Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk és már itt sem vagyok!

Kismamák!

Remlem minden okszigén nálaok! :D :D :D
Szeretnék többet jönni de a pocsék hangulatommal nem szeretnék senkit terhelni!
Megjátszani meg nem akarom, hogy már minden rendben!

Akciózoknak szurkolok!
gizmixxx

Gizmixxx!:)
pont ezért gyere,hogy a sok szomorúságot,gondot,fájdalmat írd ki magadból!Én is ezt tettem,már régóta,pontosan 2004.05.09 óta.Nagyon sokan megfordultak a topikban jöttek,mentek az emberek, de sok sok segítséget nyújtottak nekem.szóval gyere mert ezen együtt könnyebb átmenni,ne fojtsd magadba a rosszat!!!itt valóban nem kell megjátszani magunkat, hiszen egy cipőben evezünk.Egyszer mindenkinek sikerül.Amikor ezt írták nekem,kételkedtem...de látom 3 évi kezelés után nekem is lesz babám.Ettől leszünk mi erősebb odaadóbb szülők!
Szóval gyere nekem mert kiverem a balhét!!!!:)
Ugye lányok?????
mindenkinek kellemes hétvégét!:)
Vendég

Sziasztok!

Dezsina
Lesz Neked is ilyen képed meglátod...tudod, ősszel majd összeszorítjuk egymásnak a Babókat a pocakunkba :wink:

Reni
Igen, mi vagyunk :lol: Igaz kicsit kimerülve a 9 óra után...persze ez nem panaszkodás, mert bárcsak most indulhatnék újra átélni azt a 9 órát a tesóval.
Nagyon szorítok azért, hogy simán szüljél majd és ne császárral!!! Ez a többi kismamira is vonatkozik ám :wink:

Gizmix
Igaza van a Vikinek, gyere nyugodtan, szerintem megértő szavakra fogsz itt találni!
Hányadik beültid is volt? ....bocsi, de nemtom :oops:

Hajnoca
Megy a nagy drukk majd a vizsgához...ügyi legyél!!!

Jó hétvégét mindenkinek!
Vendég

Tegnap szült meg a barátnőm és most beszéltem vele telefonon, hallottam ahogy ott sirdogál mellette a Zsófi...olyan rossz érzés volt :cry: Persze örülök neki nagyon, csak a lelkemnek egy kicsit rossz volt az időzítés hallani a Picurkáját.
Vendég

Tudok egy eladó Angel Care légzésfigyelőt, csak 1 hónapig használták. Ha valakit érdekel kismamik, akkor szóljatok.
Vendég

Gizmixxx,
Attól még gyere itt nem csak a jó dolgokat kell megbeszélni hanem segíteni ha a másik padlón van ezért vagyunk itt.
Vendég

lányok!!!!
hol vagytok????

Kép
Vendég

Viki,
Én ma jöttem haza a nővéremnél voltam szokás szerint. Hogy vagytok? Már csak négyet alszom és megint látom a babámat :D
Vendég

Pandácska!:)
az a négy nap nagyon gyorsan eltelik, főleg így hogy lekötöd magad,családlatogatás az nagyon jó.:) Lassan 9 hetes leszel,rohan az idő!:)
Én jól vagyok,holnap megyünk UH-ra nagyon izgulok,remélem minden rendben lesz.Nem tudom elképzelni,hogy baj legyen hiszen az AFP ereményeim is jó lett,a pocakom is növöget...de mégis félek egy picit.:)

Zsani!:)
nagyon szép kép,az élet legszebb csodája! Köszi hogy megosztottad velünk!:)
Vendég

Viki,
Most már itt lenne az ideje hogy megnyugodj minden szépen alakul ügyi babád van nyugiiiiii :wink: tényleg rohan az idő az első uh-ra várni nagyon rossz volt de azóta mennek a napok rendesen :lol:
Vendég

Sziasztok!
Nagyon jó ilyen sok régi ismerőst látni (olvasni)! :lol:
Most igen sokéig tart mire visszaolvasok.
Elnézést, de a utlsó sikertelen lombik után nagyon padlón voltam-tunk...és megfogadtam, hogy a következőn nem írok, nem olvasok és nem élem magam bele... Szörnyű volt. De megérte...:) :lol: :D :o :lol:
Egy zebra cíkos teszt és ezóta eltelt 1 hét... :D nagyon lassan telik az első UH ig az idő--.....
Éppen Pandácskával leveleztem...a pozitív teszek topicban...
Na MINDENKINEK jó éjszakát kívánok...Én belevetem magam az előzményekbe, van mit bepótolni....

üdv.
Apacs
apacs

Apacs!:)
üdv. újra itt!Örülök, hogy visszataláltatok ide,ilyen örömhírrel!:)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Gizmix!
Micsoda beszéd!? Tessék jönni és írni! Szerintem könnyebb kilábalni, és az ember lánya mindig talál valami fontosat a vélemények között... :wink:

Vikimi!
Jó volt a Balcsin, de! Annyira iritáltak a gyekerekesek, hogy nem ismertem magamra :evil: Úgy látszik lélekbúvárhoz kéne menjek, mert kezdek kóros lenni :evil: Szóval végig rossz kedvem volt. Végig azt számolgattam, hogy ha az első terhességem megmaradt volna, most menne suliba, na és persze az ideiekről nem is beszélek.... A csúcs pedig az volt, amikor egy kismami ment nagy pocakkal fürdeni. Lehet, hogy bekattantam, pedig nagyon próbálok ellene tenni. Az eszem tudja, hogy butaságok miatt idegesítem magam, de az érzések ellen lehet mit tenni. :evil: Ez van :roll:
dezsina

Sziasztok, Lányok!

Csak gyorsan beköszönök! Ez az utolsó hetem, aztán végre nyári szünet! Már alig várom! :D

Aztán jövő héttől meg is untok! :lol:

Most nincs időm egyenként reagálni, de olvasok majdnem minden nap, képben vagyok! És úgyis tudjátok, hogy mindenkivel együttérzek, akár jó, akár rossz történt Veletek!

Sok kismaminknak nagy gratula! :D :D :D
Hiányoztok! :)

Kép Kép
backa

Backa!
Köszönj már be gyakrabban :!: Azt hiszed kibírjuk Nélküled :?: Tévedsz!!!! Várjuk a jövő hetet, hogy megunhassunk :P :P :P
dezsina

Dezsi!

Próbáld magadban helyrerakni az érzéseket.
Nekem anno sikerült. :)

Szóval sikerülhet, csak rajta.

Nekem mondjuk a nővérem első babájának az elvesztése segített ebben. Addig én is irigykedtem minden kismamira vagy gyermekes szülőre. Pedig mi már akkor évek óta szerettünk volna. Nem volt egyszerű.!
A taktikám az volt, hogy azt gondoltam, hogy az a kismami aki éppen tologatja a babakocsit vagy játszik a gyermekével a játszótéren annak min kellett végigmennie hogy ott legyen neki a gyermek.? Lehet, hogy éveken át küzdött érte? Lehet, hogy nem. Vagy 9 hónapig nyomta az ágyat, hogy vele lehessen? Vagy örökbe fogadta? ....
S közben a sógornőm is babás lett. Az ő élete sem volt egyszerű attól függetlenül, hogy simán babás lett. (A férje - mikor ő megszülte a kicsit - másnál szerzett örömet. Úgy, hogy abban az ágyban 'hancúrozott" amiben MI alaudtunk. Pedig akkor mi már az akkori párommal külön éltünk anyósék vikkendházában.!!)
Voltak közöttük csetepaték. S őrzök a mai napig olyan titkokat amiket anno nekünk mondott el a sógornőm.
Onnantól nem sajnáltam senkitől a gyermeket, mert az visszaüt ránk.!!
Igaz, sokmindenen keresztül mentem, hogy ez a csöpp gyermek itt legyen a pocakomban, de megérte és 'elnyertem méltó jutalmam a sorstól". Mindenféle téren.!! Van egy szerető férjem, aki néha meglep és én is őt, gyermeket várok akire igazán hosszú idő óta vágyakoztam\várakoztam. Sőt boldogabb az életem, mint amilyen volt hosszú ideig.
Próbáld másképp látni a világot! Hidd el nem lesz jobb neked, ha sajnálod másoktól a jót! Mindenki megkapja ami neki jár. Lehet, hogy időbe telik és ki kell várni, de .... anyának születtünk!!! Mindannyian!

Ha már nagyon nem látsz kiutat, akkor menj lélekbúvárhoz!!
Erős vagy és te is megtudod oldani a neked kiadott feladatokat.!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi

Dezsi!

Próbáld magadban helyrerakni az érzéseket.
Nekem anno sikerült. :)

Szóval sikerülhet, csak rajta.

Nekem mondjuk a nővérem első babájának az elvesztése segített ebben. Addig én is irigykedtem minden kismamira vagy gyermekes szülőre. Pedig mi már akkor évek óta szerettünk volna. Nem volt egyszerű.!
A taktikám az volt, hogy azt gondoltam, hogy az a kismami aki éppen tologatja a babakocsit vagy játszik a gyermekével a játszótéren annak min kellett végigmennie hogy ott legyen neki a gyermek.? Lehet, hogy éveken át küzdött érte? Lehet, hogy nem. Vagy 9 hónapig nyomta az ágyat, hogy vele lehessen? Vagy örökbe fogadta? ....
S közben a sógornőm is babás lett. Az ő élete sem volt egyszerű attól függetlenül, hogy simán babás lett. (A férje - mikor ő megszülte a kicsit - másnál szerzett örömet. Úgy, hogy abban az ágyban 'hancúrozott" amiben MI alaudtunk. Pedig akkor mi már az akkori párommal külön éltünk anyósék vikkendházában.!!)
Voltak közöttük csetepaték. S őrzök a mai napig olyan titkokat amiket anno nekünk mondott el a sógornőm.
Onnantól nem sajnáltam senkitől a gyermeket, mert az visszaüt ránk.!!
Igaz, sokmindenen keresztül mentem, hogy ez a csöpp gyermek itt legyen a pocakomban, de megérte és 'elnyertem méltó jutalmam a sorstól". Mindenféle téren.!! Van egy szerető férjem, aki néha meglep és én is őt, gyermeket várok akire igazán hosszú idő óta vágyakoztam\várakoztam. Sőt boldogabb az életem, mint amilyen volt hosszú ideig.
Próbáld másképp látni a világot! Hidd el nem lesz jobb neked, ha sajnálod másoktól a jót! Mindenki megkapja ami neki jár. Lehet, hogy időbe telik és ki kell várni, de .... anyának születtünk!!! Mindannyian!

Ha már nagyon nem látsz kiutat, akkor menj lélekbúvárhoz!!
Erős vagy és te is megtudod oldani a neked kiadott feladatokat.!!!

hajnoca
Dunakeszi

Hajnoca!
Köszönöm a bátorítást :) Ezért is írok mindig, ha leleki bánatom van. (ezt Gizmixnek is üzenem)
Igazából nem mástól sajnálom, a kincsét! Saját magam sajnálom, mert nekem nincs. És ez irritál, hogy látom, hogy másnak van, nekem pedig nincs. Másé nem is kéne. Igazából ez nem is irígység, hanem méreg, hogy nekünk eddig még nem sikerült.... :) :evil:
dezsina

Dezsina!:)
én is így voltam a kismamikal,sőt most is olyan fura volt a pocakosokkal várakozni,lehet ezek a régi dolgok csak ott vannak a felszínen.Én a fürdőzős kismamiktól kiakadok, mennyi baci meg vertőzésveszély lappang egy többek által használt vízben...
szerintem amiket érzel ennek a topiknak a tagjai között normális ezen mindenki átesik,ki így ki úgy tudja feldolgozni.Én is már pszichológushoz készültem, mert sok volt a végére. Szerintem ha erőlteted hogy ezt meg kell oldani ezt fel kell dolgozni akkor nem fog menni, én úgy vagyok vele hogy történjen minden ahogy akarja, egszer úgyis jó lesz minden. :)

Ma voltunk 18 hetes UH-on, vegyes érzelmekkel jöttem el.A méhlepényem még mindig lent van,mellső falon tapadt eléri améhszáját, és ami nagyon megijjesztett láttak a pici agyában 2mm plexus cisztát,.Mondták hogy ez semmi ez fel fog szívódni ez természetes az agy fejlődésénél 5 terhességből 4-nél előfordul,de akkor is nagyon ijjesztő. Ja és nem nagyon mutatta meg magát,arcát sem láttuk izgett mozgott képet sem tudtak csinálni róla annyira aktív volt.... kislány gyanus,de ez nem biztos.3hét múlva menni kell kontroll UH-ra.Addig esz az ideg. :)
Vendég

Vikimi!
:) köszi :)

Hát nem irigyellek az izgalmak miatt!!! :wink: Nem tudom hogy fogod kibirni még 3 hétig. Hihetetlenül meg tudják ijeszteni az embert ezekkel a 'á ez semmi, majd elmúlik' dumával :? Tiszta szívemből kivánom, hogy ne legyen semmi baj. Végülis ha a doki azt mondta, akkor nem szabad elvileg idegeskedni! Tök jó, hogy izeg mozog :D Ez jó jel, nem? A barátnőmnek is úgy rá tapadt egy kicsit a méhszájra,de aztán valahogy magától felhúzódott, ahogy nött a hasa... Kitartás!!! Minden rendben lesz. Potitiv gondolatok!
dezsina

Viki,
Tényleg nagyon sok babának van ciszta a fejecskéjében sok ismerősömnek volt ilyen és szépen eltünt magától! Nem lesz semmi baj!!!!!
Vendég

szia lányok!
többen kérdeztétek,mi van velem.
hát olvasgatlak titeket,de nem nagyon írok,mert igazán nincs mit.
dolgozom,kirándulok,stb.
azt mondta a doktorbácsi,ha másodszor megjön a mensi,próbálkozhatunk újra.
azt várom,és kezdem a reménykedést előlről.
mindenkinek ezer drukk!
lola29

Drága Lola!
Hát akkor jöjjön az a mesi és hajrá!
Azért jelentkezz! Nagyon hiányzol nekünk! :) csatlakoznod kell az őszi csapathoz :lol:
dezsina

Lola!
végre hallani rólad!Még ha nem is történik semmi azért gyere néha!És merre kirándulgattok?:)

Köszi a nyugtatást.Remélem én is hogy szépen felszívódik,és nem lesz semmi gond.
És te hogy vagy?Rókakoma kerülget még?

Dezsina!:)
neked is köszike.Nagyon remélem hogy mégegyszer nem ijjesztenek meg ennyire.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Szerintem enyhe nyári pangás van.... Mindenki készüljön a nagy baby-boom-ra!

Apacs!
Gratulálok! Ügyes vagy! :)
dezsina

Az igért pocakkép :) tegnap készült :)
Kép
Vendég

Dezsi,
A Kaális topicba olyan szinten szaporodnak a kismamák mint a nyulak szinte mindenkinek sikerül hétről hétre :lol: azt hiszem oda érdemes írni mert fertőző :lol:

Viki,
Róka itt van velem! Jól vagyok amúgy kicsit jobb így az idő hogy nincs 35fok. már csak kettőt alszom :D
Vendég

a háttérben az a rumli a barkács-sarkom :oops:
Vendég

Viki,
Hűha hát már nem tagadhatod le hogy bekaptad a legyet :lol: :lol:
Vendég

a Kaális fórumot én is szoktam olvasni és valóban egyre több emberkeének siekrül.Olyan jó!
A hétre végre lehűlést mondanak,már várom.2 nap az nagyon gyorsan eltelik!majd kérünk képet ha kapsz!:)
Vendég

ez lódarázsnak tűnik :lol: ! igaz bővebb pólókban járok és eddig nekem sem tűnt fel ennyire :)
Vendég

Dezsi,
én is erre gondoltam, de lehet hogy félreérthető volt az amit írtam.
Nekem sem azzal volt problémám, hogy neki miért van, hanem hogy nekem még mindig miért nincs. :(
Ez csak egy lehetőség a segítségre. Nekem ez anno bejött.
Most sem sajnálom senkiét és igazán meg vagyok még mindig lepődve, hogy már csak pár hetem van és én is anya leszek!!! :D

Épp tegnap mondta a nővérem, hogy örül, hogy én is átélhetem ezt. :)
Beleborzongok, ha arra gondolok, hogy egy gyermek engem és Ricsit választott szüleinek, hiszen nekem minimum 3 éven keresztül azt mondták, hogy miattam nem lehet.
De 'bevállalom" :lol: és mérhetetlenül boldog vagyok, hogy így alakulkt az életem.

Kívánom, hogy mindenkinek sikerüljön a babásodás - bármennyit is kell érte tennie, rá várakoznia.
Hisz mindenki anyának születik. :D

Ne búsúlj, ha elszáll a remény,
mikor nem várod
hipp - hopp visszatér.
:)

hajnoca
Dunakeszi

Viki,
Képet mindig kapok rendes a doki és gondol arra hogy valamit kell mutogatni :lol: jó nagy lódarázs volt hihi
Vendég

neked is lesz még nagyon lódarazsad!:) tök jó,hogy ad a dokid képet,ez az igazi.
Én tegnap kértem,de a dokinő azt mondta annyira mocorog,hogy nem tud egy jó szöget találni,és az arcát meg sem mutatta :)
látom váltott a képe a vonalzódon.Milyen nagy már a pici panda!:)
Vendég

Viki,
végre. Tényleg szép a pocakod. :)
Vékony vagy (voltál) ugye? Azért is látszik ennyire. Nekem is kb ennyi idősen kezdett láthatóbbá válni, de még ekkor is belefértem a nadrágjaimba, mert én alapból is vastagabb vagyok. :wink:
Hegyes a pocid!?, szerintem ott egy fiúcska lakozik bent.

A barátnőm két héttel késöbbre van kiírva, mint én, de kétszer jobban látszik neki a pocakja. Kisfiúcskát várnak. A 24. hetében többen meg is kérdezték tőle, hogy ikreket vár-e, meg mondták, hogy lassan szülni fog pedig akkor még volt bőven ideje. :? :shock: :)

hajnoca
Dunakeszi

Viki,
Tényleg most látom hogy váltott óóó de édes :oops: :lol: én minden uh-on pityergek szóval mindig zsepivel megyek :wink:
Vendég

Viki! :D
Ez aztán a has :lol: Nagyon-nagyon klassz :!: :!: Én is ilyet akarok! Nem is vagy meghízva :roll: Sőt! Mennyit híztál egyáltalán? nagyon klassz :!:

Hajnoca!
igen-igen, lehet, hogy akkor félreértettelek :? De lehet én írtam félreérthetően. Én is azt mondom, hogy tényleg anyának születtünk és alig várom, hogy nekem is sikerüljön!
Látom, már csak 8 heted van... Mit mondtak a adokik, pont 40 hétre várható?

Pandácska!
Át nézek a Kaálisokhoz is, csak nem tudom, mert hogy én nem is vagyok Kaális... :? De azért itt is babásodunk? nem? Amúgy hagy dícsérjem meg újre a vonalzódat, mert nagyon tetszik. Fantasztikus, hogy látni, hogy hogyan fejlődik a baba hétről hétre :) Az, hogy két vonalzód van, azt hogy csináltad?
dezsina

Dezsina,
Köszi :D hát csináltam kettő vonalzót és az aláíráshoz bemásoltam a két kódot egymás alá. Simán elfér.
Vendég

Dezsi,
nem mondott semmi olyat, hogy hamarabb jönne vagy sem.
Ha abból indulok ki, hogy anyum velem ugyan ennyi idős korában lett terhes és ugyan így (vagyis Augusztus 16ra volt velem kiírva és 12 nappal korábban jöttem) akkor jó esélyem van, hogy majdnem a szülinapomon szüljek. :lol:
Múltkor úgy váltunk el, hogy szép nap az Augusztus 18! Szerintem csak azért mondta, mert mikor először voltunk uhon, akkor azon a napon akik voltak nála mindenkinek az volt az utolsó menzi dátuma. (november 11.) :lol: Szóval lehet, hogy sűrű napja lesz. :wink:

40 héttel számolnak, de a gyermekek tudják, hogy mikor akarnak a világra jönni. Lassan fel kell készülnöm az egynapos 'eltávra" a kórházba is. De elötte még levizsgázom kreszből. :wink:

hajnoca
Dunakeszi

Viki! :)
Tényleg helyes a pocid, hány kg voltál a kezdetben?

Dezsina!
Nyugodtan átnézhetsz a Kaális párok fórumához, befogadnak bárkit, de itt is babás leszel nem sokára!:D
donika

Köszönöm lányok!!!donika!Dezsina!Hajnoca!Pandácska!

A kilókkal mindig hadilábon álltam,lehet nem látszik annyi amennyi vagyok,ezt más is mondta már...vastagok a csontjaim az tény.Szóval 1éve 59 voltam, majd két stimu után 63 lettem, fekvéskor 2 jött fel és amióta megtudtuk 4 kg. Össze sem merem adni! :oops:
Pandácska szerintem még nagy pocakkal sem fogja elérni ezt a súlyt!:)

Hajnoca!:)
lehet kisfiú én annak érzem,tegnap nem tudták megmondani, csak annyit :"kislánynak láttom most,de ez még nem biztos."Valóban nagyobb a hasam (estére mindig nagyobb), de egy kedves barátnőm azt mondta:hogy ő azt figyelte meg,hogy a moletteken hamarabb meglátszik....persze és ezt ne vegyem magamra ... :) ő 50 kg volt, 11 hetesen érezte a babamozgást,de csak a 25 héten kezdett neki meglátszani...ezt ő mondta.... nem is tudom. Utólag megszépülnek az emlékek.

ilyen vagy te észre sem veszed avonalzód változását!!! :wink:
Vendég

Viki,
a pesti barátnőmön - sajnos - egyáltalán nem látszott, hogy babás. Elég jól megtermett lányka, de szerintem a sok hormontól volt neki. :?
Szomorkodott is, hogy őt senki nem nézi kismamának. :cry:
Én csak gyerekkoromban voltam vékony, de a hormonoknak 'hála" híztam. ... mellre is!! :D (Ennek örülök. Anyum és a nővérem 'olyan kis formás". Nekem azért adatott.) :lol:
A nővéremen sem lehetett csak a 2akárhanyadik hét után látni. (Molettebb, mint én.)
Szóval én, mint múltkorában is írtam 74kgval indítottam. Nem egy nádszálkisasszonyként. :lol: Rólam sem mondták volna meg hogy babás vagyok. Viszont van egy kolléganőm akinek már !! a 11. héten akkora volt a hasa, mintha egy görögdinnyét evett volna meg. !!! Ő vékony volt. Kislánykát vár.
Szerintem az ahonnan indultál még ideális csak a végefelé kell majd figyelni.
A barátnőd a maga 50kgjával szerintem vékony és ezért is érezhette meg hamarabb a magzatmozgásokat. Szerintem adottság kérdése is, hogy kinek mikor látszik meg hogy babás.

A barátnőm (feketében) a 24. hétben fiúcskával,
én a 26. hétben leánykával.
Azért érzékelhető a különbség.

Kép Pocakok

hajnoca
Dunakeszi

Sziasztok!
Hú megindult a fórum....
De sok szép pocit látni... :D
Ez jó... és....
Nálunk viszont nincs rendben minden... Barnázás továbbra is van és sötétebb...sőt van egy kicsi véreskés része is... Most már kezdünk padlóra kerülni, hogy megint miért van ez.. Miért nem mehet simán minden... Szenvedtünk már eleget.. ITT MINDANYIAN....
Nagyon el vagyunk keseredve...csak jövő hét szerdán kéne menni UH-ra, de ki tudja, hogy egyáltalán kell e menni. FÉLÜNK..
Várom a véleményeteket, hogy a teszt utáni 1-1,5 héttel mennyire vészjósló jelek a barnás folyás és annak a szélén kissssééé véreskés rész..
Elnézést, hogy így leírom, de már rég hozzászoktam mindenhez.. progi hori szuri, szuprefact, gonal szurik beadása.....Én megteszek mindent, de rossz az amikor nem tudsz mit tenni....
Ráadásként ez az érzelmi hullámzás.....nem semmi. :(
Ti is írjátok, hogy akár minden UH-után lehet egy ciszta, egy apróság ami miatt szint összeroppan az ember... NEHÉZ.... :cry: :( :cry:
Szóval segítségeteket kérem....mint mindig....Nálunk is álom az ilyen szép pociiiiii :cry:
üdv.
Apacs...
apacs

Csajok!

Fel a fejjel. ....

http://kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=26450

A terhesség első felében
Az első tizenkét hétben három olyan oka lehet a vérzésnek, amely feltétlenül figyelmet és orvosi segítséget igényel, mégpedig mielőbb.
A leggyakoribb jelenség a vetélés. Erős, bő vérzés, görcsök, húzó alhasi fájdalom, szövetdarabok ürülése kíséri. Bármilyen lelki megrázkódtatást is okoz a terhesség megszakadása, többnyire arról van szó, hogy az embrió életképtelensége, rendellenessége miatt alakult így. Vetélés gyanúja esetén mindig forduljunk orvoshoz! Ultrahangvizsgálattal gyorsan kideríthető, hogy valóban terhességről volt-e szó, az embrió a méhben fejlődik-e, és mutat-e életjelenségeket. Még meglepően erős vérzésnél is előfordul, hogy a látszat ellenére nem történt veszteség, és az ultrahangvizsgáló képernyőjén ott lüktet a pici szív. Ha viszont nem így áll a helyzet, általában rövid altatásban kiürítik a méh üregét. A tizenkettedik hét után már ritka a vetélés. A sikertelen terhesség után néhány hónap várakozást követően újra próbálkozhatunk, kicsi a vetélés ismétlődésének veszélye.
Száz terhességből egy esetben fordul elő, hogy az embrió méhen kívül indul fejlődésnek, többnyire a petevezetékben vagy a méhkürtben. Ez rendkívül veszélyessé válhat, ha nem észlelik időben. Ezért fontos, hogy a menstruáció elmaradása esetén mielőbb tisztázza a hüvelyi ultrahangvizsgálat, jó helyen van-e a petezsák. Ez a hatodik-hetedik héten már jól látszik. Méhen kívüli terhességre utalnak az éles alhasi görcsök, a pecsételő vérzés. Gondolni kell erre az eshetőségre, ha korábban kismedencei gyulladása, alhasi műtétje vagy méhen kívüli terhessége volt a kismamának. Ilyenkor azonnal orvoshoz kell fordulni!
Ennél is ritkább oka a koraterhességi vérzésnek az úgynevezett mola-terhesség. Ebben az esetben a terhességi teszt pozitív, vérzés tapasztalható, ám petezsák és fejlődő embrió helyett az ultrahangvizsgálat kóros szövetburjánzást állapít meg. Ebben az esetben is a méh mielőbbi műszeres kiürítése a megoldás.

hajnoca
Dunakeszi

Apacs!
Az összes drukkot küldöm ami létezik :!: :!:
Nekem csak rossz tapasztalataim vannak. Ha bizonyos akarsz lenni és nem bírod ki az UH-ig, akkor csinálhatsz tesztet. Az sajnos nem hazudik! :(
Azért én azt mondom, hogy pozitiv hozzáállás és pozitiv gondolatok. Én mindig negativ voltam és ez nem vezet sehová! Nekem a barnázásnál azt javasolták, hogy azonnal keressek fel egy orvost. Kaptam is Utrogestan-t, hogy nehogy a progi szint miatt vérezgessek. Ne is tesztelj, menj el dokihoz. Ott mindjárt lesz UH is és nem tartanak bizonytalanságban, ha esetleg mégsem.. De erre ne is gondolj! Ha visszaolvasol, más is barnázgatott, sőt többen is és mégis meg lesz a baba :)
Kitartás, nagyon drukkolok, ölellek :!:
dezsina

Apacs!
Írtam neked privit!
donika

Apacs!:)
először telefon a dokinak, minden más utána főleg az aggódás és izgalom.Olvashatod itt,hogy nagyon sok valakinél előfordult a barnázás,volt akinek vérezgetés is, és mégis minden oké volt.Nyugodjatok meg!!! Minden erőmmel veletek vagyok!!!:)
Vendég

Jó estét, ill. éjszakát.
Mindenkinek köszönjük a drukkot...Nem értük el egész délután a "kedvenc" DOKIT.
Donika,
Köszönöm, én is írtam...véletlenül 2x elment.. :lol:
Remélem nem lesz baj.. Nagyon messze van még a jövő hét....
Hajnoca,
Köszönjük a leírást...ez a valóság...
Már rájöttem, hogy a dokinál aikor megbeszéljük, hogy mi lesz a következő 2 hétben.....akkor ott akkor meg fogom legközelebb kérdezni, hogy mire számíthatunk...jó, ill. rossz esetben... Talán könnyebb elfogadni egy "barnázást" ha előtte felkészítenek!
Most már megyek lefeküdni
sziasztok!
üdv.
Apacs..
apacs

Sziasztok Lányok!

Apacs!
Remélem abbamaradt a barnázgatás és sikerült beszélned a dokiddal! Drukkolok :!: :!:
dezsina

Sziasztok,
Nem akarom elkiabálni, de csökkent a barnázás és nincs pirosas színe se........
Nem akarom elkiabálni..
Viszont szegény Páromnak nagyon gyakran kerülgeti a hányinger, de sokszor csak öklendezik.
Alig bírom tuszkolni bele a kaját..Persze azt ő is sejti, hogy enni kell...még akkor is, ha nem esik mindig jól...
Ja tegnap nem értük el a dokit, most meg már nem akarja zavarni, mivel már nem S.O.S... hát az agyam elszálllllll :evil: :twisted:
Most ennyi...meló van.
üdv.
Apacs
apacs

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?