Új privát üzeneted érkezett!

A tápikhoz nem tudok hozzászólni, csak lelkesen olvaslak titeket, meg nézegetem a szebbnél szebb képeket! 8)

Kedves Franciska,
Nem vagyok egy tapasztalt anyuka, de nekem a köv, vált be:
Felveszem a bal kezembe, befordítva a mellem irányába, beszélek hozzá, ha sír bedugom a cumiját, simizem a homlokát, ringatom, közben járkálok vele. Ha nagy a baj, suttogok a fülébe, attól mindig megynyugszik. Ez kb 20 perc, míg teljesen beájul, úgy hogy nem kel fel ha beteszem az ágyikóba. De ha be is teszem, még simizek párat a homlokán és teljes a nyugalom! Még az is jó szokott lenni ha a karomra fektetem pocakkal lefelé, úgy hogy lóg a keze meg a lába és lefelé néz. Ilyenkor a sírás mindig abbamarad, de aludni így nem tud, csak nem sír.

Biztosan nem mondtam hűűű de nagyon meglepő dolgot, de nekem ez bevált. De mindenképp az első 5 percben sétálni kell vele.
Biztosan nálam sokkal tapasztaltabb anyukák elárasztanak 5letekkel, amit én is szívesen veszek! Kiványcsi vagyok!

Kellemes estét!

Kép
h.bogesz

Edit: Ezer bocsi, de még csak ma reggel lett teljesen kész... anyósom postázta ma délelőtt. Sztem holnap megérkezik. :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bogesz,
én is ezzel a módszerel dolgozom, ha sírás van :wink:
Viszont most le se merem tenni, mert úgy ordított az előbb, hogy teljesen magán kívül volt. Sikongatott, fuldoklott, tök vörös volt a feje, azt se érzékelte, hogy szólok hozzá, szóval pár csepp hideg vizet csepegtettem az arcocskájára, hogy térjen magához :oops:Annyit elértem, hogy egy picit rám figyelt, és már működtek a fent leírtak. De én ilyet még nem láttam :shock: :shock: :shock: :shock:

mikegirl

Hello!

Na, szóval Tököl szerintem nem a legmegfelelőbb hely a biotermesztésre...még akkor is, ha évente csak 4-5 ször fúj batta felől a szél!

Mikegirl: Nem a poci volt a bűnös? Mert Sebi csak akkor sír ordítosan, ha a pocija fáj! Ezt onnan tudom, hogy morog utánna, meg érezni hogy tlei van levegővel. :?

Nem szoktam ilyet mondani, de most nagyon várom már, hogy vége legyen a napnak!

Betegeknek még mindig jobbulást!

mamiblue

Sziasztok

Íme egy kép a fogyókúrás kajáról :lol:
Kép
és a következő :D mi már télapóra készülünk :P Kép
és még egy ,masszírka közben Kép Kép Kép

Kép

Kép
jucu

jucu, hol vettétek a badyt???

Kép
mona76

Egy csajszitól vettem bőrzén.
3db volt a csomiban...egyik fehér alapon rénszarvas ,hópehely ,másik szintén télapós fehér alapon harmadik meg ....ez az édibébi.:-)

De én láttam már télapós rugit :lol: no az az igazán édes.
De körbenézek neked hátha találok boltban.

Kép

Kép
jucu

Jucu:Hol vettétek a járókát? Nagyon szép, és a manó is szép kerek, aranyos husis!
Italoman, Robcsi:Bee. Fehér bőr Engem télen nyaggatnak állandóan, hogy milyen „sápadtarcú” vagyok nem vagyok beteg??
Horviki, Tuza Edit: Én eddig nem mertem írni, de mi is nyalintottunk már almát, és sütőtököt is nagyon bírta Geri.
Mona: alma én csak simán lereszelem semmit nem teszek bele
Gyönyörűek a könyklő babák!
Panni Üdv!

Kép
Kép
zeze

Zeze

Nyalintottunk....... :lol: ez teccik :-)
Járókát még Diusnak vettük.Brevi márkájú én nagyon csipáztam és csipázom most is.BÁr elgondolkodtam a fa gurulóson is ,de maradt ez.Feleslegesen nem költünk. :wink:
LÁnyom hangosan beszél ,itt ülök a szoba mellett és fetrengek a röhögéstől."mondtam nem hiszed el,én csináltam" ez volt az utcsó...
Dius régóta beszél,elég kicsi volt amikor álmában elmesélte a napját vagy csak röhögött.Mi meg a másik szobában fetrengtünk tőle :P

Lányok belegondoltatok már milyen lesz karácsonykor egyel többen lenni.Én még mindig csak csodálom BÁlintot ,milyen kis édipók jött nekünk,megérte ilyen sokat várni most már tudom.
No nem szentimentáliskodok ,csak nap mint nap rácsodálkozom erre a kis csodára.
pusszancs lépek alukálni

Kép

Kép
jucu

sziasztok!

Mikegirl: elvileg a babaúszáson van masszás oktatás is, már nagyon várom, jövőhéten már megyünk :D

Én mindaddig amig van ciciben tejci azt adok a gyereknek, attól nagyon jól érzi magát és szépen fejlődik. Majdnem 7 kg (6900 gramm) tehát feleslegesnek érzem hogy mással is kiegészitsem a tejecskét, meg ráadásul ez mindig kéznél van

altatás: én ettetem a gyereket 6kor és 8kor, de a 8 órás etetésnél mind2 cicit kiszivatom vele, aztán amikor már kezd beájulni akkor be a cumi (ezek ilyen kis utószopizások legalábbis ezt irja suttogó) és a gyerek hajnal 3ig jó esetben 4ig nyomja, aztán ott megint evés és reggel 8ig szokta nyomni, viszont akkor kakil egy akkorát hogy én is elszégyelem magam, utána még kb 10ig "ejtőzés" megy a nagyágyban. amúgy pedig én nem hagyom őt aludni délután 4től, tornázunk, beszélek hozzá, játszatom a játékokkal tehát intenziven foglalkozom vele és ettől 8 órára hulla fáradt lesz, ja meg hát ott van még az esti fürdőzés az apjával ami szintén jól lefárasztja.

én fejfájásra vörösbort szoktam inni.

Ja és megint találtam egy jó honlapot és nem is drágák a cuccok www.kepeshaz.hu

hbogesz: már akartam kérdezni hogy a Leg Magic hogy vált be?? használ? járok már tornázni ,de itthon is nyomnám :D

Kép
sziszike77

Jucu: Nagyon szép a kaja, hát még milyen fincsi lehet,én olyan nagyon éhes vagyok mindig.Elérzékenyültem azton amit írtál én is minden reggel mikor vigyorogva ébred megkönnyezem hogy milyen jó hogy van nekünk. Ja és még valami olvastam , hogy ne vegyük nagyon komolyan a szülői létet, élvezzük a babánk társaságát olyan gyorsan megnő most a másodiknál már élvezem is az elsőnél több volt a para.
Hajhullás:Valaki írta hogy mit használ (légysz mégegyszer) asszem most már nekem is elkelne valami cucc rá!
Mikegirl:Cumi, Geri sem cumizik egyedül, de azzal altatom el én is este egyébként az ujját szopizza egész nap, csak annyira felhergeli vele magát este, ha nem talál bele, vagy szemecskéjét szurkálja , úgyhogy betámasztom neki. Kaptunk ajándékba egy alvókendőcskét aminek manófeje van és ezzel kitámasztom a cumit, plusz a kis takaró, és így alszik el aztán kiveszem a cumit is és a kendőcskét is ha elaludt mert belegabalyodik,( lefényképezem holnap neked) a brendonban lehet kapni nagyon helyes, és így nem kell fognom a cumit már.
Panni:Köszi, hogy így látod, és én is csatlakozom a véleményedhez, és annak is nagyon örülök, hogy nem hasonlítgatjuk össze állandóan a babókat. Minden gyerkőc egyedi manó mindeki más-más ütemben fejlődik gyarapodik, maradjunk is ilyen toleránsak egymással mindeki másképp csinálja, és így van ez jól!
Betsy: Jó hogy visszatértél!

Kép
Kép
zeze

Örülök, hogy bejött a takarós trükk! :)
A mai tornán a kúszást gyakoltatták velünk, szegény Csani annyira bömbölt, de azért kúszott serényen. Néha úgy tekergeti a kezét meg a lábát a konduktor, hogy mindig azt hiszem, hogy most biztos eltöri. :( Mindig paráztat, hogy már ezt is csinálnia kellene meg azt is. :roll: Olyan szomorú volt, ott kellett várnunk a folyosón vagy fél órát és ott lépcsőzették a sérült gyerkőcöket,a szívem szakadt meg értük. :(
Én tegnap próbáltam ki az almát. Én a klasszik üveg almareszelőn reszeltem le neki. Haláli pofákat vágott, majd az egészet kitolta a nyelvével. Azt hiszem egy hónap múlva újra próbálkozom. :)
A tescoban lehet, most kapni karácsonyi rövidujjú body-t meg előkét. A body 800 Ft.
Jucu: nagyon jól néz ki az aranygaluskád! Én sajna nem tudok ilyeneket. Leragadtam a muffinnál. :oops:
A gyerkőcök nagyon cukik!!!

leko

Bogesz!
Köszönöm, hogy leírtad te hogyan altatod Szaffit. Nagyjából ugyanúgy mint én:) De szeretném, ha Enikő megtanulna egyedül elaludni. Mert ezt a nagytesónál is elszúrtuk... legalább fél órát kell mellette feküdni, mire elalszik. Ezért is nem tudom őt elaltatni délután, mert ált. nem alszanak egyszerre. Amúgy miattad vettem meg a Kismamát, szépek vagytok benne. :) Persze azért végigolvastam. És van benne egy érdekfeszítő cikk a streptococcus-fertőzésről, amit Encsi elkapott. És most még szerencsésebbnem érzem magunkat, mert azt eddig nem tudtam, hogy a fertőződött kisbabák egynegyede az antibiotikumos kezelés ellenére meghal...

Sziszike!
Én öszintén szólva nem tudom ébren tartani a csajszit. Ha nagyon ki van ájulva, még a tesó kiabálása mellett is képes beszunnyadni. Napközben ma kétszer is a babatornáztató állványa alatt aludt el, miközben csilingelt a rajta lévő játékkal :)

Kép
Kép
pfranciska

Nekünk is van egy szökős képünk. Kb. 1 percre hagytam ott úgy , hogy nem kötöttem be. Nagyon vigyázni kell már, mert hihetelen sajtkukac, pillanatok alatt oldalra fordul és szökni próbál Kép

leko

Leko!
Én is kipróbáltam és tényleg jó ez a türcsis módszer. Miért kell járnotok tornázni? Minden "normális" szakember azt hangoztatja, hogy igen eltérő lehet a gyerekek fejlődése. Több, mint 2 éve összejárunk 5 anyukával+5 gyerekkel (azóta+3) kb. havonta egyszer egyikünknél. És ez az 5 gyerek is annyira másként csinált mindent (most 2 és fél évesek). Az én fiam pl. már 6 hónaposan mászott és 10 hónaposan önállóan járt. Ő volt mozgásban a legügyesebb. A csapatból másik 2 kisfiú kb. 6-8 hónappal később produkálta ugyanezt. Persze másban meg lehet, hogy ők voltak gyorsabbak. Enikőtől nem is várom el ugyanezt a tempót. :)

Kép
Kép
pfranciska

Leko (folyt.)!
Ebből azt akartam kihozni, hogy ne parázz amiatt, amit a konduktor nőci mondott, nincs ilyen, hogy egy 3 hónapos babának ezt és ezt "kell" csinálnia, semmi baj nem lesz, ha 1-2 hónappal később jut el odáig. Amúgy az egyik anyuka az előbb említett csapatból szintén konduktor és gyógytornász, de ő nem ilyen "paráztatós" fajta, inkább nyugalmat sugároz.

Kép
Kép
pfranciska

franciska: izomtónus eloszlási zavara van. Az esetek 90%-ban balra fordítja a fejét. A háziorvos vette észre aki elküdött egy lekiismeretes neurológushoz az meg a petőbe. Egy kicsit túlzásnak érzem, szerintem egy gyógytornász is segített volna de az biztos, hogy itt nagyon szuper a korai fejlesztés. Tudom én is, hogy nincs semmi baj Csanival és nem gond, hogy pl. még nem nyúl a dolgokért, de akkor és ott ez mindig úgy megijeszt.

leko

Nem semmi a dokitok, hogy észrevette a dolgot. A miénk az alatt a havi egyszer két perc alatt ilyesmit biztosan nem figyelne meg...
Mindenképpen megnyugtató, hogy jártok tornázni, de ne hagyd magad megijeszteni, hiszen tényleg csak egy kis problémáról van szó és azért vagytok ott, hogy segítsen a hölgy, nem azért, hogy paráztasson. Ráadásul az első gyerkőcnél sokkal érzékenyebben érinti még az anyukát minden.
Csanival minden okés lesz.
Na, beájulok a többiekhez. Azért nem alszom még, mert kell 1-2 óra lenyugodni a gyerkőcök után. Nagyfiam ma is taccsra tett idegileg. :) Pedig türelmes ember vagyok és soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hangerővel tudok ordítani :), de tudok, na... És persze nekem lesz bűntudatom és nekem fájdul meg a fejem, a kölyök meg vigyorog rám, hogy "anya, ordíts nyugodtan". Püff....

Kép
Kép
pfranciska

köszi franciska, én is nagyon bízom benne!
igen, nagyon alapos a dokinéni. :)
kemény lehet, én egyenlőre elképzelni sem tudom, hogy hogyan lehet bírni energiával, idegekkel 2-3 gyerkőcöt. Minden elismerésem a többgyerkes anyukáknak!

leko

Jó reggelt!

Ma nagyon korán kelt Fanni, fél 7-kor már egyáltalán nem akart visszaaludni. Folyamatosan "dumált" 9 óráig. Apával jó nagyokat nevettünk rajta, úgy tud már magyarázni :D Most viszont elfáradt, elaludt. Úgy látszik ma fordított napunk lesz, mert ilyenkor szokott felkelni és nem elaludni.

Szivacspuzzle: mi tegnapelőtt vettünk, Fanni nagyon élvezi, nagyon tudja nézni a színes mintákat. Bár mi elkövettük a hibát, és figurásat vettünk, amit több darabra szét lehet szedni. Szerintem ha egyszer szétesik, soha többet nem fogjuk tudni összerakni. Hál Istennek Fanni még nem tudja szétszedni, csak hason fekszik rajta és bámulja :D

Cumi: létezik hogy egy három hónapos baba tudatosan nyúljon a cumi után??? Ha kiesik a szájából a cumi, addig ügyeskedik amig vissza nem rakja a szájába. Illetve valahogy a kezével a szája közelébe sodorja és egyszerüen beszippantja a cumit. Ezen is jót szoktunk apával derülni. De lehet csak véletlenül sikerül neki, de már jópárszor láttam, ahogy visszaszivja :D

Rakok fel egy puzzle-s képet :D Kép

horvviki

Hello!

Franciska: Mély levegő! Az talán használ! :)

Na, ebben a pocsék időben nekem is rögtön rossz kedvem lesz! Tegnap olyan gyönyörűen sütött a napocska, hiába volt hideg szép idő volt! Ilyen kéne mindig!

Viki: Nagyon ügyes Fanni!

Ma reggel ittunk (nekem) fél korty almalevet. Izlett neki!:)

mamiblue

Sziasztok!

Úgy látom nagy a pangás!

Jucu: aranyos Bálint, Ádám is ugyanígy szokott sírni, ezért a cumi seperc alatt kiesik a szájából. Mit sütöttél: aranygaluskát? Imádom.

Leko: Csani már profibb, mint az én fiam, látom ő már a befordulós módszerrel szökik, az enyém csak lökdösi magát lefele.

Horvviki: nagyon édes Fanni és ügyesen hasal. Most már engem is felizgatott ez a puzzle-szőnyeg, én is akarok!!!

Szóval elkezdtem fejegetni, mert félek, hogy fogyóban van a tej. Tegnap 3 szopi után és a ma reggeli szopi után kb. 30 ml jött le. Hát ez édeskevés, ezt még lefagyasztani sem érdemes. De talán elkezd majd a cici többet termelni, iszom is a Maci kávét rendületlenül. Éjszaka is fél 4-kor kelt enni, ha ezt a tendenciát mutatja, akkor holnap 3-kor fog ébredni. De majd meglátjuk. Viszont nagyon nehezen tudtam visszaaltatni a hajnali szopi után, mert én vagy tüsszögtem, vagy köhögtem, vagy az orrom fújtam. De mindig akkor jöttek ezek, amikor már azon a ponton volt, hogy elalszik. Tök mérges voltam magamra és erre a hülye náthára. Végül amikor éreztem, hogy valami jön, akkor kimentem a fürdőszobába, így nem hallatszott annyira a szobájába.

Pfranciska, Leko: én is tudok ám ordítani a 8 éves fiammal. Tegnap is kiidegelt. De érdekes, hogy amíg az apja nem volt itthon, addig semmi baj nem volt, tök jól elvoltunk, de aztán utána! Néha teljesen kikészít. Az apja pedig azt mondja, hogy teljesen a fejemre fog nőni, mi lesz ha kamaszodik? Én meg mondtam apának, hogy felmondok. Azt mondta mehetek a régi lakásunkba, ahol most a kolleganőm lakik 2 gyerekével, a párja kint dolgozik Angliában. Mondtam jó, de viszem az Ádámot is, azt mondta, hogy nem vihetem. Kérdezem: de akkor hogy szoptatod meg? Azt mondta: Majd mindig hazajössz. És kérdem: Napközben ki fog rá vigyázni? Válasz: Majd beviszi a munkahelyére. Na de ez csak viccelődés volt közöttünk, eszem ágában sincs elmenni itthonról.

Kép
Kép
márkanyuka

Azt elfelejtettem írni, hogy tegnap annyira nem volt szaglásom, hogy másodjára sem vette észre, hogy bekakilt, sőt mikor este bekentem az orrom Neogranormon (remélem jól írtam) kenőccsel - aki ismeri tudja, hogy elég erős az illata - egyáltalán nem éreztem semmit. Ma már úgy tűnik, kezd egy kicsit jobb lenni, a folyékony szappant már éreztem a kezemen.

Kép
Kép
márkanyuka

Horviki: Cumi, Szerintem létezik, mert Geri addig ügyeskedik, míg ki nem veszi.

Kép
Kép
zeze

szasztok csajok!

mi is kóstiztunk már almát, de annyira nem ugrott rá a témára, ugyhogy marad a jól bevált tejcsike :D

oltásunk is megvolt, rendben zajlott

babónak is vettünk tegnap télapós bodyt, nagyon édi benne, ez a piros szín jól áll neki :D

mi Pesten karácsonyozunk anyósnál, családi körben

úristen mindjárt itt van .... de durva, gyorsan megy az idő :roll: ajándékok :roll: ti már készülődtök? Kép
nora80

Sziasztok!

CSak gyors bekukk, mert nagyon ramatyul vagyok, megyek fekszem.... magas a vérnyomim. Ez várandósságom (Mesivel) idején jelentkezett, és úgy néz ki vm. megmaradt belőle... :( Nem gáz, mert csak 149/96 és a pulzus 86, de nagggggyon kiakaszt. A tarkóm úgy lüktet néha, hogy azt hiszem mindjárt meghalok... (és hohangálnak előttem szép fényes karikák)... persze tudom, nem adják azt olyan könnyen... :)

Ne aggódjatok amiatt, hogy a baba ezt v. azt nem csinál. Akkora különbségek léteznek a gyerekek fejlődésében! Vegyük alapul a lányomat. Már 3 éves elmúlt és még mindig kínaiul beszél. A szomszéd kislány már 2 évesen hosszú verseket mondott! Danus, Gergő és Encsi is egy évesen indultak el, a lányok ált. később szoktak, nálunk ez így alakult. Mesi még nem nyúl a tárgyak után. NÉha pusztán véletlenül megmarkol valamit de tudatosan nem teszi. Nem aggódom, mert érdeklődik, viszont hason abszolút "mozgásképtelen". Üvölt, mint a sakál... bezzeg Encsi... anno imádott hason feküdni, és mindig repült. EGyik gyerekünk sem csinált ilyet. Mondtam is a volt kollégáimnak a ZMNE Felderítő tanszékén, akik az ejtőernyős kiképző tisztek voltak, hogy adok fotót Encsiről, hogy tudják mutatni a hallgatóknak, hogy milyen alakzatot kell felvenni amikor szabadesésben vannak.... pont úgy csinált a lánykánk: két keze oldalt szét, mint a madárnak, a lábai enyhén szét (mint a fecske farka V-alakban),és úgy tartja magát... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Hajhullásra: Varga hajszesz... valaki kérdezte

Mandala, jobbulást, utaltam szerdán a pénzt.

Betegeknek jobbulást.

Hallottatok már a Dévény-módszerről? Néha kéne nekünk is csinálni. Hol lehet azt megtanulni?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

mandala: Vigyázz magadra!

Nora: Én már annyira várom ,hgoy vásárolhassak! Most tudnék csavarogni Sebivel, de nem tudom, hogy oldjam meg az öltözködést. Mert ha bemegyünk vhová, ugye le kell vetkőztetni vmennyire, és akkor felébred és nem bizti, hogy visszalszik, ha meg nem, akkor nem tudok vásárolni. Mindenesetre ma megyek auchanbe vagy holnap és már nézegetem az ajándékot...

Próbáltam szopi után adni neki megint egy kis almalevet...hát kihányt mindent a drágám:( De nem az almalé volt a hibás, hanem ,hogy erőlködött kakin v. pukin és azért jött vissza minden...:(

mamiblue

1-2 kép:
(mert én is úgy szeretem nézni a képeket a gyerkőcökről...)
Az első kép a csilingelős kedvenc játékunk, ami alatt előszeretettel elalszik Encsi... Kép Kép
Kép

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok Csajok!

Hajhullás utolért :( , Ati éjszaka is kelt, próbáltam cumit, de egy idő után feladtam, és úgy rácuppant a cicire.
Cumit kitámasztani lehetetlenség, mert mindig mozgatja a fejét. Amikor kisebb volt, akkor meg csapkodott a kezével, persze nem tudatosan. És egy fél állatkerttel lehetett csak megakadályozni, hogy kiverje a cumit.
Cumifogás - naná, hogy létezik :lol:

Kép

mikegirl

Mikegirl
Másfajta cumit nem próbáltatok?

Cumifogás
Lehetséges... főleg a tesóét szeretjük :roll: :lol:

Ági
www.deveny.hu
Vendég

Leko!
Beszéltem a konduktor-gyógytornász barátnőmmel. Szerinte jobb lenne, ha a Pető helyett inkább a Dévény-módszerrel dolgoznátok. Ha már úgyis szóba került az előbb... :) A Petőben idősebb és ált. súlyosabb állapotú babákkal foglalkoznak jól. Eddig én is csak jót hallottam a Dévény-módszerről.

Ági!
Nektek szerinted miért kéne? Úgy érzed, hogy van valami probléma? Vagy csak úgy?

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Jucu úgy megkívántam az aranygalúskádat, hogy én is csináltam, de nagyon sz@r lett :oops: Mindenfélét megsütök, de kelt tésztát nemtudok :oops: Örültek a tacsik :lol:
Nagyon édes Bálint, gyönyörű szép arca van :wink:
Leko, de ügyes Csani :wink: Nálunk Dani még ilyen lecsúszással sem próbálkozik, neki úgy jó ahogy letesszük :roll:
Dani is nagyon baloldalas, bár aztmondta a doktornő, hogy nem vészes :)
Viki, nagyon szép Fanni is, és milyen ügyes ahogy tartja a fejét :wink:
Franciska, szép baba Encsi :wink: Talán kék szemű lesz? A te vonalzódon soha nemtudok kiigazodni :oops:
Mikegirl, milyen ügyi Ati, már megoldja látom a cumiskérdést :lol:
Dani nagyon nyúgtalan, de csak mikor alszik, én a szúrira fogom, óránként felsír. Délután sétáltunk egy nagyot, és én megint eláztam.
Csináltam magamnak zacsislevest, és megettem mindet /apa rettenetesen útálja a zacsis, és konzerves kajákat/.
Holnap reggel megyek a tescoba, remélem kapok karácsonyos rúcit. Most akartam menni, de már rettenetes fáradt vagyok.
Holnap tesszük fel a lakásba a karnisokat, és mehetek függönyöket vásárolni :lol: , szeretem az ilyen feladatokat :lol:
Annyi mindent akartam írni, de nagyon levagyok lassúlva.

Kép

ha anya nemfigyelne, megenném a kacsát
Kép

Kép
mona76

Mi is vagyunk ám, csak leginkább én is olvasó üzemmódban!
Mindneki nagyon gyönyörű és reméljük mindenki jobban van már!

Mi is túl vagyunk a 2hós oltáson , egész jól átvészeltük, sőt utána is zökkenőmentesen vettük a napot!

Képzeljétek tegnap voltam edzeni, annyira szupi volt, kicsit átmozgattam mident és utána egy fini szauna.
Ja, amúgy sajna már egyáltalán nem tudokm szoptatni, mert az asztmám eléggé vacakol és az orvos utasítására gyógyszerket kell szednem, ami nem tesz jót Pocókámnak. :cry: :cry:

Csajok ti miket játszotok a babákkal és sokszor úgy érzem nem vagyok elég mókás neki.....jó persze sokszor azt is érzem, hogy nem vagyok elég jó anya nem foglalkozom vele eleget. Pl. ha egyedül játszik a szőnyegén lelkiismeretfurdalásom van, ha nem foglalkozom vele. Ez normális????vagy már megint csak án vagyok ilyen bolond :roll: :roll:
Kérek tanácsokat szórakoztatásra...... :lol: :lol:

Már amúgy nagyon szépen tartjuk a fejünket, és hangosakat vigyorászunk és igazán jó babák kezdünk lenni. Bárhova elmerek vele menni, mert tudom hogy nem lesz vele baj. Kopp-kopp.... :lol:

Sajna még az éjszakát nem aluszuk át, kb fél kilenckor elalszik, aztán fél kettő-kettő körül ébredés. Majd hat körül kelünk végleg, autána már nem nagyon van alvás, de én is átáltam már erre.... :shock: :shock:

Ime egy-két kép:
És igyekszem majd gyakrabban jönni....
Puszika mindenkinek

Kép Kép Kép

Kép
kis pupu

Hello!

Úgy megörülök, ha olyan nevét látom, aki ritkábban jön!
Kis pupu: Nagyon édik vagytok!
Szórakoztatás: Hát én énekelni szoktam neki nagyon sokat, meg mászkálunk a lakásban és mutogatom neki a dolgokat. Meg a masszírozás is jó program...szereti:)

Na most mennem ,kell ,mert elment az idő a vásárlással, leszaladok Jessyt sétáltatni aztán pancsi alvás!

mamiblue

Sziasztok

Hú csajok ,ma cirkuszba voltunk Diussal meg tesómékkal és egyik barinőjét is elvittük.
Szupi volt.Tényleg nem hiába mondták ,hogy a leghíresebbek közé tartozik a Kínai nagycirkusz.Olyan rég voltam már ,így majdnem lehidaltam amikorközli a nő 5800 a három jegy. :shock:

Most kitaláltuk akövetkező a jégszínház lesz /pinokkió/
ott nem olyan vészesek az árak .a tavalyi Disnein voltunk az baromi drága volt.,de az is megérte.

Szóval ma kikapcsolódtunk.

Jah és Bálintosz maximosz ma 8.30 ig aludt.,ilyen sem volt még. :P
Azt kell modjam jó kislegény nagyon. :P :P :P
No pusza megyek,mert éjjel nem sokat aludtam ,még mindig nagyon csúnyűn köhögök.Pusza

Kép

Kép
jucu

Betegeknek jobbulást!
franciska: én is így gondolom, de mit mondjak a petőben? hogy köszönöm, de máshoz mennék? olyan kellemetlen szitu. :oops:
szórakoztatás: én szinte egész nap azt csinálom. mondókázok, verset szavalok, énekelek, tornázunk. :D Javaslom a Bóbitát és a Szeret engem a világ cimű könyveket ezekben rengeteg jó vers van.
cumi: csani is kiveszi a szájából, de visszatenni még nem nagyon tudja, csak hadonászik a kezében a cumival. :)
a gyerkőcök továbbra is nagyon cukik!!!

leko

Kis pupu
Játékhoz, foglalkozáshoz jó ötletek vannak a "Boldog baba" és "Anya, taníts engem" könyvekben...
Vendég

Kis pupu! Leko!

Úgy gondolom, ha a gyerkőc egyedül szépen eljátszik, hagyni kell, hogy csinálja és csak akkor szórakoztatni, ha tényleg igényli. Én ezt rettentően elszúrtam Beninél. Ha kellett, ha nem, ott voltam a sarkában (különben bűntudatom volt), így még most is igényelné, hogy folyamatosan vele foglalkozzak, ami a baba miatt elég nehéz. Így van is konfliktusunk rendesen. Úgyhogy szerintem jobb, ha hagyunk nekik némi teret, illetve minél nagyobb önállóságra szoktatjuk őket. Ez később nekik lesz jobb. (Pl. el tud egyedül játszani, aludni...) Enikőnél próbálom máshogy csinálni, de muszáj is, mert Beni sok időt igényel. És pl. a tipikus: ha nekiállunk szopizni, abban a pillanatban kell neki pont pisilni...

Kép
Kép
pfranciska

Leko!
A te dolgod természetesen, hogy mit csinálsz :)
De: ha másnak próbálsz megfelelni (mit szólnak, ha...), az neked mindig duplán rosssz érzés lesz. Jelen szituban: 1.mit szólnak a petőben.... 2.a gyerkőcnek nem lenne-e jobb, ha máshová vinném...
Sajnos én is ilyen vagyok...

Mona!
MI nem okés a vonalzommal :?:

Kép
Kép
pfranciska

franciska, okés a vonalzód, nem akartalak megbántani, csak én nem igazodok ki rajta :oops: Különben tetszik :wink:

Én azt gondolom, Dani nagyon sokat alszik :roll: 6-kor kel, szopizik, visszaalszik, 9-kor megint ébred, szopizik, a peluscsere közben már majdnem alszik, aztán 12-kor ébred, neki innen indúl a nap, eszik, játszunk, 3körül séta, megint alszik 18-ig, és 21-22óráig fent van. Szóval egész délelőtt alszik, fúra mert 1 hónapja meg azért panaszkodtam hogy keveset alszik :roll:
Nekem nagyon sokat fáj a hasam, és akkora, mintha 4 hónapos terhes lennék :oops:

Kép
mona76

Nálatok kb. mennyit esznek a babók naponta? Dani nem eszi meg a kg/150 adagot.

Kép
mona76

Mona
Nem lehet, hogy Dani egy kismackó? Téli álmot alszik... :wink:

Fejlődik rendesen? Van napi 5-6 pisis pelusa?
Ha ez megvan, akkor ne foglalkozz azzal, hogy mennyit eszik...

Én sose tudom, hogy Lucas mennyit eszik... :oops:
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Szép napot lányok!

Betsy

Ez nem semmi.Akkor nem vagyok már megijedve ,hogy csak "mi csináltunk ragadozóbébit"
Ugyanilyen nekünk is.Két nagy púp fehérlik középen :D és nyálunk csak etetőkével fogható fel.

Mona Sztem se aggódj,nem ordít, gyarapszik akkor gond nincs.
Én fiam is alszik reggeli kajcsi után ha elfáradt 1órát,majd tízórai és megint 1 óra játék utána 1 óra alvás,majd ebéd és ismét ugyanez.....uzsi szintén és utána már nem hagyom de nem is sokat alszik csak 20 percet kb 18-19 körül.
Örülj neki ,hogy ilyen jó babód van.
Ti is hallottátok a tévében ,hogy -5 fok alatt nem nagyon vihető ki a babó??? :shock: De hát mit csináljunk?Akinek dolgozik a férje reggel és vinni kell gyereket,és szintén ugyanez este vagy délután.
Meg ugye nekem BÁlint nagyon igényli a levegőzést,és sztem minden baba így van ezzel.

Ma milánóit csinálok és ismét egy kis aranygaluskát :lol: mert akkora sikere volt valamelyik nap. :P :P :P sosem fogyok így le.

Más
Nemsokára mehetünk úszni hurráhurráhurrá :P

Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!
Pupu nagyon megértem az érzéseidet -nálunk ez a két pici miatt még hatványozottabb.Amikor Barbara baba volt egész nap össze voltunk nőve -kivéve persze amikor aludt :) Ez az ikrekkel gyakorlatilag kivitelezhetetlen -pláne ha mondjuk betegség miatt a nagyobbik is itthon van.De tudod azt vettem észre hogy ez őket igazából nem zavarja -sőt sokkal jobban el tudnak molyolni egyedül mint anno Barbi.Nálunk ez most többnyire úgy van hogy a séta közbeni nagy szunya után van az anyás hancúr amikor mindent félre teszek és csak velük játszom addig ameddig a türelmük tart .A nap többi részében pedig "dumálunk" -kommentálom nekik éppen mit csinálok meg persze egy egy smúzolásra mindíg van idő :) Én is küzdök emiatt néha a lelkiismeretemmel - persze hülyeség mert a lányok nyugodt vidám babák ...
Jucu én is tervezem Barbival a Jégszínházat a Diótörőre szeretném elvinni decemberben(majd remélem elmeséled hogy a Pinokkió nektek hogy tetszett) -a Pán Péterre is vettem jegyet csajszim teljesen meg van vadulva érte :)
Betsy gratula a fogacskához -nálunk Berni pofija pirosodik időnként gyanúsan és dől a nyál a szájából... Annabell ebben is egy picit le van maradva :) -eszméletlen ahogy mindenben tartják a születési sorrendet :)

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

Csajok a tanácsotok kellenne. Fanni már megint hétfő óta nem kakilt. A védőnőnek mondtam csütörtökön, hogy még mindig semmi, ő azt mondja ne aggódjak, ez normális. Fanni jól hasznosítja a tejet. De ma már gondolkodom, hogy kipróbálok valami szert. Infacolt vagy Espumisant... Bár Fanni nem hasfájós, tehát tényleg nem bántja őt, hogy ritkán kakil. Viszont sok puki van, de kaki nincs. Az infacol vagy espumisan arra is jó, hogy kakit csináljon? Vagy csak hasfájás ellen? Nekem az a lényeg hogy végre legyen kaki, és ne kelljen minden héten azon aggódni, hogy már megint hány napja nem volt. És ha már valamelyiket használom, melyiket vegyem meg? Infacol, Espumisan, Gripe water? Tudom hogy minden babának más válik be, de mégis melyiket fogadják el jobban?
A torna nem vált be, a hasonfekvés szintén nem. Egyszer kúppal sikerült kakit kicsalogatnom, de erre nem akarom rászoktatni.

horvviki

Viki én az első két hónapban rendszeresen szélcsöveztem a lányokat ha nem sikerült kakilni és ez már zavarta őket - ha nincs szélcső megteszi a lázmérő is -popsi krém a végére és csak óvatosan. ...én tudom hogy gyakran állítják hogy a gyerek jaj hozzászokik(bár ezt is inkább a mindennapos alkalmazásnál) és aztán nincs spontán kaka -de ennek mindhárom gyerekem élesen ellentmond. ..és mindhárom lányzónak mára tökéletes és spontán kakija van nap mint nap soha de soha nem volt ilyen problémájuk.Ebben egyébként az a nagyon profi és jónevű gyermekgyógyászunk is megerősített akihez Barbival járunk.Szóval én azt gondolom hogy nem kell szenvedni hagyni a babát a bentrekedt kakival -jöjjön aminek ki kell jönnie... :-) Természetesen ez már csak megint szigorúan az én véleményem.. de bevált (és én egyetlen egy olyan kisgyereket sem ismerek akinek ez hozzászokást eredményezett volna)

Kép
Kép
panni7

Lányok nálunk szakad a hó.... :o

Kép
Kép
panni7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?