Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Julcsi: bocs :oops: Írtad is,hogy "kisírtad az orvosodnál,hogy hozzá járhass". Miért??? És ha Ő jó doki,miért nem nála szülsz??? Vagy talán szülést nem vállal? :( Én szültem már 3 gyereket,de mindig fogadott orvosnál,valahogy kell nekem ez a biztonságérzet. De biztos nincs azzal sem semmi baj,ha épp egy ügyeletes dokinál szül az ember lánya,csak én vagyok talán ilyen félős nyuszi. :oops:
És köszönöm a drukkokat mindenkinek! Akinél ma voltam doki,nagyon rendi volt. Megvizsgált és tényleg 3100 a méhszájértékem! :( (A "durva doki" 3000-et mondott,hiába mutattam,h. a Péterfybe kiderült,hogy 3100,tehát kicsit nyitva van... az csak vigyorgott,hogy ááááááá,dehogy! ) Mindent megbeszéltünk,mondta,hogy öltözhetek. Na ekkor persze jött részemről a nyafi,hogy : de én aggódok a babáért és nem nézhetnénk meg esetleg UH-on? :wink: Aranyos volt,egyből mondta,hogy na jó,rápillantunk. És láthattam megint az én szépségemet,igaz csak pár másodperc volt,a doki mutatta a szívverést,hogy lássam,minden rendben van! :D Jól kinyafiztam magamnak,de nem bírtam volna,hogy ne lássam ŐT!!! :P Tehát ennyi volt,nem is néztünk semmi értéket és képet sem kaptam,de így is örülök,hogy láthattam! Elvégre 14 hetesen nincs is UH, főleg hogy másfél hete voltam a Péterfyben és ott részletesen megnéztek mindent... :-)
Na szóval ennyi,minden rendben és majd 21.-én megyek a 16 hetesre reggel,akkor veszik le ott az AFP-re is a vért.
Bocs,ha néhol kicsit összefüggéstelenül vagy szétszórtan fogalmaztam. :oops:

Megyek csajok,esti fürdetés van. :-)

Szép estét Nektek!

Cicus

Kép
cicus78

árvalány!
akar a halál ismeretlennél szülni! de nincs választási lehetőségem, csak úgy, ha másik orvoshoz megyek gondozásra.
egyébként meg nem hinném, hogy nagyon ismeretlen lenne. összesen 2 dokit nem ismerek, akik csak ügyelni járnak be. a többit mind igen... főként hogy a kezdetekkor megesett, hogy 5en voltak bent a hüvelyi uh-n.

cicus!
az orvosom már 7 éve nem vállal szülést. nálam pedig a gondozást sem akarta vállalni, mert hogy problémás vagyok :? és hogy nekem egész ember kell (ekkor kérdezte meg tőle a felesége, hogy miért, ő micsoda??? :lol: )
nekem sokkal nagyobb biztonságérzetet ad, ha végig olyan emberhez járhatok, akiben megbízom, aztán majd szülök akinél... mint hogy már most olyanhoz kellene mennem, akinél mondjuk egy görcsben vagyok, ha meg akar vizsgálni.

a baba-moziért kicsit irigykedem (b@sszus, pedig 5 napja voltam)... de azért nem, hogy ezt az aggódás váltotta ki.

mit mondtak a 3100-ra végülis?
pihi? fekvés? szex-megvonás? :shock:

kinek milyen lett a vérképe?
kicsit aggódom... eléggé alacsonynak tűnik a vvt-m, a hgb-m és a hct-m

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Julcsi!

Megértelek teljesen,én is pont ezért kerestem most másik dokit,mert az előző brutál volt,ahogy azt már tudjátok... És igazad van,ez a legfontosabb,hogy a terhesgondozáskor,a vizsgálatoknál normális dokihoz kerüljünk! De ha jó a doki,minden ok vele,akkor felkérem a szülésre,mert én viszont a Péterfyben csak 1 dokit ismerek,igaz,Ő nagyon édes,viszont szülést nem vállal! :( Ja és ott van még a "durva doki" (mert hívnám máshogy,de finoman szeretnék fogalmazni),na épp ezt elkerülendő! Nehogy már pont az legyen ott akkor az ügyeletes!? Mert abból nem szülés lenne,hanem menekülés,úgy szaladnék el onnan,mint a nyúl,két fájás közepette! :roll:
Sajnálom,hogy a dokid már nem vállal szülést,viszont az jó,hogy ismered a többi orvost! Tehát mégsem teljesen ismeretlenek és ez a lényeg! :wink:
A vérkép nálam okés,bár annyi,hogy vérszegény vagyok... Na meg a vérnyomásom,na az a gáz! 90/70! :shock: Folyton szédelgek,néha ájulásérzésem van. :( Alapban a normál 120/60,de terhességek alatt nálam nagyon a béka popója alá megy... :?
Hogy írtad? Pihi,fekvés,szex-megvonás? Ahogy mondod! :roll: Ez így mind. De hogy a fenébe pihenjen az ember 3 gyerkőc mellett? :evil: A másik dolog a házasélet. Na mi azt már rég abbahagytuk,mert én nem mertem... :oops: Talán 1-1 1/2 hónapja nincs szerelmeskedés,csak más módon szex. Értitek?! :wink: Na de ha nem lehet,akkor nem lehet,annál jobban féltem a picit. Férjecskével meg elintézzük máshogy. :lol: Szóval ennél az értéknél nem huncutkodhatok már,a másik a méhlepény helyezkedése,amiatt is tiltják nekem. :evil:
Furcsa dolgok ezek,mert az előző terhességeknél nem voltak ilyen gondjaim! Öregszem??? :shock:

Cicus

Kép
cicus78

cicus!
felkérném én szülésre... de általában úgy kezdi a kismamáknál, hogy elmondja: terhesgondozást vállal, szülést nem. akinek ez nem felel meg, menjen más orvoshoz.
nekem is mondta, hogy gondolkozzak el azon, kinél szeretnék szülni. "nálad" de hát én tudom, hogy ő nem... persze hogy tudtam... de megpróbáltam... így marad az, aki éppen arra jár.

egyébként több előnyét hallottam annak, hogy nincs vkinek orvosa, mint hogy van.
sokan mesélték (olyan, aki mind2t kipróbálta), hogy amikor nem volt orvosa, mindenki, aki arra járt, foglalkozott vele, vizsgálta, megnézte... szóval tényleg figyeltek rá. amikor meg volt orvosa, csak legyintettek egyet az ajtó előtt, hogy majd úgyis jön, akinek perkál... :shock:

és nekem is van olyan orvos, akitől már ha messziről látom, rosszul vagyok. sajnos benne van a pakliban, hogy éppen ő lesz ott. én ezt vállaltam :? nem jó ez így, de még ez tűnt adott helyzetben a legjobbnak.

amúgy a szex nálunk sem nagyon megy. amikor a 2000es méhszájat mondta a doki, rákérdezett, hogy szoktunk-e együtt lenni. persze... és annak ellenére, hogy mondta, hogy teljesen normális ez az érték, azt is mondta, hogy azért óvatosan... hát nem tudom... 2 évnyi baba-projecttel a hátunk mögött, amikor az ember 2 naponta együtt van a kedvessel és még akkor is, ha esik a hő meg ha felmegy... és most alig 1-2hetente 1x... és még ezt is óvatoskodjuk el...
még szerencse, hogy igazából nem is nagyon kívánom.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Jó reggelt! 8)

Julcsi:
Igazad lehet ebben a fogadott orvosos dologban,ha jobban belegondolok,velem se törődött a dokin kívül más,csak sima vizit és kész. De talán ez kórházfüggő is,a másik,hogy engem csak akkor nyaggassanak szülés után,ha igénylem. :lol: Persze azt elismerem,hogy olyankor még jobban esik néhány kedves szó,mondja azt bárki,akár a takarítónő is! :-) Akiknek pedig "kötelező" velünk foglalkozni majd,azok a csecsemősök. Hát ott is találkoztam 1-2 bunkóval,már elnézést... De ilyenek vannak és lesznek is mindig,sajnos... Példa: 21 évesen szültem a fiamat,éjjel 1-kor. Reggel 6 után hozták a babákat,addigra nekem 40 fokos lázam volt. Közben az egyik nővér mondta pluszban nekem,hogy a kisfiam is lázas. (Ekkor is influenzajárvány volt.) Erre jön oda a bunkó nővérek legbunkóbbikja,hogy : na mi az,miért vágok ilyen fancsali képet??? De az a gusztustalan stílus és baromi jól tudta,hogy magas lázam van! Mondtam neki,h. úgy hallottam,a kisfiam is belázasodott,mire mindenki előtt: honnan veszem én ezt a hülyeséget,a gyereknek semmi baja! Na mind1,vannak ilyen tuskók is. Ez igazából csak azért volt nagyon rossz érzés, mert nagyon fiatal és megrémült voltam,alig 5 órája szültem, nagyon beteg voltam,a fiam belázasodásával is megijesztettek és akkor egy normális emberi szót nem kaptam... Ma már elküldném más bolygóra az ilyet!
:evil:
Sztem nálad akkor lenne baj,ha 2100-as lenne az érték,mert az kicsit nyitott (asszem külső) méhszájat jelent. Hidd el,én örülnék a heti,vagy 2 heti 1 szeretkezésnek is... :( Nekem is hiányzik,mi is 1-2 naponta voltunk együtt! De mindenképp figyelni kell a dokira,tényleg legyetek óvatosak,mindent a babócáért!!! :)

Puszi mindenkinek!

Cicus

Kép
cicus78

cicus!
nem elsősorban szülés utánról, hanem éppen a szülésről van szó.
amíg fogadott orvosnál egyedül vajúdott (nagyon-nagyon sok órája) az ismerős... addig a többi doki mondta, hogy már rég megcsászározták volna, hogy ne szenvedjen... de meg kellett várni az ov. főorvost, mert az ő kismamája volt... és addig senki nem akart hozzányúlni. az orvosának meg kényelmesebb volt nem műteni... úgyhogy had ne mondjam, hogy úgy szanaszerte repedt, hogy az orvosok is nagyon rég láttak olyan csúnyát...

hogy szülés után mennyire foglalkoznak az emberrel, az sztem nem számít annyira... ott már az orvosnak tényleg nincs dolga a viziten kívül (persze ha minden OK)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

na, persze eszem ágában sincs azt állítani, hogy nem jó a fogadott orvos... hiszen, ha tehetném, én is fogadnék... csak hát mindennek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

ja, és amúgy jó reggelt! :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Julcsi: értem és az nem lehetett egyszerű szülés szegénynek! :shock: Nekem annyiban szerencsém volt,hogy a dokim végig mellettem volt,el sem moccant mellőlem és a szülésznőm pedig egy istennő volt! :-) Az Ő segítsége nagyon sokat jelentett nekem/nekünk,pedig Ő nem fogadott volt!
Persze a legfontosabb mégis az volt,hogy a férjem velem volt!!! Tényleg,mindenki apás szülést tervez? Mi biztosan,ahogy eddig is!
:)

Puszi és szép napot Nektek!!!

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok :!:

Van itt idokorlat :?: :?: A szep hosszu levelem eltunt :evil:

Igyexem gyors lenni, kicsit magamrol es a babarol:
28 eves leszek julisban , a 2 . terhessegem de az elso 2 eve spontan abortusszal vegzodott a 2. honapban igy gyerkoc nincs meg a haznal. Ez alakalommal sem volt minden a legfenyesebb, ikerterhessegnek indult de sajna az egyik magzat nem fejlodott :cry: Azt mondta a dokim nem okoz problemat a masik babanak, eddig ugy nez ki minden jol halad.
Az utolso UH-om juni 1 volt ime az adatok: CR: 54 mm NT: 1.7 , 12 het + 1 nap a vervetel eredmenyemert tegnap voltam minden ok down szindroma riziko alacsony. :lol: :lol:

Folyt kov mert felek hogy eltunik ez is :oops:
nenu

Sziasztok! :) Katinka! Nagyon örülök a jó eredménynek, Gratulálok! Nekem CRL: 64mm És BPD: 23mm -re 12 hetes és 5 naposat írtak.

Hú. MA megyek dokihoz és talán akkor jövőhét csütörtökön a 16 hetes uh-ra És az ASP vizsgálatra. Nekem még mindig nem jött meg a 12 hetes vérvételnek az eredménye. :( Remélem nem rossz e-mail címre küldik a kódot.

Nekem van fogadott dokim,de az még nem biztosíték,hogy ott is lesz. Bármi közbejöhet neki is. :( Egyébként az igaz,hogy a szülésznő van ott veled és figyel rád és ő teszi a legtöbbet- A doki csak a vége felé jön be. Én így hallottam. Arra gondoltam,hogy a pénzt is úgy adom, hogy ha a doki csak a végén jön ,lehet többet adok a szülésznőnek. Mert én adok neki, ha már egyszer ő vajúdik velem és ő van velem végig.

Szeretkezés? Nálunk is el van laposodva. Párom fél,nehogy baja legyen a gyereknek. Hiába mondok is neki bármit,azt mondja,de akkor is tudja,hogy ott van és az olyan........ Na jó akkor nem erőltetem,meg oldjuk máshogy .:)

Sajnos nálunk apa nélküli szülés lesz.Nagyon szerettem volna,mert biztonság érzetet ad a közelsége,de ő Nem akar bejönni. Azt mondta a vajúdáson ott lesz velem,de a szülést nem akarja végígnézni. :shock: Majd anyu bejön velem. NEm erőltetem a páromnak az apás szülést,mert,ha nem akar,akkor nem . Nem lehetek önző. Aztán lehet ott meggondolja magát.

Szép napot mindenkinek!

Kép
bei

Sziasztok masodszor :D

Az elobb kimaradt hogy koszonom szepen mindenkinek az udvozlo uziket, jol esett :D

Arvalany
A parom olasz (szicilia) de mi Velencetol 30 km-re vagyunk, a jobb munkalehetosegek miatt , meg igy legalabb kozelebb vagyok az otthoniakhoz pl : Orsi :roll: Amugy a melegrol csak annyit hogy mar ejjel is erzem nap nelkul :( tegnap lennt voltunk a parton , csak 3 oracskara hogy veletlenul se legyek voros, hat nem jott ossze :cry:

Amugy nekem is magandokim van , aki mutott a 2 evvel ezelotti abortusznal. Otthon nem tudom hogy mukodik, de itt eleg gaz ha siman a korhazba megy az ember osszesen 3 UH-ot biztositanak a 9 honap alatt . Mindenkeppen szuksegem volt egy orvosra aki vegig kovet a terhesseg alatt mert 1 eve volt egy durva balesetem a medencem kette tort igy feltem hogy gondok lehetnek. Szerencsere semmi, az egy biztos hogy csaszarral fog megszuletni a baba, veletlenul se legyek komplikaciok .
Szerncsere a dokim nagyon jo fej es nem is penz ehes a legelso magan rendelos vizsgalatkor fizettem neki 100 eurot , azota mar 4x voltam nala UH-on egyszer sem kert egy " fillert " sem , igaz ezt az utolso 4-et a korhazban csialta mivel ott is dolgozik. A kovetkezo is korhazban lesz 16-an....meg 8 nap :roll:

Most roviden ennyit :lol:

Szep Napot mindenkinek!
nenu

Sziasztok!
Bocsi a nem jövetelért. A netünk szarakodott.
Most már itt vagyok.
Fogadott orvos téma: Én még meg sem kérdeztem a nőgyógyászomat, hogy egyáltalán vállal-e szülést, eddig még nem mertem ezzel előállni, mert hisz a terhesség is bizonytalan volt, hogy megmarad-e. Most már remélem nem lesz semmi baj! Majd a 12 hetes uh után megkérdezem!
Szex téma: Mi pontosan ma 65 napja, hogy nem bújtunk össze,(kb mióta babó megfogant) de mi is megoldjuk másképp, úgy mint Cicusék. :lol:
Holnap mennem kell házidokihoz újra belgyógy. vizsgálatra, mert a múltkor, minden eredményem rossz lett az EKG majd kiugrott a lapról. Azt mondta reméli csak a gép érzékeny és majd hoznak másikat megismétlik. :?
Az nem gáz, hogy a dokim csak 17-ére rendelt vissza a 12 hetes uh-ra, akkor már 12/6 hét/naposak leszünk, majdnem 13.
14-én meg védőnő. Hozzátok hányszor fog menni? Mi éppen költözünk, akkor hogy fog látogatni? :P Remélem sehogy, jöjjön szülés után, régen nem jöttek előtte! Jajjj végre nem sokára nyári szünetem lesz!
Na nem mintha most dolgoznék, mert sajnos május 5-e óta nem szabad. Június 16-ától viszont, ettől már nincs tanítás, visszakönyörgöm magam június 25-éig. Nekünk pedáknak eddig kell bejárni, aztán júni 28-tól aug.19-ig szünet:-)
S hát azért is mennék vissza, mert nem mindegy, hogy 100%- os fizetést kapok a nyáron majd aug19-ig, vagy csak táppénzt. Mondjuk most májusra 100%-ot kaptam, de majd a júniusiból meg csak keveset!
Június 18-án pénteken évzáró erre is bemegyek, mert itt mondom el nagy hírt a gyerekeknek és a szülőknek. Kicsit izgulok! Nem tudom, hogy fogadják majd, viszont már tudom, hogy nagyon izgatottak miért hiányzok ilyen rég óta, mi lehet a bajom. Azt már tudják, hogy jövőre sajnos nem én viszem őket, de majd belátják, okos, ügyes 3-osok!
Na bejezem, mert megyek sóskát mosni...stb.
Sziasztok, jó pocakosodást! :lol:

Kép
Kép
zsanimanó

Sziasztok!

Árvalány: én is néztem az egyezőségeket :lol: Kíváncsi vagyok mit mondanak holnap, akkor megyek kombi tesztre. Tényleg LÁnyok, kb hány napra jön meg annak az eredménye? VOlt valaki az Istenhegyi úton?

fogadott orvos téma: nehéz kérdés, mert mindeképpen felelősen akarsz dönteni és ilyet is hallasz, meg olyat is. Az én barátnőm is nagyon megjárta az első szülést, igaz az ő dokija a kórházban csak külsős volt, ott nem praktizált, valószínűleg ezért sz...ták le 1 napon keresztül.
Nekem lesz dokim, a terhesgondozásra magánba járok hozzá, 8000Ft/alkalom, de ha szükség van a kórház infrastutúrájára akkor az is megoldható. 100 ezret kér a szülésért. Ez van, én már nem fickándozok tovább. Szeretnék szülésznőt is, a doki azt mondta, hogy fog ajánlani valkit a kórházból, aki passzol a személyiségemhez?!

Szex: hát...nem olyan aktív, mint előtte :oops: de azért van szerencsére. Nekem néha rohamaim vannak, mintha nimfomán lennék :oops: :lol: De ha éppen nincs az egekben a libidóm, akkor is megoldjuk. Tény, hogy kevesebbet szexelünk :(

apás szülés: én szeretném, ha velem lenne a párom legalább a vajúdásnál, ő meg azt mondja jön ha akarom. Attól tartok a szüléstől azonban tart, úgyhogy ezt még majd ki kell veséznünk, én sem akarom kényszeríteni olyanra, amit nem akar.

pusszantások
H

cicóka

Sziasztok,már megint én! :D

Nálunk nem volt kérdés,bejön-e velem szülni a párom. Ehhez el kell mondanom Nektek,hogy neki Regina az első gyermeke,mivel az én két nagyobbam az előző házasságomból született! Szóval én leginkább attól féltem,hogy majd Ő ott elájul nekem,de teljesen más volt a helyzet! :lol: Annyi segítséget nyújtott nekem,nélküle nem is tudom mi lett volna... :shock: Aztán,amikor már nyomnom kellett, párom szabályszerűen ODA állt és nézte,ahogy kibújik a kis szőkeségünk! :D Azt mondta,ez volt élete legszebb élménye! Hát megmondom őszintén,én nem tudnám magát a szülést végignézni teljesen szemből,pedig egészségügyi suliba jártam... De ha neki így volt jó?! :lol: Ezt azért is írtam le,mert tényleg a papának is fantasztikus élmény lehet és talán mégis bentmaradnak a szülőszobában veletek. :) Hiszen evés közben jön meg az étvágy! :lol: :lol: :lol:
Kívánom,hogy így legyen!!!

Zsani: én csak tegnap taliztam először az új dokimmal,tehát még és sem kértem fel,hiszen még egy találkozásból nem tudom tisztán megítélni,hogy milyen. De ha úgy érzem,hogy rábízhatom magunkat,akkor ok. 8)
Amúgy ha semmi gond nincs (méhszáj érték,méhlepény helyezkedése,stb.),akkor Te legalábbis nyugodtan összebújhatsz a pároddal sztem. Mindenesetre persze várd meg a 12 heti UH-t és kérdezz rá doki bácsitól,mehet-e a hancúr otthon? :lol:
Nálunk nem jön ki a védőnő,nekem kell hozzá menni a terhesség alatt. Majd szülés után,akkor asszem 2 hetente... Már nem emlékszem. :oops:
Az EKG-d valószínű csak az izgalom miatt lett furi! Nekem sosem lesz jó,mert 25 évesen szívkatéterezésem volt és utána kialakult egy szívbetegségem. Állítólag elélhetek vele sokáig és szülhetek is... :roll:

Nenu: csodálatos lehet Neked Olaszországban!!! Kedvenc országom,persze csak Svájcon kívül,mert az az igazi favorit nálunk!!! :-) És szupi,hogy a mostani terhességeddel minden rendben van!!!
8)

Megyek csajok,vár a házimunka! :(

Cicus

Kép
cicus78

Jesszu mennyit írtatok!Ere most ébredt a gyerek,szóval mennem kell!De ma még jövök! :wink:

annus11

Nenu! Nagyon sajnálom az előző vetélésed :( Nem lehetett könnyű.
A mostani eredménynek Gratulálok. :) Azért azt sajnálom, hogy az iker tesó nem fejlődött. Akkor most mi van? Ott van? Vagy mi van vele? Olasz tengerpart? :) Istenem,de jó lenne egyszer tengert látni- (nem tévéből. :( ) Azért vigyázz a leégéssel! :wink: Azt tudjátok már,hogy fiú vagy lány? Mit szeretnétek?

Az én dokim sajnos pénzéhes,de erre számítottam. sok választási lehetőségem nincs, de legalább kedves,aranyos a pénzemért. Remélem a végén is az lesz. Szóval 4x voltál már uh-n? De jó!!!!! Én csak 2x .Most lesz a 3. Mondjuk azt mondják,nem szereti a baba a z ultrahangot,mert felkavarja a magzatvizet és az nem jó neki. Azért is mocorog annyit amikor nézik uh-n. Azért a 6.heti ultrahangtól nagyon nehéz volt kivárni a 12.hetit. Azt hittem sose jár le az a pár hét. :cry:
Most meg repül az idő. Úr Isten..... Mindjárt szülök.... :shock: De tényleg ,innentől nagyon gyorsan megy. Bár gondolom az utolsó 2-3 hétbe nem ezt mondom. Akkor megint türelmetlenebb az ember. :)

Védőnő téma. Hmmm. Foggalmam sincs jön.e meg hányszor és mikor háztűz nézőbe. De erre rá fogok kérdezni. Mi is jövő hónap elején költözünk lakásból kertes házba. Már alig várom. :) Szerintem azt megvárja a védőnőm is.

Cicóka! Hát igen. Nem szabad erőltetni. Ha látsz benne egy kicsi kis aggódást is,vagy azt hogy igazából nem akar,csak azért,mert te nagyon akarod,akkor gondold meg. Vagy megegyezhettek abban is,hogy ott lesz ameddig akar,nem fogsz megharagudni, ha szülésnél nincs ott. Nem tudhatjuk mi játszódik le bennük. Lehet,ha meglátják,hogy a gyerek mekkora helyet csinál magának.... amikor kibújik :shock: ,akkor elmegy a kedvük a szextől. Na vannak hülye gondolataim mi? :roll: Aztán eddig akitől halottam,hogy bent volt apuka is,azt mondták,hogy egy életre szóló élmény,amit nem hagyott volna ki semmi pénzért sem, és azóta sokkal jobban tiszteli a nőket, főleg a párját. :) Azért biztonság kedvéért rendelj magad mellé valakit,akit szívesen látnál magad mellett a szülőszobán. Te is nimfomán lettél :) Én is. Megnőtt a libidóm kicsit......

Kép
bei

Mindenkinek hatalmas gratula a szuper uh eredményekhez!

Nenu! Szia, jó, hogy jöttél!

Apás szülést illetően igazatok van! Én sem erőltetném, úgyis sejtik a férfiak, hogy bírnák-e a látványt, az élményt, vagy sem. Mert azért valljuk be nem lehet sétagalopp még látni sem. Cicushoz hasonlóan, szerintem én nem bírnám! Nálunk apa kerek perec kijelentette, hogy az ő gyereke is, és ott a helye. És Cicusékhoz hasonlóan hatalmas élmény volt neki. A mai napig emlegeti, ahogy meglátta Bálintot, aki, miután kidugta a buksiját, egyből kiváncsian körülnézett. Élete egyik legnagyobb élménye volt.

Én nem magánrendelésre járok, hanem a kórházban választottam orvost. Tudtommal nincs magánrendelése. Az első terhességnél megkérdeztem, hogy mivel fogok tartozni, azt válaszolta, hogy ha a szülés után meg leszek elégedve, akkor egy üveg borral. Sajnos az első szülés tragikus volt, ezért Bálintnál minden alkalommal dugtam a pénzt a zsebébe, nem tűrtem ellenkezést, és szomorú kimondani, de ez kellett a nagyobb figyelemhez. Most is "könyörtelenül" :) adok minden vizsgálat után pénzt. Sok mindenre sajnálom a pénzt, de erre nem. Erre szerintem muszáj áldozni.

Védőnő nálunk terhesség alatt 3x jön, szülés után három napig minden nap, utána hetente, és hat hetes kortól mi megyünk hozzá.
blúmi

sziasztok
Julcsi mostmar ertem akkor miert irtad... amugy szerintetek miert van az, hogy valaki szulest nem vallal? Mert csak nogyogyasz, de nem szulesz? Vagy kenyelmi ok?
Szerintetek ha haza kell mennem, merjek repulore ulni?
2.5 oras repulout. Ugye nem lehet baj?
arvalany

Sziasztok!

Örülök, hogy Olaszország is regisztrált végre… :D
Zsanimanó: ez aranyos, hogy így tudod napra pontosan, hogy mióta nincs szex… Jót mosolyogtam rajta! :) :) :)
Amúgy nálunk is hasonló a helyzet, az első 12 hétben én nem mertem (bár a doki azt mondta, hogy nyugodtan lehet, de én 1 vetélés után inkább nem), azóta meg valahogy a párom sem mer/akar én meg azóta sem kívánom különösebben. Néha rám jön, akkor a falat tudnám kaparni, de a páromnak most van vizsgaidőszak, tanul ezerrel, nem is akarom zavarni. Biztos lesz ez még így se… De a babóért bármit!
Belgyógyász/fogorvos/ háziorvos –i vizsgálatokat mikor kell Nektek csinálni? Nekem azt mondta a védőnő, hogy a 16. hét után ráérek, de látom, hogy mások már rég túl vannak rajta. Remélem nem kések el…
A védőnő szerencsére engem nem zaklat, az előző terhességnél volt nálunk a 11. hét körül, most nem akar jönni. Nem is bánom, bár ismerjük egymást, meg bírom is.
A fogadott orvos kérdés: nekem tesómék azt mondták (tavaly született az első gyermekük), hogy a szülésznő nagyon sokat segített, nagyon jó, bizalmas viszony alakult ki a terhesség során, a doki csak a szüléskor volt jelen, azonkívűl mindenben a szülésznő segített. Sztem én is arra fogok törekedni, hogy a szülésznő jófej legyen, bár a dokimmal sincs semmi gond.
Nálunk elvileg apás szülés lesz, most még nagyon biztos benne, hogy bírni fogja, aztán meglátjuk…
Bocs, hogy nem reagáltam mindenkire külön-külön, de úgy beindult a fórum, hogy csak kamillázok amikor vissza akarok olvasni…. 8) :)
Szép napot mindenkinek!

Kép
orsolymors

Sziasztok

Bei meg nem tudjuk mi lesz de kisfiut szeretnenk, vagyis az apuka en meg orulnek neki ha orulni latnam mikor azt mindjak kisfiu :lol: Mar tervezi hogy viszi buvarkodni meg amugy a parom szerelme a motora igy annak is orulne szerrintem hogy a baba kismotorral egyutt szuletne :wink:
Ikerteso meg ott van zsakostol, ez miatt volt mar tobb UH-om de azt mondtak eleg pici ugyhogy tuti felszivodik magatol, igy nem aggodom.
A tengerpart....hmmm sokszor en is vissza gondolok milyen nagy elmeny volt eloszor (20 eves voltam).

Arvalany a repules engem is erdekel, bar haza megyek kocsival juliusban de utana szeretnenk Sziciliaba menni, az is 2 ora remelem megoldhato lesz aug utolso 2 hete.

Vedono tema en mar el is felejtettem hogy otthon van ilyen mert hogy itt nincs semmi az tuti senki nem segit.

A koltozes nalunk is tema, ma delutan megyunk egy ing.irodaba, remeljuk talalunk valamit mert most alberletben vagyunk...mar mindenkeppen akartunk venni, hogy ne mas gazdagodjon meg a penzunkon de jott a baleset igy a korhaz lett az uj othhonunk :( egy jo darabig ...ki gondolta volna hogy terhes leszek pont most :?: :?: :?: szoval irany haz nèzès :!:

Szep delutant , nem tudom otthon hany fokok repkednek de itt nagyon durva 35 van ma.
nenu

Orsi azt hittem nem is jossz mar soha. Figyi a fogdokis dolog engem is erdekel , mert mikor otthon leszek akarok menni a Toth katahoz, van egy fogam ami tomesre var de eleg surgosen ...meg fogja csinalni adhat szurit hogy ne fajjon?

Na a szex miatt ne aggodjon senki..elmondom az elmult evemet roviden. Tavaly juni 18 baleset, november 2.-ig korhaz nekem ( a medencembol 4 db vasdarab àllt ki, meg eltort a combcsontom stb...) tehat korhaz = 0 szex , mikor haza johettem meg alig birtam mocorogni ìgy egy jo darabig azt hiszem 15-ig szex= 0 . A paromat marc 25.-en mutottek igy elotte ok de utana megint nem ...szoval volt kb. 4 honapunk, aztan apr 10 bebizonyosodott a baba doki rogton mondta semmi szex mert nem tudni az ikerteso miert nem fejlodott. Szoval vegetalunk mi is :lol: :lol:

Szeretnek en is vonalzot hogy kerul a szoveg ala?
nenu

Sziasztok!

Tegnap voltunk a nőgyógyásznál. Nekem nem volt kérdés, hogy nála szeretnék szülni, annak ellenére, hogy 60 km-rel odébb költöztünk.
Korábban ugyanis volt ilyen jellegű problémám: két évig folyamatosan rossz volt a cytologiám, amire nagytudású osztályvezető főorvos úr közölte, hogy "majd kinövöm". Ekkor kezdtünk más dokit keresni - ő volt kb. a 3-4. Kiderült, hogy az előzőek egy csomó vizsgálatot nem végeztek el, s már így vágni akartak. Végül is egy 10 perces lézeres műtéttel megoldódott a dolog, délután már sétáltam is a városban.

Tegnap megvizsgált és csinált uh-ot is. Méhszáj rendben - nekem számokat nem írogatott... -, a bébi ülőmagassága kemény 45 mm, ami 11 hetesnek felel meg. :)
Kicsit lusti volt, de miután magához tért, doktor bácsi közölte, hogy nézzük csak, mosolyog. :)

Úgyhogy legközelebb a genetikai uh-ra a kórházba megyek hozzá 21-én.

Voltam a háziorvosnál is, aki olyat mondott nekem, amit még soha - hogy egyek. Ugyanis túl alacsony a vércukor-szintem. :) No, erre ettem is ma egy fagyit. :)
Ja, és ő is az én dokimnál szült, azóta is hozzá járt. Azt mondta, hogy jó választás. :) És támogatta, hogy sokáiga akarok dolgozni. Azt mondta, hogy azok a kismamák kevésbé aggódják túl a babavárást. :)

Szex... Hát... mi is az??? Én annyira vacakul vagyok esténként, hogy sem erőm, sem kedvem... Nagyon rossz, de ez van. :(

Na megyek, kell egy langyos zuhany... Nehezen bírom ezt a meleget...

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok

Kesz is a vonalzom :lol: :lol: :lol:

Koszi Orsi!

Kesobb meg jovok 8)

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Sziasztok.apás szülés nagyon jó bátorit meg fogja végig a kezed nekem nagyon sok erőt adot meg egyéletre szóló élmény volt neki.most még nem beszéltük meg de ha lehetséges akor tuti.Szex kéthetente mikor ithon van.Ha van egy jó aranyos szülésznő az nagyon jó amugy is ő segit a legtöbbet a vajudás alatt meg utánna is.nekem is fogadott az orvosom én alkalmanként 2ezret szoktam adni neki nem panaszkodik.ja mé pakolnom kell az utra.most juliusig elbucsuzok remélem szép időnk lesz.addigis mindenkinek jó pocakodást :lol: :lol: vigyázzatok és kellemes nyaralást aki megy.

t katinka

Sziasztok!

T Katinka: de jóóóóóóóóóó Neked!!!!!!!!! Nagyon jó nyaralást kívánok,pihizz sokat,élvezd a jó időt és hagyd magad kényeztetni! Gondolom nem lesz benne hiány! :lol: Vigyázz Te is magatokra!!! 8)

Katinkababa: ÓRIÁSGRATULA!!!!!!!!!! :D Szuper hírek ismét!!! 8)

Orsi: a házidokin már én is túl vagyok,a fogászat pedig... nos jobban félek a fogorvostól,mint a szüléstől,ez komoly! :oops: De úgy tudom, legalábbis nekem a védőnőm azt mondta,hogy ha elmúltam 12 hetes,menjek fogászatra. Nem megyek! :twisted: Nincs baja a fogaimnak és kész!!! :wink:

Szép estét Nektek!

Cicus

Kép
cicus78

b@sszus, mennyit írtatok :!: :shock:

cicus!
abból amit írtál is látszik, hogy mennyire orvos-függő a dolog :?
apás szülés? ha be akar jönni, bejöhet... de én nem ragaszkodom hozzá. úgy gondolom, csak olyan legyen ott, akinek dolga van és tudja, mikor mit kell csinálni.

bei!
ha integrált teszted volt, akkor a 2 vérvételt együtt elemzik ki... nem fog jönni csak a 17-18. hét körül az eredmény.
ha kombinált... akkor nem tudom... próbálkozz telefonon.
(nálunk az eredményt/kódot küldik emilben, sms-ben és a kórházban a labornak és az orvosnak is... szóval tuti meglesz valahol :))

nenu!
itt 4 kötelező uh van. ezen felül csak jópénzért, illetve ha baj van (vagy ha lehet a dokira bociszemekkel hatni ;))

árvalány!
az én dokim magán okok miatt nem vállal szülést.
meg asszem volt még ott valami... de nem beszélnek róla a kórházban, én meg nem kérdeztem meg. majd talán egyszer, ha olyan hangulatban kapom el...
nálunk pl csak az vállalhat szülést, aki osztályon dolgozik. tehát aki csak szakrendel vagy csak ügyelni jár be, az nem...

repülés... asszem problémamentes terhesség esetén a 7. hónapig nem szoktak akadékoskodni... csak utána, nehogy a gépen szülessen ;)

katinka
!
jó pihenést!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Én ma megyek védőnőhöz elöször, elmondanátok mi történik ott?
A háziorvoshoz miért és mikor kell menni?

Már csak 4 nap és megyek a 12 hetes uh-ra:) nagyon várom!

Nekem már csak hajnalban van hányingerem és az álomkórom is enyhült, úgyhogy visszatért a szex az életünkbe. Nem mondta az orvos, hogy nem szabad!

Apás szülés: párom nagyon gondolkodik rajta, én rá bízom, nem eröltetem, de azért szeretném. Biztos nagyon jó lenne ha mellettem lenne.

Mindenkinek szép napot! Jó meleg lesz!

Kép
eper74

sziasztok,

jó pár napja nem voltam, sok minden összejött.. a férjem szakvizsgázott, itt voltak a szüleim, ráadásul vizsgaidőszak van, tele vagyok vizsgákkal..

Ma vizsgázom, meg szombaton még kettőből.. vasárnap visszaolvasok, és ígérem, reagálok dolgokra. :)

mi ma vagyunk 16 hetesek, megyek afp-re, du meg controlling vizsgára... :)

látom, sokan túl vagytok a 12. heti uh-n gratula az eredményekhez. :)

puszi Nektek,

Kép
henne

Sziasztok!

Voltam tegnap Dokinál. Minden okés C:3000 Kérdeztem tőle,hogy biciklizhetek-e( én elötte is bicajoztam) Azt mondta semmi akadály,nyugodtan. Aztán kérdeztem az úszást strandon. Azt mondta,hogy fertőzést csak meleg vízben lehet elkapni,mert hideg vízben-úszómedencében a bacik elpusztulnak. Tehát lehet úszni,sőt ajánlja is,mert az a legjobb testmozgás. Én vasárnap megyek Gunarasba. Azt hiszem úszok egyet. Eddig tartottam a fertőzésektől,de megnyugtatott. :)

Eper! A védőnő ad egy kis könyvet és felvesz egy csomó adatot tőled,amit a kis könyvbe is beír és magának. Leméri a súlyod+ vérnyomást- ez a minimum. Nekem vizeletet is néz mindig,hogy nincs e nem oda illő dolog. :) Aztán Attól függ, hogy ő adja-e a beutalókat,akkor ad vérvételre-teljes vérkép és a belgyógyászatra is beutalót. Ott csak EKG-t néznek ,meg megvizsgál kicsit,mert a terhességtől felgyorsul a vérkeringés,amitől lehet egy kis szívritmus zavar vagy mi,de ez sok kismamánál előfordul,nem kell megilyedni,ha van. :) Aztán ha szerencséd van és tündéri rendes védőnőt kapsz,akkor beszélget is veled és kérdezhetsz tőle sok mindent,amit nem tudsz. Nekem nem kellett menni körzeti dokihoz,de lehet azért kell hozzá is menni,mert ő ad mindenhova beutalót. Majd csak akkor megyek,ha táppénzre akarok menni.

Na majd jövök még! :)

Kép
bei

Sziasztok!
Csak beköszönnék!
Katinkababa! Gratula a szuper eredményhez!
Aki nyaralni megy annak jó pihenést, kicsit irigykedem rájuk!
Vigyázzatok magatokra, ma is nagyon meleg lesz, meg ne égjetek!!!
Pihi és minden rendben lesz! Jó pocisodást!

Lányok! Az normális, hogy néha úgy érzem nem is vagyok terhes? Már pisilni sem járok olyan sűrűn! Nekem ez furi!
Na pusszantás mindenkinek!

Kép
Kép
zsanimanó

Zsanimanó! :) Persze,hogy normális. Mindenki másképp éli meg a terhességet. Én is éreztem így. Mi vagyunk a szerencsésebbek. :D Mi csak hírből ismerjük a Rókakomát. Sajnálom is ezért a többieket. Mondjuk így én már 4 kg-ot híztam,de a dokim azt mondta ez így jó-az első hónapokban lehet havi 1 kg-ot hízni.

Kép
bei

Sziasztok!

Csak gyors dobok egy táblát mert már rég volt kint, aztán belevetem magam a takarításba... Házfelújítunk és végre elaludt a gyerek, úgyhogy csinálgatok valamit, ha felkel akkor már úgysem lehet.

Ezt aztán jól megírtam :D

Kép

tyche

Sziasztok!
Először is gratulálok az új jó 12 hetes eredményekhez! :D
Megvolt az integrált teszt nekem is, nagyon aranyos és profi volt a doktor,szépen fejlődik a kistesó! :)
Kedden volt a 12+1 nap
CRL ülőmagasság:56mm
BPD fejátmérő:17mm
AC haskörfogat: 54mm...stb.Minden oké volt a méreteivel.
Úgy néz ki lehet ő is kisfiú.
Azért annyira nem felhőtlen az öröm.Hála a profi Uh gépnek időben kiderült figyelni kell a kis magzatom szívműködését, áramlását, mert ott volt némi negatív szakasz! :cry:
Bevallom aggódom.
A doki vígasztalt hogy azért nem kell rosszra gondolni , lehet kinövi, lehet legközelebb minden rendben lesz, nem tudjuk még milyen jellegű a szívprobléma :cry: Beszéltem a saját orvosommal is.
A 18.hétig nem lehet tenni semmit, utánna elmegyek egy komoly szívultrahangra, ahová majd a dokim beutal.Reménykedni kell hogy nem komoly!
Az hogy fiúcska, hááát, bevallom csalódott voltam először. :roll: :oops: Probálok megbékélni a gondolattal, de úgy vágytam egy kislányra. :( Copfokkal, fodros ruhában...jaaaj, de jó lett volna!

Nenu...Szia!Sajnálom az előzményeket, én is átéltem ezt az első babámmal,ő a 8.hét elején elment :(
Norbika már szépen megmaradt és fejéődött.S, talán a kistesóval se lesz máér gond. :wink: szóval bízzunk a legjobbakban!Vigyázz magadra!szerintem már túl vagy a rizikós időszakon, nyugodj meg! :)

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok

tyche nem Bogi vagy veletlenul? :D Ha nem bocsi. Probaltam ratalalni a nevedre de sok hozzaszolasod van...

nenu

Halihó!

Cicus!
A fogorvost én is későbbre halasztottam picit - nincs az az isten, hogy most valaki belenyúljon az én számba.... Nem lenne jó vége. :)

Eper!
Remélem, szerencsés leszel védőnő-téren. :)

Henne!
Megy a drukka a vizsgákhoz, meg az AFP-hez. :)

Bei!
Akkor üdvözöl az aktív kismamaság. :) Már én is ezt várom, de egyelőre még mindig a hányingerrel harcolok...

Zsani!
Irigy-irigy. :) Én is szeretnék tünetmentes terhességet. :)

Tyche!
Jó felújítást. :) Mi nemrég fejeztük be, de lehet újra kezdjük. :( Valami gond van a mosógép bekötésénél. Reméljük, bontani nem kell....

Lovászkata!
Gratula a szipi-szupi eredményekhez, a többi miatt pedig szorítok. Hidd el, minden rendben lesz - ügyesek ezek a porontyok. :)

Én hálistennek eddig egy dekát sem híztam. :) Viszont kezdek "átrendeződni". :) Ma például nagyot nevettünk a szobatársammal: a farmerszoknyámon a patent egyszercsak hangosan elengedte magát... :) :) :) Azt hiszem, jövő héten ideje lesz szólni és ruhatárat cserélni. :)

Kata
katinkababa
Eger

Lovászkata! Nagyon drukkolok! A sote-n szuper szív uh van! Nagyon remélem, hogy mire legközelebb mész, nyoma sem lesz a bibinek!!!

Nálunk nem előírás a fogorvos! Én is hasonlóan szeretem, mint Cicus!

Henne: Kitartást a vizsgákhoz!!!

Tyche! Küldtem privit!

Lányok! Én voltam már bárányhimlős! De mégis aggaszt, hogy szinte minden nap összefutok vagy az utcán, vagy a játszótéren olyan kisgyerekkel, aki bárányhimlős, és az anyuka mégis lehozza. Eddig mindig pánikszerűen elmenekültünk - szegény Bálint nem értette miért nem játszhat, és nagyon sírt - de azért nem vagyok nyugodt. Tudtok erről valamit? még nem olvastam utána a neten, mert rögtön a legdurvább oldalakra bukkanok mindig, de érdekelne, hogy ki mit tud erről.
blúmi

Sziasztok! Blumi. Ha voltál már bárányhímlős,akkor nem leshet gond. Én úgy tudom. Nem kaphatod el,mert védett vagy így nem kerül át a méh lepényen sem. Nyugodj meg! :)

Kép
bei

Sziasztok!

Tegnap délután voltam a védőnőnél, nagyon kedves, szimpatkus hölgy, több mint egy órát beszélgettünk, mindent kitöltögetett és megkaptam a kiskönyvem:)

Háziorvoshoz nem kell mennem.

bei: pontosan az volt amit írtál, köszönöm!

blúmi: ha voltál már bárányhimlős, akkor van ellenanyagod és nem kaphatod el.

Tyche: jövőhéten nálunk is szétverik a lakást, jó nyári program lesz:) mindig arra gondolok, hogy viszont utána milyen szép lesz!

Kép
eper74

Lovász Kata! Örülök a jó eredménynek, és remélem nem nagy problémát találtak a kis szivecskénél. Szerintem legközelebb azzal a hírrel jössz,hogy nincs vész. szorítok nektek!

Fogorvos.: Én már a 6. héttől fogorvoshoz járok-azaz már 2 hónapja. A felső bal 2-es fogam csak gondolt egyet és elhalt. Kiidegelte,de be van gyulladva a gyökérhártya vagy mi a fene és mivel nem tud antibiotikumot felírni-vagyis nem lehet szedni ilyenkor- és meg röntgenezni sem tudja,mert nem lehet azt sem ilyenkor,így csak kinlódunk vele,mert nem akar a gyulladás elmúlani. Nem fáj a fogam,csak amikor tisztítja akkor fáj kicsit . És már 2x rakott próbatömést,de az elsőnél éjjel 2-kor keltem fel kipiszkálni a tömést, múltnap meg hajnal 4-kor. Nem tudom meddig húzódik,de nem szeretném pont az első fogamat kihúzatni-pótoltatni,mert az sose lesz olyan mint a többi. :( Igazából ha szedhetnék gyulladás csökkentőt,akkor már meggyógyult volna. De nem igaz,hogy nincs valami olyan gyengébb antibiotikum,amit kismamák is szedhetnek.A nődokit elfelejtettem megkérdezni múltkor. :roll:

Kép
bei

Eper! Örülök,hogy olyan védőnőt kaptál,amilyennek lennie kell. :D És annak is ,hogy akkor mindent intéz és akkor könnyű dolgod lesz. Nem kell külön házidokinál is várogatni a beutalókra. :)

Kép
bei

Sziasztok!
Nem kell irigykedni azért mert nem érzem magam terhesnek. Rengeteget hánytam, de ezt tudjátok meséltem, még a héten is. De más tünetem nincs. Tyche hogyan lehet felkerülni a táblázatba?
Pusszantás mindenkinek!
Sziasztok!

Kép
Kép
zsanimanó

Kép

Ő sajnos nem az én babám,de az enyém is ilyen. :) Azaz 15 hetes. Képzeljétek álmodtam az éjjel a babámmal :) megszültem és csoda szép volt. :lol: Amikor szóltam hozzá, hogy szia életem elmosolyogta magát és nagyon édes volt. Olyan jó érzés volt, hogy elmondani nem tudom. Kár,hogy fölébredtem. :roll:

Kép
bei

Sziasztok Lányok!

Tegnap megvolt a kombi tesztem, óriási élmény volt :lol: Képzeljétek 2szer küldött ki a doki sétálni, mert az KisTÜcsköm nem akart olyan szögbe fordulni, ami a legjobb a tarkóredő méréshez. Ezért én 3*20 pecig moziztam és az egész délelőttöm ráment, de ezt egyáltalán nem bánom.
Az adataink:
CRL 71,6 hétfőn még 64,2mm volt
BPD19,6
NT2,2
AC 66,6
FL 10,8
HC77,7 ezek alapján 13hét2 napos, tehát dec. 14-re módosult a szülés várható ideje
A szíve 162-t vert
A kombi teszt véreredménye is negatív, igaz a free béta HCG szintem alacsonyabb az átlagnál, de azt mondják ettől még normális, akkor ezt el is fogaodm, és nem görcsölök
Csajok mindenét láttam: szívét, fejét, agyát, gyomrát, a kezecskét, min az 5 ujja megvan, arcát, ja és a nemét is....?

Hát lányos álmainkról lemondtunk, a kép egyértelmű még a hülyének is, a doki 95%-ot adott rá, hogy fiú, de szerintem csak azért mert mégse 100 legyen. Nagyon szupi kép van róla :lol:

Ja és kaptam UH fotókat is, 3D-s képet is és egy DVD-t az egészről, APA tegnap egész este azt nézte és újabb- és újabb részleteket felfedezve újabb és újabb fotókat vágott ki a filmből. Ennek a gyereknek már most betelne egy fotó album :lol: :lol:
Kép itt szopizom az ujjam

Kép és itt az egyértelmű jele

cicóka

Sziasztok!

Tegnap nem jöttem, mert hangulat ügyileg rossz napom volt. Ugyanaz a bajom, mint Zsaninak, nem érzem, hogy terhes vagyok, és néha tökre be tudok pánikolni vagy depizni ettől. Tegnap egész nap letargiában voltam, hogy mi van ha baj van megint… Néha olyan lelkiismeret furdalásom van, amikor megyek egész nap, mint a güzü, hogy szinte csak este van időm azzal foglalkozni, hogy valójában babát várok. De ma már jobb a hangulatom. :)
Tyche! Ha esetleg fürdőszobát újítotok föl, nagyon szívesen segítek (szaküzletünk van), csak 30 km-re vagyunk egymástól.
Lovaszkata: próbálj meg pozitívan gondolkodni (na ezt épp én mondom a tegnapi után..) , stramp kis Életke lakik Benned, hidd el nem lesz baj! Szorítunk!
Blúmi: én is úgy tudom, hogy ha átestél rajta, nem lehet gond.
Cicóka: gratulálok a szép eredményekhez és képekhez! Édes lehetett a párod, ahogy böngészte a felvételt! Gratu hozzá is! :wink:
Nálam tegnap volt a védőnő, a labor eredményem jó, nincs csillag, a hemoglobin szint van a minimum közelében, de azt mondta, h ez normális, meg én amúgy is kicsit vérszegény vagyok.
Képzeljétek, a toxoplasma eredményem negatív lett, pedig gyerekkorom óta mindig volt cicánk, nem kevés almot takarítottam és mégsem fertőződtem meg. Valószínű a cicák sem voltak fertőzöttek soha. Most viszont figyelnem kell jobban pl a hús szeletelésnél…
... és persze fogászatra kellene már mennem...
Csajok! Nektek sincs mell vizsgálat a terhesség alatt? Nekem a korábbi orvosom minden cytológiánál megvizsgálta a melleimet is, ez a doki meg meg sem kérdezte, hogy minden ok-e? Maga a tapperolás nem hiányzik, csak fura, hogy épp a terhesség alatt nincs vizsgálat.

Szép napot mindnekinek!

Kép
orsolymors

Cicóka! Nagyon gratulálok! :) Szerencsés voltál a 3x20 perc miatt.
Nagyon jók a képek! :)
Úgy veszem észre túl sok a fiú. Eddig csak fiúk vannak ugye? NA majd én megtöröm. Nekem lányom lesz talán. :)

Orsolya! Nekem se vizsgálja a mellet.

Kép
bei

Zsanimamó: szerintem tök természetesek az érzéseid, nekem is voltka, sőt most is vannak ilyenek. Ez nem jelnti azt, hogy bármi baj van, és egyébként is az aktív hányás után most már igazán megérdemled, hogy jól légy :D Szerintem ez nagyban összefügg a hormoningadozással is. Mint írtam nekem tegnap a béka segge alatt volt a HCG szintem, még is ott ficánkolt benn az én kis tökösöm :lol:

Lovászkata: NO PARA, az eredményedi jók, és semmi baja nem lesz a szívének. Legközelebb alaposan megnézni adoki és meg fogsz nyugodni. Az edwards szindrómára nekem is nagyobb valószínűséget adott a tegnapi teszt, mint ami az életkorom alapján jogos lenne. De még erre is azt mondták, hogy negatív és összefüggésben lehet a HCG szinttel. Majd a 18. heti UH-án alaposabban megnézik a szívét. De én eldöntöttem, hogy NEM IZGULOK! Semmi baja sincs, egészséges, szépen fejlődik, és ez nálad is IGAZ! punktum

Orsi: szerintem a melelket azért nem vizsgáljok most, mert totál megváltozott a szerkezete, gondolom. Eddig nekem kemény volt, feszült is kissé, és érzékenyek voltak a mellbimbóim, de mostanra ez alábbhagyott,de a nagyobb mérete megmaradt :oops:

Cicus: ne félj a fogorvostól, menj le és túl leszel rajta, aztán nem frusztál tovább.

Na futok, mert megyek ruhát próbálni! Egyszerűen ilyen boldogságos az életem, tegnap 3*20 perc mozi a bével, ma beöltözöm menyasszonynak :lol:

puszi,
H

cicóka

Sziasztok

Cicoka az elso UH-om ahol nyakredot akart merni a doki nem jott oszze , 1/2 orat probalkozott de nem ugy fekudt a babom hiaba csinaltam ugy mintha kohognek meg hasonlok nem nyujtozott ki :) A doki mondta vissza 1 het mulva akkor mar nagyobb lesz es talan szerencsesek leszunk, na ismet 1/2 ora utan en is setalni mentem :lol: aztan sikerult vegre . Gratula a kepekhez! Amugy en is akarok ruhat probalni :oops:

Orsi itt sincs mell vizsgalat. Amugy en is amig rosszul voltam nyugodt voltam hogy a terhesseg jele most mar en sem vagyok rosszul fura is hogy nem orulok neki. :roll:

Mar 2 napja meglepi csomagok erkeznek nekem :D Tegnap egy rekesz narancs anyostol, ma meg szerencse ingecske ( itt az a szokas hogy mihelyt megszuletik a baba az elso ruci az egy szerencse ingecske ) a parom tesojatol...lassan valosagga valik minden :D

Szep Napot nektek!!

nenu

Sziasztok!

Bei!
Remélem, meggyógyul a fogad. :) :) :)
Én is álmodtam már a babával. Vagyis nem is baba volt - hanem olyan hároméves forma, barna hajú, barna szemű cuki kislány - tiszta apja...

Eper!
Jó, hogy aranyos a védő néni. :) Mert ebben tényleg az a gáz, hogy nem választhatsz. :( S nekem meg jutott, amilyen jutott...

Cicóka!
Gratula a jó eredményekhez és fotókhoz. :) Én azt látom, hogy ez az apukáknak is hatalmas élmény. :) Ja és jó ruhapróbát. :) Csudajó időszak ez Nektek. :)

Tényleg sok a kissrác... Sebaj, majd lesz kik közül válogatnia a lányomnak. :) :) :)

Én sajna még mindig tengeribeteg, s már szédelgek is a melegtől. Na megyek, vár egy hideg zuhany, aztán meg rámolni kellene, mert vendégeink jönnek!
:)

Kata
katinkababa
Eger

Sziasztok, csak gyorsan jövök, mert Lea mindjárt ébred...

Újaknak üdv itt!

Táblát nem akarjuk feltölteni a gmail-re és ott mindenki bele tudja írni magát? Ha kell én megcsinálom, meg lehetne oda pakolni a képeket is. Priviben megírom az elérhetőséget annak, aki kéri.

Velem minden OK, csak fárasztó a kiscsaj így babásan :D

Cicóka - gratula a kispasihoz!

és felébredt........

Kép

Kép
leo50

sziasztok!

olvasom az uh-s élményeket... kissé irigyen... nálunk a doki a 12hetesen egyszerűen megpiszkálta a manócskát, hogy felébredjen... na, azt viszont vagy 3x (mit ne mondjak, volt már jobb is :))

orsi!
itt sincs mellvizsgálat. a védőnő kérdezte, hogy OK-e a dolog. igen OK. fáj, de más gond nincs. gondolom, ha jelezném, hogy probléma van vele, megnézné... de így minek?

voltam délben a dokimnál.
véletlen tudtunk csak beszélni, mert amúgy nem dolgozik... így csak 2 mondatra futotta. vérképem sz@r, vaspótlás indul ezerrel... aztán majd a kontrollon kiderül. jövő héten azért még a terhesgondozóban is lejelentkezem vele.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?