Új privát üzeneted érkezett!

Egyébként totál kivagyok, most ebédelek. Ati extra nyűgös ma. De most alszik. És mindjárt csenget a konténeres :twisted: :twisted:
Egyébként megint sztrájkol. Nem hajlandó szopizni :( Kannállal próbálok némi folyadékot belecsempészni.

Csütörtökön bőrgyogyi, és ha nem fertőzés, akkor allergiavizsgálat következik. De a doki már előre jelezte, hogy ilyen kis korban sajna elég megbízhatatlan az eredmény....
Csak azt nem tudom akkor mit csinálok, ha beigazolódik a sejtésem, hogy a husi a hibás :shock:

És hozzáteszem, apával sincsenek rendben a dolgok. Megkértem, hogy költözzön át egy másik szobába, de nem akar. Én meg nem tudok, mert az messze van Ati szobájától....pontosabban egy szinttel lejjebb, és hát éjjel kelni kell.

Sziszike
Remélem semmi gáz a pajzsmirigyeddel!!!!!! Ha tudsz valamit, feltétlen írj.
Hangus - nem aprózza el a kiscsaj ezt a fogzást :lol:
Tali - biztos fura lehetett. De azért nagyon sajnálom, hogy kimaradt részünkről. A készülődéskor én is azon morfondíroztam, hogy kellene egy pár szavas bemutatkozás élőben is. Tudjátok, mint az amcsi filmekben, amikor csoportterápiára megy az ember :lol: De majd legközelebb így csináljuk. Ha másért nem, akkor a mostani hiányzóknak a kedvéért :wink:

Mandala
Mielőbbi gyógyulást Encsinek és Gergőnek!!!

Copfi
Aztaaaaaaa!!! Mi még egyelőre nem is próbálkozunk efféle mutatványokkal. :)

mikegirl

Nora: 8 órában megyek vissza dolgozni, de kötetlen a munkaidőm és kicsit össze-vissza is, mint Kis pupunak. Hol több, hol kevesebb munkával. Majd próbálok valami optimális munkaidőt kialakítani... :roll:

Agnesgoboly: én meg arra vagyok irigy, aki még otthon maradhat a babájával 2-3 évet! Aztán lehet Kis pupunak lesz igaza, és két hét múlva máshogy fogom gondolni.

Mamiblue: én 2 hét múlva megyek rákszűrésre, bár annyira semmi kedvem nincs hozzá. Nem akarok nőgyógyászt látni :?

Csokinyufff hazaértettek már?

horvviki

utálok orvoshoz járni (ki nem) és muszáj voltam elmenni mert ez a pajzsmirigyes dolog hormonális változásokat okozhat (hizás, fogyás, hajhullás stb.) meg még ki tudja miket.

Kép
sziszike77

Hát, lányok nekem véget ért az internetes móka mára -illetve az elkövetkezendő pár hétre-.

Nagyon jó volt fórumozgatni Veletek, jövök hamarosan képekkel és beszámolókkal.

Addig is vigyázzatok magatokra és a kis babókra!

Sziszke, szorítok Neked, hogy ne legyen komoly baj a pajzsmirigyeddel!

Puszi,

Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Judit, nekem a szülés után 4 hónappal automatikusan csináltak rákszűrést, amikor mentem tablettát íratni.

Mikegirl, remélem, Atinál nem lesz allergia, a férjeddel meg kibékültök.

Képzeljétek, a nővérem babát vár és bevezettem a babanet rejtelmeibe :D Írogat ő is, ma vonalzót gyártottunk...

Ági és a Csajok
agnesgoboly

hú én nagyon megjártam a gyeddel!! A múlt héten kapom az sms-t, hogy munkabér 48e Ft! ??? Felhívom ma az ügyintézőt és kiderült, hogy mivel januárban járt le a gyás-om, a gyedet a 2007-es fizetésből számolták, de mivel én elég korán elmentem táppénzre így nem volt meg a 180 nap ledolgozott napom. Így csak ennyi. Az a szörnyű az egészben, hogy 10 éve dolgozom már ennél a multinál. Rohadjanak meg. Családi pótlékkal együtt 60e lesz havonta. :( Ha egy hónappal hamarabb megyek gyásra nem lett volna semmi gond. Teljesen kész vagyok. Ma este összeül a válságstáb.

Sielés. Nagyon szupi volt, csani élvezte a hegyi levegőt, de eléggé le is fárasztotta az, hogy kibillent az eddig megszokott kis életéből. Ott is eléggé meleg volt, így olvadozott a hó de minden nap felvátva tudtunk csuszkálni. Dobok majd pár fotót. :)

A tali szuper lehetett a fotók alapján, megyünk mi is legközelebb! :)

A betegeskedőknek jobbulást!!!!!!!!

leko

Én annó megkérdeztem a nőgyógyászomat, hogy mikor esedékes a rákszűrés. Azt mondta, a szülés után 6 hónappal illik megcsinálni. Izé, illett volna :oops:
Vendég

Én ma voltam gyógyszert íratni és egyúttal megejtettük a rákszűrést is. Sőt, a doki azt mondta, hogy holnap menjek be a kórházba uh-ra, mostanában ez együtt jár a cytológiával. Újabb macera :evil: . Reggel fél 7-kor uh.Körbeudvaroltam apust, hogy később menjen dolgozni és bébicsőszködjön amíg végzek.
bee73

Leko!
Itt valami nem oké....
1. A táppénz is beleszámít a 180 nap biztosítotti jogviszonyba.
2. Elvileg a gyedet ugyanúgy, ugyanazokat az adatokat figyelembe véve számolják ki, mint a tgyást, nem?
Azért kérdezz meg még 1(-2) szakértőt! Szakbarbárt a családineten nagyon jó szívvel tudom ajánlani! Nekem iszonyat sokat segített.

Kép
Kép
pfranciska

Huhh Lányok, én, vagyis mi, nagyon élveztük a talit!
Észre sem vettem mennyire elszaladt az idő,csak a babók nyűgösségéből következtettem.
Fura volt látni titeket, de sztem jól sikerült így elsőre. Annyi kérdésem lett volna, de persze ott egy sem jutott eszembe! Én is zavarban voltam, pedig nem szokásom .... :oops:

Már én is kivagyok a sok papírozás miatt, hogy mi jár, meg mi nem?! Leginkább már szinte semmi! Nem tudom mi lenne ha valóban ennyi pénzből kéne megélni.... :evil:
Pedig sajnos sokan ebből, ennyiből teszik............

Sziszike, remélem semmi komoly dolgot nem találnak! Most nem azért hogy a frászt hozzam rád, de tesómnak is így indult és kiderült nem is pajzsmirigy, hanem egy daganat, emit a nyakából operáltak ki ! Bocs!

Betegeskedő kis édibabáknak jobbulást!

Kép
h.bogesz

Huhh Copfi, azt a leborult szivarvéget........ Hát GRATULÁLOK! Komkrétan csodállak!!! Én valószínű idegösszeomlást kapnék ha kiderülne.... Ne vedd magadra, csak a depi beszél belőlem! Csodálatos, hogy újra ilyen örömök elé nézel!!!

Kép
h.bogesz

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
h.bogesz

Kép Kép

Kép
h.bogesz

Bocsi ha sok leszek! Elnézést ha valakiket kihagytam, vagy elmosódott lett a kép!!! :?

Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép

Kép
h.bogesz

Dincuska és Én lemaradtunk az ANYA-GYERMEKE képekről! BOCSÁNAT!!!

Kép
h.bogesz

na hazaértünk!!!
klassz volt holnap képek és beszámoló!!!
Maja olyan boldog hogy hazajöttünk:)
Vendég

Jók a képek és látszik, hogy nem volt rossz a party... :)
Sajna mi ebbe nem szállunk be...

Bogesz!
Megkérhetnélek,hogy felülről lefelé az anya-babás képekről leírnád, hogy ki kicsoda? Mert én legalább 2 emberkét nem tudok beazonosítani. Bocs! :oops:

Kép
Kép
pfranciska

és akkor a nassfeldi fotók:

Kép
Kép
Kép

és egy a fogacskákról :)
Kép

leko

Sziasztok!

Franciska!

Leírom én Neked, remélem, hogy jól :D

Balról jobbra: Bogesz és Szaffi, Viki és Fanni, Ági és Eszter, Kis pupu és Máté, Noémi és Luca, Csokinyuff és Maja, mellette képzelj el engem és Emmát! :lol: Alul Kriszti és Eszter, Edit és Alex

Csokinyuff! Tényleg? Ennyire rossz volt nálunk? :( Jó, persze, tök érthető! :D

Bogesz! Sebaj, majd máskor rajta leszünk! Tök dinka vagyok, elfelejtettem csinálni, pedig én is akartam! Édi volt Szaffi is, meg aza rózsaszín poncsó... :lol:

Mikegirl! Mi van Veled meg Férjuraddal? Nem múlnak a gondok?? Még tartozol az esküvői képekkel is, utazzatok el megint valahová kettesben, lehet hogy minden rendbejönne, néha csak ennyi kell!

Megyek bambulni a Mátrixot, mintha nem láttam volna ezerszer! :D

Jó éjt!

dincuska

Leko: Én még csak most kapok majd gyedet, remélem nem ér meglepi mint téged!:(
Ja-ja, és igaza van Franciskának! Nézz utánna! Mert nekem 2 év gyed után is, ugyanabból a pénzből számolták, amit még az első szülés elött kerestem!

mamiblue

Dincuska
Igazból nem vesztünk össze, csak olyan Makó - Jeruzsálem távolságba érzem magam tőle. Olyan, mintha idegen lenne......:(
Képek - nem foglalkoztam én azzal :( :oops: Még mindig ott tart, hogy digitalizáltatni kellene.......
Elutazás kettesben - nincs is kire hagyni Atit, nálunk még az egy-két óra is gond. És nem is tudom, hogy képes lennék-e rá.

mikegirl

Jó reggelt!

Mikegirl: és hogy van Ati? Pöttyök múlnak?

Leko: irigy, irigy vagyok :lol: Nagyon jó lehetett nektek.

Én tegnap elmentem vásárolni, mert nincs mit felvennem hétfőtől a melóba :oops: Nekem csiniben kell dolgozni, és a régi ruciaim nem jönnek rám :oops: Sikerült két nadrágot beszereznem, de még felsők is kellenének meg egy tavaszi cipő (mert ugye megnőtt a lábam is...) Tegnap apa is jött velem, egész jól tűrte, de ma már kijelentette, hogy ma nem jönne.... mehetek egyedül, bár úgy jobban is szeretek vásárolni, nem sürget legalább. 7 hónap melegitős, kinyúlt polós időszak után már jó lesz kicsit felöltözni rendesen :lol:

horvviki

Jó reggelt :)
Kis betegeknek jobbulást kívánok -anyuciknak meg kitartást -még friss az élmény 3 beteg gyerkőccel itthon szal' maximálisan át tudom érezni a dolgot...
Nagyon jók a talis képek sajnálom hogy nem voltunk ott -persze hogy először olyan megilletődött mindenki hiszen hiába vagyunk egymásnak hova tovább jó ismerősei bizalmasai ha személyesen még nem találkoztunk.Én nem tudom miként viselkedtem volna -alapban olyan lelkesen barátkozós locsi fecsi vagyok(igaz Mirosz :D :?: ) -ha zavarban vagyok akkor meg még többet beszélek... :oops:
Franciska sajnálom hogy kevés az esély a talira- összeereszthetnénk a két kis golyófejet... :)
Szűrésen khm... hát én ugye voltam.... :( - és csütörtökre kaptam időpontot a kurkász szűrésre.... függetlenül a harcedzett múltamtól nem vagyok valami lelkes pláne hogy előző nap egy falatot sem ehetek...na mindegy túl leszek rajta és ílymódon motiválom családom idősebb beszari tagjait a vizsgálat elvégeztetésére.... 8)
Sziszike biztos nálad is minden rendben lesz jól teszed hogy utána jársz -nekem is tele a padlás ezzel az orvoshoz járkálós mizériával de én pl kutyául meg tudnám rázni a sógornőmet amikor azt mondja :-Azért nem megyek orvoshoz mert ha valmi baj lenne már biztos érezném.... -én meg mondom neki-Te lütyő ha már érzed akkor már gáz van(ez konkrétan a nőgyógyászati vizsgálatról szól)
Leko irtó klasszak a fotók -szinte "látszik" a jó levegő a képeken biztos hogy Csanit esténként nem kellett álomba ringatni.Én egyszer próbálkoztam a sieléssel - kékre zöldre ütöttem vertem magam leestem a tányéros síliftről amiről 8-10 évesek néztek rám sajnálkozva tovahaladtukban -szóval amíg a léceket nem szerelik fel biztonságos fékrendszerrel addig részemről a kérdés lezárva :oops:
Mikegirl nem lehet neked sem egyszerű -egyfelől az aggógás Ati miatt másfelől apával a feszkó... :( Esetleg Atinak kipróbálhatnád a Halicar kenőcsöt (homeopátiás) először csak egy pici felületen -Annabell hírtelen jött ekcémáját pillanatok alatt eltüntette( valszeg az is amolyan allergiás ekcéma lehetett)
Na megint telebeszélem az oldalt ....de tudjátok jó volt.... :) :oops:

Kép
Kép
panni7

Jaj Mikegirl csak ne értenélek ennyire.... :(

Kép
Kép
panni7

franciska: én is csodálkoztam, de a bérszámfejtő cég ügyintézője mondta, így nem kételkedtem. hogy találom meg a családineten, ezt a szakbarbárt? köszi!

csanit sajnos nem igazán nyomta el a hegyi levegő, nehezebb volt elaltatni mint itthon. :shock: megzavarta az idegen környezet.
mi viszont annál jobban tudtunk volna aludni, de így szinte fáradtabban jöttünk haza, mint ahogy elindultunk! :roll: én most tértem át a síről a boardra, ne tudjátok meg, hogy néz ki a lábam! a szivárvány minden színében pompázik. pedig nem is estem olyan nagyokat :roll:

mikegirl:lehet, hogy lemaradtam a dologról, de mit mondott a doki? apát nem zavarja a helyzet? leültetek már egy nagyot beszélgetni?

leko

dincus dehogy is..... tudod milyenek a babák...
bejöttünk az ajton le se lehetett vakarni a képéről a vigyort...
És képzeld a buszon azt gyakorolta hogy tud ő is olyan hangot kiadni mint Emma amivel ijesztgette és megy neki. nagyon veszélyes :wink:
és akkor a képek Kép Az első találkozás Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

[quote="mamiblue"]
írta:
mamiblueküldjön vki egy doboz nyugtatót! 3 gyerekkel egyedül egész héten és már ma kikészítettek! :evil:

Csak egy óriási vállveregetés telik tőlem: KEBLEMRE SORSTÁRS! NÁLUNK MÁR KB EGY HETE HÁROM BABAMANÓ VAN ITTHON FOLYAMATÁBAN.... ÉS ABBÓL KETTŐ KITARTÓAN BETEG... :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Bocsi a többiektől, de csokinyuff képei nagyon jók. :D Egyébként nekem is rétkán sikerül nagyon jó képeket csinálnom:(

Annyira tetszik, ahogy tapizzák egymást a babák!

Én meg fogyizok, ugyhogy itt szédelgek a gép elött!

Edit: Nem felejtettem ám el, hogy jövök még neked a bogyiért!:)

mamiblue

Sziasztok

Tegnap mire visszaolvastam és írtam egy oldalt kidobott ez a fránya babanet.Olyan pipa lettem ,hogy kikapcsoltam a gépet.
Ma meg ha akarnék sem tudnék itt üldögélni ,olyan extra nyűg van.most is itt sír a kezemben.Szóval képek továbbra is jók ,
CSani édes és Maja meg Emmácska is meg a többi béb.
MAndaláéknak ,mikegirl??? Atinak jobbulást.
No pusza mennem kell majd jövök ha fiam normi lesz :):):)

Kép

Kép
jucu

Mandala: Hát...:( Mai nap nem volt vészes, nemsokára jön anyum is, kicsit lekapcsolja a lányokat! Az a bajom, hogy már látom előre, hogy Mati meggyógyul és Tami meg beteg lesz! Szerencsére Sebi egész jól rendbejött, ma csak egyszer szívtuk az orrát!

Mikegirl: Akkor ez egy nagyobb hullámvölgy, de hidd el , ha mind a 2-en akarjátok, akkor kimásztok belőle!

mamiblue

[quote="leko"]h írta:lekoú én nagyon megjártam a gyeddel!! A múlt héten kapom az sms-t, hogy munkabér 48e Ft! ??? Felhívom ma az ügyintézőt és kiderült, hogy mivel januárban járt le a gyás-om, a gyedet a 2007-es fizetésből számolták, de mivel én elég korán elmentem táppénzre így nem volt meg a 180 nap ledolgozott napom. Így csak ennyi. Az a szörnyű az egészben, hogy 10 éve dolgozom már ennél a multinál. Rohadjanak meg. Családi pótlékkal együtt 60e lesz havonta. :( Ha egy hónappal hamarabb megyek gyásra nem lett volna semmi gond. Teljesen kész vagyok. Ma este összeül a válságstáb.

Mi van, ma csak sorstársakkal találkozom? :roll:
Hát, hja!!!! Én is bőgtem úgy két héttel ezelőtt. Megkaptam a papírt, hogy kiszámolták a GYEDemet. Annyira édes a törvényalkotó! Kitalálták (nehogy jól járj!), hogy abban az esetben, ha a fizetésed nem éri el a minimálbér kétszeresét (amit ugye alapnak vennének, ha pl. - mint én is - GYESről mész szülni), akkor az alacsonyabb összegből számolják. A minimálbér kétszerese asszem 140 e körül van, az én pénzem meg bruttó 120 e, amit ugye lassan 4 éve állapítottak meg. Nem emelték, mert ugye azóta itthon vagyok, a cég meg akkor rendezi a pénzt, ha visszamész dolgozni. Vagy akkor rúg ki, ugye.... :? Na szóval én is úgy 20-30-cal kevesebbet kapok, mint amire számítottam. A tavalyihoz képest 15-tel kapok kevesebbet. Az árak meg ugye.... Na, mindegy! Ráadásul az egészségpénztár- és kieg. nyugdíjpénztári támogatásomat is megszünteti a cég május végétől. Szóval az ismét havi 10 rugó minimum, amit kivesznek a zsebemből. Arról már nem is szólva, hogy a bérből is fizetésből élők adókedvezményét sem számolták el, mert nem töltöttem ki a nyomtatványt... csak érdekesség, hogy elfelejtették postázni, holott már háromszor kértem.... :evil:
Arról meg ne is beszéljünk, hogy évekig kapod az alamizsnát, és a nyugdíjadat (ha megéred!) is ebből a semmiből számolják majd! Szép, mi? De azért csodálkoznak hogy vajon miért öregszik a nemzet, és miért nem születik elég gyermek????!!!!! Hát nem ártana ezeken a dolgokon elgondolkodni kedves állambácsi.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Fotók: fájdíccccssssátok csak a szívem, persze, persze!!!!!! :evil:

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

jobbulás a kis betegeknek!
Köszike a képekkel igyekeztem!

Kár hogy nem tudott mindenki eljönni :cry:
Majd kövire!
Vendég

No akkor a 144 képből ötletszerűen megpróbálok párat feltenni. A közös képen én is ott vagyok, pipacspiros rövidujjú pólóban+farmerban (az azonosíthatóság kedvéért :) )

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Vendég

És akkor rólunk is egy kép :
Kép
Vendég

JAjj de jo ott vagyok fannival :lol:
Hugim nem egyszerű fejet vágott.... :lol: :lol:
Vendég

Leko: Nekem vmi olyasmi rémlik, hogyha nincs meg a 180 nap,akkor az elötte lévő 2 évet kell nézni!

mamiblue

igy van mamiblue

Kép
sziszike77

mandala!

teljesen egyetértek veled, sajnos ez az alulfizetettség minden szinten jelentkezik :evil:

Ági!

de jó...hányadik hétben van a nővéred? első baba lesz?

nagyon szuperek a képek, főleg az a rakás kisemberes...imádom :D Kép
nora80

Nóri, sajnos második, az első babájuk kisfiú lett, koraszülött, két hetet élt :cry: most nagyon drukkolok nekik!!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hát igen én pl mivel nem dolgoztam gyes böl élek....
Nemtudom ha egyedül nevelném a lányomat szerintem lenne nekem hely a busszmegálloba vagy kibérelnék egy bokrot...
Vendég

40.235- Ft a Gyedem. :?: :cry:
tuza edit

Ági: Én is drukkolok nővérednek, így ismeretlenül is! Nagyon szomorú elveszíteni egy babát! :(

És mennyi a max gyed, mármint nettoban? 70?

J.

mamiblue

Csokinyuff: Azért gondolom apuka is beszáll! Mert ha nem irány a bíróság! :? Egyébként így a képeken hasonlítasz Drew Barrymore-ra...na lehet nem így kell leírni:)

mamiblue

Judit!
Köszi nemtudom ki az:S
nem nézek tv-t

JA igen apuka is beszáll egy kevéssel de az a gond hogy nincs bejelentve csak minimálra és annak a 20 %-át lehet kérni :oops:
Vendég

Ági,
hú ez nagyon durva, el sem tudom képzelni hogy lehet feldolgozni egy pici elvesztését :cry:
minden jót kívánok neki és remélem sok örömet szerez majd neki a születendő babó.

gyed: még nekem sem jött meg, de elvileg a max-ot kapom...remélem :wink:

rákszűrés: nekem januárban kellett mennem... Kép
nora80

Üdv mindenkinek!

Annyira szépek és mosolygósak vagytok a képeken! Tökjók. :D :D :D

Leko!
www.csaladinet.hu - szakértők - tb-szakértő
Ha ő nincs, most én is gyes-t kapnék... De ez egyhosszú történet.

Mamiblue!
Kicsit több, szerintem 75 körül van. Nekem ugyan februárban 81-et utaltak és azt írták rá, hogy gyed, de annyi elvilleg nem lehet. Merthogy bruttó 83 a max. azt hiszem és abból kb. 10 % jön még le... remélem azért visszafizetnem nem kell.

Na, csajócám elaludt az ölemben, próbálok még vasalni kicsit...

Kép
Kép
pfranciska

Sírva hívtam délelőtt a bőrgyógyászt, hogy nem lehetne-e csütörtök előtt megnézni a kisfiamat, mert szőrnyűséges az arcocskája, és a pöttyök terjednek. Azt mondta, ha egyig beérünk az V-kerületbe, akkor ok. Ati éppen ébredt, lóhalálában megtízóraíztattam, kivártam a kakit, öltözés, rohanás matricát venni, irány be apához, és onnan együtt mentünk.
A dokinő nem votl meglepve, írt fel másik krémet, és azt mondta ne aggódjak, mert a fogzás indukálta bőrszárazságról van szó, és száraz bőr érzékenyebb......Lemondom a pénteki uszit, és várjuk, hogy meggyógyuljon. Állítólag nem lesz nyoma......

A képek nagyon jók, továbbra is sajnálom, hogy nem lehettünk ott......

Apával beszélgetünk folyamatosan........de egy dolog beszélni valamiről, meg egy dolog megváltoztatni dolgokat........

mikegirl

Hello!

Franciska: De a családi pótlékot nem te kapod? az még 24 e ft körül van!

Csokinyuff: Hát az nem sok :x Ja igen, te picit fiatalabb vagy! E.T. ? abban szerepelt először, egyébként egy színésznő :) De persze mostani filmekben is! Nem nézel tv-t? Mondjuk én is csak a híradót meg az éjjeli sorozatokat!:)

mamiblue

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?