseged :)

Fogyokura:
En is most kezdtem magam ala kerulni, nagyon nem vagyok megbekulve az alakommal. Egyre rosszabb, Zsolti utan nem volt ilyen :cry: Tenni kene valamit, de nem tudom ravenni magam, sokat eszem, imadom az edeset :cry: Innen jut eszembe, Lkata, gyonyoruek az alkotasaid! Biztosan finom,ak is! :) Otlet?

Rolunk:
Mi vegre lenyugodtunk egy kicsit, egy hetig Gyorben voltunk, azota Oxfordban. Velunk jott aposom is, most meg eleg konnyu igy, megsem birom utolerni magam. :roll: valahogy sokkal nehezebb, mint otthon. lehet az is kozrejatszik, h most Miki is ketszer-haromszor eszik a szopikon kivul, no meg zsoltinak az ovija csak 2 es fel ora, de folyamatosan nem csinalok egyebet csak etetek, eszek, vasarolok, viszem oket jatszoba, oviba. :? Egy hetig egyeb sem volt, csak pakolaszas, tele a lakas regi holmikkal, amiket meg kihajitani sem egyszeru ittNo, majd csak belerazodunk az itteni eletbe.

Jo hir, h Mikit megsem kell muteni, neki is vizserve van, mint Zsu Konstijanak. Oriasi ko esett le... ugyanakkor buszke is voltam magamra, mert en mar reg eldontottem, h errol lesz szo, pedig csak a neten olvastam utana. Utobbi alkalommal mar a gyerekdokit is elbizonytalanitottam, h aztan a gyori gyereksebesz ugyanazt mondja el 8)

Inkabb megprobalok mostantol jelen lenni, nem tudok nagyon visszamenni idoben :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

Móni
Végrevégrevégre!!!!!
És kérünk képeket a régen látott gyerkőcökről!
De jó, hogy nem kell műtét!!!

marek

marek!

Szijjjjja! nagyon jol esik ez a fogadtatas! :D
Kepek jonnek, csak meg nem tudom erre a gepre feltenni, no meg csak itteniek lesznek.

bangham

Szia Móni, ebben a topikban senkit sem felejtenek el. :)
Nagyon jó hír, hogy nem kell műtét!!!

sz.veronika, ez sima háztartási keksz? Milyen aranyos, ahogy tömködi! :)

Vasárnapra babakocsis tüntetést szerveznek a Parlament elé. Megy valaki? Mi még vacillálunk...

Lkata, én is hallottam a keresztallergiáról, de valószínűleg tényleg csak akkor érdekes, ha hajlam van rá.
itt összegyűjtötték a keresztallergiákat:
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=2 ... rmo=860552

Kép
szöszke

Lányok, hulla vagyok :( Rengeteg dolgom van... :(

Móni de jó, hogy jöttél :) Örülök én is nektek!

Fogyókúra: nézd meg amit én csinálok, egész jó: turbodieta.hu
Édes a turmix ;) És egész jó is :D

Most vagyok a 7. napon, de már látszik az eredménye :)

Tercsinek megy a drukk!!!!!

Keresztallergia: nem hallottam, nem is izgatom magam miatta...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: fontos kérdésem lenne :D Te vagy az utolsó reménysugaram :D

Hogy tudod kiszámítani az általad készített ételek kalória mennyiségét?

Ez nekem tök homályos...

Szeretném kiszámolni az egy-egy kaja kaloriáját, de azt sem tudom, hol keressek hozzá dolgokat. :oops:

Túl ragoztam... Remélem, azért érthető... :roll:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Éva: milyen csini csaj vagy! :D Biztosan leolvad az a maradék 6 kg is hamarosan... :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Norbika meg nemsokára feltérdel, mint Bori :)
Kapaszkodik a rácsba, és felmászik rajta :shock:
Mondjuk ezt Bori mindenhol produkálja... anyalába, lépcső, szék, asztal, kád, kiságy, járóka kivülről... ja a tükör is, és a babakocsi kereke is...

:D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nymalac, beelőzöm Mareket. :D:D:D
http://kaloria.extra.hu/

Kép
szöszke

Éva 75, nagyon jó a csúszdás link...és viszonylag jó árban van...olcsóbb, mint a mogyoródi aquapark...

Kép
szöszke

Sziasztok,

Mtücsök: remélem megnyugtatlak azzal az infóval, hogy pl Balázsnak nincs nagyobb súlya Áronnál. Múlt héten lett lemérve a dokinál: 65cm és 6230g. Bár hál istennek nálunk nincs fosás (kopp-kopp). És eszik is rendesen, napi 5x szopi és napi 2x HT. Ilyenkor egy alkalommal képes bevágni egy egész üveg bébiételt vagy amit épp én kotyvasztok neki, ami általában megvan 150-200g. Már ahogy meglátja a kajás tálát vagy a kanalát, be van indulva a kajára :lol:

A doki meg is kérdezte, hogy milyen a kakija és hogy mennyi kakija van egy nap. Így ahogy olvasom, hogy ti miket írtatok, Balázs sem kakil többet egy nap. Mindenesetre legközelebb kapok a dokitól egy zacsit amibe kakimintát kell tennem és majd leadni. Azt mondta a doki, hogy lehet , hogy van valami a kajákban amit nem tud lebontani a szervezete.
De szerintem ezt a nem hízást tőlem örökölte, de azért biztos, hogy görcsben fog állni majd a gyomrom ,amikor megkapom az eredményt a kakiról.
Írtam már egy oldallal előbb, hogy én még másfél évesen is csak 9,25 kg voltam :roll: (1 évesen 8,1 kg)

Tényleg tudtátok, hogy a Kecskeméti (mármint bébiétel) az HIPP? Nézzétek meg az üvegen a forgalmazó címét. Meg egy barátnőm anyukája is mondta ezt. De ha ugyanaz a kettő, akkor a Kecskemétibe mért van cukor :roll: ? Vagy nem mindegyik kajájukban van cukor?

Szöszke: hát én sem tudom, hogy hogy lehetne leszoktatni a gyereket az éjszakai cicizésről. Nálunk is előfordul, hogy éjszaka nagy felsírás van és miután cipeltem kómásan a popóját fél órán keresztűl a lakásban és (bár legalább megnyugodott), de miután betenném az ágyába megint felsír, na akkor már nekem is elfogy a türelmem. Én már annak örülök, hogy ha "csak" hajnali 4 után ébred enni. Bár Balázs már legkésőbb fél 9kor alszik, előtte szopi. Hihetetlen, ha akarnám sem tudnám fél 9 utánra tolni az utolsó szopit, mert annyira fáradt már 8kor is, még akkor is ha előtte negyed 6kor ébredt (mint pl ma) a délutáni alvásából. Annyira érzi, hogy már este van. Így ha nincs gáz éjszaka, akkor alszik 8 órát egyhuzamban, majd a hajnali szopi után alszik tovább reggel fél 8-8ig. Csak hát igen, itt az a kulcsfogalom, hogy "ha nincs gáz", mert cumitömködés az nálunk is van és sajna többször éjjel 1x-ri felsírás. Ilyenkor már van, hogy a férjem teszi vele a köröket a lakásban, mert nála könnyebben megnyugszik éjjel, rajtam viszont érzi a tejszagot és így csak kikönyörgi magának a cicit.

Ildi: csak az a baj, hogy az a fénykép a múlt, most sajna nem így nézek már ki. Ahhoz a képhez képest 10 kg plusz van rajtam :cry:
Régebben mindig hízni akartam, nem voltam megelégedve a súlyommal, anyukám meg csak nyugtatott, hogy örüljek, hogy vékony vagyok, mert a túlsúlyosok meg azon görcsölnek, hogy hogy fogyjanak le. De én akkor is hízni akartam. Na most megkaptam..... :roll: , most meg fogyni akarok. Itt téged idézlek: nekem még a szar is ízetlen :lol:

Éva: igen ezt én is hallottam, hogy a terhesség után, ugyanannyi idő, tehát 9 hónap kell a szervezetnek a regenerálódásra.

Marek: erre gondoltam én is múltkor, hogy még amikor pár hetes volt Balázs és tudtam este, hogy minimum 2x fog ébredni éjjel enni, kibírtam, hogy felkelltem hozzá, most meg már ha éjjel 3kor mocorogni kezd ideges leszek, hogy miért nem alszik :roll:
Ezt a Holle rízspépet hol lehet beszerezni? Rákerestem a neten, és csak rendelős oldalon találtam.

clau06
Budapest XXI. kerület

Móni - jó, hogy jöttél és kaptunk rólatok híreket! Örülök, hogy nem kell műteni Miki babát! Képeket tényleg rakj fel, ha tudsz!

Marek - ilyen Holle dolgot lehet kapni DM-ben? Nekem a védőnő a Milupa 7 gabonapépet ajánlotta ma a Hipp babakeksz mellé, hogy azzal sűrítsem a gyümölcsöket. Valaki használt már ilyet?
Röhej, hogy Bori kövér, szerintem gyönyörű formás baba, tojd le az ilyet, de komolyan!

Szöszke - én biztos nem megyek tüntetni, inkább csinálunk valami jó kis családi programot, amúgy sem bírom a tüntetéseket.

Nyugtonmalac - ügyi vagy a diétával, gratula, hogy már látszik is! Viszont azt sajnálom nagyon, hogy ilyen ritkán jössz, persze érthető, csak már megszoktam, hogy sokat vagy :roll:

LKata - de édes Norbika, uralja az egész ágyat ezek szerint :lol: Keresztallergiáról most hallok először, de én ennek ellenére fogom adni a banánt is, Lottinak nagy kedvence, a családban pedig nincs egy allergiás se.

Veronika - de édes Pálmi a keksszel, gyönyörűséges szemű csodababa :lol: Kis huncut, hogy kiszedte a kaját a zacsiból :wink:

Peva - jaj, sajnálom a betegeskedést! Nem, Lottikánál nem ez volt az ok, tuti az ínye fájt neki, ma este már nem volt ez, már alszik is szépen.
Ilyen pisis zacsis dolgot nekünk is kellett anno csinálni, tiszta, füri utáni puncira kellett ragasztani. Én úgy csináltam, hogy ráragasztottam, aztán csak úgy lájtosan ráadtam egy pelust, betakargattam és közben megetettem fekve és kb. 15 perc után volt pisi és nem is folyt ki. Amúgy sikerült azóta???

Éva - nagyon csini vagy a képen, de szerintem most is jól nézel ki, és az a 6 kiló nem vészes, rajtam is kb. 5 van és tudom, hogy miért mondod, de nekem is mindig azt mondják, hogy jól nézek ki. Persze tudom, sovány vígasz, hogy ha te nem vagy megelégedve magaddal (én sem sajna magammal), de le fog menni az a pár kiló!
Szuper helyekre mentek, irigy-irigy, nekünk annyira nincs semmi pénzünk, hogy azt se tudom, hogy nyaralni fogunk-e :?

Emmalena - gratula a - 2 kilóhoz, de ügyi vagy te is!!!

Rólunk: ma hajnali 3-kor kelt Lottika :roll: Nem bírt háton maradni, egyfolytában fordult hasra a sötétben, aztán meg nyüszögött. Kb. 30X keltem ki az ágyból, hogy visszafordítsam a hátára. Másnak is csinál ilyet a baba????? Ezt kb. 5-ig csinálta, majd meguntam, mert már nem bírtam fent maradni, betettem a nagyágyba kettőnk közé és ott elaludt. De emiatt totál kivoltam egész nap, pedig még a reggeli szopi után visszaaludtam most én is vele (nem szoktam) megint a mi ágyunkban és aludtunk 2 órát. Annyira nyomi voltam, hogy még a cukkinit is durván odapároltam az edény aljára, úgyhogy moshattam le az égett trutyit :P :?
Holnap szerintem megpróbálom a karfiolt ebédre. Tippek, hogy mivel keverjem? Ki adott már karfiolt a babájának? Nálunk nagyon megy ez a kóstolás, már nem is kóstolás, rendes evés, mindig szopi után. Ma megpróbáltam ebédre szopi előtt, mert kíváncsi voltam, mennyit eszik meg és 110 gramm volt (megmértem),utána még szopizott. A védőnő (aki basszus ma jött pont, de el is felejtettem és pont szoptatás után jött és minden úszott, ágy is bevetetlen...) azt mondta, hogy ha megeszik 150-200 grammot a főzelékből, akkor ki lehet váltani már egy szopit. Nem tudom, akarom-e még, bár nem is eszik meg annyit a leányzó.

Na megyek, eldölök, mint egy zsák, totál kivagyok, remélem most éjszaka nem akar gyakorlatozni az ágyban a kis haramia! :roll:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Csak ezt az oldalt olvastam, bocsi.

Szöszke - Köszi a féltést. Nem gondolta,hogy aktmodellt csináltatok a fiamból vagy ilyesmi, csak a miért ne kedvéért. És, hogy Mareket idézzem, nyilávn nem felebaráti szeretetből szerveződnek az ilyen versenyek. Valamiféle marketingcélja nyilván van. De én erről is, mint minderől azt gondolom, hogy mértékkel és ésszel....

Móni - Helló újra!

Peva - Jobbulást nektek!

Ny.malac - MEnnyit gondolkodtam én is azon a turbó izén, de nem voltam elég bátor hozzá sosem. Most meg, amíg szopi van...

Éjjelek, evészet: Azt hittem, hogy Szabival ez sima ügy lesz, de mégsem. Eddig szépen kóstolgatott mindent szopi után. Hol többet, hol kevesebbet eszegetett. A több az max 50 volt. De mindegy volt, hogy gyümölcs vagy zöldség. A hétvégén gondoltam kipróbálom szopi előtt, hátha többet enne, rendesebben jól lakna és nem ébrednénk 3-4-szer éjjel. Hát nem igazán jött be. Ugyanúgy van, hogy ennyiszer kelünk,van hogy csak 2szer és sajnos csak cicis visszaalvás van. Viszont most már enni sem akar. Már az előkétől üvölt. Aztán 2 kanál után nem kell semmi. Az sem, ami a múlt héten még nagyon fincsi volt. Azt hiszem, 1-2 napig pihentetem a dolgot, aztán visszaállunk a szopi utánra. Szerintetek?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Marek - Ha te Borid kövér, akkor vajon az én Szabim micsoda? :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Nyugtonmalac
Szöszke megelőzött... :lol: A táblázatban az van, hogy 100g-ban mennyi kalória van. Leméred a szelet kenyeret és kiszámolod, hogy abban mennyi a kalória. És így mindent lemérsz, és számolsz. Ha főzöl, akkor nyersen méred. Én papírral és számológéppel szoktam főzni. :) Megvan, hogy az egész kajában mennyi kalória van, és aztán már csak azt kell megszámolnod, hogy a kaja hány merőkanál (átszeded egy tálba), így tudod, hogy egy merőkanál kaja hány kalória. Mondjuk én szénhidrátot számolok, de ugyanez a módszer... :roll: Ja, és terhesen tényleg így csináltam... :roll: Most már azért nem kell ennyire szigorúan, meg már ránézésre tudom. De a tésztát, krumplit, kenyeret még mindig mérem...
Ez most így érthető volt? :oops: :roll:

Clau
Szerintem a legtöbb bioboltban vannak Holle termékek. Legalábbis nálunk Soltvadkerten van, akkor gondolom, hogy Pesten meg főleg van.

marek

sz.bettyna, tudom, hogy tudod. :D A féltésem úgy általában vonatkozik mindenre, amit a marketing ipar elkövet gyanútlan milliók ellen. :( Néha ellenem is, ha nem vagyok résen. :shock: Néha meg tudatosan hagyom is magam. :?

Marek, két napig csináltam a diétádat, és nagyon hatékony. :) Most abbahagytam egy hete, de sok akaraterővel kibírható a dolog. Úgyhogy erőt gyűjtök, és neki fogok szaladni még egyszer. Minden csodálatom a tiéd. :D

Kép
szöszke

Szöszke
Hajrá! Szerintem kibírható! Én már annyira leszoktam az édes dolgokról, hogy amikor a férjem rizstejet rak a kávémba, akkor megkérdezem, h miért rakott bele cukrot...annyira édesnek érzem... :lol:

Bettina
Én is próbáltam szopi előtt adni a kaját, és nálunk is csak üvöltés volt. Azt hitte szegény, h nem lesz cici,,, :roll: Úgy látom, Szabi is cicifüggő... :roll:

Ildi
DM-ben nincs Holle. Egyébként rohadt drága. Egy tejpép 4-500 forint, ez meg 1200 körül van... :roll:

Ma szilva lesz a menü. Megpróbálom a fagyasztottat almával, de azért vettem frutapurát is, ha véletlen az én főztöm nem kellene...

marek

Mit lehet olyankor csinálni, ha a gyereknek semmi se jó? Se aludni, se játszani, se anyán lógni... A gyerek üvölt, anya ideges, a gyerek már azért üvölt, mert érzi, hogy anya ideges, anya meg addig nem fog megnyugodni, amíg a gyerek üvölt... :roll: SEGÍTSÉG!!!

marek

Marek!

Tedd be a babakocsiba, és menjetek sétálni.hátha elalszik benne.vagy csak unatkozik és nézelődni szeretne.
emmalena

vagyunk...láz már nincs, csak nyafogás.
2 nap lógott a cicin, most le sem tudom tenni...most is üvölt itt mellettem, de muszáj leszokni a rajtam lógásról.
Marek! Együtt érzek! Séta?
Mi voltunk, 30 perc nyugalom. :lol:
megyek, nem hagyom szenvedni....azt sem tudom mikor jó, ha hagyom, vagy ha ölbe veszem. nehéz okosnak lenni.

egy csodaszép kép:
Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Marek, nálunk dettó ugyanez van...ismét túl vagyunk egy rémes éjszakán. Most azt gondolom, hogy fejlődési ugrás zajlik. 2-szer volt szopi éjjel. Mindkétszer úgy rákapott, mint aki hetek óta nem evett. :D Egyszer megpróbáltam cumival átvágni, de nem jött be, csak halálra rémültem félkómásan, hogy lenyelte, mert eltűnt a szájából, és percekig nem találtam. :shock: Aztán a tarkója alatt volt. :evil:
Szerencsére most játszik egyedül lógatós játék alatt, amire egy régi fényképezőt felszereltem, mert már december óta megunta. Most már csak kifejezetten lábbal variál. :D És közben fennhangon szövegel: ble-ble-ve-ve...áááááááájá...glááááüüüü
Szerintem unja a lakást.

Kép
szöszke

Peva, ééééééééééédes!!!!!!!!!!

Kép
szöszke

sziasztok
l.kata,éva: köszi a dicséretet :wink:

zsuzsu: köszi a névnapi üdvözletet :lol: :lol:

kincs: megvan már az alvás laboros eredmény?szegény fiad hogy birja ezt a sok vizsgálatot?

mtücsök: nagyon aranyos a lányod

nyugtonmalac: nagyon ügyes a lányod. és te is a diétával

tercsimama: drukkolok a mütéthez

ildi: sajnállom a kutyust
folyt.késöbb

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert mindjárt indulnom kell az ügyvédhez.

Peva
Örülök, hogy jobban vagytok!!! Hiszti miatt kitartás, majd jobb lesz, ha már meggyógyul teljesen. Nem semmi milyen ügyesen ül már Dorka, gratulálok neki!!!

Marek
Helyzet javult? Nálunk Áron utál babakocsizni, így ott nem tudnám megnyugtatni.
A hasam elvileg lement az ikrek után , de a lógó bőr megmaradt, ruhában nem látszott, mert mindig "betürtem" a hasam a gatyába, de fürdőruhában már gázos volt...

Ildi
Mi is csak annak köszönhetjük az utazásokat, hogy a férjem kapott egy csomó üdülési csekket a munkahelyén, így tudunk ennyi helyre elmenni, különben most nekünk se lenne nagyon rá pénzünk.

Szöszke
Igen, szuper ez a csúszdapark, és tényleg jók az árai, pláne, hogy nekünk még van félárú belépőnk is :lol: :lol: , azt is az önkormányzattól kapta a férjem. :lol: :lol:

Éjszaka, alvás: képzeljétek Áron megjavult (kopp-kopp), este 9kor elaludt és reggel 5kor ébredt először!!!! akkor is cicizett egyet és utána visszaaludt 8ig!!! Ilyen még nem volt nálunk, ez nekem már szuper!!! És napközben is egy hang nélkül elalszik, ha beteszem a kiságyába, én már nem is panaszkodom rá többet (remélem, így is marad).

Az előbb betettem Áront a bébikompba kb. 2 percre, amíg elszaladtam wc-re, erre mire jövök ki, már az ölében a fiúk playstation játékgépe, az összes joystik-kal együtt, ezt látták volna a gyerekek...
Tegnap meg a virágot csonkította meg, nagyon önálló tud lenni pár perc alatt a kompban...

Tercsimama
Már biztosan túl vagy a műtéten, nagyon szorítok neked, hogy gyorsan felépülj!!!

Nymalac
Jó, hogy jöttél, édes lehet Bori, most már kérjük azt a videot róla!!!!

Móni
Jó, hogy előkerültetek!!! Útólag is boldog névnapot neked is!!!

TImi
Neked is boldog névnapot utólag!!

Megyek, mert Áron unatkozik...

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Koszi mindenkinek, igyekszem jonni.

Eva!
Kulon koszi, most ez nem azert, de nagyon csini vagy! :) Az a 6 kg nem lehet olyan veszes :wink: Jo lehet ilyen helyekre menni, neha nekem sem artana az ilyesmi :roll: Mi valahogy mashoz vagyunk szokva, olyan "feltalaljuk majd valahogy magunkat" stilusban utazunk, nyaralunk :roll: Gyerekekkel azert nem annyira, de minimalisat cipelunk magunkkal, aztan jonnek az alternativ megoldasok :roll:

Marek es tobbi nyugibaba anyuka! (nyugi=nyughatatlan)
teljesen egyutterzek, megoldasom nincs :roll: Hacsak nem a mar ajanlott seta. Miki is ezt csinalja mostanaban, igazabol majdnem mindig :? :? Neha nagyon kiakadok :?

bangham

kepek csak ezek, mostanaban nem fenykepeztunk annyit, no meg az otthoniak ott is maradtak Kép mikimaki Kép Kép uton Kép mamaval, erdemes megnezni a combikat

bangham

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?