Új privát üzeneted érkezett!

Konakiol 2 hetes kortól hetente egy ampulla, d- vitamin 2 hetes kortól naponta egy csepp. Kis műanyag kanálba fejek néhány csepp tejet és abba öntöm bele az ampulla tartalmát illetve azt az egy cseppet. Simán benyeli, de állítólag van olyan gyerek aki bukik tőle.

Éjszaka tilos pelenkázni??? !!! ez a baromságot. Az elmúlt két éjszakát nem aludta át- egyszer felébredt- viszont kevesebb volt ahiszti elalváskor és én ekkor is szopi előtt tisztába teszem. Sőt ha szopi közben rottyant, akkor utána is. Ha csak pisi van, akkor a sólámpa ég, a kakis pelushoz felkapcsolom a falikart, de mikor a ruháját gombolom azt már le is kapcsolom. Szopi alatt ég a sólámpa, a sötétítő függöny mögött, aztán leteszem és villany lekapcs. Én néha csendesen beszélek hozzá, de játék, zenélő forgó nincs és már megszokta, hogy éjjel nincs Apa se. Nagyon rendesen visszaalszik, kb 10 perc alatt. Soha nem hagynám piszkos pelusban és szerintem reklamálna Ő is.

Mi is fülpiszkával maceráltuk a köldökét. A vége felé már nagyon visszahúzódott, ha nem lenne egy kis körmöm meg se bírtam volna fogni. És ez az egy dolog, amit Apája nem vállalt.
bende

sziasztok!

na, az éjjel megint elég balhésra sikeredett, de végül győzött a tápszer, és beájultunk...

azt tapasztaltam, hogy már több a tejem, mint azelőtt, de még mindig igényli mind a kettőt, sőt, mondom, éjjel általában tápit is kér még mellé. mostanában nagyon sokat csuklunk is, nem tudom, hogy ez mitől lehet...

viszont, ami kicsit aggaszt, hogy sokszor olyan nyüglődve alszik el, és akkor húzkodja a lábát, de kakilni meg nem kakil, sőt szelek sem nagyon távoznak!? tudom, hogy nem feltétlen kell naponta székletet üríteniük, de akkor is... nyugodtabb lennék, ha kakilna végre egy igazit! :)

szóval, nem tudom, hogy fáj-e a hasa, vagy más a gond, de a lábhúzogatásból arra következtettem, hogy talán mégis a hasa a ludas, csak nem tudom, hogy ezzel mit lehet kezdeni!?

hétfőn jön nálunk is a védőnéni, lesz hozzá jó sok kérdésem, meg remélem, hogy dokinéni is kijön!

amúgy ti miben altatjátok, most, hogy így lehült a levegő!?

Csenge, Zétinek boldog szülinapot, érezzétek jól magatokat a partyn! ;)

sophie27

Sziasztok, bocsi hogy ismeretlenül idepofátlankodom, Yuyut jöttem meglesni, és gondoltam, hátha segíthetek egy picit.
Szopizáshoz: a kisebbik fiamat 17 hónapig szoptattam, voltak válságos időszakok, amikor már többen mondták, hogy adjak pótlást neki, de kitartottunk és nem kellett tápszer. Ahogy többen is írtátok, a legjobb tejszaporító a gyakori szoptatás. Viszont a váltott ciciből való etetéssel vigyázzatok, ne váltsatok túl korán. A szopi elején még hígabb tej jön, ez a szomját oltja, és az ún. hátsó tej a laktató, ami zsírosabb. Szóval ha túl korán váltotok, akkor csak a hígabb előtejet kapja a baba, és így érthető, ha éhes marad. Nekem mindkét fiam jó ideig csak egy ciciből szopizott egyszerre, a másikat mindig lefejtem (Dominiknál 3 hét alatt 4 liter tejet fagyasztottam le :D ). Viszont ha fejtek, akkor arra figyeljetek nagyon, hogy hirtelen egyik napról a másikra nem szabad abbahagyni a fejést, mert akkor csökkenni fog a tej mennyisége. Minél több inger éri a mellett, annál több tej termelődik, és ez fordítva is igaz! Akinek meg mégis kell egy kis pótlás, az próbálja ki a Szoptanít készüléket! Nagyon jó, és a baba sem szokja meg a cumisüveget! Ez egy olyan készülék, amit a nyakba kell akasztani, onnan folyik a tápszer egy vékony kis műanyag csövön keresztül, amit a mellbimbóhoz kell rögzíteni, és így a szopizás közben kapja a baba a pótlást. Nincs cumizavar és a mellett is több inger éri, tehát előbb-utóbb beindul a bőséges tejtermelés :lol: :lol: A homeós Urtica Urens 5CH pedig tényleg nagyon jó!!!!! És a gyakori szopi miatt nem kell attól félni, hogy hasfájós lesz a baba, a lényeg, hogy ne egyetek puffasztó kajákat, inni inkább buborékmentes ásványvizet igyatok, de túlzásba sem szabad vinni az ivást, azt gondolva, hogy a sok folyadéktól sok tej lesz, a túl sok folyadék sincs jó hatással a tejtermelésre.
A köldökcsonknál meg ne féljetek, nem fáj a babának, hisz elhalt rész, hideg az alkohol, ezért sírnak. Mi is fülpiszkálóval csináltuk, azzal nagyon jól alá lehet nyúlni és jól ki lehet tisztítani. Bár Dominiknál ilyen gond nem volt, mert neki még a kórházban leesett :lol: :lol:
Remélem nem veszitek tolakodásnak és okoskodásnak a hozzászólásom, és remélem picit tudtam segíteni azoknak, akiknek szüksége van rá.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Hahó! Sehol senki? Mindenki babázik, pihenget??
Vendég

bende, köszi a vitaminos hozzászólást:)

dadomi, köszi a hasznos tanácsokat, mindig jól jön, ha egy tapasztalt anyuka megosztja velünk a gondolatait;)

Zsófi, gondold át, hogy miket ettél, nekem pl. tegnapelőtt apum csinált natúr szeletet, de azt se bírta Barnus... gondolom a fűszerezés miatt?! semmi gondom vele, amióta nem ettem belőle...

próbáld lefele irányuló mozdulatokkal masszírozni a pociját, vagy fektesd a térdedre és simogatsd a hátát, óvatosan ütögetsd a popiját, hogy tudja, hova koncentráljon;) nekünk ez bevált! Az első jó néhány nap nálunk is nyűgös volt, szerintem nálatok is rendeződik majd a helyzet, ahogy a pici megszokja a környezetet és tényleg vigyázz a kajákkal...

kaki: nálunk sem volt eleinte, jelentem ma már a 4. kakis pelust dobtam ki, és mi is csuklunk elég sűrűn, olyankor a szopiztatástól elmúlik

altatás: és hosszú ujjú rugiban altatom és vékony takaróval vagy egy pelussal betakarom, mondjuk nálunk 29 fok van a lakásban este is:( Zsófi, remélem segítettem picit, a lényeg, hogy ne ess pánikba, szépen lassan rendeződik minden, jusson eszedbe, hogy ez az összeszokás időszaka;)

na megyek vissza főzni, aztán etetni;)

sniky

Sziasztok!

Zsófi, nálunk ugyanez a helyzet, hogy kaja után jön a nyúgösködés, általában az esti és délelőtti etetések után. Mi próbáltunk adni neki L-Espumisan-t a dokinéni tanácsára, de nem nagyon vált be. Ma is reggel 9kor evett, és egészen délután 14-ig nem aludt, persze közbe volt még két szopi is meg jó sok sirás. Kaja után nézzelődik, sirdogál néha, és másfél-két óra múlva úgy eszi az öklét, mint aki már egy hete nem evett. Szóval még én sem tudok mit kezdeni helyzettel, de kifogom próbálni Sniky tanácsát a térdre fektetéssel. Amőgy napközben sűrűben kér hamit, 2-3 óránként, viszont ha este 11 körül szopizit még egyet, akkor érdekes, hogy hajnali 4-5ig kihúzza. Ez vajon miért van?

Nálatok mennyi ideig tart egy szopi? Én egyenlőre egy mellből etetek mert igy is megszik egyszerre 100-110 gramokat )védőnéni szerint az már jó sok), de nekünk egy ilyen szopi nem tart tovább mint 10-15 perc. Csak mert hallani, hogy van aki 30-60 percig is szoptat...vagy az már csak nagyobb babáknál van?

Dadomi,
köszi a tanácsokat, mindig jó hallani egy tapasztalt anyukától!! :D

Kép
Kép
dia123

Dadomi,

Ha egy mellből szoptatok, mondjuk most legutóbb a balból, akkor szopi után fejjem le a jobbat? Csak mert idáig azt lehetett hallani, hogy max a maradék tejcsit kell csak lefejni (azt sem muszáj ha nem feszül vagy nincsen benne már sok). Én idáig max a amradékot fejtem, a másik mellet csak ha úgy éreztem, hogy nem birom a következő etetésig mert már úgy feszül, de akkor is csak egy picit fejtem.....

Kép
Kép
dia123

Niki, köszi a tippeket, tanácsokat, és dadomi Neked is!

Igyekszünk hangolódni, a mai nap talán már valamivel jobb, bár szegénykém egyik peluscserénél úgy lepisilte magát, hogy még a haja is olyan lett... :S

Gyorsan mentünk fürdeni, amit ma nagyon aranyosan viselt! Aztán a köldökcsonk ápolás is megvolt, bár ott még mindig nagyon bizonytalan vagyok!

Megmondom őszintén, hogy most úgy fürdetem, ahogy a kórházban is láttam, szóval, hogy a hasánál fogom, és hátulról lögybölöm rá a vizet, de pikk-pakk, mert nem akarom, hogy túl sok víz érje a köldökét, sajnos így is éri 1-2 csepp, de lényegesen kevesebb, mintha a hátánál fognám, és a hasát locsolnám... Nem tudom, remélem, hogy védőnéni majd segít...

Amúgy a kórházban én rákérdeztem, hogy lehet-e fülpucival, de ott határozottan azt mondták, hogy nem!

Gondolom, hogy minden csecsemősnővérnek más a meglátása, így pedig néhéz kezdőként eldönteni, hogy mi a helyes út. Igyekszem az ösztöneim szerint cselekedni, de vannak kételyek, így holnap kifaggatom a védőnőt.

Lei ma még nem jelentkezett be... Hm... Nem ma volt NST-n!? :P Hátha ott is alakul valami!?

Csajok, másik, Ti már intéztétek a bébik után járó támogatásokat, egyéb dolgokat!? Vagyis a kispapik? Férjem a héten menne, de nem tudom, hogy elég-e rá 1 nap, vagy sem? A születési anyakönyvi kivonatot pedig lemásolgattátok, és úgy csatoltátok a kérelmekhez?

Légzésfigyuval kapcsolatban, mi kaptunk kölcsön, de egyelőre itthon sem használjuk még. Egyelőre egy szobában vagyunk, sőt, sokszor egy ágyban is alszunk, mert úgy könnyebb az éjszakai szopi, már amikor... Remélem, hogy hamarosan rendeződünk, bár a 6 hét is simán benne van, így nem sürgetőzöm, csak reménykedem! :)

sophie27

na, én nem nagyon fejtem még, nem is igen feszülnek a melleim. a szopi téma pedig úgy néz ki nálunk, hogy kb. 1 óráig simán szopizik, de sokszor belefárad és akkor csak cumizik a cicin, ami megint csak nem túl jó! de, hogy 100-at megenne, azt kétlem!

mi nem méregetjük, csak nagy ritkán.

ti hogy méritek le? szopi előtt, de peluscsere után? vagy tök meztelenül? mert nálunk mikor kel, akkor már balhé van a kaja miatt, szóval ott akkor már nem szoktam szórakozni, hogy még pucér méreckedés, majd felöltözés, és csak aztán szopi...

lehet, hogy hiba! :(

sophie27

Rakok pár képet, még egyet sem tettem fel!

Kép

Kép

Kép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Zsófi,
Az én férjem pikkpakk elintézte a papírokat, bár mindenhol kellett várnia. Már csak a Tgyást kell intéznünk, szerencsére.
Mérni én sem mérek, nincs mérleg :wink:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita, nagyon édes a kis Csanádka! Na meg Zalán is, ahogy puszilja a kisöcsit!

Amúgy a papírokat mind a Te neveddel adtátok le, és a férjed vitt magával meghatalmazást?

sophie27

Sziasztok!

Olyan szépek a babusok....sóhaj....

Mi még egyben,de már nyűglődök....tegnapi ctg sem mutatott semmit....

Többiek, akik még egyben vagyunk? Ki van még?
makadu

hali!
még mi is egyben vagyunk. ma reggel voltam NST-n, de semmi jele a dolognak, babaszivhangja jó, összehúzódás meg nem volt.
Szóval szerdán kell menni megint NST-re majd este. Ha jövő hét szombatig sem jön ki babus, akkor valszeg be kell majd feküdni a kórházba. Hát ez a nagy helyzet.
Idegileg már teljesen kész vagyok, egyfolytában csörög a telefon, érdeklödnek a rokonok és ismerősök, hogy mi van már. ez is kikészit, lassan már nem veszem fel a telefont.

na mindegy, nem hergelem magam. A babás képek tündériek, azok legalább menyugtatnak, mert olyan éteri nyugalommal alszanak a kis édesek.
lei

zsófi: A Raft doki egyébként mondta amúgy neked konkrétan, hogy akkor elvállal? Beszéltetek a szülés menetéről, meg az esetleges érzéstelenitésről, stb.?
lei

Zsóf!

Nyugodj már meg!!!!!Ha ideges vagy feszült lesz a babó is. Szerintem ha váltott mellből szoptatsz nem kell a másikat kifejni, mert 2-3 óra alatt nem termelődik annyi, hogy aztán egy ciciből jól lakjon. Legalábbis nálunk ez a helyzet. 6 óra alatt viszont annyi lesz, hogyha szopi elején véletlenül kiejti a szájából folyamatosan spriccel belőle a tej.
Köldökcsonknál nyugodtan használd a fülpiszkát. A kórházban sok mindent mondanak amit szerintem nem kel mmegfogadni. Pl. mondják, hogy csak szopi előtt tedd tisztába..Nikinek mindig szopi közben jön meg az ihlet, tehát muszáj utána pelust cseréli. Vagy hagynom kéne következő szopi előttig????!!!!
Fürdés: nyugodtan fürdesd háton, a csonknak nem lesz baja ha víz éri, csak áznia nem szabad, mert ugye akkor nehezebben szárad le. Apa nálunk ügyesen fürdetett, alig érte víz, de a kórházban ezzel sem igen törődtek.
Papírok! A Magyar Államkincstárhoz az eredeti anyakönyvi kell és ha megigénylitek rögtön a családi pótlékot is, arra mindkettőtök aláírása kell. Az egyik szülőé azért, hogy ozzájárul, hogy a másikéra utalják a lovét. Az Apeh-hez is az eredetit vittük, egy pillantást vetettek rá. A lakcímkártyát, tb kártyát nálunk elintézte a kórház.
Altatás: rövid ujjú body, hosszú ujjú vékony pamut hálózsák, vagy hosszú ujjú body és ujjatlan vékony hálózsák. Hajnalban betakarom egy vékony takaróval, mert az Ő szobájában csukva az ablak, de a mienkben nyitva és ekkor már a lakás is hűvösebb.
Dia! Niki is nagyon hamar bevágja az adagját. nálunk is 10-15 perc egy szopi. Szerintem ez gyerekfüggő és nem kifejezetten ahhoz köthető, hogy mennyit eszik meg. Lehet, hogy valamelyik fél óra alatt kevesebbet szopik mint a tied 10 perc alatt. Gondolom Ő is nagyon mohó- Niki is- valamikor az elején majd megfullad, hogy minél többet szívjon, meg nyeljen, aztán utána megnyugszik.
bende

Lei! drukkolok. Szombatig biztos előbújik, talán az ünnepen szeretne megszületni...
bende

hosszú hozzászólás kel = kell brr. utálom a helyesírási hibákat, ez elgépelés volt ozzájárul= hozzájárul
azt hiszem ma már nem kéne többet írnom.
bende

Igen, nagyon mohó kislány! Néha nagyon rám ijeszt, mert ő is elkezd fuldokolni, annyira mohón eszik! Ugye onnan lehet tudni, hogy eleget evett már amikor elalszik a mellen vagy már nem nagyon szopik?? És ha mellen alalszik, viszont 20 perc múlva megint tátog? Létezik, hogy éhes vagy csak 'cumizni' akar?
Nekem az a nagyon fárasztó, hogy evés után még egy jó 40-45 percig tart a büfiztetés, vagyis ha előbb büfizik is, még kézbe kell tartani mert ha leteszem, jön a sirás :cry:

Kép
Kép
dia123

Sziasztok! Enikő is ezt csinálja, hogy elalszik a cicin, aztán a böfiztetés után megint enni kér, van hogy még 2X is... Nem udom, miért nem szopizik elsőre annyit, hogy jól lakjon.

A még egyben levőknek mielőbbi gyors és könnyű szülést kívánok :wink:

Dadomi, hiányoztam? Mindjárt átnézek hozzátok is...

Az első itthoni napok eléggé sűrűek, mert sokszor itt van valamelyik nagymama, nagynéni, vagy nagybácsi, meg aztán szopi, böfi, meg pihenni is kéne... A kaját hozzák a nagymamik szerencsére :)

Akinek van, rakjatok fel új képeket a babókról, olyan édesek :D

yuyu79

dia, nálunk volt, hogy 1 órán keresztül cicin volt, ami elég fárasztó és utána ha nem aludt el, akkor jött a hiszti...

Sokszor észrevettem, hogy bealszik a cicin, keltegettem, de 1-2 perc után csak cumizni akart, így nagyon elhúzódott az etetés.
Így én bevetettem a cumit, azzal játszhat hiszti helyett, meg is nyugtatja és könnyebben elalszik, így amikor cicre kerül, csak az evéssel foglalkozik, nem pedig játszik vele. A szopi ideje így lecsökkent 20-40 percre.
Nagyon cumi ellenes voltam, de most úgy vagyok vele, hogy inkább azt szopizza, ha muszáj, mint az ujját, mert a cumit ha eljön az ideje el tudom tőle venni;)
Nálunk is többször volt olyan, hogy evés után nem aludt el a következő etetésig, ez most úgy látszik lassan rendeződik;)

sniky

Hogy jó példával járjak elöl:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

yuyu79

Sziasztok!

Ma végre mi is hazajöttünk a kórházból, amit alig vártam, bevallom. Összesen 5 éjszakát voltam ugye bent, mert amikor bementem kedden, akkor már nem engedtek haza. Majd megírom a szülésemet, de csak akkor, ha mindenki túl lesz rajta, mert nem olyan kellemes. Persze mindenkié más. Mindenesetre nekem sem a málnalevél tea nem jött be, sem a homeopátia, mert én ilyen fajta vagyok.
Az anyaság csodálatos, imádom a kisfiamat, nem tudok betelni vele. Szerencsére van tejem, ami elég Andrisnak, rendesen eszik. Kiváncsi vagyok, hogy az első itthoni éjszaka milyen lesz, mert a kórházban éjszaka sosem volt velem. Mondjuk reggel mindig dicsérték a nővérek, hogy milyen rendes gyerek. Az első fürdetés is jól sikerült, szerencsére nem is sírt, mondjuk lekopogom, de nem egy sírós baba. Igyekszem megismerni a dolgait, hogy tudjam majd mikor mit kell tennem.
Mindenkinek gratulálok, aki azóta megszült! Frissítettem a táblát is, íme:
Kép

szuszu

Kedvenc alvási pózunk:
Kép

szuszu

Szuszu, Julcsi,
Nagyon édesek a babák!

Cumi: Zalán nem szerette, de én is bevetettem tegnap, és úgy néz ki hogy Csanád elfogadja, úgyhogy mehetek venni másikat...

Zsófi,
Előre ki voltak a papírok töltve (gondolom nálatok is), és alá is volt minden írva, meghatalmazást nem kértek.

Csanád is bealszik a cicin is, meg a büfizésen is. és ha felébred, ő is kér még enni. Szerintem elfáradnak a nagy kajálásban, és kicsit kipihenik magukat :wink:

Képzeljétek horror éjszakánk volt :( Beriasztott a légzésfigyelő, de nem egyszer, hanem kb. hatszor. Nem tudom, hogy most a géppel van baj, vagy tényleg a gyerek nem vett levegőt, mert a hajnali 2 riasztásnál úgy láttam, hogy vett levegőt, csak kicsit felületesebben. Az esti 7 órásnál meg fel sem ébredt, amikor kikaptam az ágyból...

Pocakosok kitartás!!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Zsófi, valószínű, hogy a hasa fáj a fiadnak. Sajnos kisfiúknál ez elég gyakori. Befolyásolhatod azzal, hogy mit eszel, de sajnos ki kell tapasztalni, hogy mi az, ami nektek nem jó. Van akinek pl. a laktoherb tea okoz gondot. meg persze a szokásos puffasztó ennivalók, ami téged puffaszt, az a fiadnak sem jó valószínűleg. Egy kis körkörös hasmasszázs és lábhuzogatás (bal könyök jobb térd, jobb könyök bal térd) segíthet. Jó lenne, ha valaki meg tudná mutatni neked ezt a tornát, élőben egyszerűbb.

Ritus, Csanád baba nagyon édes, olyan szép kis pofija van. A zsiráfos bodys képen olyan békésen alszik.

Julcsi, Enikő is nagyon nyugis babának látszik, legalábbis a képekről.

Szuszu, Zéti is így szeretett aludni piciként, csak a fülét aludta el mindig :lol: egyfolytában igazgattam, simítottam hátra, amikor oldalra fektettem.

Tegnap nagyon jó volt a buli, lehettünk volna többen is, csak sajnos a kis pajtások nagy része nagymamánál nyaral. Csináltunk sok finom ennivalót, meg volt rengeteg torta és rágcsálnivaló. Tiszta csajbuli volt :lol: egy egyéves fiúcskán kívűl csak lányok voltak. Vonatoztunk, azután játszótér, torta és megint vonatozás, este 8-ra értünk haza. Zéti még 11-kor is az ajándékokat bontogatta nagy lelkesedéssel :) Teszek fel majd néhány képet.

Ma azt hiszem a budakeszi vadasparkba megyünk, azután piknikezünk a közeli réten.
Vendég

jó reggelt!

nálunk sem volt egyszerű az éjjel, de ez már mondhatni megszokott... nem értem, hogy miért akkor rossz neki, és napközben pedig egy kis tündérke amúgy! és tényleg igaz, hogy csak akkor sír, ha valami baja van! mondjuk leginkább éhes :P

ma jön a védőnő és a dokinéni is, szóval egy kalap alatt letudjuk a hivatalos köröket!

kezd alakulni a gátsebem is, legalábbis, már úgy pattogok fel ülésből, mint szinte azelőtt! :)

Lei, nem, ilyen dolgokról nem beszéltünk, de ne aggódj, nálad biztosan minden okés lesz! én nekem az volt csak, hogy egyszer elmentem, hogy akkor szeretném konkretizálni, hogy nála szülök, ő pedig mondta, hogy rendben! na, nekem ez elég egyértelmű volt, sajnálom, ha neki nincs annyi gerince, hogy megmondja, hogy sztk alapon nem vállal szülést! :( de mindegy, tényleg nem lényeg, csak furi volt, mert nem így ismertem meg...

remélem, hogy azért Csabi baba megindul magától, és ne aggódj, nekem sem voltak görcseim, sőt, a szülés hajnalán feltettek egy ctg gépre, ahol a fájásaimnál 9-es erősséget mutatott a gép!!! no comment!

most gyerkőc alszik, így van egy kis időm netezni, és mindjárt teszek is fel új fotót!

jó legyetek és szép napot mindenkinek!

(nálunk a gyerek még mindig nem kakilt, pedig azért rotyogtat rendesen :shock: )

sophie27

Enikő tényleg nyugodt baba, csak nem akarom elkiabálni... A kórházban csak evett meg aludt, az se zavarta, hogy az utcán szirénáztak a mentőautók, a szobában meg sírt a másik baba... Most már többet van ébren, de nem sír sokat, ha sír, akkor se nagyon hangosan... És a szopi szinte mindig megoldja a problémát :-)

Most a védőnőt várjuk, lassan fél órája késik... délután meg jön majd a gyerekorvos is :roll:

yuyu79

Kép

amikor éheztetnek... :)

sophie27

Julcsi, ez nagyon egyszerre van nekünk! :) Pont nálunk is ilyen felosztásban jönnek a "hivatalos" szervek! :D

sophie27

jó reggelt!

cumi: most már Nikinek is bejön, van, hogy kiköpi, van mikor csak azzal nyugszik meg. azt hiszem én is mehetek még egyet venni, mert ha ennek az egynek lába kél...
már nem tudom a márkáját, de az aventes kezdőcsomagban lévőt nem szerette. igaz eltakarta a fél arcát...
bende

Dia! Ha nem érzed úgy, hogy feszülne a melled, ha nincs nagyon tele, akkor nem kell fejni. Nekem rengeteg tejem volt, muszáj volt lefejnem azt a mellem, amiből nem ettek a fiúk. Daninál sokszor volt mellgyulladásom a sok tej miatt, Dominiknál nem akartam, hogy megint így járjak. Ezért inkább fejtem, de mondom, nekem muszáj volt a mennyiség miatt. Ha viszont csomókat érzel a melledben, akkor fejd le, nehogy begyulladjon!
A szopi ideje nagyon gyerekfüggő én úgy vettem észre. Dani volt, hogy simán másfél órát is "lógott" rajtam, Dominik max 20 perc alatt végzett az első időkben, később kellett neki néha tovább, de neki nem volt cumija (nem kellett neki). A ti babáitok még nagyon picik, hamar elfáradnak a szopizásban, ezért lehet, hogy úgy bealszanak, hogy nem laktak még jól. Idővel majd beláll :lol:
A mérésekkel meg vigyázzatok szerintem. Én akikről tudom, hogy méregették az evések mennyiségét, nagyon hamar tápszer lett a vége. Nekünk nem volt mérleg egyik gyereknél sem. A napi 6-7 pisis pelust figyeljétek, meg én valahogy éreztem, hogy elég volt neki a tej (na persze, hisz még a fagyasztóba is jutott :wink: ). Én a kórházban is utáltam méregetni, de ott ugye muszáj volt.
A köldökcsonkra nekünk a gyerekorvosunk mindig azt mondta, hogy fültisztitóval nagyon szépen ki lehet pucolni, alkohollal jól körbetörölgetni, kiszedni vele a hintőpormaradványokat - nagyon fontos, nehogy begyulladjon, és utána lehet beszórni azzal a hintőporral, amit a doki felírt.

dadomi

Ha nem baj, rakok egy-két képet az én nagyfiaimról :)
Ő Dominik :) A látszat csal, a doboz nem volt kibontva :)Kép

Ő pedig a nagyfiam, Dani:
Kép

dadomi

Akkor néhány kép:

labdát is kaptam Kép

finom a tortám kereke Kép
Vendég

Fiaimmal hármasban Kép :)

a többi kép túl nagy méretű, most megússzátok ennyivel :lol:
Vendég

Sziasztok:)

Nagyon édesek a képek!!!
Tényleg nagyon békés babának tűnik Enikő és Andris is;)

Zsófi, nagyon szép Beni baba!!!

Csenge, boldog szülinapot Zétinek! Nagyon jól nézel ám ki, csak úgy sugárzol a képen!!!

na megyek, reggelizek, mert Barnus mindjárt ébred és hiszti lesz, ha nem kap enni, a kis mohó:)

Cs-andikáék is ma jönnek végre haza a kórházból! ;)

sniky

Sziasztok!

Csenge, nagyon édik vagytok! Olyan szép vagy a pocival :) egyre csinibb...

Dadomi, Zsófi, Yuyu, Szuszu, Rita, tündériek a babák, nem győzöm csodálni őket!! Mennyi szép gyerek!! :)

Egy kicsit tanácstalan vagyok, mert nálunk egészen furcsán alakul a szopizás, Lili 30 grammokat eszik egyszerre, de egy nap alatt kb. 12-15 szopi van. Van valaki esetleg akinél szintén így van? Holnap ugyan jön a védőnő, meg is konzultálom majd vele ezt a dolgot. És tejcsi lenne, mert mindig hagy a ciciben, szóval nem marad éhes, egy hangja sincs és növekszik szépen, így aztán gondolom baj nincs, csak olyan furcsa ez így, mert mindenki azt írja, 100 grammot eszik a gyerek. Vélemény? Tapasztalat?

Szép napot nektek!

KépKép
columbine

Ági, én is hasonló cipőben járok és eléggé ki is vagyok akadva. Igaz mért mennyiségről nem tudok beszámolni, mert ma lesz meg a mérlegünk, de kb. én is 30-ra tippelek per szopi a kórházi mérések alapján. Tegnap volt az első éjszaka itthon és Andris óránként szopott kb 30-at és aztán mindig bealudt. Lusta tovább szopni, ha kicsit is telinek érzi a pocit. Sajna a tej eleje sokkal hígabb, amit hamar megemészt, a zsírosabb rétegbe meg nem is jut le. Semmit nem aludtam, tökre zombi vagyok. Most azt a tanácsot kaptam az unitesómtól, aki védőnő, hogy a nap folyamán próbáljam kitolni legalább két órára az eltelt időt, vagy többre, hogy igazán éhes legyen a baba. Ha sír közben, akkor adok neki vizet. Most tettem le kettőkor és próbálom 3-kor nem megszoptatni, remélem ügyes leszek és az éjszakának már így megyünk neki.

szuszu

sziasztok!
ma is nyugi van, nem érzem a szülés előszelét....
de most egy kicsit le is nyugodtam, és nem hisztizek. majd jön ő úgyis.

a dokim meg remélem, hogy normális lesz!!! Mert különben a párom ideges lesz! :lol:

csenge: tényleg csak úgy sugárzol! Zéti is édes a labdákkal! :P

úgy látszik ezek a babák tényleg hétről hétre változnak még ilyenkor,mert csak kapkodom a fejem, hogy kinek hogyan változnak a szopizási és alvási szokásai. Remélem,mindenkinek be fog állni egy idő után valamilyen rendszer!!!

Hányan vagyunk még egyben? Én,makadu, csenge? Összesen hárman? Ez dúúúrva, hehehe
lei

lányok, szerintem az, hogy melyik gyerek mennyit szopizik, tök független attól, amit a nagykönyvekben megírnak! a gyomruk még csak most tágul, tehát tuti jó a 30 is, a 100 is, ha neki annyi kell, akkor annyit eszik, és neki az a tuti!

nem olyan régen ment el a védőnő. tök rendi volt, mindent megbeszéltünk, délután pedig várjuk a dokinénit!

sajnos a tápszer nálunk marad, legalábbis egyelőre! hiába etetem tök sűrűn a gyereket, vagy unja a banánt és nem szív a zsírosabb tejciből, vagy nem tudom, bár a védőnő szerint nagyon profi a technikája, mégis, kaja után, ahogyan letesszük az ágyba, már kel is újra, és újra eszi az öklét! aztán mikor újra cicire tenném, már nem kell neki. ilyenkor megnyomom picit a bimbót és rendszerint nem is jön belőle egy csepp sem, szóval lehet, hogy full kiüríti, bár ezt kétlem, és akkor csak üvölt és üvölt, de úgy, mint, akit nyúznak!

Lei. biztosan nem lesz gond! arra gondolj, hogy szülésznő is lesz veled, sőt a párod is, úgyhogy minden tutkó lesz!

tányleg Mecsiék otthon vannak már???

pénteken úgy el kellett viharozni a kórházból, hogy már bemenni sem volt időm hozzájuk, hogy elköszönjek! :( tényleg, szinte kivágtak mindenkit a 3 nap után...

mérlegünk meg úgy néz ki, hogy szar... mikor ráteszem a gyereket cici előtt és után, ugyanazt a súlyt mutatja, pedig a száján csorog le a tejcsi! :D na mindegy, ha tele a poci, úgyis beájul.

sophie27

Sziasztok!

mi is egyben- ez a teliholdas dolog sem jött be... :lol:

Nagyon szépek a babák és gyerkőcök....még mindig sóhaj :D

Mire megszülök,Ti már rég túllesztek a kezdteti nehézségeken én meg majd jövök kérdezgetni és unni fogjátok a témát.... :cry: :oops: :lol:
remélem mindenkinek rendeződnek a szopis problémái...

Ó, igen,ezt nekem is mondta Férjem,h reméli normális lesza szülésznő, különben bevág neki egyet... :lol: :lol:

Anyucik: kért valaki edat?
makadu

hello csajok!

végre itthon ma jöhettünk haza a zárdából :lol: nagyon utálok kórházban lenni.
Minden rendben van, most csak egy gyors fellépésre jöttem pár képpel a kórházból majd jelentekezem történettel is. Sajnos nagyon hosszú volt és kemény de túléltük és most nagy a boldogság.
cicizés után
Kép
első mosoly
Kép
Kép
van egy szerencsecsillag a talpamon!
Kép

puszi mindenkinek majd jövünk csak még meg kell szokni itthon :) :)
és köszi mindenkinek a drukkokat!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Végre géphez jutottam én is, pedig már egy hete itthon vagyunk. Minden rendben, de a gyerekorvosunk szavaival élve: a kis súlyú babákat könnyű megszülni, de az első hetek nehezebbek. Ezt el is hiszem, tegnap és ma volt az első alkalom, hogy napi szinten 5 órát tudtam aludni, eddig 2-3 volt a jellemző ...
Éjszakánként is legalább 3 óránként szopizik Fruzsi, de megtanultam 1-2 órás részletekben aludni. :-)

Férjem készített internetes fotóalbumot, itt megleshető pici lányunk. :-)
http://hu.fotoalbum.eu/andgoodnight
Jelszó: oroszlanf

Egy 5 napos képet azért teszek fel ide is: Kép

Beus

Kép
félhold

Hali!

Hazaérkezetteknek üdv!
Zétit Isten éltesse!
Bocs a tőmondatokért, de félkézzel kell pötyögnöm... :D
Nálunk két napja gázos a helyzet, Levi tista takony, orrszívózunk :cry:
Plusz sajna valamiért kevesebb lett a tejem, így vissza kellett térni a két cicire egy szopinál. Egyenlőre nincs ötletem....homeos bogyeszt újra kezdtem, laktoherb nem jött be.
Milyen sört vegyek????????????????

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sajnos visszaolvasni nem tudom mikor lesz időm, de ennyi idő alatt biztos sok új kis jövevény érkezett, Isten hozta őket, az anyukáknak-apukáknak pedig nagy-nagy gratuláció!!! :D

Tényleg nem fogható semmihez a szülés élménye. Holnap jövök a történettel, de tekintve, hogy az egész kevesebb, mint 2 és fél óra alatt történt, nem lesz hosszú!

Jó hír, hogy 2.180 g-mal jöttünk haza a kórházból múlt hétfőn, tegnap este pedig már 2.460 g volt Fruzsi súlya. Elég rapszodikusan eszik, ma 40 és 90 (!) g is volt.

És az egy pelenkázás alatt elfogyasztott legtöbb pelenka cím elnyerésére gyúrunk, eddig 4 a rekord! 2x kaki, 1x pisi, a 4.-et már gyorsan rácsuktam! :wink:

Mindenki vigyázzon magára és a babákra! :)

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!

nálunk minden rendben, én már azért aggódom, mert túl sokat eszik a cuna, tök édi kis pofizacsija van, na hát nálunk a párom ezért becéz engem pocoknak, de ezt a címet elnyerte kispoc. Rakok fel pár képet, 6-ot, mert nem tudok választani :)

Büfi után azért éhesek még a babuk mert a pocijuk megszabadul jó sok levegőtől és azt pótolni kell,hogy meglegyen a jóllakottság érzése.

Zétike Isten éltessen sokáig!

A babuk gyönyörűek, hát én sem láttam még szebb gyerekeket a topikunk babáinál :)

Akkor a képek, bocs, hogy rengeteg! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ritus

Kép
rituspoc

Andiékról van egy képek gyorsan azt is felrakom:
szopi után :) Kép

Zsófi köszi az sms-t semmi gond, délután kerestelek, aztán Rizsi feküdt már az ágyadba! :) ők is jól vannak.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Félhold!
ez még csak holtverseny. Mi is 3 eldobandónál járunk, és a negyedik maradt tiszta. Viszont tegnap a pelenka nélküli befosás áldozatul esett a lurkó zoknija, a pelenkázó, az én ruhám és a pelenkázó előtti szőnyeg. ( kicsit sokkolt a dolog, ezért nem fényképeztem le, de remélem bizonyíték nélkül is hisztek nekem )
Benevez valaki még a versenybe???

Apróka! Schlossgoldot- ez alkoholmentes, vagy valamilyen barnasört. Higgy nekem 6 évig sörös cégnél dolgoztam :)

Mecsi! micsoda csillag!? még soha nem láttam ilyet!

Makadu! ne aggódj. Mindenre válaszolunk majd. A szopi téma meg úgyis állandó lesz.

Rituspoc! Nagyon csajszi!!! nem félsz, hogy megfogja a fülbevalóját és véletlenül megrántja? Mienk gyerek annyira hadonászik, hogy néha fejbevágja magát. Éppen tegnap találta meg a fülét és ma is többször gyűrögette.
bende

Sziasztok!

Lei!
Még én is itt vagyok!! :oops:

Ma voltam ctg ... Kristóf baba szívhangja remek, méhtevékenység szinte 0, egyszer ment 10 főlé, akkor is csak a babó mozgott.

Szép estét! Én kitartok péntekig.

Kata
Vendég

Pelenka nélküli fosás nálunk pár órán belül 2x is volt, zokni, pelenkázóalátét plusz a parketta lett olyan legalább 1 méter hosszan ;-) Hát mit mondjak, meglepődtem :oops:

Ma nekem is kevesebbet evett akiscsaj, és emiatt gyakrabban is ébredt, illetve 10 és 14 óra között egyáltalán nem aludt, csak nyöszörgött, sírt, evett, és ezeket kombinálta... Most az előbb megint csak 60-at evett, épp alszik, de biztos nem bírja egy óránál tovább.

Mecsi, nagyon helyes a kisfiad :-) Rád hasonlít, nem? Főleg a szája..

Ritus, a Tiéd is nagyon édes, és mindenkié, ja igen, Félhold, a Tiéd is, köszi a képeket! És bocs, ha valakit kifelejtettem :oops:

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?