Új privát üzeneted érkezett!

Hát nekem sem volt egyszerű délutánom...

Először is azzal kezdődött, hogy a Férjemet, miután végignézte a mai 3. filmet, megkértem, hogy ugorjon már el nekem dinnyéért. Erre persze az lett a válasz, hogy majd holnap hoz hazafelé, egyek sárgadinnyét addig, meg mittudomén. Már ezen felhúztam magam... aztán még oda is bökte, hogy minek vettem ennyi cuccot, pláne minek költöttem ennyit. Mikor kilépett nagy dúlva-fúlva az ajtón hogy hoz dinnyét ha már ilyen erőszakos vagyok megint, már bőgtem...
Aztán kb. egy órával később megint szétesett a kib*szott mosógép, ami ezentúl Tetűládává keresztelődik, ez lesz a neve. Rendszeres mutatványa ez, nem befolyásolja szinte semmi, egyszercsak gondol egyet és centrifugázáskor leugranak a rugók a helyükről. Hát ezt most olyan jól sikerült, hogy levágta az áramot, két rugó is kiesett, mindezt persze épp akkor amikor pihikéltem volna kicsit. Nagyot szólt, nah... de a Férjem részéről semmi reakció, mert épp a számítógép elé volt kövülve. Itt bőgtem másodszor... Csuromvizes ruhák ki, biztosíték felkapcsol, közben retteg, hogy a darazsak épp ne akkor ébredjenek fel a villanyóraszekrényben, de a férfi oldalról még mindig semmi. És ezzel elment még pár óra... de közben szerencsére a kútba ugrásról, anyámhoz költözésről, és a külön ágyban alvásról is letettem. Megjegyezem jól döntöttem, mert állítólag szívem szerelme, egyáltalán nem hallotta, hogy szétesett a mosógép (légvonalban 2 méter és tényleg nagyot szólt), nem hallotta hogy a villanyórával szentségelek (pedig még az ajtót is bevágtam mérgemben) és csendes nyugalomban pihikélt tovább...

A bolond család folytatása a holnapi nap folyamán következik...

A dinnyével kapcsolatban erre a gumi-szerű belsőre gondoltatok, mint szar?!
Basszus... olyan fini dinnyét ettünk a szállodában, hogy teljesen rá voltam indulva, de ez elég silányka minőség. Firss volt, ropogós, csak úgy fröccsent belőle a lé. Asszem kénytelen leszek megenni, a Párom valszeg a fejembe húzza ilyen előzmények után, ha közlöm, hogy ez nem finom. :lol:

Zazzy!

Az a fajta dinnye aminek teljesen zöld színű a héja, másik típus?
Most éppen egy tigriscsíkos félén nyámmogok és ez tényleg szar. Nem lehet, hogy esetleg az a másik fajta jobb, mert nem tök? :lol:

Apple!

Megértelek, de mégis azt mondom, hajítsd a fenébe ezeket a méricskéléseket, mértékegységeket! Most így a Te dolgodon keresztül szembesültem vele, hogy anno én milyen "felelőtlen" voltam, hogy nem nézettem semmit, egyszerűen csak a babára bíztam, hogy akar-e maradni. Nem segítettünk rá semmivel, maradni akart.
Te viszont felelősebb döntést hoztál és meg is lett az eredménye, kapsz progit, kapja a pótlást a baba és minden rendben lesz. De nemá, hogy pont ez a segítség kergessen az "őrületbe"... Sok sok baba gyarapodott eddig is egészségesen és rendesen progi pótlás mellett is, miért pont a Tied lenne kivétel?! Nyugalom. :wink:

Nyelvjárás:

Nekem a nyüszög, és a nyöszörög teljesen mást jelent. :D
A nyüszög az egy olyan hisztizés féle dolog. Katának is szoktuk mondani, hogy ne nyüszögjön már, amikor éppen nem íííííízlik neki az ebéd, nem akar a szobában maradni és miiiiiiiiiiiiikor megyünk már le a medencéhez?!
A nyöszörgés meg inkább az, amikor fáj valami. Nyöszörög a baba, mert fáj a pocakja.
Sőt, nálunk van még egy nyünyörög is, ami kb. annyit tesz, mint a nyüszög. De inkább úgy, mint amikor a baba a maciját húzva maga után bandukol kifelé a konyhából és magának mondja el a bánatát, hogy nem lehetett megint csokit enni ebédre. :lol:

Jah és főztem is!
Gyümölcs levest és mákos gubát. Igazi diétás menü. A gyümi leves direkt a Férjemnek készült, mert imádja, de nem kért most belőle, pedig beraktam volna neki egy adaggal a fagyasztóba. Elkényeztetett! Kata meg TERMÉSZETESEN nem szereti egyiket sem, uh. ma éhen maradt. :lol: Szép kilátások a jövendő gyermekre nézve, ilyen anyja lesz... :lol: :lol:
Jah és kenyeret is sütöttem! Na jóvan, elég az önfényezésből. :D

Mona!

Asszem Te írtad rendszeresen, hogy Nórival elég sokszor volt légszomjad. Nekem is szokott rendszeresen lenni és mit ne mondjak elég rossz ez a majd megfulladok érzés. Szívom be a levegőt, de mintha nem jönne elég és fulladozok... Tudtál vele valamit kezdeni, vagy így jártam én is?

Rambóka!

Kéne a gyerekdokinak a telcsiszáma! Kéne vele beszélnem...
Holnap megyek a védőcsajhoz és megkérdezném tőle, hogy mi van ezekkel a baba recept dolgokkal.

3 hete nem híztam szinte semennyit és a pocakom is beállt most egy ideje. Nem növök hasra... No para, a baba biztos nő, mert focimeccsek már nincsenek, csak úszkálás és sarok/térd végighúzgálás, de ez akkor is tök furi. :roll:

Bocs a regényért. :oops:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Csók csajok megjöttem!

kavicskám vigyázz az éjszakai leszoktatással, ebben a melegben ne kezd el, ugyanis a pár perces szopik alatt a gyerek nem eszik hanem ISZIK!!!!! Vigyázz SZOMJAS!!!

Én is többször iszok éjszaka, és johanna is kiabál hogy inni kéjek...

Monee na pont mint a TV műsorújságjában a sorozatok címszó alatt a napi összefoglaló a legszuperebb szappanopera új részeiről! :lol:

Norka nagy puszi neked!

KIR Johanna csak kolbászt, pickszalámit, húst hajlandó megenni. kenyeret nem. gyümölcsöt és sütit. tejet nem iszik egy kortyot sem. tejtermékeket sem eszik. ez van. most mit csináljak vele? Semmit.

csajok ha 8 gyerekünk lenne, mint 100 éve, egy a karodon, egy a hasadban, egy a hátadon, asszem nem lesnénk így, hogy mit eszik, eszik-e eleget, ...meg mikor és mennyit alszik napközben...meg hogy hol... :lol: :lol: kiszúrtunk magunkkal...

Bettica kitartás!!!Első gyerek első hete mindenkinek döbbenet! Én nem ilyen lovat akartam! Miért nem mondta senki sem, hogy ez nem szimplán nehéz, ebbe bele lehet halni? :shock: :wink:

Niki megjöttünk!

Rami milyen kölcsönadott dolog és milyen méretek??

Buli nagyon jó volt! Másnap meddig maradtatok? Elkeveredtünk egymástól. mi maradtunk fél 11-ig, szereztem két széket, és leültünk és megnéztük a műsor nagy részét, fergeteges volt. Costa Rica, magyarok, görög, szerb...török..nagyon klassz volt.

Kép

Kép
rejo

Monee és mi lenne, ha szimplán megkérnéd legközelebb, ha ilyen helyzet adódik, mint pl. a mosógép -ügy, hogy szétment a mossógép, légyszíves gyere segíts összerakni...az ajtócsapkodás helyet...

mert lehet tényleg nem hallotta. vagy nem tudja mit vársz tőle. nem olvashat a fejedben! vagy ha el is akarja sumákolni a melót, ha megkéred már nem lehet!

Miért, van kutatok? :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo

Bettica neked van segítséged???? Anyuka, anyós???? Nővér??

Első hat hétben te nem ügyködhetsz a konyhában, csak szopi és alvás max büfiztetés lehet a programod!!!! gyerekágyban vagy drágám!!!!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Lányok!
Nem tudom én nem bírtam ki, h ne csináljak semmit a második héttől szülés után, nekem kellett egy kis light-os konyhai "tesz-vesz".
Persze másképp alakult volna, ha nyúzottan kerültem volna ki a Klinikáról! Addigra pont elfogyott az előre legyártott kaja. :D
Viszont érdekes módon apadt a lelkesedésem a konyhában annyira, hogy már "nehezemre esik főzni"!!
Ti hogy vagytok vele? Kitalálni, h mit és még azt meg is kell csinálni. :?

Monee!
Én ilyesmi okból nem tartok sok virágot, mint amin a növényeid átestek. Amik vannak, azok edzettek (hozzám). Néha elmarad 1-2 locsolás, de nagyon jól néznek ki. :lol: Nekem tavaly kellett egy csomó kórót kidobnom (lásd sztoridat) még a nyomtatóba is beleszáradt a tinta mire hazajöttünk a nyaralásból.
Egyébként iszonyat meleg volt az elmúlt napokban is, mint ma volt!

Kép
lara26

moneee, edzeni kell féjurat. nemsokára itt a babaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (bocs, az x zsuzsi volt...)

rejooo, csőőő.
jövő héten tali???

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

http://bekes.biokert.googlepages.com/

egy barátnőm ajánlotta. nemtom a rendelése hogyan megy, de úgy hallottam, hogy (pesten élő csaj mondta), ha 5 ezer forintért rendelt, akkor a bácsi felviszi vonattal a keletibe. és jók a termékeik.

de ha valakit érdekel, akkor én szerintem átmegyek békésre. és hozok majd cuccokat.

Kép

dimet

[quote="hunci"]
írta:
hunci
2008 június, kontroll gdm-re és 6 hónappal a szülés után
cukor 4,15- 3,49mmol/l
inzulin 3,50- 21,13mIU/l

miért van hogy a 120 perces cukor kevesebb mint a 0 perces???????????És nem túl kevés a 0 p inzulin????

Segítenétek?Mert CSüt megyek T-hez és felkészülve mennék...
Vendég

Sziasztok!

Egy kezes üzemmód! :roll:

Monee!
.... egy szegény szerencsétlen pocakos nő élete.... :lol: :lol:
ide nekem hideg gyümölcsleves és mákos guba. Most azonnal! :?

Rejo!
Na végre előkerültél! :D
Igen, amikor egy családban "100" gyerek volt, ott az evés, ivás, alvás stb. kérdés nem volt kérdés... :lol: :lol: :lol:

Fiam vizet kap! De nehogy azt hidd, hogy azért már felébred! :roll: :lol:
most ott tartunk, hogy csak fél ötkör ébred, de akkor már enni kell!!!
és bőségesen korareggelizik.... :lol: és ezzel a felállással teljesen ki vagyok békülve. mert 8-tól 4:30-ig alszik, én pedig 10-től 4:00-ig:shock: , mert az én alvási szokásaim erősebbek, mint a fiamé!!! :lol: :lol:
Kíváncsi vagyok, hogy alakul tovább. De ez már így egész korrekt! én is tudok pihenni... mert a 4 ébredés... :roll: nekem egy kicsit sokkkk volt....
Amúgy csak egy szimpla bodyban alszik. amikor elalszik ráterítek egy textil pelust, de az éjszakai vándorlása során leverekszi magáról.

Lara!
Növények nálunk sem bírják.... :?
Ezért is van szárított növényem... Júdás pénze... :lol: :lol:
Vendég

hunci, erre azt mondanák,hogy nem jó az inzulin. de jó. ilyen lett. nekem is volt ilyen, jó inzulin mellett. szerintem az éhgyomri inzulinod is jó. de majd T megmondja, hogy mi a helyzet. szerintme minden okés nálad!!! tök jó ez!!!

Kép

dimet

lehet a 21. században túldimenzionáljuk a gyereknevelést..... :)

Kép

dimet

kavics, 1 hónap és majd kitolódik 1 órát. tuti!! aztán majd többet is!
zsuzsival 4-5 hónapos korában aludtunk a legtöbbet. azóta is visszasírom :D

Kép

dimet

Hunci :)
Döbbenetesen jók az eredményeid. Egyáltalán PCOS-s voltál valaha ? :lol: :lol:

Dimet, még hogy rossz lett Zsuzsi... na ne etess, ő egy tündér, egy angyal. Inkább romlottál el :wink: :lol: :lol:
Remélem ma lesz már eredmény..

Monee :Basset hound a kutyus fajtája. Imádnivaló, de nevelhetetlen - nekünk legalábbis nem sikerült. Talán a gyerekneveléssel több sikert fogunk elérni :lol:
A nyüszög és nyöszörög nálam is hasonlóan értelmezendő, mint nálad.

Nehogy megkövezzetek, de elmondhatom mit csináltam tegnap este 3/4 10-től ? kimentem a kertbe és belecsobbantam a medencébe, pár hossz leúszása után jól el is fáradtam :)
Ettől függetlenül éjjel alig aludtam a melegtől, pedig csak 26 fok van a lakásban. A tetőtérben 32 volt délután 5-kor, szóval fogalmam sincs hogy fog majd ott a gyerek megmaradni...

Legalább 5 fokot enyhülne a hőség
:roll:
mniki

Sziasztok!

Hunci!
Aztaa….nem semmi eredmény! Gratula! Wowwww….:o Legényke hogy tűri a kánikulát?

Látom a babócák is nyűgösek ebben a melegben. Nem csodálom, hisz mi is szenvedünk.

Rólunk:
Lányom sem csípi ezt a meleget. Nyári ruciban pihizik egész nap, éjjel meg csak egy badyt visel el. Szépen kialakult a napirendje, ennek azért örülök. Napközben 3 óránként tejecske, utána 1-1,5 óra alvás. Aztán „beszélgetünk” vagy csak nézelődik az ágyikóban. Reggel 8 körül még megejtünk egy sétát, imádja. Utána már a szoba fogsága jön. Van hogy napi 2x is van pancsi, utána nem nyűgös. Este 7 és 10 között szokásos hiszti, de apa vállán lenyugszik. ( Kiságyba folyamatosan ordít, torka szakadtából ilyenkor. :( ) A meleg miatt babateát is iszik , de max 100 ml-t egy nap. Ha ki van pihizve szopizunk is, de ez nem az igazi.

Vasárnap meg volt a keresztelő, 34 fokos hőségben :) De szép volt, lányom pedig végigalukálta :)

Bettica!
Sokat gondoolok rátok, hidd el, csak ez első napok nehezek ( hetek). Tejcsit szerintem fejd le, ha túl sok gyűlne, le lehet adni.

Aplle!
Most már nyugi. Egy terhes nő legyen nyugodt! :) És vidám! Szuper a progi meg a hcg is.

Kavicska!
Nálam sem jött be a pancsi utáni etetés. Eszik-sír-eszik-sír. Kiköpi, beveszi….hiszti. De azóta máskor fürdetem. Nem sokkal kaja után. És nincs gond. Meg már volt úgy, hogy fürcsi előtt kapott pár csepp teát és így is jó volt.,

Puszi!

Gina
Vendég

Alvás a keresztelő után:

Kép

Mai fotó:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Hunci!

Én nem tudok az eredményeidhez hozzászólni... sorry. :?
Laikusként szépnek tűnnek... ez már nem utal PCOSra. :D

Gina!

Annyira jó látni, hogy Dorina baba ilyen jól van! Mindig megörülök neki amikor írsz, egy csoda hogy a korababaságból semmi bajotok nem lett! Örülök!

Mniki!

Nekünk (anyumnál maradtak amikor elköltöztünk) mopszaink vannak. Én sem akartam elhinni, amit a könyvekben írtak róluk, hogy nem könnyen befolyásolható "személyiségek". De tényleg nem azok. :lol: Minden rosszban benne vannak, az anya kutya (Lili az anyakirálynő :lol:) 6 évesen is ugyanolyan játékos mint kis korában, de nevelni csak egy minimális szinten lehetett őket. :lol: Ha valamit nem akar, toppant egyet a két mellső lábával, hátatfordít és tojik a fejedre, így jártál. :lol: :lol: :lol:
Hiányzik nagyon, hogy itthon nincs kutyus. :?

Lara!

Pont azon ment a szomorkodás, hogy én meg most extra hyper rendes vagyok a virágaimmal, pedig előtte sosem voltam ilyen. Nálam is csak a "kiképzett" növények tudtak megmaradni régebben. De ezekre tökre vigyáztam, mert én ültettem, palántáltam őket, nézegettem hogy nőnek, minden oké van-e velük, stb. A muskátlikat mielőtt elmentünk egy utolsó hajrában félig átültettem muskátli földbe (kiszedtem egy csomó sima földet mellőlük és kicseréltem), mert megtudtam, hogy a sima virágföld miatt nem nőnek rendesen. Szóval most hogy rendes lettem, akkor ilyen bakik jönnek közbe.
Mondjuk azt azért hozzá kell tennem, hogy le a kalappal a petunia előtt, mert a leveleit lógató száraz kóró egész éjszakás vízben állás után magához tért, kiteltek a levelei és most gyönyörűen virágzik megint. Tehát meg van mentve szerencsére... :roll: :D

Kavicska!

A mákos gubában az a jó, hogy tök hamar kész van. Legalábbis ahogy én csinálom, lusta asszony módra. :D Nem áztatgatom a kifliket külön, hanem szépen bepakolom őket sorba a jénai aljába és ott öntözgélem cukros tejjel le, amég elszívja. Rá a mák, kevéske méz és utána a következő sorokkal ugyanez. Aztán ha a kifli elfogyott, megy az egész 20 percre a mikróba és jónapot. :D
Így is finom és nem kell sokat szórakozni vele. :lol:
Gyümi levest most főztem először, de az is meglepő hamar kész lett. :shock: :D

Az előbb véghezvittem nagy pocakos életem első altáji bozont irtását. Nem gondoltam, hogy ez ilyen nehéz lesz, leizzadtam a zuhany alatt! :lol: :lol: Kemény volt, jót röhögtem magamon. :lol:

Kezd olyan terhességi pocak közepén végigfutó csík "nőni" a hasamra. Alulról a köldökig egyértelműen látható, de én felül is látom már. Tegye le valaki nekem a nagy esküt, hogy ez el fog múlni! Olyan, mintha egy sorminta lenne, hogy ott kell félbevágni a hasam... :shock: :roll:

Lépek!
Hozott a Férjem valami "csajos" filmet, végre nem csak szörnyes-belezős van itthon. :D

Monee

monee85

Sziasztok!

Gina!
kékpről képre szebb a márnemisolyanpici lányod! :)

Monee!
Én a mákos gubát csak vanillia öntettel szeretem (fene a kényes városi belem)

Lányok, ebben a dög melegben teleettem magam bablevessel és gigantikus mennyiségű hagymával.. :? kész vagyok!
Érzem, hogy a gyomrom nem képes emészteni, hányingerem van, már a fejem is fáj.Kép

Most legszivesebben végigfeküdnék egy 19 celsius fokos hőmérsékletű szoba francia ágyán és elsőtétített ablakok mellett aludnék egy óriásit!

Szilas is telezabálta magát. Nyög! :shock:

Van egy hosszú listám: elintézni való, vásárolni való, telefonok stb, még az utazás előtt.
Péntekig a végére kell jutnom.

Pusszantás.

Basszus, annyira álmos vagyok... Kép
Kezdek kipurcanni. Nálam az elem lemerülés az átlagos idő (4-5 hónap) helyett 6 héttel kevesebb!!
Vendég

kavics, csak feküdj egy helyben. amíg szilas engedi :)

monee, nekem még midnig látszódik :? bocs...de már halványult!!!!!!!!!!!

Kép

dimet

Sziasztok!

Apple neked már tegnap akartam írni csak már álmos voltam..
Szóval nem keseregni, hcg nagggyon jóóó progi is emelkedik nem tudom mennyinek kéne lenni de ezt szépen támogatjátok is, nem lehet baj!!! Élvezd a kismamiságot,mert gyerekkel kell igazán törni a fejedet még most biztonságban lubickol a pocidban :wink:

Monee a gubához reggel én is bevásároltam :D
Lassan a testtel kismami! Mosógépet már ne szerelj!
A csík nekem is megvan,de nem mutatom senkinek :lol:
Amikor nst-n voltam egy kismami megkérdezte hogy az előző császár volt? :shock: :lol:

Kavicska mentök nyaralni? De jó lesz!!
Fogsz ám hiányozni Kiskincsnek is Szilas
szoktam mondani neki a topikos barátait hogyan viselkednek mit csinálnak milyen ügyesek
Álmos én is tudok lenni,nagyon aztán nem alszok ha netán lenne rá pár percem, inkább jövök a géphez..
Jól alakul az éjszakátok!
A fürcsi utáni dolgokra is biztosan hamar megoldást találtok!
a férjem tegnap azt mondta minden elmúlik, pocakos gondunk is a múlté az elalvós is az lesz :lol: :lol:

Gina gratula a keresztelőhöz!
Ginababa szépen növekedik!! Aranyos a ruhácskában!

Szia Rejó!

Mniki medence :shock: :D
Pihizz

Hunci tudományosan nem tudok véleményezni, de a 120perces cukor ha kevesebb az jelenthet vmit :roll: (férjemnek is így volt,és dokinő kérdezte,hogy sokat járkáltunk e a vérvételek között? mert a cukornak nem kéne alacsonyabbnak lenni ,inzulint nem néztek a férjemnek...)

Lányok olyan jó hogy leírtátok a véleményetek :wink:
Most az a taktika,ha már látom,hogy csukódik a szeme laposan pislog berakom az ágyba..alszik..és ezután 30perces alvásokkal is elégedett leszek :D
nem ragaszkodnék a kiságyban való alváshoz,séta közben jól alszik a babakocsiban
pihenőszékben nem kókad el,hanem sír ha álmos....felveszem megnyugszik és átrakom a kiságyba...bízom benne,hogy neki is eljön az idő mikor nézelődés közben sikerül elaludnia
vettem babavizet ha éjszaka kelne (szopira már nem szokatnám vissza) cumisüvegből adjam?? vagy csak csepegtessem mint a teát? Ha mégsem ébred éjszaka az gond? bár ha szomjas biztos kel.

páá
Vendég

Sziasztok!

Látom mindenkit megvisel ez a hőség. Nálunk is nyűgi van, Bence szinte óránként szopik, majd fél órát nyűglődik, sír, aztán alszik egy fél órát...

Hoztam szülés törit, kicsit hosszú lett, úgy hogy csak akkor álljatok neki olvasni, ha van egy kis időtök ;)
Szüléstöri

Rohanok, Bence ébredezik...

Jaj ez a meleg :cry:

Kép

Kép
bettica

Bettica könnyes lett a szemem....nem volt semmi amin átmentetek.
Bence huncut mosolyai kárpótolnak
Enni van már kedved?

itt esik, remélem hamarosan sétálhatunk a hűvösben :D
Vendég

Bettica!

Próbáltatok valami pocak nyugtató szert? Lehet hogy fáj a pocikája is, nemcsak melege van.

Megállt a vonalzód vagy mi, mintha már napok óta 5 napos lenne Bence...

Elolvastam a töridet, hááát nem lettem tőle boldog. :?
Valahogy úgy érzem, hogy Titeket is bedarált a nagy kórházi rendszer és ez miatt vannak rossz érzéseid. Remélem az idő múlásával ezek a dolgok elsimulnak és lesz kistesója Bencének!

Egy kérdés: volt fogadott dokid, vagy mindig az épp ügyeletes jutott Nektek?

A másik kérdésem mindenkinek szól.
Tényleg köteles a szülő várni akár fél napokat is, hogy megtudja mi van a gyerekével? Nem lehet valahonnan az orvost előkeríteni napközben is? Miért kell a szülőkre a frászt ráhozni a tudatlansággal?!
Komolyan nem tudom mi a jobb ebben a helyzetben, kiverni a hisztit és addig ütni valaki fejét amég ki nem derül valami, vagy csak csendesen hallgatni és sodródni az eseményekkel. Jelenleg baromi dühös vagyok azért, mert Betticáékkal ez történt a baba születése után, csak nem tudom eldönteni hogy jogosan vagyok-e dühös, mert ennek tényleg így kell működni... És ráadásul fogalmam sincs, hogy adott esetben én hogy védekezzek ez ellen. :evil:

Alvás-szopi:
Jó hogy leírtátok ezt a 30 perces alvás dolgot. Én eddig azt hittem, hogy a gyerek szopitól szopiig - tehát kb. 3 órát - alszik, aztán kezdődik minden előlről. Az valahogy kimaradt, hogy ébren is kell lenni neki valamikor. :D Köszi! :)

Monee

monee85

Bettica drága!

Csak azzal tudlak vigasztalni, amit nekem is mondtak, amivel én is nyugtattam magam. Hogy mindegy mi hogyan történt, mert ott az egészséges gyerekem .:)
Minden jó, ha a vége jó! :)

És tudod, még időnként azt is szoktam mondogatni, hogy a JóIsten gyereket adott. Ez az ő ajándéka. A többi csak rajtunk és az orvosokon, környezeten múlik! És ha a dolgok nem klappolnak, akkor fájdalmas élmény marad, aminek szerintem szépnek kellene lenni.

És most hogy elolvastam a történeted, felszakadtak az én sebeim is! hogy miért hiszik azt egy terhes nőről, egy szült nőről (függetlenül, hogy császármetszés, vagy normál szülés), hogy nem szimulál! Hogy valóban szenved!
Mindent olyan könnyen el lehet hárítani. Pszihésen!!!
Igen, én pszihésen nem tudtam aludni, mert biztos féltem a szüléstől!!! Nekem csak ezt hajtogatták!
A bicskám nyílik! Mai napig is!

És bármennyire temetem magamban a dolgokat, próbálom elfogadni, úgy érzem, hogy meg lettem fosztva attól, hogy az ami az életben a legcsodálatosabb, a gyermek születése (szintén független annak módjától: csaszi vagy természetes) rémálomként éltem meg. És azok az emberek akik tudták miben vagyok, a családom, a barátaim, nem azt kérdezték hogy hogy van a kisfiam, hanem azt hogy TUDTÁL ALUDNI???

Most is bőgök. A franc ezekbe a rossz élményekbe.
Bár el sem olvastam volna a szüléstörténeted! :(

bocsánat, nem akartam ennyire negatív lenni.

Legyetek nagyon boldogok és azért kívánok Bence babának kistesót! :wink: Legalább egyet! :lol:

Annyira azért túl vagyok a dolgokon, hogy kell egy tesó! :lol:
Vendég

Sziasztok lányok,

Bettica, elolvastam..... hát, hallod, ez nem volt egyszerű történet. :shock: Az, hogy egy nagy babát nehéz megszülni, szinte egyértelmű. Hogyn em tudsz utána pisilni, basszus, ez is sajnos előfordul néha. De hogy a gyerekedről ne adjanak információt???!!!!??? Hát mindjárt felrobbanok, a rohadt életbe. Hogy képzelik ezt ??? Miféle szemét banda ez ? Vért bukott és nem szólnak az anyjának ??? Totál ki vagyok akadva. Melyik kórház ez a jeles műintézmény ? Ha jól emlékszem, a Margitban szültél igaz?
Gondolom, csak az állapotod miatt nem tépted ki szálanként a csecsemősök haját.....meg persze a gyerekorvosét.....
Lényeg, hogy jól vagytok, Bence szépen gyarapszik, te is biztosan rövid időn belül regenerálódsz ! Csak pihenj drága, az a legfontosabb most !!!

Hunci.....szavam eláll a meglepetéstől, eszméletlen jók az eredményeid !!!! Gratulálok !!!! A szülés után általában minden jóra fordul, - legalábbis hormonális téren - de nekem is az dereng, mint Kincsnek, hogy ha a terheléses cukor alacsonyabb, mint a 0 perces, akkor az nem annyira jó.....de erre Tűű csak legyinteni fog, az eredmények magukért beszélnek !!

Ginuska, gyönyörű a lánykád....! Egyre kerekebb a pofija !Nagyon édes abban a fehér ruhácskában !

Apple, társam, szerintem ne aggódj, és ne számolgasd a progit, dugdosd amennyit mondanak, és lazulj el !! Ha nem vérzel, ha a terhes tünetek megvannak, akkor nyugi !! Az a baba ott marad, meglátod !!

Magunkról: voltunk ma UH-n, a babszemem 15 mm-es petezsákban bujkál, és VAN SZÍVHANGJA !!!!! :lol: :lol: :lol: És az a bizonyos "képlet", amit miómának nézett Arnold doki, a 20 mm-ről lecsökkent 6 mm-re, tehát folyamatosan szívódik fel !! Annyira boldog vagyok,azért még mindig nem élem bele magam, de már kezdem elhinni, hogy talán mégis nekem is sikerülhet.... :lol:
zsizsik

[quote="zsizsik"]. írta:zsizsik... már kezdem elhinni, hogy talán mégis nekem is sikerülhet.... :lol:

igen, sikerül és lesz jövő év februárban kézzel fogható eredménye, sőt, hallható is lesz!Kép

ná, végre kifestettem a körmeim.
Vendég

A tetves életbe, Bettica.

Nem is tudok mit mondani. Mikor olvastam, akkor eleve úgy fogtam neki, hogy jelezted előtte, nem volt egy leányálom. És bár szültem már, tehát van élményem (szintén nem kis babukával), milyen naivitással sóhajtottam fel, amikor kibújt a történetben Bence meg varrtak, hogy "hát ennyi? ez nem is volt olyan vészes" - de ami utána jön... :shock: a pisilés szörnyű lehet, nekem csak fertőzésem és folyamatos ingerem volt egy katéterezés utófolyományaként, de emlékszem arra, hogy még a moziteremből is ki kellett rohangálnom, borzasztó feszítő égető érzés, mégse csöppen semmi...
de amit Bencével műveltek... pontosabban veletek... betegjogi képviselőn nem gondolkodtok? elmondani, mi történt... hisz akkor ott ez az általános gyakorlat, sz.rnak mindenki fejére? én tuti kivertem volna a balhét, ha nem is ott és azonnal...

Zsizsik, hát persze hogy minden rendben! :wink:

Apple, olyan nagyon ne tessék lógatni az orrod. Annak idején nézegettem angol nyelvű chateket, a terhesség alatti alacsony progi a téma. Ledöbbensz, ha rákeresel ilyenekre, hogy mi mellett képesek megmaradni a babák... egyébként a Lombikbaba fórumon is volt 1,5 hónapja egy metes-Arnold dokis spontán babós csaj, neki is alacsonyan indult nagyon, már temette is a babát, oszt most meg túlvan az 1.trimeszteren... simán, Utróval. Úgy rémlik, a 7-8.hétre felszökött a progija. (De biztosan nem az Utrótól.)

Benjámin fiam tegnap nagyot ásított az UH-n, sikerült lefilmezni. :) És már 60 deka fölött van, a méretei alapján 24,5 hetes. :roll: Hm, hm. Csak nem az anyja zabál túl sokat?
Vendég

Sziasztok!

Norka, Zsizsik: Szépen növögetnek a pocaklakók. Nem lesz itt
semmi gond ;)

Apple: Hagyd a fenébe azt a progi nézést! Dugdosd szorgalmasan az előírt adag Utrót. Te mindent megteszel a kisbabszemért, nem szabad idegeskedned. Ha lehet, vegyél ki szabit és pihenj otthon, amennyit csak tudsz! Most ez a legfontosabb!

Gina: Dorinád fantasztikusan kikupálódott! Nagyon szép volt a keresztelőn is. Gratulálok ;)

Hunci: Szép eredmények! Anno nekem is volt egy alacsonyabb 120 perces cukrom, bár legyintettek rá. Kíváncsi vagyok mit mond neked a dokid :roll: A többi eredményed viszont szuper! Gratulálok hozzá :)

Kavics: Na igen. Ha meglátott egy nővér vagy orvos a folyosón, akkor az volt az első kérdése, hogy sikerült-e... Az egész osztály az én pisilésemmel volt elfoglalva... Ha addig nem volt pszichés, hát utána tuti az lett :roll:

Monee: A gyerek doki azt mondta pénteken, amikor itt volt, hogy Bence még fiatal ahhoz, hogy hasfájós legyen... Gondolkodtam rajta, hogy beszerzek a gyógyszertárból Espumisan cseppet, állítólag az is segíthet... Egy próbát megér...

Kincs: Remélem a taktikátok hosszabb távon bejön majd ;) Mi most együtt bőgünk a gyerekkel amikor nyűgős, mert nem tudunk vele mit tenni. A párom nézte az időjárás jelentést, állítólag holnaptól szépen fokozatosan csökken a hőmérséklet, pénteken már csak 27 fok lesz a max. Addig kitartás :roll:

Jaj, lányok ne haragudjatok, nem akartam én senkit megríkatni. Jó volt leírni és remélem, hogy lesz aki okul belőle vagy csak levonja a tanulságot. Igen, Margit kh, és igen, ügyeletes volt a doki. (Ugye 32. héten már nem volt "kedvem" új dokit keresni) Balhézni? Gondoltam rá, de nem hiszem, hogy megérné nekem ezt most lelkileg. Itthon vagyunk, kezdünk alakulni, lassan már ülni is tudok. Próbáljuk elfelejteni, csak hát amikor tükörbe nézek, látom mindkét szememben, az arcomon, a dekoltázsomon a bőr alatti bevérzéseket. Egyszer majd elmúlnak, biztos kell még nekik pár nap, de addig is minden nap emlékeztetnek a szülésre, hogy talán egy császárral mindketten kevesebbet szenvedtünk volna... Persze ki tudja :roll:

Kérdés:
1. Hámlik a gyerek bőre. Konkrétan a pociján és a lábfején. Mintha a pofikáján is kezdene, lehetséges hogy allergia, vagy inkább csak ez amolyan újszülött sajátosság, ami el fog múlni?
2. Ilyen r.hadt melegben mikor viszitek le a gyereket?

Lassan fürdetés, megyek előkészülünk...

Puszi mindenkinek és nyugisabb éjszakát ;)

Kép

Kép
bettica

Bettica!

A betegjogi képviselőt mindenképpen! Az a másik rész, amitől szintén nyílt a bicskám miközben olvastam.
Azért kíváncsi volnék, mit írtak a zárójában... jól van, nem akarunk hergelni... Ilyenkor az ember nyalogatja a sebeit... :(
Az egész szülészetet, csecsemő részleget úgy ahogy van, be kellene panaszolni a betegjogi képviselőnél. :evil:
Vendég

Bicska kinyílt rendesen! :evil: :evil: :evil:

Csajok!

MINDEN egészségügyi intézményben KI KELL LEGYEN RAKVA, több helyen is a betegjogi képviselő neve, címe, telefonszáma.
Ha bármi van,
- szólsz, h. nem tetszik
- szólsz a felettesének, h. nem tetszik
- ha ezek után sem változik semmi, szólsz a felettesnek, h. a betegjogi képviselőhöz fogsz fordulni (Néha az is elég, ha a nővérpultnál HANGOSAN megkérdezed, h. hol találod a betegjogi képviselő telefonszámát).
- ha netán még mindig nem változna a dolog, felhívod.
Az intézménynek nem éri meg összeakasztani a bajszát vele.

A szobatársam kislánya koraszülött volt, az intenzívesek mindent megtettek, h. naponta sírva jöjjön vissza onnan (és nem a gyerek állapota, hanem a nővérkék bunkó beszólásai, a nagy nehezen kifejt tej csapbaöntése, a "minden cigánylány tud szoptatni!" című beszólások miatt).
Kissé morcos lettem és mondtam neki, h. szóljon a dokijának, h. szólni fog a betegjogi képviselőnek.
Na onnantól rend lett!
Beszólós nővér is kedves lett hirtelen! :twisted:

Nem szabad attól tartani, h. ártani fognak nektek v. a babának, mert nem fognak! Éppen azért nem, mert tudják, h. ha te egyből a betegjogi képviselőhöz akarsz fordulni, akkor durvább dolgok esetén jogászhoz fogsz fordulni, és a műhibaperek megszaporodása miatt az intézmények ezt már nem engedhetik meg maguknak!
Ráadásul készülnek az intézmények halálozási statisztikáit és műhibapereit, eredményességi ill. "eredménytelenségi" statisztikáit bemutató nyilvános összehasonlító táblázatai. És senki nem akar előnytelenül hátra kerülni a listákon!

Szóval ne hagyjátok magatokat!
Ha kell akkor hiszti! :twisted:
Jobb, mint utólag töprengeni, h. mit kellett volna!

1,5 liter vizelet? Persze a katéterezésnél megvan az esély a bakteriális fertőződésre, de a több órás vizeletpangásnál nincs? :evil:
És mi az, h. senki nem mond semmit a babáról? Úgy kell vadászni a gyerekorvosra? A nővértől kell megtudni, h. vért bukott? :evil:

Bettica!

Kérdezz rá a gyerekorvosnál, h. mitől bukhatott vért! Mert, ha a szülés során megnyomódott pl. a gyomra, akkor miért ne fájhatna a hasa?
De szerintem inkább nálatok is az lehet, mint nálunk volt, h. az antibiotikum miatt kipusztult a bélflórája, és emiatt fáj a hasa.
Normaflore-t adj neki, fél ampullát anyatejbe v. tápiba belekeverve, kiskanállal v. az Infacol cseppentőjével.
Az Infacolt meg nyugodtan adhatod neki, semmi nem szívódik fel belőle!

Zsizsik!

Nem drukkolok, de hajrá! :D

Norka!

De jó, h. írsz! Javult a helyzet?

Monee!

El fog múlni a csík, nyugi! :lol:

Na lépek, mert apa hörög! :evil:

rambóka

Bettica!

Ugye jól sejtem, hogy azért vannak dolgok amik nem voltak benne a szüléstöridben? Hogy mennyire ment szét az altáji rendszer pl. és hány öltéssel tudták rendbe hozni, de a bevérzéseket se írtad eddig. :(
Ne legyen rossz érzésed az miatt, hogy ezt leírtad, én teljesen biztos vagyok benne, hogy az én választott kórházamban is ugyanígy vagy hasonló módon kezelik a nem "magános" kismamákat. Már csak azon látszik, ahogy a terhesgondozást csinálják nekik... És basszus, ők is védtelenek ezzel szemben.
Ez háborít fel a legjobban. Kiszolgáltatott helyzetben vagy, hiszen nem tudod mit kell tenni, mit kell mondani, ők meg nem segítenek. Ez egyébként is szar érzés, de amikor az ember frissen szült lányát szivatják, az a leggázabb. Utólag meg hiába okosnak lenni, ott adott pillanatban nem tudsz változtatni a helyzeteden. :(

Nem lehet erre felkészülni akárhogy is gondolkozok, asszem felesleges is ezzel hergelnem magam.

Kérdésed:
Passz. Ha nagyon akarnék, sétálni szerintem csak 9 után mennék, ilyenkor gyilkos az éghajlat. Vagy nagyon hajnalban...

Hasfájás:
Eszik, tejcsit, kaphat Tőled valami olyat amitől fájhat a pocikája, vagy csak simán túl sok levegőt nyel a nagy mohóságban. Nem értem az orvost. Próbáld meg, lehet hogy segíteni fog!

Norka, Zsizsik!

Gratula! :lol: :lol:

Monee

monee85

Rambóka!

Nekem ezzel a betegjogis dologgal kapcsolatban, csak az az egy bajom, hogy nem tudom mit lehet bepanaszolni.
Lehet pl. a bunkó nővért is? A nem megfelelő hozzáállást? Nem csak valamilyen folyamattal kapcsolatos panaszt (pl. hogy nem tájékoztatnak a gyerekem állapotáról)?

Ezt most konkrétan kérdezem, mert én attól kapok gyomorideget, hogy pl. a Megyei kartonozóját egész napos telefonálás után sem lehet elérni. Amikor oda megyek, akkor látom miért, mindig legalább 5-en állnak sorban az ablaknál, de ez akkor sem megoldás. Akkor mondják azt, hogy telefonon nem lehet semmit elintézni, vagy rakjanak valakit oda aki a telefonos dolgokat kezeli.
Ez pl. megfelelő panasz lehetne?

Monee

monee85

Bettica, én is megkönnyeztem. Nem értem mért kell a poklot megjárni. Csak egy kicsit több empátiára és odafigyelésre lenne szükség. Ezeknek az embereknek nincs gyerekük?!
Ha jól emlékeszem Neked volt fogadott orvosod, nem?

Norka, kíváncsi vagyok az ásítós fotóra. Örülök, h ilyen szépen fejlődik Benjámin.

Zsizsik, GRATULÁLOK a SZÍVHANGHOZ. Fantasztikus! Csak tűnjön onnan az miomaféleseg mihamarabb!

Gina, nagyon édes a kislányod!

Hunci, kíváncsi vagyok mit mond holnap Tűű az eredményedre.

Köszönöm Lányok a biztató szavakat! Nehéz és nem is merem még beleélni magam. Én azt érzem, h annyira kevés az a progi, h a baba nem tud fejlődni. És ha ki is huzzuk, nehogy legyen neki fejlődési rendellenesége. Utrót megemeltem 3x3ra, meg is ijedtem, h ennyire vészes lenne a helyzet. Jövő héten nem fogom nézetni, addig is reménykedem, h hátha szépen megemelkedik. Ma voltam házidokimnál, mondtam neki mennyi utrót szedek és h milyen álmos vagyok tőle, rögtön felajánlotta, h kiír betegállományba. Meglepődtem, milyen rendes volt (nem szokott ilyen lenni). Most pihengetek itthon, bámulom a TVt, lazulok.
apple

[quote="monee85"]
írta:
monee85
Ezt most konkrétan kérdezem, mert én attól kapok gyomorideget, hogy pl. a Megyei kartonozóját egész napos telefonálás után sem lehet elérni. Amikor oda megyek, akkor látom miért, mindig legalább 5-en állnak sorban az ablaknál, de ez akkor sem megoldás. Akkor mondják azt, hogy telefonon nem lehet semmit elintézni, vagy rakjanak valakit oda aki a telefonos dolgokat kezeli.
Ez pl. megfelelő panasz lehetne?

Igen!

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi

[quote="rambóka"]
írta:
rambókaNem szabad attól tartani, h. ártani fognak nektek v. a babának, mert nem fognak! Éppen azért nem, mert tudják, h. ha te egyből a betegjogi képviselőhöz akarsz fordulni, akkor durvább dolgok esetén jogászhoz fogsz fordulni, és a műhibaperek megszaporodása miatt az intézmények ezt már nem engedhetik meg maguknak!
Ráadásul készülnek az intézmények halálozási statisztikáit és műhibapereit, eredményességi ill. "eredménytelenségi" statisztikáit bemutató nyilvános összehasonlító táblázatai. És senki nem akar előnytelenül hátra kerülni a listákon!

Ez maximálisan így van!

Csak egy a baj! Hogy az ember abban a pillanatban annyira kiszolgáltatott, hogy képtelen fenyegető vagy határozott fellépésre! :( Ilyenkor jól jön egy családtag!!!
Vendég

Norka!
Örülök, hogy javulnak a dolgok! :D

Puszika Mindenkinek!

Jóccakát!
Vendég

Bettica: :shock: :cry: A lányok mindent elmondtak. Gyönyörű kisfiad van, ez a legfontosabb!

Apple!
A pihi nagyon jó!Főleg ebben az időben!Kérlek próbálj a pozitív dolgokra koncentrálni!!!

Monee!
A sima zöld is lehet tökbe oltott, bármelyik féle dinnyepalántával megcsinálhatják szerintem, de errefelé mindenkinek csíkosak vannak, így én még csak olyanból ettem, de abszolút olyan, mint amilyennek leírtad!Azt ettél!Ennyivel is okosabb vagy! :wink:
Egyébként katasztrófa ez az idő a dinnyének, idén sem lesz belőle pénzünk, ez tuti. Szerencsétlen azt se tudja, hogy az esőhöz próbáljon hozzászokni, vagy a nagy meleghez. Apad összefele az egész. Olyan, mint augusztusban! :shock:

Nálunk nemrég esett egy pár csepp eső!Sok enyhülést nem hozott, de a semminél több!

Kép
Kép
zazzy

Bettica, sajnálom, de tudod , majd túl leszel rajta!És nem emléxel ezekre, hidd el, tudom...énnekem sem a legkellemesebb szülés- terhesség Oscarja jár, de ma már (bár eltelt vagy 5 hónap) arra emlékzem, ahogy kivették az inkuból, odaadták nekem, hogy tegyem át kiságyra, hogy próbált szopni, bár nem ment és sírt, olyan aranyos volt, hogy picike volt, és rámnézett, hogy hé hát te ki vagy? a hazajövetel 6 nap után, szóval ezek tök jó emlékek, erre fogsz te is emlékezni!

Norka, örülök, hogy jól van a fiad!

Köszönöm a hsz-ek cukorral kapcsolatban, azért eléggé aggasztott a 120 perces alacsony értéke, majd meglássuk mit mond T csütörtökön!

Kavics,én a jogaimmal márá-már sportot űztem úgy használtam őket a kórházban, csak sajna egyet nem tettem meg, nem mondtam le a gdm kezeléséről, amikor be kellett feküdnüm....tsóbabánál ha megint gdm-es lesze, és miért is ne lennék az :? akkor az lesz az első, hogy élek a lemondás a kezelésről c. jogommal :lol: és magam kezelem a gdm-emet T segítségével.

Kandikám várlak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anyó?????????????????????????????
Vendég

Bettica: elolvastam a történetet és nekem már az elején kinyílt a bicska a zsebemben... miért repesztettek azonnal burkot, miért történt ez meg az a szülésnél... szóval durva :( Ami meg utána történt :(((((( Én bizony bepanaszolnám őket... már csak azért is, nehogy másnál is ugyanezt csinálják. Lillát is beinkubátorozták mert Kistarcsán így szokás miután megszületett de előtte 1-2 órát az ember kezében/mellén tölthet legalább... (igaz, utána fél nap inkubátor., hogy mennének a fenébe... sapkát bezzeg nem adnak rá a szülés után aztán csodálkoznak, ha elkezd kihülni hiába takarja be az ember pelenkával). Szóval durva:( Remélem sikerül feldolgozni ezt az egészet de ne szégyelj segítséget kérni ha nem megy!!! (nagyon sokan járnak durva szülések vagy császár után feldolgozó csoportba pl. Geréb Ágiékhoz is, állítóag nagyon sokat segít!!!)

Gina! Dorina baba napról napra szebb:)))) Gratulálok hozzá:))))))

Apple: na látod:)))))

Mindenki más aki kisbabával akar utazni és nincs kedve magával cipelni a kádat: Ma vettem a Tuskóban kemény 390Ft-ért (az Auchanban 290) egy 60 centi átmérőjő kis felfújható oldalú medencét. Nagyon tuti. Leeresztve semmi helyet nem foglal, egy kisbaba megfürdetéséhez viszont tökéletes... jövő nyáron meg már pancsolhat is benne:) Szóval én most ezt ajánlanám az utazni készülőknek... (tavaly keresgéltünk ilyet de csak 1 méterest találtunk, az viszont tényleg túl nagy... a 60 centis meg pont jó... belefér egy zuhanytálcába is stb.)

Vége a vizsgaidőszaknak:) Mostantól mehetnek a talik ezerrel:)))))
Vendég

bettica ha ez megnyugtat, nekem az első szülésem szép, természetes szülés volt, no beavatkozás, de én sem akartam utána kistesót.

amit meg Domi művelt utána, nem szopott, fejni kellett napi 8X hogy fenntartsam a tejtermelést, nem aludt...na attól meg 3 évig nem akartam utána kistesót....aztán majd meggebedtem utána még egy gyerekért...

ez az érzés el fog múlni, ezt garantálom!

A hámlás teljesen normális az újszülötteknél, dominak is volt. el fog múlni.

séta kora reggel, vagy este 7-8 körül.

kavicskám ne temesd a fájó érzéseket. az nagyon nem jó, még a végén csinál neked valami jó kis pszichoszomatikus balhét, pszichésen! :lol: szóval ne temesd, inkább dolgozd fel!

minél többször játszd le a fejedben. így egy idő után elmegy az éle. tompul az emlék. kérdezz meg valami pszichomókust hogyan lehet feldolgozni egy ilyet.

Kép

Kép
rejo

Csakegy!

Ezek szerint levizsgáztál az utolsóból is?
Gratulálok! :D
A táppézzel kapcsolatban léptél már?
Lépj!
Nálam ma volt a TB-s csaj és basszus vannak dolgok, amire egy sima TB ügyintéző nem fogja felhívni a figyelmedet!
Csak lestem!
Még a napok is számítanak, h. mikor mégy el szabira v. betegszabira! Akár a felére is csökkentheti a későbbi pénzedet!
Szabi alatt az érvényes béred 100%-ka, betegszabi alatt a 80%-ka, táppénz alatt a 70%-ka jár.
Utóbbinál azért nézz utána a kedvezményszabálynak is!
Nálam a határozott idejű jogviszony is befigyel, mert, ha a ded egy kicsit késik és én úgy csinálom, mint Gergővel, h. csak a szülést követően igénylem a TGYÁS-t, akkot Kistesóval semmi GYED-et nem kapok, csak GYES-t! :shock:
Amikor ma bementem a pénzügyre, h. ugyan számolják már, ki, h. a szabim alatt most mennyi pénzt fogok kapni, akkor a nő megkérdezte, h. minek kell nekem külsős TB szakértő, mikor van náluk is? Mondtam, h. az ő TB ügyintézőjük tanácsára hallgatva már régen a munkahelyemen rohadhatnék ebben a melegben terhesen, nem pedig otthon a tesóval!
Így is, ő is alig akarta kiszámolni a dolgokat, mondván, h. nem veszi be a gép, mert még nincs július! Mondtam, h. a fiammal terhesen nem tudok csak úgy egyszerűen beutazgatni hozzájuk ügyintézni, csak így, h. a párom szabin van. Most itt vagyok! És papíron, kézzel is jó lesz! :evil: :evil: :evil:
Tököm tele! Ülnek a seggükön egész nap és nem csinálnak semmit!
A Tb-s csaj is majd keresztülharapott a tekintetével, pedig csak egy papírt adtam le neki! Istenem, meg kellett emelnie a karját!!!! :evil: :evil: :evil:

Pénzügyekben miért nincs betegjogi képviselő? Ma tuti felhívtam volna! :twisted:

Ha szeretnél egy léghűtőt, a miénk eladó! :wink:
Max elboltolod vmi hasznos dologért!

Ja!
Ha netán, esetleg rendelsz a neten olyan kutyusos hámot, rendelnél nekünk is? Csak azért szólok, hátha (nincs dombornyomásos kártyám és még soha nem rendeltem, azt sem tudom, hogy kell!).

rambóka

Rambóka: a jövedelem számít... az nekem 2006-ban még magas volt ami alapján jó sok táppénzt kaptam 2007-ben (hehe... kb. 2 hónapig) és elvileg most is ez jár majd a kedvezményszabály miatt ... (sok= több mint a fizetésem... a prémium jól megnyomta) Remélem tényleg így lesz. Az biztos, hogy a GYED-nél több jár majd amíg meg nem születik a kistesó... (persze az első 15 napra keveset kapok majd mert a sima fizetésem az nem olyan sok, annak a 80%-a se sok, de utána jön a táppénz ami már ugye a teljes 2006-os jövedelmet nézi. (nagyon-nagyon remélem, hogy tényleg így van...)

Sajnos a napok tényleg számítanak, ezért mentem el anno csak 2007 januárban táppénzre...

Most hivatalosan már 6-a óta táppénzen vagyok, ma akartuk elintézni a gyes-t a férjemnek de zárva volt a MÁK:( (pénzt persze még nem láttam de már leadtam 2 heti táppénzes szelvény úgyhogy kíváncsian várom mennyit utalnak majd...)

Léghűtő: most (még) totál padlón vagyunk anyagilag úgyhogy a témát felfüggesztettük:) (plusz a férjem aszongya, vagy a 70e-s vagy semmi...)

Kutyusos hám (szerintem a majmos jobb:))) ... nekem nem sikerült olyan oldalt találnom ahonnan Mo-ra is küldik (totál feketelistások vagyunk mindenhol), használtan az USA-ból lehet az e-bayen át rendelni, úgy a legolcsóbb amit találtam (postával) kb. 4-5e Ft-ra jött volna ki (viszont tök rendes volt az összes eladó akivel tárgyaltam:)... na akkor mondtam, hogy inkább veszek egy sima hámot és szépen hozzávarrom egy 1000Ft-os hátizsákhoz...
Vendég

jó reggelt!

Zsizsik én is azt mondom hidd el hogy végre megtörtént a várva várt csodátok!
Még végén megsértődik picuri a pociban!

Apple pihizz és ne gondolj csak szép dolgokra!

Kavics hogy ettetek fürcsi után?

Bettica a hámlás normális! Nekünk is a lábunk hámlott nagyon szinte darabokban lekopik+olaj
Sétálni sztem 10-ig reggel vagy 6után este.
Éjszakák jobbak?

Rejo nem akartál kistesót Domi után? Én már most vágyakozom pocakosnak, viszont ha kiskincs visítására gondolok :shock: ,hogy tudnak ennyire rafkósak lenni?

Tegnap jót sétáltunk, és a 2hónap alatt nem találkoztam annyi anyukával mint tegnap...kiderült minden babának van gondja...az egyik pocakfájós nappal üvölt, a másik éjszaka kel, a harmadik vízszintesen üvölt... Két anyuka is mondta hogy ő hagyja sírni mert egyébként elkapatja..
Kiskincs tegnap séta közben is próbálkozott, elálmosodott és sírt kétszer kivettem - mi van ha büfi vagy vmi más miatt sír,meg az utcán bömböltetni nem akartam- mikor kezemben volt nézelődött békésen kezén csámcsogot (cumira ordított) és csukogatta a szemét...babakocsiba be ordítás ismét.....mikor majdnem hazaértünk rákezdett de egy anyuka mondta,hogy ne vegyem ki mert megszokja....hagytam,de szedtem a lábam rendesen , a kapuig ordított :oops: mire beértünk vigyorgott a fürdést békésen tűrte sőt élvezte, a pelenkázón még játszottunk :shock:
Éjszaka egy mukkja sem volt,reggel viszont nem aludt el szopi után egy sor ordítás ismét volt,aztán mint egy kisbéka kiterült kisimult az arca és alszik, 8körül szokott kelni akkor húzom fel a redőnyt és ami mosolyt levág olyan kis tüneményes

kellemes napot
Lányok cumisüveggel bezavarhatom a szopiban még kiskincset vagy már nem?
Vendég

Apple!

1. trimeszteri progiszintekről még egy kis infó:

"During the first trimester, progesterone levels will rise. They will be at approximately 1 to 1.5 ng/ml during the first two weeks of the first trimester, right after conception. During weeks 2 through 4 of the first trimester, the levels of progesterone will rise to somewhere between 2 and 28 ng/ml. Progesterone levels will continue to rise during the first trimester, reaching a level somewhere between 9 and 47 ng/ml by the end of the first trimester. During the second trimester, progesterone levels will be in the 17 to 147 ng/ml range, and they will be between 55 and 200 ng/ml during the third trimester of pregnancy."
http://www.amazingpregnancy.com/pregnan ... s/655.html

Tehát, a fogantatást követő(!)
első két hétben: 1-1,5 ng/ml
2.-4. hétben: 2-28 ng/ml
1. trimeszter végére: 9-47 ng/ml
2. trimeszterben: 17-147 ng/ml
3. trimeszterben: 55-200 ng/ml

Máshol azt is olvastam, h. mivel erősen pulzatilis a kiválasztása (ingadozik a nap folyamán), így csak 3 egymást követő napon, más-más időpontban mérve, majd abból átlagot számolva lehet jó közelítéssel pontos értéket kiszámolni.

Szóval no para! Dugdosd az Utrót (úgy kevesebb a mellékhatása, mint szájon át!) és próbálj megnyugodni! Tudom, h. nem könnyű.

rambóka

Sziasztok !

Bettica, csatlakozva az előttem szólókhoz, döbbenetes a kórházi személyzet hozzáállása :(
Szerencsére Bence jól van, azt hiszem ez a boldogság kárpótol mindenért, bár tudom, hogy sok időbe fog telni, míg feldolgozod az eseményeket.

Gina, Dorina baba nagyon sokat változott, látszik, hogy szereti a hasát :wink: Örömmel látom, milyen kis stramm leányzó !

Apple, ilyen szép HCG tutira szépen felviszi a progit. Nem lesz gond, biztos vagyok benne !!

Zsizsik :lol: mint ahogy a tankönyvben meg van írva :) szépen haladsz előre, lassan itt az első trimeszter vége :wink:

Norka, úgy örülök, hogy jelentkeztél !!! Remélem szépen elsimulnak a problémák. Puszillak !

Csakegy, nem tudsz egy jó bőrgyógyászt ajánlani ? 3 hete (az antibiotikumos kezelés közepe óta) mindkét felkarom viszket, időnként nagyon apró kiütés-szerűség jön elő, de általában csak olyan "szedres". Éjszaka érdekes módon nem viszket...

Darázscsípés : férjemet hétfőn délután 3 darázs csípte meg, 1 a fején, 2 az ujján. Másnap reggelre a keze kb. két-háromszorosára dagadt. Egyéb baja nincs. Van ötletetek mit lehet ilyen esetben tenni ? Mivel én allergiás vagyok a méhcsípésre, extra módon aggódok minden ilyen helyzetben. Tegnap este a calciumot sem volt hajlandó bevenni, mondván semmi baja :roll:

Köszi,
Niki
mniki

Hoztam akkor egy "sima" meg egy ásítós felvételt. :wink:
(Nem fogunk menni többször 4D-sre, úgy látom szépen kirajzolódnak már a domináns vonásai - pedig még elég picurka)

Niki, vannak már eredmények?

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Rambóka köszönöm ezeket az infókat. Ezek szerint tényleg nem vészes annyira, mint ahogy én azt elképzelem. Mindjárt föl is megyek a honlapra, amit megadtál és tanulmányozom. Utrót dugdosom, nem tudom mennyi a felszívódási ideje, de 1 órát fekszek vele. Remélem addigra vmennyi felszívódik, mert ha felkelek érzem, h folyik.

Niki, ha nem terjed más testrészre akkor nyugi. Calciumból annyit inni amennyit csak bír. Esetleg jegelni?

Kincs, nagyon megviccel Téged Kiskincs. Nagyon jót mosolyogtam! Sokan vannak olyanok, akik hagyják sírni, de én sem bírnám. Mi van akkor ha tényleg baja van.

Utólag is örülök, h itthon maradtam. Olyan gyenge vagyok, meg álmos, de aludni nem bírok :evil:
apple

Norka, ezek nagyon jó fotók! Már ilyen szépen látszik a fejecskéje?? Gyönyörű!!!
apple

Sziasztok!

Apple, gratulalok a kis babohoz es ne izgulj, minden rendben fog menni!

Bettica, mindenkeppen menj el a betegjogi kepviselohoz!!! Amig mindenki azt mondja, hogy nem fogja magat ilyennel terheli, addig maradni fog a mostani mentalitas es valtozasra remeny sincs...Az nem eleg, hogy otthon magunkba kesergunk...igenis nyilvanosan kell tiltakozni az ilyen banasmod ellen!!!
En is ugyanzokat a kerdeseket tettem fel, mint Csakegy, mert pl. vegkepp nem ertem miert kelett burkot repeszteni...Vagy a masik, amit nem ertek, hogy miert nem tettek mellre a babat rogton...Nekem csaszaros szulesem volt, de ahogy kitoltak a mutobol ot percre ra Felix mar bekesen szopizott a mellemen. Amig pedig en bent voltam, addig a parommal volt...itt az a szokas, hogy az apuka meztelen hasara teszik, hogy erezze a apaillatot, meg a kozvetlen kontaktust...Amikor kijottem a mutobol, akkor a paromtol kaptam meg a babat (ja, es adtak ra sapkat).

Kavicska, el fogsz szornyulkodni, hogy minek neztem a multkori kormos kepet...en a tollakat ugyanis legyeknek lattam...el is gondolkoztam, hogy milyen nehez lehetett oket osszefogdosni es ilyen szepen rapingalni a kormokre...nameg, hogy nem esnek szet? Masodjara lattam, hogy tollalkrol van szo :oops:

Kincsecske, en nem hagyom sirni a babat...szerintem meg ilyen kicsi babat meg nem lehet elkapatni. Ok meg osztonlenyek, nincs bennunk taktikazas...ha siras van, akkor valami nem stimmel...max. en nem jovok ra, hogy mi :roll:

Gina, gyonyoruseges a kislanyod a kis feher ruhacskajaban... :lol:

Norka, nagyon jo ez az asitos kep!!! Orulok, hogy jol vagytok... :lol:

Rejoka, hogy alltok a hazzal?

Mindenkinek jo napot!

Alice
alice27

Sziasztok!

Jajj Alice!

Legyek??? :shock: :lol: :lol: :lol: Fetrengek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Na azért az francia hon akárhogy nézzük. Itt csaszi után nagyon kevés kórházban adják a babát a mellkasra.:roll:
Vendég

Helloka!

Alice!

Bocs, én is röhögök a legyeken. :lol: :lol: :lol:

Norka!

Nagyon szépek a fotók! :D
Még mindig kisfiatok van?

Niki!

Szerintem is calcium amég le nem apad. Döntsd be a fejébe, ha nem akarja meginni, a pasik szörnyen makacsok tudnak lenni. :D

Tényleg, eredmény? Nagyon érdekel, hogy hogy alakulnak a dolgok!

Apple!

Pihenj sokat! Utro nélkül is bőven álmos lehetsz a terhességtől. Rossz belegondolni, hogy én is milyen álom-kóros voltam. :roll: Este 8-kor már koppant a fejem a párnán, de reggel még így is alig tudtam kimászni az ágyból. Arról nem is beszélve, hogy napközben meg még háromszor el tudtam volna aludni. :D
Raminál is ugyanez volt a helyzet, ha jól emlékszem! :lol:

Ordítás:
A sztorikból kiindulva asszem jó alaposan ki fogom élvezni a terhesség végét és örömködök, hogy csak nagyokat rugdos -fáj-, de legalább nincs hangja. :lol: :lol: :lol:
Szerintem a babák is iszonyú rafináltak tudnak lenni, akármilyen kicsik, még ha nem is a szó szándékos értelmében nézzük a rafináltságot.
Kicsi emberek, akiket a természet megalkotott valamilyenre és nyilván kódolt bennük olyan dolgokat, amiket kihasználnak velünk szemben. Nem tudom, talán itt volt róla szó, amit én akkor nagyon érdekesnek találtam, hogy a kisgyerekké fejlődés során, hogy változik pl. a baba arca. Csak a lényegre emlékszem, hogy amég pici csecsemő, addig édes kerek pofija, nagy szemei vannak, husis mindenhol, és persze ordít mindenért, kiváltva ezzel a felnőttekbe kódolt óvó reflexet. Aztán ahogy megtanul közlekedni és kommunikálni, ezek a nagyon babás pufi vonások eltűnnek, mert nincs kifejezetten szüksége arra, hogy mindenáron odacsalogassa a felnőtteket, mert már ő is tud menni, ha valamit akar.

Majd meglátjuk hogy alakul, de szerintem valamennyire én is a sírni hagyós anyukák táborát fogom gyarapítani. Én biztos vagyok benne, hogy azok a nőcik akik hagyják néha sírni a babát, nem azért hagyják, mert a ridegtartásra rendezkedtek be, tehát nem kegyetlenségből csinálják. Biztos abban is van valami, hogy egy ilyen picike baba nem szándékosan, tervszerűen sír, hanem azért mert valamit akar. Én valahol ott érzem ennek az állandó felvételnek és babusgatásnak a hátulütőjét, hogy nem tudjuk határozottan eldönteni, hogy hol van az a kor, fejlettségi szint, amég ezt ösztönből csinálja és nem megszokásból. Mert ugye neki egyértelműen az az jó, ha a szülők minél közelebb vannak hozzá és vele foglalkoznak, kortól függetlenül és ezt próbálja elérni valamilyen módon. De ha valaki tudja, akkor szóljon! :wink:

Most kaptam ezt a képet. Nemtudjátok hol lehet ilyet vásárolni? :lol: :lol: :lol:
Kép

Monee

monee85

Sziasztok!

Monee: Így is elég hosszú lett a töri, úgy hogy bizony kimaradt egy s más... Rengeteg varratom van :roll: Többek közt ezért nem tudok ülni rendesen, mert ugyan a külső varratoktól megszabadítottak még a kórházban, de a belsőktől nem. És persze van 2, ami kicsit kilóg, így irritál... :( Ha pár napon belül nem enyhül, akkor megyek és kiszedetem... Azt mondták, nem kell visszamennem kiszedetni a varratokat, mert maguktól kiesnek majd. Hát, remélem nem fog eltartani pár hétnél tovább ;)

Norka: Nagyon aranyos Benjamin baba :D Jól sikerültek a képek!

Alvás: Én bizony sírni hagyom Bencét, ha látom rajta, hogy "csak" nyűgős (előtte azért peluscsere, szopi, büfiztetés, nedves ronggyal törölgetés, hátha...). A kezemből is időnként kishíján kitekeri magát... Általában 15-30perc sírás után bealszik, meg persze nem ugrunk minden egyes nyikkanására sem... Meglátjuk beválik-e, viszont amikor nyűgős és sírni kell hagyni, akkor az én szívem is majd megszakad. Tudom, hogy oka van a sírásának, de nem tudok mit tenni, a seggrázásra pedig nem akarom rászoktatni..

Megint ébredezik ;)

Csók

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?