Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Nektek!
:D Menni fog..éééééééérzem...egyszercsak :)

Mezi! Szép keresztelős vasárnapot!
deni78
Budapest

a bimbóvédőre kitérek én is kicsit. Olivér mivel nagyon pici volt, nem tudta a mellbimbómat megtartani a szájába, ezért ő bimbóvédővel tanult meg cicizni. Kb. amikor elérte a 2 kg-t, akkor mondta az egyik nővérke a kórházban, hogy miért nem próbálom meg anélkül. Hát mondanom se kell, a fiam kicsit "hülyének nézett". Aztán onnantól fogva minden nap egyszer egyszer úgy indítottuk a szopit, hogy bimbóvédő nélkül. És egy hét alatt elhagytuk a bimbóvédőt. Tehát elég könnyű volt Olivért leszoktatni.

Deni: köszi. :D

Kép

Kép
mezi_84

A tej akkor termelódik , amikor szopizik a bébi, ha gyengécske, akkor jó, ha dől neki, gyakran keveset, amíg el nem fárad, akkor tej is van. Ráadásul ebben a dög melegben a hígabb első tej oltja a szomjukat, Ma az enyémek is össze-vissza szopiztak, itt-ott csomósodok, keményedek, kicsit kigyúrom, meg kiszopják majd.

Bimbóvédőt a legnagyobbal próbáltam egyszer, amikor harapni kezdett, de nem jött be.

És a mell nagy alkalmazkodó képességgel bír, előbb-utóbb a cicin lógást is tolerálja vmennyire :wink:

Zsebi, mi nem is mondtunk másokat!! Én is azt tapasztaltam, hogy aki ragaszkodik a szopihoz, még ha küzd is az elején,. altalában tovább szoptat. Ha már jól szopik a gyerkő, akkor kevésbé zavar be ebbe a cumi, cumisüveg, enyémeknek pl volt -van cumija, h nem mindig rajtam nyammogjanak!

Mezi! szép keresztelőt nektek!
claire
claire

sziasztok ikres anyukák illetve leendő anyukák!

én egy 3as ikres anyuka vagyok és lenne egy ikres illetve egy egyes eladó babakocsim, mind a 2babakocsit 10000Ft-ért adnám. emailben tudok képet is küldeni, ha tudtok esetleg segíteni köszönöm
Zsu 707019332 paradizs@freemail.hu
Százhalombatta, Kiskörős környékén élek

Kép
paradizs

Na annyit írtam, hogy most rendezem soraimat.

Szóval SZOPTATÁS:
Én sem pártolom a hozzá táplálást, vagy hozzá itatást. Még a nagy melegben is szoptattam. Tényleg igaz, ha minél többet teszed cicire, akkor minél több tej lesz, és ha nem szopizik ügyesen a bébi, és a tej is kevesebb, érdemes rásegíteni egy kis fejéssel szoptatások között. Aztán bele fognak jönni.
DE hallottam olyat is, hogy elapadt 3-4 hónaposan az anyuka teje! Mindenképp a legfontosabb, hogy nem szabad ezen görcsölni. Egyszerűen enni, inni és szoptatni kell. Ne foglalkozz semmi negatívummal.
Bimbóvédő nekem sem jött be, viszont egy ikres barátunk bébijei sokat voltak PIC-en, 30. hétre születtek, és kaptak kajcsit szondán, meg cumisüvegből eleinte a lefejt tejet, így némiképp megszokták a cumisüveget. Aztán ügyetlenek voltak a mellbimbóval, és végül a bimbó védő segített igazán, mert azt be tudták kapni. Többet is érdemes kipróbálni, ha máshogy nem megy, lehet hogy így igen.
Hallottam olyat is, hogy valakinek a babája nem volt hajlandó csak cumisüvegből megenni az anyatejet, így az ikres anyuka fejt, és úgy etetett. Így is ha jól emlékszem egy éves korukig kaptak anyatejet. Szóval ha más nincs, bizony ez is megoldás, de nagyon melós!
Ha pedig cumisüveg, mindenképp BPA mentes!!!

Szummázva a dolgot: nem olyan egyszerű a dolog. MErt mások a gyerekek, mások vagyunk mi is. Mindenki más genetikai adottsággal. Ismerek anyukákat, akik mindent megtettek, hogy ne apadjon el a tejük, mégis elapadt. Aztán olyat is, aki meg le se... és persze elapadt. Aztán ismerek kitartót, aki fejt és ez meghozta az eredményét, rengeteg anyatejet termelt pluszban más babáknak is az ikrei mellett!
Mindenképp sokat számít, hogy pihent, nyugodt, és kiegyensúlyozott legyél. Jókat egyél, és sokat igyál. Szeress szoptatni, akarj szoptatni, és elsősorban ezt akard. De ha mégis úgy döntesz, hát légy abban is eltökélt, ha hozzá táplálsz. Meglehet bizony, hogy ez nem vezet hosszú szoptatáshoz, de akkor ezt is vállald!

Szóval ennyit erről!

Deni: Az előzők is neked szóltak javarészt ;) Édes képek :) Én forralt vízzel csinálom, egyszerű vízforralóban gyorsan felforr a víz a tápszernek, és szentkirályit forralatlanul adtam mindig hozzá. Nem volt jellemző, hogy adtam melegített tápszert, de ha igen, mikróztam (bár úgy tudom, így megöltem néhány hasznos bacit). De nekem sincs ezzel sok tapasztalatom, csak Bálint ivott tápit (már tejet kap) és azt is kb 7 hónapos korától, és akkor is csak 1 üvegnyit esténként vacsorára. Tejjel is így vagyunk.

ZSuzsko: hát nálunk is kb ezek az alvási ritmusok voltak. Aztán később még volt két óránkénti kelés is a mennyiségi ugrás miatt (szopi) de se éjjelt nem aludták át, se nappal nem aludtak nagyokat. Aztán ez is változott.

BALÁzsné: Gratulálok!!!

És néhány fotó:

Kép Bálint Kép Gergő Kép Homokozóban

Kata
labkat

LÁNYOK: tanácsot kérnék. Úgy tűnik egyre jobban le van terhelődve a babakocsink. De a srácok biza ebben alszanak a legjobban. Nekem még úgy érzem jó darabig szükségem lesz rá, mert négy gyerekkel útra kelni még pórázzal sem egyszerű. De én valahogy a kettővel sem haladok. Az egyik leül a másik menne. Ha elengedem elszaladnak két felé. Szóval lehet kéne egy másik kocsi. De valami olyan, ami tutira jó még vagy egy évig, ami dönthető is, és terhelhető is, de nem irtó drága. Max ennek az áráért kérnék. Ja és szerintetek mennyit kérhetek ezért a Chippolinoért? Anno 56-ért vettük. Sajnos a varrások mentén itt-ott megindult az anyag, de azt majd megvarrom. Táska esővédő van hozzá, ki is tisztítom. A kerekek némiképp kopottak, lévén kínai. Szerintetek mennyit nem pofátlanság kérni érte? Lábzsák is van hozzá!

Amúgy ez volna az (a srácokról kb egy éve készült fotó):

Kép

Kata
labkat

Kata, én sajnos nem tudok segíteni....a többit pedig köszönöm szépen.
Mezi, milyen volt a keresztelő? :)
deni78
Budapest

A keresztelő jól sikerült. Olivér nagyon ügyes volt. Végig ébren volt, és egyáltalán nem sírt. Elnézegelődött. Gagyarászott az atyának. Szóval élvezte a helyzetet. :D

Viszont a tegnap esténk rémálom volt. 2 órán keresztül próbáltam elaltatni, mire végre sikerült. Nem akart játszani, kiságyba aludni, ölbe aludni. Ha szeretgettem az volt a baj, ha nem szeretgettem az volt a baj. A cumit 5 másodperc után kiköpte, ha nem volt a szájába, akkor a kezét vette a szájába. Arra viszont bemérged. Sejtem, hogy a foga a ludas, de hiába kentem be dentinox-al, kapott homeos bogyót is, aztán cicit is, hátha megnyugszik. De semmi... Csak folytak a krokodil könnyek. Annyira sajnáltam szegénykémet. Eszembe jutott, hogy adok neki egy kis panadolt, utána kivittem az erkélyre. Beleültünk a hintaszékbe és a jó levegőn szépen lassan elszunnyadt.
Kibújhatna már az a fogacska...

Kép

Kép
mezi_84

Szép babucik vannak ezen az oldalon mindig :)...mi is pucérkodunk már, nagy a meleg még a lakásban is (28fok).
Holnap Zozót megműtik lágyéksérvre, remélem hamar túl lesz rajta a drágaságom....
Ma vettünk két egyes pierre c. sportbabakocsit, igaz, csak 6 hótól lehetne használni, de ha kibélelem kicsit akkor nem gond az, igaz? A babahordozóba sokkal jobban belesüppednek ezek a porontyok :).
Kellemes napot Nektek! :)
deni78
Budapest

Ennek a gyereknek nagyon okos pofija van, és az a mosoly :D! Nagyon édi!!!

Deni! miért 2 egyest?

claire
claire

Claire, azért mert a lift ajtó 70 cm "széles" , a lift pedig nagyonkicsiiiiii :(
deni78
Budapest

Aha. Milyen házban laktok? Anyámék lakótelepen, abba a liftbe pont befér a "Marco Tandem" (olasz) nevű egymás előtti iker vagy testvér kocsi. Ez egy régi modell, de hátha használtan lehet még lőni ilyet. Én annak idején testvér kocsinak vettem, egy ikerpártól. Igaz, ez 10 éve volt, :oops: azóta kiszolgálta a két nagy fiamat (köztük 2 év van), aztán az ikreimet, közben kölcsön volt adva, és most a pici ikrek is ezt nyúzzák! Könnyű összecsukni, lapra csukható, úgy viszotn nem nagyobb, mint egy egyes lapra csukott babakocsi, sok kis autó csomitartójába is befér. Normál babakocsi szélességű, és mivel a hátsó gyerek lába kicsit az elsőnek az ülése alá csúszik, ezért a hossza is kezelhető. OK, BKV-zni egyedül nem igen lehet vele, de amúgy nem nagyobb kihívás, mint egy sima kocsi, és a legtöbb helyen befér a liftbe. (a Gyerekklinikán pl nem, de ott van teherlift :lol:).
Egyébként dönthető mindkét ülése, csak az elsőt nem tudod teljesen vízszintesig. Az előző ikreimmel volt egy egymás melletti nagykerekűm, azt utána eladtam, most is filóztam kell-e, de végül megoldottam ezzel.
És a két egyessel mit csinálsz? Összekapcsolod?

Claire
claire

11 emeletes...kb.1m2 a lift :D Az ajtó 70. Tehát az egyes babkocsi mögé már nem tudsz beállni, csak ha oldalra fordítod......vagy valami ilyesmi :). Hát egyenlőre úgy terveztem, hogy a picit babahordozóban, a nagyot az egyik egyes kocsiban, ha nekem kell valahová mennem egyedül velük. De amúgy össze is lehetne kapcsolni, de max.majd 1-2 év múlva. Ha meg ketten visszük őket, akkor meg van oldva :).
De köszönöm szépen a jó tippeket.
Operáltak kicsit valamelyikőtöknél még az 1.hó betöltése előtt?
deni78
Budapest

Sziasztok!

A Chippolino elég keskeny, a szabvány ajtókon simán befér és a pici szabvány liftekben is.

Végül leálltam a babakocsi eladásról, de MEZI köszi a levelet, remélem sikerül majd idővel eladnom jó áron. Most használjuk, ameddig bírjuk, és remélem nem rogy bele. Ők meg okosodnak. Egyenlőre nincs keret újra, se használtra, a felújítás nagyon leszív minket anyagilag. Mindig van valami kis car, ami irtó drága, és amivel nem számoltunk! De lassan kész, igaz mégegyszer nem csinálnám ezt végig! Bár lehet hogy később másképp gondolom majd!

Amúgy jól vagyunk, lányok játszanak, fiúk alszanak, én meg végre géphez jutottam, mert egy hétig nem volt töltő hiány miatt (eltört és szabin volt a szerelő).

DENI: két kocsit hogy tolsz? Vagy van segítséged??? Egyébként az olcsóbbik kategóriában, de talán a drágábbak között is van ami egyébként teljesen vízszintbe dönthetőnek hirdetett, de közben nem is!

ZSUZSKÓ: édes Gyurka baba, nagyon okos kis feje van.

HAPPYVEL MI A HELYZET???? NAGYON ELTŰNT. VANNAK MÁR BABÁI???

Kata
labkat

Deni, bar mar keso, az Urban Jungle mountain buggy duo az 68cm szeles, eddig nem volt olyan ajto/lift, amibe ne fertem volna be vele! es helyben megfordul, irto praktikus.

hogy sikerult a mutet?
zsebi
zsebibabak

Hú, azt hittem mki eltűnt :)
Hát tényleg késő, babakocsik megvannak. Nem magam viszem le a fiúkat, de ha mégis magam vinném őket, akkor egyiküket kenguruban vinném. Na, majd legközelebb veszünk olyan 68cm-et :D......a köv.ikerbabáinknál??? :)))))
A műtétről majd később, mert megbőgetem magam még így is, ha írok róla, de Zolta jól van. Sajnos a másik felén is van sérve.

Ja, HAPPY.......tényleg eltűnt, reméljük minden rendben és csak nem jut ideje a géphez ülni, vagy ilyesmi.....
deni78
Budapest

DENI: volt ikres kiamama, aki az egyiket babakocsiban tolta mindig a másikat meg hordozta, és így jártak sétálni. Szerintem ez is egy megoldás. CSak az a kár, hogy én nem hallottam előbb erről, mert nekem eszembe sem jutott, viszotn volt egy egy személyes jó kis babakocsink, amit el kellett adni. De ha nem adtam volna el, vehettem volna csak egy kendőt és akkor simán el lettünk volna!

Kata
labkat

Lanyok! Helyzet van, ugyhogy csak roviden.

A H&M-ben van egy jo akcio. Ha 3 akcios cuccot veszel, akkor kapsz 1500 Ft erteku kartyat, amire 2 heted van, hogy levasarold (jo, vissza kell menni emiatt...). De en pl. 1800-rol 250-re leertekelt zoknibol vettem 3-at (3x3 par; nalunk a zoknik ugy paratlanodnak vagy tunnek el vagy nyuvodnek, mint a kifli...), az osszevissza 750 Ft, es kaptam hozza meg egy 1500 Ft-os vasarlast... Nem rossz vasarnak tunt. Jo kis bodykak is vannak 700 Ft-ra leertekelve (en legjobban az o body-jaikat szeretem, nem ilyen boriteknyakuak, amikbol ki van az egesz nyakuk/valluk); meg altalaban bebicuccokban en az oveiket csipem a legjobban (nagyon cuki es praktikus darabok is vannak); csak normalaron eleg huzos....

De azert erdemes odatelefonalni, mielott odamentek, hogy aktualis-e meg az ajanlat!
zsebibabak

Zsebi! Hányas méretnél tartanak a lányaid? Odaadnám, ami lejön Nonóról, ha szükséges, de nonó elég apró, nemtom, megvan-e a kellő méretkülönbség köztük :lol:
claire
claire

Sziasztok!!!Új vagyok és máris a segítségeteket kérném! A férjemmel 20 hónapot vártunk mire megfogant inszeminációval az első kisbabánk.Nagy volt az öröm és még nagyobb lett, amikor a uh-on kettő petezsákot láttunk! Tegnap izgatottan vártam az uh-ot, de legnagyobb csalódottságomra szívhang nem volt :( 6+3 naposak voltunk. Kérem, aki emlékszik pontosan, h neki hány hetesen, naposan volt szívhang, írjon kérem.
lilian82
Acsa

Szia Lilian!
Én annyit tudok, hogy nálunk jóval később volt szívhang, pontosan nem tudom mikor, de már kérdezgették tőlünk, hogy "a szívultrahang is kimutatta, h.ikrek?"...én meg mindig csak azt válaszoltam, hogy még nem mutatja a szívhangot az uh, majd később...és igen, megmutatta később az ultrahang :)
deni78
Budapest

Köszönöm a választ Deni!!! A doki azt mondta, hogy jövő hét kedden lenni kell már szívhangnak. Akkor 7+3 hetesek lesznek.
Beszélek a kicsikhez, meg próbálok pozitívan gondolkozni, de nagyon félek...
lilian82
Acsa

Más esetleg nem tud ebben a kérdésben segíteni???
lilian82
Acsa

Itt aztán nincs nagy mozgás :(
lilian82
Acsa

Lilian: nálunk a 6. héten 1 szívhang volt. Aztán a 10. héten az én külön kérésemre nézte meg a doki, h biztos nincs-e még1 baba, majd leesett a székről amikor megtalálta a másikat is.
Problémamentes terhesség volt, 39.héten születtek.

Ne idegeskedj, biztos csak bújócskáznak :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey

Lilian: Én első gyerekünkkel 5 hetesen mentem és persze nem volt szívhang. Aztán 7 hetesen már igen. Ebből okulva a többi gyerekkel nem ismentem 8 hétnél előbb. Addigra biztos lesz szívhang!

Abbey: nahát, ezt milyen jó sztori :)

Kata
labkat

Köszi lányok!!! Háááát, holnap kiderül!!!!
lilian82
Acsa

Na? MI az eredmény? :?:
deni78
Budapest

Szia Zsuzskó! :) Szép ez a kis lurkó!!!!! :) Tényleg imádni való!
Nálunk estefelé megy a hiszti, de aztán csönd.....Levente már másodszor aludta végig az éjszakát :), persze Zolta még nem bírja ki...neki még kell az energia :) Mindketten jól vannak.
Többiek? Mi a helyzet?
deni78
Budapest

Ezek vagyunk mi 6 hetesen :) Kép
deni78
Budapest

Zsuzskó, köszi :) Igen, még egy ágyban.
deni78
Budapest

Nagyon szép mind a három kislegény :)

Mi jól vagyunk. srácok nagyon huncutok. Egyszerűen gyepálják egymást. Mindent kipróbálnak, amit nem szabad. De nem betegek, és ennek örülök!

A srácok is egy ágyban alszanak még mindig............ velünk :lol: :lol: :lol: Na jó, már tervezem, hogy rendbe teszem a szobájukat, és valahogy átszoktatom őket. Főleg mert Bálint már többször átalussza az éjszakát. Gergő viszont kel még néha szopizni. De már napközben legalább nem. Sőt egyre többször elfogadja a teát főleg mert nem igen van már tejem, de azért még kicsi akad. De remélem hamarosan leválik teljesen! Mert így még azért Bálint is néha megkívánja, pedig ő már igazán elvan cici nélkül!

Kata
labkat

Sziasztok!
Szépek a bébik!!! Nagyon!
mi nem tűntünk el végleg, csak Balcsin voltunk 2 hetet, a picik kb 3x voltak bent a vízben...no comment!

Lilan! tényleg ne izgulj! Nekünk mindkét páros spontán iker ugyan, az előzőkkel eleve a 10. héten voltam először UH-n, mivel nyaraltunk előtte. Még akkor is azt mondta doki, h ne éljem még bele magam, mert a 16.hétig simán felszívódhat az egyik, de én akkor már persze egyiket sem "adtam volna", nagyon izgultam, aztán látszott, h szép egyformán nő mindkettő, és 39.héten simán megszülettek...ma már 7 évesek múltak!!! Az ikerség nem kell, hogy sok problémát hozzon, én mindig azt mondogattam, h a világon rengeteg iker született már gond nélkül!
A most 1 éves ikreinknél még viccesebb volt, először egyáltalán nem látták, h terhes vagyok, a + teszt meg ott volt a kezemben :shock: , aztán pár hét múlva papírt kaptam róla, h 1 élő magzat, pedig tudták, h vannak ikreim, és jól megnézték :lol:, 12. héten derül ki, h 2-en vannak :shock: . egyikük mindig látványosan kisebb volt, mint a másik, ezen aggódtam, de aztán békén hagyták, mert ő is szépen fejlődött, meg jó méretei voltak, és ők is megszülettek, igaz császárral, és valóban a kislány 60 dkg-al kisebbnek született, most 1 évesen is kisebb, mint a bátyja, több mint 2 kg-al, de tök normál méretű mindkettő!
Beszélj nekik, h te mindkettőjüket nagyon szereted, mindkettőjüket ugyanúgy várjátok!!!!
Ja, és szólj, ha segíthetünk vmiben!

Üdv: Claire
claire

Zsuzskó! Nekem is 12. héten derült ki, mindig azt mondjuk, hogy Nonó bújkált :lol:Ő született később, meg kisebb súllyal, és úgy nyomkodták ki a bordám alól :lol: .

Claire
claire

Én se tűntem el, csak annyi minden volt. Olvastalak Benneteket, de írni már nem volt erőm, időm.

Az Olivér egy héten keresztül egyfolytában nyűglődött, szegénykém alig tudott aludni is, megint ébredezett éjszakánként, stb. Minden tünet arra utalt, hogy fogzás. Aztán elvittem a doktornőhöz, aki azt mondta, hogy áááá nem a foga, visszamaradt nátha. Kérdem én, miből maradt vissza? Nem is volt náthás a gyerek... Mindegy, most már ezen is túl vagyunk.

A nátha kellős közepén költöztünk végre. Pont aznap volt az Olivér 6 hónapos. Most van külön szobája, egész jól el van benne. Nem nagyon vettem észre rajt, hogy megérezte volna a változást.

Én is a 12. héten tudtam meg, hogy két baba van a pocakban. Kedden volt egy éve, hogy pozitívat teszteltem. :D Nagyon durva, most meg már van egy fél éves fiam. :)

Olyan kis csibész. Kész dumaláda. Be nem áll a szája, ha egyszer rákezd. Már pár percet tud csücsülni egyedül, támasztás nélkül. Ja és átfordul a hátáról a hasára. Volt amikor utána nekiállt sikogatni, annyira tetszett neki, hogy sikerült a mutatvány. Meg lehet zabálni...

Idén én nem mertem vele elmenni nyaralni. Egyrészt itt a költözés. Másrészt nem akarom, hogy valamit összeszedjen.

Kép

Kép
mezi_84

...ez meddig lesz így, h. a fiúk evés után csak sírással alszanak el? ...új szokás :(
deni78
Budapest

Deni! :( Nálunk a szopizva elalvás ment mindig, de még most is, ha nem babakocsiról vagy autóról van szó. :)
claire

:) Na, akkor jóóóó.....még jó, hogy a babakocsit nem tudjuk tologatni ezen a 35 m2-en :D Mert ott ők is rögtön elalszanak. Autóban dettó :)
Most is volt a hiszti, de egyszerre mindketten, mert nem akartak aludni ezért egymás mellé fordítottam a pofijukat és nézegetik egymást na meg persze piszkálják egymást a kezükkel...szóval megy a kis harc :)) de csönd van!
Ennyi a lehűlés? :shock:
Zsuzskó :) tetszik a kifejezésed-méltatlankodik..aranyos :)).
Claire, szopi közben elalszanak igen, de amint meg van mozdítva a csepp popója, akkor mindjárt tágra nyitott szemmel szopizna tovább :)))). Hát nem semmik...Na, amint hallom unalmas a nézegetés..megyek is, sziasztok!
deni78
Budapest

Lányok! Készített már valamelyikőtök játszószőnyeget??
deni78
Budapest

Hát lehet, hogy nálunk is a keresztmami fog venni :).
Faliszőnyeg? Nekem nincs ötletem...de biztos van valamerre.

BCG oltástól volt valakinek nyűgös a kisbabája? Már másra nem tudok gondolni, most kezd beérni mindkettőjüknél és nagyon sírósak. Vagy csak ennyire nem akarnak sosem aludni?! Szőőőőőőrnyűűűű :roll:
deni78
Budapest

Deni! telihold van, attól is lehetnek nyűgik! :(

faliszőnyeg: mi tetőtérben lakunk, ezért elég fura alakú terek és síkok tudnak kijönni, így a falvédő is trapéz (derékszögű trapéz) alakú kellett legyen, mi a következőt csináltuk: vettem 2cm vastag szivacslapot , megfelelő alakra vágtuk, ennek varrtunk régi paplanhuzatból huzatot, tetejére karikákat, azzal van a falvédő tartó lécre fellógatva. És az elejére anyósommal készítettünk egy nagy képet, akkor még a két fiamnak, tehát busz és vonat lett, és persze házikó, fa, virág, stb. ezeket filc és termo anyagokból szabtuk, és úgy varrtuk fel , hogy apróbb játékok tartására zsebül is szolgálnak, kis figurák, kedvenc kismacik, zsepik, stb vannak benne. Azóta is használatban van. Ha nagyon nagytakarítok, akkor lehúzom, mint az ágyneműt, és kimosom. (sajna digitális képem nincs, de ha csinálok, majd elküldöm) ez normál ágy mellett volt, de kiságy mögé is készíthető hasonló.
A mi ágyunk mellett hosszú gyapjúszőnyeg lóg, az is jó meleg, csak talán gyszobába kevésbé való.

claire
claire

Deni: játszó szőnyeget nem, de falvédőket foltvarrással készítettem! Mi a kérdés???

LÁNYOK, ÉRDEKELNE VALAKIT PÁR 80-AS HOSSZÚ UJJÚ PRINCE OLIVER (SCAMP) BODY??? A fiúk nőtték ki, egy maradt régebbről (valakitől kaptuk) de jó állapotban vannak a többsége, egy-kettő kopottabb (a minta) de szépek. Ha valakit érdekel, dobok képet és árban megegyezünk!

(Holnap feldobom vaterára, ha érdekel, akkor írjatok privit!)

Kata
labkat

Kata, csupán annyi, hogy érdemes e neki fogni saját kezűleg megcsinálni, vagy inkább vegyem meg.....Nem tudom mennyibe kerülne.....
(bár tényleg úgy néz ki, hogy kapunk :) ).
deni78
Budapest

DEni: nem nagy ördöngősség megcsinálni, csak hát lehet hogy nincs rá időd. Mi az első falvédőt megvettük Verának, Johinak varrtam. A srácoknak még semmit sem varrtam. MEgjegyzem, sose volt játszószőnyegünk :roll: Én nem láttam szükségét, Leterítettem egy plédre, és azon játszottak! Ha kaptok, akkor ne babrálj vele. Nem nehéz foltvarrással dolgozni, de azért kell hozzá idő!

Kata
labkat

Köszi Kata, igazad van....
Lehet,h.nálunk sem fog hiányozni, ha 'neadjisten' nem kapunk :)
Ma voltunk csípőszűrésen, minden rendben. A doki viszont azt mondta,h.szerinte nem kizárt egyáltalán, h.egypetéjűek, szerinte Zolta csak kisebb...... :D na, itt a mostani kép róluk...háááááát.....
(kajcsi utáni képek :) ). Kép Zolta
Kép Levente
deni78
Budapest

Deni! Én is egypetéjűnek gondoltam :D így távolról!
Zsuzskó! Én a helyedben megmutatnám Dévény Annának! Lehet kérni beutalót a gydokitól!
Jók a képek!
Játszószőnyeg: Nekünk volt, mert örököltünk, de tényleg nem egy muszáj darab!

Claire
claire

Na, Zozókánknak megműtötték a másik oldali lágyéksérvét is tegnap, minden rendben volt (most, a múltkor nem, volt kétszer a műtét után légzésleállás, intubálni kellett.....akkor azért nem tudtam róla írni..most már megy). Már muszáj volt, mert nagyon kint volt szegénykémnek, nagyon féltettem, hát nem is én vittem be a klinikára. De ma már apa hozza haza du :).
Mi is tornázunk már az elejétől kezdve, lehet azért volt okés a csípőszűrés :).
deni78
Budapest

Légzésleállás :shock: jajj szegény, nem csoda, ha kivoltál. amikor tavaly ősszel Joni lélegeztetőre került, engem kiküldtek a mentősök, hogy na, azt ne nézzem végig :( . hogy bírta az altatást? Örülök, h ma már hazajön , vigyázz rá nagyon!

Claire
claire

Az altató orvos azt mondta, hogy (ez az első műtétnél volt) kombinált altatást(epidurálist is) fognak alkalmazni,h.elkerüljék a légzésleállást. Kiakadtam, hogy mért kell egy ilyen pici babának a gerince körül szurkálni....Erre tessék!!! Mi történik??!! A műtét utáni "ébresztésnél" leáll a légzés ..és KÉTSZER!!!...hát kérdem én...akkor MIVAN?!?!kombinált altatás..ja!...szóval ennyire bírta a kincsem....Most állítólag valamit kihagytak az összetevőkből ezért "csak"mélylégzés kimaradás volt.....
Most kicsit nyafi van, éjjelre kapott Zolta kúpot, valószínű azért bírt aludni.
deni78
Budapest

Nagyon szépek a fiúk! :-)
Apa talán felrakja a gépemre a programot, hogy tudjak képet kicsinyíteni és akkor tudok felrakni Olivérről is képeket. Már rá se fogtok ismerni. Igazi vasgyúró.

A légzés kimaradás elég durva dolog. Az annyira szörnyű, amikor látod, hogy a gyereked lélegeztető gépen van. Én kétszer is átéltem. Először az Ákosnál. Szegénykémet muszáj volt rátenni, mert voltak légzés kimaradások. Aztán nem sokra rá, amikor az Olivérnek volt az a durva fertőzése, őt is lélegeztették. A doki azt mondta, hogy nem azért, mert egyedül nem tudna lélegezni, hanem azért, hogy segítsék a szervezetét a gyógyulásban, ne a légzés vegye el az erejét. Ez azért akkor megnyugtató volt. Az volt a legrosszabb, hogy két óránként bemenni a gyerekedhez és nézni, ahogy a csövek lógnak és olyan félig élettelenül fekszik és vágj hozzá jópofát, hidd el, hogy meg fog gyógyulni és mondd el neki is, hogy kicsikém semmi baj, meg fogsz gyógyulni. Még élek nem fogom elfelejteni... :(
Bocsi, ha elrontottam a kedveteket ezzel, elég lehangolóra sikerültem.
Na megyek, mert ha jól hallom felébredt a kis csibészünk. :-)

Kép

Kép
mezi_84

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?