Új privát üzeneted érkezett!

Szilvánusz, ma én is kivagyok egy kicsit. Nekem a reggeli szopizás után elaludt, 11-kor ébredt, és onnantól kezdve folyamatosan cicin akart lenni, talán 2xnegyed óra alvás volt közben, persze az is rajtam. Ha beraktam az ágyba vagy a babakocsiba, rögtön ébredt és sírt. Már én is sírva hívtam fel a férjemet, hogy siessen, mert nagyon nehezen bírom, leginkább a bennem lévő feszültséget. Most kb. egy órája alszik, azalatt gyorsan kiteregettem, végre el tudtam menni pisilni, és mivel reggel óta nem ettem nem ittam, gyorsan azt is bepótoltam. Olyan hülye vagyok, már azt képzelem, hogy lázas...

Kép
kikó70

Megértelek én is sírva hívtam az előbb, hogy jöjjön már haza, mert egyedül nem tudok dönteni, hogy mi legyen. Nekem kicsit könnyebb a dolgom, mert ha visszaengedem cuclizni akkor attól általában legalább órákra bealszik. Kitartás neked is, vigasztaljon, hogy éjszakára olyan fáradt lesz, hogy azt legalább végigalussza. Remélhetőleg. De tényleg szörnyű, hogy amikor nem alszik aza a baj, amikor meg alszik, akkor az.... :shock: :shock: :?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

panny: csatlakozom a HR-es csapathoz! 2006-ban a harmadik diplomámat HR-szakon szereztem - voltak (vannak) olyan elképzeléseim, hogy majd HR-rel foglalkozom.
Jim: na most már tényleg szüljél már!!! Szép a sziklakertetek!
Szilvánusz: hm, valószínűleg én is tanácstalan lennék... Talán, hagynám aludni. Úgy gondolom, hogy a babók és a szervezetük tudják mi a jó nekik. De nem tudsz a védőnőddel, orvosoddal beszélni?
fanetta: 6 gyermek??? Szuper!!! Én hármat szeretnék, a Kedves egyelőre a következőt szeretné. A korom (májusban 36) miatt viszont bele kell húznunk... Azt hiszem, te írtad, hogy jó lenne, ha a többi gyermeket is együtt várná a fórum, és betervezett együttlétek lennének - elképzeltem :)
Látom Kölyök, ti is hármat - akkor hajrá!
pété: ha mindig tele a pelus, nem lehet baj!
linocs

Szilvánusz!

Egy újszülött kisbabát NEM LEHET ELKÉNYEZTETNI!!És sztem ebben más kisgyerekes anyukák meg fognak erősíteni!
A babucinak szinte állandó testközelségre van igénye...eléggé "megrázkódtatás"neki a meleg,biztonságos fészekből kikerülni a számára elég rideg és idegen világba...
Nagyon sok törődés és szeretet kell neki hogy később ő is tudjon adni :wink: Ilynkor tanulja meg hogy bízzon a szüleiben,az anyában aki ott van ha ő sír...Egy ilyen kisbaba még nem gondolkodik(tehát nem lehet rá ilyet mondani ,hogy elrontjuk)egy ilyen kisbaba még csakis ösztönlény!!
És bizonyított tény,hogy azok a kisbabáka akiket sokat vesznek ölbe és babusgatnak sokkal jobban teljesítenek később az iskolában és kiegyensúlyozottabbak leszenk mint akiket nem.
A könyveket sokszor férfiak írják(vagy gyermektelen nők :roll: )és a védőnők nagy része is tud sok "okosságot"írni... :x
Egy ilyen kisbabától még egyátalán nem lehet elvárni hogy teljesen egyedül mindig elaludjon.Tudom hogy ez sokszor fárasztó,higyjétel el tudim miről beszélek :wink: de megéri!! :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Fanetta, Linocs, felőlem mehet a következő baba is egyszerre... csak elsőnek hadd szüljem meg az elsőt :shock: :roll: :lol:

Bosziról tudunk valamit? ő sem jelentkezett még ma...
És akit hiányolok már napok óta, Tcis... vajon a mi áprilisi tagunk szép titokban megelőzött???

Szilvánusz, több helyen is olvastam, és már írtam is, bár tudom baba nélkül még könnyen beszélek, de én asszem ehhez igyekszem majd igazódni, hogy egy csecsemőt nem lehet elkényeztetni, ha Veled nyugszik meg, akkor legyen Veled, amennyit csak tud. PErsze nem tudom ezt hogy lehet bírni.. és szerintem is felébred ha éhes ;) csak ha sárgasága van, akkor kell rendszeresen etetni...
na, igy pocakosságom végére osztom az észt,.... bocsi... ez csak egy vélemény ;)
remélem hamar megtaláljátok a megoldást, hogy ne legyél nyugtalan! bízz az ösztöneidben!

Kép

Kép
kolyok28

Panni, tök jó olvasni a nyugtató szavaidat, jelen pillanatban én olyan zaklatott vagyok, félek az éjszakától már előre. Hány foktól van láza a babának illetve hőemelkedése :oops: ? Úgy tudom, hogy 0,5 fokot kell levonni a popsiból mértből.

Ildi

Kép
kikó70

látom, Panny, a kétésfélgyermekes anyuka is ezt mondja ;)

Kép

Kép
kolyok28

kikó70: egyszer már én is mértem lázat popsiban, aztán el is eresztette magát a lányka utána :oops: A lázmérőtől függ, hogy kell-e levonni vagy sem. A mi lázmérőnkhöz adtak használati utasítást, és abban le van írva, hogy a hónaljban, popsiban, szájban mért hő mettől meddig normális, és honnan láz. Nincs a ti hőmérőtökhöz leírás?
linocs

nagy szeretettel köszöntelek Benneteket :lol: :lol:

hűűűű..de izgalommal leslek kölyök, hogy mikor érkzik a babátok..zsuval..nagyon szorítok...jim, Neked is...a sziklakerted meseszép....nekem is van..csak időm nincs :wink: :wink: :wink: rendezgetni :lol: :lol:
Akiknek pedig már a kinti baba egy-két hetes...még további pihenést..ajánlok...
Könyvekről, gyermeknevelésről:
hallgassatok a szivetekre....és fütyüljetek az okoskodókra...Poppert érdemes elolvasnotok, roppant jó tanácsai vannak...és az öreg Ranschburgnak érett tapasztalatokra épülő tanácsai vannak...pedagógia szakos vagyok (ELTE), de még eddig minden rutint a gyakorlatból szereztem....a lurkók tanítanak :lol: :lol: :lol:

Jesszusom...most 6 pasival kínlódom...na nekem ne mondja azt senki, hogy a nőkkel a nehezebb... Imádom őket... :lol: :lol: :lol:
Azt mondják a tanári közösségek elnőiesedtek...Mi 17-en vagyunk...ebből..11 fickó...Fogalmam sincs..mi a fenét birnak a búrámon..... :lol: :lol: :lol: Kááár, hogy nem tudom őket kihangosítani....

Ma nem jutottam el Hozzád Patti...ez az országos verseny...ad bőven...munkát...egy KOS-nak pedig ez ...tűz...ja..még sárkány is vagyok :lol: :lol: :lol: .... nagyon nehéz visszafognom magam...mennék a falnak...repülnék...fel a magasba...joint nélkül...csak úgy szabadon :lol: :lol:

A picurkáitoknak...minél korábban hagyjatok nagy függetlenséget...fontos!...hadd legyen....önálló akaratuk...Furcsa:..már baby korban is....alvás, evés...nézelődés...és szeretet-éhség... :lol: :lol: :lol: enyhítése

Kép
nanó:))

Csak gyors beköszönök. Még egyben, fájogatok, de ritkán, nem tudom mi lesz ebből. Ha akció van, megírom azt is, nem megyek úgy be a kórházba, OK?

addig is pusszantás
Vendég

kikó70: ja és még egy. Kérdeztem a védőnőt a lázról. Három dolgot mondott: az egészséges csecsemőnek hideg a kézfeje. Persze van olyan, hogy bemelegszik pl. alvás után meleg a kézfeje, de 5-10 perc múlva újból hideg. A másik, hogy a tarkóját nézzem, hogy fázik, melege van stb., ha az meleg, hideg, abból látszik. A harmadik, abból lehet észrevenni, hogy lázas, hogyha szoptatáskor, amikor magamhoz szorítom, akkor nagyon tüzesnek érzem a kis testét. Persze, amikor lázat mértem, én is nagyon tüzesnek éreztem a testét: paramami ;)
linocs

Köszi Linocs, már keresem is a leírást.
Én meg mindig aggódom, hogy fázik a kicsim, mert hideg a keze. Persze, ha az ölemben van, egyből felmelegszik a keze.

Köszi!!!

Kép
kikó70

Kölyök!

Nagyon jól látod már így előre is.. :wink:
De egyébként minden anyuka végigmegy ezeken amiken most ti...anno én is...aztán a tapasztalat meg az ösztön mondatja velem ezeket amiket mondok :wink: :wink: És napról napra minden mami(akár paramami is :wink: ) tudni fogja ,hogy mi a jó a babájának,ez tuti!!! :wink: :wink:

láz:én is úgy tudtam ,hogy a popsiban mért hőből le kell vonni 0,5-t.
Egyébként ilyen korban még a babák hőháztartása nem kialakult teljesen...Volt, hogy a nagyfiamnak egy hetesen 39,5 fokos láza volt,azonnal kihívtuk a dokit és semmi baja nem volt...Ekkor mondta a doki, hogy ingadozhat csak úgy a picik hőháztartása és ez nem kell hogy ok legyen az aggodalomra.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Egyébként amiket Linocs leírt ,szal azokból lehet tudni.

Tényleg Linocs,neked sztem jó fej védőnőd van,ugye?Csak mert minden témában nagyon tájékozott vagy és ráadásul tök jókat mondasz!!! :wink: :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Pumperka nekem nagyon gyanus...ilyenkor ő már szokott jelentkezni... :roll:
Vagy csak az esti pörgés megy náluk?? :?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Köszi Panni!

Kép
kikó70

elmosogattam, vacsiztam :)

Nanóóóó, dejó hogy itt vagy :) elhiszem hogy sok lehet a dolgod, annyi gyerkőccel :) de az írásaidból süt, hogy odavagy a munkádért :)

Jim, végre :) tudtam én hogy nem mész el szülni bejelentkezés nélkül. Drukkolunk naggyon, ugye tudod? +++++

Pumperka nekem is gyanús.... de csak jelzett volna már... ;)

Eszterxx?? jólenne egy jel tőled :)
na megyek, befejezem a maradék pelenkák kivasalását :)
félszemem itt azért :)

Kép

Kép
kolyok28

Köszi Panny, Kölyök, nagyon megnyugtattatok. Panny, szted mikortól érdemes-e témában szigorúbb lenni? Mondjuk 3 hónapos korától??

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz, ne hagyd sírni olyan hosszú ideig, de ha mondjuk wc-n vagy, vagy eszel, stb. akkor azért pár perc sírástól semmi baja nem lesz. Erik egy kis tünemény, pedig nem hagytuk sírni. Ha majd hónapok múlva is ringatni kell ahhoz, hogy elaludjon, akkor majd megfontolhatod, de mi csak egy éves kora után kezdtük el ilyen szempontból nevelni.

Most nyafi van, majd holnap írok bővebben.

Láz: a csecsemők hőmérséklete általában 37-37, 2 körül van alapból, + fél fok, ha popsiban méred.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Mai nap tele volt bosszúsággal, és még persze egyben. Ha valami csoda nem történik, regggel kórház. :cry: :cry: :cry:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka :(
sajnálom, pedig úúúúgy drukkoltam!!!
hátha Neked is történik valami este, mint Eszterxxnek...
Remélem amúgy legalább az estédet vidámmá varázsolják otthon.
++++++

Kép

Kép
kolyok28

Pumperka!

Pedig én is úgy reménykedtem benned... :? :wink:

Szilvánusz!
Osztom Mzx véleményét...a nagyfiamat mi is egy éves kor után kezdtük ilyen szempontból nevelni!!És az is tényleg OK,hogy pár perc sírás azért kívétel(ha WC -n vagy vagy ilyesmi)én csak az álomba sírás ellen vagyok...sztem az nagyon elhagyatott érzést nyújthat a babának,szegénynek nem hiszem ,hogy jót tenne ha álomba kell sírnia magát :( Sőt...azt hiheti ,hogy magára maradt :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

megyek aluszni... :lol:
mindenkinek jóccakát
Pumperka +++++

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Bár legutóbbi hosszú hozzászólásaimra nem nagyon reagáltatok, és azóta sem jutottam eszébe senkinek sem :( (úgy látszik, csak nem sikerül beilleszkednem.), én azért továbbra is követtem, hogy mi történt veletek. Drukkoltam Judit 18-nak, Szilvánusznak, Patinak és főképpen Eszter-nek. És persze a többieknek is, akik közben szülni mentek.
Mindenkinek nagy-nagy gratula a babákhoz!
Pumperka nagyon drukkolok a holnaphoz!
És hajrá a többi finiselőnek is!

Úgy tűnik, most már nálam is kos baba lesz, pedig nagyon reménykedtem a halakban... Kis drukk nekünk sem ártana...

biribon

Sziasztok,

biribon
Megy a drukk, ugy latom nagyon radfer.++++++++++++++++ Neked mit mond a doki, inditanak, vagy varnak? meddig? Ahogy latom ez eleg korhaz fuggo. Kulonben fogalmam nincs itt, hogy van, mult csutortokon volt az utolso ellenorzesem, azt mondta a doki, ha a kiirt idopont utan 2 nappal nem szulok meg, hivjam az altala megadott szamot es kapok idopontott a kovetkezo vizsgalatra.
Azt hiszem kicsit keson kapcsolodtunk be, itt mar egy jol osszeszokott tarsasag van, igy gondolom nehezebb megszokni az ujakat de ha rendszeressen irogatunk akkor bisztossan tobben reagalnak majd a mi hsz-ra is. En is kicsit hatterbe vonultam, inkabb csak olvasgatok, de azt nagyon szeretem, es sokszor jokat rohogok es persze sokat tanulok, csoda jo egy csapat van itt.

Kolyok
Koszi a hianyolast, jol esett :) Te tenyleg mindenkit szamon tartasz, es mindenkihez van nehany kedves szavad. Nagyon jo olvasni a hsz-at.
Mi meg 2in1, van meg 2 hetem de egyre turelmetlenebb vagyok, mar nagyon mennek szulni, kemenyedek is surun, meg huz jocskan lefele a hasam de azon kivul semmi. Eddig nagyon remenykedtem, hogy mivel az elsot 1 hettel elobb szultem a masodik 2 hettel jon elobb, legalabb is en igy terveztem :roll: . Erre ma beszeltem egy anyukaval aki az elsot 1 honappal elobb, a masodikat 1 hettel elobb szulte a harmadikat viszont 2 hettel tulhordata. :roll: Na ettol az infotol ellegge lelombozodam :cry: En kis naiv, kizart dolognak tartottam, hogy tulhordjam, de ezek szerint nem is olyan lehetetlen.

Koromvagas, en nem tudtam, hogy nem szabad az elso kormoket levagni, mi anno levagtuk Elisanak mert olyan kis hegyessek voltak, hogy ossze karmolaszott mindenkit, foleg sajat magat.

Pumperka megy a drukk neked is.

NAGYON NAGY GRATULA mindenkinek aki az utobbi nehany napban szult es meg nem gratulaltam. Kepek, babok nagyon aranyossak egytol eggyig.

Jo keso van, megyek aludni

Jo ejt mindenkinek, aki viszont szulni megy, gyors es konnyu szulest kivanok.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!! Üdv ideátról :D :D :D :D !!!!!!!!!És otthonról...

Kép

KépKép
eszterxx

Először is hadd köszönjem meg mindenkinek a rengeteg sok érdeklődést, aggódást, sms-t, látogatást, mindent!!!!!!!!!

Sajnos nem tudtam válaszolni rájuk, de rengeteg-rengeteg erőt adtak, hogy elviseljem ezt a 4 napot a kórházban! Próbélom mihamarabb leirni szenvedéseimet, már első éjszaka is az járt az eszemben, hogy ezt Pokolbéli Vig nappjaim 2 címmel kell a babanetre megirni :lol:

Viszont most, hogy már pár órája itthon vagyunk és aludtam végre 3 órát, arra gondoltam, hogy nem véletlenült akart a gyerek húsvétig várni, ez olyan volt, mint a keresztre feszités és feltámadás....

Életem legeslegrosszabb élménye volt ez a 4 nap, megtanulntam, hogy hogy lehet emberi hozzáállással teljesen tönkretenni valakinek az egoját, napjait, éjszakáit és az a baj, hogy ezzel a babáét is. Áhhh, nem kesergek igy itt tovább, leirom majd részletesen, hogy mi minden történt, csak előbb muszáj visszaolvasnom egy picit, mert annyira kiváncsi vagyok rátok!!!!

És egyébként meg amúgy is már minden szép és minden jó, várom, hogy felébredjen Andriska (ja, első itthoni szopinál eszembe jutott, hogy tök jó nevet adtam a gyereknek, " Itt küzdenek Andriska és Riska, lássuk, melyik győz" :lol: :lol: :lol: :lol:

na, ezután majd leesett a gyerek a hasamról, úgy röhögtem magamon, amitől meg persze a császár akart szétesni...

Ja, és Jim, nem elkeseritésképpen, de hazajöttem, első dolgom a mérleg volt, gondoltam, immár két napja nem ettem, meg a szülés meg minden, számitottam legalább egy olyan laza 12-15-re... aha, - 8 kg... még vizes vagyok egyébként, úgyhgoy bizom, hátha...

Ja, és sürgősen meg kell tanulnom fejés közben irni, mert igy már azért türelmetlenkedtem a fejéssel, hogy irni akarok végre!!!

Olyan jó újra köztetek!!!!!!!!! Ahhh, mindjárt ezen is bőgök, de komolyan, annyira hiányzotatok és annyira-annyira jól esett minden egyes szavatok, nem is tudjátok!!!!! Na, ez volt az utolsó érzelmi ömlengésem, persze itt bőgök a meghatódottságtól, hogy milyen rendesek is vagytok... bocs, irjátok a hormonjaim számlájára, de akkor is, KÖSZÖNÖM!!!

Kép

KépKép
eszterxx

ÜGYNÖKNŐ!!!!!!!!!!! VÉGRA!!!!!!!!!!! Hazajössz, én meg megyek. :cry:

Tegnap este ismét megnéztem 2 Twin Peaksot. Utána szépen békésen eltentizem 8) Erre felébredek, hogy fáj...aztán elfolyt a vizem is....most várom a következő fájást, 10 percesek.

Éjjel hó estett, nem tudom, mi lesz a borsóimmal...

Meg fel fogom hívni a lökött exet-vigye el inkább Milánt, ne engem hívogasson a kórházban, mert itt okoskodott legutóbb, hogy ha én kórházba kerülök, azonnal jön a gyerekért, mert nem tudom ellátni
:evil:

Éhes vagyok! Ugye ilyenkor nem célszerű enni?

PAti, Zsu, Beuska, majd nektek írok sms-t, hátha vmelyikőtök gépközelbe kerül. Szorítsatok, kezdek félni!!!!

Pumperka, gondolok rád sokat, kár, hogy nem egy kórházban vagyunk :cry:

biribon, tcis, pont tegnap gondoltam rátok, hogy eltűntetek!!! Írjatok, én szívesen olvastalak benneteket.
Vendég

Hogy bakker én mennyire nem tudok írni!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: A hibákat ne nézzétek. Amúgy most folyt el a vizem úgy 25 perce, kicsit még relaxozom, aztán go. :wink:
Vendég

Halihó.

Csak bekukk, nem nagyon van időm. Örülök, hogy Eszterxx otthon van :) Képek remélem majd jönnek.

Jim! Hatalmas drukk, ügyes leszel! :) Várom a híreket rólad.. hajá! ++++

KépKép
lexus

Jó reggelt, Jim...szorítunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ma..Neked...lesz baba a karjaidban...minden pillanatban Veled vagyunk!

Ma is szép napot Nektek.....

A húsvéti készülődést..csak lassan...Picik még a babáitok......

eszterxx

Végre, végre otthon vagy....Megértelek..anno valami hasonlót éreztem a kórházi bentlét alatt...lehet, hogy az eü. személyzetnek futószalag....de Neked..Andrisnak az élet legnagyobb pillanata volt...természetes az érzékenység..jön ez belülről..mert oly csodás összetartozásnak egy másfajta lélektana kezdődött el....
Vigyázz Magadra...meglátod...Andris mindig mosolyra derít gratulálok...pihenj sokat :lol: :lol: :lol:

Elkényeztetéshez:

9 hónapig....de különösen a babavárás második félidejében a pocitokban ringattátok, folyamatosan...éjjel, nappal..picurjaitokat...Éles, fájdalmas leválás a köldökzsinór elvágása...Amikor ölelitek Magatokhoz a kispöttömötöket...megnyugszik...mert elsősorban belőlünk van...(a bennünklét miatt)..érzelmi kötődés tekintetében feltétlenül....biztonság, szeretet, ölelés....adja a babák nyugalmát...és a szopizás...mert ismerős a mamaillat...(az éhes poci is így nyugszik meg)

Szép napot Nektek...Ne hajtsátok túl Magatokat...ez csak egy pici-figyelmeztetés :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
nanó:))

Sziasztok, jó reggelt!

Eszter, végre újra itt :lol: :lol: !
A humorod megmaradt, hála, majdnem cigányútra ment a szendó a röhögéstől :lol: .
Riska.... Én is -8 kilóval jöttem haza, de utána, ne izgulj lemegy még egy pár, az biztos!!!!

Hajrá Jim, jöjjön már az a baba!!!!

Ildi

Kép
kikó70

Biribon,Tcis!

Ne legyetek ilyenek :wink: ...itt mindenki fontos csak más-más mentalitás mindenki!!
Én sem vagyok annyira a topon az írásokban mint más,de ez így van jól!!
Gyertek csak többször!!
És drukk nektek természetesen!! :wink:

Eszter!

Jó hogy itt vagy(tok) :wink: Várjuk majd a részletes leírást!!

Jim!

Azta :roll: ...már lehet hogy babázol is??!! :wink: :wink:

Pumperkának,Boszinak nagy drukk!
(asszem ma ők ketten fekszenek a kórházba,ugye?!)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

szilvánusz: miért akarsz mindenáron szigorú lenni manóval???

eszterxx: hagyd a visszaolvasát!!!!!!!!!!!!!!!!! inkább írj nekünk!!!!!!!! nadzson kíváncsiak vagyunk!!!!!!!!!!!!!

elkényztetés: valóban nagyon kell vigyázni ezzel!!! A csecsemőt nem szabad soha felvenni, kivéve akkor ha éppen sír, csukik, mondikál, ha ébren van vagy alszik illetve ha úgy érzi a szülő, hogy most nagyon megszeretgetné.

Jim?????????????

Kép Kép Kép
fanetta

Kaptam sms-t Jimtől, írta, hogy szülőszobán van és elég erősek a fájásai. Várjuk a fejleményeket!!!!!!

Kép
kikó70

JUPIÁJÉÉ!

Megtiszteltetés, hogy én hozhatom az egyik legeslegjobban várt babánk érkezésének hírét:

0.10-KOR MEGSZÜLETETT TAND-ÉK KISLÁNYA, HORVÁTH GRÉTA, 4370 g ÉS 60 cm. MINDKETTEN JÓL VANNAK.

TAND!!!!
SZÍVEM MINDEN SZERETETÉVEL GRATULÁLOK!!!!!
KÍVÁNOM, HOGY MEGSZÜLETETT KISLÁNYOTOKBAN VALÓRA VÁLJANAK ELVESZTETT KÖZÖS ÁLMAITOK!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

panny: tényleg jófej a védőnőnk (kivéve, hogy valószínűleg szakmai ártalom, gügyögve beszél). Szerencsére haladó gondolkodású, nem akar semmit rámerőltetni. Például a hasonalvásról is kérdeztem - Fruzsi úgy alszik. Azt mondta, hogy mindhárom gyermeke hason aludt, és jól vannak, köszönik. Ő még mindig a hasonalvás mellett van, habár tudja, hogy kb. 5 éve volt egy kutatás, amelyik szerint a hasonalvós gyermekeknél nagyobb a valószínűsége a bölcsőhalálnak, viszont az összes orthopéd szakorvos, neurológus ellene van a hátonalvásnak. Amúgy meg általában hallgatok az ösztöneimre - csak néha jutnak eszembe "nagykönyvbeli" okosságok.
Biribon,Tcis: Igaza van Tcis-nek. Minél többet szóltok hozzá, annál jobban látják a többiek, hogy itt vagytok. Én is csak január óta vagyok itt - és azért most már úgy gondolom, tudják a többiek, hogy létezem ;) Úgyhogy gyertek-gyertek!!! Ne csak olvasni!!!
Eszterxx: de jó! már otthon! és ahogy olvasom duplán jó, mert a kórházban nem volt jó - írd majd le, mi történt!
pumperka: küldök egy kis jókedvet: ++++++++
Mzx/Nanó: teljesen egyetértek veletek - ilyen kis babókat szerintem sem szabad hagyni sírni - hisz még pár hete a pocakunkban folyamatos ringatásban, testközelségben volt részük. Még annyi minden van, amit nekik meg kell szokniuk - minden új nekik. És már rögtön egyedüllétre, önállóságra akarnánk szoktatni???? szerintem nem kellene
Kölyök: csatlakozom a Kölyök-fanklubbhoz :) Annyira kedvesek, szeretettelik a hozzászólásaid, úgyhogy nem is tudom, mit kívánjak neked/magunknak: maradj sokáig egyben, hogy sokat szólj hozzá, és élvezhessük a derűdet, vagy gyorsan-gyorsan szüld meg a babótokat ;)

JIM: azóta biztos már kezedben van a babód (remélem) Drukkolok neked!

És akkor mi: van egy hátránya Fruzsi sokalvásának (az éjszaka először aludt 10-től 3-ig, aztán most alszik 5-től): hogy a hosszú alvás után sokáig is akar fenn lenni, ami az anyuka (mármint nekem) számára éjszaka nem annyira egészséges - de nem baj, majd én is alszom napközben, illetve ilyenkor nem elég neki egy cici, kéri a repetát a másikból - ilyenkor meg jön megint a dilemma, melyikkel folytassam a következő etetést... Na majd ez is kialakul :)
linocs

JIMM, MEGY AZ ÓRIÁSI DRUKK ÉS A VUDU, HOGY TERMÉSZETES ÚTON KIBÚJHASSON A KISFIAD!!!!
Nagyon gondolok Rád és küldöm az enerdzsit!!!!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép

mpatr

[quote="jimmorrison"]T írta:jimmorrisonegnap este ismét megnéztem 2 Twin Peaksot. Utána szépen békésen eltentizem 8) Erre felébredek, hogy fáj...aztán elfolyt a vizem is....most várom a következő fájást, 10 percesek.

Éjjel hó estett, nem tudom, mi lesz a borsóimmal...

Ezt a reszt ha nem lattam volna ki irta akkor is egyertelmu lenne, hogy ki az akinek elfolyt a magzatvize, 10 percesek a fajasai es O meg akkor is a borsoin agyal :lol:
Nagyon drukkolok neked, hogy gyors es konnyu szulesed legyen, hajra megtudod csinalni, ugyes vagy.
Vajruk az infot.

eszterxx
De jo, hogy ujra itt vagy. A jo otthoni kornyezet majd segit elfelejteni minden rosszat ami veletek tortent.

Panni
Igazad van, ez teljessen normalis. :)

Tcis

Kép

Kép
tcis

ÜGYNÖKNŐ, ORSZÁGOS CIMBORINÁM, DE JÓ, HOGY VÉGRE!!!!!!
Már komoly elvonási tüneteim voltak nélküled.
Ennyi baromságot egyetlen hozzászólásban csak Te írsz :wink: Riska, hüüüülyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
KÉÉPET KÉÉÉRÜNK!

Kép
Kép

mpatr

TAND!GRATULÁLOK NEKTEK!!! Olvasva a történetedet - kívánom, hogy feledtessen el veled minden rosszat - és segítsen neked boldognak lenned! (lehet, hogy elég sete-suta, amit írtam, de remélem érted)
linocs

TAND! Gratulálok Neked!
JIM! Hajrá!!! Mindjárt kezedben a Picikéd!

Livi
Kép
Kép
lusie

[quote="tcis"]
írta:
tcisEzt a reszt ha nem lattam volna ki irta akkor is egyertelmu lenne, hogy ki az akinek elfolyt a magzatvize, 10 percesek a fajasai es O meg akkor is a borsoin agyal :lol:

Mennyire igazad van!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GYorsan hány egyet, kiosztja a férjét, elszalad szülni, leköpi az exet és már jön is vissza borsózni.
Nem egy faxnis a csaj... Vagy mégis? :wink: :lol: :lol:

Most ki lehet beszélni, úgysem látja, ha mákom van, akkor nem lesz ideje visszaolvasni:
Jimm-et úgy szoktam jellemezni, hogy egy gyönyörű és nagyon intelligens szupermodell, aki pontosan tudja, hogy mennyire jól áll neki a butuska szőke szerep, ezért rendszeresen előadja. De egyszerűen imádnivalóan jól áll neki!!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Két és fél év különbség :lol: Kép

Livi
Kép
Kép
lusie

És Tcis és Biribon, igenis hiányoztatok, csak akkora itt a pörgés, hogy számomra legalábbis követhetetlen, hogy ki tűnik el, meg ki érkezik éppen. Azt a 3-4 embert bírom követni, akikkel rendszeresen találkozni is szoktam :oops: :oops: :oops:

De akkor így pótlólag:
BIRIBONNAK DUPLA DRUKK MEGY!!!!!!!!!!!!!!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép

mpatr

Lusie, nem éééér!
Ilyet én akartam feltenni!!! :?
NA, így jár, aki halogat!! :roll:

NAGGGGYON ÉDES!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

TAND: ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ, nagyon sok egészséget, örömet és persze tejcit kívánok, sok boldogságot a kis jövevényhez, és azt hiszem Patinál jobb megfogalmazással én sem élhetek!!!!

Jim: hát te is beelőztél????? Hatalmas drukkok mennek!!!!!!!

Panni, Márti: Én feladom :cry: , azt hiszem Bius nem akar kibújni onnan. Tegnap doki bácsi pedig azt mondta, hogy annyira szépen lent van a buksija, olyan szépen behelyezkedett. Már csupa egyes vagyok, minden 1 ujjnyira nyitva, és tegnap óta kis véres-barnás folyásom van, meg nagyon fáj alul, de ennyi...

KépKép
bnesz.eva

Akinek kérdései vannak, a neveléssel, együttalvással, felvegyem-ne vegyemmel kapcsolatban, szerintem az egyik legjobb könyv:

Kép

Ő vezette annak idején a Családi kör műsort. Most kb. 200 éves, én Érden kb. egy éve hallottam tőle egy előadást a gyerekek tvzése témájában, azóta iszom a szavait, nyomtatott formában is. Az ezeréves tudás ötvözete a mai kor felfogásával és lehetőségeivel, hihetetlenül gyakorlatias, teli szeretettel és a nevelés-tanítás iránti elkötelezett odaadással, a szülők iránti mélységes elfogadó alázattal. Ha nem lenne ennyi idős, beleszerettem volna :oops:

Kép
Kép

mpatr

Tand, szivből gratulálunk!!! Legyen nagyon sok örömöd ebben a csöppségben!!! :)
Kép Kép

Kép

Kép
kolyok28

Jaj, de jó ez a reggel! :) Eszterxx visszatért, Jim megy szülni, Tandnak pedig megszületett a kislánya! :)

Eszterxx, mégegyszer gratulálok, kérünk képet a nagyfiúról! Szerencsére én hamar túlteszem magam az olyan dolgokon, ami csak pillanatokig befolyásolja az életünket, úgyhogy már el is felejtettem a kórházi kellemtlenségeket, de azért érdeklődve várom, hogy mivel akasztottak így ki! :(

Biribon, látod máris mennyien válaszoltak! :wink: Nagyon drukkolok, hogy magától kibújjon a Picúr, már jóóóóó sokáig élvezte bent a kényelmet! :)

Lusie , szuper a kép, én is csinálok egy ilyet! :)

Jim, +++++++++++, nagyon drukkolok, hogy gyorsan, és úgy alakuljon a szülésed, ahogy elképzelted! :)

Tand, gratulálok, remélem sok-sok örömöt és boldogságot hoz a kislányod az életedbe!

Tegnap kimentem az építkezésre. Az egyetlen dolgot, amit össze lehetett keverni, azt természetesen összekeverték a vizesek, pedig többször a szájukba rágtuk, plusz le is rajzoltuk. Szerencsére sasszem-Móni mindent kiszúr(remélhetőleg), úgyhogy most bonthatják ki és kezdhetik előlről. :twisted:

Kép

Kép
mzx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?