Új privát üzeneted érkezett!

Gratúla Szaffi 5. hófordúlójához :D
Dani úgy örült a cicinek, mintha 1 hétig nem kapta volna :D
Kemény dió lesz nálunk a kajálás már látom :? . Megyek veszek neki valamilyen tejpépet :roll: .

Kép
mona76

jaaaaa, nagylány! pikk-pakk és máris fél évesek lesznek! őrület!

arra gondoltam, :idea: hogy tavasszal csinálhatnánk egy összeröffenést! valami jó kis helyen, szabadban, ahol mindannyian elférünk a babakocsikkal együtt! benne lennétek????? vagy nem tartjátok jó 5letnek? :?:

Kép
h.bogesz

Holnap reggelre bejelentkezett a védőnő (megint új van, nem ismerem). Hát... nem fogok a kedvéért éjjel kitakarítani. :) Igazából a gyerkőcök mellett nem viszem túlzásba, mert nem is tudom... mindig csak a legszükségesebbet vagy azt se sikerül. De azért annyira nem súlyos talán a helyzet.
Nézegettünk az elmúlt hetekben családi házat, de mivel nem akarjuk 25 évre eladósítani magunkat, meg aztán, ki tudja mi lesz pár év múlva, azt hiszem, maradunk a megszokott társasházunkban... Enikő mostanában úgysem szeret kint aludni. Fél óra után ébred és nézelődik vagy visít :shock:
Én nem bánom már, ha nagyobb lesz, mert talán akkor nem sivalkodik ennyit. Az öltözés masszív 15 perc üvöltés, ráadásul ált. duplán, mert bátyuskának is van valami problémája. Szóval, a jó időt sem fogom bánni...

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!Légyszi szavazzatok a kislányomra!
Köszike!
http://www.babavilag.com/pictures.php?g ... 5&pic=9989

KépKép
dudu_84

de lehet hogy csak úgy tudtok ha regisztráltok az oldalon!
Köszi mégegyszer!!

KépKép
dudu_84

Dudu
Regisztrálni kell. Én is éppen ma gondoltam, hogy benevezem Atit :) , csak mivel az a lényeg, hogy ki szól több ismerősének, meggondoltam magam.
Viszont amint lesz időm, regisztrálok, és nagyon szívesen szavazok az édes kis csajszikádra :wink:

Szaffinak gratula az ötödik betöltött hónaphoz!!!!! :lol:

Mona
Szerintem a cici érzelmi kérdés :lol: Atit este tejpéppel kínáltam meg először, hogy utána szopi, és hiába imádja, sírt, és csorgott ki a száján. Abba kellett hagyni az egészet, és irány szopizni. Mondjuk én voltam a marha, mert mindig szopi után szoktam neki adni. :oops: De egyébként úgy falja, mint aki egy hete nem evett :lol: :lol:

Bogesz
Tudod ez úgy van, hogy ha nekünk kell befizetni valamit, akkor szigorú határidők vannak, ha egy napot késel, akkor késedelmi kamat, stb. Bezzeg ha nekünk jár valami, az ráér. Akár hónapok multán is...... :evil:

Na megyek csajok, holnap fél 9-re gyógytornára megyünk, és mindent elő akarok készíteni, hogy minél tovább tudjunk lustálkodni :lol:

Jó éjt, szép álmokat babáknak és mamáknak !!!! :D

mikegirl

Én is beneveztem Danit, még decemberben, de nem tetszik, valakinek 10, másnak pedig akár 300 szavazat is összejön, ez igy nem korrekt.
Danus kapott hippes alma-barackot, hát alig győztem neki lapátolni. Ti az ilyen deszertekből mennyit adtok nekik?
mikegirl, nekem mondta a doktornő, hogy este szopi előtt kapja a tejpépet, mert utána nem fogja elfogadni :? . Ma próbáljuk ki először :) . Jó kis tejbegríz :lol:

Kép
mona76

Nézem a szavazásokat, van akinek 2, és van akinek 118. Ez annyira bosszantó :x
Dudu, nagyon édes Liliána, ment a szavazás :wink:

Kép
mona76

köszi csajok!Bár szerintem is meg van ez bundázva! :D
de azért próba cseresznye

KépKép
dudu_84

Jó reggelt!

Babavilágra már én is beneveztem Fannit, de a problémám ugyanaz, mint itt többeknek. A végén 1-2 gyereknek több száz szavazata lesz... Dudu nem akarlak elkeseríteni, de szerintem felesleges magad rajta rágódnod... hacsak nem vagy hacker :D

Mona: már én is akartam kérdezni, hogy mennyit esznek ilyen desszertekből a babók? A kicsi hippeset Fanni egyszerre megeszi. De nem tudom, hogy ez most sok vagy kevés? A nagy üvegesből csak a felét kapja, és másnap a másik felét. Tejpépből annyit eszik, amennyit adok neki... Abból szerintem bármennyit megenne.... bár mostanában banánosat kap, és az apjával összevesznek rajta :D Tegnap apa elvette tőle, hogy most már elég lesz neki és a maradék az őve :shock:

H.bogesz: tali jó ötlet :D Én szívesen mennék.

Tegnap vettem egy pár bébikaját, főleg desszerteket, és csodálkozva láttam, hogy 5 hónapos kortól már egy csomó olyan bébikaja van, amiben husi van... Apa mondta, hogy vegyünk belőle, de én még nem mertem. Van, aki már adott husit? Vagy ilyen husis bébikaját?

horvviki

Sziasztok :)
Kicsit eltűntem mivel lányok alvókája végképp bekrepált :( Lassan olyan vagyok mint saját öreganyám... :( ..ráadásul Barbi is itthon van -egy hét ovi után összeszedett egy jó kis takonykórt amit aztán mindannyian elkaptunk... gondolom ettől sem alszanak jól a törpik...
Viki én már adok csirkés kaját a lányoknak -nagyon szeretik.. átlagban két nagy üveg gyümölcs és két üveg főzelék fogy el egy nap ..szerencsére az étvágyukkal nincs gond :) ..meg a mozgásukkal sem -nem győzöm begyűjteni őket hol innen hol onnan - négykézláb kutyáznak egy darabig majd egy nagyobb lendülettel előre lökik magukat aztán kezdik előröl... :) Ebay-on sikerült megkaparintanom egy ugyan olyan műanyag karámot (szóval járóka csak nincs alja és tetszés szerint variálható elemekből áll) -mint amilyet 4 éve Barbinak vettünk - most a kettőt össze kapcsolva talán elég nagy területet le tudok választani nekik
Bogesz jó ötlet a tali... még én is szívesen elmennék ezzel a rakomány gyerekkel :)

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

Bogesz, babataliban benne vagyunk mi is!!
Eszter ma kapja az első főzit. Holt izgi!!!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Bogesz! Ne bosszankodj! Sajnos ezek ilyenek, ahogy Mikegirl is írta... :(

Bébikaja: Én azt nem értem, hogy a Hippes kaják között -gondolok itt a körtére, áfonyíára, szőlőre, stb- ebben a táblázatban http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm egy csomót csak később ajánlanak a babóknak... :roll:
Emma is meg szokott enni felet a nagyobbakból. Én mindig etetések között szoktam adni, ti desszertnek? De múltkor nagyon elszúrtam, mert kiváltott egy étkezést, úgy bezabált a drágám belőle! :shock: Tök büszke voltam rá, mtegnap kb. fél 10-kor elaludt, és 3/4 9-ig durmolt! :D
Tejppé kiegészítés vagy tápszer helyett vagy hogy van ez?
Dudu! Én is szavaztam! Én is el akartam már indítani Emót ilyenen, de ugyanezek miatt meggondoltam.
Viki! Nem tudom mért van már ilyen korán husi a kajákban. DE szerintem meg kell várni vele a 7 hónapot...

Ja tényleg tali...Én benne vagyok! Másik topicosokkal már találkoztunk, és tök jó volt! Úgyhogy hajrá! Szervezzük meg! :D

dincuska

Horvviki!
ne aggódj nem rágódom rajta!
Én is tisztában vagyok vele,hogy előre le van ez zsírozva!
Ha mást nem is annyit elértem vele hogy mindenki láthatja az én gyönyörű kiscsibémet! :D

KépKép
dudu_84

köszi dincus!
:D

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Én is tegnap akartam feltölteni Lili képét a Babavilágra, de aztán láttam a szavazatok közötti hatalmas különbségeket...
De azért szavazok Dudu!

Mi még semmit nem próbáltunk ki, kivéve az almanyalogatást. Mi megvárjuk a 6. hónapot.
Tapasztalt barátnőim azt mondják, hogy bár a gyártók azt írják, hogy pl. 4 hónapos kortól adható kajcsi, az kb. 6. hónaptól megfelelő a babának.
Így én még a husisakat később adnám, de persze mindenki maga dönti el. :wink:

Tali, de várom már!!!!!!!!!! :lol: Szabine, Ti is jöttök? :wink:

Mandala, hol vagy?

Kép
nap12

Igaz igaz -az összes bébikaját át kell csekkolni mert szemrebbenés nélkül tartalmaz glutént és tejet az is amit már 4-5 hónapos kortól ajánlanak.Én csak ennek a két összetevőnek a hiányára ügyelek -Barbi ugye csak szopizott 6 hóig követtem az összes WHO előírást szigorúan aztán lett egy komolyabb vérszegénység.. a többit már inkább le sem írom :( -ebből azt vontam le hogy a WHO nem ismeri a gyerekeimet nekem kell kielégíteni a szükségleteiket egyetlen irányelv vagy séma sem húzható rá minden babára... ebből adódóan kapnak a hölgyek husit és brokkolit is ... és egyéb vérlázító (képző :) ) dolgot.De természetesen nagyon igaz hogy ez szigorúan az enyémekre igaz tehát a más nem rosszabb...csak a hölgyek így vannak összerakva :)

Kép
Kép
panni7

Hello!

Na, sikerült nagyjából visszaolvasnom, most meg írni nem maradt időm. :cry:

Mona: Ha többet látja anyukádékat , akkor jobban elmarad majd velük , ha te nem vagy ott akkor is. Szóval szoktatás kérdése, tapasztalatom szerint.

kaki,kajafolt...nekünk nincs egyik sem!:) De most legalább tudom, hogyha lesz, akkor mit használjak! :lol:

mennem kell , Mati náthás..itthon maradtak!

mamiblue

Csak gyorsan , mert dolgozom!

A Babataliban én is benne vagyok!!!!Sőt akarom........meg Hangusz is!!!! :lol: :lol:
Puszi mindnekinek

Kép
kis pupu

Sziasztok!

Husi: én úgy tudom, hogy nem szabad sokáig halogatni, pont amiatt amit Panni írt, a vérszegénység miatt. Ugyanis az anyatejben nincsen vas, a babák a terhesség során raktározzák el azt a mennyiséget, amely kb. 6 hónapos korukig kitart. Márk is vérszegény volt, cseppeket kapott rá.

Ádám éppen nyűglődik. Én pedig fejek, közben írok, énekelek neki és még a tévét is hallgatom.

A tegnapi fejésem rekord lett: 220 ml, de a tegnap reggeli rekordot (90 ml) ma sikerült megdöntenem: 110 ml. Épp tegnap mondtam apának, hogy ha nem vettem volna meg ezt a mellszívót, akkor ma már nem lenne tejem!

És Ádám ismét végigaludta az éjszakát, reggel 3/4 7-kor kelt. A múltkori éjszakai felkelések szerintem a kibújó fogacskák miatt voltak.

Kép
Kép
márkanyuka

Mamiblue: Sebinek boldog 5. hófordulót!

Kép
Kép
márkanyuka

Hús: Én a csirkét adom már,de a vas a céklában is ugyan úgy benne van!!!
Tali?Mikor?Hol?Ki szervezi?
Én most a spenót folttal küzdök.Már ott tarok,hogy lepedőbe tekerem a gyereket,magamat.Hiába van a rutin,mégis gyorsabban veri ki a kezemből a kanalat...

Szavazás: Alex is fent van a babawiw-en.Ott minden órában 1X lehet szavazni.Én leálltam a 120. nál,most már rá sem nézek.Van akinek 1400 szavazata volt és bocsánat,de olyan,de olyan csúnya gyerekkel,hogy egyértelmű,anyuci ott ül a gép elött és pötyög.JUa és összesen valami 1000 regisztrált tagja van az egésznek :evil:
tuza edit

Bocsi, hogy így bepofátlankodom ide, de szeretnék nektek ajánlani egy lehetőséget, én kismamaként egész jó TGYÁS kiegészítést összeszedek vele: www.bogen.5mp.eu

Kép
bogen

Nagyon szupi, Hangának felül is elkezdett jönni a foga. Ezek a jelek amiket irtok full ismerős, mert az alsó fogánál az e gyiknél tökre nyűgös volt, sehogy sem volt jó neki egyszer sirt, egyszer nevetett és este alig birtam lerakni aludni.

Elkezdtem szedni még külön vasat ferro-folgammát, hátha tényleg azértvagyok álmatlan. Pedig én tényleg szedem a Gravidát, és figyelek az evésre is, bár mondjuk tényleg lehet hogy leszippantott a gyerek. Még mindig ömlik a tejem hozzáteszem, pont mondtam is apának hogy lehet hogy ez sosem fog elállni :D

Én nem tisztitom fülpucival a fülét, mert azt látom h aminek ki kell jönnie az általában kiszokott gurulni, néha fürdés után a fürdőpelussal szoktam kitörölni a fülét.

Eszter: ne aggódj már Ati miatt hogy nem forog, van egy ismerősöm annak a kisfia 8 hónapig csak feküdt egy helyben nézelődött és ahogy betöltötte a 8 hónapot hirtelen felállt. Mindenki csodálkozott, de tényleg nem egy ütemben fejlődnek a babák.

Már nagyon várom a hétfői napot, mert a barátnőimmel megyünk zenebölcsi, heti 2x elfoglaltság hétfő és péntek másfél óra és 2600Ft-ba kerül a bérlet. Hangának nagyon tetszik ha énekelek neki, de sajnos én alig emlékszem már gyerekdalokra, igy általában a kiskarácsonnyal, meg a bóbitával kell neki beérnie :D

Amúgy csak szólok, hogy mindjárt lejár a TGYÁSUNK és nekünk kell intézni a GYED-et, és megint lesz csúszás az intézésben. Nevetséges hogy ezt hivatalból nem inétzik el. Újra be kell adni, minden papirt eredetiben.

BOCSI HOGY NEM IROK HOSSZÚ IVEL, DE Azt nehéz a notebook-on újra meg újra előhivni :D

Terhességi teszt: még várok vele egy picit, ha az élet úgy akarja akkor jöjjön a tesó! Mindketten 30 évesek vagyunk időnk mint a tenger imádjuk a picit is, ha most kell jönni a tesónak hát legyen :D

Mona: Szerintem hagyd az almát mert ezek szerint nem izlik a kis Daninak

Én találtam itt a Müllerben egy nagyon jó fajta Hippes kaját, alma-banán kásával. Ez is valami külföldi, mert levágtáztam a DM-be és ott nem volt, Hangának ez nagyon izlett.

Hbogesz: tali okés!!!

Kép
sziszike77

Sziasztok!!

Gyógytorna megvolt. Nem kell járnunk, Ati makk egészséges. Megmutatták viszont a gyakorlatokat, amelyek segítenek elindítani a mozgássorozatot. Ja, és persze hagyjam hason, akárhogy üvölt, mert ha mérgesebb, úgy még jobban erőlködik. Hát azt hiszem ezt lesz a legnehezebb megtenni.
Amikor Atit hazahoztam, kicsomagoltam, aludt egy kicsit, aztán ébredéskor mire felmentem, már nem hason volt, hanem háton :lol: Nem is gondoltam, hogy ennyire hatékony ez a módszer :lol: :lol: :lol:

Mona
Ati szopik, és utána tisztán fél üveg bébidesszertet benyel. Ma alma-körtét adtam neki, az 1/3 ü körte + 1 egész alma reszelve hozzá.
A tejpép pedig annyira menő, hogy fogy az szopi után is :lol: :lol: :lol: Egyébként én mindent szopi után adok megint. És szokott enni így is. Pl szopi után megeszik akár 100 ml vízből készült tejpépet is. És még a fél üveg zöldség is befigyel, ha a fogára való. Ha meg nem, akkor meg épp hogy belenyal. Tegnap nem kellett a burgonya - paradicsom - anyatej összeállítás, pedig multkor a burgonya - paradicsom verziót kétpofira ette. Anyatej nélkül :shock: Szóval szerintem ő is úgy érzi, hogy ok a szopi, de kell már más is. Majdnem kidurrant délelőtt a cicim, amiből szoptattam, és utána még simán lement a fent leírt gyümi.

Ami a szavazást illeti, sajnos a mi családunkban sincs hacker. :lol: :lol: (Így írják? :oops: ) Viszont tök mindegy, mert abban megegyezhetünk, hogy mindannyiunknak a saját gyerkőce(i) a legeslegszebb(ek). Nemdebár? :lol: :lol: :lol: A többi is szép és aranyos, de a pálmát mindig a saját viszi. Nem így van? :lol: :lol:

Viki
A tejpép felső határát én sem ismerem, de semmiképp nem adok neki többet szopi után egy bizonyos mennyiségnél. (100 ml vízből) Sőt a védőnő azt mondta, hogy inkább adjak 2x főzeléket, ha majd jöhet a husi, akkor a kora délutáni a husis legyen, a későbbi a nem husis. És az esti utolsó szopi nálunk tisztán szopi. De mi még egyelőre zöldségezünk, és addig a tejpép meg is marad. Hét hónapos kora előtt én nem is tervezek husit adni neki.

Találka szuper ötlet!!! És mit szóltok a teljes családi megjelenéshez? Olyan kirándulóhelyet kellene keresni, ahol lehet sütögetni vagy bográcsolni, apák nyomhatnak egy focit - igény szerint, mi babázunk, a nagyobbacskák pedig szintén jól eljátszhatnának. Mit szóltok? Amolyan családi napocska....Hm? Ha tetszik az ötlet, akkor keresek helyet.

Ági
Első főzi milyen volt?

Panni
Jobbulást!!!
glutén + tej + cukor - én ezt nézem

Dincuska
Én úgy tudom, hogy a gyártási folyamat miatt lehet korábban adni nekik az üveges cuccokat, mintha te ugyanazt nyersen megveszed, és elkészíted. Ha két szopi között adod, akkor gyakorlatilag folyamatosan eszik a gyerek, és én úgy tudom, hogy az nem jó....ezért kell szopi után kínálgatni, vagy ha szopit akar kiváltani az ember, akkor szopi előtt, amikor az esedékes lenne.

Mamiblue
Jobbulást Matinak!!
Sebinek boldog hófordulót!!

Márkanyuka
Még a végén valamelyik boci babérjaira törsz :lol: :lol: :lol: (Ne sértődj meg kérlek, nagyon ügyes vagy, és csodálom a kitartásod, csak így tovább!!!!) Apa biztosan örül a Pamela Andersonos ciciknek :lol: Mert azért szemmel látható, ha a cickó tele van tejcivel :lol:

Bocsi, ha hosszú és fárasztó voltam. :oops:

mikegirl

Sziasztok,
megvagyunk mi is, csak mostanában annyira szeretném már, ha nagyobb lakásba tudnánk költözni, hogy minden szabad percemben ezen nyüstölök. Persze ehhez el kellene adnunk egy másik lakást is, amelyből fedezni tudnánk az ügyletet. :roll:
Nem tudtam túl alaposan visszaolvasni, de azért nagyjából követtem a témákat. Egyébként én meg sem szólalok, mert Zituka annyira áldott jó, mosolygós kislány, hogy tényleg egy szavam sem lehet. Már régóta átalussza az éjszakát, és csak elvétve fordul elő, hogy felébred - olyankor mindig a zűrös bélműködés az oka. :( De hál' istennek úgy néz ki, hogy mostanra már végleg elmúlt a pocifájás (4 hónapos kora után kezdett rohamosan javulni). Napközben pedig annyira aranyosan elvan, elvétve nyügizik néha, leginkább akkor, ha álmos, de egyébként vidám, és imádja felfalni a játékait. :D (Persze ezeket mindig félek leírni, nehogy elkiabáljam, szóval kopp-kopp.) Tehát igazad van, Mikegirl, mindenkinek a magáé a szupersztár. :D Ennek ellenére őszintén mondom, hogy a topik babái tényleg nagyon édesek és zabálnivalók, nagyon tetszenek! :)
A tali nagyon jó ötlet, pláne hogy már pocakosan is terveztük, de végül nem jött össze. Sebaj, babákkal úgyis izgisebb lesz. :)

italoman

Még gyorsan dobok egy képet, és puszilunk mindenkit! :)
Kép

italoman

Háát, első főzi csak úgy jött kifelé. MÁrmint tolta ki a nyelvével. Sárgarépát, utána vegyeszöldséget próbáltam. Ti mit adtatok először?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sütőtököt. Azt nagyon szokták szeretni.

mikegirl

azt mondja a védőnő, hogy az első főzeléknél, vagy zöldségnél három napig kell ugyanazt adnom.

mi még csak a gyümit próbáltuk, tehát nem tudom a többi milyen lehet,

Képzejétek most ébredtem fel, elaludtam a gyerek mellett:D:D:D

Rászoktattam a délutáni alvásra, ilyenkor 3 órát nyom egyhuzamban, és ebből most 1 órát én is vele nyomtam :D Megetettem aztán beraktam az ágyában, gyorsaan kiporszivoztam mire bementem hozzá már húzta a lőbört :D na megyek elkészitem az esti kajcsit apának, pulya comb gombás-zöldborsós raguban.

Ja és SZAKDOGÁT CSINÁLOK! :D

Kép
sziszike77

Sziasztok

Olvasó üzemben vagyok ,Diusnak füles baja van. :? Sírva hoztam tegnap haza a suliból.De ma már jobb.
Panni
Lehet egy kérdésem.Megéri Ebay-n rendelni,nemkerül sokkal többe.?
Én is néztem szupi játékokat lehetne töredékért kifogni mint itthon.
no pusza Jucu

Kép

Kép
jucu

Jucu - szerintem néha nagyon megéri -mondjuk mindíg úgy kell nézni hogy hozzáadod a kezelési költséget meg a szállítási díjat is..
Most pl vettem ezt a karámot -4 éve 25 ezer volt a Kikában azóta itthon nem lehet kapni.Most 70 euróért sikerült újjonan megcsípnem de még ha hozzáadom a többi költséget akkor is olcsóbban jutok hozzá mint anno itthon.Vagy múltkor pl szerintem elbambult a tulaj és lőttem Barbinak egy hiper szuper játék babakocsit mindenféle kiegészítővel (valami márkás cucc) potom 10 euróért.. de ehhez ott kell ülnöd a gép előtt amikor lejár a licit és a legeslegutolsó pillanatban rányomni az ajánlatodat. Még menyasszonyi ruhát is ott vettem 50 euróért -tényleg szép volt profin megvarva (aztán végül nem én mentem benne férjhez hanem egy másik csajszi mert hetenként mást találtam ki.. 8) )
Bocsi a többiektől- megmutitom melyik rucit -hátha valaki kedvet kap az esküvőhöz :-) (már aki még halogatja :-) ) Kép

Kép
Kép
panni7

SZISZI!

Hol an ilyen müller bolt Budapesten?
Érdemes oda elmenni?

Sziasztok!

Eszterke kb. 3-4 napja elkezdett forogni, mióta rájött egész nap azt csinálja.
Még nincs foga és haja is alig.

6100gr volt hétfőn!
Kap már gyümit, zöldséget -nem igazán szereti -(én sem), joghurtot. Lassan jön a húsi is.

Jó ötlet a találkozó!

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Dani kapott almát és krumplit, nemigazán jött be, de érdekes, ha bébikajába (mármint boltból üveges) adom neki megeszi :roll:
Fogalmam sincs miért, pedig olyan szívesen kotyvasztanék neki mindenfélét :)
Ha nektek marad meg krumli elteszitek? Mert én turmixolva tettem el délben, és most nagyon gúsztústalan barna :roll: . Pedig Aventes pohárba tettem.
Hű Panni, ez a rúha csodaszép :D
Jucu, sajnálom szegény Diúst, jobbúlást kívánok neki :wink:
Mamiblue, már napok óta írni akarom nektek, hogy gratúlálok az új házhoz, és a költözéshez :wink:
Sziszike, imádom a pulyka húsit :P
Italoman, jó régen voltál, gratúla Zita 5.hófordúlójához. Drúkkolok, hogy találjatok megfelelő lakást :wink: Nagyon szép Zita baba :wink:
Tízóraira, és vacsira adtok a babáknak gyümit?

Kép
mona76

Mikegirl, írnál pár mondatot arról, hogy milyen mozdúlatokat ajánlott a gyógytornász? Köszi!

Kép
mona76

Sziasztok Lányok!

A talit sztem tavasszal kéne csinálni, hogy mindannyiean elférjünk egy helyen és a babók is a friss levegőn legyenek! VELENCE? Gondoltam nem a Hajógyári-Szigetre kéne menni, mert ott rossz a levegő. Esetleg a Normafa? Vagy a Pilisben valami szép helyen. Szóval várom az 5leteket és akkor utánnanézünk, hogy mik a lehetőségek! Jujj, már alig várom! :D

Kaja: Én eddig még husit nem próbáltam, majd a jövő héten ha dokihoz megyünk, megkérdezem tőle. Ártani nem hiszem, hogy árt, mivel nagyon szigorúan ellenőrzik ezeket és biztosan nem írnák rá a dobozra, ha nem úgy lenne. Bár valahogy mégis tartok a husitól. Próbálgattam a zöldségeket, sőt a finomfőzeléket is, de annyira utálkozott, hogy azt hittem elsírja magát! Szóval nálunk eddig még csak a gyümi jött be. Új kedvencünk van az áfonyás almán kívül, Nestlé: őszibarack-banán teljes értékű rízzsel. Hát még a kis székéből is majdnem kiszállt, hogy lapátoljam már gyorsabban! De max fél üveggel eszik belőle, mivel desszertnek adom.

Húúúú Panni, ez aztán gyönyörűűűűűű! Én is, én is! Egy napra szeretnék én is kényeztetve lenni és szépnek érezni magam!!!!

Diusnak jobbulást! Nem csodálom, hogy nyűgös! Elevenen él bennem amikor felnőtt fejjel voltak ilyen problémáim! Szegénykém! Bioptron lámpa, meleg só????

Sziszike, hát le a kalappal! Igazi ősanya vagy!!!! Nekem most pont annyi van amennyi kell, nincsen az az áradás mint régen! :? Emlékszem mikor apával szerettük egymást és én voltam fölül és rá meg sexisen csöpögött a tej..... na az volt ám csak a vágykeltő :(
Totál kellemetlenül éreztem magam, de hát ennek már vége, örülök ha van!

Zitának mekkora szempillái vannak :shock: mint egy MaXfactor reklámban!

Ja a GYED-et kell igényelni, csak az a bibi, hogy az OEP-től még mindig nem kaptam vissza a szül.anyakönyvi kiv-ot, és ugye ehhez is az eredeti kell! Kapják be! Már szinte ugrok mindenre ami ezzel kapcsolatos! ÚÚÚÚÚtálom őket!

Kép
h.bogesz

Mona,
köszi a gratulát - tényleg hihetetlen, hogy már szinte minden poronty elmúlt 5 hónapos. :)

Bogesz,
Max Factor. :D
Egyébként szerintem is valami kellemes levegőjű helyen kellene szervezni a találkozót, az nemcsak a piciknek lenne jó, hanem nekünk is. Szerintem bármelyik jó, amit mondtál. Esetleg aki tud konkrét helyet, az írja meg (ha a neten meg lehet nézni, az a legjobb), aztán majd népszavazással közösen döntünk, nem? :)

italoman

Ja, Bogesz, elfelejtettem kérdezni: hogyhogy magánál tartotta az OEP az eredeti születésit? Nekünk csak lemásolták, szerintem nem is vehetik el, vagy rosszul tudom? Én mindenesetre foggal-körömmel őriztem, mint egy kincset. :wink:

italoman

Nekünk is elvették, 2 hétre :x
Csináltattunk Daninak útlevelet, hát a fényképészkedés kész cirkusz volt, de aztán szép vigyorgós kép sikeredett :D . Már nagyon várom a tavaszt, és megyünk apával Bécsbe :D

Kép
mona76

Hello!

Mikegirl: köszi!

5 hónap...nekem olyan soknak hangzik!Hihetetlen milyen hamar eltelt!

Tali: szuper lenne! Lajos forrás? Bár nem kimondottan bababarát, egy szép nagy zöld rét...Mandaláék közelében!:D

Jucu: A fülfájásra a legerősebb fájdalomcsillapítót szokták felírni :( Jobbulást!

Sziszike: Azt tudod ugye, hogy milyen mázlista vagy, hogy Hanga ilyen jó alvó! :)

Ági: próbálkozz almával...nekem csajok a répát nyomták nagyon. Sebi most inkább tejpépet preferálja...a milupa gyermekálom, gyümölcsös...isteni finom:)

Na, mentem tv-zni...ezer éve nem tv-ztem. De most mind a 3 kölyök alszik a saját szobájában! Szuper ez a ház!:)

Judit

mamiblue

mamiblue: azért az éjszakák nem ennyire édesek, mivel ébred 2x hogy éhes a 9 kg lelkem :D

szerintem elveszik az iratokat itt is majd eredetiben.

Tejci: megmondom őszintén, hogy én még mindig szinte igény szerint szopiztattom, azaz marad a 4 óra, de ha mondjuk szomjasság gyanúja van én akkor is cicire teszem.

Szerintem Bogesz ne adj még a picinek húsit, főleg úgy hogy még cicis, mert a hús csak elvileg a 7-8 hónapban kerül képbe. Használd ki hogy van tejed, abban benne van minden amire most per pill a pici Szaffinak szüksége van. Lesz még annyi idő arra, hogy jobbnál jobb kajákat egyen, legláabbis én igy gondolom. Ezért is marad nálunk főleg az anyatej, meg néha kiegészitésnek a gyümi .

Müller: már irtam a múltkor hogy mi a honlap cime, most nem biztos hogy jól fogom leirni (előre is bocsi érte) www.mueller.com
elég kevés helyen van, ahogy néztem a honlapon, itt kinn a ferihegyi reptérnél van egy nagy.

képzeljétek holnap jön a világ legnagyobb és egyetlen nagy repülőgépe magyarországra, ferihegy 2b-re és megyünk ki megnézni, feltéve ha nem lesz ekkore köd. Nem messzi van tőlünk a reptér és állitólag iszonyat hangja van, ha esetleg valakinek van kedve akkor jöni, elvileg 11kor van délelőtt a landolás.

na megyek alszom, picit még fejek :D

Kép
sziszike77

Jó reggelt!

Fanni egyre többször kel fel éjszaka. Kezdtük, hogy csak egyszer, most már ott tartunk, hogy akár 4-5x is. Ezek rövid megébredések, gyors cicizés, és alszik is vissza, de akkor is nagyon fárasztó. Nincs valami ötletetek, hogy mit próbálhatnék ki? Lassan megyek vissza dolgozni, és ha ez így marad, akkor úgy fogok kinézni bent mindig, mint a mosogatórongy. Meg ülve el fogok aludni. Mert most még megengedhetem magamnak, hogy 8-9 körül, amikor elfárad Fanni, én is visszafekszem vele, de két hónap múlva ilyenkor már készülödnöm kell dolgozni. :? :? :?

horvviki

Jó reggelt!!!! :lol: :lol:

Csajok, Ati tegnap fél 9-től 1/2 6-ig aludt!!!!!!!! :lol: :lol: Írnám én, hogy kipihentem magam, de apával este nosztalgiáztunk, és 11-ig régi fotókat nézegettünk, majd pedig reggel 1/2 5-kor elkezdett molesztálni. Mondanom sem kell, hogy rajtam kívül mindenki alszik.......

Tegnap uszin merülés volt. Háááát, fura egy érzés. Bátor és határozott voltam, hogy ne érezze a félelmet. De nem is féltem. Koncentráltam, elmondták, hogy vezényszó, határozott mozdulat, gyereket víz alá, két lépést hátra, és lassan kiemelni a vízből, nem kikapni. Bátran vágtunk bele, és amikor a gyerkőc elkezdett kapálózni a víz alatt, na akkor kikészültem. Kiemeltem ahogy kellett, nem sírt, viszont én rám olyan remegés jött rám, hogy átadtam apának, nehogy utólag érezze meg....... Aztán másodjára is megpróbáltuk az óra végén. Annak pici sírás lett a vége, mert azt hiszem nem figyelt eléggé, és talán én sem magyaráztam olyan hosszasan, hogy mi is fog történni. De képzeljétek, már az első merülés után megváltozott a viselkedése. Felengedett a nagy vízben, önfeledten pancsolt, csapkodta a vizet, amit eddig nem tett. Csak a kádban.

Kriszti
Joghurtot? :shock: Az én táblázatom szerint az 8-9 hónapos kor kürül adható, ha nem fordult elő allergiás megbetegedés a családban.

Jucu
Diusnak jobbulást!!!

Mona
Megmaradt krumplit önmagában kidobom. (Egy szemet főzök meg egyszerre.) De szerintem ha hozzákevered vmihez, akkor nem lesz gusztustalan barna. Főzőlével higítottad? Szerintem úgy sem barnul meg. Múltkor nem tudtam eltakarítani azonnal a romokat, és nem lett semmi baja, csak kihült, és rászáradt az edényre. :oops: :)
Tízóraira kap gyümit Ati.
Torna
1) Hason fekvésben pl neked bal oldalon lévő lábát feltolod, hogy a térde legyen behajlítva, és úgy fordítod át jobbra. A felső testét automatikusan viszi a gyerkőc.
2) Háton fekvésben pl jobb lábát keresztbe rakod a balon, és fordítod tovább jobbra. A felső test itt is követni fogja a lábikót.
3) Hasra fektetett gyerkőc mindkét lábiját feltolod, hogy a térdei legyenek behajlítva, a csípőjénél megfogod, és finoman a sarkacskák felé húzod.
4) Talicska baba módra. Felemeled a gyerkőcőt, lábikók, popik a levegőben. Egyik kezed a mellkasánál, a másik derék tájékon, úgy tartod. Kezei a földön. Játékosan emelgeted, hogy időnként a kezére nehezedjen.
És sokat masszírozta a hátát is. A gerinccel párhuzamos hátizmokat jobb és baloldalon. Úgy masszírozta, hogy a kezének a kisujj felöli külső élével.
Ati egyébként élvezte (nevetgélt) egészen addig, amíg úgy nem gondolta, hogy na most már elég. De a doki néni tovább tornáztatta. Szerintem otthon nem kell megvárni sírást, mi inkább többször, de rövidebb ideig csináljuk majd.
Ja, és reggel is háton volt már az ágyban, és nekünk is bemutatta a tudományát a nagyágyban, szintén reggel.

Bogesz
Szuper ötlet. Én is próbálok konkrét helyet keresni, megírom ha lesz, hogy tedd a többihez, és ahogy Ildi is írta, szavazzunk!! :lol:

Viki
Próbáld meg a cumit. Sűrű ébredéseknél szerintem nem mindig éhes. Én úgy szoktam, hogy gyorsan cumi, aztán ha nem jön be neki, úgyis hamarosan jelzi, de akkor már nem szórakozok, jön a cici.

Szép napot mindenkinek!!! Megyek, megírom a km-es bevásárlólistát apának, és elzavarom a Cora-ba. Mi is mennénk, de ebben az influenzás időben inkább maradunk itthon.

mikegirl

Köszi a főzi-tippeket. Ma szerintem már nyelt is belőle :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ma Dani délelőtt 10-kor ébredt, és egész nap semmit nem aludt, most aludt el. Fúra ez a kaki téma, mert neki naponta 4*-5* volt eddig, és mióta van a hozzátápi nagyon ritkán van kaki. Ma is csak 1 nyúlbogyó volt. Még az áfonyás alma sem hozott eredményt.
Ezt ismeri valaki?
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... nas_799164

Kép
mona76

Sziasztok!

Úszás: Hát ha arra gondolok, hogy hazáig ordított, miután megpiszkálták a fül-orr-gégén, akkor inkább kihagyom ebből az élményből. Bár imádta... de én megőrülök, ha ez megismétlődik.

Fogakra átmásolom, amit írtak a másik topicban róla:

Fogzás-homeo

Silicea 9-12: nehéz kibújás 1-2 szem reggel-este

Chamomilla 15: széklet olyan, mmint a spenót nyers tojással, és cipelni kell egész nap ( nem a székletet, a gyereket! :lol:) 5 szem

Stramonium 12: éjszaka felsír 1-1 szem 2-3 napig

Kalcium Phosphoricum 12: nyűgös, rág mindent

Meg itt egy progi címe, ukrán, de azért ki lehet következtetni :D, majd a végén csatolok képeket, nekünk nagyon bejött! :lol:

Tali: Én is benne vagyok nyakig! :D
Pestiek talizhatnának gyakrabban is, nem? Főleg tavasszal, játszótéren, stb. :D

Sziszike! Én is szedem a vast, biztos segíteni fog. Bár több hónap, míg feltöltődnek a raktárak, ha tényleg vasszegénységről van szó.
Zenebölcsi nagyon klassz, régebben írtad, hogy hol, de már elfelejtettem. :opps:
Lehet hogy mi is kimegyünk megnézni a repcsit. Attól függ, mikor ébredünk. :D

Mikegirl! Gratulálok Atinak a forgáshoz! :D Merülés... érdekes lehet! :D Alvás :wink:
Italoman! Nagyon cukorfalat a babád! :lol:

Kép Kép Kép Kép Kép

Bocs, ha sok volt a kép, csak hogy kedvet kapjatok! :D Aztán tegyétek fel az eredményt! :lol:

dincuska

Ja, hogy ez tegnap volt...?? Akkor nem megyünk megnézni, ahogy leszáll! :oops: :roll: :lol:

dincuska

dincuska nagyon jó :D , de nem dobtad a linket :?

Kép
mona76

Hehe, elnézést... :oops:

http://www1.photofun.od.ua/

Jó szórakozást! :lol:

dincuska

Dincuska,
épp tegnap találtam meg ezt a linket a másik topikban, tényleg irtó vicces. :D Tegnap este én is ezzel szórakoztam alvás helyett... :lol:

italoman

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?