Új privát üzeneted érkezett!

Gyerekvisítozás: Túl kell élni... utána má jó lesz:)))))))) (Nálunk talán 1 éves kor után jött az a pont, hogy lényegében már soha nem sírt... max. ha iszonyú álmos de akkor lerakja az ember és máris meg van oldva a probléma... úgyhogy kitartás!!!!!!!!!!) (Fú... bevallom én visszaszámláltam, mikor lesz az amikor már nem sír ha valami baja van hanem mondja vagy mutatja... pedig mi rohadt mázlisták voltunk... erre jön ugye a ketteske és nemsokára kezdődik minden előről:)))))))))

(valami rohadt barom hajnali 7-kor elkezett kalapálni valahol a házban és 1,5 órán át kalapált... amire én speciel nem ébredtem fel, a férjem anyázódására viszont igen... )
Vendég

Hali!

Monee köszi a véleményed!

Bettica tök jóó,hogy ennyi tejcsi van,bár macerás a fejés.
az evéssel próbálj foglalkozni, enned kell! Nekem volt étvágyam, de a hasfájása miatt néha csak szedvicshez volt kedvem
Bence megtanul aludni is hamarosan!

Kavics neked is köszi!
a határozottság néha kell,én előszedem a keményebb hangom és mondom neki,hogy hagyja abba a sírást,nincs miért sírnia akkor abbahagyja pislog néz és 1perc után rázendít. Mi is üvöltünk ha éhesek vagyunk és fáradtak pl fürcsinél mikor már a pelust felrakom elkezdi a ruhát már nehéz ráhúzni :shock: :?
De sztem ez lassan hisztis sírás :roll:
Most ismét ordított 5percet a kiságyban ( összesen 30perc nyüszi nyekergés volt )közben megpusziltam simogattam de nem vettem ki... elaludt, megpróbálom ezt végigcsinálni én is sajnálom de rázogatni nem akarom naponta 5*30percet és ha netán úgy szottyan kedve akkor ölben is akar maradni, az már zsibbasztó és a derakam sem bírja.
Vendég

Sziasztok!
Nem lehet könnyű dolgotok,kitartás mindenkinek. Nálunk a férjem annó 2 évig folyamatosan ordított, én egy éves koromig ugyanúgy. szerintetek??? :lol: De én már esküszöm úgy örülnék, ha valaki itt ordítana!

Jelentem döntésem megszületett: Nem tanulok én semmit, legalábbis egyelőre. Ezt a tanítóképzős hülyeséget már csak az éjszakai kínlódás szülte, de arra jó volt, hogy rájöttem, hogy aki ezt a "fránya" nemzetiségi nyelvet tanítja, ő nemzetiségi tanító!!!!Azaz csak hatodikig taníthat(NA) maximum!Ebben a tanévben kezdett rögtön 7.!!!! osztályt is tanított, akik ugye jövőre nyolcadikosok lesznek, és mivel nincs más, naná, hogy ő fogja tanítani!!!Hogy van ez kérem szépen???Csak azért mert engem nem bír elviselni, élvezné, hogy kínlódok? :evil: Na tudja mikor!!!Baromi dühös vagyok. Gyűjtöm az erőt, de lassan már visszafele kell fognom magam, kiosztani azért csak nem kéne... :roll:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: ki tudja:) Nálam volt, hogy üvöltöztem a főnökömmel:))) (A kolléganőm volt bent velünk, ő csak pislogott, a többiek meg kint figyeltek, hogy mi van:))) (Erre a mazochista disznaja a következő fizetésemelésnél nagyon szépen felfelé nyomta az enyémet:))) Pedig szakmai okokon vitatkoztunk (naná... a hülyeségével hazavágta volna fél éves munkánk), nem azon, hogy kevés a pénzem:)))) (tényleg beteg volt a pasi, nem sokkal később ki is rúgták... )
Vendég

Kincs: kendőzni nem próbáltatok? Csak mert nálunk az nagyon jól bevált, hogy hordozó, szájába cumi és mászkáltam... olyan nem volt, hogy ne aludt volna el azonnal... (valszeg jót tett a pocakjának is a dolog, mert így az összes beszorult levegő szépen kijöhetett belőle, nem kellett külön böfiztetni stb. emiatt nem fájt a hasa... plusz a te derekad se megy úgy szét mintha kézben hurcolásznád...)
Vendég

Ma hazamegyünk.
Fuhh... nagy kő esett le a szívemről. Kár hogy az itteni medencét nem tudjuk becsomagolni és vinni. :)

Most Forma-1, aztán kis pakolászás, medence, vacsi (megint hús, fúúúj) és aztán haza. Este már a saját ágyikómban alhatok a hűvös lakásban. Alig várom!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Csakegy!
Na ez az, amitől nekem nem kell tartanom. Vele az a helyzet, hogy csak azokat szereti, akik úgy táncolnak, ahogy ő fütyül(kellőképpen gyenge jellemek, akiket rángatni lehet), talpnyalóként járnak a nyomában, na azoknak mindent lehet. Én sajna nem vagyok ilyen. Eleinte azt hitte sikerül ilyenné tennie, de szerintem mostmár rájött, hogy nem megy, ezért gyűlöl. Talán 2 ember bírja elviselni a tanári karból, az egyik a rokona, amásik az előbb említett tanítónő... No comment

Kép
Kép
zazzy

zazzy: Ne add fel!!! (Egyébként lehet, hogy érdemes azért egy költözést megfontolni... persze csak ha kivitelezhető... mert ugye ha meg is nyer az ember egy csatát, attól még rossz szájízzel jár majd dolgozni... Max. elkezdesz keresgélni hátha van valami... és közben babás leszel... ha meg nem és találsz egy újat akkor ki tudja... lehet, hogy egy munkahelycsere lelkileg is úgy helyrepakolna, hogy a baba azonnal elkezdene becuccolni a hasadba:)
Vendég

csak egy gyors kérdés.......
(megvan a vérképem,minden okés. lh-fsh arány is. hm. hihetetlen....)
de néztek antistreptolysin titert is, és a maximum 150. nekem meg 375 lett....aggódjak? nem vagyok megfázva, semmi bajom. van vmi gyulladás a szervezetemben???

mindenkinek szép éccakát!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Hello!

Újra itthon. :D

Mérgelődök egy kicsit, ha nem baj...
Mikor elmentünk, szépen megbeszéltem anyukámékkal, hogy jöjjenek le hozzánk 2-3 napota és legyenek kedvesek megöntözni a kinti virágaimat és etessék meg a macskákat. Azért rájuk esett a választás, mert szinte biztos voltam benne, hogy anyu a macskákat nem hagyná éhezni. Ez ugye nem nagy cucc, 3szor kellett volna lejönni...
Szerintetek hányszor voltak itt?! Én tudom... egyszer. A lakásban nem járt senki mióta elmentünk (hogy nézték meg, hogy minden rendben van-e?!), a virágok egy része szétszáradt :( (még jó, hogy nem a muskátlik), a macskák meg képeslap laposságúan jöttek haza.
Nem tudom, lehet hogy engem érint csak nagyon szarul ez a kérdés, de ez tényleg olyan nagy dolog?! Idejönni fél órára és közben megöntözni, megetetni... Mit bízhat az ember a családjára, ha ilyeneket nem?!
Az egyiket azért nem lehet megkérni, mert a virágokat még csak-csak megöntözné, de sz@rik a macskákra, tőle éhen dögölhetnek. Az állatbarátot meg mégúgyse lehet megkérni, mert ellinkeskedi a dolgot. Tökre csalódott vagyok ilyenkor. :cry: :(

Jó éjt mindenkinek!

Monee

monee85

Monee!

Szerintem azért előbb hallgasd meg őt is!
Itt olyan hipermeleg volt az elmúlt napokban, h. szinte naponta kellett locsolni az ablakban lévő ládáimat! (Még jó, h. kukacvirág van bennük, az mindent kibír!)
A macskoknak hagytál itthon kaját? Mennyi fogyott?
Mert azon azért lemérhető, h. voltak-e etetve.
De az is lehet, h. szegény anyud eljött, kirakta a kaját, macskák éppen sehol, aztán vmi kóbor állat (pl. a rókák!) befalta mire hazaértek.
Szóval fene tudja.

Ja, ezt találtam neked, ha netán varrhatnékod támadna :wink: :
http://babacsoda.hu/component/page,shop ... Itemid,26/

rambóka

Rambóka!

Köszi, kicsit lenyugodtam már. Ezt egy újabb tanulópénznek veszem, ha legközelebb valamiért el kell mennünk itthonról, az egész virág armadát beköltöztetem valamelyik virág barát rokonhoz Pécsre. Ha a szemük előtt van, csak nem fogják elfelejteni öntözgetni...
A macskák nem kaptak kaját innen egész héten, mert ugyanannyi kaja van itthon, mint amikor elmentünk. Úgy nézett ki az egész szitu, hogy amikor elmentünk, megbeszéltük, hogy két naponta lejönnek, megöntöznek és reménykednek, hogy az a fél óra alatt előkerülnek a macskák. Ha igen, adnak nekik enni, amennyit megesznek, ha nem, nem raknak ki kaját, mert azt a kóbor állatok fogják megenni. Ez egy amolyan kompromisszumos megoldás volt a részemről, mert nálunk sosem volt divat étlen otthon hagyni az állatokat. Abban bíztam, hogy a világjáró házimacskáink a fennmaradó 1 napban majd megoldják a kaja igényüket, másnap meg már úgyis kapnak enni. Jó elképzelés volt... De már mindegy, megvan mindkettő, nem haltak éhen, biztos szereztek valamit enni, csak bosszant a dolog.
A családdal szemben nem hiszem, hogy ezek olyan teljesíthetetlen kérések.

Monee

monee85

Ó, a francba, elfelejtettem tovább írni... :D

Szóval:
Eddig is ilyen meleg volt?! Az előbb voltam boltban és azt hittem elájulok mire visszaértem, pedig nem volt 20 perc az egész mutatvány. :( Ezer helyre kéne még ma mennem, de ilyen melegben nem merek elindulni. Ilyenkor olyan jó lenne, ha lenne az autónkban is klíma. :?
A másik meg, hogy komolyan, tökre kaja undort kaptam attól a sok husis ételtől ami a szállodában volt. Remélem hamar elmúlik, mert ez így tök gáz. Ma még nálunk van Kata, kéne neki enni adni, de annyira nincs kedvem semmit sem főzni. :? Na nem mintha előtte bármit is lett volna kedvem főzni. :lol: :lol:

Na jó, a nyavajgást abbahagyom. :D

Monee

monee85

Sziasztok!!!

Monee! Üdv itthon! Én Nórival ki sem merek mozdulni két napja............. Tetőrben lakunk, 26 fok volt reggel, délutánra lesz 30 is!!! Pffffffffffffffff Vigyázz magadra, pihenj!

Bettica! TUTIRA EL FOG MÚLNI!!!!!!! A mikor! No, az kérdés ilyenkor! Próbáljátok meg, hogy erre az időre időzítitek a fürcsit, és jó meleg vízben hason hagyjátok csöppet! A meleg víz oldja a bélgörcsöket is, és nyugtat. Aztán hátha jobban le tud nyudogni!!! Gyönyörű gyermek Bence!!!!!!!! A babaolajois masszázst is imádta ilyenkor Nóri, de cska és kizárólag fürcsi után!!!!! Előtte leordította a hajamat! :? Várom a születés törit...... Miért kap antibigyót???

Zsizsik! Elnéztelek volna benneteket, ahogy próbálgatjátok kiszagolni, hogy ki pukizott a lakásban ilyen förtelmeset................. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ebben a melegben nagyon vigyázz Te is!!! Állítsátok fel azt a medencét hallod-e!!!!!!!

Csakegy! Szuperek a kiscipellők!!!!!! Remekül néz ki, és olyan jó puhának látszik! Majd számolj be!

Kincs! Emlékszel az írásaimra?????? Nos, ugye, hogy nem féltékenység ez??? Csak valamilyen ösztönös védekező reflex, hiszen Te magad nem ölelészed órákig........ Akkor ők miért???? Alvásügyben nem csinálod rosszul! Ne feledj el egyet! Bármilyen utat is választasz, vannak jobb, rosszabb és rémes napok....... Két napig otthon vagytok, harmadikon ki kell mozdulni boltba babakocsival, már az is összezavarhatja őket! Ne ess kétségbe, ilyenkor kicsit visszaesnek, és bizonyos dolgokat újra kell velük kezdeni!!!! Nagyon jól csinálod!!!!!!! Ölellek!

Norka!!! Istenem, még sömit sem mertem írni! Minden nap emlegettelek otthon....... Nagyon jó, hogy írtál, de most emg bűntudatom van, hogy nem hagyunk neked békét....... Építsd újra magad!!!!!! Várunk bármikor, akár panaszkodni, akár erőt adni!!!! (Ne legyen már lelkiismeretfurdalásod, hogy néha kiabálsz Bogival........ Tudom, hogy a tökéletes megoldás nem ez egy adott helyzet megoldására, de van mikor nem megy más az ember erejéből!!!! Boginak is meg kell tanulnia szerintem, hogy vannak az anyjának is "határai"!!!!!)

Kir! Ákos fiam a kifli csücsökkel kezdte, aztán a csirkecsonttal....... Nagyon sokáig cska pépeset evett meg! Látod, felnőtt! A joghurtból csak azt ette meg, amiben nem voltak gyümölcsdarabkák, mert nem volt hajlandó rágni!!!! :? :x Jó kis meccs lesz, mire rászoktatod, vagy hagyod így a francba, hidd el, előbb utóbb sokkal finomabb lesz az, ami a tiétek, hiéba darabos, és magától leszokik róla!!!!! Írj majd, hogy mi sikerült!

Hajni!! Ha most sem reped meg, hozasd meg a mensidet! Nem egészséges, hogy ennyire elnyúlik egy ciklus! Arról nem beszélve, hogy a szervezeted sem szokja meg a "rendszert"!!!! És tudod, minden hónap egy egy új lehetőség. Szurkolok!!!!

Ezoka! Taffedim balzsam bevált! Tök jól néz ki a nyakam, tényleg eltűnedeznek tőle a kissebb szemlcsök! Köszi

Bettica! Tej ügy.........
Egyet ne feledj el: az első két hónapban bármikor jöhet olyan, hogy alig lesz tejed, és az elrakott tartalék életmentő lesz...... A másik meg, hogy eljön az idő, mikor 160-180 ml-t fog enni, és ha most azt "tanítod" a melleidnek, hogy ne termeljenek többet, akkor gond lehet később. A fejéssel szaporítod, de csak azzal a fejéssel, ami TOTÁLISAN kiüríti a mellet. Amikor csak kicsit kifejsz belőle, akkor pont az ellenkezője lesz előbb utóbb, hogy nem termel csak olyan keveset.
Kitartást! Ha ennyire jó tej adó vagy, érdemes lenne megfontolni, hogy szólsz a védőnőnek, vigyék el tőled..... Csak kellenek hozzá: HIV, Hepa szűrés, székletminta küldés. 1800 Ft literje, és házhoz mennek érte, edénykét is adnak, és gépet is, ami elektromos kölcsönbe!!! Gondold meg!!

EGYÉL!!!! Nincs szénhidrát, nincs tej........ Egyik napról a másikra lehet gond belőle!!!! Egyél szívem kérlek! Biztosan az idegesség miatt van, de muszáj enned, nagyon bántani fog, ha elapad a tejed. Arra nagyon sokáig szüksége van Bencének, míg ez a sírós időszka hamarra elmúlik!!!!!

Magunkról:
Csütörtöki veszekedésünket követte egy szombati ordítozós................ Aztán beszélgettünk. És hülyére hajtottuk magunkat megint a hétvégén ebben a melegben. De fent van a nappaliban végre a garnitúránk, mert hogy idáig ki voltam zárva a szobánkból, lévén a lányom nem tud még alapzajban sem aludni, én meg dekkoltam a konyhában a faszékeken............ :x :? :evil:
Tegnap volt 27 éves a férjem. A meglepimet lazán ellőtte apósom egyetlen mondattal, azt hittem a nyakát is kitekerem, úgy sírtam............ Elmennek egy hétre táborozni, hát jó is lesz megint kicsit nélkülük na.

Lányok!
Nem tudok elszabadulni. Lenne rá vágyam, de nem megy. T-hez azonnal feljönne anyósom, apósom, és nem az lenne, hogy az apja vigyáz a lányára és foglakozik vele, hanem az, hogy anyósom-apósom hurcimbálják, akár el is viszik, míg T alszik........ Ezt nem akarom! Többek közt ezt is átbeszéltük szombaton....... Nincs megoldás, mert T nem fog összeveszni a szüleivel, én meg nem akarom olyan helyzetbe hozni, hogy a mi veszekedésünkben kelljen állást foglalnia. Marad a csendes ellenállás, és ha kiborultam, majd itt jól kitombolom magam. Sajnálom, ne haragudjatok.....................

Megyek!
Vendég

mona, néha hagyd anyósékra. jobb,mint a semmi. te meg menj el bevásárolni!!!

Kép

dimet

hogy lőtte le após a meglepit? fúúú, de dühös lettem volna...
szerintem majd T is alakul,ha nagyobb lesz nóri egyre jobban egymáshoz fognak idomulni. én is férjemre egyre többször rá tudom hagyni. nem esik kétségbe, stb, ha sírni kezd :)

Kép

dimet

Jajjjjjjjjjjjjj

Kavicska!
Nem lehet, hogy a bimbóvédőt útálja Szilas??? Próbáltad nélküle????

Aztán meg, érzi ám, hogy kezdez ideges lenni attól, hogy jön az este........ Átragad rájuk. Én délutánonként vagyok idegbeteg, hogy ma kijön fel, meddig, mit akar..... Nóri délután rémesen zajos, pedig mint egy kisangyal olyan egész délelőtt. Már T. is észrevette.

Add át a lehetőséget akkor a határozottabbnak, ha ez beválik!!! Főleg, ha NEKED magadnak is így jobb, hogy hagyod, hogy a párod nyugtassa meg!

Az éjjeli felkelések elmúltak???????????

Dimet!
Zsuzsnak is melege van ám.... Szegények, még csak szólni sem tudnak. Ja, a hiszti-időszak! Próbálkozik a lelkem mi???

HELP!!!!!!!!!
Nóri nem és nem iszik vizet! De teát sem! Na ja, mert nincs benne cukor.............. Márpedig nem igazán szeretném erre szoktatni! Habermantól fuldoklik, pohárból kiköpdösi, nem és nem iszik vizet.
Így marad az, hogy nyűglődés esetén "feltételezem", hogy szomjas, és emgszoptatom, mert az meg bármikor, bármennyi jöhet!!!

Mennyire lehetnek ők szomjasak???? Inkább kicsit cukrozzam meg a vizet, hogy elfogadja csak igyon valamit, vagy hagyjam, és jó így?????? Nem fog kiszáradni???
Mennyire kell erre egy hűvösben tartott babánál figyelni???????????????
Vendég

Dimet!

Az lesz, várom, hogy megjöjjenek a táborból és egy órára leviszem.......... Legalább megnyugodnak
Tudod mi a baj? Hogy onnantől ELVÁRJÁK majd!!!!!! Szerintük JÁR nekik, hogy mindnnap lássák, megkapják Nórit!
De a széllel szemben nem lehet, ezt nekem is el kell fogadnom, szóval inkább azt hiszem magam török be..........

(Vettem tortát! A sógornőmmel megdumáltuk, hogy miként lesz átverve T., nem is sejtett semmit, pláne, mert megdumáltuk, nem lesz köszöntés!!!! Anyósomat is belevettük. Apósom hazajön, és egy az egyben kijelenti, hogy no most azonnal jöjjünk le, és akkor essünk túl a köszöntésen.............. Mondtam is neki, hogy olyan jó, hogy a fontoskodásával mindig beleköp a levesbe, és hogy köszi, hogy mindent elcseszett...... Ez volt Ákos ballagásán is. Direkt nem vettem tömény piát, csak egy üveg bort és alkoholmentes sört, meg kevés alkoholsot, erre beállít pálinkával és vodkával, mert náluk az a szokás, hogy ha jönnek hozzájuk, akkor meg kell őket itatni.... Mondom igen, de ezek az emberek az Ákoshoz jöttek................ Persze akkor már mindegy is volt. Útálom, rühellem a részeg embereket, és nem vagyok hajlandó magam itatni őket! Életemben nem rúgtam még be!!! No, ennyi történt! Nekem nagy dolgok, persze lehet, hogy már túlzottan fel is veszem a dolgokat.)

Kaptok képeket........................ Ha unjátok, szóljatok! :oops: :oops: :oops:

Szerintetek is a foga jön??????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Hihetetlen erővel és lendülettel veti rá magát, és rágja-rágja! Annyir aaranyos!

Kép
Vendég

Bettica :)

Wow, nagyon édes kisfiatok van, tényleg annyira fiús a pofija.
Remélem hamarosan már jobb lesz a helyzet és Te is tudsz eleget enni.

Lara, kiscsajod olyan huncutka, nagyon tetszik a kép !

Mindenkinek puszi, Apple nagyon várom a híreket !

Ui.: Tegnap egész nap a medencében fürödtünk (meg az összes meglátogatott családtag, barát is) Fáradt vagyok, mert éjjel a kutyusunknak ismét epilepsziás rohama volt és fent voltunk vele..
mniki

Sziasztok!

Monácska: hát... megértelek... nagyon is... Mondjuk ha már nagyobb a baba akkor jól jönnek majd az apósék (ld. akkor már nagy kárt nem csinálhatnak:) addig meg túl kell élni:) (tegnap nálunk is jó volt, átmentünk anyóst köszönteni elvileg fél órára erre még órák múlva is ott dekkolunk - pl. mert a férjem a tesója számítógépét bütykölte- amitől én kezdtem ideges lenni mert holnap vizsga lesz és sehol se tartok (polgári eljárásjog... "kicsit" nagy az anyag és szóbeli, tételek nincsenek, mindent tudni kéne, puska is kilőve)... erre anyósom óvatosan felvetette, hogy holnap (azaz ma) szívesen vigyázna Lillára... szegényt egy hatalmas nemmel úgy leráztam... Ez van. A kertjük életveszélyes (nyitott kút... a gyereket 1mp-re se lehet szem elől téveszteni), a ház is az (tele veszélyes kacattal) Lilla meg örökmozgó... na majd ha nagyobb lesz és bababiztossá teszik a kertet... (a szüleim már megcsinálták, a kert is és a ház is bababiztos, van hintája stb. úgyhogy naná, hogy inkább oda viszem) (egyébként mintha mostanában normálisabb lene az anyósom... talán a 2. unoka gondolata villanyozta fel ennyire talán az, hogy elég határozottan kifejtettük anno a nézeteinket és jónéhány játszmát lejátszottunk... de most azért már legalább látok rá esélyt, hogy 1-2 éven belül Lilla akár egész napokra is odamehessen majd hozzá néha).

Víz: Lilla szerencsére itta, nem is tudta, hogy a cumisüvegből a vizen kívül más is jöhet:) (a tej érdekes módon nem zavarta össze... úgy tűnik az neki inkább kaja volt). Én nem cukroznám, ez később szerintem nagyon meg fogja magát bosszulni... ha szomjas lesz úgyis inni fog belőle! (nyáron sajna erre nagyon oda kell figyelni...)

Lillát én iszonyúan sajnálom, tegnap este hatalmas lelkiismeretfurdalásom volt. A gyerek ugye vakarózik, nappal már ha folyton szem előtt van (ld. folyton = szó szerint folyton, minden mozdulatát lesni kell) akkor simán pelenkában rohangál, ha elkezd vakarózni akkor vagy rászólok, hogy ne vakarja inkább simogassa (90%-ban működik!!!!!) ha meg nem működik akkor azonnal bekrémezem ahol vakarja és az lenyugtatja... na de éjszaka nem lehetek végig mellette úgyhogy sajna pizsamában kell aludnia... az meg hiába vékony, ilyen hőségben iszonyú... Nem tudom mi lesz a megoldás. 70e-ért láttunk olyan léghűtőt ami keveset fogyaszt (200W szemben a klímák 2000W-os fogyasztásával - igaz, ezzel "csak" 5-6 fokot lehet nyerni de az pont elég a túléléshez ) plusz vizet kell bele tölteni és azzal hűt tehát nem vágja haza az ember nyálkahártyáját, nem okoz betegséget mint a klímák (abszolut klímaellenesek vagyunk... inkább meghalunk de nem kell klíma)... NA de ez 70e Ft... (lenne 20e-ért is de azzal max. fél szobát lehetne lehűteni, sajna azok amik már érnek is valamit bazi drágák, drágábbak mint egy mobilklíma). Mondjuk én hajlok rá, hogy Lilla szobájába vegyünk egy 20e-s léghűtőt (arra talán elég) aztán ha lesz 70e Ft akkor a nappaliba is egyet... (csak ezek olyan hatalmas gépek... a fél nappalit elfoglalják...)
Vendég

Ja... viráglocsolás: ezt mi is eljátszottuk, még jó, hogy a mókusoknak hatalmas raktárkészleteik vannak és tényleg kibírják 2-3 hétig ha van vizük (hatalmas literes üvegeket szereltünk fel)... mert a szüleim a megbeszélt heti 1-2 látogatás helyett ugyancsak jó ha egyszer mentek mondjuk 3 hét alatt...

Macskáknál nem megoldás, ha az összes szomszédnak szóltok, hogy ha látják őket dobjanak oda valamit? Vagy hallottam olyan ultrahangos nyakörvről ami a macskabejárón csak a saját macskát engedi be... és ha azt pl. egy dobozra rászerelitek és abba megy a macskakaja akkor már állat nem tud hozzáférni... (bár fogalmam sincs, mennyibe kerülhet egy ilyen...)

Tééényleg kérdés mindenkihez: Kaptam ajándékba egy hatalmas gyönyörű orchideát. Na most én szeretem a virágokat de ők nem szeretnek engem- Igazi virágkínzásnak tartom ha valaki nekem virágot ad mert tutira meghal (kivéve az ikeás bambusz:))))))))...

Hát ez az orchidea se szeret itt lenni.... Szerintetek hogy kellene kezelnem, hogy életben maradjon???? (dobtam egy hátast amikor megláttam mennyibe kerül egy ilyen... szó szerint kár belém...)
Vendég

Sziasztok!

Monee: Hát én tuti elbeszélgetnék a kis családommal... nincs esetleg barinő, akiben megbízhatsz? Hihetetlen, hogy a család képes ilyesmire... :roll:

Monácska: Nálunk ma óránkénti szopi van... :roll: Tuti melege van és szomjas. Szerintem ne itasd cukros löttyel a gyereket, adj neki inkább tejcsit, ha van. Eddig nekem mindenki azt mondta, hogy a babáknak nem kell vizet adni, a tej bőven elég, max többször kérik...

Kaja: Igyekszem rendszeresen tömni magamba valami legalább kevés kaját... Több a semminél.
Tej: Azért is nem akarok még leadni tejet, mert nem tudom, hogy Bence igénye mekkora lesz. A fejést úgy csinálom, ahogy mondod, teljesen kiürítem, de egyszerre csak az egyiket...

Apa városban intézi a gyerek dolgait, úgy hogy én most megyek és garázdálkodom egy kicsit a konyhában.

Puszi nektek

Kép

Kép
bettica

Fú... és kinéztem egy meseszép fonott mózest... de még tök sokáig tart az aukció, ki tudja mi lesz a vége (nekem bazi drága... de beleszerettem). Asszem még megbeszélem a férjemmel meddig mehetek el a liciten de ez nekem kell... (és iszonyú drága...)

Viszont pont olyan milyet a kistesónak elképzeltem... (ld. az első hónapokban amíg el nem kezd beállni az éjjel és a nappal mindenképp mellettünk alszik majd egy mózesban aztán utána fog átköltözni a gyerekszobába Lilla mellé...). Kicsit korai megvenni de ha mázlim van akkor talán az enyém lesz:) (ha meg nem akkor nem... akkor talán még találok majd valami hasonlót decemberig)
Vendég

Sziasztok!

Mona köszi, aranyos vagy!
Igen lehet a menőke zavart be :cry: ,péntek délután megkezdtük és egész hétvégén jöttünk mentünk, 1-1alvás lett csak bekavarva de ez bizti bőven elég. reggel ordított :( most délben nagyon figyeltem és mikor láttam a meredt nézést,egyből hasraraktam kicsi simivel cumi nélkül rögtön aludt.
A vízre én is rákérdeztem védőnéninél azt mondta elég a tejcsi (a lakásban 25fok van és én rugdalózóban tartom kiskincset most alvásnál még betakarom :oops: , én fázok így ha csak egy badyban volna úgy gondolom fázna.)
A dokinő mondta mikor 6hetesen voltunk,hogy egy kis sima teát ha elfogadja adhatok neki, így a baby teát erre is használom de csak 16óráig és infakolos cseppentővel adagolva,aranyosan kortyolja pedig nem vmi jó ízű
Anyósnál én is ettől tartok ha engedek akkor napi szinten akar 1órát gagyogni a gyereknek. (mindkét szülő, olyan szavakat használ néha amit mi nem, selypítenek ,anyu nem mos kezet cigizés után anyósom meg még a kapuból kiabál,hogy mit csinál az őőő kisfia....de a békesség miatt nem szóltam még, a látogatásokat ritkítjuk) A következőnél nem fogom hagyni azt sem,hogy már a kórházban 1naposan cibálják meg puszilgasák :x

Csakegy Lillat elhiszem,hogy sajnálod. én egy csípéssel is vakarózom rendesen. Egyébként használt a krém?
Hajrá mózes vásárlás!

Mniki szegény kutyus :(
Vizsgálatok-eredmény?
Vendég

Sziasztok!

Monácska!

Cukros vizet ne!!!! Gergőt alig tudtuk lehozni a teáról meg a málnaszörpről!
Max gyümölcsteát adj neki cukor nélkül, de akkor valódi gyümölcsteát, ne "ízű"-t.
Azt hiszem a CBA-ban lehetett kapni ezt:
http://www.pickwicktea.com/HU/Products/ ... aCream.htm
(de azért nézd meg az összetevőket, nehogy feketeteát is tartalmazzon!)
Ezek is jók lehetnek:
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... lva_918522
http://www.bionivo.hu/product.php?productid=572

Monee!

Ilyen meleg!!!! :evil:
Ma átjöttünk anyuékhoz, mert a panelban már nem lehet megmaradni! :shock:
Szerintem nagy kancsó limonádé, fagyi, és ki se mozdulj otthonról!

Csakegy!

Nekünk Elta Léghűtönk van. Jó drága volt annó! :evil:
Hát léghűtőnek szar (még, ha jégkockával pakolom tele, akkor sem hűt eléggé, viszont igen jól párásít :evil: ), ventillátornak viszont hangos.
Ott áll évek óta.
De ha gondolod, megegyezünk az árban! :twisted:

Orchideádról tegyél fel képet, h. kiderüljön milyen típus, aztán majd megdumáljuk!

Mniki!

Kutyáknál nincs rá gyógyszer?
Kullancscsípéstől lett epilepsziás?

Monácska!

Ha Nori olyan igazi kis Mimóza típus, mint ahogy mondod, akkor nyugodtan bízd rá anyósékra! Hamar vissza fogják hozni! :twisted:
Párodat meg hagyd kibontakozni a ded nyugtatás terén! Egész jól áll a dologhoz! :wink:
Szerintem az a megoldás, h. szopi után összecsomagolod a kiscsajt a babakocsiba, útnak indultok apával, te meg lelépsz egy kozmetikába kezelésre, menet közben. Anyósék a közelébe sem tudnak jutni, apa meg keres egy hűvös parkot, ahol tologathatja, amíg alszik.
Ha meg nem kozmetika, akkor legalább maradj otthon egy nagy kád vízre, lábköröm kilakkozásra, piperészésre. Ennyi jár!!!!!

rambóka

Csakegy!

Ha a 8000-resre vágyakozol, akkor azért hasonlítsd össze a méreteit a két másik 2500-össel!
Szerintem lehet, h. kicsi lesz!!!!!!

Rejo!

Amit tőled kértem kölcsön, annak mik a méretei?
(Ja! Nem is tudom, h. hazaértetek-e már? :? )

Na megyek lazúrozni!
Árnyékos teraszon van 32 fok! :shock:
De legalább mozog a levegő!
Azért csak lájtosan fogom előadni!

rambóka

Rami, szerencsére még nem volt benne kullancs. Nem tudni mitől van, doki szerint akár örökletes is lehet. kb. 3 hónapja volt először rohama és akkor is éjjel. Az orvos szerint, ha nem gyakori, akkor nem kell gyógyszert kapnia, mert az többet árt, mint használ (májkárosodás, stb.)
Így reméljük tényleg nem lesz gyakoribb !

Rejo, itthon vagytok már ?

Csakegy, várom én is cipős beszámolót, barátnőm kislányának nagyon jó lenne.
mniki

Önző leszek bocsánat..

Megjött a glükózterhelésem, csajok én kivagyok a szó + értelmében...

2007 január 0 és 120 perc
cukor 3,98 - 6,32 mmol/l
inzulin 17,2- 152 mIU/l

2007 április
cukor 3,7- 6mmol/l
inzulin 15,33- 116,03mIU/l

2007 június (terhesen, itt lettem gdm-es)
cukor 3,31- 8,91mmol/l
inzulin 13,92- 180,20mIU/l

2008 június, kontroll gdm-re és 6 hónappal a szülés után
cukor 4,15- 3,49mmol/l
inzulin 3,50- 21,13mIU/l

ez komoly??????????mármint ennyit csökkent??????????Szinte tökéletes nem?????????A cukorra, asszem nem maradtam cukros :lol:

miért van hogy a 120 perces cukor kevesebb mint a 0 perces???????????

Kész vagyok....komolan, most lehet hülyeségeket írok, de annyira így :shock: nézem most az eredményeim....

A hormonoknál is minden tökéletes, tökéletes progi, tökéletes lh/fsh, csak a rohadt tesztoszteron magas, most meg szerintem tökéletes terhelés....

ugye jól gondolom, hogy jó lett a terhelésem??????????
Vendég

Rambóka: nem, egy 15e-sre (ami még ha senki se licitálna akkor is 17e postával... kisebb vagyon egy mózesért)... (de megnézem már milyen az a 8e-s meg a 2e-s:)))))
Vendég

Sziasztok lányok, köszi a tippeket!

Hát az lett ma, h eldöntöttem: nem adok neki ebédet, csak amikor kéri. Vízzel persze többször is megkínáltam, néha ivott, néha nem. Most az ágyában meditál, aludni nem akar, de nem is nyürrög. 3kor szokott ebédelni, most már 5 óra és még mindig békés. Bakker, igen sok kaját adok neki? Azért nem eszik? Ezt még át kell gondolnom!

Más: voltam ma a nődokimnál, nem láttam egy éve. Ideje volt, ugye?
Hát ma 16. cn vagyok, elég összevissza beszélt a tag, egyszer megverem! Előszöris szerinte ezután nem lesz PÉ, mert nincsen domináns tüszőm. Aprók vannak, nem olyan rengeteg, de elég a pcos diagnózishoz! Meg, h a mnyh elég szép vastag. Végül talált valami folyadékot, mondta, h mennyi, csak nem jegyeztem meg. Azt mondta, h csütörtökön megnéz mégegyszer, s akkor fogjuk tudni biztosabban, h volt-e pé, mert akkor fogjuk látni, h a mnyh elváltozott-e vagy sem.
De nem tudom, h menjek-e csütörtökön? Mert nem volt semmi akció a 7végén, márpedig ha volt PÉ, akkor szobaton v vasárnap volt. Állítólag.
Szóval mit tudhatok meg?
1. hogy nem volt pé
2. hogy volt, de hiába

Hááát, elmenjek?

Seggriszálás téma: Tibikét ritkán kellett hurcolni. Nem tudom hogy jutottunk oda, h nem kell altatni, csak beteszem az ágyába, odaadom a pokrócát és elkezdi azt büngyürgetni és szopizni az ujjacskáját és bealszik.
Persze nem volt így az elején... sajnos nem tudom, h mirt lett ilyen végül, nem érzem, h valami extrát csináltam volna vele.

Féltékenység téma: aikor megszületett a fiam, akkor jött anyukám és főzött, vasalt, mindent megcsinált, én csak babáztam! És ez így pont jó volt! Aztán megjött anyósom is, aki úgy képzelte, h ő babázik, amíg én dolgozok. Alig vártam hazamenjen. Persze könnyű a dolgom, mert az anyósom 3oo km-re lakik tőlünk... Nem tudom na...

Megyek most, de ez még mindig nem üvölt a kajáért!!! Ki érti ezt? :shock:

Kép
k.ir

Aztamindenit Hunci!Gratulálok ezekhez az eredményekhez!!!Orvossal mikor konzultálsz?Ezt vajon a terhesség/szülés tette?

Monee: :( Nem is tudok mit mondani.

Lányok ez a meleg :shock: Vigyázzatok magatokra nagyon!!!3 éve ilyenkor még én is a jó kis 4.emeleti albérletemben gyötrődtem. Ezért imádom ezt a jó kis vertfalú házikónkat, ha a tűző nap ideje alatt besötétítek(csak éjszaka van nyitva ablak)olyan jó hűvös van, hogy hihetetlen. A virágok nehezen bírják a kiképzést, én is alapból is Csakegy-típus vagyok :lol: hát még így, hogy szegények folyton sötétben kuksolnak.Mire felhúzom a redőnyt gyakorlatilag sötét van...

Képzeljétek mi történt ma. Voltunk ugye MM-ben vérvételen, elértük a hamarabbi vonatot, mondom a férjemnek, ugorjunk be a suliba, rendezzem le ezt az "ügyet".Nem kell bejönnie, de azért jó, ha ott vár a folyosón, sose lehessen tudni... :lol: Felhívom a titkárnőt, hogy bent lesz-e az ig. délután(mint kiderült pont ott volt mellette)válaszol, hogy igen.Aztán visszakérdezett(hallottam), hogy ki az. Mondja neki, hogy én, erre azt mondja: Ne ma! :shock: Pedig a múlt héten annyira sürgős volt, hogy tudja szervezni a köv. tanévet...Szerda délutánban maradtunk. Az a tuti tippem, hogy tudja, hogy nemet fogok mondani, és még akar nyírni egy kicsit, minél később legyek túl rajta, hadd idegesítsen, mit fog szólni/tenni :evil: Nehogy már ne lett volna 5 perce, mikor ott mondta, hogy bent lesz. Nem mondok én már semmit!Gáz...Csak azt hagyta ki a számításból, hogy minél jobban telik az idő, annál jobban érik bennem a döntés, és egyre nyugodtabb vagyok! :lol:

MM előtt megint le a kalappal, imádok oda járni, komolyan! :D

Kép
Kép
zazzy

Kir!Imádok új szavakat tanulni tőled!Nyürrög-ez nagyon tetszik! :lol: Hiába, egy jó magyar szakos is holtig tanul!

Kép
Kép
zazzy

Mi kb. nyüszög-nek mondjuk, ez ugyanaz???

Kép
Kép
zazzy

Nyüszög?én nem így mondom:oops: nyöszörögnek mondtam eddig...akkor nyüszög a jó?
amúgy tök jók ezek a tájnyelvek, annyira tetszenek, de nekem az öttem könyeret möggyel stílus jön be...alig bírtam leszokni róla :oops:

Zazzy, passz, nem tom, hogy a terhesség miatt lett-e ez...
az már jó, hogy nyugisabb vagy!
Vendég

Ötvönöt ördög a gödörbe öszik a nyakos körtövét.. :roll:

Hunci drága!
Hol itt a PCOS? :lol: :lol:
Na jó, tesztoszteron, meg a petefészkeid! Biztos, hogy cisztásak?

Gyerekem is nyüszög (én is így mondom), viszont ahogy beléptem a babanetre és meghallotta a babamuzsikát :shock: teljesen elcsendesedett, szopja az ujját és meditál. :shock:
:lol: :lol: :lol:

Monácska!
ezt az egész anyós témát, Te érzed és Te tudod, hiszen te laksz velük egy fedél alatt. Se tanácsot se kalácsot nem tudok adni... :roll:
Ahogy érzed :)

Férjednek boldog szülinapot! Én simán adnék neki legalább 5 évet, de talán 8-at is! (no nem a hüvösre gondoltam :lol: )

Egy virtuális tortaszeletet kérek.
Menten megpusztulok, ha nem ehetek édességet.
Körülnézek a hűtőben... :roll:
Vendég

ettől a melegtől kivagyok. Ki se lehet menni, mert ott deglünk meg. Bent is meleg van. Panel! Hurráááá! :evil:
Vendég

Bettica!

Ügyesek vagytok! :wink:
Rakjál kicsit tarcsiba tejcsit, de ha van rá lehetőségetek, szerintem tökre nemes gesztus leadni is belőle. Majd meglátod, hogyan legyen... :)

Mona!

Elég patt helyzet és tényleg, lehet hogy bölcsebb ha Te engedsz, mert előbb-utóbb idegbajt fogsz kapni. :?
Rami babakocsizós ötlete nagyon királyságos, ott nem avatkozhatnak közbe az ősök. Valamiért a pasik szeretik megfogni a dolgok könnyebb végét és nem igénylik, hogy az együtt töltött idő, tényleg az ő idejük legyen. A Páromon és a Katán látom, hogy így van... Vajon miért működik ez így?!
Az ivós emberek mondjanak le! :evil:
A cukor víz szerintem sem nyerő. A kórházi szülésfelkészítőn a sima Garzon teát ajálották a baba teák mellett, de azt sem nagyon, csak ha valaki mindenáron teáztatni szeretne. A tiszta gyümölcs tea jó ötlet, Te úgyis tea szakértő vagy, biztos tudod melyik a jó. Én csak arra emlékszem, hogy ilyen célra a Lipton gyümölcsös teái tuti nem jók, mert azok ízesített fekete teák. De még mindig a legjobb megoldás a cici. :wink:

Kir!

Nem tudom, hogy nálatok milyen idő van, de lehet hogy a hőségben Tibike sem kíván enni sokat. Pláne nem töményeket.

Rambóka!

Voltam városjárós túrán, nem volt egy álom. :( Olyan voltam mint a főtt rák, mire hazaértem. :?
Limonádé és hideg dinnye, ez a vágyam. De hazafelé nem tudtam dinnyét venni, mert már nem volt elég pénz nálam. Ha a Férjem végignézte a filmet, elhajtom dinnyéért. A klímás kocsival (céges, azt nem vezethetem) semmi neki ez a túra. Nem bírom ki holnapig dinnye nélkül. :shock: (Zazzy! fénypostán kérek dinnyét!)

Csakegy!

17 ezer?! :shock:
Az elég becsületes... 10 ért kiságyat vettünk...
Meg lehet nézni a képet, hogy milyen?

Kincs!

Rugiban? Betakarva? Jesszus...
"Alig takar" bikiniben bírom csak ki a lakás 24 fokjában.
Én meg azon gondolkozok, hogy mit csinálok a manóval ha megszületik augusztus közepén és ugyanilyen meleg lesz?! A plüss rugik szóba sem jöhetnek, pamutot meg nem vettem. Nagyon gondolkozok rajta, hogy kéne neki pár napozó be a lakásba... vagy csak bodyban fogom tartani a gyereket...
(Nem akarlak megbántani, ha Kiskincs nem ordít az miatt, hogy melege van, akkor biztos jó neki így. Én ordítanék, az tuti.)

Mniki!

Milyen típusú kutya? Vannak fajták amik hajlamosak az epilepsziára...

Macska ügy:
A kevés számú szomszéd macskaetetés terén azért van kilőve, mert nem rég lakunk csak itt és egyáltalán nem vagyunk képben, hogy kiben is lehet megbízni. Elég vicces helyzet, közölni valakivel, hogy egy hétig nem leszünk itthon, madár se fog erre járni, közben meg nem tudni biztosra, hogy nem-e az illető fogja felnyomni a lakást. Ezért maradt a család, ők tuti nem fognak betörni, igaz macskát sem etetnek... :?

Ma megvettem szinte mindent ami a kórházi csomimhoz kellhet. Még egy gyógyszertáras kör van vissza, majd a baba receptjeivel és akkor többnyire megvagyunk. Persze a szoba még semennyire sincs kész, nincsenek a helyén a dolgok, valószínű nem is úgy lesz, ahogy először elképzeltük, uh. káosz van még. Szeretném ha minden kész lenne teljesen... hétvégén a 30. hét jön.
Kicsit káosz van a fejemben, egy csomó mindenre rábeszéltem magam, hogy azzal ráérünk még, de mindig valahogy előkerülnek és újra rá kell beszélnem magam. :lol: Jó példa a téli bundazsák a manónak. Kelleni kell, de nem akarom megvenni amég nem tudom mekkora lesz a gyermek, az igazán hideg időig még jó sokat nőhet. De persze a Teszveszen mindig megnézegetem az overállokat, hogy hű milyen jó, milyen szép, nem is drága, megy a tipródás... aztán győzöm lebeszélni róla magam. :D K.O. :lol:

Monee

monee85

Kavics, már nem cisztásak...a múltkori uhun sem látszódtak, meg a csaszinál odakukkantott...úgy tűnik, még nem jöttek vissza a lapar óta...Szerinted nem gond ez a 120 perces cukor?Meg az inzulin sem alacsonyabb mint kéne?Tök jó, eddig az volta bajom, hogy magasak az értékek, most meg alacsonynak tartom őket...

felcsengett kedvenc drnőm szavai, aki baszogatott a kórházban annó:majd figyeljen oda a cukrára, mert ilyen cukorértékekkel (4,5...) valószínűleg cukros marad ami a köv. terhességnél gondot okoz majd...hm...és lehet kell majd inzulin pótlás így nézesse meg feltétlenül mennyire lettek rosszabbak az értékei...na jó, nem hergelem magam tovább...

Kincs, én nem takarnám be a gyereket...nem is takarom be, éjjel rövid ujjú body+olyan gatyesz ami olyan mint a rugi csak nincs teteje...bár nálunk 30, azaz harminc fok van a lakásban :? imádok panelban lakni, nyáron 30 fok télen 30 fok, nagyon jó :?
Vendég

Monee: Én Lillát a nyáron (ő ugye március közepén született úgyhogy már nem volt újszülött) simán pelenkában altattam és éjszakára egy sima nagyméretű textilpelenkával betakartam. Néha megnéztem a tarkójánál, hogy fázik-e stb. Ha kicsit hidegebb volt akkor kapott bodyt vagy simán a pelenkára nyári hálózsákot. Ott pucérkodott velünk:) (Ezért sajnálom most szegénykét, hogy nem pucérkodhat... ha nem brunyálna össze mindent -meg ugye nem vakarózna- én még a pelenkát is levenném róla... de összebrunyál... reggelente már rendszert csinál belőle, asszem holnap kiszúrok vele és ha látom, hogy elkezd legugolni felpakolom egy bilire... aminek egyébként a közelébe se hajlandó menni)
Vendég

pontosítok, rosszul írtam, szóval csaszinál megnézte a hegeket és asszem a nagyságukról mondott valamit csak nem rémlik mit (akkor kisebb gondom is nagyobb volt annál hogy figyeljek) aztán utána 6 hetesen uhuzott és nem látott cisztákat.
Vendég

Jipiiii :) Lillának végre sikerült kiköpnie egy meggymagot:))))) Még kicsit nehezen megy a dolog de ha egyszer sikerült akkor többször is sikerülni fog:))))) (a maggkiköpés lényegét már érti csak eddig nem jött össze:)))) (kapott barackot, szerintem ott jött rá a dolog lényegére... eddig mindig odadta a meggyet, hogy magozzuk ki neki)
Vendég

Sziasztok,

Most megint önzősködök kicsit :( .
Megvolt a mai progi és HCG vérvételem. A progi még mindig alacsony 67,7 nmol/l, HCG szerintem magas 8166!!!
5-6 hetes lehetek. Pé-től számitva 23. DPO.
A múlt heti 13as progim más mértékegységben volt (kb.45 nmol/l).
Serintetek normális hogy 1 hét alatt 3x2 utróval mindössze 20 nmol/l növekedett? És normális az hogy ilyen HCGvel ennyire szar progi társul?
Dokimmal konzultáltam, utrót emeljük 3x3 ra!! :shock: :shock:
Most megint padlóra kerültem. Nem tudom mit vártam, de ezzel szembesülni nagyon rossz volt.
apple

apple! nem írtad a mértékegységet múltkor! szerintem nem is annyira alacsony ez a progi!!! nyugi,nyugi,nyugi!!! van barnázás, vérzés? görcsölsz??? ha nincsenek ezek,akkor ne hergeld maagd. ott kell maradnia appleka-nak. :)

k.ir: zsuzsi is sztrájkol. de szerintem a melegtől.egész nap csak gyümölcsöt és babajoghurtos kajákat nyomott befelé. ez van. én sem vagyok éhes ilyen melegben. csak este :? majd belejön a kajálásba!!! éhen nem fog halni. és eddig nemvolt olyan,hogy valaki felnőtt korában is pépeset enne:)

niki, holnap lesz eredmény, ugye????

hunci, grat az eredményekhez!! ezzel én is kezdek szembesülni,hogy most vhogy minden okés. eltünt a pcos...vagy mifene. most kell kistesót gyártani :)

lányom rossz. huncut. vásott lett :shock: :)

meleg van...............

Kép

dimet

Sziasztok!

Apple!
Hejj Te Csajszi! Csak semmi orrlógatás. Értem én, hogy izgulsz, de szépen emelkedik a progi, nyomasd kivülről befelé, ahogy a dokker mondta, a hcg meg növekszik böcsülettel!
Jó?

Nálunk kezdenek állandósulni az esti üvöltések. Mint akit nyúznak. Vagy nem is tudom... szóval olyan kínzó ordítás. Pedig nem bántom... már kínomban röhögök. Esküszöm, se idegeskedést, semmit sem érzek. Csak sajnálom és nevethetnékem van, mert mindig Csakegy jut eszembe. Túl kell élni! Nem tudsz mást tenni! Most ezt az időszakot éljük. (ma pl. annyira sírt, hogy teljesen leizzadt és dobálta magát a kezemben. Ha vízszintesbe tettem, szinte hidba feszült a kis teste :shock: )
Esküszöm. Nincs addig semmi baj, amíg felöltöztetem. Aztán vizszintesbe döntöm szopizni és kéééééééész! Annyit sikerült ma kijátszanom, hogy ülve :shock: szopott! De csak az egyiket. Másikra egyszerűen nem volt már kit rátenni! Táp sem kellett, pedig tegnap még azt elfogadta...
Beraktam kiságyba. Cumit a szájba. ordít. Kiköpte mert neki a keze kell. És elcsendesült. 15 perc múlva még nem aludt, hanem hangosan cuppogott (éhes volt még), kapott tápot. ( Szóval durvul napról napra! :lol: :? ) Aztán tápból rendsen benyakalt. Kivettem a kiságyból, hátha már nem üvölt a cicin és hajlandó lesz még enni! Ott vigyorgott az ölemben, cummogott a cicin, de nem szívta. És olyan tüneményes volt, mint aki sírni sem tud! Betojok tőle.
Visszatettem a kiságyba és másodpercek alatt elaludt! :?

Nem értem én ezttet kérem szépen. Egész nap nincs gond! Este fürdés után ezt csinálja. Tudom, hogy fáradt. Látszik rajta! De ennyire?
Lehet egy órával előrébb kellene hozzuk az etetést?

Volt időszak, hogy a fürdést üvöltötte végig.
Aztán a kencézést.
Aztán már bírta azt is, de öltöztetést üvöltötte végig, de evés megnyugtatta.
Mostmár minden megy mint a karikacsapás, de ahogy enni kell, üvölt!!!

Most azon gondolkodom, hogy még talán úgy ki tudom játszani, hogy kiságyban lenyugszik (valahogy ott lenyugtatja magát, kezét be a szájba) és 10 prc múlva ha még nem alszik, AKKOR etetem meg!

Na, zajlik az élet! :lol: :lol:

Nem panasz, csak szívesen veszek ötletet. Mert megy a kísérletezés ezerrel. Esteleg ha valaki tapasztalt róka koma ezen a téren, kérem ossza meg velem hogy nála mi vált be! :lol: :lol:
Vendég

Hali!

Kavics itt is zajlik az élet
lassan föladom...ma 3 altatásnál sírt 30percet mire elaldt és röpke 30perc után sírva ébredt :cry: ...se az alvást se a kiságyat nem akarom megutáltatni..lehet még kicsi a szoktatáshoz, vagy túl sok alvást követelek tőle??? Én is azért írkászolok ha vki okosat tud írjon!! Még óvatosan próbálkozom, ha nagyon álmosnak látom beteszem a kiságyba de büfi után bepakolni azt hiszem nem fogom..kinövi vagy túléljük :roll: pár hónap múlva hátha elalszik egyedül :lol:
kitartás és hajrá túlélés hadművelet! :wink:

Monee délután badyra vetkőztettem nem lett libabőrös :D :lol: így ma nem kapott pizsit :roll: zokni+bady+takaró

kéne már aludni
Jó éjt!!! békés álmokat
Vendég

kavics, próbáltad már,hogy fürcsi előtt kicsit megszoptatod? nálunk is volt ilyen-ilyesmi. és kiderült,hogy éhes. plusz fáradt. és ez halmozva nem volt jó neki.
múltkor is olyan hülyén jöt tki a napunk, és uzsi elcsúszott, vacsi nem volt. úgyis kibírja a sok uzsival...nem. fürcsi előtt éktelen sírás. kapott kekszet -elveket megdöntve-....annyira aranyos volt, ahogy pucéran ült az ágy közepén és a kekszét majszolta. (ezt 2-3szor megjátszottuk kisebb korába, akkor kapott fürcsi előtt 60 milli sinlacot. ezzel kibírta a fürcsit, öltöztetést, és nem volt hiszti)

vagy: volt ugyebár szopisztrájk is. nem kellett a cici. behergelte magát. így táp sem. csk ha lenyugodott. akkor próbálgattam fekve szoptatni. az bejött. kicsit. vagyis új pozitúrákat kipróbálva :)

voltak ilyen napok,mikor küzdöttünk. tejért, nyugalomért, életért :D

azon meg ne aggaszd magad,hogy kell a több táp! még szopizik. és ne éhezzen mán az a gyerek:) egészséges, felnőtt lesz belőle így is-úgy is. (legalábbis én mindig ezt mondogattam,mert az ember lányát a lelkiismeretfurcsaság hajtja. de így utólag nézve nem értem,hogy miért......)

Kép

dimet

Szia Kincs!

még eg gondolat, aztán fexem.

Ilyen pici babától, mint Kiskincs ne várj hosszú alvási időt. Ilyen piciknél inkább még az a jellemző, hogy minden szopi közti időben alszanak 30-60 percet. Ritkán többet. De az tényleg ritka.
Én ezt is a Suttogóból tudtam meg. Mert én baromarcu buta lény, azt hittem, hogy a gyerekemnek aludnia kell 2-3 órát de. és du. is. És senki semi mondta nekem, hogy ez nem így van!
Azóta teljesen nyugodt vagyok és csak fél órával számolok etetések között. Ha ennél több, akkor az ajándék.
A kompakt alvás később lesz! De akkor már nem fog minden evés után aludni. Egyszer de. majd egyszer du. És kész! De van olyan baba, aki csak du alszik. Reggel de. nem!

Az hogy próbálkozol az önálló elalvással az nem baj!

Én egyébként nem vagyok annak a híve, hogy nappal mindenáron a kiságyában aludjon! Kiságy este! De akkor szigorúan ott!
Napközben jó a pihenőszék, játszószőnyeg, BABAKOCSI, ha éppen sétáltok, kiságy. Ahogy éppen jön!
Szerintem nem egy hátrány, ha a gyerek napközben több helyen is el tud aludni! És akkor nem kell síri csend! Persze nem vered szét a lakást, miközben Ő alszik (mint Monácskáék! :lol: :lol: )

Szóval próbálkozz :)

jóccakát
Vendég

kincs, nekem anno azt mondták a csajok,hogy 1 hónaposan még kicsi ehhez. 3-4 hónaposan kezdtem el edzeni, hogy ellaudjon magától....nem jött be :D de a helyzet nnnagyon sokat javult. de ehhez kellett az a tudatosság és edzés. szerintme ezt is gyereke válogatja. 1-2 hónap és beáll a tuti napirend, és jobban el fogsz tudni igazodni rajta.

altatás: picikezsuzsit bodyban-zokniban-pamut hálózsákban altattam. ha hüvösebb volt rádobtasm egy takarót.

Kép

dimet

márminthogy azzal egyetértek,hogy 1-2 hónaposan még picik a "tanításhoz". és igaza van kavicsnak, rövideket alszanak. néha majd becsúszik 1-1 hosszabb alvás.
ha meg nagyobbacska lesz,akkor délutáni hosszú alvás. (nálunk pl csak akkor van másfél óra, ha én is vele alszok. egyébként a szokásos 40 perc...)

Kép

dimet

Dimet!

Én a táp miatt már nem aggódok! Napközben is pótolok, mert rájöttem, hogy azért nyekereg, mert éhes! Nem elég a kétcsöcsből jövő tej!

Szilas du. kb. így eszik (+/-20 perc, de az nagyon ritka, hogy csúszunk):
13:00
16:00
18:00 (ezután séta babakocsival most hogy ilyen melegek vannak, közben alszik egy fél órácskát)
19:30 fürdés
20:00 utolsó szopi , de többnyire már 20 órakor ágyban van!

Farkas éhes nem lehet! De holnap megpróbálkozom közvetlen fürdés előtt egy kevés szopival... :roll:

Komolyan, lassan oknyomozóvá válik az ember lánya. :roll: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?