Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nálunk is volt nagy üvöltés este, de a Lalu egyáltalán nem akart enni, se ciciből, se üvegből. :? Pedig már este 8-kor is csak 50-et evett. Nem tudom megint mi lelte őt. :roll: Szokott ilyet csinálni. Aztán 11-kor kaja nélkül elaludt és bírta 4-ig. Utána már rendesen szopizott. De ez elég volt nekem ahhoz, hogy megint ne tudjak elaludni. :cry: De azért aludtam kb 6 órát, de vagy 4 részletben. :?
A Lalunál is ez van, hogy inkább nem eszik, de nem fogadja el a cumisüveget. :? Már csak meglátja és üvölt. :evil:

gwini

Honey!

Anyoo is a szoptanítot írta egy másik fórumon, ahol felvetettem, hogy mit lehetne az esetekben tenni.
Én nem láttam még ilyen kütyüt, uh most megnéztem itt a neten és lehet hogy tényleg jó. Furcsa kicsit ez a nyakba akasztós megoldás, de ha működik, akkor uccu neki.

B*sszus, már egész cumisüveg repertorárotok lehet otthon... :shock:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Ezt muszáj megosztanom: Találtam tök jó lamaze játékot Biának! Na ha erre sem nyomja ki magát, akkor befonom a szemöldököm :lol:

Kép Kép
Vendég

MINDENKINEK nagyon köszönöm a szíves fogadtatást!!!!

Bejci ugye nem baj, ha én is veszek ilyet Zsófinak? Nálunk is könyöktámaszra kell gyúrni :lol:

Honey, nagyon sajnáom, hogy Flóra nem eszik. Bocs, ha már túlvagytok rajta, de szoptatási tanácsadóval beszéltél már? Drukkolok,hogy mihamarabb megoldódjon!
Hypotónia=izomtónus gyengeség. Vszínűleg a 12 órás vajúdás során picit oxigénhiányos lett Zsizsi, és ezért gyengébbek a nyaki/háti izmai. A fejét már stabilan tartja, de nem nyomja ki magát és utál hason lenni. Mondjuk nem tom nem egyszerűen csak ilyen ütemben fejlődik és a gyerekorvos vitte túlzásba az aggódást s küldött neurológushoz. Na mindegy a torna biztos nem árt :wink:

Minyu, én szedek more milk-et, de csak napi 1 bogyót.Tudod, biztos, ami biztos. Na most nem hinném,h ettől, de -kopp-kopp- nincsenek gondjaink a tejcivel.

Hbetti, köszi a dícséretet. Julcsi is gyönyörű kislány, olyan kis kópés mosolya van a 2. képen.
Macska: nálunk utálja Zsófit és ki is mutatja :twisted:

Kistigrincs
: nekem szombaton kezdett fájni a torkom és sajna Zsófit is megfertőztem. Vigyázz magatokra!!!
nyunyori

Nyunyori! Dehogy baj!!! Sőt!! AZért tettem fel, mert itt a topicban vagyunk egypáran, akik könyöktámaszra gyúrnak!! Egyébként én a VII. ker, Damjanich u. 19-ben vettem a Liliput játékboltban, de biztos sok helyen lehet kapni! Hajrá könyöktámasz!!!! :wink: :wink: :lol: :lol:
Aztán januárban meg csak sorra hozzuk a képeket a könyöklő, hason kinyomó babákról!! :wink: :lol:
Vendég

Köszi csajok az aggódást!! Igazán jólesik!
A félreértések elkerülések végett, Flóra nem azért nem eszik mert nincs kedve, hanem mert estére már nincs mit!! És sajna ezen nehéz változtatni.

Amúgy megcsillant ma a remény, ugyanis egy másik topicos lány ajánlotta a Tommee Tippee cumisüveget. ( az ő gyerkőce is csak ezt fogadta el!! ) És tényleg totál olyan mint a cici!!!
Szóval fogtam a kiscsajt és a szokásos szopi pozicióban ( szopipárnán, oldalt fekve ) megkínáltam az üveggel. és lássatok csodát!!! Azonnal beszippantotta és pont úgy cumizott, mintha a ciciből tenné!!! :D Simán bevert 110-et üvegből!! ( és evett volna még többet is, csak kihúztam a szájából, nehogy az oldaltartás miatt levegőt nyeljen ) Utánna még cicire tettem és simán tudta váltogatni a kettőt!
Minyu, Gwini!! Próbáljátok ki szerintem!!!

Monee,
ma megvettem a szoptanítot!!! Remélem működni fog!! Bár nem tűnik túl egyszerűenek a használata....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

nem merem még elkiabálni, de lehet meg van a megoldás!!!
nem tudom, hogy a cumisüveg formája, vagy az oldaltartás hozta a megoldást

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: De jó!!!! Örülök, hogy ez a cumisüveg bevált!! Akkor most már Te is fellélegezhetsz! Amúgy szedsz még valami "tejszaporítót"? Vagy azzal abszolút leálltál?
Vendég

szedek urtica urenst, meg néha Lactoherbet.
De sajna Flóra klasszikus hasfájós baba, ezért úgy mint bettinél, ha sok teát iszom, jön a hasfájás

Amúgy ezzel a tükörrel már én is szemeztem! :D
Csak szólok, nehogy csalódás érjen, nem igazi tükör van benne hanem valami alufólia szerűség! ( gondolom, hogy ne legyen balesetveszélyes ) De pont ezért sajna rendkívül torz képet ad. Még nekem is fantáziára volt szükségem, hogy a saját arcomat felismerjem benne. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Honey, de jó! Örülök, hogy ma már boldogulsz a kis sztrájkolóval! Olyan hülye vagyok, ezt a cumisüveget én is ismerem, és nem juttott eszembe, hogy ajánljam neked. :?

Monee, nincs gond a kutyámmal, csak még egyelőre nem nagyon tudom, hogy mennyire eresszem össze Julcsival. Igazából már a sok elhesegetés miatt nem nagyon foglalkozik Julcsival, csak szeretném, ha őt is gazdijának tekintené, és nem a riválisának. Amúgy a múltkor bejött hozzánk a szomszédasszonyom, és amikor a kiságyhoz lépett, az én tünemény jámbor kutyám rámordult. Ilyet még sosem csinált, nagyon meglepődtem, de büszke voltam rá. Védje is meg az én pici babámat! :D

Bejci, nekem is tetszik a tükrös játék, már rá is kerestem, honnan fogom megrendelni. (meg még pár dolgot, nem bírom megállni, hogy ne vásároljak :twisted:)

Kép
hbetti

Honey!
Mindenképp vegyél szerintem szoptanitot, mert egyrészt tényleg a cicidet szívja közben, és abból is jön a kajcsi, másrészt néha írogatod, hogy kevesebb időnként a tejcsid. Ez ezen is segít. Nekem legalábbis bevált. Én kb. 3 hetes kora óta használom/tam és csak jókat tudok mondani róla. Szerintem ezen már nem érdemes spórolni, ha már ennyi mindent megvettetek.
Ja, érdemes úgy csinálni, hogy kevesebb legyen az üvöltés, hogy amíg felkötöd a nyakadba és rögzíted, addig a másik cicit tudja szívni, majd felváltva, már ha mindkét mellből szoptatsz egyszerre.
Most olvasom, már meg is vetted. Hidd el, nem nehéz használni.
Ha segítségre van szükséged, írj, válaszolok.

Tigris!
Nekem is fáj a torkom, sőt néhány napja annyira köhögök, hogy szó szerint fulladok. Már mindent próbáltam, talán most kezdek el javulni.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honey: Köszi, aranyos vagy! Tudom, hogy nem igazi a atükör, mert már megvettem! De nekem nagyon bejön. Bius játszószönyegén van egy lógó virág, aminek a közepe ugyanilyen anyagból van, azt szokta nézegetni és vele beszélget. Ha pedig meglátja magát a tükörben, rögtön vigyorog!

Betti: Ha most rendeled meg, megkapod Karácsonyig? Nekem a vásárolgatás olyan nehéz, mert mi minden ruhát és játékot megkaptunk a Tesóméktól, úgyhogy csak ilyen extrákat tudok venni.Amúgy karácsonyra csak olyat kap, ami fejleszti. Húúúú, olyan fejlett gyerekem lesz.... :twisted: :wink: :lol: :lol:

Anyukák! Tudja valaki, hogy Borostyánkő láncot hol lehet venni?
Vendég

bejci,
hol vetted? Már ipróbáltátok vagy kari ari lesz?
csak mert én is pont a kitámasztás serkentés végett venném meg. Kiváncsi vagyok a tapasztalatodra!

ági,
ma nem kellett szerencsére kipróbálnom, mert délután elég sokat evett, így most este a kevesebb cicivel is beérte.
Te melyik csövet használod?

Hu csajok , kivagyok ettől a Megasztártól! Ez a Dávid gyerek hogy kerül ide?! :shock: Botrány hamis a srác! Ha nő lenne azt kérdezném, hogy "Ezt meg ki dugja, hogy eljutott idáig?!"

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Nem akarok kötöszködni, de szerintem otthon is elkészíthető ez a tükrös könyöklő vagy hogy is neveztétek. :oops:
Végy egy dobozt, kicsit alakítsd át, és ami a nehéz, tükör szerűséget ragassz bele. Én első körben lehet, hogy alufóliával próbálkoznék, mert az valóban tükröződik, lehet, hogy ki is próbálom. Amúgy mióta felraktátok a tornás linket, naponta egyszer, kétszer tornázunk, és látványosan fejlődik Dávid. Ő se szeret hason lenni, de mostmár kezdi kicsit emelgetni a fejét. Majd remélem idővel ki is nyomja magát. Köszi a tornáért! Ráadásul élvezi is, sokat vigyorog közben.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Bejci, ÁÁÁ meg sem próbáltam megrendelni, úgysem jön meg karácsonyig. www.jatekbox.hu
Majd januárban megrendelem, meg egyéb Lamaze játékokat is, mert nagyon tetszenek, és állítólag a Yale egyetem gyermekfejlődési szakemberei tervezik a játékokat.

Borostyán nyakláncot a babacsoda.hu-n találtam.

Honey, biztos a Hitgyülisek lefizették a TV2-t, mert különben én sem hiszem el, hogy ennek a büdös szájú nyáltengernek ennyi tinilány rajongója legyen. :lol:

Kép
hbetti

Honey!
Kezdetben a legnagyobb lyukut, de később váltottam. Sajna mostanában megint kell használnom, így most a középsőt, bár azt vettem észre, ha tejcsi megy bele (sajnos tápit is kap egy keveset, mert így is kevés), akkor annyira folyik belőle, hogy szinte kicsorog a szájából. Így azt szoktam tenni, hogy először hagyom, hagy a cicit szívja amíg bőven folyik (addig fel is tudom ragasztani), majd utána nyitom meg a csövet, így pont jó a sebesség. De ha lentebb teszed, mondjuk a mellbimbó magasságába a csap részét, akkor neki is jobban kell szívni, így szintén nem ömlik a szájába, és ezzel jobban stimulál. Nekem tényeg nőtt ezzel a tejcsi mennyiség, mert nemcsak a hátsó részt tudta kiszívni, amit "magától" már nem szívott volna, hanem így tovább is volt egy kicsit cicin. Bár mi mostanában kb. 20-30 perc alatt szoktunk enni. Főleg reggel, mikor nem kell szoptanít mert akkor sok a tejcsi, tegnap épp úsztam a tejben, és 6 perc alatt megkajált 160-at. Aztán 3 vagy 4 óra múlva, nem emlékszem már 10 perc alatt 190-et :shock: . Nekem is estére fogy el iszonyatosan a tejcsim. akkor szoktam mostanában megint használni. Amúgy nagyon változó étvágya van. Ne hidd, hogy mindig ennyit eszik, van, hogy csak 100-akat, így te se keseredj el, mikor írod, hogy alig eszik. Nálunk is előtte való 2 nap csak 100 körülieket evett, és utánna meg ennyit.
Ha még van valami kérdésed, tedd fel nyugodtan.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honey: Még nem próbáltuk ki, de a Lamaze játékok baromi jók! Nincs is közöttük céltalan hülyeség, mindegyik fejlesztő. Karácsonyra kapja Bius, addig nem próbáljuk ki, mert szegény gyerek így is csak pár dolgot kap... de majd beszámolok a hatásról. Egyébként a mellkastámaszos játszószőnyeget is azért hozta a "Mikulás" :wink: , hogy a hasonfekve kinyomás jobban menjen és most látom, hogy nagyon hasznos!

Ági: Biztos meg lehetne csinálni a tükrös játékot, de 1: ki vesződik ilyennel, ha készen is meg lehet venni, 2: Biztos nem lenne olyan szép, 3: Milyen anyagból csinálnád? Mert ez plüss bevonatú és a gyerek így nem üti meg magát, ha esetleg ráfejel! De aki ügyes azért nekiállhat! :wink:

Dávid témában egyetértek!! De hál'Istennek nem ő nyerte... már tudjuk!! :wink:
Vendég

Honey: Ja azt elfelejtettem az előbb: a tükröt a Lilliput játékboltban vettem, VII. kerület, Damjanich u. 19.

http://www.liliputjatek.hu/txt.php?id=3

És ők még 24-én is nyitva lesznek, megkérdeztem! :wink:
Vendég

Csajok!

Csak futtában!
Nekem nagyon tetszik,hogy fejlesztitek a manókat! nekem ez a munkám! :lol:
És olyan jó,hogy tornáztatjátok-mondókáztok-énekeltek nekik! Ha minden anyuka így tenne,tuti nem lenne annyi fejlesztőpedagógusra szükség!

Betti!

Köszi a linket,őket még nem ismerem!

Bejci!

Nálunk ugyan nincs gond a kinyomással,de Kamilla is imádja a tükröt,úgyhogy köszi,hogy feltetted,beszerzem én is!

Honey!

Na,de jó este is jóllakik Flóra! Le a kalappal,nagyon kitartó vagy!

Márti
borossné becz márta

Szép Jó Reggel! :)

Honey: De jó hogy megoldódott a cumisüveges gond :)

Bejci: Jó ez a játék :) nem baj hogy fólia van benne úgy se ismeri még fel magát egy jó darabig :) de tetszik neki hogy vmi mozog benne. :) Nekünk a játszi szőnyegbe van egy "beépítve" :)

A Lamaze játékok tényleg jók :) Egy nekünk is van anyukámtól kapta mielőtt megszületett volna, először döglégynek néztük így a Zoli nevet kapta :) Aztán rájöttünk hogy egy páva :D

Kép Kép

Régebben a fenekét szerette nagyon nézni a fekete-fehér mintásat :) Totál extázisba került tőle :) A színes fele most kezdi majd érdekelni.
Igazán akkor lesz majd jó ha már rendesen tudja majd tapogatni mert sok féle anyagból van, zörög, csörög, sípol :)

Tegnap voltunk a férjem cégének a karácsonyi buliján :) Háát ne menjenek rendezvény szervezőnek :) :)
Doncek a nagymamánál volt és ott nem igen akart aludni, mikor megérkeztünk akkor meg annyira örült nekünk hogy azért nem aludt el...
De szerencsére ma reggel is vidáman ébredt.
Úgy szeretem hogy reggel ezt látom mikor ébred

Kép

Olyan édi ilyenkor, kukucskál és dumál :)

Kép

Kép
starlark

Jó reggelt!

Honey!
Örülök, hogy nektek bevált ez a cumisüveg. Nekünk is van ilyen. Amikor először adtam neki belőle, akkor simán evett belőle. Most már ebből sem kell neki. Tegnap szinte egész nap nem evett. Ma meg eszik 50-60-akat. Hát én már nem tudom mit csináljak vele. :roll: Nem az a baj, hogy nincs tejcsi, mert amikor beindul a tej, akkor kiköpi a cicit, ha épp nem éhes. Olyan még nem volt, hogy szopi után ordított volna, hogy éhes. Neki elég ez a kevés is. A legjobb esetben eszik 100-110-et napi 6-szor. Ennél többet még sose evett. Ezért szerintem nekem felesleges a szoptanít is, mert ha jönne belőle a tej, akkor úgyis kiköpné.
Mit gondoltok?

gwini

Lalu ezt kapja Karácsonyra! :lol:

http://nunu.hu/fisher-price-elso-zongoram

gwini

Csajok!

Akkor teszek fel egy ilyen volt- ilyen lett fotót Biáról.. ha nem bánjátok!

2008.12.17-én:
Kép
Ma reggel:
Kép

Szóval 4 nap alatt ennyit változott a kis fejemelgetése!! :lol: Tudom, hogy ott van a mellkastámasz segítségnek, de azért olyan boldog voltam ma reggel, hogy már nem csak fekszik és sír ha hason van! Most már nem parázok annyira miatta!! :roll:
Vendég

Sziasztok!

Starlark, tüneményes Doncek, olyan zabálnivaló pofikat tud vágni! :lol:

Bejci, nagyon ügyes Bius! Előkeresem a szopipárnát, és erőltetni fogom a könyöktámaszt.

Kép
hbetti

Starlark:Hát igen, mi most arra gyúrunk, hogy Bius is úgy ébredjen, ahogy a Te pici, ennivaló Donceked!! És Lamaze-ból nekünk egy méhecske van, ugyanez a megoldás, mint a Tiétek, alul fekete-fehér, felül színes.

Gwini: SZép ajándékot választottatok Lalunak! :wink:

Betti: Érdemes erölködni, mert látod, pár nap és tök látványos...legalábbis nekem az, mert láttam, hogy szenvedett, amikor hasra tettem.
Vendég

Sziasztok csajok!!!!

Már régen írtam Nektek, de néha olvaslak Benneteket!
A régi regisztrációmat töröltem, és most új néven, új életet kezdek, a sok régi rosszat pedig próbálom elfelejteni, több-kevesebb sikerrel....Talán így is rám ismertek... :oops:

Imádnivalóak a babák, csodásak a képek, öröm nézegetni őket!!!

Mindenkinek békés, boldog ünnepeket kívánok!
Vendég

Hahó!

Nahát Bejci! Milyen ügyes a kis Bius!Ennyi idő alatt sokat fejlődött. :D Örülök neki. Ja és tök jó a tükör!

Honey!
Bettihez hasonlóan én is hallotam már erről a cumisüvegről,de nem is gondoltam, hoyg pont ez a fajtátok még nincs :oops: Bocs,hogy nem írtam ezt hamarabb.Örülök,hogy végre valami bevált a kis Flóránál :D Csak így tovább!!!

Torna: már 2-szer csináltuk,erre ma meg is fordult hasról hátra majdnem 2-szer. :D a másodiknál "akadályokba" ütközött a kis drágám :lol: Szóval az biztos,hogy nagyon sokat számít. És az sem mellékes,hogy tetszik neki nagyon!!! Annyit gagyarászik közben,hogy eszméletlen. :lol:

Kép
Kép
a.m.

Azt hiszem Szeder tudja,hogy hol lehet borostyán nyakláncot
venni!

Kép
Kép
a.m.

Drága Tavirózsa!
Sokat gondolok ám rátok! Gyere, ha van kedved, írjál is néha!!!
puszi

Kép
Kép
Kép
minyu

borstyán nyakláncot én eddig csak a vaterán és talán a babaszobán láttam.

nekem most a változatosság kedvéért megy a hasam (remélem, ez annak a jele, hogy halad lefelé a virus és miamarabb távozik is... :evil: :oops: :? )

Moremilket végül nem vettem, most, hogy már nem hányok, iszok karamalz-ot, lactoherbet, este majd "horrorfejek" egyet, és holnap beruházunk erre a tommee-ra, hátha nálnk is beválik (egyébként Csongor nem tünik éhesebbnek, az éjszakát is végigaludta, csak gondolom nem annyira tápláló a tejcsi, igy szeretnék neki a fagyósból adni.

na, megyek, pusz mindnekinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok! :)

Gwini: Ha van elég tejcsid szerintem felesleg a szoptanít Lalunak úgy látszik elég annyi amennyit eszik.

Bejci: Bius nagyon ügyes szépen tartja a kis fejét nincs ő vele semmi gond :)
És nagyon szép kis csajszi :)

Tavirózsa: Szia :) Gyere és írj is néha :)

A.M: Donek is imádja a tornát olyan kacajok jönnek ki belőle amit máskor sose hallani, főleg az első gyakorlatot és guri gurit szereti. :)

Minyu: remélem nektek is bejön a Tomee-s cumisüveg.

Ma nagyot sétáltunk a főutcán. Olyan szép lett a főtéri karácsonyfa muszáj volt megmutatni Donceknek. Apa kapott forralt bort én meg egy gofrit :)

Kép

Kép
starlark

Tavirózsa: Pont a múltkor kerestelek és láttam a törölt regisztrációdat. Remélem az új regisztráció, az új élet és az új év meghozza számodra a pici csodát! :wink:

Minyu: Most meg hasmenés?? :( Húú, elhagyhatna már téged ez a vírus!! Viszont az jó, hogy Csongor nem nagyon érezte meg!

Starlark: Gofri??? Nyamiiiii, de rég ettem!!

A.m: Gratulálok Mini Gyuszi átfordulásához! Nem hiába, ügyes baba ez a Gyuszi baba!! :wink: :lol:

Mi ma nem sétáltunk... :oops: holnap viszont vár ránk egy tescozás! Nem tudom, hogy fogja bírni Bianka, eddig mindig aludt, ha vásároltunk, de félek, hogy ezúttal a tömeg nem lesz rá jó hatással!!

Lányok! Kinél mi lesz a karácsonyi menü? Nincs valakinek valami jó, de egyszerű hal receptje? Ötleteljetek! Karácsonyfát mikor hozza a Jézuska? Mi azon agyaltunk, hogy 23-án jön a Jézuska fát állítani, aztán 24-én hozza az ajándékokat. Így nem lenne egy baromi nagy rohanás a Szenteste. :roll:
Vendég

Hol találom azt a tornát, amiről beszéltek? A Lalunak sem ártana.

gwini

Gwini: Monee feltette a linkes topicba. :wink:
Vendég

sziasztok!

Sajna a cumisüveget elkiabáltam. :(
Az esténk annyira fulladt katasztrófába, hogy ény végigrugdostam a lakás összes ajatját és üvöltve a falat csapkodtam... :cry:

Tagnap Flóra hosszas cicizés után bealudt végre. Mivel 7-kor bevágott 150-et (cumisüvegből 110-et ) , ezért érthető módon fél 9-kor, fürcsi után nem igazán akart enni. Miután bealaudt vártam 40 percet, hogy most már tuti nem ébred fel. Lefejtem mindkét cicit ( kb 70-et le tudtam fejni a kettőből ), hogy kicsit serkentsem a tejcitermelődést.
Na ahogy befejeztem a fejést, az idióta szomszéd idióta gyerekei el kezdtek rohangálni felettünk, dübörgött a ház. Természetesen Flóra felkelt! :shock: És 11-kor eszébe is jutott, hogy ő biza most már rohadt éhes! Igen ám, de a két mellem full üres volt. :shock:
És úgy döntött, hogy azt a bravúrt, amit 7-kor vitt véghez, hogy üvegből evett, nem ismétli meg!
A szoptaníttal is szenvedtem vagy 20 percet, de vagy nem jött belőle, vagy öklendezett a gyerek. Ott álltam egy éhesen üvöltő gyerekkel és 70 mili anyatejjel a kezemben - ami végül ismét a csapban végezte. :cry:
3/4-1-ig lógott a gyerek a mellemen, mire ki tudott végre szívni annyit, hogy elelaudjon. :cry:

Ági,
írok neked privit, mert ez a szoptanít nem megy nekem. Eddig 2x futottam neki, de nem igazán érzem a dolgot....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

minyu, sajnálom a hasmenést nagyon! Szedsz valamit?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bejci, nekünk 24-én reggel jön a Jézuska.
Amikor egyedül voltam a gyerekekkel, nem tudtam máshogy megoldani, 23-án este, amikor elaludtak,megcsináltam a fát, alátettem az ajándékokat is.24-én reggel a "Mennyből az angyal"-ra ébredtünk.Lestem a hálószobából, hogy mit szólnak, elmondhatatlanul megható volt látni az örömöt az álmos arcukon...délelőtt volt idő örülni az ajándékoknak, és este nyugodtan elmentünk Anyukámékhoz a közös családi vacsira.

És a gyerekek azóta is ragaszkodnak ehhez a forgatókönyvhöz, Jézuskára akarnak ébredni.Hiába mondom, hogy már nem kicsik, és minden normális emberhez este jön a Jézuska,Ők így szeretik.Úgyhogy szégyen ide vagy oda, mi egész délelőtt pizsamában mászkálunk, és kényelmesen van idő elkészülni estére, nincs rohanás.

Régen idegbeteg voltam mindig, fát díszíteni, aztán rohamban ajándékokat bontani, mert estére menni kellett Anyóshoz, Anyukámékhoz...mindegyik elvárta, hogy odamenjünk.
Egy rohanás volt az egész, gyerekek még játszani akartak az ajándékokkal, nem értették, miért kell menni...

Ez így nekünk most teljesen jó. :lol:
Vendég

Bejci: Mi szenteste anyukámhoz megyünk vacsorázni ott a szokásos rántott husis menü lesz. Én 25.-ére sült kacsacombot csinálok római tálban csak össze kell dobálni nem nagy dolog és nagyon finom :). Mi a halat nem szeretjük így a klasszikus karácsonyi menü nálunk nem játszik.

A fát mi is 23.-án már felállítjuk, mert 24.-én lesz más dolog is.
Nem tudom még nálunk hogy lesz de valószínű a Jézuskás angyalkás körítést mi hanyagolni fogjuk.

Kép

Kép
starlark

Bejci!
Mi 24-én állítjuk fel a fát, és készítünk halászlevet, sült halat, majd este jön el Jézuska. Idén először nem megyünk szenteste sehova, hanem maradunk otthon, meghitten, bár anyukám velünk lesz estig, mert sajnos apukám a napokban kórházba került (ami engem is megvisel), így mindenképp ragaszkodtam hozzá, hogy velünk karácsonyozzon. Meg talán este egy kicsit csatlakoznak a testvéremék is, de ez még nem 100 %.
Tényleg nagyon nagy a fejlődés. Mióta mi is tornázunk, sokat fejlődtünk mi is, de még egyenlőre nem nyomja ki magát, de ami késik, nem múlik. Ügyik vagytok!

Tavirózsa: Neked is nagyon boldog karácsonyt és új évet kívánok! Hogy vagy mostanában? Sikerült lelkileg helyreállnod azóta? Bár ahogy megismertünk, nagyon erős vagy, biztos vagyok benne, ezen is „túlléptél” mára.

Honey!
Sajnálom, hogy már megint így alakultak a dolgok Flórával. Nem egyszerű az életed. De remélhetőleg hamarosan megoldódik.
Válasz ment priviben!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honeymoon :)
juj, nagyon sajnálom. Én is ezért nem merek fejni este, nehogy felébredjen. Ráadásul a medela fejöm is bedöglött, már 1 hónapja a Brendonban van garira, ma rákérdezek, hogy mi van már vele...
Nem nagyon van ötletem, de hátha a zsoptanitba mégis belejösz.

karácsony: mi 24-én itthon leszünk. délelött felkapcsozzuk közösen a cukrokat, a párom fözöcskézik, én meg pakolgatok, a gyerekekkel vagyok és persze segitek neki, ha kell. Egész nap karácsonyos zenéket hallgatunk. Délután feldiszitjük a fát, és vacsi elött ajándékozunk. Nálunk nem a Jézuska hozza az ajándékot, mert nem vagyunk ennyire vallásosak, inkább azt szeretnénk, ha megismernék a gyerekek a karácsony hátterét, igy nálunk Jézus születése alkalmából megajándékozzuk egymást.
Anyuékhoz-anyósékhoz 25-én megyünk.

Kép
Kép
Kép
minyu

Jó reggelt!

Bejci!
jaj de jó, hogy ilyen szépen fejlődik Bius! Nagyon jó hír! Milyen édes, és szép a képeken, és nem utolsó sorban ügyes!!!

Nagyon szép képeket nézegettem ismét!!
Most nem emelnék ki egye babát sem, mert félek,hogy valakit ki hagyok :oops:

Honey!
Hát felétek nem jó szelek járnak. Nagyon sajnálom szegény kis Flórát. Neked is rossz, de neki még nehezebb, hidd el! Hát nekem sincs semmi ötletem :( Azt hiszem a cumisüveget kellene cserélni. Mert a játszócumiból indulok most ki, hogy nálunk az Aventosat nem fogadta el Adél, de a MAM-ot igen. Ezért veszek én is ma MAM-os cumisüveget.. azt se tudom,hogy van-e, de annak a cumijának a kiképzése hasonlít az anyai mellbimbóra. Próbáld meg TE is Flórának, hátha be jönne! Mindenképp a cumi formákat végig kellene nála próbálni, mert tényleg vannak olyan babák, akik nem fogadnak el mást, az anyai mell mellett. -Flóra is, és Adél is ilyen.
Egyébként soha nem képzeltem volna , hogy lehetséges ilyen, mert a fiúk abszolút rugalmasak voltak annak idején.. és most én is meg fogom kínlódni a cumisüvegből való itatást, etetést.
Tehát nézz körül szerintem a neten, hogy milyen cumiformák vannak, és vegyél egy párat.. hátha sikerrel jársz. Szorítok!

Minyu!
Tessék gyógyulni! Huh remélem minél előbb túl leszel ezen a fránya hasmenésen! A család is át esett rajta 3-4 nap -ig tartott. Kívánom,hogy nálad mielőbb lepörögjön, hisz Csonginak kell a tejecske!!!!

Tavirózsa!
NAGYON ÖRÜLÖK NEKED! Nagyon jó itt is látni téged, és hallani rólad! Meg kaptam az sms-t :wink: Boldog,Békés, Meghitt Karácsonyt Kívánok Neked!!! Az Új Éved Legyen Olyan, Amilyennek Szeretnéd!!!! Ezt kívánom Neked!!!!

Karácsony:
Nálunk a Jézuska hozza az ajándékot. Anyukáméknál kezdünk délelőtt, ott ebédelünk, majd estére érünk haza -közben utazunk 80-100km - a vacsora a párom szüleinél. 25-26 az itthon telik. 26. -án az én szülinapom :) akkor mindig kapok valami szép kis ajándékot a páromtól.. de évek óta csak úgy húzza,hogy mikor adja át.. olyan kis izgi, olyan tudok lenni, mint egy gyerek.. :oops: Mi nem járjuk meg az egész rokonságot. Csak a szülőkkel, és a testvéreinkkel karácsonyozunk.

Húúú lányok!
:cry: Ilyen vagyok ma. Adél semmit nem aludt éjszaka. Tényleg semmit.. ráadásul én is rosszul lettem reggelre. Éreztem már este, hogy fáj a hasam ott lent, de reggel fél 7-kor úgy dőltem be az ágyba. A párom engedett a kádba forró vizet, és bele feküdtem. Kicsit javult a helyzet. -Évek óta vissza-vissza térő ez az állapot. Sokáig petefészekgyulladással kezeltek. Később ki derült ,hogy hólyaghurut gyulladásom van. Azt hiszem ismét ez jött elő.
Most már jobban vagyok mert sikerült aludnom utána, addig Gyuszikám vigyázott Adélra, aki azóta sem aludt. Most evett.
De nem nagyon látom rajta az alvásra való hajlamot :lol:
Úgyhogy én is betegeskedtem. Olyan érdekes, mert ez jön, és megy, mint a gyorsvonat.. de nagyon ki készített ez a fájdalom.
Januárban el megyek a dokimhoz, azért meg említem neki,hogy nézzen már meg jobban.

A fiúknak el kezdődött a szünet.. azt hiszem unatkozni nem fogok..
:? :oops:

szeder74

Tavirózsa!

De jó,hogy jelentkeztél :D Mindig örülök neked. Békés,Boldog karácsonyt kívánok neked és családodnak is!
Legyen egy sokkal-sokkal szebb éved!

Kép
Kép
a.m.

mármint a következő éved :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Honey!
Együttérzek veled. :cry: Lalu 3 napja nem akar enni. Alig eszik, talán 300-400-at egy nap. :? Üvölt, ha cicire akarom tenni. Ha el is kezd szopizni, állandóan kiköpi és nevetgél. Minden érdekli, csak a cici nem. Tegnap nappal már 6 órán keresztül nem bírtam megetetni, mire aztán cumisüvegből evett 110-et. Ez a max teljesítménye. :wink: Ma eddig evett 50-et és 60-at. Esze ágában sincs enni. Már ha csak meglátja, hogy ciciztetni készülök, már ordít. :roll:

gwini

Ki kérném a véleményeteket:
A párom szülei le betegedtek az apósom már 39,5 fokos lázzal feküdt tegnap. Nem tudom,hogy mit tegyek a karácsonyi vacsorával kapcsolatban. Náluk lenne. Itt laknak a szomszédban.
Meddig fertőznek ezek a bacik?? Vírusok?? Azt tudom, hogy mondjuk a bárányhimlő 2 hétig de ez a náthás, influenzás betegség az meddig???
S.o.S. mert szólnom kell nekik,hogy megyek - e Adéllal, vagy nem!!!!
Aki most olvassa, az légyszi írja le a véleményét. Köszönöm CSajok!

szeder74

Szia Szeder!
Szerintem kérdezd meg a gyerekorvosotokat, hogy mi erről a véleménye. Én csak egy példát hoztam, idén februárban voltunk babalátogatóban egy 3 hónapos picinél, és akkor az apuka influenzás volt, magas lázzal, orra-taknya egyben stb. Az anyuka meg halál nyugodt volt, hogy a babát védi az anyatej, és valóban nem is lett beteg a pici. De azért én egy maszkot rá adnék a betegre, én paramami vagyok :oops:

Kép
hbetti

sziasztok!
szeder: én tutti nem mennék!szerintem egy hétig fertőz, de öt nap tutti.és ki tudja h. esetleg milyen makacs vírus....én is gondban vagyok, mert szentestézni mennénk anyósékhoz és ott is lesz beteg....én még magamat is féltem....kizárólag a baba miatt !!baba asszem itthon marad anyuéknál...nekik ez a kari ajijuk többek között h. ők fürdetik meg altatják :D (most itt lakunk átmenetileg)

honey: szegényem jól megküzdesz!!drukk nagyon

gwini: szoptanít szerintem Neked nem kell, nem az a gond....a béjbinek kéne cicizni jobban.....és igazad van szerintem h, azt is ugyanúgy ki fogja köpni.az annak jó akinek tejcsi gondja van.

Kép
winona

köszi a tornát, aki felrakta, mi is csináljuk fürcsi előtt, baromira élvezi panna!

csajok!aki cumisüvegezik! kifőzitek a cumit?vagy fertőtlenítő folyadékkal sterilizáljátok??az jóó???
meert én állandóan főzöm de olyan vízköves már....és nem akarom igazi vizkő elleni szerrel kisuvickolni...szivaccsal leszedem nagyjából......de állandóan visszajön, mivel minden nap kifőzöm..valami megoldás????

nálunk: panna lusta kis dögi, nem szívja a cicit, oké nincs is elég tejem (tápizunk is)....alig 10 perc után, mikor már nem ömlik...akkor ordít....lusta dolgozni....ilyen a kezdetektől amúgy.....a másik megoldás h. édesdeden alszik, mikor ébresztem azt sem tudja hol van....irtó cuki...dehát így nem eszik sok tejet.
bezzeg a cumisüveget (avent)imádja azon soseeeee alszik be, és bevágja a tápit, mint atom!!!én meg ezzel szenvedek h. a szopi közben nem bírok már hozzá mit beszélni, h. egyen!!!lehet h. idővel már a cicit el fogja utasítani, mert nagyon kezd ámm kinyílni a kis csipája, szrintem már frankón tudja h. cici után mindig cumi....

Kép
winona

ok, védi az anyatej a babát az tutti, de attól még van rá példa h. elkapott vmit az anyatejes baba.....elég egy jó kis nátha is szegénynek!!
én is paramami vagyok ilyen szempontból (is) :lol:
sőt még a rokonoknál a férjemet is féltem....merthát aztán ha ő elkapja az szinte uaz...mintha én.....szívem szerint én nem is mennék....dehát szenteste??!!és annyira nem beteg a rokon......már állÍtólag jobban van......de ha komoly beteg lenne, én tutti nem mennék........szenteste ide vagy oda, most jelenleg az egészség mindenekelőtt!

Kép
winona

borostyánláncot én minimanóban láttam. nagy lajoson van. www.minimano.hu

nemtom már ki kérdezte......

Kép
winona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?