Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jucu: igen, nálunk Fanni nagyon szeret hason lenni. Úgy jobban lát dolgokat, jobban körül tud nézni :)

Italoman: hát lehet, hogy Fanni egy éves korában profi babanetező lesz. :) Sokszor itt ül az ölemben, és látom, hogy nagyon figyel. Szerintem memorizálja a dolgokat közben. Mikor mit kell nyomni :) És sírás ellen is gyakran bevetem a tévét. :oops: Persze csak messziről, de azt is nagyon tudja nézni. Múltkor például főzni tanult :), de a Mikulás-virág ápolását is végig nézte :)
Van nálunk Baby tv, hát az mekkora kitaláció. Nem tudom még melyikőtöknek van, de nincs más rajta, mint nagy szines figurák, néha énekkel, beszéddel. Na az is nagyon bejön nálunk.

Napközbeni alvás: 7-8 fele felkelünk, aztán 10-fél 11-kor visszaalszik kb. 12-13 óráig. Majd 3 fele megint alvás 5, fél 6-ig, aztán már estig nincs. De ez persze nem igaz azokra a napokra amikor kocsival megyünk valahova. Mert a kocsiban azonnal elalszik és addig alszik benne, amig jár a motor :) Már sokszor gondoltam arra, hogy nem hintát kéne venni a gyereknek, hanem valami kis autót, amit be lehet inditani, és a gyerekkel körözne a szobában.... :D :D :D

horvviki

Alvás: 6-7 körül kel fel Eszter, akkor játék, evés, 9 körül beájul és alszik délig. Majd ebéd után játék, újabb beájulás 3-4-ig, utána általában nem alszik már estig. De hét után már nagyon nyűgös, olyankor néha apja karjában szundít egy fél órácskát, majd fürdés, evés és alvás hajnalig.

Tv: nekünk nincs, néha bámulja a monitort.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Csajok, kifelé a lakásból, szuper az idő! :lol: :lol:
Mi most jöttünk meg, volt szopi és büfi, ruhacsere a mosógépben :) , én most ebédelek, Ati meg a játszószőnyegen jódlizik :)
Egyébként rájöttem, hogy a séta és a levegő nem csak a gyerkőcnek kell, hanem nekem is :lol: :lol:

Alvás - foggalmam sincs, én nem szoktam az órát nézni, tudjátok, én csak veszettül mérlegelek :oops: :lol:
Ma: kelés 1/2 6-kor. Ezt nem lehet elfelejteni. 1/2 7-kor szopi, aztán hamarosan visszaaludt fél 10-ig. Fél óra készülődés, 10-11-ig séta, 11-kor szopi, játszószönyegen egy kis játék, és most már álmos. Az előbb be is tettem a járókába szundítani, de egyelőre hason fekve nézeget...ahogy elnézem elég jól bírja :lol:

Nem is írtam, hogy múltkor megfogta a kis cumiját és berakta a szájába. A szépséghiba annyi volt, hogy nem a gumi részét sikerült bekapnia, hanem a műanyag részt, amit elvileg nem kell bekapni. De vagy félig ... :lol:

Sziszike
Nálunk apa nem tud jönni. Ketten megyünk Atival. Még előtte dolgom van, és ha korábban végzek, akkor elbóklászom egyedül. Próbáltam jól megfigyelni a környéket, remélem sikerült.

TV
Időnként nálunk is bejátszik. Én kizálrólag Animal Planet-et mutatok neki, és közben bőszen magyarázok, hogy milyen állat ....persze ha felismerem :lol: Apa meg nyomatja a sportot :lol: :lol:
Hétvégén bútort szereltünk, és kézi meccs volt a tv-ben. Egyszercsak óriási sikongatás, jódlizás......hát kitakartam a kis drágám elől a tv-t. Tiszta apja :lol: :lol: :lol:

mikegirl

Bocsi, az alvásnál kifelejtettem, hogy a délután változó, de a standard, hogy aszopi után kis játék, aztán valamennyi szundi. Több-kevesebb, mikor, hogy. Utolsó előtti szopi eddig 6-kor volt, ez után már nem volt alvás. Állapottól függően 1/28 - 8-kor fürdés, és legkésőbb 1/2 9-kor alvás.

mikegirl

SZiasztok!

Életjel. :)

Ma voltunk a 3 hós szurin. Drágám egy hangot nem adott. :) Úgy örülök. Éééés. Reggel 8-kor evett aztán meg 3/4 1-kor. Most itt örül magának. :D Lemérték a fenekét. Háááááát.. A védőnő is röhögött.. 6910 g és 64 cm. :lol: Apával meg itt agonizáltunk, hogy kevés a tejem és látszik rajta hogy fogyott.. Na ennyit erről. :D majd egy kilót szedett magára. Dagi. Most a legnagyobb problémám, hogy végigéri a babakocsit.. És még nem ül.

Ja és ma a védőnőhöz tartva megharapott egy kutya. :? Mondjuk nem vészes. Ráadásul ahonnan kiszökött ott is egy pici baba van. Nem voltak otthon, de szóltam a védőnőnek, hogy hívja fel őket, mert ha ez a kutya nekimegy a pcinek akkor nagy baj lessz. :(

Kép az egyik vivi a másik lala. kb egyidősek a képen. :D

Na megyek, mert ahogy hallom tele a pelus. :) Majd még jövök.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Üdv mindenkinek!

Mikegirl!
Mi Benivel kb. fél évesen -amikor kibújtak az első fogacskák- elkezdtül mosni az ujjrahúzós szilikon-fogkefével. Benusnak a fogmosás ellenére is kissé mintha sárgás színűek lennének a fogai... lehet, hogy genetikai tényező :)

Italoman!
Kösz, hogy együttérzel :) , de az igazsághoz hozzátartozik, hogy tegnap meg ma már egész jó kislány volt Enikő. Olyan, mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne... Hétvégén 5 percig sem volt el ölbevétel nélkül és egész nap nyüszizett, tegnap 20 percen át is elnézelődött és a hangját is alig hallatta. És már fél 11-kor aludt is este :D igaz, hogy mellettem :oops: Éjjel pedig 3-4-szer is szopizott.

Robcsi!
Dentinox Enikőnek vasárnap este kb. fél órán át hatott...
Alvás: este 11-től reggel fél 9-ig (2-3 szopival), utána kb. 2 óra ébrenlét, s ha a bátyus hagyja aludni, 1,5 óra alvás még belefér a délelőttbe. Utána du. 2-4 óra ébrenlét után megint 1,5 óra szunya, aztán este 11-ig még max. fél óra alvás 6-7 óra körül. Tehát kb. 1,5 óra alvás délelőtt és délután is. Itthon persze jóval nehezebben alszik el, mint kint a babakocsiban. Benedek szintén este 10-11-tól alszik 8-fél 9-ig, napközben szinte soha vagy kb. kéthetente egyszer. Azért próbálunk lefeküdni pihengetni kicsit, mert az oviban is úgy kell tenni...

Mai délelőttünk egész jól telt, voltunk a helyi játszóházban kismama-baba- és kisgyerek-tornán. Beni persze nem tornázott, de eljátszogatott, amíg mi Encsivel baba-tornáztunk. Bár néha nagyon rányomult a hugira, amikor rugdosni akarta a fejét :shock: , akkor azért leállítottam kicsit keményebben :) , és a végén egy anyuka oda is jött, hogy hát, látja, hogy nem könnyű 2 kicsivel... :lol:

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok :)
Nagyon édesek a gyerkőcök -a szempillakirálylányok, hajasbabák ,kismikulások, net függő hölgyek és husi babák egytől egyig nagyon szépek.
Szabina fiaidat már nem is említem de látom komoly túljelentkezéssel kell megküzdenünk :)
Nálunk Annabell 6 körül Berni 9 körül ébred aztán reggeli és rövid nézelődés után újra szunya 10 -11 körül mindketten ébren vannak -rendszerint a játszószőnyegen püfölik egymást .A következő evésig már nem is igen alszanak aztán egy nagyobb alvás van még séta közben és este 5-6 körül is alszanak még egy rövidebbet. TV nézés nálunk is van -ők is imádják a focit és Barbara miatt a Minimaxot is.Én meg már annyira megszoktam hogy sokszor akkor is a mesecsatorna megy ha egyedül vagyok itthon :oops:
Ma először mentem velük a Corába vásárolni -komolyan olyanokat tudnak kérdezni az emberek... :D Fiatal srác nézi őket..azt mondja:Ikrek? ...nem -bérsétáltató vagyok :shock: -jó hát csak gondoltam mert nem akartam megbántani :)
Mona ha jöttök be Pestre és még nem vettél rugit Daninak akkor érdemes megnézni az Árkád alagsorában lévő baba boltban.Helyes karácsonyi mintás rugikat lehet kapni és a HM -ben pedig van mikulás rugi- nacis a fiúknak és szoknyás a lányoknak.
Nekem muszály volt szert tennem a szoknyás verzióra- jövő héten megyünk fényképezkedni -karácsonyi ajándéknak szánom a családnak -édes lesz majd a két sipkás Mikulás hölgy :)

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

Nagyon szép minden baba!Pattogó,hihetetlen a hasonlóság :D .

Nálunk most nem túl rózsás a helyzet.Gáborom csütörtök estére belázasodott 38,4.Péntek éjjel 39,5-el ébredt.Hűtőfürdő éjjel 2-kor,cataflam csepp és 37,8-ra lement a láza.Dokit reggel kihívtuk,azt mondta rettentő csúnya a torka.El sem akartam hinni,mert ebből semmit nem érzékeltem a mai napig. Ma már folyik az orra,el van rekedve,és köhög.Enni alig eszik.Ma pedig csináltam neki gombócot,meg gombóc levest,mert az a kedvence,de alig evett belőle.
Azon imádkozom,hogy a kicsi ne kapja el,de erre vajmi kevés esélyt látok :( .

Nálunk az alvás:reggel 8-kor ébred,kaja,játék.10-től alszik 12-13-ig.Kaja,játék,kaja.15-től alszik 17-ig.Kaja,játék,esetleg fél óra alvás.8-kor pancsi,kaja,és 9-kor elalszik.Mostanában megint 5-ig alszik,eszik és visszaalszik 8-ig.Úgyhogy nem panaszkodom :wink:

Kép
Kép
huni

Robcsi,
nálunk sincs túl sok alvás napközben. Reggel általában 6 körül ébredünk, aztná kaja, majd esetleg egy rövid visszaalvás. A délelőtt folyamán valamikor még elszenderedik a kis drága, és szinte óraműpontossággal fél órát alszik. Aztán már csak a délutáni séta folyamán alszik el a babakocsiban, akkor elég hamar, és ha szerencsém van (mint most is), sikerül úgy kivennem a babakocsiból meg a zsákjából, hogy nem ébred fel. Ilyenkor még húzza egy darabig, szóval délután általában úgy két-három órát.

Lányok,
irtó jókat mulatok az ötleteiteken meg a tapasztalataitokon.
Viki: "nem hintát kéne venni a gyereknek, hanem valami kis autót, amit be lehet inditani, és a gyerekkel körözne a szobában.... " :D Nekem is, nekem is! :D
Mikegirl: "kitakartam a kis drágám elől a tv-t. Tiszta apja". :D Mi teniszt nézünk ezerrel. :lol:
Panni: "bérsétáltató vagyok". :D

Franciska,
drukkolok, hogy a pozitív tendencia tovább tartson! :wink:

Huni,
azért elég szívósak bírnak lenni ezek a kis pöttömök, szóval hátha mégsem kapja el a nagy tesótól. :(

Szabina,
a fiaidért már én sem merek sorban állni, pedig nagyon szeretjük a meleg éghajlatot - szóval teljesen önzetlenül érdeklődnénk. :lol:

italoman

Köszönjük a dícséreteket! Dagad is a büszkeségtől a keblem :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Mikegirl
Fogakat akkortól kezdve, hogy kibújtak, tisztítani kell... ujjra tekert ruhadarabbal, fogkefével, stb. (léteznek a "tanuló" fogkefék... sok gyerek szereti rágicsálni is...)
Azon felül, hogy a szuvas fogak súlyos gyulladásokat okozhatnak, az állkapocs fejlődésére az is rossz hatással van, ha korán ki kell húzni a tejfogakat...
Széklet... teljesen normális, ha Ati jól fejlődik mellette...

Italoman
Apró különbségeket fel lehet fedezni a két fiú között... :wink:

Panni
Utca embere :evil: :evil: :evil:
Tudnak olyanokat kérdezni :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Hello!

Hu...mire visszaolvastam!

Sabine: Köszi! :( Hát ez szomorú!

Ordít a drágám...eddig bírta... most kezdem megérteni azokat akik csak olvasnak...

mamiblue

franciska, de jó nektek, hogy van a közelben játszóház. Encsi nem sír a torna közbe?
Panni, köszi, megyek is az Árkádba :lol: talán még a héten :D
Képzeljétek, Dani agresszív lett. De komolyan úgy viselkedik. Na és visszatért a hasfájás is. Megint infacolozunk, én meg már azt hittem vége :?
Dani délelött alszik, délután meg annyit, amíg mozog a feneke alatt a babakocsi, miest megállunk, kinyílnak a szemei.
Egyfolytában a szájában van az ökle, mintha leakarná nyelni, aztán meg öklendezik :?
Mostanában szopizás közben is félrenyel, rám meg a frászt hozza. :roll:

Kép
mona76

Olvasóba vagyok én is :cry:
BÁlint napok óta csak kézben alszik el.
ÉS délután 5 után már nem lehet letenni :cry: :evil: Ma elszakadt a cérna.........
Azt hiszem valamit elrontottam :oops:

Kép

Kép
jucu

Mona!
Igen, tökjó, hogy 10 percnyire van játszóház. Beni is szereti, mert sok olyan játék van ott, ami itthon nincs. Enikő okos kislány, szereti a tornát, közben elnézegeti a többi babát és anyukát. Ráadásul egy kedves barátnőm tartja a tornát, akivel mindkét gyerkőcünk csaknem egyidős ( a kicsiknél 3 hó eltérés van, a nagyoknál 3 hét).

Jucu!
Kitartás! Talán csak néhány rosszabb nap és utána újra jobb lesz...

Kép
Kép
pfranciska

Én is kitartást kívánok a küszködő anyuciknak, és vigasztalásképp küldök egy adventi koszorút mindenki számítógépére, hogy felvidítson benneteket, amikor leültök fórumozni. :) Bár biztosan ismeritek már jó néhányan. Innen tölthetitek le: http://www.badongo.com/file/5222576, utána csak meg kell nyitni, és ott virít a gépen, ahová épp teszitek. Természetesen ahogy közeleg a karácsony, egyre több gyertya ég majd rajta. :)

italoman

Jó reggelt!!!

Ma is megvolt a hajnali kelés: 1/4 6-ig bírtam húzni :( Nemtom miért kel hajnalba, amikor nem éhes. Adtam vizet, cumit....
Persze most már fáradt és álmos. Amint elalszik, én is megyek szundítani. Már teljesen zombi vagyok. De izgulok a mai úszás miatt, úgyhogy lehet, nem fog menni.

Csajok, lenne egy kérdésem. Ha az ember visszamegy dolgozni, akkor a bölcsinek fel KELL venni a gyerkőcöt? Ha igen, akkor ez a KELL csak a területileg illetékesre vonatkozik?
Még maradok itthon, csak azt tanácsolták, hogy jó előre jegyeztessem elő magunkat, mert olyan szinten nincs hely......
Egyébként meg 2009 januárjától tervezek visszamenni dolgozni.
Mielőtt még kimosolyognátok, volt akinek 2007 tavasszal azt mondták, hogy 2008 őszére vesznek fel előjegyzést :shock:

mikegirl

Sziasztok!

Mikegirl, akkor felétek se jobb a helyzet bölcsi-ügyben. Itt is állítólag születéskor be kell jelentkezni a bölcsibe, ha akarjuk járatni a gyereket. Mi ezt nem tettük meg, de fogalmam sincs még, hogy mikor akarok visszamenni dolgozni. A KELL-ről sem hallottam még, csak ovi-szinten.

Franciska, a játszóház fizetős? Vagy ez nem olyan, mint a korai fejlesztő?

Jucu, tegnap négytől Eszter is sírós volt, nem tudtam, miért. Még Apjánál se nyugodott meg azonnal, csak olyan fél 8 körül, amikor persze tök fölösleges elaludnia, mert kelthetjük fel fürdeni... Viszont jól kifárasztotta magát, 3/4 6-kor reggelizett, aztán visszatettem aludni és még nem ébredt fel.. Nyugodtan meg tudtam reggelizni, babanetezni, ilyenek :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Tegnap mi is átestünk a 3 hós oltáson, megúsztuk láz és nyűgösködés nélkül az egészet szerencsére.

Mike, a bölcsöde nem kötelező, tehát nem kell neki felvenni a gyereket. Előre fel kell iratkozni a várólistára és úgy tudom, hogy a munkáltatótól még igazolást is kell majd vinni, hogy valóban azért viszed a gyereket bölibe, mert dolgozol. Nálunk is 1 böli van a városban és nekem is nemsokára fel kell vetetnem a kicsit a várólistára. Ez van. Sajnos.

Pfranciska, pironkodva bevallom, ugyanúgy, mint Mona eddig én sem láttam a vonalzódon semmit, de tegnap új Explorer került a gépre és most már látom :lol: Az volt a baj, hogy fekete alapon, csak a kis vonalkát és az emblémát lehetett látni. Szerintem Mona is így van/volt ezzel. Most már tökéletes :wink:

Megyek, rájuk nézek. Rudolfot néznek a tv-ben :oops:

Kép
Kép
robcsi03

Iwiw meghívóra nincs szüksége valakinek?

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi írta
[quote]P írta:franciska, pironkodva bevallom, ugyanúgy, mint Mona eddig én sem láttam a vonalzódon semmit, de tegnap új Explorer került a gépre és most már látom Az volt a baj, hogy fekete alapon, csak a kis vonalkát és az emblémát lehetett látni. Szerintem Mona is így van/volt ezzel. Most már tökéletes

Ezzel én a mai napig így vagyok :oops: :oops: :oops: Azt hittem csak én nem tudom értelmezni :oops: :oops: :oops: De ismeritek a mondást, "Ha nem szoltál volna, okosabb maradtál volna." Szóval én igyekeztem így eljárni :oops: :lol: És ki is derült, hogy a hiba az én készülékemben van :lol: :lol:

Bölcsi
Itt Gödöllőn három van. Kettőt felhívtam. Na szóval: most egyeztetek (ex?)főnökömmel, hogy oda maga alá (hierarchiában!!! :lol: ) vissza akar-e venni egyáltalán. Mert kirúgni persze így egyenesben nem lehet, de cég szinten átrakhatnak máshová ugyebár..... A vezető a bölcsiben azt mondta, hogy 2008 május első 2 hetében van a beiratkozás, és ha dolgozni megyek, és nem tudom másképp megoldani, akkor a gyerkőcöt nagyon nagy valószínűséggel felveszik valamelyik bölcsibe. Állítólag valami nagyon részletes jelentkezési lap van, és az ott leírtakat szúrópróbaszerűen ellenőrzik. De én lennék a legboldogabb, ha lenne egy nagymami...Szüleim Szombathelyen, anyukám rokkant, apukám dolgozik, anyósék 69-70 éves beteg emberek tőlünk kb. 25-30 km-re. Szóval tényleg senkink sincs, akire akárcsak egy percre is rábízhatnánk a picúrt.
Olyan, hogy várólista meg előjegyzés csak akkor van, ha vki lekési a jelentkezési határidőt, vagy ha helyek betellnek.... Hiába kezdtem volna már most mozgolódni, semmivel nem vagyok előrébb.
Jut eszembe, a beszoktatási idő mennyi szokott lenni?

mikegirl

És még annyit, hogy elszomorít ez a bölcsi téma. Már a gondolatától is rosszul vagyok, hogy elszakadjak Atitól, és idegenekre bízzam...... :? :? :? :?

mikegirl

Sziasztok!

Szabina és a többiek: köszi az infót a rossz fogacskákkal kapcsolatban. Tegnap én is voltam a fogorvosomnál (éves ellenőrzés, szerencsére minden rendben, csak egy pici fogkő volt, az leszedte) és rákérdeztem a dologra. Azt mondta, hogy amíg cumizik, cumisüvegből cukrozott italt iszik, addig nem lehet semmit kezdeni, legelőször ezeket a rossz szokásokat kell megszüntetni. 3 éves korig nem lehet fogkrémmel fogat mosni, csak akkor, ha már ki tudja köpni, de addig is minden este át kell törölni a fogacskákat.

Tegnap Ádámot is visszavittük csípőszűrésre, minden rendben van, többet nem kell menni.

Tegnap jól megtömtem a gyermekemet. 2-2,5 óránként megszoptattam, bukott is jó sokat, de legalább 3/4 6-ig aludt. Azóta még mindig alszik, de szerintem percek kérdése és felkel. Amúgy tegnap megint elkezdtem az urticát szedni, sőt rendeltem More Milk kapszulát is, szerintem hétvégére megjön, de jövő hét elején biztosan. Kiváncsi leszek a hatására. A Márkkal nagyon hamar feladtam a küzdelmet, most harcolok, hogy minél tovább szoptassam Ádámot. Azt hiszem a Márknál még nagyon fiatal voltam az anyasághoz, elveim voltak és ahhoz foggal-körömmel ragaszkodtam, most már tudom, hogy hibáztam, de tanultam belőle és a gyerek érdekeit teszem előtérbe.

Apa is nemsokára jön haza (amúgy szabin van a héten, de csak be kellett mennie egy kicsit dolgozni), megyünk még a Tesco-ba ajándékokat vásárolni a gyerekeknek. Hétfőn voltunk a Corában, hát alig volt valami játék, Playmobil egyáltalán nem volt, pedig az a Márk kedvence. Rengeteg van neki, szerintem már a vagyonunk felét kiteszi. Na azért annyit nem!

Szabina: és is csak ismételni tudom, helyesek a fiaid. Pár év és lesz két "lányod" is, amikor viszik haza a csajokat.

Kép
Kép
márkanyuka

Mikegirl: nekem sincs segítségem, igaz anyósom néha eljön pár napra, ha megkérjük, bár ő is 60 km-re lakik tőlünk. Amióta nincs a papa, gyakrabban és több időre el tud jönni. A szüleim pedig Somogy megyében laknak, autóval több mint 3 óra utazás. Úgyhogy sorstársak vagyunk, de hidd el meg lehet oldani, vinni kell a gyerekeket mindenhova. A Márk már elmúlt 8 éves, de még soha nem maradt itthon egyedül, most már mondtam neki, hogy nem muszáj jönnie velünk bevásárolni, nyugodtan maradjon itthon, ha valami van, akkor fel tud minket hívni, de egyem a csöpp szívét, fél egyedül. Anyósom majd pénteken jön, mivel szeretnénk kimenni a Metro-ba vásárolni, oda viszont nem lehet gyerekkel menni.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Ismét itt! :lol: :lol:

Olvaslak titeket csak......

Munka: Én nagyon kivagyok csajok, nekem január közepében vissze kell mennem dolgozni, mert szükésg van rám, nekem meg az állásomra és ha most nem megyek vissza nem lenne lehetőségem.
Bár január közepén vagy végén kell kezdenem és nagyon rendi a fönőkőm akkor megyek be, amikor akarok és akkor jövök el amikor akarok. Februártól pedig egy hetet dolgozok, egy hetet nem.
Ja nagyon rendi tényleg a fönőkőm felajánlotta, hogy ő berendezne Máténak egy kis kuckót, de se természetes levegő, se természetes fény, tehát ezt elvetettük. De mivel egy nagy cégnél dolgozom, mondta, hogy írjunk a kolleganőmmel( aki előttem szültegy héttel :lol: ) egy köremailt, hogy kinek lenne szükség egy ottani "bölcsire", hátha csinálnának.Hely van és akár én fizetnék ott valakit , csak a közelembe legyen
Addig pedig nagyi vigyázik Mátéra, egy emelettel lakik feljebb tőlünk:)
Sajna ez valamennyire kényszer helyzet, de én már most bőgök ha ez eszembe jut. Tudom, hogy jó kezekben lesz pocókám, de mégsem az enyémben.... :cry: :cry: :cry:
Nem tudom mi lesz, bár ha nem megy se Máténak , se nekem egymás nélkül, akkor hagyom a munkát.
Inkább kevesebb dologot adok meg a fiamnak, de anya vele lesz.

Éppen ma ellkezdem a jogsit is letenni, hogy mire dolgoznom kell, addigra könnyebb legyen ennyivel és minél előbb itthon legyek majd, meg azért néha jön majd velem is.

De én tényleg nagyon szomorú vagyok ha erre gondolok, és ilyenkor mindig az jut eszembe hogy nem vagyok jó anyuka, mert itthon hagyom majd. De sajna mérlegelnem kellett. de amjd meglátjuk.... :cry: :cry: :cry:

Amúgy jól vagyunk, lassan megyünk mi is babauszira vagy jógára.
És imádjuk egymást a pici fiammal, aki egy igazi kis mosolyalbum, egésznapokat átkacagunk:)
Sose gondoltam volna, hogy így lehet szeretni és az anyaság az tényleg így jön :lol: :lol:

Kép
kis pupu

Kispupu írta
[quote]S írta:ose gondoltam volna, hogy így lehet szeretni és az anyaság az tényleg így jön

Én sem. Meghatódtam. Érzelgős vagyok ma egy kicsit....csak nem együtt bőgök majd Atival a babauszin?

mikegirl

Hű, lányok, hát ne haragudjatok!
De sejtelmem sem volt róla, hogy nem látszik a vonalzóm! :cry:
Ezekután mégis csinálok másikat...

Márkanyuka!
Mi egy éves kora óta fogkrémmel mossuk Beni fogát, van direkt gyerekfogkrém e célra...

Ági!
A játszóház fizetős, 500 Ft egy alkalom, akkor is, ha egész nap ott vagy. Sokféle program van nyelvtanulástól kezdve a kézművességen és a tornán át a zenés foglalkozásokig. De igazából Benivel eddig is csak akkor jártunk oda, ha esős idő volt :) . Jobban szeretem, ha jó időben a szabadban tölt több időt. Most azt hiszem, így télvíz idejére berendszeresítjük a heti 1 alkalmat. Azért is kéne ez nekünk, mert Benus nem eléggé társasági lény, szoknia kell a többi gyerkőcöt az oviig.

Kis pupu!
Tényleg nagyon korán visszamész, de ha eldöntötted, ne görcsölj rajta. Különben is, csak akkor derül ki, jó lesz-e így nektek, ha megpróbálod. És még mindig ott van a mentőöv: ha nagyon nem megy, nem erőlteted.
Nekem ilyeneken (sajnos?) nem kell agyalnom, mert nincs hová visszamennem. Úgyhogy, ha kibírjuk, maradok a leányzóval itthon ovis koráig. Szakbarbár ( a családinetről) segített abban, hogy Encsi kétéves koráig max. gyedet kapjak. Hogy utána mi lesz, az majd akkor derül ki. Párom tanár, úgyhogy túl fényesen nem élünk, én annak is örülök, ha lesz munkám és az övé is megmarad. Még jó, hogy házrészletet nem kell fizetnünk, mert az igen nehezen férne bele...
Úgyhogy nálunk egyenlőre nem kérdés ez a bölcsi-téma.

Mindjárt gyártok másik vonalzót.
Enikő éjfélig bulizott, most alszik, Benedeket elvitték anyósomék. Ma elvileg kicsit light-osabb napom lesz. Illetve kéne vasalnom, takarítanom, bevásárolnom. Ehelyett itt ülök.
:D

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Kispupu: én 2008. márciusban megyek vissza dolgozni. Szintén olyan okokból, mint te. Egyrészt szükség van rám, és direkt nekem tartják a helyet, másrészt anyagi okokból. Én is nagy cégnél dolgozok, multinál, és velem is nagyon rendesek. Viszonylag kötetlen a munkaidőm, így bármikor haza tudok majd jönni, ha gond van. Nálunk anyukám fog vigyázni Fannira. Ő most részmunkaidőben dolgozik, de addigra abbahagyja, és otthonról fog besegíteni apukám vállalkozásába. Közben pedig vigyáz Fannira. És hál istennek tőlünk 5 percre laknak (mondjuk mi direkt így vettünk lakást, az ő közelükbe). Nekem is megszakad a szivem, hogy itt kell hagynom. Úgy elrepült az idő... Nemrég hagytam abba a melót (június végén) és tessék már azon aggódom, hogy mindjárt vissza kell mennem. De Fanni az első, és ha bármelyikünk nem bírja, gondolkodás nélkül ott hagyom a melót, és majd csak megleszünk valahogy. Bölcsibe nem szeretném adni, nekem megnyugtatóbb, ha anyu vigyáz rá. De persze megértek mindenkit, akinek nincs más megoldás. Meg van a bölcsinek is előnye. Például sokkal hamarabb megtanulnak dolgokat. Az unokatesóm 7 hónapos korától bölcsis volt, és nem volt még egy éves, de már folyékonyan beszélt!

Nekem a szüleim nagyon sokat segítenek. Nagyon jó hogy itt laknak a közelben. Szívesen vigyáznak Fannira bármikor. Sőt alig várják, hogy menjünk valahova apával kettesben, és addig náluk hagyjuk addig Fannit. :D

Ma plázázni fogunk Fannival :D Apa ma itthon van, és megyünk ebéd után megnézni az Aréna plazat. Remélem lehet benne babakocsival közlekedni. De ha tömeg lesz, nem megyünk be...

horvviki

No, lássuk, látjuk-e...

Kép
Kép
pfranciska

:D

Kép
Kép
pfranciska

Tegnaról néhány szösszenet a nagyfiútól:

-Nézel Lúdas Matyit?
-Büdös Matyit nem!

-Az Enikőt nem morzsáztam le...
-Hol nem morzsáztad le?
-Ott, a fülecskéjét...

-Anya, hozzál uzsonnát!
-Túrós tészta jó lesz?
-Túró rudi jó lesz.

Kép
Kép
pfranciska

Hello!

Francisak: Nem akarok beleszólni, de betennéd egymás alá a vonalzókat? Mert így kilóg az írásod vége a képernyőmről! :cry:

Kis pupu: Ha egy hétig otthon vagy az tuti! Sokkal tartalmasabban el tudjátok majd tölteni az időt és te sem vásulsz bele az otthonlétbe! Így is sokat lehettek együtt!:) Én is tervezem, hogy kb. 1 éves korától 1-2 napot dolgozni fogok. Engem annyira kikapcsol pár óra munka is.

Vége van a babamasszázsnak. Kép Pedig olyan jó volt! persze csináljuk itthon is, de ott sokkal jobb volt:)

Sebi ma tett egy teljes fordulatot...hátról-hasra és utána tovább hátra.:) A védőnő is látta, hogy már mennyire állni akar. Mondta, hogy nem lehet ellenne tenni. Ő is ismer vkit aki már 7 hós korától kapaszkodva ment!!!

Mona: Hogy álltok a költözéssel? Kész lett már a konyhabútor? Képzeld mi is rendelünk hétvégén pár dolgot, de minden csak január közepén fog jönni! :cry:

mamiblue

Bocs, Judit!
Nálam jónak nézett ki...

Kép
Kép
pfranciska

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
kis pupu

itt is vagyok!

Csajok én ma annyira boldog Vagyok!!!!!!!Szermes vagyok két pasiba, és senki nem tiltja!!!!! :lol: :lol: Sőt a két pasi is imádja egymást!!!Mi ez ha nem szerelmi háromszög?! :lol:
Megvolt az edzés is, hazaértem egy nagy mosoly fogadott!!!! Kell ennél több???? Nekem biztos nem.
Most szunya van , ha fel kel megyünk beiírtkozunk jogsira és csavargunk egy nagyot......

Sajna visszatérve a melóra, én nagyon szarul voltam bejelntve, így gondolhatjátok mit kapok, tápszere nem elég.....párom jól keres, de hiényzik az én fizum. a Másik, hogy megszoktunk egy normát, amit tartani kell, nem magunk miatt, hanem Pocókám miatt.
Anyu egy percre lakik, vele lesz, ha én nem leszek. És utazó baba lesz, már most is imád utazni és majd jön velem is. Ott dolgozik a párom is, így vele leszünk mindketten. Kötetlen munkaidő, fele munka, viszont ugyanannyi fizu mint előtte, ez nem rossz!!!!
Nem????

Milyen volt a babauszi mesélni.......?!

Kép
kis pupu

Ja az utolsó kép az unokatesónál ksézült, csak megirigyelte a lufikat, és hát kézbe vette a dolgokat, le akarta rángatni őket, higy jobban szemügyre vegy őket :lol: :lol:

Kép
kis pupu

Na, akkor én is...

Kisasszony így figyelte a földről, ahogy vasalok... és bizony az a kínzóeszköz ott rajtunk terpeszpelus, amit még mikulásig mindenképpen kell hordanunk éjjel-nappal...
Kép

A közeliek nekem nem nagyon sikerülnek... Kép

És a nagyfiam pogácsakészítés közben:
( már nagyon kiakasztó volt aznap, így kínomban odaültettem pogit csinálni, ezzel elvolt másfél órán át. Nagyon ügyes :))
Kép

Kép
Kép
pfranciska

Kis pupu!
Mit dolgozol?
Máté nagyon szép kisfiú. És milyen hatalmas szemei vannak!
Ma uraljuk a topicot :)

Bocs ezért mindenkitől....

Kép
Kép
pfranciska

Hű csajok, megjött a gázszámlánk, 3*-osa mint az elözző havi :x és még nincs igazi tél. Decemberbe már könnyebb lesz, mert a kandallóval fűtűnk nagyon hidegbe. De hát ez kegyetlen, és nincs is hőség, nappal 23, éjjel meg 21-22 :roll:
Franciska, de szép vonalzód van :wink:
Nálatok ha sír a babó, mennyi könnye van? Daninak csak 1-2 csepp, de a védőnő azt mondta nem baj, én azért aggódom.
Ma nagyon kevés tejem van, szóval ma egésznap fagyis tejcit kapott a drágám. Ráadásúl fostos napunk van, már 2* voltunk a zúhany alatt. Este olyan nehezen aludt el :? , de 11től reggel 7,30-ig aludt :D Eddig még soha :D
Mindjárt visszaolvasok, és még írok, de bőgés van :?
Ja igen, isteni rétest csináltam, és olyan aranyos volt a drágám, éppen akkor kelt fel, mikor végeztem vele :D

Kép
mona76

Mona: Nekem meg törölték a számláimat...nem tudom miért...jött egy csomó papír mínusz értékekkel...de én azokat kifizettem, kb 400 köbmétert előre...és ők küldték ki, én láttam, hogy még nem fogyasztottunk annyit, de gondoltam kifizetem...csak azt nem tudom a pénzzel mi lesz!!!!

Robcsi: Sebi össze-vissza alszik napközben...van amikor úgy érzem az egész napot átalussza, de van, hogy 3-4 órát is fent van egyhuzamban, annál többet soha nem szokott, de leggyakrabban csak 2-2,5 órát van ébren, aztán bealvás.

Franciska: Jó ez a kép, még a nyelve is kilóg úgy koncentrál!:) Nem lehet, hogy a terpeszpelus miatt sír Enikő? :roll:

mamiblue

Megjöttünk Babausziról :lol:
Amilyen rosszul indultak a dolgok itthon, végülis happy and-el zártunk. :) Nem akart enni, aztán sírt, alig tudtam tőle ebédelni, majd szopi második kör, elment az idő, nagy kapkodás rohanás. Beöltöztetés, be a kocsiba. Befűtöttem, vártuk, hogy meleg legyen, levetkőztettem, és így keltünk útra. Pöccre pontosan értünk oda.
Egy kis masszírral indult, aztán jött a zuhany, aztán meg egy csajszi irányításával ovis dalokat (tekeredik a rétes, eszterlánc, stb) énekeltünk, és mindegyikre más-más gyakorlatot kellett csinálni.
Ati nagyon figyelt, úgy láttam fentartásai voltak a dologgal kapcsolatban - szóval nem viháncolt, de nem is pityergett.
Persze nincs egyberészes fürdőrucim, és az első az volt, hogy belekapaszkodott a felsőmbe, és nem eresztette. Ahogy toltam el magamtól, hogy engedje el, úgy távolodott a felsőm is :lol: :lol:
Szerintem jól kifáradt, de meg kell hagyni én is. Nagy stressz volt nekem, nagyon izgultam, de most már túl vagyunk rajta. Legközelebb már tudom, hogy mire számítsak :)

mikegirl

Mona: Médiában dolgozom, adásszerkesztő vagyok. Igazából két hetente forgatok, az a lényeg, hogy az adásom meglegyen. Ezért kötetlen a munkám.

ja csajok az autósok reszkethetnek, beiratkoztam a jogsira. Hétfőn indul a móka!!!!

akartok még képet? naaaaaaaaa?

Kép
kis pupu

Sziasztok!
Én is felteszek egy pár fotót! Bár nem igazán tudok normálisan fényképezni! Kép KIscsillag a kiscsillaggal

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Kép Eszterke 2007.11.20 Kép Étkezés után

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

3 óra körül lett vége a babaúszinak, persze a haspók lányom a végét már végigsirta mert baromi éhes volt, tehát már ott megetettem.utána hazahúztunk és azóta most ébredt fel a gyerek, evett és már megint alszik. De olyan édesen, fullra kivan ütve, mondjuk hozzáteszem én is.

Eszti én észre sem vettem a melleiedet :D:D, aranyosak vagytok viszont a felvételen, majd ha kell odaadom nektek, igaz tömény Hanga de azért ti is látszódtok rajta, apa mindenkit részletesen felvett.
Minden elismerésem amúgy a tiéd, hogy első alkaloomra egyedül, tök messziről eljöttél. Szerintem baromi jó volt, pénteken most zenebölcsi be megyünk. Van itt egy közösségi ház, tök jó programokkal és ott indul heti 1x zenebölcsi, alkalmanként 400 Ft áron. Eszti?? kedv???? igymár két nap elszalad a hétből, majd gondold meg :D

én mindenkinek javasolnmi tudom ezt a babaúszást, van a Rubin hotelben és még valahol a 22ik kerületben.

Kép
sziszike77

Sziszike!
Igaz, hogy nem nekem írtad, de hol van ez a zenebölcsi?
Engem is érdekelne, mit is jelent pontosan?

Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Munka
Elvileg márciustól megyek én is... bár lehet, hogy eltolom egy évvel a kezdést... majd meglátjuk...

Franciska
Én láttam eddig is a vonalzóidat :wink:

Kis pupu
Engem nem fogsz veszélyeztetni :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziszike
Persze hogy érdekel a felvétel :D Nem tudod valahogy elektronikusan átnyomni?
Zenebölcsi? Neeem :lol: :lol: :lol: Bár apa annó énekkaros volt, de a mutációval ez a karrier kettétört :lol: :lol: :lol: Nekem meg se hallásom, se hangom :lol: Hangszer...hm, hogy is mondjam....még zenélő játéka sem nagyon van Atinak. :D ......zongora ...... elképzelhető. Zenehallgatás teljesen ok, szoktunk is! Pocós koromban keztük :)
Komolyra fordítva a szót, valóban elég messze van.....majd megírod milyen volt? Kíváncsi vagyok, hogy mi folyik ott :wink:

mikegirl

Sziasztok!

Nálunk mindenkinek hörghurutja van. Itthon a négy csemete. Lefárasztanak, az biztos, így estére! Ráadásul a férjem cserében a karácsonyért minden nap késő éjjel jön haza és korán reggel megy dógozni.... szóval egyedül vagyok... jajj... füstjelek a konyhából! Most lett kész a túrós muffin. KÉsz őrület! Egyszerűen napközben semmit nem tudok csinálni tőlük. Gergő iszonyat virgonc. Tegnap csak addig hagytam őket magukra, míg lementem a mosókonyhába kiteregetni a ruhákat és újakat pakolni a mosógépbe... mire felértem, Gergő bekapcsolta a villanytűzhely két platniját.... állandóan oda kell rá figyelni! Legközelebb ha veszünk csak olyan kerámialapos tűzhelyet veszünk, amin van gyerekzár! A tetejére nem nyúl (legalábbis eddig nem!), de állandóan kapcsolgatja! A mosogatógép szegény már retteghet Gergőtől! Jó is az, ha menet közben kikapcsolja.... mint a számítógépet ma! Pont DVD-ket másoltam (volna).... erre katt... kikapcsolta a gépet... a drága!!! Valóságos kisördög! :)
Babauszi.... de irigyellek titeket! :oops: Nálunk itt Stendrén is van, de mikor jutok én el oda????!!!! Meg hova teszem Gergőt addig? Szögre mégsem akaszthatom! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó reggelt!

Segítsééééég!!! A reggeli fél hatos kelés módosult fél négyre :cry: :cry: :cry:
Nemtom miért.....apával állandóan a páratartalmon vitatkozunk. Szerintem szomjas, mert száraz a levegő, erre ő meg jön a baro(m)méterével, hogy az azt mutatja, hogy jó. Éjszaka kb 1 liter vizet ittam meg, és a szám olyan volt, mint aki a sivatagban két napja gyalogol víz nélkül. Másfél óránként cicire kellett tenni. Szóval egy mosogatórongy csini darab hozzám képest.......

Mondtam vegyünk párásítót. Melyikőtök használ? Milyet? Jól bevált? Többet tud, mint a radiátorra rakott törcsi, vagy a szobában elhelyezett vizesbödön? (Nálunk éjszaka 19-20 fok van, ami alváshoz ideális. Azt nem tudom, hogy edényből és törölközőből történő párologtatáshoz megfelelő-e. :) )

Mandala
Lehet tesót is vinni. Csak legyen négy kezed .... :) Sajnos túl mély a víz - kb a mellemig ér - , és ott bizony Gergőnek is egy egész emberkére van szüksége.

Kis pupu
Hol lehet láltni az adásod (majd)?

mikegirl

Szia!

Mikegirl: nekünk van párásítónk (kölcsön kaptuk), a Solac-nak az a pingvinese. Fanni nagyon szürcsögött, ezért kértük kölcsön kb. egy hónapja. Az biztos, hogy azóta elmúlt ez nála, egyáltalán nem szürcsög. Én este lefekvés előtt kapcsolom be, 2-3 órát megy, aztán mikor elalszik Fanni kikapcsolom. Kivéve az utolsó 2 éjszakánkat, mert akkor végig ment. Doki szerint szomjas Fanni, azért ébred fel, és ő mondta, hogy menjen egész éjszaka. Hát nem jött be, Fanni továbbra is fel kell enni éjszaka. De szürcsögés ellen nekünk nagyon bevált. (Előtte én is próbáltam a vizes törülközőt radiátorra, de az nem segített.)

horvviki

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?