Új privát üzeneted érkezett!

Csillag, köszi. Jó tudni, nem gondoltam volna...
Akkor megnyugodtam, hogy attól még elindulhat, hogy nem hagytam el a dugót...

Milla

Kép

Kép
millababa

Sziasztok!

Na végre én is idejutottam,de csak pár röpke pillanatra.Visszaolvasni szerintem esélytelen mostanában,a levlistára meg rá sem merek nézni,biztos dugig van.Majd annak is neki esek.

Én is Gratulálok minden újdonsült anyukának a babókhoz.

Képet is küldeni fogok Hubusunkról,de eddig csak olyanok vannak amin lila vagy sárga,vagy bevérzett.De már kezd emer színe lenni :D

Tejcsi dögivel,ő viszont sajna gyakran elalszik cicin,de ha lement a sárgaság ez is megoldódik.

Na ennyi volt a röpke bejelentkezésem,majd még jövök ám!!!
Vendég

Olga!!
De jó hogy újra itt!
Én láttam ám Hubust, és gyönyörű!!!!! :)

Kép
apkata

Jó reggelt!

Hát csajok én még mindig egyben(40+4naposan :shock: )....Tegnap találkoztam azzal a dokival akinél első fiamat szültem dec.26.-án és kérdezte,hogy"Maga mindig karácsonykor szül?" :lol:
Hát igen,úgy tűnik Bogyó kisasszony kihúzza karácsonyig...s tovább is..?????
Pedig már kibújhatna,mert minden reggel úgy érzem magamat mint ha én lennék Fióna a Shrekből! :lol:
Vendég

Tulip sipirc szülni! Beszéld már meg Ajsával, hogy ideje lenne kibújni...

Olga örülök, hogy itthon vagytok! Várjuk a képeket, illetve egy hosszabb beszámolót a nagy éjszakáról, bár már én is meglestem Hubus képeit :)

Kata most, hogy nosztalgiából újrakezdtem a fórumot olvasgatni, (szoptatás közben) döbbentem rá, hogy Te is nagyon az elején csatlakoztál hozzánk, csak utána a nyári melegben eltűntél :( Örülök, hogy ismét ennyit tudsz jönni, és remélem, Réka hagyni fog egyre többet netezni!

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi, mi ez a nagy nosztalgiázás? Hiányzik a pocak? :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

sziasztok
hát gabiékhoz képest nálunk is gyorsan gyarapszik nem másfél hét alatt 400gramm :D
tuli hát jól kihúzod lehet tényleg megvárja a karácsonyt.
olga jó hogy végre otthon vagytok hisz holnap már karácsony :D

Kép
Kép
anitaaa03

Hello.
Most jöttem ctg-ről, doki csak azt mondta, gyönyörű :)
Legközelebb vasárnap kell mennem, akkor már 40+1 leszek én is. Akkor lesz nagy vizsgálat, ctg, UH, magzatvízvizsgálat.
És azt mondta, akkor már pakkokkal és apával menjek, mert akármi is lehet. :D
Hát nem tudom egyébként, hogy mit kell nézni azon a ctg-n, hogy gyönyörű... Kiskirályfi bealudt rajta, úgy kellett szegényemet felrázogatni... az alsó hurok, az se ment fel nagyon, egyszer ment 40-ig 20 perc alatt, ez gondolom annyit tesz, hogy semmit... :(
Pedig már azt hittem, milyen jó lesz most, hogy egész éjjel húzott a derekam meg a pocim... erre tessék :(
Na de akkor már remélem, vasárnapig kibírjuk...

Milla

Kép

Kép
millababa

A szeretet ünnepe

Meghitt, szép Karácsony, titoktól csillogó szemek,
Vajon a szeretteimnek mit is vegyek?
Lehet nagy ajándék, vagy csak szerényebb,
A család együttléte mégis a legszebb.
Együtt díszíteni a karácsonyfát,
sütni-főzni a finom vacsorát,
fenyőillattal teli a szoba,
megterített asztalon tányérok vannak sorba.

Örül a család apraja-nagyja,
ajándékát mindenki megkapja,
talán egy percre elkalandozunk,
olyan jó, hogy mi így együtt vagyunk.

Becsüljük meg hát, hogy együtt lehetünk,
ne múljon el soha a szeretetünk,
nem kell ide drága ajándék,
hisz a család, béke, nyugalom a legnagyobb érték.

manocskak

Hááát csajok ez a leányzó tényleg nagyon kéreti magát!Tiszta annya!! :lol:
Milla szerintem tuti te is elöbb megszülsz mint én....! :shock:
Nekem ezelötti héten végig voltak jelek....de semmi....most meg semmi!
ki mit főz karira?
Vendég

Milla!azt tudom,hogy valódi vajúdásnak majd az számít,amikor 3 db 100-as csúcs lesz 10 cm-en...vagyis 10 percben. De előtte akár tök lapos is lehet,még aznap reggel is.
Ezek a 400 grammok rendkívül soknak tűnnek számomra,de biztosan nem baj,ha túl sokat gyarapszik,az tutira nem árt. Azt tudom,hogy ahhoz,h egészségesen fejlődjön,az elvárható heti min az 100-130 g az első hetekben. Szerintem Azzurrka sem viszi túlzásba,de holnap reggel kiderül a dokinál.
Gabi! Csimota 50 centivel született.beírod a táblázatba majd?

Kép
pumipumi

Hello kismamik! És persze sziasztok anyukák!
Mi is gyarapodunk ezerrel, tegnap vagy tegnapelőtt mértem a nagyfiút, és elérte a születési súlyát, úgyhogy megnyugodtam. Egyébként azt hiszem mérlegfüggő lettem a gyerekemmel kapcsolatban: minden kajálás előtt és után lemérem, és aztán aggódom, hogy miért nem evett eleget. Persze napi átlagban megeszi a "kötelezőt". Ja, és amikor nagyon kiakadtam azon, hogy nem eszik eleget, akkor ő is érezte a feszültséget, és tényleg nem evett annyit, amennyit kellett volna.
Na hirtelen ennyi, csak egy gyors bejelentkezésre futotta, most megyek és gyártok sajtos rudakat. Holnap meg már karácsony...hogy rohan az idő.
tedorka

Nem tudom, bizonytalan vagyok ezzel a súly dologgal. Áron 3800-al született, 3470-nel jöttünk haza, 2 hetesen érte el a szül súlyát, tegnap volt 3 hetesen 4100. Sztem ez nemrossz, ha nem is az a a nagy gyarapodás, de nem rossz!!!

Pusz mindenkinek, (újra) Békéset, BOLDOGAT!!!!!
Vendég

Judy, szerintem ez teljesen tankönyvi gyarapodás! Én vagyok az egyetlen, aki azon aggódik, hogy túl gyorsan gyarapszik a baba? :lol: 4250-nel született, és már tegnap 4450 volt. :shock:

/
lemonsong

Jó kis paramamik lettünk! :D Vagy azért aggódunk, hogy van-e elég tej, elég-e a babának, vagy azért, hogy túl sokat eszik, nagy tempóban hízik. Lemon, én is soknak találom a hízását Zétinek, de annyira látványosan fejlődik, hogy ártani tuti nem árt. Tök szépen tartja a buksiját, hason fekve egyik oldalról átfordítja a másikra, kinyomja magát a kezecskéjével... Férjem már nagyon boldog, mert már nem csak véletlenül pillant felé, hanem egyértelműen ránéz, ha a hangját hallja. Azért kíváncsi vagyok a doki véleményére, mert érdekel később mire számíthatunk, nem szeretném, ha kisgömböc lenne belőle mert túletetem. 4 hét alatt több mint 1 kg hízás azért nem kevés.

Mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánok. A pocakosoknak drukkolok, hogy ne karácsonykor kelljen rohanni, gondolom a karácsonyt mindenki otthon töltené, akárhogy is várjátok már a csöppségek érkezését. Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem annyira nincs karácsonyi hangulatom. Annyiban van csak, hogy húúú ez lesz a picim első karácsonya, fát veszünk, mit főzzek. De az az izgalom, ami szokott már egy hónappal előtte lenni nincs.. Annyira Zétiről szól minden, hogy minden más mellékes. Férjem is mondta, hogy a legszebb ajándék, hogy hárman vagyunk, az hogy veszünk egymásnak valamit annyira nem számít, nem attól leszünk boldogabbak, így még az ajándékozás is elmarad. És nem is hiányzik. Kíváncsi vagyok Zéti mit szól majd a fához, a hangok és a fények nagyon érdeklik.
Vendég

Gyors bejelentkezés. Az elmúlt éjszaka is húzós volt, 10 órától hajnal 3-ig keservesen sírt a Drágánk, hiába a tornáztatás, ringatás, hasra fordítás, meleg só a pocakra, espumisan... Mire valamennyire lenyugtattuk, a száját tátogatta, mert megéhezett a kínylódásban, de ha újra megetettem újra kezdődött a hasfájás utána. :cry: Olyan rossz volt, hogy nem tudtunk rajta segíteni. :( Apa is ringatta, mikor nagyon sírt magához szorította és valamennyire lecsendesedett. Mikor úgy nézett ki, hogy bealszik megpróbáltuk letenni, pár perc csönd, aztán keservesen felsírt...
Ma vettem a dm-ben cseresznyemag párnát, hasmasszírozásra krémet és Mecsek baby(édeskömény, kamilla) teát. Délután már volt alkalmunk bevetni, de az első kettőnek nem sok hatása volt, utóbbi kiderül. Nem a babát teáztatjuk, én iszom. Ha a kaják átmennek a tejbe, akkor elvileg ez is. Eszembe jutott, hogy mikor hazajöttünk a kórházból kezdett fájni a torkom és kamilla teát ittam, akkor még rendben volt babó, mindig rottyantott szopi közben, most már nem. Kiderül van-e összefüggés.

Most megyek zuhanyozni amíg alszik kicsike. Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!
csillag25

Óóó, Csillag de sajnálom! Adnék még pár tippet, mivel lehet enyhíteni a pocifájást: a lábadra kell úgy fektetni, hogy a hasa a combodon van keresztben, a hóna alatt alulról tartod, és úgy mozgatod előre-hátra a lábadon. Így kicsit nyomja a saját súlyával a pocit, és masszírozódik is. Nekünk eddig egyszer ez vált be. Azért is jó mert elvileg a babát alapból megnyugtatja ez a helyzet. Másik dolog amit olvastam: meleg textilpelenkát (mondjuk átvasalod) kötsz a pocija köré. A meleg is jót tesz és a szorítás is. Ezt nem próbáltam még, mert mikor elkezd sírni, nincs időm vasalgatni. Nekünk leginkább az válik be, hogy leülök, és ölbe veszem magammal szembe, és kicsit lecsúszok a széken, így szinte fekszik rajtam. Ekkor amolyan békapóz félét vesz fel, a hasa alatt van a kis lába, és ez a póz nekünk megkönnyíti a hasát, könnyebben jön a puki is. Nálunk egyébként tegnap is és ma is reggel volt hasfájás. Álmában felsír a pukiknál, amint kijön alszik is tovább. De már ezért is úgy sajnálom, nem is tudom mi lenne velem, ha órákon át kellene látnom, hogyan sír.

Most kibuktam kicsit a háziorvosunkra. Már 2 hete szörcsög Zéti, amit úgy kezeltet a doki, hogy háromszor naponta sóoldatot kell fújni az orrába, porszívó, majd Nasivint kell belefújni. Szívásánál csak reggel és este, de akkor nem mindig jön váladék, hiába szörcsög. Most olvastam, hogy ez a bukások miatt van, tej kerül az orrjáratba hátra, ami nem kiszívható. A gyakori porszívózás nem is ajánlott (gondolom mert úgyis hasztalan, és a szívás valamelyest szárít is). Meg sem kérdezte, hogy bukik-e Zéti, és nem mondta, hogy ez okozhatja, sőt azt mondta, nem kell büfiztetni, aminek ki kell jönni úgyis kijön, ha oldalt fektetem. Most megpróbálom a bukást úgy elkerülni, hogy kaja közben is büfiztetek, már csak azért is, mert kaja végére gyakran elalszik Zéti, így olyankor elmarad, utána meg sokat bukik. Már aggódok, hogy a szemét jól kezeli-e, valóban kell-e csepegtetni bele. :?: Szerintem felkeresünk egy másik dokit is.
Vendég

Köszi O'hara, aranyos vagy. :)
A combomon keresztbe tevést alkalmazni szoktam, de olyan görcsösen rugdos a kis lábaival a sírás közben, hogy ez is csak kínylódás, nem masszírozás.
A meleg textilpelus helyett vettem ma a cseresznyemag párnát, amit föl kell melegíteni és úgy a pocijára tenni. Szépen folyamatosan adja le a hőt, a súlya miatt valamennyire nyomást is kifejt, hasfájós babáknak ajánlják kifejezetten. Erről még nem tettem le, próbálkozunk tovább vele. A békapóz is jó lehet, amíg csak nyüglődik egy kis puki miatt, de amikor már keservesen sír a fájdalomtól és rángatja, húzogatja a kis lábait... :(
Meglepő, hogy a nyüglődés végén se puki se kaki nem volt, csak valahogy enyhült a fájdalma 3 óra körül.

Sajnálom a háziorvost, nem tűnik nagyon hozzáértőnek. :roll: Még hogy nem kell büfiztetni... Egy gyermekorvos nem tudna többet segíteni? Vagy ő gyerekorvos, csak háziorvosnak hívod? Én ma megkérdeztem a gyógyszertárban, hogy mit lehetne még adni ha az Espumisan nem használ -Infacolon kívül- és azt a választ kaptam, hogy akkor el kell vinni gyerekorvoshoz. :shock: Két ünnep között kell majd mennük méretni a kicsit, de szerintem csak valami olyasmit fog mondani, hogy 6 hétig ez gyakori, majd kinövi, figyeljek oda mit eszek stb.
csillag25

sziasztok.
hmm... fél 6 körül volt valami... vásárlás közben mensiszerű érzés kezdett elhatalmasodni rajtam... aztán hazajöttünk, és a betéten kis vérzést fedeztem fel... a derekam ekkor már húzott nagyon, és a köldököm körül picit fájdogált a pocim is, meg a hasam alja is fájt, folyton keményedtem. Rendszertelenül. Aztán meg egyszercsak 20 perces időközönként éreztem fájdogálni a hasam...
Most kb egy órája már semmi rendszer, és lassan már csak tompa vagyok, nem is nagyon fáj...
Kíváncsi leszek, nagy pánikomban felhívtam a dokimat, azt mondta, hogy ha indul, akkor nem fog elmúlni a fájás, úgyhogy szerinte még pihizzek le egy kicsit... és őt értesítsem először, ha történik valami!
Tökre megnyugtató, hogy felhívhattam, és lelkiismeret furdalásom is lesz, ha éjjel kell szegényt ugrasztani, vagy karácsonyozás közben :(
meg attól is tartok, hogy vaklárma miatt fogom elrángatni szegényt...

Pedig én már azt hittem, hogy indulni kell, de nem...
aaaarggghhhh.... mennyire nem könnyű dolog ez...

Tulip, nagyon átérzem mostmár ezt a dolgot... :(

Milla

Kép

Kép
millababa

Csillag, tényleg jó sok mindent kipróbáltatok, remélem a cseresznyemag párna segít. Az igaz, hogy nálunk nagy üvöltés nincs. Gyerekorvosra gondoltam, csak őt is háziorvosnak hívom. végülis a gyerek háziorvosa. :wink:

milla ez ígéretesen hangzik. Igaz karácsonykor nem lehetnél otthon, de ennél szebb karácsonyi ajándékd sosem lesz! Szerintem a doki mitt ne legyen lelkiismeret furdalásod, tudta mit vállal, hisz alapból 26-ra vagy kiírva. Nekem volt egy vaklármám, és akkor a szülésznő azt mondta, a joslófájás elmúlik egy kis konyaktól, mert ellazitja a méhet, illetve a meleg zuhanytól/fürdőtől. A valódi fájások nem múlnak el. Hogy ez valóban így van-e nem tudom, nem próbáltam, vagyis a zuhanyt azt igen egyszer, az valóban segített, de akkor csak pár keményedés volt, azokat nem nevezném jóslónak. Ja, és ha beindul a szülés, a fájások totál rendszeresek. Szóval nem ugrál, hogy egyszer, 5 egysezr 10 egyszer meg 4 perces. Drukkolok, hogy minden jól alakuljon!

Na, büfizettem szopi alatt is, meg a végén is, mégis bukott Zéti, bár kevesebbet, mint szokott. Remélem segít valamennyit.
Vendég

Milla ,nekem már egy hete ezek vannak...hol fájok ,hol nem.....mindig reménykedem,hogy erősödik...aztán egyszercsak elmúlik!Én majd csak akkor megyek be a kórházba ha igazán erős(fájdalmas)és rendszeres méhösszehúzódásaim vannak!
Csak lennének már.....! :roll:

Hát mára búcsúzom!Jó éjt mindenkinek!És aki holnap nem jön annak BOLDOG KARCSONYT!
Vendég

Csillag, olyan, mintha magamat olvasnám. Nálunk is keserves sírás van, megoldás egyenlőre nincs.
Én adtam Gripe Watert, de még nem érzem a hatást, illetve 2 napja alszunk 5 órát folyamatosan, általában fél12-12-től, fél5-5-ig. De a köztes időkben ugyanúgy görcsöl szegény. Tehát a görcsölésen sztem nem segített eddig. Infacol, espumisan nem igazán jött be, babamasszázs-próbánál üvöltött,---lehet, pont rossz időt választottam---tornák, praktikák nem segítettek. Ha végre elalszik, akkor ébredéskor jön ki neki minden, kb pár perc alatt, és akkor megkönnyebbül, kisimul szegénykém. És akkor farkaséhes.
Én már abban bízok, hogy tényleg 3 hónaposan kinövi, addig meg elleszünk, végülis, 1 már majdnem letelt:-)
Vendég

Na, kezdődik... szépen szopizott, totál beájult a vállamon, erőltettem a büfit, azóta felébredt és sír, húzogatja a lábát stb. Szegénykém, pedig büfizett szopi közben is és a végén is, espumisant is kapott. :(
csillag25

Na, kezdek parás lenni.
Fájdogálások elég enyhék, de a másik dolog...
Halovány rózsaszínes folyás, 'csillogó' - vagyis szerintem nem víz. Nem lehet, hogy ez akar lenni a nyákdugó majd? Kissé mensis érzés, mikor jön egy adag, folyás-szerűen...
Ami miatt meg aggódom, hogy tegnap este 6 óta Kiskirályfi folyamatosan fent van... talán ha 5 percekre tudott szegényem aludni... folyton érzem, hogy kalimpál a kis lábával vagy a könyökével...

Hosszú, aggódós éjszakám lesz azt hiszem, és reggel megint felhívom a dokimat, hogy ez mennyire normális...

Milla

Kép

Kép
millababa

5 percenként voltak összehúzódások, a rózsaszínből piros lett.
elmentem tusolni és enyhülni látszik...
akkor még várok, nem indulunk...

hogy mennyire parás tud lenni ez a dolog... :shock:

Milla

Kép

Kép
millababa

Milla, hátha meglesz ma! Drukkolok!!!

És mindenkinek nagyon boldog ünnepeket!

/
lemonsong

Hajrá Milla, úgyis eltűnt már az összes puzzle is!! :lol:
Vendég

Milla mennek a drukkok ezerrel, bár szerintem, ezeket a sorokat már csak akkor olvasod, ha hazajöttetek a kórházból!

A mai nap sem telik el események nélkül :) hátha más is kedvet kap a karácsonyi szüléshez!

Üdv. Gabi
Vendég

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Vendég

Áldott békés karácsonyt kívánunk!!!

Milla remélem a legszebb ajándékot kapod ma!!! Drukk!!

Tulip! Még te is otthol vagy??? Akkor remélem karácsomykor már nem kell menned korházba!
Vendég

Hajrá Milla,!!!!!!!

Tulip kitartást!!!!!!!

Briell??????

Én tegnap voltam dokinál, de azt mondta, nem valószínű, hogy a héten Zoé kibújik. Hétfőn ctg. Remélem kihúzzuk 2010-ig. Hamár eddig bent maradt.... Semmi jelem egyébként. Csak a derekam fájdogál, ha sokat állok. méhszáj jól tart, a külső két ujjnyi, a belső bő egy. Szinte semmit nem változott egy hét alatt. De a doki mondta, hogy be van kapcsolva végig. Hívjam, ha a frontok miatt elfolyik a magzatvít, vagy bármit érzek.

Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsi80 2009.12.26 09:57-kor.

Kép
kicsi80

Hú, micsoda izgalmak! Milla vajon megszült már? :D Remélem hamarosan jönnek a hírek róla és Tulipról is. Szorítok lányok! Briell????

Látom több hasfájós babánk is van. Az étkezéseteken változtattatok? A hasfájóságot a "savas" kémhatású tej okozza, vannak babák akik nagyon érzékeny emésztőrendszerűek és őket bánthatja ha sok savasító ételt esztek és ez a tejet is azzá teszi. Ilyen a kenyér, péksütemény, kifli stb...ezek helyett lehet abonettet enni. A hüvelyesek, k betűs zöldségek, citrusfélék is tiltottak, a tej és a tejtermékek is, kevés sovány sajtot és néha túrót kis mennyiségben lehet enni, mást nem. Az apró magvas gyümölcsök inkább az allergia miatt vannak tiltólistán.
Az első lányom volt nagyon hasfájós, akkor még nem tudtam, hogy az én étkezésem milyen nagyon befolyásolja őt. A fiamnál már betartottam a tiltólistát és egyáltalán nem volt pocakfájós, Tündike bár még pici, ma egy hetes, de ő sem az. Két barátnőmnek is bevált, mindketten akkor kezdték el, mikor már nagyon fájt a pici hasa és egy hét alatt megszűntek a baba panaszai.
Ha még nem próbáltátok ezt az étkezést, érdemes lenne, nem veszítetek semmit, hátha beválik...

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Póki, én így is alig eszek valamit, már nem tudom hogyan vigyázhatnék ennél jobban...

A kaki gondok megoldódni látszanak mióta iszom a Mecsek baby teát olyanokat produkál a fiam, hogy öröm nézni és talán a hasfájása is csökkent. Tegnap kifejezetten ANGYAL volt, délután 5 órától este 10-ig aludt, így tudtunk főzni több félét, sütni és fát állítani meg díszíteni. Nem is reméltem, hogy ilyen nyugodt szentesténk lesz, úgy rohantunk a konyhában, hogy 8-ra kész legyünk, mert általában addig szokott tartani a délutáni szundi. Biztos ez volt az ő karácsonyi ajándéka nekünk. :D 10-kor szopi, fényképezés, kis sírás-rívás, újra cici aztán éjfélkor le tudtuk tenni aludni. :D :D :D Azt hittük meglesz a böjtje az esti nagy nyuginak, de szerencsére nem volt több órás hasfájós ordítás. Fél 4-kor kelt aztán, na akkor már nehezebb volt letenni, mert nem akart visszaaludni. Elkezdett csuklani, aztán sírni, újra cici végül 6 körül pihent el és nyomta délelőtt fél 10-ig a szunyát. Délig maceráltuk őt a nagyágyban -imádom amikor nézelődik- megkajált és most alszik. 8)
Tegnap kicsit megijedtünk mert a sok alvás után olyan csipás volt a kis szeme, hogy alig bírta kinyitni. :( Kamillával áttörölgettük, azóta jobb. Ami viszont idegesít, hogy mostanában úgy eszik, hogy az orrából is tej folyik. :shock: Pedig nem ömlik a szájába és magasabban is van az orra, nem értem hogy mehet oda??? Drágám nem zavartatja magát, csak mikor fölvettem büfizni akkor láttam, hogy az egész arca, orra alatt tejes. :o Nem tudom mit csinál, nem nyeli le? Elvenni nem lehet tőle, mert utána tátog, de így már nem merem visszatenni cicire.
Azóta minden szopinál tapizom az orra alatt, nem-e ott folyik már?
csillag25

Hahó!! Áldott Ünnepeket itt is!
Jaj úgy jönnék, látom a tejmennyiség, szopcsi, hasmars a téma. De én még azt sem tudom hogy mikor fájhat a pocak :shock:
Éjjel nem aludtam, mindig cicin akart lenni, megnyugodott, aztán újra sírdogált. 6kor már bezombisodtam, anyukám felkelt és egy órán át ringatta állva amibe sikerült belealudnia, ennyit egyben a gát miatt én még nem tudok állni sajna..Úgyhogy sikerült reggel aludni 2órát. Halleluja!!!

Briell, Milla, Akella??

Gratulálok mindenki csodálatos gyermekéhez! Anniyra gyönyörűek!!
Vendég

Bejglit (mákos) lehet enni?
Vendég

Sziasztok!

Jelentem, megszületett az én Kiskirályfim, akit annyira vártam!
12:24-én Szenteste, 17:17-kor!

Nem volt egyszerű eset, majd ha hazamentünk, leírom a levlistára.
Megpróbáltuk rendes szüléssel, végül császár lett, de nem bánom, hisz a lényeg, hogy egészséges és gyönyörű!

4150 gramm és 57 centi!

Képeket küldtem előzetesben a listára.

Később jelentkezem otthonról, valószínűleg csak hétfőn lesz belőle hazamenetel...
És drukkolok a többieknek, akik még hátravannak! MErt tényleg csodálatos a babámat a karjaimban tartani!!!

Milla

Kép

Kép
millababa

Itt is nagy Gratula Milla Kiskirályfiához!!!
Vendég

Sziasztok!

Milla nagy gratula nektek!!!

Pókicanem tom te megírtad-e már a szüléstörténeted..én nem kaptam még meg,azt akarom tőled kérdezni,hogy végül kértél-e EDA-t?

Én még mindig itthon (40+7naposan)...egyre elkeseresdettebben! :(
Vendég

Milla, GRATULÁLOK! Milyen sok nagy baba született itt nálunk! :D

Tulip, ne légy elkeseredve, ha itt az idő, majd kibújik, biztosan nagyon jól érzi magát odabent! Próbállak vigasztalni, de átérzem milyen várni és várni a kiírt időpont után. Csak fel a fejjel! A dokid mit mond, meddig vár? Befektet?
A szüléstörténetem még nem írtam meg, azért nem kaptad meg, de majd sor kerül rá. :wink: Nem kértem EDA-t, fájdalomcsillapítás nélkül szültem.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Milla: gratulálok!!! :)
Vendég

Köszi Póki,nem akarok itt panaszkodni, csak lassan úgy tűnik örökre így maradok.....na jó tudom,hogy nem,de féltem,nehogy valami baja legyen!Itt nincs fogadott doki lehetőség....szóval az aktuális orvoson múlik minden(aki épen vizsgál)....
Vendég

Milla, nagy gratuláció neked!

Mi megint hasfájással nyüglődünk, pedig azt hittem megoldódni látszik a teával... :( Most apa ringat, énekel.
A levlistát is kb. ötödszörre kezdtem el olvasni, írni esélyem sincs.
Megyek is, mert nagy az ordítás. :cry:
csillag25

MILLA!
SZÍVBŐL GRATULÁLOK A "KIS" LEGÉNYHEZ!a LEGCSODÁSAB KARÁCSONYI AJÁNDÉKOT KAPTÁTOK!!!naGYON JÓ EGÉSZSÉGET ÉS GYORS FELÉPÜLÉST!

Tegnap teljesen kiakadtam.Hubus sárgább mint volt (én legalábbis úgy látom) Nagyon elfárad a cicin,szinte semmit nem evett csak üvegből és azt is csak nehezen.És a ráadásul amelyik oldalon a csontja tört nagyon kíméli,alig mozgatja.Bőgve hívtuk a védőnőt,körbekérdezett,kicsit megnyugtatott,hogy ha van pisi,kaki és súlygyarapodás akkor még várjunk.Aztán mondtam neki,hogy voltunk kint a napon egy negyed órát.Azt mondta,hogy valószínűleg az volt neki új és holnapra rendbe jön.NA erre éjszaka egyszer szopizott ciciből 90-et,most reggel meg 110-et.Annyira boldog vagyok,hogy nincs baja és a cumisüveg sem kell már :D

Mindenesetre a vállát majd tuti megnézettetjük gyógytornásszal is,mégiscsak ő a szakember...
Vendég

Olga, a fiam született úgy, hogy eltört a kulcscsontja. Nekünk is azt mondták, hogy nincs különösebb teendő vele, csak öltöztetésnél nagyon vigyázzunk, mindig először azt a kezét bujtassuk és ne fektessük arra az oldalra pár hétig. A gyerekorvos mindig ellenőrizte, hogy gyógyul. Ugyanúgy használta, nyúlt a tárgyakért, fordult, mire sor került ezekre a fejlődési ütemekre. Sajnos nem ritka ez a fajta sérülés babáknál születéskor, de úgy tűnt nem fáj neki, mivel sosem sírt csak eleinte ha levetkőztettük pelusozáshoz és fürdetéshez. Ahogy most Tündike is.

Tulip, itt vagy még? Nekem sem volt fogadott dokim, ilyenkor követik a kórházi protokollt. Ha nálatok senkinek nem lehet fogadni, akkor ez ott természetes és biztosan mindenkire ugyanúgy odafigyelnek.

Csillag, elhiszem, hogy mindent megpróbáltál már, csak gondoltam leírom, hátha valakinek segítség.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Olga időm jelenleg semmire :( de Hubus törésével kapcsolatban teljesen felkészült vagyok, volt a családban ilyen eset :( Igaz, ha komolyabb a baj -remélem nem- akkor az országban 1 helyen, Pesten orvosolják. Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, keress bátran!

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok!

Ma van a nagyfiam szülinapja....szóval ma ünnepelünk...kijöhetne babó is egy kis tejpartira! :lol:
Voltam reggel vizsgálaton éés végre nyitva van a belső méhszájam !Vettek is magzatvízmintát,és szerencsére tiszta!!! :D
Remélem most hétvégén beindul...mert hétfőn be kell feküdnöm amúgy...!
Vendég

Húha Tulip, hajrá, hajrá!!! :lol: Ki fog most már biztosan bújni hamarosan...! Nálatok sem lesz sok idő megenni az első szülinapi tortát! :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Milla, nagy gratula királyfihoz! Végre magadhoz ölelheted a kicsit! Azt hiszem a legszebb ajándékot ti kaptátok most karácsonyra! Persze a novemberi születés ellenére mi is kaárcsonyi ajándéknak tekintjük a picinket!

Tulip, csak elkezdődött már valami, a hétvégén drukkolok, hogy beinduljon a szülés!

Olga én is nagyon aggódnék. Nagyon ijesztően hangzik ez a törés, de ha nyugis Hubus, akkor csak nem azzal függ össze hogy kevesebbet evett.
Vendég

Millának gratula a nagy babához!!!Sok tejcsit kívánok!!!

Minden hasfájós babának nagy pocaksimi...remélem túl lesztek rajta!!!!!

Nálunk minden jó.Gergő hozza a Dénes-féle papírformát hízásügyileg.2 hete 3240g-al jöttünk haza és ma reggel 4100g volt :shock: :oops: :oops: Az heti 450g hízás...hmmm,hát nincs kétségem,hogy tápláló tejem van :lol: Dénes is ugyanígy volt az első hetekben.De nem aggódom,nem fája ahasa,nem buki,sokat pisil,kakil.Ha ennyit eszik,ennyit eszik.Nem érdekel,pedig a védőnőm fogná a fejét...
Már 5 vadiúj bodyt hízott ki,szerintem a hónap végére egy méretet váltunk.
Ma kinn levegőztünk a hintán fél órát,istenien odasütött a nap,szél oda nem fúj és olyan jót aludt a kezemben.Holnap ha ilyen idő marad megejtjük az első babakocsizást is.

Egy bajunk van,a szemgyulladás.Cseppentem is neki,de nem sokat javul,minden nap végére becsipásodik és olyan,mintha kocsmai verekedésbe keveredett volna :shock: doki szerint ha 6 hetes koráig nem javul,akkor lehet,hogy át kell mosatni a könnycsatornáját :cry: :cry: de még egy magánszemészhez elviszem előtte,nem támaszkodom egy ember véleményére,meg hát dokink csak nem szemész.

Teszek fel fotót néhányat.Milla,egy kis vampiregang-reklám.Nekünk sok cuccunk van onnan,imádom!!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép
meli1118

Ó, Meli, fantasztikus képek! A nagyfiatok tiszta apja! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica