Új privát üzeneted érkezett!

Kattkat
Hol tudom megnézni a pocakodat?

szoptatás:
nekem nem volt spéci fotel, de én ülve szeretttem. párnával.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

gyors bekukk..

kattkat: megnéztem, tényleg szép nagy poci, nekem nincs ekkora, pedig elvileg 1 héttel idősebb a babó....remélem nem fognak cseszegetni, hogy kicsi a gyerek a 32 hetes uh-n mert akkor kiakadok.

juci: érdekes amit a pocakról írtál. Keményedés nálam már régóta van, de a jobb oldalra vagy bal oldalra kidudorodást mindkét lányomnál és Leventénél is tapasztalom. Én eddig mindig azt hittem, hogy egyszerűen oda bújik. Szinte érezni a hátát végig. Rugdosni lefelé rugdos főleg, elég kellemetlen, mert közvetlen a szeméremcsontom fölött érezni nagyon vagy amikor befelé, akkor vagy hüvelybe vagy popsiba, szóval szerintem a feje felfelé van.
Ez a köldökzsinór dolog azért érdekes, mert a 18 héten volt egy 4D-s ultrahang kép és akkor a nyakán volt, azóta nem láttuk, hogy mi a helyzet, mert sima uh-n nem látszik.

oscillo-t mi is nyomjuk+500mg C vitamint

nem tudom ki szerkeszti, de szívesen elküldöm az adatokat a babatáblázathoz.

Mától az egész kórházat lezárták a járványveszély miatt, +hepatitis járvány+influ járvány, én meg menjek majd jó szívvel a holnapi szurimra :? :?
stephie

Nah, en jol kibogtem magam. A fiuk aludtak, anyos kirandul, en bedoltem a sracok melle tevezni. Megneztem egy tingli-tanglinak indulo romantikus filmet kinomban az rtl-en, epp kezdodott.
Hat, elegge szomoru volt, a vegere mar minden bajom lett. Mar par napja nyomaszt a dolog, hogy en NEM AKAROM FERIT ITT HAGYNI HAROM HETRE, de most ki is tort belolem. A sirasomra ebredt. :cry: :cry:
Baromi nehez lesz.

Azutan kuraltam kicsit a lelkem, befaltam egy csomo gumitortat (ma csinaltam), ugyhogy most mar a gyomromnal is rossz a kozerzetem, nem csak a lelkemben.

Egyebkent ilyen lett:
Kép
Vendég

Bea, jól néz ki az a süti! Sajnálom a rosszkedvet viszont.

Nórival mi van? Jól eltűnt!

boruska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:05-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:06-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat - én filcet még nem kerestem hobbiboltban - sztem azt egy méteráru boltban jobban kapsz. Hobbiboltban inkább decorgumi, merített papír, ilyesmi van - persze nem kizárt, hogy lenne.

Ilyen hobbiboltokból van kettő is, jó nagy a ferenc körút és a kálvin tér között az üllői úton. Az egyik szemben az iparművészeti múzeummal, a másik uazon az oldalon, inkább a Kálvin felé.
Ill. van egy kisebb, de elég jól felszerelt az Árkádban, a felső szinten hátul.

A táblit bárki szerkesztheti, csak a gmailbe kell felmenned, és ott a piszkozatok között megtalálod - le van írva, hogy kell csinálni!

boruska

Ha már kreatívkodás:
Itt van az idei adventi koszorú - kissé harsány, de nekem teccik :)

Kép

Ez itt meg néhány apróbb hímzés, amit általam kidekorált és lelakkozott egyszerű kis IKEA tettem - barátnőknek lesz karácsonyi ajándék.

Kép

boruska

kattkat A dekorboltokban kapható filc kicsit vastagabb, mint a filc anyag. Ezekből lehet pl. csinálni virágokat, meg ajtódekorokat. Én tavasszal tulipánokat csináltam hurkapálca száron. A virág feje és levele volt filcből. Csak kicsit nehéz szépen vágni.
pammut

Na, hali!

Épp most értem haza a Kreatív Hobby-ból, így egész frissek az infóim: VAN A4-es filclap náluk. Postán is lehet rendelni, a neten fent van a teljes katalógus. :)

Amúgy szép nagy az a poci! :) De az én köldökömön sem látszik semmi ilyen jellegű változás. És remélem, nem is fog.

A gyüminapot azért kell tartanom, hogy kicsit hajtsam a vizet magamból (bár nem igazán értem, hogy az miért hajt... :) ).

És Juci!
Te még mindig tartozol az eskem-beskem képekkel! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:07-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Feri elegedett vigyorral olvastatta az iment ezt vegig velem:

Kép

Tanuljatok lanyok!
Legjobban az a resz tetszik, hogy elso korben mi fogjuk be a szankat, mert a ferfi biztosan sokkal okosabb dolgot akar mondani, mint amilyet mi mondhatunk. :lol: :lol:
Vendég

Katkatt! Csatlakozom azokhoz, akik szerint szep nagy a pocakod. En hasonlo meretre a 30-as hetek vegere szamitok. :lol: :lol:
Vendég

Kattkat: szép naaaagy poci :)

Bea: ezt tuti egy férfi írta :lol: (és komolyan is gondolta) :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Bea, ez nagyon durva :)

boruska

Bea :lol: :lol: :lol: :lol:

hát ez csúcs, pihenjen 15 percet mielőtt hazajön az úr, smink megigazít, szalag hajba tűz.
kölkeceket lecsendesít :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

álmodik a nyomor.... 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Bea!

Basszus az életem pont ilyen!!!! :lol: :lol: A vicc, hogy tényleg. Csak még cipelhetem az ásványvizes kartont és szerelhetek bútort is! :lol: :lol: Na de ha szólok, hogy festetni akarok, másnap vödrökkel állnak a fiúk az ajtóban. Kipakolnak, kifestenek, visszapakolnak és még fel is takarítanak! Valamire csak jó ez a férj! :D

Filc: én tegnap 130Ft/ív áron vettem vagy 15színt. Ez lett néhányból:
Kép

Ma is egész nap apát készítettem. Be vagyok tojva a 3hét miatt. Pedig tudom, hogy kevesebb melóm lesz, mint nélküle. De már a matracunk emelgetése is gáz nekem. Ma caplattam a bevásárlás miatt délután és úgy fájt a lábam, hogy egy Gucci táskáért sem tettem volna meg felesleges métereket! :oops:

Holnap befejezem a bepakolást, sütök egy adag töpörtyűs pogit. Szombat reggel meg kiviszem a reptérre! :cry:
Vendég

Katkat: uh, nagyon nagy a pocid. Most megnéztem én is magam a tükörben. Hát nekem innen felülről nincs ekkora pocim. :(

Katica: 2-3 hónapja a lábzsibbadás nélkül nekem is volt ilyen pocsék napom. Totál bepánikoltam- meg az ismerősök is - jelnek vettem: lassabban kevesebbet óvatosabban. Azóta nincs ilyen gond. Ugyanezt kívánom neked is.

Juci: piszok lassú vagyok. A kismama jógáról mindig elkések, mert sose tudom kiszámolni az új sebességemet.

Bea: de mi itt leszünk neked! A Feri meg utol fog érni. Én is itt nyüszögtem, mikor még Komlón laktam a Zsolti meg Kváron. Újra megtanulod értékelni a koszos zoknit a földön legalább :D

Bea: hát ha apjuk eltart, és anyagilag minden igényem kielégíti akkor talán. Bár pont tegnap kaptam meg, hogy mindig ilyen mindenben lében kanál maradok.

Konyha: azért visszapakoltam. Nekiálltam lemosni a másik oldalt és egyszer csak éreztem, hogy hulla fáradt vagyok, most még egy rongyot se fogok tudni megemelni, és olyat tettem mit még soha az életemben, otthagytam a robbantott konyhát és bejöttem délután lefeküdni egy kicsit. Miután felébredtem tudomásul vettem az új helyzetet és a maradék részt több napra terveztem be. Ez még a Zsoltinak is jobban tetszett. Holnap irány Pécs, és szombaton pedig a nyertes hévízi wellnessre megyünk. MÉgiscsak szép az élet

zarja

Ja: kismama jóga: relaxáció, a tenyeremet ilyenkor a pocimra szoktam helyezni, és tuti, hogy jól éreztem a Bulcsi belülről végigsimogatta a tenyeremet. :D Olyan helyes volt. - ellágyul -

zarja

Kattkat!

A férjed egy HÜLYE!
Kismamaként is totál csinos vagy! :roll:
Vendég

Én ma kicsit szarul éreztem magam, amikor a kocsiba beültem. Felvillant a Sláger rádió felirat, majd átváltott NEO-ra... :cry: Aki esetleg hallgatta, feltűnt Nektek is micsoda csúcs technikájuk lehet? Olyan volt, mintha dobozból beszélnének. Mint valami kőkorszaki táskarádió! :roll:
Vendég

Hát Nóri, megmondom őszintén, én be sem voltam hajlandó kapcsolni a rádiót!
Éjjel meghallgattam a Sláger utolsó 20 percét. Hülyén hangzik, de megkönnyeztem a búcsúzásukat! És remélem, hogy valami módon tudják majd folytatni.

Akartam kérdezni:
kövezzetek meg érte, de én lusta vagyok mosódióval és egyéb dolgokkal vacakolni. Ezesetben viszont milyen mosószert (esetleg öblítőt) javasoltok majd a babaruhák mosásához?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:14-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Az oldalát pelenkaöltéssel varrtam. A többit ragasztottam. A feliratot meg glitter filccel írtam rá (ez volt a legnehezebb... :oops: )

Kakti!

Én sima Arielt használtam végig. Az elején Silan sensitive öblítővel. Asia Centerből! Később áttértem a más illatokra is. De pl a Lenort Luca bőre nem tolerálta. Meg a Coccolinot sem. A lényeg, hogy mindent csinálj úgy, ahogy eddig. (jó, az öblítő legyen sensitive) ráérsz akkor váltani, ha valami reakció van rá. Fürdetőnél is pár hónapos kortól J&J-t használok. De más fajta simán kicsapta a bőrét. Most már belefér a Junior rózsaszín tusfürdő is! :lol:
Vendég

nóri: Akkor a gyógyszertári babafürdetőt meddig használtátok? Meddig írja fel a doki? És a popsikrémet? A J&J-ről nem hallottam jókat, pedig az aromaterápiásnak olyan jó az illata. Vagy csak egész kicsi babánál nem lehet akkor használni?
vicky79
Budapest III. kerület

Mi Arielt vagy Bonuxot használunk (tök egyforma a kettő), mert Zolcsi azt tud hozni a gyárból. De azt tudom, hogy azért érdemesebb az Ázsia Centerben venni ezeket, mert azt Németo-ból hozzák, és kicsit jobb a minősége, mint a hazainak... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Meg azért érdemes, mert a 4,5l-es folyékony (én azt vettem) 2.500-2.800Ft között mozog! 8)
De valóban sűrűbb és kevesebb is kell belőle! :shock:

Viki!

Sokan több éves gyereknél is a krémet használják. Bármeddig fel lehet íratni, felnőttnek is. Én nem szerettem, mert olyan, mintha testápolóval fürdenél. A gyerek meg csúszik össze-vissza. Samponnak elejétől a J&J használtam. Mivel apa fürdetett és fél kézzel alulról fogta a bébit, macera volt a tégelyben turkálni. Már a fürdetőkrémet is úgy használta, hogy egy kis adagot (hogy ne romoljon meg) felhígított kicsi vízzel és pumpás flakonba tette.
Aztán vettem Johnson's Top-to-toe -t
http://www.boots.com/en/Johnsons-Baby-T ... 0ml_10009/
Nálunk ez vált be a legjobban. Ez volt az összes közül a legkíméletesebb. Sztem 2-3 hónaposan ezt használtuk, mert a MÁV-ban az újszülötteket is ezzek fürdették. De Lucának nagyon jó bőre van. Szóval nem annyira mérvadó, mert sok babát testápolózni is kell. Én soha nem kenem semmivel. A fenekére popsikrém, meg ha a nyál kiverte télen az arcát, esetleg arra valami. Nyáron meg naptej.

Sok babának minden nap át kell krémezni a bőrét, hogy ne száradjon ki! (a masszázsolaj az más!! :lol: )
Vendég

Sziasztok Kismami-Társak!

Mivel nagyon trehány fórumozó vagyok úgy gondoltam majd csak titokban olvasgatlak titeket... :oops: DE most meg már úgy megkedveltem ezt a jó kis csapatot, hogy nem bírom tovább az egyoldalú kommunikációt :oops: :wink:

Szóval, ha nem bánjátok, csatlakoznék én is :wink:

Nem ígérem, hogy én leszek a legaktívabb, de majd igyekszem legalább néha írni is...

Magunkról a lényeget a vonalzókon látjátok :P
Bővebb infót inkább majd más "csatornán"...hát, igen a paranoiám :oops:

No, és hogy valami értelmeset is írjak: nekem is Nandu kendőm van...arra a pár (talán 20) alkalomra amikor használtam teljesen jó volt.
Ezen kívül van Liliputis mei-tai-om...nálunk ez is bevált...igaz, ezt is csak addig használtam párszor, míg elbírtam benne Manócskámat (az úgy 7-8 kg-ig volt).

Nekem pl. most jóval nagyobb a pocakom, mint Zétinél volt...a ködököm meg már sohasem lesz olyan mély, mint az első terhesség előtt :(

Ja, és az Uzsokiban fogok szülni...ha jól tudom ebben a topikban nincs másik Uzsokis anyuka...kár.

No, és még valami: a férjem dunántúli, én meg szabolcsi vagyok...most meg ugye Közép-Mo.-on élünk... Szóval lefedjük az országot :P

Elsőre talán ennyi elég is belőlem!

Joccakát minden babának és mamának!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

jóóóóóóóóóóó reggelt csajok,
látom kivételesen én kezdem a napot....nem akarom elkiabálni, de érzetre mintha talán kezdenék jobban lenni :roll:
igaz az étvágyam semmi, fogytam is szerintem, de nem mérlegeltem, lehet csak beképzelem :shock:
holnap lagziba kéne menni, de gondolhatjátok mennyi kedvem van hozzá... na megyek kicsit visszakuckozok, kihasználom, hogy nem kell dolgozni...
asztapasztaaaaa, jut eszembe, a vagyunk kerek 30 hetesek 8)

Edit

Kép
ézsóné

Kokonya: igen, a Margitban fogok szulni, eddig ugy nez ki. Tudod, en meg most koltozom Magyarorszagra, szoval meg semmi sem fix, a sogornom szuleszno a Margitban, o rendezi a sorsomat. Rabiztam, o vazolja a helyzetet en pedig valasztok az alternativak kozul.
Dokit is o ajanlott, igaz, hogy ket dokit mar ismerek onnan, az egyiknel Kristoffal voltam a legelso uh-n, o egy noci es nem jut eszembe a neve :oops: :oops: . A masik doki, akinel tobbszor voltam Ruzsvanszky, nekem nagyon szimpi volt, nem bonyolit semmit, csinalta, amiert mentem. Utobbit valasztottam. De mivel o a varhato szules elott ep egy hetes nyaralason lesz, igy lehet, hogy akkor atkerulok megis a csajszihoz.
Neked van dokid?
A szulesznom Viki lesz, elvileg talalkoztam mar vele ketszer, gyakorlatilag nem szakmai dolog miatt, csak a sogornomhoz ugrottam be es tobben is voltak ott, szoval nem tudom, hogy pontosan ki o. De a sogornom szakmai szemmel konkretan ot ajanlotta, szerinte o a legjobb, hasonlo tulajdonsagokkal rendelkezik, mint ami a te kivansaglistadon is szerepel. Illetve nagyon profi gatvedelemben, nah, nalam ez volt az egyik fontos szempont.
Ha gondolod, akkor kerdezoskosok neked meg, de szerintem Viki vallal meg februarra szuleseket, mert a sogornom a mult heten kerte fel a nevemben es minden tovabbi nelkul vallalt engem is.
(Mellesleg engem az gyozott meg a legjobban, hogy a sogornom ket babat szult az elmult harom evben, mindkettot Vikinel, szoval ha szakemberkent ot valasztja, akkor biztosan nagyon jo lehet.)
Vendég

Mososzerek es furdetes: csatlakozom Norihoz, mi semmilyen kulonleges dolgot nem hasznalunk, hasznaltunk, nem valtoztattam sokat Kristof erkezesekor a mosasi szokasaimon. En itt a Fairy markaju mosoport es oblitot hasznaltam mar jo regen, mert ez jott be a leginkabb. Nem a legolcsobb, de nem is huh de draga, raadasul az oblitobol es a mosoporbol is sokkal kevesebb kell, mint sok mas markanal.
Az mar csak kapora jott, hogy sok babacsomagban is ebbol volt probaminta, merthogy antiallergen es ezt ajanljak babakhoz is.
Otthon valtok majd persze, keresek valamilyen sensitive oblitot, mosoporbol anyukam Arielt hasznal, valszeg en is azt fogok, mert a gyerekes otthoni nyaralasaink alatt azzal sem volt problema.
En a ruhakat nem mosom kulon. Pontosabban: ha osszejon egy komplett adag baba-gyerekruha, akkor csak azt rakom be, ha nem jon ossze, akkor vegyitek. OK, Feri munkasruhaja, vagy ritka koszos barkacsolos cuccat kulon mosom, de azt nem csak a baba miatt, hanem mar a mi atlag cuccainkhoz sem mernem berakni.
Regen konnyen osszejott kulon egy adag babaruha, amikor meg Kristof cuccainak a donto tobbsege a vilagos kategoriat kepviselte, most mar ossze-vissza van a szivarvany minden szineben, sok a sotet nadrag, farmer, zokni, igy mar mindig vegyesen megy be a mi cuccainkkal.

A babafurdetok teren en nem voltam tul "erzekeny". Itt gyogyszertari furdeto nincs, szoval ha megfeszultem volna, akkor sem hasznalhattam volna. A sogornom felajanlotta, hogy idorol-idore irat a sajat dokijaval es majd kipostazzak, merthogy o csak azt hasznal meg a harom eves lanyahoz is es szerinte ember kinzas kozmetikummal furdetni, de nem eltem a lehetoseggel.
Az elso 2-3 honapban olivaolajat raktam a vizbe, a hajara J&J babasampont hasznaltam, majd aprankent J&J furdetot is raktam vegul csak azt, mert mar osszetapadt Kristof haja az olajtol, illetve nagyon mozgolodott es csuszott ossze-vissza.
Soha nem volt semmi baj a borevel, soha nem kentem pluszban kremmel, olajjal, nem hintoporoztam. Sudocremet hasznalok a popojara es ennyi. Persze szules elott bevasaroltam jo illatu babatestapolobol es olajbol, a testapolot a sajat habtestemre hasznaltam el, az olajjal a szemoldokomon visszamaradt gyantat szoktam eltuntetni szedes utan. :lol: :lol:
Vendég

Pocakfotok: az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha osszegyujtenenk a forumon publikalt pocakfotokat szepen felhasznalo szerinti es idorendi sorrendben es felkerulnenek a Gmail-es keptarba? Es a kesobbi uj fotok csatlakozhatnanak hozzajuk.
Mert en szemely szerint szeretnem latni egyben, egy helyen, hogy ki-hogyan novekedik, kesobb is jo lenne szerintem visszanezni.
Van kedvetek hozza?
En a sajataimat elkezdem kikeresni es lementeni. Persze egyszerubb lenne a pocakfotok mappabol eloszedni, de az a gep mar darabokban van a koltozes miatt, amin ezek tarolva vannak...
Vendég

Sziasztok!!!
benettke!!! üdv köztünk!! gyere nyugodtan.. :lol: :lol:
Bea! én benne vagyok a pocakfotós dologban, csak annyi a baj, hogy én még egy értelmes poci fotót se csináltam..de akkor mostmár rászánom magam.. :lol:

Kép
Kép
ronci

jó reggelt lányok

jó hír, tegnap csak kb 10 szer keményedtem egész napra elosztva, nem is olyan rossz :)

fürdető: hát nekünk a Johnson & Johnson abszolút nem vált be, totál kiszáradt meg kipöttyösödött tőle a csajok bőre. Kezdetben még a gabi se volt jó, csak a gyógyszertári fürdetőkenőcs az viszont tény, hogy azzal nagyon résen kell lenni, mert úgy csúszkál vele a baba.
Viszont ami bevállt és a bőrgyógyász is javasolta koszmó ellen, nem olaj meg ilyesmi, hanem épp a gyógyszertári fürdetőkenőcs! Szépen rajta kellett hagyni kb egy fél óráig fürcsi előtt és utána nagyon szépen lejött.

nekem még nem mértek haskörfogatot .. :? bár szívhangozás se volt, csak az itthoni dopplerrel "garázdálkodtam"
stephie

Jó reggelt!

A Bea küldte "minta feleségben" azért vannak dolgok, amikre anyu minket is tanított. Pl. amikor Apa hazajön, nem letámadni a rossz jegyekkel/hírekkel, előbb egyen, eresszen le. Utána jobban viseli :D . (Azt azért soha nem mondta, hogy Apa okosabb és fontosabb dolgokat mesél, mint mi. :D ) És vegyétek figyelembe, hogy ez 1955-ből való!

Ma sokkal jobb a kedvem és a gyomrom is, mint tegnap. Este Apára rájött a palacsinta süthetnék, és én is benyomtam 5-t. Nem lettem rosszul, sőt. Az oltásnak úgy fest továbbra sincs mellékhatása, én is, fiaim is jól vagyunk.
(Na jó, a kisebbik kínlódik a gyomrával, de állítólag a suliban van most vmi ilyen járvány is, elég durva - egy srác kórházba került, egy másiknak olyan gyomorgörcse volt, hogy a doki ment ki hozzá :shock: ).

Zarja Nem akarlak elkeseríteni, de a pocak felülről soha nem látszik olyan nagynak, mint oldalról vagy alulról :D .

Mi is fürdetőkrémet használtunk. Én feloldottam egy kenetnyit a fürdővízben és azzal fürdettük le a gyereket. Így használható, kenegetni vele elég kínos. Ezzel viszont megelőzhető a szárazbőrű gyerekek ekcémássá válása. Nővérem gyerekei (12, 9, 4 évesek) a mai napig ezzel fürdenek, apjuk pikkelysömörös és a hajlam örökölhető. Na, később meg pöttyös Baba szappanra váltottunk. A sampon az mindig vmi könnymentes JandJ volt. Ja, és mi fürdetés előtt leolajoztuk a gyereket, étolajjal, főleg a hajlatokat, illetve a koszmót a fején.
Popsikrém Ha van a manónak szájpenésze (a kórházban születettek többségének lesz), akkor amíg nem sikerül megszabadulni tőle, cinkes popsikrémet írnak (merthogy a gomba végigmegy a bélrendszeren és ronda kiütést csinál a baba popsiján). Később én Seress féle popsikrémet használtam. Jó zsíros és még a textilbe pelenkázott gyerekemmel se volt gond. csak fel kell íratni. Célszerű egyszerre kb. 0,5 kg-t.

Edit Nem akarok ünneprontó lenni, de ebben a nedves ködös időben talán ki kéne hagyni azt a lagzit. Nem ér annyit, hogy visszaessél, ne adja ég rosszabbra forduljon a dolog.

Évi Üdv közöttünk. Épp a nyáron találkoztam egy anyukával, aki Évi volt és neki is volt egy tündér Zéti fia (csak ő már óvodás). És ők Szigetköziek :-).
pammut

Jó reggelt!

Üdv Benettke! Nekem nagyon bejön a Zétény név. De jelenleg ugye tárgytalan! :-)

Bea!

Nálatok mennyiért adják a Dolce Gustot? Itthon 36.990Ft legolcsóbban a fehér-piros-fekete.
A színesek (nagyobb tartálya is van) 49.900Ft-ért vannak. Most megint bogarat ültettél a fülembe. Lehet kérek egyet karácsonyra! :D Legfeljebb felhabosítom a tejet magamnak és csak espresso kapszulát nyomok bele! A kapszulából 5féle van a Media Marktban. 1500Ft körül mozog.
Ez a másik, ami nagyon bejön még:
https://secure1.nespresso.com/precom/si ... hu_en.html

Szegény Luca reggel 7-kor 3 betonfúró hangjára ébredt sírva. Annyira, hogy be is pisilt ijedtében... Kurvára idegesít, miért kell 7!!! órakor kezdeni?

Fürdetőkrém: hát mint mondtam mi az elejétől sampont használunk. Minden nap mosom Luca haját. Most, hogy kezd nőni és tél van, csak 2-3naponta. De régebben minden nap. Úgyis vizes lett. Meg jó alaposan átkeféltem természetes anyagú kefével. Soha nem is bolt koszmója!
Vendég

Lányok!

Beszél valaki spanyolul vagy portugálul? Az on-line szótárak nem nagyon tudnak rajtam segíteni, pedig csak 4 szavas mondatról van szó... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita: ez a gömbölyödik-e vissza a pocak vagy kidudorodik dolog szigorúan csak a szülést közvetlenül megelőző napokra, órákra igaz. Addig állítólag normális, ha hol itt, hol bukkan ki a gyerkőc. Csak ugye az utsó pillanatokban már szépen kellene fejjel egyenesen lefelé állnia, és ha van rajta valami zsinór, csomó, stb, akkor az nem engedi középre rendeződni. Állítólag. Az UH -ra azt mondták, az nem mutatja ki, bár én ezt nem nagyon hiszem :roll:

Kakti: bizony adós vagyok. Egyetlen oka, hogy ez a gép, amiről mindig irogatok, nem hajlandó olvasni a fránya CD-t, de majd megpróbálom a munkahelyemről. (Na jó, Patópálságom belejátszik, majd mindennap eszembe jut, csak mindig halasztom. Sajnos ezért nincs még DVD-nk sem a nagy napról, mert a dvd-s srácnak is kellene fotókat küldenem. :evil: Elég a halogatásból, cselekvésre fel!)

Örömmel látom, hogy pammut is tud még enni. (Én múltkor fájó szívvel megálltam 3 palacsintánál, de kizárólag a lelkiismeretem tartott vissza, nem a gyomortérfogatom.) Nálam nem jelentkezik a szűkült gyomor tünet és az étvágyam kitűnő. Remélem Katcia, nálad is minden OK lett időközben!

Kismamatornán megkaptam egy lány számát, aki a lánykája komplett 56-86ig méretű ruhatárát piacra dobja, jövő szerdán megyek megnézni. Az ő picije is téli baba volt, úgyhogy remélem, találok majd Csöppnek megfelelő ruhadarabokat. Mikor mondtam neki, hogy februárra várom és még semmit nem vettem, kicsit csodálkozott. De hát már csak másfél hét, és egyéb dolgom se lesz!

Ma megyek fodrászhoz, levágatom a hajam. Hátközépből vállig érőre. Kicsit parázok, mi van, ha nem lesz jó, de hát legfeljebb majd nyárra megnő..

Csajok, a b.boomban téli kabát leárazás van, ha valaki érdekel.

Kép
juci-77

Juci!

Rövidebbre ne vágasd a hajad, mert nehezebb lesz kezelni! Én utálom a félhosszút! :evil:

Kakti!

Küldjed át a mondatot. Hátha tudok segíteni!
Vendég

Nekem ezekkel a kávéfőzőkkel az a bajom, hogy ha vendégek jönnek, nem tudnék nekik egyszerre KV-t adni, csak mindenkinek külön-külön, ahogy lefő egy. Ráadásul a nővérem KV-függő, így kész csőd lenne, ha eljönne hozzánk! :) Tegnap is itt volt 1,5-2 órát, és azalatt megivott 3 KV-t (iagz, tejesKV-nak issza - így viszont tejből is nagy mennyiséget fogyaszt). :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Benettke, üdv itt :lol:

Gyógyszertári kenőcs, én emellett szavazok, Lillu egy éves koráig ebben fürdött. Szaros ekcémás bőrt örökölt, nem mertem mást. Utána Gabi, most Baba fürdetőt használ :lol:

kakti, én környzetvédelemben dolgozom és sajnos mosóporral mosok :oops: :oops: :oops: Kisbabáknak folyékony mosószert szokták ajánlani és kevés öblítőt... az sensitive legyen.

Mi Gabi mosóporral és öblítővel kezdtünk külön mostunk mindent. A mosóport hamar lecseréltük a miénkre, de öblítőt sokáig ezt a Gabit használtam. Nekem tetszett az illata.

Mi Lillára most is külön mosunk.

Ha Léni meglesz az a terv, hogy Lilla tisztább ruhái ill. Léni ruhák együttmosva, Lilla koszosabb ruhái jönnek a miénkhez majd. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri!

que bacana en parabens!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Ez nem valami ünnepi jókívánság?
Vendég

juci: hidd el, hogy a sima uh-n nem látták, még szerencse, hogy voltunk egy uh konferencián és ott a 4D-n egyértelmű volt, képet teszek.

kakti: próbáld a www.webforditas.hu -t

lányok, zenét nem tudok feltölteni a gmailre, csak ha levélben küldöm?

zsinór
Kép
stephie

Juci Hajhosszra én is azt mondom ne nagyon rövidre vágassad. Nekem közel 20 éve hosszú van (párom kívánságára) és ha rövidítem, akkor is csak akkorára, hogy még be tudjam fonni. Reggel kifésülöm, befonom; hetente megmosom, ennyi. A félhosszút elfekszed, szárítani kell, nem áll be jól stb. Az olyannak való aki ráér és szeret vele foglalkozni. Én nem ezek közé tartozom :oops: . Akkor szoktam fodrászhoz menni, ha már idegesítően belelóg a copfom a felmosóvödörbe, takarításkor a kádba, WC-be. Kb 2 évente. Most is el kéne mennem, amíg a babus még bent van...
pammut

Ildi, ne viccelj már, miért kéne valakit megkövezni, mert a szoptatás alatt megy a TV? Szerintem a babának olymindegy, hogy az anyuka a vad csendben ül vagy szól a tévé…

Kakti, állítólag a sok folyadékfogyasztás jó a vizesedésre. Meg a sok mozgás.

Kattkat, húú, tényleg jó nagy pocakod van! Nagyon formás egyébként!

Babafürdető: mi régen a Johnsont használtunk, nem volt baj a bőrével, ám most mindenből a gyógyszertárit fogom használni, abban nincsenek vegyszerek.

Benettke, nálunk a Zétény név az esélyesek listáján szerepel..Ti hogy becézitek?
lara

kakti: azt találtam erre, hogy Milyen szuper, gratulálok !
stephie

Na a Que bacana azt jelenti: ezt tök jó, szuper
parabienes pedig gratuláció.
Vendég

Aki benne van a pocakfoto osszegyujtesben, az kuldje mar at a kozos gmail-re a sajat fotoit. Az en szemem mar jojozik, a 130. oldalig jutottam, sokunk kepe megvan, de szerintem volt, amit sikerult atugrani.
Es ebred Kristof, szoval ma mar nem nagyon lesz ot egybe fuggo percem nem elott.

Nori: 100 font korul talaltam itt jo helyen Dolce Gustot.
http://www.argos.co.uk/static/Product/p ... EGUSTO.htm
Piros, fekete, krem egyarant ennyi, masik verziot en meg nem lattam. Ebay-en van olcsobb is, de mivel nem nagy a kulonbseg, igy ha vennek, akkor argos-ban vennek, mert itt konnyebb cserelni, reklamalni, ha gond van. Nah nem Budapestrol. :shock: :shock:
A kapszulak 3,5 font korul vannak.
En meg mindig nemtom mi legyen vele. Egyik pillanatba rohannek erte, vagy hagynam Ferire, hogy legyen ez a karacsonyi ajandekom. Kovetkezo pillanatban meg hulyesegnek tartom. Szoval nemtom mi legyen.
Ha nem koltozkodnenk eppen, akkor nem erdekelne, megvennem. De most kicsit parazok amiatt, hogy igy is sok koltesunk lesz, legalabbis meg mindig nem dolt el, hogy mi megyunk Maglodra, vagy anyosek mennek. Ez kicsit idegesit, mert januar elott szerintem nem fogjak leharcolni, en meg azt az egyet kikotottem, hogy nem fogok szules elott ket hettel koltozkodni, ha nem lesz feszkunk jan kozepeig, akkor keresek magunknak egy butorozott masfel szobas albit.
Ugyanannyiba kerulne, mintha anyosekhoz, vagy maglodra koltoznenk, mert anyoseknal baromi sok a rezsi, a maglodi hazert meg fizetnenk valamennyit. Raadasul ha albiba megyunk, akkor azt kereshetem felszerelt konyhaval, ha anyosekhoz, vagy maglodra megyunk, akkor onnan mindenki viszi a sajat gepeit, igy januarban tutira vennem kell mosogepet, fozolapot, sutot, mikrot, hutot.
Jah, a gyerekagyakon kivul nekunk is kell majd.
Es ezeket mind azert vesszuk meg, hogy nyolc honap utan ott hagyjuk, mert nem fogjuk tudni koltoztetni oket.
Szoval en mar kezdem megbanni, hogy nem egybol albiba akartunk menni, hanem elfogadtuk a felajanlast mas hazara, lakasara. :roll:

Nah, de a lenyeg a panasz kozott: ennyi tervezett kiadas kozott nem hiszem, hogy jo otlet most megvennem egy viszonylag draga es szinte csak elvezeti celt szolgalo kv fozot, amikor mar van egy atlag kv fozonk.
Lehet, hogy inkabb megvarom a februart es a gyerekszulesert kerem majd ajandekba. Vegulis otthon is csak par ezer forinttal dragabb...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?