Új privát üzeneted érkezett!

netty,
örülök, hogy minden ok!!!

Én nem csinálok semmit karácsonykor. 24-én a nagymamámnál ebédelünk családilag, utána apukám nagynénjénél van fél 5-kor karácsonyozás, utána apukáméknál vacsora, talán este 9-re haza is érünk karácsonyozni.
25-én anyunál leszünk, 26-án anyósnál. 27-re még ki kell találni valamit (valami maradék esetleg :lol: ) 28-január 2-ig meg "nyaralunk".

jjucuss,
ezek a hányós vírusok :lol: az asszisztensed még mindig nem sejt semmit?

mrsleo,
akkor jó messze kerültél Bajától..., de szép helyre. 2004-ben két hónapot laktam ott, Nyíregyházán tanítottam, de csak Debrecenben volt céges vendégszoba, úgyhogy naponta jártam át.
Sajnos megszűnt az is, pedig évente mentünk családilag Aquaticumozni is :cry:

anabique,
nekem is beteg mind a két gyerek, szerintem Levin mondjuk nem tudott annyira kijönni a kórság, mert már a 4 üveg antibiotikumot szedi a fülére, de talán rendbejött (legalábbis remélem, mert hétfőn anyós megmosta a felszúrt fülét :twisted: ), Lili meg egyre rosszabb, álmában már hány a köhögéstől. Azért remélem nyaralásra mindenki ok lesz.

Szurkolok a mai UH-khoz, de ne napok múlva jelentkezzetek... :lol:

(úgy útálom, hogy a kisfiam pont akkor tud mindig betojni, mikor befejezem a reggelim. Ilyenkor nagyon nem megy a tisztábatétel, ez az egy, amit nem birok öklendezés nélkül...na rászánom magam.)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hello!

Juccuss sajnálom, de amíg etted finom volt nem?

Netty na végre édes a lánykád!!!!!!

Képzeljétek tegnap teljesen véletlenül kaptam egy kislány 18-as cipőt talán jó ómen :lol:

Nálunk itt lesznek a rokonok szentesete és már alig várom mi csak azóta karácsonyozunk itthon amióta az új párommal élek együtt, mivel neki már csak 4 rokona él őket meghívjuk magunkhoz plussz anyumékat. Sajnos anyukájával csak egy karácsonyt élhettem meg, de annál klasszabb sosem volt még táncoltunk is szenteste :lol:
Menü: apuka csinálja a halászlét amit már eltanultam tőle és már én is elég jót tudok főzni én a bajait szeretem, de a tiszai hamarabb kész van.
én menüm: rántott ponty, rántott husi, töltött husi, sonkatekercs, hagymás-bab saláta, francia-saláta, sajt-saláta (ezt én találtam ki és a legjobb a világon).
süti fiúkkal ma mézeskalács sütés, almás rácsos, bejgli, krémes.
Hú már éhes vagyok!!!!!!
klarissza36
Kecskemét

Na a tisztábatételt túléltem, erre most húst vágok össze, ez sem sokkal jobb :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hú, micsoda sütés-főzést rendez mindenki! Nálunk csak annyi étel készül majd, amit Szenteste el tudunk fogyasztani, mert 25-én az én szüleimhez, 26-án anyósomékhoz vagyok hivatalosak.

Linacska,
Őszinte részvétem a pelenkázás és a húsvágás miatt is. Utóbbit különösen nehezen viselem én is. :(

Figyusztok, lehet, hogy hülye kérdés, de... meddig lehet hason feküdni? Már egy ideje abbahagytam, nehogy "agyonnyomjam" Pöttömkét odabent, ami persze lehet, hogy hülyeség, mert biztos jól védve van, de mostanában többször ébredtem arra, hogy hason fekve aludtam. Ebből nem lehet gond?

A másik kérdésem, hogy minden áldott éjszaka legalább kétszer ki kell mennem pisilni :oops: , és ez nekem azért fura, mert eddig ilyen nem volt. Mindkét eddigi terhességemnél csak a végén volt ilyen éjszakai járat, amikor már nagy volt a hasam, utolsó trimeszter végén. Most meg úgy érzem, mintha visszatartaná a szervezetem a folyadékot. Ez létezik? Lehet valamit tenni ellene? Még ha próbálok este már kevesebbet inni, akkor sem változik semmi. Ti tapasztaltok hasonlót?

Panndi,
hogyhogy megint mész dokihoz? Te nemrég voltál, nem? Minden oké?

anabique
Budapest

Anabique,
én hajnalban egyszer megyek csak wc-re, amikor az utrogestan miatt felkelek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gil,
mi volt tegnap?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Csatlakoznék, ha lehet még. Én most várom harmadik gyermekemet. Van már egy 3 éves kisfiam és egy 15 hónapos kislányom.
lucababa75
Szeged

Szia Lucababa kicsit bővebben? :lol: Hány hetes vagy pl.

Ana nekem a wc-re járkálás már fel sem tűnik én szinte állandóan oda járok!

Dokinénik kis kérdésem volna amire én dokibácsim (uram) nem tud válaszolni. Két napja az alhasamból kiindulva szúró fájdalmat érzek a vesémig sajna nem tudom megkülönböztetni, hogy a babucimnál fáj vagy a hólyagomtól ered, esetleg a méhtartó szalag. De már éjszaka sem tudok aludni. Most apuka hoz haza vizelet tesztet aztán majd meglátjuk.

Képzeljétek most volt páromnál egy kutyus 15 éves és vemhes egy hatalmas kiskutya van benne. Sajna nem tudjuk, hogy a vajúdásba vagy az esetleges csasziba fog elpusztulni ugyanis ráadásul epilepsziás is. Szerintem tuti karácsonykor műthetünk. :cry: Mindegy csak túlélje /jék
klarissza36
Kecskemét

Üdv. Lucababa! Megosztasz velünk pár részletet? :) Pl. hány hetes vagy, mikorra várod, esetleg hány éves ?

Én voltam védőnőnél, nagyon örült nekem :lol: Megkaptam én is a gyönyörűséges kiskönyvemet, délután meg kéne szereznem a beutalót a vércsoportra, utána pedig háziorvoshoz megyek táppénzes papírért és kiskönyvet pecsételni. Védőnőhöz majd csak afp után kell újból mennem...
20140901114303

Brunhild ez olyan hihetetlen, hogy nálatok már ilyen korán odaadaják a kiskönyvet. Nálunk tényleg csak a 12 hetes uh után.
klarissza36
Kecskemét

Kiegészítés:

Hason addig lehet aludni, amig jólesik, vagyis téged nem zavar. Ha kezd nőni a hasad, hiába akarnál, nem fogsz tudni..bár az egyik barátnőm állítólag még a terhessége végén is hason aludt :roll: Tény, hogy én nem tudtam, miután már volt kis hasam , mert zavart, fájt, kényelmetlen volt...

Én is éjjel többször kijárok pisilni :?
20140901114303

anabique, dokinál öt hete voltam utoljára, múlt héten csak a genetikai UH-n voltam, én akkor nem is találkoztam vele, mert rögtön utána rohantam tovább Zsófival, férjem várta őt meg a duphaston recept miatt, szóval én már rég voltam dokinál :)

Lucababa, üdv köztünk!

klarissza: nálunk is hamar adnak kiskönyvet, nekem az előző három terhességemnél már volt a 9. héten.

Kinéztem a helyet, hogy hova megyünk nyaralni majd augusztusban, már teljesen fel vagyok dobva, alig várom :lol: Jó hülye vagyok, mi? :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi,
Akkor már tudom, mit keverek. Nálam a doki csinálja a genetikai uh-t is, ezért gondoltam, hogy nálad is egyszerre volt a kettő. Hányra mész? Én csak este 7-re.

Na és hová mentek nyaralni? :))) Merész, ha már augusztusban bevállaljátok. Férjemmel ezen filózunk már egy ideje, hogy mégis mikorra tervezzünk nyaralást a nyáron. Lányok miatt muszáj lenne... Júniusban még sanszos, hogy rossz az idő, no meg 38 hetesen nem biztos, hogy túl távol mennék már kórháztól, és különben is ctg-kre kell járni, és még az sem biztos, hogy bálnaként fürdőruciban akarnék flangálni. Na de ha megint túlhordom a babócát, akkor még az is lehet, hogy csak júl közepén szülök, és utána elvileg 6 hétig nincs fürdés (úszkálás, ilyesmi), az meg épp augusztus végére jön ki. :(

Klarissza, nálunk is inkább az a hozzáállás, hogy a 12. hétig bezárólag legyen meg a kiskönyv.

Lucababa, üdv. :)

Brunhild,
komolyan bármeddig lehet hason aludni? :)

anabique
Budapest

Ja, és a gyerkőcök miatt vízpartban gondolkodunk. 2 éve egyébként épp júniusban mentünk nyaralni, azon a héten, amikor 1 hétig egyfolytában esett. :( Szegények nem nagyon élvezték...

anabique
Budapest

Sárvárt néztük ki, igazi kis gyerekparadicsom lett az is :)

Augusztus végén szeretnénk menni, akkor már bő másfél hónapos lesz a pici. Mi sokat utaztunk mindkét lánnyal, bár igaz, hogy ilyen pici babával eddig csak nagyszülőknél voltunk, de nem baj :) Fruzsi 3 hónapos volt az első hosszú nyaralásán, hát most a baba kisebb lesz :)

De a lányok miatt mindenképp szeretnénk menni, és amúgyis augusztusban szoktunk menni, most sem változtatunk :) Biztos izgi lesz :lol:

Genetkai UH-t nálunk a kórházban csinálják genetikus-nőgyógyászok, nem a saját doki.

Én lassan megyek készülődni, mert egy óra múlva megyek dokihoz.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Mi már inkább wellnessfürdők közelébe megyünk, pont az időjárás miatt, mert így rossz idő esetén is fürödhetnek sokat.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Nyaralás? :D Én babakocsira gyűjtök :roll: Mindent elajándékoztam vagy eladtam, akitől kérhetnék amúgy, ott kisbaba van éppen, vagy jövőre lesz, tehát használják...

Anabique: én úgy tudom, hogy amig jólesik lehet, de lehet, hogy a doktornénik kijavítanak...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 22:37-kor.
20140901114303

Szerencsére nekünk mindenünk van, Fruzsi kap majd új ágyat, meg majd egy esernyőbabakocsi kell, de ennyi, ez nem vészes. Ruhák, játékok, minden más bőven van, ráadásul Fruzsi májusi, így nyári dolgok is vannak 56-os, 62-es méretben :)

Babakocsink nem csúcsszuper, de megteszi, mi egyik lánynál sem használtuk sokáig, ami van, az fektethető teljesen, abban elvan az elején, aztán meg jöhet a sportkocsi, amit kinéztem :) De az meg 25 körül van, az sem olyan vészes.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Nekünk is mindenünk megvolt :( Volt kerekes babahordozóm, külön babakocsi, ágy..minden...de nem volt hol tárolni, és úgy gondoltam, soha többé nem fog kelleni :oops:
20140901114303

Panndi csak akkor lesz gond, ha fiatok lesz azért mégse rózsaszínbe járjon :lol:
Anyukám járt úgy annó annak idején, hogy berendezkedtek kislányra uh ugye még nem volt a szülés előtt 1 héttel kérdezte meg tőle apukám és mi lesz ha fiú? Erre anyu: Akkor is rózsaszínbe fog járni hát fiú lett :lol: A rokonok meg gyorsan összedobáltak mindent ami kék volt otthon. :lol:

Beáztattam a lábam forró vízbe és már sokkal jobb sajna asszem tényleg felfáztam :roll:
klarissza36
Kecskemét

Na mi megint megjártuk a fülészetet. Anyós hétfőn megmosta a gyerekem felszúrt fülét :twisted: , és természetesen begyulladt a felszúrásnak a helye. Így jövő héten tuti nem mehet medencébe. Mondjuk én sem akarok, úgyhogy majd mi játszóházazunk.

Lucababa,
üdv köztünk.

UH eredmények???????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hát nem tudom mennyire megbízhatóek ezek a vizeletcsíkos tesztek, de rossz a:
fajsúly
keton
fehérje
fehérvérsejt
cukor
klarissza36
Kecskemét

Linácska :(
Klarissza, nem lenne jobb orvoshoz menni?

Nekem kisfiam gyanús megint, mintha lázas lenne :?
20140901114303

Sziasztok,

Nálam minden oké, baba sokat nőtt, korának megfelelő, szép kisbaba :)

Legközelebb január 14-én megyek AFP vérvételre :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Klarissza,
ez nem hangzik túl jól.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Panndi, nagyszerű hírek :!:

Kép
20140901114303

Lina
Köszi a kérdést, és aranyos vagy, hogy gondoltál rám. Ott is voltam még akkor, mikor arra jártál, ugyanis majdnem 4 órát töltöttem az Izsákin… de hál’ Istennek minden rendben. Fogtam a kezemben az általad írt papírt, így sokkal jobb volt! Köszönöm! Kész labirintus a kórház! És milyen lepukkant!  A baba már 62 mm!!! Olyan hihetetlen! Aranyos volt az UH-s nő, de nagyon szomorú voltam, hogy nem mutatta meg a monitort, nem láthattam a Picurt. Ma voltam védőnőnél kiskönyvért, végre nekem is van!!! A védőnő azonnal itthon tartana, hülyének néz, hogy bejárok dolgozni.
Sajnálom Levi fülét… mennyit szenvedtek vele! Gondolom, anyósra kicsit kiakadtál… A karácsony akkor nálatok is jó zsúfolt! Te az Utrogestant meddig szeded? Én félek abbahagyni.

Panndi
Gratulálok a jó eredményekhez!

Klarissza
Jobbulást!

Írtatok az éjszakai kijárásról, nekem kijut belőle. Szinte minden éjjel háromszor kell pisilni menni, sokszor plusz egyszer a gyomorégés miatt felkelek, egyébként meg hajnalban legalább egy órát virrasztok, mert az utolsó WC-járat után nem tudok visszaaludni… úgyhogy nagyon álmos vagyok.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

[quote="klarissza36"]H írta:klarissza36át nem tudom mennyire megbízhatóek ezek a vizeletcsíkos tesztek, de rossz a:
fajsúly
keton
fehérje
fehérvérsejt
cukor

Mennyit ittál??????
Vércukor?

Felfázásos panaszokra nagyon jó, terhesség alatt is szedhető a tőzegáfonya kapszula. Pl: DM-ben is többféle kapható....
Próbálj meg legalább napi 2 liter folyadékot meginni!

Orvos?

Kép
mrsleo
Debrecen

A terhesség korai szakaszában a növekvő méh még a hólyagot nyomja... ezért kell sűrűbben járni...

Kép
mrsleo
Debrecen

mrsleo, jjucuss,
mennyire gáz, ha egy lázkúp májusban lejárt???
Levinek pillanatok alatt 39,6 lett a láza, Nurofent nemrég kapott, a lázkúpok meg le vannak járva. Két darabot szereztünk, de nálunk nincs ügyeletes gyógyszertár.

Gil,
mi tarott 4 órán át?
És szőke vagy barna volt az UH-s csaj? A szőkéhez lehet járni magánban.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

gil,
utrogestant 12. hét után abba kell hagyni. Nem tudom hogy szedted?
Levivel én 3x2-t, azt szépen 6 nap alatt kellett leépíteni. Lilinél 2x1-et, azt símán elhagytam. Most is 2x1-et szedek, majd pár napig használok csak 1-et, és elhagyom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Kedvesek vagytok. Én július 4-re vagyok kiírva.Már betöltöttem a 35-öt, így egy professzor genetikussal már megnézettem magam 12 hetesen. Kicsit paráztam a korom miatt, de a professzor szerint minden OK. Jövő héten megyek a normális klinikai 12 hetesre (13+2 naposan). Ha nem mondanak semmi rosszat én nem megyek egyéb vizsgálatokra.
Úgy néz ki kislány lesz a 3. gyermek. De nekem tulajdonképpen mindegy.
Úgy tudom vannak rendellenességek, amik csak a lányokra, vagy fiúkra jellemzőek.

Én is kijárok éjszaka pisilni, de már megszoktam mindháromnál így volt.

Most a gyerekekkel én is összeszedtem valami vírust, fáj a torkom nagyon. Eddig tartott ki az immunrendszerem.
Szerintetek kamilla teát lehet inni kismamáknak?

Nekem a 2 gyereknél egy egyszerű pierre cardin babakocsi volt, mivel a 2 gyerekkel nem tudtuk elnyűni marad a 3.-nak is.

Panndi gratulálok, ha jól látom, te fogsz először szülni?
lucababa75
Szeged

Sziasztok!

Klarissza! Nekem nem tetszenek ezek az eredmények.
Lázad van, vagy hőemelkedésed? Egyik oldalon fáj csak vagy mindkettőn.

Vesetájról kiinduló, a hasban előrefelé-lefelé a szeméremajkakba sugárzó görcsös fájdalom vesekőre jellemző. Ez egyoldali, általában nem jár lázzal, de okozhat gyakori vizelési ingert. Ilyenkor a tesztcsík vért mutat ki. Ez a legkevésbé valószínű.

Ha cukor van a vizeletben, akkor mindenképpen kell nézni vérből is cukrot. Ezzel a vizeletben lévő aceton is összefügghet. Akinek nagyon magas a cukra és a vizeletében cukor, aceton van az igen ramatyul érzi magát, szárad a szája, mindig inna és sokat pisil. Ez cukorbetegség jele lehet. Szerintem ez sem túl valószínű, hogy éppen most alakulna ki.

Gyakori, fájdalmas vizelés hólyaghurutra jellemző. Ilyenkor a vizeletben fehérvérsejt (genny) van. Én mindig antibiotikummal kezelem, mert egy jól megválasztott antibiotikum már 1-2 tbl után hat és sok szenvedéstől kíméli meg a beteget. Általában 3 napos kúra elég is.

folyt. köv. a lényeg
jjucuss
Eger

Linacska: nekem egy gyógyszerész azt mondta, hogy a lázkúpban semmi olyan alkotó elem nincs ami elromolhatna. Szerintem nyugodtan beadhatod, rosszat nem teszel vele, legfeljebb nem hat.
lucababa75
Szeged

Hólyaghurutos tünetek, vesetáji fájdalommal, lázzal, az már inkább vesemedencegyulladással szövődött esetben vannak. Ilyenkor a vese átereszt olyan anyagokat, amit egyébként nem, pl. a fehérje (vagy a cukor). Ilyenkor is van fehérvérsejt a vizeletben(genny).
Szerintem nálad ez sanszos. Mindenképpen kell a tesztcsík mellett csinálni szulfoszalicilsavas és kálium-hidroxidos vizeletvizsgálatot a genny és a fehérje pontos kimutatására. Ezt minden orvosi ügyeleten meg tudják csinálni és vércukrot is tudnak nézni.
Ha a vércukor jó, akkor az aceton hányástól vagy kevés folyadék fogyasztásától lehet a vizeletben.

Ezeket csak azért írtam le, mert nem írtad le pontosan a tüneteket és így sokminden lehet és hátha rá tudod húzni valamelyik sémát a panaszaidra.

Egy szó, mint száz. Én elmennék ügyeletre, vinnék pisit, nézetnék vércukrot. Ha lenne genny a pisiben, szednék antibiotikumot (első körben Augmentint), innék sok folyadékot és megbeszélném az orvossal, hogy mi a további teendőm.

Írhattam volna priviben is és akkor nem untatok senkit, de már későn jutott eszembe.
jjucuss
Eger

Köszi csajok, aranyosak vagytok!

Panndi: de jó. örülök, h minden oké. Én 17-én megyek az afpre :lol:

Linácska: Hát tényleg nem másztok már ki ebből a fül mizériából. Gondolom anyósodat elkívántad a fenébe....sajnálom

Pisilés: Hat után már nem iszom, és alvás előtt képes vagyok azért az egy csepp pisiért is kimenni. Így 23-6,30 ig most már jobb esetben nem kelek fel, vagy csak 5 körül egyszer, de akkor jó fél órás merengés van, mire elalszom. De pár héttel ezelőtt volt h 3* is mennem kellett (úgy utáltam)

Kari: Nálunk nem nagyon lesz népvándorlás, csak óvatosan. Pihenni szeretnék, és végre kialudni magam.

Klarissza: Mi van a kutyával? Képzeld, én is rózsaszín 16os cipőt kaptam az unokatesómtól. Rögtön az jutott eszembe, h ez a vonzás törvénye :-)

Luca: Üdv itt. Honnan vagy? Mesélj egy kicsit magatokról.

Mrsleo: beneveznék hozzátok a halászlére. Egyél helyettem is egy jó nagy adaggal, sok tésztával :-)

Képzeljétek a barátosnőmet holnap császározák, 28 hetesen. 1,3 kg a baba, már pár hete kapott tüdőérlelőt, meg ma megint, és még lemegy pár palack vér, és irány a műtő. Annyira bízom benne, h minden rendben lesz.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Így van, ha nincs más, legfeljebb nem fog használni.

Ez fülfájás nagyon nagy szívás. Sajnálom. :(

Hasonfekvés. Szerintem lehet, amíg jólesik. Én egy kispárnát teszek a csípőm egyik oldala alá, úgy nagyon kényelmes.

Lucababa! Üdv! Már írtad, hogy a másik két gyerek lány vagy fiú. Bár gondolom az egyik Luca. :D Szerintem a kamilla mehet.

Brunhild! Figyuszmá'. Én nem tudom eldönteni, hogy ha lányotok lesz akkor Brunhild-nak fogják hívni? (még nem hallottam ezt a nevet) vagy arra utaltál, hogy úgy fogják hívni, mint téged?

Nálunk fiú név nincs: Olivér...talán.
Ha lány lenne, akkor a bőség zavarában lennék: Nóri, Regina, Adél, Abigél, Izabel, Orsika ...
jjucuss
Eger

Az UH eredményekhez gratulálok!

Netty! Miért kell császározni?Szegény, szörnyű lehet, aggódhat hónapokig. Mondjuk egy 1 kg feletti babának már azért jó esélyei vannak, meg ugye készültek is rá, nem spontán koraszülés. Hajrá, reméljük erős kis lurkó.
jjucuss
Eger

Lina
3X1-et szedek az Utroból. Nem volt semmi, amikor abbahagytad? Akkor még pár napig egyet fogok én is. Gondolom, ez csak nem okoz problémát, hogy még pár napig nem hagyom abba.
A 4 óra úgy jött össze, hogy az UH-ra előbb mentem, hátha előbb hívnak be, de fél órával később hívtak.. és sajnos elfelejtettem az intelmedet, hogy gyorsan szerezzek a vérvételre sorszámot. Mire odaértem, már nem is volt sorszám, csak annyian vártak, hogy többen feladták, és visszarakták a sorszámot.
Szegény Levi! Jobbulást!

Luca
Üdv!

Netty
Drukk a barátnődnek!

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

Jucuss: én nem untam, bár nem nekem írtad, de talán máskor másnak is jól jöhetnek az orvosi tanácsok :roll: , úgyhogy nyugodtan fejtsétek ki nyilvánosan, mert sok mindent lehet tanulni belőle :oops: Mondjuk nekem ilyenkor az is eszembe jut, hogy szegény fejetek, én nem csodálkozom, hogy nem nagyon akartátok elmondani, hogy orvosok vagytok, mert így mindenki minden bajával titeket nyaggat -holott itt és most ti is csak kismamák szeretnétek lenni :wink:
Persze én is nagyon örülök a jótanácsoknak :D :oops:

A név pedig tényleg Brunhild lenne, ez egy német, illetve germán eredetű név, a Nibelung dalból (másképp Brünhild vagy magyarosítva Brunhilda), becézve Bruni :D Engem nem így hívnak, de mivel bennem német vér is csörgedezik, mindegyik gyerekemnek van egy magyar és német neve is..most még nincs magyar láynevünk, de még az is lehet, ha tényleg lány lesz, örömünkben csak ez az egy nevet kapja..elvégre 9 éve kiválasztottuk :lol:

LInácska, hát mit írjak még? Kitartást és mielőbbbi gyógyulást!
Nekem kisfiamnak most este 38 fokos láza volt, de hogy mitől??? Kedden fejeztük be az antibiotikumot a fülére..holnap megyünk vissza kontrollra, kíváncsi vagyok, mi lehet :?

Gil: neked is gratulálok! Tényleg rossz, amikor nem mutatják meg a babát :( Ok, hogy nem mozizni megy oda az ember, de akkor is...

Netty: Minden jót barátnődnek és a picurnak!
20140901114303

gil,
szépen kell nézni az UH-s nénikre, és még képet is adnak :lol: De ez titok :lol:
Utróból előbb hagyd el a délit, aztán a reggelit, aztán az estit.

Brunhild,
és ti egyszerűen tudtatok német nevet adni? Mert nekünk a Szláva kész tortúra volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Brunhild! Ebben van valami :oops: Ha a családban valaki elkezdi mondani a bajait szinte meg kell magam erőszakolni, hogy odafigyeljek. A gyerekeinknek meg legalább 1 hete betegeknek kell lenniük ahhoz, hogy az apjuk vagy én végre megnézzük a torkukat meg meghallgassuk a hátukat. :oops:
Itt a neten csak az a rossz, hogy nem folyamatos a kommunikáció. Egy-egy tünet sok betegség jele lehet, ezért kellenek a célirányos kérdések, a pontos válaszok. Ha ezek megvannak, akkor is korlátozottak a lehetőségek, mivel nincs vizsgálat.

Aha, szóval Brunhild. Akkor nektek is mindegy milyen nemű, csak egészséges...lány legyen. :D

Szerintem megint a füle. Az antibiotikumoknak a középfülgyulladásra nincsen túl nagy hatásuk. Nem igazán jutnak el nagy koncentrációban a középfülbe.Persze adjuk, de nem az a lényeg, hanem a fülkürt (ez köti össze a fület a garattal) megnyitása. Gyull. során a fülkürt nyálkahártyája megduzzad , elzáródik, így megváltozik a nyomás a középfülben. Először savós, majd felülfertőződve gennyes gyulladás alakul ki. Ha a gyerek náthás akkor az orrfújás, orrszívás, orrcsepp nagyon fontos + a nyákoldó, ill. a savós gyulladásnál a melegítés. Ezekkel meg lehet akadályozni a gennyes gyulladást. Én azt szoktam javasolni, hogy először Sterimart fújjanak a gyereknek, pár perc múlva jól szívják le az orrát, majd jöhet a Nasivin. A Sterimart lehet naponta sokszor, a Nasivint( és társai) 3-4 x és csak kb. 10 napig.
jjucuss
Eger

Na mostanra talán nincs Levinek láza.
Hát én úgy megijedtem, ilyet még nem is láttam. Nyögött kettőt, aztán eldőlt, és úgy elaludt, hogy nem reagált semmire, feküdt a szőnyegen, még kezében az a játék, amivel előtte egy perce még játszott. Nem vette észre a vizesruhát, semmit. Na a lényeg, hogy lement.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszönöm a "diagnózist", nem azért írtam :oops: Amúgy én is ettől félek, hogy a füle, viszont ő nem náthás, nem is volt..tehát nincs mit szívni, nem jön semmi az orrából (eddig sem jött) ..lehet pont ez a baj, középső fiamnak sosem fájt a füle, viszont ő állandóan taknyos, és neki olyankor a szeme gyullad be, de fülére sosem ment rá. Igaz, eddig a kicsi sem volt "füles". Az is igaz, középsőm óvodájában mondták, hogy több gyerek is visszaeső fülgyulladással szenved...
Hát holnap kiderül..remélem...

Linácska, ezt már megbeszéltük :lol: Nekem azért volt könnyebb, mert német nemzetiségűnek vallom (és tartom) magam, és akkor jogom van a német névjegyzékből nevet választani. Kicsinél akadékoskodtak, és írásban kértem, hogy engedélyezzék a nevét.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 22:39-kor.
20140901114303

Linácska, nem lehet, hogy elájult? Csak tippelek :oops: Jó, hogy lement a láza (én mindig kidobtam a lejárt kúpokat..)
20140901114303

Sziasztok!

klarissza :(

Lucababa: hát hogy ki fog először szülni, majd meglátjuk, de igen, én vagyok elsőre kiírva :)

anabique?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

HEllo!

Ma irány a doki értettem!!!!!!!

Brunhild tudok jobbat nálunk apa az orvos és amikor én vagyok a patikában (pl. wc-re szaladt) vagy én veszem fel a telefont vagy ismerőssel találkozok hiába mondom, hogy én nem vagyok orvos azért folyamatosan tanácsot kérnek. azért az esetek többségében el is találom a panasz okát :lol:
klarissza36
Kecskemét

Brunhild,
tényleg írtad, hogy német nemzetiség van, és így könnyebb volt. Hát orosz nincs, így most csak olyan név jön szóba, ami benne van a magyar listában is.
A kúpunk meg még az volt, amit születésekor kapott Levi, ő még soha nem volt lázas, így eszembe nem jutott megnézni, pedig időről időre én is kidobálom a lejártakat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

LInácska, más szláv bejegyzett nemzetiség sincs Magyaro-n? Ugye a nevek azok hasonlítanak, vagy ugyanazok...
Nekem a magyar névjegyzékkel egy bajom volt/ van, hogy bár sok külföldi név szerepel benne, magyarosítva vannak...én pedig ha német nevet akarok, akkor nem szeretném, ha lenne benne (magyar)ékezet....ezért jó, hogy van német névjegyzék...
Vagy téged nem zavarnak az ékezetek? Esetleg keressél olyat, ami benne van a magyar névjegyzékben, és kérelmezd, hogy eredeti formájában szeretnéd bejegyeztetni, mert ... talán akkor könnyebben engedélyezik, mintha egy teljesen "ismeretlen" orosz nevet választanátok...

Más: voltam vércsoportot nézetni...vagyis nézettem volna, ha levették volna a vért..ugyanis a hét utolsó munkanapján nem néznek vércsoportot :? Hétfőn mehetek újból :evil:
20140901114303

Bocsi, tegnap már nem tudtam jönni, mert egyrészt későn értem haza, másrészt Lilla továbbra is lázas, du fél 6-kor elaludt, és reggel fél 7-ig fel sem kelt. Ilyen még sosem volt nála, ő igazi Duracell-nyuszi, kb 3 éves kora óta pl arra sem lehet rávenni, hogy délután aludjon. Peidg tényleg mindent megpróbáltunk. Vírusos torokgyuszija van, és ez most valahogy nagyon kiüti. Így aztán nem is vacsizott, nem is fürdött (életében először hagyta ki ezeket), viszont éjszaka óránként ébredt arra, hogy szomjas.

Pöttömkével viszont szerencsére minden rendben, íme egy friss uh-kép róla.
Kép

Folyton izgett-mozgott, úgy hogy ez a "portré" most nem lett annyira jó, de nekem azért így is tetszik. :) CRL 52, és tarkóredő is rendben.

Majd kicsit később próbálok reagálni az itt leírtakra is.

anabique
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?