Új privát üzeneted érkezett!

Kapros sárgarépa saláta

2 db közepes sárgarépa
5 dkg trappista sajt
2 dl natúrjoghurt
1 dl majonéz
kis csokor kapor
A répát megtisztítva a nagylyuku reszelőn le reszeltem.

Ugyan ezt tettem a sajttal is.

A joghurtot a majonézzel és a kaporral ,a sajtot a répával,majd az egészet jól összekevertem.

Kb 2 órára hűtőbe tettem.

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Sissi!

Igen az a köret.
És az a legfinomabb. Én nagyon sokat meg tudnék eni belőle. :D

Gabi!

Nagyon jó, hogy ilyen híreket hoztál a dokitól. Most aztán apára fel!

Asiye!

Feküdj! Feküdj és feküdj!
A tüdőgyulladás nem tréfa. A babára gondolj, és akkor pár nap alatt túl leszel a nehezén.

Pici!

Antibiotikumot az orvos dönti el, hogy kell-e. Néha sokkal többet ártana, ha nem szedné az ember. De fölöslgesen nem szabad.

Nemlajos!

Örülök, hogy jó volt a hétvétek.
Nekem gyomorégésre a joghurt vált be. Pontosabban a Kyr.
Vendég

Meggyes kifli.
A tésztához:
• 60-70 dkg liszt
• 2,5 dkg élesztő
• 2 dl tej
• 2 tojássárgája
• 10 dkg margarin
• 10 dkg cukor
A töltelékhez:
• 1/2 kg meggy magozva
• 10 dkg cukor
• 1 zacskó vaniliás pudingpor
A meggyet leszórtam a cukorral és kb egy órát állni hagytam.Leszűrtem,és a levet kimértem(nekem 2,5 dl lett).Vízzel kiegészítettem 4 dl-re és ebben főztem meg a vaniliás pudingot.Mikor besűrüsödött,belekevertem a meggyet is.Kihűtöttem.
Amíg a meggy hült elkészítettem a tésztát.Az élesztőt 1 dkg cukorral a tejben felfuttatam.A z összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe öntöttem,20 percig dagasztottam.Kikapcsoltam a gépet és 3/4 órát bennt hagytam kelni a tésztát.
Mikor duplájára kelt,kiborítottam,kinyújtottam,3 csíkra vágtam.A csíkokat háromszögekre,mindegyik háromszög szélesebbik felére tettem egy kicsit a meggyes masszából és kiflinek feltekertem.Sütőpapírral bélelt tepsire tettem,megkentem a tojásfehérjével,és 15 percig hagytam pihenni.
170 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.

picimami

Én nem szeretem a kaprot.
De ezzel nagyon sok helyen egyedül vagyok. Nem tudom miért?

Jók a receptek. Éhes lettem.
Vendég

Pici.akkor nagyon egyszerű a Sissi szelet.A kaprot én sem szeretem, de a meggyes kifli jól hangzik.
Vendég

Márk most ébredt fel.Adtam neki almát remélem eszik egy kicsit,mert az ebédből nem nagyon evett.
Vendég

Spárgával-sonkával töltött palacsinta

kb 20 dkg liszt az alábbi elosztásban:
1/3 sima liszt
1/3 tönköly fehér liszt
1/3 teljeskiőrlésű tönköly liszt
2 tojás
1 dl tej
1 dl ásványvíz
2 evőkanál olaj
16 szál zöld spárga
5 dkg vaj
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál cukor
8 szelet sonka
3 dkg sima liszt
4 dl tej
2 tojássárga
2 evőkanál reszelt parmezán
Az első 5 hozzávalóbol 8 db palacsintát sütünk.Közben a spárgát a vajjal a citromlével és a cukorral megfőzzük.A 3 dkg kisztet 1 evőkanál vajon világosra pirítjuk,apránként hozzáadunk 3 dl tejet,langyosra hűtjük.Bele keverjük a tojássárgákat,a parmezánt,sózzuk,borsozzuk.1/3-át félre teszükés belekeverjük a maradék 1 dl tejet.A 2/3 masszával megkenjük a palacsintákat,mindegyikre teszünk egy szelet sonkát,és 2 db spárgát.Szorosan feltekerjük,egy kivajazott tűzálló tálba sorba fektetjük.Meglocsoljuk a félretett,hígitott masszával,a tetejét is megszórjuk kevés parmezánnal és forró sütőben pirosra sütjük.

Kaméleon pulykatorta

kb 60-80 dkg pulykamell vékonyra szeletelve
25 dkg baconszalonna szeletelve
25-30 dkg reszelt sajt
2-3 db tojás
liszt
bors,

krumplipüre
A pulykamellet szeletekre vágjuk, besózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Egy kerek kapcsos tortaformát kirakunk a szeletelt szalonnával, körbe-körbe. Elkezdjük rá rétegezni a pulykát a következőképen: panírozzunk minden szeletet liszt, tojás, reszelt sajt sorrendben. Addig folytatjuk, míg a hús el nem fogy. A tetejére ráhajtjuk a kilógó szalonnákat, ha maradt azt is simítsuk rá. Lefedve kezdjük el sütni, majd pirosra sütjük levéve a fedőt. Szépen megpirul körbe, alul, felül a szalonna. Ha kész kicsit hűtjük, majd kiborítjuk egy nagy lapos tányérra. Amikor teljesen kihűlt,krumplipürével vontam be az egészet.

A "sárga "díszitésnél egy kevés krumplipürét kurkumával szineztem,a "barna" diszitésnél az egész tortát vékonyan megszórtam őrölt szerecsendióval,és rózsaborssal díszitettem.

picimami

Cat.
Pedig rád is gondoltam, és akik diétáznak.
Én szeretem a kaprot.
Különlegesség teszi az ételeket.
na majd máskor, hátha tudok jobbat, és örömet is okozok vele. :oops:

picimami

Nagyon egyszerű a Sissi szelet. És bármilyen husira nagyon jó.

picimami

Virágos keksztekercs
50 dkg darált háztartási keksz

25 dkg darál mézes puszedli

65 dkg margarin

tej szükség szerint

3-4 evőkanál kakaó

30 dkg porcukor

3 csg vaniliás cukor

15 dkg kókusz reszelék

meggy
A darált mézes puszihoz kevertem még kb 12 dk darált kekszet.Bele kevertem a kakaót és kb 10 dk porcukrot,1 csg vaniliás cukrot.25 dkg margarinnal és annyi tejjel amennyit felvett összegyúrtam.

A világos tészta is ugyan így készült ,csak a maradék kekszből,és természetesen kakaó nélkül.

A krémhez 15 dkg margarint 15 dkg porcukorral és 1 csg vaniliáscukorral habosra kevertem,belekevertem 10 dkg kókuszreszeléket.

A világos és sötét tésztából 4-4 hengert sodortam egymás mellé tettem őket.Megkentem a krémmel,a közepére tettem egy sor meggyet,és óvatosan hengerré hajtottam.

Kókuszreszelékkel megszórt alufóliára tettem,kicit meghengergettem az egészet,becsomagoltam és egy éjszakára a hűtőbe tettem.

picimami

picimami: őpont eltaláltad én is most rittyentettem egy kis egyszerű kekszgolyót:):):):)

nika70
Salgótarján

Nika!
Örülök neki.
Biztos nagyon finom lett 8)

picimami

Nika:akkor küldheted is nekem.IMádom :D

Olvasva a recepteket egyre éhesebb leszek.
Vendég

Most megyünk a játszira este még jövök.
Vendég

Pikáns tojáskrém

Hozzávalók :

6 keményre főzőtt tojás, 1 db hagyma, 1 evőkanál mustár, 2 dl tejfől, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, tengeri só

A tojások sárgáját törd össze villával, a fehérjét pedig vágd olyan apró kockákra amilyenre csak tudod. Ehhez add hozzá a tejfölt, a mustárt, a sót és a petrezselymet, s lehetőleg tedd vissza egy kicsit még a hütőbe, hogy az ízek összeérjenek. Annyira finom, hogy még a puffasztott búzaszeleteket is karakteres szendviccsé varázsolja.

A másik nagy kedvencem.
Itt is lehet variálni, ki hogy szereti

picimami

És még képeket nem is tettem.
Imádom még nagyon a diós zserbót is. :D

picimami

Pici!

Én a nyers répát szoktam fokhagymás tejföllel enni. Beni is imádja mártogatni. :D
Vendég

A tojáskrém jó.
Erről eszembe jutott a szardíniakérm. Azt csinálok ma vacsira.

2 doboz szarídnia konzerv
6 db tojás
1 vagy 2 teavaj (kicsi)
mustár
citromlé

A tojások keményre kell főzni, sárgáját kivenni és összetörni. Bele a 2 szardíniakonzervet, hozzá a mustár, só, kicsi citromlé ízesítésnek és a vaj. Jól összekeverni. Én botmixerrel szoktam.

Gyorsan kész van és nagyon finom. Friss fehér kenyérrel az igazi.
A tojásfehérjét pedig lehet mellé enni.

A szardíniából én mindig kiszedem a gerincét. Nem szeretem, ha benne marad.
Vendég

tojáskrém jó valamelyik nap csinálok is reggelire vagy vacsira azt én is szeretem
esetleg a majonézes tojássaláta recijét tudja valaki? nagyon szeretem de nem tudom hogy kell hátha van bevált recije valakinek

nika70
Salgótarján

Csajok: Mi ez itt kinzás??? Ennyi jó kajától éhes lettem:)

Kép
csucsu05

Majonézes tojássaláta

Hozzávalók:

tojás
1 uborka
2 fej hagyma
2 paprika
majonéz

Elkészítése:

Főzzük meg a tojásokat keményre, majd hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg, s vágjuk negyedekre. Készítsük el a salátaalapot. Vágjunk fel zöldségeket: uborkát, paprikát, hagymát, s egyéb zöldségeket. Készítsünk tartármártást. Keverjük össze a zöldségeket, öntsük rá a majonézt, s a tetejére helyezzük rá a tojásokat. Hűtsük le, s előételként tálalhatjuk.

picimami

Nika!
Én így szoktam készíteni+plussz még néha lilahagymával bolondítom.

picimami

Cat!
nagyon finom lehet, de sajna nem szeretem a szardíniát, és a halakat sem eszem meg :cry: :oops:

picimami

Currys tojássaláta

Hozzávalók:

8 főtt tojás, 2 héjában főtt burgonya, 1 közepes fej lilahagyma, 1 kisebb kígyóuborka , 1 piros színű kaliforniai paprika. Öntethez: 8 e.kanál majonéz, 1 pohár natúr joghurt, citromlé, mustár, só, bors, 1 e.kanál currypor, 1/2 cs. zöldpetrezselyem

Elkészítés:

A főtt tojásokat és a főtt burgonyát meghámozzuk. Az előbbit karikákra, az utóbbit kockákra vágjuk. Az uborkát a burgonyához hasonlóan daraboljuk. A hagymát vékonyra szeleteljük. A paprika húsát kis kockákra vágjuk. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a curryt és a finomra vágott petrezselymet. Az előkészített anyagokat óvatosan beleforgatjuk, tálaljuk

picimami

Nyah, jó ez a gyomorégés, most nem mentek recepteket, mert elolvasni sem bírom...
Megyek, fekszem, hátha csak a sok otthoni kaja tolt ki velem :?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok Lányok!

Itt az egyik "elveszett" csajszi! :wink: :lol:
vagyis nem vesztem el, csak ugye a hétvégére elutaztunk anyósékhoz, és tegnap este fél 11-kor étünk haza. Ma meg reggel bölcsi, aztán gyakszi. Szóval mostanában emiatt vagyok kevesebbet. Gyorsan le kell pörgetni ezt a gyakorlatot, mert januárban már vizsga lesz!!! És jó lenne a gyakorlatban is megtanulni a dolgokat, nem is beszélve a tételek bebiflázásáról!!!
Amennyire tudtam vissza is olvastam, de ne haragudjatok, most regaálni valymi kevés erőm van!

Pici!
Későn láttam csak meg, hogy írtál Skype-on! Ne haragudj!!!!
Jók a receptek, holnap mentem is mindet! :wink:

Szerdán nem megyek gakorlatra (ugye a házassági évforduló miatt), hanem reggel ha elvittem danit a bölibe, elmegyek bevásárolni, aztán meg elkezdem összerittyenteni a kaját és a sütit. Hogy mit fogok sütni és főzni, még nem tudom, de majd lesz valami....

Most pedig pár kép a hétvégéről ill. a mai napról:

Kipróbáltuk a sógorom új autóját (jelzem, azért homályos, mert már fékezett és elmozdult a kezem)
Kép

Papi és Dani (egy talicska gyerek)
Kép

Ma itt játszott és vacsizott a szomszéd kis (nagy) gyerek Edi. Olyan édesen ettek együtt....
Kép

Kép
oriandy

Andy!

Nagyon aranyos Dani!

Én nem szeretek száguldozni. Félek.
Pedig gyerekkoromban autóversenyző szerettem volna lenni.

Nemlajos!

Gyömbéres dolgok jók a gyomorégésre. IKEÁs gyömbéres süti vagy Canada Dry. Bár ez utóbbiból én kikavartam a szénsavat. És csak az utolsó héten voltak ilyen gondjaim.
Vendég

Cat!
Én sem szeretem a száguldást. :roll: A férjem az, aki úgy vezet mint Schumacher (remélem jól írtam a nevét :oops: )
Amúgy nagyon figyelmes és ügyes sofőr, de az ilyesmiket ki nem hagyná az életéből. :evil:

Na, én megyek aludni, mert holnap korán kelek...
Gyakszi után jövök!!

Jó éjszakát!!

Kép

Kép
oriandy

Nemlajos!

A gyömbér nekem is jó volt, de mellette én még tejet ittam és végső esetben Rennie-t vettem be. Ezt már a dokim is mondta aznap, amikor megtudtuk, hogy Dani ott lapul a pocakomban. Szóval ha azt veszel be, nem ártasz a babának, viszont neked jó lehet!

Kép
oriandy

Most értem ide, apa tv-zik.Jó sok receptet raktatok fel elmentettem őket.

Andy:nagyon jók a képek :D
Holnap várunk vissza jó gykszit és szép éjszakát neked.

Szerintem én is hamarosan megyek.

Jó éjt mindenkinek.
Vendég

Képzeljétek após megszerezte nekem a Mamma miát magyarul csúcs szuper minőségben.Most annyira örülök ennek,hogy le sem tudom irni :D :D
Az biztos,hogy ha bánatos leszek tuti ezt fogom egyfolytábvan nézni.

Na most már tényleg megyek aludni.
Vendég

Jó reggelt Lányok!
Remélem jól aludtatok?

Én most korai hetes vagyok. Csak tegnap volt dolgom, és később jöttem.

Andy!
Semmi baj, gondoltam elfoglalt vagy.
Csúcsszuper a gyorshajtás.
Imádom.
Vasárnap apa is motorral ment egy gyors kört Picimamival a háta mögött, 256 km/h :oops:
Szuper volt.

picimami

Pici, úgy olvastam a korai hetest, hogy koraterhes, remélem, ez azért jót jelent a jövőre nézve :wink:

A gyomorégésem a tegnap esti kalcium pezsgőtabletta elfogyasztása után egyelőre nem jelentkezik, de majd meglátjuk, mi lesz.
Gyömbért én hányingerre hallottam, de lehet, hogy gyomorégésre is jó.
A Rennie-ből van legalább 3 fajta, melyik a jó?

Ma van az utolsó jelnyelv órám, aztán meg megyek parkettát választani, ami para, mert híresen nincs ízlésem. Ti melyik ajtót választottátok volna helyettem ezek közül egy sötétebb járólaphoz, előszobánál, fürdő és wc-ajtónak?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó reggelt lányok:)

Én tegnap este 6-óta WC ülök. Hasmasom van. :( Nem tudom mi a bajom de éjjel is 3X fent voltam. És ma reggel ott folytattam ahol abba hagytam.:(

Kép
csucsu05

Nemlajos!
Korai 6-os lett volna :oops: :oops: :oops:

Örülök, ha már jobban vagy.

Csucsu Drága!
Gyógyulj meg.
Mi lehet a baj? Összeszedtél valamit?

picimami

Pici: Gőzőm sincs. Más bajom nincs csak a hasmas. Remélem elmúllik ma már.

Kép
csucsu05

Nemlajos!!
Szépek az ajtók. Látni kellene a járó lapot is, hogy tudjak segíteni.
(Apa ajtós cégnél főnök) :D

picimami

Sajnálom Csucsu!!

Nem lehet jó érzés.
Ma akkor gondolom diéa lesz neked? :roll:

picimami

Pici, :twisted: :twisted: :twisted:
Milyen ajtós cég? 8)
Szükségünk lenne két fal előtt futó tolóajtóra, vagy két (nem műanyag) csuklóajtóra... :wink:
Ha nincsenek horror áraik (nem tömör fa ajtóban gondolkodunk!), akkor még bizniszelhetünk is :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csucsu, látod, én csak emlegettem tegnap a tea-háztartási keksz menüt, aztán Neked már be is jött :evil:
Gyógyulgass... :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Pici: Igen diéta. Bár pár napja már vissza fogtam a kaját. És elég jól bírom. amúgy nem si baj ha van hasmasom igy tisztulok de azért jó lenne ha eltudnék menni boltba meg ilyenek. Nem si beszélve este párommal megyünk a Camponába.

Kép
csucsu05

Nemlajos!
www.delta-kft.hu

Ha van elképzelésed írd meg, és megbeszélhetitek párommal. :roll: :wink:

picimami

Pici: Nekem az ajtók közül egyértelműen a világosabbak tetszenek. A második vagy harmadik.
Ha sötét a kő akkor a sötét ajtó nem igen jó hozzá.

Kép
csucsu05

Bocsi nem Picinek szántam hanem Nemlajosnak az ajtós hozzászolást!

Kép
csucsu05

Sziasztok! Jó Reggelt!!

Pici!

Én is úgy olvastam elsőre, hogy koraterhes :oops: , remélem jót jelent :wink:

Nemlajos!

Örülök, hogy most per pillanat nem ég a gyomrod és ne is égjen :evil:

Nekem ezek közül az ajtók közül a középső tetszik (ha calvados színű én is ilyet szeretem volna, de sajna nem jött össze, igy nekünk sima egyszerű legolcsóbb ajtónk lesz és lepácoljuk calvadoshoz hasonló színre = mahagóni) De igazából a kérdésed elég nehéz én se tudom igazán rá a választ. Szerintem megy hozzá a legelső és a középső is (a falak milyen szinűek???) Én mondjuk a legsötétebbet biztos nem raknám. De ez csak az én véleményem, majd a többi lány is mond valami okosat. :roll: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Pici: Na igen ahol a párod dolgozik ott vannak szép ajtók. Nekem a fenyő nagyon bejön:)

Kép
csucsu05

Csajok!!
Szeretném írni nektek, hogy kora terhes. De még várnom kell kicsit vele.

:oops: :oops: :oops: :D
Ígérem nem túl sokat!!

Igen, szép fenyő ajtókat gyártanak.
(Öcsém is szakcsi) :twisted:

picimami

Nekem is a világosabbak tetszenek, és ami természetes.
Nekünk saját gyártású ajtók vannak.
van beltéri is.
Bp-n is vannak viszonteladóink, a honlapon megtaláljátok.
Valamint az áruházakban is van belőle.
Obi, Briko, Praktiker és bauhause :D

picimami

Mini: Nekünk is a legegyszerűbb ajtónk van és az van lepácolva. Nagyon szépek a pácolt ajtók. és nagyon sok árnyalat van.

Kép
csucsu05

Jó reggelt lányok!

Pici:jó korán keltél, vagy akkor már a dolgozóban voltál?

Csucsu:jobbulást neked, a diéta bizti segit majd.

Nemlajos:megnéztem az ajtókat nekem inkább a világosabbak tetszenek.

Nekünk csak a kültérimajtó bvan kicserélve(az fehér).A többi ezer éves,de most töjkéletes.

Mára még nagyon szép időt mondtak ki is fogjuk használni.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?