Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kendős infót én is köszi Bagzerka, most nézelődök én is, hogy mit vegyek, mert valamit nagyon kéne.

Zalán ma extra nyűgös volt, nem tudom mi lehet vele :? 10 helyett egykor aludt el, addig sokszor bármit csináltam vele sirt :( Nem kellett se játék, se ölben lenni, se cici se semmi. Aztán aludt 3-ig, de megint nem aludt vissza, ahogy pedig szokott, hanem 5kor nagy kinkeservesen elringattam a babakocsiban ott is aludt egy órát (3 részletben) most meg a kiságyában pihizik. Remélem éjszaka nem lesz ilyen nyűgös, és nincs semmi baja, én már arra is gondoltam, hogy beteg, de nincs láza, nem náthás szóval passz. :(

Kép
kistiggrincs

nostawen!
elôször próbáld majd valami nagy babával vagy plüss macival!!! méretben kb akkora legyen, mint a picid, vagy legalább majdnem akkora :)
és a lényeg hoyg szépen, szorosan kösd!! ne lógjon, és az állad alatt legyen a baba feje. én fekve nem szeretem, elvileg úgy lehet ilyen picin, meg szembe. ha szeretnéd, szívesen segítek!!! persze bárkinek, ha kell! már amiket tudok, azt tudom megmutatni... de vannak konkrét tanfolyamok is erre, de találkozhatunk is!! :)

tiggrincs!
nézd meg a mamamist! ott nagyon jó fajták vannak eladók!

KépKép

KépKép
bagzerka

szasztok!
vicces gyerekem 9 órát aludt éjjel, tegnap 8-at!!!de ahelyett h. örülnénk h. ilyen klassz az alvókája, fel kell keltenem kajálni, mert így h. kimarad evése....egy napi adagja nagyon kevésre jön ki!!jó mi??egyszerre 110-nél nem eszik többet......és persze azt sem mindig van h. csak 80-at.....így öt etetés kevés...ezért marad a keltés!!!ilyen hülyeséget.....a természet, azaz a béjbinek elég lenne a kevés is.....de akkor nem hízna normál ütemben.....jó mi??más meg az alvásért rimánkodik :D
esetleg valami jó tanács???

Kép
winona

amúgy lekopogom ezerrel, de béjbim annyira jó kiscsaj, eszik alszik...semmi ringatás vagy ilyenek......szinte már hiányzik, h. rajtam legyen....akkor kicsit felveszem.....dehát ha ilyen jól elvan nélkülem is annak csak örülök!!! :lol:

Kép
winona

winona!
én nem kelteném.... :)

KépKép

KépKép
bagzerka

bagz!
de akkor nem hízik........most heti 100-at hízott.......és az épp az alja a dolognak.....de tök fura.....h. nem sír fel kajáért......tehát nyilván elég neki amennyit eszik............nemde????de ő négy kilós....és neki napi 600 körül kéne enni.....450........az nem ok....

Kép
winona

öööö winona!
nekem ez sok 8) én maradok annyinál, hogy, ha nem sír, nem éhes, tehát boldog! ilyen 100at egy hétre nem is hallottam még.... persze látjuk, védônôk és dokik közt is iszonyat nagy különbség van. nekem még se a mostani, se a régi nem mondta soha hogy mennyit kéne egy nap enniük, vagy hetente hízni. na de te tudod :D :D nem beleszólni akarok, csak megnyugtatni!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt!

Holka: Hát ezért a 10 és fél óra alvásért iszonyat irígy vagyok! Nem tudom, mi mikor érjük ezt el... bár én most ennek a felével is beérném éjszaka...

Humanka: Nálunk ez az álometetés nem jönne be, mert még szopi közben is be tudunk úgy aludni, hogy csak vetkőztetéssel lehet ébreszteni a kislányt. Viszont örülök, hogy nektek bejött! :lol:

Netti: Alíz tényleg jó nagy baba és hihetetlen, mekkora haja van!!

Nostawen: Majád is egy kis hajasbaba! Cukik a képek,főleg a tesós tetszik!

Márti: Örülök, hogy minden rendben volt Kamillával a vizsgálaton, szép nagyot nőtt a pici lány. :lol: Viszont nem a Jáhn Ferenc kórházzal van most az a botrány, hogy kivették egy nő méhét tudta nélkül? Kamiról nem teszel fel képet?

Kistigrincs: Zalán igazi kis pasi!! És milyen nyúlánk?! Egyébként ő már figyeli a játszószönyegen a játékokat? Biust nem érdekli még!

Bagzerka: Ez igen.... nagy szakértő vagy kendő témában! Ja és jók a fotók! :lol:

Honey: Örülök, hogy tejci kérdés rendeződött! :lol: Tegnapelőtt este egyébként nálunk is volt egy mélyrepülés, olyannyira, hogy a doktornéni által felírt biztonsági tápszert is kiváltottuk, de szerencsére tegnap már helyreállt a rend. Úgy látszik, nálam vannak olyan napok, amikor kevesebb a tejci, de majd csak beáll a dolog.

Winona:én sem ébreszteném fel a picit.én ezt a "mennyit kell ennie, meg híznia a gyereknek" dolgot tök hülyeségnek tartom. Én tök elégedett vagyok Bius 100 grammos hízásával. Ami meg a kajálásokat illeti, egyszer 40-et eszik, utána meg 100-at, össze-vissza, de a dokinéni azt mondta, hogy lesz olyan hét. amikor nem is fog gyarapodni, és lesz olyan is, hogy többet gyarapszik, lényeg, hogy azért szépen fejlődjön.

Én rájöttem, hogy paramami vagyok!!Mindig aggódok valamin, és ez olyan szar! Az elején a félrenyelés miatt, aztán a köldökcsonk bevérzés miatt aggódtam, aztán jött az "éhen fog halni a gyerekem" para, meg hogy nem gyarapszik elég gyorsan, és mindig csak a doktornéni és a védőnéni tudott megnyugtatni. Most meg azon aggodalmaskodok, hogy szörcsög a picur orra. De elég rendesen. EZ a fiziológiás sóoldat sz@rt sem ér szerintem, legjobb az lenne, ha ki lehetne neki szívni, de hát nem lehet... :?
Ja, ...és én nem tudok aludni, ha nincs ott Bianka a közelemben és egyelőre nélküle még nem tudnék menni sehová! Végig ő járna a fejemben.. jó nagy hülye vagyok... :?
Vendég

Bagzerka,

Most egy macival sikerült megcsinálnom úgy ahogy te mondtad: feje az állam alatt és jó szorosan! Ha felébred Maja, ő következik :lol:

Bejci,

Maja nekem második gyerekem de még mindig paramami vagyok :shock: Igaz, már kicsit lájtosabban adom elő, mint a fiamnál. Most már nem hívogatom mindenért a védőnőt. De abszolút megértelek. Szerintem az iskolában inkább babaápolást és gyereknevelést kellett volna tanulnunk, nem pedig ezt a sok sz...t, amiből semmit nem tudunk hasznosítani az érettségi óta. :x

Kép
nostawen

Winona,

Én nem is méregetem a lányomat, szóval mi van azokkal a babákkal akik mérleg nélkül nőttek fel? Őszintén szólva, fogalmam sincs mennyiket eszik :oops: A lényeg, hogy nagyokat alszik és van kakis-pisis pelusa.

Kép
nostawen

Winona :D
En sem keltenem... Ha egy baba ehes akkor ordit, ha szepen alszik azt jelenti hogy boldog es bekes.
Folosleges meregetni minden nap szerintem, en egy heten egyszer merem, ha van fejlodes ok... de szerintem a 100 az tok jo. NYugi ne parazz hagy bekeben aludni ha ehes lesz majd felkel. En irigyellek azert mert igy alszik. Nekem Reka ejszaka is felkel 2x olyan is van hogy 3x... pedig tapszeres, es a 100 ml-it mindig megeszi...

Rolunk, hat novogetunk szepen lassan mi si. Betoltottuk a hat hetet. Megmertem pont egy kilot hizott miota hazajottunk, es nott 5 centit.
Sajnos tapot eszik kizarasos alapon ugyanis az anyatejcit ugy pakolta vissza ahogy megette. Felo volt hogy besargul... ket nap utan kapott tapit es csodak csodaja azt nam hannya ki. Probalkoztunk meg anyatejjel de mindig jon Vukk...:(
Sajnos senki nem tudta megvalaszolni eddig hogy ez mitol lehet... VAlakinek otlete?

Vasarnap megyunk Abigelhez... visszuk a csomikat... MAjd jovok a beszamoloval es a kepekkel.

szisziKép
sziszi7

Sziszi: egy baratnomnek ugyanez volt, es azt deritettek ki, hogy a baba allergias az anyatejre, lehet hogy nalatok is ez van. Bar allitolag ez nagyon ritka.

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Bejci: nekem azt mondta a doki, hogy amig nem náthás a gyerek, normális, hogy néha szörcsög, lehet valami nyomja valahol a légutat egy picit. Jah, igen Zalán kb 10-15 percig már leköti magát néha a nézelődéssel. De többel nem. :)

Winona: amig van elég pisis-kakis pelus én se kelteném. Zalán ma magától kelt 11kor, 1/4 3-kor, fél 5kor, fél 7kor :? Szóval én úúúgy örülnék, ha 9 órát aludna.

Sziszi: saja nincs ötletem, a képeket a Abigélről várom nagyon :)

Kép
kistiggrincs

kistigrincs,
Flóra ma hasonlóan nyűgi volt éjjel. Sőt még most nappal is az. Összesen 4 órát aludtam 2 részletben. Hajnali 4 óta Flóra is csak 2,5 órát aludt. Talán most úgy tűnik végre bealszik.
Őszintén szólva a türelmem utolsó morzsáit szmezgeti... :cry:

wiona,
én éjjel tuti nem kelteném a gyerkőcöt!! Pedig szopi kérdésben én vagyok az egyik legparásabb anyuka szerintem!

Tegnap mérlegeltünk újra. Flóra már 4 kg felett van! :D ( 3500-al hoztuk haza 3 hete )

öööö hülye kérdés , de szerintetek a gyereknek lehet baja a saját kakijától??
Ugyanis a "kiváló" Pampers pelenkából éjjel úgy kifolyt a kaki, hogy még a, hónalja és a kis keze is olyan lett. Amikor hallottam a nagy cuppogást, átmentem hozzá, hogy éhes szegénykém... rágta is az öklét ezerrel, de az full kakás volt. :shock: :shock:
Remélem nem lesz baja ettől.... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok! :D

Eszike, Noncsi nagyon elbűvölő kislány!Na neked sikerült elkapnod géppel is egy mosolyt, és még jó a minősége is! :) Nekem is vannak ilyen próbálkozásaim, de nagyon elmosódott felvételeim vannak. Amikor tuti jó lenne, lemerült az elem.... :evil:

Szeder, nekünk nincs légzésfigyelőnk, de néhány napja nekem is hasonló érzéseim támadtak, mint neked, főleg, hogy Hunor hason alszik. :shock: De szerintem ez az érzés hamar elfog múlni. Tényleg, sikerült a pároddal megegyezni, hogy Adél hol aludjon? Nyáladzás már van, sőt nagyon sokszor az ökle a szájában van. Sokszor úgy éreztem, mintha a foga készülőben lenne, mert éhes nem volt.

Honeymoon, örülök, hogy rendeződött a tejcis probléma! Én adtam neki tápszert tejci mellett, mert egy hete nekem is nagyon kevés tejem van. Szerintem nincs abban semmi rossz, hogy néha adni kell tápszert, ha már mindent megtett az ember a tejci érdekében, és mégsincs annyi.Sajnálom a rossz éjszakát, nem lehetett könnyű!

Winona, a heti 10 deka gyarapodás príma! :wink: Én nem keltegetem Hunort, ő majd úgyis jelzi, ha éhes!Örülök, hogy ilyen jól elvan a babád!

Netti, szépen gyarapodik Alíz! Nagyon szép kislány!

Holka, nekem is hasonló a helyzet, estére alig van tejcim!

Nostawen, Maja is nagyon édes kislány!

Kistiggrincs, Zalán zabálnivaló kisfiú! :wink:

Bejci, miért nem lehet szívni az orrát? Nem próbáltatok valami mást? Én is úgy tudom, hogy egy kis tortyogás nem gáz. Dehogy vagy hülye!!!!Szerintem tök normális ez az érzés, legalábbis az első babásoknál mindenképpen. Ha el kell mennem valahova 1-2 órára, 10 percenként hivogatom anyumat, hogy minden rendben van-e?

Bagzerka, jók a képek!

Sziszi, sajnálom, hogy nem kell a tejci Rékának! Biztosan van erre ésszerű magyarázat!

Alíz

KépKép
roni0422

Honeymoon, szerintem cseréld le a pelenkát! Nálunk ugyanez volt a helyzet vele. Szerintem lehet valami baja tőle, ha a szájába került a kaki. Hívd fel a dokit vagy a védőnénit, hogy mit lehet ilyenkor tenni, vagy lehet-e tényleg baja neki.

Alíz

KépKép
roni0422

Minyu!

Kész az újabb változata a videónak.
(Majával kegészítve.)

http://www.videok.hu/view_video.php?vie ... 7099204ea1

Kép
Kép
noni78

Noni!
Hát ismét köszi :) .. azt hiszem, hogy már túl vagyok a hormonzavaromon, de még így is ki jöttek az örömtől a könnyeim.. :wink: :)
Olyan boldogság, hogy minden baba ilyen szép, és egészséges!!!!!!!!

szeder74

köszi csajok a válaszokat!!!megnyugtató amit írtatok!!most figyelek h. napi hat kaja legyen meg....meg még mérem minden kajánál....ez a dokinő miatt van,,,,,,,persze az én döntésem....de nekem így megnyugtatóóóó.....

Kép
winona

Sziasztok!
Elég rég voltam, mostanában nem igen jövök géphez...

Nagyon örülök, hogy minden baba egézséges, és szép.
Sokat gyönyörködtem bennük.
:)

Visszaolvasni nem olvastam, csak a képeket néztem meg.

Hoztam képet Bogiról. Nagyon jó baba, de nagyon szeret kézbe lenni, SŐT! :D Alig bír a kiságyában lenni. A hasfájós időszaka kezd elmúlni. Tejem van, de naponta egyszer legalább kell egy kis pótlás neki. A korházból 2770-nel hoztuk haza, és most 3900 körül van.
Kép Boglárka Mira Kép Boglárka Mira

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

A második kör csomag kicsi Abigél számára:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A csomag ezekben a percekben érkezik Sziszihez, Holnap pedig már az apukánál és kis Abigélnél lesznek!!
holka

Szia Judit
Micsoda szép kék szemei vannak Boginak!!
Bálint,hogy fogadta?

Roni
De nem sír este se Emma,csak kb fél óránként cicizik, de jót alszik éjszaka és szépen gyarapodik így nem izgat,hogy láthatóan kevesebb estére.

Honey
270 egy hét alatt??? Az csodálatos!! :D Ezek után NE idegesítsd magad légyszi!!! Hidd el szépen fejlődik Flóra nincs okod izgulni.

Winona
Én hagynám aludni.

Bejci
Azért a 10,5 fél óra az egyszeri rekordunk!!! De az éjjel fél 1-1től reggel 8-9 ig egyhuzamban alvás az már általánosnak mondható. És ez is tök jó!
De Heni például 18 hónaposan ajándékozott meg először egy átaludt éjszakával….addig bizony max 4 óra összefüggő alvásban volt részem mellette…
Paramamiság:megértem! Most,hogy másodjára van csecsemőm ez a rész már jól megy….de Heninél ugyanez volt mint amit írtál…SŐT! Ez nem fog megváltozni….Heninél ez az 5 naponta kakilás :roll: ….kész vagyok (az elmúlt 2 hétben 2 alkalommal is az 5.nap volt csak….úgy hogy pl 2,5 narancsot is megeszik egy nap)Szóval mindig lesz min aggódni…
Szerezz be orszi-porszit és állítsd a poszívót gyengébb fokozatra,vagy vegyél kézi pumpás orrszívót,bár az szerintem kevésbé hatékony.

Szeder
Nálunk is a légzésfigyelő mindig be van kapcsolva. Ha nem itthon alszunk akkor viszont mindig magam mellett altatom… hiába van utazóágyunk.

Honey
Nem semmi munkát végzett Flóra kakiszétpasszírozás ügyben. Annyira sokat nem ehetett belőle,és nem is lesz baja szerintem.
holka

Huh, mi is eljutottunk azert a kemenyebb reszekhez :roll: Tegnap ejjel csak ugy aludt Ben, hogy az eber alvas fazisaig jutott el, mindig felriadt vmiert, egesz ejszaka ezt jatszottuk, mellette voltam vegig, semmit sem aludt, igy semmit sem pihent, mind a ketten hulla faradtak vagyunk ma. Ma sem aludt szinte semmit napkozben, nem is ertem, hogy birja :shock: Most este 8-kor persze bealudt vegre, en mar teljesen kiborultam (a zero alvasommal az en tolerancia hatarom is eleg alacsony), most van az elso pillanat, hogy le tudtam ulni ma egy kicsit es nem vele foglalkozni.

En is vettem babahordozot, meg nem probaltam ki, de nagyon kivancsi vagyok: http://www.bubbamoe.com.au/baby_sling.html Bagzerka: a te Danid az elso pillanattol szerette? Mert en csak gyorsan beleprobaltam Benedeket, de olyan uvoltes volt ... mondjuk, ma mindenre ez volt a reakcio, szoval lehet, hogy holnap ujra probalkozok.

Bejci: Biankadnak nagyon boldog elso nevnapot :lol: :lol: :lol:

2. hete jottunk haza, es mar tobb, mint fel liter tejet fagyasztottam le a hutoben > atmentem fejos tehenbe :shock: :lol:

KépKép
Kép
humanka

humanka,
nekünk is pokoli napunk volt tegnap. Én már bőgtem és az ügyeletre akartam menni vele.
reggel 9-től este fél 11-ig folyamatosan ébren!! A hisztihez társult hasfájás is. Ráadásul a nap végére már olyan fáradt és hisztis volt szegénykém, hogy még kézben sem volt jó neki, úgy is üvöltött meg nyűglődött.
Aztán fél 11-kor bealudt és egészen ma reggel 7-ig húzta. És azóta is eszik-alszik.
Hihetetlen kiszámíthatatlanok ezek a babák. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

mondanom sem kell, hogy a tegnapi full stressz nap után, hiába a 8 óra alvás egyben, megint alig van tejem...
De már nem parázok rajta. Az újabb 1 hetes mérés után újabb 230 gr-ot hízott Flóra. Szóval nem tudom honnn, de valahonnan előteremti magának a tejcit. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honeymoon :)
azannya, ez az ébrenlét a 3 és fél évesemnek is durva lenne. Ö is megzizzen, ha nem alszik délben, hát még az ilyen pici manók. Nagyon sajnálom, remélem, mára javult a helyzet

honlapunkhoz (http://2008szeptember.uw.hu) tettem fel képeket és bövült pár szülés-történettel is :)

Kép (még hétföröl. remélem, ide még nem tettem fel :oops: )
Kép
Kép

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

sziasztok! :)

Judit: Boglárkának milyen szép nagy kék szemei vannak :)

Minyu: Menő Csongi farmeros szerkója :) A kiscipőért meg irigy irigy :) Itt egyáltalán nem találok Donceknak valót, ha van a méretben az tuti rózsaszín...

Ma mi sem alszunk... 8 óra óta 2 szer aludt 1 órát most meg felet...
nem éhes nem fáj a pocija, vigyorog nézelődik.
De azért aludni se ártana.
Vmi front van?

Még kendőben is hordoztam de abban is csak 20 percre szunnyadt be.

Kép
/engem ne nézzetek maga,ra ma szinte semmi időm se volt :)/

Kép

Kép
starlark

humanka!
mgnéztem, és nekünk ilyesmi kölcsönbe van most, és dani sem szereti!!! illetve függőlegesen, béka-pózban igen, de fektetve üvölt, mintállat.... én beszereznék egy sima kendőt is, aztán ha kitartóan nem szereti ezt, ha majd ül, akkorra biztos már jó lesz picurnak is!

starlark!!
hajrá kendőzés!!!! itt vannak útmutatók, hogy hogy is kéne kinézzen, amikor fel van kötve a bébi: http://www.hordozo.hu/taxonomy/term/10
különben jó :) de a kép alapján nekem kicsit laza, illetve oldalt akár ki is csúszhatna, ha hirtelen arra csusszanna... szóval feszesebben kösd!! de pl az tök fontos hoyg a térdhajlatban tartsa, és az teljesen jó nálad is! szóval csak így tovább! -remélem nem baj hoyg szóltam....

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzerka!
Hogy te milyen profi vagy kendő ügyben. :D Ügyes vagy nagyon.

Eszike!
Gyönyörű mosolya van Noncsinak :D

Judit!
Gyönyörű kék szeme van a kicsi Boginak!

Minyu!
Továbbra is GYÖNYÖRŰ a kis Csongorod :D :D :D Ő is már igazi kis legény,nem egy pici baba.Vagány a szerkója :D

Honey!
Nagyon szép az a 230g-os gyarapodás. :D Ezek szerint van elég tejcsi.NE AGGÓDJ légyszi' :wink:

Felénk a min. a 150 g gyarapodás/hét. De akinek 100 g-ot gyarapodik a babája az sem gond, a lényeg,hogy van elég teli pelus és,hogy hízik a baba :wink:

Már meg sem merek szólalni :oops:
Az én kicsi fiam ma egész nap aludt szinte.Nem tudom mikor volt ilyen utoljára.??Evés után kb. 1-1 órát fent volt és utána szunya a következő kajcsiig :wink: kb. 1 hetesen volt ilyen a napirendje.
Hála az égnek a vacsi után is nyomja tovább a szunyát. Kis Angyalkám van. Nem tudom,hogy hogyan van nilyen szerencsénk,de van...
Komolyan már szégyenlek ilyet írni,de nekünk nincs gond az éjszakákkal.1 evéssel este 8-reggel 7-ig kibírja,kb. 4-kor kel enni hajnalban :)

Kép
Kép
a.m.

Zalán,Alíz és Maja is gyönyörű baba. Nagyon jó látni ahogyan fejlődnek a kis csöppségek! :D

Kép
Kép
a.m.

Valaki kérdezte,hogy mivel és milyen gyakran mossuk a babák haját.
Mi Baba koszmó elleni sampont használunk minden nap. Kicsit drága (1300 Ft),de megéri,mert nincs koszmó és nem is volt így. :wink:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok, Jó hogy benéztem egy kicsit, mert úgy látom, több baba is nyügi volt ma.

Nálunk fél 10-től este 10-ig összesen háromnegyedórás alvást tudtam kicsikarni Hunorból, elmentem vele sétálni, a fél utat végig sírta, utána sikerült egy kicsit elaludnia. Az esti altatás sem volt egyszerű, 2 órámba telt.... :shock: :shock: És már nem tudtam, hogy mi baja lehet....

Starlark, DETTÓ!!! :D :wink:

Alíz

KépKép
roni0422

na akkor a.m.-hez hasonlóan én sem írok semmit.... :)
de egy régebbihez is csatlakozom, miszerint ki így, ki úgy fogja fel a dolgokat, én sem szeretek panaszkodni, szóval vannak nálunk is sírós napok, meg éjjelek, meg keveset alszom, stb, de valahoyg elpárolognak ezek, amint végük. én ilyen természetû vagyok, tudom, csak a jóra emlékszem.8)

sziszi!!!
egy fórumtársam küldene még csomagot, priviben megadnád a címed???

Kép

Kép
6 hetesen

KépKép

KépKép
bagzerka

Nagyon rég jártam erre. Most olvasni se volt időm, az utolsó 2 oldallal voltam lemaradva, amit csak most tudtam elolvasni. Bocsánat, hogy nem reagálok szinte semmire, de nagy gondjaink vannak az evéssel, és nincs idő semmire.

Minyu!

Nagyon jó a honlap! Köszönjük érte!

Netti!
Ezt írtad: „Ja, és az anyatejes babáknál ha tápszerrel egészíted ki az evést rögtön szopi után, az hasfájást okozhat - most olvastam, eddig nem is tudtam..... úgyhogy azzal vigyázz!!! „ Ezt hol olvastad? És azt tudod-e, hogy akkor mikor lehet adni a tápot?

Ugyanis még mindig szopi és tej problémánk van. Sajnos odáig fajultak a dolgok, hogy enni se akar Dávid, ami miatt nagyon aggódok. Félek, nehogy kiszáradjon, bár az utóbbi időben teát is adunk emiatt. Mivel a tejem se elég, tápszert is adunk időnként, viszont emiatt nagyon hasfájós. Állandóan sír, és nagyon rossz látni, hogy fáj a pocija én meg nem tudok ellene mit tenni.

Teszek fel néhány képet.

Kép eszem a kezem

Kép nézelődök

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Kép apával alszok

Kép pasisan

Kép meguntam a netezést

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szép Jó Reggel! :)

Bagzerka: Még gyakorolnunk kell igen :)
Elöl sajnos nem tudom kötni mert rövid a kendőm, de szerintem rendelek egy LL méretűt is azzal azt a zsebest is meg lehet kötni. :)
Dani nagyon helyes a kis székében :)

Roni: nagyon egy húron pendülnek a babócáink még mindig :)

Ági: a netes kép nagyon ott van :)

Nálunk Doncek éjjel behozta a nappali nem alvást. 10 órát lenyomott egyhuzamban :)

Kép

Kép
starlark

Judit: Bogi nagyon szép kislány.és látom szépen gyarapodik már!

Nostawen: Tényleg jó ötlet, hogy a suliban kellene valamit tanítani a lányoknak a babákról, anyaságról... akkor nem szerencsétlenkedne némelyikünk ennyit...

Sziszi7: én is arra tippelek, mint Humanka. Ha ez anyatej allergia, nem irigyellek...

Honey: Mit mondott a doki a kaki-evésről? Ma nekünk is kifolyt a cuccos, de csak mert rosszul adtam rá a pelust.

Holka: Azért nem orrszívó-porszívózzuk a nóziját, mert azt mondta a védőnéni, hogy még nem lehet. A porszívónkon pedig csak egy fokozat van.. Az 5 napos kaki miatt nagyon sajnálom Hencit. Nincs erre valami természetes gyógymód? Lenmagot nem lehet neki adni?

Humanka: Köszi a köszöntést Bius nevében is :) . A fél liter fagyasztott tejcihez pedig gratula. Nekem is jó lenne, ha tudnék fejni és fagyasztani, de mindig attól félek, hogy ha kifejem a szopi után maradt tejcit, akkor nem marad / termelődik a következő etetésig.

Minyu: Csongi ennivaló kis krapek!

A.m, Bagzerka: Én örülök, hogy ilyen jó kisfiúk a babáitok!

Bagzi: Dani nagyon cuki!

Ági: Sajnálom a tejci-tápszer problémát. Csak egyféle tápszert próbáltatok?

Bius sem aludt tegnap napközben túl sokat, de este 9-től fél 2-ig aludt, aztán fél 6-kor szopiztunk még egyet, és aludtunk 10-ig. SZóval szavam nem lehet... És úgy tűnik, a karamalz is hatott- lekopogom- éjjel átmentem Dolly Busterbe és így sokkal jobb, könnyebb és gyorsabb volt a szoptatás is, meg hát nyugodtabb is vagyok!
Vendég

Sziasztok!

Ma a gépem megadta magát... :? Le kellett nyúlnom apáét... De ezen legalább van "í" betű... :D

Olvasom, össznépi rossz napok állnak mögöttünk... kíváncsi leszek, ezt az óraállítást hogy bírják majd a manók... :roll:

Ági!
Van egy tápszer, amit a legtöbb babó szeret (banános ízű), ha jól rémlik, Beba (ugye Starlark?). Próbáljátok ki. Figyi! A szopi dolgon meg szerintem ne parázz tovább. Amennyit tudsz, szoptasd, és inkább nyugisan pótolj mellé, ha kell, többször. Megteszel mindent, mindkettőtöknek jobb lesz, ha nem borulsz ki teljesen emiatt. Ha pedig már nem fogod tudni szoptatni (előbb-utóbb mindannyiunkkal elő fog fordulni), akkor sem lesz semmi gond. Millió baba nőtt már fel tápszeren, és nem is voltak ilyen hiper-szuper cuccok. ;)

A babaképek nagyon édik, és kezditek meghozni a kedvemet kendőhöz is. :) Bagz, nagyon profi vagy!!!

Lányok.. az estéink nekünk is brutál rosszak... :? :? :?
Maja fürdés előtt bő 1-1,5 órával már ébren van, nézelődik, játszunk, sírogat (ezt főleg addig, amíg a tesót fürdetjük). Aztán jól belakik, cicn mármár elalszik. Aztán jön egy hirtelen szemkipattanás, sírás, de olyan keserves, hogy szörnyű... és akkor semmi nem jó... se böfi, se szopi (cicin vagdalózás, hadonászás, tiltakozás), se semmilyen pozíció... Ezt eljátsszuk kb 2-3 órán keresztül, míg jó esetben elalszik 10 körül. Szombat este már lassúztam vele a megasztár alatt, arra elaludt... :) Persze amint letettem, kezdtük előlről...
Ma már kipróbáltam Márti tippjét, beletettem a takaróba, és már abban böfiztettem, és még nem is aludt, mikor az ágyába tettem (de azért félálomban volt)... lekopogom, ez bő félórája volt, és alszik... Utsó reményem...
Kajálásra meg nagyon bevált, hogy lezuhanyzom, és akkor elfogadja a cicit... szegényem lehet, hogy érzi rajtam a stressz, meg az egész napi izzadtságot (ő aztán igazán...)...

No de ennyi... talán már jó lesz...

Mindenkinek kitartás. ;)

Sziszi!
Várom kíváncsian Botond reakcióját, és képeket Abigélről!!!!

Kép
Kép
lolababa

Lola: Ige núgy tudom a BEBÁsból van banános is.
Sajnálom hogy Majácska ilyen nehezen szunnyad el este.

Nálunk ma sem aludt Doncek napközben. Most fürdés után megitta a vitaminkoktélját és most alszik, remélem ismét szép hosszan.
De ha ezt így folytatja én pénteken megbukom megbízhatóság elemzésből...

Én is nagyon várom Sziszi beszámolóját :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Nehéz nappalokért/éjszakákért senkit sem irigylek, nekünk most valahol középút van. Az éjszakák nehezebbek, Zalánnak rendszerint éjszaka fáj a pocija, rossz nézni ahogy tekereg, hogy kakilni tudjon, próbálom mindig tornáztatni, simizem a pociját, de olyan rossz, hogy érdemben nem tudok segiteni, csak ölegettem, ő meg kinlódik. Viszont cserébe nappal mindig tudok mellette valamennyit aludni.

Judit, Minyu, Bagzerka, Ági: gyönyörűek a babák!

Holka: huh szép nagy adag lett a második kör is :)

Sziszi7: várjuk a beszámolót!

Humanka: fél liter az már szép mennyiség :D

Minyu: köszi, hogy csinálod a honlapot, igy sokkal egyszerrűbb elolvasni a szüléstörténeteket!

Starlark: Dncek hogy elbújik abban a kendőben :)

A.m: nagyon tetszik az alsó vonalzód! :D Zalán pont forditva működik, evés után alszik általában, és kaja előtt van ébren :)

Ági: sajnálom ezt a hasfájósságot, nem tud ellene semmit ajánlani a doki/védőnő? Én a Grippe Water-ről hallottam, meg valamilyen cseppről, ami használhat.

Lola: drukk, hogy a takaróban letevés beváljon Majánál!

Zalán ma 4 hetes, és 4630g, majdnem 1kg-val több, mint amennyivel született! :D

Kép
kistiggrincs

lola,
nálunk pont ez a helyzet, 2-3 napja, amit te írtál. Csak nálunk egyértelmű a hasfájás!! :(

Jaj csajok, én már nagyon ki vagyok a hasfájástól. Szegénykémnek, hallom, hogy ahogy leér kb a 10. korty tejci, már morog is a pici gyomra. Iszonyat vonaglás, lábhuzogatás, meg síkítva sírás van!!! Minden evés után. Próbáltuk már az Infacolt, Espumisant... de a helyzet változatlan.
Ráadásul nem is értem miért, mert kaki minden nap van. :shock:

Mi az ami már hasmenésnek számít egy babánál? Mert Flórának rettenet híg mostanában a kakija. Ma szopi közben 5-6 olyat trottyolt, hogy a bokáján is folyt!! Annyira, hogy a rugdalózót ki is dobtuk a szemétbe, mert totál menthetetlen volt!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

minyu,
nagyon vagány Csongi a farmer szeróban!! :wink:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

ja még a hasfájás témához akartam írni: van valaki, akinek szintén nagyon hasfájós a babája? Ötlet, ellenszer, megoldás? Bármire vevő vagyok, mert már kezdünk kinyúvadni apával!! :?
Ti fogyasztotok tejterméket? Én egyenlőre igen, de most gondolkozom, hogy azt is elhagyom. Amúgy már csak tésztán és krumplin, vizen élek. :( Gyümölcsöt, zöldséget nem emlékszem mikor ettem utoljára. Már semmit nem merek enni.
Most a Laktoherb-el hagyok fel újra, hátha az okozza a hasfájást.

Amúgy tejci fronton megoldódni látszanak a dolgok. Nálm tényleg attól függ, hogy agyilag ki tudok e kapcsolni. Tegnap megint kaptunk 2 óra kimenőt apával és reggelre úszott az ágy! Pedig volt éjjlei szopi.
Ja, és lola hihetetlen sokat segített a beszélgetésünk!!! :wink: :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bejci!
Nem, most éppen a harmadikat próbáljuk, és még mindig semmi változás sajna.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Nalunk megvolt az elso ataludt ejszaka 8 oraval :lol: En is jo kipihent vagyok vegre, persze eddig is aludt 6 orat, miota hazahoztuk a korhazbol, ugyhogy egy szavam sem lehet. Bar az altatas nalunk is hosszu projekt, de ha egyszer elalszik vegre, akkor mar nyert ugyunk van.

Minyu: Csonginak tenyleg nagyon menos a farmer szerkoja :wink:

A.m.: MiniGyuszi is nagyon jo baba. Es mar 10 hetes??? Dobbenet!

Bagzerka: tenyleg nagyon profi vagy kendo-ugyben. Ugy tunik egyebkent, hogy kezd tetszeni Benedeknek a hordozo, amit vettem. Tegnap megint beleraktam csak probakeppen, es most nem orditott, jol elleskelodott benne, nyugodtnak tunt. Szoval most mar kimostam (eddig nem akartam, mert logott a levegoben, hogy esetleg visszaviszem), es matol hasznaltba is vesszuk. Bar nem akarom allando jelleggel, csak ha nyugosebb napja van, es neki is, nekem is jobb, ha ott van kozel hozzam.

Bejci: en reggel meg este fejek, reggel azert, mert 6 ora alvas volt eddig ugye, es annyi tejci lett, hogy ha nem fejtem, csak egesz nap azt erezem, hogy teli a mellem. Igy reggel fejek, de akkor csak ugy felig, este meg az utolso szopi utan teljesen, mivel nekunk ejszaka egy szopi kimarad, igy az utolso fejessel egy kicsit stimulalni akarom a tejkepzodest.

Lolababa: nalunk is altalaban ugy zajlanak az estek, mint nalatok. A furdes utan szopi, es le akarnam tenni aludni, mert latszik is rajta, hogy hullafaradt, de jol eljatszadozik velunk 1-2 orat. Raadasul mi olyan-polya-szeru izeben altatjuk, ami tenyleg megnyugtatja, de meg igy is hosszu projekt az altatas.

Starlark: nem semmi, hogy Donat nem alszik napkozben ... szerintem mar nagyon faradt lehet. Persze az is lehet, hogy egy olyan KisTucskot kaptal, akinek ilyen keves alvas is eleg > most jol megvigasztaltalak, mi?! :roll:

Kistiggrincs, Honey, Agi: nagyon sajnalom a hasfajossagot :( Cseresznyemag parnat probalta mar vki? Szerintem erdemes. Esetleg kicsit tornaztatni, felhuzni a labait, es kivulrol befele haladva korozni, ez is segithet, hogy tavozzanak a szelek. Ja, meg esetleg az a tartas, hogy rafektetitek az alkarotokra a bebit, ugy hogy a buksija a konyokhajlatban legyen, ez is segithet.

Honey: en egyenlore mindent eszek, de nagyon figyelek arra, hogy ha Benedek nyugos, akkor mit ettem elotte 5-6 oraval. Ha 2x ugyanazt a kajat rosszul viseli, akkor olyat nem eszek. Igy tudom pl., hogy a toltott paprika nem jon be neki. De tejet szigoruan csak poharral (2 dl) iszok naponta.

KépKép
Kép
humanka

hello lányok.

majd este jövök, mert ma van az 1. nap, hogy Biussal kettesben nyomjuk.. hát aludni még nem sikerült neki...itt nyűglődik a kezemben áés folyamatosan keresi a cicit, pedig most ette magát degeszre... az előbb bukott is... :?
Vendég

Szép jó reggelt!

Na a takaró bejött... remélem most nem kiabálom el. Még most is jól elvan benne az ágyikójában... lehet, ezért aludt a babakocsiban is úgy, mint egy kisangyal? :roll:
Aludt fél 11-ig (akkor félálomban megszopiztattam), és 1-kor keltünk. AZtán persze keltünk még fél 4-kor és fél 6-kor is, de legalább nem órákig voltunk fent. Most tök energybombesz vagyok... :)

Honey!
Ahogy mondtam is, örülök, ha tényleg segítettem, és bármikor máskor is. Szerintem mindenkinek jobb (babának és mamának), ha nem elfojtjuk a gondolatainkat, hanem szembenézünk velük, és elfogadjuk, hogy ez a természetes. ;)
Aki mást mond, hazudik. :)
Ja és hasfájás témában... Lola nagyon az volt, Infacolt adtam neki. Viszont az ember lánya nem tudja, mennyi a jó, így végül attól fájt a hasa, mert túl sok volt a bubi a pocakban. Próbáld szüneteltetni mindegyik szert pár napig, hadd dolgozza ki a szervezete. A Humanka által javasolt lábmozgatás segíthet. ;)

Bejci!
Hajrá!!! De ügyes vagy te, szépen megoldjátok a mai napot is! ;)

Humanka!
Lehet, hogy front volt, és azt érezte Ben, most pedig visszatér a régi kerékvágás. Sajna a babák 90%-a elég rosszul viseli a frontokat, mi pedig nem is tudjuk, mi a baj... azt is megérzik, amit mi nem.

Tiggrinccs!
Nekünk is éjjel volt a sok gondunk a kakilással. Bár produktum ritkán volt, szegény Maja folyamatosan próbálkozott, tekeredett... nappal érdekes módon nem viselte meg ennyire... Én rászoktam, hogy esti szopikor adok neki Espumisant, egyelőre segít valamennyit. Jóval kevesebb a tekergés, és kijön, aminek ki kell jönnie... Ráadásul már nem is robbanásszerűen, hanem szépen... gondolom érted... :D

Most érkezünk lassan ahhoz az időszakhoz, hogy elkezdenek a babák egyre többet fentlenni, figyelgetni, ismerkedni a világgal... a hasrafektetést mindenkinek tudom javasolni, segít nekik a fejlődésben, ösztönzőleg hat a mozgásukra. Arról nem beszélve, hogy hasfájásra is megoldás lehet. Mindenkinek kitartás, nemsokára jön a játszókorszak, akor egy kis levegőhöz jutunk. ;)

Kép
Kép
lolababa

bejci,
ez az első nap kettesben ?! mostanáig volt segítséged? (irigy, irigy ) Kitartás!!!! Ez a nap is csak 24 óra!!

humanka,
a megymag párnát még nem próbáltam, de már gondltam rá! Ma vaszek is szerintem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

lolabab,
igen, én is úgy vagyok vele, hogy minden nap egy kicsit "előrébb" jutunk és talán könnyebb lesz napról napra.
Tök furi ez a hasfájás-kaki dolog... nálunk pont az éjszakák-reggelek nyugisak és a délutánok-esték elviselhetetlenek.
Pedig kaki mindig van. Bár tény, hogy ahogy írtad "robbanásszerű".
Ma megpróbálkozom a lábtornával, bár nem tudom mi lenne amegfelelő időpont. Flóra 1,5 órával a kaja után is képes még bukni, ha nagyon macerálom. Kaja elött meg totál használhatatlan és beszámíthatatlan.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok

Ne haragudjatok a betolakodásért de látom a sok a hasfájós baba nekünk se vált be se az infacol se semmi kivéve a GRIPE WATER.

Ezt csak ajánlani tudom nektek.( Petra nekem 2007.09.28-án született :wink: )

És elnézést mégegyszer csak segíteni szerettem volna. :)

Kép

Kép
agica1126

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?