Új privát üzeneted érkezett!

@bittersweet:
29 vagyok, augusztusban leszek 30, addig remèlem összejön, hogy babával a pocakban ünnepeljünk! :-)
Elsô babánkra gyúrunk! :-P Vègre vège a vèrzèsnek, ma vágunk bele az eddigi legígèretesebb ciklusba. :-) jupiii :-) Drukkolok, hogy sikeres legyen a hónap! :-)

Little: Eddig ezt nem tudtam, hogy az E-vel óvatosan kell bánni! Köszi, hogy írtad. Ovu után ne szedjem? 1000-eset szedek a 6,8-as mèhnyálkahártyámra.

Jah, azt említettem? A HPV-re szedett immun gyogyival nem jártunk sikerrel, maradt, ès az itteni doki biopsziát szeretne csinálni, de az otthoni dokim nem ajánlja mèg. Mondjuk ha vállalnám is, csak otthon! Azt se tudom hogy megy ez ilyenkor. Ez mûtèt? Tud róla valaki valamit?
mrshope
Budapest

@mrshope:

Sajnálom hogy nem sikerült a gyógyszeres kezelés. Nem vagyok jártas ebben a témában talán valahol a neten leírják hogy mivel jár ez a műtét vagy biopszia.

Lilypie First Birthday tickers
ritus922

@molyocska:

De jó, hogy megint bemásoltad az ovutesztjeidet. Én elmúlt ciklusban először vettem olyat ,hogy kék alapon lh feliratos. Na az egy nem jó minőségű teszt, nekem sem lett erősebb de még ugyanolyan sem a teszt csíkom mint a controll csík. Pedig mindig de MINDIG működött a többi ovutesztem. Mindig mutatta mikor pozi egyértelműen. És pedig volt ovum, mert nagyon éreztem és egyértelmű volt a hőgörbe alapján is. Erősnek erős volt ez a tesztem is, de nem volt 100  %ig pozitív. Szóval ilyet ne vegyetek. 
viszont úgy látom a rózsaszín elég szépen mutatta neked. Az Dávid teszt a vateráról? Hanyas? 15-ös? 

Most vagyok teszt vásárlás előtt így most fontos, hogy milyet vegyek.

Kérdésem is még ehhez kapcsolódik: 

Melyik vaterás teszt jött be nektek? milyen 10-es teszt csíkot vegyek (ha nem is a vateráról). Mi a neve, melyiket érdemes választani? ami korán ki is mutatta a második csíkot?? Ebben olyan tudna segíteni, aki korán tesztelt pozitívat. :) Ma este meg is rendelném.

3. ciklusnap

Lilypie Pregnancy tickers
caroline4

@lolo8280:

megjött már ez a 3. ciklusnapom, úgyhogy nem teszteltem :) 

De nagyon reménykedek ebben a hónapban, mert újra szedek e-vitamint és iszok cickafark teát a ciklus elején. És szedni fogom a vénuszcseppet it (cickafark+palástfű+pásztortáska)

scolo!

Köszi a tanácsot, péntek délre kaptam időpontot dokihoz, úgyhogy elmondok neki mindent töviről hegyire, bízom abban, hogy ad beutalót vérvételre és mindere. :)

caroline4

@caroline4: Igen a rózsaszín a vaterás David 15ös teszt. Szerintem ez a legjobb. Én a 11. Dpon teszteltem halvány pozitívat a vaterás teszttel. Vegyesen rendeltem az ovussal együtt. 25/5 arányban kértem, de akárhogyan lehet.

Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa

Kint volt nálam a védőnő, ezért nem írtam nektek.

Amit elfelejtettem, hogy köszönöm mindenkinek aki örült tegnap az örömömnek :)

Mindenkinek köszönöm aki írt a 12.heti tesztekkel kapcsolatban, nem egyszerű a döntés, mivel mindegyiknek van előnye meg hátránya is, és mert ugye nekem kötelező valamelyiket megcsináltatnom.

@bittersweet:
Üdv itt!

@mrshope:
A biopsia, egy úgynevezett tűszúrásos mintavételi eljárás. Beszúrnak egy injekcióstűt, és "kinyernek" a célterületből pár sejtet. Azt vizsgálják. Ez a klasszikus eljárás. A lényeg mindenképpen az, hogy "kicsípnek" egy kis darabot, de ez nem műtét.
A nyálkahártyával kapcsolatban: nekem a dokim 7 mm-t mért 3 nappal az ovu előtt, és az teljesen tökéletesnek mondható...

E-vitaminnal kapcsolatban.
Ugyanúgy mint a D-vitamin zsírban oldódik, ami annyit tesz, hogy fel tud halmozódni a szervezetben, és túladagolás esetén komoly galibákat tud okozni! Vagyis csak óvatosan!
Szintentartásra elég a 100mg-os is, és be kell tartani azt a fontos szabályt, hogy a kevesebb néha több!!!

Saját példám:
Mi mind a kettem a mostani babás hónapban a 200 mg-osat szedtük (picit más az összetétele mint a 100-asnak, vagy a 400-asnak) minden este. Szerintem nem mindegy miyen napszakban veszi be az ember. Valamint én nem hagytam abba ovukor, csak amikor pozitívat teszteltem.

Lilypie Third Birthday tickers
scolo

Sziasztok! A régiek emliékeznek talán rám :) Azon gondolkodtam. ki olt az első aki babás lett itt a csoportban? Tudunk róla valamit?

szandra0408

Szandra,
Én Marquis-ra emlékszem, meg egy Zsuzsára de ők elvesztek.. 
Szóval te :)

littlebiscuit

@scolo:nagyon orulok hogy minden rendben ment a kivizsgalason! Tovabbra is a legjobbakat! Szuper, hogy nyitottal csooprtot, amint biztosabbak lesznek a dolgaim szivesen csatlakozom.

Ritkan irok, pedig mindig olvasom a tortenteket, de 6 ora idoeltolodasban vagyok es mindig lemaradok :) Szerintem minel tobben irnak annal, jobb. Azoknak akik meg probalkoznak ugyanugy hasznosak lehetnek ezek az infok is. A pozitiv teszt, az elso nagy lepes, azt hittem azutan minden ketseg elmulik de ugyanugy jonnek a kerdesek es a bizonytalansagok, egy higyjetek el, hogy miutan Nektek is pozitiv lesz a teszt (mert biztos igy lesz, csak ido kerdese) nagyon fogtok orulni, hogy ilyen aktiv kozosseg tagjai lehettek es olyan emberektol kaphattok tanacsot akik nemreg ugyanezt eltek at.
Meg sosem talalkoztam egy olyan forummal sem, ahol ilyen segitokeszek es joindulatuak lettek volna a tagok. Mi sem bizonyitha, hogy miutan jeleztek ketten, hogy elmennenek milyen kedvesen marasztaltak es batoritottak oket hogy maradjanak es ugyanugy probaltak plusz tanacsokkal ellatni oket. En sem vagyok a kemenymag tagja, de meg igy is rengeteg batoritast kaptam. 

Es hogy a temaban is maradjak, en is a baratcserjet (250 mg naponta 2x) illetve E vitamint szedtem (400 ketnaponta) ket honapig es hiszek benne, hogy segitettek a folyamatot. Minden jot mindenkienk!

fanni8809

Izgi :) Olvaslak ám Titeket folyamatosan. Csak írni nem akarok, mert nem szeretnék ilyen balhékba csöppenni mint a napokban. remélem hamarosan mindenki babás lesz és nem lesznek ilyen problémák :)

szandra0408

Sziasztok!

Gondoltam most bevetem a nehéztüzérséget
Szedem a barátcserjét,a vitaminjaimat és rendeltem ovutesztet is.
15.én még csak egy adatfelvétel lesz utána indulnak a dolgok, azt nem tudom, hogy fogunk időpontot kapni.
Nagyon furcsa,mert most hogy rendesen megjött úgy fáj a mellbimbóm,hogy hozzáérni se lehet(főleg a bal)....
Azért bizakodom a legjobbakban.
Ma voltam a piacon vettem epret cseresznyét,almát,banánt,kiwit
Ma gyümölcskoktél lesz.
Ráadásul veszettül imádom a cseresznyét ameddig látom addig eszem!

Szia Szandra!
Én még emlékszem rád!

Csajok,megértem mind a két oldalt, és bár örülök a sikereteknek, csak ilyenkor mindig a szemembe vág a saját kudarcom,hogy '"mindenkinek" összejön csak nekem nem, biztos én vagyok a hibás, nem teszek meg mindent meg ilyenek.
Mindenki itt-ott tart én meg még mindig próbálkozom, próbálom helyreállítani a ciklusom, és ezerrel bánom azt a kurva fogamzásgátlót!
Ma pl kaptam egy olyat egy kolléganőtöl...
Beszélgettünk 3-an megkérdezte az egyikük akivel jóban vagyok állunk,mondtam hogy jön ha jönni akar (most erre amúgy mit lehet mondani?? Hogy most van meg vagy köszi dugunk rendszeresen vagy mit?) és a másik kolléganő (annyira nem ismerem, csak egyszer beszéltünk) nekem szegezi a kérdést: Miért te nem tudsz teherbeesni?
Hát őszinte legyek elég nagyszájú vagyok,ilyenkor rendszeresen odacsattintok, de annyira megdöbbentett ez a nyers kérdés hogy köpni nyelni nem tudtam.
Ha legközelebb összefutunk tuti megmondom hogy ez elég bunkó és sértő, és gondoljon bele hogy ha esetleg tényleg gondok lennének akkor ez hogy esne pl neki?

Már kiolvastam az Ördög Nóra könyvét nekem tetszik,segít kicsit helyesen feldolgozni a kudarcokat.
Holnap lesz a könyvbemutató, arra el szeretnék menni, csak szar egyedül.

5.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

@mrshope:
@krystin:
Mi hasonlóan a ciklus elejèn járunk.

Molyocska! A terhessègi teszted tasakjára mi van írva? Vagy kidobtad? Az is dávid volt?
caroline4

Krystin! Milyen ovutesztet vettèl?

caroline4

Vaterarol a davideset.

krystin
Budapest XXI. kerület

@scolo:
Nagyon köszi a leírtakat, akkor nyomom az E-t a kèt csíkos tesztig, vagy ennek a ciklusnak a vègèig.

@krystin: megèrtelek, biztos köpni nyelni nem tudtam volna ilyen helyzetben, ezt el se hiszem, hogy vannak ilyen tapintatlan emberek. Micsoda bunkó! Èn nem beismerô vallonást tennèk neki, hanem visszaszúrnèk valamivel, amirôl nem tehet, mert ez tènyleg minden határon túl ment.
Hányadik cn-en vagy?

@Ritus922: köszi, sajnos nagy ellenôrzèst igènyel, nehogy rák legyen belôle, de amig terhes vagyok, addig majd tolódik ez a dolog. Ha ez is sikertelen hónap lesz, pont utána utazunj haza 2 hètre, megyek, ès megvizsgálnak alaposabban. De remèlem most inkább amiatt fogok menni a dokihoz, mert kèt csíkos lesz a tesztem :-) Bárcsak bárcsak! :-)

Ki mikorra nemvárja? Most nem tudom kinek drukkolunk! :-P
mrshope
Budapest

@krystin:

az a nő tényleg tapintatlan volt, én tuti vágtam volna rá egy olyan arcot, amiből érezte volna, hogy nem kellett volna...

@mrshope:

most én is elkezdtem megint az e-vitamint szerintem ovuig szedem majd. Úgy tudom a palástfű is jó arra, hogy a méhnyálkahártya szépen felépüljön. Beágyazódást segítő gyógynövény.

Megvan a vénuszcseppem, ma már be is vettem. Kesernyés simán vízbe csepegtetve, de nem rosszabb, mint maga az ízesítettlen cickafark tea. :) jaaaj annyira bízok ebben a cseppben. A cickafark kifejezetten jó az én jelenlegi problémámra. De azért kíváncsi vagyok a doki mit fog szólni akihez pénteken megyek. 

JÓ éjt! Szép álmokat!

Dög meleg van. (emlékszem babásan iszonyat rosszul viseltem a hőséget főlem még az elején mikor hányingerrel küzdöttem, úgyhogy kitartást kismamik)

3.cn

caroline4

Helló csajok! Hogy vagytok? Holnap nem kellene megjönnie... nem nagyon voltak tüneteim, de tegnap este óta elég erős meg fog jönni érzés (mensi előtt nekem sose volt, csak kb tinédzser koromban, sőt a mensimet se éreztem meg soha), és tegnap este mikor hazaértem és levettem a melltartóm az egész mellem iszonyatosan fájt és azóta is. Nekem eddig csak a mellbimbóm volt nagyon érzékeny. Ja meg tegnap egész nap leesett a fejem az irodában, de ezt akár be is mesélhetném :)
Szóval izgatottan várom, hogy mi lesz. Ha nem jön meg, csak hétfőn tesztelek.
Többiek? Valaki teszt közelben (bármilyenben)? 
Amúgy én szeretném, ha mindenki itt maradna, és örülök azoknak, akiknek már sikerült és megosztják a tapasztalataikat. Jó a csapat :)
mandurka88

Sziasztok lányok! Először is köszönöm, hogy engem is befogadtatok, köszönöm a bíztatást mindenkinek! Minden nap olvaslak benneteket, olyan jó kis társaság jött itt össze, annak ellenére, hogy a legújabbak közé tartozom, úgy izgulok mindenkiért, attól függetlenül, hogy már babás, vagy MÉG nem babás...így kerek a történet, hogy mindenki ír ide.
Részben megértem, hogy néhány próbálkozót "zavarnak" a várandóssággal kapcsolatos hozzászólások, de nekem személy szerint határozottan segítettettek a jelenlétetekkel. Kicsit írok magamról, hogy értsétek...Szóval azt már írtam, hogy május 12-én volt missed ab-m, második alkalommal, sajnos még nincs babónk, az elsőt próbáljuk összehozni. Amellett, hogy kedvesen fogadtatok és tippekkel láttatok el, a lehető leghamarabb sikerült legyőznöm az irigységet, amit a várandós kismamák iránt éreztem, mert tudom, hogy itt mindenkinek megvan a saját története, mindenki leküzdötte a nehézségeket, és ez reményt ad, szívből kívánom mindenkivel minden rendben legyen végig (és persze szülés után is). Ja és még annyit, hogy azért volt ez nekem olyan nagy segítség, mert szülésznő vagyok, és a héten már dolgozom, és nagyon féltem előtte, hogy milyen lesz annyi kismama között.

sjucus13

@mandurka88:
Én biztos voltam benne hogy meg fog jönni, mert premensis görcseim voltak! Én a 15 dpo-n teszteltem a pozitív!
Drukkolok hogy csíkos legyen majd a teszt, s ne jöjjön meg!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

lolo8280
2315 Szigethalom

@caroline4: A terhességi nem David volt, hanem ugyan úgy nézett ki a csomagolása, amit a fertinetről rendeltem, csak az árnyalata volt egy ici-picit más. Viszont annyi különbség volt, hogy a teszt belül nem kék, hanem zöld volt. Megkérdezem a húgom melyik eladótól rendelte, mert ő intézte nekem. Már írtam is neki!
Neten kerestem egy képet, ilyen volt a csomagolása:

Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa

@caroline4:

Nekem ilyen LH tesztem maradt, ha gondolod szívesen elküldöm neked!!! Irj ha kéred, kb 25 darab! Nekem simán jól mutatta az ovut! Csak ezt használtam amikor sikerült össze hozni a babákat!!

Sjucus: jó hogy itt vagy!! Kívánom hogy hozzátok is hamarosan kopogtasson a gólya!!!
Nagyon szép szakmád van!! S érthető hogy neked még nehezebb a lelki oldalt feldolgozni!!! De sokszor az is segít ha itt kiírod magadból, egy egy rosszabb nap után!!
Hol dolgozol???

lolo8280
2315 Szigethalom

@molyocska:
@lolo8280:
Èn is ugyanezt használom, nekem is bevált! :-)

@sjucus13: Nagyon drukkolok, bíztatóak a tüneteid! Nem hômèrôzöl? Pajzsmirigy eredmènyed rendben van?

@caroline4: Èn is próbáltam a palástfû - cickafark teát, de nekem nagyon bezavart a ciklusba, 22 napra jött meg akkor, azóta nem használom. :-P Mindenkinèl változó, hogy milyen hatást fejt ki.
mrshope
Budapest

@lolo8280:

már tegnap este rendeltem teszteket, de ha szükségem lenne majd jövőhónapban rá (remélem nem), akkor szólok. 

@molyocska:

neked is írom,hogy végül már este rendeltem tesztet, de köszi a segítséget. Ezt a tesztet ismerem, aminek a csomagolásáról tettél fel képet, mert ilyenem volt legutóbb. :) most másmilyet rendeltem. 

@sjucus13:

neked aztán kemény lehet ez az időszak. Sorra születnek a kisbabák a kezed alatt, te meg nagyon vágysz egy sajátra. Megértelek és át tudom érezni, amit érzel. Nehéz lehet, de tényleg adjon erőt, hogy nem mindenkinek jön könnyen a baba. Lehet, hogy akinek ma segítesz szülni, annak is nehezen jött össze. Szép munkád van. 

@mrshope:

tudom, hogy a pakliban az is ott van, hogy lehet zavarosabbá válik a ciklus. Én is ezért tartottam két "beavatkozás" nélküli ciklust. Szép kis peteérésem is lett magától. Remélem ez megmarad most is, legfeljebb kicsit előbbre hozhatná a cicka. És abban is bízom még, hogy a feltételezett gyulladásomon is segítene. Ezenkívül a palástfű pedig a beágyazódásban segítene, mert lehet ott a gond. Okosabb leszek ciklus végén. De pénteken nőgyógyászhoz megyek, hátha tanácsol valamit. 

4. ciklusnapon járok 

caroline4

Az embernek mindig kell, hogy valamiben kapaszkodjon. Valami újat mindig próbálok a ciklusban és várom tőle a pozitív eredményt. 

volt vitamn kúrás ciklusom
volt 3 barátcserjés ciklusom 
volt utána 2 totál mentes ciklusom
most lesz egy vénuszcseppes ciklusom és bízom most is a legjobbakban. 

sokaknak lehet éppen ez a kis többlet (pl hogy kipróbálja a barátcserjét) ad annyi reményt, és pozitívan tud tőle gondolkodni , hogy ez a pozitív töltés hozza meg a várt sikert. 

Mindig kell, hogy valamiben higgyünk! 

szorítok mindenkinek! 

Puszi

caroline4

@scolo:

Ismerős a dillema a 12. heti tesztekkel nekem is kötelező volt az egyik, mivel magas kockázatú a besorolásom. Van Down szindrómás a családba, nyitott gerincem van plusz velem született vesebetegségem (de a genetikus erre azt mondta hogy ez azért van mert koraszülött vagyok és a szegedi dokim is ezt mondta). Igazából a legjobb teszt az a Prena teszt (99%-os és még a baba nemét is megmondja) de annak az ára elég drága 200 ezer körül van.

@szandra0408:

Örülök hogy írtál. Már épp írni akartam, hogy úgy elvesztél. :) Minden rendben van veletek? Szépen nővekszik a kiscsajszi a pocakban? Mikorra is vagy kiírva? :) Szép babavárást. :)

@krystin:

Én se tudtam volna a helyedben semmit sem mondani annyira bunkó ez a megjegyzés. De fel a fejjel most hogy beveted a nehéztűzérséget összefog jönni neked is a várvavárt babád. :) És reméljük a kivizsgáláson se találnak semmi problémát. :)

@mrshope:

Szurkolok hogy ne legyen komoly baj belőle és tényleg inkább a baba miatt keresd fel az orvosodat amikor jöttök haza. :) Megérdemled te is mint mindenki más a babát. :)

@mandurka88:

Ahogy már többször leírtam én azt hittem hogy megfog jönni mert a teszt előtti nap olyan erős görcseim voltak, de aztán csak a baba jelzett nekem. :) Kívánom hogy neked is a baba jelezzen ne a mensi. :)

@sjucus13:

Átérzem amit érzel igaz én nem szülész nő vagyok, de én gyerekekkel dolgozom/tam. És a missed ab után én rögtön mentem vissza dolgozni mert nem tudtam volna otthon ülni egyedül. Féltem is hogy hogyan fogok a gyerekekhez viszonyulni de szerencsére inkább erőt adtak és a mai napig hálás vagyok nekik. :) Örülök hogy segítettünk egy kicsit a tovább lépésben. :)

@caroline4:

Mindig csodálattal olvasom a soraidat. Tele van reménnyel, kitartással és optimizmussal. :) Hidd el nemsokára jön a 4. baba :)

Egy két szó magamról. Tegnap voltam a 14 hetes uh-n. Minden rendben volt úgy ficánkolt a babónk mint egy kis ebihal. :) Legközelebb már csak a 18. heti genetikai uh-n láthatom. :) Ha nem bánjátok feltöltöm az uh képet. :) Bocsi hogy hosszú voltam. :)

ritus922

@littlebiscuit:

Zsüci, nem Zsuzsa  de egyébként asszem rám gondoltál, én voltam Marquise után a második kétcsíkos  
Nem vesztem el amúgy, ha hiszitek, ha nem, azóta is rendszeresen olvaslak titeket, és nagyon drukkolok ám mindenkinek!!! LittleB, nagyon örültem a te jó hírednek (különösen az előzmények fényében), most pedig minden vudut Caroline-nak küldök erre a hónapra, megérdemli, hogy végre teljesüljön a vágya  

Mi egyébként 37+1-nél járunk most, a 3. babánk is kislány, nevet még nem találtunk neki  Menet közben volt egy "kis" problémánk, a 13-14. hét magasságában elsődleges, friss parvovírus B19 fertőzést kaptam a lányaimtól (lepkehimlő), de remélem megúsztuk szövődmények nélkül 

Szóval, gratulálok minden ismerős-ismeretlennek, aki már babás és csöndben, a háttérből drukkolok mindenkinek, aki még vár a zebrás tesztre!!! 

Lilypie Fifth Birthday tickers
zsuci

@zsuci:

szia! én még pontosan emlékszem rád! főleg akkor jutottál eszembe, mikor éreztem a múlt ciklus 9. dpo-ján azt a hüvelybe nyilalást. Meg voltam róla győződve, hogy most ágyazódik be a babám, mert korábban is csak akkor éreztem ilyet ha terhes voltam. (most valahogy mégsem lett pozi a tesztem) És emlékszem te is éreztél ilyet és ezután teszteltél pozitívat.
Örülök, hogy olvasgatsz  minket. Olyan jó, hogy még te is itt vagy a háttérben. És szinte hihetetlen, hogy már 37 hetes vagy. Egyszerűen röpül az idő. Pár hét és a fórumon nem csak uh-fotók lesznek, hanem valódi kinti fotók a babákról. Annnyira örülök neki. Ez tök szuper. 

@ritus922:

köszönöm amit írtál. Annyira édes a kis kerek feje a babádnak. Tökéletes. Gratulálok. 

caroline4

Sziasztok Csajok!

Nemrégiben írtam Nektek én is, hogy a csendes megfigyelésből felszólalnék, örömmel osztottam meg a hírt, hogy 2 csík, és elmeséltem a félelmemet, hogy ellenben folyamatosan barnázok.
Sajnos, (valószínűleg) ez a barnázás azt okozta, hogy a 6 hetes UH-n már semmit nem láttak, tehát, volt egy spontán vetélésem (ahogy a papíromon van:( )
előtte is és azóta is foylamatosan olvaslak Titeket, lesem a tippeket, és drukkolok mindenkinek :)

Az én pozitív tapasztalatom és reményem továbbra is a méhpempőben van :)

Ugyan a 2 csík után kb 5 nappal abbahagytam, hisz azt gondoltam, hogy amiatt barnázom, de aztán sajnos el kellett ismernem, hogy nem amiatt van.
Így most, lassan újra belevágok a méhpempőbe, és bízom abban, hogy ismételten meghozza a kívánt eredményt :)

Röviden erről a tapasztalatról.
Az előző (vetélés előtti) ciklusom alapból 3-4 nappal később jött meg.
Amikor megjött (kb, mert én mindig barnáztam előtte, így a tutifix napot sosem tudom belőni :S), elkezdtem enni a méhpempőt.
a mensi után kb 2 nappal elkezdtem barnázni (ahogy írtam is itt Nektek), de ráfogtam a méhpempőre, hogy biztos "pucol".
A nemvárt előtt 4 nappal olyan erős + tesztem volt, hogy csak na :)
aztán a nemvárt napján elmentem dokihoz, megerősítette a petezsák tényét, a barnázásra felírt Utrogestant, majd 4 nappal később visszamentem, hogy még midnig barnázom. Akkor felvettek betegállományba, és 1,5 hétre rá (6. hét napja lett volna) mentem az UHra, ahol mondták, hogy semmi :(
Az én elméletem a következő: 
a baba esetlegesen előbb fogant,mint a középidő, és az előző mensim óta tartó folyamatos barnázás folyamatosan "tisztított". 
2) 
valami elindult, de a barnázás miatt nem fejeződött be 
3) olyat is sokat olvasni, hogy meglesz a petezsák, de "felszívódik", ez az ún kémiai terhesség. 

A lényegen nem változtat.

Mindenesetre, most 1 mensit várni kell (tegnapra végre elmúlt tlejesen a barna, úgy 6 hét után :D), utána lehet próbálkozni megint, és megbeszéltem magammal, hogy újra nekidurálom magamat a méhpempőnek, hátha :)

Ne haragudjatok, hogy hosszú lett, csak szerettem volna én is kiírni magamból, illetve, hogy esetleg én is hozzájáruljak a + tapasztalatokhoz a méhpempőről :)

dinyus

@dinyus:

hú de sajnálom. :( De úgy érzem a soraiból, hogy nem adtad fel. Örülök, hogy újra próbáljátok. Sok sikert hozzá. 
Én nagyon keveset tudok a méhpempőről, csak azt tudom, hogy elég drága, mert megkérdeztem a gyógynövényes csajt és mikor mondta, hogy olyan 15000 Ft körül van, akkor meglepődtem. Jó lenne háztól venni, nem boltból, de sok méhész nem foglalkozik vele. 

Hát nem is nagyon olvastam utána a jótékony hatásának. Ha van kedved vagy időd írj róla, hogy te mit tudsz, miben segít a méhpempő. Én is utána olvasok kicsit addig is. 

caroline4

@caroline4:
A cickafarktea nekem is teljesen bekavart.
Ha nem lesz jó a barátcserjével akkor megpróbálom az infolicot is.
Most fogok ovutesztelni is,bár a megrendelt vitaminjaim késnek, így csak a Gravida és a C vitamin van.(+barátcserje)

6.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

Sziasztok, én is egy csendes megfigyelő lennék, de igyekszem folyamatosan olvasni azért a történéseket. Most van pici időm így én is hozzászólnék, ha szabad.

0, Üdv Minden Új , vagy csak most hozzászóló tagnak itt  :) 1, A Cickafark és palástfű tea kombó nekem nagyon bevált annó, de minimum 2 hónapig kell inni szerintem, hogy kifejtse a hatását. Rendszeres és pontos 27 napos ciklusom volt, azonban az ovulációmat sikerült kicsit megsürgetnie, így megvolt a 14 napos luteális fázisom. 2, Nekem a gabrieles LH teszt vált be, bár a neten (Ebay/Amazon/Jófogás stb) való igaz, hogy lényegesen olcsóbb teszteket is lehet találni, sokkal nagyobb kiszerelésben. :) 3, Méhpempőt tiszta szívvel én is ajánlanám MINDENKINEK ! :) Rengeteg mindenre jó és valóban hatásos szerintem is.

Viszont Lányok, tudtok valamit az orvosi (UH-os) ciklusmonitorozásról? Egyre többször hallom a dokimnál, míg várok a soromra, hogy a többi beteg erről beszél a rendelőben, meg arról, hogy manapság sokkal korábban merül ki egy átlagos nő petefészke, ami miatt nehezebb a baba projekt. :( Nagyon elszomorított a dolog.

Én 10 napja szedem az INOFOLOC-ot, és a 2000 NE D-vitamint. Minden mást most elhagytam. Ovut, nem csekkoltam most tesztekkel. Elvileg 3-ra várom a mensit, ami a 26. cn-om lesz. 7-én megyünk vissza a dokihoz, kiértékelni az összes leletünket egyszerre. Kérlek szépen Titeket szorítsatok nekünk nagyon! 

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett. Szép napot és kellemes babavárást/ eredményes tesztelést kívánok!

starscream

@starscream:

Én ügy tudom hogy a ciklusmonitoringozásnál UH val követi a ciklusod (x időnként mèsz ultrahangra) így be tudjátok határolni a jó időpontot.
Gyógyszert nem tudom , hogy ad- e hozzá.

A cickafark egyénfüggő van akinek jó, van akinek nem.Nekem 18 napos ciklusokat csinált, úgyhogy abbahagytam azóta nincs ilyen gondom!

A mèhpempőt még nem próbáltam, elég drága :/
A barátcserje úgy veszem észre nekem segít.
Remélem ma vagy holnap megjön az ovutesztem, ès tudok majd tesztelgetni.

Addig várok,most fontolgatom , hogy elmegyek a patikába ma és veszek D meg E vitamint mert akitől rendeltem elfelejtette megrendelni...nem tudom az mikorra jön meg és nem tudom ha most veszek mennyi idő alatt fejti ki a hatását.

7.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

@krystin:Köszönöm a választ. Szerintem, ha időd engedi, akkor vegyél 200 mg-os E- vitamint és akkor D- vitamint is a patikában. Biztos bosszantó, hogy így alakult a rendelésed, és ha veszel, akkor legalább nem idegeskedsz. Már csak ezért is megéri :) Igen a méhpempőre mikor elöször rákerestem leesett az állam. :( 8-10 ezer forint körül láttam én is a 100 g-os kiszerelést. :( Így én is letettem róla. Viszont a barátnőm talált a neten 500 mg-os 60 kapszulás verziót 3000 HUF környékén.

http://multi-vitamin.hu/Pharmekal-terme ... 0wodg6kDRQ

starscream

Igen, tudom, hogy sokan írnak arról is, hogy bekavart a ciklusukba a cickafark. Lehet én sem próbálnám meg ha nem lenne ez a folyton visszatérő felfázásom. Most konkrét céllal, a gyulladásgátló és peteérés serkentő hatása miatt vágtam bele. Mert túl hosszúak a ciklusaim. 

Lányok!
Mitől van az, hogy így az 5. ciklusnapon (sőt tegnap este a 4. ciklusnapon) éreztem szúrkálást a jobb petefészkemnél. Nem a méh környékén, hanem kifejezetten ovus fájdalomnak tűnik. mintha feszítgetne egy tüsző. Most hogy ezeket a sorokat írom is érzem. Főleg ha úgy ülők, hogy jól kihúzom magam, akkor pici nyilalásokat feszítést érzek. Éppen úgy mint ovu kezdetén. Ha ez erősödik, akkor azt fogom feltételezni, hogy ilyen korán lesz az ovulációm. Létezne, hogy a cickafark ennyira előrehozza? 

Azt tudom, hogy 2011-ben ittam a cickafark teát novemberben, de akkor még nem estem teherbe. Aztán decemberben nem ittam, letettem róla. Viszont decemberben a 11. napon volt ovum. És meg is fogant  a kislányom belőle. Lehet az előző havi cicka hozta előrébb.

Ma tuti megérkezik az ovutesztem, lehet korábban kezdem a tesztelést, ha így fog fájogatni oldalt. 

Fura.

caroline4

@starscream:

szia! neked elég rövidek a ciklusaid. Mióta próbálkoztok?

caroline4

@starscream:
Nekem is volt 2honap mikor uh-val követték a ciklust, s akkor kaptam clostylbegit tablettát is! A tabletta mellett kötelező is au uh-s követés!!
Akkor még kaptam tüszőrepesztő injekciót is,s megmondták hogy mikor kell együtt lennünk apával!
Mikor ez volt nem jött össze, de utána az a első pihenős hónapban igen!
Ha jól tudom most kolibri az aki clostylbegit kapott!

Caroline mindenképp teszteli egyet ha megérkeznek a tesztek, legalább nem leszel bizonytalanságban!!!

lolo8280
2315 Szigethalom

@mrshope:

Csak arra vigyázz, az 1000 mg nagyon sok, 200 mg/napnál nem hiszem, hogy több kellene. Tényleg sokat árthat.
Tény és való, ahogy a többiek is írták, hogy egyes kutatások szerint 10-15 mg felett beágyazódás után szívkárosodást okozhat a magzatban! Ezt mérlegeld, ha követed a példámat. Lehet nekem épp csak szerencsém volt, így azt javaslom mindenképp gondold át!

@caroline4:

Tiszta szívemből kívánom, hogy az újítás meghozza a várva várt sikert neked!

@mandurka88:

Teszteltél?

@sjucus13:

Nem lehetett könnyű az elmúlt időszak, de nektek is sikerülni fog. Nézd majd meg munkád során a kismamákat.... van akinek tuti könnyen meglett a baba, de biztosra veszem, hogy vannak ott olyanok is akjik pokoli küzdelmeken  mentek keresztül, de már ott vannak a szülőszoba ajtajában, és azt mondhatják sikerült! Nektek is küzdenetek kell de meglesz a baba :)

@ritus922:

A Prena-teszt volt aminek az egyik "változatát" írtam le, és múltkor nem tudtad beazonosítani :) igen azt néztem én is, hogy elég húzós az ára...
Az Amniocentesis-t a Kedvesem egyből kilőtte, hogy abba ne is gondolkodjak, bár az csak felvetődött, mint lehetőség.
Így marad a kombinált teszt, és ha kétségek merülnek fel akkor még mindig lehet tovább menni.
Nagyon kis helyes a modell a "sztárfotón" :) Kicsit irigykedem... nekem csak 6 hét múlva lesz a következő UH-om...

Pár szót magamról azért én is írnék.
Hétfőn (6.-án) megyek a nephrológusomhoz, kicsit parázok...
Hétfőn (30.-án) a nődokim csak júli 12.-ére rendelt vissza, azzal, hogy, ha nincs gond ne piszkáljuk a picit, de ha gond van akkor azonnal soron kívül mehetek. Egy örökkévalóság lesz ez a 6 hét...

Lilypie Third Birthday tickers
scolo

@scolo:
nem, még nem teszteltem. ma reggel kellett volna megjönnie, de semmi híre egyelőre :) belül elég krémes a helyzet :)
Ma veszek délután 2 tesztet és meglátom, hogy mikor lövöm el őket. Ma egész reggel nagyon durva megjön érzésem volt, és fel vagyok puffadva, mint egy 3 hónapos :D Ez még akár mensi is lehet...
Nem szeretnék negatív tesztet látni, ezért nem tesztelek rögtön.
Tesz valakinél aktuális?
Az időjárás ellenére, szép napot Lányok!
mandurka88

Sziasztok!
(Tudom már túlléptünk, de szeretném én is leírni.)
Az én véleményem azokról a kismamákról, akik visszajárnak ide, hogy igenis tegyék!! Igazából én még egy fórummal sem találkoztam, ahol ilyen segítőkész emberek lennének, és ilyen aktivitással műküdne. Csodálatraméltó! Hol van az meghatározva, hogy akik már babások, nem írhatnak? Hiszen valljuk meg, hogy igen sok kismama pont a legaktívabb régi tagok közül való, és ők kommentelnek legtöbbet, ők látnak el jó tanácsokkal bennünket. 
Nyilván a történtek után nekem is összeszorul a szívem, hogy most mekkora hasam lenne és stb, és irigykedve figyelem a pocakokat, de pár infót nehogy ne írhassan már magukról, vagy egy képet ne oszthassanak meg.. hiszen ez már inkább egy virtuális baráti közösség, mint sima fórum, ahol ha valaki nem a témában írkál azt leszólják..
Olyan jó látni, hogy ki hol tart már, és hogy repül az idő, ezenkívül reményt ad! 
Én is inkább csendes olvasója vagyok a fórumnak, de napi többször látogatom. Nekem is volt ami rosszul esett, akinek én gratuláltam a babájához, egy bejegyzésemmel lentebb ahol a missed ab.-om ecseteltem egy sajnálomot nem írt, másnak igen stb.. vagy kinézve éreztem magamat amiatt, hogy se nem hőmérőzök, se nem ovutesztezek, csak a gyógynövényes részben vagyok otthon. És így nyilván velem nem volt annyira izgi kokettálni. De túl kell lépni, lentebb görgetni, ennyi. Szerintem a kérdéseim 95%-ra kaptam választ.
Na de a másik rész: Az én helyzetjelentésem a következő :D A műtét óta várom a 2. mensit, de még semmi.. :( 35. napon járok. A 17. nap éles szúrkálást éreztem a jobb oldalamban egy napig, gondoltam ovu fájdalom, de már kételkedem benne. Igaz, nekem számtalanszor volt már 35-36 napos ciklusom, azonban legkisebb jelét sem érzem, hogy jönne a miki.. 
Amiket alkalmazok: Műtét utáni első hónapban ittam az Aloe Verát, az igazi, jó minőségűt, emellett D vitamin 2000, E-vitamin, folsav. 
A málnalevél, palástfű tea kombót nem kezdem újra. Most a 2. ciklusban pedig az aloe verát leváltottam méhpempőre (reggel), és barátcserjére (Premens tabletta este). Ha megjön, elmúlik, végre újra belekezdhetünk a dolgokba!  Annyi lesz a különbség, hogy ovu tesztelek majd! Amit ma meg is rendelek.. Hát ennyi. Próbálok többet hozzászólni, nem csak olvasni! 
Puszi!

adele666

@mandurka88:
Izgatottan várom a híreket!!

Adele: szerintem jó hogy a gyógynövények és a vitaminok mellett elkezded az LH tesztelést!! Szerintem hasznos! Sok mindent meglehet belőle tudni!
A hőmérőzéssel sincs semmi gondom, de én olyan össze vissza kelek és alszok, illetve keltem és aludtam, hogy nekem nem adott volna releváns eredményeket!

lolo8280
2315 Szigethalom

@lolo8280:
Igen,nekem is ez a bajom vele, meg sajnos nem bìrom ki soha,hogy ne pisiljek hajnalban. :/
adele666

caroline4
lolo8280 köszönöm az inót. Remélem nekünk is eljön lassan a várva várt gólya. :)

Szia, mi március óta vagyunk rajta a gyermekvállaláson. A ciklusaim 27 naposak voltak, szerintem amióta az eszemet tudom. Ez annyira rövidnek számít? Ne ijeszts meg :( Az appéikációm most a következő menszeszt a 26. cn-ra húzza be, június 3.-ra. :( Ez nagy baj akkor?
starscream

@starscream:

á, dehogyis. Nem úgy akartam írni, hogy baj, hanem hogy nekem meg éppenséggel hosszú. De ez sem baj. Legalábbis szerintem a 26-32 napos ciklusok tök normálisak, még szerintem a 34-35-napos is belefér. 
a baj csak az a hosszú ciklusommal, hogy így nagyon sok a várakozós idő. Iszonyat lassan telik el ez a sok nap. Az én kislányom (a 3.) a 11. ciklusnapon fogant így tehát ha megjött volna 25-26 napra.

caroline4

@caroline4: Áh, így már értem. A várakozás az valóban idegörlő tud lenni, pláne, ha HCG tesztre vár az ember. Kitartást hozzá, bár szerintem jobb egy hosszabb stabil ciklus, ahol szépen lassan, de biztosan érik a petesejt és van ideje fejlődni, megtapadni, beépülni, mint egy rövid ciklusban, ahol hajtás van és sprintel mindenki, hogy mindenki jókor legyen jó helyen. :)
Apropó erre a sorozatra emlékeztek? Én annó gyereknek nagyon szerettem és hála ennek jeles is voltam végig biológiából :)
https://www.youtube.com/watch?v=jQZqAgf0IpI :)

starscream

Sziasztok,

a cickafarkról és a palástfűről annyit, hogy én kb 2 hónapja iszom (abban sorrendben, ahogy kell) és nekem a mostani ciklusban már a 16. napra hozta az ovulációt (eddig 17-18.-on volt). Szerintem jól működnek.
Én azért kezdtem el inni, mert az első 2 próbálkozós hónapban a beágyazódásnál éreztem, hogy megszakadt a projekt és olvastam, hogy a palástfű meg E-vitamin segíthet. És a 3. hónapban már éreztem is a beágyazódást, de 1 hét késéssel mégis megjött. Most még nem tudom mi lesz, de most is volt a 10. napon pár óra, amíg egy ponton fixen nyilalgatott, másnaptól jött a fáradtság és a mindjárt megjön érzés. Ma reggelre nem vártam, egyelőre nagyon száraz vagyok. És néha szurkál ugyanaz a pont, ahol a 10. napon.
Szóval nem tudom, de szerintem lehet jók ezek a gyógynövények kisebb hiányosságok pótlására.
Majd nekem is nemsokára kiderül :)
mandurka88

@caroline4: illetve Mindenki, akit esetleg érdekel a méhpempő :)

Egyszer már nekiestem, akkor a teljesen tiszta méhpempővel próbálkoztam, de 1) iszonyat drága volt (10g/2000 Ft körül), 2) annyira pocsék íze volt, hogy majdnem rosszul lettem 3) napi 2x próbálkoztam vele (reggel-este) 4) hanyag voltam, és hol ettem, hol nem.

Aztán, a barátnőmnek azt mondták, hogy a párja is meddő és ő is, ezért ő is elkezdett a természetes irányba menni, elkezdte enni ezt, és lááááám.... a következő hónapban babát várt (azért itt a dokit is megkérdezném, hogy akkor ez hogy is van?? ) Na mindegy....

Lényeg, hogy ezen felbuzdulva a férjem is, és én is elkezdtük enni.
Napi 1 mokkás kanálnyi (MŰANYAG!!!!, mert fémmel nem érintkezhet), éhgyomorra, majd kb 20p múlva lehet inni a kávét :)
Úgy voltam vele, hogy vitaminnak is tökéletes, ha más nem :)
Mostmár "rutinosabb" voltam, és a mézzel kevert változatát választottuk, egy méhészetből vettük, és 7500Ft volt a 100g, ami 1 főnek 1 havi adag. (amúgy megsúgom, sztem több, mint 1 havi adag, mert nekem az 1/3-a megmaradt :O)

Nekem a méhészetben a nő azt mondta, hogy úgy szedjem, hogy 25 napig szedem, 5 nap szünet, majd újra, nincs ciklushoz kötve, akármikor el lehet kezdeni (de annyi opciót olvastam már rá, viszont én a dokit is megkérdeztem, és ő is azt mondta, hogy ez az adagolás OK).

Viszont....egy tapasztalat és meglátás (és lehet, hogy ezért meglincseltek Lányok :))
Amikor megvettem a Hölgy a méhészetben azt mondta, hogy azért azt tegyük rendbe, hogy 70% agyban dől el... a méhpempő megteszi a maga 30%-át... és itt jött az én kulcs következtetésem :)
9 hónapja próbálkoztunk... agyaltam görcsöltem, számoltam, nyaggattam a férjemet, hogy idő van.... egyszerűen GÖRCSÖSEN akartam a babát....
Aztán, jöttek a felújítási munkák, és azon idegeskedtem, meg rohangásztam anyagot rendelni, ami még kellett... és persze, eszembe volt (szerencse vagy nem, de megérzem az ovumat), hogy kb mikor van PE, de ezer fele voltam agyban... és igen.... amikor "elengedtem" és nem foglalkoztam vele, tényleg akkor jött össze nálunk is. (mi csak úgy hívtuk, hogy terasz baba, mert épp azt csináltuk :))

Ezt csak azért írom, mert a környezetemben rajtam kívül még 2, azaz 2 lánynál is ugyanezt láttam, hogy amikor "elengedte", és nem görcsösen akarta, össszejött :)
És IGEN, pontosan tudom, hogy amikor babát akar valaki, nem tudja 100%-ban elengedni... de tényleg, muszáj lekötni magunkat, hogy ne csak ez legyen az egyetlen gondolatunk :)

Én hétfőtől újra kezdem a méhpempőt, várunk 1 ciklust, és hajrá, mehet újra a próbálkozás :)

Ja, és júliusban betonozunk... ;) XD

dinyus

@dinyus: Helyes a történeted :) Annyival egészíteném ki, hogy ha szabad: ha 0. hónapban valamilyen kúrán vagy/vagytok, mondjuk még talán az 1. hónapot is végigcsináljátok, és utána jön egy szünet a kúrában, és akkor jön össze a baba, az hiába "szüneteltetett" ciklus, a 0. éa az 1. ciklusnak biztos vagyok benne, hogy vannak utóhatásai a 2. ciklusban is amitől eredményesebb a projekt. Amúgy meg én is támogatom, hogy minden fejben dől el, de vannak kritikus kivételek azért, amik esetén sajnos nincs mit tenni alternatív megoldás kell.  Kívánunk eredményes betonozást :)

starscream

@starscream:

szerintem is igaz amit írsz. Mert velem is így volt, ahogy fentebb is írtam. Ettem a barátcserje kapszulát, ittam a cickafarkat, palástfüvet és nem akkor hanem közvetlenül utána való ciklusban maradtam terhes. 

5. cn (írjátok lányok, mert sokan vagyunk, könnyebb így segíteni és értelmezni a hozzászólásokat) 

caroline4

Csajok 6 körül megyek a patikába.
A neten a Bioextra D és E vitaminját néztem.
Szedi valamelyikőtök?
Szerintetetk jó?

Köszi!

7.cn

krystin
Budapest XXI. kerület

Még annyit hogy a D vitaminból a 3000 NE, E vitaminból meg 400mgost néztem. Jó ez így?Csak gravidát es barátcserjét szedek.

krystin
Budapest XXI. kerület

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?