Új privát üzeneted érkezett!

Csak úgy tudod ha rá kattintasz és újra átírod.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Köszi Gabi, sikerült. :D

Komolyan Gabi, Te mit csinálnál a helyemben.
Próbálkozzunk tovább pár hónapot spontán, vagy menjek dokihoz csináltassak hormont, vizsgáltassam magam tovább.
Annyira el vagyok már keseredve. Semmihez sincs kedvem.
Ebben a hónapban 2 éve, hogy próbálkozunk.

Kép
gmelcsi1

Sziasztok lányok!Hát újra itt vagyok köztetek,remélem hiányoztam:) :lol: Mi zújs,hogy vagytok?Képzeljétek,ma már nem birtam magammal.Tegnap este jöttünk meg,és ma reggel már teszteltem.Megint nem nyert a dolog...El vagyok keseredve...Kezdek belefáradni,bele fásulni...

salygabó

Oriandy: Sajnos szombaton volt két hete, hogy elment a baba. Vasárnap este már meg is műtöttek. Megvan a szövettan eredménye is azóta, de nem mutatott ki semmi, így nem fertőzés volt a gond. Otthon voltam két hete, hogy regenerálódjak és tegnaptól dolgozom.
Hát sajnos én is úgy érzem lányok, hogy vigaszt csak egy másik baba hozhat nekem. Én március 11-re lettem volna kiírva, hát sokat gondolok rá. A férjem is azt mondja, mint mindenki, hogy ne törjek le, majd a következőnél nem lesz baj. Sajnos én nem igazán tudom így felfogni. Mondtam neki, hogy nekem ez a baba kellett volna! Természetesen nem tudjuk a dolgokat meg nem történtekké tenni, bár tudom hogy elfelejteni sosem fogom, de bízom benne, hogy a következőnél már nem lesz baj és csodaszép lesz és kárpótol majd bennünket mindenért. Arra is szoktam gondolni, hogy biztos megvan az oka amiért ennek így kellett lennie, valami célja volt a sorsnak ezzel.
Melcsi: neked volt hormonvizsgálatod? Ha két éve próbálkoztok, akkor ennek komolyan utána kellene járni, mert magamból kiindulva tudom, hogy minden egyes "negatív hónap" egy csalódást okoz az emberben.
csige-bige

Csige,

Mindig azon gondolkodom, hogy nekünk (mármint itt a tpoikban lévő csajoknak), miért kell ennyit szenvedbn, sírni és várni egy babára. És más aki nem is akar annak miért sikerül?
Tudom csige, hogy komolyan a végére kell járni és hamarosan meg is teszem, mert már tényleg be vagyok fásulva.
Téged kárpótólni fog a következő baba, de ez nem vigasz. Végre összejött, erre kezdheted előlről.

Salygabó.
Én már ezért nem is csinálok tesztet, mert így is kibukom, nem még ha minden hónapban látnék egy negatív tesztet.

Pedig ebben a hónapban annyira azt éreztük a férjemmel, hogy sikerült. Akkorák voltak a melleim, ilyen még soha nem volt. És tessék, most se. :cry:

Kép
gmelcsi1

Hát Melcsi én is azon szoktam gondolkodni, hogy van aki ha akarja ha nem, egyből összejön neki. Mi mindent megteszünk és mégis mennyit kell várni a kis csodára, de hidd el, hogy nekünk is sikerülni fog. Engem nagyon szokott bosszantani, amikor látom, hogy egy kismam dohányzik vagy alkoholt iszik. Mi semmi ilyet nem teszünk, szedjük a vitaminokat, isszuk a teákat, vérvételre járunk és csak várunk. De eljön majd a mi időnk is.
Szerintem a hormonvizsgálatot mihamarabb csináltasd meg, mert lehet hogy neked is a hormonokkal van a gond mint nekem. Azt mondta a doki a leleteket látva, hogy ebből bizony gyógyszer nélkül nem lesz baba. Szedtem a gyógyszert két hónapig és akkor sem lett baba. Utána pihi és lemondtam a sikeres hónapról és sikerült. Az biztos, hogy ha nem arra gondolsz folyton és nem stresszeled magad a hőmérőzéssel, tesztekkel, akkor könnyebben összejön. Én sem hittem benne, vagyis azt mondtam, hogy persze, könnyű ezt mondani. Pont költöztünk, ezer más dolgunk volt és más járt az eszünkben és tessék sikerült. A doki is azt mondta, hogy ne stresszeljek rajta, de hogyan is tegyük amikor hosszú hónapokat, éveket vártunk már rá. Szerintem ez nagyon nehéz.
De fontos hogy fel a fejjel, mert sikerülni fog.
csige-bige

Csige!

Sajnálom, ami veled történt!!!
Én így még soha nem veszítettem el babót. Vagyis egyszer volt egy terhességem, amit a doki 4 mm-esnek látott, de aztán nem nőtt semmit és magától lelökődött. Sem művi befejezés sem papír nincs utána, tehát mintha meg sem történt volna...
De valahogy amikor olvasom soraitokat, azt kívánom, hogy még az sem érdekel, ha még pár hónapot kell várni teóskára, csak ne tudjam meg milyen ez az érzés, hogy pár hétig örülsz, mert veled van egy picike, aztán egyszer csak vége......
De fel a fejjel!!!!
Mikortól lehet újra próbálkozni????

Kép
oriandy

Csige nekem is az első baba kellett volna, de amikor a második ott volt a pocimba, eszembe se jutott, hogy ő is elmehet. És lám kibújt és már 6 éves. Persze, hgoy az első kell, de örülni fogsz a másiknak. És akkor lesz egy kicsit könnyebb a lelkednek. Fel a fejjel!
Mikor próbálkozhattok?
timejka

Köszönöm lányok. Én sem tudtam amég nem éltem át. Hát valóban pocsék érzés és elég nehezen tudod túltenni magad rajta. Mint ahogyan te is írtad Oriandy, ott van a pocidban, már azon gondolkozol hogy milyen lesz a jövő és az egyik napon már nincs ott a pocidban. Azért én is próbálok erős lenni és bízom benne, hogy majd engem is kárpótol a jövőben egy babóca.
Azt mondta a doki, hogy két-három hónapot kell pihizni és akkor próbálkozhatunk újra. Majd hat hetes kontrolra kell mennem és akkor megbeszéljük a dokival az újabb hormonvizsgálatot, mert mondtam neki, hogy szeretnék. Nehogy most a vetélés után ismét felboruljanak a hormonok odabent és hiába vesztegessük az időt. Bár állítólag a vetélés után könnyebb teherbe esni és a hormonok is rendeződnek, de vannak kivételek.
Timejka: nektek mennyi idő után sikerült újra teherbe esned?
csige-bige

Csige nekem toxoplazma miatt ment el a baba, amit közel 1 év alatt tudtunk kikezelni. Utána kb 2 hónap után jött a Bence. Úgyhogy nem tudom, hogy a vetélés után 2-3 hónappal sikerült-e volna spontán a baba, de biztos. Akkor még fiatal is voltam. Sikerülni fog neked is. Érthető, hogy magad alatt vagy. A második ott lesz 9 hónapig és utána ott fog sírni az ágyikóba, hogy éhes.
timejka

Sziasztok!
A napokba nekem is megfog jönni,mert már barnázok! :cry:
Olyan rossz,hogy tudom,hogy már csak 1 hónap clostim van hátra!És utána vajon mi fog következni?Mennyi idő alatt fog sikerülni?

Melcsi: :cry:

Oriandy:Részvétem a papád miatt!

Kép

Kép
syl100

Bízom benne Timejka.
Neked hogyan derült ki hogy toxoplazma miatt ment el? Lehet hogy már írtad, bocsi. Egyébként ettől én is tartottam, de gondolom, hogy a szövettannál azt is megnézték, ha a fertőzéseket nézték.
Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy megvárjuk a második spontán menzit és utána már próbálkozunk, az ha sikerül, akkor két és fél hónap lesz. Azt mondta a doki, hogy most négy-öt hétre fog megjönni a vetélés után, hát majd kiderül.
csige-bige

Syl: ne nyugtalankodj, mert én is ugyan erre gondoltam mint te. Beszedtem az utolsó adag clotit és semmi. A következő hónapban összejött. Lehet hogy neked is a gyógyszer után spontán sikerülni fog. Ezen ne nyugtalankodj, mert akkor csak fölöslegesen sztresszeled magad. Nekem azt mondta a doki, hogy a gyógyszerrel csak stimuláljuk egy kicsit a szervezetet és feltuningoljuk, hogy utána tudja hogy mi a dolga. Hát tudta :D Nyugi, mennyi fog.
csige-bige

Csige nekem a doki mondta kapásból, hogy az van, vérvétellel lehet megállapítani. Szövettan nem volt rossz.
timejka

Nekem most a vetélés után nem csináltak szövettant csak a kórházban, de azt a vércsoportom miatt. Szerintem abban nem nézték. Nem is mondta a doki, hogy kellene. Nekem csak szövettant csináltak.
Hát akkor utána jó gyorsan babás maradtál. Tök jó, amikor ilyen gyorsan sikerül utána.
csige-bige

Csige

az 1 éves várakozás után, amíg eltüntettük a toxot utána tényleg hamar jött a baba. Csak ez az 1 év volt sok. Minden hónapban vérvétel, Pest, gyógyszer. De a baba érdekében mindent. A toxo vizsgálaton kívül vérvétellel elég sok vizsgálatot kért a doki, de hál istennek a többivel nem volt baj.
timejka

Jó reggelt lányok!
Mi a helyzet veletek. Nagyon nagy a csönd.
Misszike nagyon eltűntél, mi a helyzet veled, hogy vagy?
csige-bige

Sziaszrok Csajok,

Timejka addig nem is próbálkozhattatok, míg a friss fertőzés eredmény negatív nem lett.
Nekem azt mondta doki, hogy mostmár nem veszélyes a babára, mert már termeli a szervezetem a ellenanyagot.

Kép
gmelcsi1

Hát nem akarlak elkeseríteni, de az nem igazán igaz, hogy ha már egyszer átestél rajta, akkor utána nem kaphatod el. Ismerek olyat akinek pozitív lett az eredménye és kimutatták hogy már átesett a fertőzésen. Eltelt egy pár év és ismét negatív lett az eredmény. Ez az állatokra is igaz, bocsi a hasonlatért. Én meg akartam csináltatni a cicámon a toxoszűrést, de azt mondta az állatorvos, hogy csak akkor lesz pozitív, ha most van benne a macsek, vagy most esett át rajta. Ha már eltelt fél év, akkor neki is negatív lesz a tesztje. Szóval azért ezzel vigyázni kell. Egyébként írtak erről a várandóság/2009 márciusi babák topicban, én is ott világosultam fel és utána beszéltem az állatorvossal. Igazából a nőgyógyászok és a védőnők nagyon érzékenyen kezelik ezt a témát, ők azt tapasztaltam, hogy amellett állnak, hogy a kismama közelében nem való az állat a terhesség alatt és utána a baba mellé sem. A 2009 márciusi babák topikban van egy állatorvos anyuka, aki sokat írt erről. Akit érdekel olvassa el.
Szerintem ha betartjuk a megfelelő higiéniai körülményeket és nem eszünk mosatlan gyümit és nyers húst, akkor igen kevés esély van rá, hogy elkapjuk. Ja és minden étkezés előtt alapos kézmosás.
csige-bige

Monka:Hogy vagy?

Tessza:Te is régen írtál!Hogy vagy?

Kép

Kép
syl100

Csige, így igaz amit írtál. Ha egyszer elkapod akkor mindig pozitív lesz a fertőzés érték, de a friss az már negatív lesz, ha átestél rajta. Ezért néznek két értéket. Azért figyelik jobban azokat a kismamikat, akik még nem estek túl rajta, mert a toxo, akkor veszélyes a babára, hogyha a kismama, a terhesség alatt fertőződik meg először. Utánna már termeli a szervezeted az ellenanyagot, és a terhes leszel, akkor már nem veszélyes a babára.
Tehát aki még nem kapta el soha, annak fokozottabban kell figyelni a terhesség alatt. Persze azoknak is, akik már túl vannak rajta.
A légyeg a parazita benne marad az emberbe mindig, csak betokosodik, aztán ha valamiért legyengül az imunrendszer, akkor előbújik újra.

Kép
gmelcsi1

Hát ez elég rosszul hangzik Melcsi. Minden esetre én voltam szűrésen még a családtervezés előtt és negatív lett. Így ügyelek nagyon.
csige-bige

Csige, nem kell félni, nem szabad nyershúst fogdosni és állatokat. Még terhes vagy. Egyébként pedig, ahogy teherbe esel, meg kell csináltatni és ha véletlenül pozitív, akkor is van gyógyszer, amit lehet szedni egész terhesség alatt és nem lesz baja a babának, az a lényeg, hogy hamar kiderüljön.

Kép
gmelcsi1

Melcsi nekem azt mondta a doki, hogy amíg nem lesz jobb az eredmény addig nem. Amikor terhes lettem ismét utána még nem volt teljesen negatív, de semmi bajom nem lett, meg a Bencének sem.

Csige teljesen igazad van,e gyetértek.
timejka

Jó reggelt csajok,

Kivel mi újság?

Valaki megmondaná, miért nem megy a vonalzóm? :twisted:

Kép
gmelcsi1

Hát nekem van egy cicám, aki mondjuk bentlakó cica, nem engedjük ki az udvarra, így fokozottan ügyelnem kell. Bár azt mondta az állatorvos, hogy ne essek pánikba, mert ha vigyázok, nem lesz gond.
csige-bige

Csige, ha a cica bent van, akkor nem lehet gond. Azok a macskák fertőznek, akik kijárnak.

Kép
gmelcsi1

Melcsi: Igazság szerint mióta kertes házba költöztünk, azóta úgy szoktuk kivinni az udvarra, hogy hátúl kiülünk a teraszra és ott mellettünk elbotorkál. Más állattal nem érzintkezik. Remélem ebből sem lehet gond. Ami kicsit necces, hogy ő nyers marhahúst eszik, ami a doki szerint nem túl előnyös, de sajnos nem tudom átszoktatni másra, mert inkább éhenhal, mint hogy megegyen bármi mást. Bár szerintem ha vigyázok, akkor nem lehet gond.
csige-bige

Így van csige, ha odafigyelsz, akkor minden rendben lesz.
Max. ne fogdosd a nyershúst és vigyázz, amikor az almot kiüríted.
Szerintem ennyi elég.

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!

Hazaértünk Bécsből, és holnap indulunk is tovább a Balatonra, úgyhogy most csak gyorsan beugrottam helyzetjelenteni!
Nekem tegnap megjött piri, és talán a Clostinak hála az igen hosszú (52-35 napos ciklusnak vége), most 28 napra jött megint!
Tehát nem búsulok, hogy nincs baba, inkább örülök, hogy helyreállta a "berendezés"! :wink: :lol:
Majd most rágyúrunk a nyaralás alatt.

Ti hogy vagytok?????

Kép
oriandy

Jól teszitek Andy. Jó pihizést nektek.
timejka

hello, Andi vagyok.Nagyon szeretnénk babát, ezért elmentem pénteken egy állapotfelmérésre a nőgyógyászhoz. Kiderült, hogy endometrosisom van, és 30-40 % esélyem van, hogy meddő leszek.Kérlek titeket, ha esetleg hasonló cipőben jártok, írjatok, mert nagyon elvagyok keseredve :(
zupkó andrea

Sziasztok lányok!Hát én is itt vagyok köztetek megint:)Ma reggel nekem is megjött,úgyhogy nem használt a closti+choragon variáció.Jövő héten visszamegyek a dokihoz,és megyek átjárhatóságira.Kicsit szomorú vagyok,de nem adom fel.

salygabó

Hát Andrea én nem igazán tudok neked segíteni. Őszintén megvalva még nem is hallottam erről a betegségről.
Ne keseredj el Salygabó. Lehet hogy majd most gyógyszer nélkül sikerül. Én is így jártam. De ha megcsináltatod az átjárhatóságit, legalább kiderül, hogy minden rendben van veled és lehet hogy így meg tudsz nyugodni egy kicsit. Amire szerintem mindenkinek a legnagyobb szüksége van ahhoz, hogy babás legyen.
csige-bige

Sziasztok Csajok,

Andi a barátnőmnek is endometriózisa van. Csináltak neki egy laparoszkópiás műtétet és rá 3 hónappal terhes lett. Tehát ne izgulj, kikezelnek és utánna teherbe tudsz majd esni.

Salygabó, fel a fejjel, az átjárhatósági után nagyobb az esély a teherbeesésre.

Többiek merre vannak?

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!
Mar hetek ota olvasgatlak benneteket - meg a tobbieket - de seshol sem szolaltam meg eddig. :)
Kb. 1 eve probalkozunk a babaval, szedtem mindenfele vitamint, juliustol pedig elkezdtem a Clostyt is... eddig eredmenytelenul. Szegeden elcsattogtam az egyik legjobb nogyogyaszhoz, hogy mizujs, megvizsgalt, aztan felirta a Clostyt es azt mondta, hogy talalkozunk 3 honap mulva.
Olvastam mindent a Clostyrol.... es most tiszta para lettem. Most csinalom a 2. kurat, de a harmadikat mar nem vallalom be, ha most sem jon ossze. Elbizonytalanodtam. A legnagyobb gond, hogy aprilis ota Malajziaban lakunk.... itt a gyerekek csak ugy potyognak... az orvosok ket kerek szemmel bamulnak ram, hogy mi a bajom, mit akarok.... a vervetelem szuper lett, a homerozes is ok.
Szerintetek?
Vendég

Aranyeso: voltál hormonvizsgálaton? Gondolom valami alapján felírta a doki a clostit.
Nekem előszőr csak két havit írt fel és utána kellett visszamennem hozzá. Azért szerintem jó lenne minden hónap végén megnézni uh-val, hogy minden rendben van e és hogy nem alakult e ki cista. Nekem hó elején nézte a doki, hogy van e egyáltaláln tüsző. Szerintem azért annyira nem vészes ez a gyógyszer, csak kontrolra kell járni mellette. Sok nőnek hozott már babócát. Az is lehet hogy neked is helyreállítja a hormonokat a két havi adag. Nekem helyretette.
Hát Melcsi mi megvagyunk. Takarítgattam a hétvégén és a férjem unszolására elmentünk szórakozni, ami egy kicsit fura volt, mely úgy éreztem magam mintha a nyugdíjas clubból szabadultam volna be a discoba :D A lényeg, hogy most megpróbálunk minél több időt együttölteni és sok kellemes dolgot csinálni, hogy felejtsük a multat és lelkileg is regenerálódjunk. Így talán gyorsabban letelik még ez a két hónap.
csige-bige

Sziasztok

Üdv az újaknak.

Itt vagyok én is nem vesztem el, csak apa még a héten itthon volt és próbáltunka lehető legtöbbet együtt lenni. De sajna hamar elment ez a 3 hét és most kezdődnek megint a szürke hétköznapok.

Mensziket nagyon sajnálom.

Nekem 3 napja fáj a fejem, nem tudom milehet. az allergiám pedig 2 éve nem jött elő, erre most meg ettől szenvedek. Már úgy vagyok vele hogy elmegyeka patikába és veszek valami gyógyszert amit lehet szedni, mert ugye ezeket a rendes histaminokat nem lehet a terhesség előtt meg alatt sem szedni.
Nekema hőm így alakul, nem tudom hogy miért nem teszi be a peteérést.
http://ciklus.hu/images/diagramok/4eacb ... 12800_.png

Rendeltem teszteket huncutkától, de sajnos 1 hete nem jött meg a csomag, nem tudom hogy miért. Pedig lassan tesztelhetek.

Kép

gabi1

Na úgy hogy beírtam a pozitív lh tesztet úgy tett be peteérést.

Kép

gabi1

És azt nem is meséltem hogy tegnap reggelre azt álmodtam hogy csináltam tesztet és pozitív lett, milyen jó lenne ha bejönne az álom.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Gabi!
Én is rendeltem teszteket, de még nem értek ide se. :( Pedig én már tesztelnék.
Nekem két napja fáj a fejem, nem tudom mi lehet a levegőben.
Neked vannak vamilyen tüneteid? Nekem nőtt a cicim, sokat... Remélme ez jó jel.

Tündi

Tündi
Kép
Kép
_manó

manó te is huncutkától rendelted? Nem tudom miért nem ért még ide, máskor 2 nap alatt megérkezik.
Mindenképpen jó jel ha a feszül a melled, de ezt nem lehet kézpénznek venni, mert peteérés után lehet ilyen tünet. Nekem csak annyi van hogy fáj a fejem 3 napja, mellem az feszesebb mint szokott de ez nem elég. Hát majd meglátjuk.

Kép

gabi1

Gabi!

Igen, én is Huncutkától rendeltem. Remélem ide ér a csomag, jó lenne már tesztelni.
Hasonlók a tüneteink (cici, fejfájás, késő teszt :-P) remélen ez annak a jele, hogy babásodunk. :wink:

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok Csajok,

Üdv. aranyeső. Ha rám hallgatsz, csak úgy szede, ha közben figyeli uh-val az orvos. Én cisztás lettem tőle. Egyébként valóban sok mindenkinek babót hozott, de ehhez kell, hogy egy hormonvizsgálat legyen, és kiderüljön, hogy pontosan mi a baj.
Akkor írotod ki a clostit mikor itthon vagytok? A nőgyogyid itthon van?

Gabi, manó mennek a drukkok. Engem is a múl ciklusba a cicifeszülés csapott be. Akkor volták a melleim, hogy a barátnőm észrevette mikor találkoztunk. :shock:
Sajnos mégis megjött. De sok embernek meg csak ez az egyetlen tünete, amikor babás.

Apropó, csajok nekem már múlik le és még mindig hatalmasak a dudáim, mármint magukhoz képest. Szerintetek mitől lehet?

Csige, jól tettétek, hogy elmentetek kicsit szórakozni. Csináljatok apával jó kis programokat, és pik-pak elrepül a két hónap.

Kép
gmelcsi1

mano nekem megjöttek a tesztek.

Kép

gabi1

Gabi!

De jó Neked!
A postás vitte ki, vagy csak egy értesítőt vitt, vagy Te bementél érte?

Én most du. megyek ki a postára, hátha.

Tündi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Szia

Nekem postás hozta ki.

Kép

gabi1

Nézzétek csak mit hoztam:) Remélem ti is látjátok:)
Kép

Kép

gabi1

De jó, de jó!

Nekem is kihozta a postás bácsi, de sajnos az enyém negatív lett... :cry:

Tündi
Kép
Kép
_manó

Csináltam még egyet, mert igen nehezen hiszem el. Hát sokkal halványabb, szinte alig látszik, remélem csak azért mert kisebb a koncentrációja.
Majd holnap csinálok reggeliből. Drukkoljatok nekem. Nagyon izgulok, és félek.

Kép

gabi1

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?