Új privát üzeneted érkezett!

@krystin:

mikor a kislányommal (4 éves) terhes lettem, tudtam, hogy sikerült. Erre már nem emlékszem, csak a feljegyzéseimből. Régi topic tagja voltam, és ott olvastam a hozzászólásaimat és ott a pozitív teszt előtt írtam, hogy tudom, hogy sikerült, érzem, hogy terhes vagyok, mert már voltam előtte kétszer (a két nagyobb gyerekkel). Ezt akkor mitől éreztem nem tudom. Szerintem olyan határozottan másként szúrkált a méhem, hogy tudtam. Kislányom a 4. ciklusban sikerült, és gondolom a 3 sikertelen ciklusban nem úgy teltek a dpo-s napok mint mikor sikerült a 4.-ben, és emiatt érezhettem meg,hogy van valaki a pocakban.

A legutóbbi tavalyi terhességemnél semmit nem éreztem előre. Bár beágyazódás körül az a fura fájdalom, amitől lépni alig tudtam, megvolt. Ebből gondolhattam volna, hogy úton van valaki, de nem hittem, hogy elsőre össze is jött. Pedig mégis, csakhát nem volt életképes. 

Lányok!

Nekem ma reggel is 36,5 a hőm, (már 3 napja), pedig hétfőn délután pozit ovuteszteltem. Kedden, azaz tegnap délután is pozi lett a tesztem, és ma reggel is csináltam és szerintem ez is pozinak mondható mégha nem is annyira brutál vörös mint a hétfői, de még mindig ugyanolyan erős mindkét csík, szóval pozi. Ezek szerint nem reped még meg a tüsző, csak nagy. Elég fájdalmas. 

Érdekes, de nálam ez volt már több ciklusban is. Úgy veszem észre, hogy valamiért nem akar megrepedni a tüszőm. Vagy túl korán lesz pozitív az lh tesztem, ami érthető is, mivel a vérvétel alapján eleve egy picit magas szintről indultam. Scolo is mondta, hogy picit magas az lh-szintem. Lehet korán lesz pozitív és mi mindig a pozitív napon, meg az azt követőn vagyunk együtt. Aztán csak napokkal később  vagyunk újra együtt. Volt olyan többször, hogy nem teszteltem az ovuteszttel addig míg negatív nem lett, hanem elhittem hogy ha pozitív, akkor aznap vagy másnap már ovulálok is. Igaz mindig picit feljebb is ment a hőm, de a luteális fázisom 14 nap igazolja, hogy később lehetett az ovum, mint képzeltem a hőgörbém és az ovuteszt alapján. 

Lehet zavarosan írtam le, de a lényeg, hogy hónapok óta nem vagyunk együtt jó időben, ha igaz, az a feltevésem, hogy pozitív ovuteszt után nekem több nap is lehet mire megreped a tüszőm. Lehet jobban kellene hinnem a szervezetem jelzéseinek is, hiszen még mindig feszít, tehát még mindig nagy, még mindig nem reped  meg. 

Az viszont nem jó, ha minden nap együtt vagyunk. Mi lehet a jó időzítés? ha mondjuk ma délután még nem, hanem csak hajnalban reped meg a tüszőm, akkor ma este csak jó lenne még együtt lennünk. De ha tolódik még egy napot? hiszen ha most pozi volt az ovutesztem, akkor akár 36 óra is lehet még az ovu? 

A fene, mit kéne ilyenkor tenni? Kihagyni ilyenkor napokat érdemes? Vagy inább ne? 

15. cn

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4

Így néz ki eddig a hőgörbém. Egyértelmű, hogy még nem vagyok túl az ovun. Nem gond, ha ma is és holnap is együtt leszünk? Vagy ki kén hagyni egynapot?

caroline4

@caroline4:
Szia :) Mi amikor megfogant Beni decemberben 4 napig is "pozitív" volt az ovu tesztem, együtt voltunk minden este. Szerintem ne hagyjatok ki napot ha van kedvetek az együttléthez :)

Lilypie First Birthday tickers
kiscsillag201
Dunaújváros

@maminti73:
Nàlam is ugyanez volt, nem esett jól az együttlèt, mintha bezàrult volna a "kapu". Illetve a gyakoribb pisilès. Mensis görcsök. De èn abban a hónapban nem èreztem lelkileg hogy sikerült.
adele666

Hát köszönöm a válaszokat!
Én nem érzek semmit, együtt nem voltunk mert beteg vagyok eléggé :(
Nemtudom hogy bizzak-e a sikerben, fèlek hogy pofára fogok esni.
Már annyi mindent éreztem aztán mégse sikerült eddig.
Múlthét hétfőn éjjel volt az ovu, nem erzek szúrkalódást,se nem volt beágyazódási vérzésem :/
Olvasgattam tegnap a neten, írták csomóan hogy csak a kimaradt mensinél tűnt fel nekik hogy van valami.

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:
Most szàmoltam vissza,ès olvastam a felhegyzèsemet, igaz nem tudom hàny napos ciklusom lehetett volna, mivel nem pontos a mensim ès nem is ovu teszteltem akkoriban, de èn a 31. ciklus naptól tapasztaltam e kevèske jeleket.
adele666

Én az első terhességnél "úgy", lelkileg nem éreztem. A második babót viszont igen, azt nem tudom, hogy mikortól, de a tesztelés előtt már tudtam. Épp akkoriban voltam beteg, el is mentem orvoshoz és neki már mondtam, hogy úgy adjon gyógyszert, hogy azt hiszem terhes vagyok.

sjucus13

Ez már a nem várt körüli napokon volt, de akkorra már szinte biztos voltam benne. Nekem a legkorábbi fizikális tüneteim a melleim voltak, akkoriban menses előtt is fájtak,feszültek, de ez attól sokkal brutálisabb volt.

sjucus13

Nekem elvileg hétfőn fog megjönni.
Csak jobboldalt éreztem tegnap egy kis szurkát, de enyhét.
Érdekes a görbém is egész jó!

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/a ... 25600_.png

krystin
Budapest XXI. kerület

Lányok, volna egy hülye kérdésem. Ugye a múltkor - pont a nem várt előtti napokban kezdett el jönni valami a cicimből, ekkor még 120%-ban azon kattogtam, hogy milyen tüneteim vannak, ami terhességre utalhat, többször is volt olyan hisztirohamom, amikor el is sírtam magam, aztán pár nappal később elkezdtem pecsételni, majd megjött és a szivárgás a mellemből elmúlt. Szerintetek lehet, hogy a stressz okozta? Mert extra stressz esetén megemelkedhet a prolaktinszint 20-40 közötti értékre nekem 34.5 volt (amúgy 29.2ig normalis). Kíváncsi vagyok, hogy 13-ám mennyi lesz! Lehet majd kiderül, hogy csak bediliztem! :-D
És még valami, most szedem a barátcserje kivonatot a megemelkedett prolaktinra, a leírásban azt írják, hogy megszakítás nélkül kell szedni, hogy hatásos legyen, de ha jól emlékszem itt mindenki csak a lutealis fázisban itta a teát. De miért is? Mi a véleményetek erről?

sjucus13

@sjucus13:
A barátcserjét 3 hónapig lehet kúraszerűen szedni, a palástfű tea amit a ciklus 2. felében lehet inni ovutól kezdve. :)

kiscsillag201
Dunaújváros

Règi ès új kismamàk? Volt olyan valamelyikőtöknèl, hogy nem volt semmi de semmi jel a kèsèsen kívül? Mensis görcs mindenkinèl volt? Valaki akinèl esetleg csak kèsőbbi hetekben jöttek a tipikus dolgok?
adele666

@krystin:
Szerintem nem jól húzta be az ovut, mert az esés után kéne lennie, szóval 23-án, szóval a 24-ei együttlét meg akar jó is lehet. ;-)

sjucus13

@adele666:
Kb a 10.dpo napon a szagok és az ízek voltak furák (karácsony szenteste) másnap teszteltem pozitívat. Max extra alacsony vernyomasom és savam volt ritkán amúgy minden más elkerult :)

kiscsillag201
Dunaújváros

Biztos rossz helyre húzta be, főleg a kimaradt idő miatt is, amíg nem mèrtem.
De én tudom hogy hétfő éjjel/kedd hajnalban volt az ovu!
Most várok az égi jelre, hogy mivan.
Nagyon boldog lennék ha sikerülne, de ha megjön akkor jön a 2x1 clostis ciklus.
Eléggé kattogok a dolgon mert itthon vagyok betegen,ráérek.

krystin
Budapest XXI. kerület

Adele666
Nekem gyomorégésem volt a végül elmaradt menstruáció előtt már kb egy héttel, és hőhullámaim voltak. Ezek mind a három terhességnél (az első kettőt elveszítettük) jelen volt. A harmadiknál a menstruáció napja előtt egy két nappal szédülés is volt. Már a 15. hétben vagyok
anniel

Köszi lànyok! :*
adele666

@adele666:
Nálam egyáltalán semmi jel nem volt. És az első trimeszterben sem volt semmi terhességi tünetem. Tényleg nulla...
csopi8

@adele666:

Nekem márciusba még itt írtam, hogy felejtős az a hónap mert olyan erősen görcsöltem, hogy biztos voltam benne meg fog jönni. Ez egy hétfői nap volt, akkor is kellett volna megjönnie. Bár úgy voltam vele, ha kedd reggel nem esik le a hőm akkor tesztelek egyet. Extra halványan láttam a csíkot, majd egy fél óra múlva már fényképezhető is volt annyira látszodott. Igaz az a ciklus nekem extra hosszú lett egy 22. napi ovuval. Már igazából nem is gondoltam hogy lesz peteérésem így mondtam a férjemnek hogy tök mind1 hogy most vagy a köv mensi után kezdjük a próbálkozást. Március 4.én és 5.én voltunk együtt úgy hogy nem védekeztünk. Majd március 8.án annyira fájt a bal petefészkem, hogy vezetni alig tudtam. Gondoltam a peteérésre ezért akkor is együtt voltunk, de valószínű az 5.-ei akcióból foganhatott mivel kislány, de ezt ugye soha nem fogjuk megtudni. :) Itt a hőgörbém ha valakinek segít.
Szóval nekem csak a pozi teszt után lettek tüneteim.
http://ciklus.hu/images/diagramok/0f494 ... 25600_.png

ritus922

@adele666:

Nekem a nagylányomnál (11 éves) semmi tünetem nem volt mensi elmaradás napjáig. De aznap mikorra nemvártam, annyira fájtak a mellbimbóim a pólóm alatt, hogy olyan érzésem volt, mintha két eleven seb lenne a helyükön. Ezt is feljegyzésből tudom, mert picit emlékszem is rá. 

Milyen jó, hogy feljegyeztem ezt-azt, olyan sokat segítenek most. 

A fiamnál egy hüvelybenyilalás volt a tünetem 9. dpo-n és már 3-4 nappal a mensi előtt görcsölgettem, mintha meg akarna jönni, de éreztem, hogy csak akkor jelentkezik, ha erőltetem magam (pl. munkából hazasietve, munkahelyen az állástól stb.). A kislányomnál szintén szintén a késszúrás szerű fájdalom jelentkezett a 9. dpo-n

A legutóbbi terhességemnél is jelentkezett, de vérzéssel, pecsételéssel sose járt a beágyazódás nálam. 

caroline4

Köszönöm szèpen Mindenkinek, hogy megosztottàtok velem!!
adele666

Csenikő veled mi a helyzet azóta? 10-èn doki?
adele666

Én is köszönöm!
Reménykedek amíg van rá esélyem mindig Caroline jár a fejembe hogy a 22.ciklusnapi ovuból lett babája!
Csajok én félek nagyon reménykedni :(

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:
Akkor csak picit remènykedj. ;-) na ezt meg hogy? Igaz? Gondolj bele! Semmi veszteni valód. Van mèg clostyd, van mi segítsen. Ha most nem, akkor a kövi ciklus Ban jó esèlyed lesz. Sőt utána is.

caroline4

@caroline4:
Többeknek kèt clostis hónap után a mentes ciklusban sikerül. Szorítok.

caroline4

@adele666:
Igen 10.-én megyek dokihoz végre. Minden tünetek megszűntek a görcsök és és a barnázás is csak két napig volt és ugye akkor se folyamatosan jelentkezett. Mostanában napközben émelygek, még ami még fura ezt is csak pár napja kezdtem el érezni, hogy ha éjszaka felkelek pisilni ami minden éjszaka megtörténik :( akkor nagyon erős éhségérzetem van. Sose volt ilyen.

cseniko

@maminti73:

nekem is kavarognak ilyen gondolatok a fejemben. Nekem meg már van 3 egészséges gyermekem, nem akarok telhetetlennek tűnni. De szerintem normális, hogy vágyunk még gyermekre. 
De hogy mit szán nekem az Úr, nem tudom. Jó lenne tudni mi a terve velem. Jó lenne tudni, szán-e még nekem gyermeket. Szeretnék egészséges babát, ezért szoktam imádkozni. Megtesszük, amit meg tudunk, de inszemre, meg lombikra valószínűleg nem megyünk. Ha Isten szán még nekünk gyermeket, akkor annak örülünk. 

És hozzáteszem, hogy nagyon reménykedem benne, hogy szán még nekünk legalább egyet és egészségeset. :)

Ma reggelre 36,5-ről 36,75-re ugrott a hőm és már nincs ovufájdalmam. A tegnap reggeli ovutesztem még pozi volt, a délutáni viszont már negatív. Szóval valószínűleg éjjel, vagy ma hajnalban megrepedt a tüszőm. Este tudtunk megint együttlenni. Szerintetek ma még kéne?

caroline4

Sziasztok! Nagyon egy húron járnak a gondolataink... Én tegnap néztem kicsit jobban utána az átjárhatósági vizsgálatnak, mert a doki azt mondta, novemberig kapunk időt, ha nem jon ossze, akkor azt meg kéne csináltatni. De ahogy közeledik az időpont, elbizonytalanodtam, hogy akarom e. Mert ha azt mondják, nem átjárható, és mondjuk csak inszem johet szóba, belevágnánk e második babáért. Nem tudom. Sose szerettem volna, ha egyke a gyerekem, de ha nem lehet normál úton kistesó... Nehéz kérdés.
csopi8

@kiscsillag201: Köszi a választ barátcserje ügyben. ;-) Amúgy a stressz okozta magasabb prolaktin szint elméletem megdőlni látszik, mert tegnap este megint elkezdtek fájni a mellbimbóim, megnyomtam és újra folyik... :-( úgyhogy nagyon úgy tűnik, hogy ez a hónap felejtős.
Hát de jó is lenne egy kicsit belelesni a jövőbe. Azért ez a várakozás, bizakodás és a folytonos csalódás, a bonyodalmak kemény próba elé állít bennünket, aki ezt nem élte/éli át, az el sem tudja képzelni, és igen, mindemellett meg kell őrizni a lelki békét, egyensúlyt, mert ugye ez is kell a babához. Nem tudom, hogy a Ti helyetekben (többedik babán dolgozók) hogyan döntenénk mi,

sjucus13

...Lehet kicsit még nehezebb kérdés is ez, mint a mi esetünkben, nálunk egyértelmű, hogy mindent bevetünk, elmegyünk a végsőkig.

sjucus13

@sjucus13:

A stresszes hozzászólásodra tegnap válaszolni akartam, de valahogy elfelejtettem. Ezért kérle ne haragudj. Úgy láttam nem kaptál rá reakciót. A hormonokat tuti befolyásolja a stressz is. Van hogy a hormonok okozzák azt , hogy hisztisebbek, érzékenyebbek vagyunk, miért ne lehetne ez fordítva is igaz. Hiszen nem sok nő van, aki nem élte volna át, hogy  mikor nagyon várta a mensit az késve jött, az aggódás, a félelem, hogy úristen túl fiatalon leszek terhes :) okozhatta a késést. Ugyanígy elképzelhető, hogy a stressz a prolaktinra is hatással van. Bár én úgy tudtam, hogy az idegeskedéstől egy nőnek elapadhat a teje szoptatás időszakban, emiatt nem szabad stresszelnie, és nem szabad olyan filmet sem néznie, ami túl izgalmas (félelmetes). 

caroline4

@caroline4:

nekem akkor adtak anno olyan gyógyszert (bromocriptint), ami elapasztja a tejet, amikor a 15 hetes babát kellett megszülnöm, mert beteg volt. 15 hetes terhességet már nem kaparással vesznek el, hanem tágítanak és meg kell szülni. Ezután a szervezetem úgy érezte, hogy világra hoztam egy babát, és a melleim úgy bedurrantak és megteltek tejjel, mintha élő babát szültem volna. A gyógyszertől szépen elmúlt, elapadt. Olvastam, hogy magas prolaktin szintre ezt a bromocriptint adják manapság is. Egy egyszerű kis aprószemű bogyesz és lehet utána nálad is jönne a baba. Valószínűleg addig nem esel teherbe, amíg a szervezeted úgy érzi nemrégen szültél. 

Nincs vajon olyan természetes növény, ami segít csökkenteni a prolaktin szintet? A barátcserjét erre szeded? Erre is hat? Nem tudom.

caroline4

@sjucus13:

ezeket találtam:

Én egy évig szedtem magas prolaktin miatt bogyót, de semmi változás nem volt, utána napi négy evőkanál búzacsíra és három hónap múlva normál tartományba volt a prolaktinom, barátcserjét nem próbáltam .

A magas prolaktinszint gyógyszeresen kezelhető. A gyógyulási esélyek nagyon jók, és ha a panaszt sikerül kezelni, akár két hónapon belül is teherbe eshet az érintett.

A normálisnál magasabb prolaktin érték ugyanis gátolja a női nemi ciklus beindításáért felelős hormonok termelődését, így a tüszőérést és a beágyazódást. (neked a hőgörbéd vagy ovuteszt alapján van ovud? mert akkor az rendben van, akkor a magas prolaktin valszeg a beágyazódást gátolja csak, és arra meg ott van a palástfű tea segítségként.)

Lényeges, hogy magas prolaktin szint esetén törekedni kell a stressz csökkentésére, stresszkezelő technikák elsajátítására, mivel a túlzott idegeskedés önmagában is képes megemelni a hormon mértékét a szervezetben. (ahogy te is írtad)

A barátcserje a prolaktin termelés szabályozását is javítja. A dopamin a testben termelődő vegyület, mely az idegrendszerben az ingerület átvitel folyamatában játszik szerepet. Az agyban pedig, hormonális hatása révén gátolja a prolaktin felszabadulást az agyalapi mirigy elülső lebenyéből, ezáltal képes szabályozni a prolaktin termelés folyamatát.

A barátcserje a dopaminhoz hasonló hatásmechanizmus útján képes gátolni a prolaktin hormon elválasztást (mostmár legalább ezt is tudom)

caroline4

@sjucus13:

ne add fel ezt a hónapot! 

Lányok!

Ne felejtsük el, vannak csodák. De komolyan. Az orvosok,nőgyógyászok sokat tudnának mesélni arról, hogy hány olyan nő ment hozzájuk, hogy pozitívat tesztelt, pedig előtte megmondták neki, hogy nem eshet spontán teherbe. 

Hány olyan van, hogy nem is menstruál a nő már hónapok óta, aztán mégis teherbe esik. Asszem ritus volt az, vagy valaki más, akinek a teherbeesés előtt nem is volt rendes, pontos ciklusa. HOl megvolt neki, hol nem. Ílyen is van. 

Van, hogy az egyik ciklusban olyan kusza minden és olyan szinten kavar van a hormonokban, hogy meg sem jön, vagy megjön de negyven valahány napra. Aztán a következő mensi már meg sem jön. Egyik ciklusban még magas lehet a prolaktin vagy az lh, a másikban meg már tökéletes. 

Hány olyat olvastam mostanában (mert pont ez a téma érdekelt), hogy elzáródott petevezetékei voltak a nőnek, mégis terhes lett. Hány olyan van, hogy spirál mellett lett terhes (bár ez elég gáz, mert valószínűleg az a baba nem tud megmaradni a spirál eltávolítása miatt). Hány olyan volt már, hogy fogamzásgátló mellett lett terhes valaki? Akkor éppen azt akarja elhitetni a szervezettel a fogigátló, hogy terhes a nő, ezért nem érik neki petesejtje mégis elég egy kimaradt szem és bumm jön a baba. Pedig kétlem, hogy minden hormonja tökéletes lenne. 

Szóval igazából csak türelem kell, és nem akarni annyira. Ez olyan közhely, hogy még én is arcul csapnám magam legszivesebben, mert én sem tudom, hogy kell nem rágörcsölni. HÁt még az akinek első gyereke lenne. De akkor is lányok, napjában többször el kéne mondanunk magunknak, hogy jönni fog a baba, lesz babám, terhes leszek, csak várni kell még picit, de tutira jönni fog. Ha elhitetjük magunkkal, hogy lesz babánk, csupán idő kérdése, akkor tényleg le tudnánk picit nyugodni, lazábbak tudnánk lenni. 

Most komolyan, ha jönne valaki (egy angyal) és azt mondaná neked, hogy készülj fel, mert babád lesz, de az időpontját nem árulhatjuk el. Akkor nem nyugodnál meg? nem éreznél egy boldog várakozást, hogy vajon mikor kapod meg? mint mikor a kisgyerek a karácsonyi ajándékokat várja. Nem érti még, hogy hányat kell addig aludni, mennyi idő az, csak azt tudja, hogy közeleg és várja boldogan, készülődve, ráhangolódva. Nekünk is így kéne tennünk. 

Tudjátok mit? mi már így is nagyon nagyon nagyon szerencsés nők vagyunk, mert a párunk akarja, úgy mint mi. De mi van azokkal a nőkkel (ismerek ilyet személyesen), akik hiába vannak abban a korban és hiába van párjuk, ha az még nem akarja. Gondojatok bele, annak a nőnek a helyébe, aki úgy nézi a pocakos nőket, hogy neki még az esélye sincs meg, hogy babája legyen, hogy pozit teszteljen???? Senki sem tudja magát teherbeejteni, és hiába szereti a párját, hiába benne van a korban, hiába meg van már minden (lakás, kocsi, állás) de még nem lehet neki. Borzasztó.

Nekünk legalább mindig meg van az esélyünk, hogy sikerülhet. Adjunk hálát a Jó Istennek, hogy már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy lehessen, hogy jöhessen a baba. Várakozzunk boldogan, reménykedjünk de ne kétségbeesve, hanem örömteljesen. Ezt kívánom mindannyiunknak. 

caroline4

Igen prolaktingondra Bromocriptint szoktak adni.
Érdemes lenne dokival konzultálnod, hogy mit csinálj.
Így az első babáért harcolva én is bármeddig elmennék hogy sikerüljön!
Én már várom az átjárhatóságit, egyszer kibírom, de legalább tudnám hogy azis rendben van-e.

37.cn/10.dpo

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:

első babáért, és még másodikért is, mindent elkövetnék 

caroline4

@krystin:

nem lehet hogy jóval később repedt meg a tüsződ? nem a 36.5-ös emelkedésnél, hanem utána pont aznap, mikor együtt voltatok. Asszem a 29. ciklusnapon? 

Meg mondom miért gondolom? én is azt hittem eddig, hogy pozitív ovuteszt után ha elkezd emelkedni a hőm, akkor megvolt ott és akkor az ovum. De mensitől visszaszámolva viszont látható, hogy a 14. nap még nem az ovu napja. Tehát ha a mensitől visszaszámolok 14 napot, akkor látom, hogy ott volt még egy emelkedés a hőmben, de az már pár nappal a pozitív ovutesztem napja után volt. És akkor mi rendszeresen már nem vagyunk sohase együtt. 

Nézd ezek a korábbi hőgörbéim, amiről látni mit akarok mondani:

az is lehet, hogy én mindig elrontottam azzal, hgoy túl korán abbahagytuk a próbálkozást. Ha ez igaz, amit most feltételezek, akkor lehet éppen most fog nekünk sikerülni, mert most úgy döntöttem, hogy még ma is együtt leszünk. Ti is pont akkor voltatok együtt, mikor újra megemelkedett az ovud és ha jól látom az ovus fájdalom után egy-két nappal. Szerintem nagyon is van esélyetek erre a hónapra, hogy sikeres lesz. 

Reménykedjünk.

caroline4

@caroline4:

nem az ovud emelkedett meg újra, hanem a hőd :)

caroline4

@caroline4:

Jól emlékszel hogy volt valaki akinek hol megvolt hol nem, de az nem én voltam. :) Ha jól emlékszem Szakértő volt aki úgy jött hogy már X ideje nem volt meg neki és egyszer csak pozit tesztelt. Vele vagyok együtt a novemberi babák csoportjába. Nekem a 22. napi ovuból fogant meg a kislányunk. Szóval lehet késői ovuból is baba. :) A legelső babám fogant meg úgy hogy abbahagytam a fogamzásgátlót novemberbe és nem jött meg majd január közepén pozit teszteltem. Bár sajnos az sikertelen terhesség volt.

Ha most én is próbálkoznék és kezdeném feladni akkor biztos hogy Caroline írása visszarázna a felszínre. :) Hajrá csajok vár rátok is egy csodás, illatos kiscsomag, csak egy kis türelem kell. :) Tudom én könnyen beszélek így terhessen, de én is majd egy évet vártam erre a babára. :)

ritus922

@caroline4:

Először is köszönöm, hogy ilyen körültekintően foglalkoztál a kérdésemmel, már a törődés is jól esett! Igen, emiatt kezdtem el szedni a barátcserjét, persze ismerem a bromot, nálunk amúgy medocriptine néven fut, de ugyanaz a hatóanyag, itt is ezzel apasztjuk a tejet, ha kell és magas prolaktinra is ezt adjuk. Palástfű teát még nem iszok, mert nem mérem a hőmet és még nem is ovutesztelek, de majd meglátjuk. Most már mindenképp megvárom, hogy mit mond az endokrinológus.

@krystin:

Tudom én is, hogy konzultálnom kell, csak 13-ára van időpontom és addig marad az ötletelgetés, hogy mi okozza, mivel tudom addig is "kezelni", stb.
Amúgy szerintem se engedd el még ezt a ciklust, ha nem is akarod magad túl korán beleélni, azért egy pici reménykedést megérdemel. Meddig vársz a teszteléssel? Mikorra tervezed? Ha mégsem lesz sikeres a mostani, mikor mész átjárhatóságira?

@maminti73:

Neked is kitartást! Nagyon szorítok, hogy nektek jöjjön össze legközelebb, és addig te is bízz benne, még nem jött el az elengedés ideje! Ahogy írtad, csak pozitívan!

sjucus13

@caroline4:

Köszönöm a válaszod!
Én azért gondoltam Kedd hajnalra mert utána már nem éreztem a szúrkálást!
Attól még nem lehetetlen hogy kicsit késöbb repedt meg!
Képzeljétek ma nem tudtam hőt mérni, mert a köhögés átcsapott takonykórba és csak a számon át kaptam levegőt.

@sjucus13: Ne haragudj nem kioktatásnak akartam hogy tűnjön, csak sajnos ez is olyan lutri hogy találgatunk!
Persze az ember szeret magyarázatotkapni, de pl az egyik ismerősömnél nem volt semmi nagyobb stressz és mégis "megindult a teje".

A teszttel kapcsolatban fogalmam sincs, nem szeretek korán tesztelni,vivok magamban hogy teszteljek-e vasárnap (ahogy caroline számolta 11.dpo ahogy én 13.), vagy várjak jövőhét közepéig.
Ha nem sikerül most akkor jön egy emelt adagos clostikúra,(2x1) és ha az se sikerül akkor átjárhatósági.
Ez az orvos akihez járok ebben a prgramban Sztk alapon van, egy másik csajt a programból magánba akart küldeni átjárhatóságira (60ezerért) én majd mondom neki hogy engem utaljon be kórházba nekem megfelel az ingyenes is.

krystin
Budapest XXI. kerület

@panda01: Az én férjem meg tök nyugis engem meg ez zavar :(
Mindig mondja hogy majd összejön,meg ne idegeskedjek, én ettől a falra mászom.
Persze ha megyünk valahova és látunk pici babát megnézi, még ő mondja nekem hogy nézzem milyen édes.

krystin
Budapest XXI. kerület

Lányok!

Úgy néz ki ez a hónap nekem is elment. Még ugyan nem jött meg. Még van 2 napja. De előtte napi enyhe görcsök már itt vannak.

Talán túl gyorsan vártam a csodát a bromotól. De még csak 1 hónapja szedem, szóval talán következő az én hónapom. :roll:
dorko66

Jajj Caroline, annyira jól esett, amit írtál. Mostantól minden nap eszembe kell juttatnom, hogy bizony lesz babám, csak türelmesen kell várnom, nem siettethetem, ha ő nem szeretne jönni. Valamiért nem érzi,hogy itt az idő, és nehéz, de egyébként is sokkal türelmetlenebb vagyok,mint lehetnék, mától tudatosan fogom mondogatni,hogy nincs baj, ha most nem jön, és nincs baj, ha másnak van, olyanoknak is ,akik nem érdemlik meg, mert nekem is meg fog érkezni és boldogabb leszek,mint valaha, sokkal boldogabb,mintha rögtön sikerült volna. 

Sjucus én mindenképp alaposan utána járnék ennek a dolognak.. nem lennék nyugodt hasonló helyzetben. Kitartást neked és bízom benne,hogy nincs semmi baj <3

Panda, az én párom is folyton olvadozik, főleg, ha egy szőke fürtös kislányt lát, vagy egy huncut kisfiút. Tegnap a plázában is összeszorult a szívem, amikor egy szöszi kissrác produkálta magát, a férjemre mosolygott, és ahogy összenéztek..még most is könny csordul a szemembe. Bár kettős, hiszen ahogy Krystinnél is, nekem is néha dühítően magabiztosan mondogatja,hogy ne görcsöljek rá, majd jön, ha akar, ne izguljak. Elvileg a hónapban elmegy orvoshoz, de ezzel én már nagyon szkeptikus vagyok és őszintén szólva nem is erőltetem.A héten mondtam neki,hogy nem akarom bántani, de néha úgy érzem, amikor lecsesz,hogy ne irigykedjek meg "gonoszkodjak" (mert ő annak veszi, ha szomorú vagyok,mert megint valaki terhes), és pont úgy jön le,mintha őnem is szeretné. Erre azt mondta, hogy rosszul látom, őt is bántja, ugyanakkor szégyenli is,hogy nem jött össze a fiatal korunk és egészségünk ellenére..bár ugye ebben sem lehetünk biztosak,hogy nincs baj. Hazafelé szóba került,hogy meglátogatjuk az ismerőseinket, akikkel megismerkedtünk tavaly nyáron a nászutunkon. Mondtam neki,hogy annyira nem így képzeltem ezt el, már úgy terveztem,hogy ilyenkor pocakosan megyünk hozzájuk, meghívjuk őket a házunkba.. Minden megvan, csak  a legfontosabb nem :( Egyetlen szót mondtott,hogy tudja és sajnálja. 

Néha annyira nehéz erősnek maradni és a családnak se mondani,amikor nyaggatnak,hogy jöhetne az unoka(főleg anyósoméknak), hogy hagyjanak már békén, csak a kést forgatják bennem. Igazi pletykafészek, esély sincs rá,hogy pont neki elmondjam.. Egyébként a tüneteim változatlanok, viszont, egy hete baromira nem kívánom az együtt léteket.. sosem voltam szexmániás, de most minden porcikám tiltakozik ellene. A hét elején együtt voltunk, de egyáltalán nem élveztem, tegnap is próbálkozott a férjem, de baromira nem ment. Igazából tippem sincs,hogy most a kudarcok miatt, már a testem is csak a gyerekgyártásra állt rá vagy mivan most? Kétségbe vagyok esve és nem akarom,hogy megbántódjon ő sem.

Bocsi,hogy hosszúra sikeredett, sok volt a mesélnivaló :D

25.cn

bsophiana

@maminti73:Jól tetted! 
Teljesen egyetértek veled, múltkor sikerült beszélgetnem valakivel aki az éli át mint mi kivéve hogy már 10-en éve nyomja több inszem lombik minden.
Ha hiszed ha nem én merítettem belőle erőt,mert néha már baromira kivagyok az egésszel.
Nekik is majdnem ráment a házasságuk is.
Néha jó az embernek kipanaszkodnia magát, aztán feláll leporolja magát megigazítja a koronát és megy tovább :)

krystin
Budapest XXI. kerület

Szeretek ide járni. Ma kiránduláson voltam kisèrő, nem volt netem. De most este visszaolvasni amiket írtatok nagyon jó.

Örülök, hogy támogatjuk egymást. Itt nincs olyan hogy rossz hozzászólás. Sokan járnak hasonló napokon a ciklusukban így mindig van akik ugyanara a tèmára kiváncsiak. Annyira jó hogy mindig segítünk. Jó kis csapat ez.

Szerintem az újak is ezèrt szeretnek csatlakozni, mert itt azonnal be vannak fogadva.

caroline4

Én azthiszem sorsszerűek ezek a találkozások!
Néha pont azokra az emberekre van szükségünk hogy segítsenek kibeszélni,feldolgozni a dolgokat.
Zavar hogy nem tudok hőt mérni, minden reggel be van dugulva az orrom, nyitott szájjal alszom, így vagy nem tudok mérni, vagy ha igen nyitott szájjal...
Elvileg holnap reggel tesztelek.

krystin
Budapest XXI. kerület

3. Dpo-n járok. Jövőhèt pèntektől kezdem a tesztelèst. Azaz a 9. Dpo-tól. Lassan fog telni az idő. Nagyon kiváncsi vagyok hogy lesznek-e tüneteim.

caroline4

@krystin:
Szorítok! Nagyon jó lenne egy szèp poziteszt látványára indítani a napot.

caroline4

@krystin:
Ja amúgy hüvelyben is lehet mèrni.

caroline4

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?