Új privát üzeneted érkezett!

ja és egy kép!
Kép
Vendég

Eszike!
de édes ez a nagy mosoly! ennivaló a lánykád!!!! nekünk van mosható pelusunk, de még nem használtam Danival. sztem majd nyáron! addigra már tuti belenô a combija hoyg ne follyon(??) ki olalt. próbáld ki, max elteszed késôbbre! jó buli szerintem :)

Szeder a videó szupi! irtó aranyosan huncutkodik Adél!
nekünk van légzésfigyelônk, de eddig asszem egy estét használtam... amerikai dugasza van és nincs hozzá átalakító :roll: apróság, tudom, csak el kéne jutni hogy vegyek. meg 8 kis elemet is....
akinek angelcare van, az hogy oldja meg ezt a nagy elem-igényt?????

Holka még mindig itt ülök és várom a hûtôsöket :evil: persze aszonták 8-8ig valamikor....befuthatnának már.... azt sem tudom simiért hogy fogok lemenni így picurral...mert vele azért nem 5perc összekapni magam :roll: max futárral elküldöm. vagy még jó egy másik nap is??? nem biztos hogy van most itthon annyi :oops: kártyával meg nem lehet náluk fizetni.
örülök hoyg ennyi volt az oltás Emmának!!! :) vagány kiscaj! lehet hogy tele lesz majd tetoválva, ha így bírja :lol: bocsiiiii....csak vicc 8)

nekünk meg nagyon szpen lement a bcg-s gyulladás!!!! még van, nem tûnt el, de sztem kb akkora, mint másnak, ha kifakad, vagy bepirul. szóval már nem cseresznye nagyságú a duzzanat. rá is ér egy hét múlva megmutatni védônônek! tökjóó

influenzán tegnap én is elgondolkodtam....nemtom, alapvetôen oltás-ellenes vagyok. de így hogy simi ovis is...jajj olyan nehéz. foggalmam sincs mit tegyek... majd kikérdezem a védônôt, annyira szimpi!!!!

na várom továbbra is a széép új hûtôt :) -csak jönne már....

KépKép

KépKép
bagzerka

köszi lányok :wink:

Holka: hát most nem kap ilyen meglepit a párom... én tavaly mondtam neki, hogy Charlie életem egyik legnagyobb ajándéka.. és, ha majd lesz egy babánk, az meg a másik legnagyobb lesz... és mit ad Isten... most itt van ADÉL :) úgyhogy azt hiszem részemről ennyi... :wink:
-egyébként arra gondoltam, hogy fekete szövetkabátot veszek neki.. voltunk is anyósommal most délelőtt különböző üzletekben.. de hát.. nem kaptam.. most van még egy nagyker oda elmegyünk holnap.. talán ott kapok neki.
Én mindig magam készítem a tortát.. az idén szerintem most nem... és felteszem rá a éveknek megfelelő gyertyát meggyújtom és azzal ébresztem reggel... :) aztáááááánnnn :lol:
az idén is fel fogok tudni kelni.. :? és ébresztem is vele... de lehet, ha Adél fent lesz kimarad az : aztáááán :oops:
Nem semmi Emma!
Gratula nektek is az oltáshoz :) Nagyon ügyi kis babó :)

Eszike!
nagyon - nagyon édes Noémi :) olyan puszilnivaló szája van :)

Bejci!
Olyan nagyon helyesek a képek! És milyen jól nézel ki !!!

szeder74

szeder :)
nekünk van légzésfigyelönk, használom is, de nem parázok, mikor napközben a nappaliban vagya babakocsiban az erkélyen alszik. Igazából nekem is az éjszaka a megnyugtató. Az ismerettségi körben nálunk is történt baj, igy én ezért ragaszkodtam hozzá.
Ajándék: szövetkabátot nézhetsz esetleg a MRSale-ben is, ott szokott jó áron lenni, a Nyugatitól nem messze van.
kaja: szinte minden napra rendelek a gastroyaltól, elég lusta vagyok... De van, hogy csak levest rendelek (eléggé rá vagyok kattanva a gyümilevesre), van, hogy menüt, és van, hogy magam fözök.

eszike :)
én most rendeltem moshatós pelust, a héten érkezik. Viszont irta valaki, hogy van nekik, mert én meg visszakérdeztem, hogy hogyan vált be, és azt irta, hogy teljesen jól. Csak arra nem emlékszem, ki irta :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
minyu

Köszi Lányok a popsikrémes tippeket! A popsitörlőre nem gyanakszom, Huggies pure, pihe-puha, szín- és illatanyagmentes, persze attól még csak át van itatva valamivel, ami zavarhatja, majd kipróbálom a Nivea sensitivet is. Pelusunk Schlecker-es van, én még ettől jobbat nem használtam, de amikor Libero volt itthon, akkor is ugyanígy nézett ki a popsija! Pampersben, Huggiesban nem bízom, nálunk már sokszor volt ezek miatt teljes ruha- és ágyneműcsere! A színes Tesco- s (és az Aldié is ugyanaz) az ismerettségi körömben már kiváltott piros, kidörzsölt popsit, szóval nem tudom, milyet próbáljak még! Nagyon dícsérik a Müller pelusát, de üzlet hozzánk legközelebb Ferihegy környékén vagy Fóton van! Oda meg nem fogunk pelenkáért rohangálni! Sajna DM sincs a közelben! A mosható peluson én is gondolkodom már!
Szerintetek elkpzelhető, hogy jó a Bepanthen, ha a Sudocrem nem vált be? Na mindegy, meglátjuk, holnap mit mond a doktor néni?

Márti
borossné becz márta

minyu :)
kistigrincs használ moshatót..

szeder74

minyu :)
kistigrincs használ moshatót..

szeder74

Lányok!
nektek nyálzik a baba? nekem Adél 2 napja.. de nagyon .. :shock:

szeder74

hali csajok!

szeder,
légzésfigyelő nálunk is be van folyamatosan kapcsolva. De amúgy különösebben nem parázok ezen. Mondjuk ha lehet , éjszakára nem rakom hasra.

Van valaki , aki a szopi mellett ad tápit is?
Úgy tűnik nálam ma fújt ki ez a szopi dolog. Már kora délután olyan kevés tejem volt, hogy 2 mellből 50-et tudott csak enni Flóra. Pedig simán bevágná alapból a 80-100-at. A szopi végén már tök idegesen ki-be köpdöste a cicit és oltári botrányt csapott. :cry: :cry:
Nagyon magam alatt vagyok emiatt. :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bejci, Eszike: Tüneményesek a lányok :) Szép nagy mosoly :)

Szeder: Nekem anyukám hoz kaját :oops: Nagymamám miatt úgy is főznie kell. De költözés után már szeretnék önellátó lenni mert azért ez így fárasztó is.

Donek is többet nyáladzik, de ez még nem az a fogzásos napi liternyi :) Hálisten :)

Ma kipróbáltuk élesben a hordozókendőt. Most úgy hogy felém fordulva "ül". Így jól elvolt benne :) Aludt nézelődött :)

Kép

Kép
starlark

Honey: Nekem azt mondta tegnap a védőnéni és dokinéni, hogy inkább kaja után itassam meg vízzel, ha nagyon nem elég a tejem. Ha tápszert fogsz adni neki, van rá sansz, hogy le fog szokni a ciciről. Milyen pózban szoptatsz? Nekem azt is tanácsolták, hogy szopi végén hónaljtartással még adjak Biusnak cicit és tényleg jött még belőle tejci. Szerintem valahogy próbáljátok átvészelni ezt a napot. dönts magadba 1 liter á.vizet, egyél valamit és feküdj le egy kicsit, addig apa tutujgassa Flórát és próbáljátok meg újra a szopit.
ítudom, hogy ez milyen szar, én tegnapelőtt este voltam így, erre tegnap este 90-et szopizott Bia.
Szóval fel a fejjel és türelem!!! :wink:

Eszike: Noncsi mosolya egyszerűen zabálni való!!!
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek, aki szavazott!!!

Honey, próbálj sokat inni, pihizni és ha 2 óránként kér enni Flóra, adj neki... az serkenti a tejcit. Másfél hete Alíz szinte szétáztatta mindkét cicimet, amikor a "tejci-mélypontunk" volt.
Egyébként én nem mérem, hogy mennyit eszik. Ha csak egyik cicit kéri, akkor tudom, hogy úgyse bírja ki a 3 órát.. akkor ő is sűrűbben kap enni. Mondjuk hízik is rendesen, két hét után holnap mérjük újra, kíváncsi leszek, mennyit hízott (én itthon digit személymérlegen nagyon durva hízást mértem, ezért leszek kíváncsi....)

Csajok, ezek a babócák olyan nagyon szépek!!! :D Nem tudok senkit sem kiemelni, mert egyik szebb, mint a másik.

HOsszú hajú babák anyukájától kérdezem, ti mivel és milyen gyakran mostok hajat a gyerkcőnek???

Légzésfigyelő téma: nekünk van, Balunál folyamatosan használtuk, mert külön szobában aludt + fiú. Alíznál nem sűrűn. Ja, és a doktornő felhívta a figyelmemet, hogy elég erősen sugárzik!!! A saját unokáinál mérte be a múlkor, addig ő sem tudta! :shock:

Főzés: engem az anyósom kényeztet ilyen szempontból. Most megy nyugdíjba (már otthon van) és úgyis főz maguknak (otthon lakik a sógornőm is a fiával). Sőt, hétvégén is főz ránk!!! Ilyen szempontból egy szavam sem lehet rá (de azért ő sem tökéletes! :evil: )

Nálunk "csak" alvásproblémák vannak - egyenlőre. De próbálkozunk mindennel.
Na, mennem kell fürdetni....

Kép
Kép
netti77

bejci, netti
köszi a tanácsokat...de sajna ezek közül egyik sem használ.
A vizet kiöklendezi, pihenni pihenek viszonylag sokat, mert alszik napközben 2 x3 órát , inni pedig annyit iszom, hogy már a tevék is megirigyelnének.
A hónaljtartásos szopit még nem próbáltam.... most az jön. :(
Iszonyat szar érzés, amikor a gyerek a mellemmel a szájában üvölt és egyre idegesebben szopizik.
Az a baj, hogy Flóra nem is hajlandó sokáig szopizni, ha 20 percig van cicin, már örömtáncot járok!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honeyén már adtam neki kétszer tápot, mert nem volt csak irtó kevés tejem, de ma meg 100-akat eszik...... :Dki érti ezt!!
mérem és kiegészítem táppal..ennyi....de mondom nem sokszor kellett....szóval a tejem..tök érdekes....össze vissza termel...két napig tök kivoltam h. néha tápoltatnom kell.....de ez van, már megnyugodtam....

Kép
winona

bejcineked hízott heti 100-at a babád??
mert nekem azt mondták, h. az kevés.........
de már nem érdekel....

Kép
winona

Winona: Igen, 10 dgk-t hízott Bius múlt héten is, meg most is. Nekem meg azt mondták, hogy az pont jó. De úgy hallottam, hogy a kisebb születési súlyú babák többet híznak, az én bébim meg majdnem 4 kg-val született.
Vendég

Bejci: Bius nagyon tündéri a képeken!

Humanka: 1/2 3-7-ig? Hát nem irigyellek!

Eszike: én használok mosható pelenkát! Noncsi nagyon édesen vigyorog, alig várom már, hogy Zalán is vigyorogjon, néha már mosolyog, de még nem sikerült lefotózni,

Minyu: én írtam ;)

Honey: :( És ha gyakrabban mellre tennéd? Ha kell óránként? Hátha "legyártja" magának a tejet. Nem irigyellek, nagyon rossz lehet nézni, hogy nyűglődik és sír :(

Kép
kistiggrincs

Honey!

Nehéz ez, mert akarod és mindent megteszel! De a lányok nagyon jó tanácsokat adtak, főleg a hónaljtartásos szopi válhat be! És hívj fel egy szoptatási tanácsadót! Segítenek ée Ők nem "csak" tapasztalatból értenek hozzá! Ne add fel, bízz magatokban! És tényleg tedd mellre,akár óránként! Nálunk is volt olyan nap, hogy annyit szopott Kamilla (mert akkor sokat volt ébren és persze olyankor állandóan ennie kell), hogy ment ez a sírás ciciben a szájjal, mert estére nem sok tej maradt! Én felváltva tettem egyik mellről a másikra, így mindig volt neki pár korty, végül elaludt...de Ő nagyon cicifüggő, órákig képes cumizni is rajta! Igyál meg egy fél liter citromfűteát és lazíts, amennyire csak lehetÍ! Nem könnyű, de a stressz csak ront a helyzeten! Ha ez elmúlik, biztos lesz elég tej és Flóra csinálja magának!

Márti
borossné becz márta

Csajok!

Lehet, hogy már volt szó róla, de én a nyári dumcsikból kimaradtam.

Aki használ hordozókendőt, mit javasol, milyet vegyek és hol érdemes? Ja és a méretnek nagyon nagy a jelentősége?

Noni,
Küldtem privit is. Megkaptad?

Nostawen

Kép
nostawen

márti,
már hívtam őket. hm... azt mondták legyen non stop mellen. Ezzel csak 2 baj van: 1, ha nem dől a tejcsi Flóra szájába, nem hajlandó szopizni. 2 perc után sík ideg lesz és kiköpi a mellem, üvöltve. Tehát ha akarnám sem tudnám mellen tartani folyamatosan.
2, ha valóban non-stop mellen van, akkor végkép nem tudok pihenni, létezni és még kevesebb tejem lesz.

Most azt csinálom, hogy napközben, akár milyen jól alszik felkeltem. Hogy semmiképp ne teljen el több idő 2 szopi között mint 2,5 - 3 óra.
Ha ébren van, akkor Kamillához hasonlóan amúgy is cicire kéredzkedik óránként.
Sajna kemény volt emiatt az éjszakánk is. Mert a szokásos 4-5 órás egyben alvások helyett 2,5 óránként felkelt. Nyilván ha üres a poci....

Tegnap vettem egy rakás Karamalz-ot és ma visszatérek a laktoherb-hez, meg a homeos bogyóhoz. ( nekem ez a More Milk úgy látszik nem fekszik )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szép Reggel! :)

Nostawen: Nekünk nandu kendőnk van, nagyon jó minőségű és magyar. Van hozzá dvd is hogy hogyan lehet megkötni. Én ha tehetném már inkább LL méretűt vennék mert azzal könnyebben köthető technikákat is meg lehet csinálni.

Mi innen rendeltük

Honey: Ne kapkodj! Nekem is kb 1 hét volt mire a karamalz kifejtette a hatását. Egy két nap alatt szerintem jelentős változást egyik praktika sem csinál.

Donek is érdekese tud enni néha. Tegnap előtt este az utolsó szopi után éhhalál fenyegette úgy ordított muszáj volt fagyitejet adni neki, reggelre bezzeg majd szét robbantam. Tegnap este meg fejnem kellett mert inkább aludt egyet, de ezért cserében nem durmolta át az éjszakát. :)
Így alkalmazkodjon az ember a kereslet kínálathoz :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Megjöttünk a védőnőtől. A kisasszony 5,5 kg. :shock: 2 hét alatt sikerült híznia 650g-ot! Úgyhogy jól mértük itthon a sima személymérlegen is!

Az éjjel Alíz nem keltett fel, az esti 11-es kaja után 1/2 5-kor kelt... bezzeg most Balunak volt rémálma, úgyhogy ezért nem tudtam rendesen aludni! :evil: Ja, és a fiatalúr minden reggel 7 körül pontosan kel, mert megszokta, hogy az ovi miatt akkor kelünk. Úgyhogy a négynapos ünnepben ismét a nagyszülőknél fog aludni 1 v. 2 éjszakát, hogy végre én is aludhassak....

Honey, napközben én is felkeltem Alízt 3 óránként, mert ha nem eszik rendesen, akkor estére kevesebb a tejci + éjjel is kel mert bepótolja a napközbeni kevesebb evést.
Nem lehet, hogy Flóra nem az éhségtől köpködi ki a cicit és sír??? NÁlunk amikor böfi (v. bukás v. kaki) készülődik, akkor is ezt csinálja. Felveszem szopi közben, aztán folytatjuk.....
Nem okoskodni akarok ám.... :oops:
Ja, és az anyatejes babáknál ha tápszerrel egészíted ki az evést rögtön szopi után, az hasfájást okozhat - most olvastam, eddig nem is tudtam..... úgyhogy azzal vigyázz!!!

Kép
Kép
netti77

Nostawen!

www.babakozelben.hu Itt többféle hordozóeszközt találsz, szerintem a mei tai a nyerő praktikusság és egyszerű megkötés szempontjából, de döntsd el Te, hogy nektek melyik lesz jó!

Honey!

Nagyon jó, hogy kitartó vagy ennyire! Meg is lesz a jutalma!
Barátnőm kisfia többször is szopisztrájkolt, neki azt mondták, n mindig testközelben ainél többet össze kell vele bújni úgy , hogy bőrkontaktus legyen köztük, ez állítólag kedvet csinál a babának ahhoz, hogy tovább legyen mellen! Nekik bejött, szerintem egy próbát megér, de azt is megértem, ha a sunyiba küldesz már az 1000. tanács miatt! :oops:

Márti
borossné becz márta

Rakok fel képet a kis pufikámról:

Kép

Kép
Kép
netti77

Honey a 270gr gyarapodást mennyi idő alatt hízta Flóra?
Ha 4-5 órákat alszik szépen nem lehet annyira éhes...
a bőrkontaktus pedig nagyon jó ötlet!
Akár egy-két nap így és helyrejön a probléma.
Emmánál is volt cicin nyüglődött és a kis öklét tömte a szájába(nem most hanem pár hetesen csinálta ezt) én még nappali alváskor is kézben tartottam...dőlj hátra kényelmesen egy fotelben közben tévézz,olvass...emmánál egy nap alatt rendeződött.
És este én se érzem soha hogy teli lenne a mellem és sokkal többet is lóg rajta,esténként kb fél óránként. Van hogy az egyiket kiköpi akkor adom a másikat azt meg elgogadja....

Netti
nagyon cuki Alíz!!!Ő lesz az első kis copfosunk a forumon?? :D

Emma ma 10ésfél órát aludt egyhuzamban!!! Hááááát...már kezdtem aggódni...
holka

Csajok!

Tegnap ejszaka kiprobaltuk a Suttogos "alometetest". Mukodik!!! Este 10-kor etettuk (150 gr) es ejfelkor, mielott lefekudtem, mialatt aludt, a szajaba nyomtunk egy cumisuveget, es almaban ugy benyelte, hogy mi is meglepodtunk. Igy a szokasos 6 ora helyett 7-et aludt ejszaka :lol: Szoval akinek problemai vannak a rovid ejszakakkal, annak ajanlom, hogy probalja ki, mert szerintem igy egy kicsit meg lehet hosszabbitani a sajat alvasunkat.

Honey: megkaptad a Haberman-etetot? Es hogy tetszik Floranak?

KépKép
Kép
humanka

Humanka, mi is csináljuk az álometetést.... amikor megyek aludni, akkor rakom cicire (ált. 1/2 11-11 körül) és így hajnali 1/2 5-5 körül kel! :) Magától szerintem a 11-es evést hagyná ki, de akkor 2 körül kelne kajálni...
Ja, és a gyerekorvos is így ajánlotta!!! :lol:

Holka, már a kórházban is viccelődtünk, hogy a névnapjára hajcsatot kap! :lol: Amúgy hullik neki....

Kép
Kép
netti77

nekünk a láncetetés vált be :) Tegnap átaludta, fel is ébredt 3-4 óránként.
Az álometetéssel az volt a baj hogy ha alszik akkor ő bizony alszik :) nem eszik.

Kép

Kép
starlark

Csajok!

Én is veszek karamalzt, de az a kérdésem, hogy Ti mennyit isztok egy nap?
Vendég

Netti: Szép nagy lány már Alíz :)

Bejci: én napi egyet iszom délben az estére csinál tejet :) Régebben este ittam a vacsihoz az nemvolt túl jó ötlet éjjel nehéz bedurrant cicivel aludni.

Kép

Kép
starlark

Köszi Starlark! :wink:
Vendég

Nostawen!

Ment privi.

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Netti: szép súlya van Aliznak! Nagyon szép kis hajas baba! :)

Csajok: mi ez az álometetés? Én egyszer próbáltam Zalánt megetetni, mikor én feküdtem, szintén azért hátha alszik tovább, de nem és nem volt hajlandó kinyitni a száját. Csukott szájjal pedig nehéz megetetni :D

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Elnézést, hogy ismeretlenül zavarok, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy barátnőm honlapját, aki szopopárnákat készít:
http://www.szoptatosparna.atw.hu/

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979

Márti, Starlark

Köszi a hordozókendős tippeket. Igaz, most meg már a nagy választék miatt vagyok még bizonytalanabb.

Noni
Elment a mail, de azért megpróbálok még egyszer ide is felrakni képet.[/img]

Kép
nostawen

szóval a képek: Kép Maja baba pár naposan

Kép Majácska figyel

Kép tesóval

Kép
nostawen

Na, most meg olyan nyomottak lettek a képek. :( Csajok, nem megy ez nekem.

Kép
nostawen

Álometetés: hm, senki se érezze magát megbántva, valaki vagy elfogadja a Suttogó elveit vagy nem! Hát én felkelek a kisbabámhoz, ha éhes és se ébren, se álmában nem töltök bele tejet, ha Ő nem kéri, én sem szeretnék akkor enni, amikor mások szerint kéne...megvárom, amíg maga jelzi az igényeit! Nálunk múködött az, hogy éjjel 6-8 hónapos korukig szopiztak a gyerekek, de nem éreztem tehernek, hogy felkelek hozzájuk. Maguktól megtanulták átaludni az éjszakát és addig sem töltöttem órákat az éjjeli etetésekkel, szopi után perceken belül visszaaludtak!
Ráadásul ott van nég az a tény is, hogy, éjjel termelődik a legtöbb anyatej, az éjjeli szopi segíti a bőséges tejtermelődést is! Hát nem kockáztatnám meg, hogy kevesebb legyen a tej, csak azért, hogy 1 órával többet aludjak! Ha meg ráadásul nem is szopja, hanem üvegből kapja a baba az időzített kaját, hát az tényleg jó eséllyel csökkentheti a tej termelődését!
Na, most nyugodtan leüthettek, de nekem ennyi a véleményem a témáról!

Voltunk ma 1 hónapos vizsgálaton doki néninél, Kamillával minden rendben, ámuldoztak, milyen formás baba. Most 4060g, 333og-mal hoztuk haza ma 1 hónapja a kórházból!
A Pneumococcus elleni oltást, aki beadatja, nálatok is kezdik már a 2 hónapos oltással?
Popsira bóraxos kenőcsöt kaptunk, remélem, ez beválik, és doktor néni szerint is lehet folyamatosan használni a Neogranormont!

Közérdekű: ha valaki vinni akarja a babáját csecsemő uh-ra (hasi, koponya), a Jahn Ferenc kórházban megbízhatóan, jól megcsinálják és állítólag még fizetni sem kell érte... A gyerekorvos azt ajánlotta, oda vigyük Kamillát!

Szeder!

Hát, az influenza elleni oltást jól elfelejtettem megkérdezni, de majd legközelebb! Kicsit aggódom egyébként a mellékhatások miatt, azért Holka véleményére nagyon kiváncsi lennék!
Én szedem a Gravidát+vasat+500mg C-vitamint, mert nagyon 0-n van az immunrendszerem szülés után mindig és rémesebbnél rémesebb betegségeket szoktam ilyenkor elkapni! Hát, remélem, most elejét vesszük a bajnak! A gyerekek Béres cseppet+C-vitamint (Cebion csepp) kapnak, és bár Csabi ovis, az eltelt 7 hét alatt még nem betegetek meg a fiúk!

Márti
borossné becz márta

Nostawen: azért igy is látszik, hogy Maja nagyon helyes hajas baba :)

Itt van néhány Zalán fotó is :)

Kép
Kép
Kép

Kép
kistiggrincs

Márti: ez szvsz olyan téma amiben soha nem lesz teljes egyetértés. Kinek mi jön be, úgy csinálja, mert az is biztos, hogy a gyereknek az se jó, ha az anyja hulla fáradt és zombi napokig.

Én is kelek Zalánhoz, amikor éhes, de a hajnali 4-5ös kelését egyre rosszabbul viselem, mivel az elmúlt néhány napban nem igazán enni akart általában, csak komfort szopizni, és lehetőleg 40-50 percig, plusz utána se aludt vissza. Igy viszont én vagyok fáradtabb és nyűgösebb napközben, nem hiszem, hogy jó lenne neki, tehát valamit ki kéne találnom.

Most este 9 körül eszik utoljára, aztán hajnali 2kor. Ha meg tudnám etetni 11-éjfél körül, talán kicsúszna az első ébredése 4 körülre, és akkor én is tudnék aludni 5 órát egyben.

Az nem megoldás, hogy lefekszem én is 9kor, mivel van egy párom, akinek szintén szüksége van rám, és este 7 előtt nem ér haza, Zalán viszont 6-tól ébren van, és szórakoztatni kell, ha nem akarom, hogy orditson.

Szóval nem olyan egyszerű ez :) Egyébként minden elismerésem annak, aki ezt birja adott esetben hónapokig, kérdés, hogy nekem menni fog-e.

Kép
kistiggrincs

Szép Jó Reggel! :)

Márti: nekem sok mindenben tetszett a suttogó. Szerintem nagyon távol áll az időre kajáltatásos szigorú módszerektől. Én se vettem meg pont azért mert azt hittem arról szól, de ha már megkaptam elolvastam. Olyan középutas megoldásnak tűnik nekem, és ő sem mondja hogy hagyd sírni a babát.
Egy dolgot hangsúlyoz hogy legyen vmi rendszer, de nem vekkerhez időzítve hanem rugalmasan. A babának se rossz ha tudja mire számíthat.
Donát teljesen magától kezdte átaludni az éjszakát én 5kg-os koráig nem akartam semmi praktikát erre bevetni.
A leírt láncetetést maga produkálta mert esténként képes volt 1 másfél óránként cicire kéretőzni. :)
Ha alszik vagy nem éhes nem is lehet megetetni :)

Mi beadatjuk a pneumococcust eddig arról volt szó hogy megkapja a 2 hónapos oltással, de most meg szólt a védőnőnk hogy inkább picit később mert a doki nem szereti egy alkalommal kétszer bökni a piciket. /bár gyanítom az igazi ok az hogy kevés az oltóanyag.../

Kistiggrincs: Milyen kis szöszke Zalán, és mennyi játéka van már :) Nézelődhet kedvére :)

Kép

Kép
starlark

nostawen!!!
nagyon édese ka képek!!!!
kendô: nekem volt kismamás, nandus, mei tai, és bohém-mama hordozóm ( http://www.bohem-mama.hu ), volt oldalt ülôs hip hammock ( http://www.swankeltd.com/ )is,és most van egy ellaroom:
Kép,
külföldrôl hozta anyum,

és egy amazonas a brendonból:
Kép

na a nagy tapasztalat, hogy a mei tai és az oldalas az csak ülô babáknak jó, illetve onnantól, a bohénmamaás az nekünk még fekve lenne jó, de úgy nem bírja.... a kendôk meg jók, ha hosszúk.
nekem a nandus az vastag volt és a színei sem annyira tetszettek, de jó volt....amíg most nem lett az ellaroom!! :) az szupervékony és szuperszééép!!! ja és az elején túl rövidnek gondoltam, az 4,2m, és vettünk egy amazonast a brendonból, na annak a színvilága nagyon hasonló, vastagsága sem vészes és az volt 5,1m-es is, így azt vettem. szóval ez nagyon hosszú, és jó. bár mióta rájöttem hoyg az ellarro is jó, azt használom csak, imádom!!! a mei tai is jó, egy barátóm varrja: http://olgakittler.freeblog.hu/ ez ölés-tôl. ja és nemtom eldönteni, hogy megtartsam-e az amazonast, mert jó, hoyg télre jól belebugyolûálhatnám magam is, mert az hosszabb, és kicsit vastagabb is, mint az ellaroo.... nemtomnemtom....
én mostanában itt nézelôdöm: http://mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=20 itt jók a topikok is, és itt a piactértn van sok eladó profi, külföldi kendô!!!!! nézd meg!
ja és MOSHATÓ PELUSOKról is megy a topikozás!!!

kistiggrincs!!!
Zalán nagyon édesen nézeget!!! ügyes! :)

mi tegnap voltunk uh-n, hasi éls koponya...úúgy megnyugodtam!!!! végre! mert nem paráztam aktívan a dolgon, de amióta az idióta uh-s nô, még az utsó pocak uhn aszonta hoyg ilyet még nemlátiott, azóta nem volltam telejsen nyugodt. de most!!! kívül belül minden jóó és mondta h kontorllra sme kell visszamenni. szóval végre minden kô leesett a szívemrôl ezügyben és felhôtlen boldogságot érzek a 2 fiam miatt!!!!!!
és még a csípôszûrésen volt h az egyik combja kötöttebb, de nem vészes, azért továbbküldött minket a tüzoltó u-ba, ott meg ultrahangozták, és mondta a fickó hoyg teljesen jóó!!! szóval minden rendben!!! hurráááá!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

na ebbe a végére kicsit belebonyolódtam :D
nostawen! igyekeztem minél színesebb-szagosabbá tenni, linkkel mindhez, ha esetleg valami kimaradt, csak szólj és megnézem! :) de elvileg a nevük alapján rá tudsz mindre keresni!
csókok, remélem hasznos lett :lol: 8)

KépKép

KépKép
bagzerka

márti, netti
minden jó tanácsnak örülök mindig!! :) Ez a "testkontaktusos" dolog nálunk amúgy is működik, mert apa összes tiltakozása ellenére nagyon sokat van a kezemben.
Amúgy iszom a karamalz-ot és úgy tűnik bevállt! Flóra tegnap este 6-tól ma reggel fél 10-ig aludt, 2 szopival!! :D Annyit evett , hogy egy -egy szopi után, hogy fél órát kellett büfiztetni, mert amint letettem, dőlt vissza belőle a tej. Reggel már én keltettem, mert szétdurrant a mellem.
Ja, és tegnap megint kaptam 1,5 óra kimenőt anyóstol. :D Nem volt nagy program, csak elmentem bevásárolni. De lelkileg és pszichésen is nagyon jól esett! Meg is tette a hatását tejci fronton! :D

holka,
igen Flóra simán alszik 4 órákat napközben és éjjel is.
Amúgy a 270 gr-ot 1 hét alatt hízta, de a kórházas első hét után viszont nem hízott semmit. Ma lesz újabb mérlegelés, mivel ma vagyunk itthon 3 hete. Kiváncsi vagyok mit mutat a mérleg.
Bár ma a kis lustája kihagyta az egyik szopit. És a következőre is csak azért ébredt fel, mert a gonosz anyja felébresztette. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

holka,
ja még azt akartam írni, hogy naaagyon irigy vagyok a 10 óra egyben alvásért!! :D

humanka,
sajna nem jött még meg. :? Pedig már 1 hete megrendeltem.

bejci,
olyan cuki kis csajos orra van a kiscsajnak!! :D

márti,
hűűű Kamilla jól belehúzott a növésbe!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Suttogó téma: én pont most olvasom... öööö... lehet, hogy ciki, de nekem zömében tetszik. Szerintem egy arany középutat képvisel.
Viszont ezt az álometetés dolgot én sem tudom elképzelni.
Flórának már a szopi végén sem, lehet visszatömködni a cicit a szájába ( nem szokott szinte soha komfortszopizni ). Szóval alvás közben még elképzelhetetlenebb számomra a dolog. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

De jó!!! Nagyon örülök Nektek! Látod, megoldódnak a kezdeti nehézségek! :lol:

Suttogó: senkit nem akarok maggyőzni az igazamról, csak én is leírtam a véleményem! Nálunk működik,ahogy leírtam, de mindenki olyan elvek szerint neveli a babáját, ahogy akarja!
Amúgy ez a könyv nagyon megosztja az anyukákat! Van, aki az egyetlen üdvözítő módszernek tartja és issza minden szavát, a másik oldal szerint meg csak azért jó, mert elég vastag a könyv ahhoz, hogy ha begyújtunk vele, sokáig ég! De nem baj! Nem vagyunk egyformák, hát nem is fogjuk egyformán nevelni a csemetéinket! :wink:

Márti
borossné becz márta

Nostawen!

Megkaptam a képet, ahogy egy kis időm engedi felrakom.

Ja, és gyönyörű minden baba!!! :lol:

Kép
Kép
noni78

Kistiggrincs,

Köszi a baba nevében is a dicséretet. Zalán baba sem panaszkodhat, igazi legényes arcocskája van :D

Márti,

Én is be vagyok kicsit sz..va az influenza meg az összes téli nyavalya miatt, szóval nyomatjuk a fiammal a Cebion cseppet meg a Broncho Vaxom-ot. Én szedem a Cvitamint + vasat + Eurovit kapszulát. Ja, meg bevásároltam Oscillococcinumból és Grapefruitmag kivonatból is.
Az influenza elleni oltást én kérdeztem a gyerekorvostól, aki azt mondta, hogy inkább csak a veszélyeztetett (pl. krónikus beteg) gyerekeknek javasolják, persze ha kérjük, beadja a fiamnak is. Én egy kicsit elbizonytalanodtam, szóval én is kíváncsi vagyok Holka véleményére.

Kép
nostawen

Bagzerka,

:shock: aztaaaaaa!!! Te aztán tényleg otthon vagy a témában!! :shock:
Megnéztem az összes oldalt amit ajánlottál, de már kicsit megelőztelek, mert ma vateráztam egy Nandu hordozókendőt, és éppen próbálok ismerkedni vele. Egyelőre ott tartok, hogy még nem tudom, hogy merem-e majd használni. Te nem féltél először, hogy nem jól kötöd meg és kiesik belőle a bébi? Hát én most betojtam egy kicsit. Szerinted egy ilyen pici babát milyen pozícióban a legbiztonságosabb hordozni :?:

Kép
nostawen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?