Új privát üzeneted érkezett!

Bori, nem azért, de Ford fiesta, a Fabia és a Swift egy fokkal sem nagyobb a corsánál vagy a 207-nél... 8)
A Focus már igen! Talán a Fabia csomija nagyobb valamivel. De az meg nem egy szép kocsi. Mondjuk sztem a lényeg az, hogy biztonságos legyen és megbízható márka. Chevrolet semmiképp. Bár olcsó, az 1csillagos törésteszt mindent elárul...

NA rohanok, mert megy a vonat. Vagy kocsival megyek. Ezt az állomásig eldöntöm. F@szán 94 a pulzusom. Rájöttem azért, mert tegnap meg ma összesen 2dl ittam. Egyszerűen elfelejtettem. Meg ég a gyomrom, mint az állat! Na megyek!
Vendég

Írtam a gmail-re egy levelet. Aki tudja, lécci olvassa el!

Edit: kitartás! Lélekben veled vagyunk és a 10 napot már féllábon is kihúzod! ;)
zuzmooo

Bori, nekem Ford Fiesta-m van, nagyon szeretem és javaslom is!

Kattkat, az a 3, az már 5 és ma vettem még egy zacsi vajkaramellásat, úgy döntöttem, hogy most karácsony van és ekkor muszáj ezt enni egész nap, mikor egyen szaloncukrot az ember, ha nem ilyenkor?

Bölcsőpárnát én a Kenguruban vettem. 2 fajta volt, az egyik 1200, a másik 2200 Ft körüli áron, attól függ, hogy milyen boritása. Az olcsóbb az egyszerű fehér lepedőanyag, a drágább pedig szines (kék, r.szín, sárga) frotír anyag borítású.
lara

Nóri, nem is a teljesítményre gondoltam nagyobbnak, hanem a kasznira, a helyre, meg a csomagtartóra :)

boruska

Boruska!
Az új Swift ennyiért felejtős sztem. De Reni embőce biztos több okosat mond majd. Nekünk ugye (most már csak 1) twingonk van, amit imádunk, de pl. a csomitartóba a babakocsin kívül már csak apróságok fognak beleférni. Szóval idővel sajna - ha lesz rá módunk - mi is egy fokkal nagyobbra cserélünk! De még egy darabig kihúzzuk a mi kis drágánkkal. :) (Persze nálunk még ott van a vicc az utazásokban, hogy ugye két felnőtt, egy gyerek, két kutya plusz a csomagok! :lol:)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi a visszajelzéseket a kocsi témáról mindenkinek - eddig a fiesta a befutó, mindenki dícsérte, akivel beszéltem, és lara is szereti, ez jó jel. Lara, írok privit, ha van időd válaszolni, nem offolom szét vele a topicot, jó? :)

boruska

Bori, oké!
lara

Uh, a tegnapi nap kimerítő volt. Aludni akarok és pihenni, fáj a hátam, erre itt nyomom. Edit TE vagy a munka hőse. :oops: Sose akartam ebben kiváló lenni.

Felhívott a bérszámfejtő, ha 2008-as bérem alapján számoljuk a tgyásalap 8620 Ft/nap, ha 2009-es bérem alapján akkor 7800 Ft/nap. (így emelkedik évről évre a köztisztviselők bére :? ) szal mégiscsak dec 31-gyel megyek tgyásra. Kiszámoltuk ez azt jelenti hogy ha dec 31-én megyek el 15000 Ft-tal több a bruttóm mintha jan 1-vel. Azért ez így durva, nem?

zarja

Lányok, buta kérdés, de hogy van ez a betegszabadság vs táppénz? Azt tudom, hogy a betegszabit a cég fizeti (15 nap van, legalábbis nekem), a táppénzt meg az állam, de hogyan? Ki utalja azt a pénzt? Kell vmit másképp csinálni, más papírt tölteni, v mittomén? Nem csináltam még ilyet :oops:

boruska

Edit! Elhiszem, hogy te már nehezebben viseled, mint én... Hát nem irigiyellek. Én tudom mit érzek már nap végére, akkor te mit érezhetsz? :shock:

Zarja! De legalább meg lehet így oldani. Az nagyon jó. Azért az nem kevés pénz...

Boruska! Az embőc most úton van éppen kocsiügyben :lol: úgyhogy azt mondta délután térjünk vissza rá, de rögtön annyi kérdést tett fel, hogy csak pislogtam :lol: Ilyesmiket, hogy azt tudnia kellene, hogy benzinest vagy dízelt szeretnétek-e, kisebb vagy nagyobb köbcentiset, színben van-e elképzelés, kombi szóba jöhet-e és ilyesmik... :lol:

bellerreni
Eger

Reni, édesek vagytok a zuraddal, írok privit, hogy mit szeretnénk :)

boruska

Bori! Megkaptam! Délután rákérdezek, hogy tud-e valamit.

Csajok! Nem tudom, hogy kell a táblázatba javítani :oops: Régen volt egy kis pipa a táblázat előtt és ha azt kivettem úgy tudtam bemásolni a másikat. Na a pipa eltűnt és az én tudományom megállt :oops: Nem akarok olyat csinálni, hogy véletlenül eltűnjön úgyhogy megteszi nekem valaki aki ért hozzá, hogy beleír a táblázatba? A királyfi neve még nincs eldöntve úgyhogy a Kornél mellé írjuk be a Zsoltit is :roll: és a hízásom a 28. hétig 9 kg :oops: Előre is köszike.

bellerreni
Eger

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :( :( :( :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Reni: szívesen megcsinálom
zuzmooo

megértelek Reni,egyszer már én is bejöttem a csőbe, de azóta nem toltam el semmit :)

viszont én meg ahhoz kérek segítséget, hogy azt a 4D-s képet ami Leventéről van hogy a nyakán a köldökzsinór, azt szedje már le valaki. Feltettem helyette egy olyat amin a buksija látszik, de ez a köldökzsinóros kép nem jó ómen. Köszi.

zarja: dec 31-én töltöd a 36 hetet?

csak egy kis vicckocka így a kávé mellé..

Mint mond a hazatérő nőgyógyász egy hosszú nap után otthon?

Végre arcok!
stephie

Boruska, a táppénzesdi úgy működik, hogy a dokitól kapsz rózsaszín táppénzes papírt, amit a munkáltatódnak kell leadnod.
Ha idén még nem voltál betegszabin, akkor az első 15 napot ők fizetik, utána pedig beküldik az egészségbiztosítási pénztárhoz (bár lehet hogy már a MÁK-hoz tartoznak, ezt nem tom), onnantól tőlük jön a lóvé. Kivéve ha a munkáltatód tb kifizetőhely.
Aztán a céged havonta kap az EP-től egy határozatot, hogy ennyit és ennyit fizettek ki Neked és nekik annak az összegnek a 30 %-át át kell utalniuk az államnak.
Szóval ami Neked lényeges, vidd a dokidtól a táppénzes papírt, a többi a munkáltatód dolga.

Tesóméknak is Fiestájuk van, eszméletlen méretű tárgyakat szoktak vele szállítmányozni. Elképzelésem sincs hogyan szuszakolják bele.

Zuzmoo, nagypapid hogy van? Az én nagymamám is úgy "programozta" magát, hogy megérje az időpontot amikorra a nővérem ki volt írva. Érdekes dolgok ezek, de az akarat tényleg csodákra képes.

Jocó, örülünk a Geri híreknek. Nem adnád meg a mobilszámát, hogy néha esetleg vidító sms-t küldhessünk neki? Biztosan örülne, azért az a napi 2 óra látogatás elég karcsú.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Anita :) - nekem is van nőgyógyászos viccem, de mutatni kell, leírva semmi értelme :)

boruska

Edit! Mi a baj? Fáj valamid? Én már szétültem a s.ggem :lol: Ahogy felálok recseg ropog a medencém :shock:

Zuzmooo! Köszönöm szépen. :roll:

Jocó! Ez a mobilszám tényleg nagyon jó ötlet. Kérjük :lol:

bellerreni
Eger

ja, csuppancs, köszi az infókat!

boruska

jaj, ha akartok nevetni, bár nincs péntek:
(különösen Editnek és Reninek, és mindenkinek, aki dolgozik!)
Hanggal!!

http://www.cardex.hu/index.php?id=15&katid=47&klid=2218

boruska

Nagyapa sajnos nincs jól :( Tegnap újra kellett operálni varratelégtelenség miatt és az intenzívosztályra került. :cry: Szörnyű látni ahogy (az eddig mindig magabiztos) apukám szinte vergődik tehetetlenségében...
zuzmooo

Anita: leszedtem a képet. Gondoltam, hogy nem túl jó azt feltenni, ne haragudj :oops:
zuzmooo

Reni: semmi extra.... kis hátfájás, sajgó elefánt bokák, köcsög ügyfelek

Edit

Kép
ézsóné

Zuzmoo, nagyon sajnálom! :(

boruska

Megjött a légzésfigyelőnk, de még nem próbáltam ki, mert annyi kapcsoló van rajta, hogy először inkább elolvasom a használati útmutatót. De nagyon jó állapotban van

babamocorgás: Este elmentem 9-kor aludni, mert nem nagyon voltam jól. Erre Barbus 10-ig nem hagyott aludni. Aztán reggel 5-6-ig megint fel voltunk. De utána úgy bealudtam, hogy majdnem 9-kor keltem fel. Nem sűrűn van mostanában ilyen. Bár ha a baba kint lesz és állandóan szopizni fog, akkor majd alszik az ember amikor tud.

kakti: Már én is akartam írni, hogy a párom nincs 70 kiló és amikor ő is nőtt, akkor a hátán teljesen szétszakadtak a rostok. Valószínűleg a gerincferdülése is közre játszott, de nagyon csúnyán be tud neki vörösödni. Szóval tényleg genetika.

boruska: Az egyik kolléganőmnek van swift és szerintem nagyon jó tágas, anak ellenére hogy kicsinek néz ki. A csomagtartójáról nem nagyon tudok nyilatkozni. A másik kolléganőmnek focusa van, az jóval nagyobb azért, de ő nagyon jól tud vele parkolni. Nálunk a táppénzt is a cég fizeti, mert tb kifizető hely. Ha a tiéd nem az, akkor az oephez kell azt hiszem eljuttatni a tp-s papírodat és ők utalnak.

reni: Remélem nem én csináltam valamit a táblázattal, már nem is tudom mikor írtam bele, de nem olyan régen.
vicky79
Budapest III. kerület

zuzmoo: Sajnálom a nagyapát, reméljük azért felépül vagy legalábbis jobban lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

zuzmo: kitartás, és fel a fejjel!!!! :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

mit főztök? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

nálam maradék pöri lesz rizzsel, nem főzök

Tök éhes vagyok már, csak nem akartam ilyen korán ebédelni, de nem fogom kibírni :)

boruska

Edit! Én nem főzök, megrendeltem anyósnál a zöldbabfőzit fasírttal. Nyamika :lol: Azért azt meg kell hagyni, hogy jó dolgom van. :oops: De Isten lássa lelkem, tényleg anyós nem hagy főzni, nem én vagyok ennyire lusta. Azt mondja nyugdíjas otthon van, neki ez az élete értelme, hogy ránk főz. Hát akkor legyen :lol: Viszont délután babysitter leszek :lol: Nálam lesz a kis keresztfiam amig apukája (aki az én tesókám) elintéz valamit a plázában. Már alig várom, pedig biztos kifáraszt majd a kis szélvészke :lol:

Boruska! Én is nagyon éhes vagyok, de addig nem akarok enni, amig az ügyfél akit várok nem jött meg, mert utána meg itt nagy kajaszagok meg minden... :roll:

Zuzmooo! :cry: Kitartás. :wink:

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Voltam tegnap a nődokinál, nem akar már látni, csak jan.4-én-olyan makk egészséges vagyok. Persze mikor hazajöttem estére úgy begörcsöltem, hogy azt hittem vissza kell mennem, csak most mentővel. De szerencsére elmúlt egy-két óra múlva, Zsolti masszázsa sokat segített. Megijedtem azért rendesen, Zsolti is nézett rám nagy kétségbeesett boci szemekkel.

Reni: tényleg jó dolgod van. Én már 8 éve külön élek, és bizony, ha én nem főzök, akkor senki. Sokszor úgy ennék valami fincsi főtt kaját, de lusta vagyok elkészíteni. Meghát mennyivel jobban esik már az, ha az ember elé teszik. :wink:

Zuzmoo: én is csak annyit tudok írni, hogy kitartás. Erősnek kell lenned!

Boruska: nekünk Seat Cordoba van, kb ebben az árkategóriában. Igaz nem a legkisebb autó, de szerintem nagyon szuper. Parkolni is lehet vele, én is csak egyszer húztam meg... :lol: :lol:

Nem irigylem azokat, akik még dolgoznak. Úgy el vagyok már lustulva, hogy kínszenvedés lesz fittnek lenni, ha kint lesz a baba.

Tényleg tegnap láttam egy nő hasát a nődokinál. 5 éves a gyereke, nagyon vékony típusú nőci volt, de akkora bőr lógott a hasán, hogy...szóval csúnya volt. Ti gondolkodtatok már rajta, hogy szülés után mit kezdtek a hasatokkal? Mert, hogy most bőszen kenegetjük, az oké-de ő azzal indokolta, hogy szülés után nem foglalkozott vele.

Kép
zsizell

bellerreni
Eger

Zsizell! Mi is külön lakunk és még házhoz is hozza :lol: Igaz az annyira nem jó, hogy olyan közel lakik, hogy majdnem átjön papucsban :shock: Majd ha meglesz a baba biztos nem lesz egy perc nyugtom sem :? De legalább akkor sem kell majd foglalkoznom a főzéssel csak az én kis drága királyfimmal :lol:

bellerreni
Eger

Reni: én a dekorgumira szavazok. Bátyáméknál van micimackós matrica és mindig leesik, pedig már hobbyragasztóval is próbálták a falon tartani.
zuzmooo

Hát engem megszántak mára, csütörtökre elvileg befejezik a melót és nekem csak át kell néznem. Vazze, de nagyon fáj a hátam, alig várom, hogy ágyat lássak.

Zuzmoo: remélem a papa kihúzza még a jövő évet. Többet ti se várjatok tőle, hisz azért ez az élet így tele van szenvedéssel. Én nem kívánnék neki rosszat azzal, hogy minél tovább éljen.

Reni: én is a dekorgumira szavazok

zarja

Reni: Nekem a TeszVeszes jobban tetszik, mert az dekorgumi, szóval domború.
Hát nálunk minden rokon 250 km-rel odébb van, ami eddig jó volt, de most, hogy jön a baba rájöttem, hogy nincs aki segítsen. :? El is határoztuk, hogy még a gyerkőc ovibamenetele előtt visszaköltözünk Ózd környékére.

Kép
zsizell

Én tarjából csinálnék valami egyszerűt. Bár valószínűleg csak estére fog kiolvadni. Várom az ötleteket. :)
zuzmooo

Zuzmoo! Van valami abban, amit Zarja mondd, bár én tudom, hogy milyen rohadt nehéz elengedni egy olyan embert, akit nagyon szeretünk...

Nekem is a dekorgumis tetszik jobban. :lol:

bellerreni
Eger

zuzmoo: tedd bele zacsistól a csapba forró vízbe. tíz perc alatt kiolvad. :wink:

Kép
zsizell

Zuzmoo! A mindmegettén annyi recept van tarjából, csak győzd olvasgatni :lol: Van ott olyan, hogy milyen alapanyagból és kibod egy nagycsomót tarjára.

Zsizell! Gyertek Egerbe :lol: Az is Ózd környéke :roll:

bellerreni
Eger

Reni: laktam Egerben 2 évig :D Szerettem, onnan jöttem Pestre - jól meg is bántam. Inkább maradtam volna. Vissza is jártam egy darabig, mert játszottam az Adáshiba színjátszóban. Ismered?

Kép
zsizell

Sziasztok!

Orulok, hogy hallottam Geryrol, Joco koszi a hireket, es kitartas, ezt a "kis"idot mar fel labon is kibirjatok.

Zuzmoo, sajanalom a nagypapadat nagyon, bar amig kuzd azert hogy rendbe jojjon, nem lesz baj, az a lenyeg , hogy ne adja fel!

Reni, nekem az elso linkben talalhato dekorgumis tetszett jobban.

Nori, amit erzel teljesen normalis, mikor kulon voltunk a kedvesemmel (o otthon en itt) az elvalas mindig borzaszto volt, de ahogy multak a hetek egyre jobban viseltem a hianyat. Persze akkor is rossz volt, de mar elviselhetobb.

Amugy 11-kor keltem :oops: , de hozza kell tennem, tejnap ejjel nem tudtam elaludni jo sokaig. Aztan meg annyira nem volt kedvem kimaszni az agybol. Tegnap takaritottam es ugy megfajdulkt a derekam, hogy eldontottem, ma nem csinalok semmit...

Kép

Kép
editmk

A mindmegettét próbáltam, de a legtöbb recept főtt-füstölt tarjára vonatkozik és lusta voltam végigbogarászni. Gondoltam hátha van valami jó bevállt receptetek.

Zsizell: azért nem akartam direkbe kiolvasztani, mert órák óta arra készülök, hogy bemegyek a városba vásárolni, csak nem bírom rávenni magam a lakás elhagyására :oops:
zuzmooo

Reni, nekem is a dekorgumis jön be

Dekorációról: kreatív boltban láttam direkt kisfiú-baba szobába matricákat készletben, nem dekorgumi, de vmi térhatású papír, nem emléxem mennyit volt, de asszem kicsit sokalltam... Vmit muszáj lesz mondjuk csinálni, mert bútorok, falak maradnak :?

boruska

dekorgumis..
lara

Zsizell! Hallani hallottam róluk, de játszani még nem láttam őket. Imádom Egert. Kislánykoromban két álmom, célom volt: az egyik, hogy majd ha férjhez megyek a Bazilikában legyen az esküvőm, a másik meg hogy Egerben lakhassak. Szerencsére sikerült úgy alakítani az életemet, hogy mindkettő sikerült. :lol:

Editmk! Pihenj, le van tojva minden, nehogy baj legyen.

Zuzmoo! Ha anyós hagy főzni én sokat szoktam olyan husit csinálni, hogy teszek rá ezt is azt is, ami van otthon vagy a hűtőben és bekarom sülni. Általában mindig fincsire sikeredik :lol:
De konkrét receptem sajna nincs :shock:

bellerreni
Eger

Zarja, Reni: igazatok van, nem is a szenvedését szeretnénk elnyújtani. A műtétre is azért beszéltük rá, hogy ne alakuljon ki bélelzáródás, ami a tumor mérte miatt biztos hogy elkerülhetetlen lett volna és rettenetes szenvedést okozna.
Az igazság az (bár szörnyen hangozhat) hogy nem a nagypapámat sajnálom. Nagyszerű, élményekben gazdag 82 évet élt eddig, szerető családban, nincs mit megbánnia. Az apukám szenvedését fáj igazán látnom és azon gondolkodom, mi lesz nagymamámmal egyedül.
Na, abbahagytam a siránkozást, nem ide való. Koncentráljunk inkább a babavárásra :D
zuzmooo

Zuzmoo, a legegyszerűbb ha lisztbe forgatod és flekkennek megsütöd. Valami jó kis zöldséges köret mellé és kész is.

Hmmm... Apukádnak tényleg nagyon nehéz lehet most a helyzete, de sajnos ez általában így van, hogy az ember a saját családján, hozzátartozóján nem tud úgy segíteni ahogy szeretne.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zuzmooo! Sajnos ezen előbb utóbb mindenki átesik. Úgy szokták mondani tudod, hogy ez az élet rendje. Még mindig jobb egy 82 éves szép kort megélt valakit elveszíteni, mint én például 45 évesen vesztettem el apukámat :cry: De túléltük azt is. De igazad van, babavárásra koncentráljunk :lol: Én most megyek és sétálok egyet... :lol:

bellerreni
Eger

Zuzmoo: akkor nem szóltam kiolvasztás ügyben. :oops: Egyébként nem csodálom, hogy nincs kedved ilyen szörnyűséges időben kimozdulni.
A másik ügyben nagyon megértelek, nekünk Zsolti apukája az esküvőnk előtt 2 héttel halt meg, valahogy akkor is inkább Zsoltit sajnáltuk (rossz időzítés-bár lehet a halált jól időzíteni??), mint az apukáját. Mindig annak rossz, aki marad. Hogy miért nem élünk olyan kultúrában, ahol ünneplik a halált, hiszen egy másik boldog élet kezdődik - nekik biztos könnyebb.

Kép
zsizell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?