Új privát üzeneted érkezett!

Marek:
[quote]N írta:yugtonmalac
Írtam privit, remélem megkaptad. Amíg nem kapjuk meg a zsiráfot, légyszi etessétek helyettem....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Oké, etetem :D Bár már kezd kienni minket a vagyonunkból... (na nem mintha lenne miből :P

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

[quote] írta:n annyira ki vagyok akadva! Mostanában rengeteg embertől hallok nagyon durva hozzátáplálásról. Ma beszélgettem egy anyukával, gyereke négy hónapos és nem nagyon szereti az keksszel kevert almát. De a madártejet szereti.... Hat hós korban csirkepörköltet fog kapni tarhonyával. A babák állítólag a szárnyát szeretik, mert az nem olyan száraz hús. És ez ma 2009-ben. Egy másik ismerősömnek 7 hósan már mindent evett a gyereke. Reggelire tejfölös kenyér, lekváros kenyér, májkrémes kenyér.... Basszus én meg semmit nem adok Borinak, mégis allergiás. Nem igazságos az élet!!!!

A barátnőm is minden félét ad már a lányoknak, és a picivel nagyon hamar kezdte a HT-t... Mindenki maga dönti el, a saját gyereke, a saját lelkiismerete... Ők ismerik a hátteret.

Én Lilinek kiflicsücsköt, és babapiskótát ennek a barátnőmnek az unszolására kezdtem el adni, és bejött. Mert egy fognövesztést sem éreztünk meg :D

De Lili 6 hónapos koráig kizárólagos anyacicin függő volt.

Bori nem szopizik, anya cicije szétment a fejéstől, meg jöttek a nyavalyák... és volt nincs tejcsi... Van tápszer, és kóstolgatunk... Semmi nem ízlik neki igazán... már a barack sem. Csak a grízt szereti enni. És már Lilinek eszik a legszebben...

Nekem már nem kért, és nem is erőltetem... Erre kicsit nem nézek oda (Bori az ölemben), És Lili már eteti is a maradék grízzel. Ugyan úgy lenyalta a kanál alját, mint én, és csak picit tett a kanálra, mert ő úgy szereti :) (bezzeg anya, jól megtömi ;) )

És olyan szépen evett Bori, hogy úgy döntöttem nem haragszok érte Lilire, csak kordában tartom. Akkor etessen amikor, és azzal amivel én engedem... :)

Még nem adtam Borinak tejfölös lekváros májkrémes kenyeret... bár ilyet még Lilinek sem... :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kata:
[quote]N írta:yugtonmalac!Dolgozol már?Csajszik?Ez milyen kendő?

1-étől dolgozom :) addig itthon teszem rendbe a dolgokat, és ezerrel pörgök minden miatt....

Lányok: Lili dolgozik igen :D Bori 1-én kezd velem... Illetve ő 2-án kezd csak, mert 1-én a nagy projekt átvételkor, meg az ilyesmik miatt nem akarom őt is hurcibálni :P Tehát 1-én mamázik, de 2-án már jön ő is velem :D

Ez egy Hoppediz Timbuktu kendő. Szerintem gyönyörű, de én kislány korom óta imádom ezt a mintát... fekete alapon rengeteg szép szín csíkban, vagy mintában... :oops: Egyébként 5 méter hosszú és van zsebe is :) Ja, és nem rugalmas, és szerintem vastag... :P

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

[quote] írta:s a testi fenyítésről mi a véleményetek? (most majd előkerül a többi eltűnt is....

Nekem erről nagyon komoly nézeteim vannak... majd ha előkerülnek a témák konkrétan, úgyis elmondom, addig nem húzom ki a gyufát :D

De annyit elárulok, hogy Lili nem véletlenül olyan jó kislány, amilyen... És remélem Bori is ilyen lesz. Csak mert önző vagyok, és nem szeretem a hisztis borzalmas gyerekeket... :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Levágattam Lili haját, olyan szép kiscsaj lett!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nyugtonmalac
Most már érdekelnek a nézeteid! Légyszilégyszi írd le, h Lili miért olyan jó kislány!!!!!!!!!

Te egyébként hánykor kerülsz ágyba? :shock: :roll:

marek

Marek!Na nálunk sem egyből kap mert elötte rongyosra beszélem a számat.De amikor a 2,5éves gyereked röhögve közli mikor azt mondod "Azt meg ne próbáld mert kikapsz"mert ezt vagy 2milliószor elmondod egy nap és erre a válasz "Úgy se kapok"akkor sajna muszály megmutatni,hogy legyen értéke ennek a mondtanak.Na persze egyszer rácsapsz egy picit a popojára és érzi ez nem csak szöveg.

Nyugtonmalac!Akkor már nem szoptatsz?Én is kiváncsi vagyok az eszközeidre :lol:

Lányok!Ma Zsombor 25x volt fent na nem kelett sokat tenem csak cumit a szájába de akkor is fel kell kelni és mire vissza aludtam volna már újra :twisted: :twisted: Nekem ez a fogzás lesz a halálom komolyan :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Sziasztok!

Hűűű, látom Mareknak sikerlt megint beindítania a topikot. :wink:

HT - Azzal egyetértek, hogy mindenki azt csinál a gyerekével, amit akar, de azzal nem, hogy, ha a fejem tetejére állok, akkor is baja lesz, ha az akar lenni. Vagy hogy írtátok. Én nem vagyok egy paramami meg extra higó, gyerket burok alatt tartó sem, de azt gondolom, hogy a gyomorproblémák és az allergia egy éltre megkeseríthetik, megnehezíthetik a fiam sorsát, így probálom fokozatosan óvatosan hozzászoktatni a szervezetét a szilárd kajához. Nem sokkolni a különböző nehezebben emészthető, allergizáló dolgokkal, hogy ne kísértsem az ördögöt. A hajlama megvan az allergiára sajnos.

Gyerekverés - Ahogy Marek is írta én sem tervezem, hogy üssem vágjam, de azt sem terveztem, hgoy sírni hagyom, mégis meg kellett tennem. A nagypapámamt idézve "időben érkezett pofon nagyon sokat ér". Ez nyilván így van, ha már nincs más megoldás. Egyet azonban biztosan tudok a fejét soha!!!!!! Feláll a nem létező szőr a hátamon, amikor olyat látok, hogy a szegény gyerek akkorát kap a fejér hátulró, hogy majd orrabukik tőle! :twisted:

Képzeljétek tegnap megnéztük a Kisvakond Kiállítást. Nem volt egy nagy durranás, de vettük apróságokat Szabinak. Önmagához képest nagyon sokáig nézelődött. Olyan fél 1 körül indultunk, az autóban végig ébren volt és végül olyan 3/4 3 körül aludt el. :shock: Ehhez tudni kell, hogy, ha sétálni megyünk, jó,ha egy saroknyira eljutunk úgy, hogy még ébren van.
Na, és nem elhanygolható az sem, hogy mellett van a cseh sörfesztivál is. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

TALI - A tatai randi időpontjául a családom programjai és a ti véleményetek alapján június 13-át (szombat) néztem ki. Aki akar apástul jön, aki nem, az nem. Egész napos programra gondoltam, ha már olyan messzire eljöttök, akkor ne kelljen 2-3 óra múlva megint utazni. Anyukámnál van nagy kert, a szomszédos lakótelepen játszótér és a tópartra is ki lehet menni egy csapatos sétára vagy amihez éppen kedvünk lesz. A másik gondolatom, hogy mivel hétvége megkérem apukámat, hogy legyen ő a séf. Imád főzni és a pörköltjei verhetetlenek. De akár grillezhetünk is. Ehhez viszont majd csinálok egy kb. kalkulációt, hogy mennyibe lenne a kaja/fő. Így nem kellene netkek sem cipelni semmit csak magatokat meg a gyerekeket. :wink: NA?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna!

Szerintem szupi a program, én teljesen benne vagyok.A szombati nap is jól hangzik.Még szülinapi bulinak is betudhatom:-) :wink:
emmalena

Sziasztok!

Képzeljétek, ma Lottika 8-ig aludt!!!!!!!!!!! Azaz 9-ig :shock: Nem hittem a szememnek, csak a cicimnek, ami kőkemény volt, úgyhogy 7-kor mehettem fejni :roll:

Bettyna - júj, ez nagyon jól hangzik, mi apástul mennénk, a szombat is jó, mert akkor ráérünk akármeddig, már várom, főleg, hogy végre jó idő lesz, nyár, napsütés...
Túró báró :lol: :lol: :lol:

Linh - Marci nagyon édes!!! Szuper súlyban van :lol:

Kakigond - megoldódott, a 4. nap mégse hagytam ki az almát, mert kulabácsi megérkezett délelőtt :wink: Kemény mennyiség volt, aztán még egy aznapra :roll: És a szaga is, hát hogy is mondjam, kezd formálódni, gondolom az alma :P :lol:
Ma egy hete hogy elkezdtük és még egy hétig nyomjuk az almát, viszont 150 grammig tuti nem emeljük az adagot (ezt mondta a védőnő,hogy 2 hét alatt addig emeljem), mert annyira nem eszik még, neki a szopi a fő táplálék és én nem is bánom, nem kell kapkodni, nem?

Sensi
- de jók a képek, én imádom a fekete-fehér fotókat, nagyon művészi :lol:
Párod hogy viseli, hogy mindjárt hazajöttök??? És te?

Zsuzsu - de jó ez a hangoskönyv, lehet, elmegyünk, itt a közelben van egy Lidl. Konsti tünemény! A 2. képen akkora huncut, egyem meg! :lol:

Nyugtonmalac - dehogy baj, hogy teleírod a topikot, sőt, ez ösztönzőleg hat másokra (remélem) és nem fogunk pangani :lol:
Ú, mensit sajnálom :? Én szeretném, hogy megjöjjön végre, utálom, hogy ennyi pattanásom van :cry:

Marek - ezek a HT dolgok, úrég, nagyon durvák!!!!!!!! :shock: Komolyan, nem értem, hogy adhatnak 4 hós babának madártejet :shock: Én nagyon óvatos vagyok és maradok, szerintem semmit sem kell elkapkodni, ráérünk!!!

Kata - a pihiszék is jó ötlet kaja után, bár nálunk néha ott is kirak :roll: Mostanság az ágyába teszem be, az amúgy is meg van emelve kicsit.

Testi fenyítés - egyelőre úgy gondolom, hogy nem fogom megütni a gyereket! Persze ez változhat. Biztos lesznek olyan helyzetek, amikor a popójára vagy a kezére fogok ütni, de csak picit és engem is kiráz a hideg, ha valaki a gyereke fejére csap :evil: Az az igazság, hogy én pl. átkozott rossz gyerek voltam (állítólag), még nagymamám is azt mondta, hogy belém bújt az ördög... és emlékszem, sokszor kaptam, amikor nagyobb voltam, 11-12 éves kb. akkor apu pl. szíjjal ütött meg, anyu a fejemre csapott vagy pofont is kaptam... mostani fejjel, hogy anya vagyok, azt mondom, hogy ez nagyon-nagyon durva volt!!! Volt, hogy a combomra kaptam akkorát, hogy ott maradt anyu keze piros foltokban :roll: Szóval én ilyeneket biztos nem fogok csinálni!!! Szerintem lehet szép szóval is fegyelmezni, de ha nem megy, akkor sem szabad nagyot ütni, olyat, ami igazán fáj!!!
A hűtő tetején volt egy fakanál és egy műanyag valami, aminek lapátszerű volt a vége, na ha rosszak voltunk, azzal is kaptunk (2 húggal egyetemben), és megmondom az őszintét, a szarnak a pofon kb. amilyen hatása volt, én ugyanúgy "rosszalkodtam", szerintem anyuéknak nem volt türelmük hozzánk...

Na mennem kell, megyünk ebédre párom szüleihez, szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép
nusildi

sziasztok
a héten többször is jöttem, olvastam, de irni már nem tudtam, mert mindig közbe jött valami.
pl. a héten volt 2 nap, hogy fiam napközben semmit nem aludt reggel 7,30-tól 21,30ig fent volt :shock: . TÖBBIEKNÉL?
aztán a minden napos fözések, séták,vendégek, stb.

közben betöltöttük az 5 hónapot /én meg a 25 évet :wink: /.
adataink: 7500g és 67cm

fiam mindent elvesz, amit nyújtunk neki, de már egy ideje azt is, amit nem akarunk.
pl. ettem a snickers csokit és kikapta a kezemböl :shock: , na persze én vissza szereztem :wink: . na meg a szemüvegemet szereti megkaparintani.

na meg egyfolytában rugdos, föleg a jobb lábára edz :lol: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

végre le tudtam fenyképezni egy nagy vigyort:

Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Hali,
veréshez nem tudok hozzászólni, én életemben 1-szer kaptam egy pofont :) Amúgy elég jó gyerek voltam, de akkor egyszer valamiért hisztiztem és ez anyunál kiverte a biztosítékot :)

Pálminál én is be akartam tartani, hogy fél éves koráig semmi HT, de végül csak becsúszott már két-három reszelt alma, egyszer körte, meg most nemrég baracklé. Amúgy nekünk a doki mondta, hogy mivel tápszeres, így 4 hós kortól kezdhetek adni szűrt alma-körte-baracklevet. De lé formájában nem kérte, reszelten viszont imádta :)

Amúgy szupi éjszakánk volt, kihagyta a hajnal 4-es kajálást és reggelig aludt, 9 és fél órát egyhuzamban!!! Isten tartsa meg jó szokását! :lol:

Ja és lehet, hogy kezdi megszokni a hasra fordulást, mert már nem bukik annyira hason! Gondolom mindenkinél ez lesz!

Kép

Kép
sz.veronika

Timirosicka,
nagyon cuki a vigyor! :)

Pálminak is mostanság nem a játékai kellenek, neki a zacskók :) Képes negyed órán át ellenni úgy, hogy egy zacskót gyűröget :)

Kép

Kép
sz.veronika

Kérdés

Csak mert ugye már forog Lotti, a játszószőnyeg már nem jó, most habitapi van, de...

Kinek hol van napközben a babája, ha nem éppen kézben? A pihiszéken, kiságyon, hintán kívül?

És hoztam egy képet, ahol pont a mi ágyunkon van a gyerek :lol:

Kép

Jó éjt!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Jaj, de rég voltam(magamhoz képest) :wink:

Bettyna...nagyon szupin hangzik a tali, még olyan konkrétan nem beszéltem a férjemmel, de azt hiszem
már most elkezdem puhítani. :D

Timi...boldog szülinapot utólag! :D De ari lettez a kép! :D

Szöszke, NyMalac...hűen követlek benneteket...ÉN IS NAGYLÁNY LETTEM :roll:
Még csak ilyen maszat szerű, de tuti már megfog jönni, a pocimat is érzem :?

Testi fenyítés...hááát nem igen vagyok a híve, de biztos hogy néha hasznos egy-két popóra verés.
Nekem azt mondta apu, hogy mikor én kaptam neki jobban fájt, de néha elkerülhetetlen volt.
Sokat nem vertek, inkább csak megszídtak.
Anyu párszor beállított ruhástól a hidegzuhany alá mikor hisztiztem :arrow: na szerintem ez jó módszer.
Bár akkor annyira nem díjaztam.
Egy barátnőm mindíg ordít a gyerekkel, és már úgy megszokta a kisfiú, hogy már a normális beszédet meg
se halja, és ..úgymond sz...-ik arra mit kérnek tőle szép szóval.
Nagyon rossz. :roll: Mindíg mondjuk a férjemmel hogy ez meg azt mi máskép fogunk csinálni, de hát biztos
nagyon nehéz dolog ez a nevelés. :? Nem?

Én jó hisztis voltam, de komoly gond nem volt velem.
Soha nem mondtam csúnyát a szüleimre, és nem szöktem el, vagy meg soha sehonnan, nem
okoztam bajt, nem csináltam kárt szándékosan.

Kép
Kép
lovaszkata

Képzeljétek Norbinak kevés már a 200ml tápszer, már 3. napja hajnali 5-kor kel és tök éhes,
ma már sírt mire kihűlt a víz.
Lehet hogy már gyenge az 1-es MIldibé, lehet hogy már 2-es kellene????
Azt felírja a doki, vagy arra nincs támogatás?

Ildi...jaj de édes ez a kép! :D

Ezt már én is akartam kérdezni, hogy kinek hol van a gyerek napközben, hol játszik?

Ja, és a legfontosabb:
NORBI MÁR HASRÓL IS ÁTFORDUL HANYADT!
:lol: :lol: :lol:
Olyan kis ügyi, már pörög-forog, helyesen lendíti a lábát és már át is fordult. :D :shock:
Tegnap meg hason elkúszott egy métert. :shock:
Úgyhogy már nekem se nagyon marad meg a játszószőnyegen.

Néha én hintába teszem, addig vasalok, közben "beszélgetünk", van hogy a nagy ágy közepére teszem,
de már nem merem otthagyni.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a képdicséreteket! :)

Zsuzsu!
Örülök, h jobban megy a ht. :) Arik a képek! :)

Bettyna!
Köszi!
Már most félek, h mi lesz hnap...eddig még csak rakosgattam 1-2 dolgot ide-oda, de tul. képp. semmit nem csináltam. Hnap meg megőrülök. :?
Nincs videod az idétlen hangokról? :D

Nymalac!
Mensi miatt részvétem!
Ügyes vagy, h már profin kötögetsz. :D
Látom ti is elcsúsztatok a szurikkal. Mi még csak most kezdjük majd otthon. :?
Én is kiváncsi vagyok, h hogyan tartod sakkban Lilit. :)

Marek!
Ettől a ht-től én is kivagyok... :?

Mi 4hósan és 1hetesen kezdtük a ht-t, mert elkezdett fogyni a tejcsi, 1hétig próbálkoztam tápival, de nem issza meg. Így muszáj volt, peig én is csak szopizni akartam 6hó-ig. Óvatos vagyok, babarizst kap minden nap 60ml tápival keverve ebédre, délután meg egy kicsi gyümit, eddig almát és almabanánt kapott. Persze minden csak szopi után. 6hóig ezt tervezem tartani, utána jöhetnek a zöldségek, és a többi. Én sokáig gondolkodtam, h mi legyen, és végül a hipp mellett döntöttem a kotyvasztott cuccok helyett. Úgy gondolom, h az itt-ott megvásárolt gyümölcsökön, zöldségeken több káros anyag ment keresztül, mint amennyire a bébiétel mű. Itt lehet organic cuccokat venni, de otthon makón sehol nem tudok bio-t beszerezni. Így sztem Lillus sokkal "tisztább" kaját eszik, mint ha én csinálnám frissen. Persze idővel majd ennie kell rendesen elkészített kaját is, de egy jóideig hipp-ezünk, amíg fedezi a szükségleteit. Meg egy-két dolgot készítek majd neki, pl zöldségeket, gyümiket magában, h az alapízeket kapja először, aztán jöhetnek a kevert hipp-ek. Mi erről a véleményetek?

Én nem tartom jónak, h kicsi gyerekek pörköltet, meg tejfölös kenyeret, és hasonlókat esznek. (és még a párévesekről is beszélek) Nem nekik való! Én tartani szeretném a só és cukormentes kajákat, és vizet adok majd inni ameddig csak lehet. Asszem ivódott belém egy kis angol, egészséges gyerek etetési szokás. :) Sokkal ellenállóbbak is itt a kölykök, az biztos.

Kata!
Köszi! :)

testi fenyítés: asszem nálunk nem lesz. eddig is bírtam az idegeimen kötéltáncot járó, elkényeztetett angol kölykökkel, a sajátommal nem hiszem, h gond lenne. és alapból nem vagyok híve. én mindig meg tudtam mindent beszélni velük, akkor is, ha sírás-rívás, hiszti volt...valahogy kikeveredtünk belőle.
de én is kaptam asszem párszor gyerekkoromban, de nem emlékszem rá, úh nem volt annyira érdemleges. minket sem ütöttek meg, csak 1-2x, ha nagyon kihúztuk a gyufát. és az sem volt olyan durva
Marek! Én is játszadoztam a gondolattal, amikor túlfeszítették a húrt, de nálam ugye szóba sem jöhetett, meg szerintem nem sokat lehet elérni vele hosszútávon, akkor meg minek bántani a gyereket...és nem is tudnám sztem. :)

Na eddig tudtam most eljutni, mennem kell aludni, mert hulla vagyok...majd vmkor folyt köv., de valószínűleg nem holnap, mert rengeteg dolgom lesz utazás előtt. "Otthon találkozunk!" :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Jó reggelt!

Én nagyon híve vagyok a következetességnek, így remélem a testi fenyítésre nem lesz szükség, meg aztán azt gondolom, hogy nem abból tanul az okos gyerek, a tesi fenyítés többet árthat mint használ.De ismerve egy dacos gyerek ellenállását és szófogadatlanságát, értem, ha valakinek elszakad a cérna és becsúszik egy fenékreütés.A minap velem is előfordult, el is szégyelltem magam.Az történt, hogy 2 gyerekkel jöttem haza a játszótérről, én toltam a babakocsit, ábi jött szépen mellettem.Fogta a babakocsi szélét, ahogy tanítottuk neki.Egyszer csak, gondolt egyet, elengedte és elkezdett rohanni.szóltam rá, hogy álljon meg.Mintha meg sem hallotta volna.Szóltam még egyszer, csak rohant tovább egy forgalmas út felé.Láttam, hogy tök mindegy mit ordítok, csak rohan.ott kellett hagynom a babakocsit és minden erőmmel futni kezdtem utána.Basszus nagyon össze kellett szednem magam, hogy utolérjem.Épp az utolsó pillanatban kaptam el, centik választották el, hogy lefusson az úttestre.Azt hittem ott helyben szívrohamot kapok.És annyira tudja, hogy ezt nem szabad, nem is szokta csinálni, nem tudom mi ütött belé.Annyira megijedtem meg annyira felment a pumpám, hogy direkt rosszalkodik (mert közben vigyorgott), hogy ráütöttem a fenekére egyet.Mivel még pelusos nem fájt neki, de nagyon meglepődött, épp azért mert soha nem csinálok ilyet.Na, de ebben a helyzetben valahogy ki kellett a különös haragomat fejeznem, hogy felfogja, nem szaladunk az úttestre ki, ahol ezer autó jár.ötezerszer megbeszéltük már, hogy ezt tilos.De sajna a kezét nem tudom fogni, mert egy kézzel nem tudom a babakocsit tolni.

Egyébként abban hiszek, és ez azért szokott működni, ha következetesen betartja az ember amit mond.Pl.Ábi nyáron a játszótéren ellökött egy kislányt.Mondtam neki, hogy ez csúnya dolog, nem szabad, tessék bocsánatot kérni, és ha még egyszer előfordul, megyünk haza.Előfordult, kb.5 perccel később.És tuti azért csinálta, hogy megnézze betartom-e a szavam.Betartottam, azonnal mentünk haza.Nem tetszett neki, visított, de azóta sem lökött el senkit.Mindig olyasmit mondok neki szankcióként, amit be tudok tartani.És azt kőkeményen be is tartom.Ezért csodálkoztam az előbbi storyn nagyon, meglepett, mert régen nem csinált már ilyet.

Emma: Ha épp nem alszik, és nézelődés van, akkor vagy a járókában van az ezer játékéval, vagy a babahordozóban mellettem a főzésnél vagy sétálunk vagy viszem magammal hordozóban teregetni, mosni, stb.Kézben csak este van a fürdés előtt kb 1,5 órával.De akkor már olyan fáradt, hogy csak kézben nem ordít.De a délutáni alvás és az esti fektetés között gyorsan megy az idő, hisz megyünk ábiért a bölibe, meg a játszóra.mire hazaérünk, már lehet apa vállát kisajátítani :-)

Olyan jó, képzeljétek, nekem egy anygal apósom van.Illetve ő és a felesége.(anyosomék is elváltak).Most hogy ért ez a trauma, a legnehezebb, hogy nem tudom egy kicsit sem megállni, kicsit beszélgetni a férjemmel, kicsit elcsendesedni.Ezért képzeljétek, felhívott, hogy bevállalják közösen anyósommal a yerekeket, és kifizetnek nekünk egy 4 csillagos welnessben egy hosszú hétvégét, hogy kicsit magunk tudjunk maradni a férjemmel.Bevallom, mint a megváltást úgy várom.Ábival már semmi gond nincs ha nem itthon alszik, de Emmával ez lesz az első eset.Úgyhogy tegnap voltak az anyósomék próba fürdetésre, hogy ők is és emma is szokják a dolgot.Ők csináltak mindent.Keverték a tápszert, vetkőztettek, fürdettek, öltöztettek, etettek.És egy hang nélkül hagyta magát emma, egy nyikk nélkül aludt el.Olyan ügyi kiscsaj.

na, most mennem kell, emma akar visszamenni szunyálni.olyan kis édesek Ábival, minden zökkenés nélkül átálltak az órával:-)
emmalena

Jó reggelt!

Emmalena....szerintem nagyon jól csinálod, én is a következtes nevelést tartom a legjobb megoldásnak.
Remélem be is tudom tartani és ritkán fog Norbi kapni, vagy hideg-zuhanyozni :roll:
Most még el sem tudom képzelni hogy megüssem, de van hogy muszáj.
Keresztfiam 6 éves, rá régebben sokat vigyáztam. Jó kisfiú, de volt már kiborító is. Soha nem ütöttem meg,
más gyermekét nem merem megütni, még akkor sem ha én vigyázok rá és fel vagyok hatalmazva rá.

Teljesen érthető hogy rácsaptál Ábi popójára, én is szívbajt kaptam volna hasonló eseben. :shock: :(
Nagyon ijesztő lehetett.

Nagyon jó fejek az após-anyósodék :lol: :lol: :lol: Mikor is mentek?
Rád is fér :wink: Ügyik a gyerekek is hogy
így alkalmaszkodnak.
Biztos szupi lesz :lol:

Sensi....ügyik vagytok a HT-vel, persze jó a Hippes kajcsi, szerintem a legjobb. :D
De van amit érdemes otthon készíteni. Burgonya, répa, cékla főzeléket én készítem, nagyon gyors és egyszerű
Gyümiket is én turmixolom. Csak sárgabarackot, málnát, áfonyásat vettem eddig még, mert azt nem lehet beszerezni most.
De a borsót, finomfőzeléket is megvettem neki a multkor(talán a finomfőzelék Hippes volt)
Az Univer szerintem csak itt kapható mivel magyar, de az is finom és cukor nélküli, olcsóbb is!

Most fagyasztott meggyet adtam neki, kiolvadt és lehámoztam, majd a husát édes almával turmixoltam össze,
nagyon ízlett neki! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Kacagós kép :lol:
Kép
Figyelős :shock:
Kép
mosolygós :D
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lovaszkata 2009.03.30 09:32-kor.

Kép
Kép
lovaszkata

Kata!Nagyon édesek a képek!Nálunk a meggyes krumpli nagyon menő.Bár tegnap galamb húsit evett répával és krumplival az is bejött neki :lol: A 2-es tápszert is felírják a dokik beszélj vele.Mi éjszakára a Hummana jó éjt tápszert adom Zsombornak!

Emmaléna!Tényleg nagyon jó fejek aposodék!Mi általába havonta két havonta csinálunk ilyet gyerekek anyuméknál mi meg itthon(én is végig alszom az éjszakát)És tényleg megvátás tud lenni :wink: Mikor mentek és hova?

Sensi!Sok minden nem a gyereknek való még is eszik.Nekem az a meglátásom,hogy ha valami tilos akkor ha máshol van és kap bizony nem tud mértéket tartani de ha viszont otthon kap akkor tudja,hogy egy kicsit kap és nem kell két pofára enni máshol.

Ildi!Én lerakom Zsombor Zsófi mellé a szünyegre(amit naponta 3-4x porszívozok)És tök jól elvannak!Haptapiból én kivettem az apró részeket!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Marek:
[quote]N írta:yugtonmalac
Most már érdekelnek a nézeteid! Légyszilégyszi írd le, h Lili miért olyan jó kislány!!!!!!!!!

Te egyébként hánykor kerülsz ágyba?

Hát akkor a neveléssel kapcsolatos dolgaimat, módszereimet és trükkjeimet beviszem majd a hasznosba, hogy csak az olvassa, aki kíváncsi rá :) Jó?

ágyba kerülés, hááááát, van hogy hajnalban, ha Sensivel elcsacsogjuk az időt :)

de igyekszem 10 körülre levinni, mert meló lesz mindjárt....

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kata:
[quote] írta:Nyugtonmalac!Akkor már nem szoptatsz?

Sajnos nem...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Képzeljétek ez az utolsó napom a tgyáson! uff... hülye érzés

Holnap szabin leszek, holnap után meg igát húzok....

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

SzBettyna: kisvakond :lol: sőr feszt :lol: :lol:

tali: húúúúú de jó lesz!

már csak azt nem tudom, hogy jutunk le oda... :) Lilit is vinném, ő nem apa, de nagyon vicces kislány :) :oops:

Lehet vonattal is menni?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ja igen, ebből adódik, hogy a mi kaja/ fő számunk:
én, mindent megeszek megiszook, tehát 2 ;)
Lili a ropikat megeszi, mindent megiszik, lehet hogy nyammog az enyémből... 3/4 fő ;)

Bori: minden játékot, anya kezet, stb megeszik :) 0,5fő ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi:

mensi -
most tesztelem a gyönyörű virágmintás eü betéteimet :) (mosható)

legközelebbre már intim tölcsért szeretnék használni :P könnyebb mosni :D :lol:

Pattanások, tényleg elmúlnak? hurrá!

8-ig alvás: dejóóóóóó!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Timi: boldog 25-öt és Sanyikának meg 5-öt :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

NyMalac....mi az az intim tölcsér??? :shock:

Biztos hogy muszály neked dolgozni menni???Nem irigyellek!
Én nem tudnám a pici babát itthagyni! :roll:
Mondjuk nincs jó lehetőségem sem, a régi helyemre nem mennék és nem is mehetek vissza, és bölcsi sincs a környéken.

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Nagyon édesek a babaképek!

Nymalac: a babalánc elsöprő sikert aratott, remélem hasznos is lesz.
Teszek is fel képet, hogy lássátok milyen!

Kép
Kép

Emmalena: huhh, nagyon ijesztő amit Ábi csinált! Még jó hogy utól tudtad érni!!! Remélem ki tudod majd pihenni magad a wellnesselésben!

Ildi: Pont tegnap alakítottunk ki Marcinak egy viszonylag jól védett sarkot a lakásban, mivel hozzánk már jároka nem férne be. Oda lerakom a kis fickót és mindenhonnan, még a konyhából is pont jól rálátok. (egyszobás lakások előnyben)

Marci fodrásznál volt hétvégén! (anyám levágta a haját) Nagyon cuki lett szerintem, bár a különbség nem nagyon látszik. A kölyök egyébként olyan mint az úthenger, lassan már gurulva fog közlekedni :) kis zsebelefántom... :D. Én meg azt hittem, hogy amekora feneke van, nagyon későn fog elindulni.

Na, jó hírekre ébredtem ma is... 1 éves GYED, lehet hogy elveszik a szocpolt... süüütiiiii. Hallottátok? Pedig szó volt róla mostanában, hogy majd csak a 2. gyerek után megyek vissza dolgozni és jövő év elejére terveztük a lakásvásárlást is, úgyhogy most nem tudom mi lesz. Asszem depis napom lesz.

Testi fenyítés: én elég sokat kaptam kiskoromban, pedig nem voltam rossz gyerek, de gondolom apám azért vert, mert ő úgy gondolta, ez a megfelelő nevelési metodika. De pl. a férjem soha még csak 1 pofont se kapott életében. Remélem hogy ezzel a nevelési módszerrel, amivel őt felnevelték, a mi gyerekünket is lehet majd fegyelmezni, hogy ne kerüljön sor "verésre", mert én tudom milyen szar érzés volt rettegni és nem akarom, hogy a gyerekem hasonlót érezzen.
Ugyanakkor úgy gondolom, hogy igenis vannak olyan gyerekek ( Marek "iskolai" példája) akikre igenis ráférne, hogy valaki végre jól elnáspángolja őket.
Szóval szerintem a testi fenyítés is olyan, mint kb. minden más a világon - meg kell találni az arany középutat.

linhbaba

Linhbaba!Hol veted a nyakláncot?Mennyi volt?A legutobbi info a Gyeddel kapcsolatban,hogy minimum 1éves munkaviszony kell aki annál kevesebbet dologzik addig kap Gyedet ameddig dolgozott.De ez már ránk nem vonatkozik most de a tesónál már nem tudom :roll: Szocpol nem arról volt szó,hogy 30%önerő kell?Én úgy maradtam itthon,hogy gyesen voltam a 2gyerek között és most jobban kapok mint Zsófinál(így is a fizumat nézték) azt hiszem ez még rán vonatkozik :roll: Engem most jobban felmérgelt,hogy nem lesz gáz és távhőtámogatás :evil: (nekünk ez ha addig itt lakunk anyagi csőd lesz a 2szobára fizetnén 30ezret :evil: :evil: :evil: )

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Ildi:
[quote]K írta:inek hol van napközben a babája, ha nem éppen kézben? A pihiszéken, kiságyon, hintán kívül?

hát??? :D leteszem a játszószőnyegre, ez nagy, és nem annyira gyűrődik :D
És megyek a dolgomra, néha ránézek, és megtalálom az asztal alatt, vagy a szék lábát rágja a szoba másik felében, vagy szétszedi a hangfalat :) (ez mai) szóval, hogy hol van, az jó kérdés, ott biztos nincs ahova tettem :)

Néha járóka, néha kiságy (itt alszik megnyugszik, ha ideges ;) (hisztis), sokszor a hátamon, főleg mikor úton vagyunk...

Most vettem egy akciós pihiszéket :) és eladom a hintát... Ha tudtok valakit, akinek kell fél áron, akkor szóljatok :D

A melóhelyen szőnyegen, pihiszékben, és háton lesz majd... aztán majd kialakul... :D

segített? ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Egyszerűen nem tudom utolérni magam! Pedig szeretnék jönni, de mindig van valami tennivaló, ma pl. fogászatra megyünk Zolikával, addig meg itt a háztartás, babázás.

A képeket azért gyorsan megnéztem, továbbra is minden baba gyönyörű!!!

Linh, Kata és a többi szomorkodók
Ezt kaptam ma:

"Nincsen karikás ostorom, nincs lakásom, se autóm, és lehet, hogy maholnap munkám sem lesz.
> Albérletben élek, és ott is fogok megrohadni. Nem vagyok gazdag és nem hordok márkás gatyát.
> A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, amit rajtam kívül még több millióan leszarnak. A vezetéknevem megelőzi a keresztnevem, és nem tartom furcsának ha valaki Bélának nevezi el a kisfiát.
> A trabantom megelőzi a gyalogosokat és kerékpárosokat, és nem örülök, ha a turisták összekevernek a bevándorlókkal. Büszkén gondolok Orbán Viktorra, az igazságosra, Gyurcsány Ferencre, népünk megmentőjére, a tömegközlekedésünkre, az oktatási és egészségügyi rendszerünkre, a közbiztonságunkra, az államadósságunkra, a gyorsan épülő 4-es metrónkra és M0-ás körgyűrűnkre, a faji öldöklőinkre, a tanárverő diákjainkra, a focistáinkra, a kivándorló feltalálóinkra, az adócsaló gazdagokra.
> Itt élek Európa segglyukában. Pesszimizmusban, dohányzásban, alkoholizmusban, rákos megbetegedésekben, öngyilkosságban, a jogszabályok kijátszásában, a törvények megkerülésében mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk él a világon a legtöbb pornós picsa.
> Magyarország!! Én így szeretlek! "

Éva

Kép

Kép
éva75

Eléggé jelemzik a fenti sorok ma Magyarországot!

De én már semmin sem akadok ki, a lényeg, hogy egészségesek legyünk, aztán majd csak lesz valahogy!!!

Kép

Kép
éva75

Ez a nyaklánc rajtam keresztül jött :) Van állandó 10% kedvezményünk, most kaptam a nagy rendelés miatt, ha érdekel valakit, szóljon :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kata: a láncot Nymalac segítségével vettük, ha akarsz venni, keresd őt, mert van valami kedvezményünk! (gáz ill. távhőtámogatásunk viszont nincs...)

Éva: :D :D Ami a magyarokra jellemző még, az az önirónia! :)

linhbaba

Ja, látom közben Nymalac már megírta...

Marci ma egész nap ordít, ha nincs a kezemben. Mi lehet vele...???

linhbaba

LK:
[quote]L írta:ehet hogy már gyenge az 1-es MIldibé, lehet hogy már 2-es kellene????
Azt felírja a doki, vagy arra nincs támogatás?

na ez egy jó kérdés... lehet, hogy váltani kéne... ezt majd nekem is meg kell gondolnom... :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Linh

Hát igen, ez biztos :)

A múltkor olvastam, hogy valaki azt írta, hogy nem lehet bevállalni a 2. gyereket a szocpolnál, ez biztos? Mert annak idején, amikor mi vettük fel, kb. 4 éve, azt mondták az első két gyereket be lehet vállalni és nyolc éven belül kell megszülni, azért csodálkoztam, hogy most már nem lehet bevállalni. Különben azt vettem észre, hogy ahány bank annyi szokás, pedig elvileg ugye a szocpolt az álllam adja, csak a bank intézi és mégis mindenhol mást mondanak.

Szerintem kérdezz utána a Magyar Államkincstárnál. végülis ők adják.

Kép

Kép
éva75

LK!

Én pont ezért váltottam a 2es tápszerre előbb mint 6 hónap.Egyfolytában éhes volt, és már éjjel is egyre többször kelt.Mióta a 2es tápit kapja, semmi baja, éjjel is szépen alszik, nem kel fel.Én áttértem a Babylove tápszerre.Fele ár mint a többi, és ugyanolyan.megnéztem az összetevőket, ugyanaz.Az sem csomósodik és Emma örömmel szlopálja be.:-)
Jó sűrű, igy a nagyobb lyuku cumisüveget kell adni neki.Bár én egészen egyszerűen a régi lyukat kitágítottam.Nyeli mint kacsa a nokedlit.

Ceglédre megyünk a Welnessbe, hogy ne legyünk messze Pesttől, igy ha bármi lenne, hamar itthon tudjunk lenni.
emmalena

Lk!

Ja, azt elfelejtettem, hogy ha jól tudom, akkor a kettes tápikra már nincs támogatás.Eddig én a Humana-t adtam neki, de a 2es humana már 2800 ft.Az nagyon sok, a babylove csak 1200.Ugyanolyan kiszerelés és ugyanazt tudja.
emmalena

Éva: az én voltam :) Barátnőm mondta nekem, de ők használt lakás vásárlására vettek fel fészocpolt ( legalábbis ezt sikerült kinyomoznom) és ott nem lehet gyereket beígérni. Ha új lakást vesz az ember, akkor viszont van megelőlegező szocpol! (még... )

linhbaba

Nyugtonmalac!Engem érdekel a lánc!Hol lehet megnézni?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Kata: borostyanlanc.hu-ról rendeltük

linhbaba

LK:
[quote]N írta:yMalac....mi az az intim tölcsér???

Biztos hogy muszály neked dolgozni menni???Nem irigyellek!
Én nem tudnám a pici babát itthagyni!

Intim tölcsér - (gyengébb idegzetüek ne nézzék meg :) )
http://www.ladyhigienia.com/

Bori velem jön dolgozni, neki mindegy hol van... itthon vagy az irodában :D és 50%-ban home office van ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nymalac!

Ez nagyon kemény!!!:-))))))))))))Még nem is hallottam ilyenről, de bevallom tetszik.És működik?tényleg nem szivárog?könnyű felhelyezni?Szóval működik a dolog?Hihetetlen.
emmalena

Kata,
nem ér egyfolytában ezeket a gyönyörűséges képeket feltenni, mert elolvadok! :lol:
Eddig lányt akartunk másodiknak is, de Norbi jöhetne! :lol: :lol: :lol:

Lihn,
Marci is cukika, és milyen csini rucija van! A nyaklánctól én félnék... :roll:

Képzeljétek egész éjjel nem aludtam az ALTATÓTÓL! :shock:
Éjjel Pálmi fél négykor kajált, akkor bekaptam, de megakadt a torkomon. Az elkövetkező egy órában megittam vagy egy liter vizet, de semmi. Aztán ettem egy banánt, semmi. Végül étolajat ittam, hátha azon lecsúszik. Semmi. Most is ott van. Ráadásul az egy liter víz után egész éjjel 20 percenként szaladgáltam a mosdóba, szóval alvás nulla.

És biztos, hogy nem csak a helyét érzem, mert reggelinél is a kaja odáig lecsúszik, majd ott lassan átbugyog. Már nincs ötletem... És folyamatosan érzem... Már arra is gondoltam, hogy ez már rég nem a gyógyszer, hanem esetleg valami dudor jöhetett ki a nyelőcsövemen belül??? Tanácstalan vagyok...

Kép

Kép
sz.veronika

Bori hintázik :)

mármint 4kézlábszerüen... van videó, feltöltöm majd :D Ma fedeztem fel :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X