Új privát üzeneted érkezett!

Marek!
A liliputis új mt-kről én is a mamamin szereztem tudomást. :)
Oké, akkor megy a privi, megkeresgélem őket.
Köszi a linket! Én úgy értettem, h rizs alapú, h elég nagy rész rizsliszt is van benne. Most elolvastam a dobozokat. A magyar hipp-en rizsliszt van, az angolon őrölt rizs-ként szerepel, és ez is a neve, h baby rice…tehát gondolom a rizs a lényeg, nem a tápszer, persze az is van benne 30%. A gyermekálom-ban rizsliszt és kukoricadara is van. A poridge meg poridge. :)
Nymalac sztem azért nem jön ide, mert nagyon sok dolga van, az elmúlt pár napban én sem nagyon beszéltem vele…biztos jönni fog majd hamarosan. :)

Erről jut eszembe, én még annó az iwiwes/msn-es témánál kihullottam, és félbe hagytam a dolgot. Mostmár nem keresném vissza, mert asszem bele is őrülnék, de ha valaki úgy gondolja, iwiwen: Balogh Réka…az msn (és email) címem pedig reka1985@yahoo.com.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

LKata - köszi az infót, adtam is du. Lottinak a szopi után Hipp alma-őszit, megette a két harmadát!!! :shock: :lol: Amúgy a főtt krumplihoz keverjen a nyers reszelt almát? És az arányok? Gondolom több alma, kevés krumpli?
Mindig szopi után kínálom, kóstol, pont a tej miatt, hogy ne csökkenjen a mennyiség, hanem majd ő válassza el magát, ha úgy gondolja, hogy eljött az ideje.

Sensi - ne szabadkozz, nem te szítottad a témát, csak leírtad a véleményedet! Szerintem attól, hogy ez egy baba-mama fórum, még írhatunk másról is, nem csak a szoptatásról, a HT-ról, babáról . . . Szerintem tök oké, hogy mindenki leírja a véleményét, a fontos az, hogy ne bántsuk meg a másikat!
Mei tai-ról van már kép, kipróbáltad? Hogy belejöttetek ebbe a hordozásba, mi megvettük a kengurut és még egyszer sem használtuk :oops: :shock:
Szerintem nem gáz, hogy Lillus többször eszik szilárdat! Fokozatosan adtad neki és most már biztos igényli is, ha jól esik neki, akkor egye, nem? Az meg hogy így alakult, nem a te hibád, előbb kezdtétek a kóstolást, na bumm, a lényeg, hogy szépen fejlődik, csodatünemény baba és kész!! :lol: És igen, ha nem eszi a tápit, akkor kell a szilárd kaja, minél több és ezt szerintem ő pontosan tudja, ezért is van jó étvágya!

Szöszke - a kamillatea az babatea vagy sima? Mert én most a vizet próbáltam adni 2 napig, de max. 1-2 korty ment le, bezzeg a teából egyhuzamra 100 ml :shock: :? És raksz bele pici cukrot vagy csak simán a teát?
A zöld és kék felemás szem nagyon különleges, majd tegyél fel még képet róla, ha van!

Éva - de tünemény Áron! Gyere többször is, ha tudsz! Kötőhártya gyulladást sajnálom, mihamarabbi gyógyulást a kicsinek!!!

Marek - nekünk a kaki jött magától, de asszem akkor pont az alma-őszibarack pépet ette a pihiszékben, talán a pozíció és a kaja segített :lol: Most is már 2 napja nincs kaki, gondolom a krumpli is fogja neki és az alma-őszi is. Próbálj meg valami gyümilét adni neki, hátha az kihajtja a többnapos kulabácsit :wink:

Mi az a rizspép? :oops: És azt már lehet adni vagy kell vagy mi? :lol:

Veronika - a natúr sárgabarack az üveges bébiétel vagy honnan van?
Sajnálom, hogy a krumpli nektek sem jött be igazán. Én megpróbálom hozzákeverni holnap az almát, hátha.
Rádiós sztori :lol:

Clau - gratulálok Balázs babának az átforduláshoz!!! Most majd nem lesz megállás, nálunk legalábbis így volt, rájött a kis haramia hogy hogyan kell, azóta forog, mint őrült a habitapin :lol:
Őszibarack szerintem nem csikarja a pocit, inkább a körte és a szilva. Képet ne felejtsd el!

Na megyek, ébredés van.

Kép

Kép
nusildi

Ildi, rendes kamilla tea, nem baba. Kicsi fruktózzal issza, de olyan minimálissal, hogy alig érezni. Van egy icipici kesernyés íze simán, és azt veszi el. A vizet nem nagyon issza, pedig azt is kellene szoktatnom.

Sensi,
nagyon jók az iwiwes képeid! :)

Kép
szöszke

sziasztok!
megint jól lemaradtam.

vettem egy könyvet, Devics Józsefné: csecsemők szakácskönyve

van benne egy csomó tea fajta,le is írom,mert látom,beszéltetek is a teákról:

csipkebogyó tea:
1 teáskanál csipkebogyó, 1 dl víz
lefedve egy éjszakát kell áztatni a megmosott csipkebogyót felforralt és lehűtött vízben. másnap 1 dl vizet rá kell önteni a csipkebogyóra,majd felforralni és lehűteni.

orosztea
:
1-2 szál teafű
1 dl víz
szomjoltó tea, forrázva kell készíteni, szalmasárga legyen a tea

kamillatea
1 teáskanál kamillavirág
1 dl víz
gyulladásgátló,székrekedés ellen is jó,görcsoldó
30 percig áztatni a kamillát úgy,hogy a víz éppen ellepje
utána 1 dl vizet ráönteni,felforralni,átszűrni

hársfatea:

1 teáskanál hársfavirág
1 dl víz
nátha,hurutos köhögés
leforrázva készíteni állandóan nem szabad fogyasztani,gyógytea!

rebarbara tea
7 db 2 cm-re feldarabolt rebarbara szár
1 dl víz
1 mokkáskanál cukor
hashajtó hatású,emiatt állandóan nem szabad fogyasztani!
addig kell főzni a rebarbarát,amíg szétesik szálaira,majd levéve a tűzről lefedni és 10 percig állni hagyni,majd leszűrni

hát,ennyi.
ezeket mind lehet adni csecsemőknek

a székrekedésre a hígított citromlét emlegeti (mondjuk én azt nem merném adni) + Mira baby gyógyvizet (erről meg még sosem hallottam).

Kép

Kép
borkaby

rizspép:
ezt is lehet krumpli mellett használni sürítésre,nem allergizál,ezért sokan első ételnek is ajánlják,olyannyira,hogy nem is fontos bébi rizst venni,jó a sima rizs is,amit mi eszünk. Én pl. jövőhéten a krumpli után szeretném Tomit meglepni egy fincsi (anya)tejbe rizzsel,persze cukormentes változatban (Holle rizspépből vagy biorizspehelyből,még nem tudom,hogy melyikből)
Ha nem ízlene Tominak teszek bele majd banánt,ugyanis ma biobanánt ettünk és iszonyatosan ízlett neki :)

Az őszibarackkal meg 3 nap kísérletezés után felmondtam,mert nagyon nem jött be neki.

Kép

Kép
borkaby

Szöszke
Köszi! Bár ezeket én is tudtam... Majd ha arra járok, akkor be is megyek... :lol:

Ildi
Bori is alma-őszit eszik mostanság. És pihiszékben... De úgy látszik, hogy nála az almának ilyen hatása van. Ha holnap se lesz semmi, akkor muszáj lesz kipróbálnom a kúpot... :roll:

Rizspép, kölespép: olyan, mint a tejpép, csak persze nem tejalapú. Az első gabona, amit lehet adni, mert gluténmentes. Persze nem kell adni, de én ki fogom próbálni. Gyümikkel lehet keverni és én anyatejjel fogom csinálni, úgyse fér a hűtőbe... :lol: Amit belinkeltem, ott volt rizspép és kölespép is. Engem a Holle érdekel, de gondolom nem csak olyan van.

Sárgabarackot a Kismama 8-9 hós kortól írja, de abból legalább van üveges...

Bori ma este alakított:

Kép
Kép
Szerintetek oda raktam le? A tolatással csak az baj, hogy ha nekitolat valaminek, akkor utána meg kell menteni... itt is az lett a vége.

És egy bónusz:
Kép

marek

Marek!
Jujj,de mérges Bori :lol: :lol: :lol:
Ismerem ezt a tekinteet,Tomi is szokott szemrehányni. "Anya,csak most mentesz meg,amikor már talán egyet is pislogtam,mióta történt az incidens?" :lol: :lol:
Nem is tudtam,hogy tolattok,gratulálok hozzá!!
Tomi előre akar kúszni,méghozzá úgy,hogy eldobja a játékát előre és mivel még csak erőlködik,de nem tud előre haladni,jön a morgás :lol:

édesek!

Marek!
Nem tudom,hogy ehetsz-e őszibarackot vagy paradicsomot,de ha tudsz egyél,mert az is segít majd kakilni Borinak. A paradicsom mindenképpen (legalább 4-5 db nyers parit kéne megenned)

Kép

Kép
borkaby

Ildi!
Én úgy tudom,hogy az alma : krumplinál az arány 2:1

Sensie!
Nagyon aranyos Lillus! Tökjó a tükrös kép!
Én is beleolvasgattam a mamami-ba,főleg az oltásos részbe...
2 hét múlva kapjuk meg a meningococcust,de már most elgondolkoztam rajta...
dokink szerint most adjuk be,ne 1 éves kor után,

Tomi ébredezik :shock:
nem alszik jól mostanában

majd jövök

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok...

Emlékeztek még rám :)

Nagyon elmaradtam :( :Szégyenlős szmájli:

Az a baj, hogy ezerrel pörgök, és valahogy nincs időm visszaolvasni.

Most láttam (mert Sensi felhívta rá a figyelmemet), hogy hajbakapás volt.

Részben elolvastam az előzményeket, meg most is bele-bele olvastam a topikba... És az a gyanúm, hogy mindenki hasonló véleményen van, csak elbeszéltek egymás mellett... aztán ennek a következménye, hogy civakodtok :D

Mivel a legjobb családban is előfordul ilyen, nem hiszem, hogy végleges öri harit kéne fújni egymásra :D

Azt szerettem ebben a csapatban, hogy annyi félék vagyunk, oly sok véleménnyel és olyan szépen együtt tudtunk élni. Ez ritka. És nagy ajándék is egyben.
Olyan boldog lennék, ha nem lenne komoly sértődés köztünk.

Jó, ha Szöszkének, és másoknak erős a stílusa és bántó, akkor mi van?!. Így is szerethetjük egymást. Legfeljebb az orrára koppintunk néha, hogy ez csúnya dolog volt, és ha Kata kiborul, mert őrá senki sem kíváncsi, akkor őt meg úgy szeretjük. Mert így vagyunk egy egész :D

És itt jegyzem meg, hogy nem személyeskedni szeretnék, hanem csak a lyukas agyammal rátok emlékszem, hogy főszerepeltetek a vitában :ölelős szmájli: és :virág: is!

Szóval mindenkire szükség van itt! Rám is az lenne gondolom, csak a céges bebútolás és az egyéb elintéznivalóim kimerítenek...

Remélem, ezzel együtt szerettek ;)

Azt szeretném hát kérni, hogy maradjunk továbbra is egy család, és ha Kata olvasod, kérlek gyere vissza, mert szeretünk, és az csalás, hogy így elmész :'( Gyere és mond meg jól a magadét, és ha lesz baba-mamam tali, és mindannyian eljutunk oda, akkor majd egy jó kis tracsparti keretein belül jót röhögünk majd a félreértéseinken, ami az írásokban nem jön át....

És a vitához is egy meglátást: van aki azt gondolja, hogy kellenek a megszorítások, és van aki szerint ez főben járó bűn. Az a baj, hogy bár két ellentétes álláspont, mégis mindenkinek igaza van... Gondolom Szöszke az indulatos hsz-ében nem a szorgos emberek nagy családjának támogatására gondolt, hanem azokra, akik soha keresztbe szalmát nem tettek, csak a segélyekből élnek, de a közösbe be semmit nem tettek. Az a helyzet, hogy nekem sem tetszik, hogy míg én évtizedekán át pakolom a sokat a közösbe, más meg semmit, mert 12 évesen már rokkant nyugdíjas!!! (ilyen is van) ha oda kerül a sor én nekem már nem jut segítség a közösből... És ebben benne van lányok mind a két állítás, igaz? Utáljuk, hogy az a réteg kap, aki nem érdemli meg, és mi meg akik tisztességesen teszünk is a köz-ért, ráfázunk.

És még az is megütötte a szemem, hogy a munkáltatót fel lehet jelenteni, ha diszkriminál... Persze, de pert még senki nem nyert ezzel, és csak a nagymultiknál igaz ez a dolog,... De természetesen nem azért nem vesz vissza, mert 2 gyerekem van, és nem azért hajt majd el a cég mert két gyerekem van egy interjún, hanem mert mást talált, aki jobb. Ki tudja dumálni... És te nem tudod bebizonyítani, hogy a 2 gyerek miatt van. Vagy a korod miatt (anyukám esetében), vagy mert nő vagy, vagy mert...

Sok ilyen van. És még annyi, hogy még egy akkora cég, mint a domus, is felmondott a barátnőmnek, mikor az első után visszament pár hónapra dolgozni, és terhes lett megint!!!! Nem lett volna szabad, de megtette... Ennyi.
És anyukámat is kidobták egy cégtől csak úgy. És anyu fel is jelenthette volna, de rákényszerítették, hogy közös megállapodás legyen: konkrétan vagy aláírod ezt a felmondási szerződést, vagy rádverem az összes selejtet 3 hónapra visszamenőleg (azaz fizethetett volna azért, hogy dolgozott) Nem elképesztő?

Szóval sz@r a helyzet, de nekünk akkor is össze kell tartanunk. És én együtt érzek mindenkivel, aki dolgozna, de nem tud, azzal, aki sok sok évig dolgozott, és most a gyerekeit szeretné nevelni otthon... Azzal is aki visszamegy hamarabb... Azt szeretném, hogy mindenki úgy vihesse az életét ahogy szeretné. És bosszant, hogy a legtöbbet a közösből mégsem ezek az emberek kapnak, ha rászorulnak, hanem azok akik bár jobban rászorulnak, de soha senkinek nem segítettek, mert nem tettek be a közösbe semmit....

Nagyon rossz ember vagyok? Most így éjszaka ezt csak így tudom megfogalmazni. De egy dolgot tuti biztosan tudok: Titeket, és a topikbabákat mind nagyon nagyon szeretlek/tem :)

Ugyhogy hatalmas békítő pusszancs nektek :X

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Az ünnepekben én is jól eltüntem!...
Látom nagy port kavart ez a gyes/gyed téma!Nem akartam erről írni,de mostmár nem bírom ki!Ennyi aztán nem is írok erről többet!..
Igazából engem már alapból az háborít fel,h egy olyan "embert" tesznek oda,h oldja meg a helyzetet,aki miatt családok mentek tönkre,emberek haltak meg és,aki azt nyilatkozta,h igen akkor sajnos nem értettünk hozzás,de majd most....Na igen!Most majd nagyon jó lesz!Na de nem szeretnék politizálni én sem, csak egyszerűen tényleg botrány,ami ebben az országban megy! :evil:
(és sajnos nem is kell messzire mennem ebben a témában ,ugyanis a férjemék is libáztak annó és apósom 49évesen szívrohamban halt meg)

Sensi, én is naponta 2-3 alkalommal adok Julcsinak bébipapit szopi után!Egy-másfél üveggel eszik meg így egy nap!Meg mostanában szoktam adni neki gyümis tejpépet!Azt is nagyon szereti!:D
És én is észrevettem,h kevesebbet szopizik!A szilárdat meg nagyon nyomja be!:D Ma este pl megevett egy üveg pulykahusis őszibarackos-körtét!Ennyit még sosem evett egyszerre! :roll:

Lányok, szerintetek olyankor mi van,ha elfelejtettem beadni múlt hét csütörtökön a k-vitamint? :lol: Meg a D-t se adom már kb 1hete!Valahogy folyton elfelejtem és mindig akkor jut eszembe,mikor már alszik! :roll:
Szerintetek elkezdjem újra simán, meg a K-t is adjam be holnap?

Na most így hirtelen ennyi!..
Nagyon álmi vagyok!...
Jóéjt!
Vendég

Nyugtonmalac,majdnem egyszerre írtunk!
Igazad van, én támogatom a békét! :wink:

És hoztam pár képet!:D
Mostani kedvenc:D
Kép

Kép

Így felhúzza magát a babakocsiba és leskelődik és megeszi a karfát közben:D
Kép

Kép

Megeszi a hintát is:D
Kép

És végül a Nyugtonmalacéktól kölcsönzött Beco-s kép
Kép

Már megint sok lett,de nem tudtam választani :lol:
Vendég

Marek: átadta Sensi az irgum burgumot :P és ide zavart olvasni...

tehát most amíg le nem ragadnak a szemeim, olvasok, mesélek, válaszolgatok, és lementem a képeket...

Jó lenne egy google-os közös képfeltöltő, vagy egy bármilyen másik... Ahova mindenki feltehetné közvetlenül a képeket, én meg belinkelném azt az oldalt...

Mit szóltok?

Az a helyzet, hogy nehéz nekem így... mert aez a 10 oldal lemaradás sok sok gyönyörű babaképpel... nem kevés idő míg feldolgozom :shock: Hiába imádom az összes topik babót...

Na megyek olvasni....

Ja nem, még annyit, hogy igen mamami... Mielőtt Bori megszületett volna, már regisztráltam a mamamira a mosható pelusok miatt. Ott nem mertem az alter nevelős részbe beleolvasni... Sensi már tapasztalt is egy okot, hogy miért nem :)

De a pelusokkal és a hordozókkal kapcsolatban ott okosodtam ki én is, és azt hiszem egész jól ellavírozok a témában ilyen amatőr felhasználó szintjén...

Szerencsére elég fertőző ez a lelkesedés nálam, és úgy látom Sensi is fertőz... Linh mesélhetne róla, hogy hogy kezdte a mosható pelusos dolgokat, és folyamatosan újabb élményekkel gazdagszik. És most Adri is beszált a csapatba :P és megrendelte a gyönyörű pop-injait... Igaz Adri? :virág:

Linhnek és Marcikának lett szép hordozója, egészséges kiscipők kerültek néhány topik baba lábára... És Linh még a mosódióval is szemezett... Nem is tudom, mi lett ebből...

Ja, és Sensi hordozó halmozóvá lépett elő :szív:

Imádom, hogy ők is élvezik ezt a különös dolgot....

És Marek, Téged is olyan jó szívvel nézlek, mikor Bori ott csüccsen a képeken a gyönyörű liliputis MT-odban :) Olyan jó érzés!

Szóval mamami is vagyok. Innen a sok hülye hóbortom, hogy varrok magunknak csatos MT-t és hordozós kabátot, mosható mamabetétezek, ladycuppot használok és öko mosok :) és hogy benne vagyok egy csomó mega rendelésben, aminek az előnyeit meg szoktam osztani veletek ;) (borostyán lánc és liliputis rendelés)
És a pelusaimat adom-veszem, és segítek aki csak kéri, mert hajt a vérem, és jól esik.
Aztán hulla fáradt vagyok, és kidőlök...

Mellesleg most foltvarrásba kezdek majd, és utána vagy mamabetéteket, vagy vicces pelusokat varrok majd Borinak, mert már meg is rendeltem az anyagot hozzá... ;)

No, megyek tényleg... És közben Sensivel csacsogok msn-en :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Adri van beco eladó!!!!!! Érdekel?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Julcsi de édes!!!!!

Nem szervezünk megint hétköznapra egy állatkertezést csajok? :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Basszus, a 239. oldalról is vannak elmaradásaim! :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Úszópelus... Van pár fölöslegesem... Nem kéri valaki?

Elő kell halásszam valahonnan (minden honnan, de biztos jó hasznát veszitek majd...

Nekünk nem kell, mert Lili szobatiszta, Bori meg moshatózik :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Linh: 5 hós adatokat bevittem ;) Szép méretek ezek :D
De akkor is az a kedvencem, hogy Bori és Marci milyen édesen játszanak egymás mellet és méregetik egymást ;)

Ha valaki kimarad, az szóljon PÜ-ben, vagy pirossal... vagy valami... :oops: esküszöm igyekszem észrevenni a státuszokat :oops:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

[quote="kata84"] írta:kata84n rászogtam vágni a kezére meg a fenekére de nem nagyon, igazából pl a pelus miatt nem is nagyon érzi.Múltkor a szájára kapott(nem nagyot) Zsófi mert elkapta az ideg és megharapta saját magát úgy,hogy véres lett a foghelye a kezén :evil: De úgy nagyon megverni soha nem tudnám mikor kap a kezére akkor is után rossz érzés de ha meg nem csinálok semmit akkor meg azt hiszi mindent lehet ütni vágni harapni :roll:

Ez tök így van...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Emma: most olvasom a 100 évvel ezelőtti gyerek nevelős hsz-edet...

Írtad, hoyg fenyítésnek olyan büntit mondasz, amit be is tudsz tartani. Ez nagyon fontos, én is figyelek erre. És a betartásra is.
:D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Emma: anyós-após páros tényleg nagyon angyal! :D És tök jó a próba este is, és hogy Emmácska is ügyesen vette az akadályt! :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kata: mi lett aborostyán lánccal?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

SzBettina: http://riztejbeg.extra.hu/Tali_3.html

Mit szólsz ehhez? De még kell ám csinosítanunk... :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Emma: és még akiket érdekelt az intimtölcsér :) Megérkezett az első szállítmány (enyém és a hugomé :D )

A kék volt akciós, így abból vettem 2 db-t magamnak :) Nagyon szép, bizalom gerjesztő... ha aktuális lesz megint, akkor mesélek, oksi ;)

Ha később valaki szeretne ilyet, szívesen segítek a rendelésnél ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

[quote="lovaszkata"]s írta:lovaszkataziasztok!

Söszke, NyMalac....nagyon jókat írtatok! Szerintem nagyon okosan gondoljátok, szeretnék én is ilyen anyuka lenni. :D
Teljesen egyetértek aban is hogy minden gyeremek más, és más fegyelmezés szükséges, és
azt is igaz hogy egy éles helyzetben az embernek eldurran az agyaés üt, kiabál (előfordul) de mindíg
meg kell magyarázni a gyereknek miért kapott és hogy anya nagyon szereti és félti és aggódott.....
NyMalac amit te írtál, hogy hogyan kell a gyerekkel megbeszélni a tettét és annak következményeit nagyon jó :D
könnyes is lett a szemem :oops: :oops:
Mióta anya vagyok olyan hamar elérzékenyülök még ilyen témától is! :oops: :roll:

Köszönöm :virág:

És én is gyakran elérzékenyülök ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi, végül mentek majd dunakeszire? Ott lakik anyosom is... és Linh-ék is oda szeretnének menni :) Lehet majd alkalmanként mini talizni ;)

De addig is liget?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

[quote="éva75"]L írta:éva75ihn

Ezt most találtam a neten, én tudtam, hogy még be lehet vállalni a 2. gyermeket!!!!

A gyermektelen fiatal házaspár legfeljebb két születendő gyermek, egygyermekes fiatal házaspár további egy születendő gyermek vállalása esetén jogosult a megelőlegező kölcsön igénybevételére.
A vállalt gyermek megszületésére vonatkozó határidőt, mely egyben a megelőlegezés időtartama is, lakás vásárlása esetén az adásvételi szerződés megkötésének időpontjától, lakás építésénél a használatbavételi engedély kiadásának napjától kell számítani:
A megelőlegező kölcsön összege:
Esetek: Megelőlegező kölcsön összege Megelőlegezési időszak
Egygyermekes fiatal házaspár további egy gyermeket vállal 1.500.000 Ft 4 év

de ha még így sem hiszed el hívd fel a MÁK-ot!!!!

Éva

Ezt én is így tudtam... Sőt, mi igénybe is vettük... és 2 gyereket vállaltunk be Lili születése előtt 1 -2 hónappal :D Meg is született, és már Borink is van... Rengeteg papír meló így utólag, hogy jóváírják az adósságból, és ne fizess kamatokat ez után is... de pár nap és kész is... :D Szóval nekünk mind két gyerek bevállalt és megszületett és bejelentett :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

[quote="sz.bettyna"]
írta:
sz.bettynaNY.malac - Bori hintázik???? :shock: Hűha! Gratula! Jöhettek mind a hárman, el fogtok férni, de nem kell vonatoznotok, mert a múltkor beszéltem Linh-nel és azt mondta, szívesen elhoz titeket. Majd egyezkedjetek! Nagylányság...szerncsére én még nem nőttem fel. :wink: Ez a tölcsér érdekesen hangzik.
Lili??? Hogy van?
Nevelésügyben egyetértek. Mindenki magából és a saját csemetéjéből indul ki. De az egyáltalán nem biztos, hogy másnak is jó, beválik, elfogadható. Én ezért nem is szoktam (lagalábbis igyekszem) nem tanácsokat osztogani, hanem elmondani, hgoy nekem mi működik és mi nem. Aztán mindenki eldönti, szimpi vagy sem, ha az kipróbálja. Ennyi. Egyébként én hiszek abban, hogy nem lehet a gyerek feje fölött olyan döntéseket hozni vagy szabályokat alkotni, amit nem ért. Nyilván nem tudományosan, de biztosan mindig el fogom magyarázni Szabinak, hogy mit miért nem szabad (Nem harapjuk meg anya cicjét, mert az fáj.Ha harapsz, becsukom. - egyébként már jó ideje nem harap :lol: ). Biztosan szélmalomharc egy ideig és biztosan el fog szakadni a cérna, mert a gyerekek abból tanulnak, hogy feszegetik a határaikat. Próbálkoznak, felfedezik a világot maguk körül. Totálisan igazad van abban, hogy a gyerkek bármit megtesznek, hogy anya ne legyen szomorú. A tanító néni kedvéért is megtették. Volt olyan eset, hogy totál kiakadtam, mert minden összejött. Vizsgák a fősulin, dilis kollegák meg minden. Hulla fáradtan mentem dolgozni. Mondtam a gyerekeknek, hogy nagyon fáradt és nyűgös vagyok, előre szólok, hogy ha nem szeretnék, hogy kiabáljak, akkor ma legyszi legyenek kisangyalok. Azok voltak! Másnap megköszöntem és sokat játszottunk (játszva gyakoroltunk a köv. heti dogára :wink: )

Én is igyekszem nem okoskodni, hogy ki mit csináljon (esetleg, ha konkrét kérés érkezik :D) Mindenki más és más... És jó megosztani egymással a tapasztalatokat, új 5leteket meríteni mások tapasztalatából, főleg, ha Ti vagytok azok a mások! :D

Lili most éppen egészséges, és Bori is többé kevésbé... alkalmanként a zöldördög még kifigyel a nóziból...

Linh egy édes aranyos csajszi, hogy visz minket a talira :virág:
Fogok is vele csacsogni erről is :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Készen vannak a fotók az előző hónapra... az e havit nem próbáljuk meg egy képfeltöltő oldalra vinni?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

[quote="lovaszkata"]J írta:lovaszkataó reggelt!
Először is egy kérdésem lenne, amit még tegnap szerettem volna, de nem értem ide.

Mikor kell az ágy fekvőrészét lejjebb rakni????
Csak akkor ha már fel tud a baba ülni, vagy már most hogy így forog??? :roll:

Férjem hamarabb állt, mint ült és még mászni sem tudott de a kiságyból már kiesett! :( Kezdek félni! :roll:
Anyósom nagyon mondja hogy ki fog esni Norbika, ha nem rakjuk le.

Akkor kell állítani, ha már képes Norbika kihúzni magát... Ha a nagy forgásban kapaszkodik, és alacsony a rács, és ráhempereg, akkor lehet állítani kéne, ha ez még nem áll fent, csak forog, de nem kapaszkodik, annyira nem alacsony a rács, akkor maradhat... ha csücsül, akkor már nem árt... mert térdelhet, állhat, kimászhat véletlenül... :D

Sztem :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Begyorsítottam... nem bírok 11 oldalt végig olvasni :D

Van új albumunk!

Google picasa lett végül!

Mindenkinek megadom PÜ-ben az azonosítót, és a PW-öt, ok?

Csak jelezzétek, hogy kell! Nem tudok ennyi mindenkit felvenni... Korlátolt vagyok :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Szöszke: felvittem az 5 hósat!!!! :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Akik a picassába megtalálják a feltöltött képeiket légyszi írjatok a képek alá, jó?

Tök fáradt vagyok, erre már nem futja az erőmből :D

Szóval legyen valami ilyesmi a kép felirat:

[quote]N írta:icknév: NyugtonMalac
Baba neve: Boróka
Leírás: Bori asztallábat eszik ;)

pl...

Mit szóltok?

PW-ért PÜ-ben lehet jelentkezni! ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

napkrém: leírom majd, mit ajánlott nekünk a fizetős bőrdokim az extra fehérbőrű Lilimnek... Ezt használom Borinak is.

És hiába kenegeted sűrübben a babát a kevesebb faktorossal, mert a faktor szám azt jelenti, hogy mennyi ideig lehet a napon az ember, ha be van kenve leégés nélkül...

Valahogy így: kintvagy nem kensz, 10 perc és szénné égsz, de ha kentél egy 15 faktorosat, akkor 10 percx15, és akkorra égsz szénné... 10x15 perc után újra kened, attól még szénné égtél...

De ha kensz egy 50 faktorosat, akkor 10 perc x 50 az idő, míg szénné égsz... Tehát ennél kevesebbet legyél kint a napon :D

Jókat tudok írni?

Na mindegy, ezt is mérlegeljétek, mint álláspontot ;)

És a picik bőre fehérnek minősűl sztem... És egy vékony pólóanyag 20 faktornak felel meg! ;) kb

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Csajszik minden fotót felöltöttem... kidőlök...

megyek aludni!

remélem segítetek majd cimkézni ;)

Pusz

és bocs, hogy nem írtam annyira teli a fórumot.... ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nyugtonmalac!
Jó hallani felőletek!!! Jó lenne,ha tudnál többet is jönni, örülök,hogy jól vagytok!
és én lemaradtam Bori hintázásáról,de nagyon ügyes :)

Kata!
Remélem a sok hozzászólás,kedves szó itt marasztal velünk a fórumban,én sem szeretném,ha elmennél,hisz itt többen vagyunk,írunk,nem lenne érdemes egy-egy személyes probléma miatt eltűnni.
Mindannyiunknak megvan a saját sorsa,tapasztalatai,személyisége, a hozzászólásaink ettől függnek,ezt tükrözik, így előfordulhat,hogy egy-egy kérdés ütközőponttá válik,de semmiképpen sem szabad ezeket magunkra venni,még ha annyira meg is érinti a szívünket,nem rólunk szólnak.

Kép

Kép
borkaby

Tom már 3. napja nagyon rosszul alszik, nem tudom,hogy a foga vagy fejlődési ugrás vagy kevesebb-e a tejem,de éjjel 1,5 óránként ébred,ilyenkor szopizik is,nyűglődik is és éjjel-nappal a szájában van a keze. De fogat meg nem látok,hiába nyálzik. :(
ma éjjel mondjuk egy kicsit jobb volt,az éjszaka 2. felében volt egy hosszabb alvása.

Adri!
hatalmas nagy már Julcsi! Legalábbis nekem nagyon nagynak tűnik és nagyon szépen tud ülni is!

Kép

Kép
borkaby

Kép Kép Kép Kép

tegnapi délutáni almaevésünk :)

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok!

NyMalac....én nem igazán értem most mit kell tenni???? :oops:
Ciki, de én olyan hülye vagyok az ilyesmihez! :( :oops:
Mi az a PW??? És hogy cimkézzük meg a képeket?
Kicsit segíts már, ha van rám energiád :oops: , hogy kell ezt csinálni? :roll:
Amúgy tök ügyi vagy, hogy még éjjel képeket töltögettél ! :D

Ja, és a vitával kapcsolatban, megadtad a tökéletes végszót! :D
Mindenki így jó ahogy van, így szeretjük egymást és pont! :wink:
Remélem Kata visszajön, és nem lesz már több ilyen sértődés senki részéről!

Borkaby....írtad hogy nem ízlett a barack. almával keverd össze, ha azt szereti!
Mert úgy látom az szereti :lol: kis maszatmanó! :lol: Cuki!

Éva...jó hogy jöttél! Áron baba nagyon szép még mindíg! :D

Julcsi és Boróka képei is nagyon édesek! :D

Olyan jó hogy itt a tavasz, ki lehet csomagolni a gyerkőcöket, lehet sokat sétálni, napoztatni(persze ésszel) :D

Rizspép...mi még nem ettünk, de olyan gyümit már igen amiben rizs van! :D
K-vitamin, D-vitamin elfelejtése....nem tragédia!
De a D-vitamin fontos, már pótolni nem lehet az elmaradt adagot, de ezentúl pontosan adagold!
A K-vitamin akkor nem fontos ha már van Ht vagy táűpszer, vagy tejpép!
Jól tudom?

Kép
Kép
lovaszkata

Ágy-fekvőfelület lerakás.....hát Norbi már feltérdel s néha tök magasba emeli a fenekét,
felkapaszkodik az ágy szélére :shock:
úgyhogy legkésöbb hétvégén lerakatom a férjemmel a fekvőrészt. :wink:
2hét alatt olyan sokat fejlődött Norbi, hihetetlen! :shock:

Fogzás...tegnap nagyon sokat sírt, nem használt a Dentinox sem a hűtött rágóka, volt egy kis hőemelkedése is!
Szerintetek adjak kúpot legközelebbi ilyennél?Nourofent?(jól írtam? :oops: )
Mert abban van fájdalomcsillapító is nem?

Meddig tart még kibújik ez a fog????? :roll:

Ja, Ildi...neked akartam mégírni, hogy az alma -burgonya arány lehet fele-fele, vagy kicsit több alma
mint burgonya :wink:
Én a burgonyát megfőzöm/párolom, és az almát nyeresen rakom bele a vitamin miatt! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Te jó ég mennyit írtatok tegnap óta!

Marek - Még jó, hogy nem verseny a fejlődés. :wink: Szerintem alapítsuk meg a lustaságok klubbját. :lol: Kaki ügyben eetleg még a gyümi levek, amik Linh Marcijának is használtak. (Tényleg hova tűnt Linh?) Bár szerintem egy-egy lázmérős segítségtől nem elsz baja. Alkalmanként én is bevetem, amikor látom, hgoy már nagyon nyomja szegény, de nem jön napok óta. :oops:
Bori a nagylabda és a fotel fogságában :lol: :lol: :lol:

Ildi - Szerintem, ha Lottika éhes, nyugodtan adjál neki délután s olyasmit,amit szeret. Szabi is ilyen dinkán szopizik mostanában, többször is kéri. De nem tudom eldönteni, hgoy a nátha miatt-e vagy a foga, vagy kevesebb a tejcsi. Ettől függetlenül, ha épp normális napunk van, 2x kap kostolót egy nap. Egyszer délelőtt és egyszer kora du. (mondjuk hogy ebéd után). A hízás matt szerintem ne aggódj, gondolj csak bele milyen kis örökmozgó a lánykád! És milyen cuki a képen! Szabi szeme még mindig sötét kék.

Sensi - Köszi neked is a megnyugatatást. Nem parázok ám mindig ezen, csak néha rámjön az 5 perc. Meg jó tudni, hogy nem minden területen lusta a kisfiam. :wink:
Szerintem nem gond, hogy Lillus enyit eszik mást. A lényeg, hgoy eszik. Még minidg jobb, hogy elfogadja és szereti a péeset, mintha csak a tápit inná szopi után. De ez csak az én véleményem. Kiszopizza ami van, azt hajrá. :lol:

Éva - Szegény Áron! A kötőhártyagyuszi felnőttként is vacak, hát még babaként! Olyan szép nagyfiú ő is!

Veronika - Pálmi és a rádió!Édes lehetett! Majd megpróbálom felvenni Szabi dumaestjét és felteszem a videára. :wink:

Clau - Akkor Balázs és Szabi kezefoghatnak! :wink: A BAracktól Szabi ó nagyokat pukkogat, de imádja!

Nymalac - Végre előkerülté!!!!! Igenis tessék ide is jönni, mert felúzzuk az orrunkat a Mamamira. :wink: Állatkerezést légyszi a jövő hétre, mert mi Tatán vagyunk! Nem tom megnyitni a linket, így nem tudok mit szólni. :cry: A Picasa azonosító nekem jöhet!Mondtam, hogy szívesen segítek, csak mondd miiben tudok! :wink:

Adri - De édesek ezek a képek! Szerintem simán add a vitamoinkat, mintha mi sem történt volna. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

LKata - köszi az infót alma-krumpli ügyben :lol: Most azt csináltam, hogy megfőztem a krumplit és az almát is és majd összeturmixolom, rakok bele anyatejet is, hátha. Aztán ha ez sem válik be, jön holnap a főzött krumpli és nyers alma, ahogy te csinálod!
Nurofen az fájdalom és lázcsillapító, én azt nem adnám be a fogzásra neki, inkább a homeós bogyókkal próbálkoznék, anno Peva írta, hogy miket lehet. Ha Norbika ennyire szenved, tuti a fogak, szerintem már nem várat magára sokáig és kibújik az első!!!

Itt nézd meg:

http://www.kismamablog.hu/fogzas/fogzas ... tes-fogzas

Bettyna - köszi a választ, szerintem adok neki du. is, mert tegnap is kapott alma-őszit és durva mennyiséget megevett :shock: Én mindig parázok ám, hogy nem elég a tej, de most azt olvastam, hogy a baba 1 éves koráig ha az anyukának napi 500-800 ml teje van, akkor az elég és jó a babának és múltkor csináltam egy napi mérést és 750 grammot evett Lotti, szóval szerintem elég a tej, csak nem mindig van kedve enni. Sokszor már elnézeget, pl. a tévét, ilyenkor ki is kapcsolom, szerintem most minden jobban érdekli, mint a cici :roll:
Sötétkék szem, az nagyon szép lehet, akkor valszeg már marad is neki ilyen, nem? Családban van valaki, akinek ilyen színű?

Adri - jaj de tünemény Julcsika, abban a satyiban, meg amúgy is, nagyon gyönyörű kislány!!! A babakocsiban is gyönyörűen ül.
Vitamint utólag már ne add be, a D-t minden nap kell és ha egy nap két csepp ment véletlenül, akkor másnak nem kell adni, a K-t beadhatod most is akár, a D-re pedig figyelj, mert az fontos a babáknak, a napi egy csepp.

Nyugtonmalac - de jó, hogy jöttél, betöltöd a topikot :lol:
A közös képfeltöltő jó ötlet!!!
Dunakeszin már ki is néztük a házat :lol: A lakásunkat hirdetjük, csak sajna eddig nem jelentkezett senki :roll: Persze jelen helyzetben nehéz lesz eladni, de reménykedek! Minitali Dunakeszin szuper lenne, bárcsak ott tartanánk!!!
Ligetben egy tali okés, ha felszállok a 74-es trolira, kb. 6-7 megálló és ott vagyok a Pecsa környékén.

Kép

Kép
nusildi

Borkaby - de édes Tomika, ahogy eszi az almuskáját :lol: Kis maszatjankó :lol: Jól látom, etetőszékben ül a kis királyfi? Milyen etetőszék ez? Nekünk is lassan be kéne majd szerezni egyet.
Sajnálom a nyűglődős éjszakát, elég húzós lehet 1,5 óránként kelni, lehet, hogy a foga miatt van.

Kép

Kép
nusildi

Halihó
Nyugtonmalac
Látom hatott a dorgálás.... :lol: :wink: A jelszót nekem is küldheted, de akkor majd nekem is írd le részletesen, hogy mit kell csinálni, mert én sem értem... :oops:

LKata
Szerintem se adj Nurofent fogzásra, bár sokan csinálják, de nem biztos, hogy jó, ha fájdalomcsillapítóval tömjük a gyerekeket.

Borkaby
Látom, finom az almátok... :lol:

Adri
Annyira jók ezek a képek! Julcsika mindig olyan csinos... :lol: És tényleg nagyon ügyesen ül már. Borinak még nem jó a sportrész, a mózest meg már nem szereti, úgyhogy vagy ő nyüszít séta közben, vagy én, mert rajtam lóg, és fáj a csípőm... :lol: De azért tök jó, hogy imádja az Mt-t... :lol:

marek

Nymalac, köszönöm a pontos szövegértelmezést! :D És hogy felvitted az 5 hós adatokat.

Kép
szöszke

[quote="borkaby"]N írta:borkabyyugtonmalac!
Jó hallani felőletek!!! Jó lenne,ha tudnál többet is jönni, örülök,hogy jól vagytok!
és én lemaradtam Bori hintázásáról,de nagyon ügyes :)

Köszi :D

Most hogy a képek feltöltésére ilyen új megoldást találtam... lehet, hogy könnyebb lesz nekem gyakrabban jönni :)

De jó!

Nagyon hiányoztok ám!

Persze egy két topiklakóval azért forródróton tartjuk a kapcsolatot :)

Ha valakit még érdekel, ez az msn azonosítóm:
Nyugton.Malac@hotmail.com

:D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Vazzzeeeeeeeeee, megvolt az első harapás :roll: Cicibe, foggal! :evil: Akkorát üvöltöttem, hogy elkezdett szegénykém sírni :? De nagyon fájt :oops: :shock: Szerintem már nem evett, csak úgy elvolt csöcsön és ezért harapott. Aztán megcsináltam neki a krumpli+almát, botmixerrel összeraktam és evett egész jól :lol:
Na mentünk sétálni, amíg ilyen jó idő van, sajna ma délutántól jön az eső :cry:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Elöször is bocsánat akit megbántottam!Akinek szántam magára ismert!

Marek!Nem rád értettem nálad teljesen értem miért vagy ilyen a Ht-vel!Itt szerintem érdemes megnézni a Mei-Taiot:
http://www.borameitai.gportal.hu

Adri!Nagyon jók a képek!Ha sokat vagytok napon szerintem nem is kell minden nap a D vitamin.Én is mindig elfelejtem :wink:

Nyugtonmalac!Jó,hogy jöttél!Hogy megy a munka?Csajok,hogy vannak?Borstyán lánc?Hát az úram azt monta ne mert megfújtja magát..stb!

Éva!Áronnak jobbulást!sok gyógypuszi: Kép

Sz Betty!Nálunk Zsebinek fojta az orra mikor kibújtak a fogai ahogy kibújtak mint ha elvágták volna.Éjszaka sokat sír fel álmába?

Borkaby!A te fiad már egyedül eszik :wink: :lol: Nagyon édes.

LKata!Mi már 1hónapja leraktuk az ágyat mert nálunk is kezdett a popemelés jól menni és már próbált felkapaszkodni.A céklát,hogy csinálod?

Ildi!
Hogy van Lotti?Nagyon édesek a képek!

Sensi!Egyáltalán nem bántottál meg!Más a felfogásunk de ezt elfogadom és én attól egy jó fej Csajnak tartalak!Hogy izlet a banános tápi?Próbáld meg ha eszik tejpépet,hogy lágyabra csinálod és hátha elfogadja cumisüvegből.Mi a Dm-es babylovosat használjuk és nagyon fincsi nem is drága de a doki is írhat fel ami nagyon laktató Nestlé Sinlac ez olyan 2100ft de ha felíratod 1300ft kb.

Szöszke!Én értem amit írsz!Engem is az dühít,hogy azok miatt szívnak a normális kismamák akik a pénzért szülnek.Nekem nagyon furcsa a stílusod de ahogy Nyugtonmalac is írta téged így kell szeretni és elfogdni!A gyed témáról nem szeretnék többet írni és remélem,hogy beneteket akik még terveznek mostanában babát nem fog érinteni mert vissza álítják vagy tényleg csak azok kapnak akik dolgoznak.Minek ezekkel a babákkal nem érint de ahogy te is írtad a másodikkal/harmadikkal már igen.És sajnos érezhető,hogy csökent a gyerekprojektek száma nekem nagyon sok ismerösöm eltolta 5-6évvel :!: :!: :!: És ez szomorú de elég átolvasni a 2010-ben szertnénk kistesót topikban ott is sok aki már nem mert beválalni most babát!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

[quote="lovaszkata"]S írta:lovaszkataziasztok!

NyMalac....én nem igazán értem most mit kell tenni???? :oops:
Ciki, de én olyan hülye vagyok az ilyesmihez! :( :oops:
Mi az a PW??? És hogy cimkézzük meg a képeket?
Kicsit segíts már, ha van rám energiád :oops: , hogy kell ezt csinálni? :roll:
Amúgy tök ügyi vagy, hogy még éjjel képeket töltögettél ! :D

Oké, akkor csinálok majd egy weblapot a hogyan kell ezt csinálniról :)

Ne haragudj, hogyha kellemetlen helyzetbe hoztalak a szakszavakkal... :(

A jelszó és az azonosító azért kell, hogy beléphessetek a picasa albumunkba. Ha beléptél, láthatod a nem nyilvános képeket is, ha nem lépsz be akkor csak a nyilvános képeinket lehet látni...

és kell a belépés ahhoz is, hogy fel tudj tölteni képeket, és gondolom a cimkézéshez is.

Ma este megszerkesztem a felhasználói kézikönyvünket, hogy mindenkinek menjen, mint a karika csapás! De a PW-öt és az azonosítót kérjétek el személyesen PÜ-ben, mert ez megkönnyíti a dolgomat ;)

Jó?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,

jönnek a beígért képek:

dédiékkel (az én nagyszüleim):

Kép

alszom...
Kép

komolya arccal:
Kép

mosolygósan:
Kép

és most felfedem magam :D
Kép

na, megyek visszaolvasok. Addig is további szép napot kívánok Mindenkinek!!

clau06
Budapest XXI. kerület

Hali,

nem tudom már i kérdezte, mert sokat olvastam vissza...

HIPP sárgabarack, 4 hónapos kortól.

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?