Sziasztok!
Próbálom utolérni magam az olvasással, de nem egyszerű
Néhány tapasztalat a szülés előtti időszakról. Nekem a nyákdugó 8 nappal a szülés előtt elment, de egyáltalán nincs jelentősége, mert a szobatársam aznap megszült, amikor elment neki, és találkoztam olyannal is, akinek két hete elment, és nem indult meg szülés, úgy kellett indítani. Az utóbbit mindenki kerülje el, aki csak tudja, borzalmas kínokat jelent, sok anyukától halottam a kórházban!!!!
Én a szülés előtt két napig erőltetett menetben lépcsőztem, mert a dokim egy hét múlva szabira ment, és nem akartam másnál szülni, lehet, hogy nem ettől indult be, de beindult, a homeó bogyókról több szempontból: 4-en szedtük a kórházban, mindannyian gyönyörűen tágultunk, valószínűleg ez is számított, bár én a málna levél teát is ittam.
5 perces fájásaim 8 órán keresztül voltak, igaz én mindjárt azzal indítottam, hosszabbak egyáltalán nem is voltak. Viszont a vizem nem folyt el egyáltalán,(ezt is többtől hallottam) úgy repesztettek burkot, ami egyáltalán nem fájdalmas, viszont ha nincs magzatvíz, akkor sokkal jobban érzed a fájdalmat, erre mindenképpen készüljetek fel, ez is kórházi tapasztalat!
Beöntés: pocsék, de mindenképpen megéri, két órán keresztül voltak toló fájásaim, de a baba nem indult el, utáltam volna két órán keresztül 100-as fájások közben azon aggódni, hogy mi jöhet ki esetleg belőlem
Remélem hasznos infók lesznek ezek, ha egyszer odaértek!
Szülés után: nekem ma már úgy tűnik teljesen elmúlik a vérzés, nem vettem tenát, ez első két napban kórházit kaptunk duplán, utána nekem is elég volt az Always éjszakai, a baba most 10 napos, tehát nagyjából így készüljetek....Viszont egy csomag eldobható bugyi nekem nem volt elég, örültem volna, ha kettőt viszek, mert nepi két-három db kellett így hamar elfogyott....
A pocakom még most is fájdogál, főleg szoptatás után, ahogy termelődik az oxitocin, és húzódik össze a méh, de egyébként olyan mintha nem is szültem volna, két napos volt a baba, amikor már török ülésben szoptattam, kb 1,5 cm a gátvarrásom, ami gyönyörűen gyógyult. Szerintem a császár sokkal rosszabb lehet, ahogy hallottam, és láttam a csajokon a kórházban....
A köldökcsonk egy hetes korában lepottyant, azóta kicsit váladékozik, de a védőnő szerint nagyon szép, ilyennek kell lennie...
Kitartás nektek csajok, teljesen együtt érzek veletek, tudom milyen pocsék a várakozás, és most már azt is, hogy milyen a pillanat, amikor a pocakomra fektetik, megéri várni!!!!
Bocs, ha kicsit sok voltam, de gondoltam hátha hasznos infók. Most megyek, mert mindkét mellemből folyik a tejcsi
Kezdenem kell vele valamit
http://picasaweb.google.com/farmer72/MLna