Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Bori, Csilla, köszönöm a szülinapi jókívánságokat :)!

Adri, szerintem a kaksi állaga számít igazán, azon látod, hogy hasmenése van-e. Ha normál az állaga (nálunk ez kenőcsszerű, kicsit túrós, mert állítólag -a védőnő mondta- nem emészti meg teljesen az ételt, vagyis kicsit többet eszik a kelleténél), akkor nem gond a napi többszöri kaksi sem. Nálunk is van naponta többször és ha fél napig nincs, akkor már nyűgösködik, erőlködik és akkor egyszerre jön ki nagyobb adag.

Most először alszik hason a leányzó: nyűgösködött hason és kipróbáltam, hogy megfordítom, erre bealudt, már jó ideje húzza.

Tündi, Anna, Adri, Jimbone -aranyosak a babafotók :)!

Dbea, még régebben kérdezted, hogy a gyerekorvosnak adunk-e pénzt, ha házhoz jön. Mivel tudtommal ez a hazaadás utáni látogatás kivételével nem kötelessége, ezért ha kihívod, szerintem honorálni kell. Az a biztos, ha rákérdezel és biztosan megmondja, mennyi a díja, ez a legtisztább. Mi is kihívjuk, mert a rendelő nincs a legközelebb, macerás lenne oda kocsi nélkül eljutni, másrészt inkább nem megyünk rendelőbe, ha nem muszáj.

Kép
angelita

Bori, boldog hónapfordulót Bettinek :)!

Kép
angelita

Sziasztok!

Angelita,utólag is boldog szülinapot! :) köszike a dicséretet! :)

És a többieknek is :)

Adri,Anna,Jimbone,nagyon édesek a gyerkőcök :) :)

Dokinak pénz ha házhoz jön...én mindig megkérdem mivel tartozunk,de egy fillért sem fogad el...úgyhogy én úgy szoktam,hogy egy borítékba beleteszem az összeget és beleteszem a táskájába..mindig nyitva van neki a doktori tásséja :)
A 6.ik hét végén pedig egy ajándékcsomagot kap ő is+védőnő is.

Csajok,akik voltak a 6 hetes vizsgálaton már...meg aki má
r gondolkozott a fogamzásgátláson..ti melyik módszer mellett döntötök...én a spiráltok félek,a gyógyszertől is félek,hogy meghízok,így sem vok kis darab.

Lina,ma én is a cukros kamillateát próbálom ki,Zsombinak szombat reggel óta nem volt kaksija,és sajna szenved is tőle..remélme lesz hatása.Védőnő ma azt mondta,hogy 1dl-hez adjak egy kávéskanál cukrot.Te hogy szoktad csinálni?Szted lesz hatása?

Bori,a levegő jót tesz a gyerkőcök alvásának :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Lányok!

Végre próbáltam visszaolvasni én is.

Zöld kaki: nekünk azt mondta a védőnő, hogy akkor lesz zöld az anyatejes babáké, ha túleszik magukat. Marcinak is előfordul, hogy bezöldül, de eddig csak egy-egy alkalommal.

A védőnőnk szintén eltűnt. Volt kint a születése után, meg rá két hétre, azóta se híre, se hamva. Férjem kérdezte, hogy nem jön a védőnő, mi van vele? Mondtam, hogy nem tudom, de csak nem hívom fel, hogy miért nem jelentkezik :wink:

Nikó: úgy olvasom, hogy a babáink hasonlóan viselkednek :lol: Arra már rájöttünk, hogy Marci nem igazán hasfájós, akkor szokott fájni a pocija mielőtt kakilni készül, de akkor szegénykém nagyon tekereg. Enyhíteni nem igazán tudunk a fájdalmán, azon kívül, hogy simogatjuk, meg tornáztatjuk a lábát, ha sikerül neki, akkor látszik az arcán az óriási megkönnyebbülés :lol: Egyébként meg ha nem alszik megy a bömbi, ha felveszem abbahagyja, lerakom akkor még inkább rákezd :?

Linácska: ez a koszmó dolog nem hangzik túl jól, majd írj, hogy mit mondott az orvos.

Madaran: gratulálok a keresztelőhöz!!

Anetto: Máténak boldog névnapot utólag is!

Angelita: boldog szülinapot utólag is!!

Hmbori: sajnálom a papádat, írd majd meg, hogy mit csinálnak végül vele!!!

Tündi: tök jó, hogy ilyen jól sikerült a lagzi!!

Marci vasárnap este volt 3890 g, a kórházból 3180-nal jöttünk haza. A héten meglesz a négy kiló :lol:
A hosszát is lemértem, már 60 centis, nem csoda, ha már vannak kinőtt ruháink :lol: :lol:

Téli/őszi cuccokat honnan érdemes beszerezni? Nekünk is kellene lassan, nem lesz mindig ilyen meleg...

Akinek volt gátmetszése: nektek hogy áll a sebetek? Az enyém annyira lassan gyógyul, szenvedek vele rendesen...

Apával töltött idő: hát igen, ez azért nálunk sem egyszerű. Hétközben alig vagyunk együtt hárman, este meg mire Marcibaba már alszik, én annyira platty vagyok, hogy semmihez nincs erőm. Hétvégén jobb a helyzet, de még kettőnknek szokni kell az új helyzetet, mert lényegesen kevesebb időt tudunk szánni egymásra. Mindenesetre mi megállapodtunk, hogy ha Marci már két hónapos lesz, akkor kéthetente-havonta odaadjuk egy-két órára, vagy amennyit lehet időre a nagypapinak és randevúzunk kettesben, mert azért az is kell...

Hétvége: mi is voltunk kirándulni. Szombaton elmentünk Pilisszentlászlóra, sétáltunk egy nagyot az erdőben, vasárnap pedig Veresegyház mellett voltunk egy horgásztónál. Mindkettőt végigaludta Marci :lol: :lol:

Babatabló: hát csinálnám szívesen, de nem tudom, hogy mikorra fejezném be :lol: :lol: :lol: Eddig sajnos elég kiszámíthatatlanok a napjaink, nem tudom mikor mire jut időm. A háromhós képekkel esetleg megpróbálkozhatunk, de nem ígérek semmit :D

Gyerekorvos: végülis hozzánk sem a körzetis dokinéni jár, így adtunk neki pénzt. Legalább nem kellett bemennünk az 1 hónapos vizsgálatra.

Napirend: napközben nektek hol vannak a babák? Mi eddig a kiságyába tettük a szobájába. Csak mivel nem akar aludni napközben, csak max. félórát arra gondoltam, hogy ennyi erővel akár a nappaliba is lehetne kint és elnézelődne. Ilyenkor járókában vannak, vagy miben? (nekünk egyelőre semmi ilyesmink nincsen)

Bea

Kép

Kép
dbea

Gyerekek gyönyörűek!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Tündi, hát pont jókor kérdezed ezt! Én gyógyszer-párti vagyok, mert bébi előtt sem okozott semmilyen kellemetlen tünetet, sőt! Viszont most kissé leesett az állam: ma váltottam ki a receptet, egy újfajta fogamzásgátlót (mármint nekem új, mert ezelőtt mást szedtem): Cerazette - közel 8e ft!? :shock: :shock: :shock: Ez 3 havi adag... hát, nem biztos, hogy anyagilag ezt hosszútávon bírni fogom (főleg, hogy még szedem a terhesvitamint is, az is 4e ft havonta)... :(
Szóval majd még átgondolom.
De kompenzálásként nagyon jókat ír a betegtájékoztató erről a bogyóról, tényleg nagyon modern készítménynek tűnik!

Dbea, nekem volt gátmetszésem - úgy tűnik, jól varrt össze a doki, mert már 4 hét után tudtam apával akciózni. Sajnálom, hogy Te még szenvedsz vele - van ilyen felfújható párnád, amin állítólag kényelmesebb ülni? Vagy jegeled? Én ilyen tanácsokat kaptam anno, de nem kellett egyiket sem használnom. Minden estre kitartást, nem fog örökké tartani! :wink:
Előre is köszi a 3hónapos tablót - Sissi, készült Atiról 3hósan kép? Ágota, lassan Te is izzíthatod a géped! :wink:
Napközben a mi kislányunk leginkább a babakocsiban szundikál a kertben. A kiságyában abszolút nincs el, kisvártatva sírni kezd, ha letesszük (kivéve éjszaka, olyankor szeret benne aludni). Esetleg a pihenőszék jöhet nála szóba, de az is csak akkor, ha ringatjuk. De Ti nyugodtan vigyétek ki Marcibabát a nappaliba, neki is jót tesz, ha a közeletekben van.

Kép

Kép
hmbori

Kép
Vendég

Kata, pontosan ugyanilyen helyzetben szoktam én is beszélgetni Bettivel! :lol: Majd meglátod, 2 hónaposan már alig fog elférni a lábatokon Mili! :? Amúgy nagyon cuki Mili, azok a kis pofizacskók - adj rájuk egy puszit helyettem! :wink:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok
Tudnátok nekem segíteni abban,hogy a lányom fején, pontosabban a búbján lett egy pukli a bőre alatt, amit ha megnyomok akkor lötyög benne ide-oda a víz! :shock:
Ezt most délután fedeztem fel, tehát eddig nem volt ott...ez tuti!!
Dokinéninket felhívtam,de beteg és azt javasolta,hogy a helyettesítő dokinénihez vigyem el :(
Na most a helyettesítő dokinénihez nem szívesen viszem el ,mert az ez nagy kontár!!!
Ezért fordulnék hozzátok, hátha valaki már hallott ilyenről vagy tudja ,hogy mi is ez pontosan.

Nagyon köszönöm a választ előre is!!!

Kép
noki&potyi

Noki: Rékának is van már születésétől fogva. Azt mondták több orvos is, hogy majd eltűnik a keringéssel, nem kell vele foglalkozni.
De azért mutasd meg te is. Csak azért írtam, hogy addig se aggódj :)

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba
Köszi a gyors választ és a megnyugtatást!
Nekünk ma jött ki és rettenetesen megijedtem!
A neten nem találtam ezzel kapcsolatban semmit :( pedig biztosan van róla valahol valami infó!
Megkérdezhetem ,hogy nektek pontosan hol van ez a pukli és mekkora?
Azt nem tudod ,hogy mi okozhatja?

Kép
noki&potyi

Dbea,
nekem most nagyon jól sikerült a gátmetszésem, mert gyakorlatilag ahogy kitoltak az őrzőbe, én már ültem rajta, kértem, hogy ültessenek fel, hogy tudjak babázni. És utána sem éreztem.

Délelőtt megmutattam Lili fejét védőnőnek, nem a sajátunknak, ő szabin van, és kiderült, hogy egy nagyon eldurvult koszmó, ami azért tudott ennyire eldurvulni, mert bátortalanul szedegettük le. Azt mondták, ha vérzik, ha nem, le kell szedni.
Ez a védőnő ajánlott egy megoldást, hogy kórházban így csinálják, most este megcsináltuk mi is, és csodák csodájára, még ennek a makacs koszmónak is a 80-90%-át egy kezeléssel le tudtuk szedni. Szóval gyógyszertári vazelinnel kell bekenni, rajta hagyni (egész éjszakát javasoltak a gyógyszertárban, mi 2,5 órát hagytuk rajta), aztán lemosni (lehetetlen :lol: ), leszedegetni akármi is legyen alatta, és a végén Neogranormonnal bekenni. A vazelin úgy leáztatta, hogy csak na. Fogkefével leszedegettem, most fedi a Neogranormon, kíváncsi leszek, milyen lesz reggelre. Egy rész kimaradt, mert este csináltuk, alig láttam. Majd holnap.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és délután taliztam a júliusi topicból az egyik lánnyal, sétáltunk egyet, ettünk sütit, szóval jól éreztük magunkat. Remélem megismételjük majd.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Levi fejét... szegényt mindig lelilizem :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hm, akkor lehet, hogy nálam szúrtak el valamit gátügyileg... Csak azért kérdeztem rá Ti hogy álltok, mert azért én azt gondolnám, hogy négy hét alatt már be kellett volna gyógyulnia... Még két hét és megyek dokihoz, ha így marad és így vizsgál meg én be fogok pisilni a fájdalomtól :shock:

Linácska: és Levi hogy viselte a beavatkozást?? Azért ez nem hangzik túl jól...

Kép

Kép
dbea

Sziasztok

Noki: Azt nem mondták hogy mitől lehet. Rékának a nyaka és a fejtetője közt van középen.

Lina: Én is sokszor Ádámot mondok Rékának. Jól kifog rajtatok a kis buksija. De azért ahogy írod még szerencse hogy elég jól viseli. Vagy csak nem írod le hogy milyen ordítások vannak?
Nálunk egy sima hajmosás kínszenvedés. Réka úgy üvölt mint kt nyúznak.

Bea: Lehet hogy te nehezebben épülsz fel, de én akkor is sokkalom hogy még mindig ennyire fáj. Én már egyáltalán nem érzek semmi fájdalmat. Pedig 1 héttel később szültem.

Tegnap megjártuk a sürgősségit. Ádámmal a játszótéren voltunk. Lecsúszott a csúzdán és seggre huppant. nem volt alatta homok, hanem keményre esett. Nem kívánom senkinek. Alig kapott levegőt a szemei felakattak, mint aki el akar ájulni. Ráztam kiabáltam neki felkaptam és berohantam vele a takarékba. Ahogy ráztam felsírt. Hívták az ügyeletet, akikkel telefonon beszéltem de addigra Ádám már rendesen sírt és lábbra tudott állni.
Hazahoztam és úgy döntöttünk hogy Tamás elviszi, mert nagyon rosszul vette a levegőt és mindig ugyanazt mondta hogy fáj a hasa.

Szerencsére nem lett semmi. Egész éjszaka figyeltük, hogy rendesen vegye a levegőt. A kórházba azt mondták hogy biztos pont beszorult neki és ezért akart elájulni.

Most már jól van azt mondja nem fáj semmi.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Túl van Zsombi az eslő szélcsövezésen....tegnap délután óta szenvedett,és nem jött ki a kaksi :( Volt kamillatea,hőmérő,glicerines kúp...reggel beszéltem megint doki nénivel és átvittem...megcsövezte,de azt mondta jól rakrátoz,mert alig jött ki neki vmi,de megnyugodott,mert 9óta alszik...lassan már ennie is kellene neki...Úgy sajnáltam szegényt...

Dbea,a 3hós tabló is jó lesz ha lesz rá időd :)

Hmbori,Lucával szopi alatt én is a cerazettét szedtem,de vigyázni kell vele,mert apaszthatja a tejcsit.Én nem is szedtem be végig...olcsónak meg tényleg nem olcsó.....

Lina,hogy áll Levi fejecskéjén a koszmó?Te hogy szokjtad csinálni a kamillateát?Mennyi cukrot teszel bele?Duphalac-ot adtál már Levinek?Mert nekünk maradt Lucától,de nem emlékszem,hogyan lehet adni,meg mennyi idős kortól?

Ádibaba,huuu de jó,hogy nem lett komolyabb baja Ádinak!

Kép
Kép
tundi24

Kata,nagyon édes Mili,nálunk is ez egy kedvelt póz :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Tündi!

Ti is küzdötök a kakival? Nekünk megint nincs lassan 3. napja. Nem tud lesz ma kúp vagy se, de enni sem eszik úgy ahogy kéne. Vagyis egész eddig ma megette az adagját de 13:00 kor kellett volna cicizni. Evett kb 5 percig bealudt és nem is óhajt felkelni. itt szuszog mellettem. Ráadásul ha nincs kaki bukik világnak

Ádibaba:

Én is megijedtem volna azt hiszem, még jó hogy megúsztátok ennyivel.
nikó

Ádibaba
Most volt nálunk a dokinéni,de sajna a helyettesítő(akit nagyon nem szeretünk)és azt mondta,hogy ilyet még soha nem látott.
Nem a szüléstől lehetett ez a vizes valami,de fogalma sincs ,hogy mi is ez :shock: :x Na kb ezt is vártam tőle.
A Tűzoltó utcai klinikán van egy nagyon jó ismerősünk,de ő sajna csak 2óráig volt bent :( Holnap reggel be kell vinnünk hozzá Rékát és elintézte ,hogy egy nagyon jó doki csinál neki egy Koponya UH-t.
Annyira félek,hogy nehogy valami baja legyen a lányomnak,mert abba bele is örülök!!!
Tehát reggel 8kor koponya UH és utána 11-re mennünk kell csípő Uh-ra ahova már 4hete bejelentkeztem :?
A kérdésedre válaszolva: igen, a tarkó és a fejtető között van ,tehát pont a fejbúbon!

Kép
noki&potyi

Noki!

Biztos nem lesz semmi baj, nyugi.
Mondom én aki most azért aggódik mert nem eszik Gréti. Remélem nem kapta el tőlem a náthát.
nikó

Sziasztok!

Jól elmaradtam. :roll: Mostanában nem tudok írni, max olvasok gyorsan, mert Ági kezd úgy viselkedni, ahogy a többi gyerekem tette, azaz ha hajlandó nappal aludni, azt csak rajtam. Ha véletlenül mégis le lehet tenni, akkor rohanok "tüzet oltani", azaz rendbe kapom a házat, ahogy tudom a rövid idő alatt.

Oui,
mi voltunk szombaton a Hajógyári szigeten. :lol: A 15. érettségi találkozónk piknik része volt ott, de én nem tudtam sokat beszélgetni, mert rohangálni kellett a gyerekek után. Vicces, hogy ti is pont akkor voltatok ott! :lol:

Kaki: Ági is átállt a napi sokszori kakiról a két-három naponta egyre, olyankor viszont köldöktől hátközépig ér, még sosem sikerült elég gyorsan leszednem a pelusát, mindig kakis lett a ruhája is. Amúgy ezt jobban szeretem, mint a gyakori kakit (a nagylányom 3-5 naponta kakilt egyszer, a csúcs 9 kakimentes nap volt, a nagyfiam naponta 3-5 alkalommal, ki voltam akadva rendesen, könnyebb lett volna, ha ritkábban kakil).

Sok témához hozzá akartam szólni, de nem fogok (most tényleg rövid voltam, hehe). :D

Most van a Nemzetközi Babahordozó Hét ( http://hordozas.hu/hordozashete2009/ ), ennek örömére kaptok pár képet. Ma már harmadszor kötöttem Ágit a hátamra (sosem gondoltam volna, hogy egy egy hónapos gyereket valaha is hátra kötök majd), és aludt rajtam 1 órát. A muszáj nagy úr, a többieknek enni kellett adnom. 8)

Mimi,
ezt még gyorsan: ismered Jean Liedlofftól Az elveszett boldogság nyomában című könyvet? Biztosan tetszene! http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20081203 ... _nyomaban/

Édesek a babák! :D

Akkor a képek: rugalmas kendőben a szigeten, háton alva, és apa kezében:

Kép

Kép Kép

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Mindenkitol elnezest kerek, hogy igy elmaradtam...
Valahogy nagyon nehezen ment/megy nekem a mindennapokba belerazodni Zaraval. Felreertes ne essek, imadom, mert egy tunder es tenyleg nagyon jo baba, de azt hiszem a hormonok es a teljesen megvaltozott testem es egyebek nem tettek tul jot a lelkivilagomnak. Mostanaban talan mar kezdek visszatalalni onmagamhoz.

Nagyon szepek a babak! Orom latni ennyi edes kis pindurt! :)

Nekunk meg mindig nem sikerult anyakonyveztetni a picit David vezeteknevere... Mivel o angol ezert a magyaroknak le kell ellenoriztetni, hogy Angliaban lehet-e hazassag nelkul, apasagi nyilatkozat elleneben az apa nevere irni a gyereket. Ezzel mar augusztus 17 ota kinlodnak, szeptember 17en elutasitottak az apasagit egy mondvacsinalt indokkal, meg az anyakonyvvezeto sem ertette, hogy miert. Ugyhogy ma megint mennunk kellett es ujra csinalni az egeszet... Kozben persze megkaptuk mar a TAJ kartyat az en vezeteknevemre anyakonyvezett neven a picinek, plusz az adokartyajat is... Ezekert majd mehetek utanajarni, hogy a masik nevere adjak ki oket.
Na es persze mind emelett aggodhatok, hogy vajon idoben megkapjuk-e az anyakonyvi kivonatat Zaranak, mert igy semmi penzt nem kapok egyelore, az egyszeri anyasagira meg csak 60 nap van, hogy elintezzuk a szuletese utan...

Egyebkent csodalatosan fejlodik a kis draga. :) 2850gramm volt mikor hazahoztuk most hetfon meg mar 3980gramm volt es 3 centivel hosszabb is mint amikor szuletett. Szerencsere van tejem igy nem gond a hatalmas etvagy kielegitese. :)

Mindjart teszek fel kepeket is, csak mennem kell szoptatni.

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Nikó,küzdünk bizony :( Te hogy szoktad kicsalogatni Grétiből?

Noki,nem lesz semmi gond ne aggódj!!!!Jelentkezz a vizsgálat után!

Zsizsa,nagyon jók a képek!szupi lehet ez a kendőzés :)

Orew,sajnálom a név mizériát...remélem hamar megoldódik.A hormonjaid is visszaállnak majd a régi kerékvágásba :wink: szépen fejlődik Zara is :) várjuk a képeket :)

Kép
Kép
tundi24

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Ezek mind az elso honapjaban keszultek. :)

Orew

orew

Ezek pedig mar a masodik honapjaban keszultek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Sziasztok!
Én is csak gyorsan...

Zsizsa,nem ismerem a könyvet.Majd meglesem.Az enyém apróság is elromlott 2 napja nagyon.Ma kb 1-2 órát aludt de10-től,de azt is kb 8részletben.Feje tetejéén a kecó...
:lol:

Bea!Menj el dokihoz,lehet egy varrat bent maradt.Sajni elő fordul.
Lina!Nem semmi koszmó...De most már legalább tudjuk a megoldást :lol:

mimi12

Sziasztok!

Na ma úgy döntöttem, hogy feladom ezt a visszaolvasás-próbálkozást, úgysem megy... Elolvastam az utolsó két oldalt, és megpróbálok visszakapcsolódni...

Most írok kicsit magunkról, hátha felébred mindjárt - aztán ha lesz időm, reagálok is...

Danibaba nagyon kis édes, teljesen oda vagyunk érte... Az éjszáink elég jók, este 7-9 között van az utolsó evés, utána kb. 5-6 órán át nincs, éjszaka egyszer felkel enni, és legközelebb reggel 7-8 körül.
Szóval igazán nagyon rendes baba.... Ha éjjel nem kell tisztába tennem, akkor fél óra alatt le is zavarjuk az ébrenlétet.... Mostanában nagyon gyorsan kezd enni, már csak összesen 15-20 percet tölt el a két mellen.
A mellgyulladásomat én már gyógyultnak tekintem, bár igaz, hogy csomót továbbra is tapintok ott. Viszont az már a kórházban is úgy volt, jóval a gyulladás előtt. Persze kicsit aggódom, hogy onnan bármikor újra belobbanhat.... Azon az oldalon most is jóval kevesebb a tejem, de az utóbbi 3 napban úgy tűnik, hogy azért el tudom látni a két mellből pótlás nélkül. Reggelente azért szoktam fejni, kb. 110 ml-t, és az ott van egész nap, hogy ha szülség van rá, legyen miből pótolni. De általában este ki is kell önteni felhasználás nélkül..

Tegnap nagy kalandunk volt, mert Stuttgartban voltunk, az kb. másfél óra kocsival autópályán tőlünk. Ugyanis intézzük Dani magyar anyakönyvezését és útlevélkérelmét, és ehhez neki személyesen kellett ott megjelennie....
De nagyon ügyi volt...

Na, most felébredt, mennem kell, de majd egyszer folytatom...
bikmakk

Bikmakk, Orew, de jó, hogy jöttetek, rég írtatok nagyon!

Mi ma hatalmasat játszótereztünk a naggyal, Mira közben rámkötve. A parkban ahogy mentünk Mira irtózatos éhes lett, Zora csigatempóban jött, úgyhogy ahogy sétáltam a kendőben megszoptattam Mirát. Rám büszke voltam magamra:).

Megyek mert felébredt, fürdés jön (nagy már a kádban ázik).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Meselek egy picit Zararol ha nem banjatok.
Hasfajos volt az elejen nagyon, aztan ratalaltunk az Infacolra meg egy kicsit helyreallt, hogy mennyi idokozonkent eszik es azota nem nagyon volt gond. Ritkan azert meg sajnos elofordul a sirdogalas emiatt. Viszont o nala is van ez a bizonyos delutani kora esti siras aminek nem tudja senki az okat, csak ugy van...
Amugy nagyon jo baba. Akkor nyugos leginkabb ha ehes, vagy ha nem tiszta a pelus. Sokat mosolyog, sot egyre tobbet. Imadnivalo tunder ahogy mosolyog.
David meg o kozte azt hiszem mar most kulonleges a viszony. O mosolyog ra, David meg olvadozik. Odavannak egymasert. Mivel David ejszakaskent dolgozik ezert mielott megy dolgozni meg o furdeti meg fel 8-8 kozott valamikor. Utana meg vacsora-szopizas es alvas. Altalaban 6-8 orat alszik a legelejetol fogva. :)
En nem meregetem, nincs is merlegunk itthon, ugyhogy nem tudom mennyit eszik alkalmankent. De nem is banom mert tokeletesen fejlodik tehat biztos nincs semmi gond az eves mennyisegevel.

Novemberben lesz az elso nagy utja. 14en megyunk Angliaba csaladot latogatni. Remelem, hogy jol viseli majd az utazast es az ottletet is. :)

Jo ejszakat!

Orew

orew

Tegnap se reggel, se este nem tudtam belépni a babanetre, napközben meg nem voltunk itthon.

Tündi,
a kamillateát én úgy csinálom, hogy síma virágos, tehát nem filteres, és kb. 80 ml-t szoktam csinálni, és abba egy minimális cukrot. szerintem kb. fél kávéskanál lehet. Igazából ennek sem örülök, hogy már ilyen korán kezdi a cukrot, na de ha ez kell, hát ez kell. A doktorbácsi azt mondta, hogy rendszeresen igyuk, naponta többször. Csak valahogy mindig elfelejtem, meg bár Levinek ízlik, ha nem éhes, nem kéri. És mivel megy a szopi már (csak a lefekvés előttit pótoljuk 30-70 ml közöttivel), igazából eszembe sem jut, hogy ja tea is kellene.
Ezt a valamit, amit írtál nem ismerem, Laevolacot is egyszer adtam, az is olyan cukros, hogy csak na, pedig arra is azt mondta a doktorbácsi, hogy heti 2 ml-t adjak be.

Ádibaba,
Levi nem üvölt, fürödni is szeret, bár két-három napja sír, lehet, hogy már fázik, úgyhogy fürdésnél legközelebb bekapcsolom a melegítőt.
Koszmó jó része is eltűnt, tényleg jó ez a vazelin.

Képek nagyon édik :lol:

Bikmakk,
tegnap belement Levi szemébe egy szempilla, elég nagy, tehát szerintem nem is az övé volt, hanem az enyém. Látszólag nem zavarta, de ide-oda csúszkált a szemén, meg bement az alsó szemhéja alá. Hogy lehet egy ilyen pici babának kiszedni a szeméből, ha belemegy valami??? Vagy majd ő kipislogja???

Orew,
intézd el az anyaságit így, ahogy most van anyakönyvezve Zara,
mert ha meg is van az engedély, akkor is még 60 nap a névváltoztatás. Igaz mi Levinél most kértük a soronkívüliséget, de az is kérdés, hogy hány nap lesz. Én elintéztem a nem végleges névvel, aztán majd bejelentem, hogy megváltozott. Mi is minden igazolványt megkaptunk. A névváltoztatás eleve 10.000Ft illeték, plusz minden igazolványát pénzért cserélik majd. Lakcímkártya, TAJ, adókártya.
Hol lehet ilyen feliratos rucit beszerezni???

Mi lehet, hogy szombaton kiugrunk Bécsbe "sétálni". A férjem nagyon kivan a munkájából, és neki ez a legjobb feltöltődés. 3 óra oda, 3 vissza. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok
Madaran

Ment privi!
Légyszíves ha lesz egy kis időd válaszoljál.

Kagyló

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

sziasztok!

Lina,huu de jó lesz nektek hétvégén :) Leavolac is van itthon,de nem tudom jó-e még..tegnap du +este nagyon kivoltam...hiába a szélcsövezés,néha úgy elkezdett sírni,hogy az vmi iszonyat volt...Már gondoltam,hogy szólok doki néninek,hogy adjon neki vmit,mert ez nem állapot...de mégsem tettem...nem akartam hülyének nézetni magam.Azt mondta tegnap hogy többször is lesz kakija aznap,de aztán semmi nem volt neki....

Orew,akkor neked nincs gondod az alvással :) Szép nagy már Zora is :)

Bikmakk,szupi,hogy jól bírta az utat+az intézkedést Dani :) És te hogy vagy?Miértöntöd ki a kifejt tejcsit?Miért nem fagyasztod le??24óráig lehet gyűjteni,és utána mehet a fagyóba..én biztos nem öntözgetnék ki 110ml-ket :wink:

Ma apánk nem jön haza,konferencia van nekik...lehet mamánál alszunk ma...különösebb dolgom nincs,úgyhogy gondolkozom mit kellene csinálni..remélem Zsombi nem ismétli meg a tegnapi napját.

Kép
Kép
tundi24

Linacska: A feliratos bodykat itt Budapesten vettuk az egyik bababoltban (XIII. kerulet, Visegradi utca, Maria Bababolt). Viszonylag olcson lehet naluk mindent megkapni es igy eleg sok mindent ott szereztunk be. Mondjuk ruhat nem kellett sokat venni, mert rengeteget kaptunk egyik baratnomtol, de persze azert szerettunk volna mi is venni egy par darabot. Ha jol emlekszem ot-800 forint kozott lehetett a kis ruhacskakat kapni. Anyukam kedvenc szine a piros es amikor meglattam ezt bodyt pirosban, nem birtam otthagyni. :)

Orew

orew

TEgnap engem sem nagyon engedett fel a babanet, olvasni sem tudtam.
Látom, mindenki rohanósban. Két szoptatás v. sírás közben.
Ma hajnalban mi is éberek voltunk, de legalább addig hagyott aludni. mOst már 5, 5.5 órákat átalszik az esti fürcsi után, és olyankor tök jól tudok pihenni.
A kaksival mi is kínlódunk, amíg ki nem jön. Úgy sajnálom néha, hogy nem tudok segíteni. Azért a napi 3-4 adag megvan.
Kedden voltunk az egyhetes kontrollon, már 4650g a drága!!! :shock: :shock: úgyhogy megint túlaggódtam az etetést. A kiütéseire pedig kaptunk vmi kencét.
Ma jön házhoz fodrászolni egy ismerősöm, asszem jót fog tenni.

Bea :lol: Mi is gondolkodunk a pihenőszéken v. járókán, mert napközben ált. kint van babakocsiban, vagy a kiságyban. én is szeretném, ha ott lenne, ahol én. A nagy ágyra szoktuk még letenni, du.- alvásnál mellettem van!
a gátsebem nekem is lassan gyógyult, addig nem is nagyon tudtam élvezni a babázást. Aztán az aranyerem fájt -azt hittem eleinte, hogy a gát fáj, aztán pár nap után rájöttem, hogy nem...De most már rendben vagyok.
a védőnő javaslatára kamilláztam és pár nap alatt rendbejött! Ja, és a gumipárna is kedvelt cucc nálam.

Tünde :lol: és javasolta, hogy Te is szélcsövezd itthon, ha pár napig nem kakil?
AZért nem túl jó, hogy sokat vagytok egyedül. MÉg jó, hogy így meg tudod oldani az éjszakát...

Linácska :lol: ez a koszmó most már csak megoldódik! én is látok vmit a hajacskája alatt, nagyon száraz a bőr, lehet, hgoy ennyi idősen kezdődik csak a koszmó? A vazelines krém gyógyszertári keverésű kence? Lehet, hogy mi az arcára ilyet kaptunk?

Ádibaba :lol: Hát, elhiszem, hogy megijedtél Ádi miatt!! Remélem, minden okés azóta? Szegény, biztos ő is nagyon megijedt, hogy nem kap levegőt!

Noki :lol: Mi volt a koponya uh-n? A csípő uh miért kell?

Orew :lol: Nagggyon szép a babuci!!!! Zsigi bőre ugyanilyen, Ti kaptatok rá valamit?

Oui :lol: Kendőben szopi :wink: :wink: Húú, ügyi vagy. Nekem még csak autóban volt 1x, de én is nagyon büszke voltam magamra!

zsizsa :lol: Hú, ez a rugalmas kendő naggyon tetszik!!!

Adri, Goldplast, Jimbone, Flake, Kandi :?: :?: :?: :?: :?: Anettoo :?: :?: :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Madaran,
a koszmó kimondottan egy hónapos kora körül kezdődik a babáknak, úgyhogy lehet, hogy Zsiginél is az.
A vazelin gyógyszertári, igen.

Tudjátok ki írt nagyon régen??? Rilla. Most, hogy szerveztem a hétvégét, és Sopronban szállást kerestem, jutott eszembe.
Mert ugye ha lúd, legyen kövér, ha már elmegyünk Ausztriáig, akkor ne rohanjunk haza, ott alszunk Sopronban, hogy másnap Lili tudjon bobozni apával (vagy velem, tényleg, már én is bobozhatok, nincs hasam :lol: ), mert nagyon szeretne.

Orew,
na megnézem én is azt a bababoltot magamnak, ha legközelebb arra járok.

Én ma megyek a 6 hetes kontrollra. Levivel, mert csak a nagypapa ér rá gyerekfelvigyázni, rá meg azért kettőt nem hagyok, még megfogni is nagyon félve fogja Levit. Lili marad nála, mi meg megyünk. Legalább megmutatom a doktorbácsinak, hogy mekkora legény lett belőle.

Tündi,
mi apánk meg csapatot épít. Mi is nagyizunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A fiam legalább 20 perce egyedül játszik a járókájában :lol: Lefényképeztem, majd felteszem, csak most kihasználom a lehetőséget, és elmosogatok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Lányok!

Bocsika, hogy így eltüntem, de elég mozgalmasak a napok mostanában!!Hol itt jön vendég, hol ott!!Az embernek amikor egy kis szusszanatnyi ideje lenne, akkor rittig, hogy vendégek jönnek!:)
Én és a kis Manó jól vagyunk!!Nagyon gyönyőrűek vagyunk ám!!!Olyan ügyesen tudunk mosolyogni, hogy az csak na!!Apát olyan szépen letudjuk venni a lábáról, hogy csak na!!Sajnos ismételten hasfájósak lettünk!!!Én a tápszeres hozzátáplálásnak tulajdonítom be, de sajnos muszáj, mert nincs annyi tejci, mint amennyi kellene az én kis Tündéremnek!!!De Anya már dolgozik rajta!!:)És már több van, mint akkor, amikor vészhelyzet volt!!
Látom mindenkinek egyre gyönyőrűbb a kislánya illetve a kisfia!!:)Olyan jó látni őket, hogy egyre ügyesebbek és okosabbak!!!
Hétvégén a rucikat is ki kellett cserélni a Leányzónak!!Nagyobbak lettünk és így a kicsikbe "sajnos" már nem fér el a lábikónk!:)És hát a lábikónk meg jár ám ezerrel és teret kell ám neki adni!!!:)

Lányok:Ti hogy oldjátok meg,hogy tudjátok a babázás közben a házi munkát is végezni!?Nekem nagyon kevés lehetőségem van a kis Manó mellett!!Ami kiszámítható az a kora reggel (6-8) és legfeljebb akkor mikor Apa hazajön három után!!!Félre ne értsetek nem a kis Manóval van a gondom, sőt Őt imádom, csak néha mikor már ránézek a konyhára, majd hogy elkap a hányinger!!!Hordozóba próbáltam levinni, de mihelyst nem mozgott a hordozó már visítás van!!!Apával tudnánk még megoldani, de mindig Őt se vehetem igénybe!!!:)Pláne egy mozgalmas meló utáni nap után!:)

Védőnő:A védőnéninek szoktak adni valamit, hogy foglalkozott velünk?!?Ajándékcsomagra gondolok vagy ilyesmire!!!Azt sem tudom, hogy mitszoktak neki ilyenkor adni, ha kell!!

Fogamzásgátlás:Tündi24:Én bogyót kaptam (Cerazette)!!!Én nem hizok egyenlőre tőle,pedig én sem vagyok az a 40 kg vasággyal együtt! :lol:
Bár én eleve nem vagyok híve a spirálnak, stb!!!Nem rég kezdtem el szedni!!Igaz, azt mondták, hogy jó rá odafigyelni, mert nagyon óramű pontossággal kell bevenni!!Mára meg is láttam az eredményét!!Kissé megkésve vettem be tegnap!!Talán egy órát késtem,és reggelre meg is jött!!Nagyon örültem neki! :cry:
De reménykedem benne,hogy csal elmúlik,mint a menstruáció pár nap alatt!!!
JA!!És ahogy Hmbori is írta nem egy olcsóság!!!Nálunk is 8000Ftkörül volt!!Azt hittem,hogy majd leülök,mikor meghallottam az árát!!! :shock:

Na megyek!!Ébred a kis Prücök!!!Ha tudok jövök!!!Puszi mindenkinek!!!

Kép
bener

Sziasztok!

Bener: én általában kihasználom, ha Marci alszik. A menetrend az szokott lenni, hogy ha reggel sikerül visszaaltatni, akkor anya is alszik egy kicsit, ha délután is alszik, akkor meg mehet a házimunka :lol:
És sajnos néha olyan is szokott lenni, hogy megy a bömbi, de a mosogatóban már hegyekben az edények és nem lehet tőlük megmozdulni, akkor anya bemegy Marcihoz, megnyugtatja, elmagyarázom neki, hogy most muszáj elmosogatni és megyek megcsinálom. Ez max 10-15 perc például, ha sír, akkor sajnos hagyom kicsit, mert van amit muszáj megcsinálni. Főleg ha már nincs vacsorára tiszta tányér :lol: :lol:

A TB-től még mindig nem kaptuk meg Marci kártyáját. Aki szintén így járt és próbált telefonálni a Teve utcaiaknak, az milyen trükkel érte el, hogy ott fel is vették????

A babák nagyon szépek, ezen felbuzdulva én is teszek fel képet :lol:

Kép Kép

Kép

Kép
dbea

Ja, igen: ti nem féltek, hogy a fogamzásgátlótól elmegy a tejetek? Én is szeretnék valamilyen módszert, de a hormonok miatt ettől félek...

Kép

Kép
dbea

Anna,én napi 1 kaksinak is örülnék,nektek szupi,hogy 3-4 is van naponta :) Nem javasolta doki néni,hogy én is csövezzem,inkább rábízom ha szükség van rá,de én nem merem...Én se szeretek egyedül lenni,de nem tudok mit tenni sajnos :( Tényleg az a jó,hogy a mama itt van a közelben.
Egyébként ha maradtunk volna a lakásba akkor semmi gond nem lenne amikor apa nincs itthon,mert ott abszolút nem féltem.de itt a kertesházban....na mindegy költözni egyenlőre nem fogunk az biztos...

Bener,jó hogy írsz te is :) Én már nem is emlékszem,hogy mikor kellett elkezdeni a cerazettét.Nekem 3hós volt Luca mikor nekem megjött :? De valszeg maradok a gyógyinál,mert a spiráltól én is félek.Tegyél képeket te is!!! :)

Lina,én is kértem már időpontot a 6 hetes vizgsálatra,de csak okt16ára kaptam..na bumm....hát addig már nem biztos,hogy bírjuk apánkkal :oops: :oops:

Kép
Kép
tundi24

Dbea,a cerazettének lehet ilyen hatása,de ahoz ki kell próbáln,mert nem midnenkinél apaszt..Lucánál nekem apadt egy kicsit,abba is hagytam...de most megint teszek egy próbát...más választásom nemigen van.Én már nem szeretnék több babucit(legalábbis 10évig még biztos nem :wink: ) szóval vmilyen irányba lépni kell....
Nagyon édes Marci baba,látom ti is kedvelitek ezt a pózt! :)

Kép
Kép
tundi24

Na nálunk nem lesz gond a fogamzásgátlás. Nálunk inkább a fogamzás a gond :lol: Ismeretségünk 6 éve alatt, én 3 hónapig szedtem gyógyszert az elején, és nagy nehezen sikerült ezt a két kis manócskát összehozni. Most úgy tervezzük, hogy benne lennénk a 3. gyerekben is, mi nem teszünk ellene, de érte sem. Ha lesz spontán, akkor örülünk neki, ha nem, akkor megelégszünk a kettővel, és nagy szeretetben felneveljük őket.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja bener,mi ajándékcsomagot veszünk a védőnőnek+doki néninek is :)

Kép
Kép
tundi24

Koszmótlanítás
Kép

Ilyen ügyesen tartom a fejem...
Kép

Nappali birodalom...pár percre :lol:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Most csak gyorsan kérdeznék, ma vagyunk 3 hetesek mennyit kéne ennie Grétinek? Mert 75-öt kap tápszit és 2 óra után üvölt. Kevés a 75?

Ja és tegnap 3. napo magátol kakilt. kamilla teát itatom vele eg. nap. mindíg étkezés előtt és langyosan kapja pici cukorral.
nikó

Niko,
hány kiló Gréti??? Szorozd meg 150-nel, osztd el az étkezések számával, és megkapod, hogy kb. mennyit kellene Grétinek enni egy étkezésre. 75g elvileg egy 4 kilós babának elég 8-szori étkezésre. De ugye ez egy átlag, hol kevesebbet, hol többet esznek, de azért iránymutatásnak jó.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nikó,én nem tudom,hogy mennyit kellene enni,mert én sosem mérem..
És hány ml-t isztok evés előtt?Hány napja adod neki a teát?Én nem nagyon szeretnék a szopi mellé rendszeres teáztatást....de ha attól elmúlna neki....

Kép
Kép
tundi24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?