Új privát üzeneted érkezett!

szegény minyu!te is jól kikaptad ezt a fránya kórt!mihamarabbi gyógyulást!

Kép
winona

csajok!nem tudjátok h. hogy lehet olyat szerkeszteni, h. egy karilap háttér és berakom panna fényképét??mondjuk már mindegy mert idén már elküldtem a lapokat, de izgat...

Kép
winona

na megyek, ritkán jövök de akkor aztán....... :)

mindenkinek nagyon kellemes készülődést!!és ha nem jönnék nagggyyyon boldog karácsonyt kívánok!

Kép
winona

bocs mégegy!ki tápszeres még???m :roll: mert még lenne egy kérdésem.... :wink:

Kép
winona

Szeder!

Én elmennék, illetve engedném az apósoméknak, hogy jöjjenek.
Maszk, nincs tapper, mindenki mos kezet mint az állat és ilyenek. Jah és szellőztessetek sokat. Szerintem.
Nálunk az én apukám is beteg, igaz, oda csak 26-án megyünk és addigra biztos javul az állapota - ő is ebben a hasmenős dologban van benne-. Evvan.
Nemtom, nekem olyan rossz lenne a karácsony, ha nem töltenénk együtt. Arról szó sem lehet, hogy Ákos valakivel maradjon, de arról sem, hogy mondjuk mi kukksoljunk ketten itthon, amég a Párom és Kata a családdal ünnepelnek.

Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a Férjem is bármikor hazahozhat nekünk valamit, őt meg csak nem tiltom ki a lakásból. Tavaly, amikor még éppen csak babásak voltunk, pont tőle kaptam el az influenzát, ami akkor tényleg gáz volt a bébi szempontjából, de azt is megúsztuk.

De én nem vagyok paramami, ezt is számításba kell venni. :D

Honey, Gwini!

Sajnálom. Tényleg nagyon. Nekem elfogyott az ötletem, küzdjetek és éljétek túl. Sok +++++ megy nektek!
Még két hónap és el lehet kezdeni a hozzátápit, ha sehogy sem megy a cicizés-üvegezés. Lebegjen ez a szemetek előtt!

Minyu!

Jobbulást!

Ebéd. Megyek. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

A fórumozásban az a jó, hogy alkalmanként eléggé piroskára sült krumplit eszek.
Néha ott felejtődik a krumpli a gázon. :lol: :lol:

Monee

monee85

Sziasztok!

Gyors bekukk... Olvaslak Benneteket továbbra is csak írni nem nagyon van időm.

Honey, szegény Te, iszonyúan Rád jár a rúd! Ahogy Monee írta nekem is a szoptanít ufrott be elsőre. Ha ennyire elutasítja Flóra a cumisüveget akkor szerintem azt próbálgassátok!

Gwini, nem lehet hogy annyi minden leköti Lalu figyelmét hogy azért nem eszik? Hogy inkább nézelődik helyette?
Írtad hogy elfordítja a fejét pár szippancs után. Ádám is szokott ilyet csinálni, akkor én nem erőszakoskodom Vele, hagyom és negyed óra-fél óra múlva újra próbálom, addigra általában megéhezik annyira hogy akkor már szopizik rendesen.

Minyu, jobbulást Neked!

Winona, Ádám kap tápit is a tejcsi mellé és Dorka pedig 10 hetes korától csak tápszeres volt. Kérdezz, hátha tudok segíteni!
Cumisüveget én Aventes mikrós sterilizálóban sterilizálom és semmi baja!

Nyunyori, üdv! :)

Bejci, borostyánláncot ITT találsz!
Bia hihetetlensokat fejlődött 4 nap alatt! Nagyon ügyes! :)

Lamaze játékok tényleg nagyon jók, nekünk Freddie bogarunk van :lol: Így árulják hogy neve is van. Ádám nagyon szereti, tegnap megfogta a karikáját és ügyesen rágcsálta :lol: Apa le is fényképezte gyorsan:
Kép

Szeder, én paramami vagyok így a második gyerek után is, nem biztos hogy elmennék.Két hete a tesóm volt itt úgy hogy agyonra meg volt fázva, maszk volt rajta ugyan de én akkor is nagyon féltem hogy a gyerekeket megfertőzi.

Tavirózsa, jó látni Téged! Sokat jársz az eszemben, kívánom, hogy a jövő év legyen sokkal-sokkal jobb Neked mint az idei volt!

Rólunk. Holnap mgyünk bőrgyógyászhoz Ádámmal, nagyon csúnya a kis pofija. 2x próbáltunk rá a Heim Pálra, egy halál a dolog :evil: Kerestünk gyorsan egy doktor bácsit, kíváncsi vagyok mit mond holnap...

Új, 3 hónapos képek! :)
Kép Tesóm új játékot talált ki nekem :)
Kép
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Szeder!
Próbáld ki a tőzegáfonya vagy vörösáfonya kapszula valamelyikét! Nagyon hatásos mindkettő erre a problémára. Én évek óta küzdöttem vele, de a tőzegáfonyával helyreállt minden. Érdemes olyat beszerezni, ami nagyobb koncentrációban tartalmazza az áfonyát. Gyógyszertárban, DM-ben, bio boltokban és hasonló helyeken kapható, de nagyon eltérő áron, így érdemes egy kicsit utána járni, mert nagy árkülönbségek vannak.

Ami a bacikat illeti, igazából TE fogod elkapni, és nem Adél. Anyu is egyszer betegen jött el, én azóta is köhögök ezerrel, Dávidnak semmi baja sincs. Lehet, hogy meg kéne várni, amíg egy kicsit jobban lesz, mert anyu is előtte 39 fokos lázzal feküdt otthon. Ja, és mondta a doki, hogy vigyázzak, mert ha lejjebb kerül a baci (gondolom tüdőre), akkor a baba is elkaphatja. Úgyhogy nem szabad ezzel játszani. 1-2 nap alatt jobban lesz, így 25-én már mehet a hosszú találka. De neked kell úgyis dönteni, ez az én véleményem és tapasztalatom.
Ha a párom cégénél vki beteg, akkor mi mindketten egy pár napig szedünk vitamint (Elevitet, igen a párom is azt), és így elkerüljük, hogy hazahozza a bacit.

Gwini!
Ez nagyon nem jó hír, hogy ennyire nem akar enni. Talán próbáld egy kicsit játékosan odaadni a cicit, hogy ne érezze, hogy most ennie kell. Egy szegedi ismerősömnek, mivel koraszülött volt a babája, és nagyon lassan hízik, 2 óránként KELL ennie, így játékosan kell megetetni, hogy a baba ne vegye észre, hogy közben eszik, mert különben nem enne. Próbáld meg esetleg, hátha bejön. Drukkolok, hogy sikerüljön, mert így hízni se hízik gondolom.
Nekem is jutott eszembe, hogy nem a nézelődés köti le a figyelmét? Mert nálunk is gyakran volt, de mióta kevesebb látnivaló éri szopi közben, azóta jobban is eszik.

Winona!
Én nagyon ritkán sterilizálok már. Viszont cumisüveg használat után mindig meleg, mosogatószeres vízzel mosom el. És időnként a vízkövet mosogatószeres üvegmosó kefével sikálom át, az szépen leszedi a vízkövet.
Ha nem akarod, hogy leszokjon a ciciről, akkor azonnal be kellene szerezni egy szoptanitot. Nincs sajnos részesedésem a Medelánál, de tényleg beválik. Amíg nekem se volt elég tejem, akkor amíg dőlt a szájába a tej, addig szívta, amikor már dolgozni kellett, ordított. De ezzel a cuccal, tovább szívja a cicit, mert megy bele a lefejt tejcsi. Így a hátsó zsírosabb tejet is kiszívja, na meg tovább stimulál. Amúgy azért is jó lenne neked, mert ezzel növelhető a tejcsi mennyisége pont abból adódóan, hogy tovább kap ingert a mell. Kérd esetleg karácsonyra a párodtól.
Mi meg már ott tarunk, hogy annyira visszaszokott a cicire, hogy ha cumisüvegből kéne etetni, már alig bírjuk a szájába tömni, hogy elfogadja azt. De ez is csak mostanában kezdődött.

Anyooka!
Jó hogy jöttél, rég hallottunk rólad. Aranyos Ádám, ahogy csücsörít. Nálunk is gyakran megy ez, meg a játékok megfogása és rágása. Na meg rákapott a hüvelykujj szopásra, hiába adok neki cumit vagy játékot .

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Hahó!
Nem akarom elkiabálni, de ma már sokkal jobban vagyok. Étvágyam is megjött. Sajna a lakás romokban, mert takaritani nem volt eröm (nameg mostis a gép elött ülünk..) :oops:

szeder :)
nehéz kérdés, én nem biztos, hogy átmennék, ha ilyen magas lázzal jár a dolog.

winona :)
Photoshop, Ulead Photoexpress. Én az elöbbi szoktam haszbálni, karácsony és húsvét elött ebböl van "zsebpénzem" (mármint képeslap és naptárgyártásból)

Kép
Kép
Kép
minyu

Köszönöm szépen csajok! Majd még ki forrja magát,hogy hogyan döntök! Halkan meg jegyzem,hogy semmi kedvem így menni......

Anyoooka!
Édes nagyon Ádám, és milyen ügyesen fog és rág Ő is!!! Olyan szép szemei vannak!!!!
Dorkáról is tegyél majd képet!!!! Olyan kis tündér szemei vannak neki is.

Elég nehéz napom van.. remélem, hogy holnap már jobb lesz.!

szeder74

Sziasztok!
Csak gyors bekukk!
Nem hiszem,hogy Karácsony előtt már lesz időm irogatni-olvasni. Szóval mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok!

Starlak: ez a Dél-Dunántúli tali jó ötlet, én benne vagyok!!!
Monee: a hinta nagyon szuper, Noncsi néha szereti, néha nem... Újszülött korában ebben tudta a legnagyobbakat aludni. Most már inkább csak a méhecskéket nézegeti a huzaton...

Szeder: jobbulást kívánok, mégegyszer köszi amit értem tettél!
Én is a tőzegáfonyát ajánlom, nekem is állandóan hólyaghurutom volt, és veseköves is vagyok rendszeresen. Amióta szedem a tőzegáfonyát nem voltam még orvosnál. (ez itt a reklám helye)

Monee: köszi a könyvet, én letöltöttem. Bár fogalmam sincs mikor fogom elolvasni... még a szüléstörténetekbe sem vetettem bele magam, egyszerűen nincs egy nyugodt órám.

Nyunyori: üdv nálunk!

Noncsi nektek küldi a képeslapot:
Vendég

Na szóval, nektek küldi Noncsi: Kép
Vendég

Szeder, én nem mennék.
Senkinek sem jó.
Aki beteg, az hadd pihenjen, Te meg nyugodtabb lehetsz Adél felől.
Persze ez csak az én véleményem.
De hátha megkönnyíti a döntésedet.
Párod mit mond???

Remélem, mihamarabb rendeződik a helyzet Nálatok, és tudsz pihenni.Gondolom, a fogzás okozhatja a kalamajkát, nem?Olyankor nem nagyon esznek a babák, fáj Nekik...

Eszike, jaj, de helyes a képen Noncsi!

Anyooka, Ádám is nagyon helyes kispasi!!!
Vendég

Sziasztok!

Voltunk a védőnőnél, beszéltünk vele. Azt mondta, hogy kezdjük el a hozzátáplálást gyümivel. Estére pedig lehet próbálkozni tejpéppel. Hát nem tudom mitévő legyek? :roll:
Az a gondom ezzel, hogy van elég tejcim, de mivel nem eszik a Lalu rendesen, így nem nagyon gyarapszik. Talán 3-400 gr-ot hízik havonta. Szerintetek?

gwini

Gwini!

A tejpépet meg a gyümit nekem is mondták, de nekem Ákos "szuperbébisége" miatt.
4 hónapos kortól ajánlott asszem a tejpép, Lalu meg már majdnem annyi. Tápis babáknál is 4 hós kortól kezdik a hozzátáplálást.

Én nem adtam neki, mert bár kevesebb a tejcsi, de úgy érzem ki tudom elégíteni az igényeit. Majd később.
Viszont lehet, hogy nálatok (és majd Honeyéknál is) ez lesz a megoldás. Cicizik amikor akar, este meg kapja a tejpépet és jót durmol tőle, mert tele a pocak. Nyugodt lesz a kiscsajod, mert jóllakott, jobban fog aludni és hízni is, ebben biztos vagyok. A cicizést úgy sem kell ukk-mukk-fukk abbahagyni, csak kap mellé mást is, legalábbis én így képzelem a hozzátápit.
Rágd végig a dolgot, aztán úgyis úgy lesz jó, ahogy Te döntesz. :)

Tavirózsa!

Én nem tom ki vagy/voltál. :oops: Egy ideig link voltam és nem olvastam a fórumot, biztos akkor mentél el. Na de majd résen leszek, hogy rájöjjek a megoldásra. :)

Eszike!

Tök aranyos ez a kép! :D
Olyan mint egy kis piroska. :)
A könyvet kezdd el, az első néhány oldalon van az amit nekünk most tudni érdemes. A bevezető szöveget asszem én sem olvastam el, lapozz mindjárt a feladatokhoz. :D

Lányok!

Nem lehetne egy pár nappal később Karácsony?! Annyira a fejemre van szakadva minden, hogy az már kétségbeejtő.
Anyukámnak lumbágója van és holnap el kell mennem hozzá segíteni főzni, sütni, mert szegény semmit nem tud egyedül csinálni, pedig holnapra tök mást terveztem. Totál káosz és rohanás lesz ez az egész karácsony megint. :( Úgy szerettem volna, hogy holnap fát díszítünk, takarítok, befejezem az ajándék csomagolást, stb. aztán 24-én már semmit sem csinálunk, csak készülünk arra, hogy délután induljunk a sógornőmékhez vacsizni. Hát ezt bebuktam. :( Tök rossz a kedvem. Nem azért, mert anyunak segíteni kell, hanem mert itthon semennyire sem lesz így karácsony. :cry:

Lelépek, megküzdök a műfenyővel, most épp olyan, mint egy félig kinyitott esernyő.
Szép estét Nektek!

Monee

monee85

Hello lányok!

Csak egy gyors bejelentkezés, míg apa altatja az ő kicsi lányát! :wink:

Honey: Nagyon sajnálom a cumisüveg dolgot. :? Én ebben már nem tudok okos lenni....( Kiskanállal próbálkoztál már? )

Szeder: Én nem mennék! Tudom, hogy az anyatej megvédi a babát, de Téged nem... és elég ciki, ha Te -bocsi a megfogalmazásért, de mint egyetlen táplálékforrás-lebetegedsz. Azt meg nem tudom elképzelni, hogy valaki Karácsonykor órákig maszkban járkáljon...De Tiéd a döntés.

Anyoooka: Ádám csudaédes!! Nagyon cukin néz! Remélem a bőrgyógyásznál minden rendben lesz. Biusnak is volt 3 hét, amikor annyira csúnya kiütéses volt szegénykémnek a bőre... de aztán egyik nap még volt, másik nap már nem. Remélem nálatok is pikk-pakk elmúlik!

Eszike: Hát Noncsi Mikulást megzabálom!! Hogy lehet ilyen tündéri egy kislány!!!??

Gwini: Bianka sem hízik sokkal többet. Szerintem ez a "kinek a gyereke mennyit gyarapodik" tök hülyeség!! Mi sem egyformán eszünk és nem is egyformán hízunk. Mindazonáltal valószínűleg Te is megnyugodnál, ha elkezdenétek Lalunál a hozzátápálást. De ezt Neked kell eldönteni!

Monee: Hát pacsizhatunk..én is el vagyok maradva... ma sütöttem meg a bejglit, takarítás még nuku...de nem izgatom magam rajta! Ma már kiveszekedtem magam a férjemmel is.. :oops: Na mindegy, ha nem lesz elég időm főzni, majd eszünk vajaskenyeret. Biusnak meg úgyis minden nap ünnepnap, minden tejcsi ünnepi tejcsi... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Szeder: Én szerintem nem mennék, a két nátha után félek ezektől az nagyon kiborító volt mindkettőnknek Doncekkal. Anyatej ide vagy oda simán elkapta.
A vörös áfonyát tényleg próbáld ki nekem is bevált.

Gwini: Az LLLiga tanácsadóját hívtad már? Hátha tudna vmi tanácsot adni, hogy Lalut rávedd a szopira ha van tejcsi.

Winona: Én sterilizálok még de mikrós sterilizálóban. A vízkő simán lejön ecettel vagy citromsavval, de utánna jó alapos öblögetés és én utána át is sterilizálom gőzzel az tuti kiszed minden "vegyszer" maradékot.

Anyoooka: Ádám nagyon ügyes :) Remélem hamar tisztázódik a bőrproblémája is.

Minyu: Örülök hogy jobban vagy. A karácsony előtti nagytakarítás pedig monnyon le! :)

Eszike: Noncsi eszméletlen édes ezen a képen :) Jól sikerült képeslap! :)
Az ünnepek után akkor egyeztetünk egy időpontot. :)

Kép

Kép
starlark

Jó estét!

Eszike! Imádni való ez a kicsi lány!!! Olyan nagyon édes, és , amit kaptam az is nagyon-nagyon!!!!!

Tavikám!!! :wink:
Olyan jó, hogy írsz Nekem! Nagyon úgy tűnik,hogy nem megyek át Adéllal 24-én. A Gyuszikám eddig rám bízott minden döntést Adéllal kapcsolatban :wink: most is így tett. Bízik a döntéseimben, és ez olyan nagyon jó,hogy soha nem kérdőjelez meg. El sem hiszed. Legalább nem kell hadakozni, hanem belátásom szerint teszek Adéllal.

Bejci!
Miért vitáztatok?? Nohát No.! Nem szabad.. :roll: 8) jaaa én beszélek.. :oops: nekem sem áll be a szám.

Megyek, mert megint sír.. apukája vigyáz rá.. de azt hiszem,hogy nem sikerül meg nyugtatnia.. lépek is.

szeder74

Sziasztok!

Nemigen tudtam visszaolvasni és valószínű,hogy karácsony előtt már nem lesz időm jönni,úgyhogy most írok,amire emlékszem!

Szééépek a babák!

Tavirózsa!

De jó,hogy itt vagy!!! A legszebbeket kívánom Neked a köverkező évre,remélem,minden úgy alakul majd,ahogy szeretnéd!

Monee!

Képzeld Pesten és környékén mindenki kókuszkockát süt! A férjem nem kapott kókuszreszeléket! :lol: De nem adom fel,holnap veszek valahol,mert kókuszkockát akarok sütni!!!
Anyudat sajnálom!

Szeder!

Jobbulást,remélem az ünnepre rendben leszel és bízom benne,hogy Adél alvókája is helyrejön!

Minyu!

Na,örülök,hogy már jobban vagy,vigyázz magadra és egyél sokat karácsonykor! Egy kis extra multivitamin most nem ártana! Nekem az ilyenkor mindig megdobja a tejcsim!

Bejci!

Nálad a pont! Komolyan ez a jó hozzáállás az ünnephez! Ilynkor szoktam azt mondani,hogy nem mi vagyunk a lakásért,hanem a lakás van miértünk!
Hozzánk jönnek vendégek 24-én és 25-én is,úgyhogy sütök-főzök ezerrel,a takarítás már nagyjából megvan,de holnap még függönyt kell mosnom és abba már belenyugodtam,hogy karácsonyra nem lesz a házban található összes csempe megpucolva,de nem érdekel! Nem akarok kipurcanva beroskadni szenteste a fa alá! Szóval,ma kezdjük a csomagolást és holnap a szaloncukor-habkarika-mézes süti felkötözését,mert nem akarom,hogy 24-én csak rohanjunk egész nap! Azért is ki akarom élvezni az ünnepet!

Hozzátápi:

Lányok! Aki erre kényszerül,az vagy írasson a gy.orvossal Sinlac-ot (szentjánoskenyérmagkivonat),ami teljesen jól helyettesíti a tejpépet,anyatejjel-tápszerrel is keverhető és nagyon jól hízlalja a babákat,viszont nem allergizál! A másik megoldás a Holle rizspép,ami szintén keverhető anyatejjel,tápszerrel,gyümölcspéppel,viszont nem tejalapú!

Karácsony:

24-én anyukámék és a 2 nagymamám lesz velünk itthon,25-én anyósomék jönnek,sógorommal ebédre,délelőtt pedig mindannyian templomba megyünk,olyan jó lesz most,hogy Kamillát is visszük! 26-án anyukámékhoz megyünk,nővéremékkel együtt,de nálunk itt még nincs vége az ünneplésnek,mert nagybátyáméknál 2 János és egy Éva is van a családban,oda is megyünk majd hétvégén és nálunk ettől az évtől 28-a is fontos ünnep már!

És akkor most kívánok Nektek békességes,boldogságos csendes,nyugodt karácsonyt,nagyon boldog, babázós új évet,a majdnem 1 éves topicunknak hosszú életet!

Fényességes csillagos éj van.
Fáradt vándor baktat a hóban,
Szép karácsony vezesd a tájon,
Fáradt vándor utat találjon!

Mézes bábu ring a fa ágán,
Jászol mellett béget a bárány.
Gyújtsunk gyertyát,itt a karácsony,
Fáradt vándor utat találjon!

/Gryllus Vilmos/

Dobok még pár képet is ,egyet a szerdán készült mézeskalácsról,amire most azért vagyok nagyon büszke,mert mind a 4 gyerkőc aktívan részt vett az elkészítésében (de Lehel csak 1 üvegtálat tört el és Kamilla is csak a cukorgyöngyöt borította ki,mert éppen akkor gyakorolta a fogást-elengedést,amikor díszítettük a sütiket :lol: ) Aztán rakok még fel a kisasszonyról is!

Márti

Kép mézeskalács

Kép mosolygós

Kép Játszom!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2008.12.22 23:19-kor.
borossné becz márta

Honey!

Nagyon-nagyon remélem,hogy megoldódnak a gondok! A kiskanalat vagy a fecskendőt érdemes mág kipróbálni vagy a gyógyszertárban kapható,kancsóhz hasonlító itatópoharat! És vannak csecsemők,akik tök ügyesen isznak szívószállal! Tudom,ez elég extrémnek hangzik,de tényleg!

Ja,és valaki kérdezte:
Nálunk szenteste a menü a következő lesz: Kacsaleves,hortobágyi palacsinta,milánói sertésborda, parmezános sertésborda,rizi-bizivel,sült krumlival,majonézes kukorica,tojássaláta és sok-sok süti!

Szeder!

Tudtam,hogy így döntesz! Én is ezt tenném!

Na,megyek,elég lesz már belőlem!

Márti
borossné becz márta

JÓ reggelt mindenkinek!!!

Márti! Nagyon szép kislány ez a kis Kamilla baba!!! Nagyon édesen nevet!!! Mekkorát nőtt, amióta nem láttam képen!!!
Milyen kis ügyes vagy, hogy sütöttél! Nem semmi a kis gyerekek mellett!!

Képzeljétek: Tegnap volt az én kicsi babám 4 hónapos, és a szülinapjára náthás lett :cry: :cry: :cry: Nagyon - nagyon meg viseli szegénykét, olyan kis nyugtalan tőle. Most hívom a dokit, hogy jöjjön ki hozzánk és nézze meg Adélt, mert én nem viszem ugyan be a rendelőbe a sok beteg gyerek közé. Az hiányzik,hogy el kapjon még valamit a náthára.
Most először lett náthás.. :( és olyan nagyon nyugtalan.
Megyek is, és majd jövök, hogy mit is mondott a doki.
Azt sem tudom,hogy mit adjak neki, van itthon Isomar só oldat, azt tettem az orrába, és kiszívtam.. de kevés jött neki.

Van valami vitaminkészítmény, amit csecsemőknek lehet adni??????
Köszi csajok!

szeder74

Csak egy gyors bekukk az ünnep előtt. Nem volt időm olvasni :( csak Szedert olvastam!
Én Cebion cseppet adok Gyuzsikának mivel a múlthéten ő is meg volt fázva már másodjára :( .Ez C-citamin készítmény. Nagyon szereti :D Jobbulás kívánok!

Minden Anyukának és Babábak Áldott Békés Karácsonyt Kívánunk!
Mini Gyuszi és A.M.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Képzeljétek aLalu tegnap este fél 6-kor szopizott 120-at, aztán fél 10-kor nem akart enni, csak üvöltött. Aztán elaludt és csak 3-kor jelentkezett enni. :shock:
Már van egy gyanúm, hogy miért nem eszik a Lalu. Az első 2 hónapban nagyon jól evett és hízott. Én pedig akkor vasat szedtem, de mivel nagyon székrekedésem volt tőle, ezért abbahagytam. A Lalu meg olyan sápadt, hogy lehet, hogy vérszegény lett és azért nincs étvágya. A Védőnő is ezt mondta, de mivel most szabin van a dokink, ezért csak jan-ban lesz vérvétel.
Most feláldozom magam és folytatom a vasat, hátha segít. A kicsiért mindent! Legfeljebb szedek vmi hashajtót mellé.

gwini

Sziasztok!

Most csak extra gyorsan, ma voltunk a védönéninél mérlegeltünk, és 2 hét alatt hizott 200 gr-ot és nött 3 cm-t, úgyhogy madarat lehet velem fogatni, nagyon örülök (pedig volt ugye 2 nap, amikor csak krumplit és ht kekszet ettem, ami nem túl tápláló...)

Jövök még, csak el akartam mesélni :)

Kép
Kép
Kép
minyu

csajok!
nincs időm....
egy gyors kérdés: volt Nálatok, 3 hós fejlődési ugrás???nálunk van, pont három hósan kezdődött, és felkel egyszer éjjelente kelni enni.pedig nekünk már tök régóta átaludta az éjszakát este 9-től reggel 7-ig 8-ig......mit tegyek??????visssza fog állni????
megoldások?????

szederszegény adélka, lehet babának c vitamint adni, de nemtom h. hívják.....talán az aug. aknál olvastam kicsit régebben...valami csepp..

Kép
winona

Szeder!

Adélnak jobbulást! Szedj Te is C-vitamint,igyál Calcium Sandoz-t (gyógyszerész barátnőm tanácsa),átmegy a tejbe,segít Adélon! A Cebion csepp tényleg nagyon jó és nem szintetikus,hanem citromhéjból kinyert C-vitamin!

Nálunk sajna kitört a menetrendszerinti karácsonyi mandulagyulladás! :cry: Csabim 38.6-tal fekszik,Apával voltak doki néninél,antibogyó kell! Csak nehogy a többiekis elkapják!

Márti
borossné becz márta

Lányok!
SZERETETTEL KÍVÁNOK MINDENKINEK NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT,SZÉP ÜNNEPET!!
holka

Noémi és Kamilla nagyon édesek!
Ádám már most nagyon hasonlít Dorkára. Nagyon édes!

Visszaolvasni nem lesz időm de majd jövőre igyekszem újra bekapcsolódni.. :wink:
holka

Köszi lányok!
Úgy néz ki,hogy "csak" egy picit piros a kis torka Adélnak, és vitamint ajánlott a dokink.
MOst van Gyuszikám a patikában, és vetetek vele C.Sandozt is. Remélem hamar túl jutunk ezen a megfázáson.

szeder74

KEDVES ANYUKÁK!
KÖSZÖNÖM NEKTEK, AMIT EDDIG KAPTAM TŐLETEK!
KÍVÁNOK MINDEN KIS CSALÁDNAK BOLDOG, BÉKÉS ÜNNEPEKET!
PUSZI MINDENKI ARCOCSKÁJÁRA!!!

szeder74

Sziasztok!

Jó karácsonyi készülődést :)

Én is csak suttyomban lopva :)

Márti: Kamilla nagyon tüneményes kislány :) A süti nagyon jól néz ki :)
Jobbulást a betegeskedőknek a családodban!

Szeder: Adélnak is jobbulást! A sós oldat jó könnyebben lehet szívni a kis orrát, ha sok a váladék a nasivin csecsemőknek való orrcseppjét is bevetheted.

Gwini: Nekünk vaspótlásra Maltofer cseppet és folsavat írtak fel. Donek vasraktárai nem tudtak feltőltődni mert korában jött olyan kis szürke sápadt volt.
A Maltoferből testsúly kilogrammonként 1 csepp a folsav pedig fél tabletta naponta.
Én is szedtem külön vasat de szintén rémes szorulásom lett tőle így szintén felhagytam vele csak a gravidát szedem abban is brutál vas mennyiség van. Több mint a béres vas vitáljában .

Ha kell Lalunak vaspótlás készülj fel hogy minimum 4 hónapig - fél évig adni kell majd havi kontrollal. Legalábbis nálunk így csinálják

Minyu: De jó hogy veletek sincs semmi baj! :)

Winona: nálunk csak tejci válság 3 hónapos korban, éjszaka viszont akkor sem kelt fel.

Loholok vissza takarítani.

Kép

Kép
starlark

"Mikor kigyúlnak a fények,
pajkos tüntérek zenélnek.
Huncut mosollyal egy rádkacsint,
kicsiny kendőből csillámport hint,
Így adja át az üzenetet:
BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK!"

Kép

Mindenkinek jó készülődést és kellemes ünnepeket kívánunk! minyuék

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Nálunk is nagy a készülődés, úgyhogy visszaolvastam, de írni már nincs időm, csak annyit, hogy a babák gyönyörűek, anyukák ügyesek, betegeknek jobbulást!
Mindenkinek Boldog és Békés Karácsonyt!
Kép

Kép
hbetti

Sziasztok!

Én is Kívánok mindenkinek meghitt, nagyon szép Karácsonyt és örömteli boldog új évet!
Kép

Kép

Kép
anyoooka

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDEN SZEPTEMBERI BABÁNAK ÉS ANYUKÁIKNAK, CSALÁDJUKNAK!

RÓZI ÉS PETRA

Kép

Kép
Kép
petra1980

Ezúton kivánunk minden kedves szeptemberi babának és családjának nagyon boldog, meghitt, békés, szeretetteljes KARÁCSONYt.

A Humánka család

Kép Karacsonyra

KépKép
Kép
humanka

Minden Anyukának, Kisbabának és Családjaiknak nagyon boldog karácsonyt kívánunk!

Sz. Sziszi és Regina
sz.sziszi

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon Békés Boldog Karácsonyt kívánunk! Legyen szép napotok!

Kép

Alíz & Hunor

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!

Ha nem bánjátok én írok egy kis beszámolót.
Sajna nekünk ez a kari nem nagyon úgy indul ahogy terveztük. Ahogy mondtam korábban, anyukámnak a napokban kiújult a lumbágója és annyira rosszul van, hogy még menni is alig tud. Tegnap ezért reggeltől estig náluk voltam Ákossal, sütöttem, főztem, gyereket pesztráltam egyszerre és este még a karácsonyfát is feldíszítettem nekik. Aaaannnyira nem akartam ezt, direkt ezért nem vállaltam magunknak semmit, mert Ákos mellett nehéz bármit is csinálni, nemám ilyen sok mindent. Idén csak láblógázni szerettem volna. Na mindegy, végülis azon kívül, hogy nagyon elfáradtam, egész jól sikerült lepörgetni tegnap a dolgokat (a sütéstől a frász kerülgetet, nem tudok és ezért nem is szeretek sütni). Viszont annak köszönhetően hogy tegnap nem voltunk itthon, itthon is minden szalad. Még csak az ajándékok fele van becsomagolva, pont olyan kupleráj van, mint az év bármelyik másik napján, megy a mosógép, én meg mindjárt megyek vasalni. Szerencse, hogy estére már vendégségbe megyünk, legalább főznöm nem kell.

Ákosnak dől a nyála, mostmár konkrétan, előbb-utóbb talán foga is lesz.
Rájött, hogy mennyire örülünk neki, ha nevet, ezért egyre több babanevetést hallat. Az a legújabb, hogyha ölbe tartjuk, akkor addig ficánkol, még felhúzza-nyomja magát ülésbe és tök elégedetten bámlja a padlót. Egyébként meg egy haláli édes huncut kiscsávó, imádom. :D
Ennyit rólunk. :)

Márti!

Nálunk a lumbágó miatt a kókuszkocka elhalasztva. Sajnos. :( Sikerült kókuszereszeléket szerezni? :)

NYUGODT, LAZÍTÓS KARÁCSONYT MINDENKINEK! SOK-SOK MOSOLYGÓS BABÁT, CSILLOGÓ-VILLOGÓ KARÁCSONYFÁT ÉS KÍVÁNOM, HOGY TELJEN MINDENKINEK ÚGY AZ ÜNNEP, AHOGY SZERETNÉ!

Kép

Monee

monee85

Sziasztok!

Boldog Karácsonyt Nektek is!

Bocsi, hogy írok ide, de ha valaki szed most CERAZETTE tabit (fogi.gátló) akkor nekem megmaradt 2 levél.
Ha érdekel írj privit, jóval olcsóbban odaadnám mint a gyógyszertárban kapható!
bszilvi25

Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt kívánunk minden babucinak, anyucinak és apuinak!!!!
Bejci család

Kép
Vendég

BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT ANYUCIK ÉS BABUCIK!!!!!
LANTA, KEURUS,KORNÉLIA,RAMÓNA

Kép
Kép
lanta

Boldog Karácsonyt kívánunk Minden kedves topictársnak és családjának főleg az első karácsonyozó Picúroknak!

Kép

Kép

Kép
starlark

"Ahogy a hópihe száll kitartott kezedre, úgy szálljon füledbe angyalok éneke! Melengesse szívedet sok-sok szeretet, így kívánok Boldog Ünnepeket!"

KELLEMES ÜNNEPEKET!! :lol:

Kép
Kép
noni78

Monee, Anyudnak jobbulást, és ne szomorkodj, nem az a lényeg, hogy mennyire van rendben a lakás, hanem az, hogy ott vagytok egymásnak, Te, és kis családod!Ez mindennél többet ér!
Hidd el, Ákosnak tök mindegy, hogy mi van körülötte, az a lényeg, hogy Ti ott vagytok!

Puszi: "Luca"
Vendég

BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK NEKTEK ÉS CSALÁDOTOKNAK!

Nekünk elég fárasztó ez a kari! Tegnap megsütöttem a bejgliket és a sajtos golyókat,ma főztem husilevest,meg rántott halat sütöttünk krumplipürével, és ma sütöttem méteres kalácsot.Közben mostam,meg takarítottam,és közben persze Lucával is foglalkozni kellett,mert hát neki nem elég ám apa :( Aztán nyügi volt egész nap, estére meg apa rosszul lett,úgyhogy szegénykém most is a wc-n imádkozik ,hogy jöjjön ki a felesleg :( úgy sajnálom.Szóval nem volt egyszerű,de csodálatos,mert együtt vunk hármasban :D Kép

Kép
csehi77

Kellemes estét Nektek!

Hoztam Nektek egy képet :

Kép Egy ici - pici szarvacska.. alatta van az Adélka :)

szeder74

Monee!

Sikerült! :lol: A férjem elhozta az utolsó pár zacskóval a profiból! Szívesen küldenék Neked,rengeteg lett! Nekem sem úgy alakult,aahogy terveztem,mára már csak a lányom bírja,a többiek mind nagyon köhögnek! 23-án végül CsabinK 40.2 fokos láza lett,amit az Algopyryn+hütőfürdő sem tudott 38 fok alá nyomni! De mára már jobban van! Csak sajna templomba menni nem tudunk így! Na mindegy,Apa megy ma,én meg holnap!
A szenteste nagyon jól sikerült!Bár egész nap meg sem áltam,de a lényeg,hogy minden időben elkészült! Nagyon boldog esténk volt! :lol:
Anyudnak jobbulást! Pihenj,ha tudsz!
Nekem is ott figyel egy rakás ruha,amit vasalnim kéne,tegnap nem voltam hajlandó,de ma már muszáj lesz,különben csak gyűlik-gyűlik és nem tudunk elég nagy szennyestartót venni,ami 6 ember ruháját elnyelné!

Szeder!

Nem semmi a kép! :lol: Bár Adélhoz inkább angyalszárnyacskák passzolnának,olyan kis bűbáj-pofi!

Starlark!

Csúcs ez a szerelés Donceken!Olyan szép,meghitt ez a kép!

Csehi!

Nagyon jó a kép! Süt rólatok a boldogság!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Sajnos mostanában nem tudok jönni, mert elromlott a gépünk.Ahogy sikerül megcsináltatni jövök.Addig is

Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok

NEKTEK,a 2008.Szeptemberi babás családoknak!!!

Nagy-nagy öleléssel: Anikó

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Puszi: Tiggrincs és Zalán

Remélem a két ünnep között már lesz időm jönni rendesen :)

Kép

Kép
kistiggrincs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?