Új privát üzeneted érkezett!

Monee!
Elkiabáltam.. most szakad itt is az ónos eső és már fagy is rá a kocsimra.. hát ki hagyom ma a vásárlást.. majd a párom hoz hazafelé egy-két dolgot.. (még jó, hogy volt a hűtőben pizza.. most azt sütök magamnak)
-1 fok egyébként kint a teraszon.

szeder74

Hello lányok!

Betti: Nagyon édes ez a Julcsi lány! :) Ugyanilyen kiságyra szerelhető nézelődő mintás kütyünk van, Bius nagyon szereti nézegetni! Az átfordulás miatt szerintem ne aggódj. Az egyik barátnőm- hajdúszoboszlói- pont most írta, hogy a kislánya 5 hónapos és még nem fordul egyik irányba sem. SZerintem Te is csak azért aggódsz, mert látod, hogy itt van már olyan 3 hós baba, aki megfordul, de lehet ám, hogy csak 1-2 szer teszi, aztán leáll vele. Bius hasról hátra "fordulása" sem igazi fordulás, inkább csak dőlés...és szerintem ezzel nem vagyunk egyedül, csak mi fordulásnak hívjuk! :)

Szeder: Sikerült szerezned Karamalzt? A Plusban tegnapelőtt volt kb 50 db. Egy-két sima, a többi citromos. Szerintem itt a környéken csak én veszem, mert mindig csak akkor lesz kevesebb, ha én veszek! :)

A.m: Mini Gyuszi továbbra is Istenkirályfiúcska! Annyira meg tudnám dögönyözni!!! Én a száját imádom a legjobban!

Honey: Tudom, hogy ez nem vigasztal, de azt hiszem tejci fronton fejben dől el minden! Én eddig napi 4 csésze laktoherb teát és 2 karamalzt meg egy csomó vizet ittam, és ettem is egy csomót... most az allergia miatt csak vizet ihatok és kaját is visszafogtam-hús, krumplira és nem csappant meg a tejcim. Úgyhogy én már nem tudok mit tanácsolni. Ja de: a baba masszírozása során oxitocin termelődik... beindul a tejtermelés...Próbáld ki délután a masszázst!

Monee: Ezt a téli öltöztetős dolgot Bianka még tudja fokozni...: Mikor kilépünk az ajtón, bezárom a lakást... akkor bekakil!! Úgyhogy irány vissza, baba levetkőztet, tisztába tesz, visszaöltöztet..
Súly: Hova akarsz még tejet szaporítani? Ákos olyan jó husis! Nem Te mondtad, hogy a hirtelen hízástól valamelyik izomcsoportja lassabban fejlődött? Szerintem tök jó Ákos baba súlya és szép, vidám a képeken, úgyhogy ne aggódj! valszeg most izomzatra gyúr!! :)
Időjárás: Budapest Belváros: most száraz, reggel volt egy kis ónos szitálás.

Márti: De jó volt olvasni a tesztelésed történetét! :) Az a legjobb, hogy 3 gyerek után még vállaltatok 4.babát!

Anyoooka: Örülök, hogy minden rendben Ádámmal! Én is szoktam így tartani Biankát és tényleg nagyon jó...az izmok fejlődésének... :)

Humanka: Bendő egy igazi vasgyúró, pedig az eddigi képeken inkább vékonykának látszott. Nagyon cuki baba! A zöld kaki miatt én nem fejtem ki az előtejet, nálunk csak egyszer-egyszer van ilyen, de nem gyakori. És inkább az éjjeli szopik után van, mert éjjel csak "inni" kel fel a drágám, rövid ideig szopizik.
Vendég

Ági!

Nálunk ugyanez a helyzet, és teljesen tanácstalan vagyok! Egyik napról a másikra 8-9 helyett 5-kor kel. (modjuk az a különbség, hogy ha megetetem, akkor még visszaalszik.) De az alvásból keserves felsírás az nálunk is van! Olyan szívszaggató... Pedig nem változott az utóbbi időben semmi körülötte. Én próbálom ilyenkor forgatni más testhelyzetbe, és ez van amikor segít.

Annyooka! Jaj, de tündér Ádám! Nagyon jó a tornázós kép is!!!! És köszönöm, amit a szoptatásról írtál. Én, amikor úgy tűnt, hogy kezd elapadni a tejem, egész nap sírtam. Olyan nagy-nagy szomorúságot, és kétségbeesést érzetem, hogy azt nem tudom elmondani. Aztán - amellett persze, hogy bevetem az összes tejszapoírtó pratikát - igyekszem megnyugtatni magam, hogy nem dől össze a világ. Anyukám három gyereket nevelt, és egyikünket sem tudta szoptatni, mégis minden rendben volt. Szerintem ez a presszió, ami a médiából árad, inkább azoknak szól, akik valami hiúsági okból eleve elvetik a szoptatást (ilyenek is vannak, és természetesen nem arról beszélek, akinek nem sikerül). Szóval szoptatáspárti anyukák: ne vegyük e lelkünkre, ha minden igyekezetünk ellenére apad a tej, nem tragédia a tápszeres pótlás sem.

Mondjuk nálunk nem tudom mi lesz, ha az irdatlan fejés, szaporítás ellenére elapad a tejem, mert az én fiam hallani sem akar a tápszerről. :roll:

Humanka! Bendő óriási hapsi! nagyon jó nézegetni, hogy milyen hatalmasat fejlődött!

Am. Gyuszi hihetetlenül jókedvű, nagyon hasonlít Rád!

Nálunk továbbra is véres a tej, ha a póló hozzáér a mellemhez, már az is fáj.... :(
blúmi

Starlark!
Én is próbálok csinálni slideshow-t a photobucket-tel.Szerinted lehet alá tenni zenét is vagy csak én vagyok béna?
Köszi

Kép
Kép
a.m.

Szeder: ez a laptető nagyon megy neked :) :)

Blúmi: nem semmi mit szenvedsz azzal a bimbóval :( Gyógyulj meg hamar.

AM: Lehet zenét tenni alá csak a jogdíjak miatt a photobucket saját zenéi közül tudsz választani :( Az átfordulós vidink alatt is olyan van.

De slideshowt én a picasa-val csináltam ingyenesen letölthető progi az alá olyan zenét teszel amit csak akarsz :)

Kép

Kép
starlark

Ági,

Ilyen hirtelen keserves felsírás nálunk is volt pár hete, pár napig tartott. Inkább d.u. csinálta. Nemtom én sem mi volt, mikor kivettem a kiságyból akkor is még olyen panaszosan sírdogált. Aztán egyszercsak elmúlott. Passz...

KépKép
KépKép
gabolino

Starlak!
Ja :wink: nézek én is :shock:

Ági!
Hát az a helyzet, hogy mi is keresztül mentünk ezen.. én semmit nem tudok rá gyógyírként.
Mert mi is kínlódtunk emiatt.. pontosabban, én, mert Adél nagyon jól érezte magát, hogy szórakoztattam.
Mindezt fél 5 körül kezdtük. Egy hónapig tartott :shock: kitartás :wink: Sírós ébredés. Nem igazán van nálunk.
Viszont nem lehet,hogy a foga bántja?

Bejci.
Privit írtam.

szeder74

Szeder!
Időnként érzem, hogy megint a foga miatt nyűgős, mert mindig érzem, ahogy hegyesedik a cicimen a fog. Most ezt nem érzem.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

A.M.
Hááát ez a pasi haláli!!! Én is akarok egy Minikééééét!! :lol:

Ági, Konan, Humanka, Blúmi, és mindenki, akinek felébred a babája éjszaka
Ha nem azért kel, mert éhes, vagy mert jön a foga, akkor lehet alkalmazni az „Ébredj, hogy alhass” módszert. E szerint fel kell húzni az órát egy órával azelőttre, hogy a baba éjszaka fel szokott kelni, és nekünk kell felébreszteni. Na nem teljesen, csak egy kicsit megrázni, simogatni a hátát, pociját, hogy olyan félébrenléti állapotba kerüljön. Nem kell tisztába tenni, kivenni az ágyból, a lehető legkevesebb inger érje. Utána hagyni kell visszaaludni, vagy akinek ez nehezebben megy, altassuk vissza. Három nap után le fog szokni a felkelésről….állítólag. :roll: Én még nem próbáltam, csak a Suttogó többi módszerét, azok bejöttek. Egy próbát megér!

Köszönöm a Julcsi-dicsiket. Lányok, megnyugtattatok, akkor nem parázok, hogy még nem fordul át. Én sem voltam soha életemben egy fittneslady…
:oops:

Kép
hbetti

Anyoooka,
Sajnálom Dorkát, remélem mára már jobban lesz! Jobbulást!

Szoptatás: Már terhesen azon a véleményen voltam, hogy ha lesz tejem, szoptatok, ha nem lesz, akkor na bumm, kap tápszert. Egy percig sem idegeskedtem, hogy most beindul-e a tejem, vagy nem. Hál’Istennek semmi gond nincs, de ha lenne, akkor sem mennék a Dunának. Ahogy Szeder írta, valaki tud szoptatni, valaki nem, és kész.

Szeder,
Dehogy vagy rossz anya! Márcsak azért sem, mert én is így tervezem. :D Jó lenne, ha nyárra már visszaállna a ciklusom. Tudod, kistesó-project. :wink:
Dinike tündéri! És milyen szerencsések vagytok szőr ügyileg! Ugye jól tudom, hogy ennek a fajtának nem hullik a szőre? Én minden nap porszívózok. Mi lesz ha Julcsi elkezd mászni??? :shock:

Starlark,
Lehet, figyelmetlenül olvastam a topicot, miért kell mennetek vérvételre?

Minyu,
Majd számolj, be hogy neked mennyire jött be a More Milk. Én szedem pár napja, de nem sok változást érzek.
:(

Kép
hbetti

Ezt most találtam. Gondoltam, megosztom veletek.
Íme:
-50g kakukkfű
-50g csalán
-50g kecskerutafű
-50g ánizsmag
-100g csipkebogyóhús
-30g majoranna

4dl vízhez 1ek. keverék
Én 2l vízbe 5ek. keveréket forráztam le, nem ízesítettem semmivel /borzalmas íze van, de szoptatás alatt a mézzel jobb óvatosnak lenni a cukorral meg a súly miatt/, szoptatás előtt 10 perccel célszerű inni egy pohárral meg utána is eggyel. Nekem az a 2l tea a napi adagom, mellette még 2-3l víz és leves.
A kecskerutafű nem minden sárkányfüvesnél van, és előfordul egyik-másik kiszerelés 10g-mal több vagy kevesebb ez a hatásán nem változtat! Ha az ánizsmag bántja a pociját édesköménnyel helyettesíthető.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szeder: Ment a válasz! :wink:
Vendég

betti!
Nem hullik egyáltalán. Ezért is szerencsénk van. Vegyél Te is olyan mászókát, amilyet én, mert azzal el tudod azt a részt keríteni, ahova nem tud be menni a drága eb :wink:
Hiába porszívózol az nem lesz elég, ha mászni fog Julcsi.
Én mint egy robot állandóan feltörlöm a nappalit+konyhát és előszobát.. a hálókba nem mehet be Dinike.
Szerintem a legjobb megoldás az, amit ajánlottam.

szeder74

Sziasztok!

Jöttem részletesen írni, de nem jegyzetetlem, úgyhogy agytorna! :D

Anyoo!

Egy hónappal ez előtt a doktornénink Ákost is lusti babának kiáltotta ki. Elkezdtünk Nyunyori tornáját (Nyunyori! Millió köszönet érte!) és hihetetlenül sokat fejlődött tőle Ákos. Tegnap a tanácsadáson tökre megdícsérte, hogy milyen szépen mozog, ahogy mondta, 3 hósan még úgy elfolyt az asztalon, mostmeg láthatóan ott van a gyerek.
De tényleg, szépen tartja a fejét, kinyomja magát, utál hason lenni, de abban a rövidke időben amég bírja, nyúl a játékokért, érdeklődik. Egyedül még nem tud megfordulni, meg sem próbálja, de ha guri-gurizok vele és elindítom a gurulását, akkor gyönyörűen megfordul, kihúzza maga alól a kezét.
Mi mindennap fürcsi előtt, meztelenül csináljuk a torna egy részét a fürdőszoba földjére terített pokrócon. A hason fekvésnél nagy ász a fürdőszoba szekrényünk tengerifű fiókja. Elbűvölve bámulja percekig, dumál hozzá, és azt megfogni indult el először kúszva.
Talán az első 5 gyakorlatot szoktuk lenyomni (simm-summ, 1-2-3-4, jános bácsi, lógalábalóga és a guriguri), a csípőterpeszt én nem csinálom, mert a kendőben hordozás csinál Ákosnak megfelelő terpesztést. Ezen kívül még a cinicini muzsika, a zsippzsupp és a másik ilyen lóbálós gyakorlat is szuper, de Ákos bazi nehéz, úgyhogy azt el szoktam sumákolni. :D A zsipzsup Zssupssz-ánál már nem szoktam levegőt kapni. :lol:
Most hogy ezt így jól leírtam, azért megkérdezem, Ti csináljátok ezt a tornát vagy nem? :D

Blúmi!

Hú, annyira tudom mit érzel. Kitartást kívánok. Idővel jobb lesz, hidd el!
Jól értem, hogy Neked nem a bimbó berepedésével van baj, hanem a tejcsisugarakkal együtt jön a vér is?
Tegnap felfedeztem, hogy ilyen pótlás adás dolgokhoz a Nurofen fecskendője jó lehet.... bár én a csőrös pohár verzióval is szimpatizálok!

Szeder!

Aranyos a kutty! :D Rakj majd képet róla, ha volt fodrásznál! :D

Bejci!

Na én ebben az esetben tuti nem indulnék el újra! Komolyan, agylobot tudok kapni ettől a tökölődéstől! :twisted:

Igen, apukám felesége új anyukám volt a tévében a kórház iskola jóvoltából. Nem nagyon szerettem apa korábbi barátnőit, de annyira örülök, komolyan, hogy lett Ákosnak egy Kati "mamája" is. :D Engem mondjuk megrázott egy kicsit a riport, mert konkrétan nem tudtam, hogy Ő az onkológián dolgozik. Valamiért azt hittem, hogy mondjuk olyan gyerekenek segítenek, akiket műtöttek valamiért, vagy eltörött a lábuk, hogy a kórházi tartózkodás alatt ne maradjanak le a tárgyakból. Ebből látszik, hogy túl sok időt nem töltünk együtt, de a jövőben szeretnék ezen változtatni. Nem egyszerű, mert nekem 3 felé kell hurcimbálni Ákost (elválltak a szüleim), hogy az összes mama és papa igénye ki legyen elégítve.

Márti!

Lesz 5. baba is? :lol:
Tegnap még akartam írni, hogy 3 hónaposan már megduplázta a súlyát Ákos. 8) 3090-el született. :D

Humanka!

Hát nem semmi méretei vannak Benedeknek! Aztaaaa!
És tök aranyos hapsi is! :D Tetszenek ezek a rövid ujjas göncök. :D Én így akkor látom csak Ákost amikor gyors felöltöztetem. :D

El lehet mondani, hogy milyen felindulásból mentetek ki Ausztráliába? Mivel foglalkoztok?
Egy ideig (és azóta is gyakran) szemezgettem én is a külföldre költözés gondolatával. Sajna nekünk most van még egy akadályozó "tényező" ami miatt nem mehetünk, a Férjem lánya. Talán pár év és nem lesz ennyire apás, akkor lehet hogy belevághatunk valami ilyesmibe. :)

Bali! Ahh... sárga vagyok az irígységtől! :D

Gabolino!

Gratula a kakihoz! Az élet fontos dolgai, na. :D

A.m.!

Milyen nagy már Gyuszika is! :D Kis vigyorka! :D

Jég helyzet Baranyában:
Holnapi napra rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a megyében az összes iskolában. Legalább a gyerekek jól járnak ebben a redva időben. :)

Ákos 10 óra óta alszik. :shock:
Felkelt egyszer 11kor szopizni, meg 1kor, azóta viszont húzza a lóbőrt. Biztos ez még az oltás hatása. 1kor tapiztam, nem volt lázas, remélem most sem az. Anyai ösztön, felébredt. Többnyire megérzem, hogy mikor kel. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Betti: Mert Donek vérszegény és vasat kell kapnia. A vérképét havonta nézik hogy változik.
Már szépen javul remélem hamarosan már nem kell adni neki.

Kép

Kép
starlark

Lányok!

Most csak egy gyors kérdés:
Leírnám gyorsban,hogy mostanában hogy zajlik egy szopizás, mert néha tanácstalan vagyok,hogy vajh Andorkám produkcióinak az oka az az,hogy még éhes, vagy csak úgy nyűgös vagy mitomén.
Persze tudom,hogy ezt csak én tudom majd eldönteni, de hátha vannak tapasztalatok, kíváncsi vagyok Ti hogy látjátok a szitut :)
Szóval, elkezd szopizni rendesen, egy idő után néha húzza a lábát az égbe, majd szól a feneke.Szopi megy tovább. Majd mikor már csak szinte cumizza a cicit, mert elfogyott a cucc, akkor átteszem másik cicire.
Ott is eszik rendesen, majd jön a lábemelés, rotyogás, szopi. Lassan fogyni kezd a tejcsi, de én még úgy érzékelem,hogy talán van.Egyszer csak abbahagyja a szopit és bambul rám,mintha nem is tudná hol van, majd elkezd feszíteni majd kifordul a kezemből és cicit utána nem hajlandó elfogadni.
Az előző szopinál melegítettem még utána 60 ml-t, először furcsállotta a cumit ahogy a szájába dugom,de utána szívta és bevágta az egészet.
Most fél 3kor evett, utána elvoltunk, de valahogy most fáradtnak tűnt így most betettem az ágyába. MOst még dumálgat, nem sír, szóval ilyenkor lehet akkor nem éhes. Vagy létezik,hogy ha enne még attól még nem ordít? Vagy ilyen nincs?
Nekem fogalmam sincs mennyit eszik Andor, mert sosem mértem (amit nem is bánok :) ) Csak hát most az utóbbi napokban már 6x eszik 1 nap, 2.5 óránként, ami persze nem rossz, csak eddig 5x evett és elég szépen megvoltak már a konkrét órák,hogy mikor éhes. Szóval nemtom. Lehet ez azt jelenheti, hogy éhes? És lehet ezért is van kevesebb kaki?

Bocsesz,hogy kicsit hosszúra sikeredett a leírás,csak hát azt akartam,hogy tényleg lássátok a mozzanatokat,hogy mi van.

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Bekukk csak, mert Dorka kórsága engem is elkapott :evil: Fáj a fejem, ömlik az orrom, ráadásul ha mindez nem lenne elég még - ahogy Monee mondta - nagylány is lettem tegnap este :? :roll: így a hasam is görcsöl. És itt van velem a beteg nagy + egy pici aki remélem nem kapja el!

Szeder, Dorkánál nekem is azért ment el a tejem, mert megjött és nem akarta elfogadni semmiképpen a tejcsit. Most hasonló a helyzet, Ádám sem akar szopizni tegnap este óta, de ő legalább cumisüvegből megeszi szerencsére. Kutyi nagyon édes! :lol:

Monee, tornát mi is csináljuk, igaz nem napi rendszerességgel, de hetente 4 alkalommal tuti. Csak mivel nekem izombetegségem van ami miatt nem mozogtam kicsinek rendesen, bennem volt a para valamennyire.
Igen, öröklődik a nyavalyám, ráadásul nem is csak egy gén mutációja okozhatja, de mivel a domináns géneket már kizárták nálam és ez a betegség annyira ritka hogy minimális az esélye hogy Apa hordozó lenne ezért vállaltuk a gyerekeket. De így vagyok nyugodt, hogy megnézte egy doktornő aki járatos a dologban. (általában hülyén néz rám minden doki ha mondom hogy mi a bajom)

Humanka, annyira édes a HurkaGyurkád! A hőség miatt irigy-irigy, küldj egy kis meleget erre is! :wink:

Ági, Ádám álmában szokott felsírni. Két tippem van, vagy rosszat álmodik vagy a fogacskája bántja őt - ömlik a nyála, iszonyú kemény az ínye és folyton a szájában dolgozik...

Blúmi, Dorkánál nekünk is több tápit kellett kipróbálni, mire gyet elfogadott!
Bimbó semmit nem javul ezek szerint... Gyógyulj meg gyorsan! +++

Betti, ez az ébredj hogy alhass módszer nekem nagyon nem tetsz!!! Mondjuk én az egész suttogót nagyon gáznak tartom, de ettől persze másnak még bejöhet. :wink:

Gabolino, Ádám tuti éhes akkor amikor ezt a megfeszítem magam és a cici már nem kell mert kiürült - dolgot csinálja!
De olyan is van, hogy annyira már nem éhes, hogy sírjon, de nem tud elaludni mert annyira még nincs tele a pocija. Ha látom hogy álmos, pelus tiszta, nem pörgött túl akkor meg szoktam még kínálni...

Megyek, ébrednek a gyerekek! :)

Kép

Kép
anyoooka

Szeder: Van karamalz!! :wink:
Vendég

Monee! Mi is csináljuk a tornát majdnem minden nap. Vannak olyan napok, amikor abszolút ellenáll, és nem akaródzik elengednie magát! Ilyenkor annyira nem erőltetem!

Cici ügy: igen sajnos, ha vérzik akkor a tejjel együtt sugárban jön!

Gabolino! Nálunk is ez a forgatókönyv etetés alatt. Én sem értem. Napról napra teljesen megváltoznak a szokásai.
blúmi

Anyooka,
Köszi a tapasztalatot :) Délután végül elaludt és evésre 3 órára ébred és evett újra, de akkor meg elég keveset, mert pont hazajött a drága Apucija és hát elkezdett a korábbiakban említett módon rá kamillázni...Fürcsi után meg evett mindkét ciciből, szerintem egy 60-80 jöhetett belőle, majd melegítettünk neki még 100at, és azt is beszlopálta és ahogy elfogyott még csücsörített a szájával :shock: szóval oké, mondom böfi és meglátjuk. Hát olyat ficergett!Így melegítettem még 40 et és azt is megitta,de a végét ott már kicsit szórakozottan.
És most jön az érdekesség. Ezek után akkor azt mondom,hogy jóllakott, mivel a végét már kérleltem,hogy egye meg,nehogy mán ki kelljen ilyen kincset önteni. És ahogy utána felemeltem böfizni elkezdte falni az arcomat :shock: én azt hittem eddig,hogy ezt azért csinálja, mert még éhes, de most nem lehetett az. :)
Nah, mindegy. Lényeg,hogy tele a poci,de én sem értem néha mi van.
Érdekes.....lényeg,hogy maradjunk nyugiban, majd rendben lesz :)

Monee,
Mi is csináljuk naponta a tornát, 1-1 elemét többször is, amit nagyon szeret. Intenzív biciklizés zenére az nagyon bejön, meg a guri-guri is.

Ma nagyon édes volt Andor. Végre először hangosan is nevetett a "kukucs" játéknál :D
Ma hangos kacagós kedve volt, mert akkor is csinálta, ahogyan a hason magamra raktam, kezével a mellkasomon és így egymásnak szembe voltunk és ez nagyon tetszett neki :D olyan kis cuki volt :)

Én mára azt hiszem kikapcs.
Jóccakát mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Jah, még annyit, hogy megérkezett Andor borostyánlánca :) Már rá itt tettem.
Majd csinálok róla képet,hogy lássátok mekkora, hogy néz ki (ha érdekel benneteket) :)
Kíváncsi vagyok műkszik-e majd valahogy, lesz-e hatása...

KépKép
KépKép
gabolino

Hello lányok!

Megvan az allergia vizsgálat eredménye... :?
ALlergiás vagyok erősen a tejre, a tojásra, rozslisztre...de legalább nem a szoptatástól vagyok kiütéses és foltos!
Most kezdhetek diétázni... hús, zöldség, gyümölcs...
Szerintem az élet akarta így, hogy lefogyjak! :wink: :wink:

Gabolino: Nekem is csinál ilyet Bia szopi közben. :?
Vendég

bejci :)
te, tojás és rozsliszt? És ez mostmár végleges, vagy csak átmeneti a szopi alatt? Mert azért ez elég durva diéta...

Monee :)
Mi is tornázgatunk, de nem minden nap, és nem feltétlenül azokat, amiket nyunyori irt, meg a sorrendet sem mindig tartjuk be. Van, hogy csak úgy rámjön (mikor épp hurcibálom a kishaját) és nekiállunk hintázni (ja, az nálunk úgy alakult, hogy a Hej Dunáról fúj a szelet mondom, és mikor odaérek, a reffrénhez, akkor a "fúj a szélnél mintha leejteném, hirtelen leengedem, na, annál nagy kuruttyolós vihogás van :) )

gabolino :)
Csongi akkor szokott "támadni" (harapni a pofázmányomat), ha álmos.
szopcsi: nemtom, nem lehet, hogy csak büfiznie kell? Mert Csongi néha megáll büfizni, aztán tovább folytatja.

hbetti :)
Még csak ma kezdtem el, igy valszeg csak placebo, de én totál úgy érzem, hogy már most több van :)

na, mármeg a nagyobb hiv. Jóccakát...

Kép
Kép
Kép
minyu

Megpróbáltam én is az éjjel lefejt tejcsit pótlásként odaadni Ákosnak, de azt hiszitek kellett neki?! :twisted: A mellemet tépkedte, a cumit rágta, de nem ivott. Viszont hogy ne unatkozzak, egy olyat berottyantott, hogy teljesen át kellett öltöztetnem. :twisted: Ilyenkor már nem szokott kakilni, ma viszont sikerült egy becsületes adagot. :shock:

Gabolino!

Jó huzatja van Andornak! :D Széééép!

Lányok! Minyu, Szeder, Márti!

Ha használtatok tejpépet (Milupa vaniliásat írt fel a doktornő), légyszi mondjátok meg nekem, hogy annak milyen állaga van! Én ilyen hígabb grízpapinak képzelem el, amit lehet kanalazva a gyerek szájába adni.
A cumisüvegezés nem jön be nekem... valami más kéne.
A Sinlacot recepttel vagy recept nélkül is meg lehet venni? Mintha az lett volna, hogy az jobb, mert jobban telíti a pocakját...

Tudjátok, hogy nem vagyok egy para mami, de egyre jobban meggyőződésem, hogy nagyon kevés kajához jut Ákos a cicizésből. Keveset eszik és kevés ideig, félek, hogy csak szomj oltásra elég, ami a pocakjába jut.

A Férjem ma elbénázta a kecskeruta tea beszerzését, mert csak oda nem ment, ahol valszeg lehet kapni. :evil: Holnap remélem már hoz!

Anyoo!

Jobbulást! Sajnálom a szopi sztrájkot! :(

Ági!

Ákos a fürcsi előtti alvás után szokott általában sírva ébredni. Amikor elalszik még ég a lámpa, viszont ha elaludt, akkor lekapcsolom és úgy látom hogy ez nem tetszik neki. Ha kinyitja a szemét és sötét van, akkor eltörik a mécses.

Márti!

Most jutott eszembe, a LLL-esek hogy ellenőrzik, hogy ki meddig szoptatta a gyerekét? :twisted:

Bejci!

Jah, nálunk volt ez a nagy súly miatti nem teljesen átlagos izom fejlődés. Viszont a torna teljesen helyre rakta Ákost, úgy örültem, mikor a doktornéni megdícsért minket!

Ma elég lájtos volt a termés... Hová lett mindenki? :)

Monee

monee85

Szopi: Hát mi se úsztuk meg ma cumisüveges lefejtel való pótlás nélkül, de ez legalább a tegnap esti 23 órás és a reggeli fejésből jött össze nem fagyi tej volt.
Donek pedig mikor ébren volt óránként kért enni...

Persze a pótlás után fürcsizet és lefekvés előtt úgy tele volt hogy nem kért cicit. Apával duettben énekelve a békén szusszan a mackóhadattal altattuk el.
Olyan édes volt ahogy egyre jobban elpilledt :)

Közben rákerestünk ugye a szövegére hát eléggé komcsi altatódal de a dallama nagyon szép Donek meg úgy se érti még :):):)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok,

Gyerek, apa alszik, tiszta a levegő, jöhetek fórumozni. :D

Starlark,
Ez tényleg elkerülte a figyelmem. :oops: Biztos már nem kell szedneket tovább, ilyen stramm kiskrapek nem lehet vérszegény! :lol:

Gabolino,
Ilyen arcfalást Julcsi is szokott csinálni, sőt minden kaja után tömi az öklét a szájába, és azon cuppog. (erre persze az apja rákezdni: anya éheztet, ugye?) De tudom, hogy nem éhes, valami mást vezet le ezáltal.
Tegnap nekem is már hangosan kacagott a pelusos kukucsolásnál Julcsi!! :lol: de sajna azóta sem tudtam újból kicsalogatni belőle. Remélem, már egyre gyakrabban fogom hallani, mert olyan szívderítő!

Ági,
Köszi a teareceptet, ha már a More Milk sem válik be, kipróbálom. Csak ne lenne minden gyógytea olyan iszonyú sz@r! :?

Bejci,
Húúú, te szegény! Ez nagyon durva. :? Hát így biztos nagyon hamar le fogod adni a felesleged! Minden rosszban van valami jó! :wink:

Monee,
Úgy tudom, Sinlacot csak receptre adnak, de majd jönnek a tapasztaltabb anyukák, és megmondják. Valahol olvastam, hogy a baba napi tejigénye testsúlykilogram x 150 ml. Ez Ákosnál 1170 ml lenne.:shock: Tudom, nem méred minden szopizáskor, de egy napra talán érdemes lenne kölcsönkérni egy mérleget kiváncsiságból. Lehet, hülyeségnek találod, akkor bocs :oops:

Kép
hbetti

Lányok, most, hogy nem volt itt partner a beszélgetésben, belelapoztam a 2009 januári topicba. Jaaaj, de jó volt olvasni! Ctg, UH, szüléstörténetek, friss fotók újszülöttekről. :D Jó volt nosztalgizáni.
Na jó, én is lépek. Jó éjszakát!

Kép
hbetti

Monee!

Baba szerintem lesz még,de majd csak olyan 4 év múlva tervezzük,de még minden képlékeny. Most kezd Csabim majd iskolába járni,Lehelem oviba,aztán még vissza akarok menni egy kicsit dolgozni is,szóval majd kialakul! A vitamin miatt kérdezted? Azt csak addig szedem,míg kizárólag szopik a kiscsaj!
Tejpép: Én Sinlacot adtam,de az nagyon hízlal ám,viszont tényleg jól eltelíti a pocit.Egyébként receptes,de simán felírják,nincs benne cukor és mégis kifejezetetten édeskés íze van,érdemes anyatejjel elkészíteni,rajtad múlik,milyen sűrűre csinálod,a babák folyósan szeretik,azt könnyű nyelni.
Én a Holle bio rizspépet ajánlom Neked,mivel lassan szívódik fel,tovább ad teltségérzetet,de nem hízlalja úgy a babát. Gluténmenetes! Ezt is meg lehet csinálni anyatejjel,később gyümölccsel és főzeléksűrítésre ids kiválóan alkalmas! Bioboltban,nagyobb patikában meg tudod venni!
LLL :lol: :lol: :lol: Tudod,hogy nekem is rögtön ez jutott eszembe?

Hm.én se tudnám elképzelni,hogy ok nélkül ébresztgessem a babát...de mindenki maga tudja,mit csinál! Nekem nem lenne szívem hozzá.

Ja,és közérdekű: A Januári Kismama magazinhoz VAN ajándék naptár+hozzátáplásos táblázat! Vegyétek meg,érdemes,tök jó az a táblázat,csak rápillant az ember és már tudja,hogy mikor mit lehett adni a babának! Egyébként is nagyon jó cikkek vannak most az újságban,a főszerkesztő levleét különösen figyelmetekbe ajánlom!

Mi megkaptuk az oltásokat,végre volt Prevenar is! És szerintem az én lányom tartja itt a negatív csúcsot súly tekintetében! Vagy van,akinek még nincs 5700g a babája?Viszont nem csesztetnek érte minket,mert 6 hét alatt 800g-mot hízott,szóval tartja a heti 100-150g-mos gyarapodást! na meg nyugodt,vidám csupamosoly kislány,ráadásul nagyon erős,ezen mindenki legöbben,de,ha ölben van,állandóan állásba rúgná magát (Csabim csinálta ezt,aztán 10 hónaposan már egyedül ment)szóval,igazából minden rendben,csak nem töri össze a mázsát! Én is kis pálcika kislány voltam,ropi lábakkal! 18kg-mal mentenm iskolába!
A barátnőm kisfia meg a másik véglet! Képzeljétek,2 hónaposan 7 kg! Hosszra meg ott van,ahol Kamilla!

Anyoooka!

Olyan édes szépek a gyerekeid! Dorkának és Neked jobbulást,rémes,amikor betegen kell beteget ápolni,virrasztani,tudom!

Márti
borossné becz márta

monee :)
most néztem, már lehet kapni recept nélkül is a Sinlacot, csak dupla áron. http://pirulapatika.hu/230049947/adatlap
Én egyébként higabban is és sürübben is adtam, mikor hogy .

Kép
Kép
Kép
minyu

Na, vagyok megint, csak nyökögött.

Szal én volt, hogy cumisüvegböl, variábilis fejjel adtam (Avent) és volt, hogy sürübbre csináltam és kanállal, de én elég késön akadtam rá, igy akkor mi már javában hozzátápláltunk, igy a gyümölcsöket, fözelékeket is ezzel dúsitottam.

starlark :)
nálunk apája a "szojjet" himnuszt is énekli, oroszul :mrgreen: Néha én is bekapcsolódok :)

Kép
Kép
Kép
minyu

humanka :)
irtam PÜt!

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Ez a Sinlac tényleg finom! :lol: A Lalu evett is belőle tegnap este kb 50 gr-ot. :lol:

Márti!
A negatív rekordot mi tartjuk! 5500 gr-al. Ráadásul mi idősebbek is vagyunk és mi nem hízunk, csak kb 300-400 gr-ot havonta.

gwini

Szép jó reggel!

Márti,
A Holle féle cuccot akkor már lehet 4 hós kortól is adni nekik? Mert mi kaptunk egyet és ugyan németül van rajta a dobozán vmi,hogy talán 4 hóstól,de a hátulján meg csak olyan van nekem feltüntetve,hogy 6 hóstól gyümölcspépnek. Ugyanúgy kell megcsinálni az adagot, mintha gyümipép lenne csak kihagyom a gyümit? Vagy ilyenkor a gyümi helyetti mennyiséget pótolom vízzel vagy tejjel?
Lassan elfogy a fagyi tej, szóval lehet hogy akkor majd kipróbálom ezt ha lehet :) vagy akár akkor lehet gondolom egy kis baracklével is ízesíteni,nem?

A lényeg,hogy vidám,szépen fejlődő a leánnyzó :) szerintem sem kell aggódni a súlya miatt ha azért gyarapszik :)

KépKép
KépKép
gabolino

Gabolino!

Arra figyelj,hogy rizspép-e amitek van,mert a Holle-nak rengeteg gabonapépje,müzlije meg iyesmije van! A rizspépel nyugodtan lehet anyatejet,tápszert vagy gyümölcspépet is készíteni,nagyon jó és a rizs lassan szívódik fel,ezért kiválóan alalmas arra,hogy vacsora legyen belőle,így lehet,hogy könnyen átalussza az éjszakát a manó,mert nem éhezik meg (nem tudom,Ti hol tartotok ezzel és csak zárójelben jegyzem meg,hogy az éjszakai szopi segít a bőségesebb tejtermelésben)!

Honey,Blúmi!

(egyébként közkincs)
W.Ungváry Renáta-szoptatási tanácsadó: 0630202-0870
Hétfő kivételével minden nap hívható,hétvégén is! Rém lelkiismeretes! Forduljatok hozzá bátran!

Márti
borossné becz márta

Márti,

Köszi szépen!
Szerencsére az iccakával nincs gondunk, mert Andor este 8tól reggel 7ig alszik,szóval ez így jó :) Csak a mélyhűtőben sztem olyan 200-300ml fagyi tejcsi maradt,szóval ha így megy a dolog, hogy esténként min. 100at megeszik pótlásnak,akkor ez pár nap. Vagy még annyi sem,mert most kegyes "női napokat" élek,így ilyenkor napközben is pótolni kell,mert kevesebb. Bár a karamalz sokat segített sztem,de mégis...
Igen, bio rízskrémünk van :)
Már csak az adagolással nem vagyok teljesen tisztában :oops: azt írja,hogy 70ml víz+2 e.k. rízskrém + 6-7 e.k. gyümilé, ha gyümipürét akarok. Na most,hogy ha folyékony állagút akarok akkor ez mennyiben változik?Illetve ha pépnek, akkor a gyümi helyett tegyek annyival több vizet?
Nem vagyok képben ezekkel abszolút :oops:

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Ma meg én leszek gyors.. egész délelőtt takarítottam, és kerestem a neten lakberendezőt. Tudtok esetleg???
Megköszönném.
Jövök majd, csak készülünk a tanácsadásra és az oltásokat remélhetőleg most meg kapja Adél.

szeder74

Márti! KÖSZI!

Ma voltunk védőnőnél, 120 grammot hízott egy hét alatt! Azt mondja, még ezt is kevesli. Bálint most 7,06 kg. (szerintem ez tök jó, és én valahogy nem aggódom azon, hogy kevés a hízás) Inkább fel akarok készülni rá, hogy ha tényleg elapad, akkor legyen mihez nyúlni. Éjjel-nappal fejek.

Szombaton elutazunk pár napra, remélem a tejnek is jót tesz!
blúmi

Blúmi :)
a 120 gr sztem teljesen jó ebben a korban! És a 7 kilós súly is. Ne aggódj, van ott tejcsi!

Kép
Kép
Kép
minyu

Hűűűű de jó formában vagytok! :D

gabolino,
simán lehet, hogy még enne, de nem ordít a gyerkőc. Flóra sosem üvölt kajáért (kivéve este ), mégis bármikor ráteszem a cickóra olyan mint egy kis cápa.
De az is lehet ám Andornál, hogy amúgy már nem éhes, de mivel ott van a felkínált "lehetőség" azt is benyomja!

Nálunk a helyzet változtlan. :?
Talán annyi változás van, hogy legalább a szoptanítot megtanultam normálisan használni és Flóra is elfogadja... egy darabig. Így 40-60 pótlást bele tudok csempészni.

csajok, akik már hozzátáplálnak:
A ti gyerkőcötök is totál bénán "kezeli" a kanalat?

Flóránál nem tudom eldönteni, hogy az új íz nem izlik neki, vagy egyszerűen csak nem tudja, hogy kell kanálról enni. :shock:
Eddig almalével meg Sinlac-kal próbálkoztam.... de nagyon nem megy. Pedig esküszöm a Sinlacnak jó íze van.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Blúmi!
Olvasom, hogy nem leszel pár napig. Légyszi küldjél nekem Karácsonyi Bálintot :lol: !

Jó pihenést!

Gabolino!
Andorkáról légyszi 3 hós képet küldjél a videóhoz! Karácsonyit mentettem.

Köszi :D

Kép
Kép
noni78

Starlark!
Köszi. A te videódat valamiért nem tudom megnyitni :(

Szeder!
Dini tündéri kis kutty :D kérünk képet fodrász után!
NAGYONIS jó anya vagy!!!Májusban már 9 hónapos lesz Adél.Az nagyon szép teljesítmény lenne:D

Anyooka!
Sajnálom,hogy megbetegedtél :( Mihamarabbi gyógyulást kívánok neked!

Monee!
Mi is csináljuk a tornát minden nap, de ha hétvégén ha nem itthon vagyunk 1-1 szer akkor kimarad.

Bejci!
Allergia vizsgálat :evil: Nagyon sajnálom.

Blúmi!
Szerintem is tök jó a 120 g hízás/hét. Hogy minek paráztatják a kismamikat folyton :twisted: Bálint fej-fej mellett halad Gyuszikával súlyban. És ő is most lelassult a hízásban 6600 g volt 4 hónaposan 2 nap múlva lesz 5 hónapos és most kb. 7 kg ő is.

Honey!
A szoptanít jó hír.
A kanál téma: hát Gyuszika is furcsállta először,de aztán elfogadta. Ha többedszerre kapja biztosan elfogadja majd. :wink:

Mindenkinek köszi a dicsiket

Kép
Kép
a.m.

Mosmeg ki vagyok akadva :twisted: :evil:
Negyed 3 -kor megkínáltam Gyuszikát almás tejpéppel. Sajna csak 2-3 kanalat volt hajlandó enni,de aztán azt is kibukta :shock:
Na nem baj gondoltam akkor majd 3-kor próbálkozok a tápival. HÁÁÁT csak 100-at evett 4-szeri nekifutással :evil: Úgy fel ment a pumpám.Nem tudom,hogy ezt miért csinálja,de már egy ideje tart.Ja és persze megint napok óta 2-3-szor kelünk éjjel enni.Akkor is csak 100-akat nyammog.Még jó,hogy ált. visszaalszik egyből.De a hajnali kelés az nálunk is megvan.
Az a gáz,hogy tudom,hogy attól kel fel enni,mert éhes,de napközben nem tudom "megtömni",mert nem hajlandó sem gyakrabban enni sem többet enni....
Bocsi,hogy így kibuktam,de muszály volt kiírnom. :oops:

Kép
Kép
a.m.

A.m,
Ugyan már, nem kell mentegetőznöd a kibukásért :) teljesen érthető. Hát nemtom mi van most a gyerkőzökkel, úgy látszik mindegyik kicsit sztrájkol néha kajcsival. Nem lehet,hogy ez is fogzási tünet? Van ilyenkor étvágytalanság, nem?

Nálunk most egész szépen alakul a nap, most többet kap enni Andor és így úgy látom visszaáll a "rend".

Honey,
Örülök a szopitanít sikerhez! Ez is már valami! :)
Hogy hogyan kellen,hogy fogadja a kanalat?Biztos furcsálják,hogy vmi műanyag izé megy a szájukba cic helyett, ráadásul nem is kell szívni :)
Andor végülis ette vhogyan belőle a gyümit, hogy hogyan azt meg is tudod nézni az oldalán az almás videónál :) (alul link) és akkor eldöntheted,hogy mennyire eszi esetleg máshogy Flóra. Itt vette Andor másodszor a szájába a kanalat.

Amit vettem kanalat az szerintem egyébként tök jó, mert az eleje gumis, rágcsálható, szóval először oda is adtam neki,hogy barátkozzon vele, és tette is a szájába és kicsit rágcsálta. :D
Persze másik is jó biztos, de nekem ez vhogy ,megtetszett 8)

Blúmi,
Szerintem is teljesen okés Bálint súlya. Gyarapszik és ez a lényeg. Én nem értem ezeket a dokikat,védőnőket,akik ilyenekkel stresszelik az anyukákat :twisted:

KépKép
KépKép
gabolino

Meg volt az oltás és a rota. Rotát a szájába fecskendezték. Mondja a doki nénik: milyen ügyesen issza... mondom neki: óvatosan, mert gyűjtögető életmódban van.. és a nyelve alá gyűjti az ételt is, amit adok neki.. és a végén kiköpi. A doki néni: neeeeem látom, hogy nyeli.
-Aham akkorát csurgatott kifelé, és berregett hozzá.-most kezdi, hogy berreg a nyálával. Rém vicces :)
Jól ki sírta magát. Most alszik békésen, még nem adtam neki kúpot.
Majd éjszakára.

am:
Nyugi. Nálam jobban kevesen értenek meg a kibukás miatt. A fiúk teljesen padlóra tudnak küldeni. Nem rég repült a mosogatógépből a kanáltartó műanyag
:oops: :oops: 8)
Ez van.
Az lenne a furcsa, ha nem akadnánk néha ki. Azt szoktam mondani:
Csak az idióták nevetnek állandóan. Gondold végig.. igazam van. 8)
Majd át fordul nektek is minden.
Nem állandó a mi étvágyunk sem. -csak nekem.. állandóan ennék :oops: :oops:
Fel a fejjel druszám!!!! :wink:
Az evés meg abszolút a fogára fogható ma a védőnő és a doki is mondta nekem, ha le csökken a foga miatt van.. ne aggódjak. -Ismernek :oops: minden sz...on aggódom.
Puszika.

Blúmi!
Mi a gond Bálint súlyával??? Nagyon szép súly! Hova hízna többet?? Akkor nem tudna majd forogni, mászni.
Nyugodj Meg!

Honey!
Ne csináld már. Szerintem egyik gyerek sem úgy született, hogy késsel villával eszik! :)
Nyugika!
Úgy kell, hogy naponta próbáld neki adni.
Egy idő után el fogadja, és úgy is tűnik, mint aki le nyelte a hammáját, de aztán kiköpi :lol: olyan természetesen, mintha mindig is ezt gyakorolta volna.
Nagyon mókás pofit tudnak vágni hozzá.
Márti talán több tanácsot tud adni.
Kérdezd őt is!!!!

Gabolino!
Nekünk is az a gumis féle-fajta van :) Tök jó etetni vele nem????

Bejci!
Nagyon sajnálom az allergiát. Tuti a terhesség hozta ki. Nem?? Korábban nem voltak ilyen panaszaid?

szeder74

most bőgtem végig a délutánt... :cry:
Nem hajlandó semmit megenni Flóra. Közben üvölt, hogy éhes, nem alszik és rágja az öklét... :cry:
Sík ideg vagyok.... ami persze biztosan nem tesz jót a tejcinek.

Hívtam a szoptatási tanácsadót, de kinyomott. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Anyud nem tud átmenni? Gondolom egyedül vagy...
Ciciből sem eszik, vagy most nincs mit?
Én ma próbálom a kecskerutát, holnap meg veszek még tejcsiszaporító füveket a teához. Majd mondom, hogy milyen hatása volt!

Monee

monee85

Honey!

Hívd újra! Neki is 4 gyereke van,köztük egy másfél éves kislány,biztos felveszi,csak légy kitartó!! Ne sírj!Úgy drukkolok Nektek!

Márti
borossné becz márta

monee,

Anyám "nyaral", a férjem Londonban. Tök egyedül vagyok napok óta. Csak holnap este jön haza apa.
Cicire teszem, de 2 perc intenzív szívás után sík ideg lesz a gyerek, hogy feleslegesen "dolgoztatom".
Szedem a MoreMilket és az Urtica-t... hátha.
A szar idő miatt , és mivel hegytetőn lakunk 2 napja nem tudtam kimenni az utcára sem. Kecskerutát a legjobb esetben is csak holnap tudok beszerezni. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!
triplán sajnálom :(
Nem könnyű egyébként sem, hát még így, ahogy most vagytok Flórával.
Nem alszik ott valamelyik barátosnéd???
Talán lelkileg nem lennél ennyire padlón.
Mert nyilván az is rossz most, hogy egyedül vagy.
Kitartást, mást most nem is tudnék mondani. (Az öklét a foga miatt is rághatja. Kend be neki. Hátha az bántja és utána enni fog.)

Adél még mindig alszik. Az előbb pillantottam rá. Nagyon ki ütötte őt ez az oltás.
Álom szérum lehet benne.
10 perc és keltem. Nem fog éjjel aludni, ha most ki alussza magát.

Szép estét!

szeder74

Honeymoon :)
jaj, nagyon sajnálom.
Próbáltad esetleg másik kanállal?
De nekem is az jutott eszembe, hogy ha rágja az öklét, akkor lehet, hogy a foga jön.

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?