Új privát üzeneted érkezett!

Zuzmoo A tarja az egyik legfinomabb sütnivaló hús, szóval ha simán besózod, beteszed zacskóba, vagy sütőtálba, alá egy kicsike zsír meg 1 dl víz, aztán hadd süljön. Bármilyen főzelékkel, alátett krumplival, vagy csak kenyérrel-savanyúsággal egyaránt kíváló.

Nóri Nekem mindig 90 körül van a pulzusom :shock: .

Boruska Én Suzuki párti vagyok, de a Swift elég kicsi és alacsony. Nekünk SX4-esünk van, annak meg kicsi a csomagtartója. A vállalkozók igen szeretik az Ignist. Nagyon kényelmes a magas építésű autó, különösen magas embereknek. Viszonylag olcsó, megbízható és a miénket 3,5 év alatt nem látta szerelő :D . De biztos van a Suzukinál jobb.
pammut

Hogy bírtok ilyenkor sétálni menni? Olyan trutyi idő van, örülök, hogy nem kell kimozdulnom :oops:

boruska

én ajudni szejetnééééééééééééééééék :oops: :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Reni! Ejnye! Akkor most hazabeszélek nekik: tessék elmenni valamikor megnézni az én második családomat! Nagyon tehetséges ifjak, jó darabjaik vannak! Talán ha visszaköltözök, visszatérek közéjük is...(nekem ez a dédelgetett egri álmom). :wink:

Kép
zsizell

Pammut, nekem sem lenne bajom a suzukival elvileg, csak a csomagtartót tartom kicsinek - mondjuk a biztonsága miatt is aggódom. sx4 tetszik, csak az már nem ez az árkategória :( Ignist meg apja nem akarja...

boruska

Na, hát én se akartam menni sehova, de át kellett menjek a szomszéd faluba, felülvizsgálatra :evil: . 1 órát üldögéltem, mert naplósorszám alapján hívtak be én meg jól a végén voltam :evil: . Egy tök idegen dokibá ránézett a papírjaimra és aszonta, hogy "pá, a nődoki biztos jobban tudja miért kell nekem otthon lenni". Klafa.

Ebéd. Hajában főtt krupli vajjal sóval (mert volt készen). Eddigre meghűlt a Franfurti leves is :D . Egyfolytában esik az eső :( . Szunyálok egyet, aztán csinálok jó meleget a hazatérő ázott ürgéknek, meg paprikás lisztes sült halat :D .
pammut

Edit, ez a legjobb programajánlat a délutánra, ha megtehetnéd... :(

boruska

Boruska Ha választhatnék, akkor én egy Volvo-t vennék :D . Ehelyett most azon törjük a fejünket, hogy hogyan utazunk majd 6-an és mi legyen a még ki sem fizetett, szívünkhöz nőtt SX4-el :? .
pammut

Ja, mi is néztünk nagyobb kocsikat, apának tetszene, de azt mondta, az majd csak akkor jár, ha már a még csak pajzán gondolat kistestvér(ek) is iskolába járnak :)

boruska

nekem is a dekorgumis tettszik.

ebéd: nálunk a mai rendelés rákóczi sertésborda baconnal sajttal és gombával töltve, bundázva krokettel. Isteni íze van, ettem mellé még egy kis savanyú kápit..majd este pironkodhatok a család előtt, hogy galabokat eregetek, de most ez cseppet sem érdekel :oops:

zuzmooo: semmi gond, nem haragszom, gondolom nem akartál kihagyni a 4D-s képekből, ennyi :) remélem majd ha mi is megyünk pénteken 4D-re akkor már a tiédhez hasonló jó képek lesznek

nyilván borzasztóan nehéz elveszteni valakit aki közel áll hozzánk, támogasd apukád amennyire csak lehet. Nekem a nagymamám 76 éves volt amikor meghalt és emlékszem, hogy hülyének nézett a család, mert azt mondtam, hogy szeretnék mellette lenni amikor elmegy (borzasztóan félt a haláltól) hogy lelkileg támogassam. Aznap megvárta hogy mindannyian beérjünk és akkor ment el, békésen, a családja körében. Utólag anyukám azt mondta, hogy örül, hogy ott volt, mert így látta, hogy valóban csendben elnyugodott

tarját én sokszor csak simán sózva, borsozva, jó sok hagymával leborítva beteszem a sütőben és elvan magának

Kocsi: nekünk Puntó van, most 7 éves, nagy a csomagtere és nagyon szeretem
stephie

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
csajok, nekem totál olyan megérzésem van, hogy még idén megszülök!!!!! ugye február 1-ről át lettünk rakva 01.23-ra.... hát nemtom, de valamiért azt érzem, hogy idén kibujik a kölök :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, hát csak nem - mondjuk nem ártana kicsit már kímélned magad...

boruska

tom...dehát itt a gorék is számitanak rám, csak kihuzom már ezt a 10 munkanapot még...

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Beszélgesd meg a babáddal, hogy jó neki odabent. Reméljük, hogy csalnak a megérzéseid. Nekem is folyton olyan érzésem van, hogy hamarabb fogok szülni...lehet, hogy normális, ha rátör ez az emberre.

Kép
zsizell

Bejelentkeztem jövő péntekre 4D-re!, akkor apja is tud velem jönni, mert szabin lesz. Úgy várom már, hogy lássam kis pofiját (ha nem takarja el ezúttal is :))

boruska

Bori?

Ti hányszor voltatok 4d-n?

Edit

Kép
ézsóné

Edit, az utolsó napok szörnyű nehezek tudnak lenni, már én is így voltam Lillánál, ahogy Te. Legalább napközben lógj és pihenj, ha már nem maradhatsz otthon. Babát meg jövőre kérj csak, hogy tudj pihenni, szólj neki is, hogy maradjon még egy kicsit :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

ok, hát idén bent kéne még maradnia... :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

nemis tom mit főzzek ma...de valami ultra gyorsat kéne, amibe nincs hús...

Edit

Kép
ézsóné

Akkor ezek szerint nem vagyok egyedul, pont tegnap mondtam embernek, hogy tuti hamarabb fogok szulni es mostmar tenyleg meg kene vennunk minden hianyzo dolgot a babanak. Pedig a szulesznok azt mondjak az elso babat altalaban tul hordjak... Mondjuk az nem jelent semmit amit az itteni szulesznok mondanak...

Kép

Kép
editmk

Nekem egy kivételével az összes ismerősöm hamarabb szült, például az a lány is, akinek most hozta a Télapó a babáját - egyébként a Jézuskától várták. Ja, de az az egy, aki túlhordta, annak a második babája volt.

Kép
zsizell

Edit, csak kétszer - egyszer 18 hét körül, aztán egyszer a Katica féle ingyenesen 25 hét körül. Mert? :)

boruska

Zuzmoo, én is csak az tudom mondani mint a többiek, kitartás

Edit, én ma azt hittem megszülők :roll: fájt a hátam és teljesen úgy éreztem nyomnom kell :shock: rögtön lefeküdtem és úgy is maradtam 2 órát. Most vmennyivel jobb, de nem tökéletes. Lehet hogy front van?? Szerintem, NAGYON vigyázz magatokra és pihi-pihi. Tudom munka mellett nem megy---

Kaja, nálunk sülthalkrumplipürével.

Befejeztem a babóca ruháinak mosását-vasalását-szekrényben, márcsak az ágynemú van hátra. Csomag (enyém) félig összerakva.

Auto, nekünk alteánk van és én nagyon szeretem. Igazi "gyerekes" auto, hogy 3-an hogy férünk majd el? Ez majd elválik :wink:

Matrica, nekem is a dekorgumis tetszik

Kép
csipike09

kérek szépen kaja tippeket :roll: :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Bori: én még csak egyszer voltam 4d-n és nem is szándékozom többet menni. Számomra szörnyű érzés volt, mennyire nem tetszik a babának a dolog - nagyon sajnáltam közben.

Én még nem mostam át a babacuccokat, de ahogy elnézem a vonalzónkat, még nem vagyok lemaradva.

Kép
zsizell

Edit:
tészta + zöldség? (esetleg tejszín?)
zöldség + besamel (+sajt) sütőben?

boruska

Szilvi, az én babám talán nem volt annyira kiakadva :) ill. fogalmam sincs, nekem nem volt rossz érzésem ezzel kapcsolatban

boruska

Kaja, en krumplifozeleket csinaltam sult virslivel meg tegnap. Azt ebedeltem. De megennek egy fini rakottkelt... az egyszeru es nem tart tul soka osszedobni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára editmk 2009.12.08 15:56-kor.

Kép

Kép
editmk

húú, a rakottkelre már én is rá vagyok kattanva.

Jó neked Bori, vagyis a babának jó akkor. :lol: Zsoltit azzal szivatták a munkatársai, hogy denevért fogok szülni, annyit vagyunk ultrahangon :lol:

Kép
zsizell

ézsóné: Nekem meg olyan érzésem van, hogy január közepe felé fogok szülni. Bár most kibékülnék vele, ha adig is kibírnánk egyben. Túrós tészta?
vicky79
Budapest III. kerület

Zsizell, a 4D-n nekünk azt mondta a szonográfus, hogy általában a fiúk nem szeretik és próblnak elbújni :D
Mi csajszink mindent mutogatott :wink: viszont a szívhang hallgatást utálja. Mindig elmászik akkor :D

Rakottkelt én is imádom, csak nálunk rajtam kívül nem enné senki :( Magam miatt pedig nem főzők.

Kép
csipike09

csipike: hát...ööö...mit is mondhatnék erre... mi lányok, már csak ilyen magamutogatók vagyunk :lol:

Most megyek, gyorsan elmosogatok, mert mindjárt itthon lesz Zsolti, aztán nehogy megszóljon, hogy mit csinálok én egész nap. Mondjuk még sosem szólt meg, pedig tényleg sokat lustultam. De nem is akarom megvárni.

Kép
zsizell

Edit! Ne főzz semmit! Rendeljetek valamit és pihenj. Nem lesz 2009-es baba és kész!!! Mindegyik csak jövőre bújhat ki...

A 4D-n nem láttam, hogy nem tetszene neki, esetleg azért volt kicsit nyügi, dörzsölte a kis szemét, mert nem hagytuk aludni. A szívhang figyelést viszont nekem is utálja. A védőnőnél a bal oldalról teljesen átmászott a jobb oldalra, ott érte utól és csak úgy sikerült meghallgatni. :shock:

Megint nem végzek 5kor. Áááááá. Nem bírom. Pedig jön a kis keresztfiunk, majd Zsolti ellesz addig vele amig én haza nem érek.

bellerreni
Eger

Hát sok kismamát hallottam, aki így nyilatkozott "szerintem előbb megszülök". Rendszerint nem szoktak :( , vagy nem jelentősen korábban. Amikor már a 39.-40. hétben jár az ember lánya és már tényleg nagyon terhes az állapot, akkor én úgy éreztem, hogy ez már így is marad. De persze nem maradt :) . (Hm, mi történt a nagyon mosolygós smiley-val, vagy csak az én gépem nem látja?)

Mondjuk nem bánnám, ha az én pocaklakóm is KICSIT korábban jönne. Mondjuk febr. közepén. De úgyse fog.

Tegnap beszélgettem 3 gyerekes barátnőmmel, náluk korábban lett a 3. (kislány), 2 adag babaruhát mosott ki addigra. Anyukája telefonon próbálta leírni, ugyan mit vigyen belőle a kórházba hazahozatalra :) . Bnőmet nem nagyon érdekelte. Én is így érzek. Ha korábban meglenne a babus, mint a ruhatár összerakása, akkor Apuka bemenne a kórházzal szemközti bababoltba, venne egy garnitúra ruhácskát, kimosná, behozná és kész. Majd ha hazaérek meglesz a többi is. Na jó, az elsőnél még én se voltam ilyen laza. Előbb is jött 2 héttel :lol: .
pammut

Pammut, az az igazság, h én se gondolnám, hogy előbb szülők, sőt...csak az előzőekben soha nem voltak ilyen tüneteim/problémáim (vérzés, görcsök, josló fájások stb.) és egyáltalán nem viseltem ilyen sz@rul az egészet. :roll:
Így inkább mindent elő kszítek, max majd pihennek a helyükön...sajna nem engedhetem meg magamnak, hogy majd összerakja vki.. ép elég gondot hagyok itthon másokra amikor szülni megyek :oops:

Kép
csipike09

Nnnna... Hazaértünk.
Most visszaolvasok, aztán reagálok! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit, azért mert túlhajtod magad, azért van ilyen érzésed. Egyébként a melóhelyen mesélték, hogy nem egy munkatárs 1 hónappal korábban szült, mert a babó nem fért már el a sok ülés miatt. Inkább kinézett, hátha kinn több hely van. Szal menj már haza és hagyd a melót!

Autóhoz nem akarok hozzá szólni, vannak itt okosabbak

Zuzmoo: hát tényleg azoknak a legnehezebb, akik itt maradnak, nem annak aki elmegy. Lehet, hogy én vagyok idióta, de sose a harcban meghalt katonákat sajnáltam, hanem az özvegyeiket és árváikat a történelemórán. Azóta is úgy gondolom, itt maradni és emlékezni nehezebb, mint elmenni. Főleg hosszú szenvedés után. Na de a papa van olyan erős, hogy látni akarja a dédit, addig ki fogja húzni. Apukád, na neki nehéz lesz megemészteni, egyrészt mint fiúgyermek az apját másrészt gondolom szakmai kudarcként fogja fel. De te tudod a legjobban nem menthetsz meg mindenkit.

Leeeeszakad a hááátam.

zarja

Halihó kismamák!

Most értem haza a doktor bácsitól és a kiscsaj szépen fejlődik. Már 1200 g. Jó hosszú combja van és azt mondta a doki olyan szép nagy kerek feje, mint az apjának. Viszont keresztben fekszik. Jobbra van a lába, balra meg a feje. Ezért keményedek jobban, azt mondta.

Geri-Jocó: jó végre hallani rólatok. Nem sokat kell már kibírni és a kezetekben foghatjátok a trónörököst.

Reni: szerintem a dekorgumis... :)

Zuzmooo: mikor nekem papám meghalt én is attól féltem mi lesz majd apuval. "Szerencsére" fel tudtunk készülni a legrosszabbra, már ha fel lehet egyáltalán. Apukám amúgy is befelé fordulós, megviselte, de tudta, hogy az apukájának is így a jobb, mert nem szenved. Mamám a mai napig nagyon érzékeny, de hála az égnek napról napra jobb neki is. Bár jó sosem lesz. Elvan nyáron a szőlőben, télen meg jön Pestre barátosnéjához. Nem könnyű ez senkinek sem.

Kattkat: én is ilyen éjszakai bagoly vagyok. Bár én tegnap elaludtam fél 12-kor, de kettőkor ébredtem. Megnéztem a NGC-en valami ismeretterjesztő filmet, utána meg a HBO-t kukkoltam. Férjecském fél 8 kor jött haza és vele aludtam fél 12-ig. Utálom, hogy így felcserélődött a nappal és az éjszaka. :evil:

Boruska: kocsival kapcsolatban személy szerint nekem a Ford Fiesta, meg Opel Corsa lenne a befutó. Nekünk Mondeo kombink van, az valamivel nagyobb mint a Fiesta. :) , de nagyon szeretjük. Ha veszünk még egyszer kocsit akkor az Volvo lesz. Volvoba is van szerelemem a kicsi C30-as. A Suzuki engem valahogy nem fog meg.

Babaszoba dekorálás: mivel mi albérletben lakunk, nagyon nem akarok dekorálgatni, de azért már vettünk matricát. Pillangós, szívecskés, mert az a mániám. Meg olyasmi dekorgumit szeretnék, amit Reni is nézett. Tegnap megrendeltem a kiságyat, már nagyon izgatott vagyok. :roll: Meg vettem egy mei tai-t, vagyis rendeltem azt is, hétvégén lesz kész.

Bocsi, hogy hosszú lett. :oops:
Vendég

Edit, anno én is azt hittem, hogy hamarabb születik, aztán a 42.héten is alig akart mexületni…
Október 16-ra voltam kiírva, már okt. 1-jén izgatott voltam, hogy na itt a 38.hét, mostmár meg fog születni...semmi...eljött az október 16 és ez a nap is ugyanúgy telt mint a többi...és a 17 is, meg a 18 is...stb stb...24-én született. Én már fel voltam készülve, hogy én leszek az első nő a világon, aki egybe maradt a gyerekével :D
lara

Na meggyüttem a körútról. Voltam a csarnokban is az Ázsia Bt-nél. Ha már szóba került. Vettem egy csomó marcipánt meg csokidíszt. Persze kókuszzsír nem volt, ami kellett volna! :evil:

Akkor összefoglalnám az elkövetkezendő 8-12 hét eseményeit:
- nemalvás éjjel
- állva alvás nappal
- derékfájás
- hátfájás
- minden csont fájás
- "ma megszülök" érzés
- "5perc múlva megszülök" érzés
- "ez a gyerek nem is a lukon jön ki, hanem szétrepeszti az altájamat és kimászik" érzés
- takarítás
- takarítás, takarítás, takarítás, vasalás, takarítás

Ezt garantálom!
Vendég

Huhh, Nóri!

Te nagyon elkámpicsorodtál a mai naptól, ha csupa negatívat írsz! :) Jó, tudom: tapasztalat! :D
Van még egy bót, ahol lehet ilyen cuccot venni (pl. kókuszzsír), de - gondolom - emiatt nem mész már be a belvárosba. :) A Rákóczi téri csarnokban is van egy keleti cuccokat árusító bolt. Talán ott is van, de megpróbálom megkérni tesómat, hogy ha arra jár, nézzen be, hogy van-e. De most mondja a tesóm (épp most van vonalban), hogy a kókusztej konzerv tetején kiül a zsír, azt szedd le róla. :)

Ééééés:
http://www.olcso.hu/keres/k%C3%B3kuszzs%C3%ADr
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.12.08 21:27-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Igazad van Nóri, de kifelejtetted :- hangulat ingadozás (főleg bőgés) és az én már soha nem szülök meg érzést

Hmmmm, már csak 1 madzag kell a bokámra és én lehetnék a mamilufi :oops: :roll:

Kép
csipike09

Holnap megyek turizni sógornőmmel, úgyhogy átpakoltam az eddig meglévő babacuccokot, hogy tudjam miből mennyi van. Kb 1 óra alatt végeztem is. Az tuti, hogy a 27db 56-62-es body elég lesz :lol:
zuzmooo

Hát és derékfájás ok, takarítási mánia kizárt.
És egyenlőre nagyon jól alszom. Beájulok az ágyba, és reggel időben ébredek. Olyan mélyen alszom, hogy semmire se ébredek fel. Remélem marad így. Viszont a délutáni alvásomra szükségem van. Anélkül jön a hát derékfájás és ezt evidensen hiszti követi.

Ott nem jön ki érzés: nem tudom ki hogy van vele, mostanság simogatom a pocim és érzem vazze, hogy milyen kemény csontja van a kölöknek. És azzal a kemény csontjával akarja az én kis pihi puhi husikámat tágítani. Jaj, neeeee. Meglátszik, hogy ő is pasas. :(

zarja

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most jelzek, de nem működött a gépünk. 2 napja más helyre tettük, s volt vele probléma. Most műkszik, úgyhogy gyorsan írok.

Voltam ma genetikai uh-n. Egy leheletnyivel kevesebb a magzatvíz, marad a hetenkénti UH, de más teendő most nincs. Keményedés is már alig van szombat óta, most két részletben szedem a magnéziumot, dokim azt mondta, jó így. Jövő csütörtökön megyünk újra sima uh-ra, utána megint meg kell keresnem a kórházban. Ja, a doktornő megnézte Emőci veséjét, gyomrát, hólyagját stb. mindent rendben talált. Azt viszont ő is megemlítette, hogy nem lesz óriási baba, jelen pillanatban van 1100 g-os, annyi, amennyivel Bori született. Csak a combja 2 cm-rel kevesebb (hát biza 6 hét alatt nőhet még annyit).

Nyugodtabb vagyok, de továbbra is fokozottan figyelek magunkra. Viszont jó, hogy már Emő is itt-ott nyom, dugdossa az alkatrészeit, ez olyan megnyugtató!

Mindjárt visszaolvasok, aztán reagálgatok is.
ktc

Sziasztok!

Húúú mennyi téma...

Csíkok, bőrök stb: Egyáltalán nem törvényszerű, hogy a hasatokon lógni fog a bőr szülés után. Sajnos ez szintén genetika. Én husi vagyok és 3 gyerek után sem lóg, hála Istennek nem is csíkos, viszont hájas, barátnőm sovány, magas és 2 gyereke van, hasplasztikát kellett csináltatnia, mert lógott csúnyán neki és lila repedésnyomok voltak rajta :( Szóval ezt nem tudni előre. De azt hozzátenném, hogy én 23 éve rendszeresen sportolok, ő meg sosem..Talán szülés után óvatos mozgással, pl. pilátesszel rendbehozható.

Egy kicsit most mi is küzdünk a 9 évesünkkel, kezd kiskamasz lenni. Most éppen kitalálta, hogy nem ritmikusra járna, hanem sztepp-aerobikra, ami heti 2x van és totál más időben, és este amikor már amúgy is fáradt-csakhát a barátnője is odajár. És ha ez nem jön be, akkor 2 hónap múlva ismét máshová vihetem? Én hurcolom őket mindenhová kocsival, mert suliba is szomszéd városba járnak. Engedjek? Mondjam, hogy Ok, de akkor nincs több változtatás? Kissé fárasztó ez az ide-oda autózás, már nem esik jól vezetni.

A kicsim meg érzi a közelgő trónfosztását, mert este igényli, hogy feküdjek mellé, aludjunk együtt. Ma úgy megsajnáltam, odafeküdtem, közben potyogtak a könnyeim :(

Mostanában kezdek depis lenni. Rinyálok a szülés miatt, miindenen megsértődök, mindenen bőgök...Nehezen viselem a konflktust a gyerekekkel is. Régen ez csak szülés utáni 2. napon kezdődött. Öregszem?

Én eddig 6 kilót híztam, de nagyon figyelek, mert sokról indultam és most elkerülném a toxit.

Zuzmoo! Szorítok nagyapádért!!!!!

Jocó! Kitartást és puszi Gerinek!

Edit! Neked is kitartás melóhoz 10 napig!

Lara! És mit sportoltál, hogy ilyen bomba alakod lett? Tőled is folyton elhűlve kérdezik hogy miért nem akarod tudni gyermeked nemét előre?

Nóri! Gondold meg és igyál! Milyen homeós előkészületeket teszel majd szülés előtt? És mikortól?

Reni! De szép neveitek vannak... Mi nem találunk fiút-ami passzolna a vezetékhez.

Boruska Bori! Jobbulást! Egy kis teafaolajos ülőfürdő neked, párodnak lemosás, csodákat tenne.

Na csajok beoltattam én is magam vasárnap meg a 2,5 évesemet is. Unok már rettegni..

Wellnwshétvége isteni volt, de csak a párom+pihi miatt, a szálloda elmehet a búsba.

Van valaki aki ezt a litániát elolvassa?

Na jó éjt!

Móni

Kép
kokonya

Jó reggelt!

Köszi az elfordulásgátló párna lelőhelyeket!

Reni!
Mostanában tényleg eltolódtam alvásügyileg.
Nem mintha csinálnék bármi hasznosat vagy legalább élvezeteset.
Az agyam már K.O., de az alvás még nem megy.
Búg a tv, búg a sz.gép, de mind2-re csak hevenyészve figyelek.
Nem kötnek le, ahogyan az a rengeteg film sem, amit pótolnom kéne.
Lassan már nincs hely a gépemen, a dvd íróm meg megdöglött.
Nem tudom mi van, ez a gép zabálja az írókat.

És utálom, ha ostobának néznek.
Drága férjem ma ezt tette...

Autóban nem tudok tanácsot adni, bár elég sokfélét vezettem.
Én alapból középkategóriás autó párti vagyok. Szeretem, ha van tér körülöttem. Biztonságot ad. Bizti szúrnám a luxusautókat is, de nem volt lehetőségem kipróbálni egy ilyet sem.
Férjem szokta mondani, hogy ebbe a városba kizárólag egy tolólapos ZIL-el szabadna közlekedni..
Akkor meggondolnák a parasztok, hogy megkísérelnek-e szabálytalankodni velem szemben.
Ex pasim autói közül a Toyota Carina-t (most már Avensis) és a Skoda Octaviát szerettem nagyon, meg egy 79-es évjáratú Mercedes 280 ce coupét. Automata váltós nagy kockaorrú dög volt, de imádtam ringatózni benne. Valahogy ezekkel a dögökkel a parkolás is sokkal könnyebb. Nekem egy kis 205-ös Peugeot-om volt, amíg el nem lopták, pedig 11 éves romhalmaz volt, illetve egy Citroen Saxo-m, de ezek nem túl tuti autók. Ezek a 90-es évek autós tapasztalatai.
Most az anyós 7-8 éves Suzuki Swift-jét (régi fajta) nyúzom néha. Pici a csomagtartó, viszont bírja a strapát, pedig anyósom aztán megy vele tökön-babon át. Vezettem új fajta Swiftet is, szintén aprócska a csomagtartó, de egész kellemes, mondhatni tágas a tér belül, pláne ahhoz képest, amit kívülről mutat.
Volt egy hónapig Ford Mondeonk, na azt utáltam, mint ahogy az ex após Alfa Romeo 146-osát is.
Gondolom sokat segítettem Boruska :)

Eeeeeeediiiiiiiiiiiiit és Reniiiiii!
Kitartáááááááááááás!!! Már "csak" 9 nap!!! (ugye annyi?)
HERO-k vagytok!

Kismaki!
Honnan rendeltél Mei Tai-t? (Gremese?)
Képet hajíts fel róla majd!

Az biztos, hogy a menetteljesítményem erősen csökkent.
Eddig tudtam tartani anyóssal a tempót az utcán, most már folyton mögötte koslatok.
Viszont állítólag még nem vettem fel a hátraborulni készülő pózt menés közben.
A minap teljes generált kellett végrehajtani a macskawc-n. Kifertőtlenítettem Domestossal, de se a szag, se a kádba hajolgatás vagy mellette guggolás nem esett túl jól, alig fértem hozzá az előttem tornyosuló babalakástól.
Utána természetesen a kádat is kifertőtleníteni + kisikálni, közben hátam bekrepált és már nincs, aki megmaszírozna, netán megcsinálná helyettem...viszont párszor muszáj megtennem még szülésig és ami ezzel együtt jár, hogy előtte vennem kell almot (10kg) és felcipelni gyalog a negyedikre.
Anyósra nem nagyon bízhatom, mert neki meg alapból tropa a dereka. Ez van.
Pedig az én kis könyvecskémben a 30-31. hétre azt írják, hogy ne emeljen a kismama nehezet és "soha ne állj, ha ülhetsz és soha ne ülj, ha feküdhetsz is!" :)

Kokonya, én például elolvaslak :)
Nem szeretem, mikor szabadkoztok, hogy hosszú lett az iromány. És akkor mi van?
Szerintem mind szeretjük olvasni a rövidet és hosszút egyaránt.
Én sem találok fiú nevet. Kész vagyok már tőle.
A végén tényleg Vulkán lesz :) (ezen a néven szoktam élcelődni)

Katica!
Örülök, hogy megnyugtattak!

Kattkat

Kép
kattkat

Jó reggelt!

Katica, jó hogy jelentkeztél ráadásul jó hírekkel. Nem írtad el véletlenül a méretet? 2cm nem mm?

Kokonya, nyugodtan írj litániát :wink: mi elolvassuk. :D A depi nálam is szerepel, de szerintem hozzá tartozi ehhez a trimeszterhez.

Katkatt, csatlakozom a csiga tempóju pingvinekhez :wink:

Kép
csipike09

Jó reggelt!

Katica: örülök a jó híreknek és hogy megnyugodtál!

Kokonya: írj nyugodtan hosszabbakat is, erre van a topic ;) Nem lehet könnyű három gyerek mellett terhesen. Sajnos az aerobikban nem tudok tanácsot adni, halvány lila gőzöm sincs a gyereknevelésről :oops: Férjed vagy a barátnő anyukája nem tudja elvinni? Nem csoda ha majdnem 33 hetesen már nem bírsz vezetni.

Kattkat: ezek szerint jelentkezett a férjed?
A macskaalommal csak óvatosan, bár gondolom már rég megvizsgáltattátok a macsekot toxo-ra.

Fiú név: ezzel mi is gondban vagyunk. Már azon gondolkodtam, hogy engdélyeztetni kelle a Paszulyt, úgyis mindig paszulykának hívjuk :D Szabi azt mondta, a hétvégén végre eldöntjük, de elkapkodni sem szeretném, mégiscsak egy életre meghatározza a név amit most tőlünk kap. :roll:

Az utóbbi napokban az a para vett elő, hogy kicsinek találom a pocakom. Persze biztos nincs gond a kis gézengúz növésével, mivel 1400gr-ra becsülték. Na, fogok én még siránkozni a nagy pocak miatt is :lol:
zuzmooo

Kokonya! Hát persze, hogy olvasunk :D . Azért járunk ide: olvasni és írni :D .

Ktc-Katica Jó, hogy akkor most nem kell annyira aggódnod.

Én tegnap hisztis rohamot kaptam, mert nem akart feljönni a zoknim :shock: . Különben is utálom ezeket a lábhajtogatós dolgokat (fürdéskor, törölközéskor, zokni, cipő stb.), utána mindig keményedik a pocakom.

Nálunk reggelente megy a hajcihő, először párom indul lányommal. Na, kislányom egy lajhárt megszégyenítő sebességgel készül, egy ideg vagyok, mire kész. Hiába nógatom, áll és néz, mint egy boci. Megőrülök. És így ébresztem szegény fiaimat. A kiskamasz, már elég rezignáltan fogadja, hogy már megint rajtuk c sattan az ostor a kisebbik meg szegényem igyekszik békíteni idegbeteg anyját :? .

Holnap UH, jön a karácsony, nuku ajándék és ötlet (táppénz és baba mellett rávaló se nagyon). Tele a hócipőm...

De, tegnap hívtak barátaink, lesz kiságy és matrac, csak potom 150 km-ről (Még jó, hogy anyósom arra lakik, emberem majd csak elhozza.). Már csak pihenőszék meg őrzős légzésfigyu ami nagyobb darab és még nincs. Meg egy-két kisebb dolog.

Sóhaj. Nincs jó nap. 2 napja egyfolytában esik. De legalább ma nem kell sehova menjek.
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?