Új privát üzeneted érkezett!

Noki!

De jó, ezek már nagyon bíztató jelek.

Linácska:

Aranyos lehetett Lili nagyon jó , hogy túl van rajta és ne is legyen több baj a fülével!!!

Én ma teljesen aktív voltam egész idáig, most meg úgy megfájdult a hasam alja, gyorsan le is ültem. Már jobb szerencsére, jó lesz nem aktiválódok ennyire.

Margit:

Akkor neked is volt miért izgulni, nálunk is sokat nézték Grétit. remélem nem lesz vele semmi picit izgulok is miatta de bízok az orvosokba és a vizsgálatokba. Ezért is várom már nagyon, hogy kibujjon a kis kincsünk.
nikó

Ja! Tegnap este akcióztunk Apával ,de ma azt hiszem kimarad,mert a doki épp eleget turizott bennem :oops: :P
Na meg jó lenne kedden azaz 11én szülni.....tudom ez nem kívánság műsor :D

Kép
noki&potyi

Csajok,
megkezdődtek nálam a telefonálgatások, miszerint egyben vagyok-e még, és mi újság. Hát könyörgöm, úgyis megtudja mindenki, ha megszületett Levi, nem??? És még nem is a saját családom hívogat, hanem a férjemé, meg a barátaim. Mondjuk aki tegnap hívott, vele vagy fél éve nem beszéltem (volt főnököm), és eszébe jutottam, hogy talán már meg is van a baba. Az mondjuk más volt, mert nem is tudta, hogy mikorra vagyok kiírva.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hat ugy tunik nalam sem lesz ma mar semmi. :( Kemenyedek egesz nap, de nem ej mar kozel sem annyira... :cry: Talan ejjel megint beindul valami. Pedig elmentem a mar napok ota tervezett nagybevasarlo korutra, de ellentetben a nehany ete tapasztalttal most meg sem kottyant. :roll:

Noki:
Akkor mar szepen haladnak a dolgok. 1 ujjnyi az akar meg ma is beindulhat. Arrol nem mondtak semmit, hog y ababa feje hogy all, visszatert a szulocsatornaba?

linacska:
Orulok, hogy Lili fule rendben van.

Bikmakk:
Nem semmi a labad!!! Ejjel sem szokott lemenni a dagadas???

piroska:
Nagyon nagyon husika!!! :) O is lazas volt???

Madaran:
Boldog hazassagi evfordulot!

goldplast:
Emlekszem mennyire nehez volt nekem is, amikor Timinel elmult a kiiras napja... Orulok, hogy nalatok ilyen jol vegzodott. :)

bim-bam:
Hat irigykedem a szules utani kepedre mar elore is... Tenyleg szerencses vagy ha ennyire hamar visszament a pocid.

sissi:
Ugyesen lerendezted a ket gyerkocot este. nagyon kivancsi vagyok nalunk mi lesz, mert en eggyel sem nagyon birok mostanaban. :roll:

kandi:
Mi volt a dokinal?

rilla:
3,5 kg volt kedden nalunk is az uh meret... Hat nem nagyon szeretnek meg egy hetet varni mar!!!

baratodildi

Szilvi, gratulálok Dominika születéséhez, jó egészséget Nektek! Várjuk a képeket :)!

Bikmakk, a lábam nekem is hasonlóan néz ki... Szerencsére éjszaka azért lemegy a duzzanat nagyrészt. Vigasztaljon az a tudat, hogy a szüléssel ez a probléma megoldódik :)!

Noki, most már tuti Te leszel a következő, ez a hétvége szerintem meghozza Nektek Rékust :)!

Kép
angelita

Egy kis vidámság :lol: :wink:

Az anyuka ruhái
1.Első gyermek esetén: Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
2.Második gyermek esetén: Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
3.Harmadik gyermek esetén: A kismamaruháid a rendes ruháid.
Felkészülés a szülésre
1.Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.
Babakelengye
1.Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!
Aggódás
1.Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.
Cumi
1.Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.
Pelenkázás
1.Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.
Pelenka tisztítás
1.Mosás, szárítás, vasalás.
2.Mosás, szárítás.
3.Szárítás.
Babaprogramok
1.Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.Eljártok babatornára.
3.Eljártok a közértbe. Mert kell a kimozdulás!
Kimozdulás
1.Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.
Otthonlét
1.Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.
Lenyelt pénzérmék
1.Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.
Vendég

Ági, ez jópofa :)!

Én régebben olvastam -emlékeim szerint Prokopp Dóra mondta-, hogy a cumit első gyereknél fertőtleníted, a másodiknál leöblíted, a harmadiknak a kutya hozza vissza :).

Kép
angelita

Sziasztok!
Húú már megint pár napot nem tudok írni és babadömping van :lol:

Csilla,Sziszka Piroska!!Nagyon nagy gratula nektek , sok egészséget boldogságot.

Piroska!Valami eszméletlen édes Hajnus.Hatalmas nagy baba :lol:

Bettikének Boldog Névnapot!

mimi12

Kép

Cscsi Balázsa! Gyönyörű baba!

Reggel jött, de nem tudtam jönni hamarabb, mert ma nagyon szar napunk volt.
babát de tisztába tettem, nah és tiszta vér volt a köldökcsonkja. Olyan sírógörcs jött rám. Kihívtam a dokinénim helyettesítő dokinénjét (enyém szabin van). Látta kitakarította. A lényeg, h szarul takarítottuk, mert szarul mutatták meg :twisted:

Sziszka gratulálok a babához, sok tejcsit és egészséget nektek is.
Hajnus hatalmas, és gyönyörű!

Zacsit még nem vettünk. Varratkiszedés egyáltalán nem fájt.
Most lépek
Puszi mindenkinek

Adri

Kép

Kép
irdab

Ildi
Baba feje beilleszkedve....tehát útra készen :D
Én drukkolok Neked,hogy Te legyél a következő akinek beindul a szülés!!!!

Csajok Én nem akarok holnap szülni :oops:
Annyi dolgom van és így annyit aggódnék emiatt :oops: Hiába Én ilyen gyagya vagyok :D:D:D

Voltunk sétálni....azaz elvittük a kutyut UH-ra.....éééés minden okés.
A doki szerint nagyon erős a kutyunk testileg, lelkileg és nincs okunk az aggodalomra.
Olyan rendes volt a doki,hogy felajánlotta,hogy ha szeretném akkor nekem is csinál szívesen egy UH-t :D:D:D

Csilla
Balázs valóban nagyon gyönyörű baba!!!!
Ági
Ez nagyon jó :D:D
Angelita
Ha hozza ez a hétvége Rékust akkor vasárnap hozza,mert akkor érek rá :D:D:D
Linácska
Te még örülhetsz ,hogy csak ma zaklattak ilyenekkel az ismerősök ,rokonok!
Engem nap mint nap felhí anyósom ,hogy na mi van ????? Nincs még meg az unoka????
Párom ma közölte vele,mert Ő vette fel a telefont ,hogy JA! Megvan :D Gondolhatod....anyósom majd szívinfarktust kapott,hogy nem szóltunk neki :D Aztán mondta neki a Párom ,hogy csak viccelt ,de megérdemelte,hogy kicsit átvágta ,mert úgyis szólunk ha van valami ;)
Na ez csak egy pl a sok közül :D
Ádibaba
Nektek csak Réka lesz?
Nem lesz több neve? Azaz harmadik neve?

Kép
noki&potyi

Bikkmak: tényleg jó megdagadt a lábad. de szerintem minden második kismamának ilyen. ne aggódj ha megszülsz, pikk-pakk elmúlik. Én azt hittem nekem most nem dagadt meg, de tegnap alig jött rám a sportcipő. eddig észre sem vettem, mert lábujjközes papucsba járok.

Piroska: Hajnus baba nagyon cuki. Jó kis husi.

Csilla:Balázs is nagyon szép.

Adri: Jobbulást, most már minden ok lesz.

Noki: Nekünk csak Réka lesz, vagyis egy neve lesz. Ádámnak is csak egy van. Én nem is akartam hogy kettő legyen, örültem, hogy egyben ki tudtunk egyezni.

Kép

Kép
ádibaba

Csilla:nagyon szép Balázs!!

Piroska:Hajnus meg nagyon édes.Kis pufi :D

Noki:holnapra milyen programjaid vannak?
Vendég

Ágota
ez nagyon jopofa :wink: :wink: nagyon jot nevettem rajta :wink:

Adri
reméljük h minden rendben lesz mostmár.

Cscsi
Balázs nagyon szép baba :lol:

Margit
Vendég

Kata, dbea!
Kérünk szépen frissített anyagokat!!!
(Dbea, csak nem...???)
Köszi!
8)

Kép

Kép
hmbori

Sissi
Holnap reggel mennem kell 8 és 9 között CTG-re stb...
Amikor hazajöttünk,szeretnék csinálni fasírozottat jó kis petrezselymes krumplival és paradicsomos ubisalival meg egy kis oldalast is szeretnék sütni!
Amire rá vagyok állva az a meggyes süti...lehet ha nem leszek nagyon ki,akkor csinálok azt is!
Délután 2re jönnek anyósomék és velük szeretnék egy jót dumcsizni.
Aztán úgy gondolom,hogy kellőképpen el is leszek fáradva,tehát utána alvás és másnap akár mehetünk is szülni :D
Na azért a keddnek jobban örülnék :D

A mai alig 3óra alvásom után annyira fáradt vagyok,hogy már attól nem tudok elaludni :(
Fájnak nagyon a lábaim :(
És rájöttem ,hogy nem is az elefántéhoz hasonlít.....ez inkább olyan vízilovas......rövid és tömzsi :P

Jó éjt mindenkinek!
Könnyű és gyors szülést annak akinek ma még beindul!!

Kép
noki&potyi

huha..szerencsére volt mit visszaolvasnom,de már kissé fáradt vok,nem biztos,hogy mindenkinek tudok reagálni...bocsánat...

Piroska és férje:gyönyörűségesen szép Hajnus baba :) Mennek a drukkok,hogy vasárnap már otthon lehessenek!

Lina,puszi Lilinek amiért jól vislete a dolgokat :) Akkor most nem kapott másik tubust ugye?

Noki,szurkolok neked a 11éhez,de lehet előbb meglesz Rékus!

Anna,gratulálok ehez a szép kerek házassági évfordulóhoz!!! :) Legyen még nagyon nagyon nagyon sok boldog együtt töltött évetek!!s ha szeretnéd ajándéknak Zsigit,kívánom,hogy ma éjjel még legyen vmi :wink:

Adri,köszönjük a képet Balázsról,szép nagy fiú :) Köldökcsonk miatt megértelek...nekem is rémálmom....alig mertem hozzányúlni!

Rilla,vége akkor a keresztlányozós hétnek :? gondolom azért sajnálod...Hát előbb szeretnék babázni,mint 20.a,de ki tudja? :wink: majd jöv hét pénteken kiderül mikor érkezik pontosan Zsombi..Néha azt hiszem,hogy esetleg magától is megindul vmi,és akkor végülis csak szászi lesz és nem programozott császi :wink:

Margit,de mikor fogsz pontos dátumot tudni?

Bikmakk,az én lábaim is dagadnak,de már mióta :roll: de szerencsére reggelre szépen lelappad,de majd babóca születése utáne lmúlik :wink:

Ágota,tetszik amit leírtál :wink: Megmosolyogtatja az embert :P

Kata,menj el te is egy kis "renoválásra"..biztosan jól fog esni :)

Holnap nem tudom hogy tudok majd jelentkezni,mert délelőtt még boltba kell mennem,ezt azt beszerezni a délutáni babatalira :) A másik topik ahova írok,velük lesz egy találka,és nálunk lesz a randevú :)

Jó éjt mindenkinek! :) Aki szeretne menni szülni,annak kívánom,hogy menjen és olyan legyen amilyet szeretne! :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Jo sokat irtatok. Ugy latszik ma forumozos domping volt, nem gyoztem visszaolvasni. :)

Kezdek egy kicsit aggodni a tulhordas miatt. Ma megnezte a doki a mehszajat, de teljesen zarva volt, meg megrovidulve sem volt a mehnyak, szoval egyelore ugy nez ki a szervezetem meg nem igazan akar hangolodni a szulesre. Jovoheten, ha nem szuletik meg a baba akkor ugyanigy minden masnap mennem kell majd a korhazba, aztan, ha meg azutan sem indul meg a baba akkor befektetnek. :(

niko: Azok a nagyon durva fajasok csak azon az egy hajnalon voltak. Azota mondhatni semmi nincs megint... Pedig mar tenyleg azt hittem, hogy mennunk kell majd a korhazba. Allitolag ez mar elorejelzi, hogy kozel van a baba erkezesenek idopontja.

noki: Nem semmi a kutyusod. :) Drukkolok, hogy a piciket elfogadja es nevelje a masik kutya.
Egy ujjnyi tagulas! :) De jo neked! Te mar tenyleg napokban szamolhatod a babazas idopontjat. Drukkolok, hogy kivarja a baba az ahitott datumot. :)

oui: Sajna meg mindig egyben.

rilla, madaran: Remelem tenyleg azt jelzi elore ez a fajas dolog, hogy mar nincs sok ido hatra. :)

goldplast: Nekem is az jutott eszembe ahogy olvastam erro a nyari estes setalgatasrol, hogy mennyire jo olvasni. Szinte latlak titeket ahogy setalgattok. :) Mi is igyekszunk tobb idot kettesben tolteni, mert most mar akarmelyik alkalom is az utolso lehet. :) Na nem mintha egy percig is bannank a babat, csakhat azt szerintem mindenki tudja, hogy mar soha nem lesz utana semmi ugyanolyan. Egy masik, egy uj elet kezdodik, sok-sok kalanddal. :) :P

baratodildi: Azert jo, hogy nem vagyok egyedul ezzel a fajasos dologgal. :)

bikkmakk: Ha latnad, hogy az en bokam, sot az egesz labfejem milyen szokott lenni amikor igazan meleg van, vagy ha sokat allok, vagy ulok egy helyben... Az a legrosszabb amikor mar annyira bedagad, hogy feszul a borom es a jarast is kellemetlenne teszi. Na, de a doki azt mondta, hogy ez normalis, es mivel semmi mas nincs bedagadva rajtam meg a vernyomasom is teljesen normalis ezert aggodalomra semmi ok, szules utan meg elmulik az egesz es csak egy rossz emlek marad.

cscsi, piroska: Edesek ezek a kepek. Milyen kis husifalat lett Hajnus. :) Balazs pedig mar most egy nagyon kis helyes baba. :)

irdab: En rettegek a koldok apolasatol, tisztitasatol. Felek, hogy fajdalmat okozok majd a picinek, vagy, hogy nem csinalom majd rendesen az egeszet. :?
Remelem, hamar rendbe jon a kis Zora koldoke.

agota: Jo volt ezeket olvasni, es szerintem sok igazsag is van benne. Bar szemelyes tapasztalatom meg nincs. :)

linacska: En sem birtam volna ki nevetes nelkul, ha igy reagal egy pici gyerek erre a bogyora. :) Orulok, hogy mostmar rendbe jon Lili fule, azert gondolom ez nektek is megkonnyebbules lesz. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Egyebkent szerintem nalunk ma van a terminus. :) Mert a dokik meg mindenki 28 napos ciklussal szokta szamolni a szules varhato idopontjat. Csakhogy a mi babanknak ezek szerint november 17en kellett volna megfogannia, David pedig november 16an delutan ment vissza Amsterdamba.
Szoval ha ma szuletne Zara akkor pont a 40ik hetre szuletne. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

orew,
látom Te sem nagyon alszol... :)

Nekem 4 után kezdődtek a fájások, de nagyon úgy néz ki, hogy csak jóslók.... Az első néhány 15 percenként volt, aztán 10 percesek lettek, és most megint ritkulni kezdtek..
Szóval az egész csak arra volt jó, hogy ne aludjak... :(
Pedig már úgy reménykedtem.
De az is igaz, hogy egyáltalán nem brutális, erős fájásokról volt szó, hanem inkább csak keményedés, aminek a csúcspontján azt éreztem, nahát ez azért már kellemetlen. Szóval még nem az igazi. De legalább már elmondhatom, hogy volt jóslóm, az is valami... :(

Most, hogy ritkulnak, megyek, megpróbálok visszaaludni.
Csak gondoltam megnézem, hátha született egy baba az éjszaka. ;)

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Orew:

Hú de korai voltál, remélem vissza tudtál aludni. Azért jók ezek a jósló fájások, csak beindul most már valami. Én is reménykedem, nem akarom sietettni Grétit kifelé csak olyan nagyon szeretnék már babázni.

Bikmakk:

Hasonlókat érzek én is, de azért tud fájni még a jósló is.

Tündi:

Jó szórakozást a baba talihoz, de azért óvatosan ám nehogy sok legyen

Ma szerintem én se leszek, festik a folyosót.
nikó

Nekem sem volt valami fényes éjszakám. Most már kb. 40 percet birok ki pisilés nélkül. Ráadásul hajnal fél 4-kor Lili be is pisilt. Amióta szobatiszta, nem volt még ilyen, de szerintem még az altató hatott, mert fel sem ébredt rá, hogy bepisilt, csak az apja vette észre, hogy belefeküdt.
Péntek-szombat lehet nálunk apával aludni, úgyhogy ráadásul mindez a kanapéra ment, és nem a saját lepedőjére, ami alul impregnált.

Tegnap este még olyanokat produkált a kisfiam, hogy azt hittük átfordult minimum harántba, pont úgy állt a hasam. Most talán már megint úgy áll, ahogy kell, megkerestem reggel a szívhangját is, alul van, úgyhogy talán nem tolt ki velem így a végére.

Ma még lesz egy fülészetes menetünk, úgy néz ki, mert ma ki kellett volna szedni azt a gézcsíkot Lili füléből, de ha megpróbáljuk ordít. Lehet, hogy beleragadt a sebbe, vagy nem tudjuk, de így nem merjük. Ha már úgyis megyünk nst-re, átszaladunk a fülészetre, hogy valaki szakember vegye ki, hátha el is tudják érzésteleníteni, vagy valahogy feloldani, ha sebbe van ragadva.

Nekem semmi jele a szülésnek :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Orew, pedig úgy irigykedtem rád egész nap, azt hittem már megvan Zara.:)
Bikmakk, ez azért már biztos jelent valamit, nem véletlenül jóslófájás a neve:).
Linácska, remélem rendbejön Lili füle így a tubus nélkül. Olyan sok gyerkőcnek van gond a fülével... Nektek nem ajánlották az orrmandulaműtétet? Mikor Zorának be volt gyulladva télen-tavasszal a füle (savós fülgyulladása volt sokáig, nem is hallott jól), akkor mondták hogy lehet hogy az orrmandulától van az egész. A kúra végülis nekünk a bölcsiből kivétel volt egy hónapra kb., így nem kapott el újabb nyavalyákat, és szépen antibios orrcseppel elmúlt a dolog. Barátnőm gyerkőcének pedig az említett orrmandulakivétel segített. Biztos jól körüljártátok a dologot, és drukkolok Lilinek! Meg persze neked is, alig van hátra már pár nap!
Piroska, nagyon aranyos husi a kislányod!:)
Tündi azért nem semmi hogy ilyen nagy pocakkal még bavállalsz egy babás-mamaás találkozót!:)
Vizesedés, lábdagadás: engem eddig elkerült, az első gyerkőcnél sem volt, de Zora eddigre már megszületett, tehát most ez már egy új szakasz a terhességemben, eddig még nem voltam állapotos:). Éjszaka jó kis fájásaim voltak, még az orrom is elkezdett vérezni a végére, aztán semmi... "Kicsit" csalódott voltam, annak mondjuk örültem hogy apát nem ébresztettem fel, mert ő biztos ragaszkodott volna a kórházba indláshoz (ezek szerint feleslegesen).

Kép
Kép
Kép
oui

Bocs, rosszul írtam, mármint eddgi nem voltam ENNYIRE állapotos, mert Zora 38+1-en megszületett.

Kép
Kép
Kép
oui

SDziasztok Lányok!

Sziszka: Hatalmas gratula a bébihez!

Én is még 2in1 de már nagyon sokszor rendszeresen keményedik a pocakom de folyamatosan bealszom és mire felébredek semmi.

Holnapig nem szeretnék szülni mert nincs szülésznőm a lánya ma megy férjez.

Költözünk és ezéert nem tudok jönni csak átfutom mizujs itt. De remélem hétvégén letudjuk aztán tudok rendesen jönni.

Mindenkinek szép hétvégét.
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Jó reggelt!
Bekukkantottam én is, mi újság ma baba-mama ügyekben. :wink:
orew, hmbori és a többieknek is: Köszi szépen a bátorítást és a kedves szavakat, nagyon jólestek, mert megy kicsi azért a hiszti kerülgetett a kiírt időpont miatt. Orew, én azért remélem, a cinkos, vidám "kettesben" harmónia visszatér majd, de abban teljesen igazad van, hogy minden más is lesz. A változás jó dolog, ha nyitottan állunk hozzá. Te mit gondolsz?
Hmbori - nagyon kedvesen írtál, tudod, én meg az anyukákat csodálom, akik a baba mellett tudnak még egy kis időt szakítani ránk fáradtan is, és megválaszolni kérdéseket, feltenni képeket, írni egy kicsit magukról. Minden tisztelet és köszönet a tiétek! Annyira jó lenne, ha nekem is maradna ennyi energiám, és persze jó olvasni, hogy van élet a szülés után is! :D

barátodlili - Köszi a megértő szavakat. Te mennyivel hordtad túl a kislányod? Minden rendben ment?

Tündi - Milyen volt a babatalálkozó? Nem volt nagyon fárasztó neked?

Linácska - Sikerült elintéznetek a fülészetet is az nst mellett? Mit mutatott a gép? Én egész kisgyerekkoromban "füles" voltam, és ma is emlékszem rá, mennyit szenvedtem vele, pedig anyukám megpróbálta könnyebbé tenni: minden beavatkozás/kórházi nap után kaptam valamit. Ma is emlékszem, milyen kettősség volt bátornak lenni a nagy tűk előtt és hazafelé szorongatni a kezemben a kis-, egyszerű meglepiket, miközben még csillognak a könnyek az arcomon, és a fülemen sapka vagy kötés. Ma már ez nem rossz élmény, csak furcsa. Arra viszont tisztán emlékszem, milyen sokat jelentett, hogy Anyu megértő volt; nem hisztizett, sajnálkozott-, de sosem bagatellizálta el a fájdalmamat, pedig ugye a fülfájás nem egy látványos dolog.

Nálunk a tegnapi CTG rendben lement: az én dokim nyugis fajta; vigasztalt, hogy ha minden rendben van (márpedig az eredmények alapján igen), semmi okunk siettetni a természetet, a 40. hét egy átlagos időpont, de nem kőbe vésett törvény. Ezért aztán vasárnap is csak újabb CTG és vizsgálat, és ha semmi, akkor a 41. héten, azaz a jövő csütörtökön indítanak. És hogy ha "terhesnek" érzem, ne vegyem fel a rokonok telefonját, hanem mondjam rá rögzítőre: nem, még nem szültünk meg, de mindenkit nagy örömmel értesítünk majd! Bizonyos mértékig egyetértek vele, hiszen a külső- és belső várakozás összeadódik, és ez is "szül" némi türelmetlenséget, de hát csak ne a nagynéni 100. telefonja mondja már meg, mikor akar világra jönni az ember kisgyereke.
Ezt most írom mindazoknak is, akik hasonló cipőben járnak, mint én: tartsunk ki lányok, ne veszítsük el a jókedvünket, kezdeti babaváró hatalmas örömünket és harmóniánkat az utolsó pillanatban! 8)

Nem akarok már új típusú vonalzót keresni, de ez a 40. hét 2. nap....
Kép
goldplast

Jó reggelt!

Nagyon szépek a babákok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egy baba se született az éjjel?
Vendég

Sziasztok!

Sziszkáéknak hatalmas gratuláció a babushoz! :)

Ez valami boszitopik, vagy lehet, hogy "Túlhordom a babámat" című? (a férjem mondta az előbb :lol: ). Én sem hordtam még babát ilyen sokáig, a leghosszabb idő 38+1 volt, azt hittem, ilyenkorra már régen meglesz ez a baba is. De nem, tegnapelőtt éjjel volt valami kis készülődés, de az sem volt vészes, és nagyon hamar elmúlt. Furcsa és vicces állapot, pláne, hogy nekem eddig az érdeklődő telefonokkal sem volt dolgom, most meg jönnek rendesen. De majdcsak kibújik a babus. CTG-ről lemaradtam tegnap, lekéstem a vonatot. :oops: Majd megpróbálok hétfőn eljutni, ha addig nem történik valami.

Kendő(reklám, hehe): az új kendőm egy Didymos Katja, biopamutból van, azért is drága. Akartam képet beszúrni, de nem sikerült egyelőre, majd teszek fel. Pihepuha, színe gyönyörű, mondhatni magától köti meg magát. :D
Már az első gyerekemmel is volt kendőm, Kismamás, azt nem ajánlom, nem jó a szövése és nagyon gyűrődékeny, pici babához még használható, ahogy nő a gyerek, úgy már nem lehet jól megkötni. A másodiknál vettem egy Nandut, az teljesen jó, ár-érték arányban is, kicsit vastag. Aztán jött egy Ergo hordozó, de azt csak nagyobb gyereknél lehet használni, én azt főleg háton használtam. A harmadik gyereknél új beszerzés a rugalmas kendő, az picibabához isteni, amikor nagyobb lett, vettem egy mei-tait, azaz egy kötős kengurut, háton abban hordoztam. Most meg jött ez a kendő. :)
És pl. a férjem és anyukám sem érti, hogy ilyen drágán hogy lehet kendőt venni, de ezt ki kell próbálni. Én sem értettem, amíg nem próbáltam kötéseket a Nandu után egy drága fajta kendővel. Valami álom, tényleg magától köti magát, szinte nem is kell igazítani. :)

Linácska,
örülök, hogy jól sikerült a műtét, drukkolok, hogy könnyen kijöjjön a géz!

A babák továbbra is gyönyörűek, minél több képet kéretik feltenni!!! :D

Lábam nekem is ugyanilyen, szerencsére tépőzáras szandim van, annyira lazítom, amennyire kell. Emlékszem, a második gyerekkel volt még ilyen a lábam, aztán szülés után pár nappal ránéztem, és elkezdtem ugrálni, azt ordibálván: "gazellalábam van, gazellalábam van!", elképesztő volt a változás! :lol:

Még sokat akartam írni, de mennem kell, felébredt a férjem (hétvégente sokáig alszik), berakom a melegszendvicset a sütőbe, hogy együnk végre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsizsa 2009.08.08 21:18-kor.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Ágota :lol: felolvastam a férjemnek is.. :lol: A poén az, hogy én pl. harmadik gyerek vagyok :wink: :wink: :wink: , de még van három húgom, elképzeltem a sztorikat tovább... :mrgreen: :mrgreen:

Noki :lol: HÁt, azért pihenned is kellene, főleg, hogy ilyen klassz kis fájásaid vannak. Azért a vajúdóban nem lehetett semmi. Nekem szept.-ben volt ilyesmiben részem, és iszonyat emlékként égett belém...hú! Hol is fogsz szülni? Csak nem a Soté-n, ott vannak ilyen dömping vajúdók...

Linácska :lol: A telefonok miatt megértelek, engem is rohadtul zavarnak, már nincs kedvem jópofival mesélgetni az éppen aktuális állapotomról ---anyósom pl. pont az imént hívott... Nem tudom, miért gondolják, hogy lemaradnak valamiről...

Piroska :lol: :lol: :lol: Hajnus nagggyon édi!!!!! Tényleg vicc, mennyire nem fér bele az inkubátorba.. Azért lett lázas, mert Te is az voltál??

Goldplast :lol: Imádom, ahogy írsz, Neked novellákat kellene írnod! Nem szoktál ? Szívesen olvasnék tőled némi szösszenetet!

Mi tegnap voltunk Nst-n, szép görbét rajzolt Zsigi, és a méhem is rendesen dolgozik. Egészen egyenletesen mutatott összehúzódásokat, amiből én semmit nem éreztem. Persze keményedés azalatt a fél óra alatt nem volt, pedig arra kiváncsi lettem volna, hogy akkor az mekkorát jelez.
A méhszáj nálam is nyitva (ceruzányira), fel vagyok puhulva, a méhszáj megrövidülve, úgyhogy bármi lehet. Ha szerdáig semmi, akkor újra nst. Egyébként este nekem is voltak jóslóim, férjem már vinni akart volna, de aztán elmúltak és úgy aludtam, mint a bunda...
A dokinéni kexet, málnalevél-teát és a bábakoktélt is javasolja ilyenkor, sőt a tonikot is mondta... Ebből mi csak az első kettővel élünk...

Ja, és köszönöm a köszöntéseket....
puszi Nektek, anna :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Augusztusi kismamák hajrá!
A szeptember elejére kiírt barátnőm este 11 óta a szülőszobán van! :wink:
Vendég

Madaran
De a Sote II fogok szülni! :D
Ágota
Drukk a barátnődnek!
Beus
Keddig húzzuk ki és akkor együtt szülünk....bár sajna nem egy helyen :(
Na,de majd legközelebb :D:D:D
Orew, Tündi
Nagyon köszi a drukkokat :D Remélem,hogy hatásos lesz :)

Sajnálom azokat akik nem jól aludtak :(
Én most kitűnően aludtam.....mint akit fejbe csaptak :D
Bár nem csoda...kemény volt a tegnapi napom!

Ja!
Most érkeztünk haza a CTG-ről és haza is küldtek......tehát ma sem szülünk :D egyenlőre úgy néz ki :P
Bár nem bánom!

Húúúú.....képzeljétek.....mondta nekem a szülőszobánál a szülésznő,hogy CTG előtt menjek el pisilni és várjak egy pár percet utána,mert épp van neki egy szülése.
Basszus....az ajtót nem zárták be a szülőszobánál!!!!
Hallottam az egészet!
Az újdonsült anyukának nem volt egy hangja sem,de ahogy a szülésznők és az orvos beszélt vele :shock:
Szegénykém rossz helyre nyomott és morogtak vele,hogy nyomjon ott leeeeent, mert ennek a gyereknek ki kéne jönnie és így nem fog!
Én álltam az ajtó előtt és közbe a Férjemet néztem az üvegajtón keresztül és magyaráztam neki ,hogy mi folyik itt bent és ,hogy szabadítson ki :D:D:D
Aztán rátettek a CTG-re és egyszercsak hallottam a babasírást :D
Olyan jó érzés volt,hogy végre talán először ,de nagyon elkapott a hév,hogy Én szülni akarok és akarom hallani a picim sírásást :D
Tudom ,tudom.....fogom hallani eleget :D

Azt álmodtam ,hogy a pocakomon keresztül a babám kinyújtotta a kezét és megfogta az Én kezemet!
Olyan fantasztikus érzés volt!
Na,de ilyeneket álmodni :D

Pussz mindenkinek!
Megyek csinálom a hamit ,mert 2re jönnek anyósomék :D

Kép
noki&potyi

Most nem nagyon tudok visszaolvasni (mert csak fel oram maradt gyerkoc nelkul, azt meg inkabb egy kad forro vizben toltom... :wink: ), csak epp bejelentkezem, hogy persze ataludtam egyetlen fajas nelkul az ejszakat. Jol rapihentem a szulesre (ezt kerte a szuleszno tolem tegnap, hogy pihenjek :lol: ), szerintem honapok ota ekkorat nem aludtam, tiszta kaban ebredtem belole. A szulesznovel egyeztetve ma megiszom a babakoktelt delutan, hatha... Kedden elmegy a dokim, addig meg van 2 rasegitesi eselyem, mert ugye ezt csak 2 naponta lehet inni. :roll:
Kesobb jovok es olvasok vissza... de azt lattam, hogy ma ejjel senkinel nem jott baba... :roll:

goldplast:
4 nappal hordtam tul, de magatol indult be a szules es minden siman ment a kiiras utani 4. napon. 14 orat vajudtam, remelem most a hetvegen mar babazhatok...

baratodildi

Sziasztok!
Szép hétvégét mindenkinek!
Na csak átfutottam amiket írtatok....így nem nagyon tudok reagálni....
Tegnapi Nst-m is jó lett,semmi fájás...dokimmal találkoztam délután és mondta,bármikor hívhatom már...szüljünk....
Így kicsit nyugodtabb vagyok,hogy itthon van...de nálunk semmi jele a szülésnek...még jóslóim sincsenek...igaz még holnapig szedem a Mg-ot!
Linácska* lányod egy hős!
Noki*,nem semmi....pedig Én még hónapokkal ezelőtt,azt hittem pont Te fogsz korán szülni!
Ágota* Bömbike,olyan sokat nőtt-fejlődött!-édes nagyon!
Anna* kitartás....és élvezd a szexet,mert szülés után mással lesztek elfoglalva!
Zsizsa* Gratulálok a kendőhöz!Én mindenhova kocsival megyek és van kengurunk is....így Nekem szerintem teljesen felesleges volna....nem?Otthon is felkötöd majd???
Goldplast*Tarts ki a vonalzódnál...hátha ma bújik ki a drága!
Tündi*Jó talit mára!

Bocsi akinek nem írtam!!!-de megérkeztek a sógornőmék...két picivel!!!

pusza
Dobok 3 képet,ma reggeli...már rég nem fotóztam...

Kép Kép Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi
Nagyon szép pocid van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jó babázást!

Nekem apa holnap reggelig dolgozik :cry:
Vendég

Anyukák, segítséget kérek szépen!
Kiütéses lett Betti arca, valakinek ismerős ez?
Van teendőm, vagy jóindulatú, magától elmúló pöttyök ezek?
Szerencsére nem szenved tőlük, nem viszket (legalábbis nem vakargatja), nem nyűgös tőlük, szóval elvileg csak esztétikai gondot okoz. De azért várom a tanácsokat.
Itt van kép - csak erős idegzetűeknek!!

Kivettem, nem akarok vele olyan sokáig büszkélkedni...
Mindenkinek köszi a válaszokat, tejkiütéses képek helye volt ez...

És hogy egy kevésbé ijesztő is legyen:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hmbori 2009.08.08 15:55-kor.

Kép

Kép
hmbori

Na, jöttem képeket feltenni (kattintásra megnőnek):

Kendő (nem saját képek):

Kép Kép

Mostani poci (majd próbálok ruhásat is, mert ez nem sikerült valami fényesen, a tükör is piszkos, valahogy kicsit aránytalan, csak már olyan régen fényképeztem le a pocakot, hogy muszáj volt):

Kép

Kandi,
igen, én otthonra is használom a kendőt, ennyi gyerek mellett már muszáj, így sokkal könnyebb tevékenykedni. :) Szép poci! :)

Továbbra is mennem kell, csinálom az ebédet (fincsi tejes-joghurtos puliszka).

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Bori,
én valószínűsítem, hogy tejkiütés, szokott ilyen lenni a babák többségénél, nálam mindegyiknél volt, és elmúlt magától, de pár hétig ilyen csúnya volt. Én úgy tudom, hogy az anyai hormonok okozzák. Ha nagyon aggaszt, szólj majd a védőnőnek, vagy a gyerekdokinak, hogy nézzen rá, tényleg az-e.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Az lemaradt, hogy tejkiütés ide vagy oda, Betti nagyon szép! :)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Köszi, Zsizsa, a megnyugtató választ és a dicséretet! ;)
Neked meg igazán nagyon szép már a pocid! És nem is látszik, hogy már a 4. babád várod, olyan szép karcsú vagy egyébként!
És aranyos, amit írsz a különböző hordozókról - úgy látom, Neked ez a kedvenc hobbid, a hordozó-gyűjtés... :lol: :lol:

Kép

Kép
hmbori

Oui,
Nekünk azt mondta a fülész, hogy ugyan nagy Lili orrmandulája, de annyira szép állapotban van, hogy ő ugyan nem nyúl hozzá, inkább a tubust próbáljuk meg. És rendben is volt vele.
Most, hogy visszavittük Lilit, egy mozdulattal kirántották a füléből azt a gézt, persze felüvöltött, de legalább szakember csinálta, és nem mi kontárkodtunk. Végül még véres sem volt.

Goldplast,
nekünk az a jó, hogy Lilinek nem fáj a dolog. Egyszer begyulladt, felszúrták ügyeleten, és ennyi volt a fájdalmas rész. Aztán elvittük egy szimpi doktornénihez, aki javasolta ezt a tubus dolgot, berakta, és ha be is gyulladt, már folyt is ki, tehát nem feszített, nem fájt, szépen kijött. Ok, az antibigyót szedni kellett, de ennyi.

Bori,
Lili is volt ilyen 1-2 hetes korában, a védőnő szerint tejkiütés, majd elmúlik, nem kellett vele semmit sem csinálni. Sok apró pötty az arcán, ugye???

Voltunk NST-n is, megint nem tetszett a dokinak. Nem is csodálom. ha volt méhösszehúzódásom (3 enyhébb), akkor leesett Levi szívverése. Ok, csak olyan 130 körülire, de lentebb a 150-nél. És egy mukkot nem mozgott. Hiába szóltam a csajnak, mintha meg sem hallotta volna, ez most nagyon nem szimpi csaj volt. Ráadásul eltűnt 20 percre, az egyik csajnak közben leállt a gép, nem nyomtatott, szóval jó volt.
Most először meg is vizsgáltak, a méhszáj felpuhulva, és egy ujjnyira ki vagyok tágulva (egy kósza fájás nélkül). A magzatvíz viszont szép tiszta. Doktorbácsi szerint gyors és könnyű szülésre készülhetek, gyakorlatilag bármikor. Ma ügyeletes, mondtam, hogy gyorsan vissza is jövök délután. Mondta, hogy ok, de ahhoz produkáljak már valami fájást, mert anélkül nehéz szülni :lol: Reggel 7:15-re megyünk újra, úgyhogy szegény Lilit elvisszük inkább anyuékhoz aludni, ne kelljen már megint 6-kor kelnie.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bori
Próbáljad meg néhány csepp anyatejjel bekenni Betti pöttyeit!

Balázs nagyon helyes kiskrapek :lol: :lol: :lol: :lol:

Ágota :lol: :lol: :lol: :lol:

Kandi
Nagyon szép pocid van!
Vendég

kismamik hajrá!!!!!
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Jelentem, félidőnél járunk! Úgy értve, hogy 18 mamink van és 19 kismamink! És még csak augusztus 8. van!!! :shock: Jól belehúztunk! :)

Kép

Kép
hmbori

[quote="hmbori"]J írta:hmborielentem, félidőnél járunk! Úgy értve, hogy 18 mamink van és 19 kismamink! És még csak augusztus 8. van!!! :shock: Jól belehúztunk! :)

Ezt számoltam én is... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bori!
Én is tejkiütésre tippelek..
A Szabinak anno nagyon nagyon csúnya volt az arca.Kb mint egy serdülő kamaszé.Kis anyatejjel kenegetheted,de majd elmúlik magától.

Zsizsa!
Énis én is szeretnék egy Didymos kendőt...De nekem csak használtra futja..Ha esetleg látsz tudsz valamit léci szólj!Szerintem az 5-ös 6-os lenne nekem jó,vagyis 4m feletti.Majd lemérem a kölcsön olcsó kendő hosszát.
Már a 2. kendőt próbálom,és kezdek rájönni milyen is kéne.Most egy lenvászon vékony kendőt kaptam kölcsön,meg van egy kismamás is.No a kismamás az szó szerint egy nagy kalap kaka,használhatatlan egy 4kiló körüki csecsemőhöz,és iszonyat vastag merev car.A másik az vékony,jól gyűrődős és ....no azt meg nem lehet úgy megkötni,hogy körbe ölelje a babát.Valahol mindig eláll,vagy szét csúszik meg itt ott laza stb..Vagyis nem követi a baba testét..Gondolom nem olyan a szövése mint kéne...

Csajok,ma nem akar senki szülni??

mimi12

Sziasztok!

Szétrobbanok :twisted: már 1 órája itt ülök és 5× leirtam és nem volt hajlandó a babanet elküldenni...
Na de most!!!

Előszőr is a kórházban volt egy kis nézet eltérésem a kórházi védőnővel...Bennt a csajokkal tök jól összeismerkedtem a legtöbb első babás volt és nem igazán ment a szopi és teljesen el voltak anyátlanodva..erre aznap bejött az okostojás védőnő azobámba is és osztotta az észt..,hogy a szopi milyan jó,és szép harmonikus dolog meg az egészség meg minden...erre én ,igen szép meg stb...DE fel kellene az első babás anyukáknak hívni a figyelmár,hogy az éremnek 2 fele van és nem mindig úgy alakul a dolog ahogy a képeken látszik boldog kiegyensúlyozott anyuka szopiztatja a mosolygós bébit...nem az előszőr igenis nagy fájdalmmmal jár szikrázni fog a szem alul görcsöl,vérezhet a bimbó a rossz tecnikától stb....és erre a nő,hogy hát miért is kellene ez egy természetes dolog és kész és innen indult a dolog..mondtam én,hogy valaki ezért adja fel mert érzékenyebb a melle és nincs rá felkészülve...na mndegy nem értettünk eggyett pedig én aztán nem vagyok egy balhés tipus...

Na más....

Tegnap api adott egy kis kimenőt 1 óra volt mindössze de jó volt :wink:

Késöbb még jövök...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ja csajok nem tudok képet feltenni ezen a gépen DE ha valaki felajánlaná,hogy ha elküldöm neki telón (zsinorját 1 napja keresem :P de hiába)és felrakja nekem azt előre is megkösszizném... :P :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok
Elmentek anyósomék :D
Jót hamiztunk :D Annyi kaját csináltam ,hogy holnap nem kell főznöm, bár csak egy-egy adag maradt mindenből :roll: Azt hittem még vacsira azt ehetjük,de kiéhezve jöttek :D
Majd szétcsattanok a sok energiától.....és nem tudom miért, nem tudom mi van velem!
Azt hiszem ilyen állapotba lenne jó szülni és nem olyanban amilyenben mostanság szoktam lenni!
Most megyek és meglocsolom a virágokat az udvaron!
Majd még jövök.

Bim-bam
Küldtem priv üzenetet neked!
Jimbone
Nagyon Édes Donát baba :D
A második képen amikor nagydolog készül.....hááát....eszméletlen :D:D:D

Kép
noki&potyi

Bim-bam,
küldd a képet, máskor a férjem már kitanulta, hogy hogy tudjuk feltenni.

Mimi,
én akarok szülni. Lányom anyukáméknál, orvosom ügyeletes, ennél tökéletesebb időzítés nem kellene.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszike csajok!

Most küldtem egyet Nokinak :P
Noémi írtam püt :P
Lina neked is köszike :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam