Na annyit írtam, hogy most rendezem soraimat.
Szóval SZOPTATÁS:
Én sem pártolom a hozzá táplálást, vagy hozzá itatást. Még a nagy melegben is szoptattam. Tényleg igaz, ha minél többet teszed cicire, akkor minél több tej lesz, és ha nem szopizik ügyesen a bébi, és a tej is kevesebb, érdemes rásegíteni egy kis fejéssel szoptatások között. Aztán bele fognak jönni.
DE hallottam olyat is, hogy elapadt 3-4 hónaposan az anyuka teje! Mindenképp a legfontosabb, hogy nem szabad ezen görcsölni. Egyszerűen enni, inni és szoptatni kell. Ne foglalkozz semmi negatívummal.
Bimbóvédő nekem sem jött be, viszont egy ikres barátunk bébijei sokat voltak PIC-en, 30. hétre születtek, és kaptak kajcsit szondán, meg cumisüvegből eleinte a lefejt tejet, így némiképp megszokták a cumisüveget. Aztán ügyetlenek voltak a mellbimbóval, és végül a bimbó védő segített igazán, mert azt be tudták kapni. Többet is érdemes kipróbálni, ha máshogy nem megy, lehet hogy így igen.
Hallottam olyat is, hogy valakinek a babája nem volt hajlandó csak cumisüvegből megenni az anyatejet, így az ikres anyuka fejt, és úgy etetett. Így is ha jól emlékszem egy éves korukig kaptak anyatejet. Szóval ha más nincs, bizony ez is megoldás, de nagyon melós!
Ha pedig cumisüveg, mindenképp BPA mentes!!!
Szummázva a dolgot: nem olyan egyszerű a dolog. MErt mások a gyerekek, mások vagyunk mi is. Mindenki más genetikai adottsággal. Ismerek anyukákat, akik mindent megtettek, hogy ne apadjon el a tejük, mégis elapadt. Aztán olyat is, aki meg le se... és persze elapadt. Aztán ismerek kitartót, aki fejt és ez meghozta az eredményét, rengeteg anyatejet termelt pluszban más babáknak is az ikrei mellett!
Mindenképp sokat számít, hogy pihent, nyugodt, és kiegyensúlyozott legyél. Jókat egyél, és sokat igyál. Szeress szoptatni, akarj szoptatni, és elsősorban ezt akard. De ha mégis úgy döntesz, hát légy abban is eltökélt, ha hozzá táplálsz. Meglehet bizony, hogy ez nem vezet hosszú szoptatáshoz, de akkor ezt is vállald!
Szóval ennyit erről!
Deni: Az előzők is neked szóltak javarészt
Édes képek
Én forralt vízzel csinálom, egyszerű vízforralóban gyorsan felforr a víz a tápszernek, és szentkirályit forralatlanul adtam mindig hozzá. Nem volt jellemző, hogy adtam melegített tápszert, de ha igen, mikróztam (bár úgy tudom, így megöltem néhány hasznos bacit). De nekem sincs ezzel sok tapasztalatom, csak Bálint ivott tápit (már tejet kap) és azt is kb 7 hónapos korától, és akkor is csak 1 üvegnyit esténként vacsorára. Tejjel is így vagyunk.
ZSuzsko: hát nálunk is kb ezek az alvási ritmusok voltak. Aztán később még volt két óránkénti kelés is a mennyiségi ugrás miatt (szopi) de se éjjelt nem aludták át, se nappal nem aludtak nagyokat. Aztán ez is változott.
BALÁzsné: Gratulálok!!!
És néhány fotó:
Bálint
Gergő
Homokozóban