Új privát üzeneted érkezett!

@krystin:

Nekem a dokim anno azt mondta, hogy most, hogy itt a tavasz/nyár, inkább kajával vigyem be (gyümi, zöldségek, stb stb stb).

Én amúgy a méhpempő mellé D vitamint (2000NE), sima folsavat ettem, és amikor + lett a teszt, akkor szedtem mellé B komplexet, de most leálltam mindennel.

Lilypie Pregnancy tickers
dinyus

@krystin:

Mi az E vitaminból szedjük a Bioextrát, szerintem jó, nekem is úgy ajánlották. D vitaminból én az Eurovitet szedem, 2000 NE-t egy nap. De mivel jön a nyár, szerintem ez bőven elég, 3000 szerintem "felesleges".
adele666

@krystin: Szerintem sok nagyon. 2000 NE a D vityából, itt a felszívódásra kérdezz rá, hogy melyiket ajánlja a gyógyszerész szerintem; és bőven elég a 200mg-os E vitamin a klasszikus sárga-piros dobozos. Valaki írta korábban pont, hogy a kevesebb az néha több. Nos az E vitaminra ez biztosan igaz szerintem. Hajrá!
25. cn 

starscream

Hát akkor lesz 200mgos e vitamin meg 2000NE D szerintem.

Lilypie First Birthday tickers
krystin
Budapest XXI. kerület

Krystin!

Èn a 200- as e vitamint most csak minden másnap szedem.
D vitaminból 1600 NE naponta.

caroline4

Ja! Ès a drága mèhpempő helyett ciklus 2. napjától mèzet ès virágport eszek 2 teáskanálnyit. Hátha hasonlóan hat.

caroline4

Az E vitaminnak milyen hatásai vannak? Láttam, azt nagyon sokan írtátok :-)

dinyus

Sziasztok csajok!
Nagyon rég írtam már ide, nagyon melepett ahogy vissza olvastam, hogy megint feljött a téma hogy a babások mit és miért írnak ide. Én is várok még a babára és még is örülök, ha leírjátok hogy ki hol jár akár a ciklusába akár a bab fejlődésében, nem értem, miért kell ezen problémázni. Én se kaptam sok kérdésemre választ, de ez van, attól még jó olvasni titeket és együtt izgulni mindenkivel, ha nem is szólok hozzá mindig a témához.
Mostanában nem igazán vagyok itt jelen, le köt az esküvő szervezése, és már nagyon évvége van a munkában is, de hála istennek másfél hét és vége a tanításnak lehet kicsit pihenni. Az újak kedvéért, meg persze a régieknek is felelevenítem mi a helyzet velem:
24 éves leszek szeptemberben lesz az esküvőnk, első babára várunk, már több mint másfél éve. A gond az hogy pcos vagyok, eddig az orvosom csak hitegetett hogy a pco nem nagy gond minden rendben lesz csak próbálkozzunk, hónapok teltek el és semmi rengeteget költöttem különböző vitaminokra, gyógyszerekre teákra és még mindig semmi,de közben a teák bekavartak a ciklusomba elég fura dolgokat produkáltam, de mióta abba hagytam rendezőni látszik ez is, így a jelenlegi helyzet az hogy egy nőgyógyász-endokrinológushoz megyek 7.-én kedden és nagyon bízok benne hogy ő érdembeli segítséget is tud nekünk nyújtani.

Bocsi hogy sokat írtam, meg próbálok gyakrabban feljönni és hozzá szólni az adott témához.

Ui.: Gratulálok mindenkinek, aki babásodot és kitartást kívánok mindenkinek aki még nem, a nyár meghozza majd mindenkinek a pozi tesztet.

Puszi nektek.

cseniko

Sziasztok!
Hàt nem birtam ki, hajnalban màr annyira kellett pisilnem, hogy úgy döntöttem tesztelek is :) ès kèpzeljètek pozitiv!!!! Nem hiszem el! Ès eröske :) mondjuk mèg azèrt csinàlok majd vagy 10-et! :)
A hèten màr kedden èjszaka kètszer àlmodtam gyönyörü pozitiv teszttel, ès ma hajnalban is arra keltem, hogy àlmomban a kocsiban a dugóban ülve egy kètcsikos teszten sirok!!! Onnantol nem tudtam aludni. Ugy voltam vele, ha ez most megint negativ, akkor ennek löttelk...
Minden tünetemet sorra leirom nektek, mert a hèten naplot vezettem roluk. Hàtha segit!
Ès hajrà csajok, muszàj pozitivnak lenni!!!
mandurka88

mandurka88

@mandurka88:
Gratulalok!Micsoda eros pozitiv teszt!!!!!

mimkosz
Budapest

Mandurka: Gratulálok nagyon szép!!

krystin
Budapest XXI. kerület

@mandurka88:
Nagyon szuper, gratulalok!!

fanni8809

@mimkosz:

Gratulálok! :)

cseniko

jajj de aranyosak vagytok, köszönöm! Még nem igazán fogtam fel, a kis férjecském pedig még nem is tudja :)))

Na hát nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz a kis pötyivel, de azért inkább óvatosan örülök, csak a dokihoz mehetnék már, de az még biztos vagy 2 hét... Azért elmondom a tüneteimet, amik ezen a héten voltak:
11 dpo: nyilalás egy ponton pár órán keresztül, mellbimbó már ovu másnapja óta érzékeny
12 dpo: mérhetetlen fáradtság egész nap, mensis érzés, estére cici leesés :)
13 dpo: fenti mind marad + fogíny vérzés, fogsor fájás (ezzel még tuti sokat fogok kínlódni)
14 dpo: na a tegnap délutánom olyan volt, mintha hülyére vertek volna, komolyan. Mintha tök beteg lennék és elképesztően melegem volt!
15 dpo: pozi teszt.
Lányok, tényleg nagyon nagyon drukkolok mindenkinek, muszáj bízni a legjobbakban. És, amíg a csoda nem történik meg addig élvezni kell az életet: sport, utazás, esti fröccsözgetés. Itt a nyár!

mandurka88

@mandurka88:

Gratulálok :)

dinyus

@mandurka88: Jhaaaj, de szuper, hatalmas gratuláció% Nagyon szép kis teszt!!!! Sok örömet kívánok!

Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa

Jó reggelt Mindenkinek!
@mandurka88: Gigamegaszuperepic gratuláció! Boldog békés babavárást és kívánom, hogy gyorsan elteljen az a 2-3 hét míg eltudsz menni dokihoz :)

@dinyus: Én úgy tudom, hogy babatervezés szempontjából a méhnyálkahártya vasagságában játszik főként jelentős szerepet. Vigyázni vele azért kell, mert ha túl sok kerül be a szervezetedbe, akkor túl vastag (már-már áthatolhatatlan) lesz és nem fog tudni beágyazódni a kis szedercsíra. Ha meg túl kevés, akkor meg nincs min megtapadnia. Szóval én is úgy gondolom, (ha nincs egyéb betegség a háttérben, hogy minden második nap elég ha az ember szedi a 200 mg-os verziót. D- vitaminból nekem az endokrinológus azt mondta, hogy 2000 NE javasolt babatervezésnél.
26 cn
starscream

@starscream:

Köszönöm a választ :)

dinyus

@mandurka88:

Gratulálok!!!! Gyönyörű teszt 
bittersweet

@mandurka88:

Gratulálok! Negatív dolgoktól mentes boldog babavárást kívánok! :)

@dinyus: és mindenki más

Kicsit kiegészíteném a leírtakat.
Az E-vitamin a legkésőbb feledezett vitamin.
Csirkék szaporodásánál figyelték meg először a hatását.
Zsírban oldódó vitamin ami annyit tesz, hogy túl lehet adagolni, és fel tud halmozódni a szervezetben, és túladagolás esetén csúnya dolgokat képes csinálni, ezért is írtam valamelyik előző hozzászólásomba, hogy a kevesebb néha több.
Alapvetően antioxidáns, védi a sejteket különböző káros behatásoktól, karosodásoktól.
Mindkét nemben növeli a szexuális vágyat.
Nők esetében a méh felső mirigyes rétegének kialakulásában, vastagodásában játszik szerepet (Itt mint ahogy írták is túlzottan meg is növelheti) valamint növeli a nyák képződést, segíti a petesejt érését, a megtapadást, beágyazódást, a baba megtartását.
Muszáj megenlítenem, hogy ugyan én pozi tesztig szedtem napi 200 mg-ost, de sokan csak ovuig szedik, mivel a magzatnál 10-15 mg felett szívkárosodást okozhat.
Férfiak esetében, segíti a spermák érési folyamatát, növeli a prosztata váladékot, ezáltal megakadályozza a gyakori problémát a spermák összetapadását (esetenként növeli a spermák számát is).
Szóval szerintem mindkét félnek érdemes szedni, és amire én esküszöm az a vacsorakor történő bevétel, mivel az alvás alkalmával nyugalom van. Ez leginkább a férfiaknál fontos szerintem, mert akkor a herék szabadon lehetnek nincs pl ülő munka esetén a testhez szorítva...

Remélem tudtam segíteni...

Lilypie Third Birthday tickers
scolo

@scolo:Hú, köszi az infókat :)

dinyus

@scolo: köszönöm :) hát azért vannak bennem rém gondolatok... a tüneteknek amúgy végig fent kell maradniuk? vagy azok ingadozni fognak? Most így a következő 2 hétre gondolok elsősorban.
mandurka88

@mandurka88:

Fennmaradnak, változnak, újak jönnek...
Minden egyénfüggő, ki hogy bírja a hormonális változásokat.
Az az egy biztos, ha minden tudet eltünik hirtelen az első trimeszet vége előtt akkor baj lehet.
Egyébként meg nyugodj meg minden rendben lesz :) csak pozitívan!

Lilypie Third Birthday tickers
scolo

@mandurka88:
Gratulálok!! Tünetek miatt ne aggódj! Van akinek szinte semmilyen tünete sincs, s van aki meg minden tünetet produkál!
Csak pozitívan, minden rendben lesz!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

lolo8280
2315 Szigethalom

Mandurka! Nagy gratula! Gyönyörű teszted van. Nekem ilyenkor mensiszerű görcseim voltak, ès a 6. hèttől kezdődött a hányingerem.

Na! Voltam dokinál. Kaptam monuralt ha visszatèrne a felfázás. Kaptam duphaston filmtablettát. Ezt a 15. ciklusnaptól kell szednem. Segít a pecsètelèsben ès a baba megtartásában.

Ultrahang is volt. Egy ismert profi szonográfusnő vègezte. Azt mondta 14 mmes tüszőm van. Jövőhèt kedden-szerdán huncutkodjunk. Annyira örülök h most hamarabb lesz ovum. Nagyon bízok ebben a ciklusban.

Szorítsatok.

Ki ismeri a duphastont? Mit kell mèg tudni róla? Hatásos lehet?

caroline4

@caroline4:Szia, én úgy tudom, hogy a duphaston- lényegében didrogeszteron hormont tartalmaz, ami lényegében progeszteron. :) Rendszertelen ciklusra, PMS-re, vetélés elkerülésére is felírják, de csak orvosi javaslatra.

starscream

@caroline4:
Startscream teljesen jól írta, ez a gyógyszer progreszteron.
Én anno a barnázásra utrogestant kaptam, a kettő ugyanazt tudja :-)
Nagyon jó híreket írtál, hajrá hajrá :-)

dinyus

Sziasztok. Bocsi ,hogy felkaptam a "vízet" és majd 2 hét-re eltüntem.  Igazából semmi extra nem történ csak a drága ovu tesztem megpusztult pont mire kellet volna. De szerencsére volt ithon nagyományos. Tegnap és ma volt ovum a tesztek és a höm alapján tegnap voltam együtt a férjemmel de tegnap és ma reggel semmit mondó piris pecsételés jelent meg. Amiröl igazán semmi infot nem találtam. Doki azt mondta elöfordul az ilyen.
babamama30

Babamama!

2 dolog Lehet szerintem:

1. A peteèrès járhat indurka pici vèrzèssel. Nekem eddig egyszer volt ilyenem. Kis nyákdarabban pici vèrszál.
2. Az együttlètetek során egy kis sèrülès okozhatja. Szintèn semmi baj.

caroline4

@caroline4:
Hu de jó!!! Megy a drukk!!

Babamama: mindenkinek vannak hullám völgyei, de a lényeg hogy túl vagy rajta! Remélem elkapták a kiskatonák a petécskét!!

lolo8280
2315 Szigethalom

@mandurka88:
Gratulálok!!! :-) Szuper èrzès lehet, boldog babavárást! :-)

Én kitartóan várom az ovut :-P

10.cn
mrshope
Budapest

Starscream, dinyus köszi.

Remènykedek nagyon.
A doki azt mondta a 15. Cntól kezdjem 10 napig. De ha a 11-12. cnon lesz ovum akkor is csak a 15. Kezjem?

Ès nem lesz baj ha 10 nap szedès után esik a progiszintem?

caroline4

@caroline4:

@lolo8280:

Köszönöm :) Hát nagyon jó lenne ha a kis katona vagy hercegnö jönne :)

babamama30

@caroline4:
Lehet segiti az elejen a beagyazodast.Ha elobb lesz ovud,akkor a teszt is elobb lesz pozitov es akkor mikor elfogy a gyogyszer,el tudsz menni a dokihoz,hogy van oozitv teszted,kell-e tovabb szedni.Lehet azert nem kaptal most tobbet belole,mert ha nem lennel terhes,akkor lehet,hogy nem engedne,hogy megjojjon.De ez csak egy elmelet.Nagyon drukkolok,olyan pozitiv az irasod.Es.lehet azert kell a 15.napon elkezdeni szedni,mert akkorra mar tuti megvolt az ovud,es mire osztodik meg eler oda ahol meg kell tapadnia,pont akkor kell.elkezdeni szedni.Ez nem lehet?Csakmhangosan gomdolkodom.Mivel.uh-n latta,hogy kb.mikor varhato az ovu.
Babamama,nekem egyszer volt ilyen,amikor nehezen repedt meg a tuszo,es akkor volt egy nap ilyen piros ver a nyakomban.

mimkosz
Budapest

@mimkosz:

Köszi hogy leírtad :) víz is volt vele ... Majd kiderül mi lesz :)
babamama30

@mandurka88:

Gratulálok ez egy nagyon szép pozitív teszt. :) A tűnetek miatt ne aggódj, inkább örülj hogy nagyon nincsenek. :)

@caroline4:

Ugyan azt akartam mondani mint amit Mimkosz leírt. Mert ha a 11.-12. cn van az ovud ugye onnan még 9 nap a beágyazódás és ez a gyógyszer azt segíti elő, de ha még se jött össze a baba akkor meg nem fog megjönni azért is csak 10 napig kell szedni. Ha meg sikerült addigra meg lehet már egy pozi teszted és akkor rögtön orvos. :)

@babamama30:

Örülök hogy túl jutottál a mély ponton és visszajöttél hozzánk. :) Reméljük a peteérés miatt volt az a kis vér és akkor pont jókor voltatok együtt. :) Amúgy vezetsz hőgörbét mert azt nyugodtan feltöltheted ide is ha gondolod és lehet mi is többet tanulunk belőle. :) Későbbiekben is tudnánk segíteni ezekben a helyzetekben. :)

@cseniko:

Jaj de jó hogy jelentkeztél. :) Nekünk is szeptemberben lesz az esküvönk igaz én addigra 29-30 hetes terhes leszek. :) Várjuk az infókat hogy az új doki mit mond majd, remélem tud segíteni és hozzátok is mielőbb csenget a gólya. :)

ritus922

@ritus922:

Högörbét a jövöhonaptol vezetek majd. Mert nem mindig keltem ugyan abban az idöben. De a digitális tesztel jól befürödtem. 
De rendes tesztett csináltam.
És most nem hulámzó mint mult honapba és a Dokinak igaza volt 34-35 napos a ciklusom. 
Legalább már ennyit segitett az inositol. 
Én is remélem ,hogy babaához van közel a dolognak :)

Jó lenne egy PCOS siker sztorit leírni.
babamama30

@babamama30:
Bizz benne és sikerülni fog :) csak pozitívan kell gondolkodni és bevonzod a sikert. :) Nagyon sok PCOS siker sztori van ez adjon neked reményt. :) Próbáld meg az aviva tornát az is segíthet. Szerintem ha Littelbiscuit erre jár tud neked benne segíteni hogy hogyan is mükődik. :)

ritus922

Lányok!!! A tanácsotokta van szükségem!

Nagyon bízom ebben a ciklusban, így nagyon fontos az időzítés!
11. Cn-en vagyok ma. Az ovum a 12. és a 13. Cn közötti hajnalban szokott lenni, plusz az ovutesztem is sötétedik. Mikorra időzítsük az együttléteket?
Én arra gondoltam, hogy a legcélszerűbb lenne holnap este (12.cn), és holnapután reggel is (13. cn)??? Vagy van más javaslatotok amivel "tutira" mehetünk? Esetleg valami póz vagy bármi a gyertyán és a pihin kívül ami segíthet?

Pleasee help!!! :-P

mrshope
Budapest

@mrshope: Nekem kedden lett full pozitív az ovutesztem. Viszont vasárnaptól szerdáig minden este együtt voltunk. Szerdán lett negatív a tesztem teljesen. Fél órát pihentem minimum az együttlétek után. Nekem ez bevált :)
Drukkolok!

Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa

@mrshope:
Hat a pozi ovuteszt utan 24-36 oraval van asszem az ovu.Tehat akkor a pozi utan is mindenkeppen.En nem ovuteszteltem.Viszont mi egyutt voltunk a 13-14-15.cn-on is.Es van eredmenye :lol: ;-)
De hatha irnak masok,akiknjobban otthon vannak a tesztekben.

mimkosz
Budapest

@mrshope:

legutóbb mikor terhes maradtam, akkor a pozitív ovutesz előtt, aznap és másnap is együtt voltunk. Tehát egymás után három nap és megfogant a baba. MInt Mimkoszék.
De ez az ovuteszt nem megbízható. Nálam nem lett teljesen pozitív. Csak nagyon erős, de pozitív nem lett. Aztán pedig halványodott. Szóval az lh csúcsot nekem csak erős vonallal jelezte, de nem volt olyan erős mint a control.

@mimkosz:

@ritus922:

köszi lányok a választ a duphastonról. Úgy olvastam, hogy ovu után 48 órával kell elkezdeni. Ha meglesz az ovum a 11. ciklusnapon, akkor elkezdem szedni a 13. napon, ha később, akkor tolódik. Így döntöttem. 

Nagyon izgi hónap lesz. Nagyon - nagyon :)

7. ciklusnap

caroline4

@mimkosz:
@molyocska
@caroline4:
Köszönöm a tippet, remèlem nálunk is beválik! :-)

Caroline: Mindent bele nektek is, ez a hónap jó lesz! :-) egymás után töltjük majd a csíkos teszteket!!! :-D

Többiek? Ki mikorra nem várja?

11. cn
mrshope
Budapest

Estére én is bejelenkezek,ma családi program volt, hulla vagyok!

Megjött az ovutesztem,de borzasztó ez a posta aznapi küldeményt nem vehetsz át értesítővel,csak másnap szombat vasárnap meg zárva vannak.
Így hétfőn kapom meg az ovutesztjeimet,bár elvileg még van időm.
Viszont rendeltem egy adok-veszek csoportból itt facebookon is, elég rizikós volt mert előre utaltam,de szerencsére eddig még sose csalódtam sehol.
Hétfőn megyek értük a postára.
Tudni kell rólam hogy báránymániás vagyok,imádom a bárányos dolgokat és pont volt ezen az adok-veszek oldalon bárányos textilpelenka nem hagyhattam ki

Nekem Június 24.-ét ír a ciklus.hu,ez nagyjából be szokott jönni max pár nap plusz.
Mostmár szedem az E és a D vitamin a Gravida mellé remélem ez lesz a tuti meg az ovutesztek!

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:
Ha megkaptad megírod legyszi, hogy milyen minőségű a pelus? :D
Csajok mindent bele rosszalkodjatok sokat :) Mi 2 napoztunk, amikor még elég erős volt ovu teszt, egymást követő 2 este is együtt voltunk.

kiscsillag201
Dunaújváros

Okés majd rakok fel képet,de merem remélni,hogy normálisan néz majd ki.

krystin
Budapest XXI. kerület

300 Ft volt darabja az azért nagyon jó ár!Azért is mertem ezt megfelőlegezni,meg az emberekbe vetett bizalmam jeléül.
Voltam ma Lidl kiárusításon is nézzétek mit leltem 

2db gumis lepedö kiságyra 999Ft.-ért :)

krystin
Budapest XXI. kerület

@lolo8280:

Köszönöm, imádom is a szakmám. Szlovákiában, Győrtől kb. 20 km-re, felvidéki vagyok, de egyébként Pesten tanultam, a Péterfyben voltam gyakorlaton.

@caroline4:@ritus922:@scolo:

Köszönöm a bíztatást!

@mrshope:

Egyelőre még nem hőmérézök, nem tesztelek, mert még csak az első mensest várom a műtét óta. Szövettan rendben van, cytogenetika eredménye még nincs meg, a héten, vagy jövő héten várható. TSH-t megnézettem és sajnos magas, úgyhogy kértem időpontot endokrinológushoz, június 22-én megyek. De úgy döntöttem, hogy addig is szedem a szelént, ezen kívül femibion 800-ast, mást nem, mert végülis ciklusaim szabályosak voltak, 30 naposak (plusz/mínusz 1 nap), teherbeeséssel, beágyazódással nem volt gond, bízom benne, hogy nem is lesz. Nőgyógyászhoz majd az első menses után megyek kontrolra, akkor mondja majd meg,hogy meddig kell várnunk.

24.cn

sjucus13

@sjucus13:
Azért kérdeztem, mert sajnos magas TSH okozhat vetélést. Nekem is magas, gyógyszerrel könnyen kezelhető. Nekem 2 hónap alatt ment 5,8-ról 0,8-ra! :-)
mrshope
Budapest

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?