Új privát üzeneted érkezett!

@adele666:

sajnálom. Én is túl vagyok már az egy év alatt ilyen óriási csalódáson. Picit mindig keményedik a szivünk olyankor. Kitartás, eljön az idő, hogy lesz saját babád. 

Én most komolyan mondom, úgy vagyok vele, hogy soha nem állt közel a szívemhez az a gondolat, hogy nyáron szüljek. És ráadásul nincs is tapasztalatom benne, mert szültem tavasszal, ősszel és télen. De nyáron nem és nem is nagy vágyam. Én abban vagyok rutinos, mikor öltöztetni kell az újszülöttet és  melegen tartani. Nem tudom elképzelni, hogy csak egy body-t adok az egy hetes csecsemőmre, mert kint 40 fok van. És különben is, hogy lehet úgy szoptatni, hogy folyik rólunk a víz. Télen még jó is az a kis összebújás, de ezer fokban? Nem ilyenről álmodozom. Nem ezt ismerem, nem erre vágyom. 

Ha nem akarok júniusban, júliusban és augusztusban szülni, akkor a következő ciklusokat ha kihagyjuk, nem is baj. És még rendbe is jövök a fertőzést illetően addig. 

Különben meg megfigyeltem, hogy a próbálkozós ciklusaim picit másabbak, mint a nem próbálkozósak voltak. A próbálkozós ciklusokban többször görcsölgettem enyhén, többször szúrkált itt-ott, mint a nem próbálkozósban. Ha védekezni fogunk kb. 2 cikluson át, akkor lehet ez is segít helyreállnia odabent mindennek és nagyobb eséllyel esek majd teherbe megint úgy mint máskor tök hamar. 

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4

@caroline4:
Köszi!
Egyèbkènt teljes mèrtèkben osztom a vèlemènyedet! Alapból nem bìrom a meleget, egèsz nap szenvedès az irodàban..gyakorlatilag csak a vìzben bìrom ki, nem hogy szüljek.. Èn januàri baba voltam. Csak sajnos most az egy èv alatt eljutottam arra a szintre, hogy màr mindegy melyik hónapban, csak szülhessek.. A nàlam nyerő màrcius-àprilis-màjus elmúlt sajnos.. A júniusnak mèg örülnèk, plusz èn a horoszkópokat is figyeltem eddig.. :D Na ennek is vège, jöjjök amikor akar de tènyleg.. :(
adele666

@adele666:
Nem rossz ötlet pihentetni a fertőzès miatt, meg hàtha kicsit elengeded a tèmàt, ès utàna hiphop beköszönt ;)
adele666

@adele666:

nagyon sajnálom, hihetetlen s**r hónapról hónapra csalódni :(

Nekem ma elkezdődött a barnázás, a 24. napon vagyok.
Én komolyan nem értem, ezidáig tökéletesen pontos 28 napos ciklusokkal rendelkeztem...
az elmúlt hónapok felborították teljesen :(
OKé, most sajnos családi gondok is vannak, egészségi gondok, valamint feljött rám nem kevés plusz kiló :(

Mondtma is a férjemnek, minden este csak aludni járunk haza, munka után annyi fele szakadunk...
ez a baba érzi, hogy több felé képtelenek lennénk....

Csajok, valakinek nincs meg bescannelve az Ördög Nóra könyve?
ha igen, megtenné, hogy elküldené nekem? Rettentő hálás lennék érte :)

dinyus

még egy kérdés, a closti, az ez a gyogyi? 

CLOSTILBEGYT ?

Köszi :)

dinyus

* Clostilbegyt

dinyus

@dinyus:
Nekem nincs sajnos, neten sincs. Ìgy èn megvettem. Úgy gondoltam ennyi jàr. Nem volt olcsó, 4300 ft. De nagyon teszik, megèrte az àràt! Mondanàm, hogy bescannelem, de nègyszàz valamennyi oldal, ennyit nem tudok a munkahelyen mert szólnak èrte.
adele666

@adele666: nagyon drága vagy, köszi, de azért 400 oldal valóban sok :D Kevesebbre gondoltam :) Nincs mese, megveszem én is :)

ja, előrébb írtam Neked az aloe-s folsavval kapcsolatban :)

dinyus

@dinyus:
Remèlem nem komoly! Ès meggyógyul az illető!! Tudod a plusz kilok okàt? Többet eszel èszre vetted? Vagy koràbban mozogtàl többet? Igen, megèrzik szerintem is az apró lelkek ha nincs rendben valami.. :( Csak a sok kisebbsègit nem èrtem, amikor màr az 5. hasas jön velem szemben az utcàn fèl óra alatt, ezt nem fogom megèrteni soha.. mièrt?? :shock: :@
adele666

@dinyus:
Uhh ne haragudj!! Làttam tènyleg :shock:
lehet hogy ez lesz.. :/ Szombat v vasàrnap hozza az aloèmat és mindenkèpp megkèrdezem!!! ;)
adele666

Dinyus:Igen a closti az a Clostilbegyt- et takarja.Peteérést segítő gyógyszer.
A könyv nekem is megvan, abszolút megéri a pénzét imádom!
Nehezebb napokon előveszem újra olvasom és sokat segít!
Ha tudsz próbálj meg lassítani a tempón, ha tudsz, nehogy az egészséged rámenjen!
Sajnos a stressz is nagyon megváltoztathatja a ciklust!

Caroline: Nekem se nyári baba az álmom, én a télinek örülnék a legjobban, de mostmár tényleg mindegy hogy lesz.
Nem tudom hogyha letellik a 3 hónap clostis kúra, akkor menjünk tovább vagy álljunk meg pihenni picit.
Én nem vagyok túl türelmes sajnos.

Adele:Teljesen igazad van, ezekre ránéznek és már terhesek...
De nem is nagyon értékelik...

6.cn

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Régen volt már tartalasabb hozzászólásom és a legutóbbi alkalommal, biztosan emlékeztek, eléggé nehezményeztem ,hogy a próbálkozós csoport átváltott terhesgondozásba. 2 hete,amikor újra felnéztem, láttam,hogy visszanyerte a csoport a valódi tartalmát és bár nem is az volt a gondom és őszintén örültem a pozi teszteknek, sőt Little-el együtt nem vártuk, amikor pozit tesztelt és vele együtt örömködtem a hónapok óta tartó próbálkozás után őszintén szomorú voltam,hogy arról kell olvasgatnom nap, mint nap,hogy ma kiderült a baba neme, ma megy ultrahangra valaki stbstb. 
Mostanság visszahúz a szívem, így ha nem bánjátok néha én is hozzászólnék és segítséget is kérnék, mert ismét sokan próbálkoztok, ami nekem is kis erőt ad.
Tegnap kissé kiborultam (ne hari, ha hosszú leszek, de már nem tudok erről senkivel beszélni), barátnőm, aki tini szinten ragadt, de tud róla,hogy próbálkozunk egy régi közös ismerősünk babavárós képét osztotta meg, a sok gratulációs kommenttel velem üzenetben, hogy hát nem akarja fájdítani a szívem de... A férjem dolgozott én pedig itthon zokogtam , mert körülöttem mindenki szinte már kisbabát vár, pont azok,akikről nem gondoltam volna, mert mégcsak a kapcsolatuk sem nevezhető stabilnak. Ugyan én most vasárnapra nem várom, és néhány furcsa jelem van, de folyamatosan emlékeztetem magam,hogy neeem ez biztosan nem az. Eddig az ellenkezője volt és nem akarok koppanni. Elegem van abból,hogy bárkinek mondom el és bizalmat szavazok, jön a sablonos ne görcsölj rá meg majd jön, ha itt az ideje dumával... fogalmuk sincs róla, min megyünk keresztül, amikor újra és újra megjön, tudatosul bennünk,hogy már akár meg is szülhettünk volna..

Gravidát szedek lassan egy hónapja, a férjem is vitaminkúrán van (multi+C), novemberre tervezzük a teljes kivizsgálást, ha addig nincs siker (decemberben lesz 1 éve ,hogy nem védekezünk). Én 22 vagyok, ő 32.

Annyira vágyom már egy tartalmas anya-gyerek kapcsolatra, ami nekem sosem volt és nem értem,hogy mi baj lehet velem/velünk. Persze vannak olykor problémáink, nem vagyunk tökéletesek, de a családomban annyi ember vállalt be több gyereket is ,akiknek nem kellett volna még csak messzire sem kell menni.

Most olyan "mintha lenne valami a hasamban" érzésem van és nem jött a mensi előtti szokásos mellfájdalom 1 héttel előre, de ezt inkább a vitaminnak tudom be és nem kombinálok.

Csajok Nektek pedig nagyon szorítok, és minden alkalommal átérzem a szomorúságotokat és csalódásotokat (néha az örömötöket is). 
Ui.: Ördög Nóra könyve nekem is megvan, ajánlom mindannyiótoknak! A nyári babákkal én is nehezen barátkozom, a dög melegben kellemetlenebb minden , főleg az elején, szegény babáknak is. Bennem volt a remény egy májusi (akkor van az én szülinapom is) babára, de valahogy most annyira nem érzek semmit,hogy betáraztam a mensis kellékekből is, felkészülve a szar napokra. -.-

bsophiana

@bsophiana:

szia, örülök, hogy itt vagy. Nagyon biztatók a jeleid. És főleg az, hogy érzel valamit a pocakodban. Olyan fura ez lányok! De amikor babás voltam a 3. gyermekemmel, valahogy éreztem, hogy ott van. De úgy fizikailag is. Lehet a beágyazódás miatt, de éreztem. 

Most voltam wc-n és olyan baromi jó állagú tojcsis nyákom van, amilyen már rég volt. Gusztustalan, de tényleg nagyon nyújtható volt és iszonyat sok. Gondolom az E-vitamin hatása.  Szerintem már az egyetlen jódkúp helyrerakott. És most nagyon jó a nyákom. Olyan furi, hogy most tudom, hogy ma együtt kéne lennünk, de ha így is teszünk, védekezni fogunk. 

Tiszta hülyének érzem magam. De az én esetem más mint a tiétek. Nekem már van 3 egészséges babám. 
Ha egyszer értelmes lények vagyunk, akik nem csak úgy ösztönösen szexelnek... mint az állatok, akkor miért ne szabályozhatnám picit hogy mikorra essen a gyermek születése? Tudom, hogy ti megértitek ezt, csak magamat nyugtatom, mert hívő ember vagyok, és nem tudom, nem nézi-e rossz szemmel a Jó Isten, hogy bele akarok szólni mikor érkezzen... 
Dehát ez mondjuk hülyeség, hiszen azt is mindig a pár dönti el, hogy mikor kezdik a próbálkozást.. Nem tudom, csak picit lelkifurdim van, hogy szünetet akarok tartani. Nem gáz?

caroline4

ráadásul napok óta nagyon nagyon nagyon erősen érzem, hogy ebben a hónapban nekem sikerülne teherbe esnem. Valami azt súgja, hogy most összejönne. De épp most akarom abbahagyni a próbálkozást. Olyan hülyén érzem magam. Nekem is nehéz belevágni a szünetbe, pedig tudom, hogy így lenne jobb. De nehéz. Vívódok magammal, hogy mit akarok. 

13. cn

caroline4

@caroline4:
Most kicsit kettős lesz amit ìrok. Egyàltalàn nem gàz! Azt tedd, amit jónak èrzel. Ha azt èrzed a fertőzéstől lehet baj, engedd el a tested jelzèseit a biztonsàg èrdekèben, hisz van 3 egèszsèges gyermeked. De ha valami meg nagyon azt súgja, hogy ez jó lehet, akkor engedj neki, folytassàtok.
Nekem màjusban volt ez a tökèletes nyàk, nagyon èreztem azt, hogy tökèletes időzìtès lenne, minden adott volt hozzà, kb fèlidő, annyira azt diktàlta valami a fejemben, hogy ennyire jó alkalom nem sokszor lesz..ott ült a kisördög a vàllamon, hogy engedjek a csàbìtàsnak, de akkor mèg nem lehetett, nem voltunk túl a műtèt miatti tilalmon, ìgy hagytam elúszni az alkalmat.. azóta is furdal a lelkiismeret, annak ellenère hogy a doki mit mondott mennyit kell vàrni.. Èn spec. sajnàlom hogy nem a megèrzèsemre hagyatkoztam.
adele666

@caroline4:
Azota látom a màsodik hozzàszólásodat is :oops: figyelj, egy hónappal is el lehet halasztani azt a szünetet! :) de Isten ments hogy ràbeszèljelek :roll:
adele666

Sziasztok lányok! De jó, hogy végre új erőre kapott a topic, csak úgy pezseg itt az élet!
Mi csak most kezdtük az első próbálkozós hónapot, és igaz, hogy eddig is mindenhonnan ezt a reakciót kaptam, amit bsophiana is írt, hogy ne görcsölj rá, meg jön majd, ha itt az ideje,...stb. és komolyan nem is erőltettem a témát, csak egy-két személy volt akivel sokat beszéltünk a babatémáról, de most... azt hittem, majd mindenkit/mármint mind az 5-6 'kiválasztott' személyt, akivel ezt megosztom/ ugyanúgy felvillanyoz, hogy újra próbálkozhatunk, és remélem hamar összejön, azt már nem is merem kimondani, hogy remélem, már többször meg se jön Én nem tudom, hogy ők tényleg nem gondolják végig, amit mondanak, vagy azt hiszik, hogy majd azt mondom rá, hogy jaa tényleg, igazad van, nekem még van egy csomó időm teherbe esni, igaz is, akkor nem is erőltetem tovább, ha lesz lesz, ha nem, hát nem...vagy én ezt nem is értem. Ne görcsölj rá, pfff...oké.
Azt már írtam, hogy a férjem is lazára akarja venni, úgyhogy látszólag nagyon lazák vagyunk, most így a 14.cn környékén kétnaponta lazán csábítok, nagyon spontán módon. Amúgy fogalmam sincs, hogy épp hol tartok, mert 4 vagy 5 napja érezgetek ovus fájdalmat, szóval nem tudom, hova tenni ezt most, de eddig szépen 29-31 naposak voltak a ciklusaim, és 14-15. cn-on volt ovu. Szóval ezt alapul véve ma-holnap ovu, amit az eddigi tünetek alapján csak az támaszt alá, hogy kipattogtam. Na majd meglátjuk.

sjucus13

Ez a ne görcsölj rá nekem is nagy kedvencem!
Van aki meg is magyarázta, hogy ő leszarta és hamar összejött...
Pedig ezt nem lehet elengedni, csak meg kell próbálni annyira nem idegeskedni rajta hogy folyton feszült legyen az ember!
Mi megegyeztünk a férjemmel, hogy most beleadunk apait-anyait :-D
Adele es Caroline: Multkor jókor voltunk együtt, minden passzolt én is úgy gondotlam hogy tuti siker de aztán nemjött össze :(
Nekem segít ha arra gondolok hogy csak 25% esélyem van.
Szerintem akkor tart az ember szünetet amikor akar, eldöntheti hogy ez már neki nem jó!
Szerintem abból indul ki a lelki furka hogy abba akarod hagyni, de ott a bűntudat hogy mivan ha most sikerült volna és elszalasztottam?!
Ne hibáztassuk magunkat csajok, ez egy biológiai folyamat (akármekkora csoda is),
Nem attol fog nem összejönni, mert nem akartuk elégge!

6.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:

mi hónapok óta "jókor" vagyunk együtt, elvileg férjemnél nincs gond, nálam szervi eltérés nincs, és még mindig várat magára....

Jah, és igen .... "ne görcsölj rá", "majd jön, amikor jönni akar", és a társai..... és a "nekem is akkor jött össze, mikor elengedtem" mondatok a sírba tesznek.

Aki babát szeretne, és minden hónapot kudarcként él meg, az soha a büdös életben nem fogja tudni elengedni a témát.

dinyus

Engem konkrétan a sikítófrász kerülget, mikor "jószándékú" ismerősök ezzel a "ne görcsölj rá" dologgal jönnek... Ehhez jön még az "engedd el a témát", "így biztosan nem jó a szex"!!!!; "azért nem jön, mert túlságosan akarod"... blablabla okfejtés.
Hát igencsak nehéz ilyenkor kulturált köntösbe csomagolni a válaszom. Hogy lehet túlságosan akarni egy babát? Vágyom rá, felkészültünk rá, nagyon várjuk; hogy a manóba akarjam kevésbé? Rettentően utálom ezeket a helyzeteket - főleg, hogy sokan nem tudnak a tavaszi angyalkánkról - így fogalmuk sincs, mennyire fájnak a szavaik.

Ami a jelenlegi szitut illet, szerdára bejelentkeztem dokihoz, mert már nem bírom cérnával a kiszámíthatatlan ciklusomat. A hőmet végképp nem bírom értelmezni már.
A hétvégén elég rosszul voltam, kétszer is annyira megszédültem, hogy majdnem elájultam, meg kellett kapaszkodnom, és egész nap hányinger gyötört, nagyon gyenge meg álmos voltam. Talán a hidegfront miatt leeshetett a vérnyomásom.

@caroline4:
Valószínű tényleg az E-vitamin hatását érzed, nálam legalábbis ugyanígy volt, mikor szedtem :) Feltűnt egyébként, hogy már említetted, hogy ezt a hónapot nagyon érzed - talán nem véletlen. De nem szeretnélek befolyásolni, szerintem hallgass a megérzésedre ma.
joyce
Budapest XX. kerület

Igen írtam is már egyszer az ilyen bunkókról.
A kedvencem akinek nincs is gyereke de úgy mondja...
Mikor beszélgettünk a babákról,volt egy kolléganő (nem velem dolgozik de ismerem,és odajött amikor beszélgettünk) és megkerdezte: Mivan neked nem lehet gyereked?? Hát hogy lehet ilyeg kérdezni?Hogy lehet valaki ekkora bunkó, ráadásul nem is ismer, nem tud rólam semmit...

krystin
Budapest XXI. kerület

Nekem a második missedem után volt egy olyan, hogy épp megkérdezte egy ismerős, aki pont tudott az első terhességről is, hogy mikor lesz már baba, hát én hülye mondtam, hogy pont most vesztettük el, erre megkérdezte, hogy miért, te nem tudod kihordani a terhességet? valami baj van veled? Ezt szó szerint így...

sjucus13

Komolyan az ilyet fel kéne pofozni :-( :-o
Nem is gondolnak bele hogy a masiknak hogy esik...

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:
Nekem anyósom olyan, hogy nèha nem gondolja vègig mit mond, ès megbánt másokat a szavaival.

Nekem is mondják, hogy rágörcsölök ès nem szabad.
Anya szerint a hőmèrőzès már óriási túlzás. Ilyet sose tett volna. De ő nem is ilyen tájèkozott a tèmában, mint mi.

Amúgy ma du itthon az ovutesztem full pozitív lett. Extra pozi
:lol: :-D

Szóval itt a döntès ideje. Èlünk a lehetősèggel, vagy már most kihagyjuk? Nem tudooom.
caroline4

Hát amúgy túlzás is, de mi így kapunk képet arról hogy mi zajlik bennünk.
Nekem a doki miatt muszáj is, bár ma pont nem mértem. :-)
Caroline te tudod mit súg a szived, mi ezt nem befolyásolhatjuk.

krystin
Budapest XXI. kerület

Caroline, tudom, hogy nehéz dönteni, bárhogyis döntesz mi megértjük a választásod, pont emiatt nem is tudunk ebben tanácsot adni, mindkét opció pro és kontráit is ismerjük, megértjük. Ha amellett döntesz, hogy kell egy kis szünet se legyen lelkifurdalásod, hiszen csak azon vagy, hogy testileg és LELKILEG is feltöltődve vághass bele a terhességedbe. Ha pedig a lelki megnyugváshoz most úgy érzed kell egy pár hónap szünet, akkor nincs is min gondolkodni. Én mondjuk lehet, hogy egy köztes megoldást választanék, minden praktikát félredobnék/tesztelés, hőmérőzés, számolgatás/, de azért nem védekeznék. Vagy ez nem lehet opció?

sjucus13

@sjucus13:
Lehetne ez is, amit utóbb írtál, de annak ellenère hogy 9 hónapja nem sikerült eddig, most úgy èrzem tuti összejönne. Ès vmièrt nem dob fel teljesen ez a gondolat.

Az elmúlt egy èvben nem èlhettem úgy ahogy akartam. Folyton a terhessègre kèszültem. Mindig új vitaminok, gyógynövènyek kombinációja, nem vehettem bármi fájdalmam volt egy algopirin bűntudat nèlkül, n futottam a ciklus második felèben, nem emeltem fel a 4 èvesemet a ciklus második felèben, nem ihattam a csajokkal egy kertipartyn, nem sportoltam... Stb úgy èltem hogy sok apro

caroline4

@sjucus13:
Lehetne ez is, amit utóbb írtál, de annak ellenère hogy 9 hónapja nem sikerült eddig, most úgy èrzem tuti összejönne. Ès vmièrt nem dob fel teljesen ez a gondolat.

Az elmúlt egy èvben nem èlhettem úgy ahogy akartam. Folyton a terhessègre kèszültem. Mindig új vitaminok, gyógynövènyek kombinációja, nem vehettem bármi fájdalmam volt egy algopirin bűntudat nèlkül, n futottam a ciklus második felèben, nem emeltem fel a 4 èvesemet a ciklus második felèben, nem ihattam a csajokkal egy kertipartyn, nem sportoltam... Stb úgy èltem hogy sok apró dolgot megvontam magamtól. Belefáradtam. Vágyom arra a szabadságra amit egy vèdekezős ciklus adhat meg. Amikor tudom bármit tehetek mert esèlye sincs a terhessègnek.

Köszönöm, hogy megèrtitek,nekem ennyi elèg is. Cukik vagytok.

caroline4

@caroline4: teljesen megértelek.... én 1 éve élek úgy, hoyg a ciklus második felében jaj, nem iszom alkoholt, még 1 pohár bort sem, jaj, szétmegy a fejem, de nem veszek be gyógyszert, jaj, nem emelgetek nehezeket.... és újra és újra ugyanúgy megjön.... belefáradtam én is. Most írtam a dokinak, hogy a 21-e helyett inkább szeretnék 14-én menni , merthogy ugye előbb megjött 4 nappal... És tudjátok, férjemmel megyünk 3 napos kikapcsolódásra, és direkt 23-25re időzítettem vele, hogy akkor lesz PE-m.... erre a ciklus bekavart, és valószínűleg így jövő hét végén lesz.... elgondolkodtam, hogy juj, felhívom a szállodát, hogy akkor tudunk-e jövő héten menni.... és ma reggel azt mondtam, hogy NEM:.... nagyon szeretnék/szeretnénk babát.... de ilyen szinten már nem lehet görcsös lenni.... ha elmúlik addigra a PE-m, akkor max pihenünk ténylegesen egy jót.... :) Hónapok óta jókor vagyunk együtt.... mitől változna a dolog, ha most nem otthon lennénk??? Elfáradtam, belefáradtam.... Ja, az én kedves ismerősöm tegnap 2, azaz 2 perc beszélgetés után aw "jön-e már a trónörökös" kérdést tette fel.... nem veszi észre, hogy akármikor beszélünk, neki a 3-4. mondata ez a kérdés, és én minden alkalommal elmondom, h ígérem, hogy fogok szólni? Fogalmuk sincs, hogy ezek a kérdések tényleg milyen késforgatások....

dinyus

Van esetleg hìretek róla, hogy van valahol akcióban most az Inofolic? Megpróbàlom úgy döntöttem..
adele666

https://inofolic.hu/akcio/

egyébként EP kártyára lehet venni?

dinyus

@dinyus:

nekem EP kártyára nem adták.

Ezért az olcsóbb inozitolt rendeltem akciósan a netről. Nekem bevált, azóta nem mióta szedem csak egy napot pecsételek mensi előtt a 4 nap helyett. 

Ohhh lányok!!! Nem hiszitek el, de tegnap ugye az full pozitív ovuteszt után még volt éjjel olyan jobboldali petefészek szúrkálásom, hogy azt hittem kiugrik a szemem. És még mindig tart. Azt a hánykolódást az ágyban el kell képzeljétek, amit leműveltem. Nem a fájdalom miatt, annyira nem volt vészes, csak nagyon határozott, hanem a döntésképtelenség miatt. Bújjak a férjemhez vagy ne bújjak a férjemhez. Neki is felvázoltam az elképzeléseimet, támogat, és lefekvés után két perccel már aludt is. Hihetetlen milyen hamar képesek elaludni a férfiak. Na én nem. Hánykolódtam, gondolkodtam, hogy lehet nem kéne kihagyni... de csak kihagytuk, valahogy elauldtam, de minden fordulásnál még hajnalban is azon agyaltam mi lenne, ha most még odabújnék.... de nem.

Kihagytuk. Most még az ülés is kellemetlen, olyan feszítő érzés. Régen volt ilyen jó nyákom és ilyen erős ovufájdalmam. Nyakamat rá, hogy most összejött volna ha együtt lettünk volna. Szerintem mostanra állt vissza minden a régire. És én pont most elégeltem meg. De háta decemberben is klappol majd minden. Hátha. :)

Mindezt másképp éltem volna meg, ha már a mensi érkezésekor elhatározom magam, hogy akkor állj! De neeeem, végig mértem a hőmet, és végig ovuteszteltem, e-vitaminozotam a ciklus első felét. És ovu előtt két nappal bevágom a nagy ötletemet, hogy elég... 

14. cn

caroline4

@dinyus:

rosszul írtam, szóval amióta az inozitol+folsavat szedem napi két adagot, azóta 4 nap helyett csak 1 napot pecsételek mensi előtt.

caroline4

@caroline4:

értettem :)

FIgyu, ha viszont most úgy döntöttél, hogy kiamrad, akkor mostmár ne rágódj azon, hogy mi lett volna, ha....
Valmiért most ez így történt, én hiszek abban, hogy mindennek megvan a miértje :)

dinyus

Caroline teljesen megértelek! Nekem az előző hónap volt hasonló,hogy bár védekezés nélkül együtt voltunk,de csak amikor jól esett és nem is maradtam fekve, semmilyen praktikát nem követtem, alkoholt is ittam, úgy voltam vele,hogy ez nem a mi hónapunk kell legyen, mert egyszerűen a sok kínlódás után belefásultam, majd jöjjön máskor. Most is csak a férjem miatt, bár nem mondja, de hajtottam a fejem,hogy menjünk tovább és vitaminozzunk (persze magam miatt is), de amikor már ő is rámosolyog a játszótéri jelenetekre vagy egy édes kisbabára és azt mondja,hogy reméli , ez az utolsó nyarunk, amit nem itt töltünk a gyerekünkkel, hát szívszorító..

Hihetetlen csajok,hogy mennyien kapjuk ugyanazt. De tényleg, ilyenkor okosnak érzik magukat? Vagy mit gondolhatnak? Nem lenne annyi eszük,hogy azt mondják: megértelek és ha szükséged van rám, itt vagyok? Én próbálkozás előtt sem voltam ilyen tirpák, sosem kérdeztem rá, ha akarták , elmondták. Apósomék is a haverjával a hétvégén, hogy na mikor lesz már keresztelő? Mondom majd hamarosan. Hát húzzunk bele, mert már idősek és ideje lenne.. elkezdtek viccelődni,hogy akkor versenyezzenek ketten, kinek lesz előbb unokája. Legszívesebben felpofoztam volna mindkettőt, de csak annyi jött ki a számon, hogy ez nem verseny!

Az inofolicon én is annyit gondolkodtam már, de valahogy sosem szánom rá magam. 28 napos, pontos ciklusaim vannak, mi a franc baja lehet a méhemnek vagy a testemnek, ami folyton megakadályozza a fogantatást? Ti gondoltatok már arra,hogy lehet, mással rögtön összejönne? Szarul hangzik, de annyi ilyen sztorit hallani. Imádom a férjem és sosem hagynám el emiatt, de benne sosem lehetek biztos és néha úgy bánt.
bsophiana

@bsophiana:

TUdod, nekem is a férjem olyan sokat mondja, hogy "itt is van baba, ott is van baba", és pont tegnap mondtam neki, hogy rohadtul szemrehányásként élem meg.
DE ne éljem, mert nem úgy mondja.... jó, én meg ezt érzem.... papíron nála minden rendben, minden alkalommal magamban keresem a hibát, hogy velem van a baj, és hiába a pontos ciklus, sok +++ LH teszt, jókori együttlét, sehol semmi.

Viszont, tegnap volt egy megvilágosodásom....
amikor lett + HCG teszt.... előtte 1-2 hónapig folsavat + D vitamint szedtem....
lehet, h a folsav segített?
És emiatt hezitálok most én is nagyon az ino-n, bár ugye, nekem a tök sima folsav is ezek szerint segítehett????

dinyus

@dinyus:

a folsav inkább azért fontos, hogy ha sikerül a fogantatás normálisan fejlődhessen a pici. Viszont a D vitamin a fogantatást segíti.

http://dvitamint.hu/d-vitamin-hatasa/d- ... szeretnek/

sjucus13

Itt is van pár sor a vitaminokkal kapcsolatban, itt a D-vitamin mellett még a szelénről van szó úgy, mint ami a teherbeesést segíti. Én a szelénre a pajzsmirigy működés kapcsán bukkantam rá, kicsit magasabb volt a TSH-m, pár héttel később rendeződött, pedig a szelénen kívül semmit sem változtattam. Persze lehet, hogy tényleg magától állt helyre a rend a vetélés után, de azért nekem jól esik azt hinni, hogy ennyivel hozzásegítettem a szervezetem a normál működéshez.

http://www.nlcafe.hu/baba/20130318/terh ... udnivalok/

sjucus13

@sjucus13:

köszi, megolvasom :)

akkor lehet, hogy elkezdem tolni megint a D vitamint :)

dinyus

Most elgondolkoztam hogy vegyek-e szelént is.Mondjuk a Gravidában van valamennyi.
D,E és folsavat szedek mellé.

Caroline: Ne vádold magad és ne idegeskedj!Ennek így kellett lennie!

Az én férjem meg mindig türelemre int,bár ő is megnézi a piciket, de nem szól egy szót sem.
Én nem értem honnan van még türelme, nekem már alig van...
Próbálok úgy élni hogy élvezhessem is az addig eltelő időt.
Ha megkívánom iszok egy pohár bort,sőt ha fáj a fejem beveszek egy paracetamolos fájdalomcsillapítót!
Ördög Nóra könyvèben is van, hogy az orvosa mondta hogy nyugodtan fröccsözzön, az segít odalent is felpezsdíteni a véráromlást.
Én meguntam az állandó önmegtartóztatást,szenvedést!

7.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

Tudjátok mi lesz nagy poén, ha a 4 nappal ovu előtti együttlétünkből mégis összejönne ebben a ciklusban. Azon nagyon pislognék. Egész pontosan a 9. ciklusnapon voltunk együtt este és a 13. ciklusnapon volt pozi az ovutesztem és fájt a jobb oldalam. Azóta a hőm is emelkedik. Elájulnék ha mégis baba lenne így is. 

Tudom fura lenne, de a BTO.hu-oldalon "szerencsés találat" címen nem is egy olyan hőgörbe van, amin látszik, hogy ovu előtt voltak együtt pár nappal mégis sikerült. 

caroline4

@caroline4:

úgy legyen :)

dinyus

@caroline4: Drukkolok!
Olvastam én is ilyet érdekes!
Nem tudom mitől függ hogy eddig eléljenek?
A minőségük?

krystin
Budapest XXI. kerület

Sziasztok! régen írtam már ide, akkor sem sokat, mert abban a hónapban sikerült is a baba. Leírom a történetem, hátha valakinek segít. Fél éven keresztül femibiont, D vitamint szedtem, ovuteszteltem és minden hónapban a megfelelő időben voltunk együtt, mégsem sikerült. Aztán lett egy pozi tesztem, majd 2 nap múlva megjött. Az orvosom csak 1 éves próbálkozás után javasolt volna vizsgálatokat, és szerinte én nagyon rágörcsöltem a témára, és inkább csak akkor legyünk együtt, mikor kedvünk van hozzá. Orvost váltottam, és az új doki rögtön 3. és 21. napi vérvételt csináltatott, mivel 31 éves létemre még sose nézték a hormonjaimat előtte. Minden rendben volt, csak a tsh volt 3, amire szelént javasolt szedni. Májusban, a 11. ciklusnapon kezdtem el szedni a szelént, a 18. napon volt pozi az ovuteszt, és azóta nem jött meg :) Csak ennyin múlott, a tshn, amire a háziorvosom azt mondta, hogy ne aggódjak, megfelelő az érték. A régi dokinál meg várhattam volna még fél évet egy rohadt vérvételre, hogy kiderüljön. Olvasgatlak titeket és nagyon szorítok mindenkinek, hogy minél előbb sikerüljön nektek is!

balisha

Caroline es a nyakod is megfelelo volt?Mert ugye az a fontos,mert abban eldegelnek napokig ;-) De en is olvastam anno ilyet,hogy akar 5 nappal ovu elott is osszejohet!Es akkor johet a kovetkezo kislany ;-)
Krystin mikor mesz ujra dokihoz?

mimkosz
Budapest

Nekem még nem az igazi a nyákom, de azért még van időm bőven, szedem is az E vitamint.
Holnap 3-ra megyek a dokihoz ultrahangra, de elég korai 9.napon lesz.
Nem tudom így hogy fog tüszőrepesztőt adni,de lehet visszahív jövőhét keddre, csak az meg lehet hogy már késő 14.cn lesz.

krystin
Budapest XXI. kerület

Ma végre megkaptam a leleteket a hematológustól, és kiderült, hogy hemofíliám van, azaz fokozott hajlam a trombózisra, ami simán okozhatta a vetéléseket. Ez viszont azzal jár, hogy a következő terhességnél erre fokzottan kell ügyelni, nagy valószinűséggel vérhígítóval kell majd magam szurkodni...de bárcsak már ott tartanánk, lehet hülyén hangzik, de örülök, hogy végre kijött valami, amiről elhihetem, hogy az volt a gond, de már a következőnél nem lesz, mert kezeljük. Mindenesetre kértem is időpontot a nőgyógyászomhoz a magán ambulanciáján, mert legközelebb csak hónap végefelé dolgozunk együtt, és le kell egyeztetnünk, hogy hogyan tovább ez ügyben. A szervezetem, meg teljesen össze akar zavarni, ma egy csomószor rámtört a "mindjárt meg fog jönni" szerű hasfájdogálás...szóval már tényleg nem értem, de olyan érzésem van, hogy tegnap, vagy ma hajnalban lehetett ovum, mert tegnapig minden nap volt ovus fájdalom, már egy kicsit megnőtek a melleim, és ki vagyok pattogva.

16.cn Végül is reális. 

sjucus13

Sjucus hú de durva. Erre hogy jöttek rá? Vérvételből állapították meg? És eddig vajon miért nem vették észre? Még nem is hallottam ilyesmiről...

Caroline, bár tudom,hogy most inkább nem akarod, mint igen, én minden esetre szorítok. És ha a sors úgy akarja,hogy most jöjjön, így,hogy nem is számítasz rá, ennyi idő után már az is felhőtlen öröm lesz :) Ha pedig nem, lesz időtök regenerálódni az újabb hajráig.

Lányok, ki hanyadik napon jár?

Krystint látom,hogy ma vagy a 8.-on, Caroline 15.

Én jelenleg a 25. napon vagyok, tehát elvileg vasárnap van a nagy nap. Most kicsit lelkifurkám is van, mert tornáztam negyed órát és ahol mondtam,hogy mintha éreznék valamit pár napja irtózatosan benyillalt. Rögtön le is ültem, de nagyon remélem,hogy nem csináltam rosszat. :( 

bsophiana

Sjucus: Érdekes de tényleg jó hogy kiderült!
Én arra gyanakszom mostanság hogy IR-m van...
Mivel nalunk a családba több cukros is van, anyukám is az.
A cukrom egyelőre jó, említette a kórtörténet felvételénél a védőnő hogy eg lehetséges, lehet hogy megemlítem a dokinak is holnap, hátha elküld egy vèrvételre.

Drukkolok nektek csajok!

Bsophiana ne legyen bűntudatod, sokan nem is tudjak hogy várandósak és sportolnak, szerintem egy egészséges terhesség kibír ennyit.

Érdekes, hogy ahogy abbahagytam a clostit máris jól alszom.Tuti az kavart be!
A jobb oldalon érzek feszítgetést, kívancsi lestek ott lesz-e a tüsző.
A múlt hónapban nem éreztem semmit(mev is ijesztett) és akkor a balba volt a tüsző.
Lehetséges hogyha a balba van nem érzem úgy mint amikor a jobb oldalon van?

8.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

@balisha:

Nagyon köszönöm, hogy írtál. Nagyon kedves tőled, hogy segíteni szeretnèl. Szerintem sokat is segítettèl.

Lányok! Amit balisha írt nagy igazság lehet ès sokaknak új remèny. Ugyanis visszanèztem mikor szedtem utoljára szelènt huzamosabb ideig. Ès látom, hogy az egy èv alatt csak abban a ciklusban szedtem a szelènt tartalmazó gravidát, amelyikben terhes lettem. Elsőre.

Utána ugye missed ab. Asszem csak pozi tesztig szedtem a gravidát, mert csak folsavat akartam, semmi mást.

Na műtèt után 2 hónap pihi, es azóta nem szedtem gravidát, azaz szelènt sem.

Lehet nekem az segített tavaly ősszel? Ebben a ciklusban kezdtem megint szedni, lehet sikerült volna ha nem hagyjuk abba a próbálkozást. Sebaj. Kíváncsi leszek ha újra kezdjük egy kis pihi után, mennyi idő lesz a sikerig.
caroline4

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?