Új privát üzeneted érkezett!

Mellényúltam az előbb, persza az is itthon, de ez az igazi... még szerencse, hogy nem a szexfotókból ment fel egy-kettő Andris helyett :lol: (by the way, mi is az a szex????) Kép

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter!!
Azért megérte kivárni!!! Egyem is meg, olyan pofás lett!!!

Kisazsu??????? Őt is hiányolom nagyon.................
Már alig vagyunk ideát........... :lol:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap este hiába vártatok (Kölyök :D ), mert családdal együtt én is elaludtam, pedig nagyon nem akartam.
Most végre sikerül kicsit ideülnöm a gép elé, és visszaolvasni. Na nem mintha annyi dolgom lenne :oops: , csak már nagyon kezd fogyni a türelmem :evil: !
(Ezúton újbóli elismerésem Eszterxxnek, hogy így bírta a gyűrődést! :lol: )
Jó, hogy újra itt vagy köztünk, Andris gyönyörű és mekkora!!!! Az a közös fotó hihetetlen :shock: !

Tand, hatalmas gratulációm a kis Gréta babához!

Juditkecskemét, nagyon szép kis (nagy) baba Nimi.

Pété, már többen válaszoltak a kérdésedre, de azért én is írok, hogy a folyadékhiányt a kutacs kitapintásával is meg tudod állapítani. Ha nagyon be van süppedve, akkor kevés a folyadék.

Linocs, nem a Bogyó Ica a védőnőd?

Jim, nem olvasok két napig, te meg gyorsan elmész szülni? Hát szép!!! :D
MEGY A SOK-SOK DRUKK! ++++++++++++

Pumperkának és Boszinak is megy a drukk!

Velem annyi, hogy már ceruzányi a tágulás (AZTAAAAAAAAAAA!!!! ettől a hírtől nem mentem a falnak). Kicsi fiam nagyon ráér! Ha nem bújik ki, húsvét hétfőn kell befeküdnöm, kedd délelőtt indítás. (Szerdán meg anyukám szülinapja. :))

Utálom a napi CTG-ket, ma is fél 8-tól 11-ig ott ücsörögtem a Klinikán. Úgy döntöttem, nem érdekel, a holnapit kihagyom, szerintem attól még nem lesz semmi baja a gyerekemnek, hogy egy nap nincs CTG. Szombat-vasárnap úgyis menni kell, de akkor legalább már nem lesz tömeg.

Akire nem reagáltam, BOCSI
Kép
de mindenkire gondolok és mindenkit szeretek!!!

Ja, és igyekszem behozni a fotó feltöltéseket is :oops: , és akinél már aktuális, kérem az egyhónapos képeket is!

Puszi!
Vendég

Köszi, Monácska, a hiányolást, látod, végszóra megérkeztem! :lol:
Vendég

szia Zsuuu :) Monácska, látod milyen gyorsan teljesül a kivánságod, kivánj már még párat ;)

szval Zsu, neked is megy ezer drukk, hogy ne kelljen inditani...!!! nemcsodálom amúgy hogy bealudtál, gondoltam én, hogy biztos nagyon kifárasztottak... ez a napi ctg.. nem is értem.. itt nálunk hetente van, de van olyan kismama, akinél nem is volt... szval biztos nem gáz ha kihagyod.

Eszterxx, mégmégmég AndrisképetAnyucival!! olyant kérünk!!!!

Kép

Kép
kolyok28

Judit,

Engem a kórházban halálra görcsöltettek, nem adtak semmi hozzátáplálást első naptól kezdve, hogy oldjam meg... egyetlen éjszakás nővér volt, aki megszánt minket, addigra már görcsölt a gyerek az alacsony cukorszinttől... másfél órát szoptattam, utána elunta, annyira üvöltött és reszketett szegénykém éhségében, aztán mentem segitséget kérni, lebarmoltak és leültettek fejni... részletesebben majd máskor, szóval 2!!!!! órát kellett egyfolytában fejnem, abból lett 40 mili. Gyerek persze éhes, visszakaptam, hogy nyugtassam meg... újabb egy óra üvöltés a mellen... szóval ezekkel semmit nem lehet elérni, szarrá ment mindkét mellem, együtt bőgtem a gyerekkel, ő egyfolytában csak fogyott...

Hazajöttem, nem érdekel, ki mit mond, fejek két-három óránként, napi 2-3x teszem csak mellre pár napig, mig meg nem gyógyul, ha kell, akkor pedig tápszerezem...

kb. 50 milit tudok egyszerre lefejni, ez sokkal több, mint ami a kórházban volt, Andris perdig kiegyensúlyozottan alszik órákat végre.

És nem fogalkozom vele, hogy ki mit mond, hiszek benne, hogy igy helyre fog állni, megnyugszunk mindketten és majd jön az a tej... abba még gyerek nem halt bele, hogy tej mellé tápszert is kapott, a bőgés, az ideges és fáradt anya, a túl nagy súlyveszteség viszont már tuti jobban megviseli őket!

Kép

KépKép
eszterxx

Köszi, Kölyök, már az indítás része nem is érdekel, az tudom, milyen, csak ez a napi macera ne lenne. :evil:

És egyébként azt meg elfelejtettem írni, hogy duplán is kics.sz.tt velem a kissrác, hogy nem jött időre, mert így harmadannyi pénzt kapok márciusra, mint kellene. :cry:
A táppénzes papírt ugye csak utólag adják ki, a munkahelyem meg az alapján számol el. (Eddig márc. 12-ig, mert a hétfőn feladott levelet nem kapták meg, erre a hétre meg még nem adta ki a doki.) A TGYÁS-t csak szülés után fizetik, de azt már csak április végén utólag. Szóval még ez is idegesít!!!
Tudom, NYUGI, de olyan nehéz!!!
Nem is tudom, Kölyök, neked hogy van ennyi türelmed, és ennyi energiád, hogy állandóan pörögsz: jössz-mész, takarítasz, főzöl, mosol, vasalsz stb. és még itt is mindenkivel törődsz!
Jelentem, én is csatlakoztam a Kölyök-Fun-Club-hoz!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szia Zsu!!!
Megértelek.................. Menj, pihenj csak sokat amíg még tudsz!
Nagyon drukkolok, hogy, semmiképpen ne kelljen indítani!!!
Nagyon nehéz már ilyenkor apocak, függetlenül attól, hogy mennyit vártunk a terhességeinkre, és hanyadik terhesség!!! Örülök, hogy végszóra be is futottál!!!!! :)

Kölyök! Azt számolgattam, hogy a berendelt kismamák felesleges ctg-inek árán minden szobába tehetnének tv-t!!! Érted??? Áh, nem értek én a lovakhoz na!

Mommy???? Joseph fotókat már régen tettél fel! Szopi jobban megy már????
Vendég

Eszter!

Azta...mekkora szép nagy gyerek!!! :wink:
És külön öröm ,hogy apukád is vele tud lenni!! :wink:

Judit!

Én elmennék a helyedben a doktornőhöz,mert ha tényleg kiderül hogy tejcsatorna elégtelenség(egyébként egy barinőmnek is ez van)akkor legalább nem stresszeled magad tovább!Te tényleg minden létező dolgot megtettél,nincs miért idegelned magad!!Igaza van Monának,ne idegeld magad tovább,nyugodtank kell lenned a babucid miatt!!Te jóval többet tettél mint amit mások sokszor tehetnének,szal ne legyen rossz érzésed!! :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Zsu, hogyhogy nem lehet a TGYÁSt a szülés előtt? nekem a szülés előtt 28nappal elinditották...

köszönöm, nagyon kedvesek vagytok, csak egyet vegyetek figyelembe, nekem nagyon könnyű helyzetem van most, nem dolgozom, nincs még gyermekem, aki fárasztana (leszámítva a férjem... :lol: ), és nincsenek anyagi nehézségeink sem (ezért is jöttünk ki... :roll: ) és azt a kevés terhességi panaszt (kézzsibbadás, vizesedés) meg nem olyan nehéz megszokni. Szval nekem mostanra, hogy minden a helyén van végre, tök könnyű türelmesnek és nyugodtnak lenni.
Szívesen küldök belőle Nektek!!!! Sőt, minden energiám Felétek irányul!!!!

Kép

Kép
kolyok28

Eszter!!!

Ott a pont!!! És rohadjon meg az ilyen csecsemősosztály............... Már elnézést!!!!! Pffffffffffffffffffffff Méghogy bababarát mi???? Istenem!

Judit! Hallgas Eszterre! Pihennetek kell, neked is és a kicsinek is! Lelkileg rendbe jössz, tutira rendbe jön a tej része is!!!!
Vendég

Büdös kölke: szerintem elolvasta szopás közben Nimi a sírni hagyásról írt véleményemet, mert -nem hiszitek el- ma nem hajlandó egyáltalán az ágyában ücsörögni és nézelődni vagy aludni, mint eddig! Kussoltam volna inkább!!! :lol: Szóval netezünk kettecskén :D

Kép Kép Kép
fanetta

Eszterxx, ez télleg dúrva amit a kórházról írtál... az ilyen nővérek miért mennek nővérnek??????
tök jól csinálod, hallgass az ösztöneidre!!!
(és kérünk Eszter&Andris képet :) )

Kép

Kép
kolyok28

Irtam egy hosszút immár kétszer és eltűnt, brrrr.......
Most akkor röviden ugyanaz: Kölyök, nem véeltlenül nincsenek képek anyával... csak kibőgött szemű kép lehetett volna tegnap délutánig, azt inkább mégsem... most meg már megvárjuk, mig ki-ki lerfogy/meghizik és majd utána :lol:

Lusie, tudom, hogy tiéd az első hely, próbáltam ugyan elorozni, de hasztalan :cry: pedig mi imndent meg nem tettem... na de jön szupermodell Jimünk, aztán már csak halványan fogunk sirni, hogy basszus, 5 kilo feletti...

Na, mentem aludni, búcsúképként pápá...

Kép

Kép

KépKép
eszterxx

szép álmokat Eszterxx!!! és azért remélem nem kell sokat várni a közös képre ;)
tündéri a kismancs :D

Kép

Kép
kolyok28

Csajok, ez a babanet tényleg függőség... mindig azt mondom, hogy egy utolsót frissitek, aztán megyek is... a kórház még ennél is durvább volt, megpróbálom valamikor leirni, de az még pár nap... szóval én soha, senkinek nem fogom javasolni a "bababarát" istván kórházat és tuti nem megyek soha életemben többet oda (na jó, varratszedésre vasárnap...)

tényleg húzok aludni, mert 3-kor kel a gyerek...

Kép

KépKép
eszterxx

Judit18: az anyaság minősége nem függ szoptatástól!!!!! Főleg, hogy nem rajtad áll!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Megpróbáltad, megpróbálod: és magaddal is közöld, hogy ennél többet te sem tehetsz. A kölöknek a legfontosabb egy kiegyensúlyozott anya -szoptatással, vagy anélkül!!!!
Szóval ne stresszeld magad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tudom könnyű mondani, de légyszi gondold át ) :roll: :roll: :roll:

Kép Kép Kép
fanetta

Eszter!
Aludjatok jól!!!

Jimről hírek???? HAJRÁ JIM!!!!

PUMPERKA ÉS BOSZI IS HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!

Istenem!
Kölyök! Dobj fel egy táblit légyszi...... Csak kivi vagyok!
Vendég

Kép Kép

Kép

Kép
kolyok28

Fanetta!!

Biza, lehet, hogy olvasnak ezek a kisnyavajások így sutyiban!!!! :)

De csak egyetérteni tudtam veletek, igény szerint felvenni, nem ébreszteni, sírni nem hagyni, szeretni, ölelni, bújtatni őket, mert ebből fognak táplálkozni, erőt meríteni!!!

Lehet, hogy a szelet érzi szegény! Vagy a buzi frontokat!
Vendég

Sziasztok!
Csak egy kis szívességet szeretnék kérni. www.rtlklub.hu vacsoracsata menűponton belül szavazás fülben Sámson Ágnes képénél be kellene jelölni a jobb oldali csillagokat és rá kellene szavazni.
Kolléganőm (mellettem lévő asztalnál ül) bekerült ebbe a műsorba, ma adják le, és nagyon szeretné megnyerni a mosógépet. Pénteken zárják le a szavazást és egyenlőre ő vezet, de ott liheg mögötte a többi versenyző is.
Köszönöm előre is.
Cserébe megbeszélem vele, hogy mindenkinek kimos egy adag ruhát és, hogy szurkoljon a leendő szülésekhez és szerzek gratulációt tőle a már megszültek számára.
Üdv: endre

Endre

Kép
kikóférjendre

Endre!
Szavazat ment! Minden virtuális drukkot szívesen fogadunk!!! :)
Egyébként gyönyörű a kolléganőd! Olyan arca van, hogy faragni sem lehetne szebbet!
Vendég

Kölyök!

Te már be is írtad Jimet a megszültek közé a tábliba?!Édes vagy :wink: Vagy már tudsz valamit??

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

eszterxx: piszokul tetszik a hozzaállásod a dolgokhoz!!!!

A kútvölgyiben pont az ellenkezője van: minden csecsemős esküszik az ő módszerére - amely kizárólag az egyetlen és üdvözítő módszer a szoptatáshoz. :wink: :wink: :wink:
Ha megy a szopi, akkor békén hagynak :lol: , de ha nem, akkor váltásonként húzzák rád a módszereiket :shock: . Hitvány gyerek és kismama egy technikával kezdene megbarátkozni, amikor hopp - egyszercsak jön a váltás, aki seggberúgja az előző módszert, és egy teljesen újat próbál rádhúzni. Mondanom sem kell, hogy nem sokáig lehet ezt bírni, kiborulás nélkül, még hormoningadozás nélkül sem.

Jelentem a babanetfüggőség nálam is áll!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

Köszönöm szépen a bíztatásokat! (Pati jól esett a nekem szánt nagybetűs drukkod is!) Nagyon rám férnek!

Eszterxxx! Üdv itthon és odaát! Én is nagyon kíváncsi vagyok már a babádra. És olvasnám is szüléstörténetet. Sajnálom, hogy pokolbéli napokra emlékeztetett a szülés... Már kezdek én is félni.

Tcis! Már én is gondoltam rád, hogy te is eltűntél. Jól fogalmaztad meg a helyzetet, inkább háttérbe vonultam én is. Bár úgy láttam, hogy próbáltál te is reagálgatni minél több emberre. Én is a hosszú hozzászólásaimmal igyekeztem közelebb kerülni a társasághoz, csak a visszhangtalanság elvette a kedvem egy kicsit. Neked még jó sok időd van! Én még a betöltött 40. hét előtt nem voltam türelmetlen. Addig úgy gondoltam, hogy a szükséges idejét tölti, miért jöjjön ki hamarabb?

Köszi Linocs! Csak egy kicsit elbátortalanodtam...

Panny: hát, igen. Mi most az érzékeny, könnyen félrevonulós mentalitás vagyunk. :oops:

Márti: Mondjuk az biztos, hogy nagyon pörög a topik. Nehéz követni és könnyen kimaradhat valaki... Hát, a szex nem csak a prosztaglandin miatt lehet hatásos, mert egy jó kis izgalmi állapot, altáji felforrósodás, elnyújtott előjáték, csók, mellek ingerlése, majd az orgazmus oxytocint is felszabadít a szervezetben. Az meg szintén szülés indító. :wink:

Nekünk is van direkt kis babakesztyűnk. Elég gyakran összekarmolgatják magukat.

Jim! Mi a helyzet az óriásbébivel? Remélem, már boldogan egymással ismerkedtek.

Pumperka???

Gratula a mai első babához is!

Lányok! 40. héten még ne adjatok fel semmit! Mit szóljak én a a 42. héten? Valaki kérdezte, kit lehet most majd Eszterxx helyett cukkolni? Hát engem... :roll:

Kölyök, köszi, hogy betettél a táblába! Egyelőre nem küldtem adatokat korábban, mert nem éreztem még, hogy sikerült volna betagozódni a csapatba... :oops: A többi adat. Korom 31 év, kórház Kútvölgyi, baba Luca Sára lesz. Egyébként én is Sára vagyok. De nem miattam lesz Sára is. :oops: Mindenképpen kettős keresztnevet szerettünk volna, és ez a páros tetszett mindenkinek a legjobban. A Panna és Borbála, Csenge neveken és variációikon is gondolkoztunk, de ez a páros maradt.

Mni: A Kútvölgyi topikba csak be-be nézek, de valahogy az itteni hasonló korú babások és pocakosok társasága közelebbinek tűnt nekem. Ott azért kevesen várják pont most a babájukat.

Monácska! Nekem még a dokim nem beszélt arról, hogy meddig várunk pontosan és mi lesz? Egyszer kiszedtem belőle, hogy 10-14 napot szoktak várni. Én 14 napot várnék, főleg, hogy szeintem 4 nap késéssel lett a kicsike. Az Szerdán fog lejárni. Tegnap meg azt mondta, hogy holnap beszélünk majd róla. Én nem naponta megyek. Nekem ez egy kicsit furcsa is így a 42. héten... A betöltött 40. hétig hetente mentem, majd 3-4 naponta most a 42. héten 2 nap múlvára hívott vissza a doki. 35. héten voltam utoljára a doki tudtával saját szakállamra UH-on. Azóta nem is küldött még UH-ra. ez is furcsa. Ilyen túlhordásnál azt sem tudjuk, hogy milyen a keringés és hogy áll a placenta... Az nem gáz? Igaz, én voltam 38. héten is UH-on, mert úgy tudtam, akkor szokás menni. De arról nem tud a doki. Nem tudja, hogy a szonográfus szerint jó állapotban volt a placenta és még akár több hétre is megfelelő lehet.

Kis ungabungához én is bevetettem ezt-azt a hétvégén... :oops: Nálunk sem túl aktív a pasi, mint ahogy már panaszoltam korábban is... Bár, ha nagyon próbálkoztam, akor még visszautasítást nem kaptam. Csak nekem sem volt annyira sok energiám szexi próbálkozásra. Lelkileg vágytam rá, gyakorlatban már kevésbé... :roll:

Bosek! Remélem, hamar megoldódnak a problémák,gyorsan javul majd az állapotod és végre mindkét oldalon mosolygós arccal szoptathatod már a kicsit.

Jaj, soha nem jutok a hozzászólások végére... :shock: Mire a végére jutok, a válaszaim már nem is aktuálisak.

Mona jól hangzik ez a tetőtér beépítés, de nem lesz egyszerű dolog. Mi is sokat alakítgattunk át és újtgattunk itthon is és a szülőknél is, hát majd megőrültünk a végére...

Eszterxxx! Közben már feltettél képet "Andriskáról" aki inkább nagy András! Hűha! Ez nem semmi. Pedig egy 3,8 kilós baba sem kicsi. Mi lett volna egy 2,8 kilós baba mellett, aki mé mindig normális súlyú? :roll: Hát, nem egy tenyrnyi babácska! :D Édesapád kezében is milyen nagy!

Kölyök most láttam, hogy közben a neveket is megtaláltad, de most már nem törlöm a neked írt részt.

Judit! Sajnálom, hogy ilyen nehezen megy a szoptatás! És, hogy ennyire megvisel. A gyerek azért így vagy úgy nem fog éhen halni és szép, naggyá fog cserepedni. Nem tragédia az sem, ha nem sikerül szoptatni.
Judit, egyébként az egyik szülésznőnél én is utánad érdeklődtem. :wink: Azért felkeresni nem mertelek vadidegenként...

Na, a (pillanatnyi) uccsó oldal előtt most elküldöm a maratoni hozzászólásomat. Bocsánat érte... :oops: :roll: Gyorsan megnézem Monácska privijét és folytatom majd. Reszkessetek! :twisted:

biribon

Most vettem észre Biribon, hogy a régi tábla került fel, pedig eskü kijavítottam! :oops: bocsi... de igérem a köv tábla már tuti jó lesz!!!

Panni, nem tudok semmit Jimről, csak már reggel beírtam, hogy gyorsan tudjam dobni a táblát. Azért ma csakmegszül... ;)

most röviden, mert van teregetnivalóm :) a kék az mindig nagy adag és a plüss állatok meg rövidprogramon mosodnak ;)

Kép

Kép
kolyok28

Biribon!

Jó hosszút írtál :wink: ügyi vagy.

Egyébként én is tudom pontosan ,hogy 4 nappal később fogant a babucim,szal türelmesnek kell lennem...Te honnan tudod amúgy?Te is hőmérőztél?Én igen :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Biribon!

Úgy reszketünk, hogy majd összetöröm a klaviatúrát!!!! :)
Jól kitart Luca odabent!!! Ki a dokid?

Az uh hiányát és a vizsgálat hiányát én nem hiányolom. A ctg-n látszana, ha gond lenne, mert mikor mocorgózik, akkor nem ugrik fel a szívhangja. Ez már utalna arra, hogy a lepénnyel gond lesz!

Kitartás még egy kicsit!
Vendég

Panny!

Én Nórit még órára is kb. be tudom lőni........ :) Na jó, napszakra na! Egyébként ő is 7 nappal fogant később, nekem akkor volt pé-em!

Ehhez képest voltam olyan dinnye, hogy ezt a hetet nem tagadtam le...... Báááár, így meg kimaradnék ebből a topikból lazán, mert áprilisi baba lenne hivatalosan is!

Áhhhh, majd jön a lány! De azért ha áprilisi lesz, azért írhatok ugye?????? :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Eloszor is minden most a napokban szult leanyzonak oriasi gratula!

Tandnak kulon nagy gratula es nagyon ugyesek vagytok :wink: !

Jim es Pumperka!!!!!!!!!!!! Drukkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!

eszterxx! Mekkora Andris :shock: ! Hat volt mit cipelned :wink: !

Judit! Szerintem is nyugodj meg, bar tudom konnyu ezt mondani, de te mar bizonyitottal, h csodalatos anya vagy :) , hisz annyit kuzdesz, gondolj bele, h hany no megse probalja a szoptatast, hidd el fantasztikus vagy :wink: !

Biribon! Hat nalam te nyered a topik legturelmesebb tagjanak jaro dijat, nem semmi es ahogy irsz, nekem nagyon tetszik :) ! Szerintem neaggodj az UH miatt, nekem utoljara a 34.heten volt es az is csak azert mert a mehlepeny a 20.hetin nagyon lent helyezkedett el, amugy nem lett volna!

Monacska! Nem semmi, h epitkezni fogtok, eros csaj vagy :wink: ! es amit a CTGrol irtal egyetertek, bar itt nekem nem volt, nem is lesz es erdekes modon a nok itt is megszulnek :roll:

Endre! Szavazat ment, szerintem is a kolleganod a legszimpibb :) !

Kép Kép
rima

Kolyok! Nem vagy semmi :) , ennyit mosni.. mit fogsz csinalni a baba szuletese utan? egyszere 2mosogepet kell majd hasznalnod :wink: ! nekunk is csomo kek ruhank van :) ! es ezt mindet vasalod is?

Panny, Monacska! en irigy irigy, h igy tudjatok a pontos datumot, nekem fogalmam sincs, igy meg akar majusi is lehet ez a gyerek(na jo, szeretek tulozni :roll: )

Kép Kép
rima

Szia Rima!

Írtam vagy csak akartam a nagy rohanásban, ami eddig volt, a sógornőm is kint él Londonban! 31-én jönnek haza, mert ő lesz Nóri keresztanyukája!!!! Remélem addig meg fog születni a kisnunás, jó lenne ha ő is karjába vehetné, mielőtt vissza kell menniük!!!!

Szeretem Londont. Még akkor is, ha tisztában vagyok vele, hogy nincs kolbászból ott sem a kerítés! London és Párizs! Ha választanom kellene, marha nagy bajba lennék! :)

Nálatok meddig várnak a spontán születésre?
Vendég

Na, folytatom!

Monácska privi ment!

Zsu! Egyébként láttam, hogy engem is feltettél a fotók közé. Nem is gondoltam volna... :oops: Hogy van ez, hogy kinél többet, kinél kevesebbet várnak az indítással?
engem az indítás azért nagyon idegesít.És egyre jobban félek, hogy mivel a méhszájam eddig tök zárt volt, majd nem akar tágulni és sok-sok kínlódás után császár lesz a vége. :(
Egyébként nem nagyon rossz az indítás?

Eszterxxx! Jó a hozzáállás! Kitartást! Én is hasonlóan szeretném felfogni, ha hasonló cipőben fogok járni.

Panny! Igen. Hőmérőztünk, meg LH teszteltünk. Meg PG53-at is próbáltam. Igaz, nem volt rá okunk. Első alkalommal összejött. :lol: Csak én ilyen türelmetlenke és természettudományos kíváncsisággal megáldott vagyok. :roll:

Tegnap érdekes tapasztalatom volt a dokival. Kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek... Mindjárt elmesélem azt is.

biribon

Monacska! Akkor nagyon drukkolok, h Nori baba kibujon addigra! Mennyi idore mennek haza? en is szeretem Londont, bar en tengerparti tipus vagyok, igy nem hiszem, h egy eletet leelek itt :) ! nekem marcius 31.en kell egy dokival taliznom, aki majd jo alaposan megvizsgal es eldontjuk vagy eldonti, h mikor inditsanak!

Kép Kép
rima

HÍREK:

JIMM A MŰTŐBEN VAN, CSÁSZÁROZZÁK.

A férjétől tudom.

:? :? :?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

:? +++++ szegény.... ++++ :?

Kép

Kép
kolyok28

Ügynöknő, Te :shock:
Szééép ez a gyerek!
:D :D :D :D :D És a fenti állítás ellenére Rád hasonlít! :shock:
Nem kicsit! :shock: :D :wink:

És nincs hörcsög feje, pedig nagy baba!
A tappancsait sikerült rendbeszedned már?

Nálunk tombol a dalmata-kór: csupa pötty a kölyök. Marha randa szegénykém. Meg vagyok győződve, hogy a Dzsonzonz olajtól. Basszus, egy hüllllye picsa vagyok, hogy hallgattam azokra, akik azt tanácsolták, hogy azzal kenjem a bőrszárazságát.
Pedig a DM-es ultrasensitive krém kezdte rendbehozni már.
ÁÁÁÁÁÁ :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép

mpatr

Ó a francba...................

Illetve ennyi idő után már ez megváltás!!!

Drága Jim! Sajnálom, de a lényeg, hogy babácska rendben legyen.
Vendég

Hihi! Most nézem, hogy azt írtam cserepedni! :lol: Szóval persze cseperedni! de ez is olyan hülye szó!

Rima! Jól esik, hogy tetszik ahogy írtam... :oops: És kicsit megnyugtat amit te és Monácska az ultrahangról, CTG-ről írtatok. Köszi!

Hát, lányok! Fészekrakási láz, szülés előtti türelmetlenség ide vagy oda, én nem vagyok takarítási lázban... Pedig már megint kellene. Szegény férjecskémnek kell majd a végén a hazatérésünk előtt kisuvickolni a házat, hogy a lányok tisztaságba, rendbe térhessenek haza... :oops: :roll: Na, azért megpróbálok még takarítani, de olyan gyorsan telik az idő. Főleg, ha fórumokat olvasgatok és írok is... Szóval csodállak titeket, hogy mennyit tudtok takarítani, főzni, mosni! :wink:

Szóval, mi is volt tegnap:
Én tegnap voltam CTG-n. Baba szívhangja rendben, értékelhető méhtevékenység nulla. A dokim meg csodálkozott, hogy még mindig semmi? Aztán mondta, hogy hát nagyon szomorú... majd vizsgálat következett. Először amikor a méhszájat nézte, mondta, hogy hát, nem nagyon van változás. Majd elkezdett iszonyú fájdalmasan matatni, a szemem is könnybe lábadt tőle és próbáltam a kezét tartva elhúzódni. Aztán utána amikor befejezte a vizsgálatot (nekem úgy tűnt) kis kópés arckifejezéssel mondta, hogy a méhszáj 1 ujjnyira tágult és, hogy megsimogatta a baba fejét is... Én rá is kérdeztem, hogy biztos, és miért mondja ilyen kópés vigyorral? Aztán mondta, hogy mert ilyen kópés a feje... Szóval szerintem egyszerűen 1 ujjnyira tágított. Csak nem értem, hogy akkor miért nem mondta? Azóta szinte folyamatosan keményedik a hasam, és barnásan vérezgettem is...
De egyre biztosabb vagyok, hogy ő tágíthatta a méhszájamat és egyre mérgesebb vagyok, hogy ezt az én tájékoztatásom nélkül csinálta. Ti mit gondoltok erről?
Azt is hallottam, hogy nem teljesen elfogadott módszer ez és talán mivel 2 szülésznő is volt a vizsgálóban nem is akarta mondani... Holnap szerintem rákérdezek és szemrehányást teszek,ha kiderül, hogy úgy van ahogy gondolom...

De a dokim a gátvédelem terén is pasisan gondolkozik, szerinte jobb a gátmetszés, mint, hogy túlnyúljon a hüvely. A csecsemősök bababarát elképzeléseit nem tudja átérezni. És a cumizavart, cumifóbiának nevezi, mert annyira nem érdekli a téma. Én szeretném a köldökzsinór pulzálásának megállását megvárni és csak azután hagyni elvágni a köldökzsinórt. Ő azt sem tartja fontosnak, míg a szülésznőknek ez természetes volt. A doki azt mondta, hogy ugyan, a babát el kell vinni, leméregetni, apgart kell csinálni. Stb. A szülésznők meg nevettek, hogy ugyan az apgart ránézésre megállapítják és lemérni meg később is lehet a babát. Én meg szeretném, ha minél hamarabb és minél tovább meztelenül a mellemre legyen téve a baba. Mindkettőnk megnyugvására. Elég stressz a szülés így is. ennyi jár nekünk. Persze a doki azt mondja, hogy a baba fázni fog (mintha nem lehetne minket betakarni) és hogy eleve hozzá kell szokjon, az új világhoz, a stresszhez. Ha annyire stresszmentesen akarjuk a babát megszülni akkor miért nem császárt akarunk? Azért ez már eléggé erőltetett dolog...

Szóval másak az elképzeléseink, pedig fiatal, egyébként szimpatikus doki. Itt most nem szeretném a nevét kiírni, ha már ennyi mindent írtam róla.

Ja, és most, hogy már március 20 van, már csak ma szülhetnék szelíd, jólelkű, érzékeny halak jegyű babácskát... Holnaptól jön az energikus, merész, lobbanékony, kos jegyű Luca boszorka... Lehet, hogy nomen est omen? Ezért kell ennyit várni? :D

biribon

Rima!
Két hétre!!! És szeptemberben voltak itthon utoljára, és nagyon-nagyon-nagyon hiányoznak! Remélem, hogy a sógornőmre fog hasonlítani Nóri! Olyan mandulavágású csodazsép szemekkel és göndörkés barna selyemhajjal!!!

Az még 10 nap....... Nálatok kicsit türelmesebbek a dokik!!! :) Érdekes!

Biribon!! A méhszáj pikk-pakk tud kinyílni! Ha hatékonyak a fájások, nem is kell neki sok idő, és nyitva az út a kicsid előtt! Türelem kérdése csak. Hagyd hatni a gravitációt, állj sokat, vagy labdán ülj és használd ki a forróvizet (már ha lesz, lásd szegény Mniék....), izomlazító és idegnyugtató! Nézd meg Luise a 4800 gramos babát simán megszülte. Hallottam kismamáról, aki az 5250 gramos babát is simán megszülte és első baba volt!
Nem is tudom ki írta, hogy feszíteni, idegeskedni nem szabad!!! Így igaz! És félni sem igazán. A legjobb talán a düh, az tud lazítani!!!! Szóval ne aggódj drága!
Vendég

Hát, sajna JIMnek sem sikerül a statisztikát javítani. :( Azért további drukk!!! Minél könnyebb felépülést!

Patti! Nekem a védőnő kifejezetten NEM ajánlotta a Johnson's bébi olajt. Gondolom, nem véletlenül. Szerinte teljesen eldugítja a pórusokat és nem is szívódik fel rendesen.

Na, megyek a varrónőhöz, ahová már lassan 2 hete szeretném beadni a múltkor kínkeservvel vasalt függönyöket. Addig írhattok nekem! :wink:

biribon

Biribon! Most már tényleg írd meg kérlek, hogy ki a dokid!!!! Priviben!

Nem és nem értek vele egyet!!!! Nem akarom, hogy tágítsanak, nem akarom az oxitocynt, nem akarom, hogy elvigyék a babát, stb........ Valószínűleg fel is rúgom, ha ilyet tesz velem! Semmiképppen nem fogom hagyni, hogy kézel tágítson, illetve max egyszer, de azt megemlegeti!

A császárról sokat és sokfélét írtak már! És a születési alatti stresszről is! A császár közel sem olyan kíméletes, mint mondják, és a hormonokra is ami a szülés közben a babában is felszabadulnak, arra is nagy szükség van! A természet nem véletlenül így találta ki ezt a dolgot, legalábbis az én véleményem ez! Tisztában vagyok vele, hogy igenis szükség van a császárra, sok mama és baba köszönheti az életét és egészségét is a beavatkozásnak!
Vendég

Biribon, persze, hogy bent vagy az albumban! :wink: Mindenkit, babát, mamát teszek fel, amint van kép (ha nem vagyok ellustulva, mint az utóbbi pár napban :oops: )
És marhára tetszik, hogy hirtelen milyen aktív lettél ma! :lol: :lol: :lol: Csak így tovább!

Jim, sokat gondolok rád!
Vendég

Monácska! Én is hasonlóan gondolom. Ezért is érik bennem, hogy mindenképp kellene egy határozott szülésznő, aki hasonlóan gondolkodik és segít ezeket az elképzeléseket végig vinni, ameddig lehetséges és a babának és nekem még jó.

biribon

Biribon: a kútvölgyiben szülsz? ha igen, engem is érdekel a dokid neve.

Kép Kép Kép
fanetta

Ajjaj, mit indítottam el... :oops:

biribon

GYerekek, ha valaki, én ellene vagyok a kézzel tágításnak, de nekem a doki az utolsó átmeneti időszakos fájásoknál úgy simította el kézzel a maradék méhszájat, hogy észre sem vettem, hogy fájna. Tehát tuti lehet kíméletesen is! Ezt eddig nem tudtam.

Kép
Kép

mpatr

Jim!!!! Jajjj te szegeny :( ! nagyon szoritunk nektek!

Biribon! erdekes, h engem sem kapott el ez a takaritasi laz, apucit annal inkabb :D ! hat nalam is majd 31.en ezzel a tagitassal fognak probalkozni es en sem dijazom....es en is nagyon azon vagyok, h a babat azonnal tegyek ram, meg szerencse, h itt ez a szokas...a kos miatt meg neaggodj, apuci is az, igaz, h energikus, lobbanekony, de hihetetlenul torodik az emberek erzeseivel es ha vkit szeret azt oruletes modon szereti es hihetetlenul megallja a helyet az eletben, olyan igazi kis kuzdo :wink: , bar en halak parti voltam, foleg ha kislanyom szuletik, h egy kis nyugis tipus legyen...na fo, h nem hiszek a horoszkopban :roll: :lol: :lol:

Monacska! hat itt a dokik tenyleg nem szivbajosak :) ! annyira szepen irsz a sogornodrol! o a ferjed testvere? bar te is nagyon szep vagy, ferjed is jokepu, Akos fiad meg egy kis szivtipro, szoval nincs ketsegem afelol, h egy gyonyoru kislanynak adsz eletet par napon belul :wink:

Kép Kép
rima

Monácska! Megérkezett a privát üzenet a dokiról? Mert nincs a kimenő leveleim közt. Mert akkor mindkettőtöknek újra írom.

Patti! Jó neked, ha kíméletes volt. Én is azt olvastam, hogy a szülés legvégén, amikor már csak egy kis simítás hiányzik a baba születéséhez, akkor van létjogosultsága ennek...

Rima! Én is hasonlóan gondoltam, hogy jó lesz egy kedves, érzékeny, nyugis, szelíd kislány. Fiúnak annyira nem akartam volna halak jegyet. Most már kezdek megbarátkozni a kos jeggyel! :D És én sem hiszek igazán a horoszkópban, de azért valami csak van benne. És játéknak jó. :wink:

Na, tényleg mennem kellene. Csak állandóan frissítgetek... :roll:

biribon

Pati! Itt is sokan szidjak a Johnsont, bar en azert vettem(tudod kis hulye, mindene meglegyen, meg ugy is unatkozom, igy vasarolgatok), viszont itt nagyon nyomjak a tiszta olivaolajat, gyogyszertarban lehet kapni, kifejezetten ujszulotteknel hasznaljak :wink: !

Monacska! csaszar kontra termeszetes-teljesen egyetertek :wink:

Kép Kép
rima

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?