Új privát üzeneted érkezett!

Nanó
Én késői gyerek vagyok, nővérem 17 bátyám 13 évvel idősebb nálam. Mindenhol két-két lány van. Mindenki lányt várt nálunk...Én voltam az egyedüli fiús anya, és nekem lesz egy picit furcsa, bár az unokahugaim mellettem nőttek fel, végigpelusoztam mind a 4et! :) De naggggyon örülök, hogy lány lesz a pocaklakóm!!!!!!
Ádám sem egy fiúalkat természetére nézve. Állandóan mosolyog, jószívű, barátságos....konfliktuskerülő...sokszor sajnálom is, hogy lehet ezek miatt lesz majd hátránya később!
Én is most beszéltem az anyukámmal, aki alig várja, hogy a kezében tartsa a 6. unokáját!!!! Azt mondta, hogy biztosan nincs mégegy ilyen normálatlan vénasszony mint ő!!!! Mondtam neki, hogyha ilyeneket mond akkor nem normális!!!!! :)

Kép
Kép
tündérmanó27

Kicsit kiskacsás a színe :wink: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati
Végre!!! :) Megérte várni!!!!!
Gyönyörű Norton!!!!!

Juditkecskemét!
Remélem lassan túl leszel az egészen, és karjaidban lehet a babád!!!!! Megérdemled a boldogságot!!!!!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

Csujzi!

Nagy-nagy gratuláció, főleg, hogy a vérnyomásod ellenére síma szüléssel hoztad világra a pici Lujzá!
És nem is lett annyira pici. :wink: :wink:

Eszter!
Sajnálom, hogy megint nem jött össze...Ahogy Pati írta, marad még az otthoni lufizás...
Ha csütörtökig nem történik semmi rám is ez a sors vár.Csütörtök fél nyolckor reggel kórház, főorvosi bemutatás, egésznap aklimatizálódás a kórházzal. Este ballon felhelyezés, pénteken márc 21-én szülés. Nekem tovább nem várnak. :(

Nst okés volt. Magzati szívhang jó, sokat mozgott, és volt egy 45-ös erősségű fájásom is.... Méhszáj belső zárva, bár már puhul az is.... Becsült súly: 3500 gramm, koponya szépen beilleszkedve.

Kedvem az nincs, de még visszajöhet. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja a hasam domborulatának hossza 44cm, ha jól mértem. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Testvérek, az első találkozás:
Kép

Itthon, együtt:
Kép
Kép

Kép
Kép

mpatr

Pumperka
Már bíztunk benne, hogy Te leszel a következő adott napra kiírt szülő!!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

Pumperka :shock:
Én 40-esekkel már szültem :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép

mpatr

HALLÓ! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Kép

mpatr

Mpatr! Gyonyoru Norton :) ! Hasonlit Gordonra?

Nano! Koszonom szepen, bar en ugy erzem, h ugy fogok jarni mint Eszter, de sebaj, a baba tudja mikor van itt az ido :) ! sot neha onzonek is erzem magam, h mar annyira szeretnem, h kint legyen :roll:

Pumperka! Megszulsz te csutortokig :) !

Hol van Jim?

Kép Kép
rima

Pati
Bemehetett Gordon hozzátok? Itt sajnos nem jöhetnek be 12 évnél fiatalabbak! Úgyis becsempésszük valahogy Ádit!!!!!!!
Milyen kétgyermekesnek lenni? Nekem még nehéz elképzelni! Finoman nyúl a tesóhoz? Én ettől félek! Ma reggel is már cipőtkötni akarta megtanítani a kistesót Ádi! A nyáron biciklizni! Érdekes lesz!

Kép
Kép
tündérmanó27

Juditkecskemét!

Már lehet, hogy túl is vagytok rajta?
Nemsokára kezedben Nimi! :wink: :wink:

Pati!
Szépek vagytok. Igazi kiskrapekos a fizimiskája, meg a szerkója is. :wink:

Boszi!
Holnapra koncentráljunk! :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

HAzafelé a kórházból, 4 tagú lett a család :D :
Kép

NANÓ vállán:
Kép

6 napos vagyok:
Kép

Kép
Kép

mpatr

Pati!
Egy fecske még nem csinál nyarat, bár azt az erőset éreztem is rendesen.
Lehet, hogy megpróbálom én is a bábakoktélt. Mivel alkoholos, a vérnyomásgyógyszer bevételétől időben milyen távol legyen szerinted??????,

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Na egyelőre ennyi képet kaptok.

Pumperka, tuti megszülsz addig!!!
Nekem még a szülés előtt, aznap kezdett nyílni a belső.

Szüléstörténet készül, addig nyúzzátok Nanót, írja le, én hogy születtem. Extrabrutál volt neki! :oops:

Kép
Kép

mpatr

Pumperka, én jóformán együtt vettem be őket :oops: :oops: mit számított akkor! :roll: :roll:

Kép
Kép

mpatr

Nano! Kerjuk a szulestortenetet :) ! Kivancsi vagyok, h szuletett Pati :wink: !

Kép Kép
rima

Végre, Pati!!!!!!!!!! És végre, képek!!!!!!!! És végre, hosszas leirás, milyen is Norton!!!!!!!! És végre-végre-végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az első baba, akinél meg tudom állapitani, hogy :

1. hasonlit a tesóra, de nem kis mértékben
2. a szeme teljesen az anyjáé és itt nem csak rámondom, hogy anya boldog legyen :lol:
3. látom rajta, hogy fiú és nem a kék rugdalózóból

És most jöttem vissza a dokitól, tudom, hogy mások hónapok óta igy élnek, de jelentem, méhszáj 1 jujnyira nyitva. Na jó, hivatalosan ujjnyira, de annak nincs értelme :lol: Persze fogalmam sincs, hogy ez külső vagy belsőt jelent-e, de eddig még csak ott tartottunk, hogy ne aggódjón, már puhul... hurrá, ennyi idő alatt szarrá ázik, nemhogy puhul...

Szóval szedem tovább a homeot, jobb ötlet nem lévén, a dokinő mondta, hogy ő nem ért hozzá.

Na, azért annyira nincs okom a lelkendezésre, mert azt nem mondta, hogy megszülnék hamarabb, megbeszéltük, hogy vasárnap reggel utolsó ctg (mintha ma is igy mentem volna már reggel... mindegy), ha érzek fájást, akkor kérjem meg a szülésznőt, hogy vizsgáljon meg és este 7-re kórház, inditás. Ő nem lesz benn, de az engem ne aggasszon (ááááááááááá, dehogy, miért is aggasztana... bárki feltesz egy lufit...)

Ja, és amikor megvizsgált, akkor azt hittem, csillagokat látok... mondta, hogy Eszter, csukja be a szemét, lazitson, most benne vagyok a méhszájában... mondtam neki, hogy olyan érzés, mintha az agyamban lenne...hát, ezt azért senkinek nem kivánom. De legalább tudom, hogy hol kell éreznem, ha tágul a méhszáj...
Ja, és ezek után már nem is kérem apát, hogy táőgitson méhszájat természetes módon... basszus, még egy bantu négernek is dicséretére válna oda eljutni, nemhogy szimpla fehér embernek... érzésem szerint könyökig tűnt el bennem a doktornő, de látványra is olyan volt...

Nanó, kérünk születéstörténetet!!! Milyen volt két hét túlhordás után!!!!

Juditkecskemét, nagyon-nagyon drukkolunk!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Ja, és PAti, Nanó már készül a családi költségvetés megreformálására, bevállalta a márciusi topic bölcsit, 55 gyerek egy csoportban - abból azért már elég jól meg lehet élni :lol:

És amúgy anyukád 31 éve lányos anya, te pedig fiatalitod magad a táblázatban 30-nak... tudom-tudom, fél év eltelt a táblázat készülése óta, lassan mindannyian öregszünk...

Pumperka,

Neked akartam még irni mindenképp, hogy én csak javasolni tudom a bábakoktélt, attól, hogy nem hatott, még semmi veszélyes nem volt benne. Berúgtam aztán besz...tam, de ártani nem ártott semmit.

Mivel nálunk nincs beöntés, ezért én vasárnak reggel hobbiból bábakoktélozok, de most már a lekváros változatot próbálom, hátha ott jobban el lehet keverni a ricinust! Vesztenivaló nincs, nekem 5 óra alatt lett vége a hatásnak, két óra részeg alvás, 3 óra a wcn.

Kép

KépKép
eszterxx

Na én még azért lelekesen kerestem szülsmegindító megoldásokat:
Egy szimpit még találtam. :?
Eszter!
Téged már semmibe nem akarlak belevinni, de hátha valakit még érdekel a későbbiekben.
És minthogy Eszter is írta az orvosok is úgyis könyékig bennünk vannak, semmi brutál nincs a módszerben.
Szóval az idézet:

Nekem javasolt a dokim aromaolajas megoldast is...
Ez a következö:
30 ml mandulaolajat
50 csepp edeskömenyolaj
Ezt jol összekeverni.5 cseppet ebböl egy tamponra csöpögtetni,2 orara a tampont felhelyezni.4 ora mulva meg kell ismetelni.

Pati!
És tényleg hasonlít a két gyerek. A krapekosságát meg már írtam.. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pati!

Nagyon jók a képek.Norti tényleg tiszta anyja :wink: nagyon hasonlít rád.

Eszter!

Sztem ebben az egy újnyi méhszájban belejátszott a homeo tutira,úgyhogy szedd csak,ne hagyd abba!!++++++

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Tanácsért jöttem "odaát"-ról: szóval a kiscsaj idáig tök jól evett. Háromóránként, magától, nem keltve, nem erőszakolva, ahogy neki jól esett. Ma azt csinálta, hogy a jobb mellemből kb. - kisebb megszakításokkal- egy órán keresztül evett, majd próbáltam lerakni. Ebből hiszti lett. (ilyen még nem volt) Aztán mivel a jobb mellem már olyan volt mind egy kiürült tarisznya, és eltelt már majdnem 1 óra a jobb mell után, nem volt más választásom, adtam a balt, amelyiket kb. negyedóráig szopott és beájult. Azóta alszik.
Na most mi legyen? Fejjem le a bal mellemet? A következő szoptatáskor adjam a bal mellemet? Mert anyag az van benne rendesen...
Help! Help! Help!
linocs

Ügynöknő!
Imádom az akasztófahumorod!
Sztem a dokinéni azé fájt mert egy kicsit manuálisan indítgatott. Bárha :roll:

Kireütöttezagyerek:
Amikor megszületett, kiba... ronda orra volt. Ha azt letakartam, egy egészen használható, nem a Csúcsfejekből jött gyereknek tűnt. És napról napra szépül!! Kisimult az orra, bár még mindig nagyon jellegzetes vonása. SZóval amikor kibújt, mondom, Na ez tiszta aoja kicsiben. Összekutyulva a nagyapámmal.
Aztán jött Nanó, aki nem konszolidált elfogultsággal közölte a kórházban, hogy ez a gyerek tiszta én vagyok, amikor megszülettem. Mondám, álmodsz anyám...
Amikor megszületett, mindenkinek újságoltam, hogy tisztára más karakter, mint Gorka volt.
Eltelt néhány nap a kórházban, és azon kaptam magam, hogy banyek, Gordont szoptatom :shock: :shock:
A következő sokk hazatéréskor ért: anyunak elővettem az újszülött albumomat jól megmutatni neki, hogyőmostaztán annnnnnyira tévedett...és :oops: :oops: :roll: ... basszus, ez a gyerek tisztára én vagyok.
Sebaj, tegnap elővettem néhány újszülött képet. Péel apáét. Hát ez a gyerek tiszta apja, csak az csúcsfejes statiszta volt és bucibb volt a feje, de a többi stimmkol. Nemcsak lábközt... :wink:
Majd a teljes sokk: Gorka újszülött képei között találtam egyet, amin én, a saját anyjuk nem tudnám eldönteni, hogy melyik kölkömet is látom :shock: :shock: :shock:

Szóval ennyit arrúl, hogy kire is ütött.
Mondjuk ma rám ÜTÖTT, amúgy feketepákósan: ADDIDEJACICIT AZANYÁDÚRISTENIT! :wink:

Kép
Kép

mpatr

Linocs! Ha kibírod a kövi szopiig, add neki a balt, ha nem fejd le.
És nyugi, az istenért!!!! :D :D

Kép
Kép

mpatr

Linocs!

Igen a balt add neki!!Egyébként a tej már azonnal kezd termelődni,szal nem kell aggódnod hogy nem lesz a balban elég. :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Linocs!
Nekem szinte mindig muszáj volt két mellből szoptatnom, mert általában az egy kevés volt. Következő etetéskor azzal kedtem amiből másodszor szopott. Ha etetés után fejtem akkor, mindig csak az elsőt amit tulképpen kiszívott, de hogy serkentsema tejképződést fejtem rá még egy kicsit, minden 10ml- is noöveli a mennyiséget.

Nálunk egy idő után így nézett ki egy etetési procedúra:
20-25 perc egyik mell
általában valamivel kevesebb a másik mellen
Büfi 5-10 perc
Első mell kifejése 10 perc (többet nem volt energiám rászánni)
Ez a kalasszikus két mellbő való szoptatás (tejserkentésre ezt javasolják)

Ha kicsit is bizonytalan vagy a mennyiséget illetően akkor jobb akét mellből való szoptatás, több inger éri a mellett.

Remélem érthető volt.
A másik a váltott mellből való szoptatás (egy etwetés egy mell)
Általában akkor, ha már beállt a baba igényének a tejmennyiség
:wink:

Nekem mindig kevés volt, de ezzel a módszerrel, majdnem 1 éves koráig kihúztuk a lányommal.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pati, Norton gyönyörűséges, nagyon fiús, de mégis nagyon-nagyon hasonlít rád! :)

Csujzi, gratulálok! Várunk vissza !!! :)

Tündérmanó, a nagytestvér picihez való közeledése nálunk egyelőre nagyon kedves, szeretetteljes módon megy. :D A baj csak az, hogy állandóan szorongatni szeretné nagy szeretetrohamában, plusz folymatosan ölbe akarja venni. Üldögél vele 5 másodpercig, ad neki egy puszit, aztán meglátja valamelyik játékát, és szépen legurítja magáról Laurát, aztán megy a dolgára. :D :roll: Szóval folymatosan résen kell lenni :).

Tegnap az autóaülésben ringattam el egyszer Laurát, mert Eriknek kellett körmöt vágni, tízóraizni, stb., csupa olyan, amihez két kéz kell, Laura pedig már vagy egy órája ordított. Nagy nehezen elaludt az ülésben a ringatásra. Átmentünk Erikkel a szobájába, ott játszottunk, erre Erik visszament egy játékáért a nappaliba, ahol Laura van elszállásolva. Pár másodperc múlva furcsa hangokat hallok, rohanok Erik után, erre az a látvány fogad, hogy Erik, mint az őrült hintáztatja az autósülést :shock: :roll: , Laura szemmel láthatóan legszebb álmából felkeltve tágra nyílt szemekkel kétségbeesetten bámul, meg sem bír mukkani, miközben majd kiesik az autósülésből a nagy ráncigálás hatására. Leállítottam az akciót, remélve, hogy Laura ép bőrrel megúszta. Kérdezem Eriket, hogy miért estél így neki a babahordozónak? Erre mondja, hogy ringatni akartam, hogy nehogy felébredjen (merthogy a lökött anyjától ezt látta, ugye...). Magyarázhattam neki, hogy ez szép dolog, csak kicsit erősre sikerült az akció..... :roll: :D
Szóval fél szemed mindig a picúron! :)

Kép

Kép
mzx

Ja!
Bennem fel se merült, hogy azért akarod a balt lefejni, mert zavaróan sok maradt benne. De azzal egyetértünk, hogy a kövi szopinál a ballal kezdjetek... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nyugodtnak nyugodt vagyok. Épp ebédelek. Csak néha eszembe jut, hogy lehet tudományosan is csinálni...
Köszi a tanácsokat, én is arra gondoltam, hogy a balban van még anyag, és még bírom, úgyhogy csőre töltött bal mellel várom a felkelését ;)
linocs

Én mindig váltott mellből szoptattam mert annyi volt... :wink:
Gondolom Linocs,neked is van sok ahogy írod,ugye?!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jééé, mennyi víz!:

Kép

feri (mni)

Icipici talpacskák:

Kép

feri (mni)

Épp most jövök a fodrászomtól:

Kép

feri (mni)

Még mindig apa hasa a kedvenc vízágyam, és olyan jó fincsi meleg van a nagy paplan alatt:

Kép

feri (mni)

Lilla baba tündéri :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kapucnis hófehérke:

Kép

:)

feri (mni)

Feri, nagyon cuki! :) Gyere hozzánk is fényképezni! Láttad milyen gázos képeket gyártottunk? :roll: :oops:

Linocs, én is váltott mellből szoptattam, szoptatok, és pár naponta nálunk is van olyan, hogy valamelyik etetésnél nem elég neki az egyik, és rá kell segíteni a másikkal. Aztán másnapra beáll a plusz mennyiségre a mell. Állítólag 3 hetes, és 2-3 hónapos koruk körül van egy nagy ugrás a keresleti tejmennyiségben, akkor van pár szenvedős nap, aztán nincs probléma egy ideig.

Kép

Kép
mzx

Ha én kipróbáltam egy napig az egy mellből való szopoit, másnapra csökkent a tej mennyisége. Nekem kellett, hogy mindakettőt érje inger kezdetben 2, majd 3 óránként, ha nem mintha elfelejtette volna a szervezetem mi a dolga..... :oops: :wink:
Na hát ebben is különbözőek vagyunk....
Soha egy csomó, egy piros folt ennek fejében. :wink:

Feri!
Gyönyörű Lilla baba. Azok a hatalmas sötét szemek, na és a frizura....

Én is fotókat akarok már felrakni.... :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Feri, Lilla baba bőre ennyire szép, semmi tejkiütés, hámlás, folt???? :shock: Vagy retusálod?
Laura például tele van csalánkiütéssel, a lábán, a homlokán és a kezein pedig hámlik :).

Kép

Kép
mzx

Feri! Nagyon szép a kislányotok!!!!!

panny: váltott mell volt idáig. Kb. 70-90 grammokat eszik a csajszi. És mindig megvolt egy-egy mellből, egy-egy szoptatáskor.
linocs

Linocs!

Az szuper!
Sztem is ez csak egy kis kitérő :wink: ahogy Mzx is írta.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny: köszi, megmondom a kislányunknak!!! :)

mzx: nem a képek minősége a lényeg, hanem a pici gyermek szépsége, és bizony az összes babanetes poronty gyönyörű lett! Ha jól emlékszem, Judit18-nak már beígértem egy fotózást (természetesen csak kellő mennyiségű süti ellenében), tehát ha gondolod... ;)

mpatr: még nem is gratuláltam a babához, hát most megteszem: GRATULA! :) Szépek vagytok így négyen!

feri (mni)

Én még csak így, de három gyerekkel. :wink:

Kép

(fejem egy kicsit gáz...)

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

mzx: a nózijánál vannak kis pöttyök, azok nem tudom micsodák, talán az anyai hormonok hatása (Nikit kell megkérdezni inkább). Hámlása nincs és szerintem foltja sincs. No persze a szája körül mindig ott egy kis tejecske nyom, amit ha elfelejtünk letörölni fotózás előtt, akkor jön utólag a digitális törlőkendő (Photoshop). :lol:

feri (mni)

Hátha ez az utolsó pocakos képem. :wink:

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Feri, a sütin nem fog múlni a dolog! :wink: De gondolom neked van azért ennél jobb dolgod is :), de ha éppen unatkozol, akkor megbeszélhetjük, gyártok neked - Gombóc Artúr után szabadon - sima sütit, töltött sütit, lyukas sütit, kerek sütit, kockás sütit, mogyorós sütit, kókuszos sütit, sajtos sütit, mindenfélét, amilyet csak akarsz. Egy ilyen szép képért mindenre képes vagyok (na jó, mindenre, ami sütinek nevezhető :wink: :oops: ), de azért célszerű olyat kérni, amit már csináltam is... :D

Az lenne a legjobb, ha összehoznánk hamarosan egy babás találkozót, és akkor ott lehetne mindenkitől sütit begyűjteni egy-egy szép babaképért! :) Csak nehogy elhízz a nagy babakép-kereslettől! :D

Kép

Kép
mzx

Akkor itt a születés-történet...Pattiról :lol: :lol: Régi emlék....

Kép
nanó:))

pumperka:

Ám úgy legyen. :wink: :wink: ..Gyönyörűek vagytok...Mind a négyen :lol: :lol:

Feri::

Álom szép a kicsajszi :lol: :lol: Büszke apa lehetsz...majd pár év múlva...üldözheted el a rajongókat :lol: :lol:

mzx:

Patti hasonlóakat említett..a polip-karok most jól jönnének..de ügyesk vagytok..és belejöttök...idő kérdése.. :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép

Egész jól fájdogálok....
Lehet, hogy tényleg erre kell ráküldeni a koktélt, hogy teljesen rá tudjon izgulni a szervezetem ezekre a kis fájásokra. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

eszterxx

Ne hidd...hogy meglepnétek..jelenleg 90 ebugatta, lüttyedt kamaszom van...ebből 51 hiperaktív :lol: :lol: :lol: :lol: mozgásban tartanak...itt is résen kell lenni..akkor a Ti picurkáitok....igazán nem okoznának gondot....na bumm...kissé hangosak leszünk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?