Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Jó újra itt lenni.Csütörtöktől tegnapig kórházban feküdtem a vérezgetések miatt,Bár UH-val megállapították,hohy minden rendben odabent,a babák szépen fejlődnek, és szombat óta már barnázásom sem volt, bent kellett maradnom majdnem egy hetet.Kiderült,hogy a bajt az egyik méhlepény okozza,ami egy ici-picit lentebb tapadt a kelleténél, de améh növekedésével hamar feljebb fog kerülni.
Pont a csecsemőosztály mellett volt a szobánk, és folyton hallgathattuk az édes pici babák sírását:)
Képzeljétek, én szombaton megéreztek az első mozgásokat!!!Mivel ketten vannak,jobban kitöltik a méhemet,és irtó fura,de nagyon jó érzés volt,hogy érezhettem a mozgásukat.Egyszer át is kellett fordulnom a másik oldalamra, mert annyira cirógatott belülről,hogy nem bírtam tovább:)
Bocsánat, de ilyen sok oldalt nem olvasok vissza.Lemaradtam valamiről?

Kép
heheni
Kecskemét

hát igen sajnos még nem tudja a család mert félek elmondani anyukámnak.. Még tanulok vagyis OKJ -s képzésre járok, ezért is félek annyira anyukám reakciójától.
A baba apukájával viszont együtt élek már jó ideje, úgyhogy mi nagyon örülünk neki és már várjuk a babát. a párom szülei már tudják és örülnek neki... a nővérem is ugyanilyen cipőben járt ugyhogy annál rosszabb talán anyukám reakciója sem lesz :D
pár hét mulva megyek ultrahangra ugyhogy ha esetleg kiderülne a baba neme mindenképp írok majd de addig is itt leszek...
na meg lassan bekell számolnom a családnak is :?

Kép
moncsi89

Sziasztok Lányok, Asszonyok!

Kukli, Gabka: Nagyon helyesek a gyerkőcök, igazi rosszcsontnak néznek ki :D!
Vica: Nagyon édesek, BOLDOG SZÜLINAPOT PANNÁNAK!!!
Csibb: Fanni gyönyörűűű kislány!!!
Rszg: Szuper, hogy semmi gáz a toxo-val!
Nemlajos: Még jó hogy anyósomtól rengeteg sütit hoztunk a hétvégén, különben biztos nekiálltam volna palacsintát sütni :). Igaz azóta a süti elfogyott ... :wink:
Masut: Szépen gömbölyödik a pocid Neked is :)!!!
Domino, Moncsi: Problémamentes pocakosodást kívánok én is Nektek és üdv itt nálunk!! :)
Moncsi: Miért félsz elmondani a családnak? Azt mondják majd, hogy nagyon fiatal vagy még hozzá vagy pedig nemrégóta vagy együtt apukával??
Heheni: SZUPER, hogy semmi gond!!! Örülök neki :)!!! Ma besurrantuk apával a szülészetre, amikor hoztuk el az AFP eredményt, mi is hallgattuk egy kicsit az újszülötteket :D!!!
Képzeljétek kedden Madonna koncerten voltam és azt hittem, hogy az én drága gyermekem végig fogja a hasamban tombolni, de csak a legvégén mozdult meg, addig vagy aludt vagy csak nem éreztem, hogy mozog :D. Amikor eszem akkor szeret mocorogni!
Megvan az AFP eredményem: 1,31Mom (ref.tartomány: 0,70-2,50). Attól függetlenül, hogy egy elavult vizsgálat, én nagyon örültem, hogy jó lett az eredményem :):):)!! Du-án hívom a dokim, hogy mikor mehetek genetikai UH-ra?! Nagyon várom!!! Már nagyon rég láttam az én picikémet!!
Az ultrahanggal kapcsolatban: én úgy vagyok vele, hogy próbálom betartani a kötelezőket és azonkívül csak egyszer szeretnék elmenni egy 4D-re. Hihhhhhetetlenül kíváncsi és (egyébként nagyon!!!!) türelmetlen vagyok az életben, de most nagyon megdicsértem magam, hogy így kibírom!!! :)
Nézegettem a babakocsikat és ezt találtam:
http://nikicabababolt.shp.hu/hpc/ws_gal ... 1206189315
Travel System - Pierre Cardin - PS663
40 ezer, ennyiért talán megéri! Amit nem találtam meg róla az a súlya, merthogy nekem az lenne igazán lényeges, hisz majd a buszra fel és le kell szállnom vele! A mózesre talán nem lesz szükségem ...
Na egy kicsit hosszú lettem, de ennyi minden történt mióta nem voltam :)))
(Ja igen! Készült rólam egy kép, de a férjem azt mondta, hogy azt ne rakjam fel, mert csak a hasam nem látszik :):):))

Szép napot!
Vica
wicca

Moncsi: Közben válaszoltál is :D!!! Szerintem ne félj annyira anyukádtól!!! De ha most rosszul reagálna, később úgyis örülni fog az unokának!!!! :D
Egyébként pedig az a lényeg, hogy Ti nagyon örültök neki!!! Ez kell annak a babócának!!

Szép napot!
Vica
wicca

már több mint két éve vagyunk együtt... és egy éve lakok vele... ugyhogy ezzel nincs gond.. Csak láttam hogy a nővéremnek is állandóan a fejéhez van vágva hogy nem tanult tovább... annak ellenére hogy örül a gyereknek... Ezért félek, mert mindig mondták hogy ne kövessem a példát...
DE én örülök a babának és nagyon szeretném ugyhogy majd megbékél:)
De szerintem ez várható volt hogy egyszer bekövetkezik... Gondolom sejtette hogy tul sokat nem várunk... CSak azért izgulok egy kicsit mert szeretném ha örülne a család:)
Fiatalnak meg fiatal vagyok...de sokan szülnek ennyi idősen szerintem:)
moncsi89

köszönöm szépen :) hát remélem minden rendben lesz

Kép
moncsi89

Moncsi én 21 voltam mikor a fiamat szültem, ennek is megvan a szépsége, pl.: szerintem sokkal lazább anyuka vagyok/voltam :D.
Valószínű most egy kicsit komolyabban és érettebben fogok viselkedni, ami szinén nem egy hátrány :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Kép

Én eléggé félek a kritikáktól hogy majd a szememre hányják hogy ennyi idősen szülni... de ha én örülök neki akkor gond nem lehet majd belejövök én is és akkor a másodikra már én is tapasztaltabb anyuka lehetek :)
Nemtudom tényleg nagyon fiatal vagyok ehez? vagy csak én félek annyira hogy majd megnéznek hogy nézd már gyereke van... :?
moncsi89

Moncsi szerintem ne foglalkozz mások véleményével, 20-30 éve még ez volt a természetes, hogy fiatalon szülnek a nők, szerintem inkább az a baj, hogy mindenki egyre később szül és így egyre kevesebbet vállalnak be a nők és van aki egyáltalán nem szül, mert hát a karrier... :?
Van egy ismerős házaspár, akik már 10 éve házasok és 20 éve ismerik egymást, férfi 37, nő 34 éves, még mindig nincs gyerek mert állítólag a csajnak fontosabb a karrier míg a férfi már évek óta szeretne gyerekeket. Szerintem ez elég szomorú :cry:
A továbbtanulás meg a te döntésed, gyerek mellett is lehet folytatni :wink:

wicca irigyellek a Madonna koncert miatt, biztos nagy élmény volt :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Moncsi, ne aggódj a korod miatt! Te érzed, hogy érett vagy-e egy gyermek felneveléséhez. Szerintem nem vagy túl fiatal.
Vadidegenek véleményével meg ne foglalkozz, semmi közük hozzá!
Engem is 19 évesen szült az anyukám, és én mindig is büszke voltam rá, hogy milyen fiatal, pl. a nővéremnek is nézték, mikor már nagyobb voltam.
Drukkolok, hogy jól fogadják a szüleid!
Vica, boldog szülinapot Pannának!
Vendég

Köszi mindenkinek a bíztatást!! Nyugodtam lennék ha tudnák már a rokonok... Anyukám oviba dolgozik ugyhogy szereti a gyerekeket ez nyugtat egy kicsit .. ráadásul ő 18 évesen szülte a bátyjámat ...:) csak akkor még más idők voltak tudom.. Megpróbálok nem stresszelni csak nehéz :D
de jól esik a biztatás.. nagyon várom már a babámat:)
szeretek tervezgetni... a nevük már meg is van :) akár fiú akár lány... imádni fogom !!

Kép
moncsi89

Sziasztok,

Moncsi89: Ne aggódj ezen, inkább ess túl rajta. Ha magától jön rá még mérgesebb lesz, hogy nem mondtad el magadtól...
Másrészt ez is a felnőttség része, hogy a tetteim, cselekedeteimért vállalom a követlezményeket még a szüleim előtt is.
Nagyon tisztellek, hogy bevállaltad a babát, én ilyen fiatalon még nagyon értetlen voltam...
Szerintem senki nem fog lenézni azért mert fiatalon szülsz. Ezen ne aggódj. Elvégre nem 14 éves vagy, hanem egy felnőtt ember.
Tanulást meg lehet pocakkal is, aztán kihagysz egy kicsit és folytatod.
Abban igaza van anyukádnak, hogy a papír is nagyon fontos, de szerintem egyik nem zárja ki a másikat.

Most voltam UH-n. Kisfiam lesz. :) Nagyon szépen látszódott a fütyije... :lol:
Az AFP-m 0,69 (korábban elírtam), ami kevés :? , de mivel az UH jó, én inkább ezen nem aggódom. Első kislányommal 0,45 volt és ő is makkegészséges. Amniocentézist nem szeretnék csináltatni....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Moncsi, ha úgy érzed itt az ideje, akkor ne törödj mások véleményével. Mai fejemmel én mindenkit a fiatalabb korban való szülésre ösztönöznék, persze csak ha a késztetést is érzi. Hiába olyan fejlett már az orvostudomány, azért a legtöbb doki azt hajotgatja, hogy legideálisabb a huszon éves tartomány. Sőt egy ismerősöm 30 évesen lett várandós és a dokija ezzel kezdte: Öreg már hozzá! Viszont a családnak nyugodtan mond el, és minél hamarabb. Szavaidból úgy érzem, hogy eléggé feszélyez a helyzet, így az a legjobb, ha minél hamarabb túl vagy rajta. A szülöknek meg úgyis az a dolguk, hogy a gyermekük mellett álljanak.

A továbbtanulás meg nagyon szép és jó dolog, de szerintem nagyon sok a túlképzett ember magyarországon, így akár diplomásan is kénytelen az ember nem szakmájához illő munkát végezni. Szerintem ha az ember azt csinálja, amit szeret, akkor tök mindegy, hogy bankigazgató, vagy a sarki fűszeres.

Kép
Kép
tessza76

Kép

Hát lehet hogy ma el is mondom neki.. Meg szerintem rá is fog kérdezni... Aztán majd estefelé leírom ide is ha sikerült :) itt csupa jó véleményeket irtatok... Csak az a baj hogy a szülők még máshogy gondolkoznak mint mi :)
moncsi89

Moncsi: Lenézni biztos hogy nem fognak csak döbbent arcok lesznek néha, nálam is ez van :D. Igaz azért is, mert soha nem néznek ki belőlem egy 11 éves gyereket :). Mond csak el bátran, mi drukkolunk!!! :D
És mint szülő meg tudom erősíteni, hogy a szülők mindig másképp gondolkodnak, még akkor is ha nincs nagy korkülönbség szülő és gyerek közt!!! De sztem ez így van rendjén!
Vica: Hát igen, nagyon vártam a koncertet, de hidd el ha ott lettél volna Te is azt mondanád, hogy ennyi pénzt nem adtál volna ki érte. Semmit sem láttunk, a szervezés egy nagy nulla volt és a koncert alatt tudtunk beszélgetni a mögöttünk lévő emberekkel, tehát a hangosítás sem volt az igazi, ráadásul néha annyira hamisan énekelt, hogy hihhhetetlen! VISZONT!!! A "Like a prayer" Isteni volt!!!! Azon az egész tömeg tombolt és táncolt, igazi koncert feelingem volt :D!!! Na jó, abbahagytam az élménybeszámolót ... :)

Szép napot!
Vica
wicca

Katka: Nagy nagy gratula a kisfiúhoz!!! Tudjátok már a nevét???

Szép napot!
Vica
wicca

Moncsi
ha tanulni akarsz, akkor biztos megtalálod majd a módját. én pl. Fanni mellett fejeztem be a főiskolámat! nem mondom, hogy könnyű, de ha akarja az ember, akkor meg lehet csinálni.
fiatalnak fiatal vagy, de nem a szüléshez, én 31 évesen szültem Fannit, amit már bánok így utólag, hogy ilyen későn, de azzal szoktam vígasztalni magam, hogy legalább már nem érzem úgy, hogy valamit elvesz tőlem a gyerek. gondolok itt a szórakozásra, bulizásra, ide-oda mászkálásra szabadon. mert hát a gyerek az nagy megkötöttség, azért azt valljuk be! :wink: viszont, ha úgy érzed, hogy neked ez így jó, akkor senki más véleménye nem számít, csak a kettőtöké!
hajrá, drukkolok neked, hogy jól fogadják a szülők!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Gabka
vigyázz magatokra!!!

Katka
gratula a fiúhoz! apa büszke, mi? :D

Wicca
és miért vártatok ennyit a második gyerkővel, ha szabad megkérdezni? :oops: (és bocs, ha már mondtad...)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Annyit írtok, alig tudom követni.

Rszg/Gabi, örülök, hogy jó lett a toxoplazma eredmény végül.

Katka, nagy-nagy gratula a kisfiúhoz, azért az tök jó, hogy a két kislány után egy kisfiú kopogtat :) Egyébként "sima" UN-n láttátok a fügyit, vagy 4D-n voltál?

Csibb, Fannilány gyönyörű, tök jó képeket hoztál róla. Én is 30 voltam, amikor Samu született, a késői gyerekvállalók táborát erősítem...

Heheni, jó, hogy minden rendben veletek, és kiderült a barnázás oka. És kicsit irigykedem, hogy már te is érzed a picurokat! :)

Moncsi, elhiszem, hogy szorongsz a szülőknek való bejelentéstől, szorítok, h ma jól sikerüljön a beszélgetés. De a 19 év azért nem olyan nagyon fiatal, és ha anyukád 18 évesen szülte a tesódat, csak nem fog nagyon megbotránkozni... Csak aggódik, félt téged (gondolom), az anyák már csak ilyenek :)
És valóban lehet tanulni gyerköc mellett, semmiről sem fogsz lemaradni e tekintetben. Egy barátnőm egy egyetemet végzett el, amíg otthon volt a gyerekeivel.

Samu mostanában elég hisztis, eddig ez nem volt jellemző rá. Ez a hisztikorszak azért elég durva dolog: amikor a tündérbögyörő édes gyerköc üvöltő sakállá változik... :) Szoknom kell még...
Én is mutatok fotót róla (csatlakozva a többgyerekesek családbemutató fotósorozatához, ha nem bánjátok):
Fagyimaszat
Kép

erpé

Csibb: A fiamnak nem a férjem az apukája! A gyerek apjával nem jöttek össze a dolgok, így jobbnak láttuk ha külön éljük le az életünk ...
A férjemmel már nem fogunk ennyit várni a kettő között :D!!! Ahogy megszületik Boglárka/Bálint és már szabad szexelni, azonnal nekilátunk a következőnek :D:D:D:D:D

Szép napot!
Vica
wicca

Erpé: Samu is nagy Kópénak látszik :):):)!!!
Na úgy látom nehéz dolga lesz a csajoknak egy 15-20 év múlva!!!! Ennyi jóképű pasi közül választani?!??!?! :wink:

Szép napot!
Vica
wicca

Lányok!!: Barátnőmék (2009 februári babások) a google képfeltöltős oldalára töltögetnek fel képeket a családjukról, ultrahangokról, pocakokról! Mi lenne ha mi is??? Én már csináltam is fiókot magunknak! :lol: Ha gondoljátok!!

Szép napot!
Vica
wicca

Beszéltem a dokival! Szerdán geneteikai UH!!!! Nem tudom, hogy bírom ki addig!?!?! :D

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Moncsi Csak annyi, hogy egyetértek a többiekkel, és majd írd meg mi lesz. Meg ha már külön laksz a szüleidtől, akkor könnyebb a dolog.
Gratula az újabb kisfiúhoz. Eddig mindenkinek kisfia lesz? Jól emlékszem ugye?!
Nekem még minimum 2 hetet kell várnom, hogy megtudjam. Ma voltam AFP-n, 9-én megyek UH-ra.

Kép

Kép
rszg

Katka! Gratula a fiúcskához! :)

Moncsi! Nagyon szorítok neked, majd mondd el légyszi, hogy minden rendben zajlott-e a bejelentésnél. Remélem. :) Miért gondolod, hogy rákérdez?

Wicca! Én jó ötletnek tartom.

Masut
masut

Sziasztok!

moncsi89: Hogy alakult az este???? Egyébként én is egyetértek a többiekkel csak az számít, Te hogy érzel!!!! Még nincs pocakod??? Gondolom rosszul sem voltál az első 3 hónapban, mert még nem vették rajtad észre.

Kép
milky

rszg: Már én is észrevettem, nagyon fiús lesz ez a március!:)))

Én még sajnos nem tudom a nemét, 2 hetet még kell rá várnunk!
Nekem nagyon kevésnek tűnik az UH. Jó lenne többet látni a pocaklakót, de ezzel láttam többen is így vagyunk!

erpé: Samu tényleg egy kis huncutka, nagyon édi.

Kép
milky

Sziasztok,

Köszönöm a gratulációkat, én is nagyon örülök, hogy kisfiú van a pocakomban. A nőgyógyászom szerint, majd jól elkényeztetem és majd simán az újja köré csavar engem.... :lol:
Neve még nincs. Vezeték neve sincs. Tudom hülyén hangzik... A két lányom apukával 1 éve élünk külön. Az egy új kapcsolat és a terhesség egy meglepetés :o ... (Ennyit a tutibiztos fogamzásgátló módszerekről)... De úgy döntöttem, hogy megtartom a babát, aztán majd csak lesz valahogy... (Azaz párkapcsolat nem stabil.)
Ebből jön a gond. A két lányomnak kettős vezetékneve van (Kovács-Bodó), mert az apukájuk fontosnak érezte, hogy ne legyen tucatnevük. Pocaklakó apukájának viszont egyedi és hosszú neve van. Én meg hülyének érzem, hogy két gyerekemnek kettős nevet adtam, a harmadiknak meg tök más neve lesz, mert a kettős nagyon hosszú... Persze nem csak a név kérdésben van káosz, hanem sok mindenben, de majd csak kialakul...
Szóval 'irigylem' azokat, akik stabil kapcsolatban várják a gyermeküket... És a pocakosodás alatt se feledkezzetek el a párotokról. Nekem a házasságom a második terhesség alatt ment végkép tönkre... Figyeljetek a párotokra most is...

Katka

katka22

Sziasztok!

Moncsi, várunk a beszámolóval.

Kuklika azért kilóg a sorból, ezért felszólalok a nevében. Már ha jól tudom, hogy a Villő, lány név. :wink:
Anyósom megálmodta, hogy nekünk is lányunk van, akkor mi leszünk a kisebbség. Hát majd meglátjuk. Azt is megálmodta, hogy ikrek, és még mindig minden uh képen több babát lát. Sőt meggyőzni sem lehet az ellenkezőjéről. Múltkor ezért már kicsit kiborított.
Tegnap a védőnőnél egy csaj mesélte, hogy nekik 12. hétben volt genetikai UH, és már 11 hetesen meg tudták mondani, hogy fiuk lesz. Remélem jövőhéten a 4d-n nekünk is kiderül.

Heheni, örülök, hogy minden rendbe lett. Ha nem tudsz visszaolvasni, csak annyit tömörítenék: hogy szó volt arról, hogy az AFP elég pontatlan vizsgálat, elavult már. Sőt ikreknél méginkább használhatatlan az eredménye.

Kép
Kép
tessza76

Katka, nem egyszerű a helyzeted. És ha különböző nevük lesz a gyerkőcöknek, még hányszor fognak rákérdezni, hogy is van ez? Ha segíthetünk valamiben, akár csak beszélnél róla, itt vagyunk.

Kép
Kép
tessza76

A genetikai UH az az AFP utáni? Vagyis nekem az lesz a 18. héten? Mi a különbség? Mármint a genetikai és a sima között? :oops: Ezt sem tudom?!
Az UH-t én is megkérdeztem tegnap. Mér 3 lesz. 9-én megyek ugye a 18 hetesre, lesz még egy a 30. és egy a 36. héten. Én meg még 2-szer megyek plusz. (minimum :D )
október 28-án megyek 4D-re az a 21. hét lesz és még megyek a 25. héten a háziorvosomhoz. Ő is megnézi a babát és dvd-re is felveszi. Tök ingyen. Mondta, hogy bármikor szóljak és meglessük a Manót. Úgyhogy lehet, hogy még ezen kívül is egyszer menézzük. De nem biztos. Ez így időben jól el van osztva!

Katka Egyet értek Tesszával! Szerintem itt bármiről lehet írni, és igaz, hogy személyesen nem ismerjük egymást, de szívesen segítünk a másiknak. Már csak így szóban is. Sokszor többet ér bárminél.
Egyébként én nem hanyagolom el a páromat, csak kicsit kevesebb az együtt töltött időnk, mivel én már nem sportolhatok. Vagyis nem járunk együtt focizni meg teniszezni, és ez heti 3 alkalom volt. Most nélkülem megy. De Ő is mindig időben hazajön, és megkérdezi, hogy nem hagyott-e sok időre magamra? :roll:
Dehogyis! Csak menjen, és szórakozzon! Persze mértékkel! Ha meglesz a baba, akkor úgyis szükségünk lesz az apukák segítségére is. Igaz?

Na megint jó hosszúra sikerültem. :P

Kép

Kép
rszg

Sziasztok,

Köszönöm, kedves tőletek... Na igen. Nem egyszerű. De hát szerintem senki sem az. Én úgy álltam idáig az élethez, hogy ennél nagyobb kincset nem kaphatok, mint hogy van 2 egészséges gyerekem. Most azért még örülnék, ha a 3. is egészséges lenne. Nincs ennél nagyobb ajándék... A többi dolog megoldható...

rszg: A genetikai ultahang az, amit a 18 és a 20. hét között szokás elvégezni. Azért hívják így, mert ki lehet vele szűrni egy csomó durva genetikai eltérést, mint a nyitott gerinc, vagy hogy valami alapvető gond van. Hiányzik valamelyik szerv... stb.
Teljes körű genetikát (minen kromoszómát) amniocentézissel lehet nézni (magzatvíz vizsgálat). Ez 35 év fölött elvileg kötelező illetve az AFP illetve genetikai ultrahang alapján javasolhatja az orvos. Viszont erről azt kell tudni, hogy az amniocentézis miatt az anyák 0,5-1%-a elvetél.

Valaki kérdezte: a sima UH-n tisztán látszott a fügyije a 2 lába között (tiszta apja :) ). Nekem már a 13. héten is mondták, de ott még nem volt egyértelmű, lehetett volna a keze is....
Egyébként azt akkor lehet látni, amikor a popsiját nézik. Látsz egy U alakot, ahol a popsi az U alja, a lábak meg az U szárai. Ha pluszban a 2 láb között még mozog valami, akkor az ugye a fütyi. Ha nincs ott semmi, akkor meg kislány... Ehhez jól kell, hogy feküdjön a baba, akkor tudják megomdani.

Katka

katka22

Sziasztok!

Új vagyok én is:D Most találtam csak meg a topikot, hogy ilyen is létezik 8)

Annyira örülök, h beleolvastam párba és az pont a vérezgetésről szól :x mert nekem is ilyen problémám volt, bár nagyon kicsi, de annál rémisztőbb, aztán, amíg a dokinál vártam, 5 perces fájásaim lettek, na az már igazásn rémisztő volt, nagyon rosszul voltam, úgyhogy most erős magnézium és fekvés, a 16. hétig biztosan, akkorra alakul ki állítólag a máhlepény teljesen.
Mi jövő7en megyünk 4D-re nemi vizsgálatra :roll: jajj, már naon kivi vok.
Van már, aki tudja?

Üdv mindenkinek

Kati

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Kép

Sziasztok!!
Hát nem alakult valami jól a tegnap este... Próbáltam először az elején kezdeni neki hogy mi lesz ha nem folytatom a sulit és ő nem kapja majd a pénzt rám.. hogy hogy fog megélni stb stb.... de láttam rajta hogy már ezen majdnem elsírta magát...rossz kedve volt .. ugyhogy nem mondtam neki semmit...
Pedig azthittem hogy sejti mivel már látszik rajtam...
Ugyhogy megbeszéltem a párommal hogy hétvégén leülünk és elmondjuk neki ketten...Mert nekem az biztonságot ad..ha ő is ottvan mellettem..
de mindenképpen irok majd hogy mi lesz..meg addig is irok még....
jövőhéten megyek vérvételre.. aztán nemsokára uh ra :)
moncsi89

Úgy látom Masuttal pont egyidősek vagyunk :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok,

Papillon,

Jó pocakososdást! Nagyon vigyázz magatokra és nem lesz baj. Biztos uncsi feküdni, de most fontos. Írjál nekünk sokat és akkor gyorsan megy az idő... :)

Moncsi,

Sajnálom, hogy ilyen nehéz megmondanod... Ez a 3. gyerek nekem sem a legjobb körülmények között jött, de apukám 2 percet morgott az erkölcsről, meg hogy eszetlen a lánya és azóta örül az újabb unokájának.... Mondjuk én már nem vagyok olyan fatal, mint te és már nem is nagyon tudnak beleszólni az életembe...
Azt gondolom még, hogy anyukádnak kell a saját életét (az anyagit is) megoldani. Ez érzelmi zsarolás, hogy most akkor vele mi lesz. Minden ember magért felelős. Ő is, te is. Persze ha tudod (és szükséges), akkor támogasd, de édesanyádnak is fel kell nőnie ahhoz, hogy felnőtt a lánya...
Hétvégéhez meg sok sikert... Biztos lesz egy kis balhé, de majd helyreáll a rend. Egy baba érkezése nem tragédia, hanem a legnagyobb csoda!

Katka

katka22

Moncsi, mit tanulsz? Mennyi van még hátra? Biztos nem tudnád folytatni a sulit? Mondjuk a húzósabb időszakban (baba születése környékén) kérhetnél halasztást. Édesanyádnál meg talán egyszerűbb lett volna a valós helyzetet megmondani. Ha esetleg nem sejti, hogy babát vársz, akkor mire vélje, hogy a suli abba hagyásáról beszélsz neki.

Persze nálunk teljesen más a helyzet, mert a család már úgy várta a Csöpséget, mint a Messiást. Mondjuk ez is idegesítő tud lenni egy idő után.

Papillon, kitartást a fekvéshez. Nem lesz semmi baj a babóval. Beszéld meg vele is ezt, hogy mennyire várjátok, szeretitek.

A genetikai UH szerintem is a 18 heti UH. Nekem a csaj mesélte így, hogy a 12 heti uh volt genetikai, de azt is hozzátette, hogy már bizonyos koron túl van, és azért volt neki. Viszont a 4d-s rendelőkben is megkülöndöztetik a sima mozizást a genetikai uh-tól. Szerintem annyi a különbség, hogy sokkal részletesebben nézik meg a babát, és minden porcikáját leellenőrzik.

Kép
Kép
tessza76

Sziasztok,

igen, én is úgy tudom, hogy a 18. heti a genetikai UH - és ez annyit takar, amit Tessza is írt, hogy nagyon alaposan megvizsgálják a csöppöt: belső szerveket is ellenőriznek és mindenféle méretet megnéznek, hogy valóban jó ütemben fejlődik-e a babóca.

Wicca, akkor te most egy jó ideig otthon fogsz babázni :) Rögtön jönni fog a következő? :)

Katka, a te helyzeted sem egyszerű... Ugyanakkor a soraidból az jön át, hogy nagyon jól kezeled! Én is igyekszem a páromra figyelni, és ez tényleg nem mindig egyszerű, pláne, hogy már van egy gyerköc is... Látom, hogy a lányok között két év van, szóval az első még elég pici volt, amikor terhes voltál a másodikkal...

Moncsi, drukk a hétvégi beszélgetéshez anyukáddal! És amit Katka és Tessza írt, abban sok igazság van (pl. anyukád felelősségéről az anyagiakat illetően), de persze kívülállóként nehéz megítélni egy ilyen helyzetet.
Az iskolát pedig tényleg nem kell abbahagynod azért, mert babád lesz, esetleg halaszthasz egy kicsit. Persze ha nem érdekel az, amit ott tanulsz, az egy másik ügy, akkor érdemes olyat keresni, amivel szívesen foglalkozol.

Üdv:
Éva

erpé

Sziasztok!
Mi tegnap nem voltunk, és ma se sokat leszek. Nekem fáj a pocim kicsit. Asszem nekem is vissza kell venni. AM piacoltam, sétáltunk, takarítottam. Nem tom hova rohanok mindig.
Heheni örülök, hogy jobban vagy. Annyira irigyellek az ikerérzés miatt. Kíváncsi lennék nagyon. Édesek lehetnek.
Gabka vigyázz magadra!!! Pihizz te is.
Tessza köszönöm. Valóban a Villő lány név. Asszem ennyi pasi közt jól fogja magát érezni. :D:D:D Persze nemsoká még sok minden kiderül. Lassan mindenkinek feltárul a titok. Mi meg még azért meglepődhetünk. :D
Moncsi nekem az előző topikban volt egy lány, aki most 20 éves. Amika kislánya Botinál 2 hóval idősebb. Bár vidéken laknak, többször taliztunk már. Iszonyatosan jó, és bölcs anyuka kora ellenére. Nagyon hajt, hogy megfeleljen pont azoknak az elvárásoknak, amitől te tartasz.. Én nagyon felnézek rá, és sztem rád is felfogunk. Már most jól álltoka dolgokhoz, sztem ne aggódj. Akinek meg nem tetszik vmi, az kit érdekel?
Vica Pannának mi is Boldog Szülinapot Kívánunk!
Wicca őszintén sztem a mózes tök felesleges, ha jól dönthető a kocsi. Csak helyet foglal, ha utaznál vhova. Mondjuk nekünk nincs túl nagy kocsink. Le is kell majd most cserélni. Sztem….. AFP-hez gratula.
Katka nagy gratula a kisfiúhoz!!!!!!
Epré Samu is nagyon helyes srác!
Újaknak persze én is szép pocakosodást kívánok!
Na bocsi ha kicsit összevissza voltam, de nem vagyok a toppon!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

két évem lenne még hátra... a saját érdekemben halaszthatok... anyukámon az már nem segit mert megszakad akkor minden anyagi amit eddig kapott. de remélem nem lesz fontosabb neki a pénz mint az unoka.. köszi hogy drukkoltok :) remélem hogy minden renben fog menni...holnapig ezen fogok stresszelni...
:roll:

Kép
moncsi89

sziasztok!Már nagyon rég elmaradoztam a topikból :oops: de időként visszaolvasok,most moncsi89 miatt irok.moncsi,én 16évesen szültem a nagyobbik fiamat és semmi hátrányát neméreztem soha inkább előnyeit.Igaz abbahagytam énis az iskolát viszont mikor2éves kora elött bölcsibe ment a fiam befejeztem a tanulmányaim munka mellett is.Kicsit nehéz időszak volt de nembántam meg.Az oviban és a suliban is mindig azthitték a nővére vagyok :) Most12éves és mindig büszkén meséli ha az iskolában a társai mondják neki hogy tök jó neked hogy ilyen fiatal az anyukád.Kissebbik fiam jövöhétem lessz2éves és bizony10év korkülömbség van köztük neméreztem soha hogy vele máslett volna mint annó.Most várjuk a kistesót aki 16hetes.Bocsi hogy hosszu voltam de remélem tudtam talán segiteni,szerintem ne félj és ne hagyd magad elbizonytalanitani,ha te ugyérzed jó anya leszel biztos jó a megérzésed.Sok sikert és minden jót mindenkinek!
tiszy

Sziasztok!

Moncsi, szerintem a suli miatt tényleg nem kell aggódni.. én is most csinálok egy okj-s képzést és halasztani akartam 2. félévtől, úgy szóltak ráma suliban, h nehogy halasszak, majd ők segítenek és minden rendben lesz. Az órákon nem kell részt vennem, ha viszek orvosi papírt a veszélyeztetettségemről :oops: szerintem próbáld meg, max nem sikerül, de azt nem hiszem, tuti, h menni fog :lol:

Köszi mindenkinek a jó kívánságokat, igyexem megbeszélni a babóval a dolgokat, de nekem ez még olyan nehezen megy :x a lelki köldökzsinórt elkezdem már olvasni lassan, mert szégyenlem, de nehezen tudok vele kommunikálni, furi nagyon, első baba és nem igazán van tapasztalatom a gyerekek terén. Más gyerekeivel nem igazán szerettem játszani soha, az enyémre várok, de most meg furi. Még szoknom kell a jelenlétét, és idővel könnyebb lesz, talán. Egyenlőre csak aggódok, h nehogy vmi baja legyen, de persze ez sem tesz jót. Jajjjj. Lehet, h nem akarok hozzá túlságosan kötődni, amíg biztos nem leszek az eljövetelébe??? :idea: de ez hülyeség, szégyenlem :cry:

Amúgy az az igazság, h nem unatkozom, közigazgatási szakviszgára készülök és nagyon sokat kell tanulnom, úgyhogy fexem, a jegyzetek felett :twisted:

Üdv mindenkinek

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Kedve kismamák elnézést, hogy itt zavarok, de sajnos nincs még saját oldalam és szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, felsők (34-46): 3500 Ft-4000 Ft
Tréningruha (nadrág +felső) 7000 Ft - 8000 Ft
Tréning nadrág külön is rendelhető!

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek 34-52 méretig, akár egyedi méreteket is!

Várok minden kedves érdeklődőt! Vidéki megrendelések is vállalok, amit utánvéttel (500 grammig 1300 Ft), és előre utalással ajánlott levélként (500 grammig 650 Ft) tudok teljesíteni!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

Köszönöm a lehetőséget!
Szilvi
Kép Kép Kép
sziszilva

Sziasztok,

Kuklika: Vigyázz magatokra, főként ha érzed, hogy túl sokat pörögsz. Ne várj komolyabb jelzésekre, hanem egy kicsit kényeztesd magad...

Papillon: Egyáltalán ne szégyeld magad. Nincs miért. A terhesség egyáltalán nem az a rózsaszín köd, mint amiről az újság és a média szaval... A 9 hónap azért 9 hónap, hogy legyen időnk felnőni a feladathoz. Én sem voltam más gyerekével játszó típus, de a sajátjaimat imádom és tűzbe mennék értük. Láttam anyákat, akiknek a szülés után is hónapokba telt, hogy ködődjenek a babájukhoz. Van az így.
Szerintem sokkal többet teszel a babádért és önmagadért, ha magadnak (és nekünk) őszintén elmondod az érzéseidet.
Írtad, hogy félsz, hogy elveszíted és ezért nem mersz kötődni... Egyrészt megértem a félelmed, másrészt az anya az anya, akkor is ha még csak a pocakban van a csöppség (és esetleg elveszítheted). Neki kell a szeretet, annyi amennyit adni tudsz. Azért ő a Te babád, mert számára Te vagy a tökéletes édesanya. Téged választott. Hidd el jó anya leszel, pont olyan, amilyen a gyerekednek kell. A világ meg gondoljon, amit akar... :)

Katka

katka22

Hú Katka, én mindjárt bőgök, de már könnyezek, :cry: ez annyira édes és megható volt. Köszönöm :oops:

Én is ilyen anya leszek szerintem, csak mindig furin éreztem, mert egy csomó nő agyon szeretgeti más gyerekét, én meg sosem tettem ezt, de titokban szerettem volna a sajátomat agyon szeretgetni, szegény kiskutyám a kárvallottja :P , vele megtettem :roll:

Jah, hát pedig nincs is okom félni, hiszen elsőre összejött, még sosem volt vetélésem, de anyu nyomasztott a storyjaival, neki sok volt és egy tesóm meg is halt pár naposan, én utána jöttem, agyon féltett már a pocakban, lehet, h ezért van ez az egész velem is most :shock: ki tudja....

De ezek a gondolatok csak megfogalmazódnak bennem, ne higgyétek, h ezen rágódok nap, mint nap. Nem, boldog vagyok és büszke 8) csak ott van az a fránya kis :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon, mindenki más. Nem biztos, hogy örökletes probléma miatt volt ilyen sorsa mamádnak. Te, te vagy.
Megvallom, én is parázok a gyerekektől. Múltkor a védőnőnél voltunk páran, legtöbben babával. Volt egy ikres anyuka, aki bement az első lurkóval, hogy lemérjék, és megkért engem, hogy nézzek oda a másikra. Rutintalanságomat mutatja, hogy nekem csak az tünt volna veszélyhelyzetnek, ha leesik, erre odaugrik egy anyuka, hogy a partedli betakarta a gyerkőc száját, és nehogy megfulladjon. De szerintem ezt majd mind megtanuljuk mi is, csak mi most vagyunk kezdők.

Kép
Kép
tessza76

[quote="tessza76"] írta:tessza76De szerintem ezt majd mind megtanuljuk mi is, csak mi most vagyunk kezdők.
Ezt nem tanulni fogjátok. Sztem ez jön. Olyan simán fog menni minden, hogy csodálkozni fogtok. :):):) Sztem minden anyukának minden időben vannak aggodalmai, mi lesz ha etetni kell? Hogy kell majd? Mit adok neki? Mi lesz ha elindul? Aztán egyszer csak eszik, aztán elindul..... Nekem a mi lesz ha beteg lesz rész lebeg mindig kaszaként a fejem felett. Mert egyszer tuti belázasodik Botka is.......
Amúgy az én tapasztalatom, hogy nekem is Botival a terhesség elején tök nehéz volt, mert kerestem, hogy hogy kéne kommunikálni. Aztán mikor elkezdenek aktívan mocorogni, egyszer csak rászólsz majd, hogy "Helló Kicsim! Mi ez itt?", és már kommunikálsz. ;) Én ahogy látom itt mindenki annyira odafigyel magára, a terhességre, a manóra, hogy mindenki nagyon szupi anyuka lesz. Akár egyedül akár társsal várja a törpét, illetve Heheni a törpéket. :) Na bocsi az okoskodásért. :oops:
Katka köszi. Hétévégn pihenni fogok. Boti ma keveset aludt, bár már álommanók megérkeztek éjjelre. ;)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Köszi mindenkitől a bíztatást:-) én is bízom benne, h meg fogok felelni az anyaság kihívásainak, csak hát az ismeretlentől legtöbben félünk :shock:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon,én most jöttem haza a kórházból vérzés miatt.Szerencsére nekem fájdalmam egyáltalán nem volt, de nekem is szigorú fekvést írtak elő.Gondoltam magamban:tudok én otthon is feküdni.De most hogy hazaengedtek, bebizonyosodott,hogy itthon nem lehet annyit pihenni.A kórházban tényleg nem lehet msát csinálni, csak ágyban lenni egész nap.Úgyhogy próbáld magadra erőltetni a fekvést,nehogy Téged is kényszerpihenőre küldjenek.
Kuklika,köszi az összefoglalást!Kicsit tartok ettől a vizsgálattol, mert a kórházban mellettem feküdt egy csaj, akinek genetikai hiba miatt csináltak kaparást.Még a gondolat is szörnyű volt!
Kuklika,egyelőre én is nagyon boldog vagyok az ikrektől,de azért félek is.Ha egy gyereknél felmerül,hogy mit adok neki enni,hogyan bánok majd vele stb,akkor kettőnél ez még nagyobb gond.De szerencsére van egy apukájuk, aki már nagyon várja őket,talán jobban,mint én:)
Apropó,párkapcsolat.A mi házasságunk csak még boldogabb és erősebb a gyerekvárás közös örömétől.Én el se tudom képzelni,hogy ne bújjak oda a páromhoz ugyanúgy minden nap, mint eddig.Valahogy nekem ez a hormon dolog kimaradt:)
Ja,és mikor arról, mesél, hogy ő majd korán kel, hoz reggelit, aztán kicsit elmegy dolgozni,hazajön délben,hozz az ebédet melegíteni,délután pedig korán megpróbál hazaérni,hogy velünk lehessen...Már hallgatni is boldogság :oops:
Bocsánat,nagyon belelndültem:)

Kép
heheni
Kecskemét

Köszönjük a szülinapos kívánságokat, holnap lesz a nagy buli, kiváncsi vagyok mit szól az ajándékhoz, azt kapja amit kinézett magának :D

Üdv az újaknak, boldog babavárást Nektek is!

moncsi89 biztos rendben lesz minden anyukáddal, gondolj arra hogy most a baba a legfontosabb a pocakodban, a többi majd csak megoldódik. Ha fontos neked a suli akkor be is tudod majd fejezni vagy most vagy később :wink:

papillon szerintem ne aggódj, amíg nem volt gyerekem én is így voltam más gyerekével, de most már más a helyzet. Amúgy én sem vagyok az a babával beszélgetős típus, de szerintem ettől még jó anyák leszünk és vagyunk :) Egyetértek kuklival jön ez magától.
Ja és kukli vigyázz magadra :!:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?