Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csakegy: a vérehulló fecskefű!!! Az írtó jó szer, hogyhogy nem jutott eddig az eszembe??? Tiszta gyagya vagyok...

Miccs: szuper finom! Nem fényképeztem le, de majd egyetek, ha erre jártok. Van BP-en, a Nyugatitól nem messze: Réka jurtája nevű hely. Van ott miccs, de becsszó nem az igazi :D Bocs, senkit sem akartam blamálni.

Az ecetes húsleves, az valamiféle "csorba" lehetett. A románok totál másfajta leveseket főznek, mint mi, általában savanyú levesek. Fogalmam sincsen, hogy kell az ilyensmit főzni, mert nem tudok "románul főzni", csak vendéglőkben szoktam ilyensmit enni nagyritkán.
Amúgy nagyon finomak tudnak lenni, ha jól vannak elkészítve!
A "parasztcsorba" a legfinomabb. Ilyen van diszóhúsból, vagy növendékhúsból. Ez a legjobb román leves a világon!

Puszik,
majd még írok, ha egyszer szuszogni is lesz időm.
Kirék

Kép
k.ir

mi is miccseztünk hétvégén. :)

ági, nálunk egyszer jó, egyszer nem az éjszakák....

drukkoljatok nekünk!!!!!!!!!!! ma tettük át a kiságyat a szobájába. vajon milyen lesz az éccaka???:) már alszik.

jaj, emlékszem mentünk erdélybe családi barátokhoz. és olyan levest főztek, amiben birka fej volt. hát, én mindent megeszek (majdnem...) de azt nem :)

kavics, ha eddig így jól működött a fektetés, akkor ne változtass. majd 3-4 hónapos korában tuti átalussza az éjszakát. reméljük.

hunci?????????????????

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a kedves fogadtatást!
Alig győztem visszaolvasni!
Itt nagyon pörögnek az események...:)
Ha minden jól megy, akkor holnap lehet, hgoy lesz képem!
Igaz a doki szerint nem sok minden fog látszódni, de azért megpróbáljuk...:)
Én kb. egy pacnira számítok..DE A MI PACNINK lesz!
Olvastam, hogy a pancsikolásról írtok!
Mikor kell elkezdeni ezzel vigyázni?
VAgy már az elejétől nem ajánlatos?
Én javarészt a Dunára járok/ jártam (?!?!?)
Melyik veszélyesebb? A medencében sok ember van egymás mellett )ki tudja ki mit hozott otthonról a vízbe?)
A Dunába viszont ott vannak a halak, meg lehet, hogy előző árvízkor belefulladt a Bambi is...
BÖAÁ!
Most mindkettőtöl elment a kedvem! Szerintetek azért még nézhetek nyaralást? (nekem nyaralás = reggel be a vízbe, javarész alá, este ki)
Puszi mindenkinek!

Kép
kiskiss

Kikiss!
Nyaralást nyugodtan bevállalhatsz!
Feltétele a panaszmentes terhesség (szerintem), már ha külföldet pécézted ki. Napszúrás esélyét kiküszöbölni, ez nagyon fontos, meg arra kell ügyelned, hogy a nem kívánt foltos napozást elkerüld. :lol:
"mint az autóvezető aki a bal karját kilógatja a kocsiból és úgy vezet le x km-t napsütésben". :lol:
Úúh a Dunát én mellőzném (gyárak mocskai), szerintem az rosszabb mint a medence. Tenger inkább tuti (ha lehet választani), habár abba is belebrunyálnak a tengeri élőlények. :lol:

Kavics!
Szóval szerintem se változtass.
Ma Lara 5 órát aludt folyamatosan.... meglátom holnap hajnalban mit produkál. :D

Kép
lara26

Kiskiss!

A Mezősi doktornő nem támogatja a terhesség alatti met szedést, de talán saját felelősségre fel fogja írni neked,ha kéred. Próbáld meg!
Kíváncsi leszek!

Vizekkel kapcsolatban: Az egyik helyen azt írják, hogy ne, a másikban, h. csak természetes vizekben, mert a strandokon gomba, chlamydia stb., a harmadik helyen azt írják, h. inkább csak fertőtlenített vizű medencében. Közben meg vannak vizi kismamatornák is.
A dokim azt mondta, h. amíg zárt a méhszáj, addig semmi gond, de ha kinyílik, onnantól tilos. Én ezt veszem alapnak.

Dimet!

Drukkolok! :wink:

Kavics!

Ragaszkodj a 8-as fektetéshez! Nálunk apa már kitolta fél 10-ig, h. játszhasson a deddel (7-re ér haza, vacsi, játszás, fürdés, fektetés).
Szerintem simán le lehetne tenni fél 9-kor, de már nem veszekszem, ennyi jár neki is, engem meg legalább tehermentesít! :?

Ja és arra azért számíts, h. hiába alakítasz ki egy napirendet 6 hetesen, lehet, h. 9 hetesen jön egy nagy váltás és variálni kell. Olyankor pár napig megőrül az ember, aztán beáll az új rend.
Mi ott ba..tuk el, h. apa ilyenkor kitalálta, h. majd ő megneveli, ahelyett, h. hagytuk volna, h. a ded maga alakítsa ki az új napirendjét. Szerintem hallgass majd inkább a megérzéseidre!
Aztán majd az sem lesz egyszerű, amikor a napi két alvásból egyet csinál a ded. Volt egy olyan időszak, amikor a délelőtti alvása elkezdett későbbre tolódni, délután már nem aludt, de este 6-ra kipurcant és muszáj volt letenni. Hogy én mit hallgattam mindig, h. miért hagytam elaludni a gyereket, most nem fogjuk tudni este letenni, mert kialussza magát! :evil:
Pedig dehogy!
Gergőnek napi x óra az ötéves terv, ha ebből pl. 1,5-et tudott délelőtt "lealudni", akkor x-1,5 maradt délutánra és ettől függetlenül 8-kor simán le lehetett volna rakni, ha a párom nem kezdi el kitolni az esti fektetést.
Aztán végül szerencsére a délelőtti alvás teljesen áttolódott délutánra és azóta tartjuk a 2-5-ig-et.
Remélem ez most egy darabig így marad!
Nyáron különösen előnyös, mert a nap legforróbb óráiban nem kell kinn lenni.
Viszont emiatt nem járunk babaúszásra, mert az pont ilyenkor van. :(
(Ezért is várom már a strandolást, a kis vizimanó nagyon szereti a vizet!)

Ja! Tud vki jó babanaptejet/olajat stb.?
A gyógyszertári titán-oxidos paszta rettenetes, fehér tőle a ded, ráadásul nem lehet lemosni, így még másnap is fehérlik tőle a gyerek.
A Nívea aranyárban van (próbához legalábbis kicsit drága, de ha vkinek bevált, akkor beruházok rá!), az Ambre-Solaire engem kivert annó, nem merem megkockáztatni, h. a ded is kiütéses legyen.
Ha van vkinek ötlete jó minőségű babanaptejről annak örülnék!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Ja!

Monee!

Csütörtökön megyek 12 hetes szűrésre.
Mennyit szivatnak a genetikain a papírral?
A dokim azt mondta, ott kezdjek reggel, utána nála UH, majd vérvétel.
Neked mennyi időbe telt mindez? Mert a párom őrzi addig a dedet, de utána megy Szekszárdra. Jó lenne tudni kb. mire számítson.
A genetikai előtt nagy tömeg volt reggel? Hányra mentél?
Gondolom a vérvételen is rengetegen lesznek. :shock:
Ááááááá... már előre utálom! :evil:

rambóka

fú Rambóka már itt tartasz??????????? Fú de elrepült ez az idő....

... én meg most jöttem rá (mert írtad ezt a 12 hetest), hogy holnap SOS nekem is be kéne jelentkeznem a 12 hetes tarkómérős UH-ra és az Istenhegyire az Integrált tesztre... nem tudom miért de azt hittem még bőven ráérek... (ha jól számolom most úgy 10+3 vagy 10+5 körül lehetek... asszem... ) Ciki... majdnem lekéstem (bár lehet, hogy így is ha nem lesz szabad időpont... ) (a dokim anno azt mondta, hogy menjek el vérvételre aztán hívjam a 9. vagy 10. héten... hát vérvételre még egyáltalán nem mentem el a dokimat meg nem hívtam... kezd ciki lenni ahogy ezt a témát kezelem... de ez van, állandóan Lilla bőrével foglalkozunk... tényleg tök más ez a 2. gyerek dolog...) (a hasam mondjuk kezd nagyon gáz lenni... estfelé úgy nézek ki mintha legalább 4 hónapos terhes lennék... ráadásul jön a meleg, a terhesség meg még a család előtt se publikus így meg nem tudok sima pólókat hordani csak lógós ingeket... de már azokon is kezd feszülni a hasam estefelé... gondolom, hogy azért mert terhes vagyok... legalábbis remélem... bevallom komoly aggodalmam, hogy elmegyek a 28e-s méregdrága integrált tesztre aztán kiderül, hogy nincs is baba... jó... nem?)
Vendég

Halihó!
Rambóka!
Nekem az nem jelent gondot, hogy valaki felírja (eddig akinél voltam - nőgyógy,háziorv,diabet - mindenki felajánlotta, hogy felírja!)
A patikában meg azt mondták, ha nem viszek receptet, akkor drágább, de adnak...:)
Szóval, ha Dr. M.E megnézi a hormon+vc terhelés eredményeit, akkor szerinted azért abban fog tudni segíteni, hogy mennyi az az adag, amit "saját" felelőségemre szedjek?!
most 2x500 mg-t szedek, de ha ennél kevesebb kell kicsivel, legfejjebb elfelezek a 850mg-ból, vagy elfelezek egy 500-ast!
Vagy mit-tom-én!
Amúgy most a hormoneredmények is mások lesznek mint baba nélkül, nem ?
Lara! Köszi a nyaralás megnyugtatást + mindenkinek aki pancsolással kapcsolatban megnyugtatott!
Ez jó indok lesz, hogy miért kell tengerpartra menni, ha majd fűzöm apát!
(Ő hegypárti - megmászatta velem a Lomnici csúcsot! :)
-ezt ki kell pihennem a tengerparton :))
Mindenkinek szép napot!
Ja, aki Baja környéki és utazóágyat szeretne, annak már 7000 körül tudok mondani boltot ahol van (szép színes is meg sötétkék!) - 2 hete láttam kb!
Puszi!

Kép
kiskiss

Jó reggelt!

Kavics alakulnak a reggelek?

Dimet,külön szoba működött??

Rambóka 12.hét gyorsan telik az idő!
Kitartást mára!

Lányok a büfiztetést mindenki betartja????
Az lett a szokás,hogy cicizés közben elalszik,így simán átrakhatom a kiságyba.(már gondolkodtam a cumin mert ha netán felébred nagyon keresi a cicit és azon elszenderedik ismét, de még kitartok..) így nagyon ritkán büfizik,pedig felveszem a fekve szopi után, várok kicsit,aztán mérlegre rakom, megint várakozok de semmi...nem szokott bukni sem,bár reggelre a kiságyban volt folt..... legyek türelmes és inkább várjak a büfiig ???
Monácska én első perctől kezdve oldalt altatom,a napokban néha hátára fordult mindkettőt szereti,hason nem próbálkoztunk.

vidám napot!
Vendég

Sziasztok!

Mostanában nem nagyon jelentkeztem, de olvastalak benneteket!

Végre túl vagyok a 12 hetes UH-on, megcsináltattam a kombinált tesztet az Istenhegyin. Szerencsére minden ok, a tarkóredő 1,1mm, az orrcsont megvan, a véreredmény és az UH alapján negatív az eredményem Down-kórra és kétféle triszómára. (ezek is valami genetikai betegségeket okoznak)

Meg voltam elégedve mindennek, az UH-on a doki végig mondta mit néz, mit lát, mit mutat éppen a baba. Sokat mozgott, napra pontosan annyinak számolja a gép a korát, mint én.
Azt mondták, ne engedjem magamat szurkálni ha esetleg rossz lesz az AFP, mert nagyon kicsi kockázatot mutatott ki a teszt. (1:15 000-hez)
Kaptunk CD-t is az UH-ról. Kb. 1 óra alatt végeztünk is.

Csakegy! Én is ugyanígy voltam, féltem, hogy nincs is ott semmi (pedig azért a hasam nőtt), kifizetem a 28.000-et és közlik velem hogy ....De szerencsére nem így történt!!!!!!

Én is a 10. héten jelentkeztem be, szerintem még abszolút nem vagy elkésve.
De azért hívd fel őket mielőbb. :D

Mindenkinek további szép napot, jó babázást és pocakosodást!

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok!

Totálisan kiborultam.............. Éjjel alig aludtam valamit, kibőgtem a szemem!

Széjjel hullik a családom, az a kis három tagú embercsoport, amit kialakítottunk magunknak míg Nóri bentlakó volt...... Tudom, hogy egy emberke érkezése mindig új rendet kell hozzon, de azt nekünk, a szüleinek kellene kialakítani nem??????

Elegem van, hogy azt a 2-3 órát ami van hátra lefekvésig miután T-m hazaér, másokkal kell megosztanom, hogy nincsenek tekintettel senkire és semmire. Elegem van a kéretlen tanácsokból, az ötletekből, a gyerek kezemből való kikapkodásából. Elegem van, hogy a legszebb korszakot botrányossá teszik, hogy nem hagynak nekünk levegőt................. Nem tudunk beszélgetni, szeretkezni, veszekedni, semmit de semmit, még egy jóízűt fingani sem!!!! Elegem van, hogy beleesznek az ételembe amit a gázon hagyok, hogy nemhogy segítenék T-t leszokni a cigizésről, még ki is hívják a teraszra. Elegem van, hogy ezekután mindenki kézmosás nélkül ragadozza a gyereket......

Ki vagyok akadva. Semmi nem válik be, egyszerűen muszáj lesz kenyértörésig vinni a dolgot.

Nem és nem akarok mindennap jópifizni, nem és nem akarok "idegeneket" a lakásomban minden este kerülgetni.

Tegnap megint hasfájás, ordítás. Mondom megfürdünk akkor. Ebből minden normális emberfia érti szerintem, hogy jóéjt...... Neeeeeeeeeeeeem! Nálunk 4 ember állja körül a kádat, benne az ordítozó gyerekkel. "melege van, megint nem adtál neki teát, mit ettél olyat amit nem kellett volna, fordítsd hasra, nem olajoztad le a bőrét....." és a többi!
Megálltam szónélkül, de kiborultam végleg!

Estére be fogom zárni az ajtót és kész!
Kiragasztok egy cetlit, hogy a hét további napjain csak szombat-vasárnap vagyunk fogadóképesek!

Most pedig megyek a piacra!

Ui.: Elnézést kérek a kirohanásért, de nagyon kibuktam az éjjel..............
Vendég

Sziasztok!

Monácska!
Ezt sürgősen zárd rövidre! :shock: Ennyire azért nem lehenek tappintatlanok... :evil:
Ne hagyd széthullani a családod! Ők a legfontosabb és nem anyósodék!
T-vel beszéld meg, szerintem támogatni fog, hiszen ő is látja és érzi! remélem
Virtuálisan maximálisan melletted vagyok.
A múltkor bíztattunk, hogy próbáld meg élvezni a segítőkészségüket (bocsáss meg, de én nem gondoltam, hogy ennyire belemásznak az életetekbe!)
Nagyon sajnálom, de tényleg zárd rövidre! Próbálj merg tárgyilagos lenni, de ha nem megy, úgy is jó, ha bőgve adod ki az útjukat, legalább hatásos lesz! A legjobb lenne, ha T intézkedne!
Pusszantás!
Veled vagyok!!!! :D

Kati!
Gratula az egészséges mocorgóhoz! :) :lol:

Rambóka!
Nekünk tényleg ez a fektetés jött be. Első perctől így alakult. De az éjszakák.... és a hajnalok.... :roll:
Az első 5 héten csak egyszer kelt. De mostmár... minden éjszaka változtat valamit... :roll: Gondolom hamarosan egy újabb rendszer áll be. Mert egy hete borulunk rendesen. :roll:
Tegnap megint csúcsot döntött ami az étkezést illeti. 870 ml: ebből 60 táp. Még nem evett 800 felett.
Ma éjjel felébreszett 12,30kor és szopott 50-et! :shock: Majd lefordultam a fotelről, hogy ennyiért felébreszt? :? Aztán persze, hogy jött háromkor is. Akkor is 50 :shock: . Mondtam, hogy addig le nem teszem, amig még nem szopik még egy keveset! Szopott, de tényleg még egy keveset! :?
Fél hatkor megint ébresztett. Aztán aludtunk negyed kilencig. De ennyi! :? Pedig én még tudtam volna aludni. Kihoztam a pihenőszékbe. Ott játszott egy darabig, most elaldut! Besz.rok. Bezzeg büdös az ágy! :lol: Pihenőszék imádnivaló! :roll: :lol: Mi lesz ha kinövi? :roll:

Kincs!
Büfivel nálam is gondok vannak. Van olyan, hogy egyáltalán nem büfög! Semmit! Már rájöttem, ha 1-2 percen belül nem jön ki, akkor nincs mi kijöjjön.... :roll: vagy annyira mélyen van a levegő, hogy majd a másik nyíláson távozik! :lol: :lol: :lol:
Az jó ha nem bukik. Ha néha foltos a lepedő, belefér.
Én is mindig oldalt fektettem. De kb 4 napja este amikor oldalra tettem komoly nemtetszését fejezte ki. (már kb egy hete éjszaka mindig háton találtam) Így hanyat tettem. Kész. Mostmár így alszik. Hason fektetést nem szereti. Napközben gyakoroljuk, amikor jókedvű, de altatásról szó sem lehet! :roll:

Kir!
Én a kórházi menzát annak is a levesrészét úgy szoktam ehetővé tenni, hogy csorbásítom. ECET BELE! :lol: :lol: Lebbencsleves, tarhonya leves stb. Csak így fogyasztható! Nincs rossz leves, csak kevés ecet! :lol: :lol: :lol:

Csakegy!
Basszus, nagyon közeledik a 12 hét! :) A család csak a 12. heti UH után fogja megtudni a kis jövevényjelölt jelenlétét??? :roll: Miért kell titkolni? Babona? Vagy valami más oka van? Csak szeretnéd tudni, hogy minden rendben van? És utánna örömködjenek?

Dimet!
Az én gyerekem ahogy telik az idő egyre "rosszabb" éjszakákat produkál! :? :lol: :lol: Én nem reménykedem a 3-4 hós átalváson! :lol: :lol:
Inkább kezdem azt hinni, hogy akinek a gyereke az elején össze vissza alszik ott tényleg fokozatosan beáll a rend! de ahol jól indul, vagy relative jól indul (1 kelés) ott előbb utóbb csak romlani fog! Kép
Vendég

Vendég

Indulunk a homeopata dokihoz :))))))

(Szerintem Lilla nem is ekcémás hanem gombás... nem érdekel mit mondanak az orvosok... 2 napja elkezdtem Canestennek kenegetni a derekát és a fenekét erre ha bazi lassan is de javulni kezdett... szerintem az egész gyerek csupa gomba csak mindig mindenki félrekezeli... és azért működik egyedül a propolisz mert az legalább nem engedi, hogy felülfertőződjön a gomba ezért nem vadul el iszonyúan a helyzet...)

Na rohanok, 1/2 11-re le kell mennem a ház elé a gyerek meg még pizsamában...

(ja... és megjött a válasz a Postától miszerint elővették a kézbesítőnket... mondjuk sejtettük mert legutóbb már morgás és szó nélkül felhozta a családit:)

Majd még jövök este és visszaolvasok...
Vendég

Hali!

Fogyasztom a reggelim megmaradt részét. :D

Kavics köszönöm! Már lelkifurdalásom volt,hogy nem vagyok türelmes a büfihez, de álmosan nehéz 5-10percet még +ban várakozni :oops:
Mi viszonylag jól alszunkha nincs borulás :lol: , fürdés után 1-2 körül kel,aztán 5 és 9körül van egy éber időszak aztán 18-ig kb evés alvás, és megin 1óra éberség...remélem az utolsó mondatod nem fog ránk vonatkozni :lol:

Mona ez nagyon :cry: :x remélem rendeződtök!! Beszélnetek kell,főleg T-nek!
Anyósom az első napokban 2*jött igaz csak 1/2órákat volt de annyira babázni akart meg tanácsokat adott (persze szeretetből) hogy alig bírtam, a közeledése sem volt jó,mert nem kérte a gyereket hanem kijelentette,hogy akkor ő büfiztet...már sírás kerülgetett és inkább kimentem a szobából..gőgicsél a gyereknek stb...aztán láthatta rajtam,hogy nem tetszik mert kérdezte a férjemet hogy sűrűn jön? a férjem csak annyit mondott jöhet ritkábban..... cikinek érzem mert nagymami meg stb :roll: de azért a mi gyerekünk, nem vagyunk csitrik hogy ne tudnák döntéseket hozni és a mi elképzeléseink szerint fogjuk nevelni , talán ha más stílussal közeledik jobban viselem, már próbálom elfogadni és tűrtőztetni magam....

Megyek próbálok szundizni kicsit..
Vendég

Kincsecske!

Ez a próbálom tűrtőztetni magam, meg ciki mert nagymami, ez nálam is megvolt. De eddig futotta türelemből.............. Már nem érdekel, hogy nagymami. Elhihetné, hogy nélküle is felfog nőni Nóri, még akkor is, ha nem fogja látni 3-4 napig! Egyet már felneveltem, és nem lett idióta!!!!! Attól lesz valaki jó nagymama, hogy ott tobzódik minden nap?????? Most jönnek már az utalások, hogy mehetünk nyaralni nyugodtan, majd ők vigyáznak a gyerekre! Haggyál már, hát még 2 hónapos sincs! Ki fogja megszoptatni???????? Amikor meg majd tényleg szeretnénk menni, akkor emg nem fognak ráérni..... Minap elkértem a kocsit, nehogy azt hidd, hogy nem gyalog kellett mennem tanácsadásra Nórival, pedig esett az eső, és hidd el, jóelőre szóltam! Estére jöhetnek a drukkok!!!

Kavicska!

Nem segítenek! Azt el ne képzeld, hogy ha óvatosan utaltam rá, akkor elmosogattak...... Sosem vasaltak ki helyettem, de a porszívót sem ragadta kézbe egyik sem! Festés volt, itthon sem voltak, de az építkezésnél is egyetlen egyszer főztek csak helyettem! Esküszöm a 70 éves dédi kezeli a legfelnőttebben a helyzetet (ő is itt lakik a házban odalent!)! Néha felballag, néha küld egy kis levest, ezt-azt, és így, mikor sétálni megyünk, akkor mindig, de kivétel nélkül mindig beugrok, hogy megpuszilgathassa Nórit! Anyósomékat már kerülöm, ezt sikerült elérniük!
Tegnap este már elmentünk sétálni is, hogy hátha megússzuk a látogatást, meg legalább beszélgethetünk kicsit. Sajnos Nórinak fájt a pocija, és visszafordultunk hamar, de nem is vették a lapot!

Áhhh, nem tudom, de tényleg nagy viharnak nézünk elébe.......
Vendég

Hello!

Monácska!

Helyben medence? :D Az nagyon királyságos! Te figyu, csak mert dolgoztam medencés cégnél... Van egy olyan fajta tabletta ami úgy néz ki mint egy hoki korong, csak fehér, kombi tablettának hívják asszem. Úszó adagolóba kell a medencébe rakni és önmagától elintézi a vegyszerezést és az alga mentesítést. Lényegesen olcsóbb mintha minden löttyből veszel egy kannával és még méricskélni is kell, meg nézegetni hogy mikor öntöztél, stb. Ha ezt használjátok, se sok vegyszert, se keveset nem tudtok rakni a vízbe, így teljesen biztonságos. Csak egy tipp... :wink:

Rokonság kérdés... Kavicska leírt mindent amit gondolok, és teljesen egyet értek Veled. Lépj!

Rambóka!

A következőkre emlékszem: :D
Először az van, hogy a kiskönyvvel együtt el kell menni a Klinika Családtervezőjébe. Ez az első épület balról a sarkon, hogyha elindulsz felfelé a kórházhoz az úton. Mellesleg a tini nőgyógyászat vagy mi a szösz is itt van. Ez nem tartott sokáig, kb. 10 percig, mert sokat nem kell várni. Kitölti a nőci (tök béna csaj, csak türelem! :lol:) a labor kérő papírt, adja a plusz kémcsöveket és mehetsz fel az UHra. A 12 hetes eredményét fogják kérni, az alapján papíroznak. Ha nem mész ide, a vérvételen fog a nő idegeskedni, hogy ezt miért nem mondták Neked, miért nincs kémcső, stb. UH után (itt elég sokat kellett várni eddig mindig) vérvétel (szintén elég sokan vannak, de dobálják ki a népeket), aztán ennyi. Még úgy is, hogy nem volt időpontom az UHra és asszem pont ebédidő volt a vérvételen, sikerült 1 óra alatt elintéznem mindent. Szerintem ennyibe Te is beleférsz...

A genetika részt nem nagyon értem, mert a genetikai tanácsadó abban az épületben van ahol az UH is, de oda szerintem csak azoknak kell menni, akiknél valamilyen gond van. Illetve az első eredményemet amit nem postáztak ki, szintén itt nyomtatta ki a nőci, de más dolgunk nem volt egymással. Ők értékelik az eredményt, meg dokumentálnak, de szerintem így első körben oda nem kell menni.

A vérvétel egyébként összehasonlíthatatlanul jobb a Klinikán, mint a Megyeiben, kétszer voltam eddig a Klinikán és 15 perc alatt eddig mindig végeztem. Akármennyit kell is majd várnod, örülj előre, mert így is keveset kell ahhoz képest ami a másik kórházban van. Jövő héten kell mennem cukorterhelésre... már előre rettegek hogy mi lesz. Nem engedik előre a kismamákat, nem betegek vagyunk, vannak ott nálunk sokkal betegebbek is, várjunk. Ez a hozzáállás.

Az UH után raksz vonalzót a pöttömkének is?
Ez a kérdés Csakegyre is vonatkozik! :wink:

Csakegy!

Írj majd hogy mi volt a homeos dokinál!

Bettica, Gina?!

Csajok!

Komolyan, olyan jó hogy ennyi kisbaba született előttünk, legalább tudtok majd jó kis tanácsokat adni. :)
Tegnap voltunk szülőszoba látogatáson és ilyenkor a kórházazás után mindig jobban ráterelődik a figyelmem a szülés körüli és utáni dolgokra. Mostanában nagyon sokszor álmodok kiskutyákkal, vagy már a megszületett babánkkal és tökre "izgulok", kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz azután hogy kibújt. :)
Írjátok itt a napirendeket, elveket, stb. lassan nekem is el kéne gondolkozni, hogy nagyjából mit hogy szeretnék, hogy valami irányvonal legyen a nagy kuszaságban. :) Eddig mindig terhes akartam lenni, teherbe akartam esni, aztán a szülés lett fontos, de most hogy mindkettő képben van, kezdem megint tudatlannak érezni magam a következő lépéssel kapcsolatban. Jóvan, megterhültem, valahogy kibújik majd a gyerök, de utána mit csinálok majd vele... :lol:
Van valami könyv, honlap, stb. amit ajánlanátok?! Kéne olvasgatnom. :lol:

Ha minden jól megy, ma hazahozza a Férjem a kiságyat! :D :D
Már majdnem minden fontos dolga megvan a babácskánknak! Úgy örülök neki! :lol:

Csóközön!
Megyek, felidegesítem magam azon, hogy megint nem veszik fel a kartonozóban a telefont és nem tudok időpontot kérni az orvosomhoz. :twisted:

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok !

Kérem jelentkezzen, akinek ígértem a május 20-i du. 17,20-as Tűű konzultációs időpontomat ! Most már tuti, hogy nincs rá szükségem.

Gyönyörűek a kis-nagybabák, mama pocik :):)

Mindenkinek puszi !

Niki
mniki

Sziasztok!

Tényleg hogy szalad az idő :roll:

Ginával és a picijével vajon mi lehet?

Kavics: Ismét Te jutottál eszembe. Ha összesen sikerült 4 órát aludnom, akkor sokat mondok. Persze megszakításokkal azt is. Minimum 5x keltem pisilni, légzési problémák miatt vagy mert eldugult az orrom. 4 és 5 között a plafont bámultam, amikor meg sikerült elaludnom, akkor meg a párom mászott vissza az ágyba (Ő is fent kukorékolt 45-ig...) Reggel meg kelnem kellett volna időre, de a párom elfelejette, hogy 3/4 8-ra dokihoz kéne mennem, így 8-kor keltem, mit keltem riadtam fel... Hát, nem mondhatnám, hogy a reggeli kv sokat segített volna...
Azt hiszem délután nem fogok inni semmit, inkább most délelőtt tankolok be, hátha így kevesebbet kell majd WC-re mennem éjjel. Na és persze be fogok nyomni egy Hova tbl.-t. Kezdek kikészülni :(
Bocsi a nyavajgásért, de eddig nem volt ennyire vészes a dolog, viszont az megy már egy jó pár napja, hogy az alvásom ennyire kevés... :cry:

Kérdés: A szülési szabadságra a doki külön papírt kell, hogy adjon? Holnaptól elvileg már az lenne táppénz helyett, de a dokitól csak egy táppénzes papírkát kaptam (azt a hosszúkást), aminek a tetejére ráírták, hogy 05.15-től szülési szabadság (2 nap táppénz van rajta+ a tetejére ráfirkálva ez a szöveg és pecsételve). Azt sem mondták meg, hogy mikor kell visszamennem... Én ezt most odaadhatom a páromnak, hogy vigye be a céghez és adja oda a könyvelőnek?

Nincs energiám, pedig lenne mit csinálnom. Lehet megpróbálok aludni egy picit, hátha segít...

Kép

Kép
bettica

Monácska: Részvétem továbbra is anyós miatt. Szerintem is mondjátok meg neki, hogy max hétvégén szenteljen rátok időt. Együtt, a pároddal kell ezt megtennetek, akkor talán kevésbé fog besértődni. Én azt hittem, hogy már rég megoldódott ez a probléma nálatok...

Monee: Kiságy? Hú, nálunk emlékszem milyen "mérföldkő" volt, mikor apa elment érte ;) Valahogy akkor kezdett a szoba gyerekszoba kinézetet kapni :D

Csakegy: Engem is érdekel az a Homeós doki. Írj, majd hogy mi volt ;)
Éppen kérdezni akartam egyébként, hogy mikor jelentitek be a családnak a jó hírt...

Kati: Én is gratulálok a 12. hét átlépéséhez!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

naptejhez:

épp tegnap vettem Dominak, Sundance 30 faktoros, dm-es, 1300 ft volt. Kipróbáltam a bőrömön és szépen beszívódik. Tavaly vettem egy 50 ml-es 50 faktorosat..ne tudjátok meg, hogy nézett ki tőle a gyerek, mintha vastagon lett volna hóval az arcra, nem szívódott be.

fürdés: még a terhesség elején voltam uszodában, ott még soha semmit nem kaptam el. Aztán valahogy a kinézetemből adódóan, ahogy nőtt a hasam már a fürdőruhák sem jöttek rám, szóval nem igazán merészkedtem el fürödni. Fürödtem itthon a sarokkádban szerencsére elfértem. :twisted: Viszont ha lehetne választani, akkor inkább természetes víz, mint egy telepisilt strandos medence.

Kép
babancs

Sziasztok!

Rambóka: nagyon nagyon tudom ajánlani a Vichy 30 vagy 50+ faktorosát!! Nekem napallergiám van, és csak ez vált be, és Eszternek is ezzel kenem a kis arcát, hogy séta közben le ne égjen. És nagyon könnyű krém, hamar beszívódik. Van két termékmintám, szívesen elpostázom neked ha gondolod!!

Nevelés/szokatás/elvek téma: hát lehetnek elvek... nekünk is voltak, de mind megdőlt... Amikor egész nap ordít a gyerek, nem tudom megtagadni tőle a cumit... örülök hogy alszik, legyen ez ölben, vagy nászágyban, vagy éppen seggrázva... Az a véleményem, hogy egy nyugodt gyerek mellett könnyű betartani az elveket, de pl. Eszteremnél ember legyen a talpán aki ezt cumi nélkül vagy bármi segédeszköz nélkül kibírta volna.... Még így is nehéz... És elegem van, amikor mindig szajkózzák hogy minek az a cumi, csak szokatás kérdése.... Hát igen....... persze............

Monácska: ne haragudj, de a férjed a legnagyobb ludas!! Neki kell leállítani!! Az én férjem vette a lapot, és szó szerint kizavarta az anyjáékat, amikor az orbitális ordítás közepette elkezdtek okoskodni.... 2 hétig sértődés volt, de tudod aki haragszik az békül is!!!! -mennek a drukkok!!!

Dimet: milyen volt a különalvás???
Vendég

[quote="koriági"]
írta:
koriágiNevelés/szokatás/elvek téma: hát lehetnek elvek... nekünk is voltak, de mind megdőlt... Amikor egész nap ordít a gyerek, nem tudom megtagadni tőle a cumit... örülök hogy alszik, legyen ez ölben, vagy nászágyban, vagy éppen seggrázva... Az a véleményem, hogy egy nyugodt gyerek mellett könnyű betartani az elveket, de pl. Eszteremnél ember legyen a talpán aki ezt cumi nélkül vagy bármi segédeszköz nélkül kibírta volna.... Még így is nehéz... És elegem van, amikor mindig szajkózzák hogy minek az a cumi, csak szokatás kérdése.... Hát igen....... persze............

Ági!
Teljesen egyetértek veled! Egyszer régen amikor Rejo kislánya kb. 3 hónapos volt, náluk voltam és Rejo pont ezt mondta. Vagyis az értelme majdnem ez volt. Kb. úgy hangzott, hogy mindegy milyen eszköz, csak "csendben" legyen a gyerek, ne sírjon és ordítson, mert akkor borul a családi béke. szóval kb. ezt mondta, már nem emlékszem pontosan. Csak az maradt meg bennem, hogy Johanna az apukája karján volt és hurcibálta. És a gyerek tök nyugis volt tőle. :)
És megmondom őszintén, ha az én gyerekem is sírdogál, nyűglődik (még nem igazi ordítozós sírás) és én végigzongoráztam mindent, hogy mi baja lehet és csak az nyugtatja meg, hogy karban van, ott is előretekintő pózban. Akkor úgy van! Hurcibálom amig meg nem nyugszik. Pont!
Cumiról meg az a véleményem, hogy minden nem értelmi fogyatékos gyerek előbb utóbb leszokik róla. Én is leszoktam a cumiról. A fiam is leszokik! A te lányod is leszokik! :D

Megj. kb 4 napja a fiacskám megtalálta a kezét és jóízűen kóstolgatja. Van, hogy egyiket, van, hogy mindkettőt egyszerre! :shock: :lol: Lehet, hogy ujjszopó lesz! Hát evvan.

Lehet, hogy én vagyok túl "laza", időnként túl "aggódó", de csak egyre próbálok figyelni. Az én lelkiismeretem és lelkivilágom legyen nyugodt! (mert az előbbi roppant erős, az utóbbi meg időnként törékeny) Akkor semmit sem csinálhatok rosszul.

Bettica!
Ha tudsz napközben aludni, akkor mindenképpen aludj! (nekem nem ment a kóros orrdugulásom miatt/vízszintesbe sem tudtam tenni magam)
Te NEM FOGSZ ÚGY JÁRNI mint én! OK? Ne is gondolj erre!
Hova jó ötlet, Valeriana, citromfű, vagy levendula tea! És ha azt veszed észre, hogy a férjed zavar az alvásban, esetleg másik szoba. (bár ha apóssal laktok együtt, akkor ez lehet nem müködik).
És napközben is pihenni. Aludni! Ne csinálj kora reggel (8-9-10 óra magasságába) programot magadnak, ha hajnalban nyom el az álom, akkor tudj akkor pihenni!

Lányok, nem véletlen, hogy alvásmegvonással régebb (talán manapság is) vallatták a rabokat. Az ember egy idő után a saját anyját is letagadná. Vagy olyan tetteket vall be, amiket soha el sem követett. :roll:

Monácska!
Pontot az I -re. OK? De T-vel egyeztess!!! Ő neki partnernek kell ebben lenni!
Vendég

bocsi, majd visszaolvasok....este. most rohanok.

külünalvás: kopp-kopp jó volt. 3szor nyöszörgött fel, cumiért. néha nem tudja visszatenni álmában.
nekem volt nrhéz nélküle aludni :)

monácska: állj sarkadra. és férjed is. nehéz- náluk régen volt action. megoldódott.

kavics: mindig minden változik. vmikir jól alszik majd, vmikor rosszul. de majd kialakul a napirendje.

niki, várunk. réka kazi is. :)

folytköv

Kép

dimet

Sziasztok!
Mona!
Ez nagyon komoly ami nálatok megy! Múlt hónapban nálunk is volt hasonló light- osabb dolog. Én lerendeztem a férjemmel.
-én azt utálom, amikor mondjuk, h 5 perce evet és most álmos... á nem álmos nézelődik (fél pillanat alatt kiverik az álmot a szeméből).
- cigaretta :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: no comment
Nem szabad tűrni, mert a fejedre nőnek!!!

Monee!
Cukker terhelésre nem tudsz bejutni a Klinikára?
Ott kapásból előre kérik a terhelésre érkezetteket!

Kavics, Kincs!
Nálunk sem szokás büfizni. :lol: Rögtön bealszik, ha nem ébresztik fel. :twisted:

Kép
lara26

Kavics: Az a baj, hogy ahhoz korán kell kelnem, hogy tudjak napközben aludni, ugyanis ha 3 után fekszem le és szunyálok, akkor még később tudok csak elaludni... 22-es csapdája... Most lehet, hogy ledőlök egy picit, mert már a fejem is fáj :( Aztán este meg Hova, meglátjuk segít-e, gyorsan beszereztem egy dobozzal a gyógyszertárból ;)

No, majd jövök.
Addig is legyetek jók!!!!

Kép

Kép
bettica

Jajj! Terhességi szenilitás basszus!

Csajok!

Már jó ideje akartam kérni, csak mindig elfelejtem:

Anyu szeretne vmi nem túl pörgős tornát dvd-n. Ha van vkinek, aki jön a talira, átírná? Vinnék csere dvd-t v. babazenét cserébe.

A másik: a Született feleségek mostani sorozata nincs meg vkinek? A terhességi álomkór megakadályozott benne, h. megnézzem, de még abban is, h. felvegyem! :oops: Opciók, mint fent.

Előre is köszi!

Monácska!

Szerintem előbb a pároddal ülj le beszélni, mert fontos lenne, h. egy véleményen legyetek. Utána már el lehet küldeni az anyját a francba! :twisted:

Esetleg különböző ajtóra kiakasztható táblák?
Pl. "Szex van, kérjük ne zavarjon!" "Altatok, ne is kopogj!"
"Zártkörű fürdetés" "Kérlek ne zavarj, férj-feleségből éppen családdá válunk! Tudod, a pap is megmondta, h. ez milyen fontos!"
Hátha így poénnal sértődés nélkül rendezhető a dolog! :wink:

rambóka

[quote="rambóka"]J írta:rambóka
Esetleg különböző ajtóra kiakasztható táblák?
Pl. "Szex van, kérjük ne zavarjon!" "Altatok, ne is kopogj!"
"Zártkörű fürdetés" "Kérlek ne zavarj, férj-feleségből éppen családdá válunk! Tudod, a pap is megmondta, h. ez milyen fontos!"
Hátha így poénnal sértődés nélkül rendezhető a dolog! :wink:

...majd harsány nevetéssel, akarom mondani hahótázással belép anyós a lakásba! :lol: :lol: .... "Jajj, jányom, milyen ötletes táblák!!" :lol: :lol:

tudom, hogy nem vicces... :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!

Az a gáz, hogy az egyetlen természetes víz amibe alapból belemegyek az a tenger. El van kényeztetve a seggem, nah... Úgyhogy amég nem kezd el nyílni a cucc, vagy nem lesz tömeg nyomor, addig megyek strandra. Bár ahogy néztem ezen a hétvégén bukott a program kerítés ásás és Párom-lánya-szülinapozás miatt. :(

Bettica!

Hát nem tudom, Kavics jobban képben van ezzel, de szerintem tök mindegy, hogy milyen periódusokban, de aludj rendszeresen. Ha a napközbeni alvás miatt csak későn tudsz lefeküdni, most nem számít, az a lényeg hogy tudd kipihenni magad. Ma vagytok 36 hetesek. :lol:

Lara!

Lövésem sincs. Megnézem majd a beutalós papírt, de én úgy hiszem, hogy a Megyeibe kell menni.
De egyébként mindegy... én valahogy nem várom el, hogy bárki is előre engedjen a kisdinnyém miatt, kibírjuk. Különben is akkora határ szar ez az egész terhelés dolog, semmi értelme így ahogy csinálják.
Reggel odamegyek nyitásra, leszívatom a vért, megiszom a lötyit, átsétálok a Párom munkahelyére, elnetezgetek és két óra múlva visszamegyek. Ha minden jól megy fél 10 - 10re végzek is.

Csajok!

Most komolyan.
A cumi nem kever(het) be a szoptatott babáknak????!! Értem itt a cumi-cici zavart.
Nekem csak ez az egyetlen fenntartásom az egész cumi/cumisüveg dologgal kapcsolatban, hogy nem vagyok benne biztos, hogy a gyerekem nem a cumizás miatt fog leszokni a cicizésről.
Csaszit is ez miatt nem szeretnék, mert akkor az első 24 órában az ápolók kegyei szerint kapnám meg a kicsit és félek hogy ez rontana a szoptatási dolgainkon.
Hülyeség ez?!

Mona!

Vettem bimbókiemelőt Aventet. Királyságos, köszi a tippet. :D
Az a kérdésem vele kapcsolatban, hogy az normál, hogy hordás közben mindig folyik egy kicsit a tejem? Néha magától is van egy-két csepp, de ma kétszer volt rajtam a cucc és mindkétszer szemmel látható mennyiség volt a tartókában. Túl szoros esetleg a melltartó és a tejcsatornák túl stimulálva vannak, vagy ez így jó?
Mondd majd hogy mi lett az anyós kérdéssel!!!

Monee

Monee

monee85

rami!!!!

fényvédő: la roche. tudom drága. de legjobb!!!
torna: van, callanetics. lafitól. át tudom írni.
született feleségek: melyik évad ment a tv-ben?
monácska: neked melyik house kellett? talira jöttök?

Kép

dimet

Dimet!
Callanatics torna nekem is kellene. :D Lécci lécci!
Írok püt.
Nekem könyvben van meg, de 4 éve kölcsönadtam a könyvet és azóta nem találkoztam az illetővel.
Vendég

Monee!
Szerintem a cumi-cici zavar babafüggő.

Én csaszis vagyok. A fiamat a kórházban nem szoptattam. Itthon, ahogy megéhezett mint a haramia úgy cuppant rám. Igaz bimbivédővel, mert nem volt mit bekapnia!
cumizik és aventes cumisüvegből is kap tápot, ha kell táp. (bár vannak napok egymás után, hogy egyáltalán nem kell pótolniKép )
Igaz a bimbóvédő nem cici bimbó. De szopni kell és szívni kell, küzdeni kell a tejért! És a küzd! Én azt látom, hogy neki szó szerint tök mindegy, hogy milyen formában jön a LÉ csak jöjjön! :lol: :lol:

Bettica!
Ha éjszaka csak 4 órát tudsz aludni és azt is megszakítással és hulla vagy, akkor szerintem ne szarakodj, hogy "délután nem alszom, mert akkor éjszaka nem tudok", hiszen úgysem tudsz rendesen!
Egy a lényeg, hogy pihenj! Sokat sokat!

Ha a fiad megszületik, akkor sem biztos, hogy éjszaka fogsz aludni! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lóg az eső lába. :?

Most mit csináljak? Menjünk le sétálni vagy sem?
Nagyon mehetnékem van... :?

Tisztába tettem, szopizott, most ide bűzlik, úgy telerakta a pelust! :? És felváltva dugja a kezeit a szájába. :roll: Ha nem tudnám, hogy most evett azt hinném éhes! :roll:
Vendég

Dimet!

Angyal vagy! :D
Sajnos nem tudom melyik évad megy a feleségekből. Valaki más esetleg tudja?

Gerinctornája van vkinek? Az nekem kéne majd. Kezdek szétesni! :? Olyan iramban nő a hasam, h. már néha most is úgy megyek, mint annó 30 hetesen! Kacsázó vemhes anyatetű! :twisted: Mi lesz később????? :shock:

Annyira rettegek a holnapi naptól! :shock: :(
Olyan hülyeségeket álmodok, h. inkább el sem mesélem! :(

rambóka

Rambóka: annyian drukkolnak itt nektek, hogy nem lehet baj!! Szorítok nagyon, és ne idegeskedj!! tudom, tudom...

:wink: :wink:
Vendég

Kincs: bocsi, az előbb kifelejtettelek. szóval hogy bírom? magam sem tudom... Sokmindent kibír az ember. anyukám itt aludt tegnap is, ő kelt Eszterhez. Kihasználok minden segítséget, kivéve anyóspajtást, mert kiakadtam borzasztóan rá... mindjárt mesélek
Vendég

szóval az én anyósom is tud produkálni:

- szombat délelőtt 3 órát vigyázott rá, hazaérünk, már a szobában éreztem hogy büdös van, kérdezem kakilt? ááá nem... Erre odamegyek a gyerekhez, érzem hogy onnan jön a bűz, gyerek beöltöztetve, a babakocsiban, hogy mennek sétálni, hogy elaludjon a gyerek, mert nagyon nyügi.... Basszus a gyerek segge csupa sz.r volt, és kipirosodott. Kitudja mióta állt benne... de hogy hogy nem érezte a büdöset, nem tudom...

- vasárnap délután meg kimentünk hozzájuk, és ő bennt játszott a gyerekkel, mire bemegyek, és látom hogy éppen egy kávéskanalat ad a gyerek kezébe fele..... Ráripakodtam hogy miért csinálja, hát nincs elég játék??? ERre ő: hát unatkozott, és gondolta hogy ez egy fényes tárgy, és tetszeni fog neki... Én meg mondtam hogy szeretném ha a gyerekem mindkét szeme meglenne... És még ő sértődött meg!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!
Gyorsan benéztem egy pillanatra!

Rambóka
Drukk megy++++++

Rengeteg vizsgám van még,de a talira megyek!addig pesze még bekukkantok!
sok puszika,rohanás tanulni!Holnap 2 vizsga.

KépKép

KépKép
okr

Rami!

Ha jobb lesz tőle, akkor meséld el!
Nem mindegy, ezt nem mondom, de semmit nem tudnál másként csinálni, hogy ne legyen baj. Ezek a dolgok nem rajtunk múlnak. Sajnos.

Én attól rettegek, hogy koraszülött lesz. Tudod miért. De ettől még ma kimentem szép csiga tempóban füvet nyírni és nagyon jól esett egy kis mozgás. De közben kétségek gyötörnek... mi lenne neki a jobb, ha egész nap döglenék, vagy ha fitt kismama maradnék a végére is... franc se tudja, olyan nehéz. :(

Kavicska!

Itt nálunk 1 óra körül keveredett egy órás vihar. Ki kellett húzni mindent, mert dörgött-villámlott is. Induljatok el, aztán max. megáztok. :D

Befelé fordulós cicibimbó miatt nincs neki mit bekapni?
Hát ez az... gyerek függő... ki a rossebb tudja, hogy az enyém milyen lesz?! Mennyi idősen próbálhatok neki cumit adni majd, anélkül hogy ne csinálnék vele semmi bajt?

Monee

Monee

monee85

No, ma utoljára még írok ;)

Szóval. Kavics igazad van... Ha nappal, akkor nappal, ha csak így megy az alvás... :roll: Aludtam fél 5-től 6-i. Mennyei volt. 3 óta alig ittam (kortyokban pár decit), ki vagyok száradva, de megnézem, hogy így kevesebbet megyek-e. Ilyenkor döbbenek rá, hogy egyébként milyen sokat szoktam inni.
Ja és még azt akartam, hogy: sajna külön szoba nem megoldható. Most a gyerekszobába jár át, ha éjjel ébred és nem tud aludni, de ott nincs még ágynemű, így nem tud ott aludni, vissza kell bújnia mellém. ezzel nincs is gond, mert általában a szuszogása adja meg nekem a ritmust az elalváshoz :lol: vagy csak az, hogy rá tudom tenni a kezem az övére... :oops: Ez is patthelyzet...

Hohó, Ti meg lassan 2 hónaposok lesztek :D

Koriági: Nem semmi a Te anyósod sem. Én az apósjelöltem miatt tartok egy picit... sajnos most kezd szenilissé válni... és ez most nem csak amolyan rámondom, hogy az. Persze öreg már, de egyre többször van, hogy fél óránként megkérdez dolgokat... vagy bekapcsolva hagyta a múltkor kislángon a tűzhelyet, majdnem megégettem a karom :?

Monee: Én is nagyon szívesen mentem volna tengerpartra. Ha kijuttok, akkor mindenképpen menj be a vízbe (persze csak ha nincs semmi kizáró tényező), mert a sós víz, amúgy is jót tesz ;) Viszont strandra, duna partra, balcsiba tuti nem mennék. Még a gyógyfürdőt is kihagynám, mert a fene tudja, hogy az milyen hatással lenne a pocaklakóra :roll:
Cumi: Én is megpróbálom anélkül, de ha nem megy, akkor nem megy. Már van cumi, 2 is. Cumisüveget nem akartam venni, de a kórház kismama listáján szerepelt, hogy névreszóló cumisüveg kell a csomagba... Pedig nem akartam, hogy a tejcsin kívül bármi mást is adjanak neki. Hát reménykedem, hogy nem lesz rá szükség, bár ha csaszisok leszünk, akkor sajna kellhet majd :(

Okr: Drukk a vizsgákhoz!!!

Rambóka: Nem lesz gond ;)

Megyek, dőlök apa mellé. Aztán remélem, hogy mély álomba ;)

Szép nyugalmas estét, éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
bettica

Monácska, Kincs: az anyós nálunk is gáz, az én toleranciaszintem vele szemben ugyanis egyenlő a nullával (nem csak az enyém... ő egy spéci típus amit egész életemben messziről kerültem). Ha azt mondom, hogy kiütést kapok tőle akkor nem túlzok. A férjem ezt megérti (néha ő is azt kap:) de azért néha ő is kifakad, hogy lehetnék vele türelmesebb én meg ilyenkor elmondom, mi mindent vétett ellenem az anyós ami miatt én ki vagyok akadva és akkor megint OK a helyzet.

A kulcsfigura az egészben a férjem. Ha gondja van az anyámmal akkor az az én dolgom (és én is szépen rászólok), ha meg nekem van gondom az anyjával az az ő dolga és ő szól rá. Ebben megegyeztünk és mind a ketten tartjuk magunkat ehhez.

Ő is tudja, hogy az anyja az a fajta ember aki ha tehetné beköltözne a nappalinkba és még azt is végignézné ahogy WC-re megyünk csak mert neki mindenről tudnia kell és mindenbe bele kell szólnia. Szerencsére ezt a férjem is ugyanígy rühelli plusz az anyja érzelmi zsarolásait is egyre jobban hárítja (a bátyja sajnos nem, neki oda is lett az élete... még mindig az anyjával él és ha így folytatja soha nem is lesz családja... vagy ha lesz az asszony ott fogja hagyni az anyós miatt).

Szóval a lényeg az, hogy a férjem amikor kiszakadt otthonról akkor engem választott - egy saját családot. Az anyja attól még az anyja marad de neki most a saját kis családja a fontos, velünk akarja tölteni a hétvégét és nem az anyjával valami szenteskedésen vagy a kertben kapálva.

A gyerektéma is ilyen. Én vagyok az anyja, természetes, hogy egy nekem vadidegen embert (mert az, ez egy kényszer-rokonság... az ember ugye csak a pasit választja, az anyós jár hozzá ha kell ha nem kell...) főleg ha az pont az a típus akit eleve rühellek egyszerűen képtelen vagyok a közelemben elviselni. Képtelen vagyok elviselni ha a babázás befeléfordulós hónapjaiban (mert szerintem az első félév még arról szól) idejön és beletapos az intim szférámba. Néha elviselem mert el kell - ld. nagymama - de hagy ne kelljen már örülnöm a látogatásainak és hagy ne kelljen már engednem, hogy akkor rontson ránk amikor Ő úgy gondolja (nem is engedem).

Pont ezért én inkább azt választottam, hogy ha olyanunk van akkor mi megyünk. Én szívem szerint évente egyszer mennék, a férjem talán 1-2 havonta egyszer, anyós meg általában egy 2 hetenkénti látogatást harcol ki -bár ő arra szavazna leginkább, hogy naponta menjünk (haha). De ugye ha mi megyünk akkor akármikor el is jöhetünk:) Úgyhogy nálunk a kb. 2 hetenkénti látogatás a kompromisszum (viszont megegyeztünk, hogy a férjem akkor viszi Lillát amikor csak akarja... maradjunk annyiban, hogy ilyen még nem volt... pedig én aztán lelkesednék az ötletért...)

Szóval ha gond van akkor azonnal lépni kell. Előszöris elköltözni. Másodszor leülni a pasival szemben, hogy válasszon. Az anyja vagy a saját -választott- családja és valahol a háttérben az anyja. Igazából az a gáz, hogy az ilyen (ld. nem mer/akar beszólni a mamának) fiúk anyjai dettó anyósom akik érzelmileg zsarolják a fiúkat - ld. kötelessége az anyját az első helyre tenni, a feleség meg legyen megértő mert ő az anyja aki megszülte, felnevelte, szenvedett vele stb. Viszont ugye az érzelmi zsaroláshoz is két ember kell... aki zsarol és akit zsarolnak...

Nálunk akkor lesznek majd komoly gondok ha egyszer családi házba költözünk mert akkor az anyósom naponta oda akar majd jönni hozzánk (ld. a mostani 4 emelet életmentő:))))))... és akkor bizony kemény harcok lesznek, tudom, hogy keményen megpróbálja majd érzelmileg zsarolni a férjem (engem nem, tudja, hogy nem tud... férjem szerint valszeg benne lehetek a 10 főgonosz listájában:))))))... szóval kemény menet lesz.

Na megyek... fektetés van...
Vendég

[quote]
írta:
Én attól rettegek, hogy koraszülött lesz. Tudod miért. De ettől még ma kimentem szép csiga tempóban füvet nyírni és nagyon jól esett egy kis mozgás. De közben kétségek gyötörnek... mi lenne neki a jobb, ha egész nap döglenék, vagy ha fitt kismama maradnék a végére is... franc se tudja, olyan nehéz.

Erre még reagálok ;)
Szerintem, ha bírod, akkor csináld, de mértékkel. Csak óvatosan :) Később, hidd el egyértelműen nem fog menni :)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Nincs szüksége valakinek 850es Meforalra????Van 3 doboz, ami nekem már nem kell.
Ha érdekel valakit pü-t kérek szépen!

hajni...
Budaörs

Sziasztok!

SZIJJJJAAAA KRIIISZTAAA!!!
Megy a drukk! Megadrukk! :lol:

Csakegy!
Én már fektettem! :lol:

Basszus, tényleg gáz az anyósod, még ennyire részletesen nem írtál róla, csak mindig célozgattál. Ezért nem volt teljes a kép!

No, ettől félek én is, hogy nehogy ilyen anyós legyek! :? De most komolyan! Ezzel nemcsak a jövendőbeli menyemet riasztom el, lehet, hogy a fiamat is! :?
Nem tudom. Lehet, hogy az évek egy hárpia hülye picsát fognak fabrikálni belőlem és nevelek egy anyámasszony katonáját, aki anyuci szoknyája mellől nem mer ellépni? :shock:

Nem, remélem nem! Szerintem attól függ, hogy milyen anyós leszek, mennyire leszek boldog a férjemmel... szerintem attól függ! Ha nekem kiegyensúlyozott és boldog életem lesz, akkor tudom úgy nevelni és elengedni a gyerekem, hogy önálló érett férfi legyen, aki szeretni fogja a szüleit, akitől továbbra is megkapja a támogatást (nem anyagira gondolok), de ugyanakkor az általa választott családjában boldog és kiegyensúlyozott lesz!

Nem tudom, ezért kell talán több gyerek. Az egykék ilyen szempontból borzalom. Két fiú se kutya. :roll: Talán a három....

Jajj, jajj, nem tudom. :roll:

És Csakegy, nem kell zsaroló, csak meghunyászkodó. Hatalom csak ott alakul ki, ahol az egyik fél behódol. Dehát a saját anyja. Így nevelte, hogy sose legyen önálló. Ezek szerint a te férjed ennél sokkal harciasabb! :) De téged sem kell félteni! :lol:
Vendég

Kavicska: nálatok nem lesz gond:))))))

Férjem: Náluk ő rajta volt a család összes terhe (az anyja nem képes a saját életét iránytani.. tiszta káosz) így naná, hogy gáz, hogy én elvettem tőle. Igazából ma már csak röhögünk az olyan próbálkozásain, hogy menjünk és ássuk fel a kertet (mialatt a bátty ugye otthon heverészik az ingyé kéróban) mialatt még a saját lakásunkat sincs energiánk rendbetenni... (anyós emiatt is fúj rám mert én az összes ilyen megjegyzésénél beszólok neki, hogy hohó, sorbanállás van, a férjem akkor megy kertet ásni ha már kész a lakásunk, nincs semmi családi programunk -hehe, 5 éve dolgozunk rajta:)- és még mindig marad rá feles energiája... Sejtheted miket gondol rólam... (néha vannak ám szemét beszólásai)... és ez csak a jéghegy csúcsa. Kívülről nézve persze ő az álomanyós de én valahogy jobban örülnék egy olyannak aki képes elengedni a gyerekeit így az ember tényleg azért megy hozzá látogatóba mert jól érzi magát nála...

Nálunk egyébként az a hab a tortán, hogy az anyósomnak fogalma sincs róla, hogy Lilla van, hogy hetente több délutánt is kizárólag a szüleimnél tölt (amíg mi pl. bevásárolunk, moziba megyünk vagy pl. teraszt ganézunk:).. na meg ott a suli is... ő meg van róla győződve, hogy olyankor a férjem van Lillával pedig Lilla olyankor mindig a szüleimnél dekkol ahol már saját szobát is kapott és most készül a homokozója:) Nem tudom mi lenne ha ez kiderülne... (plusz, hogy a fiacskája kb. 20* annyi időt tölt ÖNKÉNT a szüleimnél mint nála... van, hogy ő mondja, hogy át kéne már ugrani egy kicsit... pedig az én szüleim is képesek ám arra, hogy fél óra alatt megduplázzák az ember vérnyomását és valszeg bediliznék ha egyszer megint vissza kelle költöznöm hozzájuk:)

Szóval ez van :) (emellett meg tényleg van, hogy véletlenül én is jól érzem magam nála - olyankor amikor képes kicsit ellazulni és nem játszik mindenféle "játszmákat"... szóval azért van olyan is, hogy tényleg jó anyós kategóriás és olyankor egy rossz szavam se lehet, viszont ő pont az a fajta anyós akivel szemben egyszerűen tilos udvariaskodni és ha hülyeséget csinál bizony ki kell osztani, hogy észbekapjon... csak hát ugye menyként ez tök gáz feladat és ehhez kellenek a feleséghez húzó férjek...)
Vendég

anyós téma :twisted: mi már nagyjából megvagyunk. tisztes távolságból :D de anno voltak kemény menetek. egy nagyon kemény. hűha. elküldtük egymást kiba.... messzire ordibálva. (megjegyzem én utálok veszekedni. sosem szoktam. de ő vhogy kihozta a szunnyadó álaltot belőlem :roll: ) de úgy emlékszem 1 év alatt helyrerázódtunk. :lol: persze fontos volt akkor még nem férjem támogatása :) engem támogatott. szerencsére. ha nem ez lett volna, akkor ma nem lennék férjnél :)

most ettem kaporszószt. és lépek vasalni. egy hegy vár rám:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Kép

dimet

nálunk is ez van, hogy szüleimnél többet vagyunk. és anyóséknak csak suttogva mondjuk, mert mindig megjegyzik bezzeg hozzájuk nem megyünk. ami nem igaz, mert tök sokszor megyünk. és én meg hiába hívom, hogy jöjjön vigyázzon zsuzsira, mi elmennénk ide-oda. vagy segítsen vmit. pedig felajánlotta, hogy jön, csak nincs ideje. most akkor jön vagy nem?? ah........

Kép

dimet

Na... egy kis élménybeszámoló orvoslátogatósdiból...

Voltunk a homeós dokinál, 8000pínz volt az első látogatás, részletesen kifaggatott Lilláról, aztán kaptunk egy jó bonyolult (és sajna méregdrága - minimum 10e havonta) kezelési tervet... kell innia valami halolajas vitaminszmötyit - jó sokáig, minimum 1 hónapos Normaflore kúra, 3 homeós bogyó - minden nap más. 2 hét múlva kell hívnom, akkor beszámolni, mi történt, hogy javul a helyzet és akkor majd módosít (telefonon) a kezelésen és ha kell akkor megbeszéljük a kontrollt.

A doki szerint nincs gluténérzékenysége mert annak a pókhason kívül más jele is lenne de azért egy vérvételt ő sem tartana hülyeségnek, hogy biztosan kizárjuk. Ő a tejet - pontosabban a tápot- tartja felelősnek, biztos benne, hogy a tejjel van összefüggésben Lilla bőre. Az ekcéma/gomba dilemma megmaradt bár első ránézésre ő is gombára tippelt de mondta, hogy a gomba okozhat ekcémát ezért is nehéz megállapítani. Úgyhogy most jön az oki kezelés:)

Az egészben a legjobb: Nem tudom ki ismery Békyt. Természetgyógyász kategóriában itthon ő a nagy TERMÉSZETGYÓGYÁSZ - aki tanítja is és hihetetlen energiája van a tudásáról nem is beszélve. Na szóval én őt kérdeztem meg, hogy kihez menjek Lillával és ő ajánlotta ezt a dokit. Na ma vele is összefutottam a rendelőben. Aztán dobtam egy hátast. Anno PCO miatt fordultam hozzá és amikor a hasam fölé tette a kezét akkor éreztem, hogy valami durva energia jön belőle... szóval tök fura volt. Na most ezzel az ember nem igazán foglalkozik mert át ha el akarja hinni akkor elhiszi... Igenám, de Lilla amikor ma meglátta Békyt a magas, szőrös szakállas embert egyszerűen odarohant hozzá, nekiadta az egerét és befészkelte magát az ölébe :shock: Ilyet én még nem láttam. Azt hittem eldobom az agyam. Odarohan egy vadidegen emberhez mintha egész életében ismerte volna (sőt... hozzám se szokott így odajönni!!!!) aztán ott ül az ölében és dorombol mint egy kiscica... Hát hihetetlen látvány volt. Elgondolkoztam, hogy milyen lehet ennek az embernek az aurája ha ilyen hatással van Lillára... (eddig ehhez hasonlót! egyszer csinált a férjem egyik tényleg tündéri öreg rokonánál... akkor is meglepődtem, de ez a mostani ez összehasonlíthatatlan volt azzal...) Csak reménykedni tudok, hogy hétha adott neki Béky egy kicsit az energiából és ez segít majd Lillának:)))))) (plusz kiadta, hogy azonnal méressük be a szobát mert szerinte a kiságy rossz helyen van... van valaki aki állítólag műszerrel méri be a vízereket, asszem felhívom, hogy mondjon egy árat...)

Ja... egyébként gyerekorvost is váltottunk, az én régi gyerekdokimhoz jelentkeztünk be aki Lilla láttán azonnak kiadta a beutalót a gasztroenterológiára tej és gluténérzékenység vizsgálatra.

Plusz hívtam a nődokim is a 12. heti UH miatt és jól leszúrt, hogy miért csak most jelentkeztem, még a jövő hétre sincs szabad időpontja (jó hisztis volt:)... aztán végül csak lenyugodott és adott egyet most péntekre... Na most én nem igazán értettem, mit akar tőlem pénteken hiszen akkor még mindig csak a betöltött 10. héten leszek erre mondja, hogy hát meg akar vizsgálni mert régen nézett meg utoljára meg be kéne jelentkezni a 12. heti UH-ra is... Na én ezt nem értem... Lillánál vagy a 26. hétig le se xart... (csak vérvételek és a kötelező UH-k voltak). Na mindegy, gondolom azóta fejlődött... Azt nem tudom, hogy lesz-e UH de nem sok értelmét látom a 10. héten... (bár azért 10mp-re megkukkolnám, hogy mi a helyzet...) Mondjuk kapok még majd azért mert nem mentem el a kiírt vérvételre:)
Vendég

Csajok!

Talira ki jön?
Ki hoz gyereket?
Mert apa ma kitalálta, h. minek vigyük a Gergőt? Mondom, mert mások is hozzák a sajátjukat.
Vagy csak én viszem?
Szóljatok, ha hülye vagyok, de annyira felb.szta az agyamat (amúgy sem vagyok túl kiegyensúlyozott ma)!
Merthogy hol fog aludni, meg ilyenek. Mondom utazóágyban a gyerekmegőrzőben v. végszükség esetén Rejoéknál Johannával.
Mert én önző módon szétcseszem a gyerek teljes napját!
Na ezt gyűlölöm, amikor elkezd ilyen szinten beleugatni a dolgokba!
És az utolsó pillanatban elkezd variálni. :evil: :evil: :evil:

rambóka

(ha mennék én tuti, hogy gyerekkel mennék... hagy edződjön... de én nem megyek úgyhogy tök mindegy:)
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?