Új privát üzeneted érkezett!

Kincs, kavicska éjjel nem kell büfiztetni!
vagy ha elalszik a gyerek a cicin. akkor nem alszik el úgysem, ha zavarja a büfi.
és éjszaka olyan nyugisan esznek a sötétben, hogy nem kell büfi, lehet aludni tovább.

lányok anyóstémához én inkább nem szólnék hozzá, mert kitiltanak a fórumról. annyiban maradjunk, hogy lassan 10 éves házasság után talán lesz valami emberi kapcsolatunk.

csakegy tök jó volt téged ebben a témában olvasni, nagyon okos csaj vagy, és tisztán látsz, és jó olvasni egy FELNŐTT embert, csupa nagybetűvel.

jajj Kavics egészen elérzékenyültem, hogy rám hivatkoztál! 8) :lol:

Kép

Kép
rejo

rami én is hozom Johannát, úgyhogy itthon max. egyedül aludhat gergő, Johanna nélkül, vagy ha mindenáron vele akar aludni, akkor ott a talin... :lol:

Amilyen simán elaludt a gyerek a dohos présházunkban, sztem a talin is el fog, de végszükség esetén tényleg hazahozhatjuk, 10 perce lakunk kocsival.

Johanna a babakocsiban fog aludni.

csajok ez egy jó tipp, a lányom a babakocsiban is ugyanúgy alszik mint a kiságyban, ergo bárhová el tudok menni vele egész napra. jó erre rászoktatni a gyereket.

Kép

Kép
rejo

én is viszem zsuzsit. kell neki a társaság. igényli. majd babakocsiban alszik. mostanság nehezen alszik babakocsiban, de ha feldobom vállra, elalszik. ez van. vmit vimért:))))

csakegy, naná, hogy kíváncsi vagy a pocaklakódra. így is annyira kevésszer beszélsz róla -még mindig nem hiszed el???-, hogy néha el is felejtem,hogy babás vagy.
érdekes volt amit írtál arról a természetgyógyászról. én eléggé realista vagyok, de azért hiszek ezekben a dolgokban!!

fú, másfél órát vasaltam. pff. most megittam egy pohár pezsit, és bambulok.

zssssssss-t letettem, azóta fel sem kelt. kíváncsi vagyok erre az éjszakára is. lehet bejön a különszoba??? csak a cumit kell átmenni dugdosni a szájába.

rami, milyen gerinctorna kell? cím nincs? lehet tudok szerzni. melyik callanetics kell nektek? (kölcsönadtam, rem. jöv. héten visszakapom)

pénteken megyünk kolpingba. már várom!!!!!!!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

rejo: ja... de ahhoz babakocsizni is kell néha :) (Iszonyú szívás egyébként, hogy Lilla nem tud babakocsiban aludni... most mondhatnám, hogy ezt jól elszúrtuk de nem is volt rá esély, hogy rászoktassuk... az autósülésben viszont marha nagyokat horpaszt:)))) arra jól rászoktattuk:))))) (a kenguruban is alszik de mostanában nem cipelem annyit, hogy aludhatna... bár ma jó sokat kenguruztunk...)
Vendég

dimet: hajrá Kolping :) (mi soha nem fogunk oda eljutni... egyrészt mert megfizethetetlenül drága másrészt mert mindenki oda akar menni mi meg nem megyünk olyan helyekre:))))))))

(kistesó: egyszerűen semmi se történik körülöttem... semmi terhességi tünet, émelygés végleg a múlté, egyszerűen nincs miről írni:) Ha ott van akkor jól titkolja:)))))))) (rendes baba lesz ő is mint Lilla... Lilla se kínozta az anyját és milyen szófogadó rendes gyerek lett belőle:))))))))
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Dimet, pezsi,teeeeeeeee lyány :wink: akkor én tokajizzak? :wink: Kolpingba?Mennyi időre, mikor merre meddig kihez mihez stb?És hol van :oops: ?Remélem, bejön a különszoba!Mi már 2 hete külön, jó is meg nem is, de hát egyik horkol, másik nyög, a harmadik, én nem tudok aludni, így maradt a kipaterolás, de ha így haladunk, férjem is így jár és enyém lesz a 180*200-as kicsi ágyunk! :lol: Holnap írok, esküszöm, mea culpa, mea maxima culpa.... :oops:
Vendég

Hunci: tűűűűndéri:)
Vendég

Sziasztok!

Rambóka!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :D , a mai napra! :D

Vége a jódógomnak.
Szilas nem hajlandó a 7es szopi után visszaaludni. :? én meg itt ülök álmosan. Vízszintesben reklamál. Pihenőszékében egy darabig elvan, aztán szórakoztatni kell, különben rikkantozik jó nagyokat. és roppant elégedetlen.... :roll: én pedig aludnéééééééék. :roll: :lol:
Rá kell szoknom a du. alvásra. Akkor van 2-3 óra csend! Nincs mese! :roll:

Rami!
Ha tudunk menni a talira, akkor mindenképpen gyerekkel. Csecsszopót nem lehet itthon hagyni! :D

Csakegy!
Érdekes amit írsz, pont az ilyen nagy szőrös pasiktól szoktak félni a gyerekek :lol:

Hunci!
Kisfiad nagyon tündéri, vidám gyerek!
Horkolás miatt részvét. :? :roll: :lol: :lol: Az eléggé fárasztó, annak akit zavar! :lol:

Ági, Dimet!
Milyen volt az éjszakátok?

Bettica!és neked?

Kriszta!
höhö, jó vizsgázgatást. párod is megy veled a pcos talira?, egész család?

...elaludt a gyerek a kezemben... leteszem és visszafekszem :?
Vendég

kavics, hát...minden változik:) lehet ez már így marad. egy kicsit. aztán majd lesz más időbeosztás is. aludj délután!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
én most is sokszor alszom még!! :oops:

hunci nagyon kiskrapekos! mennyit nőtt! gyönyörű baba! jó lenne már igaziban látni:) mármint nem csak képeken!

kolping: lehet tömegek mennek oda, de nem véletlenül:) mi is a 2 napot meg tudjuk fizetni. igényünk van most ilyen kiruccanásra. nagyon várom már. hunci, nézd meg a web oldalukat.

éjszaka: képzeljétek, megint jó volt. so-so. 3szor nyüszített fel a cumiért. de nem kellett kivennem, altatnom. még mindig nem merem elkiabálni...... :)

Kép

dimet

szióóó

Okr szia!!!
Vizsgákhoz drukkkkkkkkkkkkkkkkkkk :wink:

Hunci gyönyörű a kisfiad!
Az első képen a sapi amiben van nekünk is van..csak úgy megkötöd ?nekem még furi :oops:

Dimet 22-kor vasalni :shock: :shock:
20-kor már aludnék..

Mi nem megyünk talizni :cry:

Mesélek,ha nem gond.
Tegnap én fürdettem egyedül,nagyon izgultam de jól sikerült,nem volt bőgés. Aztán 19.30kor elkezdtük a szopit,nagy erővel evett aztán egyszer kiengedte a cicit és orrán száján jött a tej :shock: felkaptam kicsorgattam megtöröltem, persze az álom kiment a szeméből, hiába ráztam simogattam nem aludt. Cicit már nem akartam neki adni,de elkezdett sírni és keresni. Azt a cicit amiből evett megkapta, abban reménykedtem,hogy megnyugszik és elalszik...9.30-ig cummogot már fájt a cickóm ,bőgés kerülgetett és ő nem volt álmos,cicit nem engedte ki a szájából. Aztán átraktam a tele cickóra ott 10perc alatt elaludt 22-kor leraktam! :D (sok esze van anyukának :lol: ,üres cicin mitől nyugodna,meg már éhes is lehetett két óra után ) És képzeljétek 3után ébredt, evett és 7.30kor jelzett hogy éhes, itt két részletben 190-et evett (alig hiszem,rettenet... lehet nem jó a mérleg?? 4.25 ről 4.44-et mutatott . Nem tudom mennyit fog aludni,de netezés(reggelizés) után én is ledőlnék.

szép napot
Vendég

Sziasztok !

Akinek szüksége van egy kontroll időpontra Tűű dokihoz,
május 20-án du. 17,20-ra át tudom adni.

Ma délután 2-ig kérek visszajelzést !

Niki
mniki

Sziasztok!

Csakegy!
A férjemnek egyetlen hibája, hogy olyan szinten konfliktus kerülő, hogy rettenet! Önálló, nem túlzottan befolyásolható. Csak csendesen viszi-tolja a szekerét az ellenszélben, és a legritkább esetben csap az asztalra! És az ő fejében az van, hogy az ő családja felnevelte szépen, tisztességesen, ami igaz is, csak talán erről mostmár lekellene szakadni, hiszen már jó rágóta magát tartja el, magát neveli! Legfeljebb nem segítenek semmiben, ami nem lesz hiány, hiszen eddig is jól megoldottuk magunk asszem......

Tegnap anyós-látogatásnál Nóri aludt. Kb. 5 percet sem volt fent! Próbáltam leültetni, beszélgetni, de rohant!
Mikor kiléppett az ajtón, elbőgtem magam. Kiakadva mondtam a férjemnek, hogy a mi pofánk nem elég jó, hogy közibénk leüljön, és akár kicsit eldumcsizzunk, vagy megvárja míg Nóri felébred, neeeeeem! Neki csak az unoka, semmi más nem számít, és nekem ebből biza totál elegem volt! Szóval egyetértettünk benne, és megállapodtunk, hogy lassan valamit ki fogunk találni! T-vel lassan lehet haladni csak, nem dönthetek ilyenben helyette és nélküle, de ő még vajúdik kicsit.......
Ez nagy lépés, mert eddig a homokba dugta csak a fejét!
Lassú haladás! Ma este, ha jönnek, és kérdezik jó pár perc után, hogy mikor fürdetünk, majd megmondom, hogy ha lementek! Kíváncsi leszek!

Más!
Nórinak ömlik a nyála....... Az nem létezik ugye, hogy a foga? A torka rendben van, dokinéni nem látott semmi pirosságot! Nem értem! olyan szinten folyik, mintha fogzana, de az ínye nem gyulladT

Megyek........ Sírás van, de jövök még majd!
Pussssz!
Vendég

Sziasztok!
Hunci!
Kisfiad gyönyörű!!!

Fú de irígylem a babukat, mert ha ébren vannak akkor szinte az egész időt végig hasizom gyakorlatokkal töltik.

Rambóka, drukk!!

Lara tegnap megkapta a rota elleni oltás második adagját is. Apa is ott volt, de amíg beadták az oltóanyagot, el kellett bújnia a lányunk elől, mert folyton őt nézi kajálás közben is. Kár lett volna, ha mellé megy a drága lötyi.

Cumi, cumisüveg téma:
Cumit nem vettünk neki, nem akartam, h nyámmogjon azon. Szerencsére nincs rá szükségünk (eddig), anyapótló gyanánt hangtompításra. Cumisüveget vettünk, ha éppen el kell mennem ügyet intézni, lefejt tejet apa odaadja neki és kész. DE csak az elején volt erre 2* példa, hogy ehhez kellett folyamodni.
Most, hogy kell adni neki Vitacolant, próbáltam tejjel higítva cumisüvegből adni, de csak rágcsálta a cumi részét. :evil:
Így most pohárból itatjuk. :?

Kép
lara26

Sziasztok!

Voltunk 12 hetes UH-on. Van orrcsontja, tarkóredő 1,1.
Integrálthoz a vért levették, eredmény két hét múlva.
Már majdnem 6,5 centi.

(És én még mindig nem tudom beleélni magam. :? )

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rambóka: megeszlek te lány!!!!!!!!! Nehogymáááááár, lazulj egy kicsit!!! Minden ok, akkor meg miért izgulsz!!! Na, a kutyafáját!!! :wink:
Vendég

[quote="rambóka"]
írta:
rambóka(És én még mindig nem tudom beleélni magam. :? )

Na, majd beleéled magad, amikor éjszaka sírdogál és meg kő szoptatni! Kép

Minden rendben van Kistesóval! :D
Vendég

Rambóka!
OKÉS!!!
Ezzel én is így voltam, amíg nem adták a kezembe Larát!
Végig próbáltam nyugodt lenni a terhesség ideje alatt.
A megszületés pillanata után pedig sírás és mosoly egyszerre tört ki rajtam. Elég érdekes lett az a kamera felvétel ott a szülőszobán!

Kép
lara26

Sziasztok!

Még élek, olvasok is... De Dorka itthon van, mivel az oviban barihimlő járvány van és nem lenne annyira jó ha hazahozná... Lábam katasztrófa, visszereim bedurrantak :evil: Jegelés, gyogyi, felpolcolás... :? :roll: De Kistesó mocorog ezerrel :lol:

Hunci, szia!!! Tüneményes ez a gyerek!!! :lol: :lol: :lol:

Rambóka, én a mai napig nem tudom elhinni, pedig néha már ki akarja rúgni a ház oldalát! :) De a lényeg, hogy minden rendben van Vele! És hogy telik az idő, már te is 12 hetes vagy!

Monácska, remélem hogy hamarosan megoldódik ez az anyós-probléma!
Szerencsére ezt én nem éltem át - és nem is fogom, mert jó messze vannak tőlünk és egyébként sem annyira foglalkozik az unokájával, amit nem is bánok igazából... Amikor Dorka megszületett akkor fél évig anyunál laktunk, az is elég kemény volt, pedig ő nem szólt bele abba hogy mit hogyan csinálnuk, "csak" a családom - nagyszülők, keresztszülők - de napi szinten nem jöttek azért...

megvolt az első anyák napi ünnepségünk az oviban! Szétbőgtem az agyamat... Mutatok néhány képet a nagycsajról, ha nem baj!

Kép ruhapróba
Kép
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

itt vagyok végre, csak rengeteg a tennivaló :(

Hunci: Édespofa fiad van :D Ennivalóan drága! :)

Rami: Nem baj, majd amikor már kirúgja az oldalad, akkor nem fogod ezt mondani :8 Gratula ismét a szép 6 és fél centis tesóhoz!!!

Lara: Ti hogy bírjátok az éjszakázást?

Mona: Drukk, hogy a férjed-urad végre a sarkára álljon. Hát ki az úr a házban???? :lol:

Dimet: Nem tudod magad mással elfoglalni éjjel, mint a vasalás? Megértelek egyébként, mert mostanában én is így vagyok ezzel. A különbség csak az, hogy nálam nő a kupac mérete. Mit nő? Hatványozódik :) Szerencsére nem kell sokat vasalnom, csak a párom néhány pólóját és ingét, meg a gyerek frissen mosott cuccait. Utóbbiból mázli, hogy nem mosok egyszerre sokat... :)

A mi éjszakánk: Így hogy lényegesen kevesebbet ittam 3 után, csak 1x kellett wc-re mennem. Bevetettem a Hovát is, de sajna a pisi után ismét kínszenvedés volt. Apa próbált visszaaltatni az eddig bevált módszerekkel, de most ezek mind csődöt mondtak. Együtt paníroztuk magunkat az ágyban jó ideig... Szegénykém, pedig neki is kelni kellett reggel... 3x mondtam el neki este, hogy keltsen reggel, mert el kell vinnie CTG-re, amit már 2-3 hete megbeszéltünk. Szerintetek sikerült neki? Majdnem itthonhagyott... Á, rossz belegondolni is, hogy mehettem volna busszal vagy max kocsival egyedül...

No, megyek ledőlök vagy inkább ebédet csinálok, mert farkaséhes vagyok már...

Kép

Kép
bettica

Anyoo: Dorka hogy megnőtt :shock: Nagyon csini volt! Elhiszem, hogy szét bőgted magad az ünnepségen ;)

Kép

Kép
bettica

Ismeritek az Arnold doktort a Mensmentisben?
krumplis pogácsa

Szia Pogiiii! :)

Én nem ismerem őt, de többen járnak hozzá és nagyon dícsérik ;)

Jól vagytok? Mesélj magatokról ;)

Kép

Kép
bettica

Megyek hozzá 21-én és be vagyok tojva :-)
krumplis pogácsa

Szia Pogi!!!!!!! :D :D :D

Igaz, én csak telefonon beszéltem vele, de szerintem nagyon szimpatikus, jó fej, nekem mindent elmagyarázott, olyan igazi, megnyugtató típus.

Jó utat!
Aztán, ha majd hazaértél, muszáj lesz visszajönnöd közénk, mert már nem mondhatod majd, h. veled nem történt semmi! :wink:

Anyóóó!

Tündéri a csajszid! :D És hogy megnőtt! :shock:
Anyáknapi ünnepség? Hmm... asszem én is bőgni fogok. :?
Ha te gyerekkorodban voltál bárányhimlős, akkor nem kell félni terhesen sem! Nemrég néztem utána, mert beleszaladtunk a játszón egy csapat birkuciba. Úgy 30-adika körüli hsz-eim egyikében fel is tettem a videót, amiben minden fontosat elmondanak.

Bettica!

De kis rendes a párod! Gondolj bele mennyivel szarabb lenne, ha békésen horkolna melletted!

Hunci!

Édes pofa a kiscsávó! :D És azok a szempillák! :shock: Kezdheted körülárkolni a házat! Leszel te még elsárkányosodott anyósjelölt! :twisted:

Lara!

Ne izélj! Fogadjunk, h. a te hasad már a régi! (Igaz az enyém is, csak nem úgy! :twisted: :twisted: :twisted: )

rambóka

Pogi!Szijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjja!
Ne légy betojva!Én kétszer voltam nála, másodszor vittem a húgomat is! :D Majd meglátod, hihetetlen doki. Kérdezés nélkül is mond mindent, nekem fura volt, nem ehhez voltam szokva. És miután 20 percig folyamatosan mondta, még azt mondta:Kérdezzen! Leesett az állam! Ha valaki meséli, nem hiszem el, hogy létezik ilyen nőgyógyász! (Sajna sok kudarcom volt már nőgyógyász-téren)

Örülök, hogy itt vagy! :D

Kép
Kép
zazzy

szijjja, pogi. pü ment :)

rami, örülök,hogy minden rendben. miért fogadjátok el ilyen nehezen a második baba tényét?????????????? hm?

zsuzsi állni akar folyamatosan. eddig egyszer állt fel egyedül. de nem akar leülni, ha egyszer felállítom. sőt, ha leteszem áll,mint a cövek:)

most ennyi. piszok sok a dolgom.

ja, anyoooo!! lányod már mekkora csudaszép csajszi lett!!!!!!

Kép

dimet

De jó!, úgy megnyugodtam! Még soha nem voltam úgy vadidegen dokinál, hogy nem valami ismerős ajánlotta, csak annyit mondtak, "őhozzá van időpont, jó lesz?" Hát, gondoltam biztos jó lesz, ha a mensmentisben rendel, de azért jó tudni, hogy mindenki ilyen nagyon szereti :-)

Holnap hajnalban indulunk, megyek is szundizni,
nagyon köszönöm a segítséget! Tényleg! :D
Majd júniusban még jelentkezem, ha minden jól megy... :wink:
krumplis pogácsa

Jó éjt! És mégegyszer jó utat! :D

Asszem én is lépek aludni!

rambóka

Sziasztok,

Pogi, én hozzá járok, -mármint Arnold dokihoz - csak jókat tudok róla elmondani. Nagyon kedves, alapos, türelmes, elmagyaráz mindent, a szakmai hozzáértéséhez pedig nem férhet kétség. (szülész, nőgyógyász, és a Shchöpf-Merei reprodukciós részlegének volt a vezető főorvosa sokáig). Ne félj, nem fog bántani.....! :lol: :lol:
zsizsik

nem tud valaki horvátországban jó helyet nyaralni?
igények:

2 szoba+nappali (akár egy családi ház)-vagy két egymás mellett lévő apartman-
homokos part
ne legyen túl messze (pl. Pag vagy Vir sziget)

priviben várom az ötleteket!! köszike

Kép

dimet

hehe lányok ha már nyaralásnál tartunk, nekem meg a Tisza - parton kellene valami kis ház vagy nyaraló ami kiadó...ha valakinek vagy ötlete

egyszer nyaraltam a Tisza mellett tiszakécskén, és el voltam ájulva, hogy milyen klassz homokos a part, odaül az ember a tisza széléhez a vízbe és csak napozik...annak a folyónak lelke van...

meg kis eldugott falvaknak olyan romantikus vadregénye homokos partjaik vannak hogy ihaj...

Kép

Kép
rejo

Helloka!

Pogi!

Dejóhogyjöttél! :D Jó utat haza! :wink:

Rambóka!

Hümmm... kicsit el vagyok hetekben tájékozódva, de remélem azért magáról a folyamatról nem mondtam nagy hülyeségeket... Mennyi idő alatt sikerült végezni?
Ha mocorog akkor el fogod már hinni hogy van? :D Lécci-lécci vonalzóóóót!

Sajna nem tudok jönni a talira, bár azért igazán fáj a szívem, hogy nem tudunk személyesen találkozni. :( Remélem készülnek majd képek és Ti jól fogjátok érzeni magatokat. Nagyon várom már a bébimozit is! Biztos nagyot fogok rajta bőgni. :)

Köszi a cumi, cumisüveg hozzászólásokat! :)
Tegnap megint átírtam a babakelengye listát. Szigorúan csak a nem ruhanemű cuccokra koncentrálva rájöttem, hogy félig van a gyerekszoba, de még az 1/4-ed motyó sincs meg otthon. Apróságok csak, de abból sok. :D
Ééééés tegnap összeszerelődött az ágy! :D Mindjárt költözött bele egy babatakaró és néhány plüss maci. Tök jó ránézni. :D

Anyooo!

Tök jól áll Dorkán ez a ruci!
Jól látom, hogy a harisnya mintája tökéletesen passzol a ruha mintájához? Jó kis összeállítást tudtál összeszedni! :wink:
Ezeket a virágokat ők csinálták, vagy ez kész cucc? Nagyon szépek.

Hunci!

Gyönyörűek a kiccsávó szemei! :D
Ezeket a kötött rucikat a mama produkálta neki?

Bettica!

Rajtad a világ szeme. Hogy vagy?!
Őőőő... nem piszkálásból, de lehet hogy nekem lukas az agyam, kaptunk már babaszoba képet Tőletek?

Jövő szerda 4D UH! Jippijéééé! :lol: :lol:
Már tréningezem a bébit, hogy legalább az arcát mutassa meg. Meg a kezét, talpát és akkor már az sem baj, ha nem tudjuk meg mi van a lába közt. :D

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Jó olvasni, hogy Pogi előkerültél. Komolyan ;) Remélem most már gyakrabban jössz :) Szerdára mennek a drukkok. Ahogy olvasom a lányok beszámolóját a dokiról, tuti meg leszel elégedve vele ;)

Horvátországba mi "csak" sátorozni mentünk, illetve egyszer jó messzi elmentünk apartmanozni... Úgy hogy sajna nem tudok ajánlani közeli, jó kis helyet :(

Monee: Valóban nem tettem még fel képet :oops: Még a falra kellene felfestenem a kinézett mintákat, de olyan lusta vagyok (vagy elfoglalt?), mint a föld :oops: Ma kivasalom a cuccokat és dobok egy kis rendet a szobában, aztán fotózok ;) Már gyűjtöm az energiát :lol:
Egyébként hogy bírod? Drukk az UH-ra. Nekünk eddig 4x mondták, hogy fiú lesz, reméljük ennyiszer nem lehet benézni :lol: ugyanis nincs lány nevünk :D Párom azt mondta, hogy ha kislány lesz, akkor is fiamnak fogja szólitani :lol:
Nem tudsz jönni a talira? :( Pár órára sem? (Kéne egy talit csinálni majd külön is.... ) Én már edzek rá :) Páromat még nem izzítottam be, szegénykém még nem tudja mi vár rá... :D Mondjuk csak vinnie és hoznia kell :roll:

Monácska: hogy sikerült az esti fürdetés? Voltak kéretlen látogatók? Párocskád elhatározta magát?

Zsizsik??? Jól vagytok?

Dimet: Gratu Zsuzsinak! Kitartó kiscsaj ;)

Rami: Mondtam is neki tegnap este, hogy nagyon hálás voltam a próbálkozásáért. A végén csak sikerült neki :)

Az éjjel egészen jó volt. Remélem nem kiabálom el, de ha így megy tovább, akkor szépen lassan kipihenem magam. Még a végén kipihent leszek :D Az éjjeli visszaalvásra kell valami trükköt kitalálnom, de ez az 1x egy óra forgolódás határozottan elviselhetőbb, mint az eddigi többszöri egy órás...

Kép

Kép
bettica

bettica, van szopipárnád, amivel aludni lehet?? én azzal nagyon jókat aludtam. szoptatásra nem is használtam.

Kép

dimet

Sziasztok!

Mielőtt el nem felejtem:

Van egy rahedli Liberó pontom, amit gyűjtögettem, mint a kishörcsög, csak éppen regisztrálni felejtettem el. Szóval immáron feleslegesek úgyhogy szívesen átadom, ha kell vkinek!
Csak szóljon rám az illető a tali előtt, h. itthon ne hagyjam! :roll:

rambóka

rambóka: nem rakod el a kistesónak?:)))) Én speciel elraktam az enyéimet, jól jön az majd még... (fú, a 3. ajándék miatt még mindig nem küldtem vissza a kérdőívet.... de az első kettő szerintem tök jó volt, egy bélyeget megért)
Vendég

rambóka: nem rakod el a kistesónak?:)))) Én speciel elraktam az enyéimet, jól jön az majd még... (fú, a 3. ajándék miatt még mindig nem küldtem vissza a kérdőívet.... de az első kettő szerintem tök jó volt, egy bélyeget megért)
Vendég

Sziasztok és jó reggelt Mindenkinek!

Ma reggel bekapcsoltam a TVt és arra lettem figyeles, hogy az RTL klub műsorán a csak csajokban arról beszélnek, hogy normális e, ha a kisbabánk nem alszik el egyedül, illetve, ha nem lussza át az éjszakát.
A meghívott szakértő szerint, NEM NORMÁLIS, ha egy baba (függetlenül a korától) nem alussza át az éjszakát! Át kell aludnia!
Azt nem tudom, hogy ez pontosan hánytól hány óra-ig jelent. :? Mert elég későn figyeltem fel a témára!

Azt is hangsúlyozta, hogy ha éjszaka sír a gyerek, ne vegyük ki a kiságyból! Hagyni kell. Csak simi és más semmi. Esetleg néhány rituálé, hogy kislámpa kapcsolás, simi, betakarás, stb. mindig ugyanabban a sorrendben.
Azt mondta, hogy mi rontjuk el (szülők) a babákat, mert minden babának át kell aludnia az éjszakát. (gondolom egészséges babákra gondolt)

Nos, megadtak a egy tel számot, próbáltam hívni őket, de folyamatosan foglalt volt, így nem tudtam megkérdezni, hogy mi van akkor ha éjszaka az ételért ébred a gyerek!
De gondolom az lett volna a válasz, mint amit azelőtt is elmondott! Hogy nem szaba kivenni. Csak simi, aztán egyszercsak leszokik róla, hogy ébredjen.

Most mondjátok meg! Totál ideges lettem az egésztől.
Egyrészt azért, mert ezzel a "tanáccsal, vagy kijelentéssel" kismamák ezreiben korbácsolja fel az indulatot, hiszen frusztráltá teszi az anyukákat, hogy az ők gyerekük nem alussza át az éjszakát!
És legyél erős, igenis hagyd sírni a gyereked és nem kivenni az ágyból! MERT PONT ÍGY RONTOD EL ELSŐ PERCTŐL! TÖK MINDEGY MIÉRT VESZED KI! pl. ha éhes!

Komolyan lányok, nem tudom....

Tudom, erről már többször volt itt "vita", vagyis inkább ötletek és saját tapasztalatok leírása.
De a nagymamám is pont ezt mondta! Ha nem akarsz éjszaka kelni, akkor ne adj éjszaka enni a gyereknek, ordítani fog, néhány éjszaka és abbahagyja és alszotok mind a medve! Ezt csináltam apáddal is, mert nem lehett úgy dolgozni másnap, hogy éjszaka nem aludtunk. :shock:

Valamelyik nap itt volt egy "barátnőm", második babáját várja. Ugyanezt mondta! Amikor besokalt az éjszakai keléstől, többet nem adott enni! Azt mondta, nagyo nerősnek kell lenni, de megéri, mert onnantól kezdve átalusszátok az éjszakát!

Besz.rok! Esküszöm, az egész olyan frusztráltá tesz, mert ezzel azt sugalják, hogy az az igazi, ha szinte első perctől átalussza az éjszakát és a szülőnek kell lépni, minél hamarabb, ha spontán nem megy!

Amikor a ksifiamat hazahoztuk a kórházból, azt mondta a gyerekorvos, hogy mivel kis súlyú, egyelőre etessem éjszaka is! Hogy hozza be a "lemaradást". Tehát addig etessem! Már rég behozta a lemaradást! És én még mindig kelek! Sőt már többször, mint az elején...

Ne haragudjatok lányok, hogy ezzel traktállak benneteket, de borzasztóan foglalkoztat az egész! Mert egyre inkább azt érzem, hogy azt sugallják, a gyereknek "mindegy", az anya magának tesz rosszat, ha ezt az éjszakai n+1 kelést csinálja! Mert nincs rá szükség! (ez alól kivétel ha beteg a baba)
Éshogy ez az egész nem szívtelenség, hanem egy rossz szokás kialakítása! :shock:

nem tudom, nem tudom, nem tudom.... kérlek szépen ne ítéljetek el ezekért a gondolatokért....
Vendég

Kavics: szerintem minden gyerek függő! Van olyan típusú gyerek, akinek szüksége van az esti evésre, anya "pátyolgatására". Viszont láttunk már olyat is, aki kezdetektől fogva szépen átaludta az éjszakát. Egy ilyen pici gyereket nem lehet megnevelni... Egy bizonyos korig mindneképpen hasznos neki az esti evés, nem? Picike a gyomra, muszáj többször ennie, nem azért alakította így a természet, mert poénkodni volt kedve... Valahol a középutat kellene megtalálni :roll: Végülis valószínűleg a nagyobb gyerekre gondolhattak, hiszen az egészen pici babáknak igeis szükségük van az esti és éjszakai evésre...

Én nem ítéllek el semmiért és szerintem a többiek sem tesznek ilyet. Mindenki nevelje úgy a gyermekét, ahogy szeretné vagy jónak látja.

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Monee, drukkolok hogy megmutassa magát a babád! Tudod, kislány, mert te vagy a párom és az enyém fiú! :wink: :)
Harisnya teljesen véletlen! Sima fehér volt rajta az ünnepségen, de itthon a rózsaszín mintással próbáltunk.
Virágokat szerintem az óvó nénik csinálták, szirmuk dekorgumi, levelük krepp papír... Meghívót is ugyanilyen dekorgumiból ragasztottak a gyerekekkel.

Rambóka, köszi a barihimlőről az infókat! Ma felhívtam az ovit, az ő csoportjukban még mindig nincs beteg - van viszont jó kis fosós vírus, így jó is hogy nem vittem a héten!
Pontokat szerintem is tedd el a kistesónak! :wink:

Kavicska, kicsit úgy érzem, hogy ez az adjunk-e éjjel a gyereknek enni-dolog kb. annyira fel van fújva - főleg most, mert ugye most van a születés hete - mint a szoptatni mindenáron! :evil:

Dorka nagyon sokáig kelt éjszaka, kb. egy éves koráig és én adtam is neki tápit :oops: Próbáltam a vizet, de kínlódtunk egy-két órát mert éhes volt!!! És akkor persze hogy nem alszik vissza!!! Nem sírt ő csak vergődött az ágyában, nem tudott elaludni. És akkor azt mondtam, hogy nme ér annyit, nem kínzom a gyerekemet és kb. nem érdekelt, hogy ki mit "tanácsolt". És aztán szépen magától leszokott az éjszakai evésről!

És hiába adtam neki este annyit enni, később már tejpépet is, hogy a fülén folyt, akkor is ébredt!

Én azt mondom, hogy az ösztöneidre hallgass! Te tudod, Te érzed legjobban, hogy a Te babácskádnak mi a legjobb!

Bettica, várjuk a képeket! :wink: És remélem, hogy megoldódik az alvás-gond! Éjjel ha felébredek pisilni, én is egy órát vergődök mire visszaalszom... :evil:

Rejoka, párom kécskei :lol: :wink: tényleg nagyon szép a Tisza! Sajna elég messze laknak a parttól így nem tudunk mindig lemenni ha hazamegyünk :(

Lefoglaltam tegnapelőtt a szállásunkat a nyaralásra! Nagyon várom már!

Kép

Kép
anyoooka

Kavics!

Szard már le!!! De komolyan!

Én 14 évvel ezelőtt Ákos fiamhoz is addig keltem, míg igényelte! Nórihoz is addig kelek, míg igényli!!
Pont nem érdekel, hogy egy ilyen ÁLTALÁNOSÍTOTT vélemény mit is sugall! Egyébként milyen védőnő az ilyen, aki nem hangsúlyozza ki, hogy a 3-4-xx hetes csecsemő, az nem kisbaba, neki bizony kell éjjel is az étel!

Az én idegrendszerem sem bírná az üvöltést!!!! Igen, az akkor egy más világ volt (mamák idejében....., lásd melózni kellett, nem volt gyes!!), de most megint más világ van!

Ákos fiam 3 hós korától végig aludta az éjszakát!
Nóri este 8-9 között fekszik és alszik azonnal, reggel (na jóóó, hajnalban) 3-4 között kel! Ma 4.05-kor kezdett nyöszörögni, lehet, hogy ha hagyom, akkor még tovább is bírta volna talán. Visszalaudt megint, aztán 8.30-kor bevert még egy adagot, és még midnig alszik!!!!

Engem biza nem érdekel, ki mit mond!

Szerintem az emberek 90%-a tök jól el tudja rendezni magában a dolgokat ilyen kéretlen és frusztráló tanácsok nélkül is! Pfffffffffffff

Egyébként én is láttam, és hányok az ilyen idióta vigyortól, ami ennek a védőnőnek is kint ül az arcán! Borzalmas.............

Ugyan! Ákos kruppos volt!
Ha már harákolni kezdett, rohantam, nehogy sírni kezdjen, mert féltem, hogy belilul! Ültünk a nappaliban kabátban-sapkában és videóztunk éjszakákon át a nyitott ajtó és ablak mellett, aztán én ülve karba vettem őt, és úgy aludtunk, hogy füleltem, lélegzik-e!

No még jó, hogy milyen anya vagyok mi?????? Hogy nem hagyom, had üvöltsön................

Kavitska!
Annyit alszik Szilas, amennyit igényel, akkor kel, mikor ébred, és ha nem sikerül visszaaludnia, akkor gáz, de ez van! És mi kómázunk majd egész nap, vagy kialusszuk magunkat délután, vagy akkor sem, legfeljebb majd ha 10 éves lesz! :lol: :lol: :lol: :lol: Ezt ne egy tv-zseni döntse el!

Ufffff

Nyah!

Tegnap láttam egy csodapofa picifiú képeit!!!
Hunci drága!
Ez a gyerek fantasztikusan szép!!!!! Az utcsó képen az a kötött gatyó a szívem csücske, nagyon rondán irigy vagyok!!!! Gyönyörűek vagytok na! :)

Pogi!
Szia, de jó látni téged!!! Arnold doki remek!!! Van ismerősöm, aki babázik már a segítségével!!!! Bízz benne nyugodtan! Gyere máskor is!

Anyó!
Dorka hatalmas!!!! És nagyon szépséges! Olyan békés-bájos vonásai vannak!!! TÉnyleg nagyon szép kislány!

Rambóka!
12. hét ujjjjééééééééééééééé
Talán azért nem fogod fel, mert második babácska! De a lányeg, hogy minden, de minden rendben van!!! Gratulálok!

Ahhhhhha, nyívunk!

Pusza lányok, megyek!

Mona
Vendég

Kavicska:

Szerintem 2 dolog kell ahhoz, hogy túléld a gyereknevelés első időszakát (a többiről még nem tudok nyilatkozni:))))))

1. Egészséges önzés miszerint a házasságod mint olyan ugyanolyan fontos mint a gyerek (ld. igenis szüksége van az embernek nyugalomra ezért önző disznó módjára de igenis akkor hajtja el este a gyereket aludni amikor neki jó - aztán a gyerek előbb vagy utóbb de tényleg rááll erre az időpontra). Ahol a gyerek az abszolut Nr.1 és MINDENT alárendelnek neki ott szerintem előbb vagy utóbb jönnek a konfliktusok amit a gyerek megérez, ő is feszültebb lesz amitől a szülők is, jönnek a további konfliktusok stb. stb. A gyerek meg egy önző diktátor lesz 6 éves korára. Szóval egészséges(!!!) önzés a szülők részéről.

2. Durván nagy önbizalom - és ezzel annak az opciónak bevállalása, hogy az ember ezzel a fene nagy önbizalommal úgy ahogy van elszúrja a gyereket:))))) Ld. SENKIRE és semmire (ld. könyvek, magazinok -főleg nem a Kismama:), TV műsorok stb.) nem szabad hallgatni. Meg kell tanulnia az embernek a saját érzéseit, megérzéseit követni. Egyszerűen hagyni kell, hogy a belső hang megszólalhasson és nem szabad elnyomni. Nálunk is van, hogy bizony Lilla üvölt mint a fene én meg csakazértsem veszem ki az ágyából... viszont van, hogy az első nyikkanásra kikapom akár az éjszaka közepén is a legmélyebb álmomból ébredve... mert akkor valahogy MÁSHOGY sír... mert az is más ha csak hisztizik és az is más amikor TÉNYLEG rám van éppen szüksége mert mondjuk rosszat álmodott vagy fáj valami. Csak éppen ha az ember a saját belső hangja helyett a hülye TV-re vagy a könyvekre figyel akkor gáz van, akkor lehet, hogy pont olyankor fogja kivenni a gyereket amikor az hisztizik (ld. valami rossznak a pozitív megerősítése) és olyankor meg nem amikor tényleg ki kellene...

Én egyébként az éjszakai etetéssel úgy voltam, hogy bizony jó sokáig etettem mint a fene mert lehet, hogy valójában nem is volt éhes de szüksége volt rám és ezért kérte a tejet... Aztán amikor már úgy éreztem, hogy nem erről van szó hanem egyszerűen megszokásból kéri a tejet akkor vizet kapott - amire szépen át is szokott. (és igen, nálam is volt egy pont amikor tudtam, hogy elszúrtam a dolgot mert a megérzésem helyett a lustaságomra hallgattam és könnyebb volt az éjszaka közepén a mellemen 10mp alatt visszaaltatni mint 5 percig vízzel és cumisüveggel babusgatni)

Szerintem ez csak így megy.

Sajna mostanában mindenki el akarja hitetni az emberrel, hogy ő nem jó anya meg eleve fogalma sincs az egészről hiszen ez az első gyerek de szerintem tök mindegy. Aki nem hallgat a belső hangra az a 10. gyereket is ugyanúgy elszúrja aki meg igen az az elsővel is ugyanolyan boldog lesz (max. jól megideologizálja, hogy miért ébred éjszaka kétszer egy egyéveshez:)))))
Vendég

Ja és Rambóka: Igenis ott lapul a kistesó (látod, már igen komoly bizonyítékod is van róla:)))) úgyhogy kéretik felfogni a dolgot és örülni neki:)))))
Vendég

Csakegy: Fene jól megfogalmaztad a lényeget :) Teljesen egyetértek veled...

Dimet: Nincs szopispárna, de van más fajta, amit magam alá gyűrhetek. A probléma inkább ott van, hogy én hason aludtam mindig is, amit most ugye egy stabil oldaltfekvéssel próbálok imitálni. Bár a párom már így is rám szólt, hogy összenyomom a gyereket :roll: Egyszerűen nem tudok oldalt aludni max fél órát, aztán elgémberedek, zsibbadok. Háton meg beszédülök :? Szóval szerintem valahol itt lehet a bibi, nincs jó pozíció :( De már csak pár hét és ha szerencsém lesz, akkor nem durrannak be annyira a melleim, hogy hason ne tudjak aludni, hiszen akkor még fontosabb lesz, hogy ki tudjam használni az alvásra szánt időt...

Kép

Kép
bettica

Hali

Csakegy
Egyetértek veled,UTÁLOM az összes jó tanácsot adó műsort,könyvet,védőnő stb....elegem van már h más nem megy csak szopi szopi ezerrel,alvás téma,,,komolyan a hidegráz már tőlük.na akkor mi van ha valaki nem,tud vagy akar(LD:Jenifer l.)szoptatni,ok a kettő nem ugyan az,,,,,az ő döntése azt csinál a gyerekeivel meg a melleivel amit akar,kinek mi köze hozzá?????mért kell megkövezni,ha vkinek nincs teje,,,elég szomorú,,,,ráadásul még baszogtatják is :x .
ALvásról csak annyit én két héten keresztül üvöltettem a Miront,sokszor együtt sirtam vele....ő nem látta....szart se ért,a gyerek akkor se aludta át az éjszakát,a kaját se vettem el tőle,kb 10 hónapos koráig felkelt nyammogni az éjszaka,,,magától abba hagyta,,leszokott róla,,,de addig életmentő volt,mert ha nem kapott nem aludt vissza.Minden gyerek más,mindenki máshogy próbálja túlélni,,,és egyébként nem tudok adatott de a gyerekek többsége nem alszik éjszaka,,,,és mindenki túlélni próbáljanem megoldani,,pl.valahol apuka nem hagyja h sirjon,,vagy anyós,vagy maga az anyuka,vagy a család nem olyan,,,
Na én meg eleve falnak megyek ha okoskodni próbálnak,hhhhhhhúúúúúúú :oops: :x ,,ezt csak úgy zárásként.
És még annyit,végig azon voltam legyen napi rendünk,,,öszintén kb 1 éves kora körül sikerült elérnem,,jobban mondva akkora alakitotta ki saját magának a MIRON!!!

Kavicska
Az h egy két hónapos csecsemőnek ne adj enni,hülyeség!sztem!

Bocsi de most csak okoskodni jöttem!! :lol:

puszilok mindenkit!

Ui. a talira nem tudok menni :cry:
Vendég

:( Na most már tényleg érdekel, hogy ki fog tudni egyáltalán jönni a talira :roll: Pedig milyen jó lene, ha összeülhetne a banda ;)

Etetés, altatás: Nekem max az adjon tanácsot, akitől majd kérek! Minden gyerek más és más, egyikre sem lehet ráhúzni egy sablont, ha megpróbáljuk max szenvedni fog a gyerek, az anyuka, az apuka, a szomszédok (jó, ők levannak sz.rva :twisted: ). Miért lenne ez jó bárkinek is. Anyuka jobban ismeri a gyerekét, mint bárki más...
Van, akinek a mai napig problémája van az alvással. Nyilván mindent kiróbált az elveinek megfelelőtől az azokkal homlokegyenest ellentétesekig... És?? Tudott nekik segíteni a sok okoskodás? A média mondhat amit akar, a gyerek úgy sem hallgatja és érti meg :D Ahogy a "szak"könyveket sem olvassa :twisted:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Húha. No, ezt nem gondoltam, hogy ilyen forgószél lesz!
Még írogatok egy topikba, ott is nyílt a bicska!

http://www.rtlbulvar.hu/cikk/166911
Ez a nő volt.
De ez a cikk - leírás - nem ír le mindent ami ott elhangzott!
Vendég

Sziasztok,

megint csak bekukk... én csak nagy léptekben olvasok ám, több napokat vetek össze...

szóval Kavicsom, mostanában írtad, milyen jól össze tudsz hangolódni a fiaddal, ebben olykor még a párod is megzavar. Hát akkor miért hallgatsz egy TV-s védőnőre, akinek úgyis az a dolga, hogy ott üljön a stúdióban és megmondja a tutit? Vagy az egyik félnek nem fog tetszeni amit mond, vagy a másiknak.
Hallgass az ösztöneidre, lám én is azt tettem, olyan nagyot nem hibáztam. Mindig, mindenkor, ha olyan helyzet jött, hogy valaki beleugatott, kéretlen tanácsot adott, manipulált, sugallt , vagy olvastam valamit, csak összezavarodtam, eltűnt a belső hang és jött a káosz. Emlékezz, én a Suttogót is kidobtam. (Nincs is meg. :roll: )

Rá fogsz jönni, ha valamit szarul csinálsz, hidd el! És akkor majd korrigálsz.

Különben ezek a problémák 2 éves kor körül sem tűnnek el, és most megint az anyós téma. Anyósom mostanában egy beteg férjet ápol, cipel kórházból ki-be, kivan. Így szokása, hogy hazaszökik 1-2 napra, és a fiával üzen, hogy jön 1 órán belül. Nem először játsszuk el, hogy nem vagyok otthon. Miért lennék? Pontosan tudja, hogyan élek: délelőtt munka vagy rehab, délben elhozom Bogit, ő alszik én gépen Netezek/dolgozok/eszek, felébred, utána megyünk együtt boltba, ide-oda. Különben a gyerek is izgőmozgó mint én, már látom. Rettentően tud itthon unatkozni, és imádja, ha megyünk. Szóval sokszor csak este vagyunk itthon. Anyósom meg mérges, hogy nem itthon kotyvasztok és várom, hogy valaki megtisztel a látogatásával. Mindegy.
Na, szóval amit írni akartam, mi is megütköztünk mostanában, ez pedig a 2 éves gyermek etetése című fejezet. Bogi év eleje óta elég sokat volt beteg, nem mondom, hogy lefogyott, de próbálok figyelni arra, hogy értékes kajákat egyen. S mivel válogatós lett (naná), ezért fokozatosan ki kellett iktatnom a nassolást, hogy azzal ne teljen el, és megegye a sonkát, a főzit, mikor mit, amikor annak ideje van. Szépen elkezdtem megvonni a kakaót, csokit, kekszet meg hasonló baromságokat. Istenemre mondom, kemény munka volt. :evil: Erre jön anyósom, és betrillázik mindenféle sütikével, de amitől rosszul vagyok: CHIPS-szel és sós-szezámmagos szarokkal! És szórja a gyerek elé. A múltkor ezt eljátszotta, minden halk tiltakozásom ellenére, eredmény: a gyerek nem vacsorázott, majd másnap hajnalban kelt, mert felverte a korgó gyomra (lásd elszökött majd hazatévedt macska effektus). Azt hittem, gutaütést kapok, mert ezt láttam előre. :evil: Hosszú távú eredmény: megint jött most a nagyanyja 1,5 hét után, a lányom persze nem hülye, és tudja, hogy őt aztán kenyérre lehet kenni. El is kezdte revolverezni a nagyanyját vacsoraidő előtt másfél órával, hogy kakaóóóóó. Közöltem, hogy erről szó sem lehet, és elmeséltem a múltkori esetet.
És most kapaszkodjunk: anyósom a gyerek szeme láttára elkezdett velem vitatkozni és indult, hogy adjon neki sósat, meg keverjen kakaót. Hogy milyen szívtelen vagyok. Azt hittem, lefejelem, de legalábbis kirugdosom a házból.
A gyerek őnála azt csinál amit akar, de az én házamban nehogy már ő mondja meg, hogy mi történjék a gyerekkel! :( Fel kellett emelnem a hangom és rendre utasítanom. Tök szar volt, a gyerek végignézte, utána persze bőgött, én meg voltam a szar anya... (de legalább vacsorázott rendes kaját... és utána megkapta a kakaóját is...)

Szóval én nem bírom az ilyet... hogy mások mondják meg, hogyan kell nevelni egy gyereket...

Rami, Csakegy, második gyerek szindrómások: szerintem úgy lesztek vele, ahogy én, igazából akkor hiszitek már el, amikor mozog. Meg tudom érteni. Kicsi gyerek mellett, pláne ha ijedség is volt a terhesség elején, teljesen más ezt megélni...

Csajok, akiket érdekel a tali: mostmár aztán lesz játékszoba! :evil: Sőt a másik elsötétíthető szobában kiságy is lesz! Bogi dadusát megfűztem, hogy jöjjön, szóval felügyelő is lesz! Nem kiszúrni velem! :lol:

Voltam ma genetikai UH-n, Benjáminunknak van egy méretes kis kukija és minden OK.
Vendég

Kavics!

1. A Csak csajokat felejtsd el, bele se nézz! Én is néztem eleinte, de mindig kinyílt a bicska a zsebemben a hülyeségeiktől, meg attól, h. tök felszínes az egész, a lényeges dolgokra, amikor egy vendég tényleg fontos és értelmes dolgokról beszélne, meg nincs idő!

2. Még hányszor fogod hallani a játszón v. tologatás közben másoktól, h. az ő gyerekük már átalussza az éjszakát!
Képzeld az enyém is!!!!! :twisted: Na ja, így 20 hónaposan! :evil: A korábbiakra meg talán emlékszel! :wink:
Persze vannak csodababák, akik első perctől átalusszák, de ne legyünk már maximalisták!
Hogy gondolhatja bárki, h. egy ded, aki nappal 3 óránként szopizik az majd éjjel 8 órát békésen szunyál?
Arról nem beszélve, h. a prolaktin is éjjel termelődik, és állítólag az éjszakai szopi nagyban hozzájárul a tejtermelés fenntartásához.

Én azt mondom, h. amíg úgy érzed, h. a fiadnak szüksége van az éjszakai szopira, addig ne hallgass ilyen marhaságokra.
Úgyis el fog jönni az idő, amikor már tele lesz a hócipőd az éjszakai szopikkal, amikor azt látod majd, h. csak cummog és álmodozik, ahelyett, h. komolyan dolgozna a cicin, amikor már csak azért kel, mert jelez a belső órája, de valójában simán visszaaludna egy kis simivel v. vízzel. Akkor tényleg felesleges tovább küzdeni az éjszakai szopival!
(Jössz te még ezzel a kérdéssel később, csak ellenkező aspektusból! :twisted: )
De most, csak azért, mert egy hülye tv műsorban egy nő ilyesmiket mond, ne hagyd abba az éjszakai szopit!

(Az nagyanyai tanácsokról meg annyit, h. akkoriban 3-4 hónaposan már hozzátápláltak és nincs kizárva, h. ez elősegítette az éjszaka átalvását. Bár én e tekintetben kivétel voltam, mert minden hozzátáplálás ellenére 1 éves koromig minden éjjel boldogítottam a szüleimet, igaz nem szopival, hanem üvöltéssel, de az eredmény szempontjából tökmindegy! :twisted: )

Nyugi, engem mostanában az "én gyerekem ennyi idősen már szobatiszta volt!" és az " én gyerekem ennyi idősen már mindent mondott!" kezdetű népi rigmusokkal tudnak kikergetni a világból. Azt szoktam mondani, h. az én gyerekem 8 hónaposan elindult és azóta semmivel nem jár szebben, mint akik csak 1 évesen indultak el. Vagy, h. nem láttam még pelenkás érettségizőt. Vagy azt, h. én is csak két évesen kezdtem el beszélni, de akkor egész mondatokban és remélem a fiam is pontosan ezt fogja tenni! Vagy simán elengedem a fülem mellett a dolgot.

Szóval lesz még jópár ilyesmi, amivel lelkiismeretfurdalást fognak benned kelteni, de ne hagyd magad!

Csakegy!

Kb. mennyi pontot kellett beküldened egy-egy játékhoz? Mert van itthon vagy negyven, ha nem több!

Szóval ki jön talira?
A Kvízes csapat jelentkezését is várom!

(Azé' felháborító, h. az elmúlt 1 hónap alatt senki nem akart komolyabb összeggel megvesztegetni a kérdések és válaszok ügyében! :twisted: :lol: )

rambóka

Fotózgattam, persze azért a szpba még koránt sincs készen ;) Lsz még 1-2 polc, meg hiányoznak ugye a falról a festett képek... Idővel ezek is meglesznek :)

A kis pocak:
Kép

A szoba:
Kép
Kép

Lehet, hogy a képen nem látszik, de a bordűr alatti festék kicsit sötétebb, mint a felette lévő...
Jut eszembe: Jártam már ezernyi helyen és nem találok gyerek máretű ágyneműt. Huzatból van rengeteg féle, de azok mind 90x140-es paplanhoz valók, a megvásárolható paplanok meg 78x98 -as méretűek többnyire. Talán a Brendonban láttam normál méretű paplant és hozzá huzatot, de valahogy nem akarok tizenezret költeni ezekre... Na meg azok nekem nagyon vastagnak tűnnek... Gondoltam, hogy veszek plédet, azzal ellesz egy darabig a gyerek, de huzatot arra sem tudok venni (max varrni, de most ahhoz nem igazán van affinitásom)....
Szóval várom az ötleteket ;)

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?