Új privát üzeneted érkezett!

sírással kapcsolatban tudom nagyon eltérőek a vélemények és engem is bánt ha sírni látom, olyan ártatlan. Akkor hagyom sírni ha tudom,hogy evett a pelus tiszta a kezemben 1perc alatt bóbiskolna akkor a kiságyban is aludnia kell.....és én azt mondom rafináltak,így érik el amit akarnak. Bettica sztem jól csinálod én nem tettem kiságyba csak akkor mikor már biztosan aludt :roll: második gyereknél én is okosabb leszek. Tegnap több anyuka mondta,hogy ő első perctől a kiságyba rakta ha nyöszörgött is de elaludt, most 2-3 hónaposan nincs vele gondja..másik anyukának még 3évesen is ölben aludt a gyerek...ha kicsi korban elkezdik sztem hamarabb megy a leszoktatás.
Olvastam egy történetet,5éves kislányt fogadtak örökbe, a szülők a kislány érkezése előtt felkészültek a lányka szobájába tettek ágyat anyának,hogy a sírásnál ott aludhasson. A kislány este magától vette a pizsit elköszönt és reggelig durmolt. A szülők csodálkoztam,hogy ez minden este így ment, megkérdezték az intézetet , azt mondták az ott növekedett gyerekek tudják,hogy sírással nem érnek el semmit. Sarkított és szomorú példa de engem elgondolkodtatot.
A szülőket is iskolába kellene járatni, annyi buktató van :( és egy önálló talpraesett emberkét kellene nevelni, a mai 10éveseknél alig lehet normális gyereket találni. Mi hogy lettünk azok? nem könyvekből neveltek de mégis ez a korosztály egészen más vagy ennyit romlott a világ.. erkölcsileg biztosan, ami nagynyáinknál még fontos volt ma már sehol..

Norka nagyon helyes legényke!
Vendég

elfelejtettem
anyukák játszószőnyeget nézegetek milyet érdemes vagy mire figyeljünk?
Vagy egy bébitornázó is elég és sima takaróra rápakolom?
Vendég

[quote="7kincs"]A írta:7kincs szülőket is iskolába kellene járatni, annyi buktató van :( és egy önálló talpraesett emberkét kellene nevelni

Erről írt múltkor Rambóka! Pont ezt fogalmazta meg!
Vendég

Lányok már bocs, de a sírásról csak annyit, hogy nekünk se csak kajára meg szexre van szükségünk.... egy babának is vannak lelki szükségletei.
persze sok függ a baba egyéniségétől. én pl néha idegesítem marcit, amikor fáradt, vagy dühös, egyedül hamarabb megnyugszik. valamelyik baba meg inkább igényel egy kis babusgatást. de ez éppúgy egyéniségfüggő, mint nálunk felnőtteknél.
szerintem pont attól lesz később önálló a gyerek, hogy az élete elején (1., illetve első 3 év) minden testi, lelki szükséglete (amire neki van igénye) megvan, és biztonságban érzi magát a világban.
Az elkényeztetés meg valahol ott kezdődik, amikor belép a "műsírás" (Marci ebben nagyon profi ), és azzal ki tud harcolni dolgokat, illetve megcsinálsz helyette olyan dolgot, amire ő már a saját korában képes. Pl. nálunk a suliban ahol tanítottam, a gyerekek egy nagy része nem tudott volna a busz után futni 1 utcát, mert annyira el voltak kényelmesedve. semmi sport, semmi munka otthon, mindenhová kocsi. vagy az, ha az anyuka írja meg helyette e leckét, pakolja a cuccát, ilyesmi.

Kép

Kép
csillagfény

Kép

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!
Lányok egy kis kiokosításra lenne szükségem. Voltam egy új nőgyógyásznál(Babszika ajánlotta), elsőre nagyon szimpi, bár semi különleges nem volt(na ez jó hülyén hangzik, főleg, hogy az illető fiatal, és iszonyat jó pasi :lol: )elmondtam neki a történetemet, megvizsgált, ultrahang, minden, és azt mondta, hogy várjuk meg a mostani eredményeket, 2-án megyek MM-be endokrin kontrollra, utána menjek vissza, és annak alaapján megbeszéljük, hogyan tovább. Lehetőségként említett gyógyszeres kezelést, esetleg drilling-et, meg azt mondta nem akar elijeszteni, meg csak végső eset, ez a köldökön keresztüli ...na eszembe sem jut, hogy mi ez.
Szóval elmondanátok nekem, hogy pontosan mi ez a drilling?Mert én bőszen bólogottam, hisz hallani hallottam róla, de meg nem tudnám pontosan mondani, mi ez. Még mindig nem vagyok elég jó beteg:kérdezni, kérdezni, és kérdezni!

Kép
Kép
zazzy

Ja! Elfelejtettem, hogy amúgy képben volt a doki abszolút, azzal indítottam nála, hogy PCOS vagyok, keresek hozzá egy jó orvost :lol:

Csillagfény!
Nagyon jó ez a kép, tündéri kisfiad van! :D

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, laparoszkopiás műtét.3 lyuk a pocinál és a pf-ket "kilyukasztják". Sokan ezzel kezdik gyógyszeres (met) kezelés helyett, de vannak akik megcsináltatják met mellett is (pl én).
Vendég

Jó estét! :)

Nem tudom merjem e leírni... :lol: :lol:

Ma láttam egy TÖKÉLETES külsejű anyukát!

Középmagas
Szolibarna
Gyönyörű vörösre festett haj
Középhosszú és tökéletesre "belőve"
Halványzöld felső
És ahogy állt rajta a farmerja :roll:
Cipőjét nem láttam

Kb. 2,5 éves kislánya ugyanolyan zöldben ment mellete-utánna
Karján egy saccperkábé 7-8 hónapos szintén kislány szintén zöldben ült!

Hogy csinálják egyesek???

Én egyszerűen nem is értem. A játszótéren nem ilyen anyukákat szoktam látni! :lol: :lol:

Zazzy!
Drilling:
http://www.pco-szindroma.hu/kb/?View=entry&EntryID=63

Nem indul közületek valaki a 4-es Megasztáron??? Drukkolnék nagyon! :wink:

Holnap oltás... :roll:
Vendég

Hunci4
A drilling maga a laparoszkópiás műtét?
Most olvastam a pcos honlapon róla és ott eléggé lehúzzák a drillinget, állítólag van, aki 25%sikert jósol neki, meg elég durván hangzik... :roll:

Kép
Kép
zazzy

Kavics!
Köszi!Közben én is kutakodtam, pont ezt találtam kapásból, de ez nem hangzik valami biztatóan, nem???

Kép
Kép
zazzy

Kincs: bocsi, de én most nagyon nem értek veled egyet. Lilla ugyan még csak 15 hónapos de én úgy látom, abszolut semmi hátránya nem volt annak, hogy SOHA nem hagytam sírni (persze, sírt ő is de akkor legalább a kezemben, nem tudtam volna otthagyni egyedül a kiságyban...). Sőt. Most akkor megyek el tőle amikor akarok (ld. a kapuban szoktam átadnia szüleimnek a rohanok!). Soha nem sírt ilyenkor. Nem fél eltávolodni tőlem (bár azért néha visszasasol), nem lóg a nyakamban. Pedig ő aztán tényleg rajtam lógott az elején, hiába is próbáltak néhányan azzal ijesztgetni, hogy nem lesz az jó, hogy folyton kézben van.

Jó lett. Persze, ez gyerekfüggő is, de szerintem azzal, hogy az ember az elején nem hagyja sírni nem tesz semmi rosszat (ld. ősbizalom kialakulása... ami mindennek az alapja). Van persze egy pont (szerintem úgy 3-4 hónap körül... esetleg néhány héttel korábban) amikor már lehet, hogy a gyerkőc tényleg finoman "nevelgethető", de korábban bennem fel se merült, hogy elkezdjem idomítani... csak az lebegett a szemem előtt, hogy ez egy kis ösztönylény aki most pottyant ki a biztonságos nyugodt környezetéből ebbe a zajos és fura világba ami neki idegen és ijesztő és én vagyok az egyetlen biztos pont az életében. (a szívdobogásom, a hangom stb.). Pont én hagyjam cserben?

Szerintem egy újszülött minden csak nem rafinált. Majd az lesz ha végre tényleg hozzászokott az új világához, ha rájött, hogy egy kis sírással sok mindent kiharcolhat... de az nem 1-2 hónapos korban van. (Utána viszont MINDEN a szülőkön múlik és tényleg el lehet rontani a gyereket... de az egész akkor is ott dől el szerintem, hogy képes-e a szülő észrevenni, hogy mikor van az a pont amikor már tényleg csak hisztizik a gyerkőc... és én ebben csak Lilla egy éves kora után lettem majdnem teljesen biztos, addig bizony elég sokszor voltam bizonytalan és olyankor inkább arra tettem le a voksom, hogy ez bizony nem hiszti és csak az egyértelmű esetekben hagytam sírni Lillát) (Megjegyzem Lilla nagyon jól nevelhető hisztiügyileg... még... aztán majd kiderül, kinek az idegei mennek szét leghamarabb a dackorszakban... de arról legalább tudom, hogy tök normális folyamat, az a fura ha nincs... )

Én ezt (MÉG?) nagyon nem bántam meg ... de az még vagy 10-15 év amire kiderül:))))))) (a necces pont az, ha a gyerkőc nem szereti majd ha sokat van kézben viszont igényli... tök jó ellentmondás... nem? :)))))

(Mondjuk teljesen más kategória csak beugrott: Nálam egy dolog van ami mindig kiveri a biztosítékot. Oltás. Anyuka sír, gyerek megrémül, mégjobban sír, anyuka nem bírja a strapát, kimenekül, gyerek ott marad az asszisztensel és az orvossal (jó esetben egy messziről figyelő apukával), aztán az asszisztens fogja, az orvos meg beoltja az üvöltő gyereket. Banyek. Mit érezhet szerencsétlen gyerek????? Ugyanez vonatkozik a komolyabb orvosi beavatkozásokra is amikor a nővérek szólnak valakinek, hogy anyuka menjen már ki mert ez nem anyának való látvány.. és ő kimegy, a gyerek meg ott marad az ijesztő környezetben a félelmetes idegenek között. Na erre szoktam én még ugrani... és ezt sajna iszonyú sok anya mesélte már nekem azt várva, hogy majd őt kezdem sajnálni mert milyen borzalmas volt neki MAJDNEM végignézni amit a gyerekkel csináltak... na de ha a saját anyja nincs ilyenkor a gyerek mellett akkor ki???)
Vendég

Zazzy maga a műtét nem egy nagy szám, én 3 napot voltam bent, 2. nap kiengedtek volna csak én minden műtét után (lapar, epe, csaszi) belázasodok :cry: kb fél óra az egész, 2 lyuk alul a bikini vonalon egy pedig bent a köldökben, nekem már alig látszik. Mérlegelés kérdése megcsináltatod-e.Tudod, előny-hátrány...

Kavics az nem én voltam sajnos...

Vasárnap keresztelő! :lol: Szolgálati közlemény: a keresztelő otthon , "vidéken"lesz, és jövő csütörtökig otthon vagyok...ha egy-két embert érdekelne esetleg egy tali.... :lol:

A fiam már 3-féle merülést tud és víz alatt ha elengedem felúszik :lol: a lábával és kezével felhozza magát!!!!!!!!
Vendég

Csillag: Marci jó huncutul néz:))))
(műsírás: talán néhány hónapja lehetett, hogy nézem, mit művel Lilla a tükör előtt... igen... a műsírást és a hisztit gyakorolta... na akkor volt az a pont, amikor teljesen biztos lettem benne, hogy ide bizony kemény kéz politika kell majd:))))) (a műsírásnál jön a grimasz, a kezével is dörzsöli a szemét és üvölt... nagyon profi:))))) (viszont teljesen más mint a valódi sírás, egyszerűen összetéveszthetetlen a kettő... az álmosság miatti hisztivel sem keverhető össze...)
Vendég

Ja... és szétmegy a fejem:(( Iszonyú rosszul viselem a meleget...

Ma vettünk egy brutálerős ventillátort (170W!!!!), ez már egy igazi turbina:))))))) Na ezzel szellőztetjük át a lakást (plusz a csillárventillátorok). De legalább van oxigén. (tegnap vizsga közben majdnem elájultam... nem tudom hány fok lehetett a vizsgáztató tetőtéri szobájában de szó szerint futott kifelé az oxigén a fejemből... nem terhes nőnek való helyzet... na azóta fáj a fejem folyamatosan)

Lilla meg ma fél napon át a kertben lubickolt -bokányi vízben viszont egy szép nagy medencében- és pucérkodott (a szüleim háza mögött teljes árnyék van délután 3 után, tök kellemes)... hátha segít a bőrének, ha egész nap szellőzik. A víz mondjuk ront rajta de amíg lubickol addig sem jut az eszébe, hogy vakarózzon:))) (csak estefelé amikor már kezdett fáradni). Mondjuk a nagy pucérkodásban mindent összebrunyált és összekakilt... hát, ennyi belefér:))))) (viszont nem úgy tűnik mintha megérett volna a biliztetés elkezdésére... ez van...)
Vendég

Csakegy!
Úgy sajnálom Lillát, én ekcémás voltam(néha, itt-ott még most is előjön)ez iszonyú egy gyerekenk, mikor le tudná nyúzni a bőrét, miközben a felnőttek próbálják győzködni, hogy ne... :roll: Borzalmas :(

A kismama.hu-n azt írják, hogy a "műtét" elvégzése után egy éven belül 80% az esély!
Miért kell egyébként eltüntetni műtéttel ezeket a cisztákat, mikor van, hogy maguktól felszívódnak, vagy kipukkadnak vagy mi :roll:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Agykonrollt nézek:
Csaj aludni akar: 5 mg alprazolam :shock: + zolpidem :shock: (ennek dózisát nem közölték)
Na sszem ettől a dózistól nekem sem lettek volna alvás gondjaim. :lol: :lol:
Na nem vicces! Csak kicsit meglepődtem!

Csakegy, reagálok a gyerek orvosi ellátásával kapcsolatos hszre is! Csak nézem tovább a filmet!
Vendég

zazzy: én drilling-ellenes vagyok de van akiknek bejött... úgyhogy szerintem ez akkor jó ha pl. a gyógyszer úgy tűnik, hogy önmagában kevés... (ki tudja ... lehet, hogy utána már elég lesz...). Nehéz döntés :(

Lillabőr: holnap megyünk a gasztrodokihoz:)))) (1,5 hónapig vártunk erre:) Remélem normális lesz és felír valami gombaölőt és megállapítja, hogy nincs se tejérzékenység se gluténérzékenység (nehogymáááá....) mert kezd elegem lenni... (a gyerekorvost is sikerült meggyőznöm a gombaírtásról de ő fél a dologtól mert akkor ugye állandó kontroll kell vérvétellel stb. ő meg pont elment szabira... de ha a gasztrodoki nem segít akkor augusztusban támadunk:))))
Vendég

Szóval!
Aztán fekszem. Basszus nagyon késő van és én itt kukorékolok, holnap meg dokihoz megyünk és nem tudok sokáig aludni... a manciba!

Naszóval Csakegy!

Elég sok orvos ismerősöm van. Traumás, gyerekorvos, fül-orr-gégész (ő gyógyítanak leggyakrabban gyereket, kéz láb törés ficam stb, orrba dugott paszuly szem, lego darabka stb stb)
Elmondásaik alapján, egyszerűen vannak olyan anyák, akik annyira izgulnak, hogy a gyerekre átragad és gyakorlatilag kezelhetetlenné válik a gyerek, (ordít, anyuka kétségbeesik, persze mindkettő érthető csak éppen a gyereket nem lehet ellátni! és ugye ilyenkor fel merül, hogy miért nem nyugtatózzák be a gyereket?? mert nem szabad, többet árthat, mint használ! )és az anyuka is sokszor. Le kell fogni a gyereket, aki üvölt (pl. nyelv sérülés, szakadt nyelv varrása- nem eccerű).
És a tapasztalat azt mutatja, hogyha kiküldik az ilyen anyát (mert félreértés ne essék, nagyon sokszor kell az anya, hiszen meg tudja nyugtatni a gyerekét, de van amelyik nem! csak ront a helyzeten), a gyerek sokkal kezelhetőbbé válik.
Abbahagyja a sírást, engedelmeskedik: pl. kinyitja a száját, nem kell kifeszíteni, nyújtja a kezét, stb. És nem azért engedelmeskedik, mert ordítoznak vele, hanem mert próbálnak kisfelnőttként bánni vele, elmagyarázzák, hogy mi fog történni és a gyerek nem hülye! És dícsérik, hogy bátor, meg ügyes stb.
Nem egy hátrány, ha ott az anya! de van amikor nem müködik a dolog! Sajnos!

És utálom az olyan hülye primitiv szülőt, aki orvossal, fogorvossal, injekcióval és hasonló baromságokkal riogatja a gyerekét. HA ROSSZALKODIK!! :evil:
Vendég

Csakegy! Hajrá!Támadás! :lol:

Tudom, hogy példul a mostani cukor, inzulin, tsh eredményektől is függ, de akkor szerintetek mi ilyenkor a sorrend?2007 jan. óta próbálkozunk, 2007 márc.vége óta szedek metet(de szerintem még mindig kevés a 2x850 :evil: ) Fogytam 18 kilót :D , kezdenek ciklusaim is lenni, én szívem szerint adnék még egy kis időt 3x850 metnek, ha engedi a doki, de utána closty jön, nem???Az azért csak humánusabb. nem?

Kép
Kép
zazzy

Kavicska: attól még ki vagyok ezen akadva... (komolyan... én is rosszul vagyok mindentől de amióta gyerekem van döbbenetesen magas lett a tűréshatárom... és a varrogatós dolgokat még megértem, ahhoz azért enyhén szólva kellenek az idegek... nem is azzal van a bajom... na de egy sima oltás?????? Mit lehet ezen hisztizni? És nem is egy anyuka mesélte már nekem, hogy sírva rohant ki mert szegénykét bántják... szegényke meg ettől borult ki igazán és nem az oltástól... vagy csak én vagyok túl halvérű:))))

Na a riogatósdi se vall túl khm... zseniális szülőre... (asszem Rambóka mesélhetne:)))))
Vendég

Zazzy, ez olyan dolog, hogy itt most valaki a lapar mellett, valaki a lapar ellen lesz...neked kell eldönteni.

Leírhatom,hogy nekem lapar 2006 decemberében,met 2007 januárjától, első mensi úgy 70 nap után a lapar után januárban, majd minden hónap mensi, rövidebb ciklusok, 3*850 met 2007 márciusban, majd első pé márciusban, még egy pé áprilisban és baba májusban.
most hogy a mettől vagy a lapartól, nem tudom, de ma sem csinálnám másképp, mert én akkor úgy véltem, akkor lesz lapar ha végre lesz met...én egyszerre akartam a kettőt, így éreztem.

De ez én vagyok, Zazzy. Neked kell dönteni. Van akinek nem jött be a lapar...van akinek a met nem jött be...
Vendég

Hunci!
Tudom, tudom, és igyekszem is majd, az orvossal is egyeztetve, megbeszélve természetesen, de én nem vagyok valami bátor fajta, így nem hiszem, hogy ez lenne az első megoldás,amihez majd nyúlni szeretnék :oops: A húgom vakbélműtétjének a helyétől is rosszul lettem!Szó szerint! :lol: Vérvétel, cukros lötty, nőgyógyász, ezeket már jól "megszoktam", de egy műtét azért :roll:

A doki mondja ma délután hüvelyi uhu előtt: -Biztos volt már ilyen vizsgálata. :shock: Basszus előtte nézte át azt a halom papírt, amit vittem. Mondom:Persze, lassan úgy járok nőgyógyászhoz, mintha boltba mennék! :lol:
Na de viccet félretéve, szerintem legalább annyira zavarban volt, mint én :lol: nagyon aranyos volt... :lol:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, nem is ez az első megoldás...egyáltalán nem!Azt én is ellenzem. Nem kell rögtön műtét, előbb kivizsgálás, cukros lötty, endokrinológus, életmódváltás és utána esetleg lapar ha már semmi sem segít.Én utóbbi hármat egyben nyomtam, ennyi. De magát a sorrendet így gondolom.
Vendég

Zazzy!

Szerintem olvasd el az Igaz történetekben hányan estek át laparos drillingen és milyen eredménnyel.

A ciszták kiégetésével átmenetileg le lehet csökkenteni a tesztoszteronszintet, de maga a probléma ettől még fennáll.

A ciszták nem okai a PCOS-nak, hanem tünetei. Olyan, mintha az aknékat lézeres dermabrázióval akarnánk kezelni, az ok kezelése nélkül. Átmenetileg eltűnnek, de nem végleg.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

ne haragudjatok de nem tudok mindenkire reagálni,,,

Bettica
Nem semmi szülésed volt!Hidd el hónapokkal később,megfognak szépülni az emlékek....nálam is így volt!

Csakegy
Kicsit hamar lereagálod a dolgot..nem bántás...mikor mi bent voltunk a kórházba,engem is kiküldtek és minden anyukát.nagyon rosssz volt, mondtam de szeretnék bent lenni,hátrébb állok stb...ki kellett menni!1* mikor oszt.kerüléskor branült szurtak(asszem igy hivják) neki+1* nem tudtak vért venni csak a fejéből!
Visszaemlékezve baromira kétségbe voltam esve,nem sirtam de potyogtak a könnyeim(nem végig),mikor látom h fuldoklik a gyerek az asztalon.egyébként meg baromira az anya csinál mindent(akinél nem volt bent szülő,rá se bagóztak a gyerekre,a szobatársak látták el),csak a durvább dolgoknál küldik ki az embert,,,bár én sem értettem vele egyet,mert Mironon (amit irtál) meglátszódott h "cserben hagytam :cry:" (ld.Kórház után is kis csimpánz volt),de most kezdjek el kötözködni?vki lehet csinálja,,,csak akkor a gyerekemtől veszem el az időt?!
Szóval, persze a gyereknek a legnehezebb,vitathatatlan,,de gondold el,,,irod ha Lillának vmi baja van nem hagyod magára,,,tudod h beteg,"bántják",űvölt és nem tehetsz semmit,,,nem egy jó érzés és úgy mond ki is rekesztenek!
:? :cry:

Andika
Hogy állnak a vizsgálatok??Mesélj!

Rambóka
te mit kerestél fent éjjel???? :shock:

Csajok péntekre,,legkésőbb hétfőre lesz kész pm eredményem,,,húú nagyon várom :)

megyünk sétálni

pussz
Vendég

Benn v. kinn témához:

Amikor a szülés után Gergő karjából kivették a kanült, kiküldtek. Borzalmas 5 perc volt! Hallani, ahogy sír, miközben az ember végtelenül tehetetlennek érzi magát. :(
Szívem szerint berohantam volna, h. megvédjem mindentől és mindenkitől. Abban a pillanatban eltűnt a racionális énem és felébredt bennem az anyatigris. Már nem orvos voltam, aki tudja, h. szinte semmi borzasztót nem csinálnak, csak anya, aki meg akarja védeni a kicsinyét.
Szerencsére mire eddig eljutottam, már hozták is ki.
De azért érdekes dolog volt így utólag.
Jobb, h. kiküldtek!

Amikor először vittem oltásra, megfutamodtam. Gyáva nyúl vagyok!
A gyerekorvos is csak nézett rám, h. NEKEM mi bajom van?
Cserbenhagyom a gyerekem?

A következő oltásnál már ott voltam vele, fogtam a kezét, beszéltem hozzá, igyekeztem nyugodtnak és határozottnak látszani (pedig mennyire nem voltam az!) és bevált.
Szerintem ilyen esetekben szükség van erre.

DE!
A mindennapi gyakorlatban, orvosként én is tapasztaltam a Kavics által elmondottakat, hogy a rettegés át tud ragadni a gyerekre a szülőről, ill. hogy vannak gyerekek, akik anyunak v. apunak nyomják a műsort, de ha kiküldöm a szülőt, az addig kezelhetetlen hisztizsák egyből kezelhetővé válik.
Vannak gyerekek, akiket csak azzal tudtam rávenni, h. nyissa ki a száját, h. megmondtam: ha nem hajlandó megtenni, anya kimegy!
Volt olyan is, ahol anyuka megmondta, h. ő olyan szinten retteg a fogorvostól, h. még a fúró hangjától is rosszul van, de nagyon büszke a 7 éves fiára, aki egyedül beül a székbe, gyerek persze ettől baromi büszke magára! Idővel aztán anyuka is erőt vett magán és azóta ő is fokozatosan kezelhetővé vált (gondolom ciki volt a gyerek előtt égni! :D ).
De volt olyan gyerek is, aki kezes bárányból átment őrjöngésbe, pusztán attól, h. az anyja - aki addig folyamatosan fogta a kezét - a kezelés alatt kiment a wc-re.

Szóval gyereke válogatja!
De néha tényleg jobb, ha kimegy az ember, pláne ha a saját pánikunk kezd átragadni a gyerekre, aki ettől kezelhetetlenné válik.

rambóka

Sziasztok!

Csakegy!
Oltás! Ja! Engem sem hat meg! Én is halvérű vagyok. Muszáj kész! Ennyi! Nem azt mondom, hogy f.sz. dolog, de szükség van rá az ő érdekében!
Én a vigaszthatatlan sírást nem szeretem. Amikor üvölt mint egy kismalac! Teljesen felzaklatódik. Ma pl. ő kezdte a rendelőben, de tök mindegy, ő kezdi vagy sem. Ordítanak. Kérdeztük a ygerekorvost hogy bírja. azt mondta már nem is hallja! :shock: :lol: :lol:

Túl vagyunk a másodikon. másfél órán keresztül sírás volt! Ez van. Szopi megnyugtatta. De azért kíváncsi vagyok a mai napra! :?

65 cm és 6440 gr. Érzem én hogy nehéz. Csak nem hisznek nekem! :lol: És mit csodálkozok, hogy az összes 62-es ruhát elpakoltam? :lol: :lol:
Vendég

itten kérem nem lehet 1 napot sem kihagyni.....visszalépek szüléstörti olvasni, látom mindnekit felzaklatott.....

milyen éccakák voltak? itt gyermekem 10 után aludt el, óránként ébredt. reggel is nyüszít. alig tudom elaltatni, seggrázást unom, mert ennyire nem volt necc a helyzet régen......ah.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

melyik kórház volt ez??????????????
:evil:

mi az,hogy nem mondanak semmit sem?? basszus. meg ez a pisilés is nálad.....annyira jófejek ezek az emberek. basssz....

oltás: engem sem zaklatott fel a dolog, és lehet emiatt zsuzsit sem sosem. max. 2 ms-es sírás volt, a tűszúráskor. de előtte és utána is mindig elmondtam neki,hogy mi lesz/volt és miért :) nemtom ez használt-e. de tény,hogy az apja nem bírt vele bejönni szurikor. :)

Kép

dimet

Hello!

Basszus, nem tudok aludni éjjel. :(
Kb. a nyaralás óta tart, azt hittem a hely teszi, de nem, mert itthon is ugyanígy van. Csomószor felkelek, melegem van, szomjas vagyok, pisilni kell, ha visszaalszok is (jó az alvókám) akkor csak 10-20 percekre, minden hülyeség zakatol a fejemben, én meg legszívesebben leütném magam. Jobb oldal, bal oldal, összes ruha le, ablak teljesen kinyit, semmi sem használ. :( Persze reggel valamiért már tudok aludni, most is fél 11-ig nyomtam. Ez így elvileg jó is lenne, csak a fél napot átalszom, nem tudok semmit megcsinálni amit szeretnék. :evil:

Csajok!

Nem jutottam el a kórház szülés alatti fájdalomcsillapítós előadására, ezért most segítséget kérnék.
Mi a különbség a spinális és az epidurális érzéstelenítés között? Ugye jól emlékszem, hogy valamelyik után jó sokat kell feküdni, mert brutál fejfájás a vége? Ez idő alatt ki sem hozzák a babát? Help! Foglalkoztat most ez is...

Tökre belassultam ezzel a mei tai és rugalmas kendő kérdéssel, de annyi minden van a fejemben, hogy már írom cetlikre, hogy mi van még és mit felejtünk el venni. Valahogy már olyan közelnek tűnik a vége...
Pl. ilyen fertőtlenítős törlő kendőt nem láttam sehol, pedig nem lenne azt is rossz besüllyeszteni a kórházi csomiba. Van valakinek ötlete?
Tena bugyiból mennyit érdemes beszerezni? Van kettő és van egy csomó régi, de még használható pamut bugyim, amik akár kivégezhetők is, ha nagyon redvásak lesznek.
Tena Lady Extra volt az ötlet ugye a betét helyett inkább? De ennek konkrétan ez a neve, vagy még van valami hozzá?
Vegyek Habermant a gyereknek mindjárt az elején, vagy bízzak benne, hogy minden okés lesz és elég lesz az Aventes cumisüveg is?

Bocs, teljesen K.O. vagyok. :?

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Bettica!!!!
Egy ennyire gyönyörűen felpuhult, fellazult, kinyílt, előkészített méhszájjal hogy tudták így elcseszni az egészet??????????????????????????? Arohadványéletbe!!!!!!! Igen, Bence nem volt kicsi!!!!! De hova rohantak ennyire???? Csodálod, hogy szakadtál? Csodálod, hogy meggyötrődött a húgyvezeték?????? Egy ekkora babácskát miért kellet ennyi idő alatt megszülettetni veled?????? Minden gond nélkül meg tudott volna születni, akár repedés vagy varrás nélkül is. :(:(:(:(:( :cry: :cry: :cry:
Igen, a vérhányásról nekem is az jutott eszembe, hogy megnyomták a gyomrát, mikor igyekezett kifelé, gondolom nem úsztad meg a hasbatanyerelést te sem!
Azért mindent visz az, hogy egyszerűen nem és nem adták oda a gyerekedet, nem kaptál infót, nem szoptathattad meg, nem ölelhetted át........................... Annyira nagyon sajnálom!!!!! Rémületes lehetett az egész. Megértelek, hogy nem kívánkozol újra végig csinálni!
Bence csodaszép!!!!!!! És nem is tudom ki írta, (REJÓKA????) sokszor gondolj végig mindent, jól sírd ki magad, beszélj róla, rengeteget otthon is apával, hogy mindent fel tudj dolgozni!!!!! Ölellek!!!!

Diemt!
Melege van. Nórit tegnap 3x fürdettem, 9-kor sétáltunk, hajnalban meg felébredt 3-kor, nem is melékszem mikor csinált ilyet utoljára!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Fürdesd meg Zsuzst napközben is, hátha.......

A melegtől felforrtunk! Egyszerűen alig éltem tegnap, de ma is alig jobb a helyzet!

Majd még jövök!

GINA!
Privi megy!
Vendég

Monee!
A légszomjam végig megmaradt......... Kitartás. Lassíts, és ami halasztható hagyd a fenébe! Tena Lady extra. Így kell kérni a gyogyitárban! Dm, Rossmann a fertőtlenítős kendőnek!

Norka!
Szívből örvendek nektek! Benjámin babácska csodaszép. Szerintem rád hasonlít....... Asszem, bár te már jobban látod!

Zsizsik!
Ott van biza! A dobogós édes kis szivével!!!!!! Sikerült!!!!!!! Hihihihihi

Csakegy!
Lélekjelenlét! Nem mindenkinek van! Én végig csináltam Ákossal a fülfelszúrást is és mindent, de csak én és senki más nem tudta megnyugtatni ha baja volt. A mandulaműtétje után ölben aludt és nem sírt, viszont másnap hazazavartak minket, mert még csak láza sem lett. Majomtípusú anya vagyok, csüggök a kölykömön, főleg ha baja van, akkor azonnal segíteni akarok, legtöbbször általában sikerül is!

Rambóka!
Gergő hogy bírja ezt a hőséget? Tesóbaba?? Ti mikor mentek 4D-re????? Mikor derül ki, hogy fiú- vagy lánybaba???? Hööööö És TE mit kívánnál most másodikra????? Tudom, egészségeset, de mégis......

Zazzy!
Te döntésed! De én 35 évesen nem votlam hajlandó műtettni magam pl. Szóval a véleményem le sem kell írjam asszem ugye???? Persze ha már 1 éve is elmúlt, hogy a metet szedem, sé nem és nem jön a javulás, akkor nem húznám az időt. Gondold végig, és írd meg. Támogatunk, bármelyiket is választod!

SzatmáriéKati?????????????? Mi van veled? Eltűntél! Hogy vagytok??????????

Szia Csillag!
Az a fotó annyi ott van, ahogy oldalról beleles a gépe!!!!!! Fantörpikus!!!!!

No, most már megint nem jut egyéb eszembe!!
Vendég

Sziasztok !

Látom mindenkit gyötör a hőség. Nem csodálom, néha alig lehet levegőt kapni, bár ma talán fél fokkal jobb.

Nem lesz eredmény majd csak jövő héten :( :roll:
Most extra módon belassultak a dolgok :?

Puszi
Niki
mniki

Mona: :D
Én már azt sem tudom, mi számít javulásnak... :? Amikor néztem most is a bébimoziban, hogy első hónapban, 3. hónapban sikerült... :roll: , tudom, nem ez az általános, de ilyenkor úgy elbizonytalanodok. Végülis fogytam 18 kilót, január óta csak elindult valami, volt már 3 spontán mensim, ha minden igaz 3 pé-vel, most majd meglátjuk 2-án, mi a helyzet a cukorral és az inzulinnal(bár nincsenek vérmes reményeim)szóval igazából úgy gondolom, lesz ebből valami, csak olyan gyorsan telik az idő... De legalább találtam itt végre dokit, ciklus ellenőrzésre is tudok majd járni , ha kell, ennek most nagyon örülök, mert már kétségbe voltam esve, mi lesz, mert itt közel, s távol nem volt egy normális nőgyógyász.Szóval bizakodok én, amennyire tehetem.

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Bettica!
Basszuskulcs. Ez hihetetlen, tökre elborzaszt, hogy egy amúgy is "tehetetlen"-fáradt igazi Anyucival ezt teszik. Nem akarlak én sem idegelni, okoskodni a véleményemmel, de lehet a helyedben lépnék. Bár az is igaz hogy nem túl sok mindent változtat azon a helyzeten.....
Én jelenleg pont más miatt vagyok elgondolkodtató helyzetben, bár munka terén. :?

Monee!
Alvásdolog dettó, úúúúúgy uuutálom. Ráadásul tele vagyok melegkiütéssel mint egy gyerek, amik rettenet viszketnek, semmi nem használ :? Pedig még baba sincs a pocimban. Úgyhogy neked szerintem szarabb a helyzet.
Költözést kérdezted valamikor: ha minden okésan megy akkor július 13 körül szeretnénk. Az a baj hogy egyetlen egy költözös mukit találtunk itt a környéken aki nem drágán költöztet, csak a bibi az hogy vasárnap válal csak ilyet :? Még jó hogy van egy állítólagos családunk aki segít...... Basszus a lenti ismerőseink akikhez semmi közünk családilag, többet segítenek/segítettek mint a család...asszem nem kell hozzáfűznöm semmit...... :cry:
Ja, küldök privit!Tanács kéne!

Orvosos dolgohoz nem nagyon tudok hozzászólni, csak annyit hogy szerintem is gyereke válogatja. Csak ha abból indulok ki, hogy
hogy viselkedik pl egy óvodai beszoktatásnál, szerepelésnél, egyáltalán a nap folyamán akkor ha Anya ott van vagy nincs, és hogy hogy viselkedik a szülő. Néha sajnos a szülő rosszabb mint a gyerek....... és ez szerintem dokinál is lehet simán így... szerintem!

Basszus most is szakad rólm a víz....... most olyan jól jönne az a kis 2napos balcsi ahol vótunk.

Körkérdés: a tököm tele az 54 napos ciklusommal.... Meg akarnám hozatni de valahogy úgy hogy ne pont akkor jöjjön meg mikor a tengerparton leszünk (júli 25-aug 2) szóval úgy kéne hogy előtte meg utána jöjjön meg!!!!!!segíjjetek duphastonom van de nemtom hogy és meddig kell szedni, ilyent még nem szedtem csak norcolutot. Lejjebb megtekinthető a kedves-köcsög ciklusom. :evil:

Ja és mégegy: Szolnokon nem tudtok jó nődokit aki otthon van PCOS terén és nem néz rám úgy mint borjú az újkapura és majd lesz oly kedves és kiírja szükséges dolgokat ha mennem kell T-hez???nameghát ha cikluskövetésre, rákszűrésre, esetleg szülésre kerül sor.

Kép

hmmmmmmm, valamit akartam még írni de már nemtom :oops:

hajni...
Budaörs

valaki légyszi, plííííííííííz!!!!mensizni akarok!!!!!!

hajni...
Budaörs

Hajni!

Hajrá költözés! :)
És hajrá nyaralás! :)

Duphastont ugyanúgy lehet szedni, mint a Norcolutot.
Itt is sok variáns van!

3x1 tabletta 5 napig
2x1 tbl 7 napig
2x1 tbl 5 napig.

Nekem a 3x1 tbl 5 napig volt a szimpatikus. És az utolsó tablettás naphoz viszonyítva a negyedik napon jött meg. Akár duphastont, akár Norcolutot vettem igénybe.

Hogy őszinte legyek én nem hagynám többet a szervezetem 54 napig "kínlódni". (volt példa 100 feletti napos ciklusra is nálam)
Ha 30 napig nincs történés PÉ ügyileg, akkor gyógyi!
Szóval döntsd el te, hogy most lépsz bele, vagy megvárod a szabi végét! :)

Tény, ha netalán tán az 50-51 ik nap körül történés volt (PÉ és eksön), akkor ha babás is vagy, attól mert esetleg elhagytad a duphastont nem fog megjönni! :wink: A hődet meg méred szorgalmasan. (megemleheti a hőt, többnyire mindig megemeli).

Nem is tudtam, hogy ennyire izgalmas egy zörgő zacskó egy három hónaposnak :lol: .
Lehet gyűrni, könnyű megfogni, zizeg, lehet enni, lehet rugni. Nagyon izgi.
Mit nekünk Fisher-Price :lol: :lol:
Vendég

Na... hazaértünk az endodokitól. Abszolut pozitív tapasztalat ismerve a mai helyzetet az EÜ-ben. Max. 10 percet kellett várnom, a várórész tiszta, rendezett, sok pad a szülőknek, hatalmas elkerített tehát biztonságos gyerekjátszó a piciknek kifejezetten jó játékokkal. Korrekt. Nagyon is. A Heim Pálhoz képest meg egy másik világ (Sote 1).

A doki tök rendes volt, mondta, hogy a bőrével kapcsolatban (ld. gomba) nem tud semmit se mondani, viszont mindent megnéz amit lehet, hogy mi okozhatja - már amit ő mint endokrinológus megnézhet. Mondjuk mondta, hogy ha most minden negatív akkor is jó lesz 2 éves kora után allergiavizsgálatra vinni. Kiadta, hogy kezdjük el tejtermékekkel (erjesztett) terhelni aztán figyeljük mi történik. 1 hónap múlva kontroll.

Levettek 3 kémcsőnyi vért. (Beleszúrtak a kézfejébe valami izét és úgy csapolták. Az ölemben ült, nyugtatgattam, kapaszkodott belém mint egy kismajom, jó sok puszit is kapott közben, néha sírt egyet de nagyon jól viselte az egészet, amikor mondta neki a nővér, hogy mindjárt kész van akkor lelkesen bólogatott, miközben azért ijedten figyelte mi történik a kezével... amire kiértünk már el is felejtette. Ki nem adtam volna a kezemből... pedig én a vérvétel látványától is az ájulás szélére tudok kerülni... ).

Ja... és kaptam egy beutalót a Mária utcai bőrgyógyászatra. Hátha hajlandó lesz valaki jobban megnézni.

Mondjuk aminek nem örülök, hogy kérdeztem tőle, hogy a hasa az ugye nem olyan gáz mint amilyennek nekem tűnik, mondta, hogy annyira nem az, de egy kicsit azért tényleg tömörebbnek (vagy minek) érezte. Hát ez nem nyugtatott meg. Mondjuk a vérvétel legalább megvolt a gluténérzékenység miatt.

(Plusz xarok rá, hogy szabad-e pancsolnia. Kiraktam a minimedencét a leárnyékolt teraszunkra, beleöntöttem egy kis tengeri sót és hagy szóljon. Dög meleg van, bőven elég baj neki a bőre, még hőgutát is kapjon a meleg ruhákban? Pucérkodni meg egyébként nem lehet hagyni mert azonnal szétvakarja magát... kivéve ha pancsol... Mondjuk akkor is figyelni kell de ott csak akkor kezd el vakarózni ha már elfáradt)
Vendég

Kavics!
Köszi. Eldöntöttem, számolgattam, figyelembe vettem egy-két zavaró történést amikor nemkéne meglennie és döntésre juttam: júli 1-én elkezdem a duphastont 3x1 5 napig és kész-punktum!
Egyébként tuti hülye a szervezetem vagy meggajdult a melegben mert olyanokat eszek hogy csak ámulok. :shock: Hétfőn pl. meg voltam halva egy pohár hideg tejért és tökfőzelékért. Utóbbit tegnap magam nyomattam este. Megjegyzem a tökfőzivel ki lehet kergetni a világból a tejet meg úgy alapból nem szeretem. lehet a kiskori tejcukorérzékenységem miatt.

Csakegy!
Végre valami jó hír. Tényleg jó lenne ha végre egy normális doki lenne, aki tudja majd kezelni a dolgokat.

hajni...
Budaörs

hajni...
Budaörs

húú de eltűnt mindenki :(

hajni...
Budaörs

akkor megyek nézek egy kis Sissit :)

hajni...
Budaörs

csakegy, ne írj már kisbetűvel :)
na, hátha lesz vmi előrelépés!! és szerintem a sósvíz még jót is fog tenni lillának!!! jobb, mintha izzadna. mi is ezt csináljuk, teraszon, árnyékolva kismedence. élvezi. ma kimentem beszedni a rucikat, errefel utána sunnyogott, és azt vettem már észre, hogy belemászott cakostul-papostul a vízbe és rötyögött :lol:

lehet elmegyek aerobira...de nincs kedvem. viszont most lenne időm. férjem pesztonkálna....ah.

Kép

dimet

Amikor először megláttam a szép, zöld, mozgó reklámot a fejlécben, egyből rákattintottam, mondván: végre!
Aztán a honlapjukat átolvasva kezdett gyanús lenni a dolog, valahonnan ismerősek voltak a nevek és nem pozitív kontextusból!
De most, h. felraktad az indexes cikket, egy kicsit utánanéztem:
http://nol.hu/cikk/417487/
http://nol.hu/cikk/482374/
http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=040804
http://berill.blogter.hu/?post_id=79807
http://www.vitalitas.hu/?did=13694&ctype=1

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Pedig milyen jó lett volna egy független meddőségi intézet, ahol végre rendes kivizsgálások után megfelelő kezeléseket kaphattak volna a meddő párok!
De ezek után én tuti nem mennék hozzájuk!
Aki egyszer képes volt arra, h. jópénzért szükségtelenül megműtsön nőket koholt diagnózisok alapján, annak ez legközelebb sem fog nehezére esni! Pláne még jobb pénzért!
A Nyírő statisztika pedig kétségbeejtő!!!! 9 babát sikerült összehozni? Ennyi még spontán is sikerül ennyi párnak!
Felháborító!!!!!!! :evil:

rambóka

Nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg, nyűg.

Én sosem állítottam, hogy a kisfiam a megtestesült nyugalom, bár sokan ezt mondják róla. Békés nyugodt gyerek!

De néhány napja amit rendez. :roll: A mai nap a csúcs! :) Legalábbis eddig!

Mindenért nyűszít. Sír. Időnként ordít. Nem akar enni. Éhes. Szomjas. Álmos.
Nem eccerű. Én a melegre fogom.
Túl kell élni!! Csakegy után szabadon! :)
Vendég

Sziasztok!

Bettica, én a helyedben tuti nem hagynám ennyiben. Azért is dühös vagyok, mert nem te vagy az első margitos ismerősöm, akinek elszúrták a szülését, beleavatkoztak a természetes folyamatba, és szintén olyan dúrván szakadt. Az egyiküknél majdnem ugyanaz volt, mint Bencével, "bukott", antibiot kapott, no infó, anyuka alig láthatta.
Egyelőre egy lányt ismerek, akinek pozitív élmény volt a szülés a Margitban, de vele meg a nődokija volt bunkó és paráztatós a terhesgondozás alatt.
Szakmai ártalom, de végig pörgettem, hogy milyen betegjogokat sértettek meg. Felháborító. Az, hogy a saját újszölött fiad állapotáról tájékoztassanak, a minimum! Bocsánat az orvos lányoktól, nem vonatkozik minden orvosra (csak akinek inge), de az a tapasztalatom, hogy hülyének néznek minket nem orvosokat. Ha meg merem kérni, hogy magyarázza már el pontosan, hogy mi bajom pontosan, vagy hogyan hat a gyógyszer, mogorva képeket vágnak, és kelletlenül elnyögnek 2 mondatot. Sokszor azt érzem, baromira nem akanak tájékozott pácienseket, mert az esetleg visszaüthet. Az egyik doki majdnemhogy elküldött a fenébe, amikor felvetettem neki a pcost. Azt kérdezte, tudom-e egyáltalán, hogy ez mit jelent. :evil:

Szegény kis lurkók, nem irigylm őket ebben a melegben. Én is nyűgös vagyok! Hétvégén jön a "lehűlés"!

Apple, Zsizsik?

Kép
mamint

basszus, most ézem az rtl-t

hajni...
Budaörs

a rohadt életbe, hogy lehet az hogy nem veszi észre egy uh-s doki hogy nyitott hátgerince vagy gerincdeformitása van a babának???? és még a nőt büntetik pénzbírsággal, mert elvesztette a pert...... :evil: :cry: a gyerkőc meg deréktól lefelé béna lett és egy gördeszkán hason fekve közlekedik otthon a lakásban

hajni...
Budaörs

nekem is ismerős volt az egyik név a cikkből, hát ja mert olvastam a népszabis februári cikket.

hajni...
Budaörs

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?