Új privát üzeneted érkezett!

LAPTETŐ :shock: :shock: :shock:
(soha nem gondoltam még ilyenre, de ez remélem szerencsét hoz :wink:)
mniki

ÉLJEN NIKI lapteteje :)

kincs, altatás: én ezt próbáltam,amit mona is írt. nem jött be. pedig keményen próbálkoztam. az bejött, egy idő után,hogy lefeküdtem mellé, és úgy simiztem. vagy ráztam a popóját. de nálunk még mindig riszálás megy. 1-2 percig. vagy ez a melléfekvés.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Mona köszi! :D
Védőnénivel több mint 1óráig bűvöltük a kiságyban,hogy aludjon.sírt aztán csak hüppögöt nézelődött sírt...
aztán már evés idő volt így megetettem leraktam és negyed óra nézelődés után elaludt cumival..20 perc után felébredt hasra fordítottam kis nyöszi után elaludt 30percre...aztán felébredt de mivel láttam,hogy még álmos nem vettem ki a kiságyból kis hadakozás és ismét elaludt cumival (ezt lehet megpróbálom kiiktatni vagy elalvás után kivenni a szájából)
mai napi próbálkozástól nem rossz nem? :)
külön szobában alszik,tv nincs csak altató zenét szoktam néha bekapcsolni, elalvásnál én is próbálok csendett de lehet nemártana ha zajos elalváshoz is hozzászokna...ha alszik nincs gond mert beszélgetünk,vagy ha sétálunk kutya ugat traktor zakatol nem rezzen meg ,és másik baba is ordított már a fülébe.
Vendég

[quote="7kincs"]S írta:7kincsziasztok!

Mona köszi! :D
Védőnénivel több mint 1óráig bűvöltük a kiságyban,hogy aludjon.sírt aztán csak hüppögöt nézelődött sírt...
aztán már evés idő volt így megetettem leraktam és negyed óra nézelődés után elaludt cumival..20 perc után felébredt hasra fordítottam kis nyöszi után elaludt 30percre...aztán felébredt de mivel láttam,hogy még álmos nem vettem ki a kiságyból kis hadakozás és ismét elaludt cumival (ezt lehet megpróbálom kiiktatni vagy elalvás után kivenni a szájából)
mai napi próbálkozástól nem rossz nem? :)
külön szobában alszik,tv nincs csak altató zenét szoktam néha bekapcsolni, elalvásnál én is próbálok csendett de lehet nemártana ha zajos elalváshoz is hozzászokna...ha alszik nincs gond mert beszélgetünk,vagy ha sétálunk kutya ugat traktor zakatol nem rezzen meg ,és másik baba is ordított már a fülébe.

Kincsem!

Ez több, mint tökéletes első napra!!!
A cumit én nem veszem el tőle, simán kiköpi, ha nem kell neki!
Tarts ki, sikerülni fog! A sétánál Nórit sem zavarja a ricsaj, de a lakásban sajnos minden. Én is azt akartam, hogy tudjon alapzajban is aludni, de nem megy. Elalszik, ajtó becsuk, én meg dekkolok a konyhában.......................... A hétvégén felhozzzuk a nappali garnitúrát, hogy legalább normálisan le tudjak ülni! :x Ákos mellett ágyút lehetett sütögetni, Nóri meg............ Nincs két egyforma gyerek!

Dimet!
A riszálást elképzelem Zsuzzsal.... Nem kis darab pedig már! :)
Írok privit!
Vendég

Jajjjjj máááárrrr!

Másodszor is elfelejtem: :x :evil:

Kandika:
Minden ujjam csuriban, még akkor is, ha semmit nem garantálsz!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Niki!
Drukkok mennek! Remélem minden tökéletesen rendben megy!
Vendég

Na... Lilla ma jól összehaverkodott Dimet Zsuzsival:) (Ez a Zsuzsi valami tündéri és iszonyú vagány... és majdnem 2 kilóval nehezebb mint Lilla...)

Engem meg behívott raportra az Apeh... de megbeszéltük, hogy elég ha a férjem jövő héten beviszi a kért cuccokat (egész oldalnyi lista!!!)... persze a fénymásolatokat is nekünk kell vinni... (az adóvisszatérítést meg persze addig visszatartják) (tök jó... kértem vissza lakáshitel utáni kedvezményt, néhány forint tandíj utánit és a kórházi szoba miatt is jár vissza egy kis apró mert az a pénz alapítványi befizetésnek számít... na és kit szekáljanak emiatt a néhány forint miatt... hát igen, egy tök alacsony jövedelmű kismamát... nehogymár a nagy adócsalókat nézegessék... áááá... azt nézegetik akinek az összes jövedelme legális, akinek az összes visszaigénylése 2 perc alatt leellenőrizhető... naná... velem nem kell sokat dolgozni viszont telik a munkaidő... Csak azt nem értem miért nem lehet ezeket az igazolásokat rögtön a bevalláshoz csatolni... mindenki életét megkönnyítené)

Gyerekorvos megdícsérte Lillát mert szépen javul a bőre, felírt Fenistil cseppeket hátha akkor nem vakarózik és hamarabb rendbejön... és várja a gasztrodokit mert ő nem mer belső gombaölőt adni neki mert akkor be kéne utalnia a Heim Pálba a májfunkciós vérvételek miatt... Úgyhogy ő is szurkol, hogy normális dokit sikerüljön majd kifognunk... (nagyon jó fej...)
Vendég

Niki: nagyon szurkolok:))))))))) (majd lehet, hogy elkérem egyszer tőled a dokinőd elérhetőségét...)
Vendég

hali

Niki úgy legyen, hogy működjön a laptető !
Voltál nőgyógyásznál a gyulladás miatt?
(vagy csak a páros sorokat olvasom?) :oops:
Már donor is van! szuper nagy drukk!!

Kandika neked is ++++++++++++++
(bár nem vagyok képben tökéletesen,de a lényeget tudom drukkolni kel!) :wink:

olyan boldog vagyok
alszik a kiságyban sírás nem volt csak nyöszi
2kor evett, 10-15perc puszilgatás kézbenlevés után beraktam a kiságyba nézelődött aztán láttam,hogy háton nem az igazi de aludna ,megfordítottam cumira rácuppant és szundít...a cumit kiszedtem
és azt hiszem a 3órai evéseket is próbálom betartani,persze ha nem üvölt.
az utóbbi hetekben nem volt rendszerünk,ha sírt evett aludt az ölemben mikor akart, ha sikerült akkor átcsempésztem a kiságyba, de ahogy ma visszanéztem az első hónapok evését,sokkal rendszeresebb volt mint a mostani,így a napok is...kellett a változtatás :D

Mona és ti egész éjszaka is cumiztok? nem sír ha kiesik? én ettől tartok :roll:
Vendég

Csakegy, szívesen megadom majd ha kell.

7kincs, nem voltam :oops: ui. ez a nyavaja visszahúzódott és hozzáértők szerint akkor tuti nem Bartholin mirigy gyulladás. A héten kicsit sok szaladgálnivalóm akadt, úgyhogy most napoltam a nőgyógy kérdést :lol:

Kavicska, merre vagy ?

Norka nekem is hiányzik, jó lenne tudni, hogy minden rendben Velük.
(ez utóbbiban biztos vagyok, de akkor is...)
mniki

Sziasztok!

Kismami lista! :)

Huszon hetesek:
Monee 28+3
Anyooka 26+2
Norka 22+2

Tizen hetesek:
Szakmáriné Kati 18+1
Rambóka 17
Csakegy ???
Czinkeb 14+3
Tyche 13+2

Friss kismamik:
Zsizsik 6+2 (?)
Apple 4+3

Nikim, drukkolok Neked holnap! na és hogy a laptető tényleg szerencsét hozzon!

megyek, Dorka anyát akar :) Majd jövök még!

Pussz!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Hmmmmmm, nézem ezt a kismamilistát és azon gondolkodtam, mennyire elszaladt az idő.
Monee drága Te vagyol a következő! :shock: Előttem van az írásod, mikor tudattad velünk és az a sztori is amit mondtál uradnak: "menjünk diszkóba, utána jól falhozszorítasz és sex és jön a gyerek"... vagy valami ilyesmi, vagy ezt Monácska írta??? :D

Amúgy ma nemtom mi volt a levegőben :oops: :oops: , rájöttem hogy a férjem egy csődör:nem egészen 1 órán belül 2x tepert le... :oops: :oops: :roll: Ilyen a megismerkedésünk óta nem törpént :shock: (2006. január 13.) Vagy jó hatással volt rá a rólam készített kép, aminél elfelejtettem cictartót felvenni? :lol: Zazzy biztos röhög is rajtam, mert neki ígértem a képet..... Igazából én nem szeretem ha képeznek, meg soha nem vagyok magammal megelégedve, de most valahogy tetszek magamnak a képen 8) :D

hajni...
Budaörs

Remélem Norka azért olvasol minket, és minden a legnagyob rendben van!!!!

Nem rejteget valaki még zebrát??? Merthát ugye a zebrák nemcsak párosával hanem csordában járnak, mint az fentebb ki is derül Anyoo listájából. :wink:

hajni...
Budaörs

Franc... elkapták a grabancom... Most hívott a nődokim, hogy jövő héten terheléses cukor...

(megjegyzem mindenhol ez a protokoll de a dokim nem tudott róla... a mostani fejtágításig... én meg otthon akartam megcsinálni jövő héten sunnyogva...)

Most ez a tervem: A héten itthon megcsinálom a terhelést 75g cukorral... ha jó akkor jövő héten simán megcsinálom a kórházban is... ha nem jó akkor viszont max. 30 grammnyit iszok ott meg... (nem akarom, hogy a 16. héten elkönyveljenek GDM-esnek és hetente kelljen bejárnom kontrollra ami fizikailag kivitelezhetetlen... diétázni és mérni meg itthon is tudok... de abból nem kérek, hogy a kórház hivatalos GDM-est csináljon belőlem a 16. héten... mert arrafelé gyártják a GDM-es kismamákat)
Vendég

Sziasztok!

Már kismami listán is rajta vagyok?! Jaj de jó érzés!

Köszönöm lányok a drukkokat és hogy szurkoltok, nagyon sokat segít. Utró megemelve, lábaimat ma fölraktam a munkahelyen ahogy Csakegy tanácsolta. De még mindig nagyon magam alatt vagyok. 13as progi annyira alacsony, h számomra lehetetlenségnek tűnik, h fel tudjam tornázni. Minden percben, csak erre tudok gondolni.
Holnap megyek Ferenczi dokihoz, aztán a jövő héten megszeretném nézetni UHán. Holnap még nem hiszem, h látnak vmit. De megnyugtat, h orvos közelében leszek.

Kincs, este és reggel megoldható a pihenés. Én is mindig beálmosodok, de én annak nagyon örülök, mert tudom, h hat a progi. Ügyi voltál ma :lol:

Niki, köszi, és szurkolok Neked nagyon!

Kandika Neked is mennek szurkok!
apple

Apple!
Csak pozitívan kérlek! AppleBaba érzi az Anyáját, hogy mi jár a kis buksijában!!!!!!!!!!! :wink:

Csakegy!
Húúú de rafkós vagy. :D

hajni...
Budaörs

Lányok!
Nektek nem vacakol a babanet???Mindent egyből meg tudok nyitni, d eezt órák hosszáig tart! :evil:

Apple!
Próbáld elhessegetni a negatív gondolatokat!Tényleg arra gondolj csak, hogy megcsináljátok!!!Ketten erősek vagytok!Kapaszkodjatok egymásba!Drukk továbbra is megy!!!

Kép
Kép
zazzy

csakegy, képzeld anyósék 3 után értek ide....maradhattunk volna még ikeázni.
lilla meg olyan porcelánbaba. persze huncut ő is ezerrel. de törékeny zsuzsi vasgyúróságához képest :)
mire hazaértem férjem tök finom lecsót rittyentett össze. nyami.

monácska, hol a privi???????

norka??????????? el vagy ám tűnve!!!

tényleg, kavics. te sem írtál régen.

kincs, ez lesz az! kitartás, hátha kiskincs együttműködő.

ááá, már nem nagyon riszálunk zsuzsival. ma is fürcsi, evett, hálózsákba bedug, letesz mellém és el is aludt.

Kép

dimet

apple: nyugi, nyugi, nyugi, nyugi. appleka kapaszkodik erősen!!!!
annyira szurkolok ám nektek!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

dimet

Kép küzdök....

Kép siker....

Kép

dimet

Apple!

Neked is csak azt tudom mondani, amit nem rég Zsizsiknek. Szeresd, akard, gondolj pozitívan rá és akkor nem lehet baj. Fizikailag nem tudsz többet tenni érte, mint amennyit meg teszel.
Szerintem egyébként a terhesség végig ilyen, mindig lehet min aggódni, végig. Amég pici, azért hogy maradjon, ha nagyobbacska, azért hogy még nehogy megszülessen, mert nem életképes még, aztán mikor meg nagy már, azért hogy ne legyen korababa. Az aggódás már marad végig a gyermekünk életében, de az nem jó, hogyha a folyamatos aggódás miatt elfelejtünk örülni. :)

Szerintem a pozitív teszt is ilyen örömmel-ürömmel teli pillanat, főleg ha valaki felkészülten vár a babára. Tudja mik a kockázatok, milyen veszélyek leselkednek, ez mellől nehéz elűzni az aggódást. De szerintem Te jól csináltad. Voltál vérvételen, kaptál progit, nem későn mentél a baj után, hanem megelőzted, amennyire lehet. Szóval mostmár pihi és nyugi, minden rendben lesz! :wink:

Csakegy!

Jól emlékszem, hogy Te ígértél egy vonalzót?! :lol:

Mniki!

Fú, ez szuper! Drukk-drukk, hogy megfelelő legyen a donor!!!
Mondd majd hogy mi volt!

Hajni!

Tényleg... mi vagyunk a következők. :shock: :lol:
Azért én még várok egy kicsit, ha lehet. :lol:
De nem gond, addig elbabázunk itt mindenki babusával és vadásszuk le a zebrákat. :D Kell az utánpótlás!!! Jövőre is lesz babamozi. :lol:

Igen, azt én írtam. :lol:
Pontosan az mellett protestáltam, hogy nem igaz már, hogy az egy éjszakás disco parkolós kalandokból tucatnyi gyerek születik, mi meg itt küzdünk. :D
Disco nem volt végül, csak új-szép-elkészült nappali... :D

Fú, ilyenkor olyan rossz belegondolni, hogy mennyien vártok és milyen rég óta babára. Ha erre járna a jótündér, vagy az aranyhal, akkor mindenkinek azonnalra kívánnék babát. Lesz így is, csak jó lenne ha nem kéne kivárni. :)

Kincs!

Álom manókat Kiskincsnek!

Norka tényleg régen volt már...

A "szép" idő miatt már másodszor áztunk ma meg, ugyanazon a hegyen. :? De meglettek a geoládák, siker van! Viszont addig nem megyünk geokesselni, amég nem száradnak meg a cuccok, mert nem hoztunk minden napra másik nadrágot. :lol: :lol:
Holnaptól elvileg jobb idő, remélem tudunk fürcsizni majd egy kicsit. :wink:

Bettica!

Ha otthon lesztek, türelmetlenül várom a képeket!
A páncit megpróbáljuk holnap postára adni!

Most nézem, 200. nap! :lol:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

(vonalzó... nem tudom mi, talán a Zone Alarm de egyszerűen letiltja, hogy megjelenjen a vonalzóm a saját gépemen... pedig már mindent engedélyeztem neki de akkor sem engedi... így meg nem tudok másikat felrakni... vagyis semmi értelme mert nem látom... szerintem feltelepítem az új Operát és meglátjuk... mert ez régebben működött...)
Vendég

Jó reggelt!

Lányok, normális az, hogy izzadok, meg olyan melegem van mintha 40 fok lenne a szobában. Férjem szerint nincs meleg. A hőm 36.8, tehát lázam sincs.
Ja meg 2 napja semmi étvágyam. Esetleg a progi mellékhatása?

Köszi!

Végre süt a nap!
apple

apple, szerintem igen. nekem is más lett a hőérzetem terhesen anno. melegm volt mindenhol.
étvagyad majd megjön :)

végre süt. rem. így is marad.
niki most vitte el férjemet vércsapolásra. drukkoljatok,hogy jó legyen a vére. és sikerüljön nikiéknek a baba :)

Kép

dimet

Apple!

Szerintem is normális, koraterhesen nekem is állandóan őrületesen melegem volt. A Férjem röhögött rajtam, azt mondta klimaxos vagyok. :D
Kb. félidő után elmúlt. :wink:

Csakegy!

Attól mert Te nem látod, mi még láthatjuk nem?! :D
Legalább azt mondd meg, mennyi idős a baba... :)

Itt is süt nap. :D

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok !

Apple, a progitól lehet, egyrészt megemeli a hőt és kicsit izzadékonyabb lehetsz. Gondolom nagyon várod a holnapi vérvételt..

Dimet, férjed egy tündér és hős, mert 6 vagy 7 csővel vettek le vért és nem lett rosszul :lol:

Bár kicsit sokkot kapott, amikor kiderült, hogy kb. 1 órás procedúra lesz maga a véradás, tehát amíg csövek lesznek benne.
Azt mondta, ha valami miatt ő nem lenne megfelelő, ezt az információt ne is mondjam a köv. jelöltnek :lol:

Remélem jövő hét elején megtudjuk, hogy megfelelt-e.
Nem tudom elégszer megköszönni.....
mniki

ne köszönd! remélem jó lesz, és a végeredmény tuti lesz. nikibaba....

Kép

dimet

Csajok!

Ki mit szedett terhesség alatt migrénre?
Két napja, minden délután majd meg döglök!
És már érzem, h. ma sem úszom meg! :evil:
K..vára elegem van!
Panadol sz@rt sem ér. Algopyrin se sokat.
Gondolkodni nem tudok, nemhogy érdemben dönteni a legegyszerűbb dolgokról! Intéznem kéne egy csomó mindent, de agyhalott vagyok!
Kihalok, mint a dinoszaurusz!

Ded reggel kiborította a fél pohár tejét, utána leverte a kajáját, majd ijedtében bepisilt. Tököm tele! :evil:
Megyünk sétálni, de szigorúan csak babakocsival, több megpróbáltatást ma már nem visel el a szervezetem!

rambóka

Niki: nagyon mennek a szurkok:))))))))

Apple: Jaja, terhes vagy biza, olyankor melege van az embernek:) (télen nagyon-nagyon praktikus:))))))))) (a nyárról inkább nem nyilatkoznék:)

Rambóka: én valami homeós bogyót szedtem... (homeopatia.info asszem ahol fel vannak sorolva)

Kisteső úgy a 15. héten jár... (jövő héten megyek AFP-re)
Vendég

(Mikulás a céldátum :))
Vendég

Ramboka, nekem a frontok miatt volt migrénem es a dokim Kalium bichromicum-ot irt fel + Nux vomica-t mert hanyingerem is volt + pihi sotet huvos szobaban....nekem ez hasznalt....persze minden attol fugg hogyan faj a fejed...
Volt egyszer egy olyan "luktetos" fejfajasom, arra Cyclamen-t es Actea racemosa-t adott, de az nem a frontok miatt volt, inkabb a faradtsag okozta.... Mindenesetre jobbulast kivanok!!!!
alice27

Apple! Látod, már terhességi tüneteid is vannak! Ott van az a baba a pocakban, és ott is akar maradni!

Niki, drukkolok! Gondolom ez a hét olyan, mintha egy évszázad állna előttetek!

Rambóka: COLA és sötét! A sötét talán nem megoldható Gergő miatt, de Colát azt ihatsz. (szigorúan zero-t!) ;)

Kép
mamint

Apple!

Először is, ÉLJEN!!
Másodszor, mi az, hogy nem hiszed el, hogy nő a progid? Kapsz rá utrot az már biztosan sokat emelt rajta!
Harmadszor, egyszer már írtam itt a barátnőm esetét. A 12. héten valami 8-as progit mértek nála. A doki szerint nem élhetett a baba. Na azóta megszületett és már gyönyörű fél éves kislány! Hihetetlen, de megtörtént... bizzál!

Niki!
A legjobbakat kívánom!

Lona
lona1

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, ma láttuk UHun a petezsákot, 5mm. A doki azt mondta, h korának megfelelő mérete van. Annyira megörültem, megnyugtatott. Nem gondoltam, h már ma látni fogjuk. Csak a progit kell feltornáznom.
Köszönöm lányok a megyugtató szavakat!!!

Lona, tehát Te írtad ezt. Emlékeztem, h valaki egyszer mintha írt volna ilyesmit csak nem tudtam ki volt az. Igen, ez hihetetlen, h milyen csodák vannak.

Rambóka, anyukámnak a citromos kávé szokott segíteni. De ahogy Mamint említette a Cola se rossz.

Niki ment pü.
apple

Dimet, ez a kis csajszi még mindig egy kis mesefigura. Nagyon cuki apja lánya!
apple

Merre van a topik többi tagja?

Szó nélkül lelépünk nyaralni? :twisted:

Apple látod látod csak bízzz!!!
terhesen nekem is melegem volt pedig alapból fázós vagyok..
Férjed felfogta már? Családnak mikor mondjátok?

Csakegy kismikulásod lesz?
ezt a dátumot sem nehéz megjegyezni Lilláét sem :lol:

Niki++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :wink:

Dimet lányod tünemény!

bibibiii a kiságyban van tegnap óta az elalvás, néha nyöszörög de sírni nem sír :P
Ma is fürödtünk 3-kor mert bekakilt :shock:

Kavics?????????
Norka?????????
Mona?????????
Rejo??????????
Zsizsik????????

Lassan Bettica is jelentkezhet

Kép
Vendég

Apple, gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!

Csakegy, Hunort is a Mikulás hozta :lol: , egy Kaális topikos Zöldi, ő is Mikulásra szeretné a bébjét megszülni :lol: jó kis dátum ez :lol:
Dimet, KisZsének cupp!Édes még mindig!

Ma volt életünk első metrózása és villamosozása, tecccetttt!!!!!!!!!Először megijedt a metró hangjátó, de aztán marhára tetszett neki! :lol: A villamoson faragatlan, mocskos emberek utaztak :evil: majd viszaestem, alig tudtam, hogyan is kéne felrakni a babakocsit...hát egy öreg bácsika segített, más le sem szart...és a vezető már sípolt hogy zárja az ajtót!Én meg még fent sem voltam.... :cry: az emberek hülyék :cry: :cry:
Vendég

Köszi a tippeket!
Kaptam gyógyszerész barátunktól vmi homeopátiás bogyót, ami rendkívül hatékony, mert elfelejtettem bevenni, de így is megúsztam a mai napot. :lol:

Kincs!

Ha Photoshoppal a középső ujját ki tudjátok egyenesíteni, akkor ez lesz az évszázad képe! :twisted: :lol:
Csak így tovább az alvás terén! :D

Hunci!

Azért lesz ám jobb is!
Már lenn várakozás közben célszerű kiválasztani a célszemélyt és megszólítani, h. ugyan segítsen már feltenni a kocsit. Ellenkező esetben az ajtónyitás pillanatában légüres tér keletkezik körülötted, mindenki felsprintel, h. nehogy te akadályozd a feljutásban, v. másik ajtót választ.
De mióta terhes vagyok, ki kellett dolgoznom a stratégiát, h. fel- és le tudjak szállni.
És meglepően kedvesek tudnak lenni az emberek!

Bár a minap, miután a dedet elhelyeztem a buszon a 2. ajtó babakocsis állórészén, direkt az első kettes ülés felé fordítva, h. majd én ott leülök, egy nő balról beelőzött, amíg befékeztem a kocsit, lecsüccsent, majd kedvesen közölte, h. nyugodtan maradhat úgy a kocsi, őt nem zavarja! :shock:
Annyira meglepődtem, h. se köpni, se nyelni nem tudtam, de a másik ülésen ülő nő felhívta helyettem a figyelmét, h. valószínűleg AZÉRT így állítottam a kocsit, h. ÉN tudjak leülni a deddel szemben, nem ő. Pláne mivel eléggé láthatóan kistesó van a pocimban. Villámgyorsan eltakarodott! :evil: :twisted:

rambóka

Sziasztok!
Azért ide írok, mert itt többen vagytok. Teljesen el vagyok keseredve. Talán emlékeztek a tavaly őszi kálváriámra(abbahagyjam vagy ne az egyetemet, a döntés elodázása végett halasztottam), ami most folytatódik. A főnököm kényszeríteni akar, hogy menjek, merthogy "megbeszéltük", hogy akkor kapom meg a határozatlan idejű kinevezésemet, ha elvégzek egy másik szakot, mert jelenleg csak az egyiket tudom tanítani. De akkor még 3 éves képzésről volt szó, közben bejött ez a bolognai marhaság, és így ugye 5 év :shock: Ráadásul szerintetek normális dolog az, hogy VAN már egy nyelvszakos diplomám, most egy másik nyelvszakot kéne végeznem, és SEMMIT nem számít a másik. :shock: A nulláról kellene kezdenem, és ugye 5 év. És azt is közölték ám velünk tavaly az egyetemen, hogy megszűnt ám a levelező és a nappali közötti különbség, levelezőn is UGYANANNYIT és UGYANÚGY kell teljesíteni :shock: , ami tényleg igaz, én nem is bírtam hirtelen annó. Most én vagyok hülye, hogy egyszerűen nem akarom(és nem is lennék képes), hogy 5 évig minden egyes péntekem és majdnem minden szombatom arról szóljon, hogy hajnalban elindulok, és valamikor késő este érek haza, és közben is folyamatosan tanulni kell, tényleg nagyon brutális, tanítás mellett meg főleg. Legalább azt a kis szabadidőmet szeretném a családommal tölteni, nem pedig iskolapadban meg tanulással, főleg, hogy nem lehet tudni, meddig lesz egyáltalán iskola a faluban, ja!meg a legszebb, csak 5-6.-ban tanítanék, ami 4!!!!óra összesen!(nemzetiségi nyelv miatt, csak ennyi "jut" idegen nyelvre)MEGÉRI????És persze egy fillért sem fizetnek!Ma már 2.napja nem alszom, folyamatosan itt ülök és próbálok valami értelmes megoldást találni, de nincs. Mindenhol csak ez a bolognai sz.r. Annyit kiderítettem, hogy valóban csak 2006. szept.1-ig lehetett nyelvvizsgával tanítani. És komolyan félek attól, hogy kirúgnak. Az igazgató totál kivan idegileg, mindenre képes szerintem, fogalmam sincs mit csináljak...másfél hét gondolkodási időt kaptam, szerintem ez finoman szólva is zsarolás volt, ilyen szöveggel megspékelve, hogy tudja, hogy gyesre játszok!Szó szerint!Pedig ősszel komolyan elmondtam neki mi a helyzet, hogy mondhat ilyet egy olyan nőnek, aki abban sem lehet biztos, hogy sikerül-e egyáltalán, nemhogy arra "játsszon". Szóhoz sem tudtam jutni!Kész vagyok!Segítsetek, mit lehet ilyenkor csinálni???

Kép
Kép
zazzy

Mi van akkor ha beíratkozol, viszed róla a papírt és CSAK addig csinálod amíg terhes nem leszel (és csak annyi órára jársz be ami az aláíráshoz még épp kötelező)? (Közben ugye határozatlan idejű leszel úgy meg terhesen abszolut védett vagy)... Ha már határozatlan időre szól a szerződésed és terhes vagy van több mint 3,5 éved arra, hogy megoldást találj... (a sulit meg hagyhatod abban a pillanatban a fenébe)
Vendég

(ha meg csak akkor kapnál határozatlan idejűt ha már elvégezted -ld. 5 év múlva- az nagyon gáz mert akár terhesen is munka nélkül maradhatsz ha közben lejár a határozott idejűd)

(Plusz van egy szabály arra ha jól tudom, hányszor lehet határozott idejűt hosszabbítani, utána automatice határozatlan lesz... na ennek kéne utánanézned...)
Vendég

Kincs, nagyon cuki a kisfiad. Tök jó ebben a farmerruciban :lol:
Családnak, még nem fogjuk bejelneteni, csak Ti meg mi ketten tudjuk, és ez szerintem így is marad a 12. hétig.

Zazzy, ebben nehéz tanácsot adni, de nekem is pont az jutott eszembe ami Csakegynek. Íratkozni, íratkozz be (szerintem), ilyenkor szoktak váratlan dolgok történni,
az igazgatót is lerázod magadról, így te is nyugodtabb leszel, a sulit meg csinálod ahogy tudod.

Hunci, ezen egy cseppet sem lepődök meg. Egyrészt Pesten babával közlekedni életveszélyes, másrészt meg annyira szemtelenek tudnak lenni az emberek. Nem igaz, h nem jut eszükbe, h ők is voltak vagy akár lehetnek hasonló helyzetben, és jól jön a segítség.
apple

hunci, akkor ha már ennyire mobiliskodtok, megbezséljük a talit. 2 hét múlva (örökké)

apple, grat. az eredményhez. csak így tovább :) anno én is minden kis lépésnek örültem,hogy ezen is túl vagyunk....szívhang, 12. hét, afp, genetikai uh...stb. jók ezek a mérföldkövek:)

képzeljétek, tegnap voltam bőrgyogyónál. volt egy necces anyajegyem, be is paráztam. de semmi gáz, majd ősszel leveszi. és a csaj tökre felvilágosult volt pcos ügyben. sőt!!!!! beutalt vérvételre. azt mondta hormonokat nem nézethet, de kiírt májfunkció..stbre...és az asszisztens beikszelte a hormonokat is. hátha megcsinálják így.....(cseles) bementem a kórházba, rögtön levették a vért, 11re van eredmény. asszisztens mondta,hogy drukkoljunk, hátha beveszik és megcsinálják a hormonokat is. bassz...pesten miért nem tudnak ilyen rendesek lenni???

hova tüntek a többiek?????

Kép

dimet

Máris úgy örülök, hogy írtam nektek!Köszönök minden jótanácsot!!!
Szóval már most határozatlan idejű vagyok, épp ezért zsarol, hogy ő megadta, mert megbeszéltük, hogy csinálom.
A jogviszonyom él, csak ellőttem a 2 passzív félévemet.
Annyira nincs kedvem, hogy hihetetlen, és bár úgy lenne Csakegy, ahogy írtad!Ez valóban mindent megoldana, mert szerintem mire visszamennék dolgozni, tartok tőle, hogy itt már max.alsó tagozat lesz, nem is tervezzük itt lelélni az életünket, bár szeretünk itt, de lehetőség 0.
És az fáj, hogy személyi kérdést csinál ebből. 2007 januárjában felvett egy egy tanárt, aki véletlen se angol szakos volt, most januárban elküldte, de nem azért, mert nem volt papírja, neki csak egy középfokú nyelvvizsgát kellett csinálnia, hogy is van ez???És nem én lennék az egyetlen, aki végzettség nélkül tanít, csak engem nem bír piti dolgok miatt. Szánalmas alak.
Ez egy pici iskola (140 gyerek összesen)tele sajátos nevelési igényűekkel, ezért kínlódjak 5 évig??? :shock:
Az lenne az optimális megoldás, amit írtál Csakegy, de ez olyan bizonytalan. És ha ősztől megint elkezdem ezt a stresszes életmódot, hát akkor minden jön csak a baba nem.Ettől buktam ki tavaly ősszel is.Jó, akkor orvosváltás is volt, mostmár legalább tudom, hogy jó kezekben vagyok.
Még egy kérdés:Szerintetek ilyenkor a tavaly befizetett féléves tandíjam elúszott?

Kép
Kép
zazzy

kincs, tényleg állat ez a kép. :)

Kép

dimet

zazzy, nem irigyellek....csak keményen.

Kép

dimet

Dimet: Hol volt ez a hely?(város)
Drukkolok, hogy meglegyenek a hormonok is! :wink:

Kincs!
Én is akartam írni, csak este már zombi voltam, valami tündéri kisfiad van!

Apple!Látod, minden rendben lesz!Drukkok mennek továbbra is!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Rambóka: én quarelin-t szedek a migrénemre, eddig bejött.

Jajj lányok úgy izgulok, mert teljesen elfelejtettem, hogy terheléses cukor vizsgálatra kell mennem és előtte este teletömtem magam sültszalonnával :oops: remélem nem lesz túl szőrnyű az eredményem :shock: ma délutánra lesz kész

tyche

Sziasztok!

Apple!

Gratula a kis pocaklakóhoz, ne aggódj, ő kapaszkodik!!

Dimet!
Tök rendes volt ez a doki! (nekem is el kéne mennem egyszer, nem is egy gyanús anyajegyem van.De mikor, és hogy??)

Csajok, ismét körkérdés:

Ki hol vesz a gyereknek szandált?? Mert azt akarok venni, de asszem Siesta kilőve az ára miatt.
Szóval még hol van jó, és megfizethető? És mit kell néznem a vételnél?
( már nem kell járnunk Dévény tornára, kb. 5-6 x voltunk, és behoztuk a lemaradást, és mondta a gyógytornász, ha már próbálgatja a felállást, vegyek neki szandit, és itthon adjam rá, hogy szokja stb. Szóval ezért kell most a szandi.)

Várom a tippeket! Köszike!
ezoterike

Kincs, ez a kép fantörpikus :lol:

Zazzy, az én időmben lehetett halasztást kérni és nem úszott el a pénz, de ennek már 1 évtizede :lol: :lol: :lol:

Dimet, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre, ilyen hamar sehol nem csinálják meg :shock: vagy csak nem mondják :?

Csajok, ha valaki a köv. tüneteket produkálja, ne ijedjen meg :
- iszonyat erős, görcsös hasfájás (felmerül a vakbél gyanú)
- erős folyás
- ájulásérzés
- mintha kiszakadna a méh és gyomor- érzés
- fokozott bélgáz termelődés :lol:

mert ez azt jelenti, hogy pé van :lol: :lol: :lol:
jelen esetben NEKEM, a 27/28-ik ciklus napon :)

Múlt hónapban ugyanez volt, azt hittük, hogy elrontottam a gyomromat...

Wow, örülök nagyon ,mert ha nem is tökéletesen, de még mindig működök :)

Bár lehet ezt nem ebbe a topikba kéne írnom, mert nem vagyok se nem terhes, se nem gyerekes :roll: :D
mniki

Ezoterie: csak akkor vegyél neki szandált ha már teljesen stabilan és biztonságosan sétál, otthon csak zokni (csúszásgátlós).

Első cipőnek meg (én ezt elszútam sajna) szerintem a Liliputi.hu-n árult bőrtalpút vegyél... az teszi majd a legjobbat a lábának... (meg láttam Falcon vagy milyen cipőket, na nekem azoknak nagyon tetszett még a talpa...)

Zazzy: fenyítsd be a főnököd egy munkaügyi bírósággal... (plusz az indexen van egy munkaügyis topik, ahol rákérdezhetsz erre, csak lesz már aki tudja, mik a lehetőségeid...)

A tandíjat szerintem buktad sajna :((((

(Én meg hulla vagyok... olyan xarul aludtam... mindjárt megyek capuccinot gyártani... Lilla kidőlt, 4 emeletet gyalogolt le, 4 emeletet fel és egész gyorsan úgyhogy kidőlt:))))))))
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?