Új privát üzeneted érkezett!

Zita, örülök a mocorgásnak, én ma éreztem először nappal is :)
Majd később mikor a kezét lábát érzed meg látod na az lesz a jóóóóóóó :P

Georgia, tényleg te a múltkor írtad hogy új gép kell,nem baj türelmesek leszünk. :)

Dike, akkor hétfő :) de te hétfőn már a 13.hétben leszel, most vagy a 12.hétben.
Mert nem mindegy hogy 12. vagy 12 az a (.) a végén az nem mindegy. Dokik is így kérdezik hányadik hétben vagy pl. akkor te most vagy a 12.hétben de hány hetes vagy akkor betöltött 11hetes és 4napos. :wink: :wink: csak leírtam mert nem mindegy :)

jó éjt

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka

Sziasztok,

Georgia
Tényleg, emlékszem, hogy írtad, hogy nem jó a laptop, akkor oké :) de már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyit nőtt a pocid :)

Dike
köszi szépen! Várjuk a képet! :)

Ancsuka
nem baj, hogy Zitusozol, csak tudjam, hogy nekem szól :) Én már mindig érzem a babát, már akkor is ha állok, ha fekszek, vagy ha ülök, éjjel-nappal. Pl. tegnap este 10-kor kezdett el rosszalkodni :) olyanokat tud rúgni már most, hogy megáll az eszem :D
Ezt a hetes dolgot sosem értettem, pl. én ma léptem a 18. hétbe, vagyis betöltött 17 hetem van. Ha jól gondolom. De chaten azt mondták, hogy már a 18-ban voltam egész héten, mert 17+x nap, de szerintem az úgy nem jó, vagy nem tudom..... A lényeg, hogy nekem a doki a legutolsó mensi első napjától számolja, ami júl. 31. volt, akkor most hogy is van ez? :) remélem nem akadsz ki tőlem, de ha már így írtad, akkor érdekelne :D

Jó hétvégét!

Zita

Kép
zitácska79

Zita

Nekem nem nol rohamosan a hasam, legalabb is en nem veszem eszre.
Bar mondjak egy paran, hogy megint nott, de en nem ugy latom.
Viszont en csak akkor erzem a bebit, ha fekszem vagy ulok nyugis allapotban, de nekem a hasfalon van a placenta.
Igy kesobb fogom jobban erezni.
Remelem igy lessz!!
Vendég

Georgia
Nekem most hirtelen megnőtt megint, már a ruhákon is látszik, hogy gömbölyebb vagyok :D
Én most is érzem, bár most fekszek. Ma még a liftben is rugdosott :D biztos tetszett neki :)
Nekem nem tudom hogyan helyezkedik a placenta, semmit nem mondtak erről.... na mindegy, nem is foglalkozhatok mindennel :D

kezdődik az x-faktor! Jó tv nézést mindenkinek! :)

Zita

Kép
zitácska79

Zitus :)

Az én legjobb tudomásom az, hogy....
pl. magamból kiindulva nekem a forduló nap pont hétfő, vagyis én mindig hétfőtől vagyok x.hetes terhes vagyis betöltött xhetes.
pl. én....
Mivel most szombat van, én most vagyok 16.hétben, de betöltött 15hetes és 5napos (15+5hetes) vagyok.

Te ahogy látom, de nézd a vonalzódat is, de most vagy betöltött 18hetes vagyis beléptél a 19.hétbe a pont a lényeg vagyis a tizenkilencEDIK hétbe.
Érted????

lehet hülyeséget írok, de szinte 99%, hogy nem mert a dokinak is így szoktam mondani most vagyok az x.hétbe de betöltött x hetes vagyok.

Ancsu

ancsuka

Csajok

Ezt en is osztom!!
Itt is igy mondjak :D :D !!

Zita

En kismama nadragba jarok egy ideje, mert a farmerek mar reg nemernek rajtam ossze.
Viszont mindd ilyen melegitoalso fele, csak divatos :D na nem ugy etem!!
Szoval 2 feket egy szurke nadragot vettem ami igazi kismama nadrag, fel er a mellem ala, de sima pamut vagy ilyesmi.
Es en minden nap ugy 3 szor nezem a hasamat a tukorben es nekem nemtunik fel.
Viszont en nem vagyok egy nadszal, 80 kilo vagyok.
Es nemtom, szerintem a vekonyabb csajoknak jobban kiadja a hasat jobban lehet latni mint pl nekem.
Nekem a multkor az uhun mondta az uhus, hogy a placenta minden oke, csak a hasfalon helyezkedik el, igy kesobb fogom erezni a nagy rugasokat :D :D !
Gondoltam ez is csak velem tortenhet.
Mindeggy ez van mindeggy csak rugdossaon, az a lenyeg :D :D !!
Vendég

A ferjem szerint nott a hasam, es masok is azt mondjak, de amugy en is sokat agyalok nehogy gondd legyen :D :D !!
De ugy se lessz!
Mar nagyon varom a csutortokot, hogy halljam a bebi szivet!!
Vendég

Sziasztok,

Ancsuka
Na, most már megnéztem egy naptárat rendesen! :) s kiszámoltam.
Júl. 31-én jött meg utoljára, s ha elkezdek számolni, akkor 1. hetes terhes voltam aug. 7-én, 2. 14-én, 3. 21-én és így tovább, ami azt jelenti, hogy tegnap léptem be a 18. hétbe, vagyis betöltött 17 hetem van, akkor ezek szerint jól számolt a doki, mert nekem mindig ezt magyarázta, de nem fért bele a buksimba :D

Georgia
nekem az elején mákom volt, mert a 15. hétig simán hordtam a régi nadrágjaimat, utána is jók lettek volna, csak már a derékpánt miatt nem volt túl kényelmes :) Nekem csak 1 kismama nacim van, ez farmer, aztán majd veszek karira, mert akkor úgyis megyünk mindenfele.

S íme egy kép, szerintem el fogtok képedni, mert én is meglepődtem, hogy ilyen nagy! :shock: Kép 17. betöltött hét, ill. 18. hétbe léptem :)

Zita

Kép
zitácska79

zita! tényleg nagy, de széép akkor a vonalzód siet egy hetet?
de jó neked h ennyire érzed már rugdosni:)

velem semmi kül...tegnap jól összevesztünk:( -13 volt reggel brrrr.
holnap uhu szorítsatok!!!

nem tudja vki h Székesfehérváron hánytól van uhu?

KépKép
dike

Sziasztok!

Még mindig betegen, de már 2napja szedem az antibiotikumot, remélem mostmár rendbe jövök! :roll:

Dike,
igazság szerint 8tól van uhu, de ha oda is mész korábban sorszámért, sajna fél 9körül ér csak le a doki, és először behívják soron kívül az aznapi műtéteseket, meg a kaparásra várókat! :evil:
Szóval szerintem 10körül elég, ha odaérsz, és az uhu után meg majd ott le is veszik a kombinált teszthez a vért!

Zita,
szép nagy pocid van! :D

Georgia,
nekem kb a 18.hét körül kezdett el nőni a hasam, de akkor hirtelen nagyon szembetűnő lett pár nap alatt!

Bocsi, hogy csak ennyi voltam, de megyek pihizek tovább!
Puszi mindenkinek!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Zitusom :)
Számolok veled...
júl 31 mesi első napja.
Mindig a szombat a forduló napod, ha úgy egyszerűbb írj minden szombathoz egy adott számot és tudod az a pl. dec.4-hez 19.hét és betöltött 18hetes. Nézd a vonalzód semmi mást az a betöltött heteket mutatja vagyis 18hetes és 2napos vagy MA, de beléptél a TIZENKILENCedik hétbe.
Nézzük máshogy.... júl 31-hez írj egy egyest az az első hét vagyis ott vagy 1.hetes terhes, de betöltött 0hetes érted? aug 7.-én léptél a 2.hétbe (második hétbe) és betöltött 1hetes (egy hetes) voltál. érted?
A a kúrva . zavarja meg az embert más jelent ha pl 5. (ötödik) vagy 5(öt) érted? az ötödik az az hogy 5.hétben vagy az 5 meg hogy öt betöltött hét.
Fúúúú ennél jobban nem megy, de ha nem érted nem baj, én sem értettem..... írd meg ha ide nem is akkor privibe és leírom valahogy.
:lol: :lol: :lol:
Pl. számolja velem és nekem 30.-án hétfőn volt a beültim én akkor már betöltött 2hetesnek számítottam vagyis 3.hetet kezdtem 30.-án, hátha az én példámmal megérted mert én hétfői vagyok, és úgy könnyebb számolni.
Ja még annyi neked az uh az a 20.hétben lesz nézd ezt is. A genetikai uh-t nem a 19.hétben csinálják hanem a 20.hétben vagyis te betöltött 19hetes leszel de a 20.hétben csinálják.
Tudom annál nincs rosszabb ha valaki nem ért valamit és nagyon akarja, ha gondolod és van msn vagy skype beszélünk mikrofonon és elmondom addig nem engedlek el....:) képletesen míg meg nem érted.

A pocid valóban nagyon nagy..... szépen növekszik.... tök jó

Meli, jobbulást neked....... kívánom, hogy minél előbb meggyógyulj. Nekem mondta egy doki, ilyenkor más úgymond simán lehet bármilyen gyógyszert szedni mivel a szervek már kifejlődtek már csak erősödnek és nőnek :)

Én jól vagyok, nátha is mondhatni elment, elzavartam..... :lol: :lol: :lol:

Bri puszil mindenkit

Betty, is "jól" van.

suzytól csak fotót kaptam, de remélem jól vannak a telót nem vesz fel.

Ancsu

ancsuka

Sziasztok,

Meli
Jobbulást!

Ancsuka
Most sajna nincs időm végig gondolni amit írtál, de ígérem végig fogom :)
Sajna tegnap este megint begörcsöltem, úgy mint 2 héttel ezelőtti vasárnap.... Voltam védőnőnél vizelet rendben, max. kicsit sűrűbb, ahogy ő fogalmazott, du. megyek dokihoz, ismét :? de a védőnő is mondta inkább menjek, minthogy baj legyen..... Meg akartuk hallgatni a kis szívecskét, de csak a köldökzsinórt találtuk, de ez is valami :)
Majd jelentkezem, hogy mi volt már megint a baj :?

Zita

Kép
zitácska79

Zitus, nagyon szorítok és írj ha voltál dokinál

Ancsu

ancsuka

ma 12 hetesnek kéne lennem,mivel lombik volt,pontosan ki lehet számolni.Rubliczki is számolta anno 3 hete és ma lennék 12 hetes.
erre a baba mérete 49.6mm amire azt írta a doki egy másik(csetényi)h 11+5. meg vagyok ijedve komolyan..ma 57mm-nek kellett volna nagyjából lennie.:( miért kisebb..sztem nem lehetek 2 nappal fiatalabb ha tudni pontosan h szept 27.én fogant.
nyaki redő: 0.90mm bpf(fej) 19mm :shock:
örülnöm kéne meg minden, meg azt hittem megnyugszom, de a legutóbbi uhu óta keveset nőtt.:( persze a doki nem mondott semmit.(de ő nem tudja h mikor fogant) és amugy 11.5 re minden táblázat szerint is 52mmnek kellene lennie. :(
nemét ő nem tudta meghatározni.

vettem szívhangfigyelőt,már hallgattam is vele, jól hallani,párom is hallotta.

KépKép
dike

zita! szorítok h minden rendben legyen.

KépKép
dike

Dike, én ezt már nagyon régen észre vettem, hogy a babód kisebb mint ahogy kellene....., de ezt doki tudja csak megmondani így ez jó vagy nem?
nekem az ikrek 12.heti uh vagyis betöltött 11 hetesen és 3naposan voltak 64-64mm-ek.
De ez még nem jelenti azt hogy gond lenne, ha a doki az uh-n nem mondott semmi rosszat akkor nem lehet gond szerintem, viszont szerintem az hogy lombik nyugodtan mondhattad volna, hiszen tudod a fogantatást pontosan. Igazából fogalmam nincs mi a jó méret az átlagosat itt megtalálod
http://babafalva.hu/terhesseg-hetrol-hetre-12-het/ vagy más hasonló oldalon, de te már most lennél a 13.hétben hiszen betöltött 12hetes vagy.
itt egy másik oldal 12.héten:
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/het ... p?HETEK=12
itt már csak 55mm-től írja

milyen szívhangfigyelőt vettél és hol? ez engem felcsigázott nagyon :)

Bocsi, hogy megint őszinte voltam! de ez így fer szerintem és ne kérdezd ez miért van hogy a babó kisebb vagy nem, keresd fel a dokid ha zavar és beszéld meg vele!!!!! szerintem!!!!!

Ancsu

ancsuka

ancsuka! nem hiszem el :cry: izgulhatok tovább:((

brendonba vettem a legjobbat angelsounds.

KépKép
dike

Ancsuka,
köszi!Remélem mostmár rendbejövök, de sajna nem úgy néz ki eddig! :cry: :cry: :cry:

Dike,
szerintem emiatt ne aggódj!Hiszen ha belegondolsz, a pontos időre született babák között is van 3kilós, meg 4,5kilós, 48centis, meg 58centis!
Ez egyéni dolog!
És sok függ attól is, hogy a mérésnél a kurzort pontosan hova is tette a doki!1pici kis mellémérés, és máris más eredményt kapsz!
Nekem is azt mondják, hogy pár nappal fiatalabb a koránál, de ez még nem baj!Nyugi!
Mindjárt megnézem, hogy nekem mekkora méretei voltak!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Helló lányok!!!!

Csak ehhez a számolgatáshoz szólnék hozzá :oops: nem okoskodni akarok,csak a saját tapasztalatomat írom le!(Én azt hittem nagyon fontos,hogy mindíg a pontos hetet+napot mondjam,főleg,hogy lombik és tudtuk is.)

Szóval amikor 34+6-on reggel bementünk a szülészetre,mert folyt a magzatvíz,a szülésznő kérdezte,hogy hol járunk?Mondtam,hogy 34+6,erre írta,hogy 34 hetes.
Oké mondom magamba,majd a doki biztos figyelembe veszi azt a 6 napot is ami már majdnem egy hét..................hát jött a dokim,neki is mondom 34+6,ügyeletes dokinak is mondtam.................semmi :cry: :twisted: Ugye ebben az időben sokat számítanak a hetek,de senkit nem érdekelt a majdnem 1 hetem,így aztán minden papíromon az áll,hogy 34 hetes voltam.
És hát Roli így koraszülött osztályra került (bár amúgy is oda került volna),de nem a súlya miatt :roll: :lol: hanem a hiányzó hetek miatt.

Ez van!A mi kórházunkba ez az előírás!!!!

Mindenkinek pusz!

Kép
cukigabi
Budapest

Kép
Nekem is ez volt!Nagyon szerettem,jó volt hallgatózni és megnyugtató!

Kép
cukigabi
Budapest

Zita

Szoritok neked nem lessz gondd, majd ha haza ersz a dokitol irj!!

Dike

Biztos nem lessz gondd, de ha valamit nemtudsz, a dokid biztosan valaszol, ha kerdezel tole!
Ezt most nem azert irom mert mi nem valaszolunk, de szerintem az aki vizsgal, az okosabb mint mi.
De ne izgulj!!

Csajok!
Tegnap ugye itt nalunk teli volt a varos krampusszal, meg a mikulas dec 5 mindenki ad mindenkinek ajandekot, felniott gyerek,klassz volt.
Na de ma :D :D !!
Fel is diszitettek a varost hatalmas karacsonyfakkal, es minden lakasban kesz a karacsonyfa.
Hu nagyon klassz!!
Ez december 31ig van, es dec. 31en ejfelkor szetszedik a fat, es kiviszik egy kupacba minden utcaban, es meg gyujtjak.
Ez itt tradici :D :D !!
Mi is csinaljuk veluk eggyutt, vagyis elegetik a tavalyi evet.
31en egetjuk a 2010es evet.
De meg sirtam is, az egesz varos ragyog :D :D !!
Majd csinalok kepeket, es ha veszunk uj gepet felrakom.
Vendég

Nálunk is úgy számolják egyébként a heteket, ahogy Gabi írta!
Hiába vagy mondjuk 17+6napos, 17 hetesnek mondanak, másnap meg 18-nak!Nálunk is ez a protokoll!Mindig a betöltött heteket számolják!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok!

Megnéztem a leleteimet.
A 11.héten(11+0) CRL:42mm-es volt, a 12hetes uhun 12+4en voltam, akkor a CRL: 56,43 volt!
14+6on pedig a CRL: 92,7mm volt!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok,

Szép a mai termés :) nagyon sokat írtatok! :)

Georgia
Tényleg nagyon szép lehet, totál elképzeltem. Én is láttam ma Mikulást! :) úgy örültem neki :D

Dike
Szerintem legközelebb, ha mész dokihoz kérdezd meg, ill. az uh-n is nyugodtan kérdezhetsz, én is szoktam! :wink: nálam soha senki nem ússza meg a kérdéseket :D

Ancsuka és mindenki! :)
Voltam dokinál, minden rendben, méhszáj zárt, méhnyak nem lett rövidebb. Doki megint nem tudja mitől van, de minden rendben! Azért írt fel tabit, ha begörcsölök mondta hogy vegyek be nyugodtan: Pipolphen. Majd ha mégis gond van, az úgyis kiderül uh-n (persze ezt csak én mondom, a doki nem mondott ilyet).De biztos nem lesz semmi gond, legalábbis remélem. Pár napig extra pihit rendeltem el magamnak, aztán csak jobb lesz, úgy mint a múltkor! A pocim formája is változott, ugyanúgy mint a múltkori görcs után. Míg szombaton magasan nagy gömböc volt, ahogy látjátok a képen, na most lejjebb van a kis gömböc. Babám rugdos, úgyhogy biztos minden oké. Ja, és voltam védőnőnél, vizelettel minden ok. Megkérdeztem a teljes vizeletvizsgálatot, itt nincs benne a protokollban és csak indokolt esetben küldhet el vizeletvizsgálatra. A másik amit megkérdeztem, hogy a vasat miért nem nézték. Csak akkkor nézik itt, ha a hemoglobin, hematokrittal gond van, de az nálam jó volt.

Dike
Azt hiszem te kérdezted a múltkor hogy miben van vas: saláta, brokkoli, sóska, spenót, ja és a narancsban is van. A mandarint és a szőlőt a magas gyümölcscukortartalma miatt nem javasolják. Sokat beszélgettünk most a védőnővel, s megkérdeztem hogy ha magas a ph, akkor mit lehet tenni, lúgosítani kell :arrow: zöldség, gyümölcs.

Azt hiszem mindent leírtam, amit akartam! :)

Ja, és a doki szerint 18. hétben vagyok és jövő hét szerdán leszek 19+4 hetes, úgyhogy a vonalzóm jó :) ez már biztos! :) akkor megyek uh-ra dec. 15-én

bocsi a túl hosszú szövegelésért :oops:

Zita

Kép
zitácska79

nekem 11+1 43mm tehát az stimmel nekünk,és neked 12+4 a táblázat 63 mm ír,neked meg 56,4 ami 11+6nak felel meg és 14+6ra meg teljesen behozta magát,táblázat szerint is tökéletes a mérete,

viszont nekem 11+5 mondott 49.6ra táblázat szerint ekkor is már 55mm kell lennie!

reménykedem h semmi gond, csupán kicsi babám lesz:) én se vagyok magas:)

ja és nem a táblázatnak hiszek...hanem azért sok helyen utána néztem és tényleg kicsi.

KépKép
dike

Dike
Ne aggódj! Legalábbis próbálj megnyugodni, s igenis erőszakosan szedd ki a dokidból, amint mész, hogy most akkor ez jó vagy sem vagy most mi van! Hidd el a dokik maguktól nem fognak semmit mondani, nekünk is csak ez az össze-vissza kérdezés jött be, s megismert már mindenki, hogy nem hagyom békén őket, mert nem akarok hazamenni úgy, hogy kérdés marad bennem és utána azon eszem magam, hogy vajon gond van-e. Na, ezért kérdezz mindig!

Zita

Kép
zitácska79

én már le sem merem írni a 12. hetes méreteimet ....

Zita

Kép
zitácska79

Dike

Itt az a szokas, hogy 3 hetente jarsz ellenorzesre, es azt mondjak a 3 het alatt ami eszedbe jut es kerdezni szeretnel, ird le egy papirra, es azzal kezdi a szuleszno, hogy valaszol minden kerdesemre.
A multkor annyi mindent kerdeztem, hogy nekem az osszes mutetnel begorcsolt a vegbelem, es mikor ebredtem, rohadtul fajt.
Mikor leszivtak a sok petesejtemet, itt ugye nem alltatnak, es akkor is be gorcsolt a vegbelem.
Orditottam, hogy haggyak abba, annyira fajt :cry: :cry: !!
Es most szoltam a szulesznonek, hogy en nemfelek a szulestol, es a fajdalomtol, de a vegbelgorcstol borzasztoan felek huuuuuuuuuuu!!
Azt mondta ha megyek most csutortokon, megbeszeljuk mit lehet tenni, mit javasol.
Szerintem kerdezz!!!!!!!!!
Itt is azt mondjak, kerdezz, hogy nyugodtan menny haza, es elvezd a terhesseget, ne pedig ragodj mindig valaminn!!
Vendég

Szerintem igazából a doki amit mond az a tuti, számolásilag amit mondok az tuti így van vagyis ha a pontos adatot akarjuk, nekem pl. a kiskönyvemben egy héttel és egy nappal előrébb vagyok, szerintem az sem normális, viszont ha a szülést nézzük ahogy Gabi is írta, mert az így van ahogy ő mondja, szóval akkor nem mindegy vagyis jó is hogy nekem 1héttel előrébb vagyok. A pontos adat a vonalzó mert az jól számol.
DE én már nem mondok semmit, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, tény szülésnél nem mindegy. Vagyis koraszülésnél nem.

Zitus, örülök, hogy minden rendben :) szerintem csak jobb ha megnyugszol :)

Jó pap is holtig tanul, tartja a közmondás és nagyon igaz.
Ígérem legközelebb befogom a számat leírom amit akarok és kitörlöm amjd írok egy rövidet :) azt hiszem mindenkinek így lesz jó.

Ja és mielőtt valaki kérdezné, nincs semmi,nem történt semmi, nem haragszom senkire :) :)
Csak ezt most itt elhatároztam.

Ancsu

ancsuka

Zita

Orulok hogy minden rendben veled es a bebivel :D :D !!
Vendég

Sziasztok

Rég írtam ide...

Mostanában nem történik semmi különös velünk, várjuk az eredményeket, és még pár orvost végig kell járnunk!

Amiért írok most, az a számolás...

Ancsuka, én úgy emlékszem, hogy Te 5 napos bébiket kaptál vissza, tehát a beültetésed napján már 5 naposak voltak! Szerintem a megtermékenyítés napjától kell számolni, nem a beültitől, hiszem akkor már 5 napja éltek!

Javítsatok ki, ha nem így van! :oops:
Vendég

Zsu,
Az hogy ki hány naposan kapja vissza a számolásnál nem számít ha lombik a beültinél már 2 hetes vagyok. Vagyis nekem az 1.hét aug 16.
Nekem ezt mondta a lombikos doki is meg a saját is, mert kérdeztem mi számít mesi első napjának és azt mondta mind a kettő egymástól függetlenül, hogy teljesen mindegy mikor jött meg nem az számít hanem hogy mikor volt a beülti majd onnan vissza két hét. Az nekem aug. 16
igaz 15.-én jött meg, de azért hogy ne kavarják tanácsadóba stb. én azt mondom ami a nem hivatalos vagyis mintha 16.-án jött volna meg.

Sőt ha már ennyire konkrétan akarjuk, senki nem foglalkozik vele mikor volt a beülti olyan aki nem ért hozzá és mondhatsz te bárkinek bármit, azt mondja nem ez a lényeg. Adókedvezményhez akartunk igazolást és hiába voltam én lombikos és tudtam a pontos fogantatást, lekakilták azt mondták mi volt a mesi első napja :? :? :?

De már én sem értem ezt az egészet, mert hivatalosan számolás és lombikos doki alapján én most vagyok betöltött 16hetes, de a kiskönyvem szerint mert a genetikus nagyobbnak látta én már betöltött 17hetes vagyok. NAAAA most melyik a jó, a doki már csak nevetett ezen és én is. Tény amit a Gabi írt tegnap, a több hét az én javamat szolgálja koraszülésnél.

Ancsu

ancsuka

Ancsuka, mivel mi lombikosok ismerjük azt a pontos napot, amikor megtermékenyülnek a babáink, szerintem egyértelműen onnan kell számolni, tök mindegy, hogy mikor volt mesi első napja, mert nem spontán hónap volt, hanem hormonokkal belepiszkáltak.
A genetikus biztos jobban meg tudja állapítani a babáid korát mint egy "mezei" nődoki, szóval szerintem egértelmű, hogy a babáid azért nagyobbak, mert 5 nappal "idősebbek", mint ahogy számoljátok!
Az barátnőmnek a mesi alapján kiszámolták, hogy augusztus 8.-án fog szülini, végig paráztatták, hogy kisebb a baba, de minden vizsgálati eredménye jó volt, aztán végülis minden gond nélkül 24.-én! született meg a kislánya, és tök egészségesen, végül a doki is mondta, hogy valószínű később volt a peteérése.És nála is a genetikus mondta jól a baba korát.Náluk spontán volt.
Ezért jó, hogy mi ismerjük pontosan a baba korát.Van rá magyarázat miért nagyobb vagy kisebb.
Vendég

Zsu, nekem ez mindegy is, őszintén már nem foglalkozok vele, túlságosan felfújtam ezt a napos hetes dolgot. Én voltam a hibás.
mindenki számoljon úgy ahogy neki a legjobb vagy ahogy a dokija mondja.
Napestig vitázhatnák kinek mint mondod a dokija akár a lombikos, nem jutunk előrébb max egymást "idegesítjük".

Ancsu

ancsuka

Csajok!

Ez igy van ahogy Ancsuka mondja!!
Napestig vitazhatnank!!
Nalunk mindenkinek a leszivas utan 48 orara vissza teszik a 2 embriot.
Es a leszivas idopontjatol vonnak le 2 hetet, es onnan szamitjak a terhesseget.
Nekem az utolso menszeszem juli 21en volt, a beultim agusztus 13 pentek, a leszivasom, pedig agusztus 11.
Agusztus 11bol vintak ki 2 hetet, igy juli 28tol kezdtek a szamolast.
Itt megse kerdik mikor menszeszeltel utoljara.
Azt kerdik mikor volt a leszivas.
Mert itt mindenkinekl 2 naposan vissza is teszik a 2 embriot.
Tobbet nem is engedlyeznek, csak 2.
En az otthoni magyar nogyogyimnak mikor telefonaltam hogy nem e tudna felirni utrogestant, az se tudta mire valo az a huvely tabletta.
Szal mindenhol szerintem mas a szokas, meg varoson belul is.
Szep napot!
Vendég

Ok! Igazatok van! Bár én nem idegesítettem magam.
Vendég

Sziasztok!
Látom ez most egy jó kis "vitatéma"!

A lényeg végülis:
nálam az ég világon senkit nem érdekelt,hogy lombik és tudjuk a pontos fogantatást!És az utolsó menszi volt a számítás alapja.,bár nekem napra pontosan ment minden (punkció a 14.napon).

Szerintem hely és doki függő :roll: de mondjuk a mai napig nem értem miért.....................szerintem nekik is jó,hogy napra pontosan tudnak mindent.

Ancsu!
Mikor tudjuk már meg,hogy milyen nemű a páros??????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi, persze, mert neked pont a 14.napon volt a leszívás, és így nem kellett számolgatni, de nálad sem a beültihez számolták, mintahogy Georginál és nálam sem!
Vendég

Gabi, végre köszönöm!!!!!
Ezt próbálom megértetni veletek, hogy nem számít te ti én vagy ki lombikos mikor hány naposan kapta vissza nem nézik mikor mi volt, ők azt nézik mikor volt az utolsó mesi.

max a doki saját magának jegyzi, hogy ki melyik terhességi hétben jár. De látjátok némelyik doki majdnem hogy azt sem tudja mi az hogy lombik, nemhogy mikortól kell számolni egy terhességi hetet!!!!!

Az hogy nagyobbnak látja én csak örülök is pont azért amit Gabi írt, a koraszülés miatt nem lesz mindegy hogy kórházban hagyják a picit vagy sem.

Gabi, 16.-án megyek újra genetikushoz remélem akkor már lát majd valamit, de 12.heti uh már azt mondta egyik lány másik fiú :)

Ancsu

ancsuka

Sziasztok,

Ejjha.... :oops: :roll:
Azt hiszem, hogy ezt a kavarodást én okoztam, sorry.
Még annyit tennék hozzá, hogy én alapvetően azt nem értettem, hogy hányadik hét az a hét :) szóval nem a lombik, beülti, leszívás nap stb. dolgot. Nálunk sem foglalkozik a doki és senki sem, hogy lombik, az utolsó mensi első napjától számítják, bár nekem a beülti pont a 14. napon volt és a leszívás pedig a 12. napon. De lényegtelen! :)

Tegnap voltam egy gyógyszertárban s megkérdeztem, hogy mennyiért adják a Femibion 400-at, s mondta a kiscsaj, hogy dec-ben akciós náluk 4350 Ft, ha jól emlékszem, így legközelebb ha megyek bevásárolok :) De csak itt akciós máshol Győrben nem.

Zita

Kép
zitácska79

Látom a lényegen mindenki átsiklott... :cry: csak szegény Dikére nem kellett volna a frászt hozni feleslegesen!
Vendég

zsu! szerike!!!!:)

KépKép
dike

Zsu!
Igazad van :wink: Kicsit elmentünk a téma mellett :?

Dike!
Meli jól írta!Az újszülött babák mérete is különböző,biztos mondta volna a doki,ha baj lenne :wink:

Kép
cukigabi
Budapest

naaaa csajok már tanulok, írni akartam valakinek privit és kitöröltem.... :lol: :lol: :lol: mi a fenét foglalkozok én más bajával :lol: :lol: :lol:
Egy a lényeg mindenki egy-kettő vagy akár három egészséges babának adjon életet!!!!!!

Ancsu

ancsuka

:D :D :D

Kép
cukigabi
Budapest

Zitus, csak hogy megnyugodj..... szerintem nem tőled jött ez az egész..... napestig követhetnénk vissza, ha ő azt nem írja és ő erre nem így reagál, akkor nem tartanánk itt, áááá ez hülyeség :)
Mindenki legyen boldog ez a lényeg, ha baj van doki ha nincs akkor élvezze a kismami szerepet :lol: :lol:

Ancsu

ancsuka

Sziasztok,

Dike
hogy vagy? voltál dokinál?

Most nem igazán tudok senkinek sem semmit sem írni.....

én már kicsit jobban vagyok, de azért még érzem a méhemet :( de kibírom, legalábbis remélem....

Nálunk árvízhelyzet van, vagyis már homokzsákolnak, úgyhogy nem túl rózsás a helyzet, bár az előző kettő sem érintett minket, s hogy ha nálunk gáz lesz, akkor elúszik az egész falu az tuti, mi elég magasan vagyunk.

Zita

Kép
zitácska79

Ancsuka

Osztom en is.
Tenyleg azert van a doki hogy segitsen, vagy legalabbis probaljon.

Zita

Remelem monden rendben lessz, es nem fogsz gorcsolgetni.
Arviz :cry: :cry: ??!!
Drukkolok,hogy ne legyen gondd!!

Dike

Gyere a hirrel a dokival tudtal beszelni?
En holnap megyek a szulesznohoz, es irtam 3 het alatt egy listat neki, amire kivancsi vagyok :D :D !!

Viszont hianyolom nagyon nagyon-
Gyancsi, mi van a Lili babaval, es veled?
Hogy vagytok?
Suzy veletek is minden rendben?
Mar regen voltatok itt!!

Tobbiekmerre jartok?

Itt nagyon hideg van, fagyas, sok hoooooooo, kod,stb...........
Nem hiszitek el, de az iwiwre minden nap felnezek, es van egy par ismerosunk, es az utolso egy hetben, nemgyozok gratulalni, minden nap szuletik valakinek bebije :D :D !!
Tegnap pl 1 rokonnak gratulaltam es 2 baratnak!!
Annyira edesek a babocak :D :D !!
De voltam az ikeaban tegnap vasarolni, es ott is csak kismamakat lattam, es egy csomo babakocsis anyukat :D :D !!
Annyira joooooooooooo :D :D !!
Vendég

Georgia
én is bárhova megyek mindenhol kismamák és nőcik babakocsival :) általában mindenki nagyobb pocival rendelkezik, vagyis előbbrébb jár a terhességben, ilyenkor olyan irigy vagyok, hogy de jó lenne már ott tartani, főleg, aki már a 30. hetet is elkerülte :)

Zita

Kép
zitácska79

sziasztok! nem voltam dokinál, nem is hívtam,megvárom 17.-ét.

zita!örülök h jobban vagy!

KépKép
dike

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?