Új privát üzeneted érkezett!

Jjucuss, a 3 éves azért még kicsi...Sokat fog még változni....látom Nimródnál, ő január végén tölti a hármat, folyamatosan dumál, de ennek 3/4-e halandzsa, tehát alig mond valami értelmeset (igaz, azt két nyelven)..ilyesmi, hogy szülinap,vagy karácsony nem is érti, mármint hogy miről van szó...de biztos vagyok benne, minden okés vele :lol: Nagyon eleven, értelmes kiskölyök amúgy :wink:
Nagy fiam, Etele, utált rajzolni amig oviba járt, soha egy verset vagy mondókát nem tudott (nem akart megtanulni), számolni is elég későn tanult meg..az összes rokon gyerek zseni volt mellette, már kétévesen tudtak számolni, verseket mondani....Most másodikos, nagyon jó matek feje van(apjára hasonlít), de a hosszú verseket vagy a szerepét is pikk-pakk megtanulja ... A középső, Bendegúz, 5 éves lesz februárban, neki nehéz természete van, volt aki azt hitte autista, mert idegenek előtt elbújik mögém és egyetlen szót sem hajlandó mondani, még nekem sem..máskor meg be nem áll a szája, úgy kell könyörögni, hogy 5 percet hallgasson :lol: Amikor elkezdte az ovit, 3 hónapig csak mutogatott!! Aztán elkezdett beszélni, előbb a gyerekekkel, aztán az óvonénikkel is, azóta pedig ott is ő a legnagyobb dumás :D

Na most tényleg megyek lefeküdni :roll:
20140901114303

Jó reggelt!

Csak életjel, nem voltunk itthon, most meg akad tennivaló bőven, de majd jövök :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Na most már a Balatonon én is letöltöm a képeket, és teszek fel. Lassan pakolok, és indulunk.
Én is az irfaview-al szoktam, amit mrsleo is belinkelt. Azzal nagyon egyszerű, mert be lehet írni, hogy pont 600 pixel legyen, ami itt a maximum.

Nálunk Lili nagyon okos, viszont kevésbé gyakorlatias. 3,5 évesen lett szobatiszta, 3 évesen még alig tudott kanállal enni, pohárból inni, szóval voltak gondok. Viszont összead, ír, összeolvas betűket, ugyanakkor szociálisan most kezd érni. Sajnos nagyon rossz oviba került (magánovi), de ez csak 2,5 év után derült ki sajnos. Kifele minden tökéletes volt, aztán az egyik 2,5 éves kisfiú elmondta otthon, hogy megpofozták, aztán egyéb más dolgok is kiderültek, egy idegbeteg volt az óvónéni.
Ja, és 2 éve konzekvensen állatorvos akar lenni, az egy dolog, hogy szereti az állatokat, de az orvosi dolgok iránt is érdeklődik. Igaz emberi testen, de tudja a főbb csontokat, az emésztőszerveket, meg még nem is tudom mit. Ha fáj a hasa, akkor nem a hasa fáj, hanem "itt, a medencém felett", a fülészeten volt egy mappa, azon egy koponyáról röntgenfelvétel, és közölte a doktornénivel, hogy nézd, ott egy koponya...
Levi más, ő nagyon gyakorlatias, kifújja az orrát 16 hónaposan, egyedül eszik villával, tud pohárból inni, szája elé teszi a kezét, ha köhög, nagyon nyitott, viszont pl. a testrészeit az istenért sem tudom neki megtanítani.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hello!

Én ma megint ramatyúl nagyon fáj bal oldalt még mindig a hasam már kezdek aggódni is és még egy hét :roll:
Lina képzeld felhívtam a védőnénit és közölte, hogy már időpont kell a beutaló kéréshez is :twisted:
A múltkor amikor olyan rossz lett a vizeleteredményem másnap reggelre teljesen negatív lett nem is értem :roll: Mondjuk vettem be egy kis sepiat lehet az hatott ilyen gyorsan. Most ahogy visszagondolok, emlékszem Ákosomnál volt ennyire ramatyul a bal oldalam nem is tudtam rajta feküdni 20 hetes koromtól kezdve Mátyásnál ennyire dúrva csak az utolsó 3 hónap volt. Ezt most nagyon korainak tartom lehet már lagymatagok a méhtartó szalagaim :lol:
klarissza36
Kecskemét

Linácska! Jó pihenést!

Arról, amit írtál az jutott eszembe, hogy a második stb gyerekek sokkal "ügyesebbek" szoktak lenni, mint az első gyerek, mert utánozzák a nagyot..Nálunk Etele alapból egy nagyon kényelmes, lassú gyerek, szopni is lusta volt, kúszni-mászni sem akart, 7 hónapos fordult először az oldalára! addig úgy feküdt, mint egy tuskó... Nem fogta egyedül a cumisüvegét, nem tudott egyedül enni-inni...Mindennel le volt maradva másokhoz képest, de szerencsére nem izgattam magam emiatt..aztán be is pótolt mindent, ő is 5 éves kora után kezdett nagyon érdeklődni a betűk és számok iránt. Rajzolni még 6-7 évesen sem tudott, a testrészeket sem ismerte pontosan, mondták is az oviban, hogy gond lesz vele az iskolában. Hát egyetlen gond van vele, továbbra is nagyon lassú, és ilyen is marad ..viszont nagyon jól tanul, amióta suliba került egész nap rajzol(!) és méghozzá nagyon ügyesen...

Középső, nagyon virgonc volt kezdettől fogva, pár hónaposan elkezdett forgolódni, mászni, egy percig nem tud nyugton ülni, kapkod, emiatt rengeteget esik. Korán elkezdett egyedül enni. Kicsinél ugyanez a helyzet. Viszont egy dolgot majd te (és a többiek) is tapasztalni fogsz...majd ha meglesz a kicsi, pontosabban amikor a kicsi pár hónapos lesz, a nagyobb gyerek elkezd visszafejlődni ..már nem tud(akar) egyedül enni, őt is etetni kell és sok mindenben utánozza a kisebbet.... :roll:
20140901114303

Klarissza :( Pihenj, amennyit lehet....
Nem tudom mi lehet a fájdalom, talán tényleg a szalagok :roll:
Ez a beutalós dolog pedig :shock:
Nekem a beutalót a nőgyógyászom adta.

Én voltam ma végre vérvételen, vércsoport ügyben. Persze ha eredetileg a dokim nem felejti ki, már rég meglenne az eredmény :evil: Igy csak jövő héten lesz meg, amikor férjem már dolgozik, tehát nem tud érte menni, nekem pedig, macerás, mert pont délben van leletkiadás, amikor oviba kell mennem Bendegúzért...természetesen az ovi és az Sztk ellenkező irányban vannak :?
20140901114303

Klarissza: Nem lehet, h a vastagbeled fáj? Wc-re tudsz menni rendesen? és rendszeresen? Lehet, h egy egészséges nagy wc-zés megoldaná a dolgot.

Addisz: Hát ez a leány egy hercegnő. :)

Csajok: így h írtok a gyerekek közti különbségekről, meg kell kérdezzek valamit. Nekem csak egy van még, és nincs ezért összehasonlítási alapom, de érdekelne, h mint anya, látva a fenti különbségeket gyerek és gyerek között, nektek mennyire egyszerű ezt elfogadni, illetve megelégedni? Úgy értem nincs ilyenkor rejtett csalódás, elégedetlenség bennetek? Én annyira tartok ettől az érzéstől, de lehet, h alaptalan, ezért kérdezlek benneteket. Zéti pont olyan temperamentum és egyéniség lett, mint amit elképzeltem magamban. Barátságos, okos, bátor, imádja mindenki, nagy dumás, eleven, jó pofa, értelmes ...szóval, egy talpraesett kis krapek. Természetesen azt szeretném, ha a tesó is ilyen belevaló kis ördög lenne, de m van, ha épp az ellenkezője lesz? Azt könnyű elfogadni? Vagy könnyebb, ha más nemű, mert akkor rá lehet fogni a különbséget a nemiségre? Félek, h csalódott leszek, ha most pl mimóza gyerekem lesz. Vagy ugyan úgy el fogom fogadni, mint Zétit? Ez úgy aggaszt.... :cry:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty, szerintem alaptalan a félelmed..ez olyan, mint "Vajon ugyanúgy fogom szeretni a másodikat, mint az elsőt?" Persze, hogy igen :D
A különbségekhez pedig annyit, hogy ezek idővel derülnek ki, fokozatosan.. Persze már az elején összehasonlítjuk őket, nekem pl nagy öröm volt, hogy a második és a harmadik is nagyon jól szopizott, nem úgy, mint az első...az első lusta volt, nagyokat aludt mellen, úgy kellett ébresztgetni és nyaggatni, miközben én tejben úszkáltam..3 hónap kínlódás után tápszeres lett. A középső egyből rácsatlakozott és akkor adagokat szopott, hogy a doktornő azt mondta, ne engedjem ennyit szopni, mert fájni fog a hasa tőle, túl nagy a pocakja, ezért sír..be is dőltem neki, 3 napig ordított a gyerek, mire rájöttem, hogy nem hasfájós, hanem csak éhes :shock: Utána annyit szopizhatott, amennyi belefért, és nem volt több gond vele :D , viszont majdnem elment a tejem közben..A legkisebb hát ő nagyon kis adagokat szopott, de azt félóránként...vagyis egész nap a karomon cipeltem, mellen, éjjel pedig velem aludt, mellen....Most reménykedem, hogy a negyedik megint jó evő-aló lesz :roll: Na, kicsit eltávolódtam a kérdéstől, oda akartam kilyukadni, hogy két gyerek tuti nem egyforma, de attól még a miénk és szeretjük :wink: az egyiket azért, mert ügyes és talpraesett, a másikat pont azért, mert ügyetlen 8)
20140901114303

Sziasztok!
Én se tudtam eddig jönni, mert tegnapig tartott a vendégjárás... ma délelőtt meg nem volt net.
Jók a képek, édesek a gyerkőcök egytől egyig!!!!! Gratulálok!! Kár, hogy én még nem tudok ilyesmivel szolgálni! Na, de majd nyáron!
De jó Nektek, hogy már érzitek a picurkát! Fantasztikus lehet!

Lina
Nagyon örültem az eredménynek!!! Szép, nagy baba! Kissé vigasztal, hogy akkor már senki se kap képet, azt hittem, én voltam nyuszi, hogy nem kértem.
Jó utat Nektek! További jobbulást Levinek!

Klarissza
Remélem, nincs semmi gond! Elhiszem, hogy aggódsz! Nem is értem, miért nem teszik egyértelműbbé, hogy kinek, mikor , hova kell menni, mire ki ad beutalót. Ahogy Lina írta, nekem az UH-ra a védőnő adott, de a vérvételre már a kórházi terhesgondozáson kellett kérni. Ugye Te vagy még kméti? :) Hátha összefutunk majd valami vizsgálaton! Ki a dokid?

Honey
Az a pocak!!!! Tényleg döbbenetes!!! Nekem még mindig csak hájacskának tűnő dudorka van. Nagyon szép a pocakod!

Brunhild
Elhiszem, hogy lányban reménykedsz, mert tényleg látni a fiaidon, hogy csibészek! :)

Jucus
A Te fiaid is édesek! Jól látom, hogy vörös hajúak? Vicces tényleg, hogy a környezeted nem is sejt semmit a rókákból se....

Netty
Aznap reggel elmondtad a fiadnak is teszt eredményét? Ezért mosolyog ő is így? Jó lehet, ha várja a tesót! Nekem a barátnőm adta kölcsön ezt a könyvet, és a lelkemre kötötte, hogy olvassam, majd ki is kérdez, hogy tényleg kezembe vettem-e. Még nem volt időm…

Anabique
Nem csodálom, hogy eleged van a beutalós mizériából! Annyira bosszant, amikor valamit tök egyszerű lenne megoldani, ha bonyolítanák szándékosan!

Leo
Jó hallani, hogy igazából a riogatás, hogy majd óriás baba lesz, ha szedjük a vitamint, nem igaz.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

Netty most, hogy mondod tény, hogy nagy dolog után szinte el is múlik a fájdalom :roll:

1. gyerek elevit: 3500 gr, 50 cm, fej 35 cm kutacs ujjbegyni
2. gyerek terhes vitamin 3400 gr, 51 cm, fej 34 cm kutacs nagy
3. gyerek sok gyümi no vitamin 3700 gr, 53 cm, fej 37 cm kutacs nagy nem tudom ha elevit akkor ujjbegynyi kutaccsal a feje 39 cm lett volna :lol:
klarissza36
Kecskemét

Sziasztok!

Pár napig nem vagyok és nem győzlek olvasni titeket.

Lillának utólag Boldog Szülinapot!

Honey szép nagy pocak!Gratulálok!

Linácska gratulálok az ultrahanghoz!

Beteg gyerekeknek jobbulást.Remélem már jobban vannak.

Brunhild nagyon édesek a fiúk.

Én január 13-án megyek a 12.hetes ultrahangra.

Az én első lányom 3700g és 35cm-es fejkörfogattal,a második lányom 4150g és 36cm-es fejkörfogat.Egyikkel sem szedtem vitamint.Mind a kettő gátvédelemmel lett nem volt egy varratom sem.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

ÁÁááá, írtam egy hosszút, és elszállt :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Na megpróbálom mégegyszer...

Szóval visszaolvansi nem nagyon tudtam, de láttam honey hatalmas és csodaszép pocakját, Nettyt és Zétényt, brunhildot és a három kis testőrt, addisz Lucáját, mindenki nagyon szép :)

Anabique, azt hiszem Te kérdezted, hogy meglett-e a kombinált tesztem eredménye. Meg is lett, meg nem is. Jött az SMS, hogy megnézhetem az eredményt, de Réka babát Down kórosnak vették, így az eredményem arányszámoktól függetlenül pozitív lett, aztán a súlyomra azt írták, hogy 52 kg, pedig 62 kg vagyok. Már beszéltem velük, holnap délutánra ígérték a valós eredményemet.

Karácsony nálunk jó volt, lányok élvezték, bár Zsófi beteg volt, még tegnap is lázas volt, de ma már jól van. Rengeteg játékot kaptak, de mindennek örültek :) Ja, és még ma is kapnak, a barátainkkal ma este ünnepelünk :)

Láttam, hogy a testvérek közötti különbségekről is volt szó. Nálunk Fruzsi az, aki rengeteg mindent eltanult Zsófitól. És ami fura, hogy ő mindent úgy csinált, hogy semmi jelét nem mutatta annak, hogy érdekli a dolog, aztán egyszer elkezdte csinálni, de nagyon profin. Pl csak 13 hónaposan indult el, de akor rögtön tudott megállni, kanyarodni, megfordulni, mindezt nagyon stabilan. Sokáig nem ült rá a motorra, 13 hónaposan volt hajlandó ráülni először, de rögtön tudott vele menni. Sokáig ha kanalat adtam a kezébe, ledobta, nem érdekelte, aztán 14 hónaposan meg kivette a kezemből, és elkezdett vele egyedül levest enni, mintha ő mindig kanállal evett volna :) Zsófi mindent hamarabb kezdett, viszont ügyetlenebbül.

A visszafejlődésről is írt valaki, én ettől féltem is. 19 hónap van a lányok között, nem tudtam, mit várjak :) De Fruzsi megszületett, rá egy hónapra Zsófi leszokott az ujjszopásról, megtanult egyedül elaludni, rá három hónapra szobatiszta lett, szóval jól vette az akadályokat :) Volt egy időszak, mikor Fruzsi 5 hónapos volt, amikor Zsófi nagyon féltékeny lett, direkt lepisilte Fruzsi cuccait, de pár nap alatt rájöttem, mi a helyes reakció, és másfél hét alatt abba is hagyta :) Szóval én a visszafejlődéstől most abszolút nem félek. De én ilyenekben szerintem szigorú vagyok, ha valamelyik nem akar enni, és kéri, hogy etessem, akkor nem eszik, de nem állok neki etetni, tud egyedül enni, éhen nem fog halni. na de majd meglátjuk, mi lesz nyáron :)

És atyaég, 14 hetes vagyok, el sem hiszem :lol:

Klarissza, szerintem is pihenj többet, hátha segít!

Netty: szerintem ne félj ilyenektől, nálunk is mások a lányok, de ez jó. Zsófi érzékenyebb, Fruzsi vagányabb, de mindkettőt nagyon szeretem :)

Lina, örülök az UH eredményednek :) Szerintem javíthatjuk a táblában majd a szülés várható dátumát, mert UH szerint én a vonalzómnál is pár nappal idősebb vagyok. De ráér, bőven :)

Tényleg egyre nagyobb gyereket szülünk? :)

Nálunk Zsófi 3250 gramm, 53 cm volt, Fruzsi 3730 gramm, 55 cm. Én is készüljek egy 4 kg-s gyerekre? (Én 4250 grammal születtem :wink: )

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Úristen, Úristen, FIAM lesz!!!!!!!!! Mit fogok én csinálni egy fiúval?! És különben is csak rózsaszín ruháink vannak, meg Barbie-jaink és pónajaink! Brunhild, mondj valami bíztatót! :)

anabique
Budapest

anabique:gratulálok.

Ha valaki csináltat kombinált tesztet a vagyis a 12.héten vérvételt akkor a nemét is megmondják.EWkőre is köszi.
Én még nem döntötem el hogy csináltasam e azt mondta a dokim hogy 7000ft.
Szerintetek csináltasak?

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Na közben visszaolvastalak Titeket.

Netty,
Amikor Panna már megvolt, és Lillával voltam várandós, ugyanattól féltem, amitől te. Panna "tökéletes" volt, és nem tudtam elképzelni, hogy még egy gyerkőc "felérhet" hozzá. Ez az érzés szülés után kezdett el megváltozni, és akkor is szépen, fokozatosan, ahogy egyre jobban megismertük Lillát. Számomra az is fantasztikus volt, amikor felfedeztem, miben hasonlít a két lány, és az is, hogy miben különböznek. Most pedig már egyik nélkül sem tudnám elképzelni az életem, szóval jól ki van ez találva! :)

Beutalós mizéria: nagyon ki vagyok ezen bukva. A nőgyógyászomtól kaptam beutalókat, amiket mutattam a védőnőnek (más miatt mentem hozzá, Lilla 4 éves státusza miatt), ő meg mondta, hogy ez olyan, mintha semmit nem kaptam volna. Egyszerűen rosszul vannak megírva, a vércsoportot pl külön papírra kellett volna, mert az máshova megy. Nem hiszem el, hogy ezt ne tudná egy orvos... Azt sem mondta el, hogy csak egy adott napon mehetek vérvételre, mert csak szerdán és csak 9-ig bezárólag veszik le a vért a vércsoport meghatározáshoz. Ha ezeket nem mondja a védőnő, tök fölöslegesen mentem volna, és biztos, hogy tök más időpontban. Új beutalókat majd az sztk-ban kell kérnem, ez szerintem nonszensz. Most komolyan, ha már magánrendelésre járok, legalább a beutalókkal ne kéne küzdenem, nem...? És nem ez az első dolog, amiben azt érzem, hogy kissé hanyag az orvosom, úgy hogy komolyan felmerült, hogy visszamegyek az előző nőgyógyászomhoz, akinél a lányok is születtek. Őt legalább ismerem.

Szóval nekem ma volt a sotés genetikai uh, és ott mondta a szonográfus hölgy, hogy látszik a harmadik "láb". :) Férjem persze nagyon örül, és már én is szokom a gondolatot. :) Egyébként minden rendben volt, és ez a legfontosabb. Már 64 mm! Voltam még kombinált vérvételen is, annak talán péntekre lesz eredménye. Ja, és véletlenül még az előző nőgyógyászommal is összefutottam. Csak nem valami égi jel...? :)

anabique
Budapest

Vivcsen,
Szerintem nem a vérvétel deríti ki a nemét. Nekem is uh alapján mondták, hogy fiú. Én elmúltam 35 (36 vagyok), ezért javasolták a Down-kór szűrést, de bárki kérheti.

anabique
Budapest

vivcsen, én nem mentem volna el kombinált tesztre, de mivel a kórházban ingyen megcsinálják, hát elmentem.

anabique, hajrá kisfiú :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi úgy tudom hogy idén még ingyen volt 2011-ben már fizetni keel érte.Nekem a doki 7000ft.ot mondot.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Ja, azt nem tudom. Fizetősre nem mentem volna el.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Anabique! Gratulálok! Biztos könnyebb lett volna (és olcsóbb) még egy kislánnyal, de így legalább lesz mindkettő a háznál :D Fiúkat könnyebb tisztába tenni, mindegy hogy hátulról előre, vagy fordítva törölöd ki a fenekét :D Az a legjobb, amikor a kukija tiszta kaki, és jól meg kell csavarni, hogy letisztitsd :lol: Amúgy pont olyan babák, mint a kislányok (gondolom...), egyetlen macera van, a fütyivel, hogy kell-e huzogatni vagy sem, mikortól kell, meddig kell, mennyire kell...erről mindenki mást mond, védőnő, orvos (ahány orvos, annyi vélemény..), anyósod, az ismerősök... :?

(amúgy ha véletlenül kislányom lenne, én is besz.rnék, hogy úristen, mit kezdjek vele? :lol: közben pedig a szám a fülemig érne..)
20140901114303

Anabique, ez kimaradt: én is úgy jártam mint a beutalókkal, vécsoportra nem adtak külön, ez a laborban derült ki :? Remélem a többi beutaló jó..én is ezen háborgok, hogy milyen dolog, hogy az orvosok nem tudják, milyen beutalók kellenek??? Én tudjam?

Vivcsen: én is megyek kombinált tesztre, mert dokim javasolta, mivelhogy ingyenes..amúgy nem mennék, őszíntén így sem látom sok értelmét, de mivel úgyis kéne menni valahova 12 hetes uh-ra, akkor hát elmegyek ide. Nem a vérből mondják meg a nemét, az csak a Down -szűrésnél van, ahol a kromoszóma számokat ellenőrzik (de azt sem vérből), hogy a vizsgálati lapra automatikusan ráírják a nemét is. Neme az uh-n látszik, de nem valoszínű, hogy figyelnek erre...
20140901114303

Hát jó, választottam egy "férfiasabb" színű vonalzót...

anabique
Budapest

:D

(amúgy a kisfiúk is szeretik a barbiekat meg a pónikat :wink: , persze kellenek majd autók is...nekünk is van talán 3 babánk, volt játékbabakocsink, van játékkonyhánk, babaágyunk..cumi és cumisüveg a babáknak..mert igény volt rá. Az is igaz, nem vigyáznak annyira a játékokra mint a lányok, a babakocsiban hol baba, hol maci, hol autó volt, de szeretik ők is a szerepjátékokat..persze autóból ezer van :roll: )
20140901114303

Köszi, Brunhild! :) Barbie-kat és pónikat is szeretik...? Darabokra szedni? :) Amit a kitörlésről meg a húzogatásról írsz, az elég ijesztő!!!!!!! :shock:

anabique
Budapest

anabique, ugyan, menni fog ez :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Anabique: gratulálok, meglátod, milyen jó egy kis pöcsös. A lányok imádni fogják a kis öcsit. De jó neked, h már tudod mi lesz.

Gil: Zéti hamar megtudta, nem vagyunk babonásak. Ha elolvastad a könyvet, várlak egy eszmecserére. :)

Klarissza: Hidd el, h attól van. Én kétnaponta megyek, mert annyira fáj, h muszáj elintéznem a dolgot. Még a méhem és a hüvelyem is szúrkál olyankor. Igaz kúppal megyek, nem magamtól, de épp a fenti probléma miatt rendszeresen "kezelem" a dolgot".

Köszönöm mindenkinek a tesós hozzászólásokat. Megnyugodtam. Ha már most annyira szeretem, és aggódom érte, csak erősödni fog az érzés, ha megszületik, ez biztos.

Mennyire kell pontosan menni a 18-20 hetes vizsgálatra? Arra gondoltam 30.szülinapomon megörvendeztetném magam egy uh val a magándokinál, de az a 17. hét pont. És pont aznap rendel a dokim is magánba. Olyan jó lenne megtudni, h csaj!!!!!!!!!Aztán a kötelező vizsgálatra elmennék a kórházba majd 20 hetesen. Szerintetek?

Sajnálom ezt a beutaló témát Pesten, kész káosz. Nálunk ennyire nem macerás, de bonyolultabb, mint 4 éve volt.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty, nem tudom, nálatok hogy van, de a barátnőm elment 17 hetesen a 18-20. heti genetikai UH-ra, és hazaküldték, hogy még pici a baba, nem látják, amit kéne.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Anabique, nem kell megijedni, a törlésről amit írtam, viccnek szántam, nem fáj nekik, lehet húzni, csavarni, amig szép tiszta nem lesz :D
Egyetlen dolog, az a huzogatós, de az is lehet, szerencséd lesz, mint nekem a harmadiknál: pár hónaposan (már nem tudom pontosan, hogy mikor), hirtelen levált neki a bőr, vagyis feloldódott a letapadása fitymájánál, azóta is neki van a legszebb kukija :wink: Nagyoknál nem volt ilyen szerencsém, de nem is kínoztam őket..de kár emiatt most izgulni, lehet nem is kellett volna említenem :oops: Imádnivalóak a fiúk (is)! :lol:

Netty, szerintem a 20.hét..az 20.hét (+- pár nap)..
Most olvastam valahol, hogy az aszalt szilvánál még hatékonyabb a lé (víz), amiben az aszalt szilvát (kb 3 db) áztatni kell fogyasztás előtt! Azt mondják, ha azt megiszod, nagyon gyorsan hat..én nem próbáltam, egyelőre elég jól megvagyok (ma az auchanban azt hittem összefo...om magam :oops: )
20140901114303

Sziasztok!Olvaslak benneteket folyamatosan, csak nincs se idegzetem, sem kedvem a gondjaimmal traktálni benneteket. Nektek mindíg jókedvetek van. Gondok a kocsmával, a szülőkkel, a kisfiammal. Viszont nekem nincs problémám a beutalókkal, dokikkal, védőnővel, és szerencsére a terhességgel. Amit mégis megosztanék veletek és a véleményeteket, tanácsotokat szeretném kérni, arról még nem volt szó: a gyerekek fegyelmezése?! Én teljesen elvagyok keseredve a 4 éves kisfiam miatt, mert annyira megfogadtam, hogy nem fog kikapni, de már ott tartunk, hogy ő ver bennünket, és a nővére is már fél tőle 13 évesen?! :cry: Iszonyú makacs, semmivel nemlehet rá hatni. Ti ezt hogyan oldjátok meg? Vagy senkinél nincsenek ilyen gondok?
köszi Kati

Kép
Kép
Kép
gydavid

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anabique: hidd el, nekünk ugyan olyan fura lenne a -csak előről hátulra törlés, a fidrek fodrok széthajtogatása, a jaj, bele ne töröljek..., mint neked a fütyitorna :lol: :lol: :lol: :lol: De nem minden fütykös problémás. Nálunk a dokibácsi oldotta meg, és azóta minden reggel megmutatja magát, milyen jól is van. (ez is pl tök furi lesz neked majd) De azzal együtt a világ legtermészetesebb dolga is lesz egyben. De lehet, h az ég világon nem lesz vele semmi baj.
A doki nekünk azt mondta, mikor csinálta: "Na ide figyelj Zétény öcsém, most kihegyezem a cerkád, és hidd el, 10 év múlva Te leszel a leghálásabb ezért, meglátod" :oops: 8)

Brunhild: Szilvalét még nem ittam, de egy F..ást szivesen átélnék már :oops:

Gydavid:Azért vagyunk, h segítsünk egymásnak, és az nem mindig az érem nevetős oldaal. Úgyhogy csak ki vele, ha valami nyomja a lelked.
Mióta vannak ezek a gondok? Tudja, h jön a tesó? Nem lehet, h azért sztájkol? Marad egy kis időtök játszani vele? Lehet, azért ilyen tüntető, mert meg van sértve, h nem marad rá elég idő. Ha próbálsz ráhangolódni, és csak vele foglalkozni, utána nem árnyaltabb a viselkedése? Mi váltja ki nála? Írj bővebben, úgy könnyebb a tapasztalatokat összeszedni.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

anabique,
hajrá kisfiú!!! én kb. addig nem tudtam elfogadni, hogy kisfiú, amíg meg nem született. :lol:
Ja, és legjobb játék a babaház, a kisbarátos (little pets shop) ház, babakocsi...

gydavid,
fegyelmezés ügyben nem nagyon tudok nyilatkozni, mert az én kislányom szinte soha nem csinál olyat, amit nem szabad. Levivel szerintem lesznek gondok, de még nem tartunk ott.

Ezzel a beutalósdival csak az a gond, hogy mindenhol máshogy van. Pl. nekem az orvosom nem is tudna adni, mert nem az a "szabály". Mikor kérdeztem tőle, hogy akkor hogyan is lesz nekem beutalóm, akkor mondta, hogy őszintén szólva fogalma sincs, hogy most épp hogy van. Nekem Lilinél volt érdekes, Bp.IV-ben laktam, ott volt a védőnőm, a XIV. kerületbe jártam háziorvoshoz, mert ott volt ismerős, ott intézték a terhesrendelésen a papírjaimat, amúgy Kecskeméten szültem, ott volt orvosom, és a kötelező vizsgálatokat ott intézték. Ja, és mire megszületett Levi, odaköltöztünk Lajosmizsére, tehát a védőnő nem is tudott róla, hogy van egy újszülöttje :lol:

klarissza,
szerintem ne aggódj a beutalón, ha nincs, adnak a terhesrendelésen, hiába nem kecskeméti vagy. Mondod, hogy a védőnő csak 12. hét után fogad, nem adott beutalót, akkor fognak adni a kórházban.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Netty,
nálunk annak örülnek, ha inkább a 19-20. héten megyünk UH-ra. De mindenképpen kell hozzá az AFP lelet. Azt a 16. héten veszik le, és vagy 2-3 hét az eredmény.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

netty! köszi nagyon jólesik amit írsz! Az a baj, hogy nagyon megfogalmazni sem lehet, hogy mi vele a probléma, mert iszonyatosan kettős jelleme van.Annyira kedves tud lenni,amennyire agresszív. Amit a fejébe vesz attól sem szépszóval, sem csúnyával, sem hideg zuhannyal, sem semmivel eltántorítani nem lehet. Az pedíg,hogy nincs vele foglalkozva...........
pont az ellenkezője lehet inkább a gond,hogy túl sokat van csak őrá figyelve.0éves kora óta mind a ketten a párommal itthon vagyunk vele, mivel itt a kocsma és ha jön valaki akkor kell csak valamelyikőnknek kimenni.
Linácska! képzeld,hogy velem is mindez egy angyal kislány/13é/után történik!?

Kép
Kép
Kép
gydavid

Gydavid, már akartam kérdezni, hogy telt a karácsony? Ezek szerint nem jól? :(

Nyugodtan írj, persze, sokat viccelődünk, ezzel is próbálva elterelni a figyelmet a gondjainkról, de a problémáinkat is megírjuk (főlég én panaszkodtam sokat utóbbi időben :oops: , mármint betegeskedés terén..)
Fegyelmezéssel nálunk is gondok vannak, voltak, 3 fiú azért nem egy tündérmese..
A nagy, nagyon hisztis volt, állandóan verte földhöz magát, főleg boltokban és úgy örjöngött, hogy alig tudtuk kivonszolni onnat..persze mindenki minket nézett, és ránk neheztelt, mert nem vettük meg az áhított (10 000-dik) játékot szegény gyereknek.. ez tartott kb 4 éves koráig. Azóta különösebb gond, nincs vele, eég nyugis gyerek, de makacs, jelenleg a tanulással vannak gondok. Mint már írtam, nagyon jó feje, gyorsan tanul, csak éppen kedve nincs hozzá, inkább sír egy fél napot a füzet mellett, minthogy fél óra alatt megoldja a házit....
Nálunk a középsővel voltak és vannak gondok, amióta megszületett a öccse..addig csodajó gyerek volt, mintagyerek. Pont két év van köztük, próbáltam annyit foglalkozni vele, amennyit lehet, mindenbe belevonni, de hiába..az elején még nem volt nagy gond, de amikor a kicsi elkezdett mászni, járni, játszani, szóval belekapcsolódni a társas életbe, akkor utolérte a féltékenység. Kezelhetetlenné vált, mindenért dacolt, hisztizett, agresszív lett, azóta nem szól idegenhez (addig nagyon dumált mindenkivel, köszönt)...Én sem vagyok a verés híve, de az én idegeim sincsenek acélból...úgyhogy kapott, sokat, mert másképp nem ment :( Én is ki voltam már idegileg, visszaszoktam a cigire...nagyon nehéz időszak volt, és mindent kipróbáltunk, de hiába... Ezt a "kibírhatatlan" időszakot kb 4 évesen kinőtte, de azóta is nagyon nehéz vele zöld ágra vergődni...nagyon nehezen lett szobatiszta , 3 évesen, de most is sokszor bepisil, és éjszakára még mindig kötelező módon pelenka kell neki, pedig már 5 éves..mindez pszichés okokból, a féltékenység miatt. A kicsiről még nem tudok nyilatkozni, egyelőre nincs gond vel.
Nálatok is valami hasonló állhat a háttérben, valami lelki gond. Talán a feszültség a szüleiddel, vagy úgy érzi, elhanyagoljátok, a kocsma miatt nem jut elég idő rá...Én nem vagyok pszichológus,és saját gyerekemet sem látta még szakember, de nagyon érdekel a pszichológia, sokat olvastam, és a gyerekeimet is jól ismerem, ahhoz, hogy tudjam, középső fiamnak minden baja lelki sérülésen alapszik...vannak időszakok, amikor nagyon jól ki lehet vele jönni, és nem is pisil be, van amikor kibírhatatlan, és olyankor be is pisil folyton.Jelenleg a változatosság kedvéért nem az öccsére féltékeny, hanem a bátyjára, mert ő már "nagy", sok mindent szabad neki , és fájlalja, hogy már nem nagyon akar vele játszani... Ha dühős, most is kezet emel rám, de nem mer megütni. Tudja, ha megüt, ő is kap és nagyon haragszom rá.

Én úgy gondolom, ha egy 4 éves gyerek agresszív, a testvéreit "terrorizálja", ezt nem szabad engedni, mert ez csak rosszabb lesz. Meg kell húzni egy határt, nem szabad engedni. Ha mégis üt, támad, meg kell büntetni, ha ez nem segít (nálunk sajnos egyáltalán nem vált be), akkor igenis vissza kell ütni, lássa, érezze, hogy ezzel fájdalmat okoz. nem kell nagyon megverni, nem kell agyonütni, elég rávágni a fenekére, kezére... előbb-utóbb abbahagyja...
20140901114303

Most olvasom, amit Nettynek írtál..és saját fiamra ismerek (középsőre, akiről fent írtam)). Amikor nem dacol, nem hisztizik, ő a legdrágább gyermek a világon, az ember bőre alá is be tud bújni :)
Ahogy írod, se büntetés, se hideg zuhany (én a hideg zuhany helyett fröcskölést kevés hideg vízzel alkalmaztam, az némileg hatott...), se szép szó, se fenyítés nem segít, ha ő valamit a fejébe vett..
Ha tényleg ilyen sokat foglalkoztatok vele, akkor nálatok a másik véglet áll fenn..elkényeztettétek, túl sok mindent engedtetek meg neki :roll: Ideje határokat szabni, különben a fejetekre nő :oops: (bocs) és a kisbabára nézve veszélyes lesz, mert akkor már a féltékenység is rájön...
20140901114303

Olvasta valaki a szülői eredményesség tréning (PET) könyvet? A szülő gyerek közötti pozitív-pozitív kommunikációról szól, hogy hogy lehet elérni a gyereknél sokmindent csak a szavak "megfelelő sorrendjével". Én a vezetői eredményesség tréningnek vagyok trénere, ez lett átdolgozva, szerintem nagyon jó.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, ezt a könyvet nem ismerem, de legalább három hasonló könyvet olvastam , kommunikációról, hisztis gyerekekről,féltékenységről, nevelésről.. (most nem jut eszembe a címük) de az én (középső) fiamnál semmi sem segített :( ..

Nimród fiam 4 órakor elaludt tévézés közben, azét érek ennyire rá :lol: Még mindig alszik, holott ő már nem szokott napközben aludni..ilyenkor, ha mégis, este 11-kor sem lehet lelőni, annyira kipiheni magát :roll: Úgyhogy már javasoltam a férjemnek, hogy tartsuk meg ma a szilvesztert, ha már úgysem tudunk időben lefeküdni :lol:
20140901114303

Brunhild! A karácsony tulajdonképpen nagyon jól telt, gondolhatod egy 4csillagos szállodában a fenekünket is kinyalták, csak hát semmi pihenés!A Dávidka mellett lehetetlen! Na jó egy órát tudtam napközben aludni, mikor az apja elvitte fürdeni! Az agyunk meg persze mindíg azon járt, hogy otthon az alkalmazott mit művelhet!?Sajnos az aggodalmunk megalapozott volt, mert hazaérve az a látvány fogadott, hogy szépen sörözgetett.A puszta látványtól olyan ideges lettem, hogy csoda, hogy el nem vetéltem. Elzavartam, kisem fizettem! Csak most magammal szúrtam ki, mert mehetek én dogozni, takarítani helyette! Meg az a nagy gond, hogy munkaügyi központnál vállaltam, hogy 1 évig dolgoztatom! Fogalmam sincs mi lesz?Alkalmazott nélkül kilátástalan a helyzetem! Főleg terhesen!!!!! :cry:
Na látjátok ezt nem akartam, bocs de senkivel nemtudom megbeszélni :!:

Kép
Kép
Kép
gydavid

Tulajdonképpen nem is tudom miért vagyok meglepve, mikor én ugyanilyen voltam. Még a rendőrségre is elmentem apámat bejelenteni, hogy engem bántanak! Anyum mindíg csak azt mondta, hogy csak olyan gyereket kíván nekem amilyen én voltam! Hát ezt megkaptam! Ugye a következő csak jobb lehet????????!!!!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Gydavid! Ne mentegetőzz, a problémáidat tényleg nem tudjuk megoldani, de sokkal jobb ha leírod, talán egy-két jótanáccsal tudunk szolgálni, vagy legalább kicsit megvígasztalni..
Hogy nem sikerült pihenni megértem, mi ezért nem megyünk szivesen nyaralni, mert egy hét nyaralás után fáradtabban jövünk haza, mint ahogy elmentünk...

A kocsmáról tényleg nem tudok mit mondani, de gondolom egyrészt nem vagy köteles ott tartani egy évet, ha pl. kárt okoz, hanyagul végzi a munkáját stb. ? Másrészt csak akad valaki, akit tudsz helyette alkalmazni? A mai világban, ahol olyan nagy a munkanélküliség? Tudom, ez most gyenge vígasz, de majd megoldódik valahogy...
20140901114303

brunhild! :lol: :P

Kép
Kép
Kép
gydavid

gydavid:Az én nagyobbik lányom egyszer vágott pofon olyan három évesen,valami nem tetszet neki annyira meglepődtem ,hogy visszakézből ő is kapott egyet .Nem volt nagy, de többet nem emelte rám a kezét.Nálunk ikább a feleselésel van baj.Ha valamelyikük visszafelesel akkor 5 perc az ágyában.Ha verekednek akkor addig nem jöhet ki az ágyából még a másiktól bocsánatot nem kér.Nálunk ez bevált.Én is azt mondom hogy meg kell húzni egy határt mert különben egyre rosszabb lesz,főleg ha a pici meglesz és még féltékeny is lesz.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Vivcsen! De, hogyan éred el, hogy 5percig ott maradjon??Mert nálunk ez is képtelenség. Csak még dühösebb lesz elmond mindenféle "szaros,hülye, buzigyerek"-nek, mindent ledobál dühében!Szóval???

Kép
Kép
Kép
gydavid

Gydavid...ne haragudj, nem kötekedni akarok, én sem vagyok tökéletes, sok mindent rosszul csinálok, de amikor az enyémek csúnyát mondtak, kaptak egyet a szájukra...ilyet nem engedek meg nekik...
20140901114303

Ez a szörnyű, hogy én is a szájára csapok,és akkor azért is mondja és még köpködni is elkezd, és düh rohamot kap?????!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gydavid

:( Ha leöntenéd egy félpohár hideg vizzel? Vagy még egyszer rácsapsz? Valami csak van, amivel lehet hatni rá...csak meg kell találni... Véget ért a tudományom :(

Nimródom még mindig alszik, a mi ágyunkban ..és bepisilt..moshatok ágytakarót, paplant, ágyneműt :cry:
20140901114303

brunhild,
ez a könyv szerintem egészen más alapokon nyugszik, mint a legtöbb gyereknevelésről szóló könyv. Kiadták már pl. tanári eredményesség változatban is, vezetői eredményességben is, az alap ugyanaz, csak különböző élethelyzetekre van kihegyezve. A lényeg, hogy egy alapvetően alá-fölérendelt viszonyból (főnök-beosztott, szülő-gyerek) hogy lehet olyan helyzetet teremteni, hogy egyenrangúak legyenek a felek, a helyzetből mind a két fél nyertesként jöjjön ki, de egyébként általában az történjen, amit a fölérendelt fél akar :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

hidd el mindent próbáltam! Okosabb és kitartóbb nálam!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?