Új privát üzeneted érkezett!

itt vagyok!

pumperka: asszem le kell fagyasztani és utána simán lejön. Feltéve ha befér a fagyasztóba :D :D De egyszer nekem anyu úgy csinálta, hogy rakott rá vmilyen papírt és vasalta óvatosan.

a mai ctg-ém nem volt olyan vészes, 40-60-ig mentek fel a görbék, de mióta a dokim megvizsgált, nagyon fáj odalent....mintha nem is tudom mit dugtak volna belém. Méhszáj: 2111, tehát tegnap óta a belső is nyitva
8)

BPD:102 :shock:
TAD:115
FL:76
becsült súly: 4500 gramm :shock: :shock: :shock:
NAgyon remélem, hogy el van számolva kicsit. AZt mondta, ha ma nem is, de a héten tuti szülés, a koponya is be van illeszkedve, úgyhogy akár lehet sima szülés is! Azt mondta, hamar kiderül, menni fog -e, ha nem, akkor csaszi.
Tök jól nézett ki amúgy, nem tudom, hol nyaralt, de csokibarna a doktorúr, csak úgy világított a kék szeme 8) :oops:

na mindjárt írok még, csak eszek vmit.
Vendég

Sziasztok!

Nincs időm visszaolvasni, de egy rövid helyzetjlentés.

Ma voltam ctg-n és a dokimnál. Még nem szülök, megpróbáljuk húsvét utánra ütemezni a kiscsajt.

VOLTAM ESZTERXX-NÉL LÁTOGATÓBAN. NAGYON JÓL NÉZ KI ÉS NAGYON SZÉP BOLDOG ANYUKA. ANDRIS PEDIG EGY GYÖNYÖRŰ KISBABA. PATI MÁR MEGELŐZTÉL A TÖBBI INFOVAL, ÚGYHOGY MÉGEGYSZER NEM ÍROM LE.
A fiamat ma este viszem vissza a kórházba, déltől nem ehet és nem ihat, lehet, hogy mégegyszer megműtik, és valószínű, hogy pénteken ismét. Szorítsatok, hogy ne kelljen műteni vagy csak plasztikázni keljen, mert már kiszaladnék a világból a sok problémával.

Sziasztok, vigyázzatok magatokra!

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Pété, nyugi, általában hamar "megjavulnak" a babák. Ha meg nem, akkor ráfogjuk a nyuszira, végülis a lehetetlen, hogy mi ilyen nyafis gyereket kaptunk, ugye :wink:?

Jelenleg azzal magyarázom, hogy biztos érzékeny erre a szeles időre, illetve a frontokra. Ez kb. 2 hónapig még elfogadható indok, utána a hőséggel fogom magyarázni a sok-sok nyafit, úgyhogy azzal nyár végéig elleszünk, és remélem addigra elmúlnak ezek a napok. :D

Egyébként befagyasztás sikeres volt, már 20 perce alszik. Fél 8-tól délig tartott az elaltatás :roll: , közben volt három etetés, és 3 pelenkázás, hátha az a baja címmel....

Ne is mondd, nekem is állandóan mehetnékem van, de az első sétánál megállapítottuk, hogy egyelőre két gyereket nem tudok kezelni az utcán :(. Azt is csak ma vettem észre, hogy tavaszodik, rügyeznek a fák :).

Elsőgyerekesek, ne izguljatok, a bébik többsége nem ilyen, csak egy-egy rossz napjuk van időnként.

Panny, megbeszéljük :wink:! Most is csak 4 órát aludtam, úgyhogy holnap lehet, hogy már én fizetek :oops: :D .

Kép

Kép
mzx

Mzx :lol: :lol: :lol:

Pumperka!

Sztem nem lehet túlzásba vinni a homeot az tuti,maximum nem hat... :? :wink:

Beuska!

Drukk a fiacskádnak!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jim!

Nem semmi méretek :roll: :wink:

Tényleg nagyon hamarosan szülsz...de izgi!!! :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Beuska, nagyon drukkolok!

Jim, bejön neked a doki??? :oops: Ciki :lol: , akkor szép legyél és jól viselkedj azülés közben! :wink:

Végre ebédeltem, húzok aludni, amíg lehet, még szerencse, hogy Erik elment a nagyival.

Kép

Kép
mzx

Pumperka, acetonnal (körömlakklemosó) Anno ezzel a feladattal nyertem egy kémiaversenyt :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

mzx: értettem!!!! :D :D :D Mondjuk nekem a barnahajú, barnabörű palik jönnek be, de most elég jól festett doktorúr, hogy így le van sülve, attól függetlenül, hogy szöszi :D

kolyoknek az előbb akartam írni, elvileg a hivatalos neve a centizésnek a sy/fu távolság, a szeméremcsont (symphysis = sy) és méhtest felső vége (fundus = fu) között mért távolság cm-ben. Ez kb. megfelel a magzat ülésmagasságának (CRL), és a magzat fejlődésére, növekedésére lehet belőle következtetni, egyesek szerint a mért cm pedig a terhesség hetére adhat infót, tehát Eszetrxx és én a 47. hetünket töltöttük akkor :lol: :lol: :lol:

pumperka: zsuzsófi jól mondja, az aceton tuti jó, csak óvatosan, mert súlyos méreg!!! (legalábbis mi csak elszívófülke alatt acetonoztunk laborban)

beus: drukk-drukk kisfiadnak. no meg neked, hogy ne szülj a héten.
Vendég

kiszazsu, hol vagy????

megjövök, erre eltűnik mindenki :cry: :cry: :cry:
Vendég

bocs mindenkitől, hogy az egyéni problémával vagyok elfoglalva, deközben azért próbálok olvasgatni durkkolok mindenkinek aki még nem szült, főként Pumperkának!! (egyébként igazad volt, valószínűleg a bábakoktélnak nem volt köze a magzatvíz elmenetelhez.... szerintem csak beijedt Eszter, hogy szabira megy a doki, képzeljétek az össze túlhordós kismamája megszült az orvosunknak még szabadsága előtt... érdekes :) )

és persze nézegetem a gyönyörűbbnél gyönyörűbb babákat!!! olyan jó látni.

Pepike és le a kalappal, ez gyors volt! és nagyon szépek a kiscsajok

pété,
én fecskendőből adom amit lefejek (rögön fejés után) tekintve, hogy nekem 4 mlnél nem volt még több :( (ill majd a pótlást is abból adom egyelőre)

most már vasárnap du óta nem kapott csak tejet, és viszonylag jól viselni, alszik is közben (éjjel pl. 2x3 órát!!) de sajnos picit még esett a súlya (csak 30gr-ot de mégis) szombat óta ezért szerintem ma elkezdek hozzápótolni csak nagyon keveseket, mert bár jó husi még mindig (3800 gr) de félek el kellene kezdenie gyarapodni.
továbbra is 30 gr nálunk is a max, de csak reggel, du. inkább már csak 10-20 pedig kb. min 1 órát van mellen mindig.

hát remélem a pótlás mellett javul azért a helyzet

KépKép
judit18

és még egy gyors szüléstörténet amíg nem ébred angyalkám - most épp apja mellén sikerült végre elaltatni

(tényleg az normális, hogy 1 órát eszik, kb. 1 órát nyöszörög, sírdogál, cumizza a kezét és utána alszik be még és utána alig ébred akár 1-1,5 óra után is? így elég nehezen tudom 2 óránként szoptatni....)

szóval, múlt kedden hajnali 6kor ébredéskor belenyilallt a hüvelyembe gyanús módon és amikor felkeltem elég egyértelműen ömlött a magzatvíz (ennyit arról, hogy mi az és mi nem...)
tündérkénk jókor döntött az indulás mellett, mert pont ekkor indult volna apja Dunaújvárosba, így ha onnan kell visszahívnom az macerás lett volna
szülésznővel konzultálás majd indulás a kórházba, közben kb. 6 Tena Lady full magzatvízzel, nem gondoltam, hogy ennyi lehet!

ja, fájások sehol... kórházban becsekkolás, beöntés stb, majd 9 órakor oxitocin, hogy induljanak a fájások, pláne, hogy még csak 1 ujjnyi tágulás volt
2 órán belül már elég szép fájásaim voltak, de tágulás még mindig csak 2 ujjnyi
ekkor jött az anesztes és beadta az eda-t - hát az egy élmény volt. de tényleg, nekem nagyon bejött. a fájásokat érzetem továbbra is de csak feszülésként, nem fájt, és akár sétálgathattam is volna, csak picit zsibbadtvolt a lábam, csak a bekötött infúzió miatt nem tudtam.
du. 1kor pedig hipp-hopp már teljesen kitágultam -2 óra alatt!! ez egyértelműen az eda hatása, mert ha nem feszít be az ember akkor jobban tágul.
ekkor már nyomhattam is volna, de sajnos azért az eda miatt nem éreztem eléggé a fájásokat így várni kellett még egy órát.
ekkor pedig valamiért a klasszikus hátonfekvős póz nem jött be, így oldaltfekve nyomtam, egy lábam az orvos hasába nyomva :) másik Attila vállán (volt képe panaszkodni utólag, hogy hogy megfájdult a háta ... :) ) - így ő premier planból nézte az eseményeket, de áll. nagyon élvezte, nem ijedős típus
hát ekkor azért már fájt nekem is rendesen de 40 perc múlva angyalunk ki is csusszant szépen. a gátvédelemről már írtam, alig kellett ölteni, kis repedés lett csak.
és ugye nagy meglepetés a súlya miatt.
nem akarok érzelgős lenni, de sosem felejtem el amikor megláttam a lábam között kiérkezni, egyszerűen bőgni tudnék ahányszor eszembe jut, olyan hihetetlen...

utána rámtették, ködökzsinórnyissz majd fürdetés és hagytak minket 2 óráig szopizni (akkor még volt mit :( )
ezután pedig olyan fitt voltam, hogy simán lezuhanyoztam majd átsétáltam a szobámba és persze egyből vihettem Eszert is magammal...

hát ennyi lenne, tényleg gyönyörű emlék marad, semmi nem árnyékolta be szerencsére ...

persze néha az jut eszembe, hogy szívesen szenvedtem volna többet ha most viszont lenne elég tejem, mert ennél rémesebb érzés, hogy nem tudok neki enni adni nem hiszem, hogy létezik, de ezek hülye gondolatok tudom....

KépKép
judit18

Judit18, olyan szívesen segítenék Neked, de sajnos nem tudok! :( Viszont drukkolok, hogy mielőbb beinduljon a tejecske! A szülésedet ugyan már hallottam telefonon, de olvasni is jó volt, örülök, hogy ilyen simán ment minden! Jó, hogy kérted az Eda-t, én is tutira kértem volna. :)
Jim, drukkolok Neked, hogy olyan szülésed legyen amilyet szeretnél! :)
Beuska, nagyon szorítok Nektek! Remélem minden probléma mihamarabb megoldódik! :)

Rólunk: tegnap be kellet mennünk a városba, az indulás rémesre sikeredett. Lilla üvöltött, enni sem volt hajlandó... gyorsan lefejtem a tejet, majd Anyukám cumisüvegből megitatta vele, hogy én is tudjak készülődni. 11-kor indultunk, a kocsiban már elhallgatott és nézelődött szépen. :) Az első piros lámpánál kezdett csak ismét üvölteni, de egy cumi segítségével már el is hallgatott, majd szépen elaludt. :) Délután 4-re értünk haza, addig szépen csendben aludt. Csodálkoztunk is, hogy ilyen jó kislány volt és egy mukkot sem hallottunk! :) Persze le mertem volna fogadni, hogy az egész napos alvásnak este majd meg lesz a böjtje... 10-kor már aludt is, éjjel meg egy fél órás evés után aludt is tovább reggel fél 8-ig. :)
Azért nem mindig ilyen jó kislány, mert előtte éjszaka, még fél 2-kor nem volt hajlandó aludni... :lol:
Most is alszik, gyorsan ki is porszívóztam a lakást, még az ágya körül, alatt is mindent, de meg se nyikkant! :D

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Nagyjából visszaolvastam az eddigieket, tök jó, hogy ennyi gyönyörűséges szép babánk van.
Gratulálok az összes időközben megszült maminek, gyertek hamar, hogy megosszuk az anyaságunk történetét is.

A én császárom indoka: elmentünk ugye hétfőn reggel erre az oxytocin terheléses tesztre, amikor is jött egy méhösszehúzódás, amire a baba szíve majdnem leállt, annyire rosszul viselte. Akkor már tudtuk, hogy nem megyek haza, akkor még a dokim elkezdtett tágítani kicsit kézzel, ami nem volt éppen kellemes élmény és akkor meg lement a pulzusa 70-re. És akkor döntöttek, kivették.
Én nem éltem meg olyan szörnyen a császárt, és a kisfiam a kórházban tényleg annyira segített mindenben nekem, hogy ez kárpótolt. Persze azért nagyon irigylem azokat, akik átélhetik ezt az élményt.

Bocs csajok, de olyan jó olvasni, hogy ti is számos hasonló problémával küszködtök, mint én. Nekem tejem talán éppen van annyi, amennyi kell, bár ez is érdekes, hogy éppen mennyit óhajt enni az uraság, viszont ha evett, és aztán nem alszik be, akkor akármennyi ideig is van ébren, csak cicin cuclizva hajlandó elaludni. A védőnő rémísztget, hogy rabszolgát csinál belőlem, dehát mit csináljak, ha nem kéri a cumit se és rajtam meg megnyugszik.
Nincs valakinek jó tippje, hogy hogyan lehetne máshogy álomba szenderíteni? Vagy próbálkozzunk másik cumival?

Most nem tudok mindenkinek reagálni a beírására, de egyre muszáj, KÖLYÖK, te annyira édes vagy ezekkel a maratoni, mindenkinek szóló beírásaiddal, minden elismerésem a tiéd, de tényleg.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Niki, hihetetlen, hogy Lilla is mindjárt 3 hetes!!! ÉS látod, milyen kiszámíthatatlanok a babák, azt gondoltad volna éjjel nem fog aludni és mégis aludt! :D

judit18: jó volt olvasni a szülésedet, amíg az edát nem kaptad meg, így volt nálam is Milánnál :wink: Most talán egy fokkal jobban indulok, hogy vannak jóslóim, mert akkor azt sem tudtam, mi a fájás....amíg az oxi nem hatott....de az tetszik hogy tegnap 2100 volt a méhszáj, ma meg 2111. Most kéne egyet ungabungázni, de semmi kedvem....jó lenne péntekig kihúzni. Ha adsz pótlást, biztos jobb lesz Eszterkének, ne legyen rossz érzésed miatta! Én azt utáltam, hogy a védőnők tök lenézték azokat az anyukákat, aki tápszert adtak, de ez olyan butaság, nem mindenki tejcsárda! És amúgy van olyan barátnőm, aki 2 éves koráig szoptatta a fiát és mégis tök beteges volt, az én fiam 4 hós korától lett tápos és 10ed annyit volt beteg! Amúgy azzal meg tök egyetértek enikokevel, 1 éves koráig szerintem jó a szopi, a gyerek érzelmi fejlődésének igenis árt, ha 2-3 éves koráig mellből szopik. (ne kövezzetek, én ezt így gondolom)

és a nagy hír: ESZTERXX írt és lehet, holnap jöhetnek haza!!!!!!!!!! Szegényke kínlódik rendesen, de a humorát megőrizte, olyan édes. Már nagyon kivi vagyok Andriskára!!!!
Vendég

Sziasztok!

Basszus mennyit írtatok :shock: Még nem sikerült mindent elolvasnom, tehát mindjárt elkezdem. Annyit sikerült kivennem, hogy Kikó ma ünnepel, úgyhogy én is nagyon boldog szülinapot kívánok! :)

Most volt csak időm idejönni, Pannus ma extra nyűgös, vagyis inkább nyűgös, mert nem tudom még, h milyen az extra.. na mindegy. Szóval folyton sír, akkor is ha a kiságyban van, akkor is, ha a kezemben, cicin.. tökmindegy h mit csinálok :( Front??

Na, megyek olvasni..

KépKép
lexus

Szilvánusz!!!!!!!!!!! De jó, hogy itt vagy!!!!!! Sajna okosat nem tudok mondani, mi lenne jó cici helyett. Olyan édi lehet!!!!
A méhszájtágítást ne is mondd, a legrosszabb a világon, pláne fájás alatt :cry:

és igen, kölyök nagyon édes, hogy ilyen hosszúkat ír mindig, minden elismerésem az én részemről is. Most visszavonulok, mert megint velem lesz tele az oldal :roll:
Vendég

lexa: a baba is megérzi a frontot! Én is csak lestem, mikor jöttem haza, a Jánosnál esett a hó, átjöttünk a hegyen, itt meg süt a nap ezerrel, az összes gazom kivirágzott a kertben! na tényleg lépek, mert sok vagyok magamnak is!
Vendég

No hát először is köszönjük szépen a Pannus-dícséreteket!!! :) :) És a válaszokat is, csak megerősítettetek abban, amit én is gondoltam, vagyis h nem fogok elmenni, szervezni meg aztán pláne nem. Tibivel is megbeszéltem, ő megy és "képvisel" minket, visz képeket Pannáról.. aztán majd ahogy Monácska írta, pár hét múlva elvisszük megmutatni. Vasárnap anyósom (amíg Tibi banzájon lesz) átjön segíteni Pannussal, egy-két órát lesz itt.. mivel eleve is ő jött volna, csak aztán máshogy alakultak a dolgok. Egyébként van még olyan, akinek az elejétől kezdve "csak" a párja volt a segítsége??

Kölyök! Remélem már jobb a zsibbadásos-vizesedéses dolog.. elég kellemetlen lehet :? A nevét igazából hirtelen nem is tudom, hogy sikerült eldönteni, mondtam Tibinek, hogy mivel mindkettőnknek a Panna és Lilla tetszik, ezért legyen mindkettő.. hogy milyen sorrendben, az eldől, ha meglátjuk. És amikor megláttuk, akkor egyértelmű volt mindkettőnknél, hogy Panna :D Egyszerre mondtuk.. vicces volt :D Olyan kis Pannus fejecskéje van :)

Tök jó az új táblázatunk! ;) Osztom Pumperka véleményét, sztem is jó volt olvasni Kölyök hosszú sorait.. :) És micccsoda statisztikák! Nagyon jó, köszönjük Kölyök!!!

Manna! Én semmi szuper/új/.. tippet nem tudok mondani, csak a büfizésre.. Panna a nagy nyűgösség közepedte elfelejtett ma 1x-2x, én finomat ütögettem a hátát, bejött.
Cumi - nem cumi témán én rengeteget gondolkodtam, és gondolkodom most is. Alapvetően én is ellene vagyok, de ma is felmerült bennem, hogy mi lenne, ha.. ..bedugnám a szájába, lehet h megnyugodna és elaludna. ..de lehet h ugyanúgy sirdogálna tovább.

KvaszÉva! Én sem ébreszteném 3 óránként, ha éhes lenne, felkelne magától, amikor pedig igényli a szopit, akkor nyilván annyit eszik, amennyit elégnek - pont jónak lát. Szerintem. És nekem is az a véleményem, h teljesen jól gyarapszik Botond!

Pati! A hozzászólásod eleje bazijó :D Nagyon tetszik. Köszönjük a sztárfotót, a fiúk édesek nagyon, és tökjó Nanóról képet látni. Csinimami ;)

Pepike! Nagyon édesek a gyerkőcök :)

Na most elolvastam a 251-et, sztem még így is elég felületes vtam.. és úgy érzem h ez a hsz kb. olyan hosszú lesz, amilyet még sose írtam :roll: bocsi :oops: :oops:

Jim! Hát nem kicsi a baba :shock: Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor szülsz, drukkolok, hogy annál előbb, mint amit szeretnél, még ne!!! Hó??? :shock:

Niki! Olyan jó olvasni, hogy csak így írod, h lefejted a tejet és anyud gyorsan megetette Lillával.. nekem elképzelésem sincs róla, h hogyan kell egy babát cumisüvegre szoktatni, pedig egyszer-kétszer tuti h kelleni fog majd. Remélem Panna nem fogja utálni, én állítólag nem fogadtam el addig, amíg csak anyatejet kaptam.

Na hát most asszem ennyi. Bocsi h ilyen hosszú lett :roll: :roll:

KépKép
lexus

Manna! Én semmi szuper/új/.. tippet nem tudok mondani, csak a büfizésre..

na most ez a mondatom úgy sült el, mintha csak a büfézésre tudnék újat mondani, pedig azt akartam kifejezni, h csak a hagyomás hátütögetős módszert tudom. nemtom hogy sikerült ilyen értelmesre :roll:

KépKép
lexus

Tegnap fürcsi után csináltunk mi is tappancsos képet :D Muszáj megmutatnom :oops:
Kép

KépKép
lexus

Halihó!

A bébi fagyasztás olyan jól sikeredett, hogy még mindig alszik, immár majdnem 4 órája. Melleim persze kidurrannak, mert 5 órája evett utoljára, de még elviselhető. Közben én is aludtam 2 órát :).

Nyugodjatok meg, nem fagyasztottam meg Laurát véglegesen :wink:, azóta már láttam megmozdulni... :wink: :lol: !

Judit, ha még mindig csökken a súlya, akkor szerintem is adj neki tápszert, de téynleg ne sokat, és csak egy alapos szopizás után. Próbálj meg fejni minél többet, mert ha kap pótlást, akkor azért Eszter szopizási igyekezete biztosan csökken.

Még egy tipp, ami most jutott eszembe, hogy aludtam: nekem alvás alatt sokkal nagyobb a tejtermelésem, mint egyébként, szóval egyél, igyál és pihenj sokat! :)

Lexus, hihi, én is a frontra fogom :), szóval nyugi, biztos csak a front! :wink:

Szoptatás: nekem flottul megy, úgyhogy könnyen beszélek... Szóval én is fél évig csak szoptatni szeretném, utána fokozatos hozzátáplálás, és szerintem egy éves korában abba fogom hagyni teljesen. Erik 10, 5 hónaposan egyik pillanatról a másikra elválasztotta magát , pedig akkor még napi 3 szopi volt, ebből reggel és este csak szoptatás. Őt is egy évig akartam szoptatni, hogy utána egy-két hónap feltöltődés után a második gyerekkel kezdjünk próbálkozni. Amikor magától abbahagyta, akkor magam alatt voltam, vagy egy hónap kellett, mire fel tudtam dolgozni...de utána viszont rájöttem, hogy -bocs, ha ez önzőnek hangzik - kitárult a világ, szokkal kevesebb a kötöttség, mehetek este találkozni a dolgozó barátnőimmel, más is le tudja fekteteni, sőőőt, máshol is aludhat, ha nagyon akarjuk. Szóval bármennyire is szeretek szoptatni, szerintem 1 éves korában befejezem, mert annyi idő után kell az a szabadság, legalábbis nekem. Lelkileg addigra eléggé begubóztam az anyaságba, úgyhogy már nagyon kellett ez az elszakadás.

Aki hozzátáplál, annak itt van egy kis vígasztaló cikk, hogy lehet, hogy nem is olyan jó a szoptatás:
http://index.hu/gazdasag/magyar/benda5326/

Kép

Kép
mzx

Lányok elviselhetetlenül viszketek.
Szerintem totál megbolondulok holnap reggelig, már a tegnap éjjelt is így kínlódtam végig ébren, és az egész napom ilyen volt!!!

Nem bírom és nem akarom, elviselhetetlen!

Dokim azt mondta, nem tud vele mit csinálni, ez van, majd pénteken nézünk egy májfunkciót megint! És addig???? Addig nem alszom? Vagy falnak megyek? Vagy leugrom az emeletről???? Vagy leszedálom magamat is meg a gyereket is?????

Órák óta bőgök már megint.............

A büdösfrancba..................

Bocsánat, megyek .......................
Vendég

monácska, kenj magadra fél tubus gyógyszertári hidratálót, és ne fürödj ma, hátha...

Kép

Kép
mzx

Akkor a front 8) Amúgy most kb. 1 órája alszik Pannus, sztem az is közrejátszik, h elfáradt a sírásban :roll:
Én erről még nem gondolkodtam, h meddig szeretnék szoptatni - nálam egyébként sztem az a kérdés, h meddig fogok tudni. Bár úgy érzem, h azért javul a dolog, és beindul a tejcsi.

Monácska!!! Nyugodj meg kérlek!!! :( Elhiszem, h veszett szar lehet, nem tudok mit javasolni, mondani.. csak h nyugi és kitartás!!!

KépKép
lexus

Van egy Avent kézi mellszívóm, amit csak egyszer próbáltam ki a kibontás után. Megvan hozzá minden kütyü, a cumisüvegek, az 1-es cumik, stb. Az egyik cumisüveg volt rácsatlakoztatva, de azt is csak a kipróbáláshoz használtam. Van hozzá egy bontatlan avent üvegmosókefe is.
Mivel én nem fogom használni most sem, ezért ha kell valakinek, akkor az eredeti ár feléért szívesen átadom. Ki sem kell most fizetni, ráér... :)

Használatba vettem a szoktatáshoz is a szopipárnát, tök jó, most két kézzel tudok gépelni :) .

Kép

Kép
mzx

szoktatáshoz=szoptatáshoz

két kézzel is ugyanúgy melléütök :)

Kép

Kép
mzx

monácska: :cry: :cry: :cry: hülye tanács: ne vakard, annál jobban viszket.

mzx: aki megveszi tőled, nagyon jól jár! Én nagyon szerettem az aventes kézit! Amúgy ecetesen főztem ki, elég jó lett, viszont a gumja olyan ronda sárga. :cry:
Vendég

Köszönöm Mindenkinek a megerősítést. Egyébként ma Anyum és sógornőm is ugyanezt mondta. Eszem ágában sincs ébresztgetni. Olyan édesen alszik! :D

Viszont kicsit parás lettem, ugyanis 3 napja csak és kizárólag hason hajlandó aludni. (Mindjárt teszek is fel egy vigyázzbanalvós képet. :wink: ) Van légzésfigyelőnk, de kb. fél óránként rohangálok a szobájába megnézni, hogy minden rendben van-e vele. Éjszaka is! Olyan táskákat növesztettem a szemeim alá, hogy öröm tükörbe nézni. :roll: :lol:

Cumi nálunk van. Nem azért, mert éhes, hanem egyszerűen imádja. Én sem akartam adni neki, de annyira szereti. Csak addig kell, amíg el nem alszik, utána kiköpi. Eleinte arra gondoltam, hogy biztosan azért kell neki a cumi, mert éhes, ezért újra cicire raktam, de azon is csak cumizott, nem szívott semmit, pár perc után megunta, eltolt magától és a cumit követelte. :roll: :oops:

Patti! Várlak ám Benneteket! :wink: Nagyon klassz és szép Anyukád és fiaid vannak!!! :D Igazán büszke lehetsz Gordonra! Igazi nagyfiúként viselkedik.

Jó, hogy hoztatok infót Eszterxx-ről. Várjuk vissza!

Pepike és Judit! Öröm az ilyen szülésélményeket olvasni! :D

Beuska! Megy a drukk Nektek! Vigyázz magatokra!

Jim! Én már meg sem lepődtem azon, hogy Twin Peaks-t néztél tegnap. Nem is Te lennél, ha az amúgy sem túl rózsás állapotodat ne überelnéd valamivel! :shock: :? :wink: :lol:

Monácska! Tudom, mit érzel! Kitartás, és tényleg ne vakard! Én még mindig hordom magamon a vakarózásom eredményét. :roll: Tiszta heg mindkét kezem és lábam, de már szépen múlogat... :?

Mzx! Nem semmi lehet Laura! Remélem nálunk nem változik még egy darabig Boti alvókája! :oops: :wink:

KIKÓ! NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK! :)

És a fotók:
Kép Vigyázzban alvás! :lol:

És nálunk sem maradt el a törpitapi-fotózás. 72 mm!!! :wink: :lol:
Kép

Pusszantás!

Évi

KépKép
kvaszeva

Monácska!
Pont tegnap állapítottuk meg, hogy egész jól vagy erre tessék. :evil:

Jim!
Ha sikerül kihúznod péntekig, még az is lehet, hogy egy napon születnek a fiaink. Nem semmi, hogy már most naponta néznek.Ma már a gyomrod jobb állapotban van?

Boszi!
Csak nem megszültél nélkülem?

Zsu!
Esetleg Te is?

Mellinda!
Próbálj azért Te is néha pár mondatot írni magatokról, kiváncsi vagyok, hogyan telnek a napjaitok!?!

Mzx!
forgalmas helyen laktok? Akkor tényleg nehéz lehet az elindulás sétára a két gyerekkel:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kikó!

Kép

Beuska!
Remélem minden rendben lesz. Ha tudsz este gyere egy pár mondat erejéig, hogy mégis mi van veletek. Pihenj amennyit tudsz, bár tudom a tr helyzeredben ez most minimális lehet. :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Évi!

Az én fiam is csak hason volt hajlandó aludni. :wink:
Nekünk még légzésfigyelőnk se volt....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

pumperka: zsu és boszi nekem is gyanús. De zsu csak írt volna már smst!
Akor szüljünk együtt pénteken!!! :D

évi: nekünk sem volt légzésfigyelőnk, Miló is így imádott aludni!!! Nagyon édik a képek, pláne a lábas.

én is fotóztam ma a saját lábamat. Mondjuk nem látszik ki, ha egyenesen állok, így jócskán előre kellett hajolnom :lol:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Nem szültem, csak sűrű volt a mai napom. Délelőtt játszótér, főzőcske, délután CTG, doki (semmi változás), utána vásárlás (vettem egy babahordozót, jobb későn, mint soha címen :oops: ).
Rengeteget gyalogoltam, úgy fáj a derekam, majd leszakad, úgyhogy most Hugicám csinálja helyettem a vacsit is. :oops: Ha szülök, ő hozza majd a hírünket is. :lol: :lol: :lol:
Bocsi mindenkitől, egy csomó mindent írnék alapállapotomban, de úgy ki vagyok purcanva a mai naptól, meg úgy általában ettől az utolsó heti várakozástól, hogy nincs erőm mindenkire reagálni.

Nanó, édi nagymami vagy!
Kikó, boldog szülinapot!
Évi, a védőnőről annyit, hogy én mindig szépen meghallgattam a tanácsait, a legközelebbi találkozáskor pedig ugyanazt visszamondtam neki, hogy igen, azt csináltam a gyerekkel, azt adtam a gyereknek enni stb. És közben azt tettem, amit én gondoltam, vagy amit anyukám, vagy tapasztalt ismerőseim mondtak.
Beuska, gyors gyógyulást a kisfiadnak!
Jim, drukk arra, amit te szeretnél. (szülni vagy sem, ez itt a kérdés :lol: )

Ennyire futotta most, a többieknek is PUSZIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Vendég

Jim, nagyon tetszik ez a fotó!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A pénteki szüléshez én is szívesen becsatlakoznék!
Küldök privit, amit kértél! :wink:
Vendég

Jim, iszonyú jó ez a kép ! :lol:

Évi, Eriket nem mertem így altatni, de annyiszor felébresztette magát a hadonászásával, hogy kb. két hónap után egyszer hasra tettem, és úgy sokkal jobban aludt. Azóta is csak hason tud elaludni.

Kép

Kép
mzx

Judit! Most haverkodtam össze a gyógyszertárban 2 kismamival, és ők azt mondták, hogy a Laktoherb tea nekik is sokat segített, és napi kb.3-4 l ásványvíz. Én képtelen vagyok ennyit inni, főleg, hogy nem bírom az ásványvizet, de a kis Tündérke érdekében "megerőszakolom" magam. Egyelőre addig, amíg tud órákat aludni, meg napi 4-5 kakis pelus van, én megpróbálom nem idegesíteni magam. (persze, ez tök kamu, mert állatira idegesít :oops: ...) Szóval, kitartás, szenvedjünk együtt! :cry:

Pumperka! Arra nem gondoltál még, hogy ne szedj inkább semmit? Én is pont akkor szültem, amikor nagyon nem akartam... És előtte tökre felidegesítettem és felhergeltem magam...Nálam ez bejött....

Kép
pété

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a szüinapi köszöntéseket, de igazából 16-án volt :oops: , csak írtam sms-t Eszternek és Aranykavicsnak is, mert nekik is aznap születtek a kisfiaik. Eszter erre reagált a Patinak írt sms-ében.

Szilvánusz, az én kisfiam is csak így hajlandó elaludni, cicivel a szájában. Ma hajnalban is fél 3-ig szenvedtünk, mire végre elaludt. Állandóan ki kell csempésznem a szájából a cicit, persze rögtön észreveszi, és megy a nyafi. Ha végre nagy nehezen sikerül elaludnia, természetesen marad mellettem, mert ha betenném az ágyába, kezdhetném előlről az altatást. Kapok is a tesómtól, anyukámtól ezért, mert majd meglátom, le sem tudom majd vakarni magamról, semmit nem fogok tudni mellette csinálni, söttörö. De mit csináljak, ha különben ordít? Így meg legalább tudok aludni 4-5 órát.

Mona, ez a viszketés szörnyű lehet, kitartás.... :(

Beuska, nagyon sajnálom a kisfiadat, bízom benne, hogy rendben lesz minden!!!!!

Kép
kikó70

sziasztok :)
na, hamár ilyen szépen meglettem dicsérve, akkor kezdem önzően.
Voltam ma dokinál, végre tudom mi a szösz az a CTG. vicces volt, mert a páromat kérte meg az asszisztens hogy kicsit nyomja jobban rá a tappancsot, mert a kis Maszat mindig elbújt, és hogyjobban lehessen hallani a szívét. szval kb 15 percig néztük, a baba szíve jól van, minden okés. Nekem összehúzódásom nuku, az a görbe olyan sima volt, mint az Alföld, ahonnan az apja származik :lol:
aztán mentünk az orvoshoz, ahol megmértük a babát
BPD: 101mm
ACL: 326mm
FL: 7.9 mm
szval nem kis gyerek. Elsőnek az orvos azt mondta kb 3.8kg. Na akkor csak azért nem dobtam hátast, mert már háton voltam.... de aztán láttam én ám a monitoron, hogy az van odaírva, hogy a becsült súly 3.3kg +/- 0.5kg.... namost akkor ezzel az erővel lehet 2.8 is... hülye doki, engem akar ijesztgetni...
szval amivel viszont kicsit ránkijesztett, hogy a feje még mindig nincs beékelődve vagy mi. szval ez a kölyök még simán kivül van a szülési részen... :roll:
szval most ukászba kaptam a sétálgatást, a ház kitakarítását és a forróvizes fürdőt. állítólag ezek jó dolgok. egy hét múlva újra kivándorlunk a város másik végébe.
Azóta megbeszéltük MArcivak, hogy Maszat már nem is annyira Maszat... hogy megnőtt... és azóta beszélek hozzá, hátha csak nem tudta, hogy az a dolga, hogy lejjebb bújjon :lol:
ennyit rólunk :)

szval :) még ma senki nem szült???

Bosek, nagy örömmel hallom, hogy hatásos a szer :) nemsokára minden a régi lesz :) nem csodálom, hogy káromkodsz a kiöntés közben, de már nincs sok hátra! ;)

Pété, már késő, de pont ma kaptam egy szoptatós dvdt, mármint ilyen reklámot és ott is a meleg vízben való felengedést/melegítést mondják.

Pumperka, drukkolok +++++ még van másfél napod csütörtökig!!!

Jim, nem lehet,hogy a Te orvosod is a felső értéket mondta a súlyra, hogy ijesztgessen? :roll: Irigy vagyok a helyes orvosodra, az enyém idősebb korosztály.. persze azért jólszituált, de nem az én esetem... ;) (a férjem pl kinézetre letagadhatna 10évet, viselkedésre akár 15-20at is :lol: )
Köszi a méricskélős infot, tegnap este lemértem, de most mégegyszer, hogy tuti jót mértem-e... de 42 és 44között sikerült mérnem... akkor télleg nem lesz pici baba... ;)
ja és a gazokról a kertben, amik szépen virágoznak, kérünk képeket ;) persze csak akkor ha nagyon nem szülsz holnap és vanidőd ;)
Ez fotó.... mindjárt bepisilek, nagyon jóóóóó énis csinálok majd egy ilyet ;)

Beuska! köszi a híreket Eszterxxről, Jim Neked is. És Beuska, Téged nagyon irigylünk mindannyian, hogy személyesen is láttad őket!!! jaj, nagyondenagyon kiváncsi vagyok rájuk!!! Olyan jó, hogy lehet hogy holnap már lesz!

Várunk este, hogy mesélj, mi volt a kórházban. Remélem nem kellett műteni! +++++

Mzx, köszi a nyugtatgatást, mármint hogy ne izguljunk első gyerekesként, mert már kezdtem azon gondolkodni, hogy fogjuk mi ezt bírni... de nincsenek illuzióim, nemhiszem, hogy pont mi kapnánk egy kisangyalt :) Ezért ezt a fagyasztásos technikát feljegyzem. :) Eriket nem tudod fagyasztani? akkor mégjobban pihizhetnél :)

Judit18! köszönjük a szüléstörténetet. Bevallom én ezidági teljesen idegenkedtem az edatól sőt még most is félek tőle, de most már látom értelmét ;) Vizuális típus vagyok, elképzeltem az uradat a szülés közben... asszem ezt nem olvasom fel a férjemnek, mert még megijed a rá váró esetleges megterhelésektől :lol:
remélem Eszter súlycsökkenése megáll, a tejed meg teljesen beindul, hogy ne kelljen sokáig pótolni. Szval hajrá. Télleg, csak egy hülye kérdés... de akinek nincs elég teje nem gondolkodott,hogy mástól kérjen anyatejet? :roll:

Mni! nem semmi, alvó gyerek mellett :) alatt :lol: porszívózni... mit raktatok abba a tejcsibe? ;)

Szilvánusz, ez a majdnem szívleállás eléggé ijesztően hangzik, mint Évi lepénylevállása. Szval asszem ilyen esetek miatt jó, ha ott van végig az orvos, hogy bármikor be tudjanak avatkozni :) és most van egy egészséges kis Marcid ;)
Én megintcsak nem akarok beleszólni, csak azt tudom, nekem mit mondtak. Hogy nem lehet elrontani egy csecsemőt azzal, hogy állandóan kézben van, vagy cicin van. Persze könnyen beszélek egy babával a hasamban és kint nulla gyerekkel... de asszem ha bírnám erővel és idővel, akkor a lényeg hogy elalszik ;)
Ja és köszi a dicséretet. igazából én könnyen reagálok mindenkire, nekem nincs még egy kis aranyos babám, akinek a "rabszolgája" lehetnék. A férjem meg napközben dolgozik ;) persze most már tudom, hogy rám pedig a takarítás vár :)

Lexus, tetszik a névválasztás, mármint hogy megláttátok és egyből tudtátok hogy Panna, ez azt jelenti hogy jó nevet választottatok ;) Tök jóóóó :)
Télleg, buta kérdés, de volt már valakinek olyan, hogy rájött, hogy mégsem illik a gyerekére az a név amit adott? :roll:
a tappancsos képekért egyszerűen odavagyok. mééég méééég mééggg én is... télleg csinált valaki ilyen gipszes bigyót az újszülött kezéről/tappancsáról? tudom, hogy butaság, de ma láttam egy ilyet és olyan édes... és most dillemázom, hogy akarok-e vagy sem.. persze ha sokáig bent marad úgyis megveszem... csak akkor lehet hogy nem lesz elég egy adag :D

Monácska! azt hittem ez a viszketés már elmúlt... nincs valami kencéd rá? vagy kötöztesd be magad, mint egy múmiát, nem elfeledkezve előtte a balzsamozásról!!! fényképet kérünk! ;)
viccet félretéve, nagyon nem hangzik ez jól. nem tudsz már orvoshoz elmenni, vagy a patikustól megkérdezni nem tud-e rá valamit adni?

Évi, nyugi, ha nem riaszt a légzésfigyelő akkor tuti nincs gond. Amúgy amikor anyukám meglátta a kölcsönkapott kis oárnácskát, amivel ki lehet támasztani a babát, hogy oldalazva feküdjön akkor majdnem röhögögörcsöt kapott, mert azt mondta, mindig más a divat. a mi időnkben hason kellett altatni a gyereket. mármint amikor mi voltunk picit... szval nyugi, Botond úgy alszik ahogy neki a legjobb. Ha nem süppedős a matrac, akkor nem veszélyesebb, mint háton!
Tündéri ahogy alszik... ;) na és atappancsok... nocomment ;)

Ma volt itt egy csaj a felicitastól hozott soksok ajándékot meg akciós kuponokat meg infokat és kaptunk egy ujabb cumit. Jgy már 3 van. De még énis úgy gondolom nem fogom cumiztatni, de azért ki nem dobom... mert ha végül csak úgy nyugszik majd meg, akkor nem leszek kegyetlen. Majd meglátjuk. szval én nem itélek, de azért remélem nekünk nem kell majd. ;)

Zsu, már kezdtem én is gyanakodni... ;) dejó segítség a húgi :) pirospontot neki :)

Kikó, akkor utólag ;) még benne vagyunk a 8napban :)

na megyek pakolni a lakásban, hamár ukászba kaptam :) és megittam félliter tonikot, mert emlékeztem valaki szerint az jó valamire... ha másnem folyadék ;)

Kép

Kép
kolyok28

Pété!

Hétvége után, már én se erőltetek semmit, lesz ami lesz alapon! :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Na szép estét mindenkinek!

Pumperka!
Boszi nem szült még!!!!!!!!!
Beszéltem ma vele, és mondta, hogy ha lesz valami, akkor mindenféleképpen értesít!!!!!!!!!!!!!
Holnap fog befeküdni!!

Jim!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Annyira jó a kép! Még anyósom is kacagott, úgy hogy folyt a könnye!!!!!!!!!!!

Evi!
Édes nagyon Botond!!!!!!!!!!!!!

Húúúúúú Kolyok!
Akkor nektek is óriási bébi lesz???? :lol: :lol:
Bár lehet nekünk is, mert akkora a pocim!!!!!!!!!
Vendég

[quote="b.márti77"]
írta:
b.márti77
Jim!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Annyira jó a kép! Még anyósom is kacagott, úgy hogy folyt a könnye!!!!!!!!!!!

Na valamiben Ti is egyetértetek.... :wink:

Köszi az infót Bosziról. :wink:

Pété!
Még az jutott eszembe arról amit írtál, hogy múlt héten egyszer jó kis fájásaim voltak egy ideje, de tök rendszertelen. Meghallottam lentről, hogy mit garázdálkodnak fennt a gyermekeim a fürdőben, felrohantam és elkezdtem ordítani velük (hát a türelmem már nem az igazi :oops: ) és akkor mintha mindent elvágtak volna a görcs kisimult, fájás semmi. Érdekes mert az jutott eszembe, hogy állatoknál is ha valami veszélyhelyzet alakul ki leáll a szülés. (Egy megriadt őzmama képe villant be akkor).

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

nekem még nem sikerült gartulálni, csak pepikének sms-ben,mert az ő számát tudom.
viszont eszter holnap talán gép elé ül:

Eszterxx! izgultam érted is és NAGYON GRATULÁLOK!!!! remélem nem csalódtál a doktornőben!

Pepike, Eszter.
ha jut egy kis időtök, érdekelne milyenek voltak az Istvános körülmények!!!

norco

Kölyök, Te egy annyira tündérien jó ember vagy, megkérdezhetem milyen jegyben születtél?

Kép
kikó70

Sziasztok! Ma hazajöttünk, de sajnos még nem tudtam visszaolvasni. Egyenlőre nem megy...Majd jövök. Jól vagyunk, Nimi már 100 grammokat eszik. :D
Íme mi! :D Kép Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

[quote="kikó70"]K írta:kikó70ölyök, Te egy annyira tündérien jó ember vagy, megkérdezhetem milyen jegyben születtél?

Pont tegnap este fürcsinél ugyanezt ecseteltem a férjemnek. :wink:

Kölyök!
És még azt is megtudtam, hogy sógórnőmnek egyszer 3-ast adtál az Ybln, és Ő annak nagyon örült, mert inkább csak ketteskék jutottak neki..... :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!
Jó, hogy otthon vagytok, és biztos a kis Nimi nem csak a hasadban fog jól fejlődni, ilyen szopik mellett. :wink:
Levente hogy bírta a megpróbáltatásokat?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit, de gyönyörűen édes ez a nagyhajú gyermek!!! Mégegyszer gratulálok Nektek!!!!!!

Ildi

Kép
kikó70

Amilyen nyűgi volt tegnap a két gyerek, ma olyan nyugi van. Mázli :D

Kölyök: nekem sem illeszkedett be a gyerek feje, illetve beilleszkedett, de azt mondták, kimozdítható (vagyis nem illeszkedett be). Végül a kitolási szakban "döccent le" a Nortus-buksi, állítólag. És UGYE MEGMONDTAM, hogy ez azért volt, mert 1x a nyakán volt a zsinór. De mondjuk nálunk ez utóbbi semmiféle gondot nem okozott!!

Jimm: a kép naggggggggggggggyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kikó (és akinek még ez kérdéses): ne aggódjatok, ha veletek alszik a gyerek! Nálunk hihetetlenül bevált Gordonnál és Nortonnal is. Amellett, hogy százszor kényelmesebb a szoptatás éjjel, a kicsi megtanulja, hogy éjszaka aludni kell (látja, hogy anya is alszik). Ha ez a párkapcsolatotokban nem okoz fennakadást, lelkifurdalás nélkül szolgáljátok ki ezzel a pótolhatatlan kényelemmel a csemetét. Higgyétek el, ez a szopis-összebúvós időszak (nem közhely, igaz!!!) döbbenetesen gyorsan elszalad!! Aztán nagyon fog hiányozni.... :? :roll: :cry:

Évi, nagyon édes, ahogy alszik Botond!

És csatlakozom: mééééééééééééég tappancsos képeket!!!!!

Pumperka! Hihetetlen a türelmed!!!!!!

Beuska, csodálkozom, hogy Te bírod még. Nem egy könnyű utad van........

Készül a szüléstörténetünk, csak győzzétek kivárni...... :roll:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Judit!!!!!!!
Annyira édes Nimi!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Igazi kis legényke!!!!!!! És micsoda haj! Aranyos nagyon!!!

Na puszi nektek!!!!!!!! Jó Éjt!!!!!!!!
Aki szülni megy éjszaka, sok sikert!!!!!!!!!!!!
Vendég

Judit!!! Gyönyörűűűűűű!!!! Micsoda haja van!!!! Jaj, olyan aranyosak vagytok!!! köszönjük a képeket!!!! A kiskezén azért van kesztyű mert már akkorák a körmei? ;)

Márti én is épp erre gondoltam, hogy az anyósodnak és Neked is tetszett :) ez nem túl gyakori gondolom. Hogy vagy amúgy?

jaj lányok, egészen zavarba hoztatok...
vizöntő vagyok amúgy. ;)
ja igen,Pumperka akartam is kérdezni,hogy hívják a sógornődet, és hogy remélem nem őriz rossz emléket rólam... bár a 3as - sajnos sajnos- nem túl gyakori jegy nálunk... akkor ezek szerint okosabb volt az átlagnál :)
nem tudod a családnak megmondani, hogy nem fogsz addig szülni, míg "vészhelyzetek" vannak otthon? azaz most nyugi legyen attól hátha megindul?

lányok, azon töröm a fejem délután óta, hogy okés a méhszájpuhításra meg ilyenekre vannak szerek, de hogy a buksija beékelődjön az csak rajta múlik, nem? ;) Szval csak az segíthet, hogy megdumálom vele, hogy tessék "leszállni" :)

ja Jim, nemondmááá hogy nincs kedved ungabungázni, főleg ha ilyen közel állsz a szüléshez és aztán már télleg, ha ekkora a baba ne hagyd ingyenélősködni a pocakban!!! ;) Milán tuti jól el lesz apósodéknál, azt mondtad szeretik egymást ;)
najó, nem szólok bele :)

Beus, mindenképp várjuk a hírt a fiadról!!

ma télleg nem szül senki??? :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?