Új privát üzeneted érkezett!

jaj de ez olyan szomorú... :( hát reménykedjünk... rendőrségnek nem szóltok? nevét mindig meg tudja mondani?

hibernia

Hibernia: a nevét azt tudja,de a címet nem hiszem.Rendőrségnek fölösleges szólni most még,24 óra előtt úgyse csinálnak semmit.Ha holnap reggelig nem kerül elő akkor hívjuk őket.

Barba:ez a szangottál dolog nekem is bejött :D :lol: Azóta is mindig emlegetjük mi is :D Tényleg néztem a képet,Samu nagyon édes :D Őszinte véleménynyilvánítás? :D

Jajj köszönöm a vonalzó dicsit :) Gondoltam újítok én is,ahogy nől,havonta új vonalzót kap :P De a 3 bőven elég :) A nagyonbabás az első vonalzója,azt nem akarom cserélni,meg a másik is a szívemhez nőtt,úgyhogy csak egyet fogok szerintem cserélgetni :)

Barba:azt az albumfélét hogyan csináltad????Légyszi segíts!!!PLSSSSSS :D

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány após :( ez tényleg durva. Vagy Anyukádék leültethették volna, amíg valaki értemegy... persze innen könnyű okosnak lenni...nagyon sajnálom, remélem hamar előkerül.

Cumi nálunk sincs, sosem fogadta el.
Mi a Brandonban kaptunk ilyen Hipp-es kanalakat, meg Nestle-set...bár mi még csak az Espumisan-hoz használtuk régebben, de már én is sokat filózom a hozzátápláláson bár még 1,5 hónap (ha addig kitart a tejci)... de már ki leszek képezve általatok :)

Juli megint alszik, már több mint egy órája, sosem szokott nappal ennyit egyhuzamban :shock:

Hibernia: ne szomorkodj, megértem, hogy sajnálod otthagyni azt a kilátást, de biztos gyorsan megszokjátok az új lakást ha olyan szép, és gondolj arra, hogy melegebb lesz, gratulálok hozzá, majd küldj képeket róla.
Pepke :D nagggyon édes. Juli a héten pár napig csinálta ezt a manó pofit, vékony száj és pofazacsi :D azt hittem megzabálom :)

Na ébred, megyek.

Juci

Kép
juci71

Jaj Hibernia:micsoda kilátás!!!!Ejjha,irigyyyyy :D Petya meg nagyon komoly arcot vág :D Ne haragudj de elnevettem rajta magam :D Nagyon édes :D

KépKép
Kép
csöpplány

Juci:Anyumék még aludtak,csodálkoztak is hogy ki csönget ilyen korán.Csak kaputelefonon beszéltek vele,még tiszta kómásak voltak.

KépKép
Kép
csöpplány

Jajj,Balu tegnap kóstolt körtét,vilmoskörtét.Úgy ette :shock: 1 körtét benyomott,csak egy felet csináltam mert abból lett kb 5 kiskanálnyi(kis körte volt) és követelte a másik felét.Semmi nem lett tőle,pedig féltem hogy sokat kap egyszerre.Annyi volt hogy tegnap,meg ma is volt már egy adag kaksi :D Normál állagú,szóval ezzel sincs gond.Ma már 2 kiskörtét nyomott be :shock: Kis mohó :D Most elaludt,kivi vok meddig fog alcsizni.Mert még a kocsiban is aludt,míg kerestük apóst.Az kb 20-30 perc volt,és most megint alszik.Ez már a 3. alvása ma ébredésétől számítva.

KépKép
Kép
csöpplány

Bocsi, így érthető. Ha Őket megtalálta, akkor remélhetőleg haza is visszatalál. Drukkolok, hogy mielőbb előkerüljön.

Juci

Kép
juci71

Este elment a netem, úgyhogy az utolsó üzimet nem tudtam elküldeni, most pótolnám, de még gyorsan beszúrnám ezt:
JUCI nehogy eltűnj! Nem azért írtam, tök jó, hogy így pörög a topic :D

Orsi – a gyógytorna nagyon sokat segít, mindig mondom a nőnek, hogy mit látok. Melyik oldal a gyengébb, hol akad el a mozgásban, fordulásban stb. és minden alkalommal ehhez igazítja a kezelés egy részét. Minden egyes alkalom után látom is a nagyon komoly változást, javulást.
Erősség - már több doki mondta, hogy iszonyat stramm kiscsaj és nagyon erős az izomzata. Ha nem lenne letapadva, akkor még komolyabb dolgokat csinálna. Torna alatt is van, hogy a csaj lefogja a combjával a két kifeszített karját és úgy masszírozza, az én lányom pár feszengés után kihúzza a kezét. Azt mondta a csaj, h ebből a fogásból nem szoktak tudni kimozdulni. Konkrétan még senkinek nem sikerült :) De én azt gondolom, hogy lelkiekben is nagyon erős, de szüksége is volt rá :)

Pelus – mi 0-s mérettel kezdtünk, az is hónaljig ért, most fogunk 3-ra váltani ha elfogy ez a csomag.

Zsu - nagyon jók lettek a keresztelős képek, már többször végignéztem, de most ismét megnézem anyósod miatt :-)

Mi kertesbe lakunk, itt nincs lakótelep egyáltalán, de közösség sincs. Max. leskelődő öregasszonyok. Nem tudom meséltem-e, de Anna születése után a szembe szomszéd odajött és majdnem lecseszett, hogy most hallotta, hogy gyerekünk született és mi az, hogy nem is szóltunk róla, h terhes vagyok :shock: :D

Barba – Cunci néni :D (mi volt a hivatalos neve?)

Monde – köszi a párátlanítót.

Frankó tanácsok rokonoktól - ezektől ugyanúgy falra mászom, mint az ismétlődő bugyuta kérdésektől (tudjátok mit eszik, jó baba stb.) Legutóbbi jó tanács a déditől: ha a babához nyúltok és előtte idegen állatot simogattatok, akkor mossatok kezet. Jó hogy szólt, még sose mostam kezet, de ideje elkezdeni :D

Mi is 9-10 körül fektetünk véglegesre, akkor eszik utoljára és utána hajnalban legközelebb, bár tegnap 6-kor evett utoljára és úgy bealudt, h nem tudtam felkelteni. Aztán 5-kor arra figyeltem fel, hogy nyüszít a gyerek. Nézem, alszik. Ezt 3-szor eljátszotta és álmában bújt a macijához- Gyorsan felkeltettem és megetettem, utána még visszaaludt. Jó éhes lehetett szegénykém.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csöpplány - após miatt részvét. Remélem nem lesz baja, mert azért hidegek vannak mostanság.

Barbazso - köszi a tippet, megnézem.

Hibernia - csípőt vizsgálták még a kórházban kézzel (rendben volt), de mondták, hogy majd később kell neki azért UH-val is nézni. Azóta voltunk UH a Péterfyben, de a csípőt nem nézték csak a hasat. Kérdeztem miért nem nézik egyszerre, meg arról is volt szó, h megnézik. Az ottani kezelőorvos ezt mondta megnézik egyszerre. Közölték, h ők nem foglalkoznak a csípővel :(
Aztán a körzeti beutalt Kistarcsára, 2 hétig hívogattam állandóan mire felvették, közölték, h nem fogadnak 14 év alatti gyerekeket. Itt már nagyon ideges voltam. Vissza körzeti, beutalt a helyi szakrendelőbe. Csodálkoztam, hogy elsőre miért nem oda, időpont, odamegyünk, rendelés elmarad, de még jó is, mert kiderült, h ez fizetős (10 eFt a pár perces vizsgálat), nálam meg nem is volt pénz. De ugye mindenhova heteket kell várni. Még nem mentem vissza a körzetihez, mert nem akartam a betegek közé menni, pénteken kell majd mérésre mennünk, akkor megkérdezem, hogy ezt mégis hogy képzelik :twisted:
1. mi az hogy nem tudja, h nem fogadnak gyereket, ő nem gyerekorvos?! Nem hiszem el, h a többi szülőtől nem kap visszajelzést, h b.meg rossz helyre küldtél.
2. milyen alapon küld fizetősre, amikor ez egy ingyenes vizsgálat?! Max kérdezze meg, h tudjuk-e fizetni vagy adjon máshova :twisted:
Bocs, csak ismét felhúztam magam :oops:

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

hali,

olyan semmilyen kedvem van....ma ha lehetne szabit vennék ki Krisztől. :oops: :roll: Alig tudtam felkelni, aztán alig tudtunk sétálni menni....inkább ittam egy erős nescafet (tudom, minek iszom, ha nem bírom) :?
Ilyenkor nem tudom, hogy mi lenne a legjobb....

Csigaby: én a III.kerületben lakom. Légvonalban nem messze tőled, de bkv-val nem lenne semmi! Nem tudom, mennyire vagy kimozdulós, autóval szeretsz-e menni babát vinni? Szóval, nyitott vagyok mindenre..... :D

Krisz tök ügyes: hasonfekve nyomja az ég felé a popóját! :lol:

KépKép
charlott

Húúú,Anna tegnap volt fél éves?????????Jesszussooomm!!!!!!Boldog fél évet neki! :D
Hát ez tényleg felháborító :? Nekünk olyan volt hogy a Heim Pálba küldtek a csípőjével,és mondta hogy korán menjünk mert csak 40 sorszámot osztanak,utána vége a rendelésnek.Erre betaxiztunk(5000 ft) negyed 8ra,hogy elsők legyünk(8tól van rendelés),,már négyen voltak előttünk,és közli a pultos kisasszony,hogy nekünk nem mondták hogy csecsemőket soron kivül behívják 11kor?Nem kellett volna ilyen korán idejönni.Hát mondanom se kell hogy majd eldurrant az agyam.Akkor volt Balu 3 hetes.Szóval nc.Ennyit a ygerekorvosokról.

KépKép
Kép
csöpplány

párom szólt a rendőröknek,és már keresik(kis protekció).Remélem megtalálják.Azt már mondták hogy el kell majd vinni egy orvosi kivizsgálásra....

KépKép
Kép
csöpplány

Azért ez megnyugtató. Reméljük, meglesz. A www.smilebox.com oldalon letöltöttem a programot a gépemre, és onnantól már net nélkül is bármikor szórakozhatok vele. Van egy csomó sablon témák szerint rendezve. Vannak fotóalbumok, scrapbook-ok, slideshow-k, képeslapok, meghívók... Úgy töltöttem le, hogy a honlapon jobb oldalt megjelenik a Get started, arra mentem rá, aztán nem tudom. Barnus segített. :) Ha már a gépeden van a program, megnyitod a katalógust, és válogathatsz. Ha rámész az egérrel egyre, kiírja, hogy az album, slideshow, vagy mi, és hogy hány képet lehet beleilleszteni. Rákattintasz, mutat egy példát, és ha szeretnéd megcsinálni, rákattintasz, hogy personalized (vagy mi). :D Onnan már csak az a dolgod, hogy az asztalra (bal oldalt van egy csík) rápakolj saját kiválasztott képeket. Csík alatt: get photos. Ha kijelölted a képeket, done. :) Aztán már tényleg nagyon egyszerű. A fénykép helyére oda tudod húzni a bal oldali csíkból a kiválasztott képet. A program magától azt hiszem, beteszi a legelsőt. Jobb oldalt lehet még állítgatni dolgokat. (háttér, zene, feliratok, fényképek száma,...) de nem minden albumnál ugyanaz állítható. Szerintem ha benne leszel, könnyebben rájössz a dolgokra, mint így.

most rohanok, mert alvás előtti fáradt nyűg van, plusz újabb adag rotyi. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Na mar ha kaka ma a téma, leirom.
Elisa ugye nem hasfajos. Ejjel jol aludt, hn5kor kelt szopott és utana megint felébredt 7kor, mikor felkeltem. Kis ido mulva sirni kezdett. Gondoltam még éhes nem lehet, tisztaba teszem.
és akkor kezdodott a (bocs a kifejezésért!) sz@rok anyamra. szépen megmostam a fenekét, orditott, jottek a pukik, lathatoan fajt a hasa. hajszaritoztam. orditott. aztan teszem ala a pelust,de mar nem volt idom bezarni és akkor jott az adag. de mekkora!! Neki napi 2-3 kakija van, tegnap csak egy mini volt. szoval kilott az egész, MINDEN olyan lett, a pelenka, a pelenkazo, a butor, a fold, a szemetes, nekem az osszes ruhadarabom. és az egészet egy hatalams pisivel koronazta meg! Na most,ha egy mp-cel hamarabb nyomja, akkor az arcomra kaptam volna az egészet, mert ugye pont tettem ala a pelust. Ha 1 mp-cel késobb, akkor valszinu szétrobban a pelus és beteritette volna az o egész testét! Ott volt a kisebbik fiam is, alig hitt a szemének és ezt mondta neki halali nyugodt hangon: "Elisa nem szabad anyara kakalni!" Olyan groteszk volt az egész, kb 20 percembe kerult, mig mindent rendbe raktam...

Csopplany,
szurkolunk a koborlo bacsiért!

Kiskanal
én mindig Hipp-set hasznaltam, amiket ajandékbe kaptunk. épp tegnap kuldott a francia bébiételgyarto egy kanalat, mega hosszu. és vekonynak is talalom.. a Hippessel marha konnyen tudtam etetni.

Nem tudom még mit akartam, most rohanok bevasarolni, egy ora mulva mar jonnek haza a fiuk...
s.orsi

Kaka téma. Nálunk naponta vagy kétnaponta szokott lenni. Régebben a második evés után leültem felhúzott térdekkel és szembe ültetve játszottunk. Mindig ebben a pozícióban kakilt.
Reggel ha leveszem az éjszakai pelust mindig szoktam hagyni 5-10 percet pucéran rugdalózni, ezt nagyon élvezi. Na most 4-5 napja azt csinálja, hogy ilyenkor nyomja ki az adagot. Ahogy leveszem a pelust, azonnal nyom :-)
De szerencsére ilyenkor nem robban szét, mint ahogy írtad Orsi :shock:

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

orsi kellett neked kiröhögni tegnap :lol: jesszus, bepisiltem volna a nevetéstől, jófej fiad van. :lol:

amúgy kimondhatjuk, nemzetközi kakanap van, a mi 10 naponta egyszer (sem) kakkantó fiunk, tegnap + ma is 2x tette teli a pelust.

kezdjek aggódni? :shock: lehet, most kezdett el hatni a táp, de akkor is...

csigaby, sajnálom, hogy eszedbe jutattam az uh-t... :oops:

pill csak egykezes vagyok és ficeg

hibernia

ja igen boldog fél évet a kis Annának. :)

nagyon komoly. :shock:

hibernia

ja és jelentem nyúl hason is cuccok után + most épp mászna, ha tudna a nagy hasától. :D
fel is vettem... :oops: nagyon mulatságos. :oops:

hibernia

Sziasztok!

Most csak ezt az oldalt olvastam vissza, mert nem akarok úgy járni, mint tegnap, hogy jól visszaolvastam, írtam is, de már rendesen leírni mindent és reagálni nem volt időm :oops:

Csöpplány, de durva, hogy após eltűnt! Jaj. Esetleg azóta valami fejlemény?

Annának boldog fél évet!!!! Hogy telik az idő....

Nekünk a Concord kanál jött be nagyon, utazóskanál, össze lehet csukni sterilen. Tök király, ráadásul valami babamagazinhoz adták ajándékba régebben. Meg vettem Mam kanalat, az is jó. Cumisüveg is mamm-os, bár most ugye nem használunk cumit semmihez a szopizavar miatt.
A harmadik fajta homeos bogyesztól 2 napja úgy érzem talán van elég tejem! Ilyen is rég volt már.
Megyek, mert megint sírva kelt :(

KépKép

KépKép
nadina01

boldog fél évet Annanak!

az elobb megprobaltam felkotni Elisat a hatamra, miutan tegnap este megnéztem par videot. eloszor tetszett neki, h fel-le de 15 perc utan megunta. szerintem lehetetlen felkotni egyedul a hatunkra a kendobe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! most a csipomon ul, ez tetszik neki, de nem érzem stabilnak a kotést. szoval itt bénazom szegénykével.
s.orsi

Lányok, ez a kölök... :shock:
Szépen evett tejet + tápit, oké. Egy óra múlva éhes lett, gondoltam adok neki almát. Adtam 3 kockányit, behammogta, de durván, össze-vissza kajolta magát az előkéje is tök olyan lett. Elmentem kiolvasztani még 2 kockát, de közben szólt a telóm, mire visszaértem, a szájába tömte az előkét és lenyalogatta róla a lehullott pürét... :shock: Csórikám. :D Hihetetlenül beles. :oops:

köszi a kanalas tippeket amúgy.

nadi tejnek örülünk. :)

hibernia

Na jól elkiabáltam ezt a tej kérdést.... megint ma 2-2,5 óránként etettem, mert üvöltött, valszínű az éhség, vagy passz...
Aki szopiztat az mennyi időnként teszi ezt?

KépKép

KépKép
nadina01

Hibernia, akkor ez a mai nap az éhező gyerekek napja :? De Peti milyen okos, hogy tudta honnan juthat még egy kis kajához :lol:

KépKép

KépKép
nadina01

Peti 3 óránként eszik, de mi nem vagyunk mérvadók. :oops:
stabil 700 a tejci most + 300-350 tápot kap.

orsi, ez a hátra kötés számomra is furi, mondjuk én elöl sem tudom hordozni kendőben, nem jó érzés.

hibernia

Nadi:még semmi hír.Remélem helyrejön a tejcimizéria.

Kajcsi:Balu napközben 3 óránként eszik,de van hogy bírja 4 órán át is.Egyszerre 180 ml-t eszik.Este általában 7-8 között van az utolsó kaja,és másnap reggel 7kor az első.Szóval este jól bírja.De mi meg már hozzátápizunk minden nap,és így csúszkálnak a kajálások.

Hibernia:nem lehet hogy mennyiségi emelés van Petyánál?Lehet azért enne ennyit.

Balu meg olyan hisztit levágott.Én meg tök ideg lettem.Bevágtam az ágyba az egyik párnát,ettől kicsit lehiggadtam ( :lol: ,idegzsába vagyok).Már mindent bevetettem de csak üvöltött.Aztán bekattant hogy lehet hogy a foga!!Bekentem neki dentinox-al,jól megölelgettem,és édesen elaludt a vállamon.Miért mindig az utolsó pillanatban ugrik be hogy mi baja lehet???!!!!Na lényeg hogy most alszik.Én meg még mindig tök ideg,már sötétedik.Félek :( Nem csípem az öreget,de remélem semmi baja :( :?
Munkások elmentek 5kor.Glettelés,csiszolás,és egyrétegben lefestették a falakat.Csinálok képet és feldobom :) Legalább ennyi öröm had érjen ma,hogy látom a fényt az alagút végén :)

KépKép
Kép
csöpplány

Nadina,
naponta atlag 6x szoptatok, 2,5 - 3 - 4 oranként, ahogy a lépés kijon. éjjel kibir 8 néha 11 orat kaja és ébredés nélkul
s.orsi

GYorban..

Csöpplány kitartást remélem előkerül az öreg és sajnálom. Majd írj mi történt!

Nadi, 1,5 -2 óránként szoptatok, max 2,5 óra amit bír és nemhiszem, hogy kevés a tejem.... lehet Gabi nem eszik egyszerre annyit..amíg mértem is volt, hogy csak 30-at evett de volt, hogy 220-at... anyatejeseknél ez nem gáz... szóval no para, nem feltétlen az a gond, hogy nincs tejed!
Aztán persze lehet nekem nincs elég tejem de engem nem izgat az sem ha óránként kell etetnem... már 1,5-2 hónap..ennyit meg megér bár én sem értek egyet azzal a csodálatos szopiztatás ideológiával.....

Na léptem majd jövök

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Ja, hozzáteszem egy szopi max 10 perc de inkább csak 3 perc.... max akkor több ha bealszunk

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Nem tudom, mi volt Cunci néni igazi neve. :D

Én is 2,5-4 óránként szoptatok, de most kb egy hete megint sokszor kétóránként kér enni, de még éjjel is. :?

Pont tegnap vettem a rossmannban babakanalakat. Azt hiszem, 5 db volt a csomagban. Olyan szép pasztell színűek! :) Amúgy olyasmi, mint a hipp-es meg a nestlés reklámkanál. :) Nekem abból a concord utazós kanálból 3 is van, mert pont ahhoz az anyák lapjához volt more milk kupon. :) Azóta sem ettem meg azt a rengeteg kapszulát. Már egy hónapja semmit nem szedek, laktoherbet sem iszom.

Orsi, nekem is úgy biztos a csípőkötés, hogy a második leghosszabb kendőm van, és még körbe tudom magunkon tekerni egyszer vagy kétszer. Holnap manduca, már nagyon várom! Remélem, nem jön közbe semmi! A háton kötés nekem sem jött össze. Ez a kakás sztori! Én is szétröhögtem volna magam! Fiad nem nevetett? Behalás! :D

Annácskának boldog féléves fordulót! Kis édeske milyen nagy baba már! :)

Csöpplány, sikerült a programot letölteni? Megtaláltam a naptárakat is. A katalógusban az anytime-nál van.

KépKép

KépKép
barbazso

Nálunk is 10 perc egy szopi kb.

Jaj, képzeljétek, délután, miután nyűglődött, hogy fáradt, csináltam egy jó kis kuckót a szopipárnából, hátradőltem, Samu meg a hasamon cicizve elaludt. 3 órát aludtunk!!! :D

KépKép

KépKép
barbazso

Gyorsan...fejlemény...
Megtalálták apóst a rendőrök.Épp a 9 ker. Haller utcánál császkált.Hogy mit keresett ott azt nem tudjuk,de ő se.Azt mondták beszámíthatatlan állapotban találtak rá.Bevitték a dél-pesti kórház,pszihiátriájára....Holnap megyünk be hozzá,elvileg hétfőn engedik ki....De legalább megvan....Állítólag össze vissza beszélt,nem tudott semmire értelmes választ adni.Gondolom a cukra,de holnap okosabbak leszünk...Majd jövök a hírekkel.Képet nem töltöttem még fel,mert lemerült a fényképezőgép...

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány,atya ég....Sajnálom. :( Kitartást nektek!!!

Most ennyi tellett tőlem,hulla vagyok,gyerekem ma totál zizzent volt.
Talán holnap.
Jóccakát.

Kép

KépKép
mayday

Szép estét!

Annának boldog féléves fordulót! :)

Nadi: Én is 2,5 - 3 óránként szoptatok, de volt már, hogy kibírt 4 órát is, viszont éjjel is még 2x eszik. Nálunk 15 perc.
Zsu: minden elismerésem, nekem nagy megkönnyebbülés volt mikor kb. 2 hete elkezdte kibírni a 3 órákat. Engem az zavart, hogy nehezen lehetett kimozdulni vele, nem nagyon szeretek máshol szoptatni, akkor többször kellett, most már jobban kibírja ha elmegyünk valahova.

Apropó: erről hallottatok? én támogatom, de azért nem mennék oda mindenki szeme láttára, bár pont erről szól a dolog:

http://nyilvanosszoptatas.freeblog.hu

Kaka: Orsi az ilyen eseteken én is jót szoktam nevetni, volt már, hogy szabályosan elugrottam a pelenkázótól, egy időben Juli is mindig akkor nyomta ki amikor kibontottam, sőt ha nem vártam eleget, akkor a krémezésnél még az alatta levő tisztát is telenyomta :) a kis pazarló :)
nekünk meg pont ma volt kevesebb, de azért estére összejött a szokásos mennyiség :oops:

Hibernia: Peti életrevaló krapek, édes lehetett, ahogy a maradékot gyűrte :D

Csöpplány: reméljük tényleg nincs baja és éjszakára hazakerül.
Juli ritkán sír de néha én is elvesztem a türelmem, akkor berakom a kiságyba és kimegyek, veszek pár nagy levegőt, kb. 10 másodperc alatt lecsillapodok és megyek is vissza hozzá.
Jó, hogy látod a felújítás végét és hamarosan túl lesztek rajta.

Barba: ejha! 3 óra alvás napközben? az szép :)
Én nem tudok aludni napközben, mert Juli csak 30-40 perceket alszik, mire elaludnék már kelhetnék is fel és az rosszabb, mint ha le sem dőlök :(

Juci

Kép
juci71

Csöpplány nagyon sajnálom, kitartást!

Jó éjszakát!

Juci

Kép
juci71

Ezer köszönet, hogy mindenki megírta ezt a szoptatás/kaja kérdést!!!
Akkor valamennyire megnyugodtam, mert én is ugyebár 2,5 - 3 óránként szoptatok. Bár nálunk minimum 30 percig tart, de van, hogy 1 óra :shock:
Egyetértek Zsuval nagyon! már csak kb. 2 hónap és vége. Engem is k...-ra idegesít, hogy emiatt nem tudunk menni csomó helyre, mert hát akkor hol etetek...stb.

Juci, a nyilvános szoptatási kampányról hallottam én is, el is akartam küldeni nektek a cikket, de elfelejtettem :oops: amúgy holnap lesz. Jó ötletnek tartom, bár szerintem totál felesleges, mert akármit csinálnak, akkor is úgy néznek az emberre, ha nyilvánosan szoptat, mint egy ufóra....
Én ezzel a cikkel nagyon egyet értek, csak sajna nem tudunk ellene tenni
http://www.nlcafe.hu/ezvan/20100930/nyi ... toritanak/

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, még szerencse, hogy megtalálták apóst. És talán akkor most már tesznek valamit a dokik, mert hát ez nem állapot, hogy ilyenek történjenek vele.... még jó, hogy nem lett komolyabb baj!
Meg legalább akkor ti sem idegeskedtek tovább.
A felújítás jól halad! Kitartás! Már lassan vége. Várjuk a fotókat majd!

Mayday, milyen a mai tai hordozó??? Sajna a "zizi Bálinthoz". Talán holnapi nap jobb lesz.
Nálunk tegnap volt Gréti totál zakkant...semmi nem volt jó neki. lehet tényleg foga jön talán....

Barba, gratula a 3 óra napközbeni alváshoz!!! Irigyellek!! Remélem egyszer én is tudok majd ilyet írni :D

Ja és még akartam írni, hogy tök jó, hogy többen is Ketteskét Grétinek nevezitek majd!!! Éljenek a Grétik :D
Én mostanában találtam egy tök jó lánynevet: Róza, becézése Rózi. Ha Ketteske netán majd lány lenne, akkor mindenképp ez, ha fiú akkor passz. De azt hiszem ráérek még ilyeneken agyalni.
Megyek aludni végre.
Jó éjt!

KépKép

KépKép
nadina01

Ja, Charlott, jobb a kedved? Pedig reggelinél pont rád gondoltam, hogy ilyen szép időben tuti hetedhét határon is túl vagytok, mi meg még csak ébredezünk... :)
Szerintem hívd fel a babakutatókat, én is kaptam időpontot. Kedden fél 1-re megyünk. Valaki jöhetne utánunk (1-re), akkor találkoznánk. :) Juci, ti mikor mentek? Kiderült, hogy mi is kaptunk levelet, csak Samu lakcímkártyája anyuék címén van, mert az az én állandó lakcímem, és arra írták automatikusan.

Sajnálom, hogy szenvedtek a szopival. Én már szeretem. Különben Samu is csak akkor alszik egyhuzamban hosszabbat, ha cicin van. De ha én is fáradt vagyok, akkor ez egyáltalán nem zavar. Tök jót alszik a hasamon, és álmában ha eszébe jut, cumizik egyet. Néha felébredek, ránézek, hogy minden rendben van-e, aztán pár másodperc múlva már alszom is. :) Az antibiotikumos krém bevált? Elmúlt a fájdalom?
Én szoptattam már Balatonfüreden a sétánynál, de ahogy tudtam, félrevonultam, és elbújtam. Mondjuk mivel le is takartam magunkat egy kendővel, nem látszott semmi. Azért én kicsit égtem, amikor valaki arra járt. :) Tényleg gáz, hogy valaki kiakad azon, ha szoptató anyukát lát. Biztos ő még sosem lett útközben éhes, és nem evett még soha gyorsétteremben. :lol:

Csöpplány, még szerencse, hogy meglett após! De hogy hogy juthatott el odáig Vecsésről?!?! És hétfőn már hazaküldik?!?

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, akkor is hosszan alszik Samu, ha tolom a babakocsiban. Másfél-két óra úgyis összejön. Csak az nekem nem pihenés. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Banyek, már megint éjjel van! Nagyon szexi Balu a céklás képeken! A videón ahogy szenved, tök vicces! Durván ki tudja nyomni magát! És milyen ügyesen eszik már!

Hibernia, nem semmi ez a kilátás! Na, de az új lakás tuti szuperebb lesz. Várjuk a képeket! Mikor költöztök? Peti nagyon komoly! Ez a nézés! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Hajnalt!

Barbazso: aranyos tőled, hogy a verőfényes napokon rám gondolsz! :oops: :) Itt szürke borongós idő volt. :( és a kedvem se lett jobb, ezt látván délután párom, levitt minket sétálni. Szépen elvolt a két fiú, erre hirtelen párom felémfordulva mondta: lila a szám! :shock: Igen, ennyire fázom, még a vérkeringésem is lelassult. Bruhhh, de utálom a hideget... :evil:

Reménykedtem, hogy az éjszaka nyugodt lesz. Erre Krisz műsorozott 2 óránként! :? Visszatértünk az újszülött korhoz! 11-től mostanáig bírtam. Először mentem etetni, aztán már hoztam az ágyunkba ott aludjon, egyen....
és mikor már azt hittem végre tudok aludni egy órácskát, akkor a férjem kezdett el horkolni! :evil: Na, ekkor már feladtam a dolgot. Kész vagyok! :( :roll: :?

KépKép
charlott

Csöpplány: örülök, hogy megtalálta a rendőrség apósodat. Jó hosszú utat tett meg egyedül. Lesz otthon vele valaki, hogy tudjon vigyázni rá?
Gamilos kép cukorka, mikor elaludt a bevásárló kocsiban. :wink:

Hibernia: micsoda kilátás! :o Én sem tudnám könnyen ott hagyni ezt a panorámát. Lehet, hogy lemaradtam, de merre fogtok költözni, milyen házba?

Nadina: lánynevek - Gréta név nekem is tetszik, mert sok évvel ezelőtt találkoztam egy ilyen nevű, nagyon szép és okos lánnyal és akkor azt gondoltam, hogy lányomat így nevezem el. De aztán jött a férjem az extra rövid nevével, így tovább kellett keresnem.
Nekem, ha lányom lesz, ha lesz ( :roll: ), szóval Benadett lesz (stipi-stopi)! :lol:

Juci: nyilvános szoptatás párti vagyok, de csak kulturált módon. Arra gondolok, hogy az anyuka próálja diszkréten elintézni ezt, vonuljon el egy nyugis helyre, takarja el a bögyöt. :wink: Mert én már részesültem olyanban, hogy egy esküvői ebédnél a szemben üllő anyuka hirtelen mindeki előtt előkapta és etette babáját. De olyan elalélt arccal, mintha mást csinálna. :?

Barbazso: a kutatókat hívom akkor én is, és arra kérem az időpontot, mikor Te is mész! :wink:

KépKép
charlott

Jo(bb) Reggelt!

Katasztrófális éjszakán vagyunk túl mi is.Balu is ébredt 1-2 óránként.Van hogy a cumija miatt,volt hogy szürcsögött és erre sírt fel,volt hogy a foga(bekentem dentinox-al és csend lett),aztán 6kor inkább megetettem(dentinoxos hadművelet után.Érdekes hogy addig nem volt hajlandó enni míg be nem kentem neki),hogy hátha legalább akkor erre nem ébred fel.Azóta fent vagyok én is.Most békésen alukál az ágyikónkba.Már én is magam mellé tettem,mert nem bírtam volna még egyszer felállni hozzá.
Köszönjük a dicsit,tényleg édesen szenvedett a kiságyban,de a lényeget nem tudtam felvenni.Előtte nem nyűglődött hanem haladt hol előre,hol hátra :D De mire odaértem a fényképezővel már csak ezt tudtam felvenni :D Céklás képen meg nem olyan mint egy vámpír kajálás után ? :lol:
Após meg hát,nem tudom mi lesz.Először is meg kell tudnunk milyen állapotban van.De én Balu mellett nem tudom még őt is ápolgatni :? Párom meg ugye 24-be jár,így aznap tuti 2 gyerekem lenne.De após rosszabb mint egy gyerek.Szóval nem tudom.Majd meglátjuk milyen lehetőségek vannak,mennyiért.(idősek otthona,személyes ápoló).
Az hogy hogyan tudott odáig elmenni az rejtély.Busszal be kell menni kökiig(köbánya kispest) onnan meg metró a nagyvárad térig és elvileg ott van a haller utca.De nem fejtették ki a rendőrök hogy pontosan hogyan találták meg,csak hogy meg van.
Hétfőn már haza fogják küldeni,azt mondták.De gondolom ez múlik azon is hogy az esetleges vizsgálatokon mit találnak.

Na lépek,mert megjöttek a festők.Már megint nem maradt időm reagálni rendesen :(

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt!

Úgy látszik ez egy nyűgös éjszaka volt mindenkinek, Juli is gyakrabban kelt és evett is 3x, de én betudom annak, hogy tegnap vendégségben voltunk és egy órával később feküdt. Bár azt hittem ezért később is kel, de ugyanúgy fél 7-kor már újra evett. Most viszont visszaaludt.

Én nagyon szeretek szoptatni, de nekem ez meghittebb dolog mint hogy másokkal megosszam, engem inkább ezért zavar ha útközben kell etetni. Szóval az én igényem, hogy mások ne lássák, de úgy gondolom, hogy ha valaki diszkréten csinálja (amihez tényleg elég egy kendő, meg egy félreeső hely) akkor azt ne szólják már meg.
Szoptattam már néhány bevásárlóközpontban (baba-mama szobában vagy pelenkázóban) de leginkább a kocsi vált be, ott kényelmes és meghittebb.
Barba a gyorséttermen jót nevettem :D

Mi szerdán 12-re megyünk a babakutatóba. Nekem elmondta a nő, hogy milyen vizsgálatot végeznek most: olyan érzékelős sapkát adnak a babára, ami érzékeli az agyműködését. Arcokat mutatnak majd neki, amik különböző irányba néznek és vizsgálják, hogy a baba hogy reagál, érzékeli-e a különbséget az irányok között..vagy valami ilyesmi :) Mondjuk párom szerint ezért külföldön nem keveset fizetnek a szülőknek, de persze nálunk ez nem így van, állítólag valami apró ajándékot adnak a babának. Én kíváncsiságból megyek :)

Csöpplány: sajnálom, de ezek után talán könnyebb lesz az orvosi felügyeletet vagy elhelyezést elintézni... bár én is úgy tudom, hogy ha ő nem egyezik bele, akkor nem lehet őt elvinni sehova :( Remélem megnyugtatóan rendeződik majd a sorsa.

Szép napot mindenkinek!

Juci

Kép
juci71

Az ébredos gyerekekhez részvét. Nekunk ilyen amult héten volt, de par nap utan elmult. Egyelore.
Jol aludtunk, 5kor kelt Elisa eloszor, aztan 7.11klor ébresztett az egyik fiam, h faj a hasa... b@aszus mindig hétvégén... de mar nem faj....,

A szopi nalunk is inkabb 10 perc, de volt egy két nap a héten, ahol, mint a konyvekben megirva, békésen szopott 20 percet napi 5x. Total pihenteto volt a dolog... én imadok szoptatni és mar megszoktam a nyilvanos szoptatast is. Itt olyan prudek az emberek, h oda sem mernek nézni... de sokszor én is az autoba vonulok vissza. Vki irta, h emiatt nem tud kimozdulni. Na nem azért, de ez a legegyszerubb etetési modszer. Majd meglatod, amikor a kiskanalas puréket kell mashol adni és kiveri a kanalat a kezedbol és nincs masik ruhad.. az szerintem sokkal macerasabb. mert ugye a purét meg is kell vhol majd melegiteni...

Barba, én csak a rovid kendovel probaltam a csipokotést...

Csopplany, remélem elboldogulsz majd az oreggel.
s.orsi

Orsi teljesen igazad van, akartam is írni, hogy azért ez még a legkényelmesebb etetési mód, nem kell készülni, vinni eszközöket meg kaját, melegíteni stb. Addig nem szerettem menni, amíg 1,5 óránként evett, mire odaértünk valahova már kereshettem is a helyet, hogy hol szoptassak. De most hogy kibírja a 3 órát sokkal könnyebb. Én inkább sajnálom, hogy 1-2 hónap múlva már nem lesz ilyen egyszerű.

Jó, hogy elmúlt fiad hasfájása.

Juci

Kép
juci71

bocs csak gyorsban: én nagyon hülye vagyok, hogy eddig langyi / hideg alma, őszi stb pürét adtam?? :shock: azt melegíteni kell???

hibernia

Sziasztok!
Bocsi, hogy eddig nem jöttem, de voltak némi nemű gondjaim, amik megoldódni látszódnak! :) hol monitorom nem volt, hol netem, vagy csak annyira volt, hogy elolvastalak benneteket, de írni már nem tudtam! Bosszantó volt, de nem nagyon tudtam mit csinálni! De remélem most már lépést tudok veletek tartani!
Nem sokra emlékszem amit írtatok, de egy valamire biztos, köszönöm a köszöntéseket a 4 hósra! :)
Velünk egyébként minden rendben! Kendra már egyre többet "dumál" és egyre ügyesebb! Már átfordul egyik oldalról a másikra, és már hasra is egyre sűrűbben! Egyik kezéből a másikba szépen át tudja tenni a játékokat! Nagyon édes! Mi még nem kezdtük el a hozzá kajcsizást! Majd lehet bepróbálkozom valamivel! Azért annak örülök, hogy Kendra szopizik! Üzemi hőfokon van, nem kell külön tárolni, és mindig van! :) Nálunk a szopi idő az változó! Van hogy 10 perc, de este mielőtt elalszik általában 20-25 percig szokta nyomni! Mi változatlanul átalusszuk az éjszakát, de viszont napközben már egyre többet van fent! :)
Most megyek, de még jövök és nem tűnök el, ígérem, és próbálok bekapcsolódni!! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Hibernia,én melegítem.Langyinál picit melegebbre.

Kép

KépKép
mayday

Visszaolvasás most nem megy,éjszakánk megint sz@r volt,ma is nyügi szegényem.Tuti a foga.Úgy sajnálom,hogy nem tok rajta segíteni. :( Csak nyöszörög egész nap.Szóval készek vagyunk mindketten.Rohadt fog!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

KépKép
mayday

sajnálom a szar éjszakákat, szemét fogak. :evil:

csöpplány jó, hogy após megvan. :roll: ez nagyon szomorú... :roll:

ercsikati üdv újra. :)

nadi az a gond, hogy 6 hótól Is a fő kajcsi ám a tej / tápszer... :( oké, kóstolgatunk mi is, de azért ez elenyésző, még korántsem tartunk ott hogy akár egy kaját kiváltsunk... :?

szurkoljatok, ma Pepke édeskrumplit kóstol. :D szerintem jó. :oops:

juci, hát ezt elfelejtettem, mert már a másik lapon van, vissza sem tudok lapozni... no majd később...

most lépek, szép hétvégét mindenkinek, fél 2kor feküdtünk, mert csináltuk a tesóméknak a videót. de tök jó lett!! :D

hibernia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?