Új privát üzeneted érkezett!

Kölyök, olyan üdítő volt olvasni a hosszú irományodat.
Igen még lehet, hogy beindul valami csütörtökig.
Ma nagyon sokat gondoltam arra is, hogy lehet, hogy valamiért nekem Nagypénteken kell szülnöm.... Húsvétkor hazahozni a kis jövevényt. Ez a misztikus burkolat egy kicsit már enyhített is a félelmeimen, de azért tudom péntekig többször el fogom pityeregni még magam.... :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

najó, lenne mit csinálnom, de inkább elgyönyörködtem a hétvégi szaporulatunkban :)
táblázattal én is játszadoztam, mint a hétvégén Mni, fel is rakom én is az érkezési sorrendet, de nem hagyom le magunkat, akik még pocakosan várjuk a nagy napot :lol: Kép Kép

érdekességképp én is számoltam átlagokat:
egy átlag babánk 3495,17g és 53.76cm és kb 39+0-ra születnek, tehát az 56os rucik még mindig jók :) és a 39es szülés szerintem köszönhető Mzxnek és Mommynak ill. Kvaszévának :) , de azért Esztereu is lendített rajta :lol:

Átlagos lányunk épp 3490g és 53,13 cm és ők egy nappal később jön 39+1-re
Átlagos fiúnk 3527,86g és 54,62 cm és 39+0ra születik. Érdekes :)

najó, megyek pakolászni, ja és a málnalevélteámat meginni :)

Pumperka, ha az én kicsi Maszatom mostani átlagos, akkor nagyszombati gyerkőc lesz :D Bár, ha beleszámolnánk azt is,hogy vannak már most "áltag"befolyásolók... najó befejezem, nem statisztikus vagyok amúgy, hanem optimalizáló :)

Kép

Kép
kolyok28

Csak gyorsan bejelentem, hogy három hetesen 4330 grammosra híztunk!!!!! :shock: :D :D :D (két hetesen volt 4 kiló, és 3750-nel született.) A kis zsírkígyó....

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek :shock: :shock: nem semmi!!! gratulálok!!! Van tartalékja a kicscsajnaj :) van miből várni újra az anyatejet :) hány nap még ez a szteroidos bigyo??? és jobb már az arcod?

Kép

Kép
kolyok28

Judit!

Próbálj pinél többet pihenni is ,az is segít a tejtermelésnek!!A legjobb ha egész nap szinte az ágyban szopiztok :wink:
Sok-sok folyadék,laktoherb,homeo...és hallottam moat egy új tejszaporítóról(asszem Mni is szedi)More Milk a neve.Nem próbálod meg azt is?!Ja és Mzx által javasolt köményes leves.
Nagyon ügyesek vagytok!!Hidd el meglesz az eredménye!!! :wink:

Linocs!

A hasad neked is már nagyon szépen lelapult!!Szuper!!A melleid meg...igazi tejcsárda vagy :wink: (ez bók volt :wink: )Egyébként nekem is ilyen szokott lenni :wink: (ilyen lesz :wink: )

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Bosek!

Édi a kiscsajod!!

Nagyon ügyes vagy,már nem sok van és újra szoptathatod!!
Kitartás!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kölyök!
Tudom, hogy nagymama lett! Elsők között voltam aki értesült róla. Még bent voltam a kórházban, hétfőn hajnali 5-kor született, 6-30-kor bent volt nálam a drnő és elmesélte mi történt. Nagyon boldog!!! Nem csodálom.

Livi
Kép
Kép
lusie

Bosek!
Gratulálok a gyarapodásotokhoz. Tényleg használ az arcodnak a gyógyszer?
Hányszor tudsz fejni egy nap?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jaj, de butus vagyok, hiszen a lánya is az uzsokiban szült... hol másutt... :lol: :lol:
jaja, én csak képeket láttam róluk, de azon sütött róluk a boldogság! Nem csodálom ;)

Ahogy rólatok is süt, nagyon tetszik a nagy lányoddal meg a kisfiaddal közös kép :) kérünk még képeket ;)

Kép

Kép
kolyok28

Judit18, Erik is ezt csinálta az első napokban, tudom, hogy iszonyúan kiborító!!! A legjobb, ha hagyod, hogy cicizzen, azzal is ingerli a mellet. Valószínűleg Eszternek is nagyon megterhelő az állandó szopizás, ezért van az, hogy csak időnként szivogatja erősebben. Valószínűleg egyre több jön neki, úgyhogy nem hiszem, hogy éhezne. Ha nagyon-nagyon kivagy már, akkor azt javaslom, hogy kézzel, vagy mellszívóval intenzíven fejegesd elég gyakran, éjszaka is sokszor, és csak így adj a Picúrnak tápszert, és akkor is csak nagyon keveset.

Kép

Kép
mzx

Hello Csajok,

bocsi, még mindig nincs időm visszaolvasni, csak gyorsan adok egy kis helyzetjelentést..Teljesen elképedtem a táblitól a laptetején!!!!
MINDEN BABÓHOZ NAGYON GRATULÁLOK, akik időközben (hetedike óta) világra bújt :) :) :)
Nálunk nagyjából minden okés, még mindig nagyon sok a tejcsi (kopp-kopp-kopp), már van tejtesónk is,egy ismerős kislányának szoktam küldeni a szomszéd utcába :D :D A bal cicimben azért jóval kevesebb van, dupla annyi ideig megy a szopizás, mint a másikból és nem is tud annyit kiszivornyázni a kis Pankalini...szóval most próbálom összhangolni a kettőt!
Két kérdés, amin lehet, hogy nevetnek a többgyerekes anyukák, de így az elsőnél annyi :?: van az emberben
- MI A TEENDŐ HA NEM AKAR BÜFIZNI A PICUR? VAN VMI TUTI TECHNIKA AMIRŐL ÉN NEM TUDOK?
- CUMI - NEM CUMI??? Alapvetően nagyon cumi-ellenes vagyok, de sokszor nem tudom miért sír szegénykém, csak akkor nyugszik meg, ha felveszem, ez meg azért nem annyira jó (vagy ha cicin van, de egész nap csak nem telhet így)
Szóval ha van hasznos tapasztalat, nagyon várnám a véleményeket!!!!!!!!!!

millió pusz mindenkinek, remélem hamarosan tudok rendszeresebben jönni!
Manna

KépKép
kmanna

Most én is tanácsért jöttem... :roll: :wink:

Ma volt itt a védőnő. Közölte, hogy szerinte nem jó, hogy Botond csak kb. 4 óránként eszik, éjszaka pedig még ritkábban, de szinte minden alkalommal 100-120 gramm között. Javasolta, hogy 3 óránként keltegessem szopizni, de én nem szeretném. Minden hétfőn van mérlegelés. Ugyebár márc. 1-jén született 2640 grammal, a kórházból 6-án 2580-al mentünk haza, 10-én 2710 volt, ma pedig már 2990. Szerintem teljesen normálisan fejlődik.
Szerintetek is szükség lenne a 3 óránkénti etetésre??? Annyira sajnálnám felébreszteni, pláne, hogy nem is igényli, de ha Ti is azt javasoljátok, akkor inkább megteszem, nehogy lemaradjon a fejlődésben. Mit tegyek??? :roll: :oops:

Évi

KépKép
kvaszeva

Itt vagyok még 8)

Évinek annyit tudok tanácsolni, hogy bízz a megérzéseidben! Nálunk ugyanez volt, hogy Milán 5 x evett, mikor 6 x kellett volna. 1-2x felkeltettem, de csak szenvedés volt. Ha így gyarapszik, hagyd a védőnő okoskodását. A 100-120 meg nagyon szép, úgyhogy ne aggódj!

Kölyök, jó volt téged olvasni!

Judit, remélem, mihamarabb beindul a tejcsid. Próbálj meg ne idegeskedni miatta és akkor minden OK lesz. Amúgy a -11 kg nagyon jól hangzik!!!!!

Én meg nagy marha úgy 19 óra tájékán megettem 3 túrórudit (egész nap amúgy semmit) és folyamatosan azt böfögöm fel. már előre félek az éjszakától. :?

Holnap doki után írok. Ha meg nem, akkor megy az sms :shock: olyan jó lenne péntekig kihúzni, Milán miatt....majd a kispöcsű ott bent eldönti.

Apropó, Eszterxx, tegnap írtam neki sms-t, remélem jól van. Sajna nem válaszolt, de gondolom mindenki elárasztja gratulációkkal, úgyhogy érthető. Csak aggódom miatta. Pati nem beszéltél vele?
Vendég

Éva!

Teljesen egyet értek Jimmel,sztem is tök jól fejlődik a kisfiad és fel ne keltsd szegényt ha ő szépen szuszizik!!Ő tudja hogy mikor éhes :wink:

Kmanna!

Büfizéshez ajánloma a háta apró paskolását vagy simán a mellkasodon tartod és a saját felsőtested mozgatod előre-hátra.Ezáltal ő is mozog és előbb-utóbb jön az a büfi.Nekünk ez nagyon bejött.

cumi:igaz, hogy nekem mindkét fiam nagy cumis,de ha nem muszály akkor ki kéne hagyni...Ha csak akkor nyugszik meg ha fölveszed akkor egy megoldás van:vedd fel!!!Hidd el eljön az idő amikor visszasírod,hogy felvehesd...... :wink:
Úgy látszik nagyon igényli a babád a testközelséget ami nem baj(sőt :wink: ),talán érdemes lenne kipróbálnod a hordozókendőt is.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Évi!

Hagyd a fenébe a keltegetést, ha ilyen szépen eszik, és gyarapszik. Legfeljebb füllents a védőnőnek következőnek, hogy gyakrabban eszik, hogy ne kérjen tőled számon semmit. De azt se kell, ha nem annyira rámenősen mondja a keltegetést.... :wink:

Eszterről már én is szertnék híreket, izgulok érte én is. :?

Cumi!
Nálunk egyiknek volt 10 hónapos koráig csak szigorúan az ágyban. A lányom ujjszopós lett, kb két hónapos korában találta meg egyre tudatosabban az ujját. Végülis egyik se lett nálunk nagy függés, így nem volt vele gond. Este a lányom még most is cumizza az ujját, de mivel nem sokat a fogán se látszik....
Most azt hiszem megint megpróbáljuk cumi nélkül, de ez tényleg babafüggő. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok.
Ne szokjátok meg, hogy ilyen ritkán jövök, mert hamarosan akkor csalódást okoznék. :wink:
Csak én meg szokom a kétgyerekes felállást.......... :? :lol:

Van egy oltári jófej, nagggyon önálló ötévesem, szerintem szétszívnék nélküle.... kicsit ugyan tudatalattisan féltékenyezik, de ez szinte kötelező. Viszont baromi sokat segít, hihetetlen, amilyen szeretettel van a kicsi felé. CSak velünk durca.
Meg van egy oltári jófej 10 naposom, aki nem egy hisztis darab és elég jó alvó (mellettem :wink: ). Cicimán a lelkem, de mivel pasi, elnézzük neki. Ma ugyan volt estefelé egy 2 órás magánszáma, de fátylat reá. Túl vagyunk rajta.

Mzx, annyira sokszor eszembe jutsz, hogy "milyen nagy lett" a nagyfiad. Egyszerűen alig tudom megszokni Gordon méreteit. :oops: :oops: :oops: Röhej! Eddig olyan kicsinek tűnt! :shock:

Van egy állllllatira jófej anyám ( :P :P :P :lol: :lol: ), aki nem telepszik ránk, ergo naponta 2 órát utazik, hogy szívén viselhesse élelmezésünket és lelki bátorításunkat. Ez utóbbi alatt értendő, hogy ahogy neki is már kifejtettem, hihetetlenül jól esik nap mint nap a közelsége, jól esik látni, ahogy a kicsi ott szuszog a vállán, imádom, amilyen jó szaga lesz utána a gyerekemnek! Anyaszagú lesz :lol: Emellett értelmes tanácsokat ad Gordonnal kapcsolatban is, sőt segít leszerelni kitöréseit. VAlahogy most sokkal közelebb érzem őt magamhoz (bár ugyanannyira szeretem), mint máskor, a rohanó hétköznepok közepette.

Van egy tök jó fej párom, aki két csepp vértől egy hétig hány, de tegnap este kérésemre kivett belőlem egy gátvarratot :oops: :lol: Egyszerűen már majdnem megpusztultam, úgy szúrt....(Mázli, és foglalkozási ártalom, hogy volt itthon varratszedő olló hozzá :roll: :lol: ) És közben nem is balhézott velem, csak annyit, hogy "Tedd má' szét jobban a lábadat, semmit sem látok!"
Nekem meg csak az jutott eszembe, miközben potyogtak a könnyeim, úgy fájt, hogy imígyen múlik el a világ dicsősége... :lol: :lol: :lol: :lol:

ÉS végül vagyok én, enyhén lütyő anya, aki tegnap elvitte 9 napos dedjét bevásárolni (köllött, na :roll: ) meg ma is... Már csak azért írom le, mert anyám már egy korábbi hsz-ban már úgyis bebuktatott....... :oops: :oops:

PEPIKÉTŐL kaptam sömöst a szüléséről, már tegnap, csak egyszerűen nem jutottam géphez.:
"Fél 2 magzatvíz elfolyt, fél 5 első fájások, fél 6kor indulás a kh-ba, 6-ra odaértünk, már 6 és fél ujjnyira nyitva, 6:52 megszületett P. Alíz Aida." Gratulálok, ezt így elegáns!!!! Hiába, na, egy vérbeli TV sztár!!!! :wink: :lol:

ÜGYNÖKNŐ NAGYON HIÁNYZIK NEKEM IS, ÉS ITT IS, ÚJRA:
NAGYON BÜSZKE VAGYOK RÁD ESZTERXX!!!!!!!!![/b]

Jimm, nem beszéltem vele, nem akarom zaklatni. Most jutott eszembe, hogy Pepikét kéne hívni, mit tud róla.

Röviden:
[b]Kvaszéva
, a védőnődnek mondd meg, hogy a saját étkezését reformálgassa és a világért fel ne keltsd azt a gyereket!! Téboly, hogy a gyerekednek ennyi idősen több esze van, mint a védőnődnek :lol: Amúgy puszi és amint Ügynöknő megregenerálta a hasfalát, jövünk szopitalálkozózni :wink:

MAnna:
Egy napon születtek a csemetéink :wink:
BÜfizés nem mindig van, állítólag ha elég ideig vársz.... :roll: :roll: amúgy ha adsz neki Espumisant, az büfizteti, és sztem hasfájásra a legjobb az összes ilyen lónyál közül.
Nekem Gorka cumis volt, Nortus ma olyan ívbe köpte ki a műsoros magánszám aközepette, hogy alig találtam meg. :shock: Gordonnál viszont ez volt az egyetlen, ami a hasfájását tartósan enyhítette.

Pumperka,
óriási drukk megy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jimm, basszus, nekem egész szülés alatt nem voltak ilyen erős fájásaim :shock: :shock: . Nem fáj???????? :lol: :lol:

ÉÉÉÉÉÉS amivel adós voltam, Nanó engedélyével a büszke Nagyanyó unokáival:

Kép

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Nanó!
Gratulálok! Jól néztek ki így együtt (is).
Simán el tudnám hinni, hogy Te szülted meg.

Éva!
Jók a megérzéseid. Csatlakoznék 100%-ban az előttem szólókhoz. A helyedben én biztosan nem hallgatnék a szülésznőre a kérdésedet illetően.
Még mindig a szüléstörténeted jut sokszor az eszembe...

Lusie!
Szívdobogtató és könnyfakasztó a leírásod. Jó volt olvasni.

Pumperka!
Szerintem most már Te vagy a következő.

Császárosoktól várjuk szeretettel az indokokat.

Hajrá hátralévő Kismamák!

Endre

Kép
kikóférjendre

Sziasztok!

Köszönjük a gartulációkat, de igazából a kisangyalt illeti!

Viharos gyorsasággal, anyát kímélve, szombat reggel érkezett a világra.

Szüléstörténet még vázlatosan mert tegnap jöttünk haza és még elég fáradt vagyok!

Szombat hajnal negyed fél 2 kor elfolyt egy kevés magzatvíz, de mivel már volt hasonló amire azt hittem, még vártam.
Lepihentem és fél 5 kor egy nagy fájásra ébredtem. De még ekkor sem gondoltam hogy indulni kéne mert hát elég sok jóslóm volt eddig is ez is lehetett volna az.
kb. 15 perc múlva jött a következő és még egy volt negyed 6 kor. Ugyan nem volt sűrű de nagyon erőteljes így szóltam apának hogy menni kéne. Fél 6 körülre összekészülődtünk, 6 ra értünk be a korházba már 10 percesekkel amik iszonyat erősek voltak, megvizsgált a szülésznő 6 és fél ujnyira voltam nyitva! :shock:
kezdtek sűrűsödni a fájások, és már alig volt időm felmászni a szülőágyra a labdáról amin ültem, sőt inkább úgy tolt fel a férjem rá.
6.52 perckor, 3070g-al és 55 cm-el megszületett Pataki Aliz Aida, mint egy kis angyalka!!
A szülésznőm és az orvosom is pont ügyeletes volt ami nagy szerencse mert meséltem hogy 3 napot ügyel egy hónapban a dokim amire esélyem sincs hogy nála szüljek de ez a z angyalka tudta hogy mikor kell kijönnie! :lol:
Kiscit kikaptam utána a szülésznőtöl hogy hamarabb is jöhettem volna de kérdem én mikor az első fájás fél 5 kor volt, fél 6 kor indulunk és még akkor is csak a 3. fájás volt.
Ki gondolta hogy ilyen sietős a kicsikének!? :lol:

A tejecske kezd beindulni de sajnos nagyon fáj a bimbóm úgy hogy megszenvedek nagyon. :? Fejni nem is tudom mert elájulnék a fájdalomtól, remélem javulni fog a helyzet mert NAGGGGYON SZERETNÉK SZOPTATNI JÓ SOKÁIG!!!

Gratulálok a frissen szülteknek!!!

Eszterxx-el talizatam nem semmi a "kis" Andris, de nagyon édi!
Szegény elég sokat szenvedett, délután ment be és reggel 6 ig vártk a császárral mert meg kellett várni a beleegyezést!
:evil: Ez olyan embertelen!!
A lényeg hogy ő is jól van és Andris is!!!

most megyek mert ébred Alizka!

pepike

Kép

Kép
pepike

Kép

Egy kép az angyalkáimról!

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike!

Tényleg nem semmi gyorsasággal érkezett a ketteskéd :lol:
Nagyon szépek mindketten!!! :wink:

Klassz hogy Eszterék is jól vannak :wink:

Pati!

Ismételten hozod a formád :wink:

Már egyre több topicból hallom ,hogy ide járnak hozzánk röhögni :lol: :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Pepike: nem semmi a szüléstörténeted!!!! :shock: Olyan szépek a lánykáid! Örülök, hogy Eszterxx jobban van, szegénykém, ilyen sokat vártak a csaszira, akkor kb azt élhette át, mint én anno :cry:

Este megnéztem 3 Twin peaks részt egyhuzamban (le tudtuk végre tölteni az összes részt), melynek az lett a következménye, hogy össze-visza álmodtam minden hülyeséget, úgy ébredtem vmikor hajnalban, hogy folyik rólam a víz, pedig az ablak is nyitva volt.....aztán a túró rudi is meggondolta, hogy kint jobb neki. De utána aludtam egészen 7-ig, úgyhogy tök jól vagyok. Megyek is szépen rendbeteszem magam, aztán irány a János kórház.

Patti, tök jól néz ki nanó anyud, nekem is egyből az ugrott be, simán lehetnének a gyerekei az unokái. (abból kiindulván, hogy tegnap is milyen arcok mellett ültem a terhesgondozóban :oops: )

kérdés: Aventes kézi mellszívómat kölcsönadtam régebben 2 csajnak is, és mivel folyamatosan kifőzték, tiszta vízköves, olyan ronda. Szerintetek mivel szedjem le róla? Ecettel? Pláne a gumis részen gondolkodom. És ha letisztítom, akkor újból ki kéne főzni.

kikó: a Jánosba kellett vinni pelenkát, popsitörlőt, popókrémet, babaruhát?
Vendég

Pepike én is így akarok szülni!!!!! :wink: majd meglátjuk. Mindenestere nem érzem, hogy fájnék most, tegnap sem volt ám hú de nagy fájás, amit kimutatott a ctg....nem is értem.
Vendég

kvaszeva: véletlenül se ébresszed fel!!!! A védőnő csak akkor szóljon, ha valami probléma van a fejlődésben!!! :evil: :evil: :evil: avval meg nincs semmi probléma. Úgyhogy vagy füllents neki, vagy pedig oszd ki, hogy semmi köze hozzá, köszönöd a jótanácsot! Hallottam már mástól, hogy keltegette a gyermeket, és később rosszalvó lett - úgyhogy ne - olyan finom kis "műszerek" vannak ezekben a babókban, hogy tudják mi a jó nekik!!!
linocs

Jó reggelt :)
hát ma éjjel mindenki aludt vagy szoptatott? ;)

Pati, ahoz egyszerűen nem lehet hozzászokni, hogy Te ritkán jössz :lol:
nem is Te lennél, ha nem vinnéd a párnapos fiad vásárolni... amúgy nem baj, ha megtanulja, hogy türelmesen kell várni, mig a nők kiválogatják a fontos dolgokat a boltban ;) ezt nem lehet elég korán kezdeni :lol:
köszönjük a képet Nanóról és a fiúkról!!!! Nagyon édesek, mindahányan :) végre Nanó névhez is van képünk :) és csatlakoznék Endréhez, simán letagadhatnád Nanó -de tudom, hogy a ilág minden kincséért sem tennéd :) - hogy az unokáidat öleled :)

Pepike! nem semmi!!! nemhiába volt előtte annyi szivárgás meg kinyillás. ;) gyorsan jött Aliz :) és milyen aranyosak, köszönjük a képeket, mégmégmég kérünk :)
és nagyon köszi a híreket Eszterxxről!!! nagyon aggódtam, azóta hogy van, de ha azt írod, jól van :) és Andris is, akkor megnyugodtam!

Jim, Te télleg nem vagy komplett, hánysz össze vissza, alig élsz erre hogy jobban aludj TwinPeakset nézel :shock: :shock:
tessék pihenni, mert Pumperka és Te következel! szinte tuti...

Éva, én nem szólok bele, mert nem szoptattam még sosem, de azt többhelyről hallottam, hogyha ilyen szépen gyarapodik a baba, akkor nincs mitől tartani, fel ne ébreszd!!!!

ma délután megyünk orvoshoz, jaj ollyan kiváncsi vagyok hogy mekkora a baba és mit mond, szerinte mikor szülünk... ;)
éhes vagyok... megyek reggelizni. puszka

Kép

Kép
kolyok28

Judit!
Annyira együttérzek! Én is szenvedek. Már a 30 g-nak is állatira tudok örülni, ha sikerül kicsikarni a cicimből annyit szopizás közben .. Próbálok minél többet fejni, csak azt nem tudom, mikor fogok aludni? Mert a szoptatás, fejés, sterilizálás, kajálás mellett már nincs időm aludni, pedig Andris nagyon-nagyon sokat segít, de nem érem utól magam. A fejésnél kb. 10 g sem jön le, úgyhogy azzal sincs kisegítve a kicsi pici lányom.
Annyira irigylem azokat, akik 100 g-okat képesek ciciztetni.
Azt javaslom Neked, (én is megpróbálom), hogy hívd fel azt az anyatejes ligát, vesztenivalónk nincs, hátha lenne valami ötletük. Én iszom a szopisteát, de nem sokat segít... Mindenestere kitartás!!!!!

Kép
pété

Csajok!
A lefejt tejcsit hogy kell odaadani? Kiveszem a hűtőből, és felforralom, vagy csak hagyom szobahőmérsékletűre melegedni? Lehet, hogy ez nagyon alap dolog, de annyit tudok csak, hogy mikróban nem szabad melegíteni.

Kép
pété

Jim, most jut eszembe, mi volt ez a hasméricskélés Eszterxx-szel? a has aljától a teteéig középen kell mérni? és mit mutat ez a szám?

Kép

Kép
kolyok28

Jajj, már megint nem aludtunk éjszaka :( , fél 1-kor sikerült elaltatni a kis nyafigépet :roll: , előtte 2*2 órát aludt napközben, és 5-től totál fent volt. Fél 1-ig vagy 10-szer tettem le úgy, hogy már aludt, és félálomban is vagy 10-szer. Két percen belül mindig felébredt, és úgy este 9-től nagy sírás-rívások voltak az ébredés után azonnal, egész addig, amíg cicit nem kapott. A végén már én is sírtam, aztán nagy nehezen kidőlt a csaj. Már az ágyában is hagytam sírni pár percig a végén, mert akkor legalább nem a fülembe ordított. :oops:

Kmanna, szóóóóóval, így két gyerekes anyukaként, miután már sikerült egy "többemberes" babát kifognom elsőre (is??? :( ), továbbra sem tudom, hogy mit lehetne egy állandóan síró bébivel kezdeni, aki csak cicin nyugszik meg. Nálunk Eriknél semmi nem vált be, talán csak az, hogy autózás közben hamar elaludt, és pár perc elviselhetetlen ordítás után a babakocsiban is elaludt. Aztán a babakocsit becsempésztem a lakásba, de sajnos erre már sokszor felébredt, vagy arra, amikor megpróbáltam meglazítani a ruhácskáját, hogy bent ne süljön meg. Szóval próbálkozhattok néhány elringatási móddal, hátha... Erről jut eszmebe, hogy a kenguruzás is jó volt, csak a derekamnak tett be...

Évi, fel ne keltsd!!! :) Gondolom a sárgulás már elmúlt, nem? Akkor indokolt lehetne, de ilyen fejlődés mellett ne foglalkozz a védőnénivel. Meglátod, egy-két hét, és sokkal éberebb lesz, nem fog ennyit aludni. Sajnos.. :( :wink:

Pepike, hú, ez olyan gyors volt, mint nála, sőőőőőt! :) Gratulálok, nagyon édesek a lányok!

Pati, hát igen, még most sem tudtam napirendre térni Erik gyors növekedése felett. Akkor a feje, meg a popója, meg a keze :shock: . És még mindig pelenkát hord, ami valahogy most már sokkal jobban idegesít. Sajnos sokkal tüerelmetlenebb is vagyok vele, mert állandóan hangoskodik (eddig is, csak eddig nem zavart), rohangál, és szoptatás közben folyamatosan mindenféle "rendbontásokat" képes elkövetni, olyan dolgokat csinál folymatsoan, amit tudja, hogy nem szabad. Biztos megzakkant egy kicsit, mert elég türelmetlen most ő is, sokat "hisztizik", és éjszakánként majd minden nap felébred, amit eddig csak heti egyszer csinált. Húúúú, alig várom, hogy elteljen még pár hónap, és átvészeljük ezt az időszakot.... :oops:

Jim, ilyen fájások??? :shock: Nekem még a szülőszobai CTG-m sem volt sehol ehhez képest! Biztos, hogy nem szültél még meg észrevétlen??? :D

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Kissani, gratulálok és sok boldogságot kívánok Alexandrához. :)
Pété, én egy forró vizes edénybe szoktam beleállítani a lefejt tejet.
Pepike, gratulálok a villámgyors szüléshez, nagyon édes a fotó! :)
Mpatr, Nanó, köszönjük a képet, nagyon büszkék lehettek egymásra! :)
Kvaszeva, szerintem se ébreszd fel... én egyszer ébresztettem fel Lillát... de azt megbántam, mert sehogy sem akart visszaaludni... majd felébred, ha éhes vagy egyéb baja van. Az én védőnőm tök jó fej, mindenre azt mondja, hogy a "Nagykönyvbe ez van írva, de a gyerek azt nem olvasta el! :D"

Mindenkinek köszönjük a képeket, nagyon édes mindenki! :)

KépKép
KépKép
mni

pété: nekem a szoptatós teán kívül a MoreMilk kapszula segített még. Igaz drága (5000-6000 ft, gyógyszertár függő), de szerintem megéri. Én eljutottam a kezdeti 10-30 grammtól a 80-110 grammig!!! És a másik amit még betartok a kórház után is: sok-sok folyadék! Minden szoptatáshoz viszem magammal a 1,5 literes ásványvizet, és szoptatás közben iszom, meg közvetlen előtte, utána, és persze napközben is sokat! (nagyon-nagyon köszönöm ezúton is Böbének a sok-sok türelemet, segítséget a Kútvölgyi kórházban, bárki is olvassa onnan!!!!!!)
Az anyatejet forralni nem szabad, megváltozik az íze és az állaga!!! A kórházban úgy melegítették fel, hogy az üveget, amiben a lefejt tej volt folyó meleg/forróvíz alá tartották egy darabig. Az aventes leírásban pedig az van, hogy forralni kell vizet egy lábosban, majd abba beleállítani egy ideig a tejes üveget.
linocs

Egy picit rólunk: A gyermek épp tréfás kedvében van: aludt éjszaka 2-től reggel 7-ig, aztán megfürdettük. Követelte a kaját, majd 10 percnyi evés után 7:20-tól alszik. A melleim meg feszülnek: itt állok csőre töltve, a csajszi meg durmol. Mondjuk tegnap csak pár órát aludt nap közben - valószínűleg ezt piheni most ki. Vigyorgok csak magamon: most azért aggódom, hogy alszik, tegnap azért aggódtam, hogy nem alszik - tiszta paramami :)
linocs

HÍREKET HOZTAM AZ ÜGYNÖKNŐTŐL:

sms:
Hali! Köszi szépen a jókivánságokat, a többieknek is, mindenkinek! A még odaát levőkvigyázzanak, állítólag front jön, teltház lesz! Pumperkának üzenem, hogy ha még nem indult el, azért a homeot se vigye túlzásba. Mi ma már jól, eddig szegény pici Andris reszketett az alacsony cukra miatt, de végre egy nővér megengedte a pótlást. Azóta anyja sír helyette a hormonoktól. Andris alszik. Millió puszi mindenkinek, csütörtökön jövünk! Kikónak boldog szülinapot!

Csatlakozom, Kikó, boldog szülinapot!!!
ÜGYNÖKNŐ, VÁRUNK HAZA!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Pété, a lefejt tejcsis üveget állítsd bele egy melegvízzel teli tálba, és várd meg, amíg testhőmérsékletű lesz. A szobahőmérséklet túl hideg a babáknak. Forralni nem szabad az anyatejet, csak ilyen finoman felmelegíteni.

Kép

Kép
mzx

Hehe, látom, megelőztek :)

Kép

Kép
mzx

[quote="mzx"]
írta:
mzxAkkor a feje, meg a popója, meg a keze :shock: ...
állandóan... rohangál, és szoptatás közben folyamatosan mindenféle "rendbontásokat" képes elkövetni

dettó :?

Kép
Kép

mpatr

Jaj, észre sem vettem,

Kikó!!!! boldog születésnapot!!! Kivánok soksok örömöt és vidámságot :)

Pati, köszönjük a hírt, már nagyon várjuk Eszterxxet!!! :)

Kép

Kép
kolyok28

Pati, :roll: már tök hülyén érzem magam, hogy a nap 70%-ában fegyelmezni próbálom Eriket. Sajnálom szegényt is, hogy államdóan csak a nem szabadokat hallgatja, és nem tudom, hogy mi legyen, következetes legyek, és amit eddig nem lehetett, azt ne hagyjam most sem, vagy inkább hunyjak szemet a dolgok felett? :?

Kép

Kép
mzx

Mzx, sztem azért a fegyelmezést ne vidd túlzásba. Szoptatás idejére próbálj valami dobozba (még jobb a gyerekeknek szánt kisvakondos bőröndféle) összekésízteni meglepő dolgokat. Kikészíteni a nagyfiúnak előre felvágott almát, vagy kölesgolyót, piohár vizet, stb. Ja, és esetleg vmi új mesekönyvet (nyuszitól?) amit miondig meésltek.

Amúgy meg többemberes, ordítós babákhoz állati tuti találmány a kendő. Ha egyszer rájössz, hogy működik (nekem azzal volt gondom, de a karikás még egyszerűbb), akkor bármit megtudsz csinálni, és ha jól kötöd, ált. sajátso módon megnyugszik. Ráadásul a kengurunál sokkal kényelmesebb.

Jim, ecettel vagy citromsavval (patika), és utána alaposan öblíteni. Ha kifőzös megint opálos lesz, szoktak a főzővízbe is tenni fenti adalékokból.

Na jól megmondtam, megyek a szaladó ház után. SZép napot mindenkinek!

potyka

Potyka, köszi, én is ezeket próbálom, de ha máshoz van kedve, akkor szopi közben nem sokat tudok tenni :(. Még legjobban a meseolvasás köti le, de az is csak két szopi egy nap, kb. :(, Manócska meg olyan sokat van fent és sír, hogy a fél nap rajtam lóg, sajnos :(.

Megyek, most is ordít, pedig két perce, alapos büfi után, teljesen mélyen aludva tettem le. :roll:

Kép

Kép
mzx

mzx, nem irigyellek, Nanóm, nincs valami ötleted???
Gorka egész le van nyugodva tegnap óta!

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

a 2008-ban szülünk topikból pofátlankodtam át, hogy megnézzem Pati-val minden oké-e.
PATI!!!!! MIKOR JÖSSZ A MÁSIK TOPIKBA????????? MÁR VÁRJUK A FOTÓKAT, STB. Ide kell átjárnom kíváncsiskodni!
Egyébként tündéri a kisfiad, gratulálok hozzá!

Itt olvastam, hogy akinek 2. született, az "nagyobbnak" látja az elsőt. Hát nálam dettó ez a helyzet. Először azt hittem hülye vagyok és esetleg valaki más szemüvegét vettem fel, vagy ilyesmi :D :lol: , de aztán rájöttem, hogy még szoknom kell a méretkülönbségeket. A kórházban egy pöttömpannát nézegettem, itthon meg mégiscsak egy majdnem 6 évesem van. :-) Szóval tényleg nem hülyültem meg... 8)

Valaki írta, hogy kevés a tejci, és láttam is, hogy már ajánlották a homeos bogyót, teát, köménylevest és a more milk kapszulát. ez utóbbit én is tudnám javasolni, sógornőm küzködtek a tejcivel, ez segített. De valakinek az Urtica Urens 5CH is nagyon jól beválik.
Én annyira nem vagyok szakértő ez ügyben- szerencsére -, mert mondhatjuk úgy, hogy tejcsárdánk van :lol: :oops: , de már többen is mondták, hogy ez a kapszula csodákat tesz!
Meg természetesen az igény szerinti szopiztatás. Amikor éhes, azonnal cicire tenni. Mindegy mennyi idő telt el, anyatejes babát nem lehet elhízlalni.

Úgy látom, másfelé is vannak ütődött védőnők.... nem kell velük foglalkozni, az ösztöneinkre kell hallgatni és kész. Mindig fognak valami okosnak látszó dolgot mondani, aminek sokszor fele sem igaz, de a tapasztalatlan, aggódó anyukákat tökéletesen ki tudják vele akasztani és még jobban aggódóvá tudják tenni.

Egyébként nagyon édesek a babák, mindenkinek nagy-nagy gratula!

Pati, akkor várunk!!! :!: :!: :!:

Most már távozom, további szép napot mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!!

Kikó, boldog szülinapot!!
Kép

Szerencsére van értelme szedni azt a szart, már kezd élet költözni a bal orcámba :D, de lehet, hogy a sok káromkodás tesz jót neki, miközben a tejet a lefolyóba öntöm... :cry: Próbálok minden etetés előtt vagy után fejni, mintha szopizna, sajnos erre nem mindig van idő, de azért elég bíztató a helyzet. Éjszaka 1x van csak energiám. Szerintem a frontot érezték a csemeték, mert az enyém is fent volt 1-től 5-ig. Pedig amúgy nagyon jó alvó. Főleg a nagyágyban... :lol: :lol: Ja és az előbb szakadt nálunk a hó, most meg süt a nap... :shock: :shock: :shock:

Na megyek beteszem a hurkát a sütőbe, mielőtt felébred a kisasszony.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Azóta még kétszer altattam el, és már megint sír. Elegem van! Nem kell valakinek egy egyhónapos, nemalvő csecsemő? Ócsón megszámítom! :oops: :D

Kép

Kép
mzx

Viszem ki a hidegbe, hátha belefagy a nyafi... :wink:

Kép

Kép
mzx

Na halihó!!!!!!!

Ma sem szül senki????????????????
Pumperka?????
Beszéltem ma Boszival, vele sincs semmi! Holnap megy szegényke a kórházba!
Kíváncsi vagyok, mi lesz, meg kell e índítani nála a szülést, vagy sem!

Jim!
Te jól vagy????????
Vendég

Mzx, Mni, Linocs! Köszönöm! Melegítek...

Mzx! Állati megnyugtató, hogy még egy hónaposan is ilyenekre számíthatunk... :? :roll: Azt hittem, később majd könnyebb lesz... Bár szerintem sokat fog javítani az életminőségemen, ha végre kivihetem sétálni, meg tudunk majd mászkálni. Befordulok itt a négy fal között.

Kikó! Isten éltessen!

Kipróbálom a kapszulát. Ja, és vedelek, mint az alkeszok... :oops:

Kép
pété

Mzx :lol: :lol: Meggondolandó az ajánlat....egy kiscsajszi.....úgyis most jön a 3.fiam...(Ócsón megszámítod...??) :lol: :lol:

Kikó,Boldog Szülinapot!! :lol:

Rám a frontok csak fejfájással hatnak... :? :roll: :wink: :roll: :wink: :lol:

anyatej melegítés:én is csatlakoznék...mikróban nem szabad.Én anno kivettem a mélyhűtőből és hagytam kiolvadni ,majd beletettem forró vízbe.

Pumperka???

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Hulla vagyok. A kórház ma megint diliház és egyben teltház. A számítógép elromlott az egyik vizsgálóban, így csak egy volt fogadóképes....
Vérnyomás elmegy, fehérje negatív, baba sokat mozgott, fájás minimális. Csütörtök reggel bevonulás. :(

Jó, hogy hallottunk Eszterék felöl, klassz, hogy csütörtökön már lesznek...

MZx!
Nem lehet könnyű, nekem is a másfél éves Áronom annak idején tök hamar felmérte, hogy szopi alatt lehet rosszalkodni, mert akkor nem tudok vele mit csinálni. Abban az időben kezdtem mindent magasra pakolni, amit nem akartam hogy megkaparintson.

Pati!
Mire értette vajon Eszterxx, hogy a homeot se vigyem túlzásba????? Bár már azt is feladtam nagyjából....

Igen én is hatalmasnak láttam a másfélévesemet, amikor megszületett a lányom. Most már akkorák, hogy nincs is értelem hasonlítgatni.
:lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Egy más jellegű kérdés: Rágógumit hogy lehet a leghatékonyabban kiszedni a nadrágból (fiaméból)??????

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Panny!

Milyen jól ráéreztél, hogy mikor hiányoljál. :D
Tőled is kérdem: Szerinted a homeos bogyót túlzásba tudom vinni? :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?